FI61992C - Foerfarande och anordning foer befinning och registrering av oegas fel - Google Patents

Foerfarande och anordning foer befinning och registrering av oegas fel Download PDF

Info

Publication number
FI61992C
FI61992C FI811541A FI811541A FI61992C FI 61992 C FI61992 C FI 61992C FI 811541 A FI811541 A FI 811541A FI 811541 A FI811541 A FI 811541A FI 61992 C FI61992 C FI 61992C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
eye
lenses
respect
retina
lens
Prior art date
Application number
FI811541A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI61992B (fi
Inventor
Kari Allan Kaakinen
Original Assignee
Kaakinen Kari A
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Kaakinen Kari A filed Critical Kaakinen Kari A
Priority to FI811541A priority Critical patent/FI61992C/fi
Priority to US06/377,520 priority patent/US4523820A/en
Priority to EP82850111A priority patent/EP0066562B1/en
Priority to AT82850111T priority patent/ATE25921T1/de
Priority to DE8282850111T priority patent/DE3275703D1/de
Priority to JP57085646A priority patent/JPS57196960A/ja
Publication of FI61992B publication Critical patent/FI61992B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI61992C publication Critical patent/FI61992C/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61BDIAGNOSIS; SURGERY; IDENTIFICATION
    • A61B3/00Apparatus for testing the eyes; Instruments for examining the eyes
    • A61B3/10Objective types, i.e. instruments for examining the eyes independent of the patients' perceptions or reactions
    • A61B3/107Objective types, i.e. instruments for examining the eyes independent of the patients' perceptions or reactions for determining the shape or measuring the curvature of the cornea
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61BDIAGNOSIS; SURGERY; IDENTIFICATION
    • A61B3/00Apparatus for testing the eyes; Instruments for examining the eyes
    • A61B3/10Objective types, i.e. instruments for examining the eyes independent of the patients' perceptions or reactions
    • A61B3/14Arrangements specially adapted for eye photography
    • GPHYSICS
    • G03PHOTOGRAPHY; CINEMATOGRAPHY; ANALOGOUS TECHNIQUES USING WAVES OTHER THAN OPTICAL WAVES; ELECTROGRAPHY; HOLOGRAPHY
    • G03BAPPARATUS OR ARRANGEMENTS FOR TAKING PHOTOGRAPHS OR FOR PROJECTING OR VIEWING THEM; APPARATUS OR ARRANGEMENTS EMPLOYING ANALOGOUS TECHNIQUES USING WAVES OTHER THAN OPTICAL WAVES; ACCESSORIES THEREFOR
    • G03B15/00Special procedures for taking photographs; Apparatus therefor
    • G03B15/02Illuminating scene
    • G03B15/03Combinations of cameras with lighting apparatus; Flash units

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Medical Informatics (AREA)
  • Surgery (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Biomedical Technology (AREA)
  • Heart & Thoracic Surgery (AREA)
  • Biophysics (AREA)
  • Molecular Biology (AREA)
  • Ophthalmology & Optometry (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Eye Examination Apparatus (AREA)
  • Ultra Sonic Daignosis Equipment (AREA)

Description

5 619 92 10 15 MENETELMÄ JA LAITE SILMÄN VIRHEIDEN TOTEAMISTA JA REKISTERÖINTIÄ VARTEN - FÖRFARANDE OCH ANORDNING FÖR BEFINNING OCH REGISTRERING AV ÖGAS FEL 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Keksinnön kohteena on staattisessa skiaskopiassa käy 2 tettävä menetelmä silmän virheiden toteamista ja rekisteröin 3 tiä varten potilaissa silmävalokuvauksen avulla, jolloin 4 silmän valaisuun käytetään kameran objektiiviin nähden koaksi- 5 aalisesti sijoitettua ja epäkeskeistä salamavaloa. Edelleen 6 keksinnön kohteena on laite menetelmän toteuttamiseksi, joka 7 laite käsittää kameran varustettuna objektiiviin nähden 8 koaksiaalisesti sijoitetulla ja epäkeskeisellä salamavalolla.
9
Suomalaisesta patenttihakemuksesta n:o 790154 tunnetaan 10 menetelmä ja laite silmän virheiden, karsastuksen ja eritaittoi- 11 suuden sekä taittovirheiden toteamiseksi ja rekisteröimiseksi potilaissa silmävalokuvauksen avulla. Menetelmässä potilaan molemmat silmät valokuvataan samanaikaisesti, jolloin silmän valaisuun käytetään kameraan kiinnitettyä, objektiiviin nähden koaksiaalista ja epäkeskeistä salamavaloa. Tällöin, otetta- 35 essa valokuvaa, salamavalo valaisee silmän epäkeskeisesti, jolloin silmään suunnatun kameran objektiivin optisen akselin ja salamavalon kautta asetetussa silmän meridiaanissa esiintyvät refraktiomuutokset verkkokalvoheijasteissa tulevat esille ja saadaan rekisteröityä valokuvaamalla, jolloin samaan kuvaan 40 2 61992 saaciaan myös sarvoi skalvohoi jänteet. Varsinainen si lmän Luiki -niinen ja silmän virheiden etsintä esim. suuren potilasmäärän kesken voidaan tämän jälkeen suorittaa keskitetysti valokuvista tehtävien löydösten perusteella; tutkimusaineisto voidaan hel-5 posti arkistoida tavanomaisen valokuva-arkiston tavoin.
iviollä kuvatussa tunnetussa menetelmässä on epäkohtia. Menetelmässä tailtovirhemuutokset tulevat esille vain yhdessä silmän meridiaanissa. Täten menetelmässä voidaan mitata yksi ja vain yksi silmän meridiaani kerrallaan. Silmän täydellinen 10 kuvaus ja kaikkien mahdollisten silmän virheiden seulonta edellyttää useampia kuvauksia. Edelleen tunnettu menetelmä ei sovellu tarkkaan refraktiomittaukseen, menetelmä on tarkoitettu keskisuurten ja suurten virheiden seulontaan.
Ennestään ei tunneta täysin tyydyttävää menetelmää silmän 15 virheiden, karsastuksen ja erityisesti eritaittoisuuden sekä taittovirheiden seulontaan ja etsimiseen suuressa joukossa potilaita valokuvausta hyväksikäyttäen ja valokuva-aineiston perusteella. Edelleen ei tunneta menetelmiä silmän ja puna-heijasteen kuvaamiseksi riittävän tarkasti tarkkoja refraktio-20 mittauksia varten.
Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on poistaa edellä mainitut epäkohdat. Erityisesti tarkoituksena on tuoda esiin staattisessa skiaskopiassa käyttökelpoinen menetelmä silmän ja punaheijasteen valokuvaamiseksi silmän virheiden toteamista 25 ja rekisteröintiä varten. Edelleen tarkoituksena on tuoda esille aiempia menetelmiä tarkempi ja monipuolisempi valokuvausmenetelmä silmän eri meridiaaneissa esiintyvien taittovirheiden toteamista ja rekisteröintiä varten. Edelleen keksinnön tarkoituksena on kehittää johdanto-osassa esitettyä, 30 valokuvaukseen perustuvaa menetelmää siten, että se soveltuu silmän tarkkoihin refraktiomittauksiin valokuva-aineiston pohjalta.
Edelleen keksinnön tarkoituksena on tuoda esiin laite menetelmän toteuttamiseksi.
35 Keksinnölle tunnusomaisten seikkojen osalta viitataan puävaatimuksen tunnusmerkkiosaan.
Keksintö perustuu siihen, että tutkittava silmä valaistaan tätä valokuvattaessa samanaikaisesti ainakin kahdesta, käytettävän kameran objektiiviin nähden samankeskeisesti ja epäkeskeises-40 ti sijoitetusta pisteestä, so. siten, että silmä valaistaan 3 61992 ainakin kahden meridiaanin suunnassa samankeskcisesti ja epä-keskeisesti. Tällöin valaisu aikaansaa verkkokalvoheijänteen, ns. punaheijasteen, jossa mm. silmän mahdolliset taittovirheet sekä silmän väliainemuutokset ilmenevät.
5 Taittovirheiden mittaus perustuu tarkkailupisteestä, so. objektiivin keskipisteestä epäkeskeisesti ja samankeskei-sesti objektiivin kehältä lähteviin erillisiin säteisiin tai sädekimppuihin, jotka heijastuvat takaisin silmien verkkokalvoilta. Karsastuksen tai suorasilmäisyyden arviointi perus-10 tuu sarveiskalvoheijasteiden sijaintiin; tällöin heijasteet ilmenevät samassa kuvassa.
Valokuvauksen yhteydessä silmä valaistaan sopivasti * ainakin kahdessa silmän päämeridiaanissa, esim. horisontaalisessa ja vertikaalisessa meridiaanissa samanaikaisesti, mahdolli-15 sesti myös useammassa meridiaanissa. Menetelmässä voidaan käyttää myös kameran objektiivin suhteen epäkeskeistä kehämäistä salamavaloa, esim. rengassalamavaloa, joka on osittain peitetty.
20 Keksintö perustuu siihen yllättävään ja uuteen sekä aiemmista tuloksista poikkeavaan havaintoon, että valaisemalla silmä samanaikaisesti ainakin kahdesta objektiiviin nähden koaksiaalisesti ja epäkeskeisesti sijoitetusta pisteestä, silmä saadaan kuvattua samanaikaisesti ja yhdessä kuvassa 25 kahdessa eri meridiaanissa. Uutta on erityisesti se, että kahdesta eri pisteestä tuleva valo ja hajavalo eivät häiritse ja sotke havaintoja, vaan refraktiomuutokset tulevat samanaikaisesti esille ainakin kahdesta eri meridiaanista. Refraktiomuutokset voivat tulla esille molemmista meridiaaneista 30 myös päällekkäisinä, mikä ei kuitenkaan yleensä häiritse niiden havainnointia.
Keksinnöllä on aivan olennainen merkitys silmän virheiden toteamisessa ja rekisteröinnissä sekä virheiden seulonnassa. Aiemmin vastaavat tulokset ovat edellyttäneet potilaan 35 henkilökohtaista diagnostista tutkimusta, mikä on ollut erittäin hankalaa, työlästä ja jopa mahdotonta pikkulasten kyseessä ollessa. Nyt vastaavat tutkimukset voidaan suorittaa valokuvaamalla potilaiden silmät ja suorittamalla tulosten seulonta ja myös tarkempi tutkimus valokuva-aineiston perus-40 4 61992 teella. Keksinnön käyttökelpoisuutta arvosteltaessa on lisäksi huomattava, että silmän valokuvaus keksinnön mukaista tutkimusmenetelmää käytettäessä voidaan suorittaa etäältä, esim.
1 - 2 - 3 m etäisyydeltä menetelmän soveltuessa täten eri-5 tyisen hyvin myös arkojen potilaiden, kuten lasten, jopa 1 v ikäisten pikkulasten silmätutkimuksiin.
Keksintöä selostetaan seuraavassa yksityiskohtaisesti suoritusesimerkkien ja koetulosten avulla.
Esimerkki 1.
10 Eräässä tutkimuksesa havainnoitiin silmän taittovirheitä käyttäen demonstraatiovälineenä Carl Zeiss'n, Jena, optista koesilmää, joka valokuvattiin eri taittovirheillä keksinnön mukaisesti. Kuvauksessa käytettiin kameraa 1, kuva 1, Canon F-1 varustettuna objektiivilla 2, Canon FT 100 mm 1:2,8 S.S.C., 15 sekä kahdella objektiiviin nähden samankeskeisesti ja epäkeskei-sesti sekä symmetrisesti ja säteettäisesti sijoitetulla salama-valolaitteella 3 ja 4, Popular V 1, salamavalolaitteiden heijastimien sijaitessa toinen objektiivin optisen akselin 7 kautta asennetussa pystytasossa ja toinen oikealla, objektiivin kautta 20 asetetussa vaakatasossa, jolloin salamavalolaitteiden heijastimien optista akselia lähinnä olevien sivujen etäisyys optisesta akselista oli 15 mm; valokuvauksessa käytettiin värifilmiä 100 ASA. Salamavalolaitteet oli järjestetty toimimaan samanaikaisesti, valotusaika 1/60 s, aukko 8, etäisyys 1 m. Tulok-25 set on esitetty kuvissa 2-18. Koesilmän taittovirheet ilmenevät selvästi kuvamateriaalista verrattaessa tätä kuviin vastaavasti kirjoitettuihin taittovirheisiin.
Esimerkki 2.
Esimerkin 1 mukainen koesilmän kuvaus toistettiin käyttäen 30 samaa kameraa varustettuna objektiiviin nähden samankeskeisesti sijoitetulla rengassalamavalolaitteella Sunpak Gx 17, josta alin noin 120° sektori oli peitetty epäkeskeisyyden aikaansaamiseksi. Kuvausetäisyys oli 2 m, aukko 2,8, värifilmi 200 ASA; muilta osin koejärjestely vastasi esimerkin 1 mukaista koe- 35 järjestelyä. Saadusta kuvamateriaalista ilmeni koesilmän taitto- ♦ virheet vastaavasti kuin esimerkissä 1, taittovirheet noin 10 % heikommin havaittavissa.
Suoritetuissa kliinisissä tutkimuksissa keksinnön mukaisen menetelmän ja laitteen on todettu soveltuvan erinomaisesti 40 5 61992 karsastuksen, eritaittoisuuden ja taittovirheiden toteamiseen. Edelleen, kuvattaessa potilaan molemmat silmät. ja ni telon ympäristö samanaikaisesti menetelmällä on suuri merkitys yleensä silmien ja niiden ympäristön tilan ja virheiden tutkimuksessa, 5 rekisteröinnissä ja tutkimusaineiston seulonnassa. Samanaikainen molempien silmien tai vain yhden silmän taittavien väliaineiden, esim. samentumien ja säteitä takaisin heijastavan keskeisen verkkokalvon tutkiminen perustuu menetelmässä heijastuvuus-muutoksiin ja heijastuneiden säteiden käyttäytymiseen em.
10 väliaineissa. Nämä ilmiöt ovat keksinnön mukaan rekisteröitävissä valokuvaamalla tarkkailupisteestä, johon tutkittavan katse on kohdistettu.
Pienten lasten seulomisen lisäksi menetelmää voidaan käyttää edullisesti myös aikuisväestön ja vanhusten seulo-15 miseen. Edellä esitettyjä silmän virheiden lisäksi menetelmä tarjoaa mahdollisuuden muiden silmän virheiden dokumentoimi-seen ja tutkimiseen. Kuten aiemmin on todettu, myös verkko-kalvoheijasteeseen, so. punaheijasteeseen aiheutuu muutoksia keskeisen heijastavan verkkokalvon muutoksista, esim. tuleh-20 dukset, kasvaimet jne. Edelleen silmän taittavien väliaineiden merkitykselliset muutokset näkyvät keksinnön mukaan valokuvatussa verkkokalvoheijasteessa. Se, että rekisteröidystä silmä-tilanteesta voidaan tehdä mittauksia on myös oleellista, koska esim. synnynnäinen viherkaihi aiheuttaa sarveiskalvon venymistä 25 ja tietyn rajan ylittävä sarveiskalvon läpimitta on katsottava lisätutkimuksia edellyttäväksi.
Menetelmän tarkkuus metrin päästä kuvattaessa karsastuksen suhteen on noin 3°, jolloin 3°:n silmän asennon poikkeamat tai muutokset näkyvät selvästi ja 2°:n muutokset 30 ovat raja-arvoja, jotka yleensä myös tulevat esille. Taittovirheiden suhteen menetelmän herkkyys on riippuvainen tarkkailu-pisteen ja salamavalon välisestä etäisyydestä, so. linssin keskipisteen ja salamavalolampun kameran linssin keskipistettä lähinnä olevan heijastavan reunan etäisyydestä toisiinsa nähden, kuvaus-35 etäisyydestä ja mustuaisten koosta. Menetelmän herkkyys taittovirheiden suhteen lisääntyy kuvausetäisyyttä suurrennettaessa ja kameran linssin keskipisteen ja salamavalolaitteiden välistä etäisyyttä pienennettäessä. Mustuaisten koon suuretessa myös menetelmän herkkyys taittovirheiden suhteen lisääntyy.
40 61992 6
Edellä ja seuraavassa termillä valokuvaus tarkoitetaan tavanomaiseen näkyvään valoon perustuvan tavanomaisen valokuvauksen lisäksi myös ultraviolettisäteisiin, infrapunasäteisiin ja lasersäteisiin perustuvaa valokuvausta tavanomaiselle 5 valoherkälle filmille ja kuvan muuta tallentamista es*im.
magneettinauhalle videolaitteiden tapaan. Edelleen valokuvauksella tarkoitetaan tässä yhteydessä myös muihin fysikaalisiin säteisiin kuin valosäteisiin perustuvaa silmän ja silmäpohjan kuvan tallentamista ja rekisteröimistä.
10 Suoritusesimerkit on tarkoitettu keksinnön havainnollista miseksi rajoittamatta tätä millään tavoin.
15

Claims (6)

7 61 992
1. Menetelmä silmän virheiden toteamista ja rekisteröintiä varten potilaissa silmävalokuvauksen avulla, jolloin silmän valaisuun käytetään kameran (1) objektiiviin (2) nähden ko- 5 aksiaalisesti sijoitettua ja epäkeskeistä salamavaloa, tunnettu siitä, että sarveiskalvo ja verkkokalvo valaistaan valokuvattaessa samanaikaisesti ainakin kahdesta, objektiiviin nähden koaksiaalisesti ja epäkeskeisesti sijoitetusta pisteestä (3, 4) silmän eri meridiaaneissa esiin- 10 tyvien verkkokalvoheijasteiden ja sarveiskalvoheijasteiden aikaansaamiseksi ja rekisteröimiseksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sarveiskalvo ja verkkokalvo valaistaan kahdella salamavalolla (3, 4), jotka on sijoitettu objektii- 15 viin (2) nähden objektiivin pystytasoon (5) ja objektiivin vaakatasoon (6) tietylle etäisyydelle objektiivin optisesta akselista (7).
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sarveiskalvo ja verkkokalvo valaistaan 20 objektiiviin (2) nähden koaksiaalisesti sijoitetulla epäkeskei-sellä rengassalamavalolla tai epäkeskeisen renkaan muotoon sijoitetuilla pistemäisillä valolähteillä.
4. Laite silmän virheiden toteamista ja rekisteröintiä varten potilaissa silmävalokuvauksen avulla, joka laite käsit- 25 tää kameran (1) varustettuna objektiiviin (2) nähden koaksiaalisesti sijoitetulla ja epäkeskeisellä salamavalolla, tunnettu siitä, että laitteeseen kuuluu kaksi objektiiviin (2) nähden koaksiaalisesti ja epäkeskeisesti sijoitettua valopistettä (3, 4), jotka on sijoitettu objektiivin optisen akse-
30 Iin (7) kautta asetettuihin eri tasoihin silmän eri meridiaaneissa esiintyvien sarveiskalvo- ja verkkokalvoheijasteiden aikaansaamiseksi ja rekisteröimiseksi.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen laite, tunnettu siitä, että laitteeseen kuuluu kaksi salamavaloa (3, 4), jotka 35 on sijoitettu objektiiviin (2) nähden objektiivin pystytasoon (5) ja objektiivin vaakatasoon (6) tietylle etäisyydelle objektiivin optisesta akselista (7).
6. Patenttivaatimuksen 4 r kainen laite, tunn.ettu siitä, että laitteeseen kuuluu objektiiviin (2) nähden koaksi- 40 aalinen ja epäkeskeinen rengassalamavalolaite. o I ? y £ 8
FI811541A 1981-05-19 1981-05-19 Foerfarande och anordning foer befinning och registrering av oegas fel FI61992C (fi)

Priority Applications (6)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI811541A FI61992C (fi) 1981-05-19 1981-05-19 Foerfarande och anordning foer befinning och registrering av oegas fel
US06/377,520 US4523820A (en) 1981-05-19 1982-05-12 Procedure and means for establishing and recording errors of the eye
EP82850111A EP0066562B1 (en) 1981-05-19 1982-05-13 Procedure and means for establishing and recording errors of the eye
AT82850111T ATE25921T1 (de) 1981-05-19 1982-05-13 Verfahren und geraet zum feststellen und aufzeichnen von augenfehlern.
DE8282850111T DE3275703D1 (en) 1981-05-19 1982-05-13 Procedure and means for establishing and recording errors of the eye
JP57085646A JPS57196960A (en) 1981-05-19 1982-05-19 Sight error detecting and recording method and apparatus

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI811541 1981-05-19
FI811541A FI61992C (fi) 1981-05-19 1981-05-19 Foerfarande och anordning foer befinning och registrering av oegas fel

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI61992B FI61992B (fi) 1982-07-30
FI61992C true FI61992C (fi) 1982-11-10

Family

ID=8514412

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI811541A FI61992C (fi) 1981-05-19 1981-05-19 Foerfarande och anordning foer befinning och registrering av oegas fel

Country Status (6)

Country Link
US (1) US4523820A (fi)
EP (1) EP0066562B1 (fi)
JP (1) JPS57196960A (fi)
AT (1) ATE25921T1 (fi)
DE (1) DE3275703D1 (fi)
FI (1) FI61992C (fi)

Families Citing this family (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4685140A (en) * 1984-06-26 1987-08-04 Kera Corporation Keratograph autoscanner system
US4669836A (en) * 1984-09-28 1987-06-02 The United States Of America As Represented By The Administrator Of The National Aeronautics And Space Administration Photorefractor ocular screening system
US4641349A (en) * 1985-02-20 1987-02-03 Leonard Flom Iris recognition system
JP2572979B2 (ja) * 1987-02-12 1997-01-16 株式会社 ニデック 眼内レンズの挿入状態測定装置
JPH024311A (ja) * 1988-06-13 1990-01-09 Kamiya Sadayoshi 眼内レンズの検査装置
US5110200A (en) * 1989-06-30 1992-05-05 Technitex, Inc. Video keratometer
FI904619A (fi) * 1990-09-19 1992-03-20 Kari Kaakinen Foerfarande och anordning foer befinning och registrering av oegas fel.
US5502520A (en) * 1993-12-03 1996-03-26 Cibis; Gerhard W. Method and apparatus for detecting eye disorders
US5735283A (en) * 1996-10-09 1998-04-07 Snook; Richard Kieth Surgical keratometer system for measuring surface topography of a cornea during surgery
US6663242B1 (en) 2001-03-12 2003-12-16 Wayne Davenport Simultaneous, wavelength multiplexed vision screener
US6616277B1 (en) * 2001-07-02 2003-09-09 Vision Research Corporation Sequential eye screening method and apparatus
JP4179606B2 (ja) * 2003-06-09 2008-11-12 株式会社コーナン・メディカル フォトレフラクター
ES2300193B1 (es) * 2006-07-06 2009-05-08 Universidad De Murcia Procedimiento para la medida en vivo del alineamiento de los componentes opticos del ojo y dispositivo para la puesta en practica del mismo.
EP3566638A1 (en) 2011-02-17 2019-11-13 Welch Allyn, INC. Photorefraction ocular screening device and methods
JP6573831B2 (ja) 2013-01-28 2019-09-11 エルケーシー テクノロジーズ インコーポレイテッド 視覚電気生理学デバイス
US10506165B2 (en) 2015-10-29 2019-12-10 Welch Allyn, Inc. Concussion screening system

Family Cites Families (21)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE475839C (de) * 1927-04-07 1929-05-03 Zeiss Carl Fa Lichtbildkammer zum Photographieren des Augapfels mit angebauter Beleuchtungsvorrichtung
US2445787A (en) * 1945-12-18 1948-07-27 Lilienfeld Julius Edgar Method of and apparatus for plotting an ordered set of quantities
US2760048A (en) * 1953-03-11 1956-08-21 Clifford L Schulte Shadowless photographic light
CH391311A (de) * 1962-01-22 1965-04-30 Alos Ag Gerät zum Ausleuchten und Photographieren einer Gegenstandsfläche mit reflektierenden Flächenteilen
US3169459A (en) * 1963-03-11 1965-02-16 Michael A Friedberg Method of determining surface contours of an eye
US3602580A (en) * 1970-01-05 1971-08-31 Zuritsky Joseph S Method and optical system for refracting eyes
JPS4859456U (fi) * 1971-11-08 1973-07-28
JPS5032947B2 (fi) * 1972-07-20 1975-10-25
JPS5551297B2 (fi) * 1972-11-20 1980-12-23
US3879113A (en) * 1973-05-07 1975-04-22 Howard C Howland Photo-refractometer and methods for ophthalmic testing of young children
DE2614273C3 (de) * 1976-04-02 1979-02-15 Fa. Carl Zeiss, 7920 Heidenheim Kombinationsgerät zur Augenuntersuchung
DE2616870A1 (de) * 1976-04-15 1977-10-27 Joerg Dr Med Krumeich Verfahren und vorrichtung zur bestimmung des schielwinkels zwischen den optischen achsen eines fixierenden und eines schielenden auges
JPS5477495A (en) * 1977-12-01 1979-06-20 Canon Kk Eye refractometer
JPS5469455A (en) * 1977-11-14 1979-06-04 Tokyo Optical Device for measuring astigmatism axis and refracting power
JPS5536327A (en) * 1978-08-31 1980-03-13 Shinmasuzawa Kogyo Kk Cocoon treating device
JPS5740961Y2 (fi) * 1978-10-03 1982-09-08
US4259948A (en) * 1978-11-13 1981-04-07 Peter Urban Endoscopic system
JPS55125844A (en) * 1979-03-20 1980-09-29 Canon Kk Optic refractometer
JPS5611033A (en) * 1979-07-10 1981-02-04 Canon Kk Automatic eye refractometer
JPS5652032A (en) * 1979-10-05 1981-05-09 Canon Kk Eye refrating force measuring apparatus
EP0061470B1 (en) * 1980-09-30 1984-06-27 LO, Anthony Tak Sau Light reflector unit for a photographic camera

Also Published As

Publication number Publication date
JPH0320245B2 (fi) 1991-03-19
EP0066562B1 (en) 1987-03-18
EP0066562A2 (en) 1982-12-08
ATE25921T1 (de) 1987-04-15
JPS57196960A (en) 1982-12-03
US4523820A (en) 1985-06-18
FI61992B (fi) 1982-07-30
DE3275703D1 (en) 1987-04-23
EP0066562A3 (en) 1983-04-27

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI61992C (fi) Foerfarande och anordning foer befinning och registrering av oegas fel
US4279478A (en) Eye examining instrument
US4989968A (en) Photoscreening camera system
US4440477A (en) Method and device for measuring the optical power of the cornea
JPH0233377B2 (fi)
US5475451A (en) Ophthalmologic apparatus
JPS6066724A (ja) 科用装置
GB2128364A (en) Testing to determine the fixation and focusing of living eyes
US4597650A (en) Specular microscope
Hockwin et al. Photographic documentation of disturbances of the lens transparency during ageing with a Scheimpflug camera system
NL7906804A (nl) Werkwijze en inrichting voor het onderzoeken en fotograferen van het oog.
JPH02264632A (ja) 視線検出装置
Ludlam et al. PHOTOGRAPHIC ANALYSIS OF THE OCULAR DIOPTRIC COMPONENTS*: PART III. THE ACQUISITION, STORAGE, RETRIEVAL AND UTILIZATION OF PRIMARY DATA IN PHOTOKERATOSCOPY
JPS6216090B2 (fi)
US2016780A (en) Instrument for examining convexly curved surfaces
Fincham Photographic recording of opacities of the ocular media
Donaldson A new instrument for keratography
FRISÉN Resolution at low contrast with a fundus camera. Comparison of various photographic films
DONALDSON A new camera for stereoscopic fundus photography
Robinson et al. Validation of a photographic method of measuring corneal diameter.
JPS6117494B2 (fi)
Cohan Multiple-slit illumination of the optic disc
JPH0330366B2 (fi)
Molteno et al. Reliability of the Otago photoscreener A study of a thousand cases
WO1992004859A1 (en) Procedure and apparatus for the detection and recording of eye defects

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: KAAKINEN, KARI