FI77612C - Transportsystem, saerskilt foer transport av containrar eller liknande enheter eller annan frakt. - Google Patents

Transportsystem, saerskilt foer transport av containrar eller liknande enheter eller annan frakt. Download PDF

Info

Publication number
FI77612C
FI77612C FI860530A FI860530A FI77612C FI 77612 C FI77612 C FI 77612C FI 860530 A FI860530 A FI 860530A FI 860530 A FI860530 A FI 860530A FI 77612 C FI77612 C FI 77612C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
transport
transfer device
container
wheels
transport system
Prior art date
Application number
FI860530A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI77612B (fi
FI860530A0 (fi
FI860530A (fi
Inventor
Pekka Jaervinen
Original Assignee
Jaervinen Marita Ky
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Jaervinen Marita Ky filed Critical Jaervinen Marita Ky
Priority to FI860530A priority Critical patent/FI77612C/fi
Publication of FI860530A0 publication Critical patent/FI860530A0/fi
Publication of FI860530A publication Critical patent/FI860530A/fi
Publication of FI77612B publication Critical patent/FI77612B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI77612C publication Critical patent/FI77612C/fi

Links

Landscapes

  • Loading Or Unloading Of Vehicles (AREA)

Description

' 7761 2
Kuljetusjärjestelmä, etenkin konttien tai vastaavien yksikköjen tai muun rahdin kuljettamiseksi
Transportsystem, särskilt för transport av contafnrar eller för liknande enheter ellen annan frakt
Keksinnön kohteena on kuljetusjärjestelmä, etenkin konttien tai vastaavien yksikköjen tai muun rahdin kuljettamiseksi kuljetusvälineestä tai terminaalista jatkokuljetusvälineeseen, kuten laivaan ja/tai päinvastoin tai kuljettamiseksi varastoalueilla, Jossa kuljetusjärjestelmässä käytetään sinänsä tunnettua vetokonetta tai vastaavaa ja sen kanssa 5 yhteentoi m ivaksi järjestettyä erityistä kuormaa kantavaa siirtolaitetta.
Ennestään tunnetusti kuljetetaan ro-ro-laivoissa kontit ja yksikkölastialustat siten, että ne on kuormattu erillisten lauttavaunujen päälle. Lauttavaunuissa voidaan kuljettaa yksi tai kaksi tietyn kokoista konttia tai yksikkölastialustaa kerrallaan, asennettuna 10 joko peräkkäin tai päällekkäin. Tämä tunnettuNnenetelmä on kuitenkin varsin kallis, lähinnä lauttavaunuihin kohdistuvista perusinvestoinneista ja kaksinkertaisesta kuljetettavan hyötylastin kannattamiseen tarvittavasta rakenteesta; lauttavaunu ja kontti tai yksikkölastialusta; johtuen.
Tunnettuja ovat myös suomalaisten patenttihakemusten 841503 ja 841504 kuvaama 15 ahtaus- ja siirtolaite sekä sen hyväksikäyttämä kasetti. Tässä menetelmässä ainoa olennainen ero aiemmin mainittuihin lauttavaunuihin nähden on se, että laivan mukanaan kuljettama kasetti on ilmanpyöriä jeettä kasettia siirretään kalliilla ja monimutkaisella erikoissiirtolaitteella. Tässäkin tapauksessa esimerkiksi kontteja kuljetettaessa on kaksi kantavaa rakennetta päällekkäin, nimittäin kontti ja kasetti.
20 Lisäksi on huomioitava, että mainittu kasetti vie huomattavan paljon tilaa laivassa; Jopa enemmän kuin aiemmin mainitut lauttavaunut.
Ennestään tunnetaan myös Ruotsissa kehitetty kuljetusjärjestelmä suurille konttikuormille. Käytännössä on kuitenkin havaittu, että tämän järjestelmän vaatimat perusinvestoinnit sekä jo pelkästään aluksiin kohdistamat vaatimukset ovat niin isot, 25 että hyötykäyttöä ei ole kokeilujen jälkeen lähdetty toteuttamaan.
Tunnettuja satamien ja terminaalien kontinkäsittelylaitteita ovat myös erilaiset vetomestankäyttöiset haarukkavaunut sekä niin sanotut kontinsiirtolaitteet, jotka 2 77612 kummatkin ajetaan kontin ympärille kuormausvaiheessa. Kontti nostetaan ylös neljästä ylä- tai alakulmakappaleestaan. Olennaista on, että mainitut laitteet operoidakseen vaativat aina tilaa kontin kummaltakin puolelta. Nämä laitteet eivät pysty ottamaan tai jättämään konttia toisen kontin vierestä tai viereen.
5 Järeä satamakäyttöön tarkoitettu trukki pystyy varustettuna asianmukaisella nostinapulalttelstolla ottamaan ja jättämään kontin asemaan, jossa kontti on aivan kiinni muissa vastaavissa konteissa tai yksikkölastlalustoissa.
Varustamot ovat pyrkineet vähentämään edellä todettuja epäkohtia: kaksinkertaiset kantavat 10 rungot ja niiden mukanaan tuoma lisätaara, lauttavaunujen ja kasettien vaatimat kansitilakuutiot; etenkin konttirahdin kohdalla niin sanotun storo-järjestelmän käyttöönotolla. Tässä kontit viedään joko lauttavaunuilla tai kasetilla laivaan ja siellä trukkikäsittelyllä nostetaan vaunusta/kasetista kannelle. Vaunut tai kasetit siirretään tyhjinä laiturille. Tässä lastausjärjestelmässä tarvitaan lastia siirtävä vetokone, 15 mahdollisesti vaunuineen ja lisäksi siirtolaite, trukki, kannella.
/ Tässä yhteydessä on eritoten huomioitava, että mainituilla kontlnsiirtolaitteillaei kuljetettavaa konttia tai vastaavaa ykslkkölastialustaa saada jätettyä kannella oikeaan asemaan tai merlkuljetusasemasta el voida ottaa siirtoon kannelta konttia ilman avustavan 20 trukin tai vastaavan apua. Mainittua tekniikkaa on kuvattu mm.
suomalaisessa patenttihakemuksessa 802901 sekä patenteissa 62982 ja 62980.
Mainittujen epäkohtien vaikutusten vähentämiseksi keksinnön tarkoituksena on saada aikaan uusi edellä Ilmenneeseen käyttöön tarkoitettu kuljetusjärjestelmä, jota soveltaen voidaan 25 kontit ja vastaavat yksikkolastialustat kuin myös samanmittaiset sopivin tartunnoin varustetut kasetit siirtää terminaali varastosta laivan kannelle oikea-asemaiseen paikkaan ilman erillisten ja Järjestelmään kuulumattomien apukonetden myötävaikutusta, sekä järjestelmässä käytettävä edullinen siirtolaite.
Koska järjestelmä ei vaadi esimerkiksi kontteja siirrettäessä erillisiä kasetteja kontin 30 kantamiseen, vältytään turhalta taaralta ja jo ennestäänkin eritoten ro-ro-aluksissa kriittisiltä kansikorkeuden erityisvaatimuksilta.
Keksinnön järjestelmässä voidaan käyttää nykyisin terminaaleissa yleisesti käytössä . . olevia veto- ja nostokoneita, Joten siirtyminen uuteen järjestelmään ei vaadi tältä osin uusia perusinvestointeja.
Il 3 77612
Edelläesitettyihin ja myöhemmin selviäviin päämääriin pääsemiseksi keksinnölleen pääasiallisesti tunnusomaista se mitä on selvitetty patenttivaatimusten l ja 6 tunnusmerkkiosissa.
5 Keksinnön tärkeimpänä etuna voidaan pitää, että säästetään olennaisesti hyötylastin kuljettamiseen sidotun taaran painossa, koska kaksinkertainen kantorakenne ei ole välttämätön, ja että voidaan nopeuttaa ro-ro-laivojen lastausta, koska siirrettävä kontti tai vastaava lasti voidaan poimia kuljetukseen kansfasemasta tai laskea siihen ilman täydentävän apukoneen, kuten trukin, myötävaikutusta. Edelleen kekslnnönmukafsella järjestelmällä 10 tehdään tarpeettomaksi konttien ja vastaavien terminaaalin sisällä tapahtuvat ja lastausta valmistelevat siirto- ja järjestelytoimet, jotka tänä päivänä suurelta osin perustuvat konttien ja vastaavien kuormaamiseen lauttavaunuille tai mainituille kaseteille. Lisäksi keksinnön mukaisella siirtolaiterakenteella helpotetaan olennaisesti lastin kuljetusta oikeaan asemaan kannella tai terminaalissa.
15
Seuraavassa keksintöä selostetaan yksityiskohtaisesti viittaamalla oheiseen piirustukseen, jonka yksityiskohtiin keksintö ei ole rajoitettu.
Kuvio I esittää keksinnön mukaiseen järjestelmään kuuluvaa siirtolaitetta kytkettynä sinänsä tunnettuun vetomestariin Ja sivulta nähtynä siinä valheessa kun 20 siirtolaite on ajettu kontin ympärille; kontti on äärivilvaesitetty.
Kuvio 2 esittää keksinnön mukaiseen järjestelmään kuuluvaa siirtolaitetta sivulta nähtynä siinä vaiheessa kun kontti jätetään kannelle Kuvio 3 esittää siirtolaitetta sivulta nähtynä kuljetusvälineessä.
Kuvio 4 esittää siirtolaitetta sivulta nähtynä kontin Jätön valmisteluvaiheessa.
25 Kuvio 5 esittää siirtolaitetta päältä nähtynä.
Kuvio 6 esittää laivan kantta kontteineen päältä nähtynä siinä vaiheessa kun keksinnön jär jestelmän mukaisesti konttia ollaan tuomassa merikuljetusasemaansa.
Kuvio 7 esittää samaa kuin kuvio 6 mutta kontin jättövaiheessa.
Kuvio 8 esittää keksinnön mukaisen siirtolaitteen erästä edullista tukipyöräakselointia.
30 Kuvio 9 esittää keksinnön mukaisen järjestelmään kuuluvan siirtolaitteen erästä k iintearunkoista ratkaisua sivulta nähtynä.
Kuvio IO esittää vastaavaa kuin kuvio 9 mutta päältä katsottuna.
Kuvio 11 esittää samaa kuin kuvio 10 mutta lisättynä ympäristöllä.
4 77612
Kuvioissa esitetty kuljetusjärjestelmä käsittää sinänsä tunnetun vetokoneen 2, joka näkyy vetomestarisiluettina kuviossa I. Siinä keksinnön mukainen siirtolaite i on tunnetusti vetopöytävasteensa 5 kautta kiinnitetty vetomestarin 2 vetopöytäan 4. Muissa kuvioissa on yksinkertaisuuden vuoksi jätetty vetokone esittämättä.Vetokone 2 voidaan järjestelmässä 5 korvata esimerkiksi järeällä trukilla, jota ei ole esitetty kuvioissa, joka tarttuu siirtolaitteeseen l haarukkaholkeista 6, joita on kaksi kappaletta ja jotka toimivat esimerkiksi vetopöytävasteen 5 tukirakenteena muuhun siirtolaitteen I rakenteeseen nähden. Keksinnön mukaisessa järjestelmässä voi vetokoneena 2 toimia siis mainittu vetomestart, haarukkatrukki tai muu voimakone, IO joka on kytkettävissä siirtolaitteeseen I ja jossa voimakoneessa on osatoimintoina toteutettu jotkut edellä lueteltujen terminaal(koneiden tunnusmerkit Haarukkaholkit 6 ovat tunnettua rakennetta, mikä on käytössä mm. trukkikäyttöisissä konttinostinkehissä, jotka tarttuvat kontteihin ylhäältä trukkiavusteisesti.
15 Kuvioissa 1, 2, 3,4 ja 5 on esitetty järjestelmään kuuluvan siirtolaitteen I eräs edullinen rakenne. Siirtolaitteen Ikytkentäellmet 5,6 ovat yhdistetyt tukirakenteiden IO kautta siirtolaitteen I kummallakin sivulla holkkeihin 7, joiden pituus ja dimensiot on tarkoituksenmukaisesti valittu ja joiden sisällä pääsevät ohjatusti liikkumaan kannattimet 8. Tukirakenteet 10 ovat edullisesti myös teleskooppirakenteisia tai 20 tukirakenteiden l O kytkentäpäät kytkentäelimiin 5,6 on toteutettu tunnetusti vertikaalisuunnassa säädettävästi. Tämä teleskooppi- tai vertikaalisäätötoiminto on tunnetulla tavoin saatettu yhteistoimintaan teleskooppitukijalkojen 9,13 ja vetokoneen 2 vetopöydän 4 nosto- ja laskutolmintojen kanssa. Kannattimien 8 päissä ovat kuvioiden mukaisesti yhteet 26 ja 27, jotka tunnetusti liittävät yhdysputken 16 avulla 25 kannattimet 8 päistään yhteen. Kuvion 5 mukaisesti holkit 7 on yhdistetty kytkentäelinten 5, 6 puoleisesta päästään toisiinsa yhdysputkella 17. Yhdysputkien 16 ja 17 pituudet ja asema on siten valittu, että kannattimet 8 liikkuvat yhdensuuntaisesti ja samassa tasossa. Yhteisiin 26 ja 27 on tunnetusti liitetty tuet 18, joissa on lukitsimet 14, esim. kauko-ohjattavat ns. twist- 30 lock'it, kontin 3 tai vastaavien lukitsemiseksi. Holkkeihin 7 on asiaankuuluviin asemiin tunnetusti kiinnitetty vastaavat lukitsimet 14 kuvioiden mukaisesti. Kaikkien lukitsimien 14 vastep i nnat ovat samassa tasossa.
Yhteeseen 26 on tunnetusti kiinnitetty teleskooppitukijalka 9, esim. hydr au li toiminen, jonka alapäähän on laakeroitu ohjattavasi kääntyvä pyörä 11. Pyörää 11 kääntävä 35 ohjauslaittelsto voi olla sijoitettuna esimerkiksi yhteeseen 26. Tätä el ole esitetty.
Il 5 77612
Siirtolaitteen I vastakkaisella sivulla on kannattimeen 8 liittyvä liukuyhde 28, joka pääsee ohjatusti liukumaan mainittuun kannattimeen 8 tunnetusti tukeutuen kannattimen 8 pituussuunnassa Kannattimen 8 päissä on rajoitttmet, jotka estävät liukuyhdettä 28 liukumasta pois kannattimesta 8. Näitä ei ole esitetty kuvioissa.
5 Liukuyhteeseen 28 on tunnetusti yhdistetty teleskoopp i tuk i j ai ka 13, esim. hydraulitoiminen, jonka alapäähän on laakeroitu vapaasti siirtolaitteen I liikkeen mukaan kääntymään pääsevä pyörä 12. Liukuyhdettä 28, esimerkiksi vetokoneen 2 ohjaamoon sijoitetulla ohjainlaitteella, siirtämällä voidaan teleskooppi tukijalan 13 ja siihen liittyvän pyörän 12 asemaa muuttaa siirtolaitteen 1 pituussuunnassa 10 Teleskooppitukijaikojen 9 ja 13 korkeussuuntaista asemaa voidaan säätää joko yhdessä tai erikseen seka vielä yhteistoiminnassa tai erikseen vetokoneen 2 tai vastaavan vetopoydän 4 tai vastaavan korkeussuuntaisen aseman kanssa.
Hoikkien 7 ja kannattimien 8 pituudet ja keksinäiset liikemahdollisuudet on siten valittu, että siirtolaitteen 1 lukitsimilla 14 voidaan tarttua yleisesti käytössä oleviin 15 kontteihin, esim 20 ft, 30 ft ja 40 ft. Tämä pituussäätö voi tapahtua, joko tunnetuilla tavoin kannatinta 8 hoikissa 7 työntäen tai vetäen tai sitten esimerkiksi varustamalla pyörä 11 hydraulisella napamoottori 11a tai vastaavalla, jolloin mahdollistetaan myös siirtolaitteen 1 peräosan aktiivinen ohjaus. Kannattimet 6 voidaan lukita haluttuun pituussuuntaiseen asemaan holkkeihin 7 nähden.
20 Kuviossa 5 esitetty pyörään 11 kohdistuva nuolimerkintä kuvaa ohjausuuntia ja pyörään 12 kohdistuva kaareva nuolimerkintä siirtolaitteen 1 liikkeen mukaan määräytyviä ohjautuvia suuntia. Normaalin siirtoajon yhteydessä pyörä 11 on lukittu kuvion 5 esittämään pituussuuntaiseen asemaan, jossa pyörä 11 on yhdensuuntainen siirtolaitteen 1 pituusakselin kanssa Tällöin kaarreajossa pyörä 11 toimii tavanomaisen 25 kiinteäasenteisen pyörän tavoin mutta pyörä 12 hakeutuu sellaiseen asentoon siirtolaitteeseen 1 nähden ettei renkaan pakkovetoa maahan nähden tapahdu.
Kuviossa 8 on esitetty eräs rakenne vapaasti ohjautuvalle pyörälle. Siinä pyörä 12" on laakeroitu akselilla 21 teleskooppitukijalan 13“ yhteyteen liukuhahlon 20 kautta, joka hahlo 20 voi akseliin 22 liittyneenä pyöriä laakerin 23 myötävaikutuksella 30 teleskooppitukijalan 13" ympäri. Laakeri 23 on kiinnitetty vasteosan 25 ja laipan 24 kautta teleskooppitukijalkaan 13". Pyörää 12" pystytään stabiloimaan, antamaan suuntavakavuutta, halutusti valitsemalla akselin 21 ja teleskooppitukijalan 13" keskiöiden väli, mittad kuviossa 6, sopivasti; mitan d kasvaessa suuntavakavuus kasvaa Akselin 21 asemaa hahlossa 20 voidaan pakko-ohjata siten, että esimerkiksi tunnetulla 35 tavoin hydraulisesti akseli 21 vedetään tai työnnetään hahlossa 20 toiseen ääriasemaan aina 6 77612 siirtolaitteen t kulkusuuntaa; eteen tai taaksepäin ajo; muutettaessa Tällöin pyörä I2" on aina liikkeelle lähdettäessä stabiloidussa asemassa kulkusuuntaan nähden ja mukailee kulun mukaan ohjautuvasi siirtolaitteen I kulkua. Edellö kuvattu pyörön 12" stabiloinnin yhteydessä suoritettava akselin 21 siirto ääriasemasta toiseen hoikissa 20 5 ei ole välttämätöntä mutta sillä voidaan välttää kulkusuuntaa muutettaessa pyörän ympärikiepahtaminen Kerrotulla siirtohydrauliikalla voidaan myös pidättää akseli 21 aina kulloisessakin äbriasemassa liikkeen aikana ja näin estää esimerkiksi ylitettävien rautateiden pyörälle aiheuttamat häiriöt. Akselin 22 kääntymistä voidaan myös tunnetusti hidastaa ja vaimentaa, mikö rauhoittaa vapaasti ohjautuvan pyörän IO kö/ttäytymtstä. Kuvion 8 esittämässä tapauksessa kulkusuunta on oikealle.
Seuraavassa kuvataan keksinnön mukaista järjestelmää laivan 29 lastausvaiheen aikana, jolloin kontteja tai vastaavia yksikkölastialustoja tai konttitartunnoin varustettuja kasetteja viedään terminaalista alukseen. Purkaus on käänteinen operaatio.
15 Kuviossa I siirtolaite 1 on vetokoneella 2 ajettu tunnetusti kontin 3 ympärille siten, että pyörät 11 ja 12 sijaitsevat eri puolilla konttia 3. Liukuyhteen 28 asema hoikissaan 7 on sellainen, että teleskooppitukijalka 13 pyörineen 12 sijaitsee mahdollisimman pitkällä siirtolaitteen 1 peräpöässä, mielellään aivan hoikin 7 takapäässö. Teleskooppitukljaloilla 9 ja 13 sekä vetopöydän 4 tai vastaavan tunnetuilla toiminnoilla 20 on siirtolaitteen I kontin 3 yläpuolella oleva runko-osa 7,8,16,17 nostettu tarkoituksenmukaisesti niin ylös ettei se kosketa konttia 3. Siirtolaite 1 on ajettu niin pitkälle kontin 3 päälle kunnes esimerkiksi yhdysputkeen 17 yhdistetty sinänsä tunnettu ohjainvaste 30 vastaa kontin 3y1äkonttikulmakappaleisfin 15. Ohjainvaste 30 voi olla ainoastaan tuntoelin tai sitten ohjaava rakennevaste tai muu sellainen. Edellä 25 kuvatussa asemassa tunnetusti osien 4,9, 11 ja 13 toimintojen myötävaikutuksella lasketaan ohjattavasi siirtolaite 1 kontin 3 päälle siten, että lukitsimet i 4 sijoittuvat kontin 3 yläkulmakappaleiden 15 päälle Ja lukitseminen, esimerkiksi twist-lock’illa, voidaan suorittaa. Tämä vaihe on muuten sama kuin kuviossa 2 esitetty mutta pyörän 12 asema liitännäisineen on poikkeava. Mikäli edellä kuvatussa vaiheessa kontin 3 asema 30 olisi konttivarastossa sellainen kuin esimerkiksi kontin n-1 kuviossa 6 kannella 19, olisi pyörän 12 asema juuri sellainen kuin mitä kuviossa 2 on esitetty.
Edellä kuvatun lastausvaiheen jölkeen teleskooppijaloilla 9 ja 13 sekä vetopöydälla 4 nostetaan kontti 3 siirtoasentoon sopivaan korkeuteen. Mikäli pyörä 12 on ollut kontin 3 mukaanottovaiheessa etuasemassa, siirretöön se tunnetusti liukuyhteen 28 avulla taakse, 35 jossa asemassa se pidetään siirtovaiheen ajan.
II
7 77612
Varmistetaan, että pyörä 11 on oikeassa lukitussa asennossa )a vetokoneella 2 siirretään kontti 3 alukseen 29. Siirtovaiheen asentoon kuviossa 3 esitetyn kaltainen. Kun kontti 3 on siirretty tunnetulla tavoin kannelle 19 laivassa 29 ja kun ollaan lähellä sitä paikkaa, johon kontti 3 tullaan jättämään, siirretään pyörä 12 alemmin kuvatulla 5 tavoin etuasemaan, kuten on esitetty kuviossa 4. Kuvio 6 esittää vastaavaa tilannetta mutta niin sanotun pitkän (40ft) kontin 3' siirtotapauksessa ja ylhäältä katsottuna. Ohjattavaa pyörää 11 apuna käyttäen paikoitetaan siirtolaite 1 kontteineen 3 merikuljetusasemaansa, jossa se voidaan surrata tunnetusti kanteen ta) muihin vastaaviin lastlnkuljetusykstkölhin. Kuviossa 7 on esitetty kontin 3‘ asemaanajovaihe; 10 tämän vaiheen jälkeen ajetaan siirtolaite I ohjattavaa pyörää 11 ja vetokonetta 2 hyväksikäyttäen vinosti poispäin jätetystä kontista 3'. Kontin 3 laskuvaihetta kannelle 19 esittää kuvio 2. Tämä tapahtuu laskemalla kontti 3 tunnetusti kansitasolle 19 ja avaamalla lukitsimet M, nostamalla siirtolaite 1 ylös ja ajamalla se pois kontin 3 päältä. Kuviossa 5 on vapaasti ohjautuva pyörä 12 esitetty kahdessa asemassa, joista 15 pyörän 12 ja sen liitososien etuasema on kuvattu tummennettuna. Kuviosta 5 selviää myös, että siirtolaitteen 1 runkorakenne 7,8, 16, 17, 18 on olennaisesti kontin 3 äärimittojen kokoinen tai pienempi; etenkin näin vapaastiohjautuvan pyörän 12 ja siirtolaitteen I takasivuilta. Tämä on olennaisen tärkeää siksi, että siirtolaite 1 pystyisi ottamaan ja jättämään kontin 3 tai 3' asemaan, jota kahdelta sivulta rajoittavat 20 vastaavat lastinkuljetusyksiköt, kuviot 6 ja 7. Pyörä 12 on mahdollista siirtää niin eteen, että edellä kerrottu aiemmin kuvatusti mahdollistuu.
Edellä kuvatussa järjestelmässä kontti 3 tai vastaava muu yksikkölastialusta on eräänlaisessa 3-pistetuennassa ahtaiden tilojen otto- ja jättövaiheissa; esimerkiksi 25 kuvio 2. 4,6 ja 7; jossa luennassa kontin etuosaa kyseisessä vaiheessa kannatetaan kahdesta pisteestä: pyörä 12 ja vetopöytä 4 tai vastaava; ja takaosaa yhdestä pisteestä, nimittäin pyörä 11. Mikäli kontti 3 tai vastaava ei ole kuormattu homogeenisesti, on mahdollista, että sen painopiste on siten sijoittunut, että kontti 3 pyrkii kaatamaan siirtolaitetta 1 kun pyörä 12 siirretään siirtovaiheen taka-asemasta eteen tai kun 30 konttia 3 pyörän 12 ollessa mainitussa etuasemassa nostetaan kuljetusasentoon. Mainittu seikka voidaan eliminoida (a)klinteä- tai säädettäväasemaisilla sinänsä tunnetuilla vastapainoilla, jotka on sijoitettu ohjattavan pyörän 11 puoleiselle hoikin 7 ulkosivulle (b) tekemällä vetokoneeseen liittyvä vetopöytävaste 5 tai hearukkaholkit 6 säädettäviksi siirtolaitteen 1 poikk(suuntaan nähden; tämä säätö, joka voi olla toteutettu 35 esimerkiksi epäkeskeisesti toisiinsa nähden liukuvin levyin tai ns. luisti - ja 8 77612 urarakenteella, auttaa myös lukitsimien 14 kohdistamista kontin 3 yläkulmakappaleisiin 15. Mainitussa vakavoinnissa, joka lähinnä tulee kysymykseen hyvin hiljaisilla nopeuksilla ajettaessa, voidaan myös käyttää tehokkaasti apuna haarukkatrukin haarukoiden poikfttaisiirtoa tai vetomestarien vetopöydän tunnettua 5 sivusiirtomahdollisuutta ja kallistusta. Edelleen asiaan voidaan positiivisesti vaikuttaa tarkoituksenmukaisella pyörävalinnalla pyöriksi 11 ja 12. Tässä yhteydessä halutaan korostaa, että vaikka kuvioissa mainitut pyörät on esitetty yksirenkaisina pyörinä, voidaan ne mainiosti ajatella toteutettavan myös useampana samalle akselille laakeroituna pyöränä tai peräti lyhyenä telinä, jolloin olennaisesti voidaan pienentää pintapaineita ja saada aikaan 10 lisävakavuutta. Koskasiirtolaitteenrunko7,8,16,17 on jäykkä kehä, voidaan edellä kuvatut stabiloivat tukireaktiot laitteessa maksimaalisesti hyödyntää.
Siirrettävän, vapaasti ohjautuvan pyörän 12 ajonaikaista tukea voidaan parantaa tekemällä liukuyhde 28 teleskooppirakenteiseksi, jolloin teleskooppitukijalka 13 pyörineen voidaan ajon ajaksi siirtää hoikin 7 peräpaatä kauemmas taakse ja nain voidaan aikaansaada 15 lisävakavuutta siirtovaiheen aikana. Tämä rakenne on erityisen edullinen silloin kun käsitellään pitkiä yksiköitä. Toisaalta holkki 7 voidaan valita pituudeltaan sellaiseksi, että lyhyitä, esim. 20 ft kontteja käsiteltäessä, kannatin 8 on kokonaisuudessaan hoikin 7 sisällä; tällöin 40 ft konttien kohdalla pyörän 12 asema on lähellä siirtolaitteen puoltaväliä ja aiemmin kuvatulla teleskooppi rakenteet 1 a taaempanakin eniten tukea vaativan siirtovaiheen 20 aikana. Liukyhteeseen 28 voi olla myös kiinnittyneenä useampi kuin yksi teleskooppitukijalka 13 pyörineen 12. Samoin on laita siirtolaitteen 1 toisella sivulla; tällöin kuitenkin on huomioitava pyörien siirtolaitteen kulun mukainen pakko-ohjaus tai tarkoituksenmukainen määrä pyöristä on oltava toisen laidan pyörien kaltaisia, vapaasti ohjautuvia pyöriä. On myös todettava, että llukuyhteeseen 28 teleskooppitukijalan 13 kautta 25 yhteydessä olevat pyörät 12 voivat olla tunnetusti siirtolaitteen 1 kulun mukaan pakko-ohjattuja. Pakko-ohjaus on kallis rakenne ja edellä kuvattu ohjautuva rakenne nähdään teknis-taloudellisesti parempana joskaan ei ainoana ratkaisuna.
Edellä kuvatussa siirtolaiterakenteessa lukitsimet 14 liityivät suoraan siirtolaitteen 1 30 runkoon. Siirtolaite voidaan tapauskohtaisesti mielekkäästi toteuttaa myös siten, että siirtolaiterunkoon on tunnetusti liikuteltavasti asennettu sinänsä tunnettu, jäykkä nostokehä, johon lukitsimet 14 liittyvät. Mainittua kehää voidaan nostaa ja laskea esimerkiksi vaijerein. Luk itsimien 14 lukumäärä ja asema siirtolaitteen 1 rungossa tai siihen liittyvissä rakenteissa, voi myös olla sellainen, että mahdollistetaan kahden peräkkäisen kontin tai 35 vastaavan yht aikainen kuljetus. Tällöin konttien mukaanotto kuin myös lasku pitää tapahtua tt 9 77612 tasaiselle alustalle ja mukaanottottlanteessa konttien pitää olla oikeassa asemassa toisiinsa nähden.
Siirtolaitteen mitat valitaan edullisesti siten, että huomioidaan myös konttien lastaus ja purkaus kuorma-autoista ja vastaavista lastinkösittely- ja kuljetuslaitteista eli 5 siirtolaitteella voidaan ajaa lavan tai vastaavan ympärille. Muuten siirtolaitteen mitat on siten valittu, että mahdollistetaan kohtuulliset ja alalla vallitsevat ajovalykset mm. ajettaessa konttien ympärille. Erityisesti laivan kannella tapahtuvassa ajossa voidaan hyödyntää siirtolaitteen i ohjattavaa ja mahdollisella vedolla varustettua pyörää 11. Siirtolaite saadaan pyörimään vetokoneen ympäri ja mainittu ohjaus yhdistettynä IO vetokoneen tar koituksenmukaisesti valittuun liikkeeseen mahdollistaa siirtolaitteen siirtymisen poikkisuuntaansa.
Edellä on esitetty järjestelmä ja sen siirtolaite 1 sellaisena teknisenä ratkaisuna, joka on perustunut teleskooppirunkoon 7,δ, 16,17 , jossa mainitun rungon kummallakin sivulla on 15 oma hoikin 7 ja kannattimen 8 muodostama teleskooppirakenne. Mainittu ratkaisu on jäykkä mutta valmistusteknisesti kalliimpi sellaista rakennetta, missä siirtolaitteen eräänlainen selkäranka muodostuisi yhdestä järeämpidimensioisesta siirtolaitteen I pituussuuntaiselle symmetria-akselille asetetusta teleskoopista ja josta tarkasteltavien pyörien te leskoop f j ai k oj en tuet olisi vedetty asiaankuuluvasti ulokkeina reunoille. Tässä rakenteessa 20 siirrettävän pyörän (12) liukuyhteeseen (28) tulisi kohdistumaan aiemmin esitettyä enemmän vääntöä mutta tämä on hallittavissa oikeamittaisella holkkirakenteella, joita tunnetaan useita eri laisista muista teknisistä sovelluksista. Valmistusteknisesti kuitenkin kokonaisuus tulisi tällä ratkaisulla halvemmaksi toteuttaa. Tässä tarkoitettua runkorakennetta kuvaa olennaisen hyvin Suomessa useissa satamissa käytössä olevan 25 kontinsiirtolaitteen perusrunko, johon lisätään tarkasteltavan keksinnön mukaiset erityiset ratkaisut, kuten siirrettävät teleskooppipyörät (12.13) ja kiinteäasemaiset ohjattavat teleskooppipyörät (9,11).
Jotta keksinnön mukaisen siirtolaitteen 1 erityispiirteet voidaan parhaalla mahdollisella 30 tavalla hyödyntää, on pyörät 11 ja 12 asennettava ja laakeroitava mielellään sellaisen etäisyyden päähän kuormatun siirtolaitteen 1 poikkisuunnassa lastiin 3,3' nähden, että ne tarvittaessa voivat vaikka pyörähtää ympäri tai että kääntyvän pyörän 11 tapauksessa se voidaan kääntää ympäri. Edellä kerrotulla, joka on sinänsä tunnetulla tekniikalla toteutettavissa, mahdolIistetaan paras mahdollinen vetokoneen 2 ja siihen kytketyn 35 siirtolaitteen I ohjailu joko tyhjönä tai lastissa ίο 7 761 2 kannella 19 tai muussa satamaympöristössä. Mainitut pyörätoiminnot edellä kuvattuna eivät kuitenkaan ole ehdoton edellytys, vaan rajoitetumpikin pyörien liikevara voi tapauskohtaisesti tulla kysymykseen.
5 Koska 40 ft konttien suhteellinen osuus konttikalustosta on jatkuvasti kasvanut ja koska alusten satamassaoloajat on jo nykyäänkin minimoitu mm. siirrettävän lastin tarkoituksenmukaisella esivalmistelulla; valmiiksi laivakohtaisesti lastatut lauttavaunut ja kasetit oikeassa asemassa laituriin nähden; nähdään eräänä edullisena keksinnön käytännön ratkaisuna kuvioissa 9-11 esitetty siirtolaite Γ ja sen rakenne, joka seuraavassa 10 selostetaan.
Siirtolaite 1 ’ on kiinteärunkoinen, joka runko koostuu reunapalkeista 31 ja niitä toisiinsa liittävistä poikkipalkeista 32, joita on kolme kappaletta tai enemmän. Niiden poikkipalkkien 32, jotka sijaitsevat 40 ft kontin 3' yläkonttikulmakappaleiden yläpuolella tai vastaavasti 15 20 ft konttien 3 yläpuolella, alapintoihin on kuvion 9 mukaisesti asennettu lukitsimet 14.
Lukltsimtlla 14 aiemmin kuvastusti lukitaan siirtolaitteen Γ kannatukseen joko 1 kpl 40 ft kontti tai 2 kpl peräkkäisessä asemessa olevaa 20 ft konttia tai vastaavaa kuljetusyksikköä. Poikkipalkkien 32 pituus on siten valittu, että huomioiden reunapalkkien 31 leveydet runko 31,32 on olennaisesti kontin 3,3' levyinen tai osiltaan tarkoituksenmukaisesti kapeampi.
20 Rungon 31,32 pituus liitännäisosineen 33,34,5" on tarkoituksenmukaisesti valittu. Etuosastaan runko 31,32 on liitetty rakenneosan 33 kautta tukeen 34 ja edelleen vetopöytävasteeseen 5", jolla siirtolaite 1" kytketään tunnetusti vetokoneena 2 toimivaan vetomestariin tai vastaavaan. Tuki 34 on tunnetusti teleskooppirakenteinen tai sen liitäntä vetopöytävasteeseen 5’ on toteutettu tunnetusti korkeussuunnassa säädettävästi. Mainittu 25 teleskooppitoiminto tai korkeussuuntainen säätö on saatettu tunnetusti yhteistoimintaan teleskooppituk(jalkojen 9' ja 13" sekä vetokoneen vetopöydän nosto- ja laskutofmintojen kanssa. Vetopöytävasteen 5’ lisäksi tai sijasta siirtolaite 1 ’ voi olla varustettu järeän trukin sinänsä tunnetuilla liitoselimillä. Kiinteäasemainen ja haluttaessa ohjauksella ja/tai vedolla varustettu pyörä 1Γ on laakeroitu teleskooppi jalkaan 9", joka yhteen 26’ kautta on liitetty 30 kiinteästi runkoon 31,32 siten, että pyörä IΓ ei pituussuunnassa ulotu kontin 3,3" takaosaa ulommas kuten myös oli laita aiemmin kuvatuissa esimerkeissä. Rungon 31,32 toisella sivulla on teleskooppikaan 13" laakeroitu vapaasti ohjautuva tai pakko-ohjattu pyörä 12', jonka teleskooppijalan 13' paikka on liukuyhteen 26' kautta pituussuuntaiselta asemaltaan halutusti säädettävä tarkasteltavassa reunapalkissa 31. Liukuyhteen 28' muoto ja mitat on 35 siten valittu, että mahdollistetaan edullinen tuenta teleskooppijalalle 13". Pyörä 12" mukana 11 77612 liikkuvin* rakenteineen 13' ,28’ pääsee haluttaessa työntymään niin pitkälle eteen, että niiden asema on kontin 3,3’ etuseinän etupuolella. Äärimmäisessä taka-asennossa pyörä 12' voi olla symmetrisessä asemassa pyörään 11 ’ nähden. Konttien 3,3' mukaanotto ja jättö tapahtuu aiemmin kuvatulla tavoin. Erikoisesti huomattavaa on se, että siirtolaite 1' 5 pystyy ottamaan mukaansa kaksi peräkkäin asetettua 20 ft konttia, yhden 20 ft kontin joko perä- tai etuasemaan tai yhden 40 ft kontin tai konttien sijasta vastaavia muita kuljetusyksikköjä.
Kuviossa 9 20 ft kontit 3 on esitetty 40 ft konttiin 3' sisään piirrettyinä. Kuvioissa 9 ja 10 pyörän 17' ja sen välittömien liitännäisten etuasema on esitetty tummennettuna.
10 Kuvioissa 9 - 11 on esitetty myös aiemmin mainittu valinnainen .sinänsä tunnettu vastapaino 35. Vastapainon 35 siirtomekanismejaei ole esitetty mutta nämä ovat tunnettua rakennetta. Kuviossa 10 kun pyörä 12’ on taka-asemassa vastapaino 35 on ruudutetussa asemassa kiinteäasemaisen pyörän 11’ sivulla mutta aivan reunapalkin 31 etupäässä, jossa sillä on edullinen kuorman 3 tai 3' takaosaan epäedullisesti sijoittunutta painopistettä stabiloiva 15 vaikutus. Vaikutusta voidaan korostaa työntämällä vastapainoa 35 nuudutetusta asemasta vinoviivoitettuun asemaan kuviossa 10.
Kuviossa 11 on esitetty lastinjättötilanne, jossa kaksi 20ft konttia 3 lasketaan vetokoneella 2 Ja ohjattavalla pyörällä 1 Γ tapahtuneen siirtolaitteen Γ ohjailun jälkeen lopulliseen asemaansa muiden jo alemmin palkalla olleiden konttien K1, K2, K3. K4 välittömään 20 yhteyteen lopulliseen asemaansa esimerkiksi laivan kannella. Operointiveiheessa on turvauduttu lisävarusteena toimivan vastapainon 35 hyväksikäyttöön ja ulostyöntöasema on esitetty nuudutettuna, normaaliasema vinoviivoitettuna
Vastaavalla tavoin kuin kontteja 3,3' voidaan siirtolaitteella 1' siirtää laivaan tai sieltä pois tai muualla muita konttimittaisia yksiköitä, Joissa on tartuntaa varten 25 konttikulmakappaleet tai niitä vastaavat reijät tarkoituksenmukaisten tolpparakenteiden päissä. Valitsemalla teleskooppitukijalkojen ja vetokoneen vetopöytään liittyvien tukiosien korkeudet Ja korkeussäädöt edullisesti, voidaan siirtolaitteella lastata Ja purkaa autoja konttilastista tms.
Käytännössä, mikäli siirtolaitteen terminaalikuormausvaiheen yhteydessä havaitaan jonkin 30 kontin olevan erittäin epähomogeenisesti kuormatun ja että kuljetus siirtolaitteella ei onnistu, mm. johtuen erittäin epäedullisesta lastin painopisteasemasta Ja siirtolaitteen puuttuvasta vastapainosta, voidaan mainittuun konttiin tarttua päinvastaisesta suunnasta, jolloin vaikeuksia ei enääesiinny. Tässä yhteydessä on huomattava, että useimmat ro-ro-alukset ovat ns. peräporttJaluksia, Joissa sekä lastaus että purkaus tapahtuu perästä; 35 tällöin ongelmakontin purkaus aluksesta tapahtuu automaattisesti lastausasennossa, Joten '2 7761 2 vaikeudet eivät esiinny kuin kerran.
Keksinnön mukaisessa järjestelmässä ja keksinnön mukaisella siirtolaitteella ei voida kuljettaa kuin yhden kontin korkuisia lasteja. Kuitenkin valitsemalla teleskooppitukfjalat ja 5 vetokoneen vetopöytään liittyvien tukiosien korkeudet ja korkeussäädöt sekä rakenne ja dimensiot tarkoituksenmukaisesti, voidaan kontteja ottaa tai jättää edellä kerrottuun tukeutuen niin sanotusta two-high-asemasta tai asemaan terminaalissa tai kannella. Edelleen vaikka siirtolaite i ‘ on jäykkärurikoinen ja pitkä niin sen aktiivinen pyöräohjaus ja mahdollisuus jättää tai poimia lasti ilman apukoneita tekee siitä erittäin käyttökelpoisen 10 termi naali laitteen. Huomionarvoista on, että tänä päivänä mm. storo-lastausjärjestelmässä kontit asetetaan merikuljetuspäikoilleen trukilla, joka on tarttunut esim. 40 ft konttiin sivulta ja yläkulmakappaleista erityisen nostokehän kautta; poikkisuunnan tilavaatimus on siis olennaisen suuri.
15 Vaikka edellä keksintöä ja sen edullista siirtolaitetta onkin kuvattu ainoastaan satama-ympäristössä, niin tällä ei millään tavoin haluta rajoittaa järjestelmän ja sen laitteiden käyttöä ainoastaan kyseiseen ympäristöön. Jo nyt nähdään edulliste sovellusmahdolisuuksia maakuljetusterminaaleissa ja lentokentillä, joissa ympäristöissä Järjestelmän siirtolaite voi perustoimintojensa lisäksi omata joukon muita apulaitteita, jotka voidaan kytkeä sen runkoon 20 esimerkiksi lukitsimien 14 lukitusmahdollisuuttahyväksikäyttäen. Vastapainovarusteiset siirtolaitteet voivat olla varustetut mm. poikkisuuntaan liikkuvilla ulokeradoilla, joiden avulla voidaan lastia ottaa siirtolaitteen kannatukseen sivusta; tällöin silrtopyörä siirretään tällaisen lastauksen ajaksi edullisimpaan tukiasemaansa, jossa se yhteistoiminnassa ulostyönnetyn vastapainon kanssa mahdollistaa hetkellisesti sivukannatteisen lastauksen.
25
Muutoinkin on todettava, että keksintöä on edellä selostettu vain muutamaan sen edulliseen toteuttamiseslmerkklin viitaten. Tällä el kuitenkaan haluta millään tavoin rajoittaa keksintöä vain noita esimerkkejä koskevaksi vaan monet muunnokset ovat mahdollisia seuraavassa esitettävien patenttivaatimusten määrittelemän keksinnöllisen 30 ajatuksen puitteissa.

Claims (14)

  1. 2. Patenttivaatimuksen I mukainen kuljetusjärjestelmä tunnettu siitä, että liikkuvaksi järjestetyt pyörät (12,12') etuasennossa siirtolaite (I ,D kuormaa tai purkaa lastia (3,3') kannella (19) tai terminaalissa lastin merikuljetus- tai varastointiasemasta ilman ulkopuolisen terminaalikoneen tai laitteen apua. 15
  2. 3. Patenttivaatimuksen I tai 2 mukainen kuljetusjärjestelmä tunnettu siitä, että siirtolaitteen (1,1) liikkuvaksi Järjestetyt pyörät (12,12') on järjestetty Itseohjautuviksi siirtolaitteen (1,1) kulun mukaisesti.
  3. 4. Patenttivaatimuksen 1,2 tai 3 mukainen kuljetusjärjestelmä tunnettu siitä, että siirtolaitteen (1, V) asemaltaan sidotut pyörät (11,1V) on järjestetty ohjatusti kääntyviksi.
  4. 5. Patenttivaatimusten 3 ja 4 mukainen kuljetusjärjestelmä tunnettu siitä, että 25 vetolaltteeseen (2) kytkettyä siirtolaitetta (I, Γ) ajetaan olennaisesti polkk(suuntaan valitsemalla vetokoneen (2) ja sidottujen pyörien (11,1 Γ) ohjailu tarkoituksenmukaisesti.
  5. 6. Jossakin patenttivaatimusten 1 -5 mukaisessa kuljetusjärjestelmässä käytettävä siirtolaite tunnettu siitä, että siirtolaite koostuu sinänsä tunnetusta, olennaisesti 30 konttilevyisestä kantavasta rungosta (7,8,16,17 ; 31,32), siihen toisessa päässä liittyvästä sinänsä tunnetusta yhteestä (5,6; 5’,33,34) ulkopuoliseen vetokoneeseen (2) sekö kummallakin sivulla olevista pyöristä (11,12; I i',12'), joista toisen sivun pyörät (12,12') on järjestetty runkoon nähden pituussuuntaiselta asemaltaan säädettäviksi. m 77612
  6. 7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen siirtolaite tunnettu siitä, että asemaltaan säädettävät pyörät ovat siirtolaitteen liikkeen mukaisesti itseohjautuvia.
  7. 6. Patenttivaatimuksen 6 tai 7 mukainen siirtolaite tunnettu siitä, että siirtolaitteen 5 rungon kiinteät pyörät ovat ohjattavia
  8. 9. Patenttivaatimuksen 6,7 tai ö mukainen siirtolaite tunnettu sitä, että siirtolaitteen runko on järjestetty pituussuuntaan säädettäväksi siten, että holkkiosa (7.17,5,6,10) on yhteydessä vetokoneeseen (2)ja pituussuuntaiselta asemaltaan 10 säädettäviin pyöriin (12) ja luistiosa(8,16) kiinteäesemaisiin pyöriin (11).
  9. 10. Patenttivaatimuksen 6 mukainen siirtolaite tunnettu siitä, että taaimmainen kiinteäasemainen pyörä (11,1Γ) tai sen välitön yhde (9,26;9'26 ) ei ulotu lastin (3,3') takatason takapuolelle ja että pituussuuntaan säädettävät pyörät (12,12') sijaitsevat 15 etuasemassaan välittömineyhteineen (28,13; 13*26’) lastin (3,3')etutason etupuolella. 15 7761 2 I Transportsystem, särskiIt for transport av containrar (3,3') eller liknandeenheter eller annan frakt frSn ett transportmedel eller en terminal till ett transportmedel for vidarebefordran, t.ex. ett fartyg (29) och/eller tvärtom eller for transport till ett upplagsomräde, vid vilket transportsystem användsen i och för sig känddragmaskin (2) eller liknande och en för samverkan darmed anordnad, särskild, lastbärande tr dnspor tanordn ing (I), kännetecknat av att den lastbärande transportanordnlngen ( I) omfattar ρδ sin ena sida ett eller flera positionsbundna hjul (11) och ρβ sin andra sida ett eller flera hjul (12) anordnaderörliga väsentligen i längdriktningen i förhällande till den till transportanordnlngen (1) kopplade lasten (3,3') som skall transporter
  10. 2. Transportsystem enligt patentkravet I, kännetecknat av att med de rörligt anordnade hjulen (12,12 ) i den frarnre posltionen transportanordnlngen (1.1 ) pfilastar eller urlastan en last (3, 3‘) pSett däck (19) eller i en terminal frän lastens sjötransport-eller upplagsläge utan hjälp av en extern terminalmaskin eller anordning.
  11. 3 Transportsystem enligt patentkravet 1 eller 2, kännetecknat av att transportanordningens (I, Γ) rörligt anordnade hjul (12,12') anordnats självstyrande i Deroende an transportanordningens (1,1 *) rörelser.
  12. 4 Transportsystem enligt patentkravet 1,2 eller 3, k a n n e t e c k n a t av att transportanordningens (I, Γ) positionsbundna hjul (11,1 Γ) är styrbart svängbara.
  13. 5 Transportsystem enligt patentkraven 3 och 4, kännetecknat av att den till draganordningen (2) kopplade transportanordnlngen (1.Γ) körs väsentligen i tvarriktntngen genom ändamälsenllgt vai av de bundna hjulens (I, Γ) styrnlng.
  14. 6. Transportanordningavsedd att användas vid ett transportsystem enligt patentkraven 1-5, kännetecknadavatt transportanordnlngen bestSr av en i och för sig känd bärande stomme (7,8,16,17,31.32) med containerbredd, en därti 11 vid den ena ändan anslutande i och för sig känd koppllng (5,6;5*,33,34) tili en extern dragmaskin (2) samt av hjul (11,12, 1 Γ. 12') pädess bSdasidor, av vilka den andra sidans hjul (12,12*) anordnats inställbara lill sin längsriktade position i förhällande tili stommen.
FI860530A 1986-02-06 1986-02-06 Transportsystem, saerskilt foer transport av containrar eller liknande enheter eller annan frakt. FI77612C (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI860530A FI77612C (fi) 1986-02-06 1986-02-06 Transportsystem, saerskilt foer transport av containrar eller liknande enheter eller annan frakt.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI860530A FI77612C (fi) 1986-02-06 1986-02-06 Transportsystem, saerskilt foer transport av containrar eller liknande enheter eller annan frakt.
FI860530 1986-02-06

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI860530A0 FI860530A0 (fi) 1986-02-06
FI860530A FI860530A (fi) 1987-08-07
FI77612B FI77612B (fi) 1988-12-30
FI77612C true FI77612C (fi) 1989-04-10

Family

ID=8522099

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI860530A FI77612C (fi) 1986-02-06 1986-02-06 Transportsystem, saerskilt foer transport av containrar eller liknande enheter eller annan frakt.

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI77612C (fi)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FI971721A0 (fi) * 1997-04-23 1997-04-23 Liftec Products Oy Lyftverfoeringsvagn

Also Published As

Publication number Publication date
FI77612B (fi) 1988-12-30
FI860530A0 (fi) 1986-02-06
FI860530A (fi) 1987-08-07

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP2593332B1 (en) A system for handling cargo
US3773199A (en) Removably supported lorry platform
CN109476352A (zh) 改进的半挂拖车
FI60827C (fi) Anordning foer oeverfoering av lastbaerare fraon en jaernvaegsvagn till en lastbil och vice versa
WO2015051292A1 (en) System and method for vehicularization of a cargo shippiing container
US4256230A (en) Cantilever straddle carrier
US4321977A (en) Hauling vehicle
FI61435C (fi) Foerfarande och anordning foer hantering och transportering i ynnerhet mellan ett ro/ro-fartyg och en terminal av ett e nhtslass bestaoende av en eller flera containrar eller dyli ka
FI77612C (fi) Transportsystem, saerskilt foer transport av containrar eller liknande enheter eller annan frakt.
US3669290A (en) Container handling vehicle
EP1775203B1 (en) Semitrailer
FI80409B (fi) Transportsystem, speciellt foer transport av conteiners eller foer motsvarande enheter.
FI120337B (fi) Konttilukki
GB2353275A (en) Collapsible container body
CN110139779B (zh) 运输平台
KR19990064057A (ko) 소화물의 운반을 위한 방법 및 동 장치
EP1292516B1 (en) Container supports
FI90845B (fi) Järjestelmä kuormatilojen joukon käsittelemiseksi
FI79672C (fi) Kopplingsanordning.
FI91059B (fi) Menetelmä konttien ja vaihtokuormakorien käsittelyssä
FI86827C (fi) Stuvnings- och foerflyttningssystem
FI101142B (fi) Kuljetusjärjestelmä, etenkin konttien tai vastaavien yksikköjen kuljet tamiseksi
KR101132622B1 (ko) 병렬식 컨테이너 운송장치
JP2001270491A (ja) Ro−Ro船の荷役システム
RU2028220C1 (ru) Погрузочно-разгрузочное устройство транспортного средства для перевозки контейнеров

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: MARITA JAERVINEN KY