FI77479B - Stabiliserade, inerta organiska vaetskor innehaollande natriumditionitprodukter och deras anvaendning. - Google Patents

Stabiliserade, inerta organiska vaetskor innehaollande natriumditionitprodukter och deras anvaendning. Download PDF

Info

Publication number
FI77479B
FI77479B FI844002A FI844002A FI77479B FI 77479 B FI77479 B FI 77479B FI 844002 A FI844002 A FI 844002A FI 844002 A FI844002 A FI 844002A FI 77479 B FI77479 B FI 77479B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
sodium dithionite
sodium
stabilizerade
sodiumditionitprodukter
organiska
Prior art date
Application number
FI844002A
Other languages
English (en)
Other versions
FI844002A0 (fi
FI77479C (fi
FI844002L (fi
Inventor
Max Appl
Wilhelm Goesele
Siegfried Schreiner
Gert Treiber
Gerhard Dal Molin
Original Assignee
Basf Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Basf Ag filed Critical Basf Ag
Publication of FI844002A0 publication Critical patent/FI844002A0/fi
Publication of FI844002L publication Critical patent/FI844002L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI77479B publication Critical patent/FI77479B/fi
Publication of FI77479C publication Critical patent/FI77479C/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21CPRODUCTION OF CELLULOSE BY REMOVING NON-CELLULOSE SUBSTANCES FROM CELLULOSE-CONTAINING MATERIALS; REGENERATION OF PULPING LIQUORS; APPARATUS THEREFOR
    • D21C9/00After-treatment of cellulose pulp, e.g. of wood pulp, or cotton linters ; Treatment of dilute or dewatered pulp or process improvement taking place after obtaining the raw cellulosic material and not provided for elsewhere
    • D21C9/10Bleaching ; Apparatus therefor
    • D21C9/1084Bleaching ; Apparatus therefor with reducing compounds
    • D21C9/1089Bleaching ; Apparatus therefor with reducing compounds with dithionites
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C01INORGANIC CHEMISTRY
    • C01BNON-METALLIC ELEMENTS; COMPOUNDS THEREOF; METALLOIDS OR COMPOUNDS THEREOF NOT COVERED BY SUBCLASS C01C
    • C01B17/00Sulfur; Compounds thereof
    • C01B17/64Thiosulfates; Dithionites; Polythionates
    • C01B17/66Dithionites or hydrosulfites (S2O42-)
    • C01B17/665Stabilisation by additives subsequent to preparation; Dust prevention by additives
    • DTEXTILES; PAPER
    • D06TREATMENT OF TEXTILES OR THE LIKE; LAUNDERING; FLEXIBLE MATERIALS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • D06PDYEING OR PRINTING TEXTILES; DYEING LEATHER, FURS OR SOLID MACROMOLECULAR SUBSTANCES IN ANY FORM
    • D06P1/00General processes of dyeing or printing textiles, or general processes of dyeing leather, furs, or solid macromolecular substances in any form, classified according to the dyes, pigments, or auxiliary substances employed
    • D06P1/22General processes of dyeing or printing textiles, or general processes of dyeing leather, furs, or solid macromolecular substances in any form, classified according to the dyes, pigments, or auxiliary substances employed using vat dyestuffs including indigo
    • D06P1/221Reducing systems; Reducing catalysts

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Inorganic Chemistry (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Wood Science & Technology (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Textile Engineering (AREA)
  • Detergent Compositions (AREA)
  • Paper (AREA)
  • Bakery Products And Manufacturing Methods Therefor (AREA)
  • Coloring (AREA)

Description

1 77479
Stabiloituja, inerttejä orgaanisia nesteitä sisältäviä nat-riumditioniittivalmisteita ja niiden käyttö
Esillä olevan keksinnön kohteena ovat orgaanisia nes-5 teitä sisältävät natriumditioniittivalmisteet, jotka ovat stabiloituja eivätkä ole taipuvaisia itsesytytykseen ja jotka edelleen ovat helposti käsiteltäviä ja annosteltavia käytettäessä pelkistiminä tai valkaisuaineina, esim. puu-hiokkeen valkaisussa.
10 Natriumditioniitti, jota yleisesti kutsutaan myös natriumhydrosulfiitiksi, on luokiteltava kuljetusmääräysten mielessä itse syttyviin vaarallisiin aineisiin. Sitä käytetään suurissa määrin kemiallisessa tekniikassa, esim. paperiteollisuudessa puuhiokkeen valkaisuun, tai tekstiiliteolli-15 suudessa pelkistimenä värjättäessä.
Vedetön natriumditioniitti on tosin suljetuissa astioissa laajalti varastointikestävä, mutta se hajoaa kuitenkin hyvin nopeasti veden tai kosteuden vaikutuksesta. Jo pientenkin vesimäärien pääsy tuotteeseen alueella 3-10 paino-% 20 aiheuttaa sen lämpenemisen ja hajoamisen hydrataation vaiku tuksesta. Tässä hajoamisessa vapautuu lämmön kehityksen ohella rikkiä, joka lämpötiloissa yli 210°C reagoi kideagregaa-tissa käsillä olevan ilman hapen kanssa ja palaa liekin muodostaen. Tällaisessa palossa kehittyy huomattavia määriä 25 rikkidioksidia, jonka vaikutuksesta kuljetusastiat murtuvat ja tällöin mahdollistuu lisähapen pääsy astioihin.
Näiden vaarojen vähentämiseksi on sen vuoksi yleisesti lisätty stabiilimpaa sinkkiditioniittia, kuitenkin tämän tuotteen käyttö on lisääntyvässä määrin jäämässä taka-alal-30 le ympäristönsuojelullisista syistä.
Natriumditioniitin hajoavuuden ja itsesyttyvyyden vähentämiseksi on tunnettua laimentaa sitä sekoittamalla siihen inerttejä aineita. Laimentimina ovat jo tunnettuja mitä erilaisimmat aineet, kun emäksisesti reagoivat 35 suolat, esim. natriumkarbonaatti, natriumfosfaatti, nat- 2 77479 riumpolyfosfaatti, urea tai helppoliukoisista synteettisistä polymeereistä valmistetut kuivat jauheet (DE-B 1 220 399 ja DE-B 1 226 992). Julkaisussa US-C 1 810 663 kuvataan lähemmin natriumditioniittipitoisia valmisteita, joissa nat-5 riumditioniitti on oleellisesti veteen liukenemattoman aineen ympäröimä. Tällaisina aineina mainitaan öljyt, rasvat ja vahat. Tämän lisäksi on kääreeseen lisätty emulgaattoria, jolla on tehtävänä emulgoida kääreenä oleva aine veteen liuotettaessa.
10 Julkaisussa GB-C 695 375 esitetään kääreaineiksi haih- tuvuudeltaan pieniä nestemäisiä estereitä, jotka on johdettu yli 5 C-atomia sisältävistä alkoholeista. Näitä estereitä tulee käyttää vain sellaisia määriä, ettei ditioniitin juok-sevuuteen oleellisesti vaikuteta.
15 Kaikki markkinoilta löytyvät stabiloidut, kiinteät natriumditioniittivalmisteet eivät voineet täysin tyydyttää jalostavan teollisuuden turvallisuusvaatimuksia ottamatta huomioon sitä, että nämä jauhemuotoiset tuotteet ovat vain vaikeasti käsiteltävissä. Näiden tuotteiden annosteluun 20 vaikuttavat näiden tuotteiden sisältämien hienojen ja kar keiden osien erilaiset valumiskyvyt. Hienot osat vaikeuttavat sen lisäksi tuotteiden käsittelyä harmillisen pölyn muodostuksen johdosta, joka on hillittävä muilla apuaineilla tai poistettava lisäämällä laitteistoa. Molemmat tarkoit-25 tavat tällaisten jauhemaisten valmisteitten käsittelyn vai keutumista .
Näistä syistä on natriumditioniittia viime vuosina lisääntyvässä määrin tuotettu sillä tavalla, että käyttäjä itse tuottaa natrumditioniitin vesiliuoksia saattamalla 30 natriumboorihydridiä, natronlipeää ja rikkidioksidia rea goimaan keskenään. Tätä menetelmää haittaa kuitenkin käyttäjän näkökulmasta sivutuotteena olosuhteista johtuen muodostuva lähtöaine kokonaan ottamatta huomioon sitä, että booria on läsnä tuotannon jätevedessä, joita ei ympäristönsuojelullisista syistä voida ilman muuta johtaa viemäriin ilman että boori ensin poistetaan näistä jätevesistä.
Il 3 77479
Yllä kuvatut jauhemaisten natriumditioniittivalmis-teiden haitat voidaan osittain kiertää käyttämällä natrium-ditioniitin vesiliuoksia. Niillä on kuitenkin se haitta, että ne ovat stabiileja vain rajoitetun ajanjakson noin 4 5 viikon ajan liuoksen valmistamisesta lukien, joka stabiilisuus saavutetaan vain jäähdyttämällä alle 10°C lämpötiloihin, sulkemalla ilman pääsy liuokseen ja tekemällä liuos emäksiseksi. Tästä syystä voidaan tällaisia liuoksia käyttää vain valmistajan ja käyttäjän välisen etäisyyden ol-10 lessa suhteellisen pieni.
Esillä olevalla keksinnöllä oli sen vuoksi tehtävänä antaa käytettäväksi natriumditioniittivalmiste, joka toisaalta on stabiloitu ilman happea ja vettä vastaan ja toisaalta välttää ongelmat sekä jauhemaisten että nestemäis-15 ten natriumditioniittimuotojen käsittelyssä.
Keksinnön kohteena on inerttejä, orgaanisia nesteitä sisältävä stabiloitu natriumditioniittivalmiste, joka kon-sistenssiltaan on pumpattavissa oleva pasta. Natriumditio-niittivalmisteelle on tunnusomaista, että se sisältää 77-20 90 paino-% natriumditioniittia.
Keksintö koskee myös tällaisen natriumditioniittival-misteen käyttöä pelkistys- ja valkaisuaineena.
Keksinnön mukaiset pastat ovat viskositeetiltaan välillä 1-1500, edullisesti 40-200 Pa.s (määritettynä Couette-25 reometrillä 20°C:ssa ja leikkausnopeudella 10.s-^· (vertaa
Praktische Rheologie der Kunststoffschmelzen und -lösungen, M.H. Pahl VDI-Verlag, Kirja no. ISBN 3-18-404097-6). Vis-kositeetilaan tällaisia hydrosulfiittipitoisia pastoja voidaan niitä käytettäessä ongelmatta kuljettaa ja annostella 30 erikoispumpuilla tai erikoisannostelulaitteilla. Orgaanisina nesteinä tulevat kysymykseen käytännöllisesti katsoen kaikki nesteet, joihin nähden natriumditioniitti on inert-ti, s.o. jotka eivät reagoi natriumditioniitin kanssa kuten aldehydit tai ketonit. Erikoisen soveltuvia nesteitä ovat 35 1-8 C-atomia sisältävät alkoholit samoin kuin nestemäiset hiilivedyt, eetterit ja esterit. Alkoholeina mainittakoot 4 77479 yksiarvoisten alkoholien lisäksi myös moniarvoiset alkoholit kuten glyseroli tai erityisesti glykoli. Luonnollisesti myös alkoholien seokset ovat käyttökelpoisia, kuten niin kutsuttu oksoöljy, joka muodostuu alifaattisten alkoholien 5 seoksesta ja muodostuu sivutuotteena oksosynteesissä valmistettaessa Cg-C^Q alkoholeja.
Myös nestemäiset hiilivedyt ovat sopivia. Luonnollisestikaan kelvollisia eivät ole vain puhtaat hiilivedyt, vaan myös jalostuksessa muodostuvat hiilivetyseokset, kulo ten kevyt lämmitysöljy tai polttoainebentsiini.
Valmistettaessa keksinnön mukaisia pastoja ovat sellaiset liuottimet ensisijaisia, joilla on suhteellisen korkea kiehumispiste tai kiehumisalue yli 80°C helposta lei-mahtavuudesta johtuvan palovaaran pienentämiseksi.
15 Valmistettaessa keksinnön mukaisia pastoja työsken nellään jauhemaisen natriumditioniitin kanssa kulloisessakin orgaanisessa nesteessä tehosekoittimessa, kunnes saavutetaan viskositeeetiltaan haluttu pasta. Pastan viskositeetti ei riipu ainoastaan valitun orgaanisen nesteen vis-20 kositeetista, vaan myös käytetyn natriumditioniitin hiuk-kaskokojakautumasta. Tämä hiukkaskokojakautuma riippuu muun muassa natriumditioniitin valmistusmenetelmästä.
Siten on esim. natriumditioniitti, joka on valmistettu amalgaamimenetelmällä, keskimääräiseltä hiukkaskooltaan 25 160 yum, jota vastoin formiaattimenetelmällä valmistettu on keskimääräiseltä hiukkaskooltaan 95 yum. Samoilla natrium-ditioniittimäärillä on jälkimmäiselle, jolle on ominaista pienempi keskimääräinen hiukkaskoko, käytettävä suurempi määrä tiettyä orgaanista, inerttiä nestettä kuin amalgaami-30 menetelmän mukaan valmistetulle ditioniitille, joka keskimäärin on karkeampaa ainetta, jotta saataisiin viskositeetiltaan samanlaiset pastat. Kuten alla esitetyt esimerkit osoittavat, voidaan kulloinkin tarvittavaa inertin orgaanisen nesteen määrää vaihdella huomattavassa määrin riip-35 puen käytetystä natriumditioniitista.
Il 5 77479
Keksinnön mukaiset pastat voivat erkaantua tietyn varastointiajän kuluttua tai myös johtuen tärinästä kuljetuksen aikana olosuhteista riippuen, jonka huomaa pienen määrän nesteaineosaa erottumisesta. Ohuena kerroksena pas-5 tan päällä kelluva neste voidaan kuitenkin vaikeuksitta jälleen sekoittaa pastaan mekaanisesti.
Tämän laskeutumisvaikutuksen estämiseksi on kuitenkin yksinkertaisempaa lisätä pastaan dispertointiapuainetta tai paksunninainetta pienissä määrin esim. noin 2 paino-10 %:iin saakka.
Pastojen valmistus liittyy tuotteen tiivistymiseen, jossa pastat saavuttavat tiheyksiä 1,9 kg/1 ja yli. Juuri tämän vaikutuksen ansioksi on luettava keksinnön mukaisten pastojen huomattava stabiilisuus veden vaikutusta vastaan. 15 Pienten vesimäärien esiintyessä, jotka aiheuttavat jauhemaisilla tuotteilla nopean hajoamisen ja itsesytytyksen, kerrostuu vesi pastan päälle. Molempia faasien sekoittuminen ei ole mahdollista ilman huomattavaa mekaanista työtä eikä edes lämmittämällä esim. 80°C:seen voida huomata 20 pastan sisältämässä natriumditioniitissa mitään vaarallisia hajoamisilmiöitä.
Myös ilman hapen vaikutukseen nähden keksinnön mukaiset pastat ovat oleellisesti stabiilimpia kuin tähän mennessä tunnetut jauhemaiset valmisteet. Tämä on laskettava 25 lähes täydellisen ilman hapen pois sulkemisen ansioksi, joka toisaalta riippuu hapen pienestä liukenevuudesta orgaanisiin aineosiin, toisaalta on johdettavissa pastassa itsessään esiintyvien kuljetusvirtauksien sitoutumiseen.
Suotuisiin ominaisuuksiin pastan kanssa työskennel-30 täessä johtuen sen hyvästä siirreltävyydestä ja annostel-tavuudesta on kauempana yllä jo viitattu.
Keksinnön mukaiset pastat soveltuvat pelkistimiksi ja niitä voidaan käyttää kaikkialla, missä myös jauhemaisia natriumvetysulfaattia sisältäviä jauhemaisia valmis-35 teitä käytetään, esim. puuhiokkeen valkaisussa ja pelkis-timenä, esim. kyyppivärjäämössä.
6 77479
Esimerkit
Kaikissa kokeissa homogenisoitiin tehosekoittimessa 20 kg jauhemaista natriumhydrosulfiittia eri nesteitten ja li-säaineitten kanssa pastaksi ja tiivistettiin samanaikaisesti.
5 Seuraavassa taulukossa 1 on esitetty vastaavat aineosat sekä niihin kuuluvat painoprosentit.
Taulukossa Kohdalla a) esitetyt pastat valmistettiin käyttäen natriumditionaattia, joka on saatu amalgaamimenetel-mällä ja on keksimääräiseltä hiukkaskooltaan 160 ^um, kun 10 taas kohdalla B esitetyt pastat on saatu formiaattimenetel- mällä valmistetulla ditioniitilla keskimääräiseltä hiukkas-kooltaan 95 yum.
Il 7 77479
Taulukko 1
Osa A, hydrosulfiitti amaigaamimenettelyn jälkeen
Hydrosul- Neste- Disper- pastan vis- 05 fiitti aine- pai- gointi pai- kositeetti
No. paino-% osa(t) no-% apuaine*^ no-% (Pa.S) 1 83 Glykoli 17 _ noin 5 10 2 87 " 13 noin 50 3 89 " 11 - noin 1000 4 " " 10,5 1 0,5 5 it n n 2 " " 6 » » n 3 i* noin 60 15 7 " " " 4 noin 60 8 " " n 5 n noin 800 9 85 " " 6 " noin 1000 10 89 " n 7 n noin 800 11 90 !· " 8 ", noin 60 20 12 87 Propaanidioli 13 - " 13 n Dietyleeniglykoli » _ «· 14 * Trietyleeniglykoli" _ " 15 n Butaanidioli-1,4 n _ n 16 89 Metanoli 11 - " 25 17 " Etanoli " 18 90 Etanoli/Vesi-aseoiQ _ noin 80 trooppi 19 89 Etanoli 10,5 3 0,5 noin 200 20 " *· " 5 " noin 500 30 21 " Propanoli-1 11 - noin 60 22 " 1-butanoli 12 — " 23 " " 10,5 3 0,5 24 89 " " 1 " " 25 90 " 10 8 1 " 35 26 89 Pentanoli-1 11 " 27 " Heksanoli-1 " " 28"" " — " 29 » Oksoöljy 910, n _ m 30 " 10,5 3 0,5 noin 200 40 31 90 981 noin 60 32 85 Kevyt länritysöljy15 _ > +) kts. taulukko 2
Taulukko 1 jatko g 77479
Osa A, hydrosulfiitti amalgaamimenetelmän mukaan
Hydrosul- Disper- Pastan vis- fiitti Nesteaine- Pai- gointi pai- icositeetti
No. paino-% osa(t) no-% apuaine*^ no-%_ (Pa.S) 33 85 kevyt lämmitysöljy 14,5 7 0,5 " 34 88 " 11 8 1 35 85 Parafiiniöljy 15 - "
Kp. 180-200 c 36 88 " 8 37 85 Etyleeniglykolimono- 15 - h etyylieetteri 38 " Etyleeniglykolimono- " " metyylieetteri 39 n Dietyleeniglykoli " - " 40 " Trietyleeniglykoli " “ 41 " Trietyleeniglykolimo- " _ " nobutyylieetteri 42 83 Etikkahappo-n-butyy- 17 - " liesteri 43 n Etikkahappo-iso-bu- " « tyyliesteri 44 81 Etyyliglykoliasetaatti 19 - " 45 n Butyyliglykoliase- «· _ " taatti
Osa B, Hydrosulfiitti formiaattimenetelmän mukaan
Hydrosul- Disper- Pastan vis- fiitti Nesteai- pai- gointiapu- pai- kositeetti
No. paino-% neosa(t) no-% aine no-% (Pa.S) 1 79 Glykoli 21 - noin 50 2 82 " 20 8 " 3 81 Etanoli 19 _ noin 80 40 4 " 1-butanoli " - " 5 " Oksoöljy 910 " . noin 60 5 77 Kevyt lämmitysöljy 23 _ » +) katso taulukko 2 il 9 77479
Taulukko 2 no. dispergointlaine 1 polyetyleenioksidi MP 600 2 polyetyleenioksidi-polypropyleenioksidi-sekapolymeraatti MP 1000 3 C 18-alkoholi-C 25-etoksylaatti 4 dioktyylinatriumsulfosukkinaatti 5 polyakryylihappo, MP 50000 6 polyakryylihappo, Na-suola, MP 50000 7 maleiinihappoanhydridi-di-isobutyleeni-kopolymeraatti, MP 12000 8 7 moolin etyleenioksidia ja 1 moolin C12 ” C14 alkoholiseosta kondensaa- tiotuote
FI844002A 1983-10-14 1984-10-11 Stabiliserade, inerta organiska vaetskor innehaollande natriumditionitprodukter och deras anvaendning. FI77479C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3337388 1983-10-14
DE19833337388 DE3337388A1 (de) 1983-10-14 1983-10-14 Stabilisierte, inerte organische fluessigkeiten enthaltende natriumdithionitzubereitungen und deren verwendung

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI844002A0 FI844002A0 (fi) 1984-10-11
FI844002L FI844002L (fi) 1985-04-15
FI77479B true FI77479B (fi) 1988-11-30
FI77479C FI77479C (fi) 1989-03-10

Family

ID=6211818

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI844002A FI77479C (fi) 1983-10-14 1984-10-11 Stabiliserade, inerta organiska vaetskor innehaollande natriumditionitprodukter och deras anvaendning.

Country Status (8)

Country Link
US (1) US4614647A (fi)
EP (1) EP0140218B1 (fi)
JP (1) JPS60108304A (fi)
CA (1) CA1226718A (fi)
DE (2) DE3337388A1 (fi)
ES (1) ES8605847A1 (fi)
FI (1) FI77479C (fi)
ZA (1) ZA847976B (fi)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3406322A1 (de) * 1984-02-22 1985-08-22 Basf Ag, 6700 Ludwigshafen Stabilisierte, wasser enthaltende, alkalisch eingestellte natriumdithionitzubereitungen
DE3644459A1 (de) * 1986-12-24 1988-07-07 Basf Ag Kontinuierliches verfahren zur herstellung von loesungen aus niederviskosen loesungsmitteln und hochviskosen, pastoesen produkten
DE3716658A1 (de) * 1987-05-19 1988-12-01 Basf Ag Verfahren zur herstellung von hochkonzentrierten, pumpbaren, sedimentationsfreien hydrosulfitpasten
CN112957649B (zh) * 2021-02-05 2022-06-17 茂名职业技术学院 一种保险粉火灾扑救液体灭火剂及相应的缓释型保险粉

Family Cites Families (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE171362C (fi) *
US1810663A (en) * 1930-04-30 1931-06-16 Rit Products Corp Stripper for fabrics
GB695375A (en) * 1950-07-13 1953-08-12 Yorkshire Dyeware & Chem Co Improvements in and relating to the treatment of sodium hydrosulphite
GB717207A (en) * 1952-02-26 1954-10-20 Ethyl Corp Improvements in or relating to the preparation of alkali metal hyposulfite
NL301295A (fi) * 1962-12-11
DE1220399B (de) * 1962-12-22 1966-07-07 Basf Ag Als Reduktionsmittel geeignete gegen thermische Zersetzung stabilisierte dithionithaltige Mischungen
US3839218A (en) * 1970-01-09 1974-10-01 Rohm & Haas Method of maintaining metal dithionite hydrate crystals in dispersible form
US3839217A (en) * 1970-01-09 1974-10-01 Rohm & Haas Stable, pourable alkali metal dithionite dispersion
US3669895A (en) * 1970-08-31 1972-06-13 Virginia Chemicals Inc Sodium hydrosulfite stabilization composition
US4059533A (en) * 1974-10-29 1977-11-22 Halliburton Company Oxygen scavenging methods and additives
JPS53142398A (en) * 1977-05-17 1978-12-12 Mitsubishi Gas Chem Co Inc Production of dithionite

Also Published As

Publication number Publication date
ZA847976B (en) 1985-06-26
EP0140218A2 (de) 1985-05-08
US4614647A (en) 1986-09-30
EP0140218A3 (en) 1987-05-20
FI844002A0 (fi) 1984-10-11
FI77479C (fi) 1989-03-10
ES536701A0 (es) 1985-12-16
ES8605847A1 (es) 1985-12-16
FI844002L (fi) 1985-04-15
DE3475901D1 (en) 1989-02-09
CA1226718A (en) 1987-09-15
JPS60108304A (ja) 1985-06-13
DE3337388A1 (de) 1985-04-25
EP0140218B1 (de) 1989-01-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CN102732363B (zh) 镁合金半合成切削液、制备方法及使用方法
FI77479B (fi) Stabiliserade, inerta organiska vaetskor innehaollande natriumditionitprodukter och deras anvaendning.
FI77701B (fi) Stabiliserade, vattenhaltiga, alkaliskt instaellda natriumditionitpreparat.
CN102329665B (zh) 一种提高甲醇汽油抗水性能的添加剂
JPH10139755A (ja) アクリルアミドアルカンスルホン酸モノマーおよび塩基性化合物の乾式混合
KR100789586B1 (ko) 알코올 함유 고점성 겔 조성물의 제조방법
CA1242574A (en) Process for preparing an alkyl aryl sulphonate concentrate composition
CN103518736A (zh) 一种苯醚甲环唑、丙环唑悬浮水乳剂
JP4231577B2 (ja) 人体用泡沫エアゾール組成物
US9758715B2 (en) Highly-concentrated flowable salts of alkyl polyalkoxy sulphates
CN105851013A (zh) 一种苯醚甲环唑和戊唑醇混配的水悬浮剂和制备方法
TW391981B (en) Surfactant formulation
CN105596236A (zh) 一种低泡增溶剂组合物
CN111513063B (zh) 一种杀虫剂助剂及其制备方法和应用
JPS634521B2 (fi)
EP0120638B1 (en) Concentrated aqueous surfactant
CN114712541A (zh) 一种鎏金香薰挥发液配方及其制备方法
WO2007030437A1 (en) Liquid surface active compositions
US6632255B2 (en) Granular compacts
JPH01216901A (ja) 発泡性白蟻防除剤組成物
CN106566703B (zh) 一种乳化炸药用清洗剂、制备方法及应用
SU933250A1 (ru) Пластификатор дл прессовани порошков
CN110563940A (zh) 适用于灭火剂的非离子氟碳表面活性剂及其制备方法
FR2620442A1 (fr) Dispersant pour compositions de laitiers de ciment, compositions le contenant et procedes correspondants de cimentation de puits petroliers ou analogues
JPS583630A (ja) 乳化剤組成物

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: BASF AKTIENGESELLSCHAFT