FI59267B - Foerfarande foer framstaellning av natriumklorat medelst elektrolys - Google Patents

Foerfarande foer framstaellning av natriumklorat medelst elektrolys Download PDF

Info

Publication number
FI59267B
FI59267B FI2770/74A FI277074A FI59267B FI 59267 B FI59267 B FI 59267B FI 2770/74 A FI2770/74 A FI 2770/74A FI 277074 A FI277074 A FI 277074A FI 59267 B FI59267 B FI 59267B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
sodium
electrolysis
electrolyte
alkali metal
under
Prior art date
Application number
FI2770/74A
Other languages
English (en)
Other versions
FI59267C (fi
FI277074A (fi
Inventor
Paul Felix Pierre Mollard
Pierre Lakodey
Original Assignee
Ugine Kuhlmann
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ugine Kuhlmann filed Critical Ugine Kuhlmann
Publication of FI277074A publication Critical patent/FI277074A/fi
Publication of FI59267B publication Critical patent/FI59267B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI59267C publication Critical patent/FI59267C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C25ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES; APPARATUS THEREFOR
    • C25BELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES FOR THE PRODUCTION OF COMPOUNDS OR NON-METALS; APPARATUS THEREFOR
    • C25B1/00Electrolytic production of inorganic compounds or non-metals
    • C25B1/01Products
    • C25B1/24Halogens or compounds thereof
    • C25B1/26Chlorine; Compounds thereof
    • C25B1/265Chlorates

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Inorganic Chemistry (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Electrochemistry (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Metallurgy (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Electrolytic Production Of Non-Metals, Compounds, Apparatuses Therefor (AREA)

Description

RjSEin ΙΪΙ Itn KUUIUTUSJULKAISU C ο ο <ς 7 W· ™ ^UTLÄOONINOSSKRII-T 5V26 / • •jSÖ C Patentti myönnetty 10 07 1931
Patent meddelat ^ V ^ (51) Kv.ik?/Int.a.3 C 25 B 1/26
SUOMI—FINLAND (21) p«uM»»wi»»ini 2770/7U
(22) Hakamltpllvi —Am6knln(sda( 23-09-7^ (23) AlkupVvt—GiWgh«tid»f 23-09.71* (41) Tulhit |ulklMkal — BIMt offcntllg 26.03*75 j* rekisterihallltu· (44) NkhttvUulpanon fa kuuLfulkalaun pvm. — 31 03.8l
Patent· och regleterstyrelaen ' ' amNcm utkgd och utUkrifun pubUond (32)(33)(31) Pyydetty «tooil»··»—Begird prioritat 25.09.73
Ranska-Frankrike(FR) 733^2^8 (71) Produits Chimiques Ugine Kuhlmann, 25, Boulevard de l'Amiral Bruix,
Paris l6£me, Ranska-Frankrike(FR) (72) Paul Felix Pierre Mollard, Sainte Foy les Lyon, Pierre Lakodey, Saint Priest, Ranska-Frankrike(FR) (7M Oy Kolster Ab (5*0 Menetelmä natriumkloraatin valmistamiseksi elektrolysoimalla -Förfarande för framställning av natriumklorat medelst elektrolys
Esiteltävä keksintö kohdistuu menetelmään natriumkloraatin valmistamiseksi elektrolyysin avulla ja tarkemmin sanottuna menetelmään, jossa vältytään niistä epäkohdista, joita aiheutuu maa-alkalimetallikationien läsnäolosta elektrolyytissä.
Natriumkloraatin teollinen valmistus tapahtuu pääasiallisesti elektrolysoimalla natriumkloridiliuosta. Teollisesti käytetty natriumkloridi sekä vesi sisältävät käytännöllisesti katsoen aina maa-alkalimetallikationeja, kuten kalsiumioneja. Nämä kalsiumionit saostuvat katodille karbonaattina, jos käytetään grafiittianodeja, ja pääasiassa kalsiumhydroksidina, jos käytetään metallianodeja. Saostumien muodostuminen katodille on sitä voimakkaampaa, mitä korkeampi on toimintalämpötila ja mitä suurempi virtatiheys.
Nämä saostumat, joiden ratkenne on tiivis, kiinnittyvät lujasti katodiin ja pyrkivät eristämään katodin sähköisesti, minkä sähkövirran pitämiseksi vakiona on välttämätöntä korottaa kennon sähköjännitettä.
2 59267
Maa-alkalimetallikationien toinen haitallinen vaikutus esiintyy, jos käytetään anodeja, jotka muodostuvat perusmetallista ja sillä olevasta sähkö-kemiallisesti aktiivisesta päällysteestä. Maa-alkalimetallikationit voivat aiheuttaa anodille saostumia, jotka ovat vahingollisia hyvän anoditoiminnan kannalta.
Maa-alkalimetallikationien läsnäolo elektrolyytissä natriumkloraattia valmistettaessa aiheuttaa täten toisaalta energiakulutuksen kasvua ja toisaalta tarpeen katodien ja kennojen säännölliseksi puhdistamiseksi, jonka täytyy tapahtua sitä useammin, mitä korkeampi on käyttölämpötila ja mitä suurempi on sähkön virta-tiheys .
Näitä puhdistuksia täytyy suorittaa verrattain usein tapauksessa, jolloin käytetään päällystettyjä metallianodeja, joiden tarkoituksena on mahdollistuttaa elektrolyysi korkeassa lämpötilassa ja suurella virtatiheydellä.
Puhdistus käsittää seuraavat vaiheet: - elektrolyysin keskeyttäminen - kennon tyhjentäminen - anodien puhdistus - kennon huuhtelu - elektrolyytin johtaminen takaisin - elektrolyysin käynnistäminen
Puhdistus on siten verrattain kallista johtuen kainon toiminnan keskeytymisestä, huomattavasta työmäärästä ja osittain myös anodien vaurioitumisesta.
Natriumkloraatin teollisessa valmistuksessa elektrolyyttisesti natrium-kloridista menetelmällä maa-alkalimetallikationien aiheuttamien epäkohtien poistamiseksi on siten suuri merkitys.
GB-patenttijulkaisussa j6h 013 on esitetty menetelmä natriumkloridin elektrolyysin suorittamiseksi lisäämällä elektrolyyttiin polyfosfaatteja joko sellaisenaan tai yhdessä liukenevien kalsiumsuolojen, tavallisesti kalsiumkloridin kanssa. Pyrkimyksenä ei suinkaan ole vaikeasti poistettavien maa-alkalimetalli-pitoisten saostumien estäminen katodille, vaan natriumkloridin puhdistaminen sulfaatti-ionipitoisuutta alentamalla. Polyfosfaatteja lisäämällä kalsiumsulfaatin (jota raakasuola aina sisältää) liukeneminen natriumkloridiliuokseen estetään, jolloin saadaan liuos, jonka sulfaattipitoisuus on alhainen. GB-patenttijulkaisun esittämässä menetelmässä estetään kalsiumsulfaatin liukeneminen elektrolyyttiin ennen elektrolyysiä, kun sen sijaan esillä olevassa keksinnössä maa-alkalimetalli-suolojen haittavaikutukset estetään elektrolyysin kuluessa. GB-patenttijulkaisun esittämällä menetelmällä ei pystytä poistamaan natriumkloridin sisältämiä muita elektrolyysiä haittaavia epäpuhtauksia.
3 59267
Keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista, että elektrolyyttiin itse elektrolyysin kuluessa lisätään maa-alkalimetallikationien kanssa kompleksin muodostaviksi aineiksi a) alkalimetallipolyfosfaatteja tai polyfosforihappoja, joilla on yleinen kaava M PO n+2 n 3n+1 jossa M on vety tai alkalimetalli, ja n on kokonaisluku, joka on 1 tai sitä suurempi, tai b) alkalimetallimetafosfaatteja tai metafosforihappoja, joilla on yleinen kaava (MPOJ .
3 n1 jossa M tarkoittaa samaa kuin edellä, ja n' on kokonaisluku, joka on 1 tai sitä suurempi, tai c) fosforiyhdisteitä, jotka elektrolyysiolosuhteissa pystyvät muodostamaan kohdissa a) ja b) mainittuja poly- tai metafosfaatteja.
Keksinnön mukaisessa menetelmässä käytettäviksi sopivista fosforihapoista ja fosfaateista voidaan mainita metafosforihappo, natriummetafosfaatit, natrium-tripolyfosfaatit (n = 3), natriumpyrofosfaatit tai pyrofosforihappo (n = 2), natriumortofosfaatti tai ortofosforihappo (n = 1).
Niistä fosforipitoisista johdannaisista, jotka pystyvät muodostamaan poly-tai metafosfaatteja elektrolyysiolosuhteissa, mainittakoon esimerkiksi seuraavat: a) yhdisteet, jotka pystyvät hapettumaan anodisesti tai kemiallisesti muodostaen edellä mainittuja fosfaatteja, näistä mainittakoon: - hapetustilan -3 omaavat fosforijohdannaiset: fosfidivety - hapetustilan 0 omaavat fosforijohdannaiset: alkuainefosfori - hapetustilan +1 omaavat fosforijohdannaiset: hypofosforihapoke tai aikaiimetallihypofosfaatit - hapetustilan +3 omaavat fosforijohdannaiset: metafosforihapoke, orto-fosforihapoke, pyrofosforihapoke, polyfosforihapoke, näiden happojen alkalimetalli-suolat, fosforitrihalogenidit, - hapetustilan +i* omaavat fosforijohdannaiset: hypofosforihappo Hj^P Og tai sen alkalimetallisuolat, b) fosforipitoiset yhdisteet, jotka pystyvät hydrolyysissä muodostamaan metafosfaatteja tai polyfosfaatteja, kuten fosforipentahalogenidit ja -oksi- halogenidit.
^ 59267
Keksinnön mukaisesti käytetyt poly- ja metafosfaatit sekä niiden esivaiheet eivät estä kalsiumyhdisteiden saostumista katodille tai katodeille kennossa.
Niiden vaikutuksesta kuitenkin katodille muodostuneet päällysteet ovat oleellisesti vähemmän tiiviitä ja oleellisesti heikommin kiinnittyneitä, eivätkä aiheuta suurta sähköjännitteennousua. Saostumat ovat myös kemiallisesti puhtaampia ja poistavat suuren osan liuoksessa olevista kalsiumioneista elektrolyysin aikana.
Elektrolyysiolosuhteet, erityisesti lämpötila ja virtatiheys sekä eri maa-alkalimetallikationien (erityisesti kalsiumin ja magnesiumin) pitoisuudet ja keskinäiset suhteet vaikuttavat käytettyyn fosfaattipitoisuuteen, ja poly-fosfaattien vaikutusta voidaan parantaa pH-arvon säädöllä ja elektrolyytin sekoittamisella, jolloin maa-alkalimetallikationit saadaan joko kemiallisesti saostumaan tai saostumaan katodille.
Keksinnön mukaisessa menetelmässä elektrolyyttiin lisättävän fosfaatin määrä voi olla 0,5~10-kertainen maa-alkalimetallikationien sitomiseen tarvittavan stökiometrisen määrän suhteen. Elektrolyysiparametrit, kuten lämpötila, pH-arvo, virtatiheys, anodien laatu jne vaikuttavat käytettyyn määrään.
Optimaalisen vaikutuksen saamiseksi elektrolyytin pH-arvo poistettaessa maa-alkalimetallikationien haitallinen vaikutus, on myös riippuvainen eri elektrolyysiparametreistä, erityisesti mitä tulee molempien muutostyyppien vuorovaikutukseen. — η „ ~ sähkökemiallinen ^ yksinkertaisia tai polyfosfaatti ) , , , . . .
. , f saostuma kompleksisia maa- ,, ,. ^ ... , > ----- ja/tai \ alkalimetallifosfaat- , . ... . . kemiallinen teja tai -pyrofosfaat- mahdollisesti vettä J , , -7 sakanmuodostus teja (enemmän tai va- — hemmän emäksisiä)
J
Sangen merkittävä etu käytettäessä fosfaatteja tai niiden esivaiheita keksinnön mukaan natriumkloraattia valmistettaessa perustuu siihen, että kemiallisesti saostuneet maa-alkalimetallikationit voidaan täydellisesti poistaa elektrolyytistä. Tähän tarvitaan esimerkiksi kennojen ollessa sarjaan kytkettyjä vain yksinkertainen kierrätetyn elektrolyytin suodatus kennon n:o m ja kennon n:o m+1 välillä. Jos sopivasti säädetään polyfosfaatin tai sen esivaiheen annostus, pH-arvo, elektrolyytin sekoitus jne, saadaan maa-alkalimetalliyhdisteiden muodostuminen tiiviinä sakkana, joka muodostuu verrattain karkeista osasista, joiden erottaminen dekantoimalla on helppoa jopa elektrolyytistä, jonka tiheys on niinkin suuri kuin 1,3-1»U g/cm , ja joka elektrolyytti sopii erittäin hyvin suodatukseen ensimmäisen kennon läpäisyn jälkeen (n=l).
5 59267
Keksinnön mukaan käytetyillä kompleksinmuodostavilla aineilla (polyfos-faateilla tai niiden esivaiheilla) saavutetaan monia etuja. Näitä ovat seuraavat: - suurin osa maa-alkalimetallikationeista poistetaan yksinkertaisella suodatuksella, - jäljelle jäänyt osa maa-alkalimetallikationeista saostuu suurimmaksi osaksi katodille mutta verrattain irrallisena ja heikosti kiinnitarttuvana, eikä aiheuta sähköjännitteen nousua, - katodille saostunut aine on helppo poistaa pelkällä vesisuihkulla, - katodipuhdistusta tarvitaan harvemmin, koska saostuma ei aiheuta sähkö-jännitteen nousua ja sisältää vain pienen osan maa-alkalimetallikationeista.
Keksintöä esitellään tarkemmin seuraavissa esimerkeissä.
Esimerkki 1
Natriumkloraatin elektrolyyttinen valmistus suoritetaan seuraavissa olosuhteissa: elektrolyytti sisältää: - natriumkloridia 100 - 1+00 g/l - natriumkloraattia 1+50 - 600 g/l - natriumhypokloriittia noin 3 g/l - natriumdikromaattia 5 ~ T g/l - pH noin 6-7
elektrolyysin lämpötila l+0-80°C
virtatiheys 10-30 A/dm2 anodi titaania päällystettynä ruteniumdioksidiperustaisella päällysteellä, elektrolyytin tilavuus sähköisen virtatiheyden suhteen suuruusluokkaa 1+0-70 cm /A, elektrolyytin sekoitus tapahtuu pääasiassa elektrolyysissä vapautuvien kaasujen vaikutuksesta (vetyä), natriumkloraatin valmistuksen Faraday-saanto on tällöin 95“96 %.
Kennoon johdettu elektrolyytti sisältää noin 60-100 ppm kalsiumia ja siihen lisätään noin 0,5-2 g natriumtripolyfosfaattia kg kohti elektrolyyttiä.
Kuljettuaan yksinkertaisen elektrolyysikennon lävitse suodatettu elektrolyytti sisältää korkeintaan 5~10 ppm kalsiumia niin, että poistetun yhdisteen sisältämä kalsium edustaa lähes 20-1+0 % lisätystä kalsiummäärästä ja kalsiumin loppumäärä, joka saostuu katodille (noin 50-70 % lisätyn kalsiumin kokonaismäärästä), ei aiheuta elektrolyysijännitteen nousua vielä 1000 tunnin käytön jälkeen.
Poistetussa kemiallisessa sakassa oleva kalsium vastaa noin 20-80 prosenttia lisätyn kalsiumin kokonaismäärästä ja kalsiumin loppuosa, joka saostuu katodille 6 59267 (noin 80-20 % lisätyn kalsiumin kokonaismäärästä) ei aiheuta elektrolyysijännitteen nousua vielä 1000 tunnin käytön jälkeen.
Seuraavat esimerkit 2 ja 3 valaisevat elektrolyysin suoritusta, kun elektro-lyytti sisältää yleisen kaavan ^n+2^n^3n+-j mukaista fosforihappoa tai fosfaattia (M on alkalimetalli tai vety).
Esimerkki 2
Suoritetaan natriumkloraatin elektrolyyttinen valmistus seuraavissa olosuhteissa: elektrolyytti sisältää: - natriumkloridia 120 g/l - natriumkloraattia 500 g/l - natriumhypokloriittia noin 3 g/l - natriumdikromaattia 7 g/l - pH noin 6,2-6,5
lämpötila 60 tai 80°C
2 virtatiheys 25 A/dm elektrolyyttitilavuuden suhde virran voimakkuuteen 500 1/1000 A.
Katodi on pehmeätä rautaa ja anodi titaania, joka on päällystetty rutenium-dioksidiperustaisella päällysteellä. Elektrolyysin aikana elektrolyytti sekoittuu vedynkehityksen ansiosta.
Faraday-saanto kloraatin valmistuksessa 60°C:ssa on 95—96 % ja 80°C:ssa 9^~95 %', elektrolyytti sisältää noin 25 ppm kalsiumia. Jos elektrolyyttiin lisätään UO-50 ppm fosforia ortofosforihappona, tapahtuu jännitteen nousu noin 5 kertaa hitaammin kuin ilman ortofosforihappoa.
Esimerkki 3
Suoritetaan natriumkloraatin elektrolyyttinen valmistus samoissa yleisissä olosuhteissa kuin edellisessä esimerkissä 2.
Elektrolyytti sisältää 25 ppm kalsiumia. Jos elektrolyyttiin lisätään 30-35 ppm fosforia natriumpyrofosfaattina (Na^P^O^), tapahtuu jännitteen nousu 5 kertaa hitaammin kuin ilman natriumpyrofosfaattilisäystä.
Esimerkki k Tämä esimerkki valaisee tapausta, jossa fosfori lisätään elektrolyyttiin metafosfaattina, jolla on yleinen kaava (MPO^)^ jossa n on kokonaisluku, joka on 1 tai sitä suurempi.
Natriumkloraatin elektrolyyttinen valmistus suoritetaan seuraavissa olosuhteissa: 1 59267 elektrolyytti sisältää: - natriumkloridia 120 g/l - natriumkloraattia 510 g/l - natriumhypokloriittia 2,8 g/l - natriumdikromaattia 7 g/l - pH S,h
lämpötila 60°C
2 virtatiheys 25 A/dm
elektrolyyttitilavuuden suhde virran voimakkuuteen 501/100 A
Elektrolyysin aikana elektrolyytti sekoittuu vedynkehityksen ansiosta. Anodi ja katodi ovat samat kuin esimerkissä 2.
Faraday-saanto on 95 %>
Elektrolyytti sisältää 20 ppm kalsiumia ja siihen lisätään 200 ppm natriumheksametafosfaattia, Näissä olosuhteissa ei 900 tunnin elektrolyysin aikana havaittu minkäänlaista jännitteen nousua, kun vastaavissa olosuhteissa ilman natriumheksameta-fosfaattilisäystä jännite nousi kaikkiaan 0,5 V,

Claims (1)

  1. 8 59267 Patenttivaatimus : Menetelmä natriumkloraatin valmistamiseksi natriumkloridin vesiliuoksen elektrolyysillä, tunnettu siitä, että elektrolyyttiin itse elektrolyysin kuluessa lisätään maa-alkalimetallikationien kanssa kompleksin muodostaviksi aineiksi a) alkalimetallipolyfosfaatteja tai polyfosforihappoja,joilla on yleinen kaava M PO n+2 n 3n+1 jossa M on vety tai alkalimetalli, ja n on kokonaisluku, joka on 1 tai sitä suurempi, tai b) alkalimetallimetafosfaatteja tai metafosforihappoja, joilla on yleinen kaava (MP03)n, jossa M tarkoittaa samaa kuin edellä, ja n' on kokonaisluku, joka on 1 tai sitä suurempi, tai c) fosforiyhdisteitä, jotka elektrolyysiolosuhteissa pystyvät muodostamaan kohdissa a) ja b) mainittuja poly- tai metafosfaatteja. Förfarande för framställning av natriumklorat med elektrolys av en vatten-haltig natriumkloridlösning, kännetecknat därav, att man till elektrolyten under själva elektrolysen tillsätter som komplexbildande ämnen med j ordalkalimetallkatj oner a) alkalimetallpolyfosfater eller polyfosforsyror med den allmänna formeln M ^ 0_ _ n+2 n 3n+1 väri M är väte eller alkalimetall, och n är ett helt tai, som är 1 eller större, eller b) alkalimetallmetafosfater eller metafosforsyror med den allmänna formeln (MP03)n, väri M har ovannämnda betydelse, och n' är ett helt tai, som är 1 eller större, eller c) fosforföreningar, som är i stand att under elektrolysförhällandena bilda under a) och b) nämnda poly- eller metafosfater.
FI2770/74A 1973-09-25 1974-09-23 Foerfarande foer framstaellning av natriumklorat medelst elektrolys FI59267C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR7334248 1973-09-25
FR7334248A FR2244708B1 (fi) 1973-09-25 1973-09-25

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI277074A FI277074A (fi) 1975-03-26
FI59267B true FI59267B (fi) 1981-03-31
FI59267C FI59267C (fi) 1981-07-10

Family

ID=9125505

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI2770/74A FI59267C (fi) 1973-09-25 1974-09-23 Foerfarande foer framstaellning av natriumklorat medelst elektrolys

Country Status (13)

Country Link
US (1) US4004988A (fi)
BR (1) BR7407642D0 (fi)
CA (1) CA1049951A (fi)
CH (1) CH587782A5 (fi)
DD (1) DD114388A5 (fi)
DE (1) DE2445505C3 (fi)
ES (1) ES430360A1 (fi)
FI (1) FI59267C (fi)
FR (1) FR2244708B1 (fi)
GB (1) GB1474593A (fi)
IT (1) IT1020856B (fi)
NO (1) NO142872C (fi)
SE (1) SE7412016L (fi)

Families Citing this family (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS6055442B2 (ja) * 1977-10-13 1985-12-05 クロリンエンジニアズ株式会社 電解用塩水の精製方法
DE2850575A1 (de) * 1978-11-22 1980-06-04 Metallgesellschaft Ag Verfahren zur elektrolytischen gewinnung von chlorsauerstoffsaeuren bzw. deren salze
FR2446869A1 (fr) * 1979-01-16 1980-08-14 Ugine Kuhlmann Amelioration du rendement faraday dans la preparation electrolytique du chlorate de sodium
FR2474646A2 (fr) * 1979-02-13 1981-07-31 Grenet Edouard Procede d'obtention simultanee et rentable de sources d'energie, d'eau douce et de sous-produits a partir de substances aqueuses et d'une source d'energie
US4470890A (en) * 1981-12-21 1984-09-11 Occidental Chemical Corporation Method for preventing cathode corrosion
US4470888A (en) * 1983-09-08 1984-09-11 Pennwalt Corporation Method for preparing alkali metal chlorates by electrolysis
WO2003076045A1 (de) * 2002-03-08 2003-09-18 Drm, Dr. Müller Ag Verfahren zur kontinuierlichen filtration einer rohsole für die verwendung in der chlor-alkali elektrolyse
ITMI20052298A1 (it) * 2005-11-30 2007-06-01 De Nora Elettrodi Spa Sistema per la produzione elettrolitica di clorato sodico
EP2176163B1 (en) * 2007-08-01 2017-10-25 Dow Global Technologies LLC Highly efficient process for manufacture of exfoliated graphene
CA2750881A1 (fr) * 2011-08-23 2013-02-23 Hydro-Quebec Methode pour reduire l`impact negatif des impuretes sur les electrodes servant a l`electrosynthese du chlorate de sodium
US20150354073A1 (en) * 2013-02-22 2015-12-10 HYDRO-QUéBEC Techniques for production of chlorated products and prefabricated cathode structures

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB205103A (en) * 1923-10-06 1924-10-09 Erik Gustaf Robert Angel Process for making pure table salt in conjunction with electrolysis of salt solutions
US2133290A (en) * 1936-10-15 1938-10-18 Lewis H D Fraser Anodic oxidation of ferrophosphorus
US2433601A (en) * 1944-01-25 1947-12-30 Bay Chemical Company Inc Preparation of purified brine
US2511516A (en) * 1945-10-31 1950-06-13 Western Electrochemical Compan Process for making sodium chlorate
GB764013A (en) 1953-11-16 1956-12-19 Albright & Wilson Improved method of preparing sodium chloride brines of high purity
NL200748A (fi) 1954-09-27
US3366677A (en) * 1965-05-13 1968-01-30 Procter & Gamble Low temperature preparation of ethane-1-hydroxy-1, 1-diphosphonic acid
US3607688A (en) * 1969-01-17 1971-09-21 Seiichi Inoue Treating sea water with production of chlorine and fertilizer
BE791401A (fr) * 1971-11-15 1973-05-14 Monsanto Co Compositions et procedes electrochimiques

Also Published As

Publication number Publication date
NO142872B (no) 1980-07-28
CH587782A5 (fi) 1977-05-13
DD114388A5 (fi) 1975-08-05
US4004988A (en) 1977-01-25
DE2445505A1 (de) 1975-04-03
BR7407642D0 (pt) 1975-07-15
NO142872C (no) 1980-11-05
DE2445505C3 (de) 1980-10-16
GB1474593A (en) 1977-05-25
FI59267C (fi) 1981-07-10
FI277074A (fi) 1975-03-26
FR2244708A1 (fi) 1975-04-18
NO743414L (fi) 1975-04-21
SE7412016L (fi) 1975-03-26
FR2244708B1 (fi) 1977-08-12
DE2445505B2 (de) 1980-02-28
IT1020856B (it) 1977-12-30
ES430360A1 (es) 1976-09-16
CA1049951A (fr) 1979-03-06

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI59267B (fi) Foerfarande foer framstaellning av natriumklorat medelst elektrolys
EP2582619B1 (de) Verfahren zur erzeugung von chlorwasserstoff oder einer wässerigen lösung derselben unter verwendung eines salzhaltigen rohwassers und elektrodialyse-system
US4374711A (en) Process for the electrolysis of an aqueous sodium chloride solution comprising, in combination, a diaphragm process and a cation exchange membrane process
EP0110033B1 (en) Processing of sodium chloride brines for chlor-alkali membrane cells
NO164064B (no) Bildeprojektor.
CN105154910A (zh) 一种碱的生产工艺
WO2020162796A2 (ru) Способ получения моногидрата гидроксида лития высокой степени чистоты
CN111393330A (zh) 制备胍基乙酸的方法
JP3380658B2 (ja) アルカリ溶液の精製方法
EP2872674A1 (en) Electrochemical generation of chlorinated urea derivatives
DK163674B (da) Fremgangsmaade til fremstilling af alkalimetalchlorater ved elektrolyse
WO2015083406A1 (ja) 高純度塩化コバルト及びその製造方法
FI64401C (fi) Foerfarande foer att rena en foer elektrolys avsedd vattenloesning av en alkalimetallhalogenid
EP0011886B1 (de) Verfahren zur elektrolytischen Gewinnung von Chlorsauerstoffsäuren bzw. deren Salze
US3607688A (en) Treating sea water with production of chlorine and fertilizer
US20150354073A1 (en) Techniques for production of chlorated products and prefabricated cathode structures
CA1337807C (en) Processes for the preparation of alkali metal dichromates and chromic acid
WO2012084765A1 (en) Electrolytic process
JP2000212787A (ja) 電解方法
RU2603642C1 (ru) Способ получения нитрата церия (iv)
FI82672C (fi) Foerfarande foer elektrolytisk avlaegsning av tungmetaller fraon fosforsyra.
CN103668302A (zh) 一种电解还原制备高浓度低价钛水溶液的方法
US3269926A (en) Process for the electrolytic production of alkali metal phosphates
KR100198193B1 (ko) 전기분해를 이용한 유기산석의 제조방법
JP2022129759A (ja) 過硫酸アンモニウムの製造方法