FI69551C - Foerfarande foer oekning av fyllfoermaogan hos lamellartat tobaksfyllmedel - Google Patents

Foerfarande foer oekning av fyllfoermaogan hos lamellartat tobaksfyllmedel Download PDF

Info

Publication number
FI69551C
FI69551C FI822888A FI822888A FI69551C FI 69551 C FI69551 C FI 69551C FI 822888 A FI822888 A FI 822888A FI 822888 A FI822888 A FI 822888A FI 69551 C FI69551 C FI 69551C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
tobacco
filling
steam
filler
heat transfer
Prior art date
Application number
FI822888A
Other languages
English (en)
Other versions
FI69551B (fi
FI822888A0 (fi
FI822888L (fi
Inventor
Francis V Utsch
Roger Z De La Burde
Patrick E Aument
Henry Bolway Merritt
Original Assignee
Philip Morris Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=23135042&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=FI69551(C) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Philip Morris Inc filed Critical Philip Morris Inc
Publication of FI822888A0 publication Critical patent/FI822888A0/fi
Publication of FI822888L publication Critical patent/FI822888L/fi
Publication of FI69551B publication Critical patent/FI69551B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI69551C publication Critical patent/FI69551C/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A24TOBACCO; CIGARS; CIGARETTES; SIMULATED SMOKING DEVICES; SMOKERS' REQUISITES
    • A24BMANUFACTURE OR PREPARATION OF TOBACCO FOR SMOKING OR CHEWING; TOBACCO; SNUFF
    • A24B3/00Preparing tobacco in the factory
    • A24B3/18Other treatment of leaves, e.g. puffing, crimpling, cleaning
    • A24B3/182Puffing

Landscapes

  • Manufacture Of Tobacco Products (AREA)
  • Paper (AREA)

Description

j 69551
Menetelmä tupakkalehtilapatäytteen täyttökyvyn lisäämiseksi
Keksinnön kohteena on menetelmä tupakkalehtilapatäytteen täyttökyvyn lisäämiseksi, jossa kostea tupakkalehtilapa-5 täyte saatetaan kosketukseen höyryä sisältävän lämmönsiirto-välineen kanssa. Tupakkatäytteen täyttökykyä lisätään käyttämättä ulkopuolisia paisutus- tai puhallusaineita.
Kuivaamisen aikana tupakan lehtien kosteussisältö alenee suuresti, mistä on seurauksena lehtirakenteen kulo tistuminen ja täyttökyvyn pieneneminen. Lisäksi repimis-tai leikkausmenetelmistä, joita yleensä käytetään kuivattujen tupakan lehtien muuttamiseksi täytteeksi, seurauksena yoi olla jonkinverran tupakan kerrostumista ja puristumista, mikä siten vielä edelleen alentaa täyttökykyä.
15 Monia menetelmiä on suunniteltu kuivatun tupakan täyttökyvyn lisäämiseksi alalla hyvin tunnetuista syistä.
Tähän asti tunnettuja menetelmiä voidaan laajasti luonnehtia siten, että ne käsittävät tupakan imeyttämisen tai kyllästämisen kyllästysaineilla (puhallus- tai paisutus-20 aineilla), jotka, kun ne poistetaan myöhemmässä paisutus-prosessiyaiheessa, kehittävät korotetun paineen tupakan soluissa soluseinien laajentamiseksi, mistä on seurauksena tupakan paisuminen. Kyllästysaine voi olla jähmeä aine, neste tai kaasu. Useimmiten tällainen paisutusprosessi 25 käsittää kaasun kehittämisen ja paisuttamisen tai, kun kysymyksessä on kaasumainen kyllästysaine, yksinkertaisesti kaasun saattamisen paisumaan, solun sisällä saaden siten aikaan solutilavuuden kasvamisen. Siten kaasun paisutus- tai kehitysnopeuden ja paisumisen tulee olla suurempi kuin nopeus, 30 jolla se diffuusion vaikutuksesta liikkuu soluseinien läpi, mutta syntyneen maksimipaineen on oltava pienempi kuin solun rakenneosien murtolujuus.
Kyllästysaineita, joita on käytetty, ovat paineen alainen höyry, ilma, vesi, orgaaniset liuottimet, ammoniakki, 35 hiilidioksidi, ammoniakin ja hiilidioksidin yhdistelmät ja yhdisteet, jotka pystyvät vapauttamaan kaasua, kun ne hajotetaan kemiallisesti kuten kuumentamalla. Menettelytapoja, 2 69551 joita on esitetty kyllästysaineen poistamiseksi solu-seinien laajentamiseksi, ovat äkillinen paineen pienentäminen, pakastekuivaus, virtauskuumentaminen, säteilysiirto (infrapuna) ja mikroaaltokentän käyttäminen. 5 Kyllästysaineet, kuten vesi, alkoholi, asetoni, haihtuva hiilivety tai haihtuva halogenoitu hiilivety, joita voidaan käyttää myös liuottimina kaasua vapauttaville yhdisteille, levitetään tupakalle ruiskuttamalla, pirskottamalla tai kastamalla jollakin halutulla tavalla. 10 Tällaisissa tapauksissa perusteellista ja nopeata kyllästymistä voidaan edelleen auttaa, jos tupakka saatetaan ilmakehän painetta alempaan paineeseen osan ilmasta ulosajamiseksi tupakkaosasten välitiloista ennen sen saattamista kosketukseen kyllästävän liuoksen kanssa.
15 Yleensä on edullista yhdistää kaasua vapauttavia kyl-lästysaineita tupakan nestemäisessä tilassa tupakan tasaisen kyllästymisen aikaansaamiseksi, mutta tietyissä tapauksissa kaasua vapauttava kemikaali voidaan muodostaa in situ tupakan sisällä tai voidaan levittää tupakalle 20 kuivassa tilassa, esim. pölyttämällä tai muulla tavalla.
Samalla kun lukuisia tunnetuista menetelmistä voidaan käyttää antamaan tyydyttävä paisutettu tupakkatuote, joka sitten voidaan sekoittaa paisuttamattoman tupakan kanssa ja muodostaa savukkeiksi tai vastaaviksi, liittyy 25 näihin tunnettuihin menetelmiin tiettyjä haittoja. Siten tiettyjen kyllästysaineiden, kuten halogenoitujen hiilivetyjen, jotka ovat tupakalle vieraita, käyttö ei ole täysin tyydyttävää, koska joitakin käytetyistä aineista ei aina haluta lisäaineiksi ja tällaisten vieraiden ai-30 neiden tuominen huomattavassa pitoisuudessa aiheuttaa paisutusaineen poistamisongelman käsittelyn lopettamisen jälkeen, jotta vältyttäisiin vaikuttamasta haitallisesti savun aromiin ja muihin ominaisuuksiin. Lisäksi, edellä mainittujen haittojen ohella, tällaisten vierai-35 den ainesten käyttö lisää tupakan valmistuksen ja tuot- 3 69551 teiden kokonaiskustannuksia.
Menetelmät, joissa käytetään vettä kyllästysainee.-na ovat yleensä antaneet tyydyttävämmän tuloksen tupakan ruodeilla kuin tupakan lehtilapatäytteellä. Saattaa olla 5 että lehtirakenteen suurempi läpäisevyys sallii vesikylläs-tysaineen poistamisen ennen kuin olennainen paisuminen yoi tapahtua. Vesikyllästysaineen poistaminen pakastekuivaa-malla ei ole ainoastaan verraten hidas ja kallis prosessivaihe, vaan siitä voi joissakin tapauksissa olla seurauksena tuote, 10 joka on epämiellyttävässä määrässä tahmea, mikä johtuu yeteen uuttuneen kiinteän aineen kalvomaisen kerroksen, joka muodostuu tupakan pinnalle, hygroskooppisuudesta. Vesikyllästysaineen poistaminen käyttäen mikroaaltokenttää vaatii myös erikoisen hienon ja kalliin laitteiston ja 15 yoi osoittautua tehokkaammaksi tupakan ruodeilla kuin tupakan lehtilapatäytteellä.
Tupakan kyllästäminen ilmalla, hiilidioksidilla tai höyryllä, paineen alaisena, ja paineen sitten äkkiä päästäminen tupakan paisuttamiseksi ei yleensä ole tyydyttävää, 20 koska tupakan tilavuus kasvaa vain vähäisesti tai parhaimmillaan ainoastaan kohtuullisesti, esimerkiksi n.3-15%:lla. Lisäksi menetelmästä voi olla seurauksena tupakan rakenteen ja -hiukkasten pirstoutuminen, niin että seurauksena on huomattava hukka, joka on ominaista hienojakeen muodostumi-25 selle.
Eräs erityinen vaikeus kyllästysprosessissa, jossa kyllästysaine poistetaan myöhemmässä paisutusvaiheessa, on, että kyllästysaineen poistamisen aikana syntyvän paisumisen astetta ei voida helposti säädellä. Tämän seurauksena 30 nykyinen käytäntö yleensä vaatii, että tupakka, jota on käsitelty sen täyttökyvyn lisäämiseksi, kuten paisuttamalla, sekoitetaan paisuttamattoman tupakan kanssa. Tämä ei ole toivottavaa, erityisesti koska se vaatii ylimääräisen sekoitusvaiheen ja erillisten varastointiapuvälineiden 35 ylläpitämisen käsiteltyä ja käsittelemätöntä tupakkaa varten.
4 69551 Tässä käytetyillä käsitteillä on seuraavat merkitykset: Täyttökyky 5 Tupakan kyky muodostaa tukeva savukepötkö annetussa kosteudessa. Suuri täyttökyky osoittaa, että tupakkaa tarvitaan pienempi painomäärä tupakkapötkön valmistamiseksi kuin mitä vaaditaan tupakalla, jolla on pienempi täyttökyky. Täyttökykyä lisätään jäykistämällä tupakkaa 10 ja myös paisuttamalla tupakkaa.
Sylinteritilavuus (CV)
Tilavuus, jonka annettu painomäärä revittyä tupakkaa täyttää tietyssä paineessa. CV-arvo ilmaistaan kuutio-senttimetreinä/10 g. Tämän arvon määrittämiseksi tupakka-15 täytettä,joka painaa 10,000 g, pannaan 3,358 cm:n läpimittaiseen sylinteriin, tärytetään 30 sekuntia "Syntron"-täryttimellä ja puristetaan 1875 g:n männällä, jonka läpimitta on 3,33 cm, 5 minuuttia; täytteen saatu tilavuus ilmoitetaan sylinteritilavuutena. Tämä testi 20 suoritetaan standardiympäristöolosuhteissa 23,9°C:ssa ja 60%:n suhteellisessa kosteudessa (RH). Suuri sylinteri-tilavuus osoittaa suurta täyttökykyä.
Tasapainosylinteritilavuus (CVeq)
Sylinteritilavuus, joka määritetään senjäi keen kun 25 tupakkatäytettä on tasapainotettu ilmastoimalla 23,9°C:ssa ja 60%:n RH:ssa 18 tuntia.
Uunissa haihtuvien aineiden pitoisuus (OV)
Yksikkö, joka osoittaa kosteussisällön (tai kosteus-prosentin) tupakkatäytteessä. Se määritetään punnitsemalla 30 tupakkatäytteen näyte ennen ja jälkeen saattamista kiertoilmauuniin kolmeksi tunniksi 100°C:ssa. Painohäviö prosenttina alkupainosta on uunissa haihtuvien aineiden pitoisuus. Painohäviö aiheutuu haihtuvista aineista veden lisäksi, mutta OV*tä käytetään erotuksetta kosteussisällön kanssa 35 ja sitä voidaan pitää samanarvoisena tämän kanssa, koska testiolosuhteissa ei enempää kuin n. 1% tupakkatäytteestä ole muita haihtuvia aineita kuin vettä.
Il 5 69551
Uunissa haihtuvien aineiden tasapainopitoisuus (OV ) OV-arvo, joka on määritetty senjälkeen kun tupakka-täytettä on tasapainotettu ilmastoimalla 23,9°C:ssa ja 60 %:n RHrssa 18 tuntia.
5 Ominaistilavuus (SV)
Ennalta määrätyn tupakkamäärän tilavuus jaettuna tupakan painolla. SV-arvo ilmaistaan kuutiosenttimetreinä/g ja se voidaan määrittää yksinkertaisesti soveltamalla menetelmää: paino ilmassa vastaan paino nesteessä, panemalla 1 g:n 10 tupakkanäyte kannelliseen rei'itettyyn teelusikkaan, joka sitten punnitaan, upotetaan nesteeseen ja punnitaan uudelleen. Käytetty neste osoitetaan usein alaindeksillä. Sitten käytettäessä asetonia nesteenä lyhennys olisi "SV asetoni" ja elohopeaa käytettäessä "SV„ ". Ominaistilavuus eroaa sylinteri-
Hg 15 tilavuudesta siinä, että tupakka ei ole puristettu. On havaittu, että kun ominaistilavuus kasvaa, kasvaa myös täyttökyky. Tasapaino-ominaistilavuus (SV ) SV-arvo, joka on määritetty senjälkeen kun tupakkatäy-tettä on tasapainotettu ilmastoimalla 23,9°C:ssa ja 60 %:n 20 RH:ssa n. 18 tuntia.
Tupakkalehtilapatäyte
Revitty, kuivattu tupakka ruodit (tai suonet) poislukien. Kuivattu tupakka voi olla mitä tahansa tyyppiä ja voi olla suojattua tai suojaamatonta Burley, Bright, Oriental 25 ja niiden seokset ovat edullisia.
Ulkopuolinen kyllästysaine Jähmeässä, nestemäisessä tai kaasumaisessa muodossa oleva aine, muu kuin vesi, jota lisätään tupakkaan toimimaan puhallus- tai paisutusaineena paisutusvaiheen aikana.
30 US-patenttijulkaisussa 3 842 846 esitetään menetelmä tupakan lehtien paisuttamiseksi kokonaisessa tai leikatussa muodossa, jossa menetelmässä tupakka ensin kyllästetään sopivalla nesteellä, kuten vedellä pelkästään tai suolaliuoksella, niin että sen kosteussisältö, ilmaistuna uunissa 35 haihtuvina aineina, on välillä n. 20 % - n. 60 % kokonaispainosta laskettuna, edullisesti n. 40 % kokonaispainosta. Kyllästetty tupakka tuodaan sitten vesihöyryä sisältävään 69551 vyöhykkeeseen, jossa suhteellinen kosteus on vähintään 40 % ja edullisesti välillä 40 % ja edullisesti välillä 40 % -100 % ja jossa lämpötila on välillä n. 75°C - n. 150°C. Kyllästetty tupakka altistetaan mikroaaltoenergialle tässä 5 vyöhykkeessä tupakassa olevan veden haihduttamiseksi paineellaan ja haihdutusnopeudella, joka laajentaa tupan soluseiniä ja siten paisuttaa tupakka. Tupakan kokonaisaltistamisaika mikroaaltoenergialle on välillä n. 0,05 - n. 5,0 minuuttia, jolloin aika 0,05 - 0,15 minuuttia on edullinen. Täyttökykyyn 10 esitetään lisäyksiä 15 %:sta 50 %:iin.
US-patenttijulkaisussa 4 040 431 ja 4 044 780 esitetään vastaavasti menetelmä ja laite käytettäväksi menetelmää toteutettaessa revityn tupakan täyttökyvyn lisäämiseksi, täys-seokset mukaanlukien. Aloitus- ja olennaisena vaiheena tupa-15 kan avautumisen aikaansaamiseksi lisätään sen kosteussi-sältö vähintäin n. 15 %:iin, ylemmän kosteustason ollessa edullisesti n. 35 % ja edullisen alueen ollessa 22 % - 26 % ja sen lämpötilan nostamiseksi vähintäin alueelle n. 54,4°C -121°C, edullisesti välille 82,2°C - 93,3°C. Tupakka kuiva-20 taan sitten tarkasti pääasiallisesti jatkuvan ohuen laminaa-risen virran muodossa kuumassa kaasussa n. 11-16 %:n kosteus-sisältöön alle n. 5 sekunnin ajassa ja edullisesti alle n.
2 sekunnin ajassa. Täyttökyvyssä esitetään n. 5-25 %:n lisäyksiä käsittelemättömään tupakkaan verrattuna.
25 US-patenttijulkaisussa 3 357 436 ja FI-kuulutusjulkaisussa 42 414 esitetään suhteellisen hidasta kuivausprosessia, jossa lämpötila on paljon alhaisempi kilin keksinnön mukaisessa menetelmässä, ja jossa kuivausilman kosteusprosentti on paljon pienempi. Tämän seurauksena kosteuspitoisuus pieneneekin hyvin 30 vähän.
GB-patenttijulkaisu 1 138 899 sekä FI-kuulutusjulkaisut 45 001 ja 56 308 koskevat tupakan ruotien paisuttamista, eikä lehtien käsittelyä. GB-patenttijulkaisun menetelmässä käytetään ilmaa korkeassa lämpötilassa. FI-kuulutusjulkaisun 35 45 001 menetelmässä käytetään säteilyenergialähdettä ja FI- kuulutus julkaisun 56 308 menetelmässä käytetään vähintään 30 % höyryä sisältävää kuumaa kaasua, mutta alkuperäinen
II
69551 kosteusprosentti on 24-60 %.
Tämän keksinnön kohteena on menetelmä tupakkalehtilapa-täytteen täyttökyvyn lisäämiseksi saattamalla tupakan lehti-lapatäyte kosketukseen lämmönsiirtoväliaineen kanssa. Mene-5 telmälle on tunnusomaista, että täytteen alkuperäinen OV-arvo on 10-20 %, että täyte on vapaa ulkopuolisista kyllästysai-neista ja että se saatetaan kosketukseen kaasun kanssa, joka sisältää 50-100 % höyryä, vähintäin 232°C:n lämpötilassa 0,1-10 sekunnin kokonaiskosketusajaksi. Koko prosessi toteu-10 tetaan edullisesti ilmakehän paineessa. Tupakkalehtilapatäyt-teen (jota tässä tämän jälkeen nimitetään myös "täytteeksi") OV-arvo on siis n. 10 % - n. 20 % ja edullisesti n. 10 % -n. 14 %. Kokonaiskosketusaika vaihtelee riippuen halutusta paisutusasteesta, tupakan alku-OV-arvosta ja lämmönsiirtonopeu-15 destä. Ylärajana kokonaiskosketusajalla on käytännön raja pisteessä, jossa tapahtuu tupakan palamista.
Keksinnön mukainen menetelmä antaa mahdollisuuden tupak-kalehtilapatäytteen täyttökyvyn lisäämiseen käyttämättä ulkopuolisia kyllästysaineita ja sitä voidaan tehokkaasti käyttää 20 ilmakehän paineessa.
Täyte voidaan valita mistä tahansa kuivatusta tupakasta, olkoonpa suojattu tai suojaamaton, ja valitaan edullisesti ryhmästä, joka käsittää Burley-, suojatun Burley-, Bright-, suojatun Bright-, Oriental- ja suojatun Oriental -lehtilapa-25 täytteen sekä niiden seoksia. Vielä edullisemmin lehtilapa-täyte valitaan ryhmästä, joka käsittää Burley-, suojatun Burley-, Bright- ja suojatun Bright -lehtilapatäytteen ja niiden seoksia. Olkoonpa keksinnön menetelmässä käytettävän täytteen lähde mikä tahansa, se on välittömästi ennen käsittelyä 30 vapaa ulkopuolisista kyllästysaineista ja sen kosteussisältö tai OV-arvo on n. 10 % - n. 20 % ja edullisesti n. 10 % - m. 14 %. On myös edullista, että täyte on ympäristön lämpötilassa välittömästi ennen käsittelyä.
Kun tupakka leikataan tai revitään lehtilapatäytteen 35 valmistamiseksi, se tyypillisesti poistuu leikkurilta kosteudessa (OV) väliltä n. 18 % - n. 30 %. Siten leikatun täytteen täyttökykyä voidaan lisätä keksinnön menetelmän 8 69551 mukaisesti vähentämättä tai lisäämättä ensin sen kosteussi-sältöä. Mutta kun täytteen välitöntä paisuttamista ei haluta suorittaa, se tavallisesti kuivataan OV-arvoon n. 12 % homehtumisen estämiseksi. Keksinnön menetelmä sallii yllät-5 täen jopa tässä suhteellisen pienessä kosteudessa tupakka-täytteen paisuttamisen sen kosteussisältöä ensin suurentamatta .
Samalla kun on ajateltu, että tupakkalehtilapatäytettä, jonka OV-arvot ovat alle n. 8 %, voidaan käyttää tässä mene-10 telmässä, johtavat tupakan lisääntyvän haurauden ja sen käsittelyn vaikeuden määräämät käytännön rajoitukset, kun tupakan kosteussisältö pienenee, tuloksiin, jotka eivät ole yhtä sopusointuisia ja yhtä toivottavia kuin tulokset, joita on saatu käytettäessä kyllästämätöntä tupakkalehtilapatäytettä, jonka 15 kosteussisältö on ainakin n. 8 %. Kun n. 30 %:n yläraja ylitetään, vaatii suurempi kosteussisältö, että lämpöenergiaa on siirrettävä tupakkaan enemmän tämän ylimääräisen kosteuden poistamiseksi.
Tämän keksinnön eräs yllättävä piirre on, että tupakka-20 lehtilapatäyte paisuu merkittävästi, vaikka se onkin vapaa ulkopuolisista kyllästysaineista ja vaikka sen OV-arvo, välittömästi ennen käsittelyä, on edullisesti jopa alueella n. 10 % - n. 14 %. Täytteen, jolla on suuret OV-arvot, mikä on ei-toivottavaa korkeiden energiakustannusten kannalta, 25 käyttö voidaan siten välttää käyttämällä tämän keksinnön menetelmää.
Täyte saatetaan kosketukseen lämmönsiirtoväliaineen kanssa niin, että lämpö nopeasti ja pääasiallisesti tasaisesti siirtyy väliaineesta täytteeseen 0,1-10 sekunnin kokonais-30 kosketusarkana, joka on riittävä jäykistämään ja paisuttamaan täytteen. On havaittu, että nopean ja edullisesti tapahtuvan tasaisen lämmönsiirron yhdistymisestä tupakan suhteellisen alhaiseen kosteussisältöön on seurauksena tupakan jäykistyminen ja paisuminen, jotka yhdistyvät antamaan merkittäviä li-35 säyksiä täyttökykyyn. On havaittu, että lämmönsiirron täytyy olla nopea jäykistymisen eli moduulinmuutoksen ja paisumisen eli geometrisen muutoksen saavuttamiseksi.
9 69551
Uskotaan, että jos tupakan vesi-aktiivisuus, joka on suhteessa sen kosteussisältöön, on tietyllä alueella, niin kun lämpöä nopeasti ja oleellisesti tasaisesti siirretään tupakaan, tapahtuu tiettyjä reaktioita tupak-5 kasolujen endogeenisten aineosien joukossa, mistä on seurauksena tupakkakudokseen jäykistyminen ja lisäys täyttökykyyn. Näiden reaktioiden uskotaan optimoituvan, kun vesi-aktiivisuus (ts. suhteellinen kosteus RH), jolla tupakka on tasapainossa annetussa lämpötilassa suljetus-10 sa systeemissä) on välillä n. 30 % - n. 90 %, edullisesti n. 40 % - n. 90 % ja vielä edullisemmin n. 50 % - n.
75 %. Vertailutarkoituksia varten mainittakoon, että alue välillä n. 30 % - n. 90 % vastaa 24°C:ssa OV-arvojen aluetta välillä n. 8 % - n. 30 %, edullisen OV-alueen ol- 15 lessa n. 10 % - n. 20 % ja vielä edullisemmin n. 10 % - n. 14 %, jolloin alemmat OV-arvot antavat optimaaliset lisäykset täyttökykyyn. Kun käytetään täytettä, jonka OV-arvo on yli 20 %, ja erityisesti yli 30 %, vesi-aktiivisuus on sellainen, että uskotaan, että jäykistymisreaktion no-20 peus alenee merkittävästi.
Muuttumattoman ja optimaalisen tuloksen saamiseksi on tärkeätä, että lämpö siirretään täytteeseen oleellisen tasaisesti. Siten täytteen täytyy olla kosketuksissa läm-mönsiirtoväliaineen kanssa sillä tavalla, että aikaansaa-25 daan pääasiallista tasainen kosketus revityn tupakan ja lämmönsiirtoväliaineen välille. Jos tällaisiin toimenpiteisiin ei ryhdytä oleellisesti tasaisen lämmönsiirron takaamiseksi, tuote jäykistyy ja paisuu ainoastaan osittain ja sisältää siten täytteen osia, joita voidaan pitää 30 käsittelemättöminä.
Lämmönsiirtonopeus on yleensä riippumaton käytetyn laitteen tyypistä ja vaikka ei ole suunniteltu laitetta, jolla nopeus voitaisiin suoraan mitata, voidaan lämmönsiir-tymisoptiminopeus todeta kokeellisesti asettamalla käyte-35 tyn laitteen eri toimintaparametrit niin, että käsitellyn täytteen OV-arvo, välittömästi senjälkeen kun se on ___ - Γ" ___ 10 69551 saatettu kosketukseen lämmönsiirtoyäliaineen kanssa, on pienempi kuin n. 7%, edullisesti pienempi kuin n. 5% ja vielä edullisemmin pienempi kuin n. 3%. On erityisen edullista, että OV-arvo on väliltä n. 0,5 - n.4 % 5 välittömästi kosketukseen saattamisen jälkeen lämmön-siirtoväliaineen kanssa. Edullinen minimi-OV-arvo on n, O,5%, Täytteen jälkikäsittely-OV-arvo ei ole itsessään ja itsestään ratkaiseva parametri, koska täytteen OV-arvo 10 voi vähitellen pienentyä tälle alueelle tuntien, päivien tai jopa kuukausien aikana, ilman että täyte paisuu.
Mutta, edellyttäen, että on valittu laite, jossa täyte voidaan olennaisen tasaisesti saattaa kosketukseen lämmönsiirtoväliaineen kanssa, ja edellyttäen, että on 15 valittu lämmönsiirtoväliaine, joka sallii lämmön nopean siirtymisen täytteeseen, on silloin, asettamalla lämmönsiirtoväliaineen lämpösisältö ja täytteen kokonaiskoske-tusaika väliaineen kanssa, jälkikäsittely-OV-arvo edellä mainitulla alueella, kun parametrit on oikein valittu 20 antamaan nopea ja olennaisen tasainen lämmönsiirto väliaineesta täytteeseen.
Kokonaiskosketusaika on riittävän lyhyt, niin että kokonaislämpömäärä, joka siirtyy täytteeseen, on pienempi kuin määrä, josta on seurauksena palaminen tai täytteen 25 .muulla tavalla vikavärjäytyminen, ja silti vielä riittävän pitkä antamaan riittävä lämmön siirto lämmön-siirtoväliaineesta täytteeseen sallimaan jäykistymisreakti-Oiden tapahtumisen pääasiallisesti täydellisiksi valitulla yesi-aktiivisuusarvolla ja sallimaan paisumisen tapahtuminen.
30 Kokonaiskosketusaika on myös edullisesti niin lyhyt kuin mahdollista alkaloidien, joita häviää lisääntyvästi tupakan kasvavan lämpötilan mukana, häviöiden vähentämiseksi.
Kun lämmönsiirtonopeus tai väliaineen lämpösisältö kasvaa, lyhenee kosketusaika.
11 69551
Yleensä kokonaiskosketusaika on lyhyempi kuin n. 4 sekuntia ja voi olla niinkin lyhyt kuin 0,1 sekuntia, Kokonaiskosketusaikoja aina n. 10 sekuntiin asti on käytetty, mutta erityisen hyviä tuloksia on havaittu käytettä-5 essä kokonaiskosketusaikoja väliltä 0,1 sekuntia - n. 6 sekuntia ja erityisesti väliltä n. 0,1 sekuntia - n. 4 sekuntia. Edullinen vähimmäiskosketusaika on n. 1 sekunti.
Kun käytetään täytteitä, joilla on suuri vesi-ak-tiivisuusarvo, joka vastaa yli 20%:n ja erityisesti yli 10 30%;n OV-aryoja, lisääntyy kokonaislämpömäärä, joka täytyy siirtää täytteeseen suuresti, koska suuri osa siirtyneestä lämmöstä tarvitaan haihduttamaan ylimääräinen vesi.
Lämmönsiirtoväliaine on jähmeä aine tai kaasu, jolla 15 on riittäyän suuri ominaislämpö salliakseen lämpösisältönsä nopean siirtymisen täytteeseen, joka on saatettu sen kanssa kosketukseen. Lämmönsiirtoväliaine voi olla myös energiasuihku, kuten säteilyenergiasuihku. Eräs edullinen lämmönsiirtoväliaine on suurella nopeudella korotetussa 20 lämpötilassa kulkeva kaasu, jollainen kaasu sisältää Vähintäin n. 50% höyryä, edullisesti vähintäin n. 80% höyryä ja jonka lämpötila on vähintäin n. 232°C. Lämmönsiirtymis-nopeus tällaisesta kaasusta vaihtelee riippuen höyry-sisältöprosenttista, kaasun nopeudesta ja lämpötilasta, jotka 25 kaikki ovat suhteessa keskenään. Edullisesti täyte saatetaan kosketukseen kaasun kanssa hajottamalla se pääasiallisen tasaisesti siihen. Toinen edullinen lämmönsiirtoväliaine on säteilyenergia, kuten infrapuna-energia, ja edullisesti täyte saatetaan kosketukseen säteilyenergian kanssa 30 altistamalla se tälle olennaisen tasaisesti.
Mitä tahansa laitetta, joka voidaan asettaa tai sovittaa nopeasti ja olennaisen tasaisesti siirtämään lämpöä lämmönsiirtoväliaineesta täytteeseen, ja joka sallii ko-konaiskosketusajan säätelyn, voidaan käyttää. Eräs sopiva 35 laite on hajotuskuivuri, joka yleensä alalla tunnetaan "tornina". Toinen laite, joka voidaan käyttää, on peili- 12 69551 uuni, joka on olennaisesti paraabelipeili, jossa sätei-lyenergia keskitetään yhteen polttopisteeseen ja täyte saatetaan olennaisen tasaisesti kosketukseen heijastuneen ja keskitetyn säteilyenergian kanssa kuljettamalla 5 se toisen polttopisteen yli kokonaiskosketusajaksi, joka on riittävä jäykistämään ja paisuttamaan täytteen.
Kun tämän keksinnön menetelmää sovelletaan käytäntöön tornia käyttämällä, täytyy eri parametrit, kuten tupakan nopeus, asettaa ja/tai torni täytyy sovittaa 10 antamaan olennaisen tasainen lämmönsiirto lämmönsiirto-väliaineesta täytteeseen lämmönsiirron optiminopeudella. Käytettäessä suhteellisen pientä tornia, kuten 76 mm:n tai 203 mm:n tornia, voidaan lämmön pääasiallisesti tasainen siirtyminen kaasumaisesta väliaineesta täyttee-15 seen toteuttaa asettamalla tupakan syöttönopeus niin, että tupakka hajaantuu olennaisen tasaisesti kaasumaiseen väliaineeseen ja lämmönsiirron optiminopeus voidaan aikaansaada asettamalla kaasumaisen väliaineen lämpötila, nopeus ja höyrypitoisuus antamaan nopea lämmönsiirto 20 optimilämmönsiirtonopeudella täytteen valitulla kosteudella tai vesi-aktiivisuudella.
Esimerkiksi 76 mm:n tai 203 mm:n läpimittaisella tornilla, lämmönsiirron optiminopeuden ja oleellisen tasaisen lämmönsiirron aikaansaamiseksi, sisältää kaasumai-25 nen väliaine vähintäin n. 50 % höyryä, edullisesti kuivaa höyryä, jolloin suuremmat höyrymäärät ovat edullisia; kaasumaisen väliainen nopeus on ainakin n. 12 m/s ja edullisesti n. 30 m/s - n. 51,8 m/s; ja kaasumaisen väliaineen lämpötila on vähintäin n. 232°C, edullisesti 30 n. 232°C - n. 399°C ja vielä edullisemmin n. 288°C - n. 357°C. Kokonaiskosketusajät ovat yleensä n. 1 - n. 6 s, edullisesti n. 1 - n. 4 s, ja tupakan syöttönopeus on edullisesti välillä n. 0,18 kg/min - n. 1,36 kg/min.
Il i3 695 51
On ymmärrettävä, että höyrypitoisuus, lämpötila ja nopeus valitaan antamaan lämmönsiirron optiminopeus valitulle lämmönsiirtoväliaineelle ja tornille, ja että syöt-tönopeus valitaan nimenomaista tornia varten antamaan 5 olennaisen tasaisen täytteen kosketus lämmönsiirtoväliaineen kanssa. 76 imun ja 203 imun torneilla, kun eri parametrit valitaan aikaansaamaan sellainen täytteen kosketus lämmönsiirtoväliaineen kanssa, että lämpö siirtyy nopeasti ja Olennaisen tasaisesti väliaineesta täytteeseen, on käsitellyn 10 täytteen OV^arvo yleensä välillä n. 0,75 - n. 5%. Jos menetelmä mitoitetaan kaupallista toimintaa varten suurempia torneja käyttäen, täytyy eri parametrit asettaa, ja joissakin tapauksissa, on ajateltu, että tornin rakenne on sovitettava antamaan lämmönsiirron optiminopeus. Lämmönsiirron opti-15 minopeus on pääasiallisesti sama riippumatta käytetystä tornista.
Lämmönsiirron optiminopeus on pääasiallisesti riippumaton käytetyn laitteen tyypistä ja siten eri säädöt ja sovitukset, jotka on tehty, pysyvät tämän optiminopeuden 20 asettamiseksi valitussa laitteessa. Lisäksi vesi-aktiivi-suusalueet ovat pääasiallisesti riippumattomia käytetyn laitteen tyypistä.
Kun tupakka on paisunut, saatu täyte on paljon kui-yempi kuin mitä lisäkäsittelyä tai käyttöä varten halu-25 taan. Siten, murtumisen välttämiseksi ja tyydyttävien poltto-ominaisuuksien takaamiseksi, on edullista, että paisutettu tupakka^aine järjestetään uudelleen (kostutetaan uudelleen) kosteustasolle, joka on tasapainossa normaalien käyttöolosuhteiden kanssa ennen sen enempää käsit-30 telyä. Tyypillisesti paisutettu tupakkatuote järjestetään uudelleen OV-arvoon, joka on välillä n 8% - n. 13%. Voidaan käyttää mitä tahansa tavanomaista alalla tunnettua tapaa, joka ei vaikuta vahingollisesti täytteen paisutetun tilan säilymiseen.
35 Tämän keksinnön menetelmällä saadaan paisutettu tuote, jolla ei ole ainostaan suuri lisäys CV^tssa verrattuna 14 69551 tuotteen CV^rhen ennen paisumista, niinkin suuria lisäyksiä kuin 177 % on havaittu ja yli 60 %:n lisäykset voidaan yhtäpitävästi saavuttaa; vaan sillä on myös lisäys SV:ssä, jäykkyydessä ja paksuudessa verrattuna 5 tuotteeseen ennen paisuttamista. Paisutettu tuote on oleellisesti stabiili, koska tuotteen cveg on ainoastaan lievästi pienentynyt uudelleenjärjestämisen vaikutuksesta. Koska tämän keksinnön menetelmää voidaan tehokkaasti käyttää joko suojatulla tai suojaamattomalla tupakka-10 lehtilapatäytteellä, erilaisia mauste- ja lisäaineita, joita alalla yleensä käytetään, voidaan levittää tupakkaan ennen paisuttamista.
Tämän keksinnön menetelmän mukaisesti saatua tuotetta käytetään savukkeiden valmistukseen tavanomaiseen 15 tapaan, tai se voidaan sekoittaa muiden tupakkalaatujen kanssa antamaan haluttu sekoitus käytettäväksi savukkeiden tai muiden poltettavien tuotteiden valmistukseen. Paisutettu täyte on erityisen sopiva yhdistettäväksi savukkeisiin, koska paisutusprosessissa ei käytetä mi-20 tään tupakalle vieraita aineksia ja siten mitään vierasta jäämäainesta ei jää paisutettuun täytteeseen vaikuttamaan makuun polttamisen aikana. Siten tämä keksintö sulkee piiriinsä sekä tämän keksinnön mukaisesti valmistetun paisutetun täytteen että myös poltettavia tuot-25 teitä, kuten savukkeita, jotka sisältävät paisutettua täytettä.
Tämän keksinnön menetelmää voidaan käyttää paisutetun täytteen tai täyteseoksen valmistukseen, jolla on ennalta valittu CV -arvo. Siten voidaan valmistaa eq 30 täysin paisutettu tuote yhdistettäväksi suoraan savukkeisiin tms., joka tuote ei sisällä mitään jäännöksiä kyllästysaineiksi lisätyistä vieraista aineksista, jotka voivat vaikuttaa haitallisesti tuotteen makuun polttamisen aikana.
35 Keksintöä esitetään seuraavien esimerkkien avulla.
Samalla esitetään myös vertailuesimerkkejä.
69551
Jokaisessa esimerkissä käytettiin tupakkalehtilapa-täytettä, joka oli vapaa ulkopuolisista kyllästysaineista, ellei toisin ole esitetty.
Esimerkki 1 5 Bright-täytteen näytteitä, joiden alku-CV -arvo 3 oli 32 cm /10 g, OV^-arvo, välittömästi ennen käsittelyä, 11,8 % ja alku-SV -arvo 0,8 cm^/g, saatettiin kosketuk-seen 100-%:sen höyryn kanssa 76 mm:n läpimittaisessa tornissa, joka oli varustettu erotussyklonilla, n. 3-4 10 sekunnin kokonaiskosketusajaksi, kahdessa ei lämpötilassa. Höyryn nopeus oli n. 40 m/s ja tupakan syöttö-määrä oli 150 g/min. Toista näytettä, joka alku-OV^-arvo oli 12,1 %, alku-CV^-arvo 33 cm^/10 g ja alku-SV^-arvo 0,9 cm^/g, käsiteltiin olosuhteissa, jotka olivat 15 samat kuin edellä mainitut olosuhteet, mutta lämpötilassa 288°C. Tulokset on koottu seuraavaan taulukkoon I.
20
Taulukko I
Käsittely- Syötön Poisto- CV OV , % sv~n lämpötila OV, % OV, % n rr q _;_'_cm /10 g_cm /g 25 Käsittelemätön verrokki 11,8 - 32 11,8 0,9 288°C 11,8 2,7 60 10,1 1,4 . 316°C 11,8 2,2 69 9,5 1,8 30 Käsittelemätön verrokki 11,2 - 33 12,1 0,9 288°C 11,2 3,1 59 10,8 1,5 69551 16
Esimerkki 2
Bright-täytteen näytteitä saatettiin kosketukseen 100-%:sen höyryn kanssa 76 mm:n tornissa, joka oli varustettu erotussyklonilla, n. 3-4 sekunnin kokonaiskos-5 ketusajaksi. Höyryn nopeus oli 38 m/s ja tupakan syöttö-määrä 150 g/min. Syötön OV-arvot ja käsittelylämpötilat olivat seuraavassa taulukossa II esitetyt ja tulokset on koottu samaan taulukkoon.
10 Taulukko II
Syötön Käsittely- Poisto- OV , % OV , OV, % lämpötila OV, % 4 cm3/10g 11,0 Käsittelemätön “ 11,93 34,7 verrokki 329°C 1,1 9,55 79,7 329°C 2,4 9,65 75,7 316°C 2,2 9,70 74,2 288°C 3,4 9,85 61,3 20 260°C 4,1 10,65 43,2 18.4 Käsittelemätön verrokki “ 12,0 33,2 329°C 1,8 10,3 65,2 316°C 1,9 9,2 67,3 25 288°C 2,2 11,0 46,5 31.4 Käsittelemätön verrokki - 12,02 33,7 338°C 5,1 10,4 66,7 327°C 4,6 10,3 64,0 30 316°C 5,0 10,9 56,0 271°C 4,7 11,1 52,4 17 69551
Esimerkki 3
Tupakkatäytteen näytteitä, joilla oli eri alku-OV-arvot, käsiteltiin eri lämpötiloissa saattamalla ne kosketukseen 100-%:sen höyryn kanssa 76 mm:n tornissa, 5 joka oli varustettu erotussyklonilla, n. 3-4 sekunnin kokonaiskosketusajaksi. Tupakan syöttömäärä oli n.
150 g/min ja höyryn nopeus oli n. 40 m/s. Käsittely-olosuhteet ja tulokset on koottu seuraavaan taulukkoon III.
69551 18 CPrH rH rl H m CN O (N CN Γ'- CT CN rH rH 00 00 00
φ k S ^ V k k k k k k k. k k k V V
> £ VO O VO rH rH Γ" CO VO rH VO Xf rl (V| 00 w in
CJU ro O VO O VO VO CO (O ID O ifi h (O LOinrO
<#> - m m <H o rl n ia id oo co m oo ro o ro cn tr1 co ct (N vd vo oo o i-icmvo to h n vocrvo Q) k k k k k k k k k k k k k k k s
> CN O iH CO rH O CO r—I r—I (N O O CO H rH CN
O '—I I—I I—li—I I—I I—I I—I i—I rH i—I I—I r-1 i—I i—li—Il—I
Q (#> P > voro vo 'T Ore cm vf oo vo 03 Q1 I k k | k k | k k | k k | k .k |
-rl . (D i CN CN I CN CN I CN CN I P0CNI rH rH I
SS
*» IX oo co oo oo oo oo r-k vn o o in id oo ro ä Φ ro ro ro cn cn in p h in m cr rH vo vo oo rr (π C ^ ^ ^ v s ^ s «k «. «k s v
£ "H (¾ i—| i—| rH rH i—li—I rH rH i—I O O i—I OM OM i—I O
rHigcvi o ooo ooo ooo ooom <t o o
H 0(2 I—I rHl—I.—I rH I—Il—I rHrHi—I rHl—I i-HrH
<#>
k r» [--(TO O 00 i—I I-Hrfin LDrHLD LO O OM
V k k k k k k k k k k k k k k k k E cn cn o ro ro vo o o ro r- γ^οομ omomi-h K ro n n vo vo m r-- r- vo vo vo r- cn cn ro m
M
H
H .1 x 9 iS’8i§ vo voro vo vo vo rH t-Hinm m oo ro HS w ^H ^ ^ ^ V ^ S «k ^ *k h. S ^ S ää-HU o ro 00 O OOO OOrH rH O CN CN CN 00
3 S rH -PO rH rH rH CN CN CN CN CN CN CN CN CN rH rH rH i—I
rH
3 I
3 :Q
En a f x«
-5 3 Ή rH CO rH'd* Vf VO ID
Cm-P k k k k k k k k. VD Ν' CN CN VO
ro cd :Q ro ro in m in vo m1 tpiolo -kk kk
> -P Q| , CN CN CN CN CN CN CN CN (N CN UM N1 CN CN O LO
•H -PE CN CN CN CN CN CN
S t
•S
Λ-i äP CN CO rH ^ VO co iQ ^ *· ^ w k ^
J>1 J> «H tH CN CM CN CN
CO O rH I—I rH rH rH rH
:g :g :g :g :g :g P _P P P P p >i(ö 1 u § u u 1 1 ui ϊ)
i—I H i—I -rl 0 i—I H O 0 i—I Ή rH -rl 0 *—I "rl i—| "H
dj -ri ω s uuo ajamin qx u o a» u m a> s u u oja; p p P 2 o -PS - - PS o o ps o k 4j g o o PS
P :Q P O CN rH PO o OM PQ o o P 0 rH ro P 0 CN rH PO
•H ö| -rl h o O -rl p O OM -Hp O O Ή H rH rH -H p O O H h 03 & oi y ro co oiyrocN oi y ro ro oi y ro oo oi y ro ro cn y
Sh S > ύ > 12 > S > S > S > 19 .S* 6 9 5 51 O1 r-\ en r- t" rr o © \ * V ·.
> g r-' oo m en U U vo vo cm tn in rr oo en r-« co BO1 (N en o m o © -
rH O ^ rH i-H
rH rH rH i—1 rH
έ <**
Ta ö» -h © rr oo o* m
S B N N I (N CM
l X" en oo oo oo VO
e © -¾1 ro oo co (Π H V >. S ^ *
E -W (0 O rH rH rH O
rH © 0j OOO OO
t—I d lo rH r-l rH rH rH
© o n* -p © Ί-1 <#> .
1— V 10
M en r- co oo o C
ΜΪΗ > r «. r r pj
M S lH CM VO VO O LJ
" m ro m in m ^ (0
M G
3 -L A*s rH* r-1 Qj © mvo rr ©
3 P B 1-1 >- - -P
(rt m .io h u co m o o en n
si rH -PO rH rH CN CM ,—I
Oi
X
•S 5 ί
iiä| rH >H -Hr- S
•H B -P B " - -P
3 :© -H :© U 'n ro vo vo vo _e XH g rHO CM CN CM (M CM rj m
O
rH
O
tn © u S -e S -P 2 ÄO rr o
rH
X
!>1 © ^ •ä 3 'oj 2 ου o° δ £ ouou S* ^ “i •rl ©4 (M CN -H h en o en e o o tn p <n o :© :© ro ro jb © cm ro Ι"Ί ί*Μ ^ 20 r 69551
Esimerkki 4
Bright-tupakkalehtilapatäytettä, jonka alku-OV-aryo 3
oli 11,8 %, alku—CV -arvo 36,8 cm /10 g ia alku-OV
eq eq arvo 12,6 %, saatettiin kosketukseen 100-%sen höyryn 5 kanssa 76 mm:n tornissa, joka oli varustettu erotus- syklonilla, 316°C:n lämpötilassa höyryn nopeuden ollessa 43 m/s ja tupakan syöttömäärän 150 g/min. Kokonaiskoske-tusaika oli n. 4 sekuntia. Tornista poistuvan paisutetun tupakan OV-aryo oli 1,9 % ja, tasapainottamisen jälkeen, 10 CVeq-arvo 64,6 cm^/10 g ja OV^-arvo 10,9%.
Esimerkki 5
Suojaamattoman Burley-täytetupakan näytteitä ja suojaamattoman Bright-täytetupakan näytteitä saatettiin kosketukseen 100-%:sen höyryn kanssa 76 muun tor-15 nissa, joka oli yarustettu erotussyklonilla, syöttömää-rällä 180 g/min., höyryn nopeuden ollessa n. 40 m/s ja kokonaiskosketusajän n. 4 sekuntia. Näytteitä käsiteltiin kolmessa eri lämpötilassa. Alku-CV- ja OV-arvot Λ
Burley-täytteelle ja Bright-täytteelle olivat 34,1 cin /10 g 3 20 15,2%:n OVrssä ja vastaavasti 42,1 cm 10 g ll,2%:n OV:ssä.
Käsitellyt näytteet tasapainotettiin ja tasapaino-CV- ja -OV-arvot, sekä myös SV-arvot sekä asetonissa että elohopeassa, määritettiin. Täytepaksuus määritettiin 25:n umpimähkäisen mittauksen keskiarvona näytettä kohti.
25 Verrokeiksi nämä arvot määritettiin myös käsittelemättömille näytteille. Prosentti-lisäys CV:ssä ja SV asetoni: ssa suhteessa verrokkiin laskettiin. Tulokset on koottu seuraa-yaan taulukkoon IV.
21 69551 S u> 3 pε jj [όνο oo ui oo cn o ·*τ
Sv I * - - ----- art(3o rr vovold ·ν« r- o vo
En &γΗ r~ o uo cn ro oo ro
rH rH rH rH rH rH CN
a 1 - 3 S I rr ro oo tn > m i m ro σ' i uo m i-h >, > rH rH t <T\ I— -5Γ
M (Ö W rH (N
tn tn — H ID C rH g) -rl
I $ -H > I ON un (N
op i tn O i h h o l rHint"· rH rH I (Tl CN Γ-
i—I rH
ÖU -3· VO 00 r- UO UO r—I 00 53 ro oo oo σο o cn rH σ' —> ^ ^ ^ W rH rH cn cn rH cn ro ro CD 0)
H -P -P
JS :rt :fl
1 o, V V
nJ \ >1 rH O CN rH -P CN ΟΓΟ-τΤ
ro G) σι -*r rH i~~ j- σ' oo m rH
H ^ B rH CN CN ^ O rH CN CO
d CN P CN
o m m
V UH rH
V C rH C Ή d ro O 0 rH S -P > -P >
d >- rt O rt O
rt >. £ e
E-<i u rt CJ rt G
O Λ oo m rt :0 oo S\ *n -P - - r* un -m +J oo oo ^ H O' 0 ’O rH o*·- O Ώ rH - - - rt o dSo1-1 rHO'O' dS1-* o' o' o'
Cu τ—I m m \ ^ ^ γλ m ^ ^ ^ tri \ UJ UJ -a< o ro in 1 un ro ro o coco - - - - - - - -
rtg cn n h co or-HCN
H ö -¾1 r- cn σ' ·5ΐ· σ' ι-h •si
Sen <#> h - iHvoo m m eg noS I --- I ---
EH cl O I Γ0 CN ro I CN CN CN
i§ I
in rt 3 3 .
rH rH rH *H rH Ή 0) -rl d) V O O CJ rt V U O u -p-p -p 2 o o o -pvooo -P :n -P Ό oo O' r- .p 0 co cn γ-- H o, -HP co cn un -H p oo cn m C/J5 in it CN ro ro U) p CN ro ro si3 as a? 22
Esimerkki 6 695 51
Bright-täytetupakan näytteitä käsiteltiin viidessä eri OV-arvossa ja kolmessa eri käsittelylämpötilassa jokaiselle syöttö-OV-arvolle. Jokaisen näytteen syöttö-5 nopeus oli 180 g/min ja jokainen näyte saatettiin kosketukseen 100-%:sen höyryn kanssa 76 mm:n tornissa, joka oli varustettu erotussyklonilla. Höyryn nopeus oli n. 40 m/s ja kokonaiskosketusaika oli n. 4 sekuntia. Käsitellyt näytteet tasapainotettiin ja tasapaino-CV-10 ja -OV-arvot jokaiselle näytteelle laskettiin. Lisäksi, verrokiksi, Bright-täytetupan annosta jokaisessa syöt-tö-OV:ssä ei käsitelty mutta tasapainotettuun ja tasa-paino-CV- ja -OV-arvot mitattiin. Tulokset on esitetty seuraavassa taulukossa V.
15
Taulukko V
20 Syötön Käsittelemättö- Tasapaino CV/OV(cm3/10g/%) OV, % män verrokin
tasapaino-CV/OV
_(cm3/10g/%)_288°C_329°C_357°C
25 8 40/12 68/10 91/10 113/9 11 41/12 73/10 88/10 113/9 18 42/12 72/10 79/10 107/10 25 43/12 68/10 75/10 95/10 30 28 44/12 67/10 80/10 89/10 23 69551
Esimerkki 7
Bright-täytteen näytteitä saatettiin kosketukseen 100-%:sen höyryn kanssa 76 mm:n tornissa, joka oli varustettu erotussyklonilla, ja muita näytteitä saatettiin 5 kosketukseen 72-%:sen höyryn kanssa 203 mm:n tornissa, joka oli varustettu tangentiaalierottimella, kolmella eri syöttömäärällä ja neljässä eri käsittelylämpötilassa.
Höyryn nopeus oli n. 40 m/s ja kokonaiskosketusaika oli n. 4 sekuntia. Verrokkina näytteen annosta jokaista syöt-10 tömäärää varten ei käsitelty mutta tasapainotettiin ja tasapaino-CV- ja-OV-arvot määritettiin. Tasapaino-CV-ja -OV-arvot määritettiin jokaiselle käsitellylle näytteelle. Vertailuesimerkkinä näytteitä saatettiin kosketukseen kuuman ilman kanssa, joka ei sisältänyt höyryä, 15 76 mm:n tornissa, joka oli varustettu erotussyklonilla, kahdella eri syöttömäärällä. Tulokset on koottu seuraa-vaan taulukkoon VI.
Taulukko VI
20
Bright-täytteen Käsittelemättömän CV /OV /Poisto-OV
OV 11 % Bright-täyteverrokin syöttömäärä tasapaino-CV/OV (cm /10g/%)
_(cm3/10q/%)_288°C 316°C 329°C 357°C
25 76 imun tomi/100 % höyryä 180 g/min 41/12 67/11/2,7 - 90/10/2,2 104/10/2,0 1080 g/min 41/12 59/11/2,8 - 69/11/1,9 81/11/1,9 203 itm:n torni /72 % höyryä 1420 g/min 35/12,3 - 53,5/10,9 30 680 g/min 35/12,3 - 66,6/10/
Vertailuesimsrkki 76 nm:n X tomi/0 % höyryä 180 g/min 41/12 49/11,2,5 - - 1080 g/min 41/12 42/11,3,7 - - 35 24 695 51
Esimerkki 8 ϋ ϋ 1
Suojatun Burley-täytteen näytteitä saatettiin kosketukseen 100-%:sen höyryn kanssa 76 mm:n tornissa, joka oli varustettu erotussyklonilla, syöttömäärällä 180 g/min 5 viidessä eri tornilämpötilassa ja kahdella eri syöttö-OV-arvolla, ja tornista poistuvan aineksen OV-arvot määritettiin. Höyryn nopeus oli n. 40 m/s ja kokonais-kosketusaika oli n. 4 sekuntia. Jokainen käsitelty näyte, samoin kuin käsittelemättömät verrokit, tasapainotet-10 tiin ja tasapaino-CV- ja-OV-arvot määritettiin. Tulokset on koottu seuraavaan taulukkoon VII.
Taulukko VII 15
Syötön Käsittely- Tornin Tasapaino-CV/OV
CV, % lämpötila poisto-OV,% cm3/^0g/% Käsittelemätön verrokki - - 34/13,0 20 20 232°C 5,3 47/12,0 20 288°C 3,2 58/10,8 20 316°C 3,0 61/11,0 20 34 3°C 2,6 72/10,6 20 357°C 2,7 82/10,3 25 Käs ittelemätön verrokki - - 36/12,6 11 232°C 3,0 43/11,6 11 288°C 2,5 58/10,5 11 316°C 1,9 63/10,7 30 11 343°C 1,8 80/10,3 11 357°C 1,9 85/10,2
II
25 69551
Esimerkki 9
Bright-täytetupan näytteitä saatettiin kosketukseen höyryn kanssa 76 mm:n tornissa, joka oli varustettu ero-tussyklonilla, ja muita näytteitä saatettiin kosketukseen 5 203 mm:n tornissa, joka oli varustettu tangentiaalierotti- mella, jokainen kahdella eri syöttö-OV-arvolla ja käsit-telylämpötilat tornissa ja höyry-prosentti vaihtelivat. Syöttömäärä kumpaakin tornityyppiä varten pidettiin muut-tumattona. Höyryn nopeus oli n. 38 m/s ja kokonaiskoske-10 tusaika olin. 4 sekuntia. Tasapaino-CV- ja-OV-arvot, samoin kuin tasapainonäyte-SV, jokaiselle käsitellylle näytteelle ja käsittelemättömälle verrokille määritettiin. Tulokset on koottu seuraavaan taulukkoon Vili.
26 69551
il COOOCNOOCD(NOOaO<N 00<XJCN<O00<N00O0tN
\ i—( iH H* iH i—I ^ i—I ιΗ H" i—i r—i i—I i—I H1 iH r—l H1
I M I OOt—IOOr—IOOi—I I OOr—IOOi—IOOi—I
‘S :r0 li I t
Sri* 5 8 i ^ <DI Tj<u>r~oorM(Nrorrmnn -P 0 wnjio^NNoiinr'fliji Lnm^crtcriLnooor'
£, -S OtHiHrHCMtNiHfMOJCNO ι—I t—I rH i-H i—I .H (N <N rH
S & «
Oi» (NrHrHiHOOOOOOiN rHr-IC'J.HiHiHOO.H
Cl \ rHiHt—li—I iH rH iH (H i—| iH r-1 (Hr—li—It—ΙιΗιΗι—IrHrH
•H Cp ιΰ o r-H'rHcNH'criiHtNLnH'un σιΓΜΓΟΗ’Γ^Γ'-οοοοο CLrH Γθνχ)ΐχ>ιηοοοο|χ>οσ\Γ'Γη mvoH'r^t^-H'cricrtir)
UTO
13 S
M
H
£
O I
M M
H c#> & |'d >, :rrt ΐσ>ΠΓθσιΓοησιπηι σιΐπίΝο^ι/ιοισιιπίΝ :D:iu ΐσ>οοι^·σιοοΓ^σ»οοΓ^ι σιοοι^-σίοοι^σιοοΓ' E ^ s UI <#> •H- τΤίΝΙΠΓ'ΟΗ'ΐηοΟ 0 £> lc\j--------| tlllfflfl
ÄO I (N<NrHHCNrHr-(rH I I I I I I I I I I
: i s -HrHaö U U UM o a o a i ^ . ε u u o x> u o a u o ε o o o_ o o o o o o_ 01 >i nt > 3 00 oo O O coOO oo 5J OO to O O to O O oo
RiHHDrH-HooooooCTitTiiHr^i^nrH-Hoooooocn^rHr-r-n S i| -rl (BAICOOOMNNfOlOUin ωνοθΟΟ<Ν(Ν<ΝΓΟίηΐΛΓΟ
P^HOiS^r-r-fMr-r-cNr-r^cNE^r^r-cNr^r-otir^r^rM
27 69551
Esimerkki 10
Sen arvioimiseksi, mikä vaikutus tasapainotusmenetel-mällä on tupakkatäytteen, jota on käsitelty tämän keksinnön menetelmän mukaisesti, tasapaino-CV- ja -OV-arvoihin, saa-5 tettiin Bright-täytetupakan näytteitä kosketukseen 100-%:sen höyryn kanssa kahdessa eri lämpötilassa 76 mm:n tornissa, joka oli varustettu erotussyklonilla. Syöttömäärä, 180 g/min, pidettiin muuttumattomana, alku-OV-arvo oli 11,4 %, höyryn nopeus oli n. 40 m/s ja kokonaiskosketusaika oli n. 4 sekun-10 tia. Jokaisen käsitellyn näytteen annoksia tasapainotettiin sitten kolmella eri tavalla. Yksi annos tasapainotettiin kosteassa ilmassa 60 %:n suhteellisessa kosteudessa (RH) ja 22°C:ssa. Toinen annos tasapainotettiin suihkuttamalla ja vedellä 10 %:n OV-arvon aikaansaamiseksi ja suljettiin 15 sitten pusseihin n. 14 - n. 16 tunniksi ja ilmastoitiin sitten huoneessa 60 %:n RH:ssa ja 22°C:ssa 24 tuntia. Kolmas annos tasapainotettiin ylikostuttamalla 30 %:n OV-ar-voon ja tasapainotettiin sitten 60 %:n RH:ssa ja 22°C:ssa. Tasapaino-CV- ja -OV-arvot jokaisen näytteen jokaiselle an-20 nokselle, sekä myös käsittelemättömälle verrokille, määritettiin ja tulokset on esitetty seuraavassa taulukossa IX.
Taulukko IX 25
Tomissa käsitellyn Bright-täytteen tasapaino-CV/OV
(cm /10g/%) tasapainottamisen jälkeen_
Käsittely- Kostea ilma Vesisuihkutus Ylikostutus,30 % OV
länpötila 60 % RH,22°C 10 %:n OV:hen ja tasapainotus sitten _60 % RHiSsa 22°C:ssa ^0 Käsittelemätön verrokki 41/11 - 44/11 329°C 90/10 82/11 74/11 357°C 104/10 95/11 90/11 28
Esimerkki 11 69551
Vanhentamisen vaikutuksen arvioimiseksi tasapaino-CV-ja OV-arvoihin otettiin määrä suojaamatonta Bright-täytet-tä (lehtilapaa) välittömästi leikkaamisen jälkeen Legg-5 leikkurilla. Tämän täytteen OV-arvon määritettiin olevan välillä n. 18 % - n. 20 %:n OV:ssa ja varastoitiin jääkaapissa l,7°C:ssa 4 päivää vanhentamiseksi. Toinen annos leikattua täytettä saatettiin välittömästi leikkaamisen jälkeen kosketukseen 100-%:sen höyryn kanssa 76 mm:n paisutus-10 tornissa, joka oli varustettu erotussyklonilla, kahdessa eri lämpötilassa, syöttömäärällä 180 g/min, höyryn nopeuden ollessa n. 40 m/s ja kokonaiskosketusajan n. 4 sekuntia. Nelipäiväisen vanhennusjakson loputtua ensimmäistä annosta käsiteltiin samoissa olosuhteissa. Käsitellyt näytteet 15 sekä myös käsittelemätön verrokki vanhentamattomalle ja vanhennetulle annokselle, tasapainotettiin ja määritettiin tasapaino-CV- ja OV-arvot. Prosentti-lisäys OV-arvossa verrokkiin nähden laskettiin. Tulokset on koottu seuraavaan taulukkoon X.
20
Taulukko X
Leikatun täytteen vanhentamisen vaikutus paisumiskykyyn 25 Käsittely- Tomin Poisto- CV/OV Lisäys larpötlla stfStfc OV, % „3^,4
Vanhentanaton tupakka Käsittelemätön verrokki - - - 33/11 30 288°C 18 4 58/10 76 329°C 18 3 65/11 97
Vanhennettu tupakka Käsittelemätön verrokki - - - 35/12 35 288°C 18 2 59/11 69 329°C 18 2 74/11 111
II
69551 29
Esimerkki
Sen arvioimiseKsi, mikä vaikutus tupakkatäytteen suojaamisella on prosenttilisäykseen CV^-arvossa verrattuna käsittelemättömän täytteen CV^-arvoon, saatettiin vastalei-5 kattujen Bright- ja Burley-täytteiden annoksia kosketukseen 100-%:sen höyryn kanssa 76 mm:n tornissa, joka oli varustettu erotussyklonilla, syöttömäärällä 180 g/min ja höyryn nopeudella n. 40 m/s n. 4 sekunnin kokonaiskosketusajaksi. Syötön OV-arvo on välillä n. 18 % - n. 20 %. Jokaiselle tupakkatyy-10 piile suojattiin annos ja sekä suojattujen että suojaamattomien näytteitä käsiteltiin, kuten edellä esitettiin, kahdessa eri lämpötilassa. Käsiteltyjen näytteiden poisto-OV-arvo määritettiin ja näytteet tasapainotettiin sitten. Tasapaino-CV-ja-OV-arvot jokaiselle käsitellylle näytteelle, sekä myös 15 käsittelemättömille verrokeille, määritettiin ja prosentti-lisäys tasapaino-CV:ssä verrokkiin nähden laskettiin. Tulokset on koottu seuraavaan taulukkoon XI ja ne osoittavat, että tämän keksinnön menetelmää voidaan käyttää yhtä hyvin suojatuille täytteille, suojaamattomille täytteille ja sekoituksille. 20 Taulukko XI
Tupakka- Käsittely- Tomin- Tasapaino-CV/OV Tasapaino-CV:n tyyppi_lämpötila_OV,%_cm3/10g/%_lisäys-%_
Suojaamaton Bright Käsittelemätön verrokki - - 33/11 25 288°C 4 58/10 76 329°C 3 65/11 97
Suojattu Bright Käsittelemätön verrokki - - 25/15 288°C 9 44/12 76 30 329°C 4 56/12 124
Suojaamaton Burley Käsittelemätön verrokki - - 37/12 288°C 5 68/10 84 329°C 3 76/10 105 35 Suojattu Burley Käsittelemätön verrokki - - 35/12 288°C 4 59/11 68 329°C 2 72/10 105
Ei täysin tasapainotettu 30 69551
Esimerkki 13
Uudelleenjärjestelyn vaikutus Bright-täytteen tasa-paino-CV- ja -OV-arvoihin arvioitiin saattamalla joitakin näytteitä kosketukseen höyryn kanssa 76 mm:n tornissa ja 5 toisia näytteitä kosketukseen höyryn kanssa 203 mm:n tornissa kahdella eri syöttö-OV-arvolla, samalla lämpötilaa ja höyry-prosenttia torneissa vaihdellen, ja sitten järjestelemällä uudelleen annos jokaisesta käsitellystä näytteestä tasapainottamalla ja määrittämällä CV- ja OV-arvot, ja 10 uudelleenjärjestelemällä ja tasapainottamalla toinen annos ennen CV- ja OV-arvojen määrittämistä. Höyryn nopeus oli n. 38 m/s ja kokonaiskosketusaika oli n. 4 sekuntia. Syöttö-määrä oli n. 0,18 kg/min 76 mm:n tornissa, joka oli varustettu erotussyklonilla, ja n. 1,4 kg/min 203 mm:n tornissa, 15 joka oli varustettu tangentiaalierottimella. Tulokset on koottu seuraavaan taulukkoon XII.
31 69551 * >1
r~H
φ -P <#>
•CO
¢) 3 O' •n+J O M +J H G :(0 0) ^
φ ·ΓΊ -pen iHrHiHiHOr-HOOOiHr—lrH
φ β Ο β »Hr—liHrHiHrHr—IrHi—IiHiHi—(
-P 0) C O
+J Q)-H H'rHCTNC^OOOOOLncOH'rOCO
>, Η (β - CDCDH'r-OOLnOO'iCOH'LnLn :(0 »H ft> Ή 4-> φ (0 o I Ό cn \ 4-> G Φ > x: d -p u
CD
•H
P
CQ
G >i
>H >H
I—I a) »H 4-) <#> φ w 4-) 0) cr>
-H -n O
CO PGrH <N 04 iHOOH
•.(0 X(0\ 00 OC OC r-4 00 »H t COi—I»—I»—li—I
λ; -r-1 (Ocn
CC6 rocNooooH'ojH'roLnovjD
(0 o,1 ® O oococor~cr\LncNocoLncoin
CO φ CO H rH
CO Η Ή K
-H I—I (0 >
G ® H O
P Ό H \ 0 G Φ >
H -p o to U
H c#>
X CO
G O
Ο -P o
X 3 H
A! X ^
G -Hen I
<H (0 E CO
G > υ o (0 — E <*>
Eh G 4-> >-, C co * <τιΓθησ»ΓθΓθσ>Γοηο4Γ\ΐ(Ν »H φ >1·Η (T^OOO'CTNOOr^C^OOr-'O'r'r-
Φ X! P P
4-> ·· Gh :f0
cn > :0 :<G
Φ O K <P
IH\ P > :m u
•n I
G 0
(DC G
0) -H :0 <#>
•HfO -P i-HrHiHrHrHrHrHi-HrHCOOOOO
rH Q. :0 ’·* rHf-HrHiHrHrHrHrHrHrHrHr-H
Φ (0 >i >
TJ CO CO O
G (0
D -P
\ Ό U U O U U
•H UUO OUO UUOOOO
Qj I OO CO O O CD O O 00 GO CD QO
£4 >» (0 OOOOOOOCOCrHI^-r^rOOOiHro >i»H »h cooocNCNCNooinmonrNcooo >·, φ ·Η CN CN CO CO \ on ΓΟ \ -P4J-P \ \ g \ \ I \ N |j j| £j £| P cn 6 cn cn cncncncn O :c0 :c0 cdcdocdcdocdcdoooo £h Λί r-4 Γ'-Γ'(ΝΓ'-Γ'(ΝΓ'-Γ--<Ν(Ν<Ν(Ν TT- 32 695 S 1
Esimerkki 14 u ° ° 1
Lisäaineiden vaikutuksen arvioimiseksi Burley-täyt-teen jälkikäsittelytasapaino-CV- ja -OV-arvoihin, saatettiin näytteitä, joita oli käsitelty taulukossa X esitetyil-5 lä lisäaineilla ja niiden määrillä, sekä myös verrokki ilman mitään lisäaineita, kosketukseen 100-%:sen höyryn kanssa 76 mm:n tornissa, joka oli varustettu erotussyklonilla, syöttömäärällä 180 g/min, höyryn nopeudella 40 m/s n. 4 sekummin kokonaiskosketusajaksi. Annoksia jokaisesta näyt-10 teestä käsiteltiin kolmessa eri tornilämpötilassa. Näytteet tasapainotettiin samoin kuin näytteen käsittelemätön annos ja määritettiin tasapaino-CV- ja -OV-arvot. Tulokset on koottu seuraavaan taulukkoon XIII.
15
Taulukko XIII
Lisäaine Paisuttamattoman täytteen Tasapaino-CV/OV,
Tyyppi ja maar* anVlOg/ %
2Q _cm /10g/%_288°C_329°C 357°C
Ei käytetty (verrokki) 43/11 70/10 84/10 101/10
Glyseriini, 2 % 35/13 59/11 69/11 77/10 2^ Glyseriini, 4 % 31/14 55/11 64/11 81/11
Sitruunahappo, 5 % 44/11 69/10 87/10 106/9
Glyseriini, 2 % + sitruunahappo, 5 % 32/13 53/11 71/11 77/10
Glyseriini, 4 % + 30 sitruunahappo, 5 % 30/13 50/11 62/11 81/10 33 69551
Esimerkki 15 Tämän keksinnön menetelmän mukaisesti käsitellyn tupakan täytekokojakauma määritettiin senjälkeen kun Bright-täytteen näytteitä oli saatettu, kahdella eri 5 syöttö-OV-arvolla, kosketukseen 75-%:sen höyryn kanssa 203 mm:n tornissa, joka oli varustettu tangentiaali-erottimella, syöttömäärällä 1,4 kg/min ja kolmessa eri lämpötilassa. Höyryn nopeus oli n. 38 m/s ja kokonais-kosketusaika oli n. 4 sekuntia. Annos jokaisesta käsi-10 tellystä näytteestä tasapainotettiin ja toinen annos jokaisesta käsitellystä näytteestä järjestettiin ruiskuttamalla uudelleen. Täytekokojakauma määritettiin verrokeille sekä myös jokaiselle tasapainotetulle ja jokaiselle uudelleenjärjestetylle näytteelle ja jokaisen näytteen, 15 joka oli yksi viidestä koosta, prosenttiseula-analyysillä, merkittiin muistiin. Tulokset on koottu taulukkoon XIV.
34 69551 o O σ\ oo o cm rH ro -«m· o ro o 00 ****** 1 2 3 4 1 1 » 1
ro CO 00 VO O rH CO 00 O rH
ro o1 ro ld
(0 O X
U 0 O y © ^· oi r1 vo m « ^ o o VO cd 1 » ' » - 1 1 1 1 1 rH rH O (Tl 00 O r—I ΓΟΙΠΟνΟιΗ ro 3 o< ^ ro in 0) ra u ro O ro o m rH oi vo o rs m ro o 001 00 -p 1 1 1 1 1 v » 1 1 1
.—11 oo -P ror-coOrH vo oo o rH
rs -rl -θ' ·ο> ro m
G
G -P
:0 ro p e :ro e <#> Φ
f—I -H
0) M vo vo oo oo 1r -P y 1 1 1 1 •PO o in i-h o oi
P p ro in rH
ro p :ro ro X > u > O m rs m o· ro en rs o' -O' rs H 00 1 1 1 1 1 φ 1 1 1 1 1
X ro rH 00 CO o rH 4-1 rH O- cn O rH
ro ro in 0 ro in o ro
r1 -P
x ro 3 U o Q) >1 rH O y -P cn o oo ro oo -P o co oo O' rs ro S3 0 511 1 1 1 1 1 rH 5 1
ro -H y Md VO ro 00 O O φ 1r in 00 O rH
En roro-Prom +Jrom rH ro rH ro 3 φ rH| φ H» -n ro -p p d) :ro u ro -P -n 0 3 -rl CO O O CO O' vo 131 vo o oo -P O 1 1 1 1 1 ¢3 1 1 1 1 1
oo -P β rs in H o rH φ vo oi o> o rH
rs-H-H ro in <H φ ro in roro >h
rl Dj rH
ro ro ro φ :0 e ro Ti -pro ro :ro öp Eh d s Φ rH -h rs oo vo m oo ro y -
-P rM Ή rH rH O rH
-P O ro in rH
•H P ro P
;ro ro <#> X > :ro :ro 2 > o x λ: o y -P -p
0 Ή -H
3 g x a a :0 ro Md -P -P -P o Md -H HJ -P o 4 -p rH .XrXiPCC ΛίΧ>ιββ md ro -p ro χ: φ φ -p m .ro φ φ ro -rl ro >"l 1P -P -P φ £1r 1p -p 5 ui| W a y rH Dr Λ Du^rHDjX! 35 69551
Kuten tulokset osoittavat, on käsitellyn täytteen täytekokojakauma hyvin edullisesti verrattavissa käsittelemättömien verrokeiden täytekokojakauman kanssa.
Esimerkki 16 5 Suojaamattoman Bright-täytetupan 7 näytettä saa tettiin kosketukseen höyryn kanssa 610 mm:n tornissa, joka oli varustettu tangentiaalierottimella, ja eri esikäsittely- ja jälkikäsittely-parametrejä mitattiin ja merkittiin muistiin. Kokonaiskosketusaika oli 10 n. 8 sekuntia. Käsittelyolosuhteet on esitetty ja tulokset koottu seuraavaan taulukkoon XV.
36 69551 VO CO O (N ID m CM O OO 00
VO CJN li) N CO H ΙΓ ^ 00 (N O) CO Γ" Ov CM i—I
v uO *» r·" *»·*··.*»*. w ^ w v
Γ-1 CN O ro H ^ Η fN H H H OrHOiHfHrH
Ή CO rH'rf 1—! I—1 LT) I—I M"
I—IVO ro ΰ O »f VO O O CM CO
en (Π Oi-Hroino (Ti VO O CM t-l M1 Γ0 CO CM (Ti *»·»*► ·» I rj· *» CO *. *» K V W W V *. hl «k *1
kO | (N O r-A rHCNmrO Or-IrHrHlT) O rH CO CN r-H CO
Ή ro r-iro r-< ,—ι·*?^-ι·*τ i—t lh ro iHuor^r^ m m io ^ •3* on vo ohi^-ooo r^r'cniLOfM ι-h ld m· cm ro vo * i m » oo uo| cm o r-ι i-h cm ro rP o ,—i en ι-t Γ" i-ι ·η i-i o r-ι cm ή ro i—i-^r LDiHirir-iLn VOIT) ro rOrHOO ·ςρ kj· OJ o i—I en M’ Or-i ro oo o o vo i—i m vo on ro o ro ro co - — — - | - 00 < V V S V >1^1.^«.«.
T| (N o H r-H CM 00 ι-l i—ti—i O i—t On Οι-Ι00ΟιΗΓ- i—I ro i—l^r i—I'tf iH^i-l^r on m· ro i—ισησίΓΜ e r~ m 0- cm on on o ι—i co oo o co ro oo cm oo o i—t on on i-h co - ' - * I I—I k 00 *«·*>-- 00| CM O CM ι-H CM OO rH i—li—I O i—1 O O ι-l CM O ,-t 00 H ro i—I i—i-sr ·—i -=r i—i ro .8 CM O ·3< ro >(i) in io roro h m a H r-ι cm o ι-t ro X E ^ on on vo I—I ro co o o *3· vo ro ι—I «.-·.*».-
3 .'··* >· I ^31 '00 -*·“»' (Ml—ICOr-liHO
O 3 <m| cm o cm i—t cm ro i—i iHiHOiHvo γη roi-4 ^ i—I co i—I ^3* i—i rr 3 -P fö +j E-h ro oo cm ι-t ro :3 vo en i-h vorovoooo ro ro m· ·Η on ooo oovo
tz ,*·'*· K i—ti—I *00 ***·**· VO CM L(0 L/0 i—I (M
i—11 CM Ci CM i—I I CO i—H i—t i—I r*H i—I t ***** — I-Hro CM ^3* I—I ro 00 I—< <—I I—I Γ— >—1 in i—I ro £
tx> JS
en D. 3 « £ ro'' ro"' £ :¾ SB e en T * * ~ § »8 δ & $ S g * ^ ^ < T 1 T £ S (0 rorOr-HQ) roro OOQ \ Q * > S £ UJO £6
•5 -S I S „ s 3 * e δ J5 B * δ B
e* u g $3 -H e» e» > > > ]n red Cn > f> >
i-HiCmcö ;(ö OXVPO Q « ζ> :td (Λ OWU
3 $ $ $ >j :¾ > <α tr S 6 ϊ
V ί I ° ^ δ 5 ί ? ? I -S .s S ä ro^co^ -S -8 -S
:¾ :S :§ :S S S :S :¾ & S“5SlS,|"S# g g & & & 3 :¾ :-8 =-8 ‘g £ £ I g g S -S -¾ 8 S 8 8 3 * * J Π

Claims (6)

69551
1. Menetelmä tupakkalehtilapatäytteen täyttökyvyn lisäämiseksi, jossa kostea tupakkalehtilapatäyte saatetaan 5 kosketukseen höyryä sisältävän lämmönsiirtoväliaineen kanssa, tunnettu siitä, että täytteen alkuperäinen OV-arvo on 10-20%, että täyte on vapaa ulkopuolisista kyllästysai-neista ja että se saatetaan kosketukseen kaasun kanssa, joka sisältää 50-100% höyryä, vähintään 232°C:n lämpötilassa 0,Ι- ΙΟ 10 sekunnin kokonaiskosketusajaksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kaasun lämpötila on korkeintaan 399°c.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kaasun virtausnopeus on 12-52 m/s.
4. Patenttivaatimuksen 1, 2 tai 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kosketusaika on 1-6 s.
5. Minkä tahansa edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että täytteen saattaminen kosketukseen kuuman kaasun kanssa johtaa OV- 20 arvoon 0-5%.
6. Minkä tahansa edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että alkuperäinen OV-arvo on 10-14%.
FI822888A 1981-08-20 1982-08-19 Foerfarande foer oekning av fyllfoermaogan hos lamellartat tobaksfyllmedel FI69551C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US06/294,814 US4414987A (en) 1981-08-20 1981-08-20 Process for increasing the filling power of tobacco lamina filler
US29481481 1981-08-20

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI822888A0 FI822888A0 (fi) 1982-08-19
FI822888L FI822888L (fi) 1983-02-21
FI69551B FI69551B (fi) 1985-11-29
FI69551C true FI69551C (fi) 1986-03-10

Family

ID=23135042

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI822888A FI69551C (fi) 1981-08-20 1982-08-19 Foerfarande foer oekning av fyllfoermaogan hos lamellartat tobaksfyllmedel

Country Status (20)

Country Link
US (1) US4414987A (fi)
EP (1) EP0073137B2 (fi)
JP (1) JPS6028267B2 (fi)
AU (1) AU549092B2 (fi)
BG (1) BG37834A3 (fi)
BR (1) BR8204872A (fi)
CA (1) CA1158517A (fi)
DE (1) DE3277517D1 (fi)
EG (1) EG15624A (fi)
ES (1) ES515113A0 (fi)
FI (1) FI69551C (fi)
GR (1) GR76263B (fi)
IN (1) IN157197B (fi)
MX (1) MX157572A (fi)
NZ (1) NZ201647A (fi)
PH (1) PH19679A (fi)
PT (1) PT75443B (fi)
SU (1) SU1384185A3 (fi)
YU (1) YU42789B (fi)
ZA (1) ZA826044B (fi)

Families Citing this family (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4431011A (en) * 1981-09-23 1984-02-14 Rothchild Ronald D Process for expanding tobacco with water
CH658367A5 (de) * 1982-05-11 1986-11-14 Hauni Werke Koerber & Co Kg Verfahren und vorrichtung zum volumenvergroessern von tabak.
CH662478A5 (de) * 1983-04-23 1987-10-15 Hauni Werke Koerber & Co Kg Verfahren und einrichtung zum blaehen von tabak.
CA2011123A1 (en) * 1989-03-17 1990-09-17 Richard M. Henderson Method of and apparatus for determining stem content of baled tobacco
US5012826A (en) * 1989-08-04 1991-05-07 R. I. Reynolds Tobacco Company Method of expanding tobacco
JP3871258B2 (ja) * 2000-02-16 2007-01-24 日本たばこ産業株式会社 刻タバコの製造方法およびその製造システム
US7556047B2 (en) * 2003-03-20 2009-07-07 R.J. Reynolds Tobacco Company Method of expanding tobacco using steam
US20100168799A1 (en) * 2008-12-29 2010-07-01 Schumer Evan D Ulnar osteotomy plate including increased compression

Family Cites Families (34)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
BE624477A (fi) *
US1789435A (en) * 1929-01-28 1931-01-20 American Mach & Foundry Expanding tobacco
US2344106A (en) * 1939-07-14 1944-03-14 Larus & Brother Company Inc Method of and apparatus for treating tobacco
US2596183A (en) * 1944-12-02 1952-05-13 American Mach & Foundry Method for increasing the volume of shredded tobacco
US2656841A (en) * 1946-09-10 1953-10-27 American Mach & Foundry Process for making tobacco sheet material
US3357436A (en) * 1964-08-26 1967-12-12 Brown & Williamson Tobacco Apparatus for drying tobacco
NL135859C (fi) * 1965-12-17
US3409023A (en) * 1965-12-17 1968-11-05 Philip Morris Inc Method of puffing tobacco stems by microwave energy
US3409028A (en) * 1965-12-17 1968-11-05 Philip Morris Inc Method of making a reconstituted tobacco sheet
US3409027A (en) * 1965-12-17 1968-11-05 Philip Morris Inc Method of preventing the shrinkage of puffed tobacco and product obtained thereby
FR1506661A (fr) * 1965-12-23 1967-12-22 Philip Morris Inc Procédé de séparation pneumatique et de soufflage des côtes de tabac
US3425425A (en) * 1967-01-04 1969-02-04 Philip Morris Inc Method of puffing tobacco stems
US3529606A (en) * 1969-04-10 1970-09-22 Philip Morris Inc Process for puffing tobacco stems
GB1280684A (en) * 1969-07-18 1972-07-05 Carreras Ltd Treatment of tobacco
US4161953A (en) * 1970-05-27 1979-07-24 American Brands, Inc. Method of puffing tobacco tissue
CA931039A (en) 1970-05-27 1973-07-31 American Brands Method of puffing tobacco tissue
US3978867A (en) * 1971-01-27 1976-09-07 Hauni-Werke Korber & Co., Kg Apparatus for increasing the volume of moist tobacco
US3957063A (en) * 1971-01-27 1976-05-18 Hauni-Werke Korber & Co., Kg Method and apparatus for increasing the volume of moist tobacco
BE790758A (fr) * 1971-11-04 1973-02-15 Philip Morris Inc Procede pour augmenter le volume des tiges de tabac
US3742961A (en) * 1971-11-08 1973-07-03 Reynolds Co R Method and apparatus for treating tobacco
NL7216813A (fi) 1971-12-17 1973-06-19
US3842846A (en) * 1973-01-22 1974-10-22 Philip Morris Inc Microwave expansion of tobacco
CA980206A (en) * 1973-07-13 1975-12-23 Klaus Deppe Process for improving the filling capacity of tobacco
US3982550A (en) * 1975-06-05 1976-09-28 Philip Morris Incorporated Process for expanding tobacco
US4040431A (en) * 1975-09-05 1977-08-09 American Brands, Inc. Method of increasing the filling capacity of shredded tobacco tissue
US4044780A (en) * 1975-09-05 1977-08-30 American Brands, Inc. Apparatus for total blend expansion
JPS53104797A (en) * 1977-02-22 1978-09-12 Japan Tobacco Inc Preparation of expanded veins and stalks of tobacco leaves
GB1604024A (en) * 1977-09-03 1981-12-02 Hauni Werke Koerber & Co Kg Method and apparatus for increasing the filling property of fibres of tobacco or another smokable material
US4167191A (en) 1977-09-27 1979-09-11 Brown & Williamson Tobacco Corporation Tobacco drying process
US4235250A (en) * 1978-03-29 1980-11-25 Philip Morris Incorporated Process for the expansion of tobacco
US4235249A (en) * 1978-07-31 1980-11-25 Brown & Williamson Tobacco Corp. Method and apparatus for producing expanded tobacco from whole tobacco stems
US4244381A (en) * 1978-08-02 1981-01-13 Philip Morris Incorporated Upgraded tobacco stem material and its method of preparation
US4366825A (en) * 1979-11-21 1983-01-04 Philip Morris Incorporated Expansion of tobacco
CA1163520A (en) * 1980-05-01 1984-03-13 Roger Z. De La Burde Process for expansion of tobacco

Also Published As

Publication number Publication date
ES8306009A1 (es) 1983-05-01
JPS5843777A (ja) 1983-03-14
EP0073137B1 (en) 1987-10-28
ZA826044B (en) 1983-07-27
FI69551B (fi) 1985-11-29
JPS6028267B2 (ja) 1985-07-03
NZ201647A (en) 1985-08-16
EP0073137B2 (en) 1993-03-10
EP0073137A1 (en) 1983-03-02
PT75443B (en) 1984-08-20
BG37834A3 (en) 1985-08-15
PH19679A (en) 1986-06-13
DE3277517D1 (en) 1987-12-03
CA1158517A (en) 1983-12-13
MX157572A (es) 1988-12-02
EG15624A (en) 1986-06-30
GR76263B (fi) 1984-08-04
YU42789B (en) 1988-12-31
US4414987A (en) 1983-11-15
SU1384185A3 (ru) 1988-03-23
AU549092B2 (en) 1986-01-16
FI822888A0 (fi) 1982-08-19
IN157197B (fi) 1986-02-08
AU8742982A (en) 1983-02-24
BR8204872A (pt) 1983-08-02
ES515113A0 (es) 1983-05-01
PT75443A (en) 1982-09-01
FI822888L (fi) 1983-02-21
YU179182A (en) 1985-04-30

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI56308C (fi) Foerfarande foer uppsvaellning av tobaksstjaelkar
KR100634647B1 (ko) 세라믹 물질을 함유하는 랩퍼를 포함하는 흡연 용품
FI58048B (fi) Foerfarande och anordning foer svaellning av tobak
KR100288602B1 (ko) 재구성된 담배시이트와 그의 제조방법 및 용도
CA2243996C (en) Process for expanding tobacco
US3683937A (en) Tobacco expansion process
FI69551C (fi) Foerfarande foer oekning av fyllfoermaogan hos lamellartat tobaksfyllmedel
SU1120917A3 (ru) Способ увеличени объема табака
EP0099679B1 (en) Process for increasing the filling power of tobacco
BG61635B1 (bg) Метод за раздуване на тютюн
CA1039137A (en) Process for expanding tobacco
KR880001876B1 (ko) 건조국수의 제조방법
FI65537B (fi) Foerfarande foer expandering av tobak
Khalil Adsorption characteristics of activated carbon obtained from rice husks by treatment with phosphoric acid
US4248252A (en) Continuous process for expanding tobacco
US3842846A (en) Microwave expansion of tobacco
US4388932A (en) Process for improving filling power of expanded tobacco
KR20030066807A (ko) 담배의 처리 방법
RU2067401C1 (ru) Способ вспучивания табака
UA109562C2 (uk) Спосіб виробництва розпушених тютюнових жилок
US3828797A (en) Tobacco expansion process utilizing microwave energy
FI64046C (fi) Foerfarande foer expandering av tobak
US4459100A (en) Process for expansion of tobacco
US4485829A (en) Process for increasing the filling power of tobacco
US4458700A (en) Process for increasing the filling power of tobacco lamina filler having a low initial moisture content

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: PHILIP MORRIS PRODUCTS INC.