FI78996B - Laesanordning. - Google Patents
Laesanordning. Download PDFInfo
- Publication number
- FI78996B FI78996B FI814200A FI814200A FI78996B FI 78996 B FI78996 B FI 78996B FI 814200 A FI814200 A FI 814200A FI 814200 A FI814200 A FI 814200A FI 78996 B FI78996 B FI 78996B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- tag
- hole
- price
- tags
- read
- Prior art date
Links
Classifications
-
- G—PHYSICS
- G06—COMPUTING; CALCULATING OR COUNTING
- G06K—GRAPHICAL DATA READING; PRESENTATION OF DATA; RECORD CARRIERS; HANDLING RECORD CARRIERS
- G06K7/00—Methods or arrangements for sensing record carriers, e.g. for reading patterns
- G06K7/10—Methods or arrangements for sensing record carriers, e.g. for reading patterns by electromagnetic radiation, e.g. optical sensing; by corpuscular radiation
- G06K7/14—Methods or arrangements for sensing record carriers, e.g. for reading patterns by electromagnetic radiation, e.g. optical sensing; by corpuscular radiation using light without selection of wavelength, e.g. sensing reflected white light
-
- G—PHYSICS
- G06—COMPUTING; CALCULATING OR COUNTING
- G06K—GRAPHICAL DATA READING; PRESENTATION OF DATA; RECORD CARRIERS; HANDLING RECORD CARRIERS
- G06K13/00—Conveying record carriers from one station to another, e.g. from stack to punching mechanism
- G06K13/02—Conveying record carriers from one station to another, e.g. from stack to punching mechanism the record carrier having longitudinal dimension comparable with transverse dimension, e.g. punched card
- G06K13/07—Transporting of cards between stations
- G06K13/073—Transporting of cards between stations with continuous movement
Landscapes
- Physics & Mathematics (AREA)
- Engineering & Computer Science (AREA)
- General Physics & Mathematics (AREA)
- Theoretical Computer Science (AREA)
- General Health & Medical Sciences (AREA)
- Electromagnetism (AREA)
- Health & Medical Sciences (AREA)
- Toxicology (AREA)
- Artificial Intelligence (AREA)
- Computer Vision & Pattern Recognition (AREA)
- Cash Registers Or Receiving Machines (AREA)
- Labeling Devices (AREA)
- Discharge Of Articles From Conveyors (AREA)
- Control Of Vending Devices And Auxiliary Devices For Vending Devices (AREA)
- Electrochromic Elements, Electrophoresis, Or Variable Reflection Or Absorption Elements (AREA)
Description
! 78996
Lukulaite - Läsanordning Tämä keksintö liittyy koodattujen hintalappujen lukulaitteeseen. Tällaiset laput tulivat markkinoille noin kaksikymmentäviisi vuotta sitten, ja ne on varustettu koneella 5 luettavilla koodeilla, jotka tavallisesti ovat reikäkoodeja. Niinkutsutut Kimball-laput ovat esimerkkejä tällaisista lapuista. Tällaisia lappuja kiinnitetään kauppatavaroihin monissa vähittäisliikkeissä, ja tavaraa myytäessä myyntihenki-lö irrottaa lapun tai siitä irrotettavan osan ja kerää ne, 10 minkä jälkeen nämä irralliset laput käsitellään koneellisesti myynnin ja varaston valvomiseksi. Itse kerättyjen lappujen käsittely suoritetaan eräajona, ja on tavallista, että tämä käsittely suoritetaan kauppaketjun pääkonttorissa.
Nykyisen käytännön mukaisesti tämä luku suoritetaan 15 isoilla ja nopeilla koneilla, ja tällaiset systeemit ovat suosittuja sekä laajasti käytettyjä.
Itse myyntihetkellä lappu palvelee myös hintalappuna, jolloin siihen on luettavassa muodossa painettu hinta. Myynti-henkilökunta pitää kuitenkin lappujen käsittelyä usein han-20 kalana, koska ne on pistettävä piikkiin tai vastaavaan kerättäväksi asianmukaisella tavalla järjestykseen muiden lappujen kanssa myöhemmin pääkonttoriin lähetettäväksi. Siten lapuista voi koitua ylimääräistä työtä kiireisinä aikoina, jolloin myyjä aivan oikein ajattelee, että tärkein tehtävä 25 on palvella asiakkaita niin nopeasti kuin mahdollista.
Kimball-järjestelmää varten tunnetaan erilaisia lisälaitteita. Eräässä tällaisessa tavallinen kassakone on varustettu lappujen kerääjällä, johon kutakin tavaraa myytäessä pistetään vastaava lappu, joka on varustettu myyntihen-30 kilökuntaa varten ylimääräisillä reikäkoodeilla, varsinaisesta maksetusta hinnasta jne. Lappuja ei kuitenkaan lueta eikä käytetä hintojen automaattiseen viemiseen kassakoneeseen.
Kimball-tyyppisille lapuille tunnetaan myös erilaisia lukulaitteita. Esimerkkinä niistä on niinkutsuttu High-Speed 2 78996
Kimball Reader, jossa lappunippu syötetään sisään, ja laput tuodaan yksi kerrallaan valoilmaisinrivin eteen, joka saa valoa koodireikien läpi, missä sellaisia on lävistetty lappuihin. Lappujen syöttämistä varten ne on varustettu kahdel-5 la pyöreällä syöttöreiällä, joihin hammaspyörän radiaaliset hammastapit tarttuvat ja tuovat laput kuljettaen ne pyörivän hammaspyörän kehäosan ympäri. Vaikka tämä kone on hyvin nopea, se sopii vain eräkäsittelyyn.
Tämän keksinnön tarkoituksena on aikaansaada parannettu 10 rekisteröintijärjestelmä, joka rakentuu edellä kuvatun Kim-ball-lappuperiaatteen ympärille. Toinen tarkoitus on poistaa hankaluudet, jotka lappujen kerääminen varsinkin ruuhkatun-teina täydessä kaupassa aiheuttaa. Edelleen on tarkoituksena poistaa mahdollisimman pitkälle työ, joka koituu hintojen 15 näppäilemisestä koneeseen myytäessä lapuilla varustettuja artikkeleita.
Edelleen tarkoituksena on aikaansaada järjestelmä, missä reikäkoodattuja lappuja voidaan käyttää yhdessä painokoo-dilappujen kanssa, ja myös käyttää vain painettuja koodeja, 20 jotka voidaan valmistaa paikan päällä yksinkertaisilla paino-laitteilla sensijaan, että ne toimitettaisiin keskuspaikasta. Tarkoituksena on myös aikaansaada samantyyppinen kone, joka voi lukea muunlaisia lappuja, esim. koodityyppiä jota USA: ssa kutsutaan nimellä UPC ja Euroopassa EAN, ja joka on pyl-25 väskoodi. Keksinnön erityisen piirteen mukaisesti on myös tarkoituksena tehdä hinnan muutokset helpoksi liikkeessä, missä tavara merkitään lapuilla, esim. alennusmyyntejä ja tempauksia varten.
Myyjän kannalta keksinnöllinen lapunlukija toimii seu-30 raavalla tavalla. Kun tavara myydään asiakkaalle, sen lappu lapusta irroitettava osa poistetaan ja työnnetään lukijan aukkoon. Vaikkakin lapussa on tavallisesti näkyvä hinta, myyjän ei tarvitse lukea sitä. Kun lappu työnnetään sisään, lukija lukee hintakoodin lapusta, ja hintasignaali siirre-35 tään kassakoneeseen ja rekisteröidään. Jos samalle asiak- 3 78996 kaalle myydään useita tavaroita/ niiden laput syötetään sisään peräkkäin, ja kun kaikki tämän ostoksen laput on syötetty, myyjä painaa kokonaissumman näppäintä, ja kassakone laskee summan tavalliseen tapaan ja antaa maksukuitin.
5 Joskus lappu voi olla luettavaksi kelpaamaton tai vir heellinen, jolloin lukija luovuttaa lapun erityiseen ulkopuoliseen kerääjään ja samalla antaa signaalin, joka voi olla näkyvä tai kuuluva signaali tai molemmat. Myyjä voi sitten yrittää syöttää samaa lappua uudelleen, (ylösalaisin pa-10 lautettu lappu palautetaan heti). Ellei sitä silloinkaan lueta, myyjä voi lukea painetut tiedot lapusta ja näppäillä hinnan kassakoneeseen käsin käyttäen sen normaalia näppäimistöä. Tämä voi olla myös tarpeellista tavaroille, joiden hintaa on alennettu, niin että hinta lappukoodissa ei enää ole voimassa. 15 Tällaiset erityiskäsiteltävät laput säilytetään tavallisesti erillään, kun taas normaalisti luetut laput kerätään lukijan sisään.
Liikkeen johdon kannalta keksinnöllä on seuraavat edut. Lukija voi antaa lappujen tiedot suoraan ostohetkellä tieto-20 rekisteriin joko on-line tai sopivan välittäjän kautta. Lappujen tietojen rekisteröimiseksi on mahdollista käyttää esim. tavallista magneettinauhakasettia. Tämä väline voi silloin sopivasti rekisteröidä hinnan lisäksi kaikki muut tiedot, niin että varastoa voidaan seurata ja nopeasti erottaa vaihto 25 esim. tuotteen, vaatteiden koon jne. mukaan. Siten saadaan aikaan hajautettu systeemi ennen samaan tarkoitukseen käytettyjen keskitettyjen järjestelmien sijasta.
Nyt kyseessä olevassa suositellussa suoritusmuodossa lapunlukija pystyy lukemaan tavallisia nk. Kimball-tyyppisiä 30 lappuja ja vaihtoehtoisesti myös lappuja, missä koodina ei ole reikäkoodi vaan painettu koodi, joka voi olla samanlainen kuin Kimball-tyyppinen k-odi. Yhteensopivan järjestelmän aikaansaamiseksi vaihtoehtoisilla lapuilla tulisi olla oh-jausreiat, jotka ovat samanlaisia kuin vanhanmallisissa la-35 puissa, ja joita käytetään syöttöä varten. Reikäkoodit ja 4 78996 painetut koodit voidaan silloin lukea samalla tavalla, ja jos uudenlaiset laput on varustettu erityisellä signaalimer-killä, on mahdollista antaa tällaisen merkin ohjata lukemis-tapaa siten, ettei myyjän tarvitse vaivautua uudelleensäätä-5 mään lukijaa, vaan kummankinlaisia koodilappuja voidaan syöttää missä järjestyksessä tahansa. Erityispiirteen mukaisesti lapunlukija voi lukea sekä reikiä että värimerkhajä samalla laitteistolla ja aivan missä järjestyksessä tahansa.
Aikaisemmin tunnetunlaiset tavalliset laput valmistetaan 10 tavallisesti erikoiskoneilla, jotka ovät varsin kalliita, niin että on välttämätöntä järjestää valmistus keskitetysti. Nyt kyseessä olevalla järjestelmällä käytettäessä painettuja vaihtoehtoisia lappuja on mahdollista käyttää hyvin yksinkertaisia painokoneita ja esim. hallita painatus esivalmiste-15 tuilla ohjausrei'illä painamattomissa lapuissa.
Keksinnön tarkoitus ja edut saavutetaan uudentyyppisellä lapunlukijalla,joka toimii yhdessä kassakoneen kanssa. Vaikka nyt lapunlukijaa tarkastellaan erillisenä laitteena, joka kytketään nykyaikaiseen elektroniseen kassakoneeseen, 20 joka hyväksyy sähköiset koodit vaihtoehtona sen näppäimistöllä näppäiltyihin koodeihin, tällainen lapunlukija voidaan myös rakentaa sisään kassakoneeseen tai muuhun koneeseen, jolla on samanlainen toiminta. Sen takia tarkoitus ei ole rajoittaa keksintöä erillisen lapunlukijan tapaukseen, vaik-25 kakin se on nyt suositeltu suoritusmuoto.
Keksinnön mukaisesti on siten aikaansaatu lapunlukija, jossa on syöttöaukko lappujen syöttämiseksi käsin yksi kerrallaan peräkkäin, anturi joka havaitsee käsinsyötetyn lapun läsnäolon, välineet optisten lukutoimenpiteiden suorit-30 tamiseksi sisääntyönnetyllä ja havaitulla lapulla oleville koneluettaville koodeille, samanlaisuudentarkistuslogiikka, joka on varustettu sanotun lapun virhelukemia varten, välineet lapun erottamiseksi kun samanlaisuusvirhe havaitaan, välineet erotetun lapun poistamiseksi, välineet lapun, jos-35 sa ei ole virhelukemia, lukukooditietojen tallentamiseksi, s 78996 välineet sanotun tallennetun koodin siirtämiseksi kassakoneeseen hinnan syöttämiseksi siihen ja välineet tallennettujen lappujen kokoamiseksi.
Keksinnön toisen piirteen mukaisesti on aikaansaatu vä-5 lineet lapun syöttämiseksi käsin radan ensimmäiseen paikkaan, joka päättyy ulokkeisiin hammaspyörällä, jolla on kaksi ham-mastappia, jotka on järjestetty ulokkeiden taakse, lapun työntämiseksi käsin ulokkeita vasten ja siten aktivoiden kyt-kentävälineet sanotun hammaspyörän saattamiseksi pyörimään, 10 jonka hammaspyörän kaksi hammastappia on järjestetty tarttumaan kahteen reikään sanotussa lapussa sen tuomiseksi toiselle kaarenmuotoiselle radalle, optiset lukuvälineet sanotun kaarevan radan vieressä sen koodimerkkien havaitsemiseksi, hylkäysvälineet hylkäyssignaalin lähettämiseksi, kun 15 signaali sanotuista optisista lukuvälineistä on virheellinen, erotusvälineet jotka sanottu hylkäyssignaali aktivoi poistamaan huonon lapun, ja keräysvälineet asianmukaisesti luettujen lappujen järjestämiseksi.
Suositellun suoritusmuodon mukaisesti lapunlukija on 20 varustettu kaksoislukutilamahdollisuudella, niin että se voi lukea tavallista reikäkoodilappua tai lappua, joka reikä-koodien sijasta on varustettu värimerkeillä. Kummankinlai-set laput on varustettava samanlaisilla syöttörei'illä, koska mekaanisesti ne käsitellään samalla tavalla. Optinen 25 luku on kuitenkin suoritettava eri tavalla, vaikka aiotaan käyttää samoja koodipaikkoja. Molemmissa tapauksissa on mahdollista käyttää yhtä ja samaa optisten antureiden sarjaa esimerkiksi havaitsemalla alentunut valonläpäisy paikassa, joka on varustettu painoväripisteellä, kun taas reikä ha-30 vartaan suurempana vaionläpäisynä lapussa. On myös mahdollista järjestää kaksi anturisarjaa, toinen havaitsemaan vastakkaisella puolella lapun rataa olevan lampun lähettämä valo, toinen havaitsemaan lampusta heijastunut valo samalla puolen lapun rataa. Tavallisesti silloin ensimmäinen anturi-35 sarja havaitsee valopulsseja, kun taas toinen sarja havait- 6 78996 see "mustia" pulsseja painamattoman paperinosan heijastukseen verrattuna.
On välttämätöntä havaita, minkälaista lappua luetaan.
Tämä on mahdollista tehdä havaitsemalla reikäkoodin poissa-5 olo yhdellä anturisarjalla ja tällöin aktivoida toinen anturi-sarja, ja silloin on edullista asentaa toinen anturisarja lapun kulkusuuntaan nähden reiänhavaitsevan anturisarjan jälkeen. Kuitenkin on myös mahdollista järjestää rei'itys tai värimerkit määrättyyn paikkaan lapussa sen ilmaisemiseksi, 10 kumpaan lajiin lappu kuuluu, ja lukijaan erityinen anturi antamaan signaali niiden olemassaolosta asianmukaisen lukutavan valitsemiseksi.
On myös mahdollista järjestää lukija lukemaan pelkästään painettuja koodeja lapuissa, siten muuttaen järjestelmä pois-15 taen kokonaan koodireikien käyttö, säilyttäen lapuissa vain ne reiät, joita tarvitaan paikalleensijoitukseen ja syöttöön. Lappujen koodit voidaan silloin painaa painokoneessa käyttäen lapun reunoja varmistusmerkkeinä koodimerkkien kohdistamiseksi oikeisiin paikkoihin eikä niiden viereen, siten 20 varmistaen niiden luettavuuden.
Keksintö voidaan nähdä myös siinä valossa, että on aikaansaatu järjestelmä ostosten kirjanpitoa ja rekisteröintiä varten myyntihetkellä, joka käsittää elektronisen kassakoneen, joka voi hyväksyä sähköiset hintakoodisignaalit, ja 25 johon on lisätty lapunlukija, niin että laput voidaan lukea ja niiden hintatiedot automaattisesti syöttää kassakoneeseen sen sijasta, että hintatiedot syötettäisiin käsin käyttäen kassakoneen näppäimistöä. Laput irrotetaan myydystä tavarasta ja syötetään käsin yksi kerrallaan millä toimenpiteel-30 lä on sama tarkoitus kuin että myyjä näppäimistöllä näppäi-lisi hinnan kuten aikaisemmin on tehty. Lapuista on mahdollista lukea myös muita tietoja muistiin, varastoon, tietokoneeseen jne., ja käyttää hyväksi kaikki lapuissa oleva tieto sen käsittelemiseksi kaikenlaatuisiin kirjanpitotar-35 koituksiin.
Kassakoneella tarkoitetaan sellaista konetta jota käytetään ostosten yhteenlaskemiseen, ja keksinnön kannalta 7 78996 ei ole olennaista onko se varustettu kassalaatikolla rahoja varten vai ei, onko se laite ostosten rekisteröimiseksi luottokorttijärjestelmässä vai suoritetaanko ostosten rekisteröinti jollakin muulla tavalla. Keksinnön käyttökelpoisuus 5 ei huonontuisi sellaisten rekisterien kanssa käytettäessä, ja termin kassakone käyttämisellä ei ole tarkoitus rajoittaa keksintöä sellaisiin tapauksiin missä todella käytetään käteistä rahaa. Seuraavaksi kuvataan keksinnön suositeltua suoritusmuotoa samalla viitaten oheisiin piirustuksiin, jois-10 sa:
Kuva 1 esittää kassakoneeseen kytkettyä keksinnöllistä lapunlukijaa
Kuva 2 esittää yksinkertaistettua osiin hajotettua kuvan-toa lapunlukijasta.
15 Kuva 3 esittää kaaviopiirrosta, joka selittää kuvan 2 lapunlukijän sähköiset toiminnat.
Kuva 4 esittää esimerkinomaista loogista piiriä kuvan 2 piirien signaalien käsittelemiseksi.
Kuva 5 esittää piiriä lapun valaistuksen säätämiseksi 20 sen tyypistä riippuen.
Kuva 6 esittää aaltomuotoja, joita esiintyy lapunlukutoi-minnoissa.
Kuva 7 esittää piiriä valotransistorin havaitsemiseksi. Kuva 8 on kaaviopiirros, joka esittää anturin sijoitusta 25 reiän ja reunan havaitsemiseksi lapussa.
Kuva 9 on kaaviopiirros, joka esittää reiän ja reunan 'havaitsemista suhteessa hammaspyörään.
Kuva 10 esittää moottorin säätöpiirin logiikkakaaviota. Kuva 11 esittää kuvan 10 piirin aaltomuotoja.
30 Kuvassa 1 on esitetty lapunlukija 1, joka on kytketty elektroniseen kassakoneeseen 2 (tässä tapauksessa CASIO malli ε-26ER). Kimball-tyyppinen lappu 3 syötetään käsin syöttöaukkoon 4 ja painetaan kevyesti sisään kädellä. Tällöin lukija käynnistyy, ja lappu 3 katoaa lukijaan 1. Kuten 35 voidaan nähdä, lukija 1 on kytketty kassakoneeseen, ja jos 8 78996 lapun 3 lukeminen onnistuu, kassakone syöttää hinnan muistiinsa, näyttää sen ikkunassa 9 ja painaa sen kassakuittiin 7. Kun ostoja vastaava lappujen lukumäärä on luettu, myyjä painaa kokonaissummanäppäintä näppäimistössä 6, ja summa laske-5 taan, näytetään ikkunassa 9 ja painetaan kultiin 7. Luetut laput 1 kootaan laatikkoon lukijan sisällä, joka voi olla laatikon 8 muotoinen. Virheellisen lapun esiintyessä se sensijaan poistetaan poistajasta 5, niin että myyjä voi syöttää ei luetun (lappuun painetun) hinnan näppäimistöllä 6.
10 Kuvassa 2 esitetään lapunlukija osiinsa hajotettuna.
Nähdään, että lapun syöttöosan 4, joka toimii aukkona, alla on eräänlainen rumpu tai hammaspyörä 10. Ohjaimet 12 ja 13 on asennettu pyörän 10 kehän viereen, välitilan muodostaessa lapun syöttöosan 4 määrittelemän radan jatkeen. Syötetty lap-15 pu tuodaan rummun ulokkeita 16 vasten, ja välineet jotka kuvataan myöhemmin ilmaisevat sähköisesti että lappu on syötetty. Tällöin käynnistyy moottori 11, joka alkaa pyöriä osoitettuun suuntaan. Uloke- tai hammastappipari 17 tarttuu sitten vastaaviin reikiin lapussa ja kuljettaa sitä eteenpäin.
20 Lamppu LS rummun sisällä lähettää ulos valoa rummussa olevasta aukosta, ja tämä valo havaitaan lapun läpi valoanturisar-jan 18 avulla, joka käsittää loogisen piirin koodien havaitsemiseksi anturien eteen tuodusta lapusta.
Antureihin kuuluu optisia kuituja 19, jotka on kytketty 25 valoherkkiin elementteihin 20, suositeltavasta valotransisto-reihin. Vaikka sitä ei ole esitetty, Kimball-lappuja varten tulisi olla 10 tällaista anturia, jotka on ohjattu havaitsemaan kymmenen erilaista reikäasemaa tai, erityisen suoritusmuodon mukaisesti, painettua merkkiä jotka myös voidaan ha-30 väitä.
Loogiseen systeemiin kuuluu ominaisuus, jota tullaan kuvaamaan, joka ratkaisee onko luettu tieto hyväksyttävissä. Hyväksytty lappu jatkaa ensimmäistä rataa laatikkoon 8'. Laitteeseen kuuluu myös erottaja 14 joka voidaan käynnistää 35 lähettämään hylätty lappu toiselle radalle joka johtaa pois- 9 78996 tajaan 5. Tämä erottaja tai vaihde (mitä käytetään rautatie-terminologiassa) voidaan käynnistää moottorilla tai releellä 15/ joka kääntää laikkaa tai ohjainta 14» Moottoria tai relettä 14 ohjataan sähköisesti loogisilla välineillä, joita tul-5 laan kuvaamaan.
Kuvassa 3 on kaaviopiirros, joka yksityiskohtaisemmin esittää, kuinka lappua luetaan. Selvyyden vuoksi kaareva rata on muutettu suoraksi radaksi.
Lappu joka on jotakin tarkasteltua tyyppiä varustetaan 10 rei'illä kuten on esitetty. Siinä on syöttöreiät 21, 22 ja 23, joista reikiä 21 ja 22 käytetään kuten kuvan 2 yhteydessä selitettiin.
Lisäksi siinä on 10 x 12 reikäasemaa, jotka toimivat koo-dikuviona, jolloin siinä on kaksitoista riviä vastaten 2 x 15 5 asemaa, jotka kymmenen asemaa aiemminmainittu anturirivi 18 lukee samanaikaisesti. On huomattava, että samat asemat voidaan varustaa reikien sijasta väritäplillä ja että lukija voi vaihtoehtoisesti lukea tällaisia koodeja. (On korostettava, että vaikka tässä esimerkinomaisesti on hyvin ylei-20 sen tyyppinen lappu, keksintö ei rajoitu johonkin erityiseen korttiin, vaan sitä voidaan käyttää kaikenlaatuisten merkki-välineiden kanssa, jotka on varustettu riveissä ja sarakkeissa olevin merkein).
Ensiksi selitetään käynnistystoiminta. Kun kortti työn-25 netään sisään, sen reuna katkaisee valon kulun valolähteen ja valotransistorin väliltä, joka pari on kaaviomaisesti merkitty numerolla 24. Edelleen on syöttöreiälle 21 järjestetty ainakin kahden, valoanturin 25 ja 26 sarja, jotka havaitsevat valon reiästä 21 lapun alkuasemassa. Piiri 27 30 päättää milloin anturi 24 havaitsee lapun ja anturit 25 ja 26 samanaikaisesti havaitsevan valon reiästä 21. Piirin 27 rakenteellisia piirteitä ei tarvitse kuvata niiden ollessa sähköalan ammattimiehelle hyvin saatavilla. Kun tämä yhdistelmä havaitaan, kuvan 2 moottori 11 käynnistyy. Huomataan 3 että näin aikaansaadaan kontrolli siten, että lapun 3 vas- 10 78996 takkaisen pään ollessa palkalla, ei havaita reikää 21, ja laite ei käynnisty, (jos lappu on ylösalaisin, reiän 21 paikassa ei ole mitään reikää, eikä silloinkaan tapahdu käynnistymistä.
5 Reiän 21 havaitseminen yhdessä reunan havaitsemisen kanssa anturilla 24 on siten tärkeä piirre keksinnössä. Suositellun suoritusmuodon mukaisesti moottori 11 (kuva 2) on suunniteltu käynnistymään vastakkaiseen suuntaan ellei reikää 21 ilmaista, jolloin se palauttaa lapun työntämällä sen 10 takaisin sitä työntävän henkilön käteen.
Suositellussa suoritusmuodossa tämä reiän 21 ja lapun reunan havaitseminen on tehty hieman monimutkaisemmalla tavalla, missä kahta optista reikäanturia H1 ja H2 käytetään kuvan 3 anturin 24 sijasta, jotka on asetettu riviin havait-15 semaan peräkkäisesti reiän, kahden reuna-anturin kanssa jotka myös ovat rivissä. Tämä on kaavion muodossa esitetty kuvassa 8. Tässä suoritusmuodossa rumpu on myös varustettu yhdellä puolella reiällä P, ja "koti"asemassaan tämä reikä tulee optisen anturin S eteen, kuten kuvassa 9 on esitetty.
20 Viereisessä asemassa SB on toinen optinen anturi, joka havaitsee rummun 10 tietyn taaksepäin tapahtuvan liikkeen.
Nämä optiset anturi H1, H2, K1, K2, S ja SB ovat osa kuvassa 10 esitettyä moottorinkäyttöjärjestelmää moottorin 11 käyttämiseksi. Koska elektroniikka-alan ammattimies voi 25 ymmärtää tämän piirin toiminnan vähemmälläkin kuin kaikkien veräjien täydellisellä selityksellä, riittänee selitykseksi, että Ailia merkityt veräjät ovat TAI-veräjiä (esim. 4076), Brllä merkityt veräjät ovat EI-TAI (NOR)-veräjiä (esim. 4001), ja C:llä merkityt veräjät ovat JA-veräjiä (esim. 4073). VI-30 V5 ovat "yhden bitin muisteja", V1:n ollessa reikämuisti, V2:n "lappu OK muisti" V3:n "eteenpäin" ja V4:n "taaksepäin". OKp ja OKg ovat optiokytkimiä, jotka määräävät moottorin kääntymään eteenpäin ja vastaavasti taaksepäin.
Tämän järjestelmän toimintaa kuvataan nyt askel aske-35 leelta erityisesti viittaamalla kuviin 9 ja 11, joka jäi- 11 78996 kimmäinen esittää kuvan 10 piirin aaltomuotokaaviota.
1. Aukkoon tuodaan lappu
Jos oikein Jos väärin 2. Reuna-anturi K1 havaitsee reu- 5 nan ja menee matalaksi. Muis- sama tien V1, V2 ja V4 nollaus poistetaan .
3. Reikäanturit H1 ja H2 menevät matalaksi, H1 ensin. ei mitään 10 Tämä asettaa V1:n, reikämuistin.
4. Reuna-anturi K2 menee matalaksi, K2 menee matalaksi ja ja V2, "lappu OK”, asetetaan, V4 taaksepäistä lii- koska V1 on asetettu. kettä varten asetetaan,
Jos S, "kotona", on tai tulee koska V1 ei ole asetet- 15 korkeaksi ja PF keskuslogii- tu.
kasta antaa selvityssignaalin olemalla matala, V3 asetetaan 5. Moottori 11 syöttää lapun. Lappu tuodaan takaisin kunnes reikä P on tuotu 20 asemaan P' (kuva 9) ja saa SB s n menemään korkeaksi. Tämä nollaa V4:n, mikä asettaa V5:n, taaksemuistin.
25 6. Kun lapun takareuna jättää Lappu otetaan pois kä-
Kl:n V1, V2 ja V4 tuodaan jäi- sin, joka saa K1:n me- leen nollaan. nemään korkeaksi. Kos ka V5 on korkealla, V3 asetetaan, ja rumpua 30 10 käännetään eteen päin, kunnes S menee korkeaksi jälleen ja V3 nollataan. Kun V3 asetettiin, V5 nollat- 35 tiin.
12 78996 7. Kun reikä P on tuotu uudelleen asemaan joka tekee S:n korkeaksi, syöttö on suoritettu, ja V3 nollataan 5 Anturin K2 tarkoitus on varmistaa, että lappu tuodaan tarpeeksi alas sen varmistamiseksi, että hammastapit 17 tarttuvat varmasti sen reikiin 21, 22.
Kuvan 9 suoritusmuodosta voidaan havaita, että rummun 10 ulokkeet on vaihdettu portaaksi 16', ja että lapun 3 10 reikää 23 (kuva 3) varten on varattu yksi hammastappi 80.
Kuvassa 11 on esitetty joitakin aaltomuotoja, jotka selittävät kuvan 10 piiriä. H1 ja H2 ovat signaaleja kahdesta reiänilmaisimesta, jotka on sijoitettu kuten kuvasta 9 kaaviomaisesti käy ilmi, kun taas K1 ja K2 ovat reunan ha-15 vaitsemissignaaleja kuten kuvista 8 ja 9 käy ilmi. Kun lappu tuodaan sisään, H1 menee ensin korkeaksi, kun lappu jaksottaa valon, ja sitten H2 menee korkeaksi samasta syystä. Sitten Hl ilmaisee reiän ja menee matalaksi jälleen, minkä jälkeen H2 ilmaisee reiän. D on H2:n viivästetty versio, 20 käyttäen RC-piiriä, ja jok a lähetetään "reikämuistin"V1 ottoon D. Tämän piirin kello-otto saa signaalin joka on merkitty Cl:llä kuvassa 11. - Huomautetaan että piirien V2-V5 D-otot ovat positiivisia, ja asetetaan siksi niiden kello-otolla menemään korkeaksi.
25 Kuten kuvassa 10 on esitetty, moottorin 11 käyttöpiiri käynnistetään optiokytkimillä OKF (liike eteenpäin) ja ΟΚβ (liike taaksepäin).
Anturit FT1-FT10 on kytketty logiikkaan 28, jonka ominaisuuksia kuvataan viittaamalla myös kuvaan 6.
30 Logiikalla 28 on yksi anto 29 joka antaa signaalin, että kaikki valoanturit 18 saavat valoa. Näin on tavallisesti esim. silloin kun mikään lappu ei ole saapunut lukupaikkaan. Kun moottori 11 (kuva 2) käynnistyy, lapun 3 reuna saavuttaa anturirivin 18, ja ne menevät kaikki "pimeäksi”.
35 Signaali "kaikki valoisia" annossa 29 menee matalaksi, ja 13 78996 looginen toiminta käynnistyy. Lukuvaihe loppuu, kun lappu on kulkenut anturien 18 taakse ja "kaikki valoisia" annossa 29 menee korkeaksi.
Logiikan 28 annossa 30 havaitaan signaali "kaikki pi-5 meitä", joka menee korkeaksi kun kaikki anturit 18 havaitsevat matalan valonintensiteetin. Kun koodireikä tulee yhden antureista eteen, signaali menee matalaksi.
Tässä on syytä selittää, että Kimball-tyyppinen koodi on konstruoitu siten, että viiden reikäpaikan ryhmä muodos- 10 taa numeropaikan ja että kaikki numerot 0-9 vastaavat reikä- paria ( (2) = 10). Siten jokaisessa oikeassa numeropaikassa (5) on täsmälleen kaksi reikää. Paikassa 1 signaali "kaikki pimeitä" menee siten matalaksi kuten kuvasta 6 ilmenee. Sitten kaikki menevät pimeiksi kunnes saavutetaan asema 2 jne.
15 Kukin anturien 18 kymmenestä signaalista on kytketty logiikan 28 sisäänmenoon, ja logiikassa 28 on kymmenen antoa, jotka on ilmaistu D1-D10. (Logiikka 28 toimii siten myös välittäjänä seuraaviin piireihin, jotka ovat C-MOS). Nämä annot ovat yksittäisesti korkeita, kun vastaava reikäkoodi on 20 läsnä. Ne kaikki on kytketty siirtorekisterin S/R FF rinnakkaisiin ottoihin.
Kuten kuvasta 3 käy ilmi, SR-FF:llä (set-reset flip-flop) on kymmenen rlnnakkaisottoa, kymmenen rinnakkaisantoa ja asetusanto R. Annon R asetuspulssi asettaa myös kaikki 25 kiikut (flip-flopit). Jos yksi signaaleista D1-D10 on korkea, sitä vastaava kiikku kytkeytyy saaden sen vastaavan annon pysyvästi korkeaksi, kunnes piiri asetetaan otolla R. Suositellussa suoritusmuodossa tämä piiri SR-FF on C-MOS piiri, joka tunnetaan 4043:na (saatavana useilta valmista-30 jilta). Huomautetaan että tämä erityinen "salpapiiri" ei käytä mitään poimintaottoa, mikä on edullista, koska paikat lapulla voivat olla huonosti määriteltyjä, niin että poimin-tasalpaus olisi vaikea ajastaa asianmukaisesti lapuissa tavattaviin huonoon paikkatäsmällisyyteen ja erilaisiin vikoihin 35 nähden.
* n 78996
Signaaliannot D1-D10 S/R FF:stä siirretään kuvassa 4 esitettyihin ottoihin pulsseilla "kaikki pimeitä". Kun ensimmäinen "kaikki pimeitä" tulee tarkoittaen, että lapun 3 reuna on työnnetty sisään ja estää kaikki anturit 18, kuvan 5 3 piirin ensimmäinen poiminta siirtää kaikki annot D1-D10 aktiivisiksi, koska anturit olivat aikaisemmin kaikki valaistu.
"Kaikki pimeitä"-signaali johdetaan piiriin PF, joka muodostaa asetussignaalin pienellä viiveellä, joka sitten 10 asettaa kaikki kiikut S/R FFsssä. Ne aloittavat siten "pimeän" tilan. Heti kun yksi tai useampi otoista D1-D10 menee korkeaksi, ilmaisten koodireiän, signaali "kaikki pimeitä" päässä 30 menee matalalle. Silloin ollaan kuvan 6 paikassa 1. Vastaava kiikku antaa korkean ulostulon S/R FF:ssä. 15 Paikan 1 lopussa kuvassa 1 "kaikki pimeitä"-signaali menee korkeaksi jälleen, koska anturien 18 edessä ei ole reikiä. Sama "kaikki pimeitä"-signaali siirtää jäljellä olevan S/R FF:n sisällön kuvan 4 piiriin, ja piiri PF asettaa uudelleen kiikut R:ssä. Tämä suoritetaan rivi riviltä, kunnes 20 lappu loppuu ja signaali "kaikki valoisia" menee korkeaksi, koska lapun 3 vastakkainen reuna on ohittanut anturit 18.
Kuten juuri on selitetty, kuvan 3 S/R FF:stä on syötetty sarja rinnakkaisia antosignaaleja, jotka käsittävät kymmenen samalla tavalla rinnakkaista ja sitten kaksitoista 25 peräkkäistä koodisarjaa. Nämä johdetaan väyläkytkimiin AI ja Ali (kuva 4) ja kytketään kytkentärekistereihin 31 ja 32 rinnakkaisväyläotossa, ja siirretään sisään "kaikki pimeitä" -signaalilla. Kytkentärekistereissä on kaikkiaan 12 x 10 paikkaa, ja kun kaikki kaksitoista bittiä on tuotu ku-30 hunkin yksittäiseen ottoon, ensimmäinen saapunut bitti on hävinnyt. Siinä tapauksessa että kyseessä on viallinen luku, kuten jos vähemmän kuin kaksitoista rinnakkaiskoodia on saapunut, ensimmäiset otot säilyvät yhä siirtorekistereissä 31 ja 32, ja tämän hyväksikäyttäminen virheiden havaitsemisek-35 si selitetään tämän jälkeen.
is 78996
Kun signaali "kaikki valoisia" menee jälleen korkeaksi, alkaa tietojenkäsittelyvaihe logiikan 33 ohjaamana. Kytkimet AI ja Ali asetetaan siten, että rekisterien 31 ja 32 annot johdetaan kehäradalle väylillä 34 ja 35. Siirtorekis-5 teriin siirretään kellosignaalit logiikasta 33 ja peräkkäiset annot johdetaan virheilmaisimeen 36. Tätä virheilmaisin-ta kummallekin rinnakkaispuolelle vastaten D1-5:ttä ja vastaavasti D6-10:tä ohjataan havaitsemaan kummassakin täsmälleen kaksi aktiivista antoa ja kolme ei-aktiivista antoa.
10 Siinä tapauksessa että näitä on enemmän tai vähemmän, muodostetaan virhesignaali, ja lukeminen keskeytetään. Ellei virhettä havaita, lähetetään uusi kahdentoista kellopulssin sarja, tällä kertaa lukemistarkoitukseen.
Siten koodit johdetaan dekadikooderiin joka muuttaa 15 Kimball-koodit sopivaan muotoon kirjoitinta, kassakonetta, tietokonetta ja/tai jotakin rekisteröintilaitetta varten.
Huomautetaan jälleen, että jos Kimball-koodeja on luettu vähemmän kuin kymmenen riviä, ensimmäiset luetut bitit, kaikki aktiivisia, jäävät siirtorekisteriin ja ilmaistaan 20 virheellisenä koodina virheilmaisimessa 36.
Huomautetaan että on suositeltavaa antaa kuvan 2 moottorin käydä askelettain, esim. käyttämällä askelmoottoria, ja pysäyttää moottori .11 asemaan missä lappu on luettu mutta on vielä hammaspyörän 10 ja ohjaimien 12 ja 13 välissä.
25 Siten on mahdollista pitää kulkenutta korttia kunnes tiedot on käsitelty eikä virhettä ole havaittu. Vasta silloin annetaan moottorin käynnistyä uudelleen lapun pudottamiseksi laatikkoon 8'. Siinä tapauksessa että virheilmaisin 36 aktivoituu, moottori 15 käynnistetään kääntämään vaihde 14, 30 niin että virheellisesti luettu lappu menee poistajaan 5 uuden lukuyrityksen tekemiseksi tai käsin käsiteltäväksi.
Kuvassa 4 on esitetty logiikan 33 terminaalit, joita käytetään ohjaamaan signaaleja. Kuvan 1 suoritusmuodossa kassakone ottaa sisään hinnat numero numerolta kuten ta-35 vallinen yhteenlaskukone. Kun kaikki hinnan numerot on ie 78996 syötetty, logiikka 33 lähettää summasignaalin kassakoneeseen, joka sitten automaattisesti suorittaa aikaisemmin kuvatut toiminnot. Muun tyyppisissä datakerääjissä käytetään muuntyyppisiä ohjaussignaaleja, esim. poimintasignaaleja, 5 ja voidaan käyttää tunnistussignaalia, joka ilmaisee, että uusi luku voidaan syöttää. Tällaiseen käyttöön tarvittavat erilaiset muutokset ovat alalla tunnettuja.
Suositellun suoritusmuodon mukaisesti samaa koodiluki-jaa voidaan myös käyttää reikäkoodien sijasta painetuille 10 koodeille. Näin voidaan tehdä antamalla valotransistoriantu-rin havaita valo lapun läpi rivin paikassa missä ei ole reikiä tai painettuja merkkejä. Tämä anturi on kytketty ohjaamaan valolähdettä LS siten että sen valonanto asettuu puoleen maksimistaan, kun anturi havaitsee lapun vaimentaman 15 valon. Tämä voi olla esim. anturi 25 tai 26 kuvassa 3, ja piiri sitä varten on esitetty kuvassa 5. Kun reikä ohittaa yhden valotransistoreista FT 1-10, tai lappua ei ole, nämä anturit menevät matalaksi, ja jos "reikäasemassa" havaitaan painettu piste, vastaava valotransistori menee korkeaksi.
20 Annot havaitaan ikkunadiskriminaattoreilla logiikassa 28, joka antaa passiivisia datatasoja keskimääräisellä valotasolla, mutta antaa aktiivisia datatasoja joko korkealla tai matalalla valotransistorijännitteellä antureissa F1-F10. Siten yhdellä ja samalla elektroniikalla on mahdollista 25 havaita reikäkoodeja sekä "mustapiste"koodeja.
Kuten kuvaan 5 viittaamalla selitettiin, lampun LS va-lointensiteettiä säädetään takaisinkytkentäsilmukalla. Suositellussa suoritusmuodossa pisteiden tai reikien havaitsemiseksi kutakin kanavaa D1-D10 varten on erityinen piiri.
30 Esimerkkipiiri on esitetty kuvassa 7 kanavaa D1 varten asennettuna. Kun se on toiminnassa, lamppua LS säädetään siten, että kun reiätön tai pisteetön lapun osa on valotransistorin FT1 (78) edessä, sen antosignaali on noin puolet mahdollisesta jännitteestä, ts. noin V+/2.Signaali 78:sta joh-35 detaan ikkunadiskriminaattoriin 70. Tässä piirissä 70 on 17 78996 kaksi komparaattoripiiriä 72 ja 73, joiden positiiviset otot on esijännitetty vastussarjalla 74-76 siten että ne saavat vastaavasti noin 2V /3 ja V /3. Jos nyt ottosignaalina V„ on noin V+/2 lepojännite, komparaattori 72 antaa korkean 5 antosignaalin ja komparaattori 73 matalan antosignaalin.
Nämä antosignaalit ja johdetaan EXCLUSIVE NOR/verä-jään 71 ja tuloksena on matala anto D1. Jos signaali Vp menee alle V+/3 tai menee suuremmaksi kuin 2V+/3, ilmaisten vastaavasti painettua pistettä tai reikää, veräjä 71 antaa 10 kummassakin tapauksessa korkean antosignaalin D1. Signaalit D1-D10 käsitellään sitten kuten selitettiin pelkkien reikien tapauksessa.
Tässä suoritusmuodossa, joka tällä hetkellä on suositeltava, on mahdollista erittäin yksinkertaisesti järjestää 15 hintojen alentumisen merkitseminen. Tällaisia alennuksia käytetään silloin tällöin eri syistä, kuten esimerkiksi, kun tavaraa ei enää ole saatavissa kaikenkokoisena, tai kun on kausialennusmyynti. Joskus tuote saattaa olla kaupassa kulunut, eikä sitä enää voida myydä aiottuun hintaan. Kai-20 kissa tällaisissa tapauksissa kiinnitetään lappuun tarra 50 (kuva 1) paikkaan, joka on lähellä alkuperäistä hintaa 51. Tarra on varustettu reunalla joka esim. on yhtä leveä kuin kaksi koodireikää. Diskriminaattori 53 käynnistyy lukuantu-rista 52, joka toimii kuten anturit 18, ja antaa signaalin 25 havaitessaan tällaisen reunan. Tätä signaalia käytetään hyl-käyssignaalina, ja lappu hylätään, ellei muutettua hintaa oltu näppäilty näppäimistöllä ennenkuin lappu pantiin sisään.
Joskus käytetään hintalappuja, joissa hintakoodiin on kirjoitettu hinta 00,00. Ajatuksena on varustaa se hinnalla 30 myöhemmässä vaiheessa, samalla pitäen muut tiedot saatavissa rekisteröintiä varten. Tällöin hinta on merkitty vain näkyvässä muodossa. Tällaisessa tapauksessa on välttämätöntä aikaansaada nollahinnanhavaitsemisvaikutus. Tämä tehdään varustamalla ohjauslogiikka seurantatoiminnolla, joka ase-35 tetaan nollaan kun lukeminen on suoritettu ja joka asete- 9 18 78996 taan heti kun numero 1-9 luetaan mutta joka ei asetu, jos luetaan pelkkiä nollia. Jos tällöin hinta luetaan nollaksi, lappu hylätään, ellei hintaa syötetä käsin näppäilemällä.
Suositellussa suoritusmuodossa nyt kuvatut elektroniset 5 piirit rakentuvat logiikkayksikön 33 ympärille, joka voi olla "Motorola Industrial Control Unit MC 14500B". Koska siinä on niin paljon yksityiskohtia, luetaan tähän selitykseen mukaan referenssinä "Motorola Handbook" tätä yksibittis-tä tietokonetta varten, painettu 1977. Käytetyn ohjelman 10 ROM tulisi ohjelmoida kuvatun käytön mukaan, tehtävä joka hyvin on elektroniikka-alan ammattimiehen suoritettavissa, kuten myös muun esitetyn ja kuvatun laitteiston valinta.
Claims (6)
1. Lukulaite (1) ostosten koodattujen hintalappujen (3) lukemiseksi ja luetun tiedon siirtämiseksi kassakoneeseen (2) , joka rekisteröi myynnin ja laskee kokonaishinnan, jotka hintalaput, jotka lukemisen jälkeen kerätään säilytystilaan (8), viedään yksitellen lapun kulkuradalle syöttöaukon (4) kautta, tunnettu siitä, että lapun kulkuradalla syöttöaukon (4) jälkeen on moottorin (11) pyörittämä rumpu (10), jossa on ulokkeita (16, 17) hintalappuun (3) tarttumista varten, joissa on tartuntareiät (21, 22), elimet (24) syötetyn lapun ilmaisemiseksi, optiset elimet (25, 26) lapussa olevan reiän (21) havaitsemiseksi ja sen määrittämiseksi onko se oikein tehty, elimet (27) moottorin (11) ja rummun (10) käynnistämiseksi lappujen viemiseksi koodilukijan (18, 28) ohi, jolloin lapuissa on ylimääräkoodaus virhedetektointia varten, sekä radanvaihdin (14, 15), jonka koodinlukija voi aktivoida väärin luetun lapun ohjaamiseksi menoaukkoa (5) kohti, josta lappu voidaan viedä manuaaliseen käsittelyyn, kun taas lappu, kun radanvaihdinta ei aktivoida, viedään säilytystilaan (8), ja luettu koodi viedään kassakoneeseen (2).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen lukulaite, tunnettu siitä, että rummun (10) käyttömoottori (11) on, kun optiset elimet (25, 26) eivät havaitse lapussa olevaa reikää (21), sovitettu pyörittämään rumpua päinvastaiseen suuntaan niin että lappu siirtyy ulos syöttöaukosta (4).
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen lukulaite, tunnet-t u siitä, että pyöritettävässä rummussa (10) on kehän suunnassa ulottuva rako (kuv. 2) valon (LS) lähettämiseksi lapun (3) kautta joukkoa valoilmaisimia (18) kohti.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen lukulaite, tunnettu siitä, että kuhunkin valoilmaisimeen (18 FT 1-10) kuuluu diskriminointipiiri (kuv. 7) joka on sovitettu antamaan lähtösignaalin joko suhteellisen voimakkaan tai suhteellisen heikon valotason havaitsemisen jälkeen, kun se taas on poissa toiminnasta välitasolla, jolloin se voi havaita sekä reiän 20 78996 että painetun merkin lapussa.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen lukulaite, tunnet-t u siitä, että lappujen ylimääräkoodaus on aikaansaatu siten, että kulloinkin viisi merkintäpaikkaa käsittävissä ryhmissä sallitaan vain kahden aktivoitua, ja että koodilukija (18, 28) on, havaittuaan toisen lukumäärän, sovitettu aktivoimaan radanvaihtimen (14, 15) luetun lapun siirtämiseksi menoaukkoa (5) kohti.
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen lukulaite, tunnet-t u siitä, että siinä on vielä toinen anturi (52, 53) lapussa olevan lisämerkin (50) lukemiseksi ja radanvaihtimen (14, 15) aktivoimiseksi ja lapun ohjaamiseksi menoaukkoa (5) kohti. l. Etikettläsare (1) för avläsning av varors kodade pris-etiketter (3) och överföring av de avlästa data tili en kas-sa-apparat (2), som registrerar försäljningen och räknar to-talpriset, vilka prisetiketter, som efter avläsningen uppsam-las i ett förvaringsrum (8), en efter en tillföres ett eti-kettransportband via en ingängsöppning (4), känneteck-n a d av att det pä etikettens transportband efter ingängs-öppningen (4) finns en via en motor (11) roterande driven trumma (10) med utspräng (16, 17) för ingrepp i en priseti-kett (3), som har grepph&l (21, 22), medel (24) för detekte-ring av en införd etikett, optiska medel (25, 26) för kons-tatering av ett häl (21) i etiketten och för värdering av om den är korrekt insatt, medel (27) för start av motorn (11) och trumman (10) för frammatning av etiketterna förbi en kodläsare (18, 28), i det etikettens kodning har redundans för feldetektering, samt en banomväxlare (14, 15), som kod-läsaren kan aktivera för att styra en fel läst etikett mot en utgäng (5), där etiketten görs tillgänglig för manuell behandling, däremot föres etiketten om banomväxlaren inte
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
US22221681A | 1981-01-02 | 1981-01-02 | |
US22221681 | 1981-01-02 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI814200L FI814200L (fi) | 1982-07-03 |
FI78996B true FI78996B (fi) | 1989-06-30 |
FI78996C FI78996C (fi) | 1989-10-10 |
Family
ID=22831350
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI814200A FI78996C (fi) | 1981-01-02 | 1981-12-30 | Laesanordning. |
Country Status (14)
Country | Link |
---|---|
JP (1) | JPS57182283A (fi) |
AU (1) | AU547361B2 (fi) |
BE (1) | BE891661A (fi) |
BR (1) | BR8108565A (fi) |
CA (1) | CA1180806A (fi) |
DE (1) | DE3151963A1 (fi) |
DK (1) | DK583381A (fi) |
FI (1) | FI78996C (fi) |
FR (1) | FR2497589B1 (fi) |
GB (3) | GB2092348B (fi) |
IT (1) | IT1140434B (fi) |
NL (1) | NL8105918A (fi) |
NO (1) | NO814470L (fi) |
SE (1) | SE455545B (fi) |
Families Citing this family (2)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
EP0105974A1 (en) * | 1982-10-11 | 1984-04-25 | Landis & Gyr B.V. | Magnetic card reading apparatus |
AT382736B (de) * | 1985-03-15 | 1987-04-10 | Schrack Elektronik Ag | Geraet zum lesen einer datenspur einer karte |
Family Cites Families (13)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US2890650A (en) * | 1955-03-11 | 1959-06-16 | Dennison Mfg Co | Apparatus for operating on sectional tag material |
US3483361A (en) * | 1965-01-05 | 1969-12-09 | Univ Illinois | Automatic fare collection system |
US3558859A (en) * | 1967-12-04 | 1971-01-26 | Cummins Chicago Corp | Automatic reading system for record media having encoded data |
US3560719A (en) * | 1968-02-05 | 1971-02-02 | Business Efficiency Aids Inc | Edge punchcard |
US3737629A (en) * | 1971-06-09 | 1973-06-05 | Addressograph Multigraph | Optical code reader |
CH556068A (fr) * | 1972-01-03 | 1974-11-15 | Sodeco Compteurs De Geneve | Appareil lecteur de cartes d'identification. |
JPS5063998A (fi) * | 1973-10-06 | 1975-05-30 | ||
US3850299A (en) * | 1973-12-03 | 1974-11-26 | Ncr Co | Card transport and capture mechanism |
US3961747A (en) * | 1975-04-30 | 1976-06-08 | Hobart Corporation | Commodity identification apparatus |
JPS52120643A (en) * | 1976-04-02 | 1977-10-11 | Toshiba Corp | Distribution peripheral register |
US4088265A (en) * | 1976-05-26 | 1978-05-09 | Peripheral Dynamics, Inc. | Adaptable mark/hole sensing arrangement for card reader apparatus |
US4145606A (en) * | 1976-07-14 | 1979-03-20 | Peripheral Dynamics, Inc. | One-at-a-time card reader |
US4204637A (en) * | 1977-04-01 | 1980-05-27 | Gray Alan M | Ticket and reading device |
-
1981
- 1981-12-18 SE SE8107629A patent/SE455545B/sv not_active IP Right Cessation
- 1981-12-22 GB GB8138486A patent/GB2092348B/en not_active Expired
- 1981-12-29 JP JP56216125A patent/JPS57182283A/ja active Pending
- 1981-12-29 NO NO814470A patent/NO814470L/no unknown
- 1981-12-30 BE BE0/206964A patent/BE891661A/fr not_active IP Right Cessation
- 1981-12-30 BR BR8108565A patent/BR8108565A/pt unknown
- 1981-12-30 FI FI814200A patent/FI78996C/fi not_active IP Right Cessation
- 1981-12-30 DE DE19813151963 patent/DE3151963A1/de not_active Ceased
- 1981-12-30 NL NL8105918A patent/NL8105918A/nl not_active Application Discontinuation
- 1981-12-30 DK DK583381A patent/DK583381A/da not_active Application Discontinuation
- 1981-12-30 CA CA000393451A patent/CA1180806A/en not_active Expired
- 1981-12-30 AU AU79086/81A patent/AU547361B2/en not_active Ceased
- 1981-12-31 FR FR8124622A patent/FR2497589B1/fr not_active Expired
- 1981-12-31 IT IT25930/81A patent/IT1140434B/it active
-
1984
- 1984-11-02 GB GB08427737A patent/GB2147438A/en not_active Withdrawn
- 1984-11-02 GB GB08427738A patent/GB2147129B/en not_active Expired
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI78996C (fi) | 1989-10-10 |
GB2147129B (en) | 1985-12-04 |
GB2092348B (en) | 1985-12-04 |
NO814470L (no) | 1982-07-05 |
GB8427738D0 (en) | 1984-12-12 |
GB2147129A (en) | 1985-05-01 |
GB2092348A (en) | 1982-08-11 |
FR2497589B1 (fr) | 1988-03-18 |
DK583381A (da) | 1982-07-03 |
SE8107629L (sv) | 1982-07-03 |
DE3151963A1 (de) | 1982-07-29 |
BE891661A (fr) | 1982-06-30 |
AU547361B2 (en) | 1985-10-17 |
FI814200L (fi) | 1982-07-03 |
GB8427737D0 (en) | 1984-12-12 |
BR8108565A (pt) | 1982-10-19 |
IT8125930A0 (it) | 1981-12-31 |
FR2497589A1 (fr) | 1982-07-09 |
AU7908681A (en) | 1982-07-08 |
SE455545B (sv) | 1988-07-18 |
JPS57182283A (en) | 1982-11-10 |
CA1180806A (en) | 1985-01-08 |
NL8105918A (nl) | 1982-08-02 |
IT1140434B (it) | 1986-09-24 |
GB2147438A (en) | 1985-05-09 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US3184714A (en) | Apparatus for use with a credit card | |
US4365148A (en) | Data processing system | |
US3937925A (en) | Modular transaction terminal with microprocessor control | |
USRE36109E (en) | Checkout system | |
US5420406A (en) | Bill validator with bar code detector | |
USRE35117E (en) | Scanner with coupon validation | |
US3760161A (en) | Method and apparatus for automatically retrieving information from a succession of luminescent coded documents with means for segregating documents according to their characteristics | |
US20060118571A1 (en) | Versatile label sheet and sheet feeding mechanism | |
JPH06318220A (ja) | 勝負事端末機 | |
US3961747A (en) | Commodity identification apparatus | |
EP0199252B1 (en) | Thermal label printer | |
FI78996C (fi) | Laesanordning. | |
GB2026392A (en) | Printer | |
EP0139475B1 (en) | Stamp dispenser | |
CA1230423A (en) | Method and apparatus for making checks | |
US4602151A (en) | Tag reader | |
EP0506623A2 (en) | Improved printing assembly for cash-registers | |
JPS5812617B2 (ja) | 有料道路通行券確認機 | |
JPS5942912B2 (ja) | 有料道路における料金収受装置 | |
EP0429259A1 (en) | Checkout counter with keypad | |
JPS6132996B2 (fi) | ||
JP5309846B2 (ja) | 空容器回収装置 | |
JPS6160471B2 (fi) | ||
JPH0944584A (ja) | 光学式マークカード読取り装置 | |
JP2000090172A (ja) | 廃券処理機能付投票券リーダ |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed |
Owner name: PERSSON, CARL ERLING |