FI76903C - Foervraengda televisionssignaler. - Google Patents

Foervraengda televisionssignaler. Download PDF

Info

Publication number
FI76903C
FI76903C FI841880A FI841880A FI76903C FI 76903 C FI76903 C FI 76903C FI 841880 A FI841880 A FI 841880A FI 841880 A FI841880 A FI 841880A FI 76903 C FI76903 C FI 76903C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
period
editing
control
control word
modification
Prior art date
Application number
FI841880A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI76903B (fi
FI841880A (fi
FI841880A0 (fi
Inventor
Gerald Offley Crowther
Derek Thomas Wright
Original Assignee
Philips Nv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Philips Nv filed Critical Philips Nv
Publication of FI841880A0 publication Critical patent/FI841880A0/fi
Publication of FI841880A publication Critical patent/FI841880A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI76903B publication Critical patent/FI76903B/fi
Publication of FI76903C publication Critical patent/FI76903C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04NPICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
    • H04N7/00Television systems
    • H04N7/16Analogue secrecy systems; Analogue subscription systems
    • H04N7/167Systems rendering the television signal unintelligible and subsequently intelligible
    • H04N7/1675Providing digital key or authorisation information for generation or regeneration of the scrambling sequence

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Security & Cryptography (AREA)
  • Multimedia (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Two-Way Televisions, Distribution Of Moving Picture Or The Like (AREA)
  • Television Systems (AREA)

Description

1 76903 Vääristettyjä televisiosignaaleja Tämä keksintö liittyy menetelmään kuvanmuokkausohja-ussanojen kehittämiseksi televisiosignaalin juovittaista 5 muokkausta tai takaisinmuokkausta varten, jossa ohjausdataa, jolla on alhainen taajuus suhteessa televisiosignaalin juovataajuuteen, käytetään ohjaamaan kuvanmuokkausohja-ussanan kehitystä mainittujen kuvakomponenttien kutakin juovaa varten. Keksintö liittyy myös tätä menetelmää käyttävään 10 televisiovastaanottimeen.
Tunnetaan yllä mainittua tyyppiä oleva menetelmä, jossa kukin televisiosignaalin kuvakomponenttien kukin juova muokataan katkaisemalla juova ja muuttamalla katkaisupis-tettä kutakin juovaa varten. Tämä suoritetaan satunnaisella 15 tavalla paikallisesti kehitettynä satunnaissekvenssillä siirtolähteessä ja vastaavalla satunnaissekvenssillä, joka kehitetään paikallisesti televisiovastaanottimessa. Molemmat satunnaissekvenssit palautetaan jaksottaisesti ohjausdatalla taajuudella, joka on suhteessa televisiosignaalin juo-20 vataajuuden taajuuteen, joka ohjausdata siirretään yhdessä televisiosignaalin kanssa. Tällainen menetelmä muodostaa suhteellisen varman muokkausjärjestelmän.
Keksinnön kohteena on muodostaa yllä mainittua tyyppiä oleva menetelmä, joka mahdollistaa myös ääni/datasig-25 naalin muokkauksen ja takaisinmuokkauksen.
Keksintö muodostaa menetelmän kuvanmuokkausohjaus-sanojen kehittämiseksi televisiosignaalin juovittaista muokkausta tai takaisinmuokkausta varten, jossa ohjausdataa, jolla on alhainen taajuus suhteessa televisiosignaalin 30 juovataajuuteen, käytetään ohjaamaan kuvanmuokkausohjaus-sanan kehitystä mainittujen kuvakomponenttien kutakin juovaa varten. Menetelmälle on tunnusomaista, että mainittu televisiosignaali lisäksi sisältää digitaalisesti moduloidun ääni/datainformaation, joka on multipleksoitu jaksoiksi, 35 jota ohjausdataa käytetään myös jaksomuokkausohjeussanojen 2 76903 kehittämisen ohjaamiseen yhden mainitun ääni/datainfor-maation kutakin jaksoa varten kunkin näiden jaksojen muokkauksen tai takaisinmuokkauksen ohjaamiseksi, jotka täytyy näin muokata tai takaisinmuokata.
5 Yllä esitetyllä menetelmällä on se erityinen etu, että ohjausdataa voidaan käyttää ei ainoastaan ohjaamaan kuvanmuokkauksenohjaussanojen kehitystä vaan myös äänen/ datanmuokkauksen ohjaussanojen kehitystä ja siten sen ei tar-10 vitse tapahtua erillisten kanavien kautta kuva- ja ääni/data-komponentteja varten vastaavasti.
Kun kukin jakso on pidempi kuin kohteen juovaan sisältyvät digitaaliset komponentit, keksinnölle voi edelleen 15 olla tunnusomaista, että väline, joka kehittää kunkin kuvan-muokkausohjaussanan, lisäksi kehittää kunkin juovajakson aikana osan jaksomuokkausohjaussanasta kunkin jaksomuokkaus-ohjaussanan ollessa kootun osista lukumäärästä juovia, jotka edeltävät tätä juovaa, josta asianomainen jakso alkaa, joka 20 lukumäärä vastaa lähintä kokonaislukua, joka on pienempi kuin jakson juovien lukumäärä.
Kun kuvanmuokkauksen ohjaussanat, jossa kuvanmuokkauksen ohjaussanat identifioivat kuvakomponenttien juovien muokkaustavan muokkausta ja takaisinmuokkausta silmälläpitäen, 25 keksinnölle voi edelleen olla tunnusomaista, että kukin jaksomuokkausohjaussana palauttaa näennäissatunnaisen binääri-jonon kunkin tällaisen jakson alussa mainitun jonon modifiointia varten datavuoksi tässä jaksossa muokkausta tai takaisinmuokkausta silmälläpitäen.
30 Keksinnölle voi edelleen olla tunnusomaista, että kukin jaksomuokkausohjaussana tallennetaan yhdessä sen jakson kanssa, johon se liittyy, jotka kukin jaksonmuokkaus-ohjaussana ja siihen liittyvä jakso luetaan peräkkäin ja jakso tutkitaan sen määrittämiseksi, vaatiiko jakso takaisin-35 muokkausta vai ei.
3 76903
Keksintö muodostaa myös televisiovastaanottimen muokattujen kuvakomponenttien ja muokatun, digitaalisesti moduloidun ääni/datainformaation vastaanottamiseksi ja käsittelemiseksi käsittäen välineet, joilla vielä vastaanotetaan 5 ohjausdataa, jolla on taajuus, joka on alhainen suhteessa televisiosignaalin juovataajuuteen, kehitysvälineet kuvan-muokkausohjaussanojen kehittämiseksi mainittujen kuvakomponenttien juovittaista takaisinmuokkausta varten, jotka kehitysvälineet tuottavat ohjaussanan mainittujen kuvakomponent-10 tien kutakin juovaa varten, jotka kehitysvälineet jaksottaisesti palautetaan ohjausdatalle. Tälle vastaanottimelle on tunnusomaista, että mainittu vastaanotin lisäksi käsittää kehitysvälineet jaksomuokkausohjaussanojen kehittämiseksi yhden kutakin ääni/datainformaation jaksoa varten kunkin 15 takaisinmuokkausta vaativan jakson takaisinmuokkauksen ohjaamiseksi ja joka myös jaksottaisesti palautetaan mainitulla ohjausdatalla.
Vastaanottimelle, jossa kukin jakso on pidempi kuin kahden juovan digitaaliset komponentit, voi olla edelleen 20 tunnusomaista, että kehitysvälineet kuvanmuokkausohjaussa-nojen ja kehitysvälineet jaksomuokkausohjaussanojen kehittämiseksi käsittävät yhden ainoan generaattorin, joka juova-aikavälin aikana tuottaa kuvanmuokkausohjaussanan ja jakson-muokkausohjaussanan osa: mainitun jaksomuokkausohjaussanan 25 ollessa muodostetun yhdistämällä mainitut osat, jotka on tuotettu useiden juovien aikana,joiden lukumäärä on lähin juova-aikavälien kokonaislukumäärä, joka on pienempi kuin jakson juovien lukumäärä.
Tällaiselle vastaanottimelle voi edelleen olla tunnus-30 omaista, että se edelleen käsittää muistin, johon kukin jakso-muokkausohjaussana tallennetaan yhdessä sen jakson kanssa, johon se liittyy, välineet kunkin jakson ja siihen liittyvän ohjaussanan selektiiviseksi lukemiseksi mainitusta muistista ja välineet jakson tutkimiseksi sen määrittämiseksi, vaatii-35 ko mainittu jakso takaisinmuokkausta vai ei. Selektiivisesti 4 76903 luettua ohjaussanaa voidaan tällöin käyttää palauttamaan jakson takaisinmuokkausgeneraattori jakson alussa, joka generaattori tuottaa mainitun jakson aikana näennäissatunnaisen binäärijonon, joka syötetään yhdessä mainitun jakson kanssa 5 takaisinmuokka meen, jossa mainitun jakson bittivuoto modifioidaan mainitulla binäärijonolla takaisinmuokkauksen aikaansaamiseksi. Tällaisen vastaanottimen yhteydessä jakson takaisinmuokkausgeneraattori voidaan estää kun mainittu jakso ei vaadi takaisinmuokkausta.
10 Keksinnön yllä esitettyjä ja muita piirteitä kuvataan nyt esimerkin avulla viitaten seuraavaan selitykseen ja oheisiin piirustuksiin, joissa kuvio 1 on lohkokaavio televisiovastaanottimesta käytettäväksi yhdessä esillä olevan keksinnön kanssa, ja 15 kuvio 2 on muunnos kuviossa 1 esitetystä televisiovastaanottimesta.
Kuvion 1 diagrammissa viitenumero 1 ilmaisee lautasantennin televisiosignaalin tarkkailulähetyksen vastaanottamiseksi suoraan lähettävästä satelliitista (DBS) vas-20 taanotettujen signaalien ollessa C-MAC pakettityyppiä ollen yhdenmukainen ehdotettujen Euroopan Yleisradiounionin (EBU) Arosent-satelliittilähetysstandardin kanssa, joka on esitetty EBU:n dokumentissa Com. T481, päivätty huhtikuu 1983, joka sittemmin päivitettiin EBUin uudessa raportissa: "Televi-25 sion standards for 625-line 12 GHz Satellite Broadcasting" SPB 284, päivätty kesäkuu 1983, vastaanotetut C-MAC paket-tisignaalit syötetään televisiovastaanottimen sisääntuloon 2, joka on liitetty piireihin 3 sisääntulevan signaalin käsittelemiseksi kuvasignaalin tuottamiseksi ensimmäiseen ulos-30 tuloon V ja datapurskesignaalin toiseen ulostuloon D C-MAC pakettisignaalista, joka sisältää ääni/datainformaation monikanavajakson (paketin) muodossa.Yllä mainituista EBU:n dokumenteista nähdään, että televisiosignaali oli aikalomi-teltu juovajakson aikana komponenttimuodossa (värikkyys-35 komponentti ja valotiheyskomponentti) olevan kuvasignaalin 5 76903 kanssa, joka voidaan muokata samalla kun ääni/datainformaa-tio lähetetään 751 bitin pakettina 195 bitin 203 bitistä kunkin juovan datapurskeessa liittyessä pakettiin tai paketteihin. Siten kukin paketti kattaa noin 3,85 datapurskeen 5 juovaa. Kuvasignaali syötetään piireihin (ei esitetty) lisäkäsittelyä varten, johon sisältyy takaisinmuokkaus tele-visionäytön tuottamiseksi sisääntulevasta televisiosignaalista .
Erotettu datapurske liittimeltä D syötetään paketin 10 demultipleksointipiiriin 4, jossa datapurskeet on koottu yksittäisiksi paketeikseen tämän piirin paketin kerrallaan syöttöön ulostulon P ollessa syötetyn summaimen 5 ensimmäiseen sisääntuloon. Paketin demultipleksointipiirin 4 ulostulo E muodostaa matalataajuisen salakirjoitusohjausdatan, 15 joka ohjataan siirtolähteestä vastaanottimeen erillisen ja varmasti salakirjoitetun datakanavan kautta tarkkailulähetyk-sissä ja se voi muodostaa osan datapurskeesta. Tämä salakirjoitettu data syötetään koodinavausalijärjestelmään 6, joka on muovikortin muodossa (samaa kokoa kuin luottokortti), 20 jonka, tilaaja saa erillään vastaanottimesta ja joka viedään sopivaan aukkoon televisiovastaanottimessa aukon sisältäessä sopivat liitännät kosketuksen aikaansaamiseksi kortin vastaavien koskettimien kanssa. Kortilla on integroitu piiri, joka tulkitsee salakirjoitusohjausdatan ja tuottaa näennäis-25 satunnaisen bittijonon (P.R.B.S.), joka jaksottaisesti palautetaan tulkitun ohjausdatan toimesta P.R.B.S.:n ollessa 16 bittiä televisiojuovaa kohden. Tulkinta*alijärjestelmän 6 ulostulo syötetään ääni/data tulkinnanohjaussanageneraat-torin 7 sisääntuloon ja myös liittimelle VS, josta ensimmäi-30 set 8 bittiä juovaa kohden otetaan käytettäväksi kuvatakai-sinmuokkauksen ohjaussanana kuvasignaalin kutakin juovaa varten, joka signaali on voitu takaisinmuokata katkaisemalla yhdestä 526 mahdollisesta paikasta. Takaisinmuokkauksen oh-jaussanageneraattori 7 ottaa jäljellä olevat 8 bittiä juo-35 vaa kohti ja asettää nämä bitit kolmelta peräkkäiseltä juo- 6 76903 valta muodostamaan 24 bitin ääni/datapaketin takaisinmuok-kausohjaussana, joka liittyy pakettiin, joka alkaa kolmatta näistä juovista seuraavalta juovalta. Esimerkiksi, jos paketin tulisi alkaa datapurskeen aikana juovalta 12, niin vaa-5 ditut 24 bittiä olisi johdettu 8 muun bitin aikana, jotka on kehitetty juovien 9, 10 ja 11 aikana. Tämä paketin takai-sinmuokkauksen ohjaussana ohjaussanageneraattorin ulostulosta syötetään summaimen 5 toiseen sisääntuloon, jonka ulostulo syötetään pääpaketin puskurimuistiin 8, jossa tahdistus 10 paketin takaisinmuokkauksen ohjaussanan ja siihen liittyvän paketin kanssa säilytetään tallentamalla takaisinmuokkauksen ohjaussanan arvo yhdessä siihen liittyvän ääni/datapaketin kanssa.
Pakettimuisti 8 toimii FIFO:na (ensimmäisenä sisään 15 ensimmäisenä ulos) ja yksi paketti ja siihen liittyvä takaisinmuokkauksen ohjaussana poimitaan esiin yksi kerrallaan ta-kaisinmuokkausta varten "seuraava paketti" valitsimen 9 toimesta, jonka yksi ulostulo syötetään muistin 8 valintasisään-tuloon S tätä tarkoitusta varten. Valittu paketti siirre-20 tään paketin valitsimella 9 toisen ulostulon kautta paketin tunnistuspiiriin 10 pakettityyppitavun (PT) tarkistamiseksi paketin otsikossa sen määrittämiseksi onko paketin sisältö ääni/datasignaali vaiko ääni/dataohjausinformaatiota, koska tulkintapaketteja (BI) ei muokata ja siten takaisinmuokkaus-25 järjestelyn toiminta täytyy estää, kun tällainen tulkintapa-ketti tunnistetaan tunnistuspiirillä 10, joka sitten ei tuota sallivaa signaalia ulostuloonsa. Muokatulle ääni/datasignaali-paketille takaisinmuokkausjärjestelyn täytyy toimia. Paketin-valitsimen 9 vielä yksi ulostulo on kytketty takaisinmuokkauk-30 seen ohjaussanarekisteriin 11, joka valitsee takaisinmuokkauksen ohjaussanan, joka liittyy paketiin samalla kun paketin sisältö syötetään paketin valitsimelta 9 takaisinmuokkaimelle 12. Ääni/datasignaaIin muokkaus aikaansaadaan sen lähetysläh-teessä summaamalla, modulo-kaksi, näennäissatunnainen binääri-35 jono (P.R.B.S.), joka on tuotettu sopivalla generaattorilla, 7 76903 ääni/datasignaalin sarjamuotoiseen digitaaliseen bittivirtaan ja vastaanottimessa takaisinmuokkaus aikaansaadaan summaamalla, modulo-kaksi, sama P.R.B.S., joka on kehitetty paikallisgeneraattorilla. Tämä paikallisgeneraattori on 5 tahdistettu paikalliseen datavuohon samalla riippuvuudella, jonka aikaansaa P.R.B.S. generaattori siirtolähteessä. Järjestelmän varmuus aikaansaadaan palauttamalla P.R.B.S.-generaattori lähetyslähteessä kunkin paketin alussa tiettyyn pisteeseen seis jonossa vastaavan vastaanottimen generaatto-10 rin ollessa palautetun vastaavasti kussakin paketissa.
Kuviossa 1 P.R.B.S. generaattori 13 muodostaa jonon takai-sinmuokkausta varten, joka syötetään takaisinmuokkaimen 12 vielä yhteen sisääntuloon (joka ottaa poissulkevan TAI portin muodon) summattavaksi modulo-kaksi paketin data-15 vuohon, P.R.B.S. generaattorin 13 palauttamisen ollessa aikaansaadun paketin takaisinmuokkausohjaussanalla paketti-taajuudella takaisinmuokkausohjaussanan rekisteristä 11 siten, että P.R.B.S. -generaattori 13 palautetaan kunkin paketin alussa. Paketin tunnistuspiirin 10 ulostulo sallii 20 P.R.B.S.-generaattorin 13 toiminnan, kun vaaditaan takaisin-muokkausta, mutta sallivan signaalin puuttuminen tästä ulostulosta estää tämän generaattorin toiminnan niin, että takaisinmuokkausta ei suoriteta.
Takaisinmuokattu ääni/datainformaatio takaisinmuok-25 karmeita 12 syötetään yhdistävään liittimeen 14, joka muodostaa ulostulon virhesuojaus - ja muille piireille paketin informaation edelleenkäsittelyä varten ääni/datainformaation elvyttämiseksi vastaanottimessa.
Kuvion 1 järjestelyssä käytetään suurinopeuksista 30 data/siirtoa, 250 bittiä per sekunti, tulkinta-alijärjestelmän 6 ja televisiovastaanottimen muiden osien välillä. Joissakin tapauksissa voi olla suotavaa, että ei käytetä tällaista korkeaa databittitaajuutta alijärjestelmän ja vastaanottimen välisen liitännän yli, missä tapauksessa data täytyy 2 35 siirtää alhaisemmalla nopeudella esimerkiksi D B dataväylän β 76903 kautta. Vastaanotin tällaista matalanopeuksista datasiirtoa varten on esitetty kuviossa 2, jossa vastaaville komponenteille on annettu samat viitenumerot, joita käytetään kuviossa 1.
Kuviossa 2 ulostulo E paketin demultipleksoijalta 4 5 syötetään tulkinta-alijärjestelmälle 15, joka jälleen on korttityyppiä. Alijärjestelmä ei kuitenkaan tässä tapauksessa kehitä vaadittua P.R.B.S.tää vaan tuottaa ulostuloonsa tulkitun ohjavedatan alhaisella taajuudella (vaikkapa kerran se- 2 kunnissa) ja siirtää sen D B väylän 16 kautta vastaanotti-10 meen P.R.B.S.-generaattorille 17, joka kehittää vaaditut 16 bittiä televisiojuovaa kohden. Tämän generaattorin ulostulo syötetään liittimelle VS ja paketin takaisinmuokkauksen ohjaussanageneraattorin sisääntuloon samalla tavoin kuin kuviossa 1; kuvion 2 jäljellä olevien osien toiminnan ollessa 15 sama kuin kuviossa 1.
Vaikka kuviot 1 ja 2 koskevat vastaavasti suhteellisen korkea- ja matalanopeuksista datan siirtoa alijärjestelmän ja vastaanottimen välillä voi ehkä olla tarpeen muodostaa vastaanotin, joka kykenee molempiin toimintatapoihin. Tällaises-20 sa tapauksessa nämä kaksi toimintatapaa voitaisiin yhdistää yhdessä vastaanottimessa ja toiminnat olisivat yhteensopivia, jos se on suunniteltu siten, että suurempinopeuksisen liitännän (jos läsnä) kautta siirretty data korvaa vastaanottimessa sisäisesti kehitetyn.
25 Yllä esitetyssä selityksessä on viitattu kuva- ja ääni/datasignaalien takaisinmuokkaukseen vastaanottimessa ja on ymmärrettävää, että oleellisesti samaa tekniikkaa voidaan soveltaa lähetyslähteeseen näiden signaalien muokkaamista varten.
30

Claims (17)

1. Menetelmä kuvanmuokkausohj aussanoj en kehittämiseksi televisiosignaalin kuvakomponenttien juovittais- 5 ta muokkausta tai takaisinmuokkausta varten, jossa ohjausdataa, jolla on alhainen taajuus suhteessa televisiosignaalin juovataajuuteen, käytetään ohjaamaan kuvan-muokkausohjaussanan kehitystä mainittujen kuvakomponenttien kutakin juovaa varten, tunnettu siitä, et-10 tä mainittu televisiosignaali lisäksi sisältää digitaalisesti moduloitua ääni/datainformaatiota, joka on multi-pleksoitu jaksoiksi ja että ohjausdataa käytetään myös jaksonmuokkausohjaussanojen kehittämisen ohjaamiseen, joita kehitetään yksi ääni/datainformaation kutakin jak-15 soa varten kunkin muokattavaksi tai takaisinmuokattavak-si vaaditun jakson muokkauksen tai takaisinmuokkauksen ohjaamista varten.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, jossa kukin jakso on pidempi kuin kahteen juovaan sisältyvät 20 digitaaliset komponentit, tunnettu siitä, että väline, joka kehittää kunkin kuvanmuokkausohjaussanan, lisäksi kehittää kunkin juovajakson aikana osan jakson-muokkausohjaussanasta kunkin jaksonmuokkausohjaussanan ollessa kootun useiden juovien niistä osista, jotka edel-25 tävät sitä juovaa, josta asianomainen jakso alkaa, niiden juovien lukumäärän vastatessa lähintä kokonaislukua, joka on pienempi kuin jakson juovien lukumäärä.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, jossa kuvanmuokkauksen ohjaussanat identifioivat kuvakom- 30 ponenttien juovien muokkaustavan muokkausta ja takaisinmuokkausta silmälläpitäen, tunnettu siitä, että kukin jaksonmuokkausohjaussana palauttaa näennäissa-tunnaisen binäärijonon kunkin tällaisen jakson alussa mainitun jonon modifioimiseksi tämän jakson datavuoksi-35 muokkausta tai takaisinmuokkausta silmälläpitäen. 10 76903
4. Patenttivaatimuksen 1, 2 tai 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kukin jaksonmuokkaus-ohjaussana tallennetaan yhdessä sen jakson kanssa, johon se liittyy, jotka kukin jaksonmuokkausohjaussana ja sii- 5 hen liittyvä jakso luetaan peräkkäin ja jakso tutkitaan sen määrittämiseksi, vaatiiko jakso takaisinmuokkausta vai ei.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että selektiivisesti luettua oh- 10 jaussanaa käytetään palauttamaan näennäissatunnainen binääri jono.
6. Televisiovastaanotin muokattujen kuvakompo-nenttien ja muokatun, digitaalisesti moduloidun ääni/-datainformaatlon vastaanottamiseksi ja käsittelemiseksi 15 käsittäen välineet (3), joilla vielä vastaanotetaan ohjausdataa, jolla on taajuus, joka on alhainen suhteessa televisiosignaalin juovataajuuteen, kehitysvälineet (4) kuvanmuokkausohjaussanojen kehittämiseksi mainittujen ku-vakomponenttien juovittaista takaisinmuokkausta varten, 20 jotka kehitysvälineet (4) tuottavat ohjaussanan mainittujen kuvakomponenttien kutakin juovaa varten ja jotka jaksottaisesti palautetaan ohjausdatalla, tunnet-t u siitä, että mainittu vastaanotin lisäksi käsittää kehitysvälineet (7) yhden jaksonmuokkausohjaussanan ke-25 hittämiseksi kutakin ääni/datain£ormaation jaksoa kohden kunkin takaisinkmuokkausta vaativan jakson takaisinmuok-kauksen ohjaamiseksi ja jotka kehitysvälineet myös jaksottaisesti palautetaan mainitulla ohjausdatalla.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen televisiovas-30 taanotin, jossa kukin jakso on pidempi kuin kahteen juovaan sisältyvät digitaaliset komponentit, tunnet- t u siitä, että kehitysvälineet kuvanmuokkausohjaussanojen ja kehitysvälineet jaksonmuokkausohjaussanojen kehittämiseksi käsittävät yhden ainoan generaattorin (7), 35 joka juova-aikaväline aikana tuottaa kuvanmuokkausohjaus- 11 76903 sanan jaksonmuokkausohjaussanan osan, mainitun jaksonmuokkausoh j aussanan ollessa muodostetun yhdistämällä mainitut osat, jotka on tuotettu useiden juovien aikana, joiden lukumäärä on lähin juova-aikavälien kokonaisluku-5 määrä, joka on pienempi kuin jakson juovien lukumäärä.
8. Patenttivaatimuksen 6 tai 7 mukainen vastaanotin, tunnettu siitä, että se edelleen käsittää muistin (8), johon kukin jaksonmuokkausohjaussana tallennetaan yhdessä sen jakson kanssa, johon se liittyy, väli- 10 neen (9) kunkin jakson ja siihen liittyvän ohjaussanan selektiiviseksi lukemiseksi mainitusta muistista (8) ja välineet (10) jakson tutkimiseksi sen määrittämiseksi vaatiiko mainittu jakso takaisinmuokkausta vai ei.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen vastaanotin, 15 tunnettu siitä, että selektiivisesti luettua ohjaussana käytetään palauttamaan jakson takaisinmuok-kausgeneraattori (13) jakson alussa, joka generaattori (13) tuottaa mainitun jakson aikana näennäissatunnaisen binäärijonon, joka syötetään yhdessä mainitun jakson 20 kanssa takaisinmuokkaimeen (12), jossa mainitun jakson bittivuota modifioidaan mainitulla binäärijonolla takai-sinmuokkauksen aikaansaamiseksi.
9 76903
10. Patenttivaatimuksen 8 mukainen vastaanotin, tunnettu siitä, että jakson takaisinmuokkausge- 25 neraattorin (13) toiminta estetään, kun jakso ei vaadi takaisinmuokkausta.
11. Televisiovastaanotin televisiosignaalin vastaanottamiseksi, joka sisältää muokattua digitaalisesti moduloitua ääni- ja/tai datainformaatiota jaksoina, jot- 30 ka on aikamultipleksoitu kuvainformaation kanssa ja käsittäen takaisinmuokkausvälineet (12) takaisinmuokattu-jen ääni/datasignaalien kehittämiseksi vastaanotetusta televisiosignaalista ja välineet (3), joilla vielä vastaanotetaan ohjausdataa, jolla on taajuus, joka on al-35 hainen suhteessa televisiosignaalin juovataajuuteen, 12 76903 käytettäväksi takaisinmuokkauksessa, tunnettu siitä, että mainittu vastaanotin lisäksi käsittää ohjaussanojen kehitysvälineet (7), jotka ovat riippuvaiset ohjausdatasta ohjaussanan kehittämiseksi kutakin jaksoa 5 varten, välineet (8) kunkin ohjaussanan tallentamiseksi yhdessä sen jakson kanssa, johon se liittyy, ja välineet (9) takaisinmuokkausvälineiden (12) tilan asettamiseksi kunkin jakson takaisinmuokkaamiseksi siihen liittyvästä tallennetusta ohjaussanasta riippuvaisesti.
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen televislovas- taanotin, tunnettu siitä, että ohjaussanojen ke-hitysväline (17) kehittää näennäissatunnaisen binäärijonon.
13. Patenttivaatimuksen 12 mukainen televisiovas- 15 taanotin, tunnettu siitä, että ohjaussanojen ke- hitysvälineiden kehittämä näennäissatunnainen binäärijono palautetaan jaksottaisesti vastaanotetusta ohjausdatasta riippuvaisesti.
14. Patenttivaatimuksen 11, 12 tai 13 mukainen 20 televisiovastaanotin, tunnettu siitä, että kukin jakso on pidempi kuin kohteen juovaan sisältyvät digitaaliset ääni/datakomponentit ja kunkin juovan aikana kehitetään osa jaksonmuokkausohjaussanasta kunkin ohjaus-sanan koostuessa osista useilla juovilla, jotka edeltävät 25 sitä juovaa, jolta siihen liittyvä jakso alkaa.
15. Jonkin edeltävän patenttivaatimuksen 11-14 mukainen televisiovastaanotin, tunnettu siitä, että mainittu vastaanotin sisältää välineet (10) kunkin jakson tutkimiseksi sen määrittämiseksi, vaatiiko jakso 30 takaisinmuokkausta ja jos ei takaisinmuokkausvälineiden takaislnmuokkaustoiminnan estämiseksi.
16. Jonkin edeltävän patenttivaatimuksen 11-15 mukainen televisiovastaanotin, tunnettu siitä, että takaisinmuokkausvälineet (12) sisältävät näennäis- 35 satunnaisen binäärijonogeneraattorin ja välineet gene- n 76903 raattorin ulostulon yhdistämiseksi bitti kerrallaan ääni/datainformaatiaon bitteihin takaisinmuokkauksen aikaansaamiseksi .
17. Patenttivaatimuksen 16 mukainen televisiovas-5 taanotin, tunnettu siitä, että näennäissatunnai-sen jonogeneraattorin (17) tila asetetaan kutakin jaksoa varten palauttamalla se arvoon, joka riippuu siihen liittyvästä ohjaussanasta. 14 76903
FI841880A 1983-05-13 1984-05-10 Foervraengda televisionssignaler. FI76903C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB8313294 1983-05-13
GB8313294 1983-05-13

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI841880A0 FI841880A0 (fi) 1984-05-10
FI841880A FI841880A (fi) 1984-11-14
FI76903B FI76903B (fi) 1988-08-31
FI76903C true FI76903C (fi) 1988-12-12

Family

ID=10542726

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI841880A FI76903C (fi) 1983-05-13 1984-05-10 Foervraengda televisionssignaler.

Country Status (10)

Country Link
US (1) US4727579A (fi)
EP (2) EP0196724B1 (fi)
JP (2) JP2743988B2 (fi)
CA (1) CA1232962A (fi)
DE (2) DE3481474D1 (fi)
ES (1) ES8602335A1 (fi)
FI (1) FI76903C (fi)
GB (2) GB2140656A (fi)
HK (1) HK57593A (fi)
SG (1) SG9290G (fi)

Families Citing this family (22)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4965825A (en) 1981-11-03 1990-10-23 The Personalized Mass Media Corporation Signal processing apparatus and methods
USRE47642E1 (en) 1981-11-03 2019-10-08 Personalized Media Communications LLC Signal processing apparatus and methods
US7831204B1 (en) 1981-11-03 2010-11-09 Personalized Media Communications, Llc Signal processing apparatus and methods
GB2151886A (en) * 1983-12-21 1985-07-24 British Broadcasting Corp Conditional-access broadcast transmission
EP0200310B1 (en) * 1985-05-01 1993-08-11 General Instrument Corporation Direct broadcast satellite signal transmission system
GB2183378A (en) * 1985-11-25 1987-06-03 Philips Electronic Associated Receiving scrambled signals
WO1989002681A1 (en) * 1987-09-14 1989-03-23 British Telecommunications Public Limited Company Method of communicating digital signals and receiver for use with such method
MY108367A (en) * 1991-09-30 1996-09-30 Thomson Consumer Electronics S A Method and apparatus for secure transmisson of video signals.
FR2694471A1 (fr) * 1992-07-29 1994-02-04 Philips Electronics Nv Procédé pour modifier des séquences pseudo-aléatoires et dispositif servant à embrouiller ou à désembrouiller des informations.
US5444782A (en) * 1993-03-09 1995-08-22 Uunet Technologies, Inc. Computer network encryption/decryption device
FR2703552A1 (fr) * 1993-03-31 1994-10-07 Philips Electronics Nv Procédé et dispositif pour l'embrouillage et le désembrouillage d'une émission déterminée de télévision.
FR2704703B1 (fr) * 1993-04-28 1995-06-30 Gemplus Card Int Appareil d'exploitation de signaux electriques.
FR2710223A1 (fr) * 1993-09-15 1995-03-24 Philips Electronics Nv Procédé pour l'embrouillage et le désembrouillage en télévision, et émetteur et récepteur utilisant ce procédé.
US5521979A (en) * 1994-04-22 1996-05-28 Thomson Consumer Electronics, Inc. Packet video signal inverse transport system
US5502767A (en) * 1994-05-27 1996-03-26 Sasuta; Michael Method for maintaining secure information synchronization on a control channel
US5757924A (en) * 1995-09-18 1998-05-26 Digital Secured Networks Techolognies, Inc. Network security device which performs MAC address translation without affecting the IP address
KR100436610B1 (ko) * 1995-10-31 2004-09-23 코닌클리케 필립스 일렉트로닉스 엔.브이. 시간이동된조건부액세스
EP0779727B1 (en) * 1995-12-08 2005-10-12 Nippon Telegraph And Telephone Corporation Communication method and system with packet scrambling
US6240513B1 (en) 1997-01-03 2001-05-29 Fortress Technologies, Inc. Network security device
GB2374998B (en) * 2000-05-22 2004-10-13 Nds Ltd Dynamically shifting control word
JP4557549B2 (ja) * 2002-01-02 2010-10-06 ソニー エレクトロニクス インク 部分暗号化データの復号及びデコード
CN1656792A (zh) * 2002-05-21 2005-08-17 皇家飞利浦电子股份有限公司 条件访问系统

Family Cites Families (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB1429469A (en) * 1961-07-19 1976-03-24 Hell Rudolf Method for subsequently setting data receivers in a contrinuous transmission of encoded data transmitted in binary code form
US4171513A (en) * 1966-09-06 1979-10-16 Sanders Associates, Inc. Secure communications system
CA1097794A (en) * 1975-08-08 1981-03-17 Harold B. Shutterly Secure television transmission system
US4074066A (en) * 1976-04-26 1978-02-14 International Business Machines Corporation Message verification and transmission error detection by block chaining
US4225884A (en) * 1977-02-14 1980-09-30 Telease, Inc. Method and system for subscription television billing and access
US4318125A (en) * 1979-04-25 1982-03-02 Westinghouse Electric Corp. Solid state digital audio scrambler system for teletransmission of audio intelligence through a television system
US4266243A (en) * 1979-04-25 1981-05-05 Westinghouse Electric Corp. Scrambling system for television sound signals
FR2459595A1 (fr) * 1979-06-15 1981-01-09 Telediffusion Fse Systeme de television a controle d'acces utilisant une cle electronique variable
GB2067871A (en) * 1980-01-19 1981-07-30 Marconi Co Ltd Information Encoding Systems
US4424532A (en) * 1980-05-14 1984-01-03 Oak Industries Inc. Coding and decoding system for video and audio signals
US4388643A (en) * 1981-04-06 1983-06-14 Northern Telecom Limited Method of controlling scrambling and unscrambling in a pay TV system
US4484027A (en) * 1981-11-19 1984-11-20 Communications Satellite Corporation Security system for SSTV encryption
US4464678A (en) * 1982-01-21 1984-08-07 Rca Corporation Time window key system for video scrambling
IE55744B1 (en) * 1982-04-08 1991-01-02 Westinghouse Electric Corp Audio scrambler utilizing an auxiliary channel for synchronizing the descrambler
CA1231435A (en) * 1982-04-23 1988-01-12 Gordon M. Drury Signal coding for secure transmission
US4547802A (en) * 1983-04-29 1985-10-15 Westinghouse Electric Corp. TV Scrambler/descrambler using serial memories

Also Published As

Publication number Publication date
EP0128604A1 (en) 1984-12-19
GB2141897A (en) 1985-01-03
EP0196724B1 (en) 1990-02-28
JPH065956B2 (ja) 1994-01-19
EP0128604B1 (en) 1988-08-17
DE3481474D1 (de) 1990-04-05
JP2743988B2 (ja) 1998-04-28
SG9290G (en) 1990-09-21
GB8411728D0 (en) 1984-06-13
EP0196724A1 (en) 1986-10-08
FI76903B (fi) 1988-08-31
GB2140656A (en) 1984-11-28
HK57593A (en) 1993-06-25
DE3473552D1 (en) 1988-09-22
ES532374A0 (es) 1985-11-01
US4727579A (en) 1988-02-23
GB2141897B (en) 1987-02-11
FI841880A (fi) 1984-11-14
JPH03241988A (ja) 1991-10-29
JPS6041382A (ja) 1985-03-05
ES8602335A1 (es) 1985-11-01
FI841880A0 (fi) 1984-05-10
CA1232962A (en) 1988-02-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI76903B (fi) Foervraengda televisionssignaler.
KR100322979B1 (ko) 다중화신호의직렬전송방법,다중화신호의직렬송신장치,수신장치및송수신장치
KR100197845B1 (ko) 기록 재생 장치
JP4527135B2 (ja) オーディオ/ビデオ/データをシステム・バスを介して転送する方法
KR100554428B1 (ko) 수신 시스템 및 수신방법
KR960038897A (ko) 디지탈신호의 수신재생방법 및 장치
JP4611967B2 (ja) 取外し可能な条件付きアクセスモジュールの縦続方法と、その方法を実行する所定のシーケンスの挿入回路及び検出回路
KR20010071995A (ko) 부호화된 영상들을 전송하고 수신하기 위한 방법 및 장치
JP2674059B2 (ja) カラー画像データ伝送方法
EP0131983B1 (en) Secure television transmission system
US5455860A (en) Scramble codec
US5161188A (en) Scrambling video by horizontal and vertical time shifting
EP0704840B1 (en) Tape dubbing and copy guard signal inserting method and apparatus
CA2091524C (en) Scramble codec and a television receiver incorporating same
EP0148918B1 (en) Extended definition television system
US7342945B2 (en) Data time difference absorbing circuit and data receiving method and device
JP3019826B2 (ja) マルチメディア多重方式
KR100791234B1 (ko) 다중화 신호를 처리하기 위한 방법, 송신기 및, 송신 시스템
EP0129299A2 (en) Secure television transmission system
JPS6059887A (ja) カラ−テレビジヨン受信機
JPH11341433A (ja) デジタルデータ伝送装置

Legal Events

Date Code Title Description
TC Name/ company changed in patent

Owner name: KONINKLIJKE PHILIPS ELECTRONICS N.V.

TC Name/ company changed in patent

Owner name: KONINKLIJKE PHILIPS ELECTRONICS N.V.

MM Patent lapsed

Owner name: KONINKLIJKE PHILIPS ELECTRONICS N.V.