FI65054C - Anordning vid lastapparat. - Google Patents

Anordning vid lastapparat. Download PDF

Info

Publication number
FI65054C
FI65054C FI771975A FI771975A FI65054C FI 65054 C FI65054 C FI 65054C FI 771975 A FI771975 A FI 771975A FI 771975 A FI771975 A FI 771975A FI 65054 C FI65054 C FI 65054C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
boom
arm
loop
side wall
telescopic boom
Prior art date
Application number
FI771975A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI771975A (fi
FI65054B (fi
Inventor
Sven Svennevig
Original Assignee
Hiab Foco Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Hiab Foco Ab filed Critical Hiab Foco Ab
Publication of FI771975A publication Critical patent/FI771975A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI65054B publication Critical patent/FI65054B/fi
Publication of FI65054C publication Critical patent/FI65054C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66CCRANES; LOAD-ENGAGING ELEMENTS OR DEVICES FOR CRANES, CAPSTANS, WINCHES, OR TACKLES
    • B66C23/00Cranes comprising essentially a beam, boom, or triangular structure acting as a cantilever and mounted for translatory of swinging movements in vertical or horizontal planes or a combination of such movements, e.g. jib-cranes, derricks, tower cranes
    • B66C23/62Constructional features or details
    • B66C23/64Jibs
    • B66C23/70Jibs constructed of sections adapted to be assembled to form jibs or various lengths
    • B66C23/701Jibs constructed of sections adapted to be assembled to form jibs or various lengths telescopic
    • B66C23/705Jibs constructed of sections adapted to be assembled to form jibs or various lengths telescopic telescoped by hydraulic jacks
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66CCRANES; LOAD-ENGAGING ELEMENTS OR DEVICES FOR CRANES, CAPSTANS, WINCHES, OR TACKLES
    • B66C13/00Other constructional features or details
    • B66C13/12Arrangements of means for transmitting pneumatic, hydraulic, or electric power to movable parts of devices
    • B66C13/14Arrangements of means for transmitting pneumatic, hydraulic, or electric power to movable parts of devices to load-engaging elements or motors associated therewith

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Jib Cranes (AREA)

Description

I - r_, KUULUTUSJULKAISU „ Λ 4&Α ® (11) UTLÄCGNINGSSKRIFT 65 05 4 • g® (45) ^ ^ (51) Kv.ik.3/int.ci.3 Β 66 C 23/04 SUOM I —FI Ν LAND (2.1) ft»ttnttlh»k*mui — Pitanttna6knln| 771979 (22) HtkemlipUvI —Ameknlnstdai 23-06.77 (23) AlkupUvl—Glltigh«t$daf 23 - θ6.77 (41) Tullut JulklMktl — Bllvlt off«ntll| 2^.12-77
Patentti- Ja reklrterlh.llitu. N«htwk.lp«o« f. kuuLfulluaun pvm. -
Patent- och registentyreleen Aneölun utlajd och utUkrift™ publktrad 30.11.Ö3 (32)(33)(31) Pyydetty μιιοΙΙμι»—B«glrd prlorlttt 23.06.76
Ruotsi-Sverige(SE) 7607203“2 (71) Hiab-Foco Aktiebolag, Box 603, 82^ 01 Hudiksvall, Ruotsi-Sverige(SE) (72) Sven Svenning, Paatille, Ruotsi-Sverige(SE) (7M Oy Kolster Ab (5l) Sovitelma kuormauslaitteen yhteydessä - Anordning vid lastapparat
Keksinnön kohteena on sovitelma kuormauslaitteen yhteydessä, joka käsittää varren ja siinä teleskooppisesti siirrettävän varren-pidennyspuomin (telekkooppivarsi) ja ainakin yhden hydraulijohdon, jossa on taipuisa osa, joka ulottuu varresta puomiin ja joka on tarpeeksi pitkä salliakseen puomin työntämisen täyteen pituuteensa suhteessa varteen, jolloin tämä hydraulijohdon osa on sovitettu silmukaksi, jossa on C-muotoinen mutka, joka ulottuu taaksepäin varren ja puomin pituussuunnassa ja joka on sovitettu puomin ja/tai varren seinien rajoittamaan tilaan.
On hankala ongelma sijoittaa hydraulijohtoja nosturin puomista tässä teleskooppisesti siirrettävän puomin ohi tai kautta esim. ohjaussylintereihin, jotka kuuluvat puomin ulkopään kantamaan kuor-mausvälineeseen, sekä yksinkertaisesti että samalla siten, että hydraulijohdot ovat hyvin suojattuina ja ne voidaan vetää ulos ja viedä takaisin niiden vahingoittumatta teleskooppipuomin sisäänveto-j a ulostyöntöliikkeiden yhteydessä.
2 65054
Eräs tavallinen kuormauslaitetyppi, jossa tällaisia ongelmia esiintyy usein, on ajoneuvon kantama nosturi, jossa on kaksi ohjättävästä yhdistettyä puomia (nostopuomi ja kääntöpuomi). Jotta puomi j ärj estelmän ulottuvuutta voisi suurentaa, on ulompi puomi (kääntöpuomi) usein pidennettävissä teleskooppisesti siirrettävän puomin ns. teleskooppipuomin, avulla, jolloin teleskooppipuomin ulompi pää kantaa kuormausvälineen. Nosto- ja kääntöpuomeilla ja myöskin teleskooppipuomilla on tavallisesti laatikkopalkkiprofiili ja laitteena, joka työntää ulos ja vetää sisälle teleskooppipuomin (joka voidaan jakaa useiksi suhteessa toisiinsa teleskooppisesti siirrettäviksi osiksi), käytetään usein kääntö- ja teleskooppipuomien sisään asennettua hydraulista sylinteriä. Tähän sylinteriin liitettävät hydraulijohdot ulottuvat nostopuomista, tavallisesti ulkopuolisesta nosto- ja kääntöpuomin välisen nivelen ohi ja sisälle kääntöpuomiin, mutta lisäksi hydraulijohtojen on kuljettava kääntöpuomista teleskooppipuomin kantamaan nostovälineeseen. Viimeksi mainituilla hydraulijohdoilla on oltava pituus, joka sallii teleskooppipuomin ulostyöntämisen mahdollisimman pitkälle. Kun teleskooppipuomi on sisäänvedettynä, nämä johdot ovat näin ollen liian pitkät ja muodostavat mutkia.
Tällaisissa nostureissa on monin eri tavoin ratkaistu johtojen veto. Kaikkein yksinkertaisimmissa taipuisat hydrauliletkut ulottuvat kääntöpuomista teleskooppipuomin alitse ja tämän etupään kautta kuormausvälineeseen ja ne saavat asettua täysin vapaasti alas riippuviksi mutkiksi, kun teleskooppipuomi vedetään sisään, jolloin letkut saattavat muodostaa esteen ja ne voivat helposti vahingoittua. Monimutkaisissa ja kalliissa järjestelyissä voi olla suojaputkia ja ohjauslaitteita taipuisia letkuosia varten tai teleskooppisesti siirrettäviä putkia, joihin kohdistuu kulutusta ja jotka aiheuttavat tiivistysongelmia.
Voi vaikuttaa selvältä ratkaisulta sijoittaa johdot hyvin suojattuina kääntö- ja teleskooppipuomien sisään tai ulkopuolelle, koska on tunnettua ja tavallista sijoittaa hydraulijohdot suojattuina nostopuomin sisälle ja myöskin kääntöpuomin sisälle, kun tämä ei ole pidennettävissä teleskooppisesti. On kuitenkin paljon helpompaa järjestää hydraulijohdoille suojattu sijoitus puomijär-jestelmissä, joissa puomien pituus on muuttumaton, kuin teleskooppisesti pidennettävissä puomeissa.
3 65054
Ruotsalaisesta patenttijulkaisusta 190 522 tunnetaan kuitenkin sovitella, jpssa ainakin yksi taipuisa hydraulijohto ulottuu nosturin puomista (vipuvarresta) teleskooppisesti siirrettävään puominpidennyspuomiin (nk. teleskooppipuomi) ja on niin pitkä, että puomi voidaan työntää täyteen pituuteensa ulos suhteessa puomiin, jolloin tämä hydraulijohdon osa muodostaa silmukan, jossa on C-muotoinen mutka, joka ulottuu taaksepäin pidennyspuomin ja puomin pituussuunnassa ja jonka ainakin yksi osa joutuu kahden vastakkaisen , puomin ja puominpidennyspuomin seinän rajoittamaan välitilaan.
Käsillä olevan keksinnön tarkoituksena on kuitenkin aikaansaada sovitelma, joka paremmin suojaa johtosilmukkaa (tai useita silmukoita) pidennyspuomin ja puomin välissä puomin liikkuessa pidennyspuomin suhteen, ja tämä päämäärä on nyt saavutettu keksin-nönmukaisella sovitelmalla, jolle on annettu patenttivaatimuksessa 1 mainitut tunnusmerkit. Muitaj keksinnön edullisia sovellu- tusmuotoja on esitetty patenttivaatimuksissa 2-3.
Keksintöä selitetään lähemmin alla, oheisiin piirustuksiin viitaten, joista kuvio 1 on pitkittäisleikkaus tunnettua tyyppiä olevasta nosturin puomista, ja siinä hydraulisylinterin avulla teleskooppisesti siirrettävästä puomista, jolloin hydraulijohtoja ulottuu pidennyspuomin ulkopuolelta sisään pidennyspuomiin silmukkana taaksepäin sekä eteenpäin puomin läpi, kuvio 2 on perspektiivikuva laatikkopalkkityyppisen nosturin puomin ulommasta päästä ja esittää keksinnönmukaista sovitelmaa varressa teleskooppisesti siirrettävästä puomista ja hydraulijohtokimppua, jossa on johto-silmukka hyvin suojattuna välitilassa pidennyspuomin ja puomin välillä, kuvio 3 esittää muunnosta kuviossa 2 esitetystä sovellutuksesta ja kuvio 4 esittää keksinnönmukaista sovellutusta, jossa teleskooppisesti siirrettävä puomi koostuu kahdesta toistensa suhteen siirrettävästä puomi/puominosasta.
Sovellutusmuoto kuviossa 1 esitetään esimerkkinä ruotsalaisen patenttijulkaisun 190 522 kuviosta 4 tunnetusta johtojen sijoituksen ratkaisusta nosturinpuomijärjestelmässä, joka käsittää ulkopuolisen nosturin puomin 1, nk. vipuvarren, tunnetuntyyppisessä kuor-mauslaitteessa, joka vipuvarren 1 lisäksi käsittää nostovarren (ei esitetty), johon vipuvarsi on yhdistetty nivelletysti. Vipuvarsi 1 on laatikkopalkin muotoinen ja vipuvarteen on siirrettävästä 4 65054 laakeroitu puomi 2, jota ylläoleyankaltaisessa kuormauslaitteessa yleensä kutsutaan teleskooppipuomiksi ja se on sovitettu etupääs-tään (kohdassa 3) kantamaan hydraulisin voimalaittein ohjattua kuormausvälinettä (ei esitetty). Teleskooppipuomi 2 on siirrettävissä vipuvarressa 1 hydraulisylinterin 4 avulla, jonka männän-varsi 5 esitetyssä sovellutusmuodossa on suunnattu taaksepäin syystä, joka ilmenee seuraavasta.
Hydrauliliitäntä hydraulisylinteriin 4 voi olla järjestetty tavanomaisesti, mitä kuitenkaan ei esitetä eikä myöskään selitetä, koska tässä on tarkoitus tutkia yksinomaan johtojen sijoitusongelmaa kuormausvälineen käyttöelimiin. Kuviossa 1 esitetyssä tapauksessa oletetaan tarvittavan neljä hydraulijohtoa 6, joista kuitenkin asian yksinkertaistamiseksi esitetään vain yksi kuviossa 1.
Tavallisin tapa järjestää kuormausvälineen hydrauliliitännät on käyttää letkuja, jotka ulottuvat pisteestä vipuvarren molempien päiden keskivälillä suurina, alasriippuvina mutkina teleskooppipuomin etupäässä olevaan kiinnityspisteeseen. Letkumutkien tulee olla kyllin pitkiä salliakseen teleskooppipuomin työntämäisen täyteen pituuteensa aiheuttamatta vetojännitystä hydrauliletkuissa. Tämänkaltaiset alasriippuvat letkumutkat, joita näkee useimmissa, esim. ajoneuvoissa olevissa, tämän tyyppisissä nostureissa, ovat erittäin vika-alttiita ja ovat suurena esteenä nosturin puomeja ohjattaessa, esim. metsämaastossa. Edellämainitun ruotsalaisen patenttijulkaisun 190 522 mukaan on sitävastoin kukin hydrauliletku 6 sijoitettu yksinkertaisena silmukkana teleskooppipuomin ja vipuvarren sisään ja sovitelma on sellainen, että mutkanmuodostus ja letkun liike tapahtuvat ennaltamäärätyllä tavalla.
Kuten kuviossa 1 esitetään, ulottuu letku 6 pitkänä silmukkana sisään teleskooppipuomin 2 avonaisen etupään läpi ja taaksepäin teleskooppipuomiin, jolloin letku on sovitettu C-muotoiseksi mutkaksi. Tästä mutkasta ulottuu letku eteenpäin välitilaan 7 vipuvarren ja teleskooppipuomin vierekkäisten alaseinien 8,9 välissä. Kuviossa 1 esitetyssä tapauksessa ulottuu letku ulos vipuvarren seinässä 8 olevasta aukosta 10, josta letku voi ulottua jopa vipuvarren alapuolelle kiinnitetyn suojaputken läpi, mutta muita mahdollisuuksia esitetään ruotsalaisessa patenttijulkaisussa 190 522. Kuviossa 1 on letkun 6 puomeissa sijaitsevat silmukkaosat merkitty tunnuksin 6a, 6c ja itse mutkaa tunnuksella 6b, kun vipuvarren aukosta 10 5 65054 ulosvedetty letkunos^ on merkitty tunnuksella 6d. Välitila 7 aikaansaadaan siten, että teleskooppipuomin poikkileikkauskorkeus on pienempi kuin vipuvarren ja siten, että sitä kannatetaan välimatkan päässä vipuvarren seinästä 8 liuku- ja tukilaakeriparilla tai vaihtoehtoisesti rullilla 11 vipuvarren etupäässä tavalla, joka ilmenee kuviosta 1. Neljän letkun 6 ollessa kysymyksessä voi kaksi letku-mutkaa 6b olla sijoitettuna männänvarren 5 toiselle puolen ja molemmat muut letkumutkat männänvarren toiselle puolen. Kuten kuvioissa 1 ja ruotsalaisessa patenttijulkaisussa 190 522 esitetään, katsotaan välttämättömäksi sijoittaa sylinteri täysin vastakkaiseen asentoon suhteessa normaalisijoitukseen, jotta letkunrutkille voidaan järjestää mahdollisimman hyvä tila, so. männänvarren vieressä.
Kunkin letkumutkan 6b muoto määräytyy sen tilan mukaan, jonka letkunosien 6a, 6c lähinnä mutkaa sijaitsevat osat ottavat teleskooppipuomin 2 yläseinän 12 ja vipuvarren alaseinän 8 välissä.
Kun teleskooppipuomi työnnetään ulos, seuraa sylinteri 4 teleskooppi-puomin mukana, Myös letkumutka 6b seuraa teleskooppipuomin mukana, mutta siirtyy vain puolet matkasta, so. mutkan 6b ja teleskooppipuomin 2 takapään 2a välinen matka kasvaa kun teleskooppipuomia työnnetään ulos, samalla kun mutka 6b letkun rullautuessa siirtyy oikealle kuviossa 1. Kun teleskooppipuomi on kokonaan ulostyönnetty, lepää mutka 6b vapaammassa asemassa vipuvarressa 1 sen ala- ja ylä-seinämän 7,14 välissä. Tässä asemassa voi joustavan letkumutkan 6b säde mahdollisesti olla hiukan suurempi, mutta sen muoto on edelleen pääasiassa sama. Teleskooppipuomia sisäänvedettäessä, liukuu teleskooppipuomin yläseinämän 14 pää 14' pitkin letkun yläosaa 6a takaisin kuviossa 1 esitettyyn asemaan.
Edellä kuvattu, ruotsalaisesta patentista 190 522 tunnettu sovitelma merkitsee oleellista parannusta letkujen sijoituksessa, mutta sovitelmassa on kuitenkin määrättyjä haittapuolia. Putket voivat olla alttiina kulumiselle ylimenoalueella siirryttäessä välitilasta 7 puomin (teleskooppipuomin) 2 takapään ympärillä ja sisään puomiin ja myös männänvartta 5 ja sylinteriä 4 vasten. Esitetty, normaaliasemaan verrattuna vastakkainen sylinterin sijoitus edellyttää sylinterin syöttöä männänvarressa sijaitsevien aksiaalisten putkien tai kanavien kautta, mikä määrätyissä tapauksissa on ilmeinen haitta. Kuten kuviossa 1 esitetään, saattaa myös olla välttämätöntä vakautta ja keskiöidä sylinteri 4 suhteessa teleskooppipuomiin 2. Tätä sovitelmaa voidaan tosin käyttää letkun 6 yhden 6 65054 osan 6a ohjaukseen, mutta määrittyä kulumista ei voida välttää.
Kuyio 2 näyttää keksinnön toteutusmuodon, jossa kääntäpuo-milla samoin kuin kuviossa 1 on laatikkopalkin muoto, kun taas teleskooppipuomilla 2a on palkin muoto, jolla on muunnettu I-muoto eli lähemmin määriteltynä Il^muoto, so. ]>muodon uumalla on laatikkopalkin 15 muoto ja siinä on keskinäisin välein rinnakkain sijoitetut sivuseinät 16,17 sekä ylä- ja alaseinät 18,19, joissa laatik-kopalkkimuodon 15 molemmin puolin on sivuttain ulkonevat laipat 18a, 19a, joilla on kohti teleskooppipuomin vaakasuoraa keskitasoa suunnatut reunaosat 18b, 19b. Sivuseinät 16,17 ja laipat 18a, 19a ja niiden käännetyt reunaosat 18b, 19b muodostavat siten laatikko-palkkiosan 15 kummankin sivun kohdalla sivusuunnassa ulos avoimen kourun 20, jonka sulkee kääntöpuomin 1 läheinen sivuseinä 21 teleskooppipuomin siinä osassa 2a, joka on kääntöpuomin 1 sisällä. Kuormausvälineestä (ei näytetty) tulevat, esim. neljä hydraulijohtoa 6, jotka koostuvat taipuisista letkuista, on sijoitettu parittain molempiin kouruihin 20 ja ne lepäävät mieluiten alalaippoja 19a vasten. Jokainen tällainen letku 6 muodostaa samoin kuin kuviossa 1 silmukan, joka kuitenkin ulottuu taakse pitkin kourua 20 ja muodostaa mutkan 6b kourussa kääntöpuomin 1 sisällä, so. tilassa, joka on kourun 20 ja läheisen kääntöpuomiseinän 21 välissä. Mutkasta 6b jokainen letku 6 ulottuu eteenpäin ja on vedetty ulos kääntöpuo-miseinän 21 läpi laippareunojen 18b, 19b välisellä alueella, mikä käy selvästi ilmi kuviosta 2, jossa 6d osoittaa letkujen ulompia osia. Tästä letkut ulottuvat taaksepäin (ei näytetty) pitkin kään-töpuomia 1 joko suojäävissä putkissa tai ulkopuolisesti sijoitettuina. Taipuisten, mutta verraten jäykkien letkumutkien 6b muodon ja koon määrää teleskooppipuomin 2a laippojen 18a, 19a keskinäinen välimatka ja ne ovat käytännöllisesti katsoen muuttumattomat mutkien siirron aikana, kun teleskooppipuomia siirretään. Kun teleskooppipuomi 2a on työnnetty kokonaan ulos, voivat letkumatkat 6b edelleen sijaita kokonaisuudessaan kourun 20 sisällä.
Teleskooppipuomia 2a voidaan myös kuvion 2 sovitelmassa siirtää hydraulisylinterin välityksellä, jonka sijoitus tässä tapauksessa voi haitatta olla tavanmukainen vipuvarressa 1 ja männänvar-si suunnattuna eteenpäin. Sylinteri voi ulottua sisään teleskooppi-puomin 2a laatikkopalkkiosaan 15, ja siten pidetään erillään kosketuksesta letkuihin. Tätä sylinteriä ei tosin näytetä kuviossa 2.
7 65054
Ne letkujen 6 osat, joiden ei tarvitse olla liikkuvia suhteessa teleskooppipuomiin 2af voidaan kiinnittää pinteillä 22 kou-ruihin 20, esim. kuvan 2 esittämällä tavalla.
Kuviossa 2 esitetyn sovitelman suurena etuna on, että teles-kooppipuominosa sivulaippojensa välityksellä antaa erittäin hyvän suojan hydraulijohdoille ja hyvän ohjauksen letkujen mutkanmuodos-tumille, samalla kun kourunmuotoiset laipat yhdessä keskeisen laa-tikkopalkkiprofiilin kanssa antaa puomille 2a, sen suhteellisen kevyeen rakenteeseen nähden, erittäin suuren vastustusvoiman kaikkia erilaisia kuormitustapauksia vastaan, johtuen siitä, että koko osan taivutusta ja vääntöä vastaan jäykistävä seinämateriaali on optimaalisesti sijoitettuna, samalla kun keskeisessä laatikkopalkkiprofii-lissa sijaitseva ontelo antaa tilaa teleskooppipuomin ohjausta varten tarvittavalle hydraulisylinterille, ja tämä hydraulisylinteri ei koskaan voi tulla kosketukseen letkujen kanssa.
Kuvio 3 esittää sovitelmaa, joka eroaa sovitelmasta kuvion 2 mukaan vain siinä, että hydraulijohdot 6 ulottuvat ulkoapäin ja sisäänpäin välitilassa kourujen 20 ja vipuvarren sivuseinän 21 välissä, missä välitilassa letkut muodostavat mutkia 6b.
Kuvion 4 mukaisessa sovitelmassa käsittää teleskooppipuomi kaksi suhteessa toisiinsa liikkuvaa puomia 2a, 2b, joista toinen puomi 2a vastaa kuvion 2 teleskooppipuomia 2a. Toinen, sisempi puomi 2b voi vastata teleskooppipuomia 2 kuviossa 1, so. hydrauli-letkut 6, puomien 2a, 2b välissä ja näistä sisemmäsSä, voivat olla mutkalla kuvion 1 mukaan, ellei viimeksimainittua puomia 2b ulottu-vuussyistä voida varustaa suojauralla, joka muodostuu kahdesta tu-kielimestä, kuten laipoista 18a, 19a.

Claims (3)

65054 8
1. Sovitelma kuormauslaitteen yhteydessä, joka käsittää varren (1) ja siinä teleskooppisesti siirrettävän varrenpidennyspuomin (teleskooppivarsi) (2a) ja ainakin yhden hydraulijohdon (6), jossa on taipuisa osa, joka ulottuu varresta (1) puomiin (2a) ja joka on tarpeeksi pitkä salliakseen puomin työntämisen täyteen pituuteensa suhteessa varteen, jolloin tämä hydraulijohdon osa on sovitettu silmukaksi (6a-c), jossa on C-muotoinen mutka (6b), joka ulottuu taaksepäin varren (1) ja puomin (2a) pituussuunnassa ja joka on sovitettu puomin (2a) ja/tai varren (1) seinien rajoittamaan tilaan, tunnettu siitä, että puomissa (2a) on ainakin yksi sivuseinä (16, 17), jossa on kaksi pitkittäistä ja keskenään erillistä tukielintä, kuten laippaa (18a, 19a), jotka ulottuvat poikittaissuunnassa tästä sivuseinästä (16, 17) ulospäin niin, että puomin (2a) pituussuuntai-sesti rajoittuu välitila, joka muodostaa mainitun tilan ja niin, että nämä tukielimet ja niiden välissä oleva mainitun sivuseinän pinta rajoittaa kourua, joka on ulospäin avoin puomin (2a) varressa (1) olevan osan ulkopuolella ja joka on puomin (2a) varressa (1) olevan osan pituudelta varren viereisen sivuseinän (21) sulkema ja että silmukka (6a-c) on sovitettu kouruun (20) ja ulottuu taaksepäin kourun suljettuun osaan, jolloin toinen tukielin muodostaa tuen silmukan toiselle osalle (6c) ja molemmat tukielimet muodostavat silmukan suoja- ja tukielementin, joka on yhteydessä itse C-mutkaan (6b).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen sovitelma, tunnettu siitä, että laippojen (18a, 19a) ulommat reunaosat (18b, 19b) on taivutettu sisäänpäin toisiaan kohden niin, että kourun (20) leikkaus on lähes C-muotoinen ja niin, että laippojen sisäänpäin toisiaan kohden taivutetut reunaosat muodostavat kulumissuojan silmukalle viereisen varren sivuseinää (21) vastaan.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen sovitelma, tunnettu siitä, että ainakin toinen laippa (18a tai 19a) käsittää laipan tasosta sisäänpäin mainitussa välitilassa taivutetun reunaosan (18b tai 19b), jolloin tämä taivutettu reunaosa muodostaa kulumissuojan silmukan (6a-6) toiselle osalle (6c) varren (1) viereistä seinää (21) vastaan.
FI771975A 1976-06-23 1977-06-23 Anordning vid lastapparat. FI65054C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE7607203A SE402003C (sv) 1976-06-23 1976-06-23 Anordning vid lastapparat med teleskopiskt forlengbar kranarm och med hydraulledningar uppburna av kranarmen
SE7607203 1976-06-23

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI771975A FI771975A (fi) 1977-12-24
FI65054B FI65054B (fi) 1983-11-30
FI65054C true FI65054C (fi) 1988-03-18

Family

ID=20328296

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI771975A FI65054C (fi) 1976-06-23 1977-06-23 Anordning vid lastapparat.

Country Status (7)

Country Link
BE (1) BE855281A (fi)
CA (1) CA1076068A (fi)
CH (1) CH619428A5 (fi)
DE (1) DE2721636A1 (fi)
FI (1) FI65054C (fi)
FR (1) FR2355767A1 (fi)
SE (1) SE402003C (fi)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE8702053L (sv) * 1987-05-19 1988-11-20 Tico Ab Slangfoeringsanordning
DE9102552U1 (de) * 1991-02-11 1992-03-26 Liebherr-Werk Ehingen Gmbh, 7930 Ehingen Teleskopausleger für Fahrzeugkrane o.dgl.
DE19613700A1 (de) * 1996-03-29 1997-10-02 M E P Gmbh Ges Fuer Consulting Teleskopartig auseinanderfahrbarer Maschinenteil
AT409485B (de) 1999-05-18 2002-08-26 Winter Udo Ing Mag Teleskopausleger für ein fahrzeug oder ein hebezeug
DE10218275B4 (de) * 2002-04-18 2010-04-08 J. Schmalz Gmbh Unterdruckhandhabungseinrichtung
EP2040732A4 (en) 2006-05-15 2009-08-19 Valio Ltd NEW USE OF THERAPEUTICALLY USEFUL PEPTIDES

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1208970B (de) * 1962-07-05 1966-01-13 Hydrauliska Ind Aktiebolaget Vorrichtung zur Fuehrung von biegsamen Druckmittelleitungen an Kranen mit schwenkbarem Hubarm
US3623501A (en) * 1970-07-13 1971-11-30 Chance Co Ab Continuous hydraulic hose structure for telescopic boom assembly
US3666125A (en) * 1970-09-10 1972-05-30 Warner Swasey Co Boom assembly
US3804262A (en) * 1972-09-18 1974-04-16 Harnischfeger Corp Telescopic boom
DE2352761A1 (de) * 1973-10-20 1975-04-30 Hans Demleitner Nachfuehrung eines hydraulikschlauches fuer ausfahrbaren kranarm zum seilgreifer
US3893480A (en) * 1973-12-26 1975-07-08 Glenn G Dunbar Hydraulic line assembly
FR2279011A1 (fr) * 1975-02-24 1976-02-13 Poclain Sa Structure telescopique

Also Published As

Publication number Publication date
FR2355767B1 (fi) 1984-03-09
CA1076068A (en) 1980-04-22
SE402003B (sv) 1978-06-12
FI771975A (fi) 1977-12-24
BE855281A (fr) 1977-10-03
CH619428A5 (en) 1980-09-30
FR2355767A1 (fr) 1978-01-20
DE2721636C2 (fi) 1987-07-02
DE2721636A1 (de) 1977-12-29
SE7607203L (sv) 1977-12-24
FI65054B (fi) 1983-11-30
SE402003C (sv) 1982-02-22

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP0704406B1 (en) Carrier track system for independent and/or synchronized operation of a multi-section telescopic boom structure
US4789120A (en) Carrier track system for extensible and retractable boom machines
US3776367A (en) Mobile aerial platform
US4470229A (en) Telescopic booms for cranes, access or load platforms or the like
US4133411A (en) Extensible boom
EP0308758B1 (en) Carrier track assembly for extensible and retractable boom machines
US4360077A (en) Aerial lift platform apparatus with control conduit support system
US3214033A (en) Hydraulic line configuration for extensible members
US5924837A (en) Extensible telescopic machine part
FI65054C (fi) Anordning vid lastapparat.
US20240359962A1 (en) Aerial work platform
US4255076A (en) Loading apparatus with extension boom (telescopic boom) and with hydraulic lines carried by the boom
FI64927B (fi) Hydrauliskt manoevrerad kran
US5060427A (en) Extension and retraction system for four section telescopic boom having simultaneous and equal extension and retraction of the telescopic sections
US4222457A (en) Hydraulic platforms
GB2096568A (en) Power transmission along telescopic booms
GB2040856A (en) Cable handling systems
WO1988009304A1 (en) A device in telescopic arms
IT201800010084A1 (it) Apparecchiatura per il collegamento di una macchina agricola ad una testa di lavoro
IT201800010065A1 (it) Apparecchiatura per il collegamento di una macchina agricola ad una testa di lavoro
FI58105C (fi) Slangfoeringsanordning vid kranar
EP0100311A1 (en) Log skidding vehicle's pivotable arch structure
IT201800010061A1 (it) Apparecchiatura per il collegamento di una macchina agricola ad una testa di lavoro
IT201800003699U1 (it) Apparecchiatura per il collegamento di una macchina agricola ad una testa di lavoro
JPH11209075A (ja) ブーム伸縮装置のガイド部材

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired
MA Patent expired

Owner name: HIAB-FOCO AKTIEBOLAG