FI76911C - Plantskydd samt foerfarande foer dess tillverkning. - Google Patents

Plantskydd samt foerfarande foer dess tillverkning. Download PDF

Info

Publication number
FI76911C
FI76911C FI852582A FI852582A FI76911C FI 76911 C FI76911 C FI 76911C FI 852582 A FI852582 A FI 852582A FI 852582 A FI852582 A FI 852582A FI 76911 C FI76911 C FI 76911C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
trees
plant
cover
knitted
net
Prior art date
Application number
FI852582A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI852582L (fi
FI76911B (fi
FI852582A0 (fi
Inventor
Mauritz Aolstig
Original Assignee
Vinetta Strumpfab Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Vinetta Strumpfab Ab filed Critical Vinetta Strumpfab Ab
Publication of FI852582A0 publication Critical patent/FI852582A0/fi
Publication of FI852582L publication Critical patent/FI852582L/fi
Publication of FI76911B publication Critical patent/FI76911B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI76911C publication Critical patent/FI76911C/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D04BRAIDING; LACE-MAKING; KNITTING; TRIMMINGS; NON-WOVEN FABRICS
    • D04BKNITTING
    • D04B1/00Weft knitting processes for the production of fabrics or articles not dependent on the use of particular machines; Fabrics or articles defined by such processes
    • D04B1/22Weft knitting processes for the production of fabrics or articles not dependent on the use of particular machines; Fabrics or articles defined by such processes specially adapted for knitting goods of particular configuration
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01GHORTICULTURE; CULTIVATION OF VEGETABLES, FLOWERS, RICE, FRUIT, VINES, HOPS OR SEAWEED; FORESTRY; WATERING
    • A01G13/00Protecting plants
    • A01G13/10Devices for affording protection against animals, birds or other pests
    • DTEXTILES; PAPER
    • D04BRAIDING; LACE-MAKING; KNITTING; TRIMMINGS; NON-WOVEN FABRICS
    • D04BKNITTING
    • D04B9/00Circular knitting machines with independently-movable needles
    • D04B9/42Circular knitting machines with independently-movable needles specially adapted for producing goods of particular configuration

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Textile Engineering (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Toxicology (AREA)
  • Environmental Sciences (AREA)
  • Zoology (AREA)
  • Birds (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Catching Or Destruction (AREA)
  • Protection Of Plants (AREA)
  • Knitting Of Fabric (AREA)
  • External Artificial Organs (AREA)
  • Breeding Of Plants And Reproduction By Means Of Culturing (AREA)
  • Saccharide Compounds (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
  • Cultivation Of Plants (AREA)
  • Executing Machine-Instructions (AREA)
  • Beans For Foods Or Fodder (AREA)

Description

1 76911
Taimisuoja sekä sen valmistusmenetelmä Tämän keksinnön kohteena on taimisuoja, joka suojaa taimia tuhoeläinten hyökkäyksiltä ja käsittää neulotun, 5 letkun muotoisen verkon, joka on tarkoitettu peitteen muodostamiseksi taimen ympärille, riippulangat, jotka on kiinnitetty verkon toiseen päähän suojan pohjan muodostamiseksi, ja verkon toiseen päähän sovitetun sulkulangan suojan yläosan sulkemiseksi, jolloin taimisuoja on sovitettu aluk-10 si olemaan lankaliitoksella yhteenliitettynä muihin vastaaviin taimisuojiin, mutta se erotetaan katkaisemalla mainittu liitos, kun taimisuoja asetetaan taimen ympärille.
On yleisesti tunnettu ongelma, että erilaiset tuhoeläimet, varsinkin hyönteiset, usein hyökkäävät juuri is-15 tutettuihin kasvitaimiin. Siksi metsänviljely kärsii vuosittain suuria taloudellisia vahinkoja esim. kärsäkkäiden yms. hyökkäysten takia. Koska torjunta kemikaaleja ruiskuttamalla on usein tehotonta ja lisäksi sopimatonta ympäristöjä terveyssyistä, on kehitetty erilaisia mekaanisia suojia. 20 Erästä tällaista tunnettua suojaa on kuvattu EP-hakemukses-sa nro 84850020.3, jonka julkaisunumero on 0114798. Tämän suojan muodostaa verkko, joka on tarkoitettu ympäröimään juuri istutettua tainta kokonaan tai osittain ja joka muutaman vuoden jälkeen, kun taimi on kasvanut ja sen vastus-25 tuskyky on suurempi, hajoaa ja vähitellen häviää kokonaan. Suojat asetetaan taimien päälle viemällä nämä käsin putken läpi, jonka ulkopuolelle on pujotettu useat suojat. Kun taimi vedetään ulos putkesta, seuraa alin taimisuoja mukana, koska sen pohjalangat ulottuvat poikittain yli putken 30 ulosmenoaukon. Tämän jälkeen vedetään suojan yläosa kokoon taimen ympärille sulkulangan avulla, joka sidotaan kiinni käsin, minkä jälkeen taimi on valmis isutettavaksi.
Kuvatunkaltaiset taimisuojat ovat osoittautuneet erittäin tehokkaaksi suojaksi mainittuja kärsäkkäitä yms.
35 vastaan, mutta aikaan vievän kiinnikuromisen vuoksi niiden käyttö isossa mittakaavassa on usein tullut kalliiksi. Sik- 2 76911 si keksinnön eräs tavoite on kehittää taimisuoja letkumai-sen verkon muodossa, joka voidaan helposti ja nopeasti pujottaa vuoron perään taimien päälle jatkuvassa istutustyössä. Lisäksi tavoitteina on kehittää menetelmä tällaisten 5 taimisuojien valmistamiseksi taloudellisesti ja käyttövar-masti. Keksinnön nämä tavoitteet ja muut tavoitteet ja edut käyvät ilmi seuraavasta kuvauksesta. Nämä tavoitteet saavutetaan keksinnön mukaiselle tamisuojalle, jolle on tunnusomaista, että sulkulanka käsittää venytetyssä tilassa 10 helposti liukuvan, mutta kuormittamattomassa tilassa itse-lukittuvan synteettisen langan, joka on neulottu yhteen verkon kanssa, että lankaliitos käsittää sulkulangan silmukan, joka on neulottu viereisen vastaavan taimisuojan pohjaosassa olevan langan ympäri ja, että sulkulangalla on 15 suurempi vetolujuus kuin tällä langalla siten, että sulku-lanka voidaan kiristää ja lukita, kun kaksi taimisuojaa erotetaan toisistaan katkaisemalla silmukan läpi kulkeva lanka. Keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista, että neulonta alkaa suojan pohjaosasta, jolloin riippu-20 langat muodostavat osan verkosta ja neulotaan tämän kanssa yhteen, että neulonta jatkuu verkon pääosalla, minkä jälkeen sulkulanka neulotaan pienempänä kierrosmääränä synteettisellä langalla, joka on ominaisuudeltaan sellainen, että se venytetyssä tilassa helposti liukuu, mutta kuor-25 mittamattomassa tilassa on itselukittuva, että vähintään yksi silmukka tästä langasta erotetaan neulomaneulalla jatketusta neulonnasta ja pidetään tässä asennossa, kun neulonta lopetetaan, ja että silmukka neulotaan yhteen pohjaosan kanssa, joka kuuluu viereiseen, koneen aloittamaan, 30 uuteen vastaavaan taimisuojaan.
Keksintöä kuvataan nyt lähemmin viitaten oheiseen piirustukseen, jossa kuvio 1 esittää sivukuvantoa keksinnön mukaisesta taimisuojasta, 35 kuvio 2 esittää kuvantoa alhaalta nähtynä kuvion 1 mukaisesta taimisuojasta, 3 76911 kuvio 3 esittää sivukuvantoa kaaviomaisesti useista taimisuojista asetettuina varasto- ja asennusputkelle sekä tästä vapaasti riippuvasta taimisuojasta, kuvio 4 esittää poikkileikkauskuvantoa kaaviomaises-5 ti näytetystä pyöröneulomakoneesta, jolla valmistetaan kuvion 1 mukainen taimisuoja, kuvio 5 esittää perspektiivikuvantoa, ja kuvio 6 kuvantoa ylhäältä kuvion 4 pyöröneulomako-neessa olevasta neulomasylinteristä.
10 Kuvion 1 mukainen taimisuoja 10 koostuu letkumaises- ta, neulotusta verkosta, joka on tarkoitettu muodostamaan kuoren taimen sekä juuriosien että varren ja oksien ympärillä. Verkko sisältää pääosan 11, joka on neulottu poly-amidilangasta, joka kestää hyvin ultraviolettisäteet, ja 15 alaosan 12, joka on neulottu puuvillalangasta. Istutettaessa alaosa 12 ympäröi taimen juuripaakkua ja pääosa 11 on suurimmaksi osaksi maan päällä. Verkossa on lopuksi pohjaosa 13, joka on neulottua elastomeerilankaa. Neulominen tapahtuu siten, että useat riippulangat 14 ulottuvat diamet-20 raalisesti yli suojan pohjapään 15 muodostaen sen pohjan. Suojan vastakkaisen pään 16 kohdalla on sulkulanka 17 neulottu yhteen verkon pääosan 11 kanssa. Sulkulangalla on oltava se ominaisuus, että se juoksee helposti neulesilmukoi-den läpi pingotetussa tilassa, mutta sen on oltava itse-25 lukittuva, kun kuormitus poistetaan. Sopivaksi langaksi on osoittautunut käherretty polyamidilanka, esim. 1/78 denie-rin nailon. Sulkulanka on neulottu siten, että muodostuu vähintään yksi, mieluiten kaksi ulosvedettyä silmukkaa 18. Näiden silmukoiden läpi on läheisen taimisuojan 23 pohja-30 osan 13 elastomeerilangan juostava. Yläpään 16 lopussa on useita neulottuja kierroksia ympärikehrättyä elastomeerilankaa, niin että muodostuu tehokas lukko sulkuosan silmukoiden avautumista vastaan.
Taimisuojat toimitetaan mieluiten asetettuina varas-35 tointi- ja asennusputkelle 19, jolloin puoli metriä pitkä putki voi kantaa noin 100 kpl varastoituja taimisuojia 20.
4 76911
Istutettaessa viedään taimi ylemmän tuloaukon 21 kautta ja se putoaa putken läpi, kunnes sen vangitsee riippulankojen 14 muodostama risti. Sitten taimi vedetään alas ja ulos putkesta, jolloin alempi taimisuoja 10 seuraa mukana ja 5 tulee vedetyksi ulos taimen ympärille, kuten kuvio 3 näyttää. Tässä asennossa taimisuoja riippuu yhdessä taimen kanssa olkaimia muistuttavissa silmukoissa 18, ja kun taimisuoja vedetään vielä alaspäin tästä asennosta seuraavan taimisuojan 23 pysyessä paikallaan, vetää sulkulanka 17 10 yläpään 16 kokoon, kunnes se on vedetty kokonaan kiinni sisällä olevan taimen päällä tai ympärillä. Sulkulanka 17 on valittu siten, että se saa suuremman vetolujuuden kuin pohjapäässä 15 oleva lanka, minkä vuoksi silmukat 18 repivät poikki läpipujotetun elastomeerilangan pohjapäässä.
15 Suojan kiristetty yläpää tulee itselukittuvaksi, koska kä-herretty polyamidilanka kuroutuu itsestään kokoon, kun silmukoiden kuormitus lakkaa ja kun loppukierrosten 24 lanka on neulottu ympärikehrätystä elastomeerilangasta, joka on itsessään itselukittuva, jolloin loppukierrokset eivät 20 avaudu enempää, vaikka yksi lanka on vedetty poikki. Käytössä on seuraava suoja 23 vedetty alas niin pitkälle, että sen riippulangat 14 nyt kulkevat suun 22 poikki, minkä vuoksi seuraava taimi voidaan aikaa menettämättä varustaa vastaavalla suojalla jne. Käytännön kokeissa on osoittau-25 tunut, että keksinnön mukainen taimisuoja vaatii vain 20-30 % siitä istutusajasta, jonka aikaisemmin tunnettu, sul-kulangan käsikiristyksellä toimiva taimisuoja vaati.
Kuviot 4-6 näyttävät neulomakoneen, jolla valmistetaan keksinnön mukainen taimisuoja. Kone on kehitetty sel-30 laisesta ns. pyöröneulomakoneesta, jolla voidaan esim. neuloa sukkia. Kone sisältää tavalliseen tapaan neulomasylin-terin 30, jossa on neulomaneuloja 31 ja platinavälineitä 32. Asteikkolevyn 33 avulla sahataan poikki neulomalanka, kun vaihdetaan uuteen lankatyyppiin. Neulottaessa neuloma-35 sylinteri 30 ja asteikkolevy 33 pyörivät tavalliseen tapaan ulkoputken 34 ympäri. Taimisuojat valmistetaan yhdessä- 5 76911 riippuvasti, jolloin silmukat 18 yhdistävät suojat toisiinsa. Vuoron perään valmistettujen taimisuojien ohjaamiseksi ja keräämiseksi on ohjausputki 35 sijoitettu ulkoputken 34 keskelle neulomasylinterin 30 kautta ylös asteikkolevyn 5 33 kohdalle. Ohjausputki 35 on ripustettu asteikkolevyyn kytkentäelimen 39 avulla, joka on sijoitettu siin, että ohjausputki pyörii samalla nopeudella kuin asteikkolevy ja siten neulomasylinteri. Ohjausputki johtaa kokoomakoteloon 36, joka on sijoitettu ulkoputken 34 alapäälle. Kokoomako-10 telo 36 on tietyn alipaineen alainen, niin että se imee vähitellen alas ohjausputken ympärille neulotut taimisuojat. Taimisuojat viedään alas kohti kumilevyä, ja kun on tehty tietty määrä suojia, esim. 100 kpl, pysäytetään neulomako-ne, minkä jälkeen kokoomakoteloon irrotettava pohja 38 15 poistetaan yhdessä levyn 37 kanssa, niin että suojat voidaan vetää pois ohjausputkelta ja koota varastointi- ja asennusputkelle 19. Koska tämän halkaisija on suurempi kuin ohjausputken, käytetään mieluiten ei-näytettyä siirtoelin-tä kartion muodossa käsittelyn helpottamiseksi.
20 Seuraavassa kuvataan sopivaa menetelmää taimisuojan valmistamiseksi. Kuten edellä mainittiin, tehdään taimi-suojat jatkuvan letkun muodossa peräkkäin kuvatunlaisessa pyöröneulomakoneessa. Jokaisen eri suojan neulominen alkaa pohjaosasta 13, jolloin ensin tapahtuu vuoraus esim. kol-25 mella lankakierroksella pohjaosassa. Tämä koostuu mieluiten ympärikehrätystä elastomeerilangasta, esim. LYCRA-merk-kisestä. Sitten tapahtuu tavallinen sileä neulonta noin kolmen kierroksen verran, jolloin vuoraus neulotaan sisään lankakierrokseen sisältyväksi. Sitten on neulottava riippu-30 langat 14, mikä tapahtuu siten, että vain kaksi neulomaneu-laa 31a suoraan vastapäätä toisiaan menevät ylös ja ottavat langan kaikkien muiden neulomaneulojen pysyessä alaslaske-tussa asennossa. Näin neulotaan mieluiten kahdesta neljään kierrosta. Sitten nämä neulat vedetään alas ja kaksi muuta, 35 jotka ovat 90° siirretyt edellisistä, vedetään ylös ja ne ottavat langan vastaavan kierrosmäärän aikana, niin että 6 76911 muodostuu ristimäinen pohjaosa. Neulonnan on tapahduttava niin, että on ainakin kaksi neulontajärjestelmää ohjaus-putken 35 ympärillä, niin että tämä sijaitsee keskellä ristiä, kuten kuviot 5 ja 6 näyttävät. Tämä helpottaa ohjaus-5 ta putkea 35 pitkin ja siirtoa ohjausputkelle 19. Sitten neulotaan tavallinen sileä neulos jälleen ainakin kolme kierrosta samalla elastomeerilangalla.
Verkon pohjaosa 13 on nyt lopetettu ja neulonta jatkuu suojan alaosalla 12. Tämä osa on neulottava langasta, 10 joka hajoaa melko nopeasti maassa, niin että taimen juuri-järjestelmä voi kehittyä vapaasti. On sopivaa valita puuvillalanka, jonka paksuus on Ne 50/1-60/1 ja joka on käsittelemätön ja valkaisematon. Puuvillalankaa neulotaan tavallisella sileäneulonnalla 10-15 kierrosta, so. 2-3 cm.
15 Sitten seuraa pääosa 11, joka voidaan neuloa langasta, jolla on suuri kestävyys varsinkin ultraviolettisäteilyä vastaan, niin että lanka on ehyt ainakin ensimmäisten neljän vuoden aikana. Mutta ei pidä myöskään valita liian paksua lankaa tai liian tiheitä silmukoita, niin että valosyntee-20 si ei tule turhaan estetyksi. On sopivaa valita sileä poly-amidilanka, esim. 1/50 denierin nailon. Neulonta on edullinen, kun se on ns. mikromech-neulonta, joka antaa sopivan silmukkamuodon ja joustavan verkon. Pääosan pituus sovitetaan taimien koon mukaan ja siksi se on tavallisesti 15-40 25 cm.
Kun verkon pääosa on valmis, on sulkulanka neulottava yhteen sen kanssa. Sulkulankana käytettävällä langalla on, kuten mainittiin, oltava se ominaisuus, että se pingotetussa tilassa juoksee helposti neulomasilmukoiden läpi ja 30 kuormittamattomassa tilassa sen on oltava itselukittuva. Erääksi sopivaksi tällaiseksi langaksi on osoittautunut käherretty polyamidilanka. Langan vetolujuuden on oltava olennaisesti suurempi kuin pohjaosan 30 langan, niin että silmukat 18 eivät tule vedetyiksi rikki istutustyön aikana. 35 Esim. 1/78 denierin nailonia voidaan käyttää. Erotukseksi pääosasta ja alaosasta neulotaan sulkulanka vain yhdellä 7 76911 järjestelmällä ja se alkaa yhden kierroksen sileällä neulonnalla, minkä jälkeen vedetään kaksi neulomaneulaa alas neulomasylinteriin ja ne ottavat mukaansa kaksi silmukkaa jäädäkseen tähän asentoon, kunnes seuraava sisäänajo on 5 valmis. Vielä vedetään sulkulangan kaksi, kolme kierrosta ensimmäisen neulotun kierroksen silmukoiden läpi, minkä jälkeen loppukierrokset 24 neulotaan mieluiten ympärikeh-rätyllä elastomeerilangalla, joka esim. on samaa tyyppiä kuin pohjaosassa käytetty. Tässäkin käytetään vain yhtä 10 neulontajärjestelmää, koska muussa tapauksessa pudotettaisiin silmukoita 18, koska toista neulontajärjestelmää käytetään näiden kytkemiseksi. Tämä edellyttäen, että koneessa on vain kaksi neulontajärjestelmää. Kolmen-kuuden kierroksen jälkeen neulonta lopetetaan, mutta alasvedetyt neu-15 lat jäävät paikoilleen. Seuravan taimisuojan teko aloitetaan sitten samalla tavalla sisäänajolla, minkä jälkeen kaikki neulat menevät ylös ja aloittavat neulonnan. Myös kaksi alasvedettyä neulaa, jolloin neulomalanka juoksee kahden silmukan 18 läpi. Kuviot 5 ja 6 näyttävät vaiheen, 20 jossa seuraavan suojan riippulangat on juuri tehty valmiiksi. Neulonta jatkuu sitten edellä kuvatulla tavalla.
Keksintö ei tietenkään rajoitu edellä kuvattuun to-teutusesimerkkiin, vaan se on muunnettavissa monella muulla tavalla seuraavien patenttivaatimusten asettamissa puit-25 teissä.

Claims (7)

7691 1
1. Taimisuoja, joka suojaa taimia tuhoeläinten hyökkäyksiltä ja käsittää neulotun, letkun muotoisen verkon, 5 joka on tarkoitettu peitteen muodostamiseksi taimen ympärille, riippulangat (14), jotka on kiinnitetty verkon toiseen päähän (15) suojan pohjan muodostamiseksi, ja verkon toiseen päähän (16) sovitetun sulkulangan (17) suojan yläosan sulkemiseksi, jolloin taimisuoja on sovitettu aluksi ole-10 maan lankaliitoksella yhteenliitettynä muihin vastaaviin tai-misuojiin, mutta se erotetaan katkaisemalla mainittu liitos, kun taimisuoja asetetaan taimen ympärille, tunnettu siitä, että sulkulanka (17) käsittää venytetyssä tilassa helposti liukuvan, mutta kuormittamattomassa tilas-15 sa itselukittuvan synteettisen langan, joka on neulottu yhteen verkon kanssa, että lankaliitos käsittää sulkulangan (17) silmukan (18), joka on muotoiltu viereisen vastaavan taimisuojan (23) pohjaosassa olevan langan ympäri ja, että sulkulangalla (17) on suurempi vetolujuus kuin tällä langal-20 la siten, että sulkulanka voidaan kiristää ja lukita, kun kaksi taimisuojaa erotetaan toisistaan katkaisemalla silmukan läpi kulkeva lanka.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen taimisuoja, tunnettu siitä, että sulkulanka (17) on käherretty poly- 25 amidilanka.
3. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen taimisuoja, tunnettu siitä, että verkko sisältää pääosan (11), joka on neulottu polyamidilangasta ja joka on tarkoitettu olemaan maan päällä, alaosan (12), joka on neu- 30 lottu puuvillalangasta ja on tarkoitettu olemaan maan alla, ja pohjaosan (13), joka käsittää mainitut riippulangat (14) ja on neulottu elastomeeriainetta olevasta langasta.
4. Menetelmä, jolla valmistetaan sellainen patenttivaatimuksen 1 mukainen taimisuoja, joka on tarkoitettu muo- 35 dostamaan peitteen taimen ympärille sen suojaamiseksi tuhoeläimiltä, jolloin letkun muotoinen verkko neulotaan pyörö- 9 76911 neulomakoneessa ja riippulangat (14) kiinnitetään verkon toiseen päähän suojan pohjan muodostamiseksi sekä sulku-lanka (17) sovitetaan verkon toiseen päähän (16) suojan yläosan sulkemiseksi, tunnettu siitä, että neulon-5 ta alkaa suojan pohjaosasta (13), jolloin riippulangat (14) muodostavat osan verkosta ja neulotaan tämän kanssa yhteen, että neulonta jatkuu verkon pääosalla (11,12), minkä jälkeen sulkulanka (17) neulotaan pienempänä kierrosmääränä synteettisellä langalla, joka on ominaisuudeltaan sellai-10 nen, että se venytetyssä tilassa helposti liikkuu, mutta kuormittamattomassa tilassa on itselukittuva, että vähintään yksi silmukka (18) tästä langasta erotetaan neuloma-neulalla (31) jatketusta neulonnasta ja pidetään tässä asennossa, kun neulonta lopetetaan, ja että silmukka (18) 15 neulotaan yhteen pohjaosan kanssa, joka kuuluu viereiseen, koneen aloittamaan, uuteen vastaavaan taimisuojaan (23).
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että riippulangat neulotaan neulomasylin-teristä parittain ulkonevilla neulomaneuloilla.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen menetelmä, tun nettu siitä, että neulomaneulat jokaisessa parissa ovat diametraalisesti vastakkaiset.
7. Jonkin patenttivaatimuksen 4-6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, etä taimisuojat neulotaan pitkän-25 omaisen ohjauselimen (35) ympärille. 10 7691 1
FI852582A 1984-07-05 1985-06-28 Plantskydd samt foerfarande foer dess tillverkning. FI76911C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8403576 1984-07-05
SE8403576A SE448930B (sv) 1984-07-05 1984-07-05 Plantskydd bestaende av ett stickat slangformigt net for skydd av plantor mot angrepp av skadedjur samt forfarande for tillverkning av plantskyddet

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI852582A0 FI852582A0 (fi) 1985-06-28
FI852582L FI852582L (fi) 1986-01-06
FI76911B FI76911B (fi) 1988-09-30
FI76911C true FI76911C (fi) 1989-01-10

Family

ID=20356456

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI852582A FI76911C (fi) 1984-07-05 1985-06-28 Plantskydd samt foerfarande foer dess tillverkning.

Country Status (11)

Country Link
US (1) US4750292A (fi)
EP (1) EP0168367B1 (fi)
AT (1) ATE58044T1 (fi)
AU (1) AU571337B2 (fi)
CA (1) CA1265929A (fi)
DE (1) DE3580408D1 (fi)
DK (1) DK298585A (fi)
FI (1) FI76911C (fi)
NO (1) NO852708L (fi)
NZ (1) NZ212570A (fi)
SE (1) SE448930B (fi)

Families Citing this family (20)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB8432198D0 (en) * 1984-12-20 1985-01-30 Rolinx Ltd Shelter for trees
GB2230929A (en) * 1989-05-05 1990-11-07 John Athelstan Jones Protective sleeve for plants
CA1283515C (en) * 1989-09-29 1991-04-30 Greg Ogilvie Soap-holding bag
US5241783A (en) * 1990-08-30 1993-09-07 Krueger Scott D Apparatus and process for growing plants
US6058651A (en) * 1995-06-02 2000-05-09 Perez; Jose L. Hanging plant apparatus
US5830119A (en) * 1996-04-25 1998-11-03 Chen; Yu-Lin Bag with closure tie and method of making
US6018906A (en) * 1997-01-31 2000-02-01 Pia; Richard E. Mushroom bed structure
AT404214B (de) * 1997-01-31 1998-09-25 Heeb Albin Vorrichtung zur verhinderung von schälschäden an laub- und nadelbäumen
US20030159342A1 (en) * 2002-02-22 2003-08-28 Fermin Ruiz Controlled ripening protective cover for agricultural products
US6643978B2 (en) 2002-02-26 2003-11-11 Timothy Key Price Collapsible water reservoir pot
ES2220221A1 (es) * 2003-05-23 2004-12-01 Manuel Foix Robert Un dispositivo protector de articulos diversos contra pajaros, insectos y polvo.
ATE380461T1 (de) * 2003-05-23 2007-12-15 Robert Manuel Foix Vorrichtung zum schützen verschiedener artikel gegen vögel, insekten und staub
US20050172550A1 (en) * 2004-01-02 2005-08-11 Environmental Quality Resources, L.L.C. Tree shelter
US20050172548A1 (en) * 2004-02-09 2005-08-11 Bement Ronald A. Frost protection for plants
US20060032133A1 (en) * 2004-07-28 2006-02-16 Tuoriniemi Veijo M Protective elastic sleeve
CA2524743C (en) * 2005-10-27 2012-04-10 Patrick King Garbage bag cover
US9398746B1 (en) 2012-02-07 2016-07-26 Daniel Scott Schweitzer Protection device that segregates burrowing animals from plants
CA2939331A1 (en) * 2014-02-11 2015-08-20 Nine Ip Limited Netting materials
US10231384B2 (en) * 2016-04-05 2019-03-19 Anna Lynette Edwards Apparatus to suspend bouquets in a vehicle
DE102020108122B3 (de) * 2020-03-24 2021-06-17 Alfred Buck Rohrartiges Rundgestrick und Verfahren hierzu

Family Cites Families (28)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1807819A (en) * 1931-06-02 Device for loading explosives in wells
US735217A (en) * 1900-12-06 1903-08-04 Julius De Long Pneumatic apparatus for producing mats or bats of fibrous material.
FR633293A (fr) * 1926-09-04 1928-01-26 Pot à plantes
US1926053A (en) * 1931-04-10 1933-09-12 Orville B Morgan Plant protector
US1894506A (en) * 1931-06-17 1933-01-17 Wilson Clarence Ellsworth Wrapping for plants
US1988886A (en) * 1933-03-20 1935-01-22 Clarence E Wilson Protective covering for plants
AT209796B (de) * 1957-05-20 1960-06-25 Anton Johann Riediger Verpackungsbeutel
US2989828A (en) * 1958-09-04 1961-06-27 Flex O Glass Inc Plastic plant package
US3380220A (en) * 1963-09-03 1968-04-30 Dow Chemical Co Plastic bag tree packaging
US3184890A (en) * 1963-10-03 1965-05-25 Leo S Mckey Planting pot
US3322176A (en) * 1964-08-21 1967-05-30 Geller Helen Expandable shopping bag
DE1804926A1 (de) * 1968-10-24 1970-05-27 Klaus Sontag Schutzvorrichtung fuer Pflanzen
US3709263A (en) * 1970-09-08 1973-01-09 Thiokol Chemical Corp Woven fabric for nursery plant root balls
US3662490A (en) * 1970-09-25 1972-05-16 Robert S Childs Method and apparatus for packaging trees for transplanting
US4006561A (en) * 1971-02-05 1977-02-08 Pflanz-Frisch Transportsack Gmbh Plant package and method of preparing the same
US3788003A (en) * 1971-07-19 1974-01-29 Res Council Alberta Seedling container
US4016678A (en) * 1974-01-24 1977-04-12 Conwed Corporation Seedling transplant containers
CH598746A5 (fi) * 1975-11-04 1978-05-12 Breveteam Sa
NL7600654A (nl) * 1976-01-22 1977-07-26 Maasbach Pieter Cornelis Werkwijze voor het behandelen van gewas en daar- bij toe te passen middelen.
NL162874C (nl) * 1977-04-07 1982-10-18 Amtac Bv Inrichting voor het verpakken van een kluit van een boom, struik of plant.
US4091925A (en) * 1977-08-15 1978-05-30 Standun, Inc. Snag resistant vented flower sleeve
IT1163730B (it) * 1979-10-23 1987-04-08 Verde Srl Centro Confezione per la protezione e la conservazione prolungata di piante vive e fiori recisi
US4333265A (en) * 1980-03-13 1982-06-08 Arnold Richard L Air drop planting system and improved planting device for same
EP0039115B1 (en) * 1980-04-25 1984-04-18 Koninklijke Emballage Industrie Van Leer B.V. A package containing pot plants
US4357884A (en) * 1980-08-25 1982-11-09 Henry J. Rast, Jr. Plant protection system
NL8005568A (nl) * 1980-10-08 1982-05-03 Hemmer Krebs B V Werkwijze en inrichting voor het met een elastische kous omhullen van de kluit van een plant, struik of boom.
NL8203460A (nl) * 1982-09-06 1984-04-02 Herman Eduard Marie Van Bannin Systeem voor het verpakken van bloemen, planten, heesters, jonge bomen en andere sierteelt-produkten en vanuit gelijke methode/werkwijze het verpakken van wortelkluiten van voornoemde produkten.
SE449153B (sv) * 1983-01-21 1987-04-13 Bo Lofqvist System for skydd av plantor mot insektsangrepp samt plantskydd avsett att inga i systemet

Also Published As

Publication number Publication date
US4750292A (en) 1988-06-14
SE8403576D0 (sv) 1984-07-05
ATE58044T1 (de) 1990-11-15
DK298585D0 (da) 1985-07-01
SE448930B (sv) 1987-03-30
EP0168367A2 (en) 1986-01-15
FI852582L (fi) 1986-01-06
DK298585A (da) 1986-01-06
NO852708L (no) 1986-01-06
SE8403576L (sv) 1986-01-06
EP0168367A3 (en) 1987-04-08
FI76911B (fi) 1988-09-30
NZ212570A (en) 1987-10-30
EP0168367B1 (en) 1990-11-07
FI852582A0 (fi) 1985-06-28
CA1265929A (en) 1990-02-20
DE3580408D1 (de) 1990-12-13
AU571337B2 (en) 1988-04-14
AU4423285A (en) 1986-01-09

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI76911C (fi) Plantskydd samt foerfarande foer dess tillverkning.
CN106659147A (zh) 鱼笼
WO2006015146A2 (en) Protective elastic sleeve
CS253588B2 (en) Method of planted out plants' harmful insects protection and device for realization of this method
WO2007059345A2 (en) Horticultural netting with dimensional control
US20080134726A1 (en) Dimensionally stable horticultural netting
Whitaker An improved mist net rig for use in forests
JP5144580B2 (ja) 幼齢木の食害防止用プロテクター
KR200171954Y1 (ko) 과수봉지
FI93790B (fi) Menetelmä ja sovitelma hyönteisten etenemisen estämiseksi
JP3923901B2 (ja) 剥皮被害防護ネット
KR200253337Y1 (ko) 낚시용 뜰채
JPH0240784Y2 (fi)
CN108422720A (zh) 一种果树防寒罩及其使用方法
JP2015000057A (ja) 作業用開口部つき農業用防虫、防鳥ネット
JP2590532Y2 (ja) モグラ捕獲具
JP2718660B2 (ja) 製紐糸
KR100330173B1 (ko) 덩굴풀 식물용 넝쿨 관리기
KR20230031005A (ko) 방조망 조립체
JPH0711571Y2 (ja) 苗木の根の保護具
KR960004029Y1 (ko) 작물지지망
US3866511A (en) Fishing gill net
CA3032621A1 (en) Continuous entwined mussel aquaculture rope
JPS602766Y2 (ja) 果実の保護・成長促進用袋
JP2001057819A (ja) 中晩柑類果実の樹上越冬用袋

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: MIBEK AB