FI78346C - Lagringsanlaeggning. - Google Patents

Lagringsanlaeggning. Download PDF

Info

Publication number
FI78346C
FI78346C FI850849A FI850849A FI78346C FI 78346 C FI78346 C FI 78346C FI 850849 A FI850849 A FI 850849A FI 850849 A FI850849 A FI 850849A FI 78346 C FI78346 C FI 78346C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
storage
compartments
temperature
intended
storage compartments
Prior art date
Application number
FI850849A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI78346B (fi
FI850849A0 (fi
FI850849L (fi
Inventor
Benny Fredrixon
Original Assignee
Benny Fredrixon
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Benny Fredrixon filed Critical Benny Fredrixon
Publication of FI850849A0 publication Critical patent/FI850849A0/fi
Publication of FI850849L publication Critical patent/FI850849L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI78346B publication Critical patent/FI78346B/fi
Publication of FI78346C publication Critical patent/FI78346C/fi

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F25REFRIGERATION OR COOLING; COMBINED HEATING AND REFRIGERATION SYSTEMS; HEAT PUMP SYSTEMS; MANUFACTURE OR STORAGE OF ICE; LIQUEFACTION SOLIDIFICATION OF GASES
    • F25DREFRIGERATORS; COLD ROOMS; ICE-BOXES; COOLING OR FREEZING APPARATUS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • F25D13/00Stationary devices, e.g. cold-rooms
    • F25D13/02Stationary devices, e.g. cold-rooms with several cooling compartments, e.g. refrigerated locker systems
    • F25D13/04Stationary devices, e.g. cold-rooms with several cooling compartments, e.g. refrigerated locker systems the compartments being at different temperatures

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Thermal Sciences (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Warehouses Or Storage Devices (AREA)
  • Devices That Are Associated With Refrigeration Equipment (AREA)
  • Refrigerator Housings (AREA)
  • Saccharide Compounds (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)

Description

1 78346
Varastolaitos
Esillä oleva keksintö koskee laitosta tavaroiden varastoimiseksi, jotka on tarkoitettu varastoitaviksi eri 5 lämpötilatasoilla, edullisesti pakastevarasto ja kylmävarasto, käsittäen ylöspäin avautuvat varasto-osastot, jotka on tarkoitettu ottamaan vastaan valmiiksi kuormattuja kontteja ja joihin ja joista kontit siirretään pystyliikkeen mahdollistavalla käsittelylaitteella.
10 Tavanomaiset pakastevarastot käsittävät yleensä pe rusteellisesti eristetyn hallirakennuksen, johon on järjestetty käytävillä erotettuja hyllymäisiä telineitä riveihin. Jotta saataisiin tarvittava tila käsittelylaitteita tai -ajoneuvoja varten, joudutaan usein järjestämään pitkit-15 täis- ja poikittaiskäytäviä. Aikaisemmissa pakastevarastoissa on mahdollista hyödyntää vain noin 60 % varaston lattiapinta-alasta lopun ollessa kuljetus- ja käsittelyalueita .
Pakastevaraston tilavuuden hyödyntämiseksi optimaa-20 lisesti käytetään hyvin korkeita hyllyjä, jotka tekevät kuitenkin usein käytävän leveyden lisäämisen välttämättömäksi, koska käsittelylaitteiden tai -ajoneuvojen on tarvittavan stabiliteetin vuoksi oltava leveitä. Tätä ei voida soveltaa kiskoihin perustuviin käsittelylaitteisiin, 25 jotka tukeutuvat telineissä oleviin kiskoihin.
Tavanomaisissa pakastevarastoissa ilmanvaihtonopeus on suuri ja yhtenä oleellisena syynä siihen on, että kylmä ilma vuotaa ulos ja on korvattava aina, kun ovet tai vastaavat avataan.
30 Henkilöstön terveyden kannalta tavanomaiset pakas tevarastot ovat haitallisia, koska henkilöstön on koko ajan oltava yleensä noin -30°C lämpötilassa. Tähän liittyy paleltumisvahinkoriski, vaikka suojavaatetusta käytetäänkin.
Jos nykypäivän suunnittelua edustavien pakastevaras-35 tohallien on toimittava suunnitellulla tavalla myös kuumina kesäpäivinä, niihin on pakko järjestää hyvä eristys.
2 78346
Suurimman osan vuodesta huomattavasti pienempikin eristys riittäisi, mutta eristys on mitoitettava niin, että se toimii myös epäedullisimmassa tapauksessa.
Jotta voitaisiin eliminoida roudanmuodostusvaara 5 siihen liittyvine perustuksien liikkumisriskeineen, pakas-tevaraston lattioiden on oltava eristetty hyvin huolellisesti alaspäin. Pöhjaeristyksen vähentämistä, kuten normaalitapauksessa ehdotetaan, ja routaa estävien kuumennus-kelojen asentamista, jotka lisäävät selvästi energian ko-10 konaiskulutusta, voidaan tuskin pitää järkiperäisenä rat kaisuna tähän probleemaan.
Pakastevaraston seinien mitoitusta laskettaessa ja niitä konstruoitaessa eräs problemaattinen tekijä on suuri lämpötilaero ulkoilman ja pakastevaraston sisäpuolen vä-15 Iillä. Kuumina kesäpäivinä tämä ero voi olla yli 60°, kun sen sijaan talvella se voi olla 10° - 30°. Tämä probleema voidaan ratkaista ottamalla ulkoilman maksimilämpötila mitoituksen lähtökohdaksi ja perustamalla eristyskapasiteet-ti näin muodostuvaan lämpötilaeroon. Eristystehoa voidaan 20 myös vähän pienentää ja järjestää jäähdytyskoneistoille niin suuri ylikapasiteetti tai vaihtoehtoisesti lisätä jäähdytyskoneiden lukumäärää niin, että nämä pystyvät tarvittaessa syöttämään sellaisen määrän kylmää ilmaa, että eristyskapasiteetin puute tulee kompensoiduksi.
25 Tämän keksinnön tavoitteena on saada aikaan varas- tolaitos, nimenomaan pakastevarastointia varten, ja eliminoida tavanomaisiin pakastevarastoihin liittyvät epäkohdat.
Keksinnön mukaiselle laitokselle on tunnusomaista, että yksi tai useampi varasto-osastoista, jotka avautuvat 30 ylöspäin ja on tarkoitettu tavaroille, joiden varastointi-lämpötila poikkeaa voimakkaasti ympäristön lämpötilasta, on järjestetty yhden tai useamman osaston sisäpuolelle, jotka muodostavat ilmastosulun ja jotka myös on muodostettu ylöspäin avautuviksi varasto-osastoiksi tavaroille, joi-35 den varastointilämpötila poikkeaa vähemmän ympäristön lämpötilasta, ja että rakennuksen tai vastaavan se osa, joka
II
3 78346 sisältää varasto-osastot, on edullisesti muodostettu siten, että sen ympärillä joka puolella on aine, jonka lämpötila on suunnilleen vakio vuodenajoista tai vastaavasta riippumatta.
Huomattavat energiaa koskevat edut saadaan järjes-5 tämällä varastolaitos varastoitavien tavaroiden sijoittamiseksi pystysuoraan asentoon varasto-osastoon nähden ja sijoittamalla varasto-osasto käsittelyosaston alapuolelle. Tavaroiden tuominen varastoon ja niiden ottaminen pois sieltä eivät aiheuta kylmäilmavuotoa. Koska pakasteiden 10 varasto-osaston ympärillä on jäähdytettyjen tavaroiden varasto-osasto, saadaan sellaiset lämpötilaerot, jotka ovat niiden välisen eristyksen kannalta edullisia, pakasteosas-ton ollessa tällöin toisella puolella ja jäähdytysosaston ja ympäristön ollessa toisella puolella, mikä vähentää yh-15 teensä eristyskustannuksia. Kun pakastus- ja jäähdytys-osaston käsittävä rakennuksen osa upotetaan maahan tai erään rakennevaihtoehdon mukaisesti veteen, voidaan ottaa huomioon käytännöllisesti katsoen vakio ulkopuolella olevan lämpötilan mitoitus, ja tämä vaikuttaakin edullisesti 20 eristyskustannuksiin sekä pakastus- ja jäähdytysyksiköiden ylikapasiteetin tarpeeseen.
Päällä oleva käsittelyosasto voi olla rakenteeltaan suhteellisen yksinkertainen ja sillä voi olla pienet vaatimukset seinien ja katon eristyskapasiteettiin nähden, 25 koska tavarat ovat siellä vain tilapäisesti. Lämpötilan ei tarvitse olla käsittelyosastossa sanottavasti normaalia huonelämpötilaa alhaisempi, mistä johtuen henkilöstön ei tarvitse käyttää suojavaatetusta.
Laskelmat, jotka on tehty Keski-Idän ilmasto-olo-30 suhteita vastaavien olosuhteiden perusteella ja ajatellun varastointikapasiteetin ollessa 1016 tonnia, rakennuksen pinta-ala saadaan 40 % pienemmäksi ja rakennuksen tilavuus 60 % pienemmäksi. Merkittävin vähennys koskee kuitenkin tarvittavaa energiaa, jolloin saman varastointikapasitee-35 tin ollessa kyseessä saadaan jopa 85 % säästö.
4 78346 Näiden edullisten lukujen taustana ovat muun muassa seuraavat asiat.
Koska pakastus- ja jäähdytysosastoihin ei tarvitse järjestää kuljetus- eikä käytäväovia lattiatasoon, säästy-5 tään vastaavasti 40-50 % ja 20-25 % suuruisilta, muuten esiintyviltä energiahäviöiltä.
Koska henkilöstö ei työskentele pakastus- ja jäähdy-tysosastoissa, niissä ei tarvita valaistusta. Tavanomaisten varastolaitosten valaisimet synnyttävät lämpöä - 93 % 10 valaistukseen tarvittavasta sähköenergiasta muuttuu lämmöksi - ja tämä lämmön lisäys on eliminoitava syöttämällä energiaa pakastus- ja jäähdytysyksiköihin.
Keksinnön mukaisen varastolaitoksen pakastus- ja jäähdytysosastoissa lämpötilaa ja ilman liikkeitä valvo-15 taan täydellisesti ja ilman valvomattomiin liikkeisiin liittyvä riski onkin eliminoitu kokonaan. Tämä merkitsee taas sitä, että varastoa pystytään valvomaan paremmin ja tuotteen laatu saadaan paremmaksi kuin tavanomaisissa va-rastoyksiköissä, joissa ilman lämpötila vaihtelee aina 20 ilman valvomattomista liikkeistä johtuen, jotka aiheutuvat ovien ja vastaavien rakenteiden aukaisemisesta, ja jolloin kylmää ilmaa on syötettävä jatkuvasti ulkopuolelta, mistä on seurauksena lauhde- ja huurreprobleemien esiintyminen.
25 Lisänä energian säästöön liittyviin edullisiin lu kuihin on tietysti se, että pakastusosaston "jäte" voidaan hyödyntää yksikön jäähdytysosastossa ja vähentää energian tarvetta siellä.
Keksinnön mukaisen laitoksen muita piirteitä ja 30 etuja käy selville seuraavasta selostuksesta.
Keksinnön mukaisen yksikön erästä rakenne-esimerkkiä selostetaan seuraavassa yksityiskohtaisemmin viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa kuvio 1 on poikkileikkaus keksinnön mukaisesta 35 laitoksesta kaaviona esitettynä.
Il 5 78346 kuvio 2 on osaleikkaus sivukuvana samasta laitoksesta , kuvio 3 on kaavioperspektiivi keksinnön mukaisen laitoksen pohjarakenteesta, 5 kuvio 4 on vastaava kuvio keksinnön mukaisesta kel luvasta laitoksesta, kuvio 5 on osittainen leikattu perspektiivi tällaisen laitoksen eräästä suositettavasta rakenteesta, kuvio 6 on kaavio ja esittää energian kulutusta 10 keksinnön mukaan järjestetyissä laitoksissa verrattuna energian kulutukseen tavanomaisissa laitoksissa varastoin-tikapasiteetin ollessa sama, ja kuvio 7 esittää kaaviona käsittelylaitteen erästä suositettavaa rakennetta.
15 Laitos käsittää alarakenteen 1 ja ylärakenteen 2.
Alarakenne koostuu ulommasta laatikkomaisesta osasta 3 ja sisemmästä, siihen järjestetystä laatikkomaisesta osasta 4. Sekä ulomman että sisemmän osan seinät ja pohja on tehty vastaavasti kestävästä lämmöneristysmateriaalista. 20 Sisempi laatikkomainen osa on tuettu pilareilla tai jaloilla 5, niin että sen pohja 3' on erillään ulomman osan pohjasta 4. Vaihtoehtoisesti on mahdollista käyttää betoni-kerrosta, joka eristetään osan 3 pohjasta ja jonka läpi menee lukuisia vaakasuoria" kanavia. Sisemmän osan 4 ylöspäin 25 suuntautuvan aukon poikki menee palkkeja tai vastaavia 6, niin että aukko on jaettu useihin pienempiin aukkoihin, ja samalla tavalla myös ulomman osan 3 ylöspäin suuntautuva aukko, joka on sisemmän osan aukon ympärillä, on varustettu poikittaispalkeilla 7.
30 Sisemmän osan osasto 8 on suunniteltu pakastevaras- toksi, kun taas osasto 9, joka toimii myös ilmastosulkuna, on suunniteltu kylmävarastoksi.
Osastoissa 8 ja 9 on erilliset jäähdytys- ja pakas-tusyksiköt, jotka voidaan sijoittaa numerolla 10 merkit-35 tyyn osastoon tai niiden voidaan antaa ottaa osa vastaavista osastoista 8 ja 9.
78346
Pakastus- ja jäähdytysosastot 8 ja 9 on tarkoitettu ottamaan vastaan paljon kontteja 11, jotka kuljetetaan alas aukoista 14 ja 15, jotka on tavallisesti peitetty ovilla 12, 13 ja tukeutuvat vastaavasti tukiin 16 ja 17, esimerkik-5 si metallilevyihin, jotka on suunniteltu niin, että konttien alle muodostuu vastaavia ilmakanavia 18 ja 19. Pystysuorat ilmakanavat 20 ja 21 on myös järjestetty konttien väliin. Pakastusilma ja jäähdytysilma syötetään pohjasta ja sen annetaan kiertää konttien alla ja niiden ympärillä, joiden 10 tulisi olla ilmaa läpäisevää tyyppiä.
Ylärakenne 2 käsittää hallirakennuksen, jossa on kohtuullisen hyvin eristetyt seinät 22 ja katto 23. Hallin pitkille sivuille on järjestetty yläkiskot 24, jotka on tuettu pilareilla 25 ja joihin liittyy yläpalkki 26, jota 15 pitkin yläsiirtovaunu 27 liikkuu. Siirtovaunussa on nosto-varsi 28, joka on varustettu pikalukituslaitteella, joka on tarkoitettu toimimaan yhdessä konteissa 11 olevien, täydentävien pikalukituslaitteiden kanssa. Siirtovaunussa voi olla myös kaariosa 29, joka on esitetty pisteviivoilla kuviossa 20 2, ja kytkentälaitteet ovien 12, 13 nostamista ja kääntämis tä varten kontteja 11 nostettaessa ja sijoitettaessa sisään.
Hallirakennuksessa tarvitaan vain nosturia hoitavat henkilöt. On myös mahdollista käyttää siirtonosturin kauko-ohjausta ja sen sähköistä ohjausta tietokoneen avulla, joka 25 voi siihen syötettyjen komentojen ja siihen tallennettujen, osastoissa olevia tavaroita koskevien tietojen perusteella panna tarvittaessa halutun kontin sisälle tai ottaa sen ulos. Kontit kerätään muista kuljetuslaitteista ja sijoitetaan niihin kuormaussillalla 30 tai suoraan ajoneuvon lavalla.
30 Keksintöä voidaan muunnella monella tavalla sen perusajatuksesta poikkeamatta. Sen lisäksi, että varasto-laitos, kuten on jo mainittu ja esitetty piirustuksissa, voidaan sijoittaa tai tarkemmin sanottuna upottaa maahan, se voidaan tehdä kelluvaksi, kuten kuviosta 4 käy selville.
35 Tämä rakenne soveltuu nimenomaan vuodenajasta riippuvaan käyttöön, jolloin laitosta voidaan tarvittaessa siirtää.
Il 7 78346
Kuviossa 5 esitetyn suositettavan rakenteen mukaan varastolaitoksen varasto-osasto koostuu lukuisista, mieluimmin tehdasvalmisteisista kasettiyksiköistä 31, jotka voidaan sijoittaa paikalla rakennettuun, suhteellisen yksin-5 kertaiseen ulkovaippaan. Tehdasvalmisteista ulkovaippaa on myös mahdollista käyttää. Esitetyssä rakenteessa vain osastot 8, toisin sanoen pakastevarasto-osastot, on muodostettu kasettiyksiköistä 31, kun sen sijaan kylmävarasto-osastot 9, jotka muodostavat niin sanotun ilmastosulun, 10 ovat mainittujen yksiköiden ympärillä ulkovaipan 3 sisäpuolella, joka on varustettu asianmukaisella eristyksellä. Myös osastot 9 voidaan kuitenkin muodostaa kasettiyksiköitä vastaavista yksiköistä, mistä on etuna, että varastolaitos on monikäyttöisempi. Tällöin kasettiyksiköitä 31 voidaan 15 tarvittaessa käyttää pakaste- ja kylmävarastointiin kytkemällä uudestaan pakastus- ja jäähdytysyksiköt. Tämä jousto on erittäin tärkeä sellaisilla alueilla, joissa pakaste- ja kylmävarastojen erilaiset tarpeet riippuvat vuodenajasta.
Rakentamisen ja varastolaitoksen hoidon yksinkertais-20 tamiseksi pakastus- ja jäähdytysjärjestelmät 32 olisi sijoitettava sellaisiin laitoksiin, jotka on helppo purkaa, niin että ne voidaan siirtää tarvittaessa. Toiminnan luotettavuuden vuoksi pitäisi käyttää useita laitosyksiköltä, niin että jonkin erillisen yksikön ollessa epäkunnossa tar-25 vittava pakastusteho pystytään edelleen pitämään yllä.
Kuvion 6 kaavio esittää energian tarvetta sellaisissa varastolaitoksissa, joissa on vastaava varastointikapasi-teetti ja jotka on suunniteltu niin, että 40 % laitoksesta käytetään kylmävarastona ja 60 % pakastevarastona.
30 Keksintö mahdollistaa sekä pakasteiden että kylmä- varastoitavien tuotteiden varastoimisen suhteellisen pienillä energiakustannuksilla tilavuudeltaan huomattavasti pienennetyssä tilassa.
Kuviossa 7 esitetyssä käsittelylaitteen suositetta-35 vassa rakenteessa yläsiirtovaunu 27, joka liikkuu yläpal- 8 78346 kissa 26, jota voidaan puolestaan siirtää yläkiskoja 24 pitkin, on varustettu jäykäksi järjestetyllä ohjauslaitteella 33, joka käsittää ohjausrallilla tai vastaavilla varustetun sisärakenteen ja mainitun rakenteen ympärille jär-5 jestetyn eristyksen. Ohjauslaite 33, joka on varustettu sitä ympäröivällä eristyksellä, ulottuu niin pitkälle alas lattian suuntaan hallirakennuksessa, että jää sellainen vapaa tila, jonka korkeus ylittää vähän kuorman kuljettimen, kuor-malavan tai vastaavan 34 korkeuden. Tässä rakenteessa kontit 10 11 käsittävät runkorakenteet 35, jotka on varustettu yhdys osilla useiden kuorman kuljettimien 34 tukemiseksi. Käytettäessä kuviossa 7 esitettyä käsittelylaitetta vastaavaa laitetta etuna on, että kerrallaan vain yksi kuorman kuljetin joutuu olemaan hallirakennuksessa olevassa ilmassa. Jotkut 15 runkorakenteen 35 tukemista kuorman kuljettimista sijaitsevat kuitenkin pakasteosastossa ja jotkut eristetyn ohjauslaitteen sisäosassa, kun sen sijaan vain yksi kuorman kuljetin on vapaa, toisin sanoen se kuljetin, joka otetaan ulos tai joka työnnetään kulloinkin runkorakenteeseen. Kuorman 20 kuljettimet ja näin ollen myös tavarat joutuvat olemaan halli-ilmassa mahdollisimman lyhyen ajan, mikä parantaa varastoinnin laatua.
Keksinnön ei pidä katsoa olevan rajoitettu edellä selostettuun ja piirustuksissa esitettyyn, vaan sitä voi-25 daan muuttaa eri tavoin oheisten patenttivaatimusten suoja-piirin puitteissa.
Il

Claims (8)

78346
1. Laitos tavaroiden varastoimiseksi, jotka on tarkoitettu varastoitaviksi eri lämpötilatasoilla, edullises- 5 ti pakastevarasto ja kylmävarasto, käsittäen ylöspäin avautuvat varasto-osastot (8,9), jotka on tarkoitettu ottamaan vastaan valmiiksi kuormattuja kontteja (11) ja joihin ja joista kontit siirretään pystyliikkeen mahdollistavalla käsittelylaitteella (24-28), tunnettu siitä, että 10 yksi tai useampi varasto-osastoista (8), jotka avautuvat ylöspäin ja on tarkoitettu tavaroille, joiden varastointi-lämpötila poikkeaa voimakkaasti ympäristön lämpötilasta, on järjestetty yhden tai useamman osaston sisäpuolelle, jotka muodostavat ilmastosulun ja jotka myös on muodostettu ylös-15 päin avautuviksi varasto-osastoiksi (9) tavaroille, joiden varastointilämpötila poikkeaa vähemmän ympäristön lämpötilasta, ja että rakennuksen tai vastaavan se osa (1), joka sisältää varasto-osastot, on edullisesti muodostettu siten, että sen ympärillä joka puolella on aine, jonka lämpötila 20 on suunnilleen vakio vuodenajoista tai vastaavasta riippumatta.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laitos, tunnettu siitä, että se osa (1), joka sisältää varasto-osastot (8,9) on pääasiassa tarkoitettu sijoitettavaksi 25 maanpinnan alapuolelle (kuvio 3), ja että varasto-osastot (8,9) käsittävän osan (1) päälle on järjestetty hallimai-nen ylärakenne (2), joka on varustettu ovilla tai vastaavilla.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laitos, t u n -30 n e t t u siitä, että se osa, joka sisältää varasto- osastot (8,9) on tarkoitettu sijoitettavaksi ainakin osittain vedenpinnan alapuolelle (kuvio 4), ja että varasto-osastot (8,9) käsittävän osan (1) päälle on järjestetty hallimainen ylärakenne (2), joka on varustettu ovilla tai 35 vastaavilla. 10 7 8 346
4. Patenttivaatimuksen 2 tai 3 mukainen laitos, tunnettu siitä, että ylärakenteeseen (2) on järjestetty ainakin yksi ylhäällä liikkuva nosturi tai vastaava laite (24-28), joka mahdollistaa pystysuoran ja 5 vaakasuoran kuljetuksen.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laitos, tunnettu siitä, että osastot (8,9) on tarkoitettu ottamaan vastaan lukuisia kontteja (11), ja että kannet tai vastaavat (12,13) on järjestetty osastojen päälle ja voi- 10 daan avata tai kääntää pois erikseen, jolloin kontille (11) avautuu tietty tila.
6. Patenttivaatimuksen 4 mukainen laitos, tunnettu siitä, että varasto-osastoihin (8,9) on järjestetty kannattimia tai vastaavia (16,17), jotka on tarkoi- 15 tettu pitämään auki ilmakanavat (18,19 ja 20,21) kontteja (11) vastaanottamaan tarkoitettujen alaosastojen alla ja edullisesti myös sivuilla.
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laitos, tunnettu siitä, että sisempi varasto-osasto (8) on ra- 20 jattu seinillä ja pohja (4') on erillään seinistä ja ulomman varasto-osaston (9) pohjasta (3') ja tuettu lämpösil-toja estävällä välineellä (5).
8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laitos, tunnettu siitä, että käsittelylaite (24-28) käsittää 25 ohjauslaitteen (33), jota ympäröivä eristys on sovitettu jäykästi sinänsä tunnettuun ylävaunuun (27) ja suunnattu alaspäin ylävaunusta varasto-osastojen (8,9) aukkojen tasoon päin, jolloin ohjauslaitteen ja mainitun tason väliin jää tila, jonka korkeus vastaa suunnilleen kuorman 30 kuljettimen (34) , kuormalavan tai vastaavan korkeutta. il 78346
FI850849A 1983-07-01 1985-03-01 Lagringsanlaeggning. FI78346C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8303794 1983-07-01
SE8303794A SE444855B (sv) 1983-07-01 1983-07-01 Anordning vid lagringsanleggning
SE8400247 1984-06-28
PCT/SE1984/000247 WO1985000422A1 (en) 1983-07-01 1984-06-28 Storage plant

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI850849A0 FI850849A0 (fi) 1985-03-01
FI850849L FI850849L (fi) 1985-03-01
FI78346B FI78346B (fi) 1989-03-31
FI78346C true FI78346C (fi) 1989-07-10

Family

ID=20351863

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI850849A FI78346C (fi) 1983-07-01 1985-03-01 Lagringsanlaeggning.

Country Status (12)

Country Link
US (1) US4599871A (fi)
EP (1) EP0148237B1 (fi)
JP (1) JPS60501771A (fi)
AU (1) AU570061B2 (fi)
DE (1) DE3473341D1 (fi)
DK (1) DK154037C (fi)
ES (1) ES8505779A1 (fi)
FI (1) FI78346C (fi)
IT (1) IT1174211B (fi)
SE (1) SE444855B (fi)
SU (1) SU1391504A3 (fi)
WO (1) WO1985000422A1 (fi)

Families Citing this family (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
BR8707513A (pt) * 1986-10-23 1989-02-21 Phillip Blake Provest Aparelho de refrigeracao
US4989417A (en) * 1989-11-08 1991-02-05 Stanley Markiewicz Cold storage warehouse
US5054291A (en) * 1990-07-25 1991-10-08 Davis Thomas L Multi-bay system for the forced air postharvest conditioning of agricultural crops
US5327731A (en) * 1993-01-12 1994-07-12 Stanley Markiewicz Cold storage warehouse with cryogenic test site
GB2367353B (en) * 2000-09-13 2003-10-29 Ian David Wood Improvements in or relating to cold storage
US7159415B2 (en) 2001-03-13 2007-01-09 Applied Design And Engineering Limited Drawer storage
US8161756B2 (en) * 2006-11-01 2012-04-24 Drs Sustainment Systems, Inc. Dual compartment beverage cooling system
US20080245086A1 (en) * 2007-03-02 2008-10-09 Polar King International, Inc. Multi-zone low temperature freezer
DE202008007269U1 (de) * 2008-03-31 2008-08-07 Becker Marine Systems Gmbh & Co. Kg Palettenlageranlage zur Lagerhaltung von Lagergütern, insbesondere für den Einsatz in Schiffen
US9163869B2 (en) * 2010-09-09 2015-10-20 Hamilton Storage Technologies, Inc. Tube picking mechanisms with an ultra-low temperature or cryogenic picking compartment
US20120060539A1 (en) * 2010-09-10 2012-03-15 Hamilton Storage Technologies, Inc. Cassette Puller
DE102011010120A1 (de) * 2011-02-02 2012-08-02 Fraunhofer-Gesellschaft zur Förderung der angewandten Forschung e.V. Kühlanlage, insbesondere zur Kryokonservierung biologischer Proben, mit Einrichtungen für den Fall einer Havarie
NO338156B1 (no) 2014-02-19 2016-08-01 Jakob Hatteland Logistics As Avkjølt lagringssystem
US20150291357A1 (en) * 2014-04-14 2015-10-15 Sergey N. Razumov Robotic pickup point for order fulfillment system

Family Cites Families (19)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US911879A (en) * 1909-02-09 Jesse W Jackson Cooling apparatus.
US602239A (en) * 1898-04-12 de palaoio
SE184048C1 (fi) *
US842595A (en) * 1906-06-09 1907-01-29 Harvey J Vasconcelles Cooling apparatus.
US976619A (en) * 1909-11-20 1910-11-22 William S Barker Refrigerator or cold-storage apparatus.
US1056885A (en) * 1912-06-15 1913-03-25 Frank H Chase Refrigerator.
US1199819A (en) * 1915-12-06 1916-10-03 Charles F Phillips Well or cistern cooler.
US1484171A (en) * 1922-04-11 1924-02-19 Henry A Carstens Cooling device
GB632545A (en) * 1947-10-27 1949-11-28 Ormond Alexander Mckellar Improvements in table top refrigerators
CH499759A (it) * 1967-12-22 1970-11-30 So De Le Cella frigorifera con attrezzature per l'immagazzinamento e l'accatastamento meccanizzato di merci in contenitori metallici
AT297069B (de) * 1970-01-26 1972-03-10 Elektra Bregenz Gmbh Einrichtung zum Aufbewahren und Frischhalten von Nahrungsmitteln und Getränken
SU475493A1 (ru) * 1973-03-29 1975-06-30 Всесоюзный Научно-Исследовательский Институт Мясной Промышленности Сороморозильное устройство дл замораживани пищевых продуктов
US3982407A (en) * 1975-01-07 1976-09-28 Lawrence Peska Associates, Inc. Garbage container unit
US3972204A (en) * 1975-01-24 1976-08-03 Mikhail Kirillovich Sidorenko Refrigerator
GB1543228A (en) * 1975-04-30 1979-03-28 Anvar Freezing and cold-storage installation
JPS5520378A (en) * 1978-08-01 1980-02-13 Ebara Mfg Differential pressure drafting apparatus
JPS5625668A (en) * 1979-08-09 1981-03-12 Nippon Light Metal Co Refrigerating colddstorage warehouse
JPS56117065A (en) * 1980-02-16 1981-09-14 Hoshino Hiroshi Rapid cooling device
JPS57174672A (en) * 1981-04-20 1982-10-27 Matsuhashi Reinetsu Kogyo Kk Precooling and cold insulation of vegetable or the like

Also Published As

Publication number Publication date
SE444855B (sv) 1986-05-12
WO1985000422A1 (en) 1985-01-31
IT8421701A1 (it) 1985-12-29
SU1391504A3 (ru) 1988-04-23
US4599871A (en) 1986-07-15
DK88185D0 (da) 1985-02-27
FI78346B (fi) 1989-03-31
DK88185A (da) 1985-02-27
JPS60501771A (ja) 1985-10-17
DK154037C (da) 1989-02-13
IT8421701A0 (it) 1984-06-29
EP0148237B1 (en) 1988-08-10
EP0148237A1 (en) 1985-07-17
FI850849A0 (fi) 1985-03-01
AU3104984A (en) 1985-02-07
DE3473341D1 (en) 1988-09-15
SE8303794D0 (sv) 1983-07-01
IT1174211B (it) 1987-07-01
FI850849L (fi) 1985-03-01
ES533876A0 (es) 1985-06-01
SE8303794L (sv) 1985-01-02
ES8505779A1 (es) 1985-06-01
AU570061B2 (en) 1988-03-03
DK154037B (da) 1988-10-03

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI78346C (fi) Lagringsanlaeggning.
USRE45967E1 (en) Ultra-low temperature storage system
CN101910704B (zh) 适于超冻结温度的冷藏集装箱
CA2825234C (en) Accessible cooling system, especially for cryopreserving biological samples, and method for the operation thereof
EP1639892B1 (en) Ultra-low temperature storage system
US7946124B2 (en) Temperature controlled storage facilities and methods
US5353564A (en) Thermodynamic air envelope for food storage structure
EP1434500A1 (en) Environmentally controlled storage and ripening apparatus
US2586893A (en) Method and apparatus for transporting and storing frozen comestibles
CN108891944B (zh) 一种具有保温功能的铁路站台冷链升降对接系统及方法
CA2063224C (en) Low temperature food storage equipment
US1913857A (en) Refrigeration plant
US2073981A (en) Refrigerator container for container cars
NO156541B (no) Lageranlegg.
SU1431090A1 (ru) Стеллажное хранилище
CN206963871U (zh) 一种寒地冷能果蔬保鲜库
US2716872A (en) W-test
DK177376B1 (en) An apparatus for freezing and storage of organic material and a door module for such an apparatus
KR100900348B1 (ko) 저온 터널모듈을 이용한 저온저장 터널
CN203719285U (zh) 一种全承载低温移动冷库
FI102098B (fi) Rakennus tavaran kylmävarastointia varten
KR101157445B1 (ko) 식품저장터널
Leishangthem et al. Refrigerated rooms and industrial systems for quick chilling and freezing
Zajac et al. Conceptual Design of a Cold Room
Fiske Design Considerations for Cold Storage Warehousing

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: FREDRIXON, BENNY