FI63210C - Stroemmatare foer smaelt material - Google Patents

Stroemmatare foer smaelt material Download PDF

Info

Publication number
FI63210C
FI63210C FI783442A FI783442A FI63210C FI 63210 C FI63210 C FI 63210C FI 783442 A FI783442 A FI 783442A FI 783442 A FI783442 A FI 783442A FI 63210 C FI63210 C FI 63210C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
feeder
glass
end wall
bottom wall
length
Prior art date
Application number
FI783442A
Other languages
English (en)
Other versions
FI63210B (fi
FI783442A (fi
Inventor
Arthur Conrad Heitmann
Arnold Joseph Eisenberg
Original Assignee
Owens Corning Fiberglass Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Owens Corning Fiberglass Corp filed Critical Owens Corning Fiberglass Corp
Publication of FI783442A publication Critical patent/FI783442A/fi
Publication of FI63210B publication Critical patent/FI63210B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI63210C publication Critical patent/FI63210C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C03GLASS; MINERAL OR SLAG WOOL
    • C03BMANUFACTURE, SHAPING, OR SUPPLEMENTARY PROCESSES
    • C03B37/00Manufacture or treatment of flakes, fibres, or filaments from softened glass, minerals, or slags
    • C03B37/08Bushings, e.g. construction, bushing reinforcement means; Spinnerettes; Nozzles; Nozzle plates
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C03GLASS; MINERAL OR SLAG WOOL
    • C03BMANUFACTURE, SHAPING, OR SUPPLEMENTARY PROCESSES
    • C03B37/00Manufacture or treatment of flakes, fibres, or filaments from softened glass, minerals, or slags
    • C03B37/08Bushings, e.g. construction, bushing reinforcement means; Spinnerettes; Nozzles; Nozzle plates
    • C03B37/09Bushings, e.g. construction, bushing reinforcement means; Spinnerettes; Nozzles; Nozzle plates electrically heated
    • C03B37/091Indirect-resistance heating

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Geochemistry & Mineralogy (AREA)
  • Manufacturing & Machinery (AREA)
  • General Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Molds, Cores, And Manufacturing Methods Thereof (AREA)
  • Manufacture, Treatment Of Glass Fibers (AREA)
  • Glass Compositions (AREA)
  • Processing And Handling Of Plastics And Other Materials For Molding In General (AREA)
  • Processing Of Solid Wastes (AREA)

Description

Γμ55^Π ΓβΊ ^kuulutusjulkaisu ,,λ,λ LBJ 11 UTLAGGNINOSSKRIFT 6321 0 C Patentti myönnetty lö 05 1933 V5v3 ' ^ Patent Eeddelat ^ (SI) Kv.ik.Va3 C 03 B 37/08 SUOMI—FINLAND (21) ρ*·η«»*ι<·«ϋ·-fmmomMi*'· 7831*1+2 (22) HakMiiipUva —AMMmkif^ag 10.11.78 (23) AlfcupUvt—GJkifhMadac 10.11.78 (41) Tullut JulkItuksI — Bllvk offuMlig 2U.06.79 PMMtl- j. nkLttrltallttu, MM«.(. W»W P~-
Patani och ragictarttyralMn Anastan utitfd o*h utUkrKtM pubUemd 31.01.83 (32)(33)(31) Pyydetty muoHmm —Ugtrd priorttet 2 3.12.77 USA(US) 86U0U6 (71) Ovens-Corning Fiberglas Corporation, Fiberglas Tower, Toledo, Ohio 1+3659» USA(US) (72) Arthur Conrad Heitmann, Newark, Ohio, Arnold Joseph Eisenberg, Granville» Ohio, USA(US) (7I+) Oy Kolster Ab (5U) Sulan aineen virransyötin - Strömmatare för smält material
Keksintö koskee laitteistoa lämmön vaikutuksesta pehmenevien materiaalien sulattamiseksi ja erikoisesti materiaalivirran syöttäjiä tai läpimenoholkkeja, jotka on valmistettu platinasta, rodiumis-ta tai muista jalometalliseoksista jatkuvien lasikuitujen valmistamiseksi.
Useita menetelmiä on tähän mennessä käytetty lasin käsittelemisessä jatkuvien lasifilamenttien muodostamiseksi kuituja varten. Eräs menetelmä käsittää vaiheinaan lasin sulattamisen suhteellisen suuressa uunissa, lasin puhdistamisen puhdistuskammiossa ja sen muotoilun pallomaisiksi kappaleiksi tai lasipalloiksi. Lasipallot viedään seuraavaksi materiaalivirran syöttäjään, jotka kuumennetaan sähköisesti lasin sulattamiseksi uudelleen viskositeettiin, jossa lasisuihkut voidaan saada virtaamaan kuumentimen aukkojen läpi ja ohenemaan kuiduiksi.
Nykyisin käytetty tavallisempi menetelmä on suora sulatuspro-sessi, jossa lasierä muutetaan sulaan muotoon ja puhdistetaan uunis- 6321 0 sa. Sula lasi virtaa uunista pitkin esiahjokanavaa ja lasivirran syöttäjien läpi, joita on asetettu pitkin esiahjoa. Syöttäjiä kuumennetaan sähkövastuksella lasin viskositeetin valvomiseksi. Sitten lasi-virrat viedään syöttäjien aukkojen tai hoikkien läpi kuitujen ohen-tamiseksi.
Molemmat edellä mainitut kuidunmuodostusprosessit käyttävät lasivirran syöttäjiä tai läpimenoholkkeja, jotka on tehty korkeita lämpötiloja kestävistä metalliseoksista, kuten platinasta ja rodiu-mista. Lasivirran syöttäjä on metallisäiliö, jonka pohjaseinämässä on aukkoja, joiden läpi lasisuihkut virtaavat kuiduiksi ohentamista varten. Usein kiinnitetään revitettyjä kärkiä tai ulokkeita pohja-seinämään, jonka läpi lasin virta juoksee. Syöttäjät on tyypillisesti valmistettu esileikatuista osista, jotka hitsataan yhteen tavanomaisilla sulatus-hitsausmenetelmillä. Sivuseinämät ja pohjasei-nämät asetetaan vasten päätyseinämää ja hitsataan siihen terävien, kaareutumattomien, kaksiulotteisten kulmien muodostamiseksi. Tällaisessa rakenteessa muodostetaan terävä, kaareutumaton, kolmiulotteinen kulma, jossa sivuseinämä, pohjaseinämä ja päätyseinämä yhtyvät. Navat, joihin sähkökokoomakiskot kiinnitetään sähkövirran ohjaamiseksi syöttäjän läpi, hitsataan laatikon muotoisen syöttäjän molempiin päihin. Syöttäjää kuumennetaan sitten sen sähkövastuksen avulla, jonka se itse muodostaa.
Tämän tyyppisen syöttäjän rakenteella on joukko ongelmia. Monien osien hitsaaminen yhteen on aikaa vievää ja hitsaussaumojen tasaisuus voi vaihdella. Johtuen sulatushitsauksen rakenteen luonteesta, verrattuna levymateriaaliin, sähkövastuksen suuruus muuttuu pitkin hitsausvyöhykettä, ja sama lämpökuvio saattaa olla vaikeaa stabiloida tai reprodusoida syöttäjästä toiseen. Tämä voi olla erityinen ongelma terävissä kulmissa, missä yksi levy on asetettu toista vasten hitsaamista varten. Myöskin hitsaussauma, joka yhdistää navan päätyseinään, on hyvin tärkeä syöttäjien suorituskyvylle.
Jos tämän hitsaussauman sähkövastus vaihtelee syöttäjästä toiseen, syöttäjät toimivat eri lailla erilaisista kuumenemisominaisuuksis-ta johtuen. Myös, jos hitsaussauma, joka yhdistää navan päätyseinä-mään, on huono, napa voi palaa irti syöttäjästä sähkökaaren vaikutuksesta, mikä aiheuttaa syöttäjän ennenaikaisen viallisuuden. Terävät, kaareutumattomat kulmat tässä syöttäjän rakenteessa voivat muodostaa alueita, joissa on korkea rasitushuippu. Suuren rasitus- 3 63210 huipun alue huonossa hitsaussaumassa voi aiheuttaa vuodon syöttäjässä, ja siten syöttäjän ennenaikaisen pilalle menon.
Käsillä oleva keksintö käsittää syöttäjän, sulan mineraali-aineen syöttämiseksi suihkujen muodossa, joka käsittää pohjaseinä-mäosan, kaksi sivuseinämäosaa ja kaksi päätyosaa, ja keksintö tunnetaan siitä, että päätyseinäosaan on muodostettu pohjalaippa ja kaksi sivulaippaa, jotka ulkonevat päätyseinäosasta muodostaen pyöristetyt nurkat, ja jotka on kiinnitetty puskuhitseillä^pöhjaseinäosaan sekä vastaavasti sivuseinäosiin.
Tämän keksinnön kohteena on saada aikaan syöttäjiä lämmössä pehmennettyjä, kuituja muodostavia materiaaleja varten.
Tämän keksinnön toisena kohteena on saada aikaan lasivirran syöttäjiä, joissa on pienennetyt suuren rasitushuipun alueet.
Eräänä kohteena tässä keksinnössä on aikaansaada lasivirran syöttäjiä, joilla on tasaisemmat kuumenemisominaisuudet.
Eräänä toisena kohteena tässä keksinnössä on saada aikaan parannetut päätyosat lasivirran syöttäjiin.
Nämä ja muut keksinnön kohteet ilmenevät keksintöä kuvattaessa seuraavassa yksityiskohtaisesti oheisiin piirustuksiin viitaten .
Kuva 1 on sivukuva edestä päin tämän keksinnön mukaisen kui-dunmuodostuslaitteiston yleisestä järjestelystä.
Kuva 2 on kaavamainen isometrinen kuva tämän keksinnön mukaisesta lasivirran syöttäjästä.
Kuva 3 on osittainen sivukuva tämän keksinnön mukaisesta lasivirran syöttäjästä.
Kuva U on poikkileikkauskuva olennaisesti pitkin viivaa H-1! kuvassa 3.
Kuva 5 on osittainen sivukuva edestä päin toisesta tämän keksinnön mukaisesta lasivirran syöttäjästä.
Ennen kuin tätä keksintöä selostetaan yksityiskohtaisemmin, huomautetaan, että keksintöä ei rajoiteta soveltamisessaan rakenne-yksityiskohtiin ja osien järjestelyyn, joita on kuvattu oheisissa piirroksissa, sillä keksinnöllä on muita suoritusmuotoja ja sitä voidaan soveltaa ja toteuttaa eri tavoin elementtien valmistamiseksi muita käyttötarkoituksia varten. Myös on ymmärrettävä, että eri termejä käytetään tarkoituksella kuvata eikä rajoittaa keksintöä.
* 63210
Piirroksia selostetaan nyt tarkemmin. Kuva 1 esittää kuidun-muodostuksen järjestelyä. Mineraalimateriaalia, kuten lasia, pidetään sulassa tilassa lasivirran syöttäjässä tai läpimenoholkkilait-teessa 10, josta useita materiaalivirtoja lasketaan syöttäjässä olevista aukoista ohentamista varten kuiduiksi 60. Kuidut kootaan nauhaksi 66 vetämällä ne kokoojakappaleen 64 yli, samalla kun liistaus suoritetaan kuiduille laitteessa 62, joka levittää liiman jokaiseen filamenttiin kokoojalaitteen 64 kohdalla olevan kokoamiskohdan yläpuolella. Kuitunauha 66, joka on muodostettu kootuista kuiduista, kehitetään rullauslaitteessa 68, joka ristikehii nauhan sopivalla ristikehimislaitteella, kuten spiraalikehijällä 70, joka kehii nauhan pyörivälle rullalle kehiöksi 74.
Kuva 2 esittää samanlaista lasivirran syöttäjää tai läpime-noholkkilaitetta 10 kuin kuvassa 1. Lasivirran syöttäjä on laatikon muotoinen ja valmistettu korkeita lämpötiloja kestävästä metalli-seoksesta, joka sisältää platinaa, rodiumia, tms. Kuten on esitetty kuvassa 2, läpimenoholkkilaitteessa on sivuseinämäosat 12 ja 14, pohjaseinämäosa 16, jossa on reiät 36 ja päätyosat 20 ja 22. Pääty-osat 20 ja 22 ovat samanlaiset.
Kuvat 3 ja 4 esittävät yksityiskohtaisemmin syöttäjälaitteen päätyosaa. Pohjaosassa 16 näkyvät siihen kiinnitetyt rei'itetyt kärjet 18. On korostettava, että kärjillä varustettu pohjaosa esitetään vain yhtenä esimerkkinä ja että sellainen pohjaosa, jossa on yleensä tasainen pohjapinta, kuten on esitetty kuvassa 5, kuuluu myös tämän keksinnön piiriin. Kuva 5 esittää ulokkeetonta syöttäjä-laitetta 80, jossa on yleensä tasainen pohja 84 ja päätyosa 82, joka on samanlainen kuin päätyosa 20 kuvassa 3. Kuvassa 3 esitetyssä suoritusmuodossa kärjellä varustetut reiät ovat säännöllisissä riveissä. Pohjaseinämäosa ja kaksi sivuseinämäosaa voivat olla valmistetut yhdestä tai useammasta metalliosasta, jotka on hitsattu yhteen tavalliseen tapaan. Vaihtoehtoisesti nämä osat on voitu muotoilla yhtenä metalliosana myöskin tunnetulla tavalla. Muodostamalla pohjaseinämäosa ja sivuseinämäosat yhtenä metallikappaleena, vähenee syöttäjän valmistuksessa tarvittavien hitsaussaumojen määrä.
Päätyosa 20 on mieluummin yksiosainen kappale kuin useammasta osasta hitsaamalla koottu. Tällainen yksikkö voidaan valmistaa tavanomaisella tarkkuusvalulla.
Päätyosa 20 käsittää päätyseinämäkappaleen 26 ja kappaleet, 5 63210 jotka ulottuvat päätyseinämäkappaleesta sen kolmella sivulla muodostaakseen pohjaseinämäkappaleen 32 ja kaksi sivuseinämäkappalet-ta 28 ja 30. Kuten on esitetty, sivuseinämäkappale 28 lähtee pääty-seinämästä 26 ja kaartuen säteellä 38, sivuseinämäkappale 30 lähtee päätyseinämästä 26 kaartuen säteellä 40 ja pöhjaseinämäkappale 32 lähtee päätyseinämästä 26 kaartuen säteellä 42. Sisäpuolinen säde voi olla esim. 1,6 mm ja ulkopuolinen säde voi olla 3,2 mm. Sivu-seinämäkappaleet ja pöhjaseinämäkappale muodostavat yleensä 90° kou-rupohjaiset kulmat päätyseinämän kanssa. Kolmiulotteinen kulma 44, joka muodostuu päätyseinämän 26, pohjaseinämäkappaleen 32 ja sivu-seinämäkappaleen 30 leikkauskohdassa, on kourumainen pallokulma. Kolmiulotteinen kulma 46, joka muodostuu päätyseinämän 26, pohjaseinämäkappaleen 32 ja sivuseinämäkappaleen 28 leikkauskohdassa, on kourumainen pallokulma. Järjestämällä päätyosan 20 kulmiin kaare-vuussäde, vähennetään suuren rasituksen huippualueita, verrattuna syöttäjiin, joissa on terävät, pyöristämättömät 90° kulmat.
Kuten on esitetty, sivuseinämäkappaleiden 28 ja 30 pituus on pienempi kuin sivuseinämäosilla 14 ja 12. Keksinnön piiriin kuuluu, että nämä pituudet voivat olla yhtä suuret, tai sivuseinämäkappaleiden pituus voi olla suurempi kuin sivuseinämäosien pituus. Samaten pohjaseinämäkappaleen pituuden on esitetty olevan pienempi kuin pohjaseinämäosan pituuden. Kuitenkin pohjaseinämäkappaleen pituus ja pohjaseinämäosan pituus voivat olla samat tai pohjaseinämäkappaleen pituus voi olla suurempi kuin pohjaseinämäosan pituus.
Napa 24 on päätyosan 20 kanssa yhteinen ja samaa kappaletta. Näin eliminoidaan tarve hitsata napa päätyseinään kiinni. Koska päätyosa on valettu yhdeksi yhtenäiseksi osaksi, sähköinen kosketus navan 24 läpi syöttäjän runkoon on tasainen ja reprodusoitavissa. Hitsaussauma on eliminoitu ja mahdollisuus syöttäjän vioittumiseen sähkönavan palamisesta johtuen, jonka voi aiheuttaa huonon hitsaus-sauman aiheuttama sähkökaaren kuuma kohta, vähenee.
Pohjaseinämäosa 16 ja sivuseinämäosat 12 ja 14 on yhdistetty päätyosiin 20 ja 22, Pohjaseinämäosa ja sivuseinämäosat on yhdistetty pohjaseinämäkappaleisiin ja sivuseinämäkappaleisiin. Nämä osat ja kappaleet voidaan liittää hitsaussaumalla 34. Jatkuvan pus-kuhitsin on huomattu sopivan tyydyttävästi. Puskhitsiä käytettäessä ei synny mitään teräviä kulmia, ja siten mahdollisuus kuormitushui- 6 63210 pun alueeseen tai rasituksen nousuun, joka aiheuttaisi vuodon ja sitä tietä syöttäjän vioittumisen, vähenee.
Edellä olevasta käy ilmi, että tähän keksintöön voidaan tehdä erilaisia modifikaatioita. Sellaisten kuitenkin katsotaan kuuluvan keksinnön piiriin, kuten seuraavissa patenttivaatimuksissa on esitetty.

Claims (5)

7 63210
1. Syöttäjä sulan mineraaliaineen syöttämiseksi virtojen muodossa, joka syöttäjä käsittää pohjaseinäosan (16) kaksi sivu-seinäosaa (12. 14) ja kaksi päätyseinäosaa (20, 22)»tunnettu siitä, että kumpaankin päätyseinäosaan (20, 22) on muodostettu pohjalaippa (32) ja kaksi sivulaippaa (28, 30), jotka ulkonevat päätyseinäosasta muodostaen pyöristetyt nurkat (38, 40, 42) ja jotka on kiinnitetty puskuhitseillä (34) pohja-seinäosaan (16) sekä vastaavasti sivuseinäosiin (12, 14).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen syöttäjä, tunnet-t u siitä, että sivulaippojen (28, 30) pituus on pienempi kuin sivuseinäosien (12, 14) pituus.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen syöttäjä, tunnet-t u siitä, että pohjalaipan (32) pituus on pienempi kuin pohjaseinäosan (16) pituus.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1...3 mukainen syöttäjä, tunnettu siitä, että kummassakin päätyseinäosassa (20, 22. on liitin (24) , joka ulkonee päätyseinästä.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1...4 mukainen syöttäjä, tunnettu siitä, että päätyseinän (20, 22) ja kummankin sivulaipan (28, 30) ja pohjalaipan (32) välinen leikkaus muodostaa pallonurkan (44, 46).
FI783442A 1977-12-23 1978-11-10 Stroemmatare foer smaelt material FI63210C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US86404677 1977-12-23
US05/864,046 US4207086A (en) 1977-12-23 1977-12-23 Stream feeder apparatus

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI783442A FI783442A (fi) 1979-06-24
FI63210B FI63210B (fi) 1983-01-31
FI63210C true FI63210C (fi) 1983-05-10

Family

ID=25342404

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI783442A FI63210C (fi) 1977-12-23 1978-11-10 Stroemmatare foer smaelt material

Country Status (14)

Country Link
US (1) US4207086A (fi)
JP (1) JPS6033774B2 (fi)
AU (1) AU517853B2 (fi)
BE (1) BE872327A (fi)
BR (1) BR7807751A (fi)
CA (1) CA1109676A (fi)
FI (1) FI63210C (fi)
FR (1) FR2412507A1 (fi)
GB (1) GB2010800B (fi)
MX (1) MX147745A (fi)
NL (1) NL7811272A (fi)
NO (1) NO147067C (fi)
SE (1) SE437823B (fi)
ZA (2) ZA786266B (fi)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US20070144214A1 (en) * 2005-12-28 2007-06-28 Hanna Terry J Fiberizing bushing cooling system and method
US7716953B2 (en) * 2005-12-28 2010-05-18 Johns Manville Method and assembly for fiberizing molten glass
US7694535B2 (en) * 2006-01-10 2010-04-13 Johns Manville Method of fiberizing molten glass
US7946138B2 (en) * 2006-03-07 2011-05-24 Johns Manville Adjustable positioning apparatus for cooling members
US8820123B2 (en) 2006-10-12 2014-09-02 Johns Manville Apparatus and method for cooling molten glass and fibers
US8006519B2 (en) * 2007-04-10 2011-08-30 Johns Manville Fiberizing bushing with different size tips
US20110146351A1 (en) * 2009-12-23 2011-06-23 Harms Todd M Method and apparatus for directly forming continuous glass filaments

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3972702A (en) * 1973-07-30 1976-08-03 Owens-Corning Fiberglas Corporation Method and apparatus for producing fibers from heat-softenable materials
GB1502683A (en) * 1975-04-02 1978-03-01 Fiberglas Ltd Bushing for processing molten glass
US4099948A (en) * 1975-04-02 1978-07-11 Fibreglass Limited Bushing for processing molten glass

Also Published As

Publication number Publication date
AU4159678A (en) 1979-06-28
SE437823B (sv) 1985-03-18
BE872327A (fr) 1979-03-16
ZA786266B (en) 1979-10-31
NL7811272A (nl) 1979-06-26
BR7807751A (pt) 1979-07-31
MX147745A (es) 1983-01-10
US4207086A (en) 1980-06-10
ZA786736B (en) 1980-01-30
NO783776L (no) 1979-06-26
FR2412507A1 (fr) 1979-07-20
SE7811565L (sv) 1979-06-24
NO147067B (no) 1982-10-18
AU517853B2 (en) 1981-08-27
JPS5488323A (en) 1979-07-13
NO147067C (no) 1983-01-26
GB2010800A (en) 1979-07-04
GB2010800B (en) 1982-05-12
FI63210B (fi) 1983-01-31
FI783442A (fi) 1979-06-24
CA1109676A (en) 1981-09-29
FR2412507B3 (fi) 1981-09-18
JPS6033774B2 (ja) 1985-08-05

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI63210C (fi) Stroemmatare foer smaelt material
US4026689A (en) Apparatus for making glass fibers
US2411409A (en) Metal spraying apparatus
US3209115A (en) Device for use in electric welding of the edges of the longitudinal seam in a metal tube
EP0032508A1 (en) APPARATUS FOR THE PRODUCTION OF MINERAL FIBERS.
GB1454677A (en) Method and apparatus for producing feeders for supply of heat softenable materials
US4056678A (en) Electric heating furnace
MXPA02009477A (es) Un buje que incluye una oreja terminal y un metodo para fabricar el buje.
JPS5623392A (en) Manufacture of clad pipe
JPH0859277A (ja) 光ファイバ線引炉およびこれに用いるヒータ
JPS5669372A (en) Manufacture of glass internal coating metal tube
CN107030347B (zh) 烙铁头及使用该烙铁头的高压电缆插头焊接方法
CN212179212U (zh) 一种气流均匀加热的热风管结构
CN210641092U (zh) 微型电热棒
KR950001218Y1 (ko) 전자총의 히이터 지지구조체
JPS5921534A (ja) ガラス板曲げ加工用加熱装置
JPS57133077A (en) Manufacture of nozzle for ink jet
JPS58130125A (ja) ガラス板の成形方法
JP2695164B2 (ja) マグネトロン陽極構体
JPS6038829B2 (ja) 鉛蓄電池用極板群の製造方法
US4804396A (en) Method for manufacturing hermetic terminal assemblies
JPH07236974A (ja) 溶接トーチ
JPH08119662A (ja) 光ファイバの線引用加熱炉
JPS5762880A (en) Manufacture of clad material
JPS5456053A (en) Manufacturing apparatus for electric welded pipe

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: OWENS-CORNING FIBERGLAS CORPORATION