FI73851C - Foerfarande foer framstaellning av foerbindelser fraon till en datavaexel anslutna abonnentapparater eller resp. fraon oeverfoeringsledningar till signalomvandlare. - Google Patents

Foerfarande foer framstaellning av foerbindelser fraon till en datavaexel anslutna abonnentapparater eller resp. fraon oeverfoeringsledningar till signalomvandlare. Download PDF

Info

Publication number
FI73851C
FI73851C FI812501A FI812501A FI73851C FI 73851 C FI73851 C FI 73851C FI 812501 A FI812501 A FI 812501A FI 812501 A FI812501 A FI 812501A FI 73851 C FI73851 C FI 73851C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
signal
ttu1
signal converter
free
converter
Prior art date
Application number
FI812501A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI812501L (fi
FI73851B (fi
Inventor
Dietmar Franz
Norbert Torggler
Original Assignee
Siemens Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Siemens Ag filed Critical Siemens Ag
Publication of FI812501L publication Critical patent/FI812501L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI73851B publication Critical patent/FI73851B/fi
Publication of FI73851C publication Critical patent/FI73851C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04LTRANSMISSION OF DIGITAL INFORMATION, e.g. TELEGRAPHIC COMMUNICATION
    • H04L12/00Data switching networks
    • H04L12/50Circuit switching systems, i.e. systems in which the path is physically permanent during the communication
    • H04L12/52Circuit switching systems, i.e. systems in which the path is physically permanent during the communication using time division techniques

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Communication Control (AREA)
  • Radar Systems Or Details Thereof (AREA)
  • Communication Cables (AREA)
  • Cable Transmission Systems, Equalization Of Radio And Reduction Of Echo (AREA)
  • Details Of Connecting Devices For Male And Female Coupling (AREA)
  • Helmets And Other Head Coverings (AREA)
  • Data Exchanges In Wide-Area Networks (AREA)

Description

1 73851
Menetelmä yhteyksien muodostamiseksi tietojenvälitys-laitteeseen liitetyiltä tilaaja-asemilta tai vast, siir-tojohdoilta signaalinmuuntimiin
Keksinnön kohteena on menetelmä yhteyksien muodostamiseksi tietojenvälityslaitteeseen liitetyiltä, signaaleja erilaisilla proseduureilla käsitteleviltä ja siirtäviltä tilaaja-asemilta tai vast, siirtojohdoilta samoin tietojenvälitys-laitteeseen liitettyihin signaalinmuuntimiin, joiden vapaa-tilan tai vast, varaustilan ilmaisevat tilasignaalit pidätetään tietojenkäsittelylaitteessa, jolloin tilaaja-asemalta tai vast, siirtojohdon kautta tulevan yhteysvaatimuksen esiintyessä yhteyden muodostamiseksi signaalinmuuntimeen todetaan vapaatilan signaalien esilläolo tietojenkäsittely-laitteessa ja jolloin signaalinmuuntimen vapaatilan ilmoittava vapaatilasignaali muutetaan kyseisen signaalinmuuntimen varauksella varaustilasignaaliksi, joka muutetaan vasta kyseisen signaalinmuuntimen ollessa regenerointikykyi-nen vapaatilasignaaliksi.
Tunnetaan jo palvelu- tai kirjausmuuntimiksi ja lyhyesti signaalinmuuntimiksi nimitettävä kytkentälaite digitaalisten signaalien siirtämiseksi ensimmäisen tietojensiirto-proseduurin mukaisesti ja ensimmäisellä muotolauseella toimivien lähetys- ja/tai vastaanottolaitteiden ja ensimmäisestä tietojensiirtoproseduurista poikkeavan toisen tietojen-siirtoproseduurin mukaisesti sekä ensimmäisestä tietomuoto-lauseesta poikkeavalla toisella tietomuotolauseella toimivien lähetys- ja/tai vastaanottolaitteiden välillä välityslaitteen kautta (DE-hakemus P 29 12 649.6-31). Tässä tunnetussa kytkentälaitteessa on järjestetty useita muuntolaitteita, jotka on liitetty välityslaitteen liitäntäkytkentöjen kahteen erilaiseen ryhmään kuuluviin liitäntäkytkentöihin. Ensimmäisellä tietojensiirtoproseduurilla ja ensimmäisellä tietomuotolauseella toimivan lähetyslaitteen ja toisella tietojen- 2 73851 siirtoproseduurilla ja toisella tietomuotolauseella toimivan vastaanottolaitteen välisen yhteyden yhteydessä käytetään tällaista muuntolaitetta tarpeellisten muuntotapahtumien suorittamiseksi. Tätä tarkoitusta varten kyseinen muunto-laite varataan välityslaitteella vaatimuksen perusteella. Jotta voitaisiin varata yksi useista järjestetyistä muunto-laitteista, on välityslaitteen käytettävissä oltava informaatiot kyseisten muuntolaitteiden varattavuudesta.
Keksinnön perustana on tehtävä osoittaa tapa, miten lähdettäessä alussa mainitun tyyppisestä menetelmästä voidaan asettaa tietojenvälityslaitteen käyttöön suhteellisen yksinkertaisella tavalla informaatiot yksittäisten järjestettyjen signaalinmuuntimien tai vast, muuntolaitteiden varattavuudesta tai vast, varaustilasta.
Edellä esitetty tehtävä ratkaistaan alussa mainitun laatui-sessa menetelmässä keksinnön mukaisesti siten, että kulloinkin kyseessä olevalta signaalinmuuntimelta luovutetaan kyseiselle signaaliinuuntimelle tätä ennen signaalimuuntoa varten syötettyjen signaalien tapahtuneen edelleenjohtamisen jälkeen signaalinsiirron lopun ilmaisevasta saattosignaalis-ta mahdollisesti poikkeava erillinen vapaan ilmaiseva signaali, jonka avulla muutetaan tämän signaalinmuuntimen va-raustilan ilmaiseva varaustilansignaali välittömästi vapaa-tilansignaaliksi.
Keksinnön etuna on se, että voidaan suhteellisen yksinkertaisella tavalla asettaa käyttöön tietojenvälityslaitteessa informaatiot signaalinmuuntoa varten kyseeseen tulevan signaalinmuuntimen varaustilasta.
Tarkoituksenmukaisesti käytetään vapaan ilmaisevana signaali kulloinkin kyseessä olevaan signaalinmuuntimeen kulloinkin erikseen tallennettua ohjaussignaalia, joka luovutetaan kyseiseltä signaalinmuuntimelta tähän sitä ennen syötettyjen infor-maatiosignaalien luovutuksen jälkeen. Näin on ohjauspanos erittäin vähäinen kulloinkin kyseessä olevan vapaan ilmaise- 3 73851 van signaalin valmiiksiasettamista varten.
Kulloinkin kyseessä olevalta signaalimuuntimelta voidaan luovuttaa sen varaustilan ilmaiseva ohjaussignaali tie-tojenvälityslaitteeseen siinä tapauksessa, että kyseinen sig-naalinmuunnin on viallinen. Näin voidaan edullisesti varmistaa, että tietojenvälityslaitteella ei varata signaalin-muuntoon käyttökelvottomia signaalinmuuntimia.
Keksintöä selitetään lähemmin piirustusten avulla, joissa kuvio 1 esittää lohkokaaviokuvan tietojenvälityslaitteesta, johon on liitetty lähetys-/vastaanottolaitteet ja signaalin-muuntimet, kuvio 2 esittää kuviossa 1 esitetyn tietojenvälityslaitteen osan rakennetta keksinnön selventämiseksi.
Kuviossa 1 on esitetty kuten alussa mainitussa patenttihakemuksessa osittain tunnettu elektroninen tietojenvälityslai-te EDS. Tästä tietojenvälityslaitteesta EDS on esitetty yksinomaan liitäntäkytkentöjen ensimmäiseen ryhmään kuuluvat liitäntäkytkennät SAGAx, SAGAl-SAGAn, toiseen liitäntäkytkentö jen ryhmään kuuluvat liitäntäkytkennät SAGDx, SAGD1-SAGDn, liitäntäkytkentöjen yksittäisiin ryhmiin kuuluvat syöttö-/tulostuskoodimuuntajät EACW tai vast. EACD, siirron-ohjauslaite UEAS, muistiyksikkö SE ja ohjelmanohjausyk-sikkö PE. Syöttö-/tulostuskoodimuuntajiin EACW yhdistetyt liitäntäkytkennät käsittelevät digitaalisia signaaleja pola-riteettivuoroittain. Toisiin syöttö-/tulostuskoodimuunta-jin EACD yhdistetyt liitäntäkytkennät toimivat niin kutsuttujen bittiryhmien käsittelemiseksi, jotka ovat kulloinkin useita bittejä, esimerkiksi kahdeksan bittiä käsittäviä digitaalisia signaaleja, joita nimitetään myös kuoriksi.
Kuviossa 1 esitetyistä liitäntäkytkennöistä on muutamat pola-riteettivaihtoa käsittelevät liitäntäkytkennät yhdistetty 4 73851 lähetys-/vastaanottolaitteisiin, jotka luovuttavat ja ottavat vastaan digitaalisia signaaleja ensimmäisellä tie-tojensiirtonopeudella ja ensimmäisessä tietomuotolauseessa. Nämä lähetys-/vastaanottolaitteet ovat tavanomaisia kauko-kirjoitin- tai vast, telex-asemia,joista kuviossa 1 on esitetty yksi merkinnällä Tx varustettuna. Nämä telex-asemat pystyvät työskentelemään 50 BD:n tietojensiirtonopeudella ja käyttämällä kansainvälisiä sähkötysaakkosia n:o 2, siis aloitus-lopetus-tietomuotolauseella. Telex-asema Tx on tällöin liitetty esimerkiksi puolidupleksikäytössä käytetyn johdon Lx kautta liitäntäkytkentään SAGAx. Tähän johtoon merkitty monikkomerkki esittää, että kyseiseen liitäntäkytkentään SAGAx voi olla liitettynä vielä useita telex-asemia.
Muutamiin digitaalisia signaaleja bittiryhmien tai vast, kuorten muodossa käsitteleviin liitäntäkytkentöihin on yhdistetty kuvion 1 mukaisesti lähetys-/vastaanottolaitteet, jotka voivat luovuttaa tai vast, vastaanottaa digitaalisia signaaleja sarjassa bittiryhmien tai vast, kuorien muodossa. Nämä lähetys-/vastaanottolaitteet voivat olla niin kutsuttuja toimistokaukokirjoitusasemia, joita nimitetään myös teletex-asemiksi. Kuviossa 1 on tällaista teletex-asemaa merkitty merkillä Ttx. Tämä teletex-asema on liitetty liitäntäkytkentään SAGDx. Kyseiseen liitosjohtoon merkitty monikkomerkki osoittaa, että kyseiseen liitäntäkytkentään SAGDx voi olla liitettynä vielä useita teletex-asemia. Teletex-asemien suhteen huomautettakoon, että nämä voivat luovuttaa ja vastaanottaa sarjassa esiintyviä signaaleja 2400 bittiä/sek tietojensiirtonopeudella, nimenomaan synkronisina tietosignaaleina. Siten tällaisia tietosignaaleja ei ole määrätty aloitus- ja lopetusmerkeillä.
Kuviossa 1 esitettyyn tietojenvälityslaitteeseen EDS on yhdistetty joukko signaalinmuuntimia TTUl-TTUn. Näiden sig-naalinmuuntimien rakenne on esitetty jo alussa mainitussa patenttihakemuksessa; tästä syystä se oltetaan tässä tunnetuksi. Seuraavien esitysten suhteen mainittakoon vielä, 5 73851 että signaalinmuunnin TTUl on yhdistetty johdon LI kautta sekä lähetys- että myös vastaanottopuolella liitäntäkytken-tään SAGA1, ja että signaalinmuunnin TTUn on yhdistetty sekä lähetys- että myös vastaanottopuolella johdon Ln kautta liitäntäkytkentään SAGAn. Muista signaalisisäänmenoista/sig-naaliulostuloista kyseiset signaalinmuuntimet on liitetty liitäntäkytkentöihin SAGDl tai vast. SAGDn. Mainittujen liitosjohtojen kautta signaalinmuuntimet vastaanottavat kulloinkin tietojensiirtoproseduurin suhteen ja tietomuoto-lauseessa muunnettavat signaalit tai vast, luovuttavat kulloinkin muunnetut digitaaliset signaalit. Tämä tarkoittaa, että signaalinmuuntimet muuntavat niihin syötetyt telex-signaa-lit teletex-asemalla toistettaviksi digitaalisiksi signaaleiksi ja muuntavat teletex-asemilta luovutetut digitaaliset signaalit telex-signaaleiksi. Tähän muuntoon voi myös kuulua, että teletex-asemalta luovutetut erikoismerkit (esim. dollari-merkki) lähetetään uloskirjoitetussa muodossa kulloinkin kyseeseen tulevalle telex-asemalle.
Kuviossa 2 on esitetty osa kuviossa 1 esitetystä tietojen-välityslaitteesta EDS keksinnön mukaisen menetelmän havainnollistamiseksi. Kuvion 2 mukaisesti on esitetty lähemmin kuviossa 1 jo esitetyt liitäntäkytkennät SAGAx ja SAGA1. Liitäntäkytkentään SAGAx on yhdistetty kuviossa 1 samoin esitetty johto Lx, ja liitäntäkytkentään SAGA1 on yhdistetty kuviossa 1 samoin esitetty johto LI. Liitäntakytkentä SAGA1 on, kuten kuviossa 2 on esitetty, yhdistetty signaa-linmuuntimeen TTUl.
Kuviossa 2 esitetty kytkentälaite sisältää rekisterillä Reg esitetyn varaustilamuistin, johon sisältyvät informaatiot yksittäisten signaalinmuuntimien vapaa-/varausti lasta. Rekisterin Reg yksittäisten rekisteriasteiden (1-bitti-rekisteriasteet) ulostulot on yhdistetty sulkuelinten GSl-GSm sulkusisäänmenoihin, jotka on liitetty signaalisi säänme noista laskimen Cnt laskinasteiden ulostuloihin.
Tämä laskin Cnt voi olla muodostettu siten, että se luovuttaa kulloinkin yhdestä laskinsisäänmenoistaan ulostulosignaalin "1".
6 73851
Ulostuloistaan sulkuelimet GSl-GSm on liitetty TAI-elimen GOx kautta bistabiilin kippielimen FF palautussisäänmenoon R. Tämä bistabiili kippielin on liitetty aset.ussisäänme-noetaan S koodaajan Cod3 ulostuloon, joka pystyy luovuttamaan siihen sisäänmenopuolella syötetyn ohjaussignaalin perusteella ulostulopuolella "l"-signaalin. Kuviossa 2 koodaaja on esitetty dekooderikytkennän sisältävänä laitteena. Kyseinen koodaaja Cod3 on liitetty sisäänmenopuolella signaalinluovutusjohdon Lx kautta liitäntäkytkentään SAGAx.
Bistabiili kippielin FF on yhdistetty asetustilassa "1"-signaalia johtavasta ulostulostaan Q JA-elimen GUg sisäänme-noon. Tämä JA-elin GUg on liitetty toisesta sisäänmenostaan tahtigeneraattorin Tg ulostuloon. Ulostulostaan JA-elin GUg on liitetty laskimen Cnt laskusisäänmenoon.
Bistabiilin kippielimen FF ulostuloon Q on lisäksi yhdistetty signaalinsiirtokytkennän Te ohjaussisäänmeno, jossa on esitetty yksinomaan sulkuelin, joka on siirtokelpoinen bistabiilin kippielimen FF ulostulosta Q syötetyn "0,,-ohjaus-signaalin perusteella. Signaalinsiirtokytkentään Te voi olla järjestetty mahdollisesti useita toimintaelimiä tämän signaalinsiirtokytkennän Te sisäänmenopuolelle syötettyjen signaalien luovuttamiseksi ulostulopuolella, jotka signaalit ovat tällöin osoitteita.
Bistabiilin kippielimen FF ulostulo Q on yhdistetty lopuksi vielä muiden JA-elinten GUal-GUam toisiin sisäänmenoihin. Nämä JA-elimet on liitetty toisista sisäänmeno!staan laskimen Cnt laskinsisäänmenoihin. Ulostulopuolella kyseiset JA-elimet on yhdistetty kulloinkin yhden TAI-elimen G01-G0m kautta rekisterin Reg rekisteriasteiden sisäänkirjaussisään-menoihin.
Viimeksimainittujen TAI-elinten G01-G0m muihin sisäänmenoihin on yhdistetty JA-elinten GUbll,GUbl2 - GCJml, GUm2 ulostulot. Näistä JA-elimistä JA-elimet GUbll - GUml on liitetty toisista sisään-menoistaan yhteisesti kytkentäpisteeseen, jolle syötetään jatkuvasti 7 73851 "l"-signaali. Muut JA-elimet GU12-GUm2 on liitetty toisista sisäänmeno!staan yhteisesti kytkentäpisteeseen, jolle syötetään jatkuvasti "0"-signqali. Toisista sisäänmenoistaan JS-elimet GUbll, GUbl2-GUml, GUm2 on liitetty dekooderin Dec2 ulostuloon, joka on liitetty sisäänmenopuolella liitän-täkytkennän SAGAl ulostuloon.
Jo mainittu laskin Cnt on liitetty laskinulostuloistaan edelleen koodaajan Cod2 sieäänmenoihin. Tämä koodaaja suorittaa siihen laskimelta Cnt käsin syötettyjen laskinsignaalien uudelleenkoodaukser.; uudelleenkoodatut laskinsignaalit toimivat osoitteina kuvion 2 alaosassa esitetyn muistin M ohjaamiseksi. Kuten jo mainittiin, toimii signaalinsiirtokytken-tä Te kyseisten osoitteiden siirtämiseksi. Tämä kytkentä on liitetty sisäänmenopuolella koodaajan Cod2 ulostuloihin, ja ulostulopuolella se on yhdistetty muistin M sisäänkirjaus-sisäänmenoon Ead. Tämä muisti M toimii yhteysmuistina, joka - kuten on jo tunnettua tietojenvälityslaitteen EDS yhteydestä - sisältää jokaista syöttöjohtoa esittävää, digitaalisia signaaleja syöttävää johtoa (esim. Lx) varten muistikennon, johon kyseeseen tulevan, ottojohtoa esittävän siirtojohdon (esim. Li) osoite on sisäänkirjattu tai vast, sisäänkirjataan, jonka kautta kulloinkin kyseessä olevat digitaaliset signaalit on luovutettava.
Muisti M on liitetty osoitteenmuodostussisäänmenoistaan dekooderin Decl ulostuloihin, joka on liitetty sisäänmenopuolella johdon Lx kautta liitäntäkytkentään SAGAx. Signaaliulos-tuloistaan - jotka johtavat vastaavan ohjauksen perusteella kulloinkin ulostulosignaalin - muisti M on yhdistetty koodaajan Codl sisäänmenopuoleen. Tämä koodaaja Codl on yhdistetty kuvion 2 mukaisesti ulostulopuolella kahden JA-elimen GUy, GUz toisiin sisäämnenoihin.
Molemmat JA—elimet GUy,GUz on liitetty toisista sisäänmenoistaan yhteisesti jo mainittuun johtoon Lx. JA-elin GUy on yhdistetty ulostulopuolella liitäntäkytkennän SAGAl yhteen sig-naalisisäänmenoon. JA-elin GUz on yhdistetty ulostulopuolelle liitäntäkytkennän SAGAx yhteen signaalisisäänmenoon.
8 73851
Kuten edellä jo esitettiin, muisti M sisältää yksittäisille syöttöjohdoille järjestetyissä muistikennoissaan osoitteet kulloinkin käytettävistä ottojohdoista. Kuviossa 2 on tässä yhteydessä esitetty merkinnällä ADR · TTU1, että digitaaliset signaalit siitä syöttöjohdosta, jolle kuuluu muistin M ylin kenno, on johdettava edelleen otto-johdon kautta, joka johtaa ensimmäiseen signaalinmuuntimeen TTU1. Vastaavalla tavalla on muistissa M esitetyllä osoitteella ADR · SAGAx esitetty, että digitaaliset signaalit siitä syöttöjohdosta, jolle kuuluu muistin M viimeinen muistikenno, on johdettava ottojohdon kautta, joka on liitetty liitäntäkytkentään SAGAx.
Nyt selitetään lähemmin keksinnön mukaista menetelmää viitaten kuviossa 2 esitettyyn kytkentälaitteeseen. Tätä varten oletettakoon ensin, että kyseinen kytkentälaite on lähtötilassa, jossa ei ensin esiinny mitään yhteyttä. Lähdettäessä tästä tilasta oletettakoon, että johtoon Lx liitetyllä telex-asemalla on sellainen yhteystoivomus, että signaalinmuunnin on otettava mukaan tähän yhteyteen. Kuvion 1 suhteen tämä merkitsee sitä, että kyseinen telex-asema haluaa lähettää digitaalisia signaaleja teletex-asemalle. Tätä tarkoitusta varten kyseinen telex-asema luovuttaa halutulle yhteydelle luonteenomaisen ilmoitussignaalin, joka tunnistetaan koodaajalla Cod3 sellaisenaan. Koodaaja Cod3 luovuttaa tämän perusteella ulostulopuolella "l"-signaalin, joka johtaa tähän asti palautustilassa olleen bistabiilin kippiasteen FF asetukseen. Tämän jälkeen bistabiilin kippiasteen FF ulostulosta Q luovutettu "l"-signaali saa toisaalta aikaan sen, että signaalinsiirtokytkentä Te suljetaan, niin että tälle kytkennälle sisäänmenopuolella syötettyjä signaaleja ei luovuteta ulostulopuolella. Toisaalta bistabiilin kippi-elimen FF ulostulosta Q luovutettu "l"^signaali saa aikaan sen, että JA-elin GUg on siirtokykyinen tahtigeneraattorilta Tg luovutettujen tahtipulssien ajan. Nämä tahtipulssit saapuvat laskimen Cnt laskinsisäänmenoon, joka suorittaa 73851 tämän jälkeen laskemistaan, esimerkiksi esiintyvien tahti-pulssien rytmissä. Tämän lisäksi bistabiilin kippielimen FF ulostulosta Q luovutettu "l"-signaali saa aikaan sen, että JA-elimiä GUal-GUam ohjataan siirtokykyiseen tilaan.
Laskin Cnt luovuttaa, kuten edellä mainittiin, laskinasemis-saan kulloinkin vain yhdestä laskinulostuloistaan "1"-signaalin. Siten ohjataan sulkuelimet GSl-GSm peräkkäin siirtokykyiseen tilaan. Kyseisistä sulkuelimistä se, joka saa sulkusisäänmenossaan "0"-signaalin rekisterin Reg kyseiseltä rekisterikennolta syötettynä, luovuttaa sitten "1"-signaalin ulostulostaan. Huomattakoon, että "Ο’’-tilan tai vast, -signaalin esiintyminen rekisterin Reg kulloinkin kyseessä olevassa rekisterikennossa on tunnusomaista sille, että kyseinen signaalinmuunnin (TTU) on vielä vapaatilassa. "l"-tila tai vast, -signaali rekisterin Reg kulloinkin kyseessä olevassa rekisterikennossa on sitä vastoin tunnusomaista sille, että kyseinen signaalinmuunnin (TTU) on varaustilassa. Rekisterin Reg yksittäisten rekisterikenno-jen ja signaalinmuuntimien (TTU) välinen järjestys muodostuu ottamalla huomioon laskimen Cnt erilaiset laskinasemat, joka laskin luovuttaa erilaisten laskinasemiensa avulla kaikkien signaalinmuuntimien (TTU) osoitteet.
Jos oletetaan esimerkiksi, että kuviossa 2 esitetyn sulku-elimen GSm sulkusisäänmenoon syötetään "0"-signaali, niin tältä sulkuelimeltä laskimelta Cnt tapahtuvan vastaavan ohjauksen perusteella luovutettu "l"-signaali saa aikaan sen, että TAI-elimen GOx kautta luovutetaan "l"-signaali bistabiilin kippiasteen FF palautussisäänmenoon R. Siten saapuu bistabiili kippielin FF jälleen palautustilaansa, jossa ulostulossa Q esiintyy "0"-signaali. Ennen tämän ”0”-signaalin luovutusta saa kuitenkin JA-elin GUam - joka oli ennen ohjattu siirtokykyiseksi - aikaan "l”-signaalin luovutuksella TAI-elimen GOm kautta, että rekisterin Reg tarkasteltuun rekisterikennoon sisäänkirjataan "1". Tässä kohdassa ίο 7 3 8 51 huomautettakoon, että ajalliset tapahtumat on sovitettu siten toisiinsa, että tämä sisäänkirjääminen ei estä bista-biilin kippiasteen FF edellä mainittua palautustapahtumaa.
Nyt bistabiilin kippiasteen FF ulostulosta Q luovutetun "0"-signaalin johdosta laskin Cnt pysyy viimeksi ottamassaan laskinasemassa. Signaalinsiirtokytkentä Te on nyt kuitenkin siirtokykyinen siihen sisäänmenopuolella koodaajalta Cod2 syötettyjä signaaleja varten, jotka muodostavat sen signaalinmuuntimen osoitteen, jolle rekisterin Reg tarkasteltu rekisterikenno kuuluu. Tämä osoite asetetaan nyt signaa-linsiirtokytkennän Te kautta muistin M sisäänkirjaussisään-menoon Ead. Tätä muistia M ohjataan tänä ajankohtana dekoo-derin Decl ulostulosta käsin, johon syötetään liitäntäkytken-nältä SAGAx käsin ohjaussignaali telex-asemalta, joka haluaa yhteyttä. Tämän ohjaussignaalin esiintymisen perusteella luovuttaa dekooderi Decl kyseistä telex-asemaa tai vast, tälle kuuluvaa syöttöjohtoa vastaavasta ulostulostaan osoit-teenmuodostussignaalin "1", jonka avulla ohjataan muistin M määrättyä muistikennoa. Tähän muistikennoon sisäänkirja-taan sitten sisäänkirjaussisäänmenossa Ead oleva osoite. Palattaessa edellä tarkasteltuun tapaukseen tämä tarkoittaa, että kyseiseen muistikennoon sisäänkirjataan sen signaalinmuuntimen osoite, joka on todettu ensimmäiseksi vapaaksi signaalinmuuntimeksi.
Kyselemällä syklisesti muistin M muistikennoja ohjataan sitten koodaajan Codl kautta yksittäisille osoitteille kyseeseen tulevia JA-elimiä GUy, GUz kuvion 2 mukaisesti "^'-signaalilla. Muistiin M sisältyvän osoitteen "ADR * TTUl" ollessa kyseessä ohjataan JA-elintä GUy, joka sitten luovuttaa siihen johdolta Lx käsin ja siten telex-asemalta syötetyt digitaaliset signaalit liitäntäkytkennän SAGA1 kautta johtoon LI ja siten signaalinmuuntimeen TTUl kuvion 1 mukaisesti. Jos JA-elintä GUz sitä vastoin ohjataan koodaajalta Codl, niin johdon Lx kautta syötetty digitaalinen 11 73851 signaali johdetaan jälleen takaisin liitäntäkytkentään SAGAx sen syöttämiseksi esimerkiksi telex-asemalle. Tässä tapauksessa muistista M uloskirjataan kuvion 2 mukaisesti osoite "ADR · SAGAx".
Nyt oletetaan, että signaalinmuunnin, joka tähän asti oli mukana yhteydessä, vapautetaan. Tässä tapauksessa kyseiseltä signaalinmuuntimelta luovutetaan erityinen vapaan ilmaiseva signaali tietojenvälityslaitteeseen EDS. Esillä olevassa tapauksessa tämä vapaan ilmaiseva signaali, jonka kohdalla kysymyksessä on kulloinkin kyseessä olevassa sig-naalinmuuntimessa erikseen tallennettu ohjaussignaali, luovutetaan sen liltäntäkytkennän kautta, jonka kautta kyseiseen signaalinmuuntimeen on edellä syötetty muunnettavat digitaaliset signaalit. Kuvion 1 mukaisen signaalinmuunti-men TTU1 tapauksessa kysymys on tällöin liitäntäkytkennästä SAGA1. Liitäntäkytkentä SAGAl saa aikaan tämän jälkeen kuviossa 2 esitetyn dekooderin Dec2 ohjauksen, joka luovuttaa tämän ohjauksen, perusteella määrätyssä ulostulossa "1"-signaalin. Kyseinen ulostulo kuuluu tällöin kyseeseen tulevaan signaalinmuuntimeen, joka on luovuttanut ohjaussignaalin kyseiseen dekooderiin. Signaalinmuuntimen TTU1 tapauksessa dekooderi Dec2 luovuttaa JA-elimen GUm2 yhteen sisäänmenoon yhdistetystä ulostulostaan "l"-signaalin. Siten tämä JA-elin GUm2 luovuttaa ulostulostaan siihen yhdessä sisäänmenossa syötetyn "0!'-signaalin, joka tämän jälkeen sisäänkirjataan TAI-elimen GOm kautta rekisterin Reg kyseeseen tulevaan rekisterikennoon. Siellä korvataan sitten edellä saatu "1" "0"-signaalilla. Siten on siis suoritettu rekisterissä Reg vapaailmoitus signaalinmuuntimen TTUl suhteen. Tämä tarkoittaa, että tämä signaalinmuunnin voidaan varata jälleen muun jakelutapahtuman yhteydessä.
Edellä olevasta selityksestä voitaneen nähdä, että signaa-linmuuntimien vapaatilan tai vast, varaustilan osoittavat tilasignaalit pidätetään kuvion 2 mukaisessa rekisterissä Reg, siis tietojenvälityslaitteessa EDS. Tällöin tilaaja- 12 73851 asemalta, kuten telex-asemalta yhteysvaatimuksen esiintyessä yhteyden muodostamiseksi signaalinmuuntimeen (TTU) todetaan vapaatilan signaalien esilläolo tietojenvälityslait-teessa EDS, ja nimenomaan kyselemällä rekisteriä Reg. Tässä kohdassa huomautettakoon, että yhteysvaatimukset voidaan ottaa huomioon myös silloin, kun ne syötetään siirtojohdon kautta, joka on esimerkiksi liitetty johonkin toiseen väli-tyslaitteeseen. Tämän lisäksi lienee tullut selväksi, että signaalinmuuntimen (TTU) vapaatilan osoittava vapaatilan signaali ("O") muutetaan kyseisen signaalinmuuntimen varauksella varaustilansignaaliksi ("1") rekisterissä Reg ja että tämä varaustilasignaali muutetaan vasta kyseisen signaalinmuuntimen (TTU) ollessa regenerointikykyinen vapaa-tilansignaaliksi ("0"). Signaalitilojen tämä kulloinkin kyseessä olevan signaalinmuuntimen regeneroituvuutta koskeva muutos rekisterissä Reg suoritetaan nyt kulloinkin kyseessä olevalla signaalinmuuntimella siihen tätä ennen signaalin-muuntoa varten syötettyjen signaalien tapahtuneen edelleen-johtamisen jälkeen. Tätä varten luovuttaa kulloinkin kyseessä oleva signaalinmuunnin, kuten jo esitettiin, erillisen vapaan ilmaisevan signaalin, joka poikkeaa esillä olevassa tapauksessa signaalinsiirron lopun ilmaisevasta saattosignaalista. Tämä perustuu siihen, että mainittu saat-tosignaali on tekstisignaali, joka syötetään kulloinkin haluttuun signaalivastaanottimeen yhdessä digitaalisten signaalien kanssa ja jonka ei tule antaa vielä mitään viitettä siitä, että kyseinen signaalinmuunnin on jälleen varauskel-poinen. Mainittu vapaan ilmaiseva signaali voidaan tarkoituksenmukaisesti muodostaa kulloinkin kyseessä olevaan signaalinmuuntimeen erikseen tallennetulla ohjaussignaalilla, jonka kyseinen signaalinmuunnin luovuttaa sille tätä ennen syötettyjen informaatiosignaalien luovutuksen jälkeen.
Tämän ohjaussignaalin tai vast, vapaan ilmaisevan signaalin esiintyminen saa aikaan sen, että kyseisen signaalinmuuntimen varaustilan osoittava varaustilasignaali ("1") muutetaan tietojenvälityslaitteessa EDS välittömästi vapaatilansignaa-liksi ("0").
13 73851
Jotta estettäisiin, että mahdollisesti viallista signaalin-muunninta ei voida varata, on järjestetty siten, että kulloinkin itse kyseessä olevalta signaalinmuuntimelta luovutetaan sen varaustilan osoittava ohjaussignaali tietojenvä-lityslaitteeseen EDS. Verrattuna kuviossa 2 esitettyihin suhteisiin tämä aiheuttaa sen, että dekooderi Dec2 luovuttaa JA-elimen GUml sisäänmenoon yhdistetystä ulostulostaan "l"-signaalin. Tämä "l''-signaali sisäänkirjataan sitten rekisterin Reg siihen rekisterikennoon, joka kuuluu kyseiselle signaalinmuuntimelle.
Edellä on selitetty keksinnön periaatetta viitaten signaalin-siirtoon telex-asemalta teletex-asemalle käyttämällä signaa-linmuunninta (TTU) kyseiseen yhteyteen. Viitattakoon tässä kuitenkin siihen, että keksinnön periaatetta voidaan käyttää samalla tavoin myös siinä tapauksessa, että signaalinsiirto tapahtuu teletex-asemalta telex-asemalle käyttämällä signaa-linmuunninta (TTU). Periaatteessa tapahtuvat tällöin edellä kuvion 2 yhteydessä esitettyjä tapahtumia vastaavat tapahtumat, joita ei tässä enää tarvitse selittää.
Lopuksi huomautettakoon, että kuviossa 2 esitettyä kytkentälaitetta on selitetty toisin diskreettien toimintaelementtien avulla - jotka voivat olla etenkin niin kutsuttuja "Tristate"-toimintaelementtejä, mutta että myös kompleksimmat toteutus-muodot ovat täysin mahdollisia käyttämällä vähintään yhtä mikroprosessoria.

Claims (3)

14 73851
1. Menetelmä yhteyksien muodostamiseksi tietojenvälitys-laitteeseen (EDS) liitetyiltä, signaaleja erilaisilla proseduureilla käsitteleviltä ja siirtäviltä tilaaja-asemilta (Tx, Ttx) tai vast, siirtojohdoilta samoin tietojenvälityslait-teeseen liitettyihin signaalinmuuntimiin (TTU1-TTUn), joiden vapaatilan tai vast, varaustilan osoittavat tilasignaalit ("0", "1") pidätetään tietojenvälityslaitteessa, jolloin yhteys-vaatimuksen esiintyessä tilaaja-asemalta tai siirtojohdon kautta yhteyden muodostamiseksi signaalinmuuntimeen (TTU1-TTUn) selvitetään vapaatilansignaalien (O”) esilläolo tietojenvälityslaitteessa (EDS) ja jolloin signaalinmuuntimen vapaatilan osoittava vapaatilansignaali ("0") muutetaan kyseisen signaalinmuuntimen varauksella varaustilansignaaliksi (”1’’), joka muutetaan vasta kyseisen signaalin ollessa regenerointikykyinen vapaatilansignaaliksi, tunnettu siitä, että kulloinkin kyseessä olevalta signaalinmuuntimelta (TTU1-TTUn) kyseiselle signaalinmuuntimelle (TTU1-TTUn) tätä ennen signaalimuuntoa varten syötettyjen signaalien tapahtuneen edelleenjohtamisen jälkeen luovutetaan signaalinsiirron lopun ilmaisevasta saattosignaa-lista mahdollisesti poikkeava erillinen vapaan ilmaiseva signaali, jonka avulla tämän signaalinmuuntimen (TTU1-TTUn) varaustilan ilmaiseva varaustilansignaali ("1") muutetaan välittömästi vapaatilansignaaliksi ("0").
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnet- t u siitä, että vapaan ilmaisevana signaalina käytetään kulloinkin kyseessä olevaan signaalinmuuntimeen (TTUl-TTUn) kulloinkin erikseen tallennettua ohjaussignaalia, joka luovutetaan kyseiseltä signaalinmuuntimelta (TTU1-TTUn) tälle ennen sitä syötettyjen informaatiosignaalien luovutuksen jälkeen.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kulloinkin kyseessä olevalta signaalinmuuntimelta (TTU1-TTUn) luovutetaan sen varaustilaa ilmoittava ohjaussignaali tietojenvälityslaitteeseen (EDS) siinä tapauksessa, että kyseinen signaalinmuunnin (TTU1-TTUn) on viallinen.
FI812501A 1980-08-14 1981-08-13 Foerfarande foer framstaellning av foerbindelser fraon till en datavaexel anslutna abonnentapparater eller resp. fraon oeverfoeringsledningar till signalomvandlare. FI73851C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3030887A DE3030887C2 (de) 1980-08-14 1980-08-14 Verfahren zum Herstellen von Verbindungen von an einer Datenvermittlungsanlage angeschlossenen Teilnehmerstellen bzw. Übertragungsleitungen zu Signalumsetzern
DE3030887 1980-08-14

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI812501L FI812501L (fi) 1982-02-15
FI73851B FI73851B (fi) 1987-07-31
FI73851C true FI73851C (fi) 1987-11-09

Family

ID=6109675

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI812501A FI73851C (fi) 1980-08-14 1981-08-13 Foerfarande foer framstaellning av foerbindelser fraon till en datavaexel anslutna abonnentapparater eller resp. fraon oeverfoeringsledningar till signalomvandlare.

Country Status (9)

Country Link
US (1) US4451697A (fi)
EP (1) EP0046259B1 (fi)
AT (1) ATE10791T1 (fi)
BR (1) BR8105198A (fi)
DE (1) DE3030887C2 (fi)
DK (1) DK152475C (fi)
FI (1) FI73851C (fi)
NO (1) NO153829C (fi)
ZA (1) ZA815592B (fi)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3335380A1 (de) * 1983-09-29 1985-04-11 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Verfahren und schaltungsanordnung zur zeitlichen ueberwachung des belegtseins von signalumsetzern
DE3431794A1 (de) * 1984-08-29 1985-09-12 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Verfahren zum uebertragen von datensignalen

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3963867A (en) * 1973-03-12 1976-06-15 De Staat Der Nederlanden, Te Dezen Vertegenwoordigd Door De Directeur-Generaal Der Posterijen, Telegrafie En Telefonie Method for indicating a free-line state in a binary data communication system
GB1443175A (en) * 1973-04-06 1976-07-21 Plessey Co Ltd Code conversion equipment for data switching systems
DE2813961C2 (de) * 1978-03-31 1980-02-07 Siemens Ag, 1000 Berlin Und 8000 Muenchen Verfahren und Schaltungsanordnung zur Vermittlung von Signalen, die in unterschiedliche Übertragungsgeschwindigkeitsklassen fallen, in einer programmgesteuerten Datenvermittlungsanlage
DE2839835A1 (de) * 1978-09-13 1980-03-27 Siemens Ag Schaltungsanordnung zur vermittlung von daten in einer programmgesteuerten datenvermittlungsanlage
DE2912649C2 (de) * 1979-03-30 1981-10-01 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Schaltungsanordnung zur Übertragung von digitalen Signalen zwischen mit unterschiedlichen Datenübertragungsprozeduren und mit unterschiedlichen Datenformaten arbeitenden Sende- und/oder Empfangseinrichtungen über eine Vermittlungsanlage
DE2938750A1 (de) * 1979-09-25 1981-04-02 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Schaltungsanordnung zur uebertragung von digitalen signalen zwischen mit unterschiedlichen datenuebertragungsprozeduren und mit unterschiedlichen datenformaten arbeitenden sende- und/oder empfangseinrichtungen

Also Published As

Publication number Publication date
BR8105198A (pt) 1982-04-27
DK152475C (da) 1988-07-25
NO153829B (no) 1986-02-17
FI812501L (fi) 1982-02-15
NO153829C (no) 1986-05-28
DK152475B (da) 1988-02-29
US4451697A (en) 1984-05-29
DK360881A (da) 1982-02-15
DE3030887A1 (de) 1982-03-11
ATE10791T1 (de) 1984-12-15
FI73851B (fi) 1987-07-31
EP0046259B1 (de) 1984-12-12
NO812703L (no) 1982-02-15
EP0046259A1 (de) 1982-02-24
ZA815592B (en) 1982-08-25
DE3030887C2 (de) 1985-08-14

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4002842A (en) Time multiplex loop telecommunication system
US3963870A (en) Time-division multiplex switching system
US3851104A (en) Digital communications system
US4131761A (en) Method of and means for conveying and recovering supplementary message signals superimposed upon a multilevel signal stream in a digital transmission system
JPS60501681A (ja) 時分割交換システム用制御情報通信装置
US3539998A (en) Communications system and remote scanner and control units
KR850000658B1 (ko) 시분할 교환 회로망을 통하는 통신로의 연속성 확인장치
FI74562B (fi) Kopplingsanordning foer oeverfoering av digitala signaler mellan saendar/mottagaranordningar som arbetar med olika dataoeverfoeringsprocedurer och olika dataformat.
EP0299749A2 (en) Multi-slot access system
EP0116558B1 (en) Control information communication arrangement for a time division switching system
EP0250951A2 (en) Data communication system
US3749839A (en) Tdm telecommunication system for transmitting data or telegraphic signals
US4048447A (en) PCM-TASI signal transmission system
EP0202205A1 (en) Telecommunication system for alternatingly transmitting circuit-switched and packet-switched information
FI73851C (fi) Foerfarande foer framstaellning av foerbindelser fraon till en datavaexel anslutna abonnentapparater eller resp. fraon oeverfoeringsledningar till signalomvandlare.
KR930009857B1 (ko) 송신 및 수신 경로를 상호 접속하는 채널 장치
US3721767A (en) Delay compensation in multiplex transmission systems
US4145574A (en) Circuit arrangement for the transmission of digital signals between subscriber stations of a time multiplex telecommunications network
JPH05199253A (ja) Atm−接続線路束を介してのバーチャルチャネル設定形成方法及び回路装置
US4497976A (en) Method for emitting additional information in conjunction with message signals to be transmitted over a data switching center
US4430525A (en) Circuit arrangement for connecting telex subscriber stations to teletex subscriber stations which are connected to the same data exchange system
GB2095077A (en) Improvements in or relating to digital switching exchanges for telecommunications systems
US3406257A (en) Parallel tasi system with common means for call assignment control
US3988543A (en) Inter-office signaling system for telecommunication network
EP0073078B1 (en) Modular switching network for telecommunication system

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: SIEMENS AKTIENGESELLSCHAFT