FI69405C - Sammansaettning anvaendbar i munhygieni - Google Patents

Sammansaettning anvaendbar i munhygieni Download PDF

Info

Publication number
FI69405C
FI69405C FI782004A FI782004A FI69405C FI 69405 C FI69405 C FI 69405C FI 782004 A FI782004 A FI 782004A FI 782004 A FI782004 A FI 782004A FI 69405 C FI69405 C FI 69405C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
teeth
plaque
tooth
water
cation
Prior art date
Application number
FI782004A
Other languages
English (en)
Other versions
FI782004A (fi
FI69405B (fi
Inventor
Gunnar Roella
Michael Roy Carlton Winter
Original Assignee
Ici Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=10241609&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=FI69405(C) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Ici Ltd filed Critical Ici Ltd
Publication of FI782004A publication Critical patent/FI782004A/fi
Publication of FI69405B publication Critical patent/FI69405B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI69405C publication Critical patent/FI69405C/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61QSPECIFIC USE OF COSMETICS OR SIMILAR TOILETRY PREPARATIONS
    • A61Q11/00Preparations for care of the teeth, of the oral cavity or of dentures; Dentifrices, e.g. toothpastes; Mouth rinses
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61KPREPARATIONS FOR MEDICAL, DENTAL OR TOILETRY PURPOSES
    • A61K8/00Cosmetics or similar toiletry preparations
    • A61K8/18Cosmetics or similar toiletry preparations characterised by the composition
    • A61K8/19Cosmetics or similar toiletry preparations characterised by the composition containing inorganic ingredients

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Oral & Maxillofacial Surgery (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Inorganic Chemistry (AREA)
  • Birds (AREA)
  • Epidemiology (AREA)
  • Cosmetics (AREA)
  • Detergent Compositions (AREA)

Description

L»^T7| ΓΒ1 m KUULUTUSjULKAISU / ΟΑΠ ζ Β (11) UTLÄGGNINGSSKRIFT O S H U Ο C Patentti riyö*:;..tty (45) Patcnt -t 10 02 1086 (51) Kv.lk.*/lnt.CI.4 A 6l K 7/16 SUOMI—FINLAND (21) Patenttihakemus — Patentansökning 78200^ (22) Hakemispäivä — Ansökningsdag 22.06.78 (FI) (23) Alkupäivä — Giltighetsdag 2 2.06.78 (41) Tullut julkiseksi — Blivit offentlig 2^.12.78
Patentti- ja rekisterihallitus Nähtäväksipanon ja kuul.juik.isun pvm. - 31.10.85
Patent- och registerstyrelsen ' ' Ansökan utlagd och utl.skriften publicerad (32)(33)(31) Pyydetty etuoikeus — Begärd prioritet 23.06.77 Englanti-England(GB) 26308/77 (71) Imperial Chemical Industries Limited, Imperial Chemical House, Millbank, London SW1P 3JF, Englanti-Eng 1and(GB) (72) Gunnar Rö11a, Oslo, Norja-Norge(NO), Michael Roy Carlton Winter, Macclesfield, Cheshire, Englanti-England(GB) (7*0 Oy Koi ster Ab (5^) Suuhygieniassa käytettävä koostumus - Sammansättning användbar i munhygieni
Keksinnön kohteena on suuhygieniassa käytettävä koostumus, joka on lantaanikationin vesiliukoista suolaa sisältävä suuvesi, suusuihke, hammastahna tai hammasgeeli.
Tiedetään, että monet erilaiset alkuaineiden kationit, kuten alkuaineista gallium, yttrium, lyijy, indium, beryllium, serium dysprosium, rauta, arseeni, torium, iridium, rubidium, vanadium, sirkonium, titaani, tina, tallium, aluminium, kupari, rutenium, samarium, rodium, elohopea, litium, koboltti, lantaani, uraani, sinkki, barium, cesium, strontium, kalsium, kadmium ja kromi johdetut kationit vähentävät hammaskiilteen liukenevuutta happoihin in vitro koesysteemeissä (R.S. Manly ja B.G. Bibby, J.Dent. Res., 1949, 28, 160-171). On myös tunnettua, että hammas-kiille voidaan uudelleen mineralisoida käsittelemällä hampaita peräkkäin kationisella ja anionisella komponentilla, jotka reagoivat hampaan pinnan alla muodostaen liukenemattoman suolan. Esimerkkejä kalionisista komponenteista ovat bariumista, lantaanista, 2 69405 mangaanista, lyijystä, tinasta, sinkistä, indiumista, sirkoniu-mista, raudasta, titaanista, vanadiumista ja kadmiumista johdetut komponentit (GB-patenttijulkaisu 1 452 125).
On havaittu, että antamalla rotille ytLriumnitraattia joko intraperitoneaalisti injektiona tai juomaveden mukana hammasmädän esiintyminen vähenee, ja tämän on katsottu johtuvan yttriumin joutumisesta hammaskiilteeseen ja sen vaikutuksesta happoliukene-vuuden alenemiseen. (R.Castillo Mercado ja T.G. Ludwig, Archs. oral Biol., 1973, 18, 637-640). On myös havaittu, että suun huuhtominen stannofluoridiliuoksella vähentää plakin muodostusta hammaskiilteelle. (N.Tinanoff, J.M. Brady ja A.Gross, Caries res., 1976, 10, 415-426; N.Tinanoff, J.Dent. res., 1977, 56, Spec, Issue A, A138).
FR-patenttijulkaisussa 997 488 on kuvattu, että hammaskariesta voidaan estää käyttämällä hapettavaa liuosta, joka sisältää raudasta, kuparista, magnaanista, sinkistä, hopeasta tai jostakin harvinaisesta maametallista johdettua metallikatalyyttia, yhtään esimerkkiä ei ole kuitenkaan annettu. DE-hakemusjulkaisussa 2 543 489 on kuvattu vedettömiä seoksia, jotka veden kanssa sekoitettaessa muodostavat metastabiilin liuoksen. Näiden koostumusten tarkoituksena on muodostaa liukenematon saostuma hampaiden pinnalle hammaskiilteen uudelleen mineralisoimiseksi. US-pa-tenttijulkaisussa 3 751 568 on kuvattu menetelmä hampaiden päällystämiseksi kemiallisilla yhdisteillä pysyvän kiillon muodostamiseksi. Esimerkiksi ytterbLumkloridikäsittelyn yhdistettynä sitä edeltävään titaanitetrafluoridikäsittelyyn on mainittu lisäävän hampaiden vastustuskykyä kariesta vastaan.
Keksinnön mukaiselle koostumukselle on tunnusomaista, että kationi on vapaassa muodossa, koostumus ei sisällä sellaisia aineosia, jotka saostavat kationin veteen liukenemattomana suolana, koostumus sisältää tällaisissa koostumuksissa tavanomaisesti käytettäviä komponentteja, esim. makuaineita ja sakeutus-aineita, ja koostumus on ei-hapettava ja soveltuu sellaisenaan vietäväksi hampaiden pinnalle, ja jolloin lantaanikationin kon-sentraatio koostumuksessa on ainakin 10 mM.
Hampaiden pinnalta tavallisesti löytyvä aines on bakteeri-plakkia, ja keksinnön mukainen koostumus soveltuu erityisesti 3 69405 plakin poistamiseen hampailta tai sen hampaisiin kiinnittymisen ehkäisyyn. Keksinnön mukainen menetelmä soveltuu myös erityyppisten tahrojen poistamiseen hampaista, esimerkiksi tupakan aiheuttamien tahrojen. Lisäksi bakteeriplakkia pidetään yleensä pääasiallisena hammasmädän ja ientulehduksen aiheuttajana, ja plakin poistamisella tai sen kertymisen ehkäisyllä tiedetään olevan edullinen vaikutus näihin tauteihin.
Vain erittäin vähäisellä osalla teollistuneiden maiden väestöstä ei ole hammasmätää tai ientulehdusta, ja siten voidaan odottaa, että tälle väestön suurelle osalle keksinnön mukainen meentelmä aiheuttaa lisäetuna hammasmädän ja/tai ientulehduksen vähenemistä.
Esimerkkejä vesiliukoisista lantaanisuoloista ovat kloridi, bromidi, jodidi, nitraatti, asetaatti ja sulfaatti. Kationi voi myös olla antibakteerisen anionin suolan muodossa.
Edullinen yhdiste käytettäväksi keksinnön mukaisessa koostumuksessa on lantaanikloridi, LaCl^.
Keksinnön mukaisessa koostumuksessa käytetty kationin minimimäärä on 10 mM, ja koostumusta voidaan käyttää aikavälein 1 viikosta 1-10 kertaan päivässä. Edullinen käsittelytapa on kolme kertaa päivässä aterioiden jälkeen tai kahdesti päivässä aamuin ja illoin.
Keksinnön mukaisella koostumuksella saadaan tyydyttäviä tuloksia yksinkertaisesti viemällä kationia hampaille esimerkiksi yksinkertaisena vesiliuoksena. Parantunut puhdistusaste voidaan kuitenkin saavuttaa, jos keksinnön mukainen koostumus yhdistetään yhteen tai useampaan normaaliin mekaaniseen hampaanpuhdistusme-netelmään, esim. hammasharjan, hammastikun, hammaslangan, hammas-sondin tai pyörivän hammasharjan käyttöön. Erityisen edullista on yhdistää keksinnön mukainen koostus hammasharjan käyttöön.
Keksinnön mukaisessa koostumuksessa käytetty kationi voi olla koostumuksena yksinkertaisena vesiliuoksena tai suspensiona tai mutkikkaampana koostumuksena, kuten suuvetenä, hammastahnana, ehkäisevänä tahnana, hammasjauheena, pasteilleina, purukumina tai suusuihkeena, tai se voidaan sisällyttää virvoitusjuomaan, ravintoaineeseen tai sokerileivonnaiseen. Kationi voidaan myös sisällyttää vesijohtoveteen.
_ - ΤΗ 4 69405
Kuvatut koostumukset ovat alan asiantuntevalle tunnettuja. Ne voivat sisältää mitä tahansa normaalisti tällaisissa koostumuksissa käytettyjä aineosia ja lisäksi kationia suolan muodossa.
Kun kyseessä on suuvesi tai suusuihke, niin kationia sisällytetään siihen halutussa käyttöväkevyydessä. Kun kyseessä on hammastahna, ehkäisevä tahna, hammasjauhe, pastilli tai purukumi, niin saattaa olla tarpeen koostumuksen aineosista riippuen lisätä kationin pitoisuutta yli halutun käyttöpitoisuuden, esim. halutun käyttöpitoisuuden jopa viisinkertaiseksi pitoisuudeksi, koska johtuen kationin sitoutumisesta yhteen tai useampaan aineosaan sen määrästä on käytettävänä vain osa. Näissä koostumuksissa käytetään edullisesti sellaisia aineosia, jotka eivät saosta kationia liukenemattomana suolana.
Tyypillinen suuvesi on vesipohjainen ja sisältää yleensä paksunnosainetta ja makuainetta.
Geeli on vesipohjainen ja sisältää yleensä hyydytysainetta, pinta-aktiivista ainetta, makuainetta ja säilöntäainetta.
Hammastahna on vesipohjainen ja sisältää yleensä hionta-ainetta, sideainetta, paksunnosainetta, pinta-aktiivista ainetta, kosteuttavaa ainetta, makuainetta ja makeutusainetta.
Esimerkkejä tällaisista koostumuksista ovat esimerkit 6-9.
Keksintöä kuvataan seuraavilla sitä rajoittamattomilla esimerkeillä:
Esimerkki 1 60 hammaslääketieteen opiskelijaa olivat vapaaehtoisina tässä kokeessa. Opiskelijoille suoritettiin ensin perusteellinen ennakkohoito, sitten heitä kehotettiin olemaan hoitamatta suun hygieniaa 3 vrk. Plakin muodostuksen edistämiseksi opiskelijat huuhtoivat suunsa 10 ml:lla 15 %:ista (w/v) sakkaroosin vesiliuosta 1 minuutin ajan joka toinen tunti klo 8 ja 22 välisenä aikana. Tämän ajanjakson jälkeen hampaille kertynyt plakki arvioitiin käyttäen plakki-indeksiä seuraavasti: 0 - ei lujasti kiinnittynyttä plakkia 1 - ei näkynyt lujasti kiinnittynyttä plakkia, mutta jonkin verran plakkia kertyi hammassondilla 2 - pieni määrä lujasti kiinnittynyttä plakkia silmin ha vaittavasti 3 - huomattava määrä lujasti kiinnittynyttä plakkia silmin havaittavast i.
69405
Ne Ib opiskelijaa, joilla oli korkeimmat plakki-indeksi-arvot , valittiin 4 vrk:n jatkokokeeseen. Tämän ajanjakson alussa kokeen osanottajien plakki-indeksi saatettiin arvoon 0. Kokeen aikana ei suun hygieniaa saanut hoitaa, ja sakkaroosihuuhtelujen lisäksi 8 yksilöä suoritti 2 huuhtelua vrk:ssa 10 ml:11a 20 mmo-laarista lantaanikloridiliuosta ja muut 8 yksilöä olivat kontrolleina. 4 vkr koeajan jälkeen kaikki plakkiarviot suoritti sama henkilö, ja tulokset käsiteltiin tilastollisesti. Koko koe suoritettiin kaksoissokkokokeena.
Kontrolliryhmällä plakki-indeksi oli 1,0 ja käsitellyllä ryhmällä se oli 0. Käsitellyllä ryhmällä esiintyvä erittäin vähäinen plakkimäärä oli sangen heikosti kiinni, ja se pystyttiin puhaltamaan pois ilmasuihkulla.
Rinnakkaiskokeessa yksilöillä, jotka huuhtoivat suunsa 20 mmolaarisella stannokloridin vesiliuoksella, oli keskimääräinen plakki-indeksi 0,3.
Esimerkki 2 10 vapaaehtoisen muodostamalle koeryhmällle suoritettiin perusteellinen ennakkohoito, jossa heidän hampaistaan poistettiin plakki, joten plakki-indeksi mitattuna Löe'n menetelmällä, J.Periodon-tol., 1967, 38, 610-616 oli kokeen alussa 0. Ryhmän jäsenille annettiin uudet hammasharjat, ja heitä neuvottiin harjaamaan hampaansa joka aamu ja ilta 30 sekunnin ajan 4 vrk:n aikana kunkin yksilöllisen tavan mukaisesti 10 ml :11a koeliuosta ja sitten huuhtomaan hampaansa loppuosalla liuosta. Koeliuoksina oli 20 mmolaarinen NaCl-, 10 mmolaarinen LaCl^-» 20 mmolaarinen LaCl^-ja 20 mmolaarinen YCl^-vesiliuos. Koko koe suoritettiin kaksoissokkokokeena, ja kukin koehenkilö käytti vuorollaan yhtä koeliuok-sista. Ennen seuraavan koeliuoksen käyttöä kunkin koehenkilön plakki-indeksi saatettiin jälkeen arvoon 0. Saatiin seuraavat tulokset: Γ . ----- 69405
Koehenki- _ _Plakki-indeksi__ lö no. 20 mM NaCl 10 mM LaCl3 20 mM LaCl3 20 mM YC13 1 0,88 0 ,43 0,30 0 ,41 2 1 ,12 0,63 0 ,44 0 ,54 3 0 ,68 0 ,48 0,31 0,30 4 1,09 0 ,63 0 ,45 0,59 5 1 ,02 0 ,83 0,52 0,50 6 0 ,62 0 ,60 0 ,48 0 ,60 7 0 ,88 0 ,62 0 ,32 0 ,48 8 0,55 0 ,42 0,34 0 ,42 9 0,90 0 ,66 0 ,46 0 ,60 10 0 ,84 0 ,88 0,62 0 ,60
Esimerkki 3
Rinnakkaisessa kokeessa kokeiltiin 20 mmolaarista GdCl^-ja YbCl»-vesiliuosta 4 henkilön ryhmillä esimerkissä 2 kuvatulla tavalla. Saadut tulokset olivat vertailukelpoisia esimerkissä 2 YClgilla saatujen tulosten kanssa.
Samankaltaisia tuloksia saatiin käytettäessä 20 mmolaaris-ta La„(S0 ) -vesiliuosta, vaikkei se tässä pitoisuudessa täysin
L· *T \J
liuennutkaan.
Esimerkki 4 10 vapaaehtoisen muodostama koeryhmä, joilla kaikilla oli ehjät ylä ja alaleuan poskihampaat, jaettiin kahdeksi (A ja B) 5 hengen ryhmäksi.
Päivänä 0 kunkin koehenkilön suu ja hampaat värjättiin plakin ilmaisevalla aineella, erytrosiinilla, sitten kullekin koehenkilölle suoritettiin ennakkohoito ienrajan plakki-indeksin saattamiseksi arvoon 0 (mitattiin Harrp'in menetelmällä, J.Clin.
Periodontol. , 1974 , 1 , 166-174).
Päivinä 1 ja 2 koehenkilöitä kehotettiin harjaamaan hampaansa normaalisti omalla hammasharjallaan ja hammastahnallaan. Sitten suoritettiin tarkastus, jotta varmistuttaisiin siitä, että koehenkilöiden ienraja oli terve, ja ienrajaplakki-indeksi saatettiin jälleen arvoon 0.
7 69405 3. päivänä klo 7 kummankin koeryhmän henkilöt harjasivat hampaansa 20 ml :11a joko 20 mmolaarista lantaaniasetaattiliuosta vedessä tai 20 ml:11a vettä käyttäen uutta pehmeätä koeliuokseen kastettua hammasharjaa. Koeliuoksen loppumäärällä suoritettiin sitten huuhtelu 1 minuutin ajan. Jälkihuuhtelua vedellä ei sallittu.
4. päivänä klo 13 kunkin koehenkilön hampaat värjättiin ilmaisuaineella, ja ienrajaplakki-indeksi arvioitiin. Arviot suoritettiin sokeasti.
Koejakson päiviä 1-4 toistettiin, jolloin ryhmä A ja B vaihtoivat koeliuoksia.
Koetulokset nähdään seuraavassa taulukossa, jonka toisessa ja kolmannessa sarakkeessa on kaikki 24 hampaan arvio-%:n summa.
Koehen- _Ienra japlakki- indeksi_ kilö 20 mM lantaaniase- taatti Vesi Erotus no______ 1 140 140 0 2 390 470 - 80 3 110 770 - 660 4 530 1610 -1080 5 1930 2130 - 200 6 1170 1760 - 590 7 240 370 - 130 8 1300 1300 0 9 520 490 + 30 10 750 280 + 470
Esimerkki 5
Henkilö huuhtoi suunsa ja hampaansa 10 ml :11a 20 mmolaarista LaCl^-vesiliuosta 1 minuutin ajan. Liuos maistui suolaiselta, muttei epämiellyttävää - metallista makua ei ollut. Huuhtelun jälkeen koehenkilö sylkäisi orgaanisia jäännöksiä suustaan. Hänen suunsa ja hampaansa tuntuivat huomattavasti puhtaammilta, ja varsinkin hampaat tuntuivat kuivilta ja puhtailta.
Toisella kerralla sama henkilö huuhtoi suunsa 10 ml:lla 20 mmolaarista stannofluoridin vesiliuosta. Liuos oli maultaan s 69405 hapan ja metallinen. Koettu puhdistuvaikutus ei ollut stannofluo-ridilla yhtä hyvä kuin Ladalla.
Toinen koehenkilö havaitsi, että huuhtomalla hampaat 20 mmolaansella LaCl^-vesiliuoksella tupakanpolton aiheuttamat tahrat vähenivät olennaisesti.
Esimerkki 6
Suuvesi % w/v, jollei muuta ilmoiteta
LaCl3.7H20 0,74
Sorbitoliliuos 30,0
Etyylialkoholi 95 % v/v 7,0 % v/v
Piparminttuaromi 0,1
Ponceau 4R® 0,001
Puhdistettu vesi ad 100
Esimerkki 7
Hammasgeeli %w/v
LaCl3.7H20 1,0
Hydroksietyylimetyyliselluloosa 3,0 Isopropanoli 4,0
Spearmintöljy 0,05
Polysorbaatti 80® 0,5
Puhdistettu vesi ad 100
Esimerkki 8
Hammastahna % w/v
LaCl3.7H20 1,5
Aluminiumoksidi 33,0
Sorbitoliliuos 30,0
Kolloidinen piidioksidi 1,5
Hydroksletyyliselluloosa 0,5
Isopropanoli 4,0
Polyoksietyleeni-50-stea-raatti 2,0
Spearminttuöljy 0,1
Na-sakkariini 0,05
Vesi ad 100
Esimerkki 9
Pastilliperusaine % w/v
LaCl .7H 0 0,1
Gelati ini 35,0
II
69405
Glyseroli 25,0
Sitruunahappo 2,0
Natriumbentsoaatti 0,2
Sitruunaöljy 0,1
Mentoli 0,05
Vesi ad 100
FI782004A 1977-06-23 1978-06-22 Sammansaettning anvaendbar i munhygieni FI69405C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB2630877 1977-06-23
GB2630877 1977-06-23

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI782004A FI782004A (fi) 1978-12-24
FI69405B FI69405B (fi) 1985-10-31
FI69405C true FI69405C (fi) 1986-02-10

Family

ID=10241609

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI782004A FI69405C (fi) 1977-06-23 1978-06-22 Sammansaettning anvaendbar i munhygieni

Country Status (19)

Country Link
US (1) US4218434A (fi)
EP (1) EP0000256B2 (fi)
JP (1) JPS5417137A (fi)
AT (1) AT376365B (fi)
AU (1) AU517737B2 (fi)
BE (1) BE868250A (fi)
CA (1) CA1226525A (fi)
CH (1) CH646603A5 (fi)
DE (2) DE2862228D1 (fi)
DK (1) DK155775C (fi)
ES (2) ES471084A1 (fi)
FI (1) FI69405C (fi)
FR (1) FR2395022A1 (fi)
IE (1) IE47251B1 (fi)
IL (1) IL54926A0 (fi)
IT (1) IT1098329B (fi)
NO (1) NO146839C (fi)
NZ (1) NZ187498A (fi)
ZA (1) ZA783241B (fi)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2493704A1 (fr) * 1980-11-07 1982-05-14 Lemouel Jean Composition pour la prophylaxie et les soins de la carie dentaire
US5340566A (en) * 1993-08-09 1994-08-23 Colgate-Palmolive Company Method for preventing the progression of gingivitis
US5875798A (en) * 1997-09-23 1999-03-02 Advanced Medical Instruments, Inc. Therapeutic toothpick for treating oral and systemic diseases
EP1993568A2 (en) * 2006-02-23 2008-11-26 The Research Foundation Of State University Of New York Method of treating periodontitis and of reducing dentinal sensitivity
US8951506B2 (en) * 2007-11-20 2015-02-10 Sasi Kumar Sunkara Formulation and method for treatment of teeth
US11110047B2 (en) * 2017-08-07 2021-09-07 Colgate-Palmolive Company Oral care compositions including cyclic anhydrides
US20230235248A1 (en) * 2022-01-24 2023-07-27 Inter-Med, Inc. Dental material compositions for cleansing and removal of anionic contaminants from substrates & their methods of use

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB654472A (en) * 1947-03-12 1951-06-20 Procter & Gamble Preparations for use in contact with the teeth
FR997488A (fr) * 1949-09-15 1952-01-07 Produit d'hygiène et de prophylaxie dentaire
US3004897A (en) * 1955-02-09 1961-10-17 Shore Joseph Dental preparation
US3151027A (en) * 1961-06-07 1964-09-29 Procter & Gamble Abrasive for dentifrice composition
JPS4816170B1 (fi) * 1969-07-02 1973-05-19
US3751568A (en) * 1971-06-18 1973-08-07 Eastman Dental Center Method of coating teeth with a durable glaze
AU6104973A (en) 1972-10-13 1975-04-10 Procter & Gamble Remineralization of dental enamel
DE2452969A1 (de) * 1973-11-13 1975-05-15 Procter & Gamble Mittel zum remineralisieren von zahnschmelz
IE42129B1 (en) * 1974-10-10 1980-06-04 Procter & Gamble Compositions for remineralizing tooth enamel
US4080440A (en) * 1974-12-13 1978-03-21 The Procter & Gamble Company Method for remineralizing tooth enamel
NO760162L (fi) * 1975-01-17 1976-07-20 Carter Wallace
US4083955A (en) * 1975-04-02 1978-04-11 The Procter & Gamble Company Processes and compositions for remineralization of dental enamel

Also Published As

Publication number Publication date
DK155775B (da) 1989-05-16
EP0000256A1 (en) 1979-01-10
AT376365B (de) 1984-11-12
IL54926A0 (en) 1978-08-31
AU3691978A (en) 1979-12-13
DE2862228D1 (en) 1983-05-19
IT7824646A0 (it) 1978-06-16
DE2827666A1 (de) 1979-01-11
NO146839B (no) 1982-09-13
FI782004A (fi) 1978-12-24
JPS6245841B2 (fi) 1987-09-29
FI69405B (fi) 1985-10-31
NZ187498A (en) 1984-05-31
BE868250A (fr) 1978-12-19
DE2827666C3 (de) 1993-11-18
EP0000256B2 (en) 1991-09-25
ES488073A0 (es) 1981-02-16
IT1098329B (it) 1985-09-07
FR2395022B1 (fi) 1983-07-29
JPS5417137A (en) 1979-02-08
NO781972L (no) 1978-12-28
CA1226525A (en) 1987-09-08
CH646603A5 (de) 1984-12-14
US4218434A (en) 1980-08-19
ZA783241B (en) 1979-06-27
IE47251B1 (en) 1984-02-08
ES471084A1 (es) 1980-05-16
ES8103645A1 (es) 1981-02-16
DE2827666C2 (fi) 1988-01-28
DK274378A (da) 1978-12-24
FR2395022A1 (fr) 1979-01-19
IE781145L (en) 1978-12-23
AU517737B2 (en) 1981-08-20
NO146839C (no) 1982-12-22
DK155775C (da) 1989-10-02
EP0000256B1 (en) 1983-04-13
ATA460178A (de) 1980-10-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CA1168159A (en) Oral compositions comprising hexetidine and zinc salts for the synergistic inhibition of dental plaque
CA2111375C (en) Oral care compositions containing hop acids and method
US4161518A (en) Compositions and methods for inhibiting plaque formation
CA2648679C (en) Oral care regimens and kits
CA1322960C (en) Dentifrice composition for desensitising sensitive teeth
EP1058535B1 (en) Desensitizing dental composition
JPS6183113A (ja) オ−ラル組成物
EP0162574A2 (en) Oral hygiene compositions
CN106913470B (zh) 洁齿剂组合物
JP2006520382A (ja) 歯の染みの防止用の組成物および方法
JPH09286712A (ja) 口腔用組成物
FI69405C (fi) Sammansaettning anvaendbar i munhygieni
Bonesvoll Retention and plaque-inhibiting effect in man of chlorhexidine after multiple mouth rinses and retention and release of chlorhexidine after toothbrushing with a chlorhexidine gel
EP2550067A2 (en) Novel use
Etemadzadeh et al. Plaque growth‐inhibiting effects of an abrasive fluoride‐chlorhexidine toothpaste and a fluoride toothpaste containing oxidative enzymes
WO2009098531A1 (en) Dental composition for desensitization and disinfection of exposed dentin
JPS6216923B2 (fi)
JPS5846484B2 (ja) 口腔用組成物
Etemadzadeh et al. Lacking anti‐plaque efficacy of 2 sanguinarine mouth rinses
EP0976380B1 (en) Method of recalcifying teeth
EP0067476A2 (en) Dentifrice composition
Wåler et al. Plaque inhibiting effect of combinations of chlorhexidine and the metal ions zinc and tin: A preliminary report
DOLLES et al. Determination of fluoride and chlorhexidine from chlorhexidine/fluoride‐containing dentifrices
JPS5811927B2 (ja) 口腔組成物
JPH0338517A (ja) 口腔用組成物

Legal Events

Date Code Title Description
PC Transfer of assignment of patent

Owner name: ZENECA LIMITED

MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: ZENECA LIMITED