FI74562C - Kopplingsanordning foer oeverfoering av digitala signaler mellan saendar/mottagaranordningar som arbetar med olika dataoeverfoeringsprocedurer och olika dataformat. - Google Patents

Kopplingsanordning foer oeverfoering av digitala signaler mellan saendar/mottagaranordningar som arbetar med olika dataoeverfoeringsprocedurer och olika dataformat. Download PDF

Info

Publication number
FI74562C
FI74562C FI800980A FI800980A FI74562C FI 74562 C FI74562 C FI 74562C FI 800980 A FI800980 A FI 800980A FI 800980 A FI800980 A FI 800980A FI 74562 C FI74562 C FI 74562C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
data
connection
hdlc
usartd
circuit
Prior art date
Application number
FI800980A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI74562B (fi
FI800980A (fi
Inventor
Ola Bergmann
Rolf Hagen
Juergen Harenberg
Herbert Steiner
Original Assignee
Siemens Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Siemens Ag filed Critical Siemens Ag
Publication of FI800980A publication Critical patent/FI800980A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI74562B publication Critical patent/FI74562B/fi
Publication of FI74562C publication Critical patent/FI74562C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04LTRANSMISSION OF DIGITAL INFORMATION, e.g. TELEGRAPHIC COMMUNICATION
    • H04L12/00Data switching networks
    • H04L12/50Circuit switching systems, i.e. systems in which the path is physically permanent during the communication
    • H04L12/52Circuit switching systems, i.e. systems in which the path is physically permanent during the communication using time division techniques

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Communication Control (AREA)
  • Data Exchanges In Wide-Area Networks (AREA)
  • Eye Examination Apparatus (AREA)
  • Telephone Function (AREA)
  • Exchange Systems With Centralized Control (AREA)
  • Transmitters (AREA)
  • Near-Field Transmission Systems (AREA)
  • Optical Communication System (AREA)
  • Peptides Or Proteins (AREA)

Description

74562
Kytkentäjärjestely digitaalisten signaalien siirtämiseksi eri tietojensiirtoproseduureilla ja eri tietomuodoilla toimivien lähetin/vastaanotinlaitteiden välillä - Kopplings-anordning för överföring av digitala signaler mellan sändar/ mottagaranordningar som arbetar med olika dataöverförings-procedurer ooh olika dataformat
Keksinnön kohteena on kytkentäjärjestely digitaalisten signaalien siirtämiseksi ensimmäisen tietojensiirtoproseduurin mukaisesti ja ensimmäisellä tietomuodolla toimivien lähetin- ja/tai vas-taanotinlaitteiden ja ensimmäisestä tietojensiirtoproseduuris-ta poikkeavan toisen tietojensiirtoproseduurin mukaisesti sekä ensimmäisestä tietomuodosta poikkeavalla toisella tietomuodolla toimivan lähetin- ja/tai vastaanotinlaitteen välillä välitys-keskuksen kautta. Käsitteellä "tietojensiirtoproseduuri" tarkoitetaan tässä sekä tietojensiirtonopeutta että myös signaalien siirron tapaa.
Digitaalisten signaalien siirron yhteydessä erilaisilla tieto-jensiirtoproseduureilla ja erilaisilla tietomuodoilla lähetin-ja vastaanotinlaitteen välillä on tunnettua (aikakauslehti "NTZ", vihko 3/ maaliskuu 1976, sivu 196, kohta 3.2 ja sivu 219, kohta 3.) säätää yksittäiset vastaanotinlaitteet kulloinkin kyseessä olevaa tietojensiirtoproseduuria ja kulloinkin kyseessä olevaa tietomuotoa varten vastaavasti. Nämä vastaanotinlaitteet ovat kaukokirjoitinkoneita, jotka on laadittu sekä kaukokirjoitin-signaalien (telex-käyttö) vastaanottamiseksi että toimistokauko- 2 74562 kirjoitusten (teletex-käyttö) vastaanottamiseksi. Kyseiset koneet on tämän lisäksi suunniteltava signaalien lähettämistä varten molemmilla erilaisilla tietojensiirtoproseduureilla ja tietomuodoilla vastaavasti. Kun telex-käytössä työskennellään tietojensiirtonopeudella, joka on 50 bit/sek ja start-stop-ohjauksella, teletex-käytössä kyseessä on synkroninen tietojen-siirto, jonka tietojensiirtonopeus on esimerkiksi 2400 bit/sek. Siten yksittäisissä toimistokaukokirjoitinkoneissa tarvittavat vaihtokytkentälaitteet tekevät kuitenkin tarpeelliseksi huomattavan kytkentäteknisen panoksen.
Keksinnön tehtävänä on tästä syystä osoittaa tapa, miten voidaan tulla toimeen sitä vastoin vähäisemmällä kytkentäteknisellä panoksella, jotta voitaisiin siirtää digitaalisia signaaleja toisistaan erilaisilla tietojensiirtoproseduureilla ja toisistaan poikkeavissa tietomuodoissa lähetinlaitteiden ja vastaanotin-laitteiden välillä.
Edellä esitetty tehtävä ratkaistaan alussa mainitun laatuisella kytkentäjärjestyksellä keksinnön mukaisesti siten, että ensimmäisellä tietojensiirtoproseduurilla ja ensimmäisellä tietomuodolla tapahtuvaa käyttöä varten suunnitellut lähetin- ja/tai vastaan-otinlaitteet ja toisella tietojensiirtoproseduurilla ja toisella tietomuodolla tapahtuvaa käyttöä varten suunnitellut lähetin-ja/tai vastaanotinlaitteet on liitetty välityskeskuksen liitän-täkytkentöjen ensimmäisen tai toisen ryhmän kulloinkin kyseessä olevaa tietojensiirtoproseduuria ja kulloinkin kyseessä olevaa tietomuotoa varten järjestettyihin erillisiin liitäntäkytken-töihin ja että vähintään liitäntäkytkentöjen jokaisen ryhmän yhteen liitäntäkytkentään on liitetty muuntolaite, jonne on kirjattavissa kulloinkin kaikki lähetinlaitteella toimitetut, sanomaan kuuluvat signaalit ensimmäisen tietojensiirtoproseduurin mukaisesti ja ensimmäisellä tietomuodolla tai toisen tietojen-siirtoproseduurin mukaisesti ja toisella tietomuodolla ja josta tämän jälkeen luetaan kaikki kulloinkin kyseessä olevaan sanomaan kuuluvat signaalit ja ovat toimitettavissa toisen tai ensimmäisen tietojensiirtoproseduurin mukaisesti ja toisella tai ensimmäisellä tietomuodolla signaalin vastaanottoa varten tarkoitettuun vastaanotinlaitteeseen.
Il 74562 3
Keksinnön etuna on se, että voidaan suhteellisen vähäisellä kytkentä teknisellä panoksella toimittaa digitaalisia signaaleja yhdellä tietojensiirtoproseduurilla ja yhdessä tietomuodossa lä-hetinlaitteelta vastaanotinlaitteelle, joita ei ole suunniteltu kyseessä olevalla tietojensiirtoproseduurilla ja kyseessä olevassa tietomuodossa esiintyvien digitaalisten signaalien vastaanottamiseksi. Yllä tarkastellun suunnitellun kaukokirjoitinase-mien ja toimistokaukokirjoitinasemien välillä tapahtuvan kommunikoinnin suhteen tämä tarkoittaa sitä, että kutakin näistä asemista ei tarvitse suunnitella vain signaalien jakelua ja vastaanottoa varten yhden tietojensiirtoproseduurin ja yhden tietomuodon mukaisesti, jolloin kuitenkin on mahdollista signaalien siirto kahden tämänlaatuisen erilaisen aseman välillä. Tämä tarkoittaa, että kaukokirjoitinasema toimittaa signaalinsa start-stop-merkkeinä nopeudella 50 bit/sek ja että toimistokaukokir-joitinasema saa nämä signaalit synkronisina signaaleina nopeudella 2400 bit/sek. Päinvastaisessa siirtosuunnassa syötetään toimistokaukokirjoitinasemalta, jonka tietojensiirtonopeus on 2400 bit/sek, toimitetut synkroniset signaalit kaukokirjoitin-asemalle start-stop-merkkeinä tietojensiirtonopeuden ollessa 50 bit/sek.
Tarkoituksenmukaisesti sisältää muuntolaite muistilaitteen, jossa on hajasaanti ja joka on liitetty tietosisäänmenonsa ja tietoulostulonsa kanssa sovit^skytkentöjen kautta kulloinkin liitäntäkytkentöjen kunkin ryhmän yhteen liitäntäkytkentään. Edelleen on sovituskytkennät ja muistilaite yhdistetty ohjaus-kytkentään, joka käyttövaatimuksen esiintyessä yhdestä so-vituskytkennästä käsin - joka on liitetty liitäntäkytkentöjen toisen ryhmän yhteen liitäntäkytkentään - saa aikaan ensin tämän sovituskytkennän ja muistilaitteen välisen yhteyden ja sitten tämän muistilaitteen ja jonkin sovituskytkennän välisen yhteyden, joka on liitetty liitäntäkytkentöjen toiseen ryhmään kuuluvaan liitäntäkytkentään. Siten voidaan muuntolaite toteuttaa edullisesti erittäin vähäisin panoksin.
Parhaiten sovituskytkennät on yhdistetty ohjauskytkennän kes-keytysohjaussisäänmenoon, joka ohjaa keskeytyssignaalin vastaanoton avulla tässä keskeytysohjaussisäänmenossa toimivaksi muistilaitteen ja liitäntäkytkennän välisen yhteyden muodostamisen, johon 74562 1iitäntäkytkentään kulloinkin kyseessä oleva sovituskytkentä on yhdistetty. Näin otetaan edullisesti huomioon erittäin vähäisin kytkentäteknisin panoksin käyttövaatimukset, jotka tekevät tarpeelliseksi signaalien vastaanoton muuntolaitteessa.
Liitäntäkytkentöjen ensimmäisen ryhmän 1iitäntäkytkentään liitetty sovituskytkentä on suunniteltu sille sisäänmenopuolel ta kulloinkin syötettyjen signaalien rinnakkais-sarja-muuntoa tai sarja-rinnakkais-muuntoa varten vastaavasti. Liitäntäkytkentöjen toisen ryhmän 1iitäntäkytkentään liitetty sovituskytkentä sisältää sille sisäänmenopuolel ta kulloinkin syötettyjen signaali-informaatioiden vastaanottamista ja muuntoa varten toimivan si g-naalinmuunninkytkennän ja ti etojensiirtokytkennän, joka toimii vain muistilaitteen ja 1ähetin-/vastaanotinlaitteen välisessä tietojensiirrossa, joka on liitetty yhteen 1iitäntäkytkentöjen toiseen ryhmään kuuluvaan 1iitäntäkytkentään . Näin syntyy se etu, että sovituskytkennät ja tietojensiirtokytkennät voidaan muodostaa markkinoilta saatavista täydellisistä moduuleista.
Parhaiten sisältää ohjauskytkentä mikroprosessorin, joka on liitetty tietoväylällä, osoiteväyläl1ä ja ohjausväyläl1ä sekä sovituskytkentöihi n ja muistilaitteeseen että ohjelmamuistiin. Näin voidaan toteuttaa erittäin vähäisin kytkentäteknisin panoksin ohjauskytkentä.
Liitäntäkytkentöjen toisen ryhmän yhteen 1iitäntäkytkentään liitetty sovituskytkentä on liitetty signaalinmuunninkytkennäl-Tään ja tietojensiirtokytkennäl1 ään sisäänmenopuolel ta yhteisesti erotinkytkennän kautta 1iitäntäkytkentöjen toisen ryhmän kyseessä olevaan 1iitäntäkytkentään. Erotinkytkentä on säädetty tietosignaalien ja si gnaali- informaati oi den siirtoa varten erilaisiin asentoihin. Tämä saa aikaan sen edun, että voidaan erittäin vähäisellä kytkentäteknisei 1ä panoksella suorittaa signaali vai hei ssa ja tekstinsiirtovaiheissa tarpeelliset ohjaustapahtumat.
Keksintöä selitetään seuraavassa lähemmin oheisessa piirustuksessa esitetyn suoritusesimerkin avulla.
li 74562 5
Piirustuksessa on esitetty leikkauskuvana tunnettu elektroninen tietojenvälityslaite EDS (ks. "Siemens-Zeitschrift", vihko 2, 1977, sivut 82-87). Tästä tietojenvälityslaitteesta EDS on esitetty tässä kyseessä olevassa tapauksessa lähinnä liitäntä-kytkentöjen ensimmäiseen ryhmään kuuluvat liitäntäkytkennät SAGAl-SAGAn, liitäntäkytkentöjen toiseen ryhmään kuuluvat liitäntäkytkennät SAGDl-SAGDn, liitäntäkytkentöjen yksittäisiin ryhmiin kuuluvat syöttö-/tulostuskoodimuuntajät EACWa-EACWd, siirronkulunohjaus UEAS, muistiyksikkö SE ja ohjelmanohjausyk-sikkö PE. Liitäntäkytkennät SAGAl-SAGAn muokkaavat digitaalisia signaaleja polariteettivuoroisesti. Liitäntäkytkentöjen toiseen ryhmään kuuluvat liitäntäkytkennät SAGDl-SAGDn muokkaavat niin kutsuttuja bittiryhmiä, jotka ovat kulloinkin useita bittejä käsittäviä digitaalisia signaaleja. Tämänlaatuisia bittiryhmiä kutsutaan toisinaan myös kuoriksi.
Piirustuksessa esitetyistä liitäntäkytkennöistä on polariteetti-vaihdoksia muokkaavat liitäntäkytkennät yhdistetty lähetin-/-vastaanotinlaitteisiin, jotka jakavat ja ottavat vastaan digitaalisia signaaleja ensimmäisellä tietojensiirtonopeudella ja ensimmäisessä tietomuodossa. Nämä lähetin-/vastaanotinlaitteet voivat olla tavanomaisia kaukokirjoitin- tai telex-asemia, joista piirustuksessa on esitetty yksi merkinnällä Tx. Nämä telex-asemat voivat toimia tietojensiirtonopeudella, joka on 50 Bd, ja ne käyttävät kansainvälisiä lennätinaakkosia Nr. 2, siis start-stop-tietomuodolla. Liitäntäkytkentöjen SAGDl-SAGDn piirustuksessa esitetyn toisen ryhmän digitaalisia signaaleja bittiryhmien tai kuorien muodossa muokkaavat liitäntäkytkennät on yhdistetty lähetin-/vastaanotinlaitteisiin, jotka voivat jakaa tai vastaanottaa digitaalisia signaaleja sarjassa bittiryhmien muodossa. Nämä lähetin-/vastaanotinlaitteet olkoon tässä tapauksessa toimistokaukokirjoitinasemia, joita nimitetään myös teletex-asemiksi, joista piirustuksessa on esitetty yksi merkinnällä Ttx. Nämä toimistokaukokirjoitinasemat voivat jakaa ja vastaanottaa digitaalisia signaaleja tietojensiirtonopeudella 2400 bit/sek, nimittäin synkronisina tietosignaaleina. Tämä tarkoittaa, että kulloinkin yhteen bittiryhmään kuuluvia bittejä ei ole määrätty start- ja stop-merkeillä.
6 74562
Piirustuksessa esitettyyn tietojenvälityskeskukseen on keksinnön mukaisesti yhdistetty muuntolaite TTU. Tässä muuntolaitteessa TTU, joita voidaan järjestää mahdollisesti useita, on määrätyssä mielessä kaksi erilaista liitäntäsivua. Toisesta liitäntäsi-vustaan muuntolaite TTU on liitetty liitäntäkytkentöjen ensimmäiseen ryhmään kuuluvaan liitäntäkytkentään SAGAl-SAGAn. Toisesta liitäntäsivustaan muuntolaite TTU on liitetty yhteen liitäntäkytkentöjen toiseen ryhmään kuuluvaan liitäntäkytkentään SAGDl-SAGDn. Tällöin on muuntolaite TTU mainitulla toisella liitäntäsivullaan yhdistetty sovituskytkennän USARTl avulla sisäänmeno- ja ulostulopuolelta liitäntäkytkentöjen ensimmäisen ryhmän liitäntäkytkentään SAGAn. Toisella liitäntäsivullaan muuntolaite TTU on liitetty liitäntäkytkentöjen toisen ryhmän liitäntäkytkentään SAGDl erään toisen sovituskytkennän avulla, joka sisältää signaalinmuunninkytkennän USARTd ja tietojensiirto-kytkennän HDLC. Nämä molemmat kytkennät on liitetty toisilla sisäänmenoillaan yhteisesti liitäntäkytkennän SAGDl ulostuloon. Tämä liitäntäkytkentä SAGDl on liitetty sisäänmenostaan erotin-kytkennän MUX ulostuloon a, joka erotinkytkentä on liitetty signaalisisäänmenoista e2, el juuri tarkasteltuun sovitus-kytkentään kuuluvien kytkentöjen USARTd ja HDLC ulostuloihin.
Yhden ohjaussisäänmenon ci avulla erotinkytkentä MUX on liitetty tietojensiirtokytkennän HDLC yhteen ohjausulostuloon. Riippuen siitä, mikä ohjaussignaali syötetään erotinkytkennän MUX ohjaussisäänmenoon ci, yhdistää tämä ulostulonsa a joko signaalisisäänmenoonsa e2 tai signaalisisäänmenoonsa el. Tällöin voidaan toimia siten, että erotinkytkentä MUX vastaavan ohjaussignaalin puuttuessa yhdistää ulostulonsa a ohjaussisään-menoonsa e2 tai kytkee tämän yhteyden läpi. Tässä kohdassa huomautettakoon vielä, että molempiin signaalisisäänmenoihin el, e2 yhdistetyt tietojensiirtokytkennän HDLC tai ilmoitusmuunto-kytkennän USARTd ulostulot eivät anna näissä ulostuloissa signaaleja, jotka on syötetty niille edellä tarkastelluissa sisäänme-noissa. Pikemminkin kyseiset Kytkennät antavat signaaleja mainittuihin ulostuloihin silloin, kun niille syötetään vastaavia signaaleja vielä tarkasteltavissa toisissa sisäänmenoissa tai liitännöissä. Erotinkytkennän MUX ohjauksen suhteen huomautettakoon vielä, että tätä varten tarpeellinen ohjaussignaali voidaan antaa vastaavalla tietojensiirtokytkennän HDLC
II
7 74562 ohjauksella vielä lähemmin tarkasteltavalta muuntolaitteen TTU ohjauskytkennältä käsin.
Edellä tarkastellut molemmat sovituskytkennät - toisaalta sovi-tuskytkentä USARTa ja toisaalta sovituskytkentä, jossa on tie-tojensiirtokytkentä HDLC ja signaalinmuunninkytkentä USARTd -on yhdistetty useilla liitännöillä jo mainittuun muuntolaitteen TTU ohjauskytkentään. Tämä ohjauskytkentä sisältää tässä tapauksessa mikroprosessorin MP ja tähän kuuluvan ohjelmamuistin ROM. Piirustuksessa tässä yhteydessä on esitetty, että on järjestetty joukko väyliä, joihin on liitetty mikroprosessori MP ja ohjelmamuisti ROM, joka on parhaiten lukumuisti. Väylä AB esittää osoiteväylää. Toinen väylä DB esittää tietoväylää. Yäy-lä CB esittää ohjausväylää. Näihin kolmeen väylään AB, DB ja CB on liitetty mainitut sovituskytkennät vastaavien liitäntöjen avulla. Tämän lisäksi näihin kolmeen väylään on liitetty vielä muisti RAM vastaavien liitäntöjen avulla. Tässä tapauksessa RAM on muisti, jossa on hajasaanti. Kuten myöhemmin vielä selviää, tämä muisti RAM toimii signaalien välitai 1entamiseksi, jotka siirretään telex-asemalta teletex-asemal1 e tai teletex-asemalta telex-asemal1 e . Nämä signaalit käsittävät sekä signaali-infor-maatioita että myös sanomainformaatioita.
Edellä kuvattujen kytkentäyhteyksien lisäksi on viitattava vielä erääseen kytkentäyhteyteen. Muuntolaitteen TTU tietojensiir-tokytkentä HDLC on nimittäin liitetty erään erillisen ulostulon avulla niin kutsuttuun mikroprosessorin MP keskeytyssisäänme-noon Int. Tämän kytkentäyhteyden kautta mikroprosessorin MP toimintaan voidaan vaikuttaa tietojensiirtokytkennältä HDLC käsin tapahtumien kulun ohjaamiseksi, jotka koskevat tietojensi irtoa, kuten tämä vielä myöhemmin selviää lähemmin.
Edellä on selitetty piirustuksessa esitetyn kytkentäjärjestelyn rakennetta ja seuraavassa käsitellään tämän kytkentäjärjestelyn toimintatapaa. Tällöin puututaan lähinnä periaatteellisesti niihin tapahtumiin, jotka ovat merkittäviä digitaalisten signaalien siirtämiseksi telex-aseman Tx ja toimistokaukokirjoitin-tai teletex-aseman Ttx välillä. Tietojenvälityskeskuksen EDS
8 74562 yleisiin toimintoihin ei tässä yhteydessä tarvitse lähemmin puuttua, koska nämä toiminnat ovat jo riittävästi tunnettuja (ks. yllä mainittu aikakauslehti).
Piirustuksessa esitetyn kytkentäjärjestyksen toimintatavan selvittämiseksi oletettakoon, että telex-asema Tx lähettää kauko-kirjoitinsanoman - so. täydellisen kaukokirjoituksen - nopeudella 50 Bd. Tätä kaukokirjoitinsanomaa koskevat digitaaliset signaalit (nimittäin sekä signaali-informaatiot että sanomain-formaatiot) saapuvat liitäntäkytkennän SAGA1 kautta tietojen-välityskeskukseen EDS, joka luovuttaa välitystoimintansa johdosta nämä digitaaliset signaalit liitäntäkytkennän SAGAn kautta muuntolaitteen TTU sovituskytkennälle USARTa. Sovityskytken-tä USARTa muuntakoon tässä tapauksessa sille sarjassa syötetyt digitaaliset signaalit rinnakkaismuotoon ja jakakoon ne tieto-väylän DB kautta muistiin RAM. Tällöin kaikki kaukokir joitinsanomaan kuuluvat digitaaliset signaalit tallennetaan tähän muistiin RAM, ennen kuin muita siirtotapahtumia esiintyy.
Sen jälkeen kun koko kaukokirjoitinsanoma on tallennettu muistiin RAM, se luetaan jälleen tästä muistista RAM ja jaetaan tietoväylän DB kautta tietojensiirtokytkentään HDLC.
Tässä tietojensiirtokytkennässä HDLC tapahtuu puolestaan esiintyvien digitaalisten signaalien rinnakkais-sarja-muunto. Edelleen tapahtuu tässä tietojensiirtokytkennässä HDLC digitaalisten signaalien käsittely, niin että näille suoritetaan määrätyssä mielessä muotomuunto muodon suhteen, jolla ne on jaettu telex-asemalta Tx. Tietojensiirtokytkentä HDLC jakaa sille syötetyt digitaaliset signaalit siinä muodossa ja sillä tietojensiirto-nopeudella, jotka on määrääviä teletex-asemalle Ttx. Kuten yllä jo mainittiin, kyseessä olevat digitaaliset signaalit jaetaan tällöin vastaavasti säädetyn erotinkytkennän MUX kautta tiedon-välityskeskuksen EDS liitäntäkytkentään SAGDl. Liitäntäkytkennän SAGDn kautta kyseiset digitaaliset signaalit jaetaan tietojenvä-lityskeskuksesta EDS sitten lopulta teletex-asemalle Ttx.
Jos teletex-asemalta Ttx jaetaan digitaalisia signaaleja näiden piirtämiseksi telex-asemalle Tx, niin tällöin esiintyvät seuraavat tapahtumat. Kyseiset digitaaliset signaalit saapuvat ensin liitäntäkytkennän SAGDn kautta tietojenvälityskeskukseen
II
74562 EDS, joka jakaa kyseiset digitaaliset signaalit 1iitäntäkytken-nän SAGD1 kautta muuntolaitteeseen TTU. Tällöin tietojenväli-tyskytkentä HDLC suorittaa nyt näiden sarjassa esiintyvien digitaalisten signaalien sarja-rinnakkais-muunnon ja jakaa ne tietoväylän DB kautta muistille RAM. Sen jälkeen kun kaikki tähän sanomaan kuuluvat digitaaliset signaalit on tallennettu tähän muistiin RAM, nämä digitaaliset signaalit luetaan jälleen tästä muistista RAM ja jaetaan tietoväylän DB kautta sovitus-kytkennälle USARTa. Tämä tapahtuma kulkee tällöin nopeudella, joka vastaa tietojensiirtonopeutta, jota varten telex-asema Tx on suunniteltu. Sovituskytkennässä USARTa tapahtuu lopulta vielä muistista RAM luettujen ja tähän sovituskytkentään jaettujen digitaalisten signaalien rinnakkais-sarja-muunto. Jotta annettaisiin sovituskytkennästä USARTa jaetuille digitaalisille signaaleille se muoto, joka on määräävä telex-asemal1 e Tx, on suoritettava vielä edellä teletex-asemalta Ttx jaettujen digitaalisten signaalien muotomuunto. Tämä muotomuunto tapahtuu tieto-jensiirtokytkennässä HDLC.
Muuntol aitteen TTU sovituskytkennältä USARTa jaetaan teletex-asemalle Tx tarkoitetut digitaaliset signaalit sillä tietojen-siirtonopeudella ja sillä tietomuodolla, joilla telex-asema toimii. Nämä digitaaliset signaalit saapuvat 1iitäntäkytkennän SAGAn kautta tietojenvälityskeskukseen EDS. Ne jaetaan tältä tietojensiirtokeskukselta EDS 1iitäntäkytkennän SAGA1 kautta sitten telex-asemal1 e Tx.
Edellä kuvattujen tapahtumien yhteydessä ei ole vielä tarkasteltu toiseen sovituskytkentään kuuluvaa signaalinmuunninkyt-kentää USARTd. Tätä muunninkytkentää käytetään tässä käsiteltävässä tapauksessa nk. signaalivaiheen aikana, so. signaali-informaatioiden jakelun aikajaksona teletex-asemalta Ttx tai telex-asemalta Tx. Tällöin tämän muuntokytkennän USARTd käyttö mahdollistaa näiden signaali-informaatioiden erään toisen käsittelyn kuin miten olisi asianlaita tietojensiirtokytkennässä HDLC. Etenkin voidaan siten telex-asemilta ja teletex-asemilta toimia erilaisilla signaali proseduureilla, joiden suhteen muun-ninkytkennän USARTd avulla tapahtuu vastaava muunto.
10 74562
Jotta voitaisiin riippuen siirrettävien digitaalisten signaalien laadusta - siis joko ne ovat signaali-informaatioita tai sanomainformaatioita - kytkeä muunninkytkentä USARTd tai tieto-jensiirtokytkentä HDLC toimivaksi, on ohjauskytkennän mikroprosessorilta MP jaettava vastaavia ohjausinformaatioita ohjaus-väylän CB kautta. Tämänlaatuiset ohjaussignaalit mikroprosessori MP voi jakaa kulloinkin määrättyinä ajankohtina digitaalisten signaalien kulloinkin kyseessä olevan siirron aikana muistiin tai muistista RAM. Tämä tarkoittaa, että mikroprosessori MP jakaa vastaavia ohjaussignaaleja muunninkytkennäl1 e USARTd nk. signaalivaiheen aikaa ja vastaavia ohjaussignaaleja tietojen-siirtokytkennäl1 e HDLC tekstinsiirtovaiheen aikana. Mainitun muunninkytkennän USARTd ohjausta varten tarkoitetut ohjaussignaalit esiintyvät tällöin jokaisen signaalivaiheen aikana, so. signaali-informaation jakelun aikavälillä muistista tai muistiin RAM. Sovituskytkennät voivat olla tällöin siten muodostettuja, että ne tunnistavat signaali-informaatioiden esiintymisen ja tämän mukaisesti jakavat vastaavat keskeytyssignaalit mikroprosessorille MP. Tässä yhteydessä todella esiintyvien tapahtumien selventämiseksi tarkasteltakoon seuraavassa digitaalisten signaalien mahdollista siirtoproseduuria teletex-aseman ja telex-aseman välillä.
Teletex-asemalta, kuten piirustuksessa esitetyltä teletex-ase-malta Ttx annettu signaali-informaatio saapuu tietojenvälityskes-kuksen EDS kautta muunninkytkentään USARTd ja myös muuntolaitteen TTU tietojensiirtokytkentään HDLC. Näistä kytkennöistä toimii kuitenkin lähinnä muunninkytkentä USARTd signaali-informaation muuttamiseksi siten, että se sopii halutun telex-aseman ohjaamiseen. Kyseinen muunninkytkentä USARTd suorittaa vastaavan toimintansa, sen jälkeen kun sitä on ohjattu mikroprosessori 1 ta MP käsin vastaavasti osoitettuna. Tämä mikroprosessori MP voidaan saada jakamaan kyseinen ohjaussignaali itse kulloinkin kyseessä olevalta sovituskytkennältä, nimittäin sen yhdessä keskeytyssisään-menossa tapahtuvan jo mainitun ohjauksen avulla.
Mainitulta muunninkytkennältä USARTd annettu signaali-informaatio saapuu sitten muistiin RAM ja sovituskytkennän USARTa kautta tietojenvälityskeskukseen EDS, jotta se sitten voitaisiin tämän n 11 74562 välityskeskuksen kautta jakaa halutulle telex-asemalle, kuten asemalle Tx. Tämä viimeksi mainittu tapahtuma voidaan suorittaa telex-aseman Tx saavutettavuuden tarkastamiseksi. Jos kyseinen telex-asema on saavutettavissa, niin voidaan jakaa vastaava saa-vutettavuuskuittaussignaali tältä telex-asemalta muuntolaitteel-le TTU. Tämä saavutettavuuden kuittaussignaali saapuu sitten sovituskytkennän USARTa kautta muunninlaitteelle USARTd, mikä siinä tapauksessa, että haluttu telex-asema on todella saavutettavissa (so. on liitetty todella tietojensiirtokeskukseen EDS), jakaa erotinkytkennän MUX kautta vaatimussignaalin, joka jaetaan tietojenvälityskeskuksen EDS kautta teletex-asemalle Ttx. Tämän vaatimussignaalin saavuttua teletex-asemalle Ttx se alkaa sitten varsinaista tekstiä esittävien digitaalisten signaalien jakamisen. Nämä digitaaliset signaalit saapuvat tietojenvälityskeskuksen EDS kautta muuntolaitteen TTU tietojensiirtokytkentään HDLC, jotta ne tallennettaisiin tästä kytkennästä muistiin RAM. Kun koko sanoma on tallennettu muistiin RAM, niin koko sanoma jaetaan kyseeseen tulevalle telex-asemalle muuntolaitteelta TTU. Tällöin tapahtuvat selitetyt muuntotapahtumat tietojensiirto-nopeuden ja tietomuodon suhteen.
Sen jälkeen kun koko sanoma on luovutettu halutulle telex-asemalle Tx, voi tämä lähettää takaisin vastaanotto-kuittaus-signaalin tietojenvälityskeskuksen EDS kautta muuntolaitteel-le TTU sen ilmoittamiseksi, että se on vastaanottanut sanoman täydellisesti. Tämän vastaanottokuittaussignaalin perusteella voi muuntolaite TTU sitten lähettää teletex-asemalle Ttx - joka edellä lähetti mainitun sanoman - vahvistussignaalin, joka osoittaa teletex-asemalle Ttx, että sen edellä lähettämä sanoma on tullut vastaanotetuksi halutulla asemalla.
Edellä selitettyä siirtoproseduuria vastaava siirtoproseduuri esiintyy myös silloin, kun on siirrettävä sanoma telex-asemalta teletex-asemalle. Myös tässä tapauksessa muuntolaitteen TTU muunninkytkentä USARTd toimii tuottaakseen kulloinkin kyseessä olevassa signaalivaiheessa vastaavia ohjaustapahtumia, nyt tosin digitaalisten signaalien siirtämiseksi kyseiseltä telex-asemalta teletex-asemalle.
12 74562
Viimeksi tarkasteltujen siirtoproseduurien yhteydessä huomautettakoon vielä, että tällöin voidaan menetellä parhaiten siten, että kulloinkin kutsuvan aseman ja kulloinkin kutsuttavan aseman kutsunumerot on tallennettu muuntolaitteen TTU muistiin RAM.
Tässä tapauksessa on silloin mahdollista digitaalisten signaalien siirron yhteydessä asemalta toiselle (so. telex-asemalta teletex-asemalle tai päinvastoin) muodostaa ensin yhteys toiselta asemalta muuntolaitteeseen TTU vain kutsuttavaa asemaa koskevan signaali-informaation ja oman kutsunumeron jakamiseksi ja sitten kyseessä olevan yhteyden purkamiseksi jälleen. Muuntolait-teelta TTU voidaan sitten mahdollisesti tarkastaa vastaavan yhteyden muodostamisen avulla, onko haluttu kutsuttava asema todella saavutettavissa. Jos kyseinen asema on todella saavutettavissa, mikä tarkoittaa lähinnä sitä, että se on liitetty tietojen-välitysjärjestelmään ja on käyttövalmis, niin muuntolaite TTU voi sitten muodostaa yhteyden asemalle, joka esittää kutsuvaa asemaa. Tämä kutsuva asema voi sitten lähettää varsinaiset sano-masignaalit, joiden siirron jälkeen jälleen kyseessä oleva yhteys puretaan. Sitten voi muuntolaite TTU muodostaa yhteyden haluttuun kutsuttavaan asemaan ja syöttää tälle sitten edellä vastaanotetut sanomasignaalit. Tämän sanomasiirron jälkeen muuntolaite TTU voi sitten purkaa viimeksi mainitun yhteyden ja muodostaa vielä kerran yhteyden siihen asemaan, joka on kutsuva asema. Viimeksi mainitun yhteyden kautta syötetään sitten kyseiselle kutsuvalle asemalle yllä mainittu vastaanoton kuit-taussignaali. Tämän jälkeen myös tämä yhteys puretaan.
Lopuksi huomautettakoon vielä muuntolaitteen TTU suhteen, että tähän muuntolaitteeseen sisältyvä mikroprosessori MP on yhdessä mainitun ohjelmamuistin ROM kanssa muuntolaitteen TTU varsinainen ohjauslaite. Kyseessä olevasta ohjelmamuistista ROM mikroprosessori MP saa vastaavan vaatimuksen perusteella käskyinfor-maatioita kulloinkin suoritettavien ohjaustapahtumien suorittamiseksi. Kuten jo yllä on selitetty, tällaiset tapahtumat tapahtuvat keskeytyssignaalien avulla, jotka syötetään ainakin yhteen mikroprosessorin MP keskeytyssisäänmenoon. Muuntolaitteen TTU mikroprosessoriin MP yhdistettyjä kytkentöjä varten voidaan käyttää markkinoilla olevia moduuleja. Sovituskytken-tää USARTa ja signaalinmuuiminkytkentää USARTd varten voidaan käyttää moduuleja, joiden merkintä on 8251A ja joita valmistaa
II
74562 13 firma Intel. Tietojensiirtokytkentä HDLC voidaan muodostaa yhdellä tai useammalla merkinnällä 8273 merkittyjä moduuleja, joita valmistaa firma Intel. Erotinkytkentä MUX voi olla tavanomainen multiplekserikytkentä, kuten esimerkiksi se tunnetaan merkinnällä SN 74151. Ohjelmamuisti ROM voidaan muodostaa firma Intel'in merkinnällä 2732 varustetuilla moduuleilla, ja varsinainen signaalimuisti RAM voidaan muodostaa firma Intel*in merkinnällä 2185 varustetuilla moduuleilla. Mikroprosessorina MP voidaan käyttää mainitun firman tyyppiä 8085.

Claims (3)

74 S 69 Patenttivaatimukset ' ^ ^ v *-
1. Kytkentäjärjestely digitaalisten signaalien siirtämiseksi ensimmäisellä tietojensiirtoproseduurilla ja ensimmäisellä tietomuodolla toimivien lähetin- ja/tai vastaanotinlaitteiden (Tx) ja toisella, ensimmäisestä tietojensiirtoproseduurista poikkeavalla ja toisella, ensimmäisestä tietomuodosta poikkeavalla tietomuodolla toimivan lähetin- ja /tai vastaanotinlait-teen (Ttx) välillä välityskeskuksen (EDS) kautta, jolloin ensimmäisellä tietojensiirtoproseduurilla, ja ensimmäisellä tietomuodolla tapahtuvaa käyttöä varten järjestetyt lähetin- ja/tai vastaanotinlaitteet (Tx) ja toisella tietojensiirtoproseduurilla ja toisella tietomuodolla tapahtuvaa käyttöä varten järjestetty lähetin- ja/tai vastaanotinlaite (Ttx) on liitetty välityskeskuksen (EDS) liitäntäkytkentöjen (SAGAl-SAGAn; SAGDl-SAGDn) ensimmäisen ja toisen ryhmän kulloinkin kyseessä olevaa tietojensiirtoproseduuria ja kulloinkin kyseessä olevaa tietomuotoa varten järjestettyihin erillisiin liitäntä-kytkentöihin (SAGAl; SAGDn) ja jolloin vähintään liitäntäkytkentöjen kunkin ryhmän yhteen liitäntäkytkentään (SAGAn; SAGD1) on liitetty muuntolaite (TTU), johon on kulloinkin kirjattavissa kaikki lähetinlaitteelta annetut, sanomaan kuuluvat signaalit ensimmäisen tietojensiirtoproseduurin mukaisesti ja ensimmäisellä tietomuodolla tai toisen tietojensiirtoproseduurin mukaisesti ja toisella tietomuodolla ja josta tämän jälkeen kaikki kulloinkin kyseessä olevaan sanomaan kuuluvat signaalit on luettavissa ja toisella tai ensimmäisellä tietojensiirtoproseduurilla ja toisella tai ensimmäisellä tietomuodolla on annettavissa signaalivastaanottoa varten kyseeseen tulevalle vastaanotin-laitteelle, tunnettu siitä, että muuntolaite (TTU) sisältää muistilaitteen (RAM), jossa on hajasaanti ja joka on liitetty tietosisäänmenonsa avulla ja tietoulostulonsa avulla sovituskytkentöjen (USARTa; USARTd, HDLC) kautta liitäntäkytkentöjen kunkin ryhmän kulloinkin yhteen liitäntäkytkentään (SAGAn; SAGD1), että sovituskytkennät (USARTa; USARTd, HDLC) ja muistilaite (RAM) on yhdistetty ohjaus-kytkentään (MP, ROM), joka tuottaa käyttövaatimuksen esiintymisen perusteella yhdeltä sovituskytkennältä käsin, joka on liitetty liitäntäkytkentöjen toisen ryhmän yhteen liitäntäkytkentään, ensin yhteyden tämän sovituskytkennän (esim. USARTa) ja muistilaitteen II 74562 (RAM) välillä ja sitten yhteyden muistilaitteen (RAM) ja yhden sovituskytkennän (USARTd, HDLC) välillä, joka on liitetty liitän täkytkentöjen toiseen ryhmään kuuluvaan 1iitäntäkytkentään (SAGD1), että ohjauskytkentä sisältää mikroprosessorin (MP), joka on liitetty tietoväylän (DB), osoiteväylän (AB) ja ohjaus-väylän (CB) avulla sekä sovituskytkentöihi n (USARTa; USARTd, HDLC) ja muistilaitteeseen (RAM) että myös ohjelmamuisti1 ait-teeseen (ROM), että 1iitäntäkytkentöjen (SAGD1-SAGDn) toisen ryhmän yhteen 1iitäntäkytkentään liitetty sovituskytkentä (USARTd, HDLC) on liitetty signaalinmuunninkytkentänsä (USARTd) ja tietojensiirtokytkentänsä (HDLC) avulla sisäänmenopuolel ta yhteisesti ja uiostulopuolel ta erotinkytkennän (MUX) kautta 1iitäntäkytkentöjen toisen ryhmän kyseessä olevaan liitäntäkyt-kentään (SAGD1), ja että erotinkytkentää (MUX) säädetään tietosignaalien ja signaali-informaatioiden siirtämiseksi eri asentoihin.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kytkentäjärjestely, tunnettu siitä, että vähintään yksi sovituskytkentä (USARTd, HDLC) on yhdistetty ohjauskytkennän (MP, ROM) keskeytysohjaus-sisäänmenoon (Int), joka ohjaa keskeytyssignaalin vastaanoton avulla tässä sisäänmenossa (Int) yhteyden muodostamista muistilaitteen (RAM) ja sen 1iitäntäkytkennän välillä, johon kyseinen sovituskytkentä on yhdistetty.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen kytkentäjärjestely, tunnettu siitä, että 1iitäntäkytkentöjen (SAGAl-SAGAn) ensimmäisen ryhmän 1iitäntäkytkentään liitetty sovituskytkentä (USARTa) on suunniteltu sille sisäänmenopuolel ta kulloinkin syötettävien signaalien rinnakkais-sarja-muuntoa tai sarja- rinnakkais-muuntoa varten vastaavasti ja että 1iitäntäkytkentöjen (SAGD1-SAGDn) toisen ryhmän yhteen 1iitäntäkytkentään liitetty sovituskytkentä sisältää sille sisäänmenopuolel ta kulloinkin syötettyjen signaali-informaatioiden vastaanottoa ja muuntoa varten tarkoitetun signaalinmuunninkytkennän (USARTd), jossa on sarja-rinnakkais/rinnakkais-sarja-muunto-toiminnat, ja 74562 tietojensiirtokytkennän (HDLC), joka toimii pelkästään tieto-jensiirrossa muistilaitteen (RAM) ja 1ähetin-/vastaanotinlait-teen (Ttx) välillä, joka on liitetty 1i1täntäkytkentöjen toiseen ryhmään kuuluvaan 1iitäntäkytkentään (SAGD1-SAGDn).
FI800980A 1979-03-30 1980-03-28 Kopplingsanordning foer oeverfoering av digitala signaler mellan saendar/mottagaranordningar som arbetar med olika dataoeverfoeringsprocedurer och olika dataformat. FI74562C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2912649 1979-03-30
DE2912649A DE2912649C2 (de) 1979-03-30 1979-03-30 Schaltungsanordnung zur Übertragung von digitalen Signalen zwischen mit unterschiedlichen Datenübertragungsprozeduren und mit unterschiedlichen Datenformaten arbeitenden Sende- und/oder Empfangseinrichtungen über eine Vermittlungsanlage

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI800980A FI800980A (fi) 1980-10-01
FI74562B FI74562B (fi) 1987-10-30
FI74562C true FI74562C (fi) 1988-02-08

Family

ID=6066893

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI800980A FI74562C (fi) 1979-03-30 1980-03-28 Kopplingsanordning foer oeverfoering av digitala signaler mellan saendar/mottagaranordningar som arbetar med olika dataoeverfoeringsprocedurer och olika dataformat.

Country Status (9)

Country Link
US (1) US4323728A (fi)
EP (1) EP0017035B1 (fi)
AT (1) ATE4477T1 (fi)
BR (1) BR8001920A (fi)
DE (2) DE2912649C2 (fi)
DK (1) DK149730C (fi)
FI (1) FI74562C (fi)
NO (1) NO151524C (fi)
ZA (1) ZA801864B (fi)

Families Citing this family (17)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2938750A1 (de) * 1979-09-25 1981-04-02 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Schaltungsanordnung zur uebertragung von digitalen signalen zwischen mit unterschiedlichen datenuebertragungsprozeduren und mit unterschiedlichen datenformaten arbeitenden sende- und/oder empfangseinrichtungen
DE3012133A1 (de) * 1980-03-28 1981-10-08 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Verfahren und schaltungsanordnung zur aufnahme und abgabe von informationsdaten und signalisierungsdaten bei einer programmgesteuerten datenvermittlungsanlage
DE3030887C2 (de) * 1980-08-14 1985-08-14 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Verfahren zum Herstellen von Verbindungen von an einer Datenvermittlungsanlage angeschlossenen Teilnehmerstellen bzw. Übertragungsleitungen zu Signalumsetzern
DE3110791C2 (de) * 1981-03-19 1986-09-11 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Schaltungsanordnung zum Verbinden von an einer Datenvermittlungsanlage angeschlossenen Telex-Teilnehmerstellen mit ebenfalls an der Datenvermittlungsanlage angeschlossenen Teletex-Teilnehmerstellen
DE3206796A1 (de) * 1982-02-25 1983-09-01 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Verfahren zum abgeben von zusatzinformationen in verbindung mit ueber eine datenvermittlungsstelle zu uebertragenden nachrichtensignalen
DE3207265A1 (de) * 1982-03-01 1983-09-08 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Verfahren zum ermitteln der dauer des bestehens einer verbindung zwischen teilnehmerstellen einer datenvermittlungsanlage
DE3210439A1 (de) * 1982-03-22 1983-09-22 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Verfahren und schaltungsanordnung zum uebertragen von nachrichtensignalen zwischen mit unterschiedlichen uebertragungsprozeduren arbeitenden vermittlungsstellen eines ersten vermittlungsnetzes und eines zweiten vermittlungsnetzes
DE3431794A1 (de) * 1984-08-29 1985-09-12 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Verfahren zum uebertragen von datensignalen
WO1986002749A1 (en) * 1984-10-23 1986-05-09 Televerket Arrangement for communication between equipment belonging to different network architectures
US5030764A (en) * 1986-05-23 1991-07-09 Hoffmann-La Roche Inc. Novel tetrahydronaphthalene and indane derivatives
US5030765A (en) * 1986-05-23 1991-07-09 Hoffmann-La Roche Inc. Novel tetrahydronaphthalene and indane derivatives
US4868183A (en) * 1986-07-21 1989-09-19 Otsuka Pharmaceutical Factory, Inc. N-pyrazinyl substituted P-aminophenols
GB2196518A (en) * 1986-10-17 1988-04-27 Airtech Ltd Protocol adaptor
AT388728B (de) * 1987-03-17 1989-08-25 Hoffmann La Roche Neue tetrahydronaphthalin- und indanderivate
EP0285841A1 (de) * 1987-04-10 1988-10-12 Siemens Aktiengesellschaft Schaltungsanordnung zum Übertragen von Datensignalen zwischen mit unterschiedlichen Datenübertragungsprozeduren arbeitenden Teilnehmereinrichtungen
JPH0923254A (ja) * 1995-07-05 1997-01-21 Fujitsu Ltd 系間データリンク方式
DE19631050A1 (de) * 1996-08-01 1998-02-05 Frank Bergler Schnittstellenkonverter für USB

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1193085B (de) * 1963-12-09 1965-05-20 Siemens Ag Fernschreibanlage fuer Waehlverkehr mit auf verschiedene Telegrafiergeschwindigkeiten und gegebenenfalls Codes einstellbaren Fernschreibmaschinen
BE786045A (fr) * 1971-07-09 1973-01-10 Int Standard Electric Corp Systeme telephonique a trafic de donnees
GB1443175A (en) * 1973-04-06 1976-07-21 Plessey Co Ltd Code conversion equipment for data switching systems
GB1444804A (en) * 1973-07-05 1976-08-04 Standard Telephones Cables Ltd Telecommunication systems
US3958088A (en) * 1974-03-29 1976-05-18 Xerox Corporation Communications systems having a selective facsimile output
IT1071840B (it) * 1976-11-12 1985-04-10 Olivetti & Co Spa Sistema multiprocessore per la commutazione automatica di linee telegrafiche e metodo di trasferimento dei caratteri di informazione
US4156796A (en) * 1977-11-29 1979-05-29 International Business Machines Corporation Programmable data processing communications multiplexer
DE2813961C2 (de) * 1978-03-31 1980-02-07 Siemens Ag, 1000 Berlin Und 8000 Muenchen Verfahren und Schaltungsanordnung zur Vermittlung von Signalen, die in unterschiedliche Übertragungsgeschwindigkeitsklassen fallen, in einer programmgesteuerten Datenvermittlungsanlage

Also Published As

Publication number Publication date
DK149730B (da) 1986-09-15
FI74562B (fi) 1987-10-30
ZA801864B (en) 1981-04-29
NO151524C (no) 1985-04-24
US4323728A (en) 1982-04-06
FI800980A (fi) 1980-10-01
DK136480A (da) 1980-10-01
DE2912649C2 (de) 1981-10-01
BR8001920A (pt) 1980-11-25
ATE4477T1 (de) 1983-09-15
DE2912649A1 (de) 1980-10-02
DK149730C (da) 1987-07-13
NO794216L (no) 1980-10-01
EP0017035A1 (de) 1980-10-15
NO151524B (no) 1985-01-07
EP0017035B1 (de) 1983-08-17
DE3064558D1 (en) 1983-09-22

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI74562C (fi) Kopplingsanordning foer oeverfoering av digitala signaler mellan saendar/mottagaranordningar som arbetar med olika dataoeverfoeringsprocedurer och olika dataformat.
EP0400017B1 (en) Data transmission system
CA1219939A (en) Exchange system
CN85107302B (zh) 用于建立通信通路的设备
US4477898A (en) Process for determining active channel configurations in a multiplex communications system and a system for implementing said process
US4500985A (en) Communication path continuity verification arrangement
US4392222A (en) Combined circuit and packet switched system
FI88982B (fi) Asynkroniskt, tidsindelat kommunikationsoeverfoeringssystem
US4354261A (en) Circuit arrangement and method for multi-address switching operations
DK151674B (da) Fremgangsmaade og kredsloeb til formidling af data mellem dataterminaler
CN101247340A (zh) 一种端口镜像的实现方法
US6862294B1 (en) Method and apparatus for overcoming large transport delays between master and slave utopia devices
US4307265A (en) Circuit arrangement for transmitting digital signals between transmitting and/or receiving devices operating with different data transmission procedures and different data formats
SE430732B (sv) Anordning for att ansluta digitala terminaler till en digital vexel
FI74173C (fi) Kretsanordning foer att foerbinda till en datavaexel anslutna telexabonnentapparater med aeven till datavaexeln anslutna teletexabonnentapparater.
DK151673B (da) Kredsloeb til overfoering af datasignaler mellem to dataterminaler i et dataoverfoeringsanlaeg
GB2168572A (en) Communication system
KR0182643B1 (ko) 유니 글로발 버스 호환 장치
FI73851C (fi) Foerfarande foer framstaellning av foerbindelser fraon till en datavaexel anslutna abonnentapparater eller resp. fraon oeverfoeringsledningar till signalomvandlare.
FI80551C (fi) Foerfarande foer identifiering av en anropande abonnentapparat i en transitstation pao basen av anslutningskaennetecken vid en fjaerrskrift- och datavaexelanlaeggning.
US4570565A (en) Method and circuit arrangement for providing date and time information in a telex and data switching system
JPS5989065A (ja) フアクシミリ通信方式
KR19980049374A (ko) Atm 교환기의 스탠바이 프로세서 통신 장치 및 이를 이용한 통신 방법
JPH0366243A (ja) バス放送型パケット交換機
US2887527A (en) Communication system

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: SIEMENS AKTIENGESELLSCHAFT