FI77889B - Anvaendning av en kalkhaltig avfallsprodukt som braensle. - Google Patents

Anvaendning av en kalkhaltig avfallsprodukt som braensle. Download PDF

Info

Publication number
FI77889B
FI77889B FI841523A FI841523A FI77889B FI 77889 B FI77889 B FI 77889B FI 841523 A FI841523 A FI 841523A FI 841523 A FI841523 A FI 841523A FI 77889 B FI77889 B FI 77889B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
waste
lime
fuel
product obtained
obtained according
Prior art date
Application number
FI841523A
Other languages
English (en)
Other versions
FI841523A (fi
FI841523A0 (fi
FI77889C (fi
Inventor
Peter Jacobsen
Original Assignee
Energy Conservation Tech Ect
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Energy Conservation Tech Ect filed Critical Energy Conservation Tech Ect
Publication of FI841523A publication Critical patent/FI841523A/fi
Publication of FI841523A0 publication Critical patent/FI841523A0/fi
Publication of FI77889B publication Critical patent/FI77889B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI77889C publication Critical patent/FI77889C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C10PETROLEUM, GAS OR COKE INDUSTRIES; TECHNICAL GASES CONTAINING CARBON MONOXIDE; FUELS; LUBRICANTS; PEAT
    • C10LFUELS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; NATURAL GAS; SYNTHETIC NATURAL GAS OBTAINED BY PROCESSES NOT COVERED BY SUBCLASSES C10G, C10K; LIQUEFIED PETROLEUM GAS; ADDING MATERIALS TO FUELS OR FIRES TO REDUCE SMOKE OR UNDESIRABLE DEPOSITS OR TO FACILITATE SOOT REMOVAL; FIRELIGHTERS
    • C10L9/00Treating solid fuels to improve their combustion
    • C10L9/10Treating solid fuels to improve their combustion by using additives
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C10PETROLEUM, GAS OR COKE INDUSTRIES; TECHNICAL GASES CONTAINING CARBON MONOXIDE; FUELS; LUBRICANTS; PEAT
    • C10LFUELS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; NATURAL GAS; SYNTHETIC NATURAL GAS OBTAINED BY PROCESSES NOT COVERED BY SUBCLASSES C10G, C10K; LIQUEFIED PETROLEUM GAS; ADDING MATERIALS TO FUELS OR FIRES TO REDUCE SMOKE OR UNDESIRABLE DEPOSITS OR TO FACILITATE SOOT REMOVAL; FIRELIGHTERS
    • C10L5/00Solid fuels
    • C10L5/40Solid fuels essentially based on materials of non-mineral origin
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y02TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
    • Y02EREDUCTION OF GREENHOUSE GAS [GHG] EMISSIONS, RELATED TO ENERGY GENERATION, TRANSMISSION OR DISTRIBUTION
    • Y02E50/00Technologies for the production of fuel of non-fossil origin
    • Y02E50/10Biofuels, e.g. bio-diesel
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y02TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
    • Y02EREDUCTION OF GREENHOUSE GAS [GHG] EMISSIONS, RELATED TO ENERGY GENERATION, TRANSMISSION OR DISTRIBUTION
    • Y02E50/00Technologies for the production of fuel of non-fossil origin
    • Y02E50/30Fuel from waste, e.g. synthetic alcohol or diesel

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Oil, Petroleum & Natural Gas (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Solid Fuels And Fuel-Associated Substances (AREA)
  • Processing Of Solid Wastes (AREA)
  • Catalysts (AREA)

Description

77889
Kalkkia sisältävän jätetuotteen käyttö polttoaineena
Keksintö koskee jätteestä, kuten roskista, josta palamattomat ja/tai jälleenkäytettäviksi soveltuvat aineosat on haluttaessa poistettu, saadun tuotteen käyttöä polttoaineena, jota voidaan varastoida pitkä aika ilman ympäristölle aiheutuvia ongelmia.
Jätemateriaalin, kuten roskien,hävittäminen edullisella tavalla on ajan mittaan tullut yhä suuremmaksi ongelmaksi. Tavallisimpia menetelmiä ovat kuljettaminen kaatopaikalle ja poltto jätteenhävityslaitoksissa.
Kaatopaikallevientiin liittyy huomattavia ympäristöongelmia, joista voidaan erityisesti mainita epämiellyttävä haju ja pohjaveden sekä vesistöjen saastuminen, ja näistä syistä kaatopaikkojen sijaintiin liittyvät vaatimukset tulevat koko ajan yhä tiukemmiksi.
Jätteen polttaminen jätteenhävityslaitoksissa niin, että syntynyt lämpö käytetään hyväksi tai sitä ei käytetä hyväksi, on tunnettu tapa. Niinpä viime vuosina on muodostunut lämpö käytetty hyväksi yhdistetyissä jätteenhä-vitys- ja aluelämpölaitoksissa, joissa lämpöä pitää myyntiä silmälläpitäen tuottaa lämmöntarvetta vastaava määrä.
Kuitenkin lämmöntarve vaihtelee suuresti vuodenajan ja ulkoilman lämpötilan mukaan, mutta jätteen määrä pysyy oleellisesti ottaen vakiona koko vuoden ja ainoastaan sen koostumuksessa esiintyy tiettyjä vuodenaikaan liittyviä vaihteluita, sillä esim. kesällä syntyvä jäte sisältää tavallisesti vähemmän muovia kuin talvella syntyvä jäte.
Koska polttaminen pitää jätteen rajallisen säilyvyyden vuoksi suorittaa välittömästi keräilyn jälkeen, 2 77889 aiheutuu tästä vuodenajasta riippuen suurta energiahukkaa, sillä jätteen energiasisältöä ei voida käyttää optimaalisesti hyväksi muulloin kuin lämmityskauden aikana.
Tämän ongelman ratkaisemiseksi on ehdotettu murskatun jätten puristamista briketeiksi esim. sekoittamalla se jauhemaisen hiilen ja sideaineen kanssa (ks. GB-patenttijulkaisu no. 1 286 532) tai sekoittamalla hii-lipölyn kanssa (ks. DK-patenttijulkaisu no. 143 859). En-sinmainittu menetelmä on kuitenkin hankala, koska se vaatii 1 - 3 tunnin lämpökäsittelyä noin 200°C:ssa, eikä toinen menetelmä riitä takaamaan sitä, että jätteen mä-täneminen lakkaa, ja palamiseen liittyy vielä huomattava määrä epämiellyttäviä höyryjä.
Saksan kuulutusjulkaisussa no. 24 51 093 on mainittu, että mätäneviä orgaanisia aineita sisältävään talousjätteeseen ja teollisuusjätteeseen voidaan väliaikaisen säilymisen saavuttamistarkoituksessa lisätä erittäin viskoosista nafteenihapposeosta, jossa molekyylipai-no vaihtelee välillä 300 - 500.
Selostuksessa painotetaan sitä, että nämä nafteeni-hapot voivat saada aikaan deaktivoitumisen vain muutaman päivän ajaksi niin, että vältetään epämiellyttävä haju sinä aikana, joka kuluu jätteen keräyksestä hävittä-mispaikallevientiin, esim. haluttaessa suorittaa hävittäminen kompostoimalla.
Lyhyellä maininnalla viitataan myös siihen, että käsitelty jäte voidaan myös polttaa, mutta poltto pitää tehdä ennen deaktivoituneen tilan päättymistä, joten menetelmä ei tarjoa apua edellämainittuun energiahävikkiongel-maan.
Nyt käsillä olevan keksinnön tarkoituksena on esittää sellaisen polttoaineen käyttö, joka on tuotettu jätteestä, jota polttoainetta voidaan varastoida pitkiä aikoja ilman epämiellyttävän hajun ja ympäristöongelmien ilmenemistä ja tarvitsematta puristaa polttoainetta briketeiksi tai suorittaa muita energiaakuluttavia kiin-teytystoimenpiteitä.
77889 3 Tämä saavutetaan keksinnönmukaisesti siten, että jäte sekoitetaan tasaisesti kalkin kanssa, joka on poltetun kalkin (CaO), sammutetun kalkin (Ca(OH)2) tai poltetun dolomiitin muodossa, ja kalkkia käytetään sellainen määrä, että se riittää inaktivoimaan jätteen sisältämät mikro-organismit nostamalla jätteen sisältämän nesteen pH:n vähintään arvoon 11 ja pitämään oleellisesti yllä tämä pH-arvo koko varastointiajän.
Tässä käytetyllä sanonnalla "kalkki" tarkoitetaan poltettua kalkkia, sammutettua kalkkia ja poltettua dolomiittia sekä tuotteita, jotka sisältävät näitä kalkin ja dolomiitin muotoja. Etusijalle asetettavia yhdisteitä ovat kuitenkin poltettu kalkki ja sammutettu kalkki.
Talousjätteen kalkkikäsittelyä on tosin ehdotettu Saksan hakemusjulkaisussa no. 28 38 873. Kui tenkin tuossa julkaisussa ehdotettu menetelmä on tarkoitettu toisen teknisen ongelman ratkaisuun kuin nyt käsillä olevan keksinnön menetelmä, sillä kyseessä on jätteen kontrolloitu levittäminen kaatopaikoille niin, että vältetään tunnetut kaatopaikkaongelmat, kuten pölyn ja epämiellyttävän hajun muodostuminen ja pohjaveden saastuminen.
Julkaisussa nimenomaan kehotetaan välttämään polttamista ja kompostointia, joten ei voida pitää ilmeisenä kalkin käyttöä polttoaineen tuottamiseen keksinnönmukaisesti .
Jätteen sisältämien mikro-organismien inaktivointi, joka on tarpeen mätänemättömän polttoaineen aikaansaamiseksi, vaatii pH:n nostamista vähintään arvoon 11 kalkkia lisäämällä. Jos pH on alle 11 välittömästi kalkin lisäyksen jälkeen, se laskee nopeasti eikä mikrobien kasvua näin ollen voida pitää hallinnassa.
Jotta saavutettaisiin riittävä varmuusalue, pitäisi kalkkia käyttää niin paljon, että pH nousee vähintään arvoon 12.
Keksinnönmukaisesti käytettyä polttoainetta tuotettaessa on •mahdollista käyttää hyväksi sitä tunnettua reaktiota, joka tapah- 4 77889 tuu poltetun kalkin ja jätteen sisältämän veden välillä. Poltettu kalkki muuttuu sammutetuksi kalkiksi lyhyessä ajassa voimakkaasti lämpöä kehittäen.
CaO + H20—» Ca(OH)2 + Q
Muuttuminen sammutetuksi kalkiksi aiheuttaa pH:n nousun vastaten lisättyä määrää ja vesipitoisuutta. Sammutettu kalkki sitoo vettä niin, että jätteen sisältämä kiinteän aineen pitoisuus kasvaa. Lämmönmuodostus edesauttaa mikro-organismien toiminnan inaktivoitumista.
Kun polttoainetta varastoidaan, sammutettu kalkki reagoi hitaasti kaikkialla läsnäolevan hiilidioksidin kanssa seuraavan reaktion mukaisesti:
Ca (OH) 2 + C02->CaC03 + H20 + Q
Jos lähes koko sammutetun kalkin määrä muuttuu kalsiumkar-bonaatiksi, laskee pH arvoon noin 9 tämän prosessin kuluessa, joka etenee hitaasti, ja näin ollen polttoaineen stabiilisuus heikkenee.
Koska kalkkia lisäämällä on tarkoitus stabiloida polttoaine niin, että se säilyy pitkiä aikoja, joPa 8 kuukautta, ilman epämiellyttävän hajun syntymistä, pitää kalkin määrä sovittaa seuraavien tekijöiden asettamien vaatimusten mukaiseksi: a) jätteen vesipitoisuus b) sekoituksen vaikutus c) jätteen sisältämien neutraloivien aineiden määrä d) varastointiolosuhteet, mukaanluettuina odotettavissa oleva varastointiaika ja ulkovarastoinnin ollessa kyseessä sademäärä ja sen happamuus.
Jos kyseessä on jäte, jonka vesipitoisuus on 20 -40 %, sekoitus suoritetaan hyvin perusteellisesti ja jäte on suhteellisen normaalia eikä sisällä suuria hap-pomääriä, pitää kalkkia lisätä määrä, joka vastaa 4 kg CaO jätetonnia kohti, jotta pH-arvoksi saadaan 12 lämpötilassa 25°C.
Jotta tämä pH saataisiin pidetyksi yllä pitkän ai- 5 77889 kaa, tavallisesti riittää, kun lisätään kalkkia 5 paino-%, so. 50 kg CaO per tonni jätettä. Täydellinen stabiilisuus myös epänormaaleissa olosuhteissa saavutetaan lisäämällä kalkin määrä vielä tätä suuremmaksi, esim. käyttämällä korkeintaan 75 kg CaO per jätetonni, elleivät sitten kyseessä ole aivan äärimmäisen vaativat olosuhteet .
Käytännön tilanteessa käytettävän kalkin laatu riippuu myös edellämainituista kohdista a) - d), mutta aivan erityisesti jätteen vesipitoisuudesta.
Jotta saataisiin aikaan jätteen samanaikainen kuivuminen, on edullista käyttää CaO:ta erityisesti jauhemaisen, vähäisessä määrin poltetun kalkin muodossa, joka sisältää noin 94% aktiivista CaO:ta.
Jos lisätään pieni määrä kalkkia, asetetaan tavallisesti etusijalle ekvivalenttinen määrä sammutettua kal-kia, jotta voitaisiin välttää sammumisen aiheuttamat ongelmat. Sammutetun kalkin määrät, jotka ovat ekvivalent-tisia edellämainittujen CaO-määrien kanssa ovat 5,3, 66,3 ja 99,4 kg CafOH^ jätetonnia kohti.
Yleisesti ottaen on niin, että sopivin kalkin määrä ja laatu pitää selvittää kokeiden avulla.
Kuten edellä mainittiin, on tuotetun polttoaineen varastointistabiilisuuden kannalta erittäin tärkeätä se, että jäte ja kalkki sekoitetaan keskenään perusteellisesti .
Käsiteltävän jätteen koostumuksesta riippuen pitää suorittaa tiettyjä enemmän tai vähemmän tavanomaisia esikäsittelyjä ennen kalkin lisäämistä. Jos kyseessä on esimerkiksi roskajäte, palamattomat ja/tai jälleen-käytettäviksi soveltuvat aineosat, kuten rakennusjäte, rauta, metallit, lasi ja muovi, erotellaan tavallisesti vastaanoton yhteydessä.
Keksinnönmukaisesti käytetyn polttoaineen tuottamisen edullisessa toteutuksessa esikäsitelty jäte murskataan kiertorummussa, johon lisätään tietty määrä kalkkia sopivassa murskauksen vaiheessa, mielellään alussa, koska tällöin saadaan aikaan 77889 tehokkain sekoittuminen, mutta lisäys voidaan suorittaa siinä vaiheessa, kun murskausta on jo hieman suoritettu.
Sopivin rummussaviipymisaika voidaan määrittää kokeellisesti, mutta tavallisesti se on vähintään 2 tai 3 tuntia.
Kiertorumpukäsittelystä materiaalia poistetaan jatkuvasti ja nyt sitä voidaan varastoida ilman riskejä esim. kuopassa joko rakennuksessa tai taivasalla.
Jos tilankäyttösyistä on tarpeen pienentää polttoaineen tarvitsemaa tilavuutta, voidaan aine tiivistää tai puristaa paaleiksi tai briketeiksi. Käsittelyyn ja kuljetukseen liittyvistä syistä voi myös olla sopivaa tehdä polttoaineesta pellettejä.
Vaihtoehtoisessa toteutustavassa varastoitavaksi tarkoitettu jäte murskataan ensin mekaanisesti esim. vasaramyllyssä, repimiskoneessa tai jossakin jauhimessa, ja murskattuun materiaaliin sekoitetaan kalkki sen jälkeen tavanomaisessa sekoittimessa. Tämä toteutustapa vaatii tavallisesti enemmän energiaa kuin edelläku-vattu yhteisjauhatus, mutta tämä mahdollisuus voi tulla kyseeseen edullisena vaihtoehtona, josa keksinnönmukäis-ta menetelmää halutaan käyttää sellaisessa laitoksessa, jossa jo ennestään on olemassa mainitunlainen murskaus-laite.
Keksinnönmukaisesti käytetyn valmistusmenetelmän kannalta ei ole kriittistä se, että jäte lajitellaan ensin, vaan jätteenlajit-telu on mahdollista suorittaa vasta kalkinlisäyksen jälkeen .
Edellä tätä keksintöä on selostettu kuvaamalla polttoaineen valmistamista roskajätteestä, mutta keksintöä voidaan hyvin soveltaa myös muihin palamiskel-poisiin jätteisiin, kuten erityyppisiin teollisuusjätteisiin, sahajätteeseen, metsätalousjätteeseen, kuten märkään, lahoon kaarnaan, paperijätteeseen, maatalous-jätteeseen, kuten olkeen, akanoihin ja riisinvarsiin, sekä ns. kompostointilaitteiden seulontajätteeseen sekä näiden seoksiin ja/tai näiden kanssa sekoitettuun roska- 7 77889 jätteeseen .
Paitsi alueelliseen kaukolämpöverkkoon liittyvissä uuneissa voidaan keksinnönmukaisesti tuotettua polttoainetta myös käyttää voimalaitoksissa, sementinval-mituksessa jne.
Tuotannon ei myöskään tarvitse tapahtua polttopaikalla, vaan se voidaan tehdä väliasemilla, lastausase-milla tai kaatopaikoilla.
Vähentyneen hiilen-, öljyn- tai kaasuntarpeen tai muiden polttoaineiden tarpeen lisäksi tarjoaa keksinnön-mukaisen polttoaineen käyttö lukuisia etuja.
Niinpä lisätty kalkki saattaa saada aikaan merkittävää parannusta palamisessa syntyvissä kaasuissa, koska esim. rikki ja raskasmetallit mahdollisesti sitoutuvat kalkkiin, mikä vähentää kerääjän syöpymisvaaraa sekä savun sisältämiä happo- ja raskasmetallipitoisuuksia.
Polton aikana läsnäoleva kalkki muuttuu poltetuksi kalkiksi, joka joutuu poltossa syntyneeseen kuonaan.
Kun poltettu kalkki vedellä jäähdytettäessä tai kuonaa varastoitaessa sitoo itseensä vettä, muodostuu sammutettua kalkkia, joka sitoo itseensä raskasmetalleja vaikealiukoisiksi yhdisteiksi. Tämä vähentää sitä vaaraa, että raskasmetallit vuotaisivat kaatopaikalle viedystä kuonasta.
Koska kuona sisältää kalkkia, se voidaan vaihtoehtona tavanomaiselle varastoinnille käyttää edullisesti uudelleen, esim. osittain jälleenkierrättämällä, kek-sinnönmukaisessa menetelmässä tai sekoittamalla jätevesilietteeseen kaatopaikoilla. Kuonan varastoinnin lisäksi tämä sekoittaminen tuo ratkaisun niihin erittäin suuriin ongelmiin, jotka liete aikeuttaa kaatopaikoilla, koska nyt lietteen kiinteäainepitoisuus kasvaa ja kalkki stabiloi lietettä.
Koeselostus
Noin 200 kg tavallista, puhdasta talousjätettä, jos- 8 77889 sa ei ollut paperia tai muita stabiloivia jätemateriaa-leja, murskattiin vasaramyllyssä ja rauta poistettiin magneetilla.
Jäte oli hyvin märkää (vesipitoisuus 30 - 35 %) ja sitä oli pidettävä helpostimätänevänä jätteenä.
Jäte pakattiin muovisäkkeihin ja seuraavana päivänä se punnittiin neljäksi, suunnilleen samankokoiseksi eräksi. Yhteen erään ei lisätty kalkkia, kun taas kolmeen muuhun lisättiin 3,3, 6,6 ja 10 paino-% kalkkia vastaavasti. Käytetty kalkki oli Faxe Kalk-firman jauhettua, sammutettua kalkkia, joka on ainutlaatuista hienojakoisuu- 2 tensa suhteen (ominaispinta-ala (BET) 15 - 18 m /g) ja sisältää noin 91 % kalsiumhydroksidia.
Jäte sekoitettiin kalkin kanssa pienessä sementin-sekoittajassa.
Jäte, joka oli seissyt suljetuissa muovisäkeissä 24 tuntia, oli jo alkanut mädäntyä.
Sekoituksen jälkeen jäte pelletoitiin "Matator"-pellettipuristimessa.
Näytteet, jotka nyt olivat pelletteinä, joiden halkaisija oli 8 mm ja pituus muutamia cm, pakattiin neljään uuteen muovisäkkiin, joissa siis kussakin oli eri kalkki-pitoisuus, ja säkit sijoitettiin lämpimään varastoon. Noin 14 vuorokauden välein otettiin näytteet, jotka vietiin mikrobiologiseen tutkimukseen Alfred J<irgensenin käymis-laboratorioon Kööpenhaminaan.
Kaikille näytteille tehtiin suora mikroskooppitutki-mus ja mitattiin pH.
Näyte 1, joka ei sisältänyt kalkkia, mätäni voimakkaasti jo pelletointia seuraavana päivänä.
Näyte 2, joka sisälsi 3,3 % sammutettua kalkkia, mätäni voimakkaasti jo kahden vuorokauden varastoinnin jälkeen.
Näyte 3, joka sisälsi 6,6 % sammutettua kalkkia, alkoi mädäntyä noin 43 vuorokauden kuluttua. Huomattakoon, että noin 300 g näyte, joka oli pakattu suljettuun lasi- 77889 purkkiin, oli stabiili vielä 80 vuorokauden kuluttua. Tästä voidaan vetää se ilmeinen johtopäätös, että varastointi muovisäkeissä muodostaa jätteenvarastoinnin kannalta erittäin rankat olosuhteet.
Näyte 4, joka sisälsi 10 % sammutettua kalkkia, oli muuttumaton 80 vuorokauden kuluttua, ja aivan äskettäin suoritettu mikrobiologinen analyysi osoittaa, että mikrobiologinen tila oli pysynyt muuttumattomana.
Kokeiden perusteella voidaan todeta, että talous-jäte, joka voi olla jopa erittäin vaikealaatuista, voidaan stabiloida vähintään 80 vuorokaudeksi ja mahdollisesti pitemmäksi ajaksi jopa erittäin rankoissa olosuhteissa. Varaston lämpötila vaihteli välillä n. 35°C (lämpiminä päivinä) ja noin 10°C (viileinä öinä). Kuitenkin lämpötila oli harvoin alle 15°C ja usein se oli huomattavasti korkeampi. Lämpötilavaihtelut aiheuttivat sen, että vettä tiivistyi muovisäkkien sisäpintaan, mistä syystä mikro-organismien kasvulle muodostui erittäin hyvät olosuhteet.
On oletettavissa, että menetelmää voidaan käytännön kannalta tehostaa seuraavilla toimenpiteillä:
Kalkki sekoitetaan mukaan tehokkaasti sekoitusrummussa, joka hienontaa jätteen ennen pelletointia.
Käytetään 8 % CaO eikä 10 % Ca(OH)2· CaO sitoo huomattavan osan vedestä ja vesiaktiivisuus aw pienenee. Kun lisätään 8 % CaO, muodostuu 10,6 % Ca(OH)2· Jätettä varastoidaan paremmissa olosuhteissa kuin tässä kokeessa, mikä tavallisesti tehdäänkin.
Käsitellään laadultaan sellaista jätettä, joka ei ole niin vaikealaatuista kuin kokeessa käytetty.
Toteutuivat nämä neljä kohtaa sitten tai eivät, keksintö tarjoaa kuitenkin menetelmän, jonka avulla jäte voidaan stabiloida vähintään 80 vuorokaudeksi sellaisessa muodossa, jossa sitä voidaan käyttää polttoaineena. Pellettien energiasisältö on noin 2500 kcal jätekiloa kohti, ja jos sillä voidaan korvata öljy, on sen rahallinen arvo noin 800 Tanskan kruunua per tonni tällä hetkellä.

Claims (6)

10 PATENTTIVAATIMUKSET 7 7 8 8 9
1. Jätteestä, kuten roskista, sahajätteestä, metsätalousjätteestä, paperijätteestä ja maatalousjätteestä, josta palamattomat ja/tai jälleenkäytettävaksi soveltuvat aineosat on haluttaessa poistettu, saadun tuotteen käyttö polttoaineena, jota voidaan varastoida pitkä aika ilman ympäristölle aiheutuvia ongelmia, tunnettu siitä, että tuote saadaan sekoittamalla jäte tasaisesti kalkin kanssa, joka on poltetun kalkin (CaO), sammutetun kalkin tai poltetun dolomiitin muodossa, ja kalkkia käytetään sellainen määrä, että se riittää inaktivoimaan jätteen sisältämät mikro-organismit nostamalla jätteen sisältämän nesteen pH:n vähintään arvoon 11 ja pitämään oleellisesti yllä tämä pH koko varastointiajän.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukaisesti saadun tuotteen käyttö polttoaineena, tunnettu siitä, että kalkkia sekoitetaan mukaan sellainen määrä, että pH:n arvoksi tulee vähintään 12.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukaisesti saadun tuotteen käyttö polttoaineena, tunnettu siitä, että kalkki sekoitetaan mukaan samalla kun jätettä murskataan, mielellään kiertorummussa.
4. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukaisesti saadun tuotteen käyttö polttoaineena, tunnettu siitä, että kalkki sekoitetaan mukaan vasta sitten, kun jäte on täysin tai osittain homogenoitu.
5. Patenttivaatimuksen l mukaisesti saadun tuotteen käyttö polttoaineena, tunnettu siitä, että jäte on roskaa, jonka vesipitoisuus on 20 - 40 % ja siitä, että kalkkia sekoitetaan mukaan vähintään 4 kg jätetonnia kohti, mielellään vähintään 50 kg jätetonnia kohtia CaO:na laskettuna.
6. Patenttivaatimuksen 1 mukaisesti saadun tuoteen käyttö polttoaineena, tunnettu siitä, että kalkki on jahe-maista, hieman poltettua kalkkia.
FI841523A 1982-08-27 1984-04-16 Anvaendning av en kalkhaltig avfallsprodukt som braensle. FI77889C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DK384382 1982-08-27
DK384382A DK148636C (da) 1982-08-27 1982-08-27 Fremgangsmaade til fremstilling af et lagringsbestandigt braendsel
DK8300079 1983-08-26
PCT/DK1983/000079 WO1984000976A1 (en) 1982-08-27 1983-08-26 A method of producing a fuel of great stability

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI841523A FI841523A (fi) 1984-04-16
FI841523A0 FI841523A0 (fi) 1984-04-16
FI77889B true FI77889B (fi) 1989-01-31
FI77889C FI77889C (fi) 1989-05-10

Family

ID=8127380

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI841523A FI77889C (fi) 1982-08-27 1984-04-16 Anvaendning av en kalkhaltig avfallsprodukt som braensle.

Country Status (8)

Country Link
EP (1) EP0116608B1 (fi)
JP (1) JPS59501718A (fi)
CA (1) CA1222372A (fi)
DE (1) DE3367933D1 (fi)
DK (1) DK148636C (fi)
FI (1) FI77889C (fi)
NO (1) NO841662L (fi)
WO (1) WO1984000976A1 (fi)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE454724B (sv) * 1984-07-11 1988-05-24 Asea Stal Ab Sett att forbettra ett partikulert brensles transportegenskaper i en forbrenningsanleggning samt anleggning for genomforande av settet
SE456162B (sv) * 1986-02-14 1988-09-12 Josef Kubat Forfarande for framstellning av mycket finfordelat pulver av ved och av andra typer av vegetabilisk biomassa for anvendning som brensle
DE3609117A1 (de) * 1986-03-14 1987-09-17 Mannesmann Ag Verfahren zur herstellung eines biologisch stabilen brennstoffs aus hausmuell
JP2798189B2 (ja) * 1991-02-27 1998-09-17 株式会社プランド研究所 廃棄物の焼却方法
GB9208479D0 (en) * 1992-04-16 1992-06-03 Cpis Limited Method of making refuse-derived fuel and fuel made by the method
AU1053800A (en) * 1999-10-29 2001-05-08 S. Grundon (Waste) Limited Waste disposal
SE546053C2 (en) * 2022-09-27 2024-04-30 Stora Enso Oyj A method for reducing the load of microbial contaminants in a pulp stock comprising a recycled fiber fraction

Family Cites Families (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR859043A (fr) * 1938-12-09 1940-12-09 Ig Farbenindustrie Ag Procédé pour rendre utilisables des résidus de goudron contenant des acides
DE1471600A1 (de) * 1963-07-23 1969-04-10 Oel Werk Tedden Gmbh Verfahren zur UEberfuehrung der bei der Raffination von Kohlenwasserstoffen mit Schwefelsaeure anfallenden sauren,harzartigen Rueckstaende in brennbare Stoffe
DE2501503C3 (de) * 1975-01-16 1978-04-20 Ruhrkohle Ag, 4300 Essen Verfahren zur Verminderung des Schwefelgehaltes in Abgasen von Wirbelbettfeuerungen
DE2700170C3 (de) * 1977-01-04 1984-11-15 Fritz Dr.-Ing. 8026 Ebenhausen Schoppe Verfahren zur Verbesserung der Lagersicherheit von Braunkohlenstaub
FR2402448A1 (fr) * 1977-09-09 1979-04-06 Mont Wautier Carrieres Fours C Procede de traitement des immondices
JPS55129492A (en) * 1979-03-14 1980-10-07 Urabe Takeshi Preparation of solid fuel from industrial waste
US4210423A (en) * 1979-04-06 1980-07-01 Mobil Oil Corporation Solid fuel use in small furnaces
US4274836A (en) * 1979-04-20 1981-06-23 Dravo Corporation Method for improving bed firing characteristics and inhibiting coalescence of coal pellets
JPS56122894A (en) * 1980-03-03 1981-09-26 Mitsubishi Heavy Ind Ltd Recovery method of fuel from waste plastic
DE3010259A1 (de) * 1980-03-17 1981-09-24 Rolf W. 2863 Ritterhude Lindemann Brikett aus organischen produkten oder abfallprodukten mittels anreicherung
DE3015710A1 (de) * 1980-04-24 1981-10-29 Klöckner-Humboldt-Deutz AG, 5000 Köln Verfahren zum abbinden von in brennstoffen befindlichem schwefel
JPS5780493A (en) * 1980-11-10 1982-05-20 Nasa:Kk Production of solid fuel
IT1212507B (it) * 1981-10-06 1989-11-22 Sistema Ecodeco S R L Ora Ecod Procedimento per il prelievo di melme acide ottenute da frazioni petrolifere, in condizioni disicurezza e per la loro trasformazione, in particolare in combustibili solidi.

Also Published As

Publication number Publication date
DK148636B (da) 1985-08-19
DK384382A (da) 1984-02-28
WO1984000976A1 (en) 1984-03-15
DK148636C (da) 1987-11-02
FI841523A (fi) 1984-04-16
DE3367933D1 (en) 1987-01-15
JPS59501718A (ja) 1984-10-11
EP0116608B1 (en) 1986-11-26
NO841662L (no) 1984-04-26
FI841523A0 (fi) 1984-04-16
EP0116608A1 (en) 1984-08-29
FI77889C (fi) 1989-05-10
CA1222372A (en) 1987-06-02

Similar Documents

Publication Publication Date Title
Bernal et al. Carbon and nitrogen transformation during composting of sweet sorghum bagasse
CN102173888B (zh) 一种污泥炭肥及其生产方法
ATE308608T1 (de) Verfahren und vorrichtung zur methanisierung von biomassen
CN101597532A (zh) 一种污泥燃料及其制备方法
Silva et al. Review of composting and anaerobic digestion of municipal solid waste and a methodological proposal for a mid-size city
FI77889B (fi) Anvaendning av en kalkhaltig avfallsprodukt som braensle.
US4420320A (en) Method of biologically drying waste material
Sinha et al. Agricultural waste management policies and programme for environment and nutritional security
KR100337084B1 (ko) 정.하수오니 슬러지를 이용한 퇴비화 제조방법
CN101830626B (zh) 一种污泥高效全封闭处理系统及其方法
US5558686A (en) Method for making a fuel product
Stegmann Mechanical biological pretreatment
KR19990052626A (ko) 음식물쓰레기, 하수슬러지 유기성폐기물의 콤포스트 쓰레기매립 장 복토제 제조방법과 흙 대용 복토제
KR100763262B1 (ko) 축분 퇴비화 방법과 그 장치
Badawi et al. Anaerobic treatment with methane recovery of agricultural and village wastes
KR20150107217A (ko) 발효미생물을 이용한 폐수슬러지 처리방법
EP2865736A1 (en) Solid fuel, particularly for the power industry, and method of manufacture thereof
WO1993021287A1 (en) Process for converting sludge into a fuel or a soil conditioner
FI100191B (fi) Menetelmä polttoaineen valmistamiseksi orgaanisesta lietteestä ja/tai biojätteestä
CZ307498A3 (cs) Způsob průmyslového zpracování čistírenských kalů
KR100353871B1 (ko) 음식물쓰레기의 처리 방법
CN116003170A (zh) 一种有机废弃物的无害碱化处理方法
Shukla et al. Municipal Solid Waste Management and Effect of Process Parameters on the Treatment Methods
KR100732184B1 (ko) 유기성 폐기물 처리방법
KR100219808B1 (ko) 유기오물의 발효 촉진방법

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: ECT ENERGY CONSERVATION TECHNOLOGY I-S