FI65974B - Laenksystem foer lastlyftanordning - Google Patents

Laenksystem foer lastlyftanordning Download PDF

Info

Publication number
FI65974B
FI65974B FI790930A FI790930A FI65974B FI 65974 B FI65974 B FI 65974B FI 790930 A FI790930 A FI 790930A FI 790930 A FI790930 A FI 790930A FI 65974 B FI65974 B FI 65974B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
lever arm
lever
lifting
load
coupling system
Prior art date
Application number
FI790930A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI790930A (fi
FI65974C (fi
Inventor
Karl Tomas Bergling
Original Assignee
Karl Tomas Bergling
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Karl Tomas Bergling filed Critical Karl Tomas Bergling
Publication of FI790930A publication Critical patent/FI790930A/fi
Publication of FI65974B publication Critical patent/FI65974B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI65974C publication Critical patent/FI65974C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66FHOISTING, LIFTING, HAULING OR PUSHING, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR, e.g. DEVICES WHICH APPLY A LIFTING OR PUSHING FORCE DIRECTLY TO THE SURFACE OF A LOAD
    • B66F9/00Devices for lifting or lowering bulky or heavy goods for loading or unloading purposes
    • B66F9/06Devices for lifting or lowering bulky or heavy goods for loading or unloading purposes movable, with their loads, on wheels or the like, e.g. fork-lift trucks
    • B66F9/065Devices for lifting or lowering bulky or heavy goods for loading or unloading purposes movable, with their loads, on wheels or the like, e.g. fork-lift trucks non-masted
    • B66F9/0655Devices for lifting or lowering bulky or heavy goods for loading or unloading purposes movable, with their loads, on wheels or the like, e.g. fork-lift trucks non-masted with a telescopic boom

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Transportation (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Geology (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Forklifts And Lifting Vehicles (AREA)

Description

fiSr*] ΓβΙ /,«kuwlutusjulicaisu jUA w °1)UTLAGGNINGSSKRIFT 65974 c (45) Patentti oyonnetty 10 03 1984 Patent acddslat T (51) **.*? /JbcCL3 b 66 F 9/065 SUOMI—FINLAND (») ρκ^ι^-μμμιμ»! 790930 (22) Htkemhpilv·— AnaMcnlngMiag 20.03*79 * * (23) Alkupthrt—GfkiftMtt*<U| 20.03*79 (41) Tulkw JuIUmIoI — BIMt offwKH| 05*10.79 )* rekisteri hallitiM ... ......... .
***· och retlrierttyrelwn (44) iSSÄTi urcllsfcrV^anT^bMceced 30.04.84 (32)(33)(31) ^rr^utty «uoMmu Begird prior** 04.0¾. 78
Ruotsi-Sverige(SE) 7803807"2 Toteennäytetty-Styrkt (71)(72) Karl Tomas Bergling, Körsbärsvägen h A, S-114 23 Stockholm, Ruotsi-Sverige(SE) (74) Tampereen Patenttitoimisto (5*0 Kytkentäjärjestelmä kuormannostolaitteelle - Länksystem för last-lyftanordn ing
Keksintö koskee kuormannostolaitteelle tarkoitettua kytkentä-järjestelmää erityisesti ajoneuvoihin, joka järjestelmä on patenttivaatimuksen 1 johdannossa tarkemmin määriteltyä tyyppiä.
Kuljetuksissa ja tavaran käsittelyssä ovat nostavat trukit erikoinen ja merkittävä ajoneuvotyyppi* Trukit ovat tavallisesti varustetut haarukalla tai jollain muulla laitteella, jolla lastattavaa tavaraa voidaan nostaa pystysuoraan, poistaa kuljetusajoneuvosta ja sen jälkeen kuljettaa paikkaan, joka voi sijaita alempana tai ylempänä kuin se taso, josta lasti noudettiin.
Jotta tehtäisiin mahdolliseksi nosto esim. tasaisten pystysuorien seinien läheisyyteen, jotta saataisiin varmuus siitä, että lastin liikkuvuus on helposti kontrolloitavissa ja jotta saataisiin mahdollisimman pieni lastin aiheuttama kaatumismomentti, 2 65974 vaaditaan tavallisesti lastin suoraviivaista pystysuoraa liikettä. Lisäksi nostolaitteelta vaadittava arvokas ominaisuus on suuri vapaa nostokorkeus, jolla tarkoitetaan suurinta mahdollista pystysuoraa lastin tason muutosta, joka voidaan saada silloin, kun ajoneuvo on vaakasuoralla tasolla, ilman että ajoneuvon kokonaiskorkeus noston aikana muuttuu. Tämä ominaisuus on erityisen tärkeä matalissa olosuhteissa esim. laivan ruumassa.
Tavallisin tapa saada aikaan suoraviivainen nosto on antaa kuormaa pidättävän laitteen suorittaa liike kiskoja pitkin, teleskoopilla tai sellaisella. Usein asetetaan kaksi urallista palkkia lähekkäin yhdensuuntaisesti, niin että syntyy ohjaus-luisti. Tähän luistiin asennetaan toinen luisti, joka varustetaan sopivalla laakeroinnilla ja joka voi siirtyä uran suunnassa. Jos siirtyvä luisti varustetaan kuorman pidättäjällä, voidaan nosto suorittaa suoraviivaisesti, mikäli sopiva nostovoima sovitetaan tähän laitteeseen.
Käyttämällä useita luisteja teleskooppisesti toisiinsa laakeroituna voidaan nostokorkeutta lisätä ilman, että ajoneuvon kokonais-kuljetuskorkeus ylittää sallitut mitat.
Edellämainitulla ns. telinerakenteella on kuitenkin useita olennaisia epäkohtia. Jopa suhteellisen pienellä nostokorkeuden lisäyksellä seuraa mm. se, että ajoneuvon korkeus kasvaa. Sitäpaitsi konstruktiosta seuraa, että pystysuorat, lastia kannattavat ohjauspalkit ovat siten sijoitetut, että kuljettajan näkyvyys tulee rajoittuneeksi. Lisäksi ei ole mahdollista saada mitään mainittavaa vapaata nostokorkeutta ilman, että tehtäisiin erityisiä muutoksia, jotka olennaisesti tekevät konstruktion kalliiksi ja sitäpaitsi huonontavat näkyvyyttä edelleen. Mainitut luistit tehdään usein lastia kannattavaa elintä ohuemmiksi, mikä aiheuttaa sen, että epäsymmetriset kuormat aiheuttavat ongelmia luistin laakeroinnissa sekä pysty- että vaakasuorassa suunnassa. Konstruktio aiheuttaa sitäpaitsi epäedullisen pyörän paineen jakautuman.
Jotta yritettäisiin välttää mainitut epäkohdat, on esitetty useita muita ratkaisuja. Tavallinen sellainen ratkaisu rakentuu 3 65974 sille periaatteelle, että kaksi tankoa kiinnitetään kääntyvästä toisesta päästään ajoneuvon alustan kummallekin puolelle.
Tankojen vapaita päitä voidaan siten käyttää lastin siirtämiseen pystysuorassa suunnassa. Jos tangot tehdään jäykiksi, vapaan pään liikerata on ympyränkaari. Tätä periaatetta käytetään usein kuormauskoneissa. Jotta saataisiin vapaan pään liike suoraviivaiseksi, voidaan tangot tehdä teleskooppisesti toimiviksi, joten niiden pituus voi vaihdella»Sopivalla ohjausjärjestelmällä, joka ohjaa tankojen pituutta kiinnityspaikan kääntymiskulman funktiona, voi vapaiden päiden liike tapahtua siten, että lastin liike tapahtuu tarkasti tai pääasiassa suoraviivaisesti .
Tällä laitteella saadaan usein olennaisesti paremmat ominaisuudet kuin aikaisemmin kuvailluilla laitteilla näkyvyyden, koko-naiskorkeuden ja vapaan nostokyvyn suhteen. Ohjaussysteemi, joka on asennettava, jotta saataisiin pääasiassa suoraviivainen liike, tulee kuitenkin kalliiksi eikä sillä saada aikaan tarpeellista tehokkuutta. Sitäpaitsi se voi, mikäli se ei toimi, aiheuttaa sen vaaran, että lasti kontrolloimattomana putoaa ja vahingoittuu. Teleskooppisysteemistä tulee myös monimutkainen ja siksi kallis.
On olemassa myös ajoneuvoja, joissa on nostettava ja laskettava lava. Periaatteet, joilla lavaa nostetaan ja lasketaan, vaihte-levat, mutta tavallisin tapa on ns. saksipöytäperiaate. Tämän mukaan varustetaan tanko kolmella voimankohdistuspisteellä, jotka sijaitsevat linjassa keskenään yhtä etäällä toisistaan.
Kaksi tällaista tankoa on yhdistetty keskimmäisistä pisteistään, jolloin syntyy nk. sakset. Toisen tangon alempi piste kiinnitetään ajoneuvoon. Toisen tangon vastaava piste varustetaan pyörällä, joka kulkee ajoneuvoon kiinnitetyssä raiteessa siten, että sen linjan jatke, jossa pyörän keskusta liikkuu, leikkaa ajoneuvoon kiinnitetyn tangon alempaa voimankohdistuskiinnitystä. Sen tangon, jossa on pyörä, ylempi kohdistuspiste suorittaa siten suoraviivaista, pyörän liikesuuntaa vastaan kohtisuoraa liikettä. Ylempiin voimankohdistuspisteisiin, jotka ovat vapaat, voidaan edelleen yhdistää sakset jne. Viimeiseen sakseen kiinnitetään lava toiseen vapaista kiinnityspisteistä. Toisen tangon 4 65974 vapaaseen kiinnityspisteeseen asennetaan pyörä, joka kulkee raiteessa, joka on kiinnitetty lavaan ja joka on yhdensuuntainen ajoneuvoon kiinnitetyn raiteen kanssa. Levyä voidaan tällöin siirtää suoraviivaisesti samassa asennossa* Jos käytetään vain yhtä näistä saksista, laitetta kutsutaan tavallisesti yksisaksi-nostopöydäksi ja jos käytetään useampia saksia monisaksinosto-pöydäksi.
Saksipöytä vaatii suuren tilan ajoneuvon päällä, jolloin ajoneuvosta tulee tarpeettoman suuri. Sitäpaitsi ajoneuvo ei voi itse ottaa lastia, ellei sitä aseteta erityisesti muotoiltujen tukien avulla lavalle, joilla tuilla on suurempi keskinäinen etäisyys kuin lavan leveys. Toinen haitta on, että lavaa ei voi laskea ajoneuvon ajotasolle, koska sakset voivat toimia vain toisella puolella ohjausraidetta, jolla ajoneuvo on varustettu. Nämä haitat tekevät sen, että saksipöytää käytetään vain, kun lastia käsitellään toisin, esim. työtasona tai lentokoneen purkamia- ja lastaustasona.
On myös muita tunnettuja konstruktioita. Ne ovat yleensä kalliita, tilaavieviä ja monimutkaisia. Näistä syistä ne eivät ole saavuttaneet mainittavaa käyttöä.
Tämän keksinnön tarkoituksena on saada aikaan kytkentäjärjestelmä, erityisesti ajoneuvokäyttöisiin kuormannostolaitteisiin, jolla järjestelmällä on sellainen geometria, että lasti voidaan siirtää suoraviivaisesti tai ainakin pääasiassa suoraviivaisesti pystysuorassa sunnassa tasolta, joka on kytkentäjärjestelmän kiinnityskohdan alapuolella tasolle, joka on kytkentäjärjestelmän ajoneuvoon kiinnityskohdan yläpuolella tai päinvastoin.
Keksinnölle on tunnusomaista se, että nostovoiman antava laite on kytketty rungon ja vivun päiden välissä sijaitsevan kohdan välille siten, että nosto- tai laskuliikkeen aikana vipuvarren päätä sekä kuormaa kannattavia elimiä voidaan siirtää korkeus-suunnassa mainitun ohjauksen alapuolella olevasta korkeusasemasta ohjauksen yläpuolella olevaan korkeusasemaan tai päinvastoin vipu-varren toisen pään, joka on laakeroitu ohjaukseen samanaikaisen, pääasiassa vaakasuoran liikkeen aikana.
5 65974
Keksinnön mukaisen kytkentäjärjestelmän avulla poistetaan ne haitat, joita tähän asti on ollut tämänlaatuisissa nostolaitteissa. Ajoneuvon kuljettajan istuimelta saavutetaan siten vapaa näkyvyys. Lisäksi saavutetaan parempi pyörien kuormituksen jakautuma kuin jos käytettäisiin pystysuoria ohjausvarsia. Lastin vaakasuora asettelu tapahtuu yksinkertaisella tavalla.
Jopa ajoneuvon vakavuus samoinkuin nostovakavuus paranee suhteessa aikaisemmin tunnettuihin tämäntapaisiin nostolaitteisiin verrattuna·
Keksinnön erästä mahdollista suoritusmuotoa on lähemmin esitelty seuraavassa selityksessä. Selityksessä viitataan kuviin ja niiden numerointiin, jolloin vastaavilla osilla on samat numerot.
Kuva 1 on perspektiivikuvanto eräästä haarukkanosturitrukista, joka on varustettu keksinnön mukaisella kytkentäjärjestelmällä , kuva 2 esittää kuvan 1 mukaista nostolaitetta kytkentäjärjes-telmineen perspektiivikuvantona, kuva 3 on sivukuvanto kuvan 2 mukaisesta nostolaitteesta, kun se on alaslaskettu t.s. alimmassa asennossaan, kuva 4 esittää nostolaitetta keskiasennossaan nostoliikkeen aikana, ja kuva 5 esittää nostolaitetta ylösnostettuna t.s. ylimmässä asennossaan.
Kuva 1 esittää nostotrukkia 1, jonka päälle on asennettu nostolaite 2, johon on liitetty kaksi nostohaarukkaa 3. Nostolaitteeseen kuuluu kaksi kappaletta keksinnön mukaisia kytkentäjär jestelmiä 4, 5 kummallakin puolella trukkia. Kytkentäjär jestelmät 4, 5 on yhdistetty trukin etupuolelta palkilla 6 toisiinsa. Haarukat 3 on puolestaan yhdistetty palkkiin 6.
Kuva 2 esittää nostolaitetta 2 suuremmassa mittakaavassa kuin kuvassa 1. Kytkentäjärjestelmät 4, 5 ovat liikkuvasti laakeroitu 6 65974 kumpikin omaan vaakasuoraan ohjauspalkkiinsa 7, joka on kiinnitetty trukkiin. Näissä ohjauspalkeissa on rullat 8 (ei esitetty kuvassa 2), jotka on kiinnitetty ankkuripulteilla liikkuvien palkkien 10 päihin 9, jotka palkit ovat osia molempien kytkentä-järjestelmien vipuvarsista. Kytkentäjärjestelmän 4, 5 vivut 11 ovat kääntyvästi laakeroitu trukkiin kumpikin akselinsa 12 avulla. Vivut 11 ovat toisesta päästään kääntyvästi laakeroitu liikkuvien palkkien 10 ulokkeeseen 20 akselin 13 avulla. Yhdys-palkissa 6 on neljä kappaletta varsia 14, joihin nostohaarukka on kääntyvästi laakeroitu rekien 15 läpi johdettujen akselien avulla. Kytkentäjärjestelmän vipuvarret muodostuvat näistä varsista 14 sekä liikkuvista palkeista 10. Haarukanpitimen kääntymistä säädellään hydraulisylinterillä, jota ei ole esitetty, niin että haarukat pysyvät vaakasuorassa asennossa nosto- ja laskuliikkeen aikana. Nostovoiman antava laite on hydrauli-sylinteri 16, joita on yksi kutakin kytkentäjärjestelmää kohti ja jotka on kiinnitetty ankkuripulteilla trukkiin ja yhdistetty vivussa 11 olevaan kahteen kieleen 17 kiertoakselin l8 välityksellä. Liikkuvissa palkeissa 10 on sisällä liikkuva teleskooppi-varsi 19. Yhdyspalkki 6 yhdistää nämä teleskooppivarret toisiinsa.
Kuvassa 3 esitetään työasentoa, jolloin nostoväline on lähellä maanpinnan tasoa. Vipuvarsien 10, 14 geometrinen muoto on sovitettu siten, että se yltää trukin pyörän ympäri. Täten voi akseli 15 ohittaa akselin 12 ja nostolaite saa siten täyden nostokorkeuden, josta muodostuu suurempi kuin .silloin, kun akseli 15 toimii ainoastaan akselin 12 toisella puolella kuten nostosaksipöydässä.
Kuvassa 4 esitetään työasentoa, jossa rulla 8 sekä akselit 12 ja 13 ovat suurinpiirtein samassa vaakatasossa. Tämä asento muodostuu eräissä konstruktioissa kuolleeksi pisteeksi, mikä kuitenkin on ratkaistu keksinnön mukaisessa laitteessa siten, että nostosylinteri 16 on yhdistetty vipuun 11 sellaisessa paikassa (akseli 18) siten, että sylinterillä saadaan aikaan vääntömomentti vääntöakselin 12 ympäri vivun 11 koko kääntymisen ajan.
Kuvassa 5 esitetään kytkentäjärjestelmä korkeimmassa työasen- 7 65974 nossaan, jolloin pistekatkoviivalla merkityt viivat osoittavat sen asennon, jonka vipuvarsi saa silloin, kun teleskooppi-varsi 19 työntyy ulos ja pääasiassa suoraviivainen nosto siten jatkuu.
Kuvista 3, 4 ja 5 (teleskooppivarsi sisään vedettynä) käy ilmi, että rulla 8 samoinkuin akselit 13 ja 15 ovat samassa keskinäisessä asemassa koko nosto- ja laskuliikkeen ajan, jonka lisäksi akseleiden 12 ja 13 ja rullan 8 ja akselin 13 väliset etäisyydet ovat lähes yhtäsuuret.
Keksintöä voidaan käyttää myös kollien esim. kontainerien käsittelyyn ja nostoon, jolloin kehyksellä varustettu nostolaite pidättää myös kollin yläpuolta. Nostavana elimenä voidaan haarukan lisäksi käyttää mm. kauhaa tai pinnekytkelmää.

Claims (6)

8 65974 Pat ent t ivaat tmukset
1. Kytk entäjärjeste 1 mä kuormannostolai11eel 1 e sisältäen rungon ja vivun (11), jonka ensimmäinen pää on kiertyvästi kiinnitetty vipuvarteen (10, 14) kohdasta (13), joka sijaitsee vipuvarren ensimmäisen pään (15), joka on varustettu kuormaa kannattavilla elimillä (3), ja toisen pään (8) välissä, ja jonka vivun toinen pää (12) on kiertyvästi kiinnitetty runkoon, vipuvarren toisen pään (8) ollessa laakeroitu ohjaukseen (7), joka on järjestetty nosto- tai laskuvaiheen aikana ohjaamaan vipuvarren päätä (8) pääasiassa suoraviivaisesti ja vaaka suora st i , tunnett u nostovoiman antavasta laitteesta (16), joka on kytketty rungon ja vivun (11) päiden välissä sijaitsevan kohdan välille siten, että nosto- tai laskuliikkeen aikana vipuvarren päätä (15) sekä kuormaa kannattavia elimiä voidaan siirtää korkeussuunnassa mainitun ohjauksen (7) alapuolella olevasta korkeusasemasta ohjauksen (7) yläpuolella olevaan korkeusasemaan tai päinvastoin vipuvarren toisen pään (8), joka on laakeroitu ohjaukseen (7) samana i ka i sen, pääa siä ssa vaakasuoran liikkeen aikana.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kytkentäjärjestelmä, jolloin järjestelmä käsittää osan ajoneuvon kannattamasta nostolaitteesta käsittäen kaksi yhdensuuntaisesti toimivaa järjestelmää ajoneuvon kummallakin puolella, tunnettu s i i t a, että vivun toinen pää (12) on kiertyvästi laakeroitu ajoneuvon runkoon, jolloin nostovoiman antava laite (16) toimii ajoneuvon rungon ja vivun välissä.
3. Patenttivaatimusten 1 ja 2 mukainen kytkentäjärjestelyä, tunnettu siitä, että vipuvarsi (10, 14) alimmassa työasennossaan on pääasiassa vaakasuorassa asennossa, kun taas ylimmässä työasennossaan se on pääasiassa pystysuorassa asennossa. ; . ' t 65974
4. Patenttivaatimusten 1-3 mukainen ky tkent ä j ä r j est e lmä , tunnettu siitä, että vipuvarsi (10, 14) on varustettu te 1eskooppiseila, kuormaa kannattavalla osalla.
5. Patenttivaatimuksen 2 mukainen kytkentäjärjestelmä, tunnettu siitä, että vähintään yksi nostovoiman aikaansaavana elimenä toimiva 1ineaarimoottori on yhdistetty ajoneuvon rungon ja vivun (11) päiden välissä sijaitsevan kohdan välille ja on sovitettu saamaan aikaan vivun (11) kiertyvän liikkeen ajoneuvoon kiinnitetyn laakeroinnin (12) yrnpä ri .
6. Patenttivaati mu st en 1-5 mukainen kytkentäjärjestelmä, tunnettu siitä, että kuormaa kannattavat elimet pidetään vaakasuorassa asennossa nosto- tai laskuliik-keen aikana vähintään yhdellä 1ineaarimoottori1 la tai väänt ömoot t ori 11a.
7. Patenttivaatimusten 1-6 mukainen kytkentäjärjestelmä, tunnettu siitä, että vivun (11) ja vipuvarren (10, 14) välinen kiinnityskohta on ulokkeessa (20), joka ulkonee vipuvarresta (10) ja muodostaa vipuvarteen liittyvän osan, jolloin vipuvarren (10) vaakasuorassa asennossa tämä uloke (20) saa asennon, joka on vaakaohjauksen (7) vaakatason alapuolella.
6. Patenttivaatimuksen 7 mukainen kytkentäjärjestelmä, tunnettu siitä, että vipuvarsi (10, 14) on pääasiassa F:n muotoinen, jolloin vivun (11) ja vipuvarren välinen kiinnityskohta (13) sijaitsee lähes F-kirjaimen alemman vaakaviivan kärjessä, kun taas vipuvarren toinen pää (15)* joka on varustettu kuormaa kannattavilla elimillä, sijaitsee lähes F-kirjaimen ylemmän vaakaviivan kärjessä. 10 65974 Pat entkrav:
FI790930A 1978-04-04 1979-03-20 Laenksystem foer lastlyftanordning FI65974C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE7803807 1978-04-04
SE7803807A SE7803807L (sv) 1978-04-04 1978-04-04 Lenksystem, speciellt for fordonsburen lyftanordning

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI790930A FI790930A (fi) 1979-10-05
FI65974B true FI65974B (fi) 1984-04-30
FI65974C FI65974C (fi) 1984-08-10

Family

ID=20334498

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI790930A FI65974C (fi) 1978-04-04 1979-03-20 Laenksystem foer lastlyftanordning

Country Status (15)

Country Link
US (1) US4270629A (fi)
JP (1) JPS54132959A (fi)
AT (1) AT375622B (fi)
AU (1) AU532076B2 (fi)
BR (1) BR7902030A (fi)
CA (1) CA1105892A (fi)
DE (1) DE2910801A1 (fi)
ES (1) ES479126A1 (fi)
FI (1) FI65974C (fi)
FR (1) FR2421841A1 (fi)
GB (1) GB2018218B (fi)
IT (1) IT1112454B (fi)
NL (1) NL7902402A (fi)
NO (1) NO148954C (fi)
SE (1) SE7803807L (fi)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3023691A1 (de) * 1980-06-25 1982-01-21 Robert Bosch Gmbh, 7000 Stuttgart Schalter mit einem bedienmittel, insbesondere an einer handwerkzeugmaschine
DE4232949A1 (de) * 1992-10-01 1994-04-07 Josef Alois Huber Hubvorrichtung

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2328715A (en) * 1941-09-24 1943-09-07 Hi Way Service Corp Excavator
GB604934A (en) * 1945-08-08 1948-07-13 Alfred Niederhauser Transportable lifting jack
DE931939C (de) * 1952-08-01 1955-08-18 Sovel Soc Hubkarren
US3155251A (en) * 1962-04-02 1964-11-03 Clark Equipment Co Lift truck
US3168284A (en) * 1962-07-18 1965-02-02 James L Fisher Hoist mechanism
US3275297A (en) * 1965-01-11 1966-09-27 Aeronautical Machinery Corp Hoisting truck having piston actuated parallelogram bars
US4054185A (en) * 1976-07-16 1977-10-18 Caterpillar Tractor Co. Mast control mechanism

Also Published As

Publication number Publication date
ATA216779A (de) 1984-01-15
DE2910801A1 (de) 1979-10-11
GB2018218B (en) 1982-08-18
AU532076B2 (en) 1983-09-15
ES479126A1 (es) 1979-12-01
BR7902030A (pt) 1979-11-27
FR2421841A1 (fr) 1979-11-02
AU4539779A (en) 1979-10-18
CA1105892A (en) 1981-07-28
NO791122L (no) 1979-10-05
NO148954B (no) 1983-10-10
AT375622B (de) 1984-08-27
NO148954C (no) 1984-01-18
FI790930A (fi) 1979-10-05
IT1112454B (it) 1986-01-13
SE7803807L (sv) 1979-10-05
GB2018218A (en) 1979-10-17
NL7902402A (nl) 1979-10-08
US4270629A (en) 1981-06-02
FI65974C (fi) 1984-08-10
IT7921480A0 (it) 1979-04-02
FR2421841B1 (fi) 1985-03-15
JPS54132959A (en) 1979-10-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US3552557A (en) Lifting apparatus
US3998346A (en) Material handling apparatus
US3762588A (en) Front and lateral loading mechanism
US4995774A (en) Side-loading fork lift vehicle
CA1089415A (en) Cylinder arrangement for raising a carriage and uprights of a mast
US5813821A (en) Motorized lift truck adapted to be loaded on the rear of a carrying vehicle
US4067245A (en) Lever transmission particularly for lifting means
FI63202B (fi) Anordning vid gaffeltruck
US3616953A (en) Narrow-aisle truck with retractable arms
FI65974B (fi) Laenksystem foer lastlyftanordning
SE445035B (sv) Lasthanteringsanordning
US3543956A (en) Load carrying vehicle
EP0367356B1 (en) Forklift with reach mechanism
US3048293A (en) Side-loading counterbalanced industrial lift truck
US4189276A (en) Side loading ultra-narrow aisle lift truck
EP2225173B1 (en) Boom truck for handling loads above and below ground level
JPH0638079Y2 (ja) フォークリフトトラックの荷役装置
US3703969A (en) Process of placing a head in a space with a lift truck
EP3626675B1 (en) Lifting truck provided with extended wheel arms, and method for loading and / or unloading a cargo space
KR820001761B1 (ko) 하역기의 연결장치
EP0595611B1 (en) Load handling vehicles
JPS6014758B2 (ja) フオ−クリフトトラツクにおける荷役装置
US3842996A (en) Long load-narrow aisle truck
EP0021480B1 (en) Self-propelled translation lift apparatus
RU2067935C1 (ru) Транспортное средство с грузоподъемным устройством

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: BERGLING, KARL TOMAS