FI64067B - Verktyg foer aotdragning av spaennband - Google Patents
Verktyg foer aotdragning av spaennband Download PDFInfo
- Publication number
- FI64067B FI64067B FI770602A FI770602A FI64067B FI 64067 B FI64067 B FI 64067B FI 770602 A FI770602 A FI 770602A FI 770602 A FI770602 A FI 770602A FI 64067 B FI64067 B FI 64067B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- trigger
- cam
- tool according
- tool
- pin
- Prior art date
Links
Classifications
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B65—CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
- B65B—MACHINES, APPARATUS OR DEVICES FOR, OR METHODS OF, PACKAGING ARTICLES OR MATERIALS; UNPACKING
- B65B13/00—Bundling articles
- B65B13/02—Applying and securing binding material around articles or groups of articles, e.g. using strings, wires, strips, bands or tapes
- B65B13/025—Hand-held tools
- B65B13/027—Hand-held tools for applying straps having preformed connecting means, e.g. cable ties
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Mechanical Engineering (AREA)
- Scissors And Nippers (AREA)
- Basic Packing Technique (AREA)
- Electric Cable Installation (AREA)
- Jigs For Machine Tools (AREA)
- Gripping Jigs, Holding Jigs, And Positioning Jigs (AREA)
- Shearing Machines (AREA)
- Processing Of Terminals (AREA)
- Cable Accessories (AREA)
Description
I. KU ULUTUSJULKAISU s λ r\ £ n
VaV W <11>UTLÄGGNINGSSKRIFT 64067 C (45) Pat'..-Iti r.y3:.r.:Vty 10 30 1033 ^ v ^ (51) Kv.ik?/Int.ci.3 B 25 B 25/00 (21) Patenttlhakemut — PatentansOknlng 770602 (22) Hakemhpllvä — Ansöknlngsdtg 24.02.77 (23) Alku pilvi — Glltlghetsdag 24.02.77 (41) Tullut julkiseksi — Blivlt offentllg 28.08 .77
Patentti- ja rekisterihallitus Nihtivikalpanon ja kuuL|ulk»l.un pvm. -
Patent-och registerstyrelsen v ' Ansökan utlagd och utl.skriften publlcerad 30.06.83 (32)(33)(31) Pyydetty etuoikeus —Begird prlorltet 27.02.7 6
Ranska-Frankrike(FR) 7605486 (71) Legrand S.A., 128 Avenue du Marechal de Lattre de Tassigny, Limoges (Haute-Vienne), Ranska-Frankrike(FR) (72) Mario Violi, Totes, Ranska-Frankrike(FR) (74) Oy Kolster Ab (54) Työkalu kiristysnauhojen kiristämiseksi - Verktyg för ätdragning av spännband
Keksintö koskee työkalua sellaisten kiristysnauhojen kiristämiseksi, joissa on taipuisa hihna ja lukkopää, jossa on kanava, johon sen jälkeen kun hihna on sijoitettu koossapidettävän esine-kimpun tai -nipun ympärille, hihnan pää voidaan viedä ja pujottaa lukkopään läpi, joka työkalu on tarkoitettu käytettäväksi katkaisemaan hihnan se osa, joka työntyy ulos lukkopäästä, sen jälkeen kun hihnaa on venytetty enemmän tai vähemmän esineiden ympärillä, ja johon työkaluun kuuluu: (I) kiinteä levy, jonka toisessa päässä on poikkiosa syöttöaukon muodostamiseksi mainitun hihnaosan vastaanottoa varten ja jonka toisessa päässä on kiinteä kädensija, (II) siirtoelin, joka voi liikkua pitkittäin levyn suhteen ja johon kuuluu hihnaosaan tarttuvat elimet, (III) liipaisin, joka on asennettu levylle kääntyväksi kädensijan suhteen, kytkentälaite, joka on liitetty siirtoelimen ja liipaisimen väliin ja johon kuuluu kääntövarsi ja kalibrointijousielimen ohjaama pikairrotusmeka-nismi, ja katkaisuvipu, joka on asennettu kääntyväksi lepoasennon, jossa se pitää levyn syöttöaukon auki, ja työasennon välillä ja 2 64067 jota varten on sovitettu palautusjousielin, joka pyrkii viemään sen lepoasentoon, jolloin pikairrotusmekanismiin kuuluu toisaalta nokkaosa, jossa on nokkapinta, jossa on kaksi erillistä, epästabi-liteettivyöhykkeen erottamaa stabiliteettivyöhykettä, toisaalta nokanseuraajaaosa, jonka kalibrointijousielin pitää nokkapintaa vasten, ja jolloin pikairrotusmekanismin nokka- ja nokanseuraaja-osat voivat liikkua toistensa suhteen nokkapinnan määräämissä rajoissa, niin että katkaisuvipu saadaan kääntymään lepoasennostaan työasentoonsa.
Kun tällaisen työkalun käyttäjä tarttuu sen kädensijaan aivan samalla tavalla kuin pistooliin ja painaa liipaisimen muodostavaa liikkuvaa kädensijaa, sijoitettuaan ensin syöttöaukon kiristys-nauhan vapaaseen, katkaistavaan päähän. Kiristysnauhan vapaa pää siirtyy silloin työkalun mukana ja puristuu toisiinsa liitettävien osien päälle. Kiristysnauhan vapaan pään siirtyminen jatkuu, nauha-renkaan ollessa tällöin jo vastaavasti puristettuna, kunnes työkalun pikalaukaisumekanismi käynnistyy ja katkaisee nauhan vapaan pään.
Nyt käsiteltävän keksinnön tarkoituksena on saada aikaan samantyyppinen työkalu, mutta jonka rakenne on hyvin yksinkertainen ja kestävä ja jonka käyttö on lisäksi helppoa ja varmaa.
Keksinnön mukaiselle työkalulle on tunnusomaista, että toinen mainituista nokka- ja nokanseuraajaosista on kiinteä liipaisimen suhteen, kun taas toinen on sovitettu kääntövarrelle, jolloin joustava kalibrointijousielin vaikuttaa jompaankumpaan nokka-ja nokanseuraajaosista ja kääntövarressa on kytkentäelin, joka on kytkeytynyt katkaisuvipuun kiinnitettyyn komplementtikytkentäeli-meen.
Keksinnön erään suositettavan rakennemuodon mukaan nokkaosa on muodostettu kääntövarteen ja siinä on suunnilleen sydämen muotoinen reikä, jonka toinen puoli muodostaa vastaavan nokkapinnan ja jonka läpi liipaisimeen kiinteästi liittyvä tappi on työnnetty.
Joka tapauksessa tämä kääntövarsi, joka muodostaa keksinnön mukaisen työkalun pääosan, voi aivan hyvin olla tavallinen metalli-levy, joka on leikattu ao. muotoon ja mahdollisesti vielä karkaistu .
Tällainen, muodoltaan melko yksinkertainen kääntövarsi on hyvin tukeva ja se voidaan kiinnittää työkaluun heti, kun se on 3 64067 leikattu ao. muotoon, ts. sitä ei välttämättä tarvitse viimeistellä.
Lisäksi juuri tähän kääntövarteen kiinnitetään mieluimmin joustolaitteet, jotka ohjaavat pikairrotusmekanismia. Keksinnön erään rakennemuodon mukaan nämä laitteet on sijoitettu liipaisin-osaan, jolloin niitä on esimerkiksi helppo säätää.
Lisäksi kääntövarsi on yhteydessä ns. vahvistusvarteen, joka kuuluu vetolaitteen ja liipaisimen välisiin yhdysosiin. Vahvis-tusvarsi on nivelletty sekä runkolevyyn että siirtoelimeen.
Em. vahvistusvarren ansiosta kääntövarren pitkittäissiirty-mä muodostuu pienemmäksi keksinnön mukaista työkalua käytettäessä, vaikka siirtoelimeen tähän liittyvä pitkittäissiirtymä olisikin melko suuri, mikä vähentää taas tuntuvasti kääntövarren kulumista.
Em. vahvistusvarsi on lisäksi kädensijan suuntainen, ja koska se tulee ainakin osittain kädensijan päälle, se sulautuu hyvin tämän muotoon, joka vastaa tavallista pistoolin perää, niin että käyttäjän on helppo pitää kiinni työkalusta.
Tällainen vahvistusvarsi ei siis lisää työkalun kokoa riippumatta siitä, kuinka pitkä se on ja mikä on sen redusointi- 1. pienennyssuhde.
Tästä johtuen samalla mekanismilla pystytään tarvittaessa kehittämään useita työkalukonstruktioita, joiden veto-osien veto-pituudet ovat erilaiset, valitsemalla tällöin vain kuhunkin tarkoitukseen sopivan pituinen redusointi- 1. pienennysvarsi.
Edellä selostetulla rakenteella voidaan keksinnön mukaisen työkalun muiden osien kokoa suurentamatta nimenomaan pidentää sen "piipua", johon on yleensä kiinnitetty liikkuva siirtoelin, niin että tällaisia työkaluja ja varsinkin niiden erilaista tehoa voidaan käyttää hyväksi suoritettaessa niillä katkaisutyötä sellaisissa työkohteissa, joihin on yleensä vaikea päästä. Tällaisia ovat esimerkiksi kaappien yms. nurkat, joissa on määrättyjä sähkölaitteita. Po. rakenne on edullinen myös silloin, kun katkaisutyö on suoritettava johtimien takana.
Näin ollen siis riittää, että redusointi- 1. pienennysvarsi tehdään riittävän pitkäksi, kuten jo edellä mainittiin.
Katkaisuvipu on lisäksi edullista niveltää johonkin runko-osan kohtaan, mieluimmin siihen päähän, joka on vastapäätä nauhan syöttöaukkoa.
4 64067 Tästä johtuen katkaisuvipu voidaan siirtää lepoasennosta työasentoon liitinnauhaa katkaistaessa vain hyvin pienellä kääntö-varren liikkeellä, mikä luonnollisesti vähentää ko. osan kulumista, ja toisaalta, koska keksinnön mukaisen työkalun pikairrotusme-kanismi on pääasiassa siinä tasossa, joka vastaa kädensijan yläosaa, "piipun" poikittaismitta voidaan pitää suhteellisen pienenä. Tällöin keksinnön mukaista työkalua voidaan käyttää ahtaissakin työkohteissa, kuten jo mainittiin.
Lisäksi pikairrotusmekanismin ansiosta nauhan kiristys- ja katkaisuvaihe on helppo pitää erillään, koska nämä toiminnot riippuvat yksinomaan erilaisten jousto-osien yhteisvaikutuksesta täysin siitä riippumatta, kuinka lujasti työkalun käyttäjä puristaa liipaisinta.
Keksinnön rakennepiirteet ja sillä saatavat edut käyvät selville sueraavasta, esimerkiksi otetusta rakenneselostuksesta sekä siihen liittyvästä piirustuksesta, jossa kuvio 1 esittää sivuleikkauksena keksinnön mukaista työkalua, kuvio 2 esittää perspektiivinä keksinnön mukaisen työkalun osia irrotettuina, kotelo on kuitenkin jätetty pois kuviosta, kuviot 3, 4 ja 5 vastaavat kuviota 1 ja havainnollistavat työkalun käyttöä (eri toiminta-asentoja), kuvio 6 on osasuurennus kääntövarresta ja kuvio 7 havainnollistaa lähemmin erästä kuviossa 5 esitettyä osaa nauhan katkaisuvaiheen päättyessä.
Keksinnön mukaisessa työkalussa on ensiksi kiinteä tukirunko 10, joka vastaa ääriviivoiltaan lähinnä pistoolia. Tukirunko 10 on levyrakenne, joka on ao. tavalla muotoiltu, varustettu rei'illä ja vahvisteilla ja jossa on ylöspäin porrastettua keskiosaa 11 vastapäätä pistoolin piipun muotoinen pidennys 12. Sen ulommassa päässä on suorakulmainen osa 14, johon on tehty liitinnauhan syöttöaukko 15. Vinosti osaa 12 vastapäätä on kädensija 16 (kuvio 1).
Runkorakenteen 10 keskiosaan 11 on tehty kaksi pyöreää laippaa 18, 19, joista kumpikin muodostaa laakeriosan, toinen (18) lähelle työkalun "piippua" 12 ja toinen (19) taas kädensijan yläosaan. Molemmat po. osat 18 ja 19 muodostavat siis määrätynkorkuisen olak-keen runko-osaan 10, ts. samalle puolelle syöttöaukon 15 kanssa.
Rungon 10 keskiosassa 11 on pitkänomainen reikä 20, joka po.
5 64067 esimerkkirakenteessa on kaareva ja sijoitettu siten, että laakerin 19 akseli tulee sen keskelle.
Lähellä reikää 20 on samoin rungon 10 korkeammassa osassa 11 pyöreä reikä 21, joka on mieluimmin vahvistettu.
Osassa 11 on lisäksi kaksi muuta reikää 22 ja 23. Reikä 22 on osittain suorakulmainen, kun taas reikä 23 on pyöreä. Reikään 23 liittyy kieli 24, joka suuntautuu runkolevystä ulospäin.
Rungon 10 "piipun" 12 vapaan 1. syöttöpään 15 lähellä on samoin reikä 26. Se on suorakaiteen muotoinen, ja sen toisessa, "piipun" päätä 15 kauempana olevassa päässä on laajennus 27.
"Piipun" 12 molemmissa sivureunoissa on suorakulmainen reu-nalista 28, joka on samassa tasossa aukon 15 käsittävän suorakulmaisen osan 14 kanssa.
"Piipun" 12 alareunassa olevassa reunalistassa 28 on sen kanssa yhdensuuntainen uloke 30, joka on suunnikkaan muotoinen ja sijaitsee kohtisuoraan reiän 26 alapuolella.
Keksinnön mukaisessa työkalussa on tavalliseen tapaan kat-kaisuvipu 32, joka kääntyy lepoasennon (kuv. 1, jolloin syöttöauk-ko 15 on avoin) ja työasennon välillä (kuv. 5, aukko 15 on kiinni).
Ko. esimerkkirakenteessa vipu 32 on runkolevyyn 10 liittyvä laippa.
Vipuosassa 32 on reikiä 20, 22 ja 26 vastaavat reiät 33, 34 ja 35.
Vivun 32 ulommassa päässä, ts. runko-osan 10 syöttöaukon 15 lähellä, on samoin suorakulmainen osa 36, johon on kiinnitetty ruuvilla 37 katkaisuterä 38, jonka reuna 39 on poikittaissuunnassa hieman kalteva runkolevyyn 10 nähden.
Katkaisuvivun 32 muodostavan laipan toisessa päässä on lyhyt tappi 40, joka menee laakeritappina rungon 10 keskiosassa 11 olevaan pyöreään reikään 21.
Katkaisuvipu 32 kääntyy siis rungon 10 takapäässä.
Vivun 32 keskiosassa on samoin lyhyt tappi 42, jonka tehtävänä on - kuten myöhemmin käy selville - toimia osittain ohjauslaitteena vivun kääntyessä lepoasennosta työasentoon ja taas palau-tuslaitteena, kun vipu kääntyy työasennosta lepoasentoon.
Keksinnön mukaisessa työkalussa on myös tavalliseen tapaan järjestetty siirtoelin eli veto-osa 44, joka liikkuu pitkittäissuunnassa runkoon 10 nähden, tarkemmin sanottuna rungon pidennyk- 6 64067 senä muodostettuun "piippuun" 12 nähden. Veto-osan 44 tehtävänä on tarttua liitinnauhan vapaaseen päähän ja vetää sitä työkaluun.
Nyt käsiteltävässä esimerkissä esitetty veto-osa 44 on laippa, joka on yhdensuuntainen runko-osan 10 kanssa ja sijaitsee kat-kaisuvivun 32 vieressä.
Veto-osan vapaassa päässä runko-osan 10 aukon 15 vieressä on tappi 45, johon on kiinnitetty kääntöosa 46 joustorenkaalla 47 tai jollain muulla sopivalla lukitusosalla.
Kääntöosa 46 on kolmionmuotoinen, ja sen yhdessä kulmassa on tartuntaulokkeet 48.
Kääntöosan 46 vastakkaisella puolella on vino poikittais-pinta 49.
Kääntöosaan 46 liittyy jousi 50, jonka toisen pään toinen haara 51 tukeutuu veto-osan 44 korvakkeeseen 52, ja jonka toinen haara 53 puristuu taas kääntöosan 46 olakkeeseen 55 ja saa aikaan kääntöosan 46 pyöriessä määrättyyn suuntaan tartuntaulokkeiden 48 lukittumisen liitinrenkaaseen yhdessä vastakkaisen, tukilevyn 56 kanssa, jonka muodostaa nelikulmainen poikittaislaippa veto-osassa 44 tapin 45 yläpuolella (kääntöosa 46 pyörii tapissa 45) kuvassa 2 esitetyllä tavalla.
Veto-osan 44 toisella puolella (sivusuunnassa) on jonkin matkan päässä kääntöosasta 46 nelikulmion muotoon taivutettu ohjauskieli 58, joka tarttuu katkaisuvivussa 32 olevan reiän 35 läpi reiässä 26 (runko-osassa 10 oleva "piippu" 12) olevaan johteeseen. Aukon 26 toisessa päässä on tätä varten tehty aukko 27.
Jo ennestään tunnetulla tavalla keksinnön mukaisessa työkalussa on vielä liipaisimen 60 muodostava liikkuva kädensija. Se on kiinnitetty runko-osaan 10 siten, että se kääntyy siinä kiinteään kädensijaan 16 päin ja jälleen takaisin lepoasentoonsa ao. jousi-rakenteen avulla. Liipaisimen 60 ja vetolaitteen 44 välissä on lisäksi pikairrotusmekanismilla varustetut yhdysosat, joissa on jousilla tapahtuva ohjaus.
Liipaisimen 60 alaosa on poikkileikkaukseltaan U-mutoinen, niin että siihen syntyy syvennys 61, joka on tarkoitettu - kuten myöhemmin käy selville - jousilaitteille, jotka ohjaavat pikairro-tusmekanismia.
Liipaisimen 60 yläpäässä on haarukka 62, jolla liipaisin 60 kiinnittyy työkalun muodostaviin vierekkäin sijoitettuihin osiin, 64067 7 ts. runko-osaan 10, katkaisuvipuun 32 ja veto-osaan 44.
Liipaisin 60 on kiinnitetty kääntyvänä rakenteen runkolevyyn 10, akselitapilla 63, joka kääntyy laakerin 18 muodostavassa runko-osan 10 ulokkeessa. Tappi 63 menee po. laakeriin liipaisimen haa-rukkaosassa 62 olevien pyöreiden reikien 64 läpi.
Haarukkaosan 62 toisessa päässä on jousi 65, jonka toinen pää on kiinnitetty tätä varten runko-osaan 10 tehtyyn korvakkeeseen 24 ja muodostaa joustolaitteen, joka palauttaa liipaisimen 60 lepoasentoon.
Lovettu pyöreä joustorengas 67 tai jokin muu vastaava luki-tusosa pitää tapin 63 kiinni liipaisimessa (kuv. 2).
Liipaisimen 60 ja vetolaitteen 44 väliin järjestetyssä pi-kairrotusmekanismilla varustetussa yhdysrakenteessa on lisäksi kääntövarsi 69 ja vahvistusvarsi 70 (kuv. 2).
Kääntövarsi 69 on mieluimmin suora levy, johon on tehty ao. reiät. Se on yhdensuuntainen vetolaitteen 44 kanssa (kuv. 1).
Varren 69 toisessa päässä on reikä 72, joka on suunnilleen sydämen muotoinen. Siinä on kaksi erillistä, ns. stabiliteettivyö-hykettä 73A ja 73B, joiden välissä on kaareva ns. instabiliteetti-osa 74 (kuv. 2).
Kääntövarren 69 samassa päässä on lisäksi korvake 76, johon jousi 77 on kiinnitetty (jousi on sijoitettu liipaisinhaarukan syvennykseen 61). Po. jousen 77 toinen pää on kiinnitetty em. syvennyksessä 61 liikkuvaan ohjausosaan 78 ruuvilla 79, jonka kanta jää liipaisimen alapään ulkopuolelle po. ruuvin kiinnittyessä liipaisimen pohjassa olevaan seinämään 80 ja edelleen ohjausosan 78 pohjassa olevaan kierrereikään 81.
Liipaisimeen 60 voidaan tehdä uria jousella 77 varustetun ohjausosan vetovoiman mittaamiseksi.
Kääntosassa 69 olevan sydämen muotoisen reiän läpi on työnnetty tappi 82, joka liittyy liipaisinosaan 60 ja menee myös sen haarukassa olevien pyöreiden reikien 83 läpi. Tappi 82 on lukittu joustorenkaalla 84 (kuv. 2) tai jollain muulla sopivalla lukitus-laitteella.
Jousen 77 kääntövarteen 69 kohdistaman voiman vaikutuksesta reiän 72 läpi menevä tappi 82 koskettaa nokkapintaan, jonka muodostaa reikää 72 vastapäätä oleva sivu, joten tappi 82 toimii siis nokkaosaan nähden (tässä tapauksessa se on kääntövarsi 69) seuraa-jaosana.
V.
8 64067 Kääntövarren 69 keskiosassa on pitkänomainen, melkein suora reikä 86. Sen läpi on työnnetty tappi 42, joka on kiinnitetty kat-kaisuvipuun 32 (kuviot 1 ja 2) .
Reiän 86 toinen sivu muodostaa siis kosketusosan, jolla kääntövarsi 69 liittyy katkaisuvipuun 32. Vivun 32 tappi 42 toimii näin ollen po. osat reiän 86 toisen sivun kautta toisiinsa liittävänä lisälaitteena.
Kääntövarren 69 reiän 86 toinen sivu muodostaa yhdessä kat-kaisuvivussa 32 olevan tapin 42 kanssa po. vivun 32 palautuslait-teen.
Kääntövarren 69 toinen, reikään 72 nähden vastakkainen pää on yhdistetty vahvistuvarteen 70. Nyt käsiteltävässä esimerkissä po. varret on liitetty toisiinsa tapilla 88, joka menee kääntövar-ressa 69 olevaan pyöreään reikään 89.
Vahvistusosa 70, joka suuntautuu runkorakenteessa 10 olevaan kädensijaan 16, on siis nivelletty sekä tähän (16) että vetolait-teeseen 44.
Tätä varten osan 70 alapäässä on siihen ulokkeena tehty tappi 90, joka pyörii laakerin 19 muodostavassa ulokkeessa runko-osan 10 keskiosassa 11. Lisäksi osaan 70 kuuluu joustorengas 91 tai jokin muu sopiva lukituslaite, joka pitää tapin 90 kiinni. Osan 70 yläpäässä on myös tappi, joka menee veto-osan 44 pyöreään reikään 93 (kuviot 1 ja 2).
Tappi 92 menee vetolaitteen 44 toiselle puolelle; ensin tätä varten osaan 32 tehdyn reiän 33 läpi ja sen jälkeen vielä runko-osaan 10 tehdyn reiän 20 läpi. Tappi 92 on kiinnitetty rungon 10 sivupintaan joustorenkaalla 94 tai jollain muulla vastaavalla kiin-nityslaitteella. Tapin 92 pään ja joustorenkaan 94 välissä voidaan käyttää vielä välilevyä 95.
Runko-osaan 10 liittyy lisäksi jo edellä selostetun kaltainen kotelorakenne, jossa on esimerkiksi (kuv. 1) kaksi pääosaa 99. Niistä toinen peittää rungon 10 suurennetun osan 11 ja toinen kä-densijan 16. Kotelo-osat peittävät runko-osan 10 sekä muut ao. kohdilla olevat osat ja ne on kiinnitetty toisiinsa runkoon 10 porattuihin reikiin kierrettävillä ruuveilla.
Kuvion 1 havainnollistamassa lepotilassa katkaisuvipuun kuuluva terä 38 ei peitä runkolevyssä 10 olevaa syöttöaukkoa 15.
Liipaisimeen 60 kuuluva palautusjousi 65 pitää liipaisimen 9 64067 kädensijasta 16 erillään, ja yhdysosien välityksellä, joilla liipaisin liittyy vetolaitteeseen 44, se pitää vetolaitteen 44 runko-levyssä 10 olevan kärkiosan 14 suunnassa.
Katkaisuvivun 32 vasteosa 36, johon vetolaitteen 44 ulommassa päässä oleva kääntöosa 46 tukeutuu, saa po. kääntöosan kääntymään kuviossa 1 näkyvän nuolen Fl suuntaan. Tällöin kääntöosa 46 siirtyy siihen liittyvän jousen 50 vaikutuksesta erilleen siihen kuuluvasta vastalevystä 56, jolloin näiden väliin jää vapaa tila.
Tähän liittyen liipaisimessa 60 oleva tappi 82, joka muodostaa seuraajaosan kääntövarren 69 reiän 72 yhden sivun muodostamaa nokkapintaa varten, koskettaa tämän nokkapinnan ns. aktiiviseen osaan 73A, joka on kauimpana jousesta 77, johon kääntövarsi 69 on kiinnitetty (kuviot 1 ja 6).
Kun työkalulla halutaan katkaista toisiinsa liitettävien osien päälle asetetun hihnaosan 100 vapaa pää 1. ylimääräinen osa 98 (kuv. 3), keksinnön mukainen työkalu työnnetään hihnaosan 100 vapaaseen päähän 98, siten, että tämä menee työkaluun runkolevys-sä 10 olevan syöttöaukon 15 kautta.
Kun hihnosan 100 vapaa pää 98 tulee veto-osassa 44 olevaan kääntöosaan 46, tämä siirtyy vielä enemmän irti siihen liittyvästä vastalevystä 56, niin että kääntöosa 46, jonka jousi 50 liittää vastalevyyn, tarttuu siinä olevilla hampailla 48 kiristysnauhan vapaaseen päähän 98, jolloin vetolaite 44 vetää sitä mukanaan.
Kun työkalun käyttäjä tarttuu pistoolin perää muistuttavaan kädensijaan 16 ja puristaa liipaisinta 60, niin se kääntyy tapissa 63 kuvassa 3 näkyvän nuolen F2 suuntaan.
Liipaisimeen 60 liittyvään kääntötappiin 82 kohdistuu tällöin voima F5 (kuva 6), jonka komponentteja ovat ensinnäkin vetovoima F4, jonka laitteen käyttäjä saa aikaan tapin säteen suunnassa ja joka vastaa liipaisimen 60 siirtymistä, ja toisaalta taas voima F7, joka suuntautuu jousen 77 kiinnitystapin suuntaan, siis vastakkaiseen suuntaan siihen voimaan F8 nähden, jonka jousi 77 saa aikaan kääntövarteen 69.
Liipaisimen 60 alkaessa liikkua kädensijaan 16 päin, veto-laitteen 44 vapaasta päästä (98) työkaluun vetämän hihnaosan 100 aiheuttama vastus on vielä tässä vaiheessa pieni, ja tapin 82 kääntövarteen 69 kohdistama voima F7 on pienempi kuin jousen 77 tähän kääntövarteen 69 kohdistama voima F8.
10 64067 Tästä on seurauksena, että tappi 82 pysyy sydämen muotoisen reiän 72 aktiivisessa osassa 73A, joka sijaitsee kauimpana jousesta 77.
Tappi 82 (liipaisimessa 60) työntää nyt kääntövartta 69 taaksepäin, ja tämä työntää puoleltaan nivelvartta 70 taaksepäin. Nivelvarsi 70 vetää tapissa 90 kääntyessään vetolaitetta 44 taaksepäin kuvan 4 nuolen F10 suuntaan.
Hihnaosan 100 vapaa pää 98 on nyt vetolaitteen 44 kääntöo-san 50 ja siihen liittyvän vastalevyn 56 välissä, niin että se (98) puristuu jatkuvasti ao. kiinnityskohteeseen, kun liipaisinta 60 puristetaan nuolen F2 suuntaan.
Tällöin hihnaosa synyttää jo suuremman vastuksen po. kään-töliikkeeseen nähden.
Kun tämä vastus on riittävän suuri, niin että tapin 82 kääntövarteen 69 kohdistama voima F7, kuten jo edellä selostettiin, ylittää jousen 77 kääntövarteen 69 muuten kohdistaman voiman F8, tappi 82 siirtyy äkkiä pois kääntövarressa 69 olevan aukon 72 ns. instabiliteettiosasta 74, joka erottaa aukon 72 osat 73A ja 73B toisistaan, osaan 73B, kuten katkoviivoilla kuvassa 6 on esitetty.
Tästä on taas seurauksena, että kääntövarsi 69 kääntyy äkkiä tapissa 88, jolla se on yhteydessä vahvistusvarteen 70 (nuoli F11 kuvissa 5 ja 6) .
Koska kääntövarsi 69 liittyy siinä olevan reiän 86 kautta katkaisuvivun 32 tappiin 42, se saa äkkinäisen liikkeensä ansiosta aikaan sen, että vipu 32 kääntyy myös äkkiä siihen kuuluvassa tapissa 40 (kuva 5).
Katkaisuvivun 32 kääntyessä em. tavalla siinä oleva terä 38 katkaisee hihnaosan 100 vapaan pään 98. Katkaisutoimintoa nopeuttaa tällöin vielä se, että hihnosa on kiristettynä, niin että jo pienikin siihen tullut alkumurtuma saa sen katkeamaan kokonaan.
Jos liipaisinta 60 puristetaan jatkuvasti, vetolaite 44 siirtyy edelleen kauemmaksi rungon 10 syöttöaukosta 15, niin että kääntöosa 46 koskettaa alapinnallaan 49 suunnikkaan muotoista ola-ketta 30, joka on tehty "piipun" 12 reunaan. Tästä aiheutuu kuvan 7 havainnollistama pyörimisliike, joka puolestaan irrottaa työkalusta sillä katkaistun hihnaosan.
Kun liipaisin 60 vapautetaan, siihen liittyvä palautusjousi 65 palauttaa työkalun liikkuvat osat vuorotellen ao. lepoasentoon edellä selostetulla tavalla.
64067 11
Kuten edellä esitetystä on käynyt selville, hihnaosa katkaistaan siis sen ollessa kiristettynä ao. kohteeseen.
Koska työkalussa on veto-osan 44 liikettä rajoittava vaste 105 hihnaosa voidaan katkaista myös silloin, kun sitä ei ole vielä kokonaan kiristetty.
Kuten kuvassa 1 on katkoviivoilla esitetty, tällainen vas-teosa 105 voidaan tehdä rungon 10 reikään 20, jossa on tappi 92, joka yhdistää osat 70 ja 44.
Vaste 105 voidaan saada aikaan esimerkiksi käyttämällä kahden asennon välillä liikkuvaa vipua, joka on ensimmäisessä asennossaan erillään reiästä 20, mutta toisessa asennossaan po. reiässä.
Tällainen vaste voidaan kyllä yhtä hyvin järjestää johonkin muuhunkin työkalun liikkuvaan osaan.
Kun po. vaste toimii, se rajoittaa siis ao. osan siirtymis-liikkeen ja samalla luonnollisesti myös liipaisimen 60 siirtymistä, niin että puristettaessa liipaisinta edelleen kääntövarsi 69 kääntyy nopeasti ja samalla myös katkaisuvipu 32, jolloin edellä selostettu toiminto saadaan aikaan.
Nyt selostettu keksintö ei ole rajoitettu edellä kuvattuun ja havainnollistettuun rakenteeseen, vaan se käsittää kaikki mahdolliset rakennemuunnelmat patenttivaatimusten puitteissa.
Esimerkiksi, jos em. pikairrotusmekanismin nokkaosa on tehty kääntövarteen 69 käyttämällä tällöin apuna reikää 72, jonka a-vulla kääntövarsi 69 tulee toiminnalliseen yhteyteen seuraajaosan kanssa, jonka muodostaa nyt liipaisimeen liittyvä tappi 82, on selvää, että nokkaosan ja seuraajaosan vastaavat laakeroinnit voidaan järjestää liipaisimen 60 ja kääntövarren 69 väliin, ts. keksinnön erään rakennemuunnelman mukaan (ei esitetty kuvissa) kään-tövarressa 69 on tappi, joka muodostaa seuraajaosan nokkaosan yhtä nokkapintaa varten.
Joka tapauksessa ja myös keksinnön erään rakennepiirteen mukaan kumpi tahansa em. osa (nokka tai seuraaja), on tehty suoraan liipaisimeen tai liittyy siihen kiinteästi, kun taas vastaavasti toinen po. osa on tehty liipaisimeen liittyvään kääntövarteen tai liittyy siihen kiinteästi.
Lisäksi kääntövarren ja katkaisuvivun väliin järjestetyt kytkentälaitteet eivät välttämättä edellytä kääntövarteen tätä varten tehtyä aukkoa.
,2 64067
Voitaisiin esimerkiksi ajatella, että järjestetään yksinkertainen tukipinta kääntövarren ja katkaisuvivun väliin, johon liittyy yhdystappi tai että järjestetään vielä toinen lisätukipin-ta toiseen po. osaan palautuslaitteiden, esim. jousen, palauttaessa katkaisuvivun tällöin takaisin lepoasentoon.
Kääntövarren 69 ei tarvitse myöskään välttämättä olla laakeroitu vahvistusvarteen 70. Riittää, että nämä osat liittyvät toisiinsa jollain sopivalla tukiosalla.
Joka tapauksessa on huomattava, että runkolevyn 10 reiät 20 ja 26 toimivat siirtoelimen 44 ohjausosina. Keksinnön erään raken-nemuunnelman mukaan (ei esitetty kuvissa) reikä 20 on suora ja tappi 92, joka yhdistää siirtoelimen 44 vahvistusvarteen 70, on sijoitettu siirtoelimeen 44; vahvistusvarressa 70 on tällöin haaruk-kapää, joka kiinnittyy em. tappiin.
On myös huomattava, että vahvistusvarsi 70 voi suuntautua kädensijaan 16 joko enemmän tai vähemmän, niin että se tulee ainakin osittain kädensijan päälle riippuen siitä, kuinka paljon kä-densijaa halutaan vahvistaa.
Lopuksi on huomattava, että ruuvilla 79 voidaan säätää jousen 77 kääntövarteen 69 kohdistamaa voimaa ja siis samalla ohjata nauhan kiristysastetta, kun hihnosan pää katkaistaan, ts. työkalun käyttäjästä riippumatta.
Muuten, keksinnön erään rakennemuodon mukaan jousi 65, jota nyt esitellyssä rakenteessa käytetään liipaisimen 60 palauttamiseen lepoasntoonsa, voidaan jättää kokonaan pois ja korvata se jousella 77, joka liittyy pikairrotusmekanismilla varustettuihin jousto-osiin.
Työkalu tulee kuviossa 1 näkyvään lepoasentoon seuraavasti:
Jousella 77 varustetun kääntövarren 69 kohta B siirtyy aukon 15 suunnassa (merkitty C kuviossa 1) poikittain siihen viivaan nähden joka yhdistää liipaisimen 60 tapin 63 kohdan A kohtaan C, johon jousi 77 on kiinnitetty.
Jousi 77 pitää siis pisteet A, B ja C samassa linjassa ja antaa tästä johtuen liipaisimelle joustovoiman, joka palauttaa sen lepoasentoonsa.
Claims (10)
1. Työkalu sellaisten kiristysnauhojen kiristämiseksi, joissa on taipuisa hihna ja lukkopää, jossa on kanava, johon sen jälkeen kun hihna on sijoitettu koossapidettävän esinekimpun tai -nipun ympärille, hihnan pää voidaan viedä ja pujottaa lukkopään läpi, joka työkalu on tarkoitettu käytettäväksi katkaisemaan hihnan se osa, joka työntyy ulos lukkopäästä, sen jälkeen kun hihnaa on venytetty enemmän tai vähemmän esineiden ympärillä, ja johon työkaluun kuuluu: (I) kiinteä levy (10), jonka toisessa päässä on poikkiosa (14) syöttöaukon (15) muodostamiseksi mainitun hihna-osan (100) vastaanottoa varten ja jonka toisessa päässä on kiinteä kädensija (16), (II) siirtoelin (44), joka voi liikkua pitkittäin levyn (10) suhteen ja johon kuuluu hihnaosaan (100) tarttuvat elimet, (III) liipaisin (60), joka on asennettu levylle (10) kääntyväksi (63) kädensijan (16) suhteen, (IV) kytkentälaite, joka on liitetty siirtoelimen (44) ja liipaisimen (60) väliin ja johon kuuluu kääntövarsi (69) ja kalibrointijousielimen (77) ohjaama pikairro-tusmekanismi, ja (V) katkaisuvipu (32), joka on asennettu kääntyväksi lepoasennon, jossa se pitää levyn syöttöaukon (15) auki, ja työasennon välillä ja jota varten on sovitettu palautusjousielin (65), joka pyrkii viemään sen lepoasentoon, jolloin pikairrotusmekanis-miin kuuluu toisaalta nokkaosa (72) , jossa on nokkapinta, jossa on kaksi erillistä, epästabiliteettivyöhykkeen (74) erottamaa stabi-liteettivyöhykettä (73A, 73B), toisaalta nokanseuraajaosa (82), jonka kalibrointijousielin (77) pitää nokkapintaa vasten, ja jolloin pikairrotusmekanismin nokka- ja nokanseuraajaosat (72, 82) voivat liikkua toistensa suhteen nokkapinnan määräämissä rajoissa, niin että katkaisuvipu (32) saadaan kääntymään lepoasennostaan työasentoonsa, tunnettu siitä, että toinen mainituista nokka- ja nokanseuraajaosista (72, 82) on kiinteä liipaisimen (60) suhteen, kun taas toinen on sovitettu kääntövarrelle (69), jolloin joustava kalibrointijousielin (77) vaikuttaa jompaankumpaan nokka-ja nokanseuraajaosista (72, 82) ja kääntövarressa on kytkentäelin (86), joka on kytkeytynyt katkaisuvipuun (32) kiinnitettyyn komp-lementtikytkentäelimeen (42).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen työkalu, tunnettu siitä, että nokkaosa (72) on muodostettu kääntövarteen (69). 14 64067
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen työkalu, tunnettu siitä, että kääntövarressa (69) on ensimmäinen, pääasiassa sydämen muotoinen reikä (72), jonka yksi sivu muodostaa nokkapinnan ja jonka läpi menee liipaisimeen (60) kiinteästi yhdistetty tappi (82).
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1...3 mukainen työkalu, tunnettu siitä, että kääntövarressa (69) on toinen pitkänomainen pääasiassa suora reikä (36), jonka yksi sivu muodostaa kytkentäeli-men katkaisuvipuun (32) kytkemiseksi ja jonka toinen sivu muodostaa katkaisuvivun (32) palautusjousielimen osan, jolloin katkaisuvipu kannattaa toisen reiän läpi menevää olaketta tai tappia (42).
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1...4 mukainen työkalu, tunnettu siitä, että kääntövarressa (69) on lisäkytkentä-reikä (89), jolla se on kytkeytynyt lisäkytkentäelimeen (88) , joka on kiinnitetty kytkentälaitteeseen kuuluvaan osaan (70).
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen työkalu, tunnettu siitä, että kääntövarsi (69) lisäkytkentäreiän (89) ja lisäkytken-täelimen (88) välityksellä on kytkeytynyt vahvistusvarteen (70), joka on liitetty kääntyvästi siirtoelimeen (44) ja joka myös on kääntyvästi laakeroitu levylle (10).
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1...6 mukainen työkalu, tunnettu siitä, että joustava kalibrointielin (77) on sovitettu liipaisimen (60) sisään.
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1...7 mukainen työkalu, tunnettu siitä, että katkaisuvipu (32) on kääntyvästi laakeroitu (40) levyn (10) kohtaan, joka sijaitsee levyn sen pään lähellä, joka on vastapäätä syöttöaukon (15) käsittävää päätä.
9. Jonkin patenttivaatimuksen 1...8 mukainen työkalu, tunnettu siitä, että liipaisimen (60) kuormittaa joustava elin ennalta määrättyyn lepoasentoon, jolloin joustavan elimen muodostaa pikairrotusmekanismin joustava kalibrointielin (77).
10. Patenttivaatimuksien 7 ja 9 mukainen työkalu, tunnettu siitä, että liipaisimen (60) lepoasennossa on se kään-tövarren (69) piste (B), johon joustava kalibrointielin (77) on liitetty, siirrettynä poikkisuunnassa levyn (10) syöttöaukkoa (15) kohti pisteeseen (B') viivasta, joka yhdistää liipaisimen kääntö-akseliviivan (A) ja sen pisteen (C), johon joustava kalibrointi-elin on liitetty (kuv. 1). 15 64067
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FR7605486 | 1976-02-27 | ||
FR7605486A FR2405789A1 (fr) | 1976-02-27 | 1976-02-27 | Pince de coupe pour collier de serrage |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI770602A FI770602A (fi) | 1977-08-28 |
FI64067B true FI64067B (fi) | 1983-06-30 |
FI64067C FI64067C (fi) | 1983-10-10 |
Family
ID=9169675
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI770602A FI64067C (fi) | 1976-02-27 | 1977-02-24 | Verktyg foer aotdragning av spaennband |
Country Status (22)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US4081002A (fi) |
JP (1) | JPS52106200A (fi) |
AR (1) | AR212105A1 (fi) |
AT (1) | AT357120B (fi) |
AU (1) | AU513842B2 (fi) |
BE (1) | BE850938A (fi) |
BR (1) | BR7701167A (fi) |
CA (1) | CA1059018A (fi) |
CH (1) | CH605051A5 (fi) |
DE (1) | DE2708290A1 (fi) |
DK (1) | DK84977A (fi) |
ES (1) | ES456234A1 (fi) |
FI (1) | FI64067C (fi) |
FR (1) | FR2405789A1 (fi) |
GB (1) | GB1571349A (fi) |
GR (1) | GR70335B (fi) |
IN (1) | IN147205B (fi) |
IT (1) | IT1072695B (fi) |
NL (1) | NL7701462A (fi) |
NO (1) | NO146018C (fi) |
SE (1) | SE430047B (fi) |
ZA (1) | ZA771029B (fi) |
Families Citing this family (17)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
JPS5855046B2 (ja) * | 1979-09-29 | 1983-12-07 | 朗 金子 | 結束締付強度を任意に調節できる電線類結束バンド切断器 |
JPS57204810A (en) * | 1981-05-29 | 1982-12-15 | Satoogoosee Kk | Bundling tool |
US4602418A (en) * | 1982-08-09 | 1986-07-29 | Dennison Manufacturing Company | Cable tie installation tool |
JPS6193022A (ja) * | 1984-10-12 | 1986-05-12 | 株式会社 サト−ゴ−セ− | 結束方法およびその工具 |
FR2585610B1 (fr) * | 1985-07-30 | 1989-06-16 | Legrand Sa | Pince de traction et de coupe pour laniere, en particulier pour collier de serrage |
US4793385A (en) * | 1986-08-22 | 1988-12-27 | Tyton Corporation | Handheld tensioning and cut-off tool |
US4747433A (en) * | 1987-02-17 | 1988-05-31 | Ingemar Svenningson | Clamp tightening tool |
US4997011A (en) * | 1990-01-11 | 1991-03-05 | Tyton Corporation | Hand held tie tensioning and cut-off tool |
DE9210080U1 (de) * | 1992-07-27 | 1992-09-24 | TRW United-Carr GmbH & Co KG, 6753 Enkenbach-Alsenborn | Vorrichtung zum Spannen mindestens eines um mindestens einen rohrförmigen Körper geschlungenen profilierten Bandelements |
US5597018A (en) * | 1994-12-29 | 1997-01-28 | Shipman; Barry | Bundle tie tightening and cut off tool |
EP0865334B1 (en) * | 1996-08-28 | 2004-04-21 | THOMAS & BETTS CORPORATION | Cable tie installation tool |
US7124787B2 (en) * | 2004-08-18 | 2006-10-24 | Hellermanntyton Corporation | Pneumatic cable tie installation tool |
CN100411949C (zh) * | 2005-05-20 | 2008-08-20 | 金子朗 | 捆扎器 |
US7591451B2 (en) * | 2007-11-13 | 2009-09-22 | Hellermanntyton Corporation | Bundle tie tensioning clutch |
BRPI1002494B1 (pt) * | 2010-07-12 | 2015-08-18 | João Bosco De Oliveira | Cisalha com dispositivo tensor |
CN111727155B (zh) * | 2017-11-27 | 2022-05-31 | 丹尼尔斯制造公司 | 用于张紧电缆扎带设备的装置 |
US11066200B2 (en) * | 2017-11-27 | 2021-07-20 | Daniels Manufacturing Corporation | Apparatus for tensioning a cable lacing tape device |
Family Cites Families (9)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE1919472C3 (de) * | 1969-04-17 | 1974-04-04 | Paul Hellermann Gmbh, 2080 Pinneberg | Werkzeug zum Spannen eines einem Gegenstand umgelegten Bandes und zum Verbinden und Abschneiden der Bandenden |
US3661187A (en) * | 1969-07-28 | 1972-05-09 | Panduit Corp | Strap-tensioning and severing tool |
US3735784A (en) * | 1971-07-06 | 1973-05-29 | Buchanan Electrical Prod Corp | Hand tool for tensioning and cutting wire tie straps |
US3752199A (en) * | 1971-12-29 | 1973-08-14 | Thomas & Betts Corp | Semi-automatic tying and cutting tool for harnessing and wire bundling |
US3782426A (en) * | 1972-02-07 | 1974-01-01 | Itt | Strap tensioning and cut-off tool |
DE2300782C3 (de) * | 1973-01-08 | 1980-03-20 | Paul Hellermann Gmbh, 2080 Pinneberg | Werkzeug zum Spannen und Abschneiden eines mit einem Schloß versehenen, um einen Gegenstand gelegten Bandes |
US3830263A (en) * | 1973-06-07 | 1974-08-20 | Amp Inc | Strap applying tool |
US3865156A (en) * | 1973-09-17 | 1975-02-11 | Panduit Corp | Powered strap tensioning and severing tool |
US3931838A (en) * | 1974-11-25 | 1976-01-13 | Amp Incorporated | Bundle strapping tool |
-
1976
- 1976-02-27 FR FR7605486A patent/FR2405789A1/fr active Granted
-
1977
- 1977-01-31 BE BE174536A patent/BE850938A/xx not_active IP Right Cessation
- 1977-02-11 CH CH170677A patent/CH605051A5/xx not_active IP Right Cessation
- 1977-02-11 NL NL7701462A patent/NL7701462A/xx not_active Application Discontinuation
- 1977-02-21 ZA ZA00771029A patent/ZA771029B/xx unknown
- 1977-02-22 IN IN261/CAL/77A patent/IN147205B/en unknown
- 1977-02-23 AR AR266645A patent/AR212105A1/es active
- 1977-02-23 US US05/771,395 patent/US4081002A/en not_active Expired - Lifetime
- 1977-02-23 AU AU22575/77A patent/AU513842B2/en not_active Expired
- 1977-02-24 GB GB7885/77A patent/GB1571349A/en not_active Expired
- 1977-02-24 FI FI770602A patent/FI64067C/fi not_active IP Right Cessation
- 1977-02-24 ES ES456234A patent/ES456234A1/es not_active Expired
- 1977-02-25 IT IT67432/77A patent/IT1072695B/it active
- 1977-02-25 DK DK84977A patent/DK84977A/da unknown
- 1977-02-25 GR GR52860A patent/GR70335B/el unknown
- 1977-02-25 CA CA272,735A patent/CA1059018A/fr not_active Expired
- 1977-02-25 NO NO770646A patent/NO146018C/no unknown
- 1977-02-25 SE SE7702097A patent/SE430047B/xx unknown
- 1977-02-25 DE DE19772708290 patent/DE2708290A1/de not_active Ceased
- 1977-02-25 BR BR7701167A patent/BR7701167A/pt unknown
- 1977-02-25 AT AT128277A patent/AT357120B/de not_active IP Right Cessation
- 1977-02-28 JP JP2141877A patent/JPS52106200A/ja active Pending
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
NO770646L (no) | 1977-10-11 |
IN147205B (fi) | 1979-12-22 |
NL7701462A (nl) | 1977-08-30 |
SE430047B (sv) | 1983-10-17 |
DE2708290A1 (de) | 1977-09-08 |
FR2405789B1 (fi) | 1980-03-28 |
BR7701167A (pt) | 1977-10-18 |
AU2257577A (en) | 1978-08-31 |
AU513842B2 (en) | 1981-01-08 |
FI770602A (fi) | 1977-08-28 |
FI64067C (fi) | 1983-10-10 |
ATA128277A (de) | 1979-10-15 |
NO146018C (no) | 1982-07-14 |
GR70335B (fi) | 1982-09-20 |
IT1072695B (it) | 1985-04-10 |
GB1571349A (en) | 1980-07-16 |
SE7702097L (sv) | 1977-08-28 |
DK84977A (da) | 1977-08-28 |
CH605051A5 (fi) | 1978-09-29 |
CA1059018A (fr) | 1979-07-24 |
FR2405789A1 (fr) | 1979-05-11 |
ES456234A1 (es) | 1978-01-16 |
AR212105A1 (es) | 1978-05-15 |
US4081002A (en) | 1978-03-28 |
ZA771029B (en) | 1978-01-25 |
NO146018B (no) | 1982-04-05 |
JPS52106200A (en) | 1977-09-06 |
AT357120B (de) | 1980-06-10 |
BE850938A (fr) | 1977-05-16 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI64067B (fi) | Verktyg foer aotdragning av spaennband | |
US10478977B2 (en) | Utility knife | |
US6112420A (en) | Blade clamp for reciprocating saw | |
US5443276A (en) | Self-locking blade holder | |
US4947551A (en) | Laterally foldable lock knife | |
CA1148848A (en) | Tool for strap tensioning and cutting | |
EP0760218A4 (en) | DEVICE FOR FINE CORRECTION OF THE LENGTH OF A BAND-SHAPED ACCESSORIES | |
KR930009872A (ko) | 두개의 부품을 위한 이중 분배 카트리지용 수동 조작 분배 장치 | |
PL337821A1 (en) | Gunpowder-powered seating tool | |
KR950704096A (ko) | 나무로 된 밀어넣기 기구에 사용되는 교환가능한 손잡이(interchangeable handle for slide blocks) | |
US20050072004A1 (en) | Opening assist mechanism for a folding knife | |
US5899013A (en) | Magazine lock for a portable firearm | |
US7797837B2 (en) | Carpenter knife with locking means | |
US5806145A (en) | Belt buckle | |
US3007220A (en) | Self-applying releasable cord fastener | |
JP5125484B2 (ja) | 締結具、これを備えた長尺体、携帯機器、時計、装身具 | |
KR970005929B1 (ko) | 평면핸들장치 | |
US4703674A (en) | Electrical plier | |
GB1446513A (en) | Push button fastening device for safety belt portions | |
SE463826B (sv) | Laashus | |
US6332791B1 (en) | Card connector with card-ejecting device | |
US4025991A (en) | Belt buckle | |
JP4052171B2 (ja) | 速結端子装置 | |
US5210950A (en) | Pocket or clasp knife | |
GB2131732A (en) | Locking device for folding hand knife |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed |
Owner name: LEGRAND S.A. |