FI75986C - Sittbadkar. - Google Patents

Sittbadkar. Download PDF

Info

Publication number
FI75986C
FI75986C FI862891A FI862891A FI75986C FI 75986 C FI75986 C FI 75986C FI 862891 A FI862891 A FI 862891A FI 862891 A FI862891 A FI 862891A FI 75986 C FI75986 C FI 75986C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
hatch
bath
tub
opening
seal
Prior art date
Application number
FI862891A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI862891A (fi
FI862891A0 (fi
FI75986B (fi
Inventor
Inga-Lena Schenstroem
Original Assignee
Schenstrom Inga Lena
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Schenstrom Inga Lena filed Critical Schenstrom Inga Lena
Publication of FI862891A publication Critical patent/FI862891A/fi
Publication of FI862891A0 publication Critical patent/FI862891A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI75986B publication Critical patent/FI75986B/fi
Publication of FI75986C publication Critical patent/FI75986C/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A47FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47KSANITARY EQUIPMENT NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; TOILET ACCESSORIES
    • A47K3/00Baths; Douches; Appurtenances therefor
    • A47K3/02Baths
    • A47K3/022Baths specially adapted for particular use, e.g. for washing the feet, for bathing in sitting position
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A47FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47KSANITARY EQUIPMENT NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; TOILET ACCESSORIES
    • A47K3/00Baths; Douches; Appurtenances therefor
    • A47K3/006Doors to get in and out of baths more easily
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10TTECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER US CLASSIFICATION
    • Y10T292/00Closure fasteners
    • Y10T292/08Bolts
    • Y10T292/096Sliding
    • Y10T292/1014Operating means
    • Y10T292/1022Rigid

Landscapes

  • Public Health (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Epidemiology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Devices For Medical Bathing And Washing (AREA)
  • Percussion Or Vibration Massage (AREA)
  • Seats For Vehicles (AREA)
  • Medicines That Contain Protein Lipid Enzymes And Other Medicines (AREA)
  • Preparation Of Compounds By Using Micro-Organisms (AREA)
  • Transition And Organic Metals Composition Catalysts For Addition Polymerization (AREA)
  • Massaging Devices (AREA)
  • Bathtub Accessories (AREA)
  • Bathtubs, Showers, And Their Attachments (AREA)

Description

75986
Istumakylpyamme
Keksintö koskee istumakylpyammetta , jonka toiseen sivuseinään on muodostettu ammeen reunasta lähes sen pohjaan saakka ulottuva aukko, jonka leveys mahdollistaa mukavan nousemisen ammeeseen aukosta, jolloin aukko ammetta käytettäessä peitetään ammeen sisäpuolelle järjestettävällä luukulla, joka tiivisteen avulla ammetta vedellä täytettäessä aikaansaa täydellisen ti i vi stämi sen.
Tämän keksinnön tarkoituksena on ensisijaisesti saada aikaan kylpy- ja pesumahdollisuuksi a henkilöille, joiden eri syistä {vammaisuus jne.) on mahdotonta tai erittäin vaikeata käyttää tavanomaisia kylpyammeita.
Kylvyn ottaminen kylpyammeessa ja oleminen kokonaan lämpimän veden ympäröimänä, saada koko keho lämmitettyä, on paitsi kylvyn hygieeniseltä näkökannalta erittäin piristävää monelle henkilölle, etenkin vanhuksille ja reumatismista kärsiville jne.
Kirjallisuuden mukaan on tunnettu eri muotoisia kylpyammeita jo ennen klassista antiikkia. Puuta tai kuparia olevat ammeet kuuluvat nykyajan viemärillä varustettujen kylpyammeiden edelläkävijöihin. Tunnetut kylpyammeet voidaan olennaisesti jakaa makuuammeisiin (pitempiin) ja istumakylpyammeisiin (lyhyem-piin). Kylpyammeet voivat joko seistä sellaisinaan tai olla sisäänrakennettuja, seisten kylpyhuoneen lattialla tai ollen osittain tai kokonaan upotettuja. Istumakylpyammeiden joukossa on ollut olemassa versio, jota kutsuttiin kaappiammeeksi ja joka oli rakennettu kaapin sisään.
2 75986
Yhteistä useimmille nykyajan kylpyammeille on suhteellisen suuri korkeus astuttaessa ammeeseen tai siitä pois, noin 0,5 metriä tai enemmän, ja että ammeen koko sisäsivu viettää viemäriin päin. Ammeessa olevalla henkilöllä on näin ollen taipumus luisua ammeen matalinta kohtaa (viemäriä) kohti. Lisäksi normaalikokoisella täysikasvuisella on istuessaan kehon yläosa, hartiat ym. veden yläpuolella ja ne joutuvat täten ilman jäähdyttämiksi, mikä ei ole miellyttävä kokemus.
Istumakylpyammeita, joissa on matala sisäänastumiskynnys vanhoja ja vammautuneita henkilöitä varten, on olemassa useita erilaisia malleja. Yhteistä tunnetuille sovellutusmuodoille ovat enemmän tai vähemmän monimutkaiset laitteet, joita tarvitaan ammeen oven tiivistämiseksi. Nämä monimutkaiset laitteet tekevät tuotteen kalliiksi ja käytön kyseenalaiseksi hygieeniseltä näkökannalta. Niissä tapauksissa, joissa käytetään potilaan nostolaitetta, kustannus voi olla vieläkin suurempi. Edellä mainitut seikat ovat todennäköisesti pääasiallisina syinä siihen, että nykyään on niin vähän kylpyammeita vanhuksia ja vammautuneita varten käytössä.
Esillä oleva keksintö ratkaisee edellä esitetyt pulmat ja saa aikaan istumakylpyammeen, jonka aukolla varustettu sivuseinä on ulospäin kallistettu ja jossa luukku on järjestetty ripustettavaksi ammeen reunasta siten, että luukun painon ja sivu-seinän kallistuksen avulla aikaansaadaan alkutiivistys ensisijassa luukun alaosassa ja että tämä tiivistysvaikutus sitten ammetta edelleen vedellä täytettäessä jatkuvasti muodostuu ylöspäin niin, että täysi tiivistys koko ajan on olemassa ainakin vallitsevaan vedenpintaan saakka. Tässä ammeessa on matala kynnys ja istuin, joka viettää taakse matalimmasta kohdasta (viemäristä), joten saadaan mukava istuma-asento ilman kylpyammeen viemäripäätä kohti luisumisen vaaraa.
Il 3 75986
Istuimen selkänojan ja ammeen sisäpintojen muodostamaan tilaan kertyvän veden poisjohtamisek si on sinänsä tunnetun tapaiset vaiutuskourut järjestetty istuimen ja mainittujen sisäpintojen väliselle alueelle viettäen eteenpäin-aiaspäin ammeen alinta osaa kohti. Näillä istuimen sivuilla sijaitsevien kourujen ansiosta saadaan aikaan täysimittaisen, kokonaisen istuimen edut, jonka istumapinta on jakamaton, ja lisäksi kylpyammeen säätö vaakasuunnassa tulee merkityksettömäksi. Lisäksi ammeen suhteellisen suuri syvyys sallii istuvan, normaalimittaisen täysikasvuisen olla kokonaan veden ympäröimänä kaulaan/1eukaan asti. Tämä on erityisen tärkeätä henkilöille, jotka ovat vanhoja, reumaattisia jne. Kylpyammeen suhteellisen suuri syvyys saattaa kuitenkin aiheuttaa sisäänsuljetun olon. Irrallinen luukku (katso jäljempänä) voidaan tästä syystä edullisesti tehdä läpinäkyvästä materiaalista .
Keksinnön lisävaikutus on, että pohjaosaan (viemärin kohdalle) saadaan jalkakylpy. Kylpijän avustaja voi suuren tuloaukon kautta hoitaa kylpijän jalkakylpyä, jos kylpijän on vaikeata kumartua alas. Jalkakylpy voi sopivasti olla kokokylvyn alkuna, jolloin ensin likaantunut vesi lasketaan pois. Sitten pohja ja sivut suihkutetaan puhtaiksi ennen kuin kokokylpy alkaa.
Jäljempänä selostettavassa istumaky1pyammeessa on kuten nykyajan ammeissa yläreuna, tai reunus, jonka ulkoreuna on 75986 taitettu alas. Keksinnön mukaisessa kylpyammeessa on kuitenkin yhdellä sivulla iso aukko, joka ulottuu lähes ammeen pohjalle asti jättäen vain matalan kynnyksen. Tämä aukko on tarkoitettu kylpijän sisääntuloaukoksi .
Keksinnön mukainen istumakylpyämme voidaan samoin kuin nykyajan kylpyammeet valmistaa emaloidusta teräksestä, lujitetusta tai lujittamattomasta muovista tai muista sopivista materiaaleista.
Keksinnön mukainen istumakylpyämme voidaan, kuten on nykyään tavallista, varustaa jaloilla, se voi olla kannatettuna kehyksessä (avoimessa laatikossa) tai kannatettuna muulla sopivalla tavalla. Jalat tai vastaavat osat ovat varustetut vaakituselimillä (esimerkiksi ruuveilla). Keksinnön mukainen istumakylpyämme muodostuu muutamasta yksinkertaisesta osasta ja tämä tekee kylpyammeen erittäin hygieeniseksi, sillä amme on yksinkertaista puhdistaa kylvyn jälkeen. Muutaman ja yksinkertaisen osan käsittävä rakenne tekee myös istuma-kylpyammeen halvaksi, minkä takia se on yleisön saatavissa, mikä on olennaista.
Istumakylpyammeeseen voidaan asentaa kannattimia ja käden-sijoja sisäänastumisen ja poistumisen helpottamiseksi. Askelma tai matala palli tai sen tapainen ammeen aukon edessä vähentää sisääntuloaukon korkeutta kynnyksen korkeuteen.
Nämä apuvälineet ovat hyvin tärkeitä fyysisesti vammautuneille henkilöille.
Muut edut ja yksityiskohdat käyvät ilmi seuraavasta keksinnön edullisen sovellutusmuodon selityksestä viittaamalla piirustuksiin. Piirustuksissa kuva 1a esittää kylpyammetta sivusta katsottuna, kuva 1b esittää kylpyammeen poikkileikkausta, kuvat 2a ja 2b esittävät ammeen ovea tai luukkua kahtena eri kuvana, kuvat 3a ja 3b esittävät tiivisteen yksityiskohtia, ja kuva 4a esittää ammetta kannatinkehyksineen.
Il 5 75986
Keksinnön mukainen istumakylpyämme koostuu olennaisesti kahdesta pääosasta, kuvissa 1a ja 1b esitetystä ammeesta 10 ja kuvissa 2a ja 2b esitetystä luukusta 15. Kuten kuvasta 1b näkyy, kylpyammeessa 10 on sisäänpäin pohjaa kohti viettävät tai kaltevat sivut (seinät), minkä johdosta, kuten on asianlaita useimmissa kylpyammeissa,poikittais- ja pituus-dimensio on yläpäässä suurempi kuin pohjassa. Kylpyammeen yksi sivu (oikea, vasen tai etusivu) on varustettu aukolla 11, joka ulottuu melkein kylpyammeen pohjalle asti. Esitetyssä sovellutusmuodossa aukko 11 sijaitsee vasemmassa sivussa. Tämän aukon tarkoituksena on tarjota matala kynnys jokaiselle kylpyammeeseen astujalle. Irrallisen luukun 15 mitat ovat suuremmat kuin kylpyammeen aukon mitat. Kun kylpyammeen aukko 11 suljetaan luukulla 15 tämä sijoitetaan kylpyammeen sisäpuolelle kattamaan aukko. Tässä asennossa luukku työnnetään kylpyammeen reunuksen päälle. Luukun ja kylpyammeen sisäsivun väliin on sijoitettu joustava tiiviste 16. Tämä tiiviste 16 on kiinnitetty luukkuun. Tiiviste on varustettu huulella 20, joka saa aikaan suuren ominais-pintapaineen (hyvän tiivistysvaikutuksen).
Sivuseinät, aukolla varustettu sivuseinä mukaanluettuna, ovat kaltevia. Luukku työnnetään ammeen reunuksen päälle siten, että luukun alaosa tulee ensin kannatetuksi. Tämä saa aikaan olennaisen alkutiivistysvaikutuksen alapäässä kun vettä ensin lasketaan kylpyammeeseen.
Ylempänä saattaa hyvinkin tässä vaiheessa olla rako luukun ja kylpyammeen sivun välillä. Veden noustessa ammeessa se työntää asteettain luukkua (ja sen tiivistettä) ulospäin saaden täten aikaan täyden tiivistysvaikutuksen tarvittavalle tasolle asti.
Tällä tavalla saavutetaan useita etuja. Ensiksi luukkuun 15 kohdistuva veden paine välittyy tiivisteeseen samalla kun tiivisteeseen suoraan kohdistuva paine varmistaa sen, ettei 6 75986 vettä pääse vuotamaan kylpyammeesta tätä kautta. Lisäksi on käytännöllisesti katsoen mahdotonta avata tai poistaa luukku 15 niin kauan kun kylpyammeessa on vettä ja tästä johtuen ei ole vaaraa, että luukku voitaisiin vahingossa avata, jolloin paljon vettä pääsisi virtaamaan ulos, mikä voisi aiheuttaa vahinkoa asuntoon ja, mikä ehkä on tässä tapauksessa tärkeämpää, ulos virtaava vesi saattaisi vahingollisesti häiritä kylpyammeessa istuvan henkilön tasapainoa. Tällä tavalla ei tarvita muita varmuusjärjestelyjä. Luukku voidaan silti tehdä hyvin kevyeksi eikä näin ollen ole lainkaa epämukavaa, että se on nostettava (vähän) paikoilleen. Tämän voi myös vanhempi heikko henkilö suorittaa.
Luukun yläpään ylösalaisin käännetyn Uin muoto on muotoiltu siten, että luukku riippuu kylpyammeen reunuksesta tietyin välyksin sivusuunnassa. Täten voidaan varmistaa, että luukku tiivisteineen on ensin kosketuksessa kylpyammeen aukon alaosaan. Tämän alaosan alkutiivistyksen varmistamiseksi edelleen luukku voidaan varustaa mekaanisella lukituselimellä. Kuten kuvissa 3a, 3b on esitetty, tämä voi käsittää sauvan 21, joka on pystysuunnassa liikuteltavissa ohjaimissa 22, 23. Sauvaa käytetään kädensijalla 24, joka työntyy luukun yläosassa olevan pitkänomaisen aukon 25 läpi. Aukko rajoittaa sauvan liikettä ja estää myös ammeen tulemasta liikaa täytetyksi. Kun luukku nostetaan oikeaan sulkuasentoon sitä nostetaan kädensijasta 24 ja kun se on oikeassa asennossa, painetaan kädensijaa alas työntymään kynnyksessä olevaan rakoon tai syvennykseen 26. Syvennys ja sauvan pää on siten viistottu, että luukun alapäähän kohdistuu voima, joka siirtää luukun tiivisteineen aukkoa vasten. Tätä sauvaa voidaan tietenkin myös käyttää hyväksi luukun keskittämiseksi aukon suhteen. Kun vesi sitten asteittain täyttää kylpyammeen, luukkuun 15 kohdistuva veden paine pakottaa sitä asteittain ulospäin sulkien kiilamaisen raon 28 tiivistävään kosketukseen yli luukun koko korkeuden.
Il 7 75986
Istumakylpyammeen istuin 14 on tehty taakse kohti selkänojaa viettäväksi. Ammeen tyhjentämiseksi jättämättä vettä istuimen takaosaan on sovitettu eteenpäin viettävät kourut 13 istuimen kummallekin puolelle. Taaksekaltevuus antaa hyvin mukavan istuma-asennon ilman vaaraa istuvan henkilön luisumisesta eteenpäin kohti kylpyammeen matalinta kohtaa (viemärin kohdalla) . Kourujen kaltevuus vaakasuunnan suhteen on päinvastainen kuin istuimen. Sen johdosta, että nämä tyhjennyskou-rut 13 on järjestetty istuimen 14 sivuille saadaan aikaan ehjä istuinpinta ja lisäksi kylpyammeen asennus vaakasuunnassa jää ilman merkitystä, sillä veden poisvaluminen on aina varmistettu. Ehjä istuin yhdessä ammeen suuren syvyyden kanssa helpottaa myös sukupuolielinten pesua.
Kylpyamme tehdään suhteellisen syväksi, 80 - 100 cm, joten vesi voi nousta kylpevän henkilön kaulaan/leukaan asti.
Suuri syvyys voi kuitenkin aiheuttaa sisään suljetun olon, joka voidaan estää hyvin tehokkaasti tekemällä luukku läpinäkyvästä materiaalista, kuten esimerkiksi "pleksilasista" tai sen tapaisesta taipuisasta muovimateriaalista.
Esitettyä istumakylpyammetta voidaan myös käyttää jalkakyl-pyammeena, jonka syvyys on 5 - 15 cm, joka siis vastaa korkeutta kynnyksestä kylpyammeen pohjaan.
Istumakylpyämme voidaan upottaa lattiaan niin, että lattia on aukon alareunan kohdalla. Täten askel alas kylpyammeeseen ja ylös siitä vastaa jalkakylvyn syvyyt tä .
Esitetyssä sovellutusmuodossa luukku ripustetaan aukiasen-nossa ammeen lyhyemmän etusivun reunukseen. Kylvyn haluava henkilö astuu ammeeseen, tarttuu luukkuun, nostaa sitä hieman, kääntää sen ja ripustaa luukun reunukseen aukon kohdalle.
75986 Kädensijaa ja sauvaa painetaan alas niin, että luukun alaosa tiivisteineen asettuu ammeen sisäsivua vasten saaden aikaan alkutiivistyksen. Kun amme asteittain täyttyy vedellä tiivistysvaikutus etenee ylöspäin. Kuva 2b esittää tii-vistysasentoa, jossa tiivistysvaikutus on täydellinen.
Keksinnön mukainen kylpyamme voidaan tietenkin varustaa pore- ja hierontakylpyvälineillä jos tällaisia tarvitaan.
Ammetta voidaan tietenkin kannattaa monella eri tavalla.
Eräs erityisen edullinen tapa on kuitenkin kannattaa ammetta sen kulmista esimerkiksi kehyksen avulla, joka on varustettu jaloilla 29, jotka asettuvat ammeen yläreunan 30 alle. Jalkojen yläpää on varustettu hieman ulkonevalla nupilla 32 kehyksen ja ammeen välissä. Veden paino ammeessa pyrkii painamaan ammeen keskiosaa alas siirtäen jalkoja sisäänpäin toisiaan kohti. Vesi kohdistaa kuitenkin painetta kylpyammeen sivuihin ja näin ollen nämä voimat tasapainottavat toinen toisiaan niin, ettei voida huomata käytännöllises ti katsoen mitään liikettä aukon sivuissa. Kehyksen jalat 29 pidetään koossa sivuilla 31, jotka on tehty lasikuitu-lujitteisesta muovista ja jotka on kiinnitetty jalkoihin.
Keksinnön perusajatus on myös sovellettavissa kun aukkoa suurennetaan käsittämään lähes kylpyammeen koko toinen sivu. Tällaisella kylpyammeella pyörätuolissa istuva henkilö voidaan melko helposti siirtää sivusuunnassa kylpyammeeseen. Eräs toinen vaihtoehto on, että aukkoa suurennetaan käsittämään myös osa ammeen pohjaa, jolloin kynnys voidaan alentaa minimaalisen matalaksi. Jalkakylpymahdollisuus voidaan tällöin toteuttaa matalan erillisen luukun avulla.
Edellä esitetyssä sovellutusmuodossa olennainen alkutiivis-tys (joka mahdollistaa tiivistämisen jatkuvan veden paineen vaikutuksesta) saadaan aikaan luukkuun kohdistuvan painovoiman sekä sauvan avulla. Tietenkin voidaan käyttää myös muita ti 9 75986 yksinkertaisia keinoja, mutta todennäköisesti kylpyammeen kalteva sivu on sellaisenaan sopivin ratkaisu, etenkin koska kylpyammeissa useimmiten on kaltevat sivut, ensisijaisesti niiden muotista poistamisen helpottamiseksi ja toiseksi useiden kylpyammeiden päällekkäin pinoamisen helpottamiseksi niitä kuljetettaessa, varastoitaessa jne. On kuitenkin olemassa muita mahdollisuuksia ja toinen melko yksinkertainen ratkaisu on, että kylpyammeen veden tuloon sovitetaan suih-kuimupumppu, jota käytetään tyhjön synnyttämiseksi heti kun vettä lasketaan kylpyammeeseen. Tyhjö välitetään putkien kautta tiivistettävään alaosaan, joka on varustettu sopivilla imukammioilla tai -kanavilla, ja tällä tavalla kylpyammeeseen virtaava vesi antaa tiivistyksen varmistavan imun. Tämä tapa toimii riippumatta kaltevista sivuseinistä heti kun luukku on kosketuksessa sivuun ja veden tulo alkaa.
Tiivistysvaikutuksen asteittainen eteneminen saadaan esitetyssä sovellutusmuodossa aikaan kahdella eri tavalla johtuen tiivisteen muodosta. Aluksi tiivisteen 16 huuli 20 kykenee sellaisenaan asteittain tiivistämään ammeen veden paineen vaikutuksesta. Toiseksi veden kohoaminen saa aikaan luukun siirtymisen ulospäin,sulkemaan luukun ja aukon välisen kiilamaisen raon, ja pakottamaan tiivisteen 16 aukon sivua vasten.
Tämä etenevä tiivistys on itse asiassa niin automaattinen, että myös hyvin pieni alkupaine luukun alapään kohdalla saa sitten aikaan sen täydellisen tiivistyksen. Näin ollen luki-tussauvaa ja kädensijaa tarvitaan enemmän psykologisista kuin toiminnallisista syistä. Jos tiivisteen virhetoimintaa esiintyisi johtuen esimerkiksi tiivisteen iästä, voidaan tarvittava lisäpuristus helposti saada aikaan jalkaa tai polvea käyttämällä.
On edelleen mainittava, että keksinnön puitteissa voidaan käyttää muita yksinkertaisia keinoja alapään alkutiivistyksen aikaansaamiseksi, esimerkiksi käyttämällä muistimetallia, 1 o 75986 jonka laukaisee ammeen pohjalla olevan veden lämpötila. Voidaan myös käyttää muita käsin käytettyjä mekaanisia laitteita tai muita paineita. Esimerkiksi voi veden paine vaikuttaa mäntään, joka saattaa koukun vetämään luukkua aukkoa kohti. Tietenkin voidaan käyttää myös erilaisia magneettisia laitteita, esimerkiksi itse tiiviste voi olla magneettinen.
Il

Claims (2)

1· Istumakylpyämme (10), jonka toiseen sivuseinään on muodostettu aukko (10), joka ulottuu ammeen (10) reunasta lähes sen pohjaan saakka ja jonka leveys mahdollistaa mukavan nousemisen ammeeseen (10) aukosta (11), jolloin aukko (11) ammetta (10) käytettäessä peitetään ammeen (10) sisäpuolelle järjestettä väliä luukulla (15), joka tiivisteen (16) avulla ammetta (10) vedellä täytettäessä aikaansaa täydellisen tiivistämisen, tunnettu siitä, että ammeen (10) aukolla (11) varustettu sivuseinä on ulospäin kallistettu ja että luukku (15) on järjestetty ripustettavaksi ammeen (10) reunasta siten, että luukun (15) painon ja sivuseinän kallistuksen avulla aikaansaadaan alkutiivistys ensisijassa luukun (15) alaosassa ja että tämä tiivistysvaikutus sitten ammetta (10) edelleen vedellä täytettäessä jatkuvasti muodostuu ylöspäin niin, että täysi tiivistys koko ajan on olemassa ainakin vallitsevaan vedenpintaan saakka.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen istumakylpyämme, jossa sen istuin (14) viettää taaksepäin-alaspäin kohti selkänojaa (17), tunnettu siitä, että istuimen (14), selkänojan (17) ja ammeen (10) sisäpintojen muodostamaan tilaan kertyvän veden poisjohtamiseksi on sinänsä tunnetun tapaiset valutuskou-rut (13) järjestetty istuimen (14) ja mainittujen sisäpintojen väliselle alueelle viettäen eteenpäin-ai aspäin ammeen (10) alinta osaa kohti.
FI862891A 1984-01-10 1986-07-09 Sittbadkar. FI75986C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8400091 1984-01-10
SE8400091A SE437759B (sv) 1984-01-10 1984-01-10 Sittbadkar
PCT/SE1985/000006 WO1985002990A1 (en) 1984-01-10 1985-01-09 Sitting bathtub
SE8500006 1985-01-09

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI862891A FI862891A (fi) 1986-07-09
FI862891A0 FI862891A0 (fi) 1986-07-09
FI75986B FI75986B (fi) 1988-05-31
FI75986C true FI75986C (fi) 1988-09-09

Family

ID=20354256

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI862891A FI75986C (fi) 1984-01-10 1986-07-09 Sittbadkar.

Country Status (14)

Country Link
US (1) US4672693A (fi)
EP (1) EP0201488B1 (fi)
JP (1) JPS61500888A (fi)
AT (1) ATE54408T1 (fi)
AU (1) AU578264B2 (fi)
CA (1) CA1254703A (fi)
DE (1) DE3578655D1 (fi)
DK (1) DK155707C (fi)
ES (1) ES8605965A1 (fi)
FI (1) FI75986C (fi)
IT (1) IT1182347B (fi)
NO (1) NO158404C (fi)
SE (1) SE437759B (fi)
WO (1) WO1985002990A1 (fi)

Families Citing this family (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE448810B (sv) * 1985-03-28 1987-03-23 Sture Schenstrom Sittbadkar med en i ena sidoveggen, av en lucka tillslutbar oppning
US5224224A (en) * 1991-01-11 1993-07-06 Kohler Co. Foot bathing fixture
US5184358A (en) * 1991-09-24 1993-02-09 Dutton-Lainson Company Bathing tub construction with removable side wall
US5351345A (en) * 1992-07-08 1994-10-04 Siltech Products Incorporated Bath tub having side access
SE470474B (sv) * 1992-10-06 1994-05-24 Lars Gustaf Ekman Luckanordning vid badkar
US6381769B1 (en) 1997-04-02 2002-05-07 Alden A. Lofquist, Jr. Bathtub for persons with disabilities
US6151727A (en) * 1997-04-02 2000-11-28 Lofquist, Jr.; Alden A. Bathtub for persons with disabilities
US6729664B1 (en) * 2002-10-09 2004-05-04 Tenn-Tex Plastics, Inc. Cushioning device for furniture
AT509236B1 (de) * 2010-01-11 2011-12-15 Artweger Gmbh & Co Kg Verschluss- und sicherungsanordnung für eine bade- und/oder duschwanne
US8646120B2 (en) 2011-03-04 2014-02-11 In Reserve LLC Bathing device, systems and methods
WO2014042906A1 (en) * 2012-09-14 2014-03-20 Safety Tubs Company, Llc Walk in bathtub having outward opening door and entry facilitative seat
US20140201900A1 (en) * 2013-01-23 2014-07-24 Jacuzzi Inc. Walk-In Tub Door Assembly
US20150305573A1 (en) * 2014-04-28 2015-10-29 Safeway Safety Step, Llc Bathtub closure systems
US10881251B2 (en) * 2017-01-12 2021-01-05 Kohler Co. Walk in bath
USD842972S1 (en) 2017-01-12 2019-03-12 Kohler Co. Walk in bath

Family Cites Families (19)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US718101A (en) * 1902-08-26 1903-01-13 William H H Decker Latch.
CH36372A (de) * 1906-03-09 1906-12-31 Engelbert Praetorius Hugo Sicherheitskantenriegel
US1646136A (en) * 1925-09-02 1927-10-18 Booth David Bolt for doors, gates, etc.
US2081728A (en) * 1936-05-26 1937-05-25 Ethel N Bassett Bathtub
US2075933A (en) * 1936-07-07 1937-04-06 Friedlander Samuel Bathtub
US2457066A (en) * 1943-08-25 1948-12-21 Glenn L Martin Co Access door for liquid containers
US3240523A (en) * 1963-10-18 1966-03-15 Fruehauf Corp Door lock
GB1135196A (en) * 1965-05-07 1968-12-04 George Edward Cowley An improved bath
US3380078A (en) * 1966-02-23 1968-04-30 Hanson Adelheid Bathtub with sliding door closure
CH511014A (fr) * 1969-07-04 1971-08-15 Bonhote Andre Baignoire
SE361262B (fi) * 1970-11-26 1973-10-29 H Johansson
DE2313694A1 (de) * 1973-03-20 1974-10-03 Rido Busse Verschluss einer oeffnung, bestehend aus rahmen und verschlussplatte
IT1029094B (it) * 1975-04-10 1979-03-10 Zanussi A Spa Industrie Struttura di sostegno per vasca da bagno
US4100628A (en) * 1976-02-19 1978-07-18 Franzl Gertrude K Adjustable safety seating device for bathtubs
US4099272A (en) * 1977-06-16 1978-07-11 Sowder Gene F Bathing apparatus for invalids
JPS5643255Y2 (fi) * 1978-09-12 1981-10-09
WO1981002387A1 (fr) * 1980-02-22 1981-09-03 Leichle Sa Baignoire a porte pour handicapes moteurs
US4360935A (en) * 1981-09-08 1982-11-30 Barrett Sr John P Deep bathtub with elevated seat and entrance door
EP0109960A2 (de) * 1982-11-15 1984-05-30 Lambert Kroll Sitzbadewanneneinheit.

Also Published As

Publication number Publication date
ES539419A0 (es) 1986-04-01
DK408085D0 (da) 1985-09-06
FI862891A (fi) 1986-07-09
AU3830885A (en) 1985-07-30
ATE54408T1 (de) 1990-07-15
IT1182347B (it) 1987-10-05
WO1985002990A1 (en) 1985-07-18
EP0201488A1 (en) 1986-11-20
SE8400091D0 (sv) 1984-01-10
AU578264B2 (en) 1988-10-20
IT8567021A0 (it) 1985-01-10
DK155707C (da) 1989-09-25
JPH0472535B2 (fi) 1992-11-18
JPS61500888A (ja) 1986-05-08
FI862891A0 (fi) 1986-07-09
DK408085A (da) 1985-09-06
EP0201488B1 (en) 1990-07-11
NO853523L (no) 1985-09-09
DE3578655D1 (de) 1990-08-16
CA1254703A (en) 1989-05-30
ES8605965A1 (es) 1986-04-01
FI75986B (fi) 1988-05-31
NO158404B (no) 1988-05-30
DK155707B (da) 1989-05-08
IT8567021A1 (it) 1986-07-10
SE437759B (sv) 1985-03-18
NO158404C (no) 1988-09-07
US4672693A (en) 1987-06-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI75986C (fi) Sittbadkar.
EP0188412B1 (en) Bathtub
EP0048156B1 (en) Apparatus and method for bathing invalids
US3066316A (en) Bathtub
US4446586A (en) Apparatus and method for bathing invalids
US2569825A (en) Bathtub
US20090013460A1 (en) Bathtub with two sections
US3711872A (en) Sit in shower
US5903934A (en) Sanitary fixtures for use with a mobile patient lift
JPH0620472Y2 (ja) 設備ユニツトの構造
JP2000300641A (ja) 浴 槽
JPH1080456A (ja) 簡易浴槽
JPH064794Y2 (ja) 浴槽の構造
JP6340445B1 (ja) 浴室バリアフリーシステム
JP2627859B2 (ja) 浴槽装置
JP3803328B2 (ja) 家庭介護用バスシステム
JP3694163B2 (ja) 気泡発生器付浴槽における水抜装置
GB2228673A (en) Invalid bath
CA2593172C (en) Bathtub with two sections
JPH0515568A (ja) 浴 槽
JP2006141926A (ja) 「簡易組み立て式車椅子入浴装置」
JP2014200664A (ja) 「開閉扉式上下稼動槽に吸排貯湯機付浴槽〕
JP2001276161A (ja) 車いす用浴槽
JPH0528335U (ja) 要介護者用ユニツトバス
JPH11182071A (ja) 浴 槽

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: SCHENSTROEM, INGA-LENA