FI62424C - Anordning foer fotokopiering och tryckning - Google Patents

Anordning foer fotokopiering och tryckning Download PDF

Info

Publication number
FI62424C
FI62424C FI750368A FI750368A FI62424C FI 62424 C FI62424 C FI 62424C FI 750368 A FI750368 A FI 750368A FI 750368 A FI750368 A FI 750368A FI 62424 C FI62424 C FI 62424C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
printing
strip
copy
mark
cutting
Prior art date
Application number
FI750368A
Other languages
English (en)
Other versions
FI62424B (fi
FI750368A (fi
Inventor
Sven Goran Stackig
Original Assignee
Photo Marketing Systems Co
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Photo Marketing Systems Co filed Critical Photo Marketing Systems Co
Priority to FI750368A priority Critical patent/FI62424C/fi
Publication of FI750368A publication Critical patent/FI750368A/fi
Publication of FI62424B publication Critical patent/FI62424B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI62424C publication Critical patent/FI62424C/fi

Links

Landscapes

  • Handling Of Sheets (AREA)
  • Projection-Type Copiers In General (AREA)
  • Photographic Processing Devices Using Wet Methods (AREA)

Description

Γ·ι KUULUTUSJULKAISU . 0 . 0 .
™ i11) UTLÄGGNINGSSKRtFT 62 42 4 C Patentti myönnetty !0 1C 1932 ^ ” Patent meddelat / (51) Kr.ik.Va·3 G 03 D 15/00* B 41 F 17/10 SUOMI—FIN LAND <*) Pttanttlh*k«nu* — Ptuntaiweknlni 750368 (22) HtkamltpUva — AmMcnlngadai 11.02.75 (23) AJkupUvt—Glltl|h«t*dac 11.02.75 (41) Tulkit jwlklMkal — MMt olfeKtlf 12.08.76 (44) ΝΙΙκΜΜρμοα * hwAHhatan pwiv—
Patents och refi«tf«tyral—n ' ' AmMan uttafd ech utl.$krlft*n publkand 31.08.82 (32)(33)(31) hn«J*«y «tuoiktu» —ft«f*rd prtoHt«t (71) Photo Marketing Systems Company, 106l9 Baltimore Avenue, Beltsville, Maryland, USA(US) (72) Sven Goran Stackig, McLean, Virginia, USA(US) (7^) 0y Kolster Ah (5U) Valojäljennös- ja painolaite - Anordning för fotokopiering och tryckning ~ Esillä oleva keksintö koskee valojäljennös- ja painolaitetta, joka saa aikaan suuren määrän jäljennöksiä yhtenäiselle jäljennöspaperinauhalle, jolloin laite on varustettu elimillä ja jäljennöspaperin valottamiseksi ja samanaikaisesti merkin aikaansaamiseksi nauhalle, laitteilla valotetun jäljennöspaperin kehittämiseksi ja kiinnittämiseksi sekä mekanismilla nauhan leikkaamiseksi valmiiksi korteiksi, jolloin leikkausta ohjaa tunnusteluelin, joka toimii yhdessä yllä mainitun merkin kanssa.
Tunnetuissa valokuvien valmistusmenetelmissä toimitetaan kehitetty negatiivinauha kopio- tai valotuskoneen hoitajalle, joka käsin ajoittaa jokaisen negatiivin kopioinnin. Negatiivit valotetaan perätysten suurennetussa muodossa jatkuvalle kopiopaperi- (valokuvauspaperi-) nauhalle ja kopiokone tavallisesti tekee kunkin kopion takareunaan merkin, kuten pienen reiän, grafiittimerkkijäljen nauhan takapuolelle tai valokuvausmerkin nauhan kuvapuolelle erottamaan peräkkäisten kuvien paikat toisistaan jälkeenpäin tapahtuvan leikkaamisvaiheen ohjaamiseksi, jossa nauha jaetaan yksittäisiin valokuvauskopioihin. Kopiokoneesta tuleva valotettu nauha varastoidaan esim.
6 2 4 2 4 2 150 - 210 metrisen rullan muodossa ja syötetään sitten sopivana ajankohtana filmiprosessorin läpi, joka kehittää, kiinnittää, pesee, stabiloi ja kuivattaa nauhan useiden stabiilien, kuivien näkyvien valokuvien muodostamiseksi nauhan toiselle puolelle mainittujen merkkien toisistaan erottamiksi.
Käsitelty nauha normaalisti tarkastetaan sen jälkeen visuaalisesti, jotta koneenhoitaja voi hylkymerkitä huonot kopiot, ja syötetään sitten leikkuriin, joka käsittää kopiokoneperäisiin merkkeihin reagoivan tuntoelimen (sensorin) ja joka katkoo nauhan kunkin merkin kohdalta muodostaen yksittäisistä valo-kuvauskopioista pinon.
Valmistettaviin valokuviin on toisinaan ehdotettu painettavaksi lisäinformaatio, kuten tavaramerkki ja/tai valmistuspäiväys, valokuvauskopionauhan kuvattomalle takapuolelle. Ei ole pidetty mahdollisena yrittää sijoittaa tämä painettu informaatio mihinkään erityiseen tai ennalta määrättyyn palkkaan lopullisten yksittäisten kopioiden reunojen suhteen. Tarkemmin sanoen koska valokuvauskopioiden eli positiivivedosten tekemiseen yleisesti käytetyllä kopiopaperilla on tiettyä dimensionaalista epävakavuuttä, so. se voi jossain määrin venyä, ja koska äärimmäisen pitkät kopiopaperinauhat, joiden pituus on 150 - 210 m:n luokkaa, tavallisesti käsitellään määrättynä aikana, niin jos painettu tieto paikoitetaan oikein tai tarkasti nauhan ensimmäiseen kopioon nähden asemoimalla painatuslaite huolellisesti nauhan suhteen, painetun tiedon paikka siirtyisi etenevästi poispäin nauhan seuraavien kopioiden reunoilta. Näistä syistä on informaation painatus valokuvauskopioiden kuvattomalle eli takapuolelle aiemmin suoritettu kahdella mahdollisella tavalla: (a) painatus on leikkaamisen jälkeen suoritettu yksittäisille valokuvaus-kopioille, siis yhdelle kerrallaan, mikä on ikävä, aikaa vievä toimenpide eikä sitten sovi yhteen verrattain suurinopeuksisten toimenpiteiden kanssa, jotka ovat luonteenomaisia muille työvaiheille nykyaikaisissa automaatis-tetuissa valokuvien valmistusmenetelmissä, tai (b), kun on haluttu välttää valokuvauskopioiden erillispainatuksesta aiheutuvia viivästymiä, on kopiota kantavan materiaalinauhan takapuolelle painettu tai leimattu jatkuvasti informaatio, joka on järjestetty toistumaan toistumisvälin ollessa jokaisen lopullisen valokuvauskopion pituutta lyhyempi, eikä tällöin ole otettu huomioon kopioiden mahdollisten reunojen sijaintikohtia,iniin että leikkaamisen jälkeen esiintyy ainakin yksi täydellinen painettu informaatio jossakin kunkin kopion takapuolella.
Yllä kerrotut aiemmin tunnetut painamistavat eivät ole sovellettavissa esillä olevan keksinnön mukaiseen valojäljennös- ja painolaitteeseen.
3 62424
Varsinkin viimeaikaiset kehityksen tulokset valokuvaus- tai kopiopaperin teknologiassa ovat minimoineet käpristymistaipumusta, jota on pidetty aiempien valokuvauskopioiden luontaisena ominaisuutena ja tämän johdosta esillä olevan keksinnön erääseen perusajatukseen liittyy tietoisuus, että jos jokaisen kopion takapuolelle painetaan postikorttipainaman sisältävä informaatio, niin saadun painetun valokuvauskopion fysikaaliset ja painatuksen antamat ominaisuudet tekisivät kopion sopivaksi suoraan postitukseen. Yritys painaa informaatio valokuvauskopionauhan takapuolelle jotakin yllä kerrottua aiemmin tunnettua painatustekniikkaa käyttäen olisi kuitenkin täysin epätarkoituksenmukainen joko yksittäisen kopion painamiseen tarvittavan ajan tai painetun informaation epämääräisen sijaintipaikan johdosta, jos käytettäisiin ennestään tunnettua jatkuvaa painamistekniikkaa. Niinpä esillä oleva keksintö perustuu täysin erilaiseen ajatustapaan, jossa halutun kokoinen painettu informaatio (esim. postikorttipainama ja/tai tavaramerkki ja/tai päiväys) paikoitetaan tarkasti jokaisen lopullisen valokuvauskopion reunojen suhteen ja jossa painamien tarkat sijaintipaikat saavutetaan automaattisesti ja suurella nopeudella kopioiden ollessa vielä nauhamuodossa, so. ennen nauhan leikkaamista erillisiksi kopioiksi.
Tunnettua valokuvauskopioiden valmistusmenetelmää, jossa käytetään negatiiviprosessoria, kopiokonetta ja positiiviprosessoria sellaisen pitkän kopiopaperinauhan valmistamiseksi, jonka toisella puolella on useita valokuvia, jotka on erotettu toisistaan välein asetetuilla merkeillä, joita käytetään ohjaamaan seuraavaa nauhan leikkaamista erillisiksi valokuvaus-kopioiksi, modifioidaan siten, että se käsittää painantavaiheen, joka suoritetaan kopionauhan prosessointivaiheen jälkeen ja ennen prosessoidun eli käsitellyn nauhan leikkaamista kopioiksi. Painantavaiheen suorittaa painatus-laite, jota ohjaavat samat merkit, joita sen jälkeen käytetään ohjaamaan leikkaamista, ja painatuslaite tarkkailee kopionauhaa tämän pituussuunnassa peräkkäisten merkkien sijaintipaikkojen selville ottamiseksi toinen toisensa jälkeen ja toimii jokaista havaittua merkkiä vastaavasti painaen kopionauhan kuvattomalle takapuolelle informaation ennalta määrättyyn paikkaan havaitun merkin suhteen. Edulli s immas s a muodossaan painatuslaite käsittää kopionauhsui liikeradalle sijoitetun pyörivän painolaatan ja siihen on yhdistetty valosähköinen tuntoelin, joka ohjaa painatuslaitetta pannen painolaatan pyörähtämään kerran halutun informaation painamiseksi ennalta määrättyyn paikkaan merkin suhteen valosähköisen tuntoelimen havaittua ko. merkin.
„ 62424 Tällä järjestelyllä keksintö saa itse asiassa aikaan, että kunkin valokuvan sijaintipaikkaa tarkkaillaan erikseen, vaikkakin kuvat ovat vielä nauhamuodossa, ja että jokaisen valokuvan takapuolelle painetaan informaatio oikeaan paikkaan tätä kuvaa kantavan kopion mahdollisten reunojen suhteen. Valokuvia ei tarvitse muodostaa tasavälein toisistaan kopionauhan kuvapuolelle, kuten usein tapahtuukin valokuvien valmistuslinjalla työskentelevän kopiokoneen hoitajan tarkoituksellisesti hypätessä kopiopaperin osan yli paperissa olevan ilmeisen vian tai epätäydellisyyden johdosta. Koska painatuksessa muodostetaan merkki jokaisen valokuvan yhteyteen ja koska samaa merkkiä käytetään sen jälkeen ohjaamaan sekä painetun informaation paikkaa että myöhemmin leikkaamista yksilöllisten kopioiden erottamiseksi määräkohdissa kopionauhasta, niin informaatio painetaan aina tarkasti haluttuiin paikkaan kopion reunoihin nähden huolimatta kopion paikasta pitkässä kopiopaperinau-hassa.
Keksinnön mukaisen valojäljennös- ja painolaitteen oleellisimmat tuntomerkit ilmenevät oheisista patenttivaatimuksista.
Edellä olevasta ja seuraavasta kuvauksesta ymmärretään, että termejä "kopio" ja "kopiokone" käytetään valokuvan valmistamisen yhteydessä kopio-paperin, so. valonherkän paperin kuvapuolelle, kun sitä vastoin termejä "painaa" ja "painatuslaite" käytetään halutun kokoisen lisäinformaation valmistamisen yhteydessä kopiopaperin taka- eli kuvattomalle puolelle.
Piirustuksissa: kuvio 1 esittää kaaviollisesti valokuvien eli positiivikopioiden valmistuksessa käytettävää laitteistoa esillä olevan keksinnön mukaisine paran-nuksineen; kuvio 2 esittää kaaviollisesti kuvion 1 laitteistolla valmistettua kopionauhaa ennen painatus- ja leikkausvaiheita; ja kuvio 3 esittää kuvion 1 laitteistolla valmistetun yhden valokuvaus-kopion painettua puolta.
Esillä olevan keksinnön mukaisesti modifioidaan standardilaitteisto sisältämään painatusaseman ennen leikkausasemaa.
Tarkemmin määrittäen eri valokuvausfilmirullien valotetut negatiivit syötetään, kohta 10, tunnetun tyyppiseen negatiiviprosessoriin 11 (so. negatiivien käsittelylaite), ja käsitellyt negatiivinauhat liitetään yhteen ja varastoidaan kelalle 12. Sopivana ajankohtana kela 12 siirretään, kuten 13 osoittaa, valokuvien kopiokoneeseen valojäljennöslaitteeseen 1U, ja syöttö-kelasta 15 syötetyt eri negatiivit kuljetetaan valotusaseman 16 läpi vastaan- 5 62424 ottokelalle 17 samassa tahdissa kuin kopiopaperia syötetään syöttökelalta 18 valotusaseman 16 läpi vastaanottokelalle 19.
Kopiokone 14 voi olla mikä tahansa monista tunnetuista rakennemuo-doista ja sitä ohjaa tavallisesti käsi- tai jalkakäyttöisen ohjauselimen avulla koneenhoitaja, joka tarkastaa jokaisen negatiivin ja kopio- eli valokuvauspaperin vastaavan osan negatiiveja ja kopiopaperia syötettäessä valotusaseman 1o läpi. Tavallisesti kopiokone 14 painaa tai leimaa merkin kopiopaperiin valotusajankohtana, jota merkkiä käytetään myöhemmin ohjaamaan leikkuria, joka katkoo kopionauhan erillisiksi valokuvauskopioiksi. Tällaisia laitteita kuvataan esim, Fergusonin US-patentissa 3 537 790 ja Knobelin US-patentissa 2 682 212, Jokainen merkki voi olla reikä, joka lävistetään paperin valokuvan reunan kohdalle, kuten tapahtuu esim. kopiokoneessa "Kodak 2620A Color Printer", tai se voi olla kopiopaperin kuvat-tomalle takapuolelle tehty grafiittimerkki, kuten tapahtuu koneessa "Gretag 3117 Color Printer", tai se voi olla valokuvausmerkki paperin kuvapuolella. Mitä tahansa näistä laitteista voidaan käyttää keksinnön järjestelmässä käytetyssä kopiokoneessa 14.
Kela 19, jolla on latentteja valokuvia sisältävä pitkä nauha, siirretään sopivana ajankohtana, kuten numero 20 osoittaa, kaupasta saatavan prosessorin 21 tulopuolelle ja syötetään peräkkäisesti sen useiden säiliöiden läpi kopiopaperin kehittämisen, kiinnittämisen, pesun ja kuivauksen suorittamiseksi. Prosessorista 21 tuleva käsitelty materiaali varastoidaan kelalle 22 ja se on toiminnan tässä kohdassa tavallisesti kuviossa 2 esitetyssä muodossa, so. kopionauhassa 23 on sarja peräkkäisiä valokuvia 24, 25, 26 jne., joita erottavat toisistaan merkit, kuten reiät 27, jotka klikin mahdollisesti ohjaavat leikkuria, joka leikkaa kopionauhan poikki katkoviivoja 28, 29 pitkin jakaen sen siten erillisiin valokuvauskopioihin ja poistaen samalla nauhasta merkin sisältävän osan.
Valokuvauskopionauhan käsittelemisen jälkeen vastaanottokela 22 voidaan haluttaessa siirtää tarkastelupaikkaan 30, jossa sillä olevat valokuvat erikseen tarkastetaan kelaamalla nauhaa syöttökelalta 31 toiselle kelalle 32. Tämän tarkastusvaiheen aikana koneenhoitaja voi hylkymerkitä huonot kopiot käyttäen sopivaa merkintäkynää, ja puhallinlaite voidaan, kuten on hyvin tunnettua, järjestää nauhan kulkuradan viereen kelojen 31 ja 32 välille nopeasti kuivattamaan merkkausmusteen ja siten nopeuttamaan tarkastusta, 6 62424
Tarkastusvaiheen päätyttyä tai kopionauhan käsittelyvaiheen päätyttyä, jos tarkastusta ei suoriteta, kopionauha siirretään tavallisesti joko kelan 22 tai kelan J>2 osoittamasta paikasta tuntoelin- ja leikkurilaitteen 34 tulopuolelle syöttökelan 33 paikkaan. Laite 34 on sinänsä hyvin tunnettu ja käsittää valosähköisen tuntoelimen, joka tarkkailee kelalla 33 olevaa nauhaa koko pituudelta sitä syötettäessä laitteen 34 läpi ja käynnistää aina leikkurin havaitessaan merkin viivojen 28, 29 kohdalla (ks. kuviota 2). Näin muodostetaan erillisistä valokuvauskopioista pino tuntoelin- ja leikkurilaitteen 34 lähtöpuolelle ja nämä kopiot pakataan sen jälkeen ja palautetaan asiakkaalle kelalta 17 irtileikattujen, vastaavat negatiivit sisältävien nauhojen mukana.
Esillä olevan keksinnön mukaan vastaanottokelan paikassa 22 ja 32 oleva pitkä kopionauha syötetään tuntoelin- ja leikkurilaitteen 34 sijasta ensiksi painatuslaitteen 37 tulopuolella olevaan syöttökelan paikkaan 36. Painatuslaitteessa 37 on valosähköinen koneisto, joka käsittää lampun 38 ja tuntoelimen 39> jotka on sijoitettu nauhan kulkuradan vastakkaisille puolille tarkkailemaan kopionauhaa tämän pituussuunnassa sitä siirrettäessä syöttökelan paikasta 36 poistokelan paikkaan 40. Tuntoelin 39 synnyttää signaalin aina silloin, kun havaitaan yksi rei'istä, grafiittimerkeistä tai valokuvausmerkeistä, jotka muodostavat valokuvauskopiot toisistaan erottavat merkit, ja tuntoelimen 39 synnyttämä signaali vuorostaan ohjaa paino-teloihin 42 liitettyä käyttökoneistoa 41 normaalisti pyörimättömien telojen 42 pyörittämiseksi yhden kierroksen ja siten saman ennalta valitun ja halutun kokoisen informaation painamiseksi kopionauhan kuvattomalle eli takapuolelle ennalta valittuun paikkaan jokaisen havaitun merkin viereen, so. jokaisen pitkässä kopionauhassa olevan valokuvauskopion takapuolelle tarkasti määritettyyn paikkaan kopion ulkoreunoihin nähden.
Merkkiohjauksinen painatuslaite voi olla sellainen kuin on esitetty Jones*in ja kumpp. US-patentissa 3 198 114 tai Baumgardner'in patentissa 2 963 965· Edullisimmassa muodossaan painatuslaite on kaupasta saatava laite, jota Avery Label Company, Azysa, California, U.S.A., markkinoi tavaramerkillä "Golden Touch Super B imprinter", joka on muunnettu käsittämään laitteessa 34 käytetyn yleistyyppisen valosähköisen tuntoelimen pyörivien painotalojen halutun yhden täyden pyörähdyksen aloittamiseksi ja lisäksi muunnettu käsittämään painotelat, jotka kykenevät kuljettamaan valokuvauskopiopaperia tekemättä siihen kosmeettisia merkkejä tai tahroja.
Kun on suoritettu loppuun painantavaihe, jossa peräkkäin painetaan kopiopaperin kuvattomalle puolelle informaatio tarkasti määrättyyn paikkaan jokaiseen kopioon liittyvään erotusmerkkiin nähden, painetun valokuvausko- τ 62424 pionauhan kela i+0 siirretään tuntoelin-leikkurilaitteen 3I+ tulopuolelle ja jaetaan erillisiin painettuihin valokuvauskopioihin edellä kuvatulla tavalla. Koska samoja merkkejä käytetään ohjaamaan tuntoelinleikkurilaitetta 3^ kuin aiemmin on käytetty ohjaamaan painatuslaitteen 36 toimintaa, on pinon 35 jokaisen kopion takapuolelle painettu informaatio tarkasti sijoitettu ennalta määrättyyn paikkaan kopion reunoihin nähden.
Esillä olevan keksinnön edullisimmassa suoritusmuodossa painotelojen 1+2 jokaisessa pyörähdyksessä syntyy postikorttipainama, ks. kuviota 3, kunkin kopion takapuolelle. Täten pinon 35 jokainen painettu kopio soveltuu välittömästi suoraan postitukseen. Kuviossa 3 esitetyssä painamassa on valmistusyhtiön osoittava tavaramerkki sekä valmistuspäivä, ja koska näillä informaatiolajeilla on itsessään merkittävyyttä, painatuslaite 37 voidaan keksinnön vaihtoehtoisten sovellutusten mukaan järjestää painamaan joko toisen tai molemmat mainitut informaatiot ilman postikorttipainamaa. Näin modifioitunakin painettu tavaramerkki ja/tai valmistuspäiväys on ennalta valitussa paikassa kopion takapuolella, tarkoin paikoitettuna kunkin kopion reunoihin nähden.
Kuviossa 1 esitetyssä laitteessa painanta suoritetaan erillisellä painatuslaitteella, joka on sopiva ottamaan vastaan käsitellyn kopionauhan ja painamaan siihen informaation nauhan syöttämiseksi sen jälkeen tuntoelin-leikkurilaitteeseen 3I+. Tämä on erittäin edullista, koska se ei vaadi minkään muun jo kopioiden valmistusprosessissa käytössä olevan laitteen modifioimista ja sallii helposti parantaa olemassa olevaa kopioiden valmistussysteemiä sisällyttämällä siihen painatuksen. Haluttaessa voidaan kuitenkin painatus-laitteeseen 37 yhdistää osa jostakin muusta käsittelyasemasta, esim. tarkastusasema 30 ja painatuslaite 37 voitaisiin yhdistää painatuksen suorittamiseksi samalla kun prosessoitua kopionauhaa tarkastetaan viallisilta kopioilta tai painatuslaitteeseen 37 voitaisiin yhdistää leikkuri 3I+ halutun painatustyön suorittamiseksi ja painettujen kopioiden erottamiseksi sen jälkeen yhdessä ainoassa laitteessa,

Claims (9)

  1. 8 62424 Patentt ivaat imuks et
  2. 1. Valojäljennös- ja painolaite, joka saa aikaan suuren määrän jäljennöksiä yhtenäiselle jäljennöspaperinauhalle, jolloin laite on varustettu elimillä (16) jäljennöspaperin valottamiseksi ja samanaikaisesti merkin aikaansaamiseksi nauhalle, laitteilla (20) valotetun jäljennöspaperin kehittämiseksi ja kiinnittämiseksi sekä mekanismilla (3*0 nauhan leikkaamiseksi valmiiksi korteiksi (35), jolloin leikkausta ohjaa tunnusteluelin, joka toimii yhdessä yllä mainitun merkin kanssa, tunnettu siitä, että laite on varustettu painavalla elimellä (37) painaman aikaansaamiseksi jäljennöspaperinauhan kääntöpuolelle ja tunnustelevalla elimellä (39), joka ohjaa painamista yhteistoiminnassa yllä mainitun merkin kanssa.
  3. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että painamista ohjaava tunnusteleva elin (39) on valokenno, joka laukaisee painatusvaiheen nauhan kääntöpuolella, jolloin pyörivä painatuselin vierii tätä kääntöpuolta vasten.
  4. 3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen laite, tunnettu siitä, että merkki on nauhaan lävistetty reikä, U. Patenttivaatimusten 1-2 mukainen laite, tunnettu siitä, että merkki on nauhan kuvapuolella oleva merkki.
  5. 5. Patenttivaatimusten 1-2 mukainen laite, tunnettu siitä, että merkit ovat nauhan kääntöpuolella olevia merkkejä.
  6. 6. Patenttivaatimusten 1-5 mukainen laite, tunnettu siitä, että painava elin (37) on sovitettu painamaan postikorttilomakkeita nauhan kääntöpuolelle ja että leikkaava laite (3*0 leikkaa nauhan samojen merkkien ohjaamana, jotka ovat ohjanneet painatusta, niin että leikkauksen jälkeen saadaan valmiita postikortteja (35).
  7. 7- Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että painava elin (37) on sovitettu kehityslaitteen (21) ja leikkuulaitteen (3*0 väliin.
  8. 8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että siihen kuuluu asema (30) valmiiden valokuvien tarkastamiseksi nauhalla ja että painatuselimet (37) on sovitettu tämän aseman yhteyteen.
  9. 9. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että painatuselimet (37) ja leikkauselimet (3*0 on sovitettu samaan asemaan.
FI750368A 1975-02-11 1975-02-11 Anordning foer fotokopiering och tryckning FI62424C (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI750368A FI62424C (fi) 1975-02-11 1975-02-11 Anordning foer fotokopiering och tryckning

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI750368 1975-02-11
FI750368A FI62424C (fi) 1975-02-11 1975-02-11 Anordning foer fotokopiering och tryckning

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI750368A FI750368A (fi) 1976-08-12
FI62424B FI62424B (fi) 1982-08-31
FI62424C true FI62424C (fi) 1982-12-10

Family

ID=8508966

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI750368A FI62424C (fi) 1975-02-11 1975-02-11 Anordning foer fotokopiering och tryckning

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI62424C (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI62424B (fi) 1982-08-31
FI750368A (fi) 1976-08-12

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US3576369A (en) Method of making prints from photographic negatives
GB1213213A (en) Apparatus for making prints from colour negatives
US3875861A (en) Photofinishing and imprinting process
JP3574271B2 (ja) 写真フイルムのバーコード検査方法
US5196859A (en) Picture processing system
FI62424C (fi) Anordning foer fotokopiering och tryckning
JP3654951B2 (ja) 不良指示マーク印刷装置および不良指示マーク検知装置
JP2682760B2 (ja) 条件設定・維持プリント
JP3413794B2 (ja) 写真処理装置
JP2002277981A (ja) 画像記録装置および自動現像処理装置
JP2002293463A (ja) 画像記録装置の紙搬送機構
US5963757A (en) System for processing a photosensitive material
US6804032B2 (en) Image recording device
US6126337A (en) Kit for use with a photographic processor
JPS63311253A (ja) 仕上り印画検定装置
JPS5920687A (ja) ペ−ジの自動頭出し方式
JP2002277970A (ja) 画像記録装置および自動現像処理装置
JPH06266017A (ja) 写真焼付方法及び写真焼付装置
JPS6353534A (ja) 写真焼付け装置
JPS6190160A (ja) 印画紙切断方法
JPS62156658A (ja) 複写写真形成方法
JPH02214832A (ja) 写真用長尺フィルムへの文字記号の焼き付け装置
JPS63256939A (ja) 写真焼付方法
JPS63253344A (ja) 印画紙の処理方法
JPH0342657A (ja) 写真焼付現像装置

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: PHOTO MARKETING SYSTEMS COMPANY