FI61953B - Braennarmunstycke - Google Patents

Braennarmunstycke Download PDF

Info

Publication number
FI61953B
FI61953B FI773791A FI773791A FI61953B FI 61953 B FI61953 B FI 61953B FI 773791 A FI773791 A FI 773791A FI 773791 A FI773791 A FI 773791A FI 61953 B FI61953 B FI 61953B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
plate
burner nozzle
nozzle according
chamber
filter
Prior art date
Application number
FI773791A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI61953C (fi
FI773791A (fi
Inventor
Curt Arnold Bjoerklund
Original Assignee
Curt Arnold Bjoerklund
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Curt Arnold Bjoerklund filed Critical Curt Arnold Bjoerklund
Publication of FI773791A publication Critical patent/FI773791A/fi
Publication of FI61953B publication Critical patent/FI61953B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI61953C publication Critical patent/FI61953C/fi

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F23COMBUSTION APPARATUS; COMBUSTION PROCESSES
    • F23DBURNERS
    • F23D11/00Burners using a direct spraying action of liquid droplets or vaporised liquid into the combustion space
    • F23D11/36Details, e.g. burner cooling means, noise reduction means
    • F23D11/38Nozzles; Cleaning devices therefor

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Nozzles For Spraying Of Liquid Fuel (AREA)
  • Nozzles (AREA)
  • Pressure-Spray And Ultrasonic-Wave- Spray Burners (AREA)

Description

Γβ1 KUULUTUSJULKAISU Λ Qr τ jjggTp lbJ (11) utläggningsskrift 61 9 j «5 c Pptentti myönnetty 11 10 1902 (51) Kv.lk?/lnt.CI.3 F 23 D 11/40 SUOMI —FINLAND (21) P»Mnttlh«k*mu» — P>t*nuntttknlng 77 3791 ¢22) Hiktmltpllvt — An«öknlng»dag 15.12.77 ^ ^ (23) Alku pilvi — Glltlghtttdig 15.12.77 (41) Tullut fulkliektl — Blivlt offtntllg 08.07-78
Patentti- ja rekl.terlhallitu* (44) Nihtivikilp^oa n kuul.|ulk.l«.n pvm. _
Patent· och regieterstyrelaen Arattkan utlagd och utl.ikrlfMn publlcerad 30.0b. 82 (32)(33)(31) Pyydetty «uolkeui -Btglrd priority 07.01.77
Ruotsi-Sverige(SE) 7700115-U
(71)(72) Curt Arnold Björklund, Box 99, Ulricehamn, Ruotsi-Sverige(SE) (7*+) Tampereen Patenttitoimisto (5^) Poltinsuutin - Brännarmunstycke
Keksintö kohdistuu p oi t in suu 11 i meen , joka käsittää suutin-kärjen tai sentapaisen, joka on kiinnitetty sopivimmin pika-rinmuotoisen pitimen tai sentapaisen toiseen päähän, jonka toiseen päähän päättyy tulokanavan käsittävä tulojohto, jonka lisäksi pitimeen on järjestetty suodatin ja sen ympärille tila.
Jäljelle jäävän ilman poistaminen poltin suu11imesta on vaikea ja tähän mennessä ratkaisematon pulma. Näihin on nimittäin rakennettu suodatin, joka virtausta vähentävän vaikutuksensa takia vaatii 1 äpi v i r t ausa 1 an suurennusta, jossa poltettavan nesteen, tavallisesti öljyn nopeus vähenee huomattavasti sillä seurauksella, että neste-virta ei kykene tempaisemaan mukaansa ilmakuplaa tai ilmakuplia. Kun esimerkiksi Öljy vain hyvin vähäisessä määrin reagoi paineeseen ja lämpötila muutoksiin tilavuusmuutoksen muodossa, reagoi pienikin ilmamäärä hyvin voimakkaasti sellaisiin muutoksiin oleellisen ti1avuusmuutok sen muodossa. Tämä ilmenee poltin-suuttimissa ns. jälkivalumisen muodossa aiheuttaen noen ja koksin muodostumista suuttimeen ja e 1ektrodeihin, jolloin seurauksena on käy11öhäiriöitä . Osaksi vaihtelee paine suuttimessa / 2 2 61953 atmosfäärisen paineen ja esimerkiksi jopa 10 kg/cm nousevan paineen välillä ja osaksi joutuu lämmittämättömässä tilassa sisäänvirtaava öljy jälkilämmön voimakkaasti lämmittämäksi suut-timessa palamisen lopussa. Tällöin voi ohivirtaavan öljyn jäähdyt-tämä ilmakupla laajeta moninkertaiseksi ja siten aiheuttaa mainittuja haittoja.
Tämä pulma on jo havaittu ja yritetty selvittää se ehdottamalla, että polttimen asennuksen jälkeen ja sitä käynnistettäessä suutin irroitetaan samanaikaisesti kun pumppu on käynnissä. Tällainen menettelytapa on kuitenkin vaikea ja usein suorastaan mahdoton toteutettavaksi sen takia, että suuttimeen on vaikea päästä käsiksi. Suuttimia vaihdettaessakin ollaan saman pulman edessä.
Käytännölliset kokeet läpinäkyvällä suuttimenpitimellä ovat osoittaneet , että tehokkuudeltaan suhteellisen suuret suuttimet, esim. 2 US gallona/h, kykenevät vapautumaan jäijelläolevasta ilma-kuplasta 300-500 käynnistyksen jälkeen, jolloin noen ja koksin muodostus tietenkin on jo tosiasia. Pulmat kasvavat tehokkuuden vähetessä ja on osoittautunut, että kestää kuusi kuukautta, että tehokkuudeltaan US gallonaa 0,4 - 0,5/h suuruisesta suuttimesta on ilma poistunut.
Koska kammio, johon suodatin tulee, muodostuu kierteitetystä reiästä, on osoittautunut, että on käytännöllisesti katsoen mahdotonta poistaa ilmaa sellaisesta kammiosta.
Esilläolevan keksinnön tarkoituksena on vähentää ja niin pitkälle kuin mahdollista poistaa yllä mainitut pulmat sekä lisäksi saada aikaan yksinkertainen ja halpa ratkaisu, joka on mahdollisimman soveltuva markkinoilla esiintyviin ja jo asennettuihinkin suut-timiin. Ottamalla huomioon nämä pulmat, on keksinnön tarkoitus kohdistettu myös energian säästämiseen.
Keksinnön mukaan nämä tarkoitukset toteutetaan siten, että johdannossa mainitunlainen poltinsuutin pääasiassa on sellainen kuin patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa on esitetty. Käytännön kokeet keksinnön mukaisilla poltinsuuttimilla ovat osoittaneet, että täydellinen ilmanpoisto voi tapahtua 1-10 manipuloidun käynnistyksen jälkeen tai pituudeltaan 15 sek - 15 min kestävän nor- 3 61953 maalin käyttöajan aikana. Tällöin voidaan noen ja koksin muodostusta pitkälle melkein kokonaan estää.
Muut keksinnön tunnusmerkit ja edut käyvät selville seuraa-vasta yksityiskohtaisesta kuvauksesta, jossa samalla viitataan oheisiin piirustuksiin, jotka esittävät muutamia keksinnön mukaisten poltin suuttimi en toteutusesimerkkejä keksintöä niihin mitenkään rajoittamatta. Yksityiskohtaisesti halkaisijan suuntaisina pitkittäisleikkauksina ja osittain kaaviomaisena ja yksinkertaistettuna rakenteena esittää: kuva 1 ensimmäistä suoritusmuotoa, kuva 2 kuvaan 1 sisältyvää osaa nähtynä ylhäältä kuvassa 11, kuitenkin reiän, uran tai sentapaisen muotoilun ollessa modifioitu, kuva 3 kolmatta suoritusmuotoa, kuva L, halkaisijan suuntaista leikkausta 1V-IV kuvasta 3, kuva 5 neljättä suoritusmuotoa, kuva 6 viidettä suoritusmuotoa, kuva 7 kuudetta suoritusmuotoa, kuva 8 seitsemättä suoritusmuotoa, kuva 9 kahdeksatta suoritusmuotoa, kuva 10 ja 11 kuvaan 8 sisältyvää osaa suuremmassa mittakaavassa ennen tai jälkeen suuttimenpitimeen sijoittamista, kuva 12 yhdeksättä suoritusmuotoa, kuva 13 kymmenettä suoritusmuotoa.
Seuraavassa selityksessä ja piirustuksissa tarkoittavat samat viitenumerot samoja tai samankaltaisia osia. Edelleen tarkoitetaan tässä yhteydessä sanonnalla suutin yksikköä, johon sisältyy sekä ns. suutinkärki tai vastaava ja pidin sitä varten sekä siihen kuuluva tulojohto.
4 61953
Piirustuksissa on osa 1 tulojohto käsittäen kanavan 21, joka esimerkiksi tulee pumpusta, jota piirustuksissa ei ole esitetty, joka puolestaan on liitetty varastosäiliöön, jossa poltettava neste, tavallisesti öljy, on. Tulojohto 1 päättyy ja on kiinnitetty suutinkärjen tai vastaavan 4 pitimeen 2, esimerkiksi kiertämällä pitimessä 2 olevaan kierrereikään 22. Suutinkärki tai vastaava 4 voi olla muotoilultaan mielivaltainen ja siksi se esitetään vain kaavamaisesti piirustuksissa. Kuten tunnettua muodostuvat suutin-kärjet tavallisesti useista osista, joihin kuuluu kartiomainen osa tangentiaalisine urineen, jotka antavat polttonesteelle halutun hajaantuman. Suutinkärjelle tai vastaavalle 4 voidaan tietenkin antaa mikä tahansa haluttu muoto.
Suutinkärki tai vastaava 4 voi olla kierrettynä pitimeen 2, joka siitä syystä voi olla muotoiltu lieriöksi tai pikariksi, ja siinä voi olla sisäkierre 3, joka valinnaisesti voi muodostaa osan pitimen sisäseinästä tai koko sisäseinän. Suutinkärki tai vastaava 4 jättää pitimeen 2 kammion 23, johon samankeskisesti on sijoitettu suodatin 5 sinänsä tunnettua rakennetta, ympäröivän tilan suodattimen säteettäisessä suunnassa jäädessä vapaaksi.
Myös akselin suunnassa suodatin ja suutinkärki jättävät tilan, joka kokonaisuudessaan merkitään kammiolla 23. Tämän kammion jakaa levy 6 lieriönmuotoiseen taempaan kammio-osaan 8 ja renkaan muotoiseen etummaiseen osaan 9· Levy 6 on tiivistävästi sijoitettu kammioon 23 ja estää periaatteessa molempia kammion-osia olemassa yhteydessä toisiinsa lukuunottamatta yhtä tai useampaa reikää, uraa tai vastaavaa 7· Levy 6 valmistetaan sopivimmin muovista tai kumista ja sillä on sopivimmin tietty ulottuvuus akselinsuunnassa, esim. muutamia mm.
Jos on vain yksi reikä, ura tai vastaava 7, on se mieluummin järjestetty levyn 6 korkeimmalla sijaitsevaan osaan. Vaaka-asentoon asennettu pidin 2 on sen takia tällaisessa tapauksessa varustettava merkinnällä, niin että reikä tai vastaava aina tulee asennettaessa yläasentoon. Reiän tai vastaavan 7 poikkileikkauksen tulee olla niin pieni, että neste pakotetaan virtaamaan läpi suhteellisen suurella nopeudella. Reiän tai sentapaisen 7 poikkileikkauksen tulee siis olla murto-osa tulokanavan21 poikkileikkauksesta. Mutta ensi kädessä on reiän tai sentapaisen poikkileikkaus suhteutettava suuttimen muotoon ja tehoon.
5 61953 Tällainen poltinsuutin toimii seuraavalla tavalla: suuttimen tai laitteen asennuksen jälkeen on kammiossa 23 ilmaa ja sitten tulee ensimmäisessä käynnistyksessä polttoneste, esim. öljy, sisään tulokanavasta 21, josta öljy virtaa edelleen kammio-osan 8, reiän tai sentapaisen 7, kammio-osan 9 ja suodattimen läpi ja ulos suutinkärjen tai sentapaisen 4 kautta. Koska reikä tai sentapainen 7 asettuu yläasentoon, kerääntyy kevyempi ilma samaan yläasentoon ja siten aivan reikään tai sentapaiseen asti. Öljy joutuu kulkemaan näin muodostuneen ilmakuplan läpi ylhäällä kammio-osassa 8 ja tempaa välittömästi mukaansa ilmakuplan osia kammio-osaan 9, jossa ilma ei myöskään voi pysähtyä yläasentoon, koska sisään-työntyvä öljysuihku huuhtelee tehokkaasti renkaanmuotoisen kammio-osan 9 yläosan. Tällöin hajaantuu yksi tai useampia ilma-kuplia nopeasti ja tehokkaasti ja seuraa öljyvirtaa ulos kärjen 4 kautta. Tällä tavoin voi keksinnön mukainen poltinsuutin nopeasti päästä eroon kaikesta sisäänsulkeutuneesta ilmasta ja taata moitteettoman palamisen.
Kuten kuvissa 1 ja 2 esitetään, rajoittaa kammio-osaa 9 ulospäin sisäkierre, jolla on taipumus olla päästämättä pois sisäänsul-keutunutta ilmaa, jota pienehköjen kuplien muodossa tietyssä määrin suojelevat hajaantumiselta kierteitten kyljet. On osoittautunut, että tätä pidättämistä!purnusta voidaan tehokkaasti vastustaa, jos reikä, ura tai sentapainen 7 asetetaan viistoon kuvan 2 mukaisesti. Tällä tavoin saatetaan öljy kammio-osassa 9 pyörintäliikkeeseen, joka kykenee tehokkaasti tunkeutumaan kierteisiin ja tempaamaan mukaansa niissä olevat kuplat. Sopivimman tulee reiän tai sentapaisen 7 olla suunnattu kammio-osaan 9 samaan suuntaan kuin kierteen nousu siitä.
Vaihtoehtona levyyn 6 avatulle reiälle tai sentapaiselle 7 voidaan ajatella avattavaksi sellainen reikä, ura tai sentapainen pitimeen 2, joka muodoltaan ja vaikutukseltaan on muuten samanlainen .
Edelleen saattaa olla edullista antaa levylle 6 jonkin verran suurempi halkaisija kuin kammiolle 23, jos levyn tulee nojata sisäkierrettä 3 vastaan työasennossaan. Tällöin voidaan levy kiertää kierteeseen 3, niin että kaikki öljy joutuu pakotetuksi reiän tai sentapaisen 7 läpi. Tietenkin voidaan tietyissä tapauk- 6 61 953 sissa ajatella, etenkin jos on kysymys hyvin jyrkkänousuisista kierteistä 3, että korvataan reikä tai sentapainen 7 itse kier- r /ei .
teellä, johon levy 6 siinä tapauksessa saa tarttua tiivistävästi, niin että haluttu öljymäärä pääsee kulkemaan kierteitten läpi. Yleensä sellainen rakenne ei ole suositeltava, koska öljyvirran tehokkuus tulee yhdenmuotoiseksi levyn ympärillä ja haluttu voimakas tehokkuus yläalueella tavallisesti jää pois.
Rakenne kuvissa 3 ja 4 voi suurelta osin tai periaattessa olla kuvien 1 ja 2 rakenteiden mukainen. Kammio-osaan 9, etupäässä vain sen yläosaan, on tämän rakenteen mukaisesti järjestetty suodattimen 5 suhteen säteittäisesti suunnattuja piikkejä tai sentapaisia 11, jotka voivat työntyä eteen kohti suodatinta maljan-muotoiselta pidennykseltä 10 lähtien levyltä 6 ja sopivimmin tehtynä yhdeksi kappaleeksi sen ja piikkien tai sentapaisten kanssa. Pidennys 10 nojaa tasaisesti kammion 23 vastaavaa seinä-lohkoa vasten. Mainituilla piikeillä on hajoittava vaikutus ilma-kupliin, jotka siten jakautuvat hienoiksi ja nopeasti tempautuvat nestevirran mukaan. Käytännölliset kokeet osoittivat, että myös kammio-osa 9 tuli aivan vapaaksi ilmasta 3-4 minuutin jälkeen jatkuvassa käytössä tai 4-5 esimerkiksi mainpuloidun käynnistyksen jälkeen, jolloin ilman tyhjeneminen voi tapahtua vain 5-20 sekunnissa.
Kuvan 5 mukaisessa rakenteessa on koko kammio 23 täytetty hieno-syisellä aineella 12, joka voi olla teräsvillaa, hienoa muovi-lankaa tai senkaltaista. Tässä tapauksessa voi levy 6 jäädä pois tai voidaan tietenkin ajatella myös sijoitettavaksi sisään levy 6 reikineen tai vastaavineen 7, jos niin halutaan. Käytännön kokeet ovat osoittaneet, että ilman poistuminen voi tapahtua n. yhdessä minuutissa tai 2-3 mainipuloidun käynnistyksen jälkeen, t.s.
5-15 sekunnissa. Tietenkin riittäisi, jos vain kammion 23 yläosa täytetään sellaisella hienosyisellä aineella, mutta yksinkertaisuuden vuoksi lienee edullisempaa täyttää koko kammio tällä aineella. Hienosyinen aine 12 vastaa piikkien tai sentapaisten 11 taikka levyn ja reiän tai sentapaisen 7 tavoin polttonesteen ja ilman hienojakautumisesta alueen läpi kulkevan nesteen nopeuden samanaikaisesti kasvaessa. Tällä tavoin luodaan edellytykset hienoksi jakautuneitten ilmakuplien kulkeutumiselle nestevirran mukana suodattimen läpi ja ulos suutinkärjen läpi.
7 61953
Kuvan 6 mukaisessa rakenteessa on levy 6 reikineen tai sen-tapaisineen 7 sijoitettu tulokanavaan 21 ja työntää suipoksi ja pitkänomaiseksi muotoillun suodattimen 5 hiukan pitemmälle tulojohtoon 1, joka tiivistäen on kiinnitetty suutinkär-keen tai sentapaiseen A·
Kuvan 7 mukaisessa rakenteessa levy 6 on yhdistetty suodat-timeen 5 asennusyksiköksi siten, että levystä 6 työntyy samankeskisesti ulos kärjen 4 suunnassa hoikin muotoinen osa 26, jolla lähinnä voi olla suhteellisen pieni halkaisija laajentuakseen sitten suuremmaksi halkaisijaksi ja joka siten voi muodostaa perustan ja ankkuroinnin rengasmaiselle suodattimel1 e 5. joka on yhteydessä holkkimaisen osan sisäpuolen kanssa reikien 20 kautta, jotka sopivimmin ovat siirrettyinä toistensa suhteen sekä akselin että kehän suunnassa, Tässä tapauksessa on edelleen järjestetty useita reikiä tai sentapaisia 7 levyyn 6 siirrettyinä esim. 120° kehän suunnassa. Tietenkin voidaan ajatella vastaavaa reikien 7 järjestelyä myös muissa rakennemuodoi ssa.
Kuvien 8 ja 9 mukaiset rakenteet vastaavat suurin piirtein kuvien 1 tai 2 mukaisia rakenteita. Siten voi kuvan 8 mukaisessa levyssä olla yksi tai useampia suoria uria tai sentapaisia 7, kun taas kuvan 9 mukaisessa levyssä voi olla yksi tai useampia viistoon asetettuja uria tai sentapaisia 7.
Molemmissa tapauksissa on levy 6 varustettu keskisellä ja aksiaalisella ohjauselimellä 27, joka toisesta päästään on ankkuroitu levyyn ja jonka toinen pää työntyy tulokanavaan 21 läpimenevän renkaanmuotoi sen käytävän jäädessä vapaaksi. Ohjauselin voi kuvun 28 kanssa muodostaa etäisyys-elimen levyn 6 ja suodattimen 5 väliin, jos niin halutaan.
Levy 6 on, kuten yksityiskohtaisesti ilmenee kuvista 10 ja 11, varustettu ympärikulkevi11 a huulilla 29» jotka kim-moisasti muuttavat muotoaan sijoitettaessa levyä kammioon 29, kuten näkyy kuvasta 11. Tietenkin voidaan ajatella levy 6 ja ohjauselin 27 valmistettavaksi yhtenä kappaleena, sopi-vimmin muovista. Ohjauselin 27 takaa levyn 6 sisäänviennin ilman kääntymistä ja siten täydellisen käyttöasennon.
8 61953
Lopuksi ovat kuvien 12 ja 13 mukaiset rakenteet kuvien 8 tai 9 mukaisten rakenteiden kaltaisia. Kuva 13 voi, vain sijoittamalla ura tai urat 7 viistoon, olla identtinen kuvan 12 kanssa ja olla vaakasuora leikkaus siitä, niin että erityisesti ohjauselin 27 näkyy ylhäältä kuvassa 12. Ohjaus-elin on muotoiltu osaksi kupu upotettuna levyyn 6, niin että tämän ja suodattimen 5 välillä ei enää ole etäisyys-vaikutusta ja/tai on ohjauselin muotoiltu niin, että siinä on aaltomainen vapaa pää, jolloin saadaan esim. värinätön ankkurointi tulokanavaan 21. Ohjauselimen 27 ollessa muotoiltu muovista tai muusta kimmoisasta, muotoutuvasta aineesta, voi sovittaminen tapahtua tulokanavan 21 erilaisiin läpimittoihin. Tässä voidaan tietenkin ajatella yhdestä kappaleesta muodostettua ohjauselintä ja levyä.
Kuvien 6 ja 8-13 rakenteet vastaavat jo tulokanavassa tulo-kanavan läpi mahdollisesti tulevien ilmakuplien tietystä h i enojakautumisesta.
Paitsi reikää 7 voi levyssä 6 olla esimerkiksi pieni jakki (ei esitetty piirustuksessa), mahdollisesti vähintään yhdessä ko. huulista 29, jonka aina tulee olla yläasennossa ja taata yläalueen läpihuuhtelun poistoputkea lähellä olevassa kammio-osassa.
Edellä selostettuja ja piirustuksissa esitettyjä rakenne-muotoja on tietenkin pidettävä vain esimerkkeinä, jotka eivät ole rajoittavia, vaan joita voidaan muuttaa ja täydentää mielivaltaisella tavalla keksinnön idean ja seuraa-vien patenttivaatimusten puitteissa.

Claims (16)

61 953 9 Patenttivaatimukset :
1. Poltinsuutin käsittäen suutinkärjen tai sentapaisen (4), joka on kiinnitetty sopivimmin pikarinmuotoi sen pitimen tai sentapaisen (2) toiseen päähän, jonka toiseen päähän päättyy tulokanavan (21) käsittävä tulojohto (1), jonka lisäksi pitimeen on järjestetty suodatin (5) ja sen ympärille tila (23; 13). tunnettu siitä, että mainittuun tilaan on järjestetty elimet (6,7; 6,3; 11; 12) polttonesteen ja ilman sumuttamista varten, samalla kun läpivirtausala pienenee ja alueen läpi kulkevan nesteen nopeus kasvaa, tehden tällä tavoin sumuttuneiden ilmakuplien mukaantempautumisen mahdolliseksi, että mainitut sumutus-elimet muodostaa levy (6), joka jakaa mainitut tilat takimmaiseen kammio-osaan (8; 25) ja etummaiseen kammio-osaan (9; 17), jotka ovat keskenään yhteydessä ainakin yhden reiän, uran tai sentapaisen (7) välityksellä, jonka poikkileikkauspinta-ala on vain yksi murto-osa tulokanavan (21) poikkileikkauspinta-alasta tai on suhteellisen pieni suutti-men muotoilun ja kapasiteetin suhteen ja että ainakin yksi reikä, ura tai sentapainen (7) on järjestetty yläosaan molempien kammio-osien väliin tai suunnattu suuttimen lähellä olevan kammio-osan yläosaan.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen poltinsuutin, tunnettu siitä, että mainittu reikät tai reiät, urat tai sentapaiset (7) on järjestetty levyyn (6).
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen poltinsuutin, tunnettu siitä, että reikä tai reiät, urat tai sentapaiset (7) on järjestetty karmi on seinämää n.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen poltinsuutin, tunnettu siitä, että mainittu reikä tai reiät, urat tai sentapaiset (7) on asetettu vinoon asentoon. ,0 61 953
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen poltin suutin, jossa kanani on seinämän ainakin osittain muodostaa kierre, tunnettu siitä, että mainittu reikä tai reiät, urat tai sentapaiset (7) ovat vinossa samaan suuntaan kierteen nousun kanssa.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen poltinsuutin, jossa ainakin yhden kammionseinämän osan muodostaa kierre, tunnettu siitä, että levy (6) on kiinnitetty kierteillä kammioon, levyn ollessa sopivimmin valmistettu muovautuvasta aineesta, sen halkaisijan ollessa hieman suurempi kuin kierteillä varustetun kammionosan vapaan poikkileikkauksen, jolloin levyyn asetetaan ulkokierre paikoilleen aset et taessa.
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen poltin suutin, jossa ainakin yksi kammionseinämän osa on varustettu sopivimmin hyvin jyrkkänousuisei la kierteellä, tunnet tu siitä, että kammiokierre muodostaa polttonesteen ja ilman sumutuselimen muodostamalla mainitut reiät, urat tai sentapai set .
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-7 mukainen poltinsuutin , tunnettu siitä, että ainakin etummaiseen kam-mionosaan (9)» sopivimmin vain sen yläosaan, on järjestetty piikkejä tai sentapaisia (11), jotka sopivimmin on suunnattu säteensuuntaisesti suodattimen (5) suhteen.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen poltin suut in, t u n-nettu siitä, että piikit tai sentapaiset (11) työntyvät suodattimeen (5) päin levystä (6) ulkonevasta maljamaisesta pidennyksestä (10) ollen sopivimmin tehty yhtenä kappaleena sen ja piikkien tai sentapaisten kanssa. 11 61953
10. Patenttivaatimuksen 1 mukainen poltinsuutin , tunnettu siitä, että koko kammio (23) on täytetty hienosäikeise 11ä aineella (12), sopivimmin esim. teräsvillalla, hienolla muovikuidulla tai sentapaisella, jolloin se toimii sumutuselimenä.
11. Jonkin patenttivaatimuksen 1-10 mukainen poltinsuutin, tunnettu siitä, että suodatin (5) on muodostettu suippokärkiseksi ja pitkänomaiseksi ja se työntyy syvälle tulokanavan (21) suuttimen puoleiseen päähän muodostaen mainitun pitimen tai sentapaisen (2), johon levy (6) on sovitettu.
12. Jonkin patenttivaatimuksen 1-10 mukainen poltinsuutin, tunnettu siitä, että levy (6) ja suodatin (5) on yhdistetty yhdeksi rakenneyksiköksi siten, että levystä (6) samankeskisesti työntyy suutinkärjen tai sentapaisen (4) suuntaan holkkimainen osa (26), jossa on reikiä (20) ja jonka ympärillä on rengasmainen suodatin (5), jonka yhteydessä tämä holkkimainen osa (26) sopivimmin on erisuuntainen ja muodostaa suutinkärkeen tai sentapaiseen (4) kiinni ruuvat tavan osan.
13. Jonkin patenttivaatimuksen 1-10 mukainen poltin suut in, tunnettu siitä, että levy (6) on varustettu keskisellä ja aksiaalisella ohjauselimellä (27), joka toisesta päästään on ankkuroitu levyyn ja toinen pää työntyy tulokanavaan (21) läpimenevän renkaanmuotoi sen käytävän jäädessä vapaaksi.
14. Patenttivaatimuksen 13 mukainen poltinsuutin, tunnettu siitä, että ohjauselin (27) yhdessä kuvun (28) kanssa muodostaa etäisyysei imen levyn (6) ja suodattimen (5) väliin. 12 61953
15. Jonkin patenttivaatimuksen 1-10, 13 ja 14 mukainen poltinsuutin, tunnettu siitä, että levyssä (6) on ainakin yksi ympärikulkeva huuli (29), joka muuttaa kimmoisasti muotoaan sijoitettaessa levyä kammioon (23).
16. Patenttivaatimuksen 14 tai 15 mukainen poltin suutin, tunnettu siitä, että ohjauselimeen (27) on muodostettu aaltomainen vapaa pää, jota voidaan kimmoisasti muotoilla asetettaessa sitä tulokanavaan (21). Pat entk rav:
FI773791A 1977-01-07 1977-12-15 Braennarmunstycke FI61953C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE7700115A SE413693B (sv) 1977-01-07 1977-01-07 Brennarmunstycke
SE7700115 1977-01-07

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI773791A FI773791A (fi) 1978-07-08
FI61953B true FI61953B (fi) 1982-06-30
FI61953C FI61953C (fi) 1982-10-11

Family

ID=20330124

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI773791A FI61953C (fi) 1977-01-07 1977-12-15 Braennarmunstycke

Country Status (19)

Country Link
US (1) US4181262A (fi)
JP (1) JPS5385532A (fi)
AT (1) AT384479B (fi)
AU (1) AU512583B2 (fi)
BE (1) BE862737A (fi)
CA (1) CA1089754A (fi)
CH (1) CH628411A5 (fi)
DE (2) DE2754203C2 (fi)
DK (1) DK149414C (fi)
ES (1) ES465544A1 (fi)
FI (1) FI61953C (fi)
FR (1) FR2377003A1 (fi)
GB (1) GB1574520A (fi)
IT (1) IT1105677B (fi)
NL (1) NL7713842A (fi)
NO (1) NO146790C (fi)
SE (1) SE413693B (fi)
SU (1) SU876071A3 (fi)
ZA (1) ZA777667B (fi)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CH648918A5 (fi) * 1980-07-10 1985-04-15
DE3834092A1 (de) * 1988-10-07 1990-04-12 Progress Werk Oberkirch Ag Gasbrenner, insbesondere verdampfungsoelbrenner mit einer brennerduese
CH676386A5 (en) * 1988-10-14 1991-01-15 Oertli Ag Injector nozzle for heating oil burner
DE4438875C2 (de) * 1994-10-31 1998-04-23 Rausch & Pausch Düsenhalter für einen Öldruckzerstäubungsbrenner
RU2542713C1 (ru) * 2013-08-13 2015-02-27 Юлия Алексеевна Щепочкина Лампа светодиодная

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2735622A (en) * 1956-02-21 Pintarell
US917998A (en) * 1909-01-06 1909-04-13 Frank E Buddington Gas-burner.
DE313201C (fi) * 1915-12-17 1919-06-27
US2625437A (en) * 1949-09-09 1953-01-13 Honeywell Regulator Co Antidribble valve
US2631892A (en) * 1950-02-21 1953-03-17 Eddington Metal Specialty Comp Oil burner filter
CH391940A (de) * 1960-05-19 1965-05-15 Oil Therm Ag Olbrenner
DE1164593B (de) * 1960-08-30 1964-03-05 Danfoss Ved Ing M Clausen Vorrichtung zur Zufuehrung fluessigen Brennstoffs zu einem Zerstaeuber, insbesondere fuer Hochdruck-OElfeuerungsanlagen
JPS4218855Y1 (fi) * 1964-09-01 1967-10-31
US3762653A (en) * 1972-07-19 1973-10-02 S Gibel Dead-endable self-pressure regulating air nozzle
DE2438957A1 (de) * 1974-08-14 1976-03-04 Danfoss As Magnetventil fuer duesenbrenner
US4011995A (en) * 1975-04-09 1977-03-15 Otis Engineering Corporation Burner nozzle assembly
US4122978A (en) * 1975-06-18 1978-10-31 The Gillette Company Pressurized package for dispensing a product in a finely dispersed spray pattern with little dilution by propellant

Also Published As

Publication number Publication date
SE413693B (sv) 1980-06-16
AU3205177A (en) 1979-07-05
DK149414C (da) 1987-03-23
ES465544A1 (es) 1978-09-16
ZA777667B (en) 1979-04-25
AT384479B (de) 1987-11-25
GB1574520A (en) 1980-09-10
NO146790C (no) 1982-12-08
ATA894677A (de) 1987-04-15
IT7883303A0 (it) 1978-01-06
DK149414B (da) 1986-06-02
JPS5385532A (en) 1978-07-28
DK576977A (da) 1978-07-08
CH628411A5 (de) 1982-02-26
SU876071A3 (ru) 1981-10-23
NO774091L (no) 1978-07-10
AU512583B2 (en) 1980-10-16
DE2754203A1 (de) 1978-07-13
DE2754203C2 (de) 1986-11-06
FR2377003A1 (fr) 1978-08-04
CA1089754A (en) 1980-11-18
NL7713842A (nl) 1978-07-11
SE7700115L (sv) 1978-07-08
FI61953C (fi) 1982-10-11
NO146790B (no) 1982-08-30
FI773791A (fi) 1978-07-08
FR2377003B1 (fi) 1984-06-08
BE862737A (fr) 1978-05-02
IT1105677B (it) 1985-11-04
US4181262A (en) 1980-01-01
DE7737139U1 (de) 1981-12-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
KR930004686A (ko) 저질소화합물을 배출하는 화염이 짧은 버너
FI61953B (fi) Braennarmunstycke
ES2056339T3 (es) Dispositivo para el intercambio de materia entre una corriente de gas caliente y un liquido.
SE8300896D0 (sv) Web dryer solvent vapor control means
US3979068A (en) Spray nozzle assembly for a windshield of an automobile
KR860007505A (ko) 연료버너용 불꽃유지 헤드조립체
ES2140642T3 (es) Sistema de desulfuracion en humedo de gases de chimenea.
ES253444U (es) Surtidor de distribucion de liquido destinado a ser fijado transversalmente en la pared de un conducto
ZA812475B (en) Deep vibrator
KR970020173A (ko) 선회류를 이용한 분사장치와 이것을 이용한 혼합장치 및 흡수세정장치
RU97120897A (ru) Горелочное устройство
CN207222171U (zh) 花洒喷嘴
BE883848A (nl) Spuitstuk
JPH0742494Y2 (ja) 排気ガス処理装置
SU683790A1 (ru) Устройство дл очистки газа
SU985386A1 (ru) Распылитель форсунки дл дизел
SU1156014A1 (ru) Струйный стабилизатор расхода жидкости
RU96114573A (ru) Устройство для стабилизации горения в сверхзвуковом потоке
SU383602A1 (ru) Термогазогенератор
SU1579537A1 (ru) Устройство дл морской очистки газов
SU573197A1 (ru) Форсунка
RU96115987A (ru) Сопло для получения режущей струи жидкости
ATE215222T1 (de) Einrichtung zur langzeit-tankmantel- lecküberwachung
RU2053443C1 (ru) Воздушно-паровая форсунка
KR820002384Y1 (ko) 다공(多孔)분사노즐

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: BJOERKLUND, CURT ARNOLD