FI68251C - Nya akrylpolymerkompositioner och deras anvaendning vid foerdindrande av avlagring av pannsten - Google Patents
Nya akrylpolymerkompositioner och deras anvaendning vid foerdindrande av avlagring av pannsten Download PDFInfo
- Publication number
- FI68251C FI68251C FI811787A FI811787A FI68251C FI 68251 C FI68251 C FI 68251C FI 811787 A FI811787 A FI 811787A FI 811787 A FI811787 A FI 811787A FI 68251 C FI68251 C FI 68251C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- water
- scale
- acid
- pannsten
- foerdindrande
- Prior art date
Links
Classifications
-
- C—CHEMISTRY; METALLURGY
- C08—ORGANIC MACROMOLECULAR COMPOUNDS; THEIR PREPARATION OR CHEMICAL WORKING-UP; COMPOSITIONS BASED THEREON
- C08F—MACROMOLECULAR COMPOUNDS OBTAINED BY REACTIONS ONLY INVOLVING CARBON-TO-CARBON UNSATURATED BONDS
- C08F220/00—Copolymers of compounds having one or more unsaturated aliphatic radicals, each having only one carbon-to-carbon double bond, and only one being terminated by only one carboxyl radical or a salt, anhydride ester, amide, imide or nitrile thereof
- C08F220/02—Monocarboxylic acids having less than ten carbon atoms; Derivatives thereof
- C08F220/04—Acids; Metal salts or ammonium salts thereof
- C08F220/06—Acrylic acid; Methacrylic acid; Metal salts or ammonium salts thereof
Landscapes
- Chemical & Material Sciences (AREA)
- Health & Medical Sciences (AREA)
- Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
- Medicinal Chemistry (AREA)
- Polymers & Plastics (AREA)
- Organic Chemistry (AREA)
- Addition Polymer Or Copolymer, Post-Treatments, Or Chemical Modifications (AREA)
- Preventing Corrosion Or Incrustation Of Metals (AREA)
- Compositions Of Macromolecular Compounds (AREA)
Description
68251
Uusia akryylipolymeerikoostumuksia ja niiden käyttö estämään kattilakiven kerrostumista
Keksinnön kohteena ovat uudet akryylipolymeeriyhdis-5 teet ja niiden käyttö kattilakiven estoaineena.
Tiedetään, että kuumentamalla tai kaasunpoistolla tai pH:n nostolla aikaansaatu vesien kalsiumkarbonaattitasa-painon siirtyminen johtaa maa-alkalikarbonaattikerrostumien kovettumiseen laskualtaiden, verkoston jäähdytysputkistojen 10 tai kattilaputkien seinämiin. Näiden kerrostumien lämmönjoh-tokyvyn ollessa verrattomasti metallien vastaavaa heikompi esiintyy lämmönvaihtokyvyn menetystä tai energian tuhlausta. Näiden yleisesti kattilakiveksi kutsuttujen kerrostumien muodostumista täytyy siis välttää.
15 On olemassa lukuisia keinoja kattilakiven välttämi seksi, esimerkiksi - osittainen tai täydellinen kalsiumin ja magnesiumin poisto vedestä ennen käyttöä joko ioninvaihdolla tai de-karbonoimalla kalkilla, 20 - tai happamen valmisteen lisääminen verkoston ve teen, - tai vielä magnesiumia ja kalsiumia sitovien aineiden lisääminen.
Nämä menetelmät ovat kuitenkin kalliita ja niillä 25 voi mahdollisesti olla haittavaikutuksia, kuten korroosio. Siksi valitaankin usein halvempi ja hyvin tunnettu menetelmä, joka käsittää vesiliukoisten kemiallisten aineiden lisäämisen kerrostumia muodostavaan veteen, yleensä määrässä 0,2 - muutama kymmenesosa mg/1; nämä aineet, joita yleisesti 30 nimitetään kattilakivenestoaineiksi, vaikuttavat muodostumassa oleviin kiteisiin. Ne häiritsevät niiden kasvua siten, että saostuminen viivästyy ja kattilakivi haurastuu, jos sitä muodostuu.
2 68251
Toisin sanoen, lämmönvaihtimien kattilakivikerrostu-mien muodostusta, hidastetaan lisäämällä veteen homeopaattisia annoksia kemiallisia aineita.
Näistä katalysaattoreista on jotkut tunnettu hyvin-5 kin kauan, kuten alkalipolyfosfaatit; niillä on haittapuolena hydrolysoitua ortofosfaateiksi, joten kattilakiven esto-vaikutus häviää, ja lisäksi muodostuu maa-alkaliortofosfaat-tisaostumia, mikä johtaa päinvastaiseen tulokseen kuin mitä tavoiteltiin.
10 Käytetään myös muita yhdisteitä, kuten - fosfonihapot ja typpipitoiset tai typpeä sisältämättömät polyfosfonihapot ja niiden alkalisuolat, - akryylihapon tai metakryylihapon alhaisen molekyy-lipainon omaavat homopolymeerit ja vastaavat alkalimetalli- 15 suolat, - akryylihapon tai metakryylihapon alhaisen molekyy-lipainon omaavat sekapolymeerit ja vastaavat alkalimetalli-suolat, - maleiinihapon erittäin alhaisen molekyylipainon 20 omaavat homopolymeerit ja maleiinihapon suolat ja niiden sekapolymeerit.
Tämä luettelo ei kuitenkaan ole tyhjentävä.
On erityisesti todettu, että etyleenisten dihappo-jen polymeerit, kuten maleiinihappo, ovat parempia kalsium-25 ja magnesiumpitoisten kattilakivikerrostumien saostumisen-estoaineita kuin etyleenisten monohappojen sekapolymeerit tai homopolymeerit, kuten akryyli- tai metakryylihapot.
On kuitenkin sanottava, että etyleenisten monohappojen polymeerien kattilakivenestokyky on erittäin hyvä, 30 kuten myös alkalipolyfosfaattienkin. Kuitenkin kun veden lämpötila nousee huomattavasti ja veden verkostossaoloaika pätenee, menettävät alkalipolyfosfaatit huomattavasti kat-tilakivenestokykyään, ja voidaan todeta, että etyleenisten monohappojen polymeereistä tulee huonompia estoaineita kuin 35 etyleenisten dihappojen polymeereistä.
3 68251
Vaikka etyleenisten monohappojen polymerisointiin käytetty menettelytapa olisi mikä tahansa, käytetyt siirto-aineet mitkä tahansa, vapaiden radikaalien muodostamiseen käytetty katalysaattori mikä tahansa, saadaan polymeerejä, 5 joilla on keskenään melko tarkalleen samat kattilakiventor-juntaominaisuudet, jotka kuitenkin ovat huonommat kuin erittäin alhaisen molekyylipainon omaavalla polymaleiinihapolla.
Siten esimerkiksi etyleenisistä monohapoista lähtien valmistetuilla polymeereillä on hyvä kattilakivenesto-10 kyky keskilämpötiloissa 95°C:seen asti, mutta kun saavutetaan veden kiehumislämpötila ja jopa 101,5°C meriveden ollessa kyseessä, on estokyky heikompi kuin polymaleiinihapon tapauksessa .
Tämä pitää paikkansa, oli polymerointiin käytetty 15 menetelmä mikä tahansa: persulfaatti yhdistettynä etikka-happoon, vetyperoksidi yhdistettynä etikkahappoon tai iso-propyylialkoholiin pienempinä tai suurempina määrinä, vetyperoksidi yhdistettynä hydroksyyliamiinisulfaattiin ja iso-propyylialkoholiin. Lisäksi, metakryylihapon homopolymeerin 20 tapauksessa, saatujen valmisteiden viskositeetit ovat erittäin voimakkaat ja täysin sopimattomat hyvää kattilakiven-estovaikutusta ajatellen.
Nyt on siis havaittu, että voitiin saavuttaa merkittäviä tuloksia uuden polymeeriyhdisteperheen avulla.
25 Vesiliukoisille polymeeriyhdisteille en keksinnön mukaisesti tunnusomaista, että ne on saatu alkalimetalli-, erityisesti natriummetalyylisulfonaatin, ja vähintään yhden akryylihapporyhmään tai metakryyliryhmään kuuluvan hapon sekapolymerointina.
30 Erään tämän keksinnön mukaisen suositun toteutta mismuodon mukaan voidaan havaita näyttävä kattilakivenesto-kyvyn paraneminen käytettäessä sekapolymeeriyhdistettä, joka on saatu lähtien seoksesta, joka sisältää samalla kertaa sekä akryylihappoa että metakryylihappoa.
35 Erityisimmissä keksinnön mukaisilla yhdisteillä aikaansaaduissa kattilakivenestovaikutusten paranemisissa kalsium- ja magnesiumpatoisten kerrostumien suhteen, niin 4 68251 makean kuin suolaisenkin veden tapauksissa, on havaittu, että sekapolymeroituihin akryyli- ja metakryylihappoihin lisätty alle 20 paino-% laskettuna akryyli- ja metakryyli-happojen summasta natriummetalyylisulfonaattia oli riittävä.
5 Eräs yksinkertainen keksinnön mukainen koostumus, erityisesti kattilakivenestotarkoitukseen sovellettuna, käsittää seoksen, joka on saatu lähtien komonomeerisesta seoksesta, ja sisältää melko tarkasti samat painomäärät akryyli- ja metakryylihappoja ja 10 - 18 paino-% natrium-10 metalyylisulfonaattia.
Keksinnön mukaiset koostumukset ovat käyttökelpoisia kattilakivenestoaineita kaikentyyppisille vesille, kuten vesikerroksille, virtaaville vesille ja merivedelle. Yleensä 0,2 - 50 mg/1, edullisesti kuitenkin 1-20 mg/1, 15 on sopiva annos.
(Seka)polymerisointitapa on aivan samanlainen kuin ne tunnetut tavat, joissa käytetään katalysaattorina esimerkiksi vetyperoksidia muodostettaessa vapaita radikaaleja, yhdessä isopropyylialkoholin kanssa pienen kuparisuolamää-20 rän läsnäollessa, jolloin viimeksi mainittu voidaan korvata määrätyllä määrällä hydroksyyliamiinisulfaattia; tai vetyperoksidia yhdessä rautasuolan (rautasulfaatin) kanssa ja hydroksyyliamiinia tai natrium- tai ammoniumpersulfaattia etikkahapon läsnäollessa.
25 Keksintö on helpommin ymmärrettävissä seuraavien esimerkkien avulla.
Kaikki yhdisteet on polymerisoitu samaa tapaa noudattaen, eivätkä ne eroa toisistaan kuin käytettyjen kemiallisten yhdisteiden annostuksen suhteen.
30 Taulukon 1 polymeerien valmistustapa oli seuraa- va:
Kahden litran reaktiokolviin, jonka suuaukko oli hiottu ja joka oli varustettu sekoittajalla, lämpömittarin tupella, typen lisäämisputkella, monomeerin lisäämisputkel-35 la ja katalysaattorin lisäämisputkella, pantiin typpikehäs-sä liuos, joka on kuvattu taulukossa 1 maininnalla "koe- 5 68251 pulloreaktori 1". Sitten kuumennettiin palautusjäähdyttäen reaktioseosta, josta oli poistettu ilma ja jota sekoitettiin, minkä jälkeen lisättiin 10 % taulukossa 1 kuvattuja aineita, jotka on esitetty kohdassa "syöttökolvi 2" sekä 5 12 % vetyperoksidia. Kuumennettiin uudelleen palautusjääh dyttäen sekoituksen alaisena, minkä jälkeen lisättiin jatkuvasti ja samalla tavalla komonomeerien jäljelle jäänyt osa (taulukko 1, "syöttökolvi 2") sekä 68 % vetyperoksidia. Tämä komonomeerien ja katalysaattorin lisääminen palautus-10 jäähdyttäen kesti puolitoista tuntia. Sitten lisättiin 10% vetyperoksidia, palautusjäähdytettiin uudelleen 30 minuuttia ja lisättiin viimeiset 10 % vetyperoksidia, minkä jälkeen palautusjäähdytettiin tunti ja 30 minuuttia. Sitten polymeerin pitoisuus saatettiin arvoon noin 40 - 50 % tis-15 laamalla tyhjiössä. Jäähdytettiin, mitattiin kuiva-ainepitoisuus ja haluttaessa tuotteen viskositeetti.
n— — ----------------rrr--------- 6 68251 m m o o o oooo o r- o CT> CN « O O VO I I o m ΙΠ (N O T- LO ^ r- τ-
Ο ro Ο O O OOOOCTi O
oocti-o vo ro ro ·· I o ^ l -B1 r- r- r· (N| M o t— —
OLDIDOO OOOO ·- O r~ O
r^o-cNomvomi 10 o m cn (N o T- ^ ^ r- r- T- LT) o tn in o o oooo a> o o o vo m - m in vo m i - o n· o ro o «r Ίί* r- uo — omoooo oooo o o o m m - o m ro ro m i cn o m
ΓΟΟτ- T CN CN r— r- CN
qi δ ö o in oo o o o o o cn - o m cn 'S'ln-in m ro ro γ- i o ro ro O •'T CN CN T— r- _ ommoo oooo oo o o rommin n ro n in i >- o m o
roo N* CN CN i— i— O
O LO O O O OOOO 00 o o o CN LD 1— LT) LO ΓΟ CO ^ I - O LO Γ^
mo CN <N O T— CN
r“ O LT) o o o OOOO 00 O 00 o r- O ·* CN LO LO ΓΟ ΓΟ ro J - O Γ"
CN O CN CN o CN
o M $
P (Q UI
rH M -H m
d ·Η H 4J
rt Q iH 4-1 £ S s s -p op :rt tn ~~ ~ N o ft 3 p ^ f > — -H -P ,5 ψ Oi
' Ϊ H X «3 I S
ί ί 8 "9 Λ £ e1 s s « «.gl a < s O ö R ft Ε-ιφ
H VM -Hm . +V.-H O rt -X
cn h cn h i oj-ht-4J o H
a)d a) p -p > 4-> — cn --:¾ > cn > cn d o; -m . ή _ -h o cn i
P -H rH P Q rH -H p? -H C
-P -P >1 -P & >i 4-> H ·—I -H S
•H -P ?ί ·ηΞκο4-ι H c -i-ί cn ° 3 d d ~ Q -*-* iö rd *3 ® 3 I -p -h cn ιβ ö r-c n ω o .c rt ft ^ α φ ψ e
H +1 ί O a -r| U|-r| -P -P -rl -rl o 42 CD -H
4-1 rl ID d) C M r-4 rt rH QJ (D -p (C3 d ^ 1—I rH 4-1 -O
-H rt cn g rt rt n) ί N6 δ 4-» H -P >H :r0 -H >
M )4 n) g P-rlSigft (0 H 4) Q ιΒ·η cn <D
g rglsl g£|3-g IL ^ E -h ro H ΟιΠο 'H H H S O O -Hcn-P op ft cn>
•H g Oli) Q-S E ^4li ft 4H & 1J 3 41 35 -H
cn ft rt rt K -P M j B a r-|(d +5C:0 co-d > rt W Q « !3 H W Q rf! S Z Xl P i3 W rt >1 (O d I 4-J τ- ω -H <>ω cn -3 -a cn
-H i—I ·* .‘O rH -rH O
I r-l >1 O > CD M ·· o i >o K o o) -h 3 c -H :0 >i L m Si 4H ft -P -r-l --—-i -P -H -r-v r-4 ,2 -r-r. O 3 fti S (0 5 3© «3© 23 © $3·4 1 &ä a g | | | a aa 68251
Saavutetut kattilakiven estovaikutukset Kattilakiven estovaikutus voidaan tarkistaa jommallakummalla seuraavista kahdesta kokeesta:
Kalsiumkarbonaatin saostus kattilakiveä muodostavaa 5 vettä kiehuttamalla
Toimintaohje: Käytetyn veden karakteristikat kokeen alussa: pH 7,3
Kokonaiskovuus 18,5°dH
10 Hetkellinen kovuus 11,8°dH
Pysyvä kovuus 6,7°dH
Alkalimetrinen kokonaispitoisuus 14 Vastus 1800 ohm, cm 15 500 ml:n erlenmeyer-kolviin lisätään 150 ml käsitte lemätöntä tai taulukossa 1 mainituilla polymeereillä käsiteltyä vettä 6 mg/1; lisätään kolme pientä pestyä posliini-kappaletta, saatetaan palautusjäähdytyksen kiehumispisteeseen hiekkakylvyn välityksellä. Kiehumista pidetään yllä 20 sen alkamisesta lukien täsmälleen 10 minuuttia. Seuraavaksi jäähdytetään vettä sisältävä erlenmeyer kylmän vesivirran alla, sitten suodatetaan vesi 0,45 Jim Satorius-suotimella ja annostetaan veden jäännöskokonaiskovuus, jota kutsutaan yleisesti pysyväksi kovuudeksi, kun vesi ei sisällä kattila-25 kivenestoainetta.
Mitä lähempänä veden lopullinen kokonaiskovuus on sen alkuperäistä kokonaiskovuutta, sitä parempi on estoaine kalsiumakarbonaatin saostumisen suhteen.
Määritettiin 10 minuutin kiehumisaika.
30 Saadut tulokset on koottu taulukkoon 2.
5 68251
Taulukko 2
Estoaine (6 mg/1) Veden lopullinen _kovuus °dH_
Vertailu ilman estoainekäsittelyä 6,7
Taulukon 1 valmiste 1 14,1
Taulukon 1 valmiste 2 15,0
Taulukon 1 valmiste 3 15,1 10 Taulukon 1 valmiste 4 14,7
Taulukon 1 valmiste 5 14,5
Erittäin alhaisen molekyylipainon omaava maleiinihappo 15,2
Taulukon 1 valmiste 6 12,3 15 Taulukon 1 valmiste 7 11,5
Taulukon 1 valmiste 8 13,4
Taulukon 1 valmiste 9 11,5
Alhaisen molekyylipainon omaava polyakryylihappo 11,2 20 Natriummetalyylisulfonaatti- monomeeri 6,7
Kattilakivenestovaikutuksen paraneminen käytettäessä valmisteita 1, 2, 3, 4 ja 5 on merkittävä, erityisesti koos-25 tumuksella 3 verrattuna alhaisen molekyylipainon omaavaan polyakryylihapon käyttöön (valmiste 9), ja myös verrattuna akryylihapon sekapolymeerin käyttöön ja metakryylihapon käyttöön, mutta ei verrattuna natriummetalyylisulfonaatin (valmiste 8) käyttöön.
68251
Kattilakiven muodostuin! s testi merivettä kiehuttamalla
Meriveden suolanpoistolaitoksissa erotetaan puhdas vesi tislaamalla veden sisältämistä suoloista. Ilman 5 estoainekäsittelyä saadaan kerrostumia (kattilakiveä), jotka vastaavat kalsiumakrbonaatin saostumista ja sen magne-siumoksidin kanssa muodostamien kompleksien saostumista tai magnesiumoksidin itsensä saostumista. Meriveden suolan-poistoyksikköjen hyvä toiminta riippuu siis suurelta osin 10 mahdollisuuksista estää lisättyjen kattilakivenestoaineiden kerrostuminen.
Toimintaohje:
Laboratoriossa valmistetaan BRUJEWICZ:n koostumusta vastaava merivesi käyttämällä lähtöaineena tislattua vet-15 tä seuraavat pitoisuudet yhdisteitä julkaisun CEBEDOC
S.P.R.L.H. Goldstein 63 Rue Hayeneux (HERTSAL LEZ LIEGE), 2. painos, Voi 2, sivun 249 mukaan:
NaCl 26,528 g/kg
MgCl2 2,447 " 20 MgS04 3,305 "
CaCl2 1,141 " KC1 0,725 "
NaHC03 0,202 "
NaBr 0,083 " 25 500 ml:n lasiseen erlenmeyer-kolviin lisätään 300 ml synteettistä merivettä, jota ei ole käsitelty (vertailukoe) , tai joka on käsitelty 2 mg/1 kerrostumanesto-aineella; lisätään 8 pientä pestyä posliinisirua. Erlenmeyer-30 kolvi on sijoitettu uppokylpyyn, joka on säädetty 140°C:seen kiehumisen alkamisen nopeuttamiseksi. Merivesi saatetaan palautusjäähdytyslämpötilaan, joka on noin 101,5°C. Kun kiehuminen alkaa, sitä ylläpidetään täsmälleen 40 minuutin ajan. Sitten jäähdytetään erlenmeyer-kolvia juoksevan kylmän ve-35 den alla 20 minuutin ajan. Merivesi suodatetaan tyhjiöpum-pulla ja suotimella Sartorius 0,45 pm.
10 68251
Suotimen pinnalta kerätään suspensiona oleva kat-tilakivi, ts. reunoihin kiinnittymätön aines, se huuhdotaan kolme kertaa 10 ml :11a kahdesti tislattua vettä, jota on sitä ennen käytetty erlenmeyer-kolvin huuhteluun, jotta 5 saataisiin eliminoiduksi reunaan kiinnittyneet merivesijäl-jet. Suotimen kuivauksen jälkeen kalsium ja magnesium liuotetaan suotimelta kiehuttamalla suprapuhtaaseen 3N kloori-vetyhappoon, sen jälkeen annostetaan kiinnittymätöntä kerrosta vastaava määrä kalsiumia ja magnesiumia.
10 Samanaikaisesti liuotetaan erlenmeyer-kolvin seinä miin kiinnittyneen kattilakiven mittaamiseksi kalsium ja magnesium seinämistä samalla tavalla kloorivetyhappoon ja annostetaan kalsium ja magnesium.
Tulokset on ilmoitettu mg kalsiumia ja mg magnesiu-15 mia kokonaisuudessaan, mikä tarjoittaa suspensiona olevan ja seinämiin kiinnittyneen kalsiumin ja magnesiumin summaa.
Valittiin kerrostumien muodostuksen kannalta erittäin ankarat olosuhteet, jotta paremmin voitaisiin tehdä ero valmisteiden ja 2 mg/ml estoaineannoksen välillä.
20 Saadut tulokset on koottu taulukkoon 3.
Taulukko 3
Kokonaiskerrostuma 25 _mg Ca + mg Mg_
Vertailu ilman estoainetta 22,7
Alhaisen molekyylipainon omaava akryylihappopolymeeri 18,0
Alhaisen molekyylipainon omaava 30 maleiinihappopolymeeri 8,0
Valmiste 3, taulukko 1 9
Huomataan siis merkittävä parannus keksinnön mukaisen valmisteen ansiosta.
Il
Claims (5)
1. Uudet vesiliukoiset polymeerikoostumukset, tunnetut siitä, että ne on saatu sekapolymeroimalla 5 alkalimetallimetalyylisulfonaattia, varsinkin natriumme-talyylisulfonaattia ja akryylihappoa ja/tai metakryylihap-poa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukaiset koostumukset, tunnetut siitä, että ne on saatu käyttämällä lähtö- 10 aineena seosta, joka sisältää enintään 20 paino-% natrium-metalyylisulfonaattia laskettuna akryylihapon ja metakryy-lihapon yhteenlasketusta määrästä.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukaiset koostumukset, tunnetut siitä, että ne on saatu sekapolymeroimalla 15 monomeeriseosta, joka sisältää suunnilleen yhtäsuuret pai-nomäärät akryylihappoa ja metakryylihappoa ja 10-18 paino-% natriummetalyylisulfonaattia.
4. Menetelmä kattilakiven vedestä kerrostumisen estämiseksi, tunnettu siitä, että käytetään jonkin 20 patenttivaatimuksen 1-3 mukaista koostumusta.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että koostumusta käytetään 0,2 -50 mg/1, edullisesti 1-20 mg/1.
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FR8012741 | 1980-06-09 | ||
FR8012741A FR2483932B1 (fr) | 1980-06-09 | 1980-06-09 | Nouvelles compositions polymere acrylique, procede pour leur obtention, et application notamment comme agents antitartres |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI811787L FI811787L (fi) | 1981-12-10 |
FI68251B FI68251B (fi) | 1985-04-30 |
FI68251C true FI68251C (fi) | 1985-08-12 |
Family
ID=9242852
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI811787A FI68251C (fi) | 1980-06-09 | 1981-06-09 | Nya akrylpolymerkompositioner och deras anvaendning vid foerdindrande av avlagring av pannsten |
Country Status (15)
Country | Link |
---|---|
US (2) | US4455235A (fi) |
EP (1) | EP0041879B1 (fi) |
JP (1) | JPS5728122A (fi) |
AT (1) | AT377963B (fi) |
AU (1) | AU546219B2 (fi) |
BE (1) | BE889147A (fi) |
CA (1) | CA1163046A (fi) |
CH (1) | CH649308A5 (fi) |
DE (1) | DE3163731D1 (fi) |
DK (1) | DK156440B (fi) |
FI (1) | FI68251C (fi) |
FR (1) | FR2483932B1 (fi) |
GB (1) | GB2077278B (fi) |
IT (1) | IT1137043B (fi) |
NO (1) | NO161682C (fi) |
Families Citing this family (20)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
HU187669B (en) * | 1982-03-31 | 1986-02-28 | Richter Gedeon Vegyeszet | Process for producing new copolymeres and salts |
US4451628A (en) * | 1982-09-13 | 1984-05-29 | Celanese Corporation | Process for preparing low molecular weight water-soluble polymers by copolymerizing with water-soluble monomers a calculated quantity of methallylsulfonate monomer |
JPS59105892A (ja) * | 1982-12-10 | 1984-06-19 | Kurita Water Ind Ltd | 水処理剤 |
DE3328276A1 (de) * | 1983-08-05 | 1985-02-21 | Hoechst Ag, 6230 Frankfurt | Polyacrylnitrile mit geringem k-wert, verfahren zu ihrer herstellung und geeignete verwendung |
JPH0760219B2 (ja) * | 1985-02-25 | 1995-06-28 | オリンパス光学工業株式会社 | マニピユレ−タ付倒立型顕微鏡 |
DE3786003T2 (de) * | 1986-12-19 | 1993-09-02 | Nat Starch Chem Invest | Wasserloesliche polymere, die allyloxybenzensulfonat-monomere enthalten. |
DE3861556D1 (de) * | 1987-06-23 | 1991-02-21 | Ciba Geigy Ag | Verhinderung von ablagerungen. |
DE68901909T2 (de) * | 1988-10-10 | 1993-02-04 | Rhone Poulenc Chimie | Dispersion von halogeniden der seltenen erden in waessrigem medium. |
DE4221381C1 (de) * | 1992-07-02 | 1994-02-10 | Stockhausen Chem Fab Gmbh | Pfropf-Copolymerisate von ungesättigten Monomeren und Zuckern, Verfahren zu ihrer Herstellung und ihre Verwendung |
US5360065A (en) * | 1993-06-29 | 1994-11-01 | Marathon Oil Company | Scale inhibitor and process for using |
DE4343993A1 (de) * | 1993-12-22 | 1995-06-29 | Stockhausen Chem Fab Gmbh | Pfropf-Copolymerisate von ungesättigten Monomeren und Polyhydroxyverbindungen, Verfahren zu ihrer Herstellung und ihre Verwendung |
US5547612A (en) * | 1995-02-17 | 1996-08-20 | National Starch And Chemical Investment Holding Corporation | Compositions of water soluble polymers containing allyloxybenzenesulfonic acid monomer and methallyl sulfonic acid monomer and methods for use in aqueous systems |
US5654198A (en) * | 1995-06-05 | 1997-08-05 | National Starch And Chemical Investment Holding Corporation | Detectable water-treatment polymers and methods for monitoring the concentration thereof |
US6040406A (en) * | 1995-06-05 | 2000-03-21 | National Starch And Chemical Investment Holding Corporation | Detectable water-treatment polymers and methods for monitoring the concentration thereof |
FR2860994B1 (fr) * | 2003-10-15 | 2007-07-13 | Galloo Plastics | Procede de separation selective de materiaux organiques usages fragmentes au moyen de suspensions aqueuses denses |
FR2863509B1 (fr) * | 2003-12-10 | 2007-07-13 | Galloo Plastics | Procede de separation selective de materiaux polymeres fragmentes en particulier usages, au moyen de suspensions aqueuses denses dynamiquement stabilises |
US9447657B2 (en) | 2010-03-30 | 2016-09-20 | The Lubrizol Corporation | System and method for scale inhibition |
WO2015110297A1 (en) * | 2014-01-24 | 2015-07-30 | Basf Se | New antiscalants |
RU2660651C1 (ru) * | 2017-05-04 | 2018-07-09 | Акционерное общество Научный центр "Малотоннажная химия" (АО НЦ "Малотоннажная химия") | Низкомолекулярные сополимеры моноэтиленненасыщенных карбоновых кислот и их применение в качестве ингибиторов солеотложения в водооборотных системах |
KR102597514B1 (ko) * | 2018-12-13 | 2023-11-01 | 주식회사 엘지화학 | 수용성 아크릴산계 중합체 조성물의 제조 방법 |
Family Cites Families (7)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US3706717A (en) * | 1970-07-01 | 1972-12-19 | American Cyanamid Co | Copolymers of fumaric acid and allyl sulfonic acid |
US3879288A (en) * | 1970-07-01 | 1975-04-22 | Frederick Herman Siegele | Process of inhibiting scale formation on walls of structures containing an aqueous system |
US4118439A (en) * | 1971-07-02 | 1978-10-03 | Rhone-Poulenc S.A. | Polyelectrolytes |
FR2157483A5 (en) * | 1971-10-15 | 1973-06-01 | Asahi Chemical Ind | Acrylic synthetic paper - with wet strength superior to that of pulp paper |
US4062796A (en) * | 1973-12-10 | 1977-12-13 | Halliburton Company | Methods for inhibiting scale formation |
US4342652A (en) * | 1978-09-25 | 1982-08-03 | American Cyanamid Company | Process for scale inhibition in evaporative desalination units |
US4319014A (en) * | 1979-11-29 | 1982-03-09 | Uniroyal, Inc. | Acid stable surfactant |
-
1980
- 1980-06-09 FR FR8012741A patent/FR2483932B1/fr not_active Expired
-
1981
- 1981-05-22 EP EP81400812A patent/EP0041879B1/fr not_active Expired
- 1981-05-22 DE DE8181400812T patent/DE3163731D1/de not_active Expired
- 1981-06-04 DK DK249181AA patent/DK156440B/da not_active Application Discontinuation
- 1981-06-05 NO NO811920A patent/NO161682C/no unknown
- 1981-06-08 JP JP8798481A patent/JPS5728122A/ja active Pending
- 1981-06-08 GB GB8117451A patent/GB2077278B/en not_active Expired
- 1981-06-08 CA CA000379311A patent/CA1163046A/fr not_active Expired
- 1981-06-09 AU AU71424/81A patent/AU546219B2/en not_active Ceased
- 1981-06-09 CH CH3756/81A patent/CH649308A5/fr not_active IP Right Cessation
- 1981-06-09 AT AT0256981A patent/AT377963B/de not_active IP Right Cessation
- 1981-06-09 IT IT22216/81A patent/IT1137043B/it active
- 1981-06-09 BE BE0/205043A patent/BE889147A/fr not_active IP Right Cessation
- 1981-06-09 FI FI811787A patent/FI68251C/fi not_active IP Right Cessation
-
1983
- 1983-03-11 US US06/474,563 patent/US4455235A/en not_active Expired - Fee Related
- 1983-03-11 US US06/474,562 patent/US4504643A/en not_active Expired - Fee Related
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
CH649308A5 (fr) | 1985-05-15 |
AU7142481A (en) | 1981-12-17 |
BE889147A (fr) | 1981-12-09 |
FR2483932A1 (fr) | 1981-12-11 |
AU546219B2 (en) | 1985-08-22 |
CA1163046A (fr) | 1984-02-28 |
EP0041879B1 (fr) | 1984-05-23 |
GB2077278B (en) | 1983-11-30 |
NO161682B (no) | 1989-06-05 |
ATA256981A (de) | 1984-10-15 |
DE3163731D1 (en) | 1984-06-28 |
DK249181A (da) | 1981-12-10 |
AT377963B (de) | 1985-05-28 |
NO811920L (no) | 1981-12-10 |
DK156440B (da) | 1989-08-21 |
US4455235A (en) | 1984-06-19 |
GB2077278A (en) | 1981-12-16 |
JPS5728122A (en) | 1982-02-15 |
FI811787L (fi) | 1981-12-10 |
US4504643A (en) | 1985-03-12 |
IT1137043B (it) | 1986-09-03 |
IT8122216A0 (it) | 1981-06-09 |
NO161682C (no) | 1989-09-13 |
EP0041879A1 (fr) | 1981-12-16 |
FR2483932B1 (fr) | 1985-08-02 |
FI68251B (fi) | 1985-04-30 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI68251B (fi) | Nya akrylpolymerkompositioner och deras anvaendning vid foerhindrande av avlagring av pannsten | |
US20090101587A1 (en) | Method of inhibiting scale formation and deposition in desalination systems | |
US3810834A (en) | Treatment of water or aqueous systems | |
EP2722312B1 (en) | Method of inhibiting corrosion and deposition in desalination systems | |
US5716529A (en) | Water-treating agent and method for treating water | |
JP5884730B2 (ja) | 逆浸透膜用スケール防止剤及びスケール防止方法 | |
WO2012132892A1 (ja) | 逆浸透膜用スケール防止剤及びスケール防止方法 | |
JPH0275396A (ja) | アリルスルホナート/無水マレイン酸系重合体による水系統でのスケール沈積抑制法 | |
ES2440793T3 (es) | Método para inhibir los depósitos de sílice y/o compuestos de silicato en sistemas acuosos | |
US6001264A (en) | Water-treating agent and method for treating water | |
GB1589109A (en) | Compositions for inhibiting corrosion and formation of scale and sludge in aqueous systems | |
CN103787518A (zh) | 低温多效海水淡化阻垢缓蚀剂 | |
KR101904716B1 (ko) | 말레산-이소프레놀 공중합체 제조 방법 | |
JPS5876195A (ja) | 工業用水及び/又は家庭用水処理のためのスケ−ル及び沈殿抑制剤 | |
US20130180926A1 (en) | Preparing maleic acid-isoprenol copolymers | |
JPS6319240B2 (fi) | ||
Zhang et al. | The Summary of the Polymer Scale Inhibitors and Related Patents | |
WO2015110297A1 (en) | New antiscalants | |
FR2643066A1 (fr) | Agent anti-tartre a base de compositions polymeres | |
CA2069526A1 (en) | Anionic/cationic polymer mixture for scale inhibition | |
GB1568022A (en) | Anioinc acrylamide copolymers for use as scale inhibitors and anti-precipitants |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed |
Owner name: RHONE- POULENC INDUSTRIES |