FI74631B - Kulkvarn med ringformad springa. - Google Patents

Kulkvarn med ringformad springa. Download PDF

Info

Publication number
FI74631B
FI74631B FI853276A FI853276A FI74631B FI 74631 B FI74631 B FI 74631B FI 853276 A FI853276 A FI 853276A FI 853276 A FI853276 A FI 853276A FI 74631 B FI74631 B FI 74631B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
grinding
ball mill
slot
mill according
rotor
Prior art date
Application number
FI853276A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI853276A0 (fi
FI853276L (fi
FI74631C (fi
Inventor
Karl-Heinz Hoffmann
Peter Fabian
Original Assignee
Reimbold & Strick
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Reimbold & Strick filed Critical Reimbold & Strick
Publication of FI853276A0 publication Critical patent/FI853276A0/fi
Publication of FI853276L publication Critical patent/FI853276L/fi
Publication of FI74631B publication Critical patent/FI74631B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI74631C publication Critical patent/FI74631C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B02CRUSHING, PULVERISING, OR DISINTEGRATING; PREPARATORY TREATMENT OF GRAIN FOR MILLING
    • B02CCRUSHING, PULVERISING, OR DISINTEGRATING IN GENERAL; MILLING GRAIN
    • B02C17/00Disintegrating by tumbling mills, i.e. mills having a container charged with the material to be disintegrated with or without special disintegrating members such as pebbles or balls
    • B02C17/16Mills in which a fixed container houses stirring means tumbling the charge
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B02CRUSHING, PULVERISING, OR DISINTEGRATING; PREPARATORY TREATMENT OF GRAIN FOR MILLING
    • B02CCRUSHING, PULVERISING, OR DISINTEGRATING IN GENERAL; MILLING GRAIN
    • B02C17/00Disintegrating by tumbling mills, i.e. mills having a container charged with the material to be disintegrated with or without special disintegrating members such as pebbles or balls
    • B02C17/16Mills in which a fixed container houses stirring means tumbling the charge
    • B02C17/166Mills in which a fixed container houses stirring means tumbling the charge of the annular gap type

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Crushing And Grinding (AREA)
  • Disintegrating Or Milling (AREA)
  • Milling Processes (AREA)
  • Hydrogenated Pyridines (AREA)
  • Heat Treatment Of Articles (AREA)
  • Finish Polishing, Edge Sharpening, And Grinding By Specific Grinding Devices (AREA)

Description

74631
Rengasrakokuulamylly
Keksinnön kohteena on rengasrakokuulamylly erityisesti kovien mineraaliainesten jatkuvaa hienontamista varten, 5 joka käsittää kannella suljetun, seisovan jauhinastian, jo hon on sovitettu roottori, jonka kartiomainen ulkopinta rajoittaa jauhinastian kartiomaisen sisäpinnan kanssa jauhin-raon, joka on yhteydessä syöttöaukkoon ja sisältää jauhin-kuulia, jolloin roottoriin kuuluu yläosa, jonka muoto vas-10 taa kannen sisäpinnan muotoa ja jonka alueelle on järjestet ty poistoaukko.
Kovia mineraaliaineksia (Mohsin kovuus yli 5), kuten korundia, zirkoniumoksidia, alumiinioksidia, piikarbidia yms. aineita, on tähän saakka hienonnettu pääasiassa rautakuulia 15 sisältävissä kuulamyllyissä. Tällöin on aineksen viivyttävä huomattavan pitkään jauhintilassa ja jauhettavan aineksen ja teräskuulien kanssa kosketuksiin joutuvat osat kuluvut erittäin voimakkaasti. Jauhamisen yhteydessä syntyy myös häiritsevää melua. Lisäksi tällaisten kuulamyllyjen haittapuolena 20 on, että teräskuulista irtoava materiaali joutuu jauhettavan aineksen sekaan ja se on pestävä kemiallisissa pesuprosesseis-sa monimutkaisilla ja kalliilla menetelmillä.
Alussa määriteltyä tyyppiä olevat rengasrakokuulamyllyt (DE-OS 2848479) edustavat kylläkin parannusta tavanomaisiin 25 kuulamyllyihin verrattuna, mutta ne soveltuvat huonosti kovien mineraaliainesten hienontamiseen ja ovat taloudellisia vain huomattavasti pehmeämpien materiaalien, esim. liidun yms., hienontamisessa. Tämä johtuu ennen kaikkea jauhinkuulien käyttäytymisestä jauhinraossa. Jauhettavan aineksen kanssa 30 syöttöaukon kautta alhaalta tai roottorin onton akselin kautta ylhäältä jauhintilaan pumpattavat jauhinkuulat liikkuvat kylläkin aluksi syöttöpumpun, jolla jauhettava suspensio painetaan rengasrakokuulamyllyyn, paineen vaikutuksesta sekä roottorin pyörimisliikkeen ansiosta jauhinraossa ylös-35 päin, mutta vajoavat pumpun paineen alentuessa painovoiman vaikutuksesta alas, jolloin jauhautumista ei pääse tapahtu- 74631 maan ollenkaan jauhintilan yläosassa. Jos tätä halutaan välttää, on syöttöpumpun painetta taikka jauhettavan materiaalin virtausta suurennettava siten, että jauhinkuulat pysyvät myös jauhintilan yläosassa. Tällöin on kuitenkin se 5 vaara, että jauhinkuulia kulkeutuu jauhettavan materiaalin kanssa ulos, mikä jälleen alentaa jauhamistehoa. Kokemuksen mukaan käytetään tästä syystä jauhettavan aineksen keskimääräisellä virtausnopeudella ainoastaan jauhinraon alempaa puoliskoa hyväksi jauhamisessa ja teoreettisesti saavutettavissa 10 olevasta jauhamistehosta päästään täten vain suunnilleen puo leen. Jauhinkuulien suuri pakkaustiheys jauhinraon alaosassa kuluttaa lisäksi voimakkaasti roottorin ja jauhinastian pintoja ja roottori saattaa jopa juuttua kiinni, varsinkin roottorin tai syöttöpumpun lyhyen seisahduksen jälkeen. Tätä vaa-15 raa pyritään vähentämään em. rengasrakokuulamyllyssä siten, että roottorin alapäähän on asennettu pumpun siipipyörä. Pumpun siipipyörä korostaa kuitenkin vain tämän rengasrakokuula-myllyn toista epäkohtaa, joka on se, että jauhinkuulat, jotka eivät vajoa alas, kulkeutuvat voimakkaasti kohti poistoaukkoa 20 eivätkä ne tällöin myöskään osallistu jauhamistapahtumaan.
Tämän lisäksi pumpun siipipyörä kuluu voimakkaasti jauhinkuulien ja jauhettavan materiaalin vaikutuksesta. Toisinaan käytetään seuloja jauhinkuulien pidättämiseksi jauhinraossa, mutta ne vaikeuttavat jauhettavan materiaalin poistoa ja voi-25 vat jopa estää sen, jos ne tukkeutuvat jauhettavasta materiaalista ja jauhinkuulista.
Mainitussa rengasrakokuulamyllyssä pyritään saavuttamaan yhtenäinen jauhettavan materiaalin virtaus jauhintilan lävitse käyttämällä roottorin yläpuolella suhteellisen kor-30 keaa kokoomatilaa, jota rajoittavat roottorin yläosan kupe ra otsapinta ja jauhinastian kannen vastaavasti kupera sisäpinta ja joka on suoraan yhteydessä poistoaukkoon. Jauhinkuulien pidättämiseksi jauhinraossa ei tämä kokoomatila pysty vaikuttamaan millään tavoin.
35 Pystysuuntaan nähden vinon, rengasmaisen jauhinraon alaosaan ahtautuvien jauhinkuulien aiheuttamaa roottorin vai keaa käyntiinlähtöä ja kulumajälkien raapiutumista roottoriin 74631 3 ja jauhinastiaan pyritään eräässä toisessa rengasrakokuu-lamyllyssä (DE-OS 3022809) ehkäisemään siten, että roottoria ja jauhinastiaa vedetään jauhinraon leventämiseksi tarpeen vaatiessa akselin suunnassa irti toisistaan. Tämä edellyttää 5 hankalia teknisiä toimenpiteitä, jotka tekevät rengasrako-kuulamyllyn kalliiksi. Jauhinkuulien tehoa jauhinraossa eli koko jauhintilan korkeuden käyttöä jauhamistapahtumassa voidaan tällä kuitenkin edistää vain vähäisessä määrin, sillä alas- ja ulospäin suunnatussa jauhinraossa olevat jauhinkuu-10 lat seuraavat jauhettavaa materiaalivirtaa eivätkä vaikuta kuten ylöspäin suunnatussa jauhinraossa tätä vastaan, joten jauhinraon tässä osassa tapahtuu vain vähän jauhautumista.
Eräässä toisessa tunnetussa rengasrakokuulamyllyssä (DE-OS 2811899) on jauhinastia, jonka sisäpinta rajoittaa 15 jauhintilaa, johon ulottuu kartiomainen tartuntaelin, jolloin jauhinastian ja syrjäytyselimen sisäpinnat ovat muodoltaan rengasmaisia kaksoiskartioita. Erään sovellutusmuodon mukaan voidaan jauhintilaa rajoittavat pinnat varustaa kar-hennuksella tai kohoumilla taikka syvennyksillä, kuten ri-20 voilla, urilla, nastoilla tms., mutta tämä johtaisi kuiten kin juuri kovan materiaalin jauhamisessa kohtuuttomaan kulumiseen. Ei siis itse rengasrakokuulamylly eikä tämän erityinen sovellutusmuoto sovellu kovien mineraaliainesten hienontamiseen.
25 Keksinnön tarkoituksena on sitä vastoin parantaa alussa määriteltyä tyyppiä olevaa rengasrakokuulamyllyä siten, että sillä on jauhinraossa olevien kuulien tehoa parantamalla mahdollista hienontaa myös kovia mineraaliaineksia taloudellisesti ja teknisesti parhaalla tavalla.
30 Tämä tehtävä ratkaistaan siten, että roottorin yläosa ja kansi on tehty kartiomaisiksi ja ne rajoittavat rengasmaista poistorakoa, jonka suurimman halkaisijan omaava alapää avautuu rengasmaiseen kammioon, joka sijaitsee jauhinraon suurimman halkaisijan omaavan yläpään kohdalla.
4 74631 Tällä tavalla konstruoidulla rengasrakokuulamyllyl-lä voidaan hienontaa taloudellisesti mitä tahansa kovaa mineraaliainesta, kuten korundia, zirkoniumoksidia, alumiinioksidia, piikarbidia tms., koska jauhinraon koko korkeut-5 ta voidaan käyttää jauhinkuulien aktiiviseen jauhintapahtu- maan. Tämä on seurausta siitä, että hydrodynamiikka ja keskipakoisvoima aiheuttavat roottorin ja sen yläosan kartiomai-sen muodon takia imuvoiman, joka vaikuttaa jauhinkuulien painovoimaa vastaan ja estää niiden vajoamisen jauhinraossa.
10 Jauhinrako tulee käytetyksi sataprosenttisesti hyväksi jau- hamistapahtumassa, koska se on roottorin pyöriessä hitaasti-kin koko korkeudeltaan ja leveydeltään täynnä jauhinkuulia ja jauhinkuulien kulkeutuminen ulos jauhettavan aineksen mukana poistoaukon kautta ja siten jauhinkuulien määrän vähe-15 neminen taikka jauhamistehon aleneminen on tehokkaasti es tetty. Viimeksi mainittu johtuu siitä, että jauhinraon yläpäässä eli suurimman roottorinhalkaisijän kohdalla olevaan säteittäiseen, rengasmaiseen kammioon kertyy ylimääräisiä jauhinkuulia, jotka muodostavat siihen kelluvan sulkukerrok-20 sen, joka pitää aktiiviset jauhinkuulat jauhintilassa estä mättä seulan tms. tapaan hienonnetun materiaalin poistumista jauhinraosta poistoaukon suuntaan. Rengasmaisen kammion jälkeen kapean poistoraon kautta roottorin yläosan ja kannen välistä ylöspäin kohti poistoaukkoa kulkeva jauhettu 25 aines ei sisällä käytännöllisesti katsoen ollenkaan jauhin kuulia, joten ei tarvitse jälkikäteen erottaa jauhinkuulia ja jauhettua ainesta toisistaan. Edes siinä tapauksessa, että poistoraon leveys on suurempi kuin jauhinkuulien halkaisija, eivät jauhinkuulat kulkeudu poistoraon lävitse ylös-30 päin, koska ne pysyvät painovoiman taikka keskipakoisvoi man vaikutuksesta säteittäisessä rengasmaisessa kammiossa. Keksinnön mukaisella rengasrakokuulamyllyllä päästään pitempiin viipymäaikoihin, koska voidaan toimia alhaisemmilla roottorin kehänopeuksilla ja pienemmällä syöttöpumpun 35 teholla. Jauhettava aines liikkuu kuulien välissä vastaa vasti aivan hitaasti ylöspäin ja jauhetulle materiaalille
II
5 74631 saadaan kapea raekokojakauma. Keksinnön mukainen rengas-rakokuulamylly toimii erittäin hyvin erikokoisilla jauhin-kuulilla, jolloin karkeat, raskaammat jauhinkuulat jauhavat edullisesti alhaalla jauhinraossa jauhettavan materiaa-5 Iin karkeita osasia ja hienot, kevyemmät jauhinkuulat jauhavat ylhäällä jauhinraossa edullisesti hienompia osasia, koska keskipakoisvoima ja siten kevyempien partikkeleiden nousukyky kasvaa ylöspäin mentäessä. Koska materiaali viipyy nyt riittävän kauan jauhinraossa, jauhautuu se lyhyes-10 sä ajassa halutun kokoiseksi jauheeksi ja siirtyy jatkuvana virtauksena ulos. Jauhinraon suuremman täytöksen ansiosta on myös roottoriin tuodun energian hyötysuhde suurempi ja rengasrakokuulamyllyn käyttö taloudellisempaa.
Keksinnön eräässä edullisessa sovellutusmuodossa 15 ovat yläosa ja kannen sisäpinta katkaistun kartion muotoisia.
On osoittautunut parhaaksi ratkaisuksi, että jauhin-rako ja poistorako on muodostettu kulloinkin yhdensuuntaisten pintojen väliin ja että jauhinrako on leveämpi kuin poistorako. Muunlaiset jauhinraon ja poistoraon muunnelmat 20 voivat kuitenkin olla tarkoituksenmukaisia riippuen jauhettavasta kovasta mineraaliaineksesta. Jauhinrako voi tulla leveämmäksi ylöspäin mentäessä, kun taas poistoraon pinnat ovat yhdensuuntaiset. On myös mahdollista, että sekä jauhinrako että poistorako levenee ylöspäin mentäessä. Edelleen 25 jauhinrako voi levetä ja poistorako kaveta ylöspäin mentäessä. Kaikissa tapauksissa käytetään rengasmaista kammiota, joka vastaanottaa roottorin yläosan kartion yhteyteen jau-hinkuulista muodostuvan sulkukerroksen ja estää aktiivisten jauhinkuulien kulkeutumisen pois jauhinraosta.
30 Rengasmainen kammio sijaitsee edullisesti jauhinas- tian ja kannen välisen liitäntäsauman kohdalla siten, että kannen poistamisen jälkeen jauhinkuulat voidaan poistaa kammion avoimesta puoliskosta. Rengasmainen kammio on varustettu vähintään yhdellä aukolla jauhinkuulien syöttämistä 35 varten siten, että ne tuodaan erikseen ylhäältä jauhinti- laan syötetyn jauhettavan materiaalin sekaan. Tämä vähentää 74631 myös jauhinkuulien vajoamismahdollisuutta jauhinastian pohjalle. Lisäksi on helpompi syöttää jauhettavaa materiaalia rengasrakokuulamyllyyn, koska sitä ei enää ensin tarvitse sekoittaa jauhinkuulien kanssa ja sitten syöttää yhdessä 5 niiden kanssa, kuten tähän saakka.
On osoittautunut edulliseksi, että rengasmaisen kammion seinät ovat olennaisen yhdensuuntaiset ja sen kehällä oleva otsapinta on pyöristetty kuperaksi. Tämä muoto sopii yhteen jauhinkuulien kuulamuodon kanssa siten, että niiden 10 kuluminen voidaan saada mahdollisimman vähäiseksi.
Yläosan korkeuden suhde roottorin ja yläosan kokonais-korkeuteen on välillä 0,2 - 0,5 : 1. Yläosa on siis lyhyempi kuin roottori. Roottorin kartiomaisen ulkopinnan kaltevuus-kulma pystysuuntaan nähden on edullisesti välillä 40-85°, 15 sopivimman 60-80°, erityisesti 70-80°. Roottorin kartiokulma valitaan hienonnettavan materiaalin laadun perusteella ja yläosan kartiokulma saadaan vastaavasti sen korkeuden suhteesta kokonaiskorkeuteen.
Jauhinastian ja kannen sisäpinnat ja roottorin ja sen 20 yläosan ulkopinnat ovat hieman rosoisia. Tämä tarkoittaa, että ne eivät missään tapauksessa saa olla aivan sileitä, mutta niiden ei tulisi olla myöskään kovin karkeita. Hieno rosoisuus voidaan saada aikaan päällystämällä pinnat sopivalla materiaalilla, esim. polyuretaanilla, joka toimii korroosion-25 esto- ja kulumissuojakerroksena. Lämpenemisen estämiseksi voidaan roottorin sisäpuolelle johtaa ilmaa. Lisäksi voidaan jau-hinastia ja kansi ympäröidä jäähdytysnestevaipalla.
Piirustuksissa on esitetty kaaviomaisesti keksinnön sovellutusmuotoj a.
30 Kuvio 1 esittää pituusleikkausta rengasrakokuulamyl- lystä ja kuviot 2, 3 ja 4 esittävät erimuotoisilla jauhin-raoilla ja poistoraoilla varustettuja rengasrakokuulamyl-lyjä pituusleikkauksena.
Sopivaan runkoon 10 on varren 11 avulla ripustettu 35 rengasrakokuulamylly 1, joka koostuu pääasiassa paikallaan olevasta katkaistun kartion muotoisesta jauhinastiasta 12 11 74631 ja katkaistun kartion muotoisesta roottorista 13, joka leveästä yläpäästään on liitetty katkaistun kartion muotoisen yläosan 14 levään alapäähän, jonka yläosan korkeus on pienempi kuin roottorin 13. Yläosaa 14 peittää pienellä etäi-5 syydellä oleva kansi 15, joka on irrotettavasti kiinnitetty jauhinastiaan 12 ja joka on tehty yläosan 14 kartiokkuutta vastaavaksi. Yläosan 14 yläpää on kytketty pystysuoraan akseliin 16, joka kannattaa roottoria 13 ja yläosaa 14 vapaasti jauhinastiassa 12 ja välittää käyttövoiman moottorilta 10 17 yläosaan 14 ja roottoriin 13. Jauhinastian 12 ja kannen 15 koko sisäpinta on varustettu kulutusta ja korroosiota kestävällä vuorauksella 18, 19, jonka pinta on hieman rosoinen ja voi olla valmistettu esim. polyuretaanista. Roottorin 13 ja sen yläosan 14 ulkopinta on varustettu vastaavas-15 ti hieman rosoisella pinnalla, jota selvyyden vuoksi ei ole esitetty.
Roottorin 13 ulkopinnan ja jauhinastian 12 sisäpinnan väliin on järjestetty rengasmainen jauhinrako 20, joka on jauhinastian 12 tasaisen pohjan ja roottorin 13 välissä 20 sijaitsevan vaakasuoran välitilan 22 kautta yhteydessä ala puoliseen, keskeiseen jauhettavan materiaalin syöttöaukkoon 21. Yläosan 12 ja kannen 15 taikka sen vuorauksen 19 välissä on samaten yhdensuuntaisten pintojen muodostama poisto-rako 23, jonka leveys on pienempi kuin jauhinraon 20 ja jo-25 ka ulottuu koko yläosan 14 korkeudelle. Alaspäin hajaantuvan poistoraon 23 alapää ja ylöspäin hajaantuvan jauhinraon 20 yläpää avautuvat rengasmaiseen kammioon 24, joka on työstetty pääasiassa vuorauksiin 18 ja 19. Sen ylä- ja alaseinä ovat tasaisia ja keskenään yhdensuuntaisia ja sen ulkosivul-30 la oleva otsapinta 25 on kupera. Koska kammio 24 sijaitsee kannen 15 ja jauhinastian 12 välisen liitäntäsauman kohdalla, se voidaan avata kansi 15 poistamalla. Liitäntäsaumaan 26 on asennettu välikelevy 27, jonka tilalle voidaan vaihtaa toisenpaksuinen välikelevy, jotta jauhinastiaa 12 voi-35 daan jauhinraon 20 leveyden muuttamiseksi korottaa tai laskea roottorin 13 suhteen. Kammioon 24 on yhteys kannen lai- 8 74631 passa olevan aukon 28 kautta. Tämän aukon 28 kautta tuodaan jauhinkuulat jauhinrakoon 20, kun roottori 13 yläosi-neen 14 pyörii ja hienonnettava mineraaliaines on tuotu syöt-töaukon 21 kautta jauhinrakoon 20.
5 Akseli 16 läpäisee poistokammion 29, joka sijaitsee putkessa 30, joka on liitetty laipalla kanteen 15. Putken 30 seinämässä on poistoaukko 31 hienonnetulle materiaalille, jota työntyy poistoraosta 23 poistokammioon 29. Putken 30 yläpäähän on sijoitettu ohjainpellit 32, 33, jotka muodosta-10 vat ilmanpoistoraot.
Jauhinastiaa 12 ympäröi kotelo 34, jossa on jäähdytysveden syöttöputki 35 ja poistoputki 36. Myös kantta 15 ympäröi kotelo 37, joka on varustettu jäähdytysveden syöttöput-kella 38 ja poistoputkella 39.
15 Kun rengasrakokuulamylly 1 on toiminnassa, saattaa moottori 17 aluksi roottorin 13 yläosineen 14 kiertoliikkeeseen, sitten syötetään jauhettavaa ainesta (kuonaa) syöttö-aukon 20 kautta jauhinrakoon 20 ja tämän jälkeen tuodaan aukon 28 kautta jauhinkuulat, jotka voivat olla samaa materiaa-20 lia kuin hienonnettava aines, jotta jauhinkuulista irti hankautuva aines ei saastuta jauhettavaa ainesta ja saadaan erittäin puhdasta tuotetta. Koska roottorin 13 ja sen yläosan kartiomuodon vuoksi jauhinraon 20 yläpäässä saavutetaan suurin kehänopeus, syntyy ylöspäin suuntautuva imuvaikutus, 25 joka estää jauhinkuulia vajoamasta jauhinrakoon 20. Kammioon 24 kertyy ylimääräisiä jauhinkuulia siten, että muodostuu kelluva sulkukerros, joka estää jauhinkuulia poistumasta jauhinraosta 20. Jauhinraossa 20 olevat jauhinkuulat täyttävät jauhinraon 20 koko sen korkeudelta siten, että 30· se on jauhintapahtumassa sataprosenttisesti käytössä ja jauhettavaan materiaaliin kohdistuu sen ollessa jauhinraossa maksimaalinen jauhantavaikutus. Jauhinkuulat, jotka ovat esim. kulumisen takia tulleet niin pieniksi, että ne pääsevät poistorakoon 23, palautuvat keskipakoisvoiman vaiku-35 tuksesta takaisin kammioon 24 siten, että poistoaukosta n 74631 tuleva jauhe ei sisällä ollenkaan jauhinkuulia ja on lopullisessa tilassaan edellyttämättä mitään jälkikäsittelyä, kuten pesemistä tai seulomista.
Koska jauhinkuulien kerrostuminen jauhintilassa voi-5 daan estää tehokkaasti, ei ole olemassa vaaraa roottorin käynnistysvaikeuksista tai kiinni juuttumisesta. Kuluminen on vastaavasti vähäistä. Pienellä energiankulutuksella saavutetaan suuri mineraaliainesten jauhamisteho, jolloin materiaalin viipymäaikaa jauhintilassa voidaan säätää kehänopeuden ja 10 jauhinraon leveyden valinnalla. Hienonnusasteeseen voidaan vaikuttaa jauhinkuulien koolla, jotka voivat mahdollisesti olla erilaisia, jolloin jauhaminen tapahtuu asteittain, koska karkeat jauhinkuulat jauhavat edullisesti karkeat osaset rengasrakokuulamyllyn alaosassa ja hienommat jauhinkuulat 15 jauhavat yläosassa edullisesti hienommat osaset.
Kuvioiden 2, 3, ja 4 esimerkeissä vastaa rengasrako-kuulamyllyjen 2, 3, 4 rakenne pääosin kuvion 1 mukaista rakennetta. Niissä on esitetty ainoastaan kaaviomaisesti jauhinraon ja poistoraon poikkileikkausten mahdollisia muunnel-20 mia, jotka saattavat jauhettavan kovan mineraaliaineksen laadusta riippuen olla edullisia. Kaikissa tapauksissa laitteeseen kuuluu rengasmainen, säteittäiskammio 24, johon jauhinkuulien muodostama sulkukerros asettuu ja joka sijaitsee jauhinraon 20a, 20b, 20c ja poistoraon 23a, 23b, 23c välisessä 25 siirtymäkohdassa. Tämä siirtymäkohta osuu olennaisesti rootto rin 13a, 13b, 13c ja yläosan 14a, 14b, 14c välisen ekvaatto-rilinjan kohdalle.
Kuvion 2 esimerkissä levenee jauhinrako 20a ylöspäin mentäessä ja poistorako 23a rajoittuu yhdensuuntaisten pin-30 tojen väliin.
Kuvion 3 mukaan on jauhinrako 20b ylhäällä leveämpi kuin alhaalla ja poistorako 23b levenee samaten ylöspäin mentäessä.
Kuvio 4 esittää toista sovellutusmahdollisuutta, jos-35 sa jauhinrako 20 levenee jauhinrakojen 20a ja 20b tapaan ylöspäin mentäessä, mutta poistorako 23c kapenee ylöspäin mentäessä ja sen leveämpi alapää avautuu kammioon 24.
10 74631
Roottorin 13, 13a, 13b, 13c kaltevuuskulma pystysuuntaan nähden on edullisesti välillä 70-80°. Tällaisella kaltevuudella saavutetaan paras jauhamistulos.
Il

Claims (13)

74631 11
1. Rengasrakokuulamylly erityisesti kovien mineraali-aineisten jatkuvaa hienontamista varten, joka käsittää kan- 5 neliä (15) suljetun, seisovan jauhinastian (12), johon on sovitettu roottori (13,13a,13b,13c), jonka kartiomainen ulkopinta rajoittaa jauhinastian kartiomaisen sisäpinnan kanssa jauhinraon (20,20a,20b,20c), joka on yhteydessä syöttöaukkoon (21) ja sisältää jauhinkuulia, jolloin root-10 toriin kuuluu yläosa, jonka muoto vastaa kannen sisäpinnan muotoa ja jonka alueelle on järjestetty poistoaukko, tunnettu siitä, että roottorin (13,13a,13b,13c) yläosa (14,14a,14b,14c) ja kansi (15) on tehty kartiomaisiksi ja ne rajoittavat rengasmaista poistorakoa (23,23a,23b,23c), 15 jonka suurimman halkaisijan omaava alapää avautuu rengasmaiseen kammioon (24), joka sijaitsee jauhinraon (20,20a, 20b,20c) suurimman halkaisijan omaavan avoimen yläpään kohdalla.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen rengasrakokuulamyl-20 ly, tunnettu siitä, että yläosa (14,14a,14b,14c) ja kannen (15) sisäpinta ovat katkaistun kartion muotoisia.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen rengasrakokuu- : lamylly, tunnettu siitä, että jauhinrako (20) ja poistorako (23) on muodostettu kulloinkin yhdensuuntaisten 25 pintojen väliin ja että jauhinrako (20) on leveämpi kuin poistorako (23).
4. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen rengasrakokuulamylly, tunnettu siitä, että jauhinrako (20a) levenee ylöspäin mentäessä ja poistoraon (23a) pinnat ovat 30 yhdensuuntaiset.
5. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen rengasrakokuulamylly, tunnettu siitä, että sekä jauhinrako (20b) että poistorako (23b) levenee ylöspäin mentäessä.
6. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen rengasrako-35 kuulamylly, tunnettu siitä, että jauhinrako (20c) levenee ja poistorako (23c) kapenee ylöspäin mentäessä. 12 74631
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen rengasrako-kuulamylly, tunnettu siitä, että rengasmainen kammio (24) sijaitsee jauhinastian (12) ja kannen (15) välisen liitäntäsauman (26) kohdalla.
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-7 mukainen rengasrako- kuulamylly, tunnettu siitä, että rengasmaisessa kammiossa (24) on vähintään yksi aukko (28) jauhinkuulien syöttämistä varten.
9. Jonkin patenttivaatimuksen 1-8 mukainen rengasrako- 10 kuulamylly, tunnettu siitä, että rengasmaisen kammion (24) seinät ovat olennaisen yhdensuuntaiset ja sen kehällä oleva otsapinta (25) on pyöristetty kuperaksi.
10. Jonkin patenttivaatimuksen 1-9 mukainen rengasra-kokuulamylly, tunnettu siitä, että yläosan (14,14a, 15 14b,14c) korkeuden suhde roottorin (13,13a,13b,13c) ja ylä osan (14,14a,14b,14c) kokonaiskorkeuteen on välillä 0,2 -0,5 : 1.
11. Jonkin patenttivaatimuksen 1-10 mukainen rengas-rakokuulamylly, tunnettu siitä, että roottorin (13, 20 13a,13b,13c) kartiomaisen ulkopinnan kaltevuuskulma pysty suuntaan nähden on välillä 40-85°, edullisesti 60-80°, erityisesti 70-80°.
12. Jonkin patenttivaatimuksen 1-11 mukainen rengas-rakokuulamylly, tunnettu siitä, että jauhinastian 25 (12) ja kannen (15) sisäpinnat ja roottorin (13,13a,13b, 13c) ja sen yläosan (14,14a,14b,14c) ulkopinnat ovat hieman rosoisia.
13. Jonkin patenttivaatimuksen 1-12 mukainen rengas-rako kuulamylly, tunnettu siitä, että poistorako (23) 30 avautuu yläpäästään poistokammioon (29), johon liittyy pois-toaukko (31). Il 13 Patentkrav 7 4 6 31
FI853276A 1984-08-29 1985-08-27 Kulkvarn med ringformad springa. FI74631C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3431636A DE3431636C1 (de) 1984-08-29 1984-08-29 Ringspalt-Kugelmuehle
DE3431636 1984-08-29

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI853276A0 FI853276A0 (fi) 1985-08-27
FI853276L FI853276L (fi) 1986-03-01
FI74631B true FI74631B (fi) 1987-11-30
FI74631C FI74631C (fi) 1988-03-10

Family

ID=6244114

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI853276A FI74631C (fi) 1984-08-29 1985-08-27 Kulkvarn med ringformad springa.

Country Status (14)

Country Link
US (2) US4703896A (fi)
EP (1) EP0173271B1 (fi)
JP (1) JPS6168145A (fi)
KR (1) KR900000548B1 (fi)
AT (1) ATE39066T1 (fi)
AU (1) AU555884B2 (fi)
BR (1) BR8504117A (fi)
CA (1) CA1244392A (fi)
DD (1) DD236462A5 (fi)
DE (2) DE3431636C1 (fi)
ES (1) ES8700577A1 (fi)
FI (1) FI74631C (fi)
IN (1) IN165878B (fi)
ZA (1) ZA856616B (fi)

Families Citing this family (25)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3444575A1 (de) * 1984-12-06 1986-06-12 Fryma-Maschinen Ag, Rheinfelden Kugelmuehle
CN85106019B (zh) * 1985-08-27 1987-10-28 赖博尔德-斯特里克股份公司 环形缝隙式球磨机
DE3536440C1 (de) * 1985-10-12 1987-03-26 Hoffmann Karl Heinz Ringspaltmuehle
DE3604848A1 (de) * 1986-02-15 1987-08-20 Ver Schmirgel & Maschf Schleifkorn und verfahren zu seiner herstellung
DE3614721C2 (de) * 1986-04-30 1995-04-06 Buehler Ag Geb Rührwerksmühle
DE4130835C2 (de) * 1991-09-17 2001-02-08 Netzsch Erich Holding Mahlaggregat
US5503337A (en) * 1991-12-20 1996-04-02 Kreuziger; Wolf-Dieter Process for dispersing, blending or homogenizing mixtures, and a device for executing this process
DE4432153A1 (de) 1994-09-09 1996-03-14 Evv Vermoegensverwaltungs Gmbh Verfahren und Vorrichtung zum kontinuierlichen autogenen Mahlen eines fließfähigen Behandlungsguts
US6065698A (en) * 1996-11-22 2000-05-23 Nordberg Incorporated Anti-spin method and apparatus for conical/gyratory crushers
US5769339A (en) * 1996-11-22 1998-06-23 Nordberg, Inc. Conical gyratory mill for fine or regrinding
DE19750840B4 (de) * 1996-12-05 2007-07-19 Bühler AG Rührwerkskugelmühle
CA2230363C (en) * 1998-02-24 2005-07-05 Arnold Schmidt Grain processing apparatus and methods
JP3541693B2 (ja) * 1998-10-15 2004-07-14 株式会社奈良機械製作所 粉粒体の解砕整粒装置
US20040253175A1 (en) * 2002-08-21 2004-12-16 Stiffler Donald R. Electrostatically enhanced tribochemical methods and apparatus
GB0516549D0 (en) * 2005-08-12 2005-09-21 Sulaiman Brian Milling system
BR112014012888B1 (pt) * 2011-11-29 2021-03-16 Haver & Boecker Ohg dispositivo e método para processamento de materiais
GB201213777D0 (en) * 2012-07-31 2012-09-12 Internat Innovative Technologies Ltd Mill apparatus with underslung mill units
US9943853B2 (en) * 2014-01-16 2018-04-17 Michael Marshall Pulverizing apparatus and method of pulverizing rocks
CN104971799A (zh) * 2014-04-03 2015-10-14 无锡赫达科技有限公司 一种环隙式纳米砂磨机
US10086379B2 (en) * 2015-02-27 2018-10-02 Aaron Engineered Process Equipment, Inc. Rotary mill
CN107350062A (zh) * 2017-08-21 2017-11-17 天津水泥工业设计研究院有限公司 一种采用非金属研磨介质的选粉机外置式立磨联合粉磨系统
CN107597304B (zh) * 2017-10-30 2019-04-02 中国地质大学(武汉) 一种弹簧压盖式装料球磨机装置
CN112121963B (zh) * 2020-09-19 2022-01-11 江苏东方硕华光学材料有限公司 一种有机膨润土制备工艺
CN114247628A (zh) * 2021-11-19 2022-03-29 山东润德生物科技有限公司 一种氨基葡萄糖及其盐类颗粒的筛分装置
CN114054164B (zh) * 2021-11-26 2023-03-21 昆明理工大学 一种立式高转速球磨机

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE540291C (de) * 1931-12-10 Fried Krupp Grusonwerk Akt Ges Rohr- oder Kugelmuehle
FR86283E (fi) * 1961-11-03 1966-03-30
US3401892A (en) * 1965-04-29 1968-09-17 Hobart Mfg Co Waste disposer with automatic motor reversing means
US4225092A (en) * 1977-11-22 1980-09-30 Microprocess Ltd. Annular grinding mill
DE2811899C2 (de) * 1978-03-18 1984-12-06 Fryma-Maschinen Ag, Rheinfelden Spalt-Kugelmühle
DE3022809A1 (de) * 1980-06-19 1982-01-07 Fryma-Maschinen AG, 4310 Rheinfelden Kugelmuehle
JPS5811475A (ja) * 1981-07-13 1983-01-22 株式会社日立製作所 油圧エレベ−タの速度制御装置
DE3245825C2 (de) * 1982-12-10 1994-01-27 Buehler Ag Geb Rührwerksmühle

Also Published As

Publication number Publication date
BR8504117A (pt) 1986-04-22
JPS6168145A (ja) 1986-04-08
KR900000548B1 (ko) 1990-01-31
ZA856616B (en) 1986-05-28
DE3566619D1 (en) 1989-01-12
KR860001614A (ko) 1986-03-20
FI853276A0 (fi) 1985-08-27
DE3431636C1 (de) 1985-10-17
ES546469A0 (es) 1986-10-16
EP0173271B1 (de) 1988-12-07
EP0173271A2 (de) 1986-03-05
DD236462A5 (de) 1986-06-11
US4703896A (en) 1987-11-03
CA1244392A (en) 1988-11-08
AU4667885A (en) 1986-04-10
EP0173271A3 (en) 1986-08-20
ATE39066T1 (de) 1988-12-15
IN165878B (fi) 1990-02-03
FI853276L (fi) 1986-03-01
US4776522A (en) 1988-10-11
AU555884B2 (en) 1986-10-16
ES8700577A1 (es) 1986-10-16
JPH0152062B2 (fi) 1989-11-07
FI74631C (fi) 1988-03-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI74631B (fi) Kulkvarn med ringformad springa.
FI81731B (fi) Ringspaltkulkvarn.
CN201862462U (zh) 一种立式螺旋搅拌磨矿浮选一体化设备
CN105228750B (zh) 研磨装置
JPS6243731B2 (fi)
JP2576930B2 (ja) 攪拌式ボールミル及びその運転方法
US4349158A (en) Process and device for wet milling of rocks and the like
CN210010022U (zh) 一种粉体粉碎设备
US4735366A (en) Annular gap-type mill
CN1041998C (zh) 用于连续自生磨碎流动加工料的方法和装置
EP0379588A1 (en) Method and apparatus for grinding and pulverization
CN110947471A (zh) 一种高效性能稳定砂磨机
US20050040266A1 (en) Agitator mill
US3720379A (en) Treatment of dispersions
US3874509A (en) Pressure screen and surge tank
CN1308089C (zh) 湿式分类装置
US3374885A (en) Method and apparatus for beneficiating minerals
CN218872425U (zh) 立式研磨机
US647336A (en) Ball grinding-mill.
CN2302055Y (zh) 立式湿法研磨分散机出料机构
CN218250681U (zh) 一种无研磨介质的高速搅拌磨和研磨机
USRE25965E (en) Apparatus for delaminating laminar minerals
RU2464103C1 (ru) Блок гидроциклонов системы фракционного разделения суспензий руд тонкого помола
JP2843546B2 (ja) 粒形調整機等のロータ
RU2464104C1 (ru) Блок гидроциклонов системы фракционного разделения суспензий руд тонкого помола

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: REIMBOLD & STRICK GMBH & CO.