FI58974B - Vaermepanna foer vaetskeformiga eller gasformiga braenslen - Google Patents

Vaermepanna foer vaetskeformiga eller gasformiga braenslen Download PDF

Info

Publication number
FI58974B
FI58974B FI770914A FI770914A FI58974B FI 58974 B FI58974 B FI 58974B FI 770914 A FI770914 A FI 770914A FI 770914 A FI770914 A FI 770914A FI 58974 B FI58974 B FI 58974B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
profiles
wall
chamber
boiler
plating
Prior art date
Application number
FI770914A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI770914A (fi
FI58974C (fi
Inventor
Hans Viessmann
Original Assignee
Hans Viessmann
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Hans Viessmann filed Critical Hans Viessmann
Publication of FI770914A publication Critical patent/FI770914A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI58974B publication Critical patent/FI58974B/fi
Publication of FI58974C publication Critical patent/FI58974C/fi

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F24HEATING; RANGES; VENTILATING
    • F24HFLUID HEATERS, e.g. WATER OR AIR HEATERS, HAVING HEAT-GENERATING MEANS, e.g. HEAT PUMPS, IN GENERAL
    • F24H1/00Water heaters, e.g. boilers, continuous-flow heaters or water-storage heaters
    • F24H1/22Water heaters other than continuous-flow or water-storage heaters, e.g. water heaters for central heating
    • F24H1/24Water heaters other than continuous-flow or water-storage heaters, e.g. water heaters for central heating with water mantle surrounding the combustion chamber or chambers
    • F24H1/26Water heaters other than continuous-flow or water-storage heaters, e.g. water heaters for central heating with water mantle surrounding the combustion chamber or chambers the water mantle forming an integral body
    • F24H1/263Water heaters other than continuous-flow or water-storage heaters, e.g. water heaters for central heating with water mantle surrounding the combustion chamber or chambers the water mantle forming an integral body with a dry-wall combustion chamber

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Thermal Sciences (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Heat-Exchange Devices With Radiators And Conduit Assemblies (AREA)
  • Incineration Of Waste (AREA)
  • Combustion Of Fluid Fuel (AREA)
  • Feeding And Controlling Fuel (AREA)

Description

——I rm KuuLUTUijULKAisu cao74 J®ii ra <”) UTHeeNINOSSKRIFT 0°?/4 ΓφΆ . C (45) rnt-rtti syonn : 11 05 1931 &r£]2$ Patent noddeist ^ ^ (51) Kv.ik?/int.a.3 F 24 H 1/28 SUOMI —FINLAND (21) P«t*nttlKtk.mu.-P»t«nt»M0knlni 77091^ (22) HtkwnJ*pliv« —Ameknlngidac 23.03.77 * * (23) AlkupUvt—GIM|h«tadt| 23.03.77 (41) Tullut lutklaak·! — Bllvlt offentllf 28 09 77
Patentti· ja rekisterihallitut .... ........ , ' (44) NlIrtlvilulptnoB ]· kuuLJullurttun pvm. —
Patent- och reglaterstyrelsen ' AnaAksn uttaid och wl.*krtft*n pubiicmd 30.01.8l (32)(33)(31) Pyy4*t*y «»*o«kmii—B^|pd prior»*·» 27.03.76
Saksan Liittotasavalta-Förbundsrepubliken Tyskiand(DE) P 2613186.2 (71)(72) Hans Viessmann, Im Hain, 3559 Battenberg/Eder, Saksan Liitto-tasavalta-Förbundsrepubliken Tyskland(DE) (7*0 Leitzinger Oy (5^) Lämmityskattila nestemäisille tai kaasumaisille polttoaineille - Värmepanna för vätskeformiga eller gasformiga bränslen
Keksinnön kohteena on lämmityskattila nestemäisille tai kaasumaisille polttoaineille, joka kattila muodostuu vesivai pasta, jonka sisäpuolelle on järjestetty sylinterimäinen polttokammio, jota ynpäröivät pa-lamiskaasukanavat ja jonka eteen on kytketty kääntökammio, jolloin palamiskaasukanavat on muodostettu kehän ympäri jaetuista, välimatkan päähän toisistaan vierekkäin järjestetyistä, poikkileikkaukseltaan suunnilleen U-muotoisista levyprofiileista, jotka ovat yhteydessä kokoomakammioon ja savukaasujen poistoputkeen ja jotka on kiinnitetty pitkittäishitsisaumoilla vesivaipan sisäseinämään.
Tämäntyyppinen lämmityskattila tunnetaan esim. DE-hakemusjulkaisusta 1 778 880. Tämä tunnettu kattila täyttää tosin lämmön hyväksikäytölle asetetut vaatimukset, mutta toisaalta käytännöllisessä toteutuksessa ja taloudellisessa valmistuksessa esiintyy huomattavia ongelmia, minkä vuoksi todennäköisesti tällaisia kattiloita ei ole myöskään voitu tuoda markkinoille. Tällöin mielenkiintoisia ovat varsinkin mainitun hakemusjulkaisun sovellutusmuodot, joissa lieriömäisen vaipan sisäseinämälle on asetettu U-muotoiset tai likimain U-muotoiset levyprofiilit ja hitsattu kiinni pitkin niiden naarojen reunoja. Toisaalta tällaisia kattiloita ei voida käyttää ilman vaikeuksia laajoilla lämpötila-alueilla, ei siis varsinkaan 2 58974 alhaisilla lämpötila-alueilla, esimerkiksi 30 - 60°C tällöin esiintyvien syöpymisvaarojen johdosta.
DE-kuulutusjulkaisusta 1 116 248 tunnetaan lämmityskattila, jossa U-muotoiset levyprofiilit lepäävät pöhjauumillaan vasten poltto-kammiovaippaa. Levyprofiilit sijaitsevat kuitenkin vettäjohtavassa sylinterimäisessä, polttokammion seinämää ympäröivässä rengasti-lassa.
Savukaasujen poiston poikkileikkauksen kokonaispinta-alan liian suurella jaoituksella syntyy suuret hitsauskustannukset yhdessä sen vaikeuden kanssa, että profiililevyjen välissä ei ole riittävää tilaa nitsaustyökalujen käyttämiseksi ja toisaalta tällöin varsinaista tulipesää kohti suunnatut U-profiileiden kantakohdat tulevat niin kapeiksi, osittain jopa teräviksi, että profiileiden hil-seilyvaaran johdosta täytyi asentaa suojaava tulipesäholkki ajatellen epäedullisten lämmönsiirto-olosuhteiden syntymistä. Jos sitä vastoin sallitaan sopivan suuret välitilat koneellisten hitsaustyö-kalujen käyttämiseksi, jotka nykyään tarjoavat vielä puolustettavissa olevan taloudellisen valmistuksen ainoan mahdollisuuden, niin savukaasujen poiston poikkileikkauksen kokonaispinta-ala tulee liian pieneksi ja vastaanotetut lämpömäärät eivät voi tulla enää riittävästi johdetuksi pois ainesväliseinien kautta. Tästä on seurauksena korkeat poistokaasulämpötilat ja hilseilyvaara, viimeksi mainittu varsinkin silloin, kun ei ole asennettu mitään erityistä tulipesä-holkkia, joka on voitu asentaa edellä esitettyihin ja aikaisemmin tunnettuihin sovellutusmuotoihin.
Vaikka kuumennuskaasujen poiston tällaisen sovellutusmuodon ajatus sinänsä on tunnettu mainittua laatua olevissa kattiloissa, nämä eivät tyydytä lainkaan taloudellisesti puolustettavissa olevan eikä käyttökelpoisen valmistusmahdollisuuden eikä tarpeeksi pitkän kestoajan vaatimuksia eikä lopuksi myöskään mahdollisimman optimaalisten lämmönsiirto-olosuhteiden ja edullisen syöpymisen eston vaatimuksia.
Niinpä keksinnön tehtävänä on parantaa aikaisemmin tunnettua ja edellä mainittua laatua olevia lämmityskattiloita siten, että mainitut vaatimukset voidaan toteuttaa ainakin likimain, ts. aikaansaada sellainen lämmityskattila, joka voidaan valmistaa taloudellisesti suurin piirtein koneellisesti, joka tyydyttää sekä jäähdytetyn että jäähdyttämättömän tulipesäholkin tapauksessa toiminnallisesti läm- 3 58974 mönsiirtovaatimukset ja jota tietyissä käyttövaiheissa muodostuvan lauhdeveden hallitsemisen ansiosta voidaan käyttää myöskin alhaisilla lämpötila-alueilla.
Tämä tehtävä ratkaistaan keksinnön mukaisella lämmityskattilalla siten, että U-muotoisten levyprofiilien pitkittäisreunat ovat taivutetut ulospäin ja levyprofiilit on niiden alkuperäistä leveyttä suurentamalla ja niiden alkuperäistä korkeutta pienentämällä tyssätty kohti sisäseinämää.
Tässä ratkaisussa U-profiileiden avoimella sivulla, josta ne on hitsattu kiinni, on siis ennalta määrätty leveys. Tulipesäholkkiin nähden ne ovat aluksi verraten kapeat, joten käytettävissä on suurempi välimatka seuraavaan profiiliin ja ne voidaan hitsata koneellisella hitsauspolttimella tarpeellisessa kaltevuuskulmassa kulmasaumalla.
Kun kaikki U-profiilit on hitsattu, tulee levy, joka myöhemmin muodostaa pyöristetyn sylinterimäisenkammion, puristimen alle. U-profiilit tyssätään ja puristustyökalulla, jolla puristus suoritetaan, tehdään U-profiilin pohja-alue eli profiilin harja huomattavasti leveämmäksi. U-profiileiden vapaa välimatka pohja-alueiden kohdalla puristusvaiheen jälkeen on vastaavasti pienempi ja tulipesän seinämää kohti suunnattu U-profiileiden pohjapinta on melkein kaksinkertainen.
Jäähdyttämättömallä, yksinomaan sisääntyönnetyllä ja puhdistustarkoi-tuksia varten helposti poistettavalla, ruukkumaisella, jaloterästä olevalla tulipesällä pienitehoista lämmityskattilaa varten on se etu, että poistettavien kuumennus- ja savukaasujen tulipesän hoikkia koskettavat pinnat ovat pienentyneet vastaavasti profiiliharjojen leventämisen vaikutuksesta, jolloin siis lämmönvastaanotto tulipesän hyvin kuumasta seinämästä poistettavien kaasujen välityksellä on pienentynyt vastaavasti.
Jos sitä vastoin kysymyksessä on kiinteästi asennettu, vedellä jäähdytetty tulipesä, kuten on tapaus suuritehoisissa kattiloissa, niin silloin tiiviisti nojaavat profiiliharjät tai -pohjat tarjoavat vastaavasti suuret lämmönsiirtopinnat, joiden kautta lämpö voi johtua hyvin pois.
Koska suhteellisen ohutta levyä olevat savukanavat kuumenevat hyvin nopeasti, myöskin syöpymisongelma on ratkaistu tällä alueella, sillä syövyttävä lauhdeneste ei pääse koskaan alempaan vetoalueeseen eikä voi 4 58974 kokoontua sinne, vaan höyrystyy uudelleen verraten nopeasti kuumien vetoprofiileiden pinnalla.
Jotta lämmönsiirto paranisi U-profiileista kammion seinämään ja samalla hitsauksen jälkeen suoritettu U-profiileiden tyssäys ei vaikuttaisi epäedullisesti hitsisaumoihin - ei saa syntyä mitään lovihalkeamia -U-profiileiden sivuhaarat on taivutettu reunoiltaan, joista ne hitsataan sisävaipan päälle kulloinkin 5-6 mm leveydeltä ulospäin. Tämän johdosta hitsauspäät (kolme tai neljä hitsauselektrodia on tavallisesti yhdistetty yhteen työkaluun) voidaan ohjata pystysuoraan akseliin nähden pienessä kaltevuuskulmassa hitsausta varten. Aluksi asetettujen U-profiileiden keskinäinen välimatka voidaan siten pienentää sopivaan määrään. Tällöin jyrkästi ohjattu hitsauspoltin sulattaa pitkälle menevästi U-profiileiden ennalta taivutetut reunat ja syntyy suuren poikkileikkauksen sekä suhteellisen suuren leveyden omaava sauma, minkä ansiosta toisaalta lämmönsiirto U-profUlista sisäseinänhän voimistuu huomattavasti yksinkertaiseen pienahitsiin verrattuna ja toisaalta sauma on hitsattu U-profiilin sisään niin paljon, että profiileita jälkipuristettaessa ei voi syntyä lovihalkeamia profiileiden sisäsivun hitsisaumaan, mikä on jo todistettu käytännössä.
Tässä keksinnön mukaisessa sovellutusmuodossa on siis toisaalta otettu huomioon valmistukseen nähden rakenteelliset vaatimukset, nimittäin siten, että aluksi profiileiden väliin jätetään riittävästi tilaa koneellisen hitsauksen mahdollistamiseksi, samalla kun toisaalta profiileita tyssäämällä suurennetaan niiden kantapintaa.
Lämmityskattila on tehty sopivimmin siten, että pelti- eli U-profiilit on asetettu tasomaiseksi levitetyn seinämän päälle, hitsattu siihen ja tyssätty, joka levy on taivutettu sylinteriksi ja hitsattu pitkittäis-hitsisaumalla, jolloin kanta-alueet on tyssätty sopimaan tulipesän vastaavasti käyristetyn seinämän kaarevuuteen.
Lauhdeveden muodostumista kattilassa käynnistyksen aikana ja kattilan toimiessa alhaisilla lämpötila-alueilla ei voida kokonaan välttää, mikä aikaisemmin otettiin huomioon siten, että kattilaan saatiin esimerkiksi palautussekoituksella ja tavallisemmin polttimen kytkennällä vastaavan energian vaihtelun tietty vähimmäislämpötila, ts. aikaisemmin estettiin kattilan toiminta näiden nykyään tavallisten lämpötilojen alapuolella.
5 58974 Tässä yhteydessä erittäin kriittisiä ovat kaikki välittömästi jäähdytetyt pinnat tai sellaiset pinnat, joiden kohdalle lauhdevettä voi kokoontua ja muodostaa säännöllisiä veden kokoutumia.
Sen tähden erittäin kriittisen savukaasujen kammion aluetta varten lämmityskattilaa on kehitetty edelleen siten, että U-profiileiden haarat on varustettu ainakin savukaasujen kokoomakammion kohdalla korvakemaisilla jatkeilla. Nämä korvakkeet kuumenevat profiiliainek-sessa tapahtuvan lämpövirran johdosta hyvin nopeasti, jolloin tässä kammiossa muodostuva lauhdevesi tulee välittömästi kosketukseen näiden kuumien jatkeiden kanssa ja höyrystyy nopeasti uudelleen.
Haitallisen lauhdeveden muodostumiseen koko vaiheeseen voidaan vasta-vaikuttaa lisäksi siten, että savukaasujen kokoomakammion seinämän kohdalla veden puoleinen seinämä on varustettu kattilan suojuksen sisällä olevaa vettä suojaavalla hoikilla, mitä selitetään vielä lähemmin.
Erään edelleenkehityksen mukaan asetettu tehtävä ratkaistaan myöskin siten, että seinämän muodostama sylinterimäinen kammio on sovitettu soikeaksi muodostetun kattilan suojuksen sisään epäkeskisesti alhaalle, minkä ansiosta kattilan alaosassa oleva kuumennettava vesimäärä tulee pienemmäksi ja voi kuumentua nopeammin.
Samassa mielessä keksinnön erään edullisen edelleenkehityksen muodostaa se, että tulipesän aukon eteen kääntökammioon on sovitettu sinänsä tunnettu, kattilan suojuksen vettäjohtavan sisätilan kanssa yhteydessä oleva, poltinta varten tarkoitetun aukon käsittävä, kuumennuskaasukana-viin luoksepääsyn avaava seinämä, jonka tulipesän aukkoa kohti suunnatulle pinnalle on asetettu vaakasuorasti kulkevia U-profiileja.
Kääntökammion pohjan kohdalle voi olla sovitettu syöpymisenkestävä jaloterästä oleva allas.
Keksinnön mukaista lämmityskattilaa voidaan käyttää liukuvalla lämpötilalla, ts. kattilan lämpötila voi olla sama kuin tosiasiallinen tarvelämpötila. Pienellä lämmöntarpeella kattilaa voidaan käyttää esimerkiksi lämpötilassa 30°C tai vieläkin alhaisemmassa lämpötilassa palamiskaasujen huomattavasti tiivistymättä kattilassa ja siten aiheuttamatta vahingollista syöpymistä, öljy- tai kaasupolttimella varuste- 6 58974 tulla kattilalla, jota voidaan käyttää liukuvalla lämpötilalla ilman, että syntyy huomattavaa kastepistesyöpymistä tai muodostuva lauhdevesi ei voi vaikuttaa vahingollisesti, saavutetaan huomattava etu, johon aina on pyritty, mutta jota vielä aikaisemmin ei ole saavutettu.
Keksinnön mukaista lämmityskattilaa sen edullisine edelleenkehityk-sineen selitetään lähemmin seuraavassa eräinä sovellutusesimerkkeinä viitaten oheisiin kaaviollisiin piirustuksiin, joissa:
Kuvio 1 esittää leikkausta päälle asetetuista levyprofiileista ennen niiden muotoilua.
Kuvio 2 esittää leikkausta päälle asetetuista levyprofiileista niiden muotoilun jälkeen.
Kuvio 3 esittää sivulta nähtynä muotoiltuja levyprofiileita.
Kuvio 4 esittää Levyprofiileilla varustetun lämmityskattilan poikkileikkausta.
Kuvio 5 esittää kuvion 4 mukaisen levyprofiileilla varustetun lämmityskattilan, jossa on jäähdyttämätön, ruukkumaisesti sisään-työnnetty tulipesäholkki, pituusleikkausta.
Kuvio 6 esittää poikkileikkausta kuvion 4 mukaisesta lämmityskattilasta, jossa on vesijäähdytetty tulipesä.
Kuvio 7 esittää erityisen sovellutusmuodon mukaisen lämmityskattilan poikkileikkausta.
Kuvio 8 esittää leikkausta kääntökammion kohdalta.
Kuvio 9 esittää U-profiileiden erästä erityistä sovellutusmuotoa.
Kuvioissa viitenumerolla 1 on merkitty levyprofiileiden 2 pitkittäis-reunoja, viitenumerolla 3 niiden kanta-alueita, viitenumerolla 4 niiden alkuperäistä leveyttä, viitenumerolla 5 sisäseinämää, jonka päälle levyprofiilit 2 asetetaan ja hitsataan, viitenumerolla 6 yksinomaan sisääntyönnettyä, jäähdyttämätöntä, ruukkumaista, sopivimmin jaloterästä olevaa tulipesäholkkia, viitenumerolla 7 vedellä suojattua holk- 58974 kia, viitenumerolla 8 profiilihaarojen 14 jatkeita, viitenumerolla 9 suojuksen 15 vettäjohtavaa sisätilaa, viitenumerolla 10 savukaasujen kokoomakammiota, viitenumerolla 11 savukaasujen poistoputkea ja viitenumerolla 12 sylinteriksi pyöristetyn sisäseinämän 5 pitkittäishdtsisaumaa.
Kuvion 1 mukaiset levyprofiilit 2 on muotoiltu ja asetettu sopivin välein vielä tasomaisen sisäseinämän 5 päälle.
Tällöin kuvioiden 1, 2 mukaan pitkittäisreunat ovat vähän taivutetut, millä aikaansaadaan profiileiden 2 välinen suurempi tila ja pitkittäis-hitsisaumat 13 voidaan tehdä vaikeudetta koneellisesti sulattamalla osaksi haarojen päät, jotka niiden verraten suuren poikkileikkauksen johdosta muodostavat hyvät lämmönjohtosillat, jolloin lämpöä voi ^ siirtyä haaroista 14 optimaalisesti vesijäähdytteiseen sisäseinältään 5 .
Mitä tulee ei-vesijäähdytteiseen tulipesäholkkiin 6 (kuv. 4, 5), ei olisi sopivaa, että levyprofiilit 2 jäisivät kuvion 1 muotoisiksi. Tästä syystä profiilit 2 tyssätään kuvion 2 mukaiseen muotoon, minkä johdosta tulipesäholkkia 6 kohti suunnatut avoimet poikkileikkaukset 4' pienenevät ja poistettavien savukaasujen välitön kosketus hoikin seinämän kanssa myöskin pienenee. Luonnollisestikaan tulipesäholkin 6 ei tarvitse olla ruukkumainen, vaan on myöskin mahdollista antaa sen olla takaa avoin, jolloin savukaasujen kokoomakammio 10 tulee kääntö-kammioksi ja savukaasut virtaavat levyprofiileiden 2 kautta takaa eteenpäin sitten sovitettuun, poistoputkella varustettuun savukaasujen kokoomakammioon.
Kuvion 6 mukaisen kattilan sovellutusmuodon, siis vesijäähdytteisen tulipesäholkin 6' tapauksessa, johon tulipesäholkkiin kantauumat 3 nojaavat kaarevuutensa ansiosta mahdollisimman tiiviisti saavutetaan kuvion 4 mukaiseen sovellutusmuotoon nähden se etu, että levitetyt kantauumat muodostavat suuremman lämmönsiirtopinnan jäähdytettyyn holkinseinämään nähden.
Edullisessa edelleenkehityksessä profiileiden 2 poistovirran puoleiset haarat 14 on varustettu kuvioiden 3, 9 mukaan jatkeilla 8, jotka ulottuvat savukaasujen kokoomakammioon lO suunnilleen sen takavuoraukseen 26 saakka, jolloin kuvion 9 mukaan jatkeiden 8 päät voivat olla varustetut tapeilla 8' jatkeiden ja takavuorauksen tukemiseksi keskinäistä siirtymistä vastaan. Tällaiset jatkeet 8 voidaan mahdollisesti tehdä 8 58974 myöskin kääntökammion 18 kohdalle.
Jotta lauhdeveden muodostumiseen nähden savukaasujen kokoomakammion 10 erittäin kriittinen alue ei joutuisi veden jäähdytysvaikutuksen alaiseksi, tässä alueessa seinämä 5 voidaan varustaa edullisesti veden puolella suojaavalla hoikilla 7, jonka sisätila esitetyn mukaan voi jäädä taaksepäin avoimeksi. Mikäli tässä alueessa muddostuu lauhdevettä, tämä tulee pakosta kosketukseen nopeasti kuumenevien jatkeiden 8 kanssa, tippuu näiden päälle, höyrystyy nopeasti uudelleen ja poistuu poistoputken 11 kautta.
Lauhdeveden muodostumisen mahdollisimman paljon vähentämiseksi kuvion 7 mukaan voidaan sovittaa sylinterimäiteen kammio 16 epäkeskisesti alhaalle sopivimmin soikean kattilan suojuksen 15’ sisään, minkä ansiosta alemmassa alueessa oleva vesimäärä pienenee ja tulee siten nopeammin kuumenemaan.
Mitä tulee muodostuneen lauhdeveden nopeaan höyrystymiseen, edellä mainitun mukaan jatkeet 8 voidaan järjestää myöskin kääntökammion 8 kohdalle (kuv. 8).
Tulipesän aukon 17 edessä oleva alue, joka joutuu voimakkaasti pois-virtaavien kuumennuskaasujen alaiseksi, voi olla varustettu sinänsä tunnetulla vettä ohjaavalla seinällä 22, jossa on aukko 20 polttimen ( ei esitetty) asentamiseksi, joka seinä kuvion 8 mukaan ylhäällä ja alhaalla on yhteydessä vettä ohjaavien listojen välityksellä suojuksen 15 vettäjohtavan sisätilan 9 kanssa. Listojen välissä on rengasrako, jonka kautta savukanavat ovat luoksepäästävissä puhdistusta varten, kun esittämättä jätetty sulkukansi on avattu.
Tämän seinän 22 lämmönalaiseksi joutuva pinta 23 on nyt varustettu myöskin vaakasuorassa suunnassa U-profiileilla, jotka kuumenevat myöskin nopeasti käynnistettäessä. Muodostunut lauhdevesi ei voi kulkea profiileiden 24 vaikutuksesta alaspäin, vaan se höyrystyy verraten nopeasti kuumenevien profiileiden 24 pinnalla.
Sen mahdollisuuden lisäksi, että myöskin kääntökammion 18 kohdalla profiileiden 2 haarat 14 on varustettu kuvion 5 mukaisilla jatkeilla 8, voidaan kääntökammion 8 pohja-alueeseen sovittaa sopivimmin jaloterästä oleva allas 25, joka estää tämän alueen syöpymisen.

Claims (9)

9 58974
1. Lämmityskattila nestemäisille tai kaasumaisille polttoaineille, joka kattila muodostuu vesivaipasta, jonka sisäpuolelle on järjestetty sylinteri.mäinen polttokammio, jota ympäröivät palamiskaasu-kanavat ja jonka eteen on kytketty kääntökammio, jolloin palamis-kaasukanavat on muodostettu kehän ympäri jaetuista, välimatkan päähän toisistaan vierekkäin järjestetyistä, poikkileikkaukseltaan suunnilleen U-muotoisista levyprof iilei.sta, jotka ovat yhteydessä kokoomakammioon ja savukaasujen poistoputkeen ja jotka on kiinni- " tetty pitkittäishitsisaumoilla vesivaipan sisäseinämään, tun nettu siitä, että U-muotoisten levyprofiilien (2) pitkittääs-reunat (1) ovat taivutetut ulospäin ja levyprofiilit on niiden alku-" peräistä leveyttä (4) suurentamalla ja niiden alkuperäistä korkeut ta pienentämällä tyssätty kohti sisäseinämää (5) .
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen lämmityskattila, tunnettu siitä, että levyprofiilit (2) on järjestetty hitsattuna ja tyssättynä tasomaiseksi levitetyn sisäseinämän (5) pintaan, jonka sisäseinä-män päätyreunat on sylinteriksi muotoilun jälkeen yhdistetty pitkit-täishitsisaumalla (12).
3. Patenttivaatimusten 1 ja 2 mukainen lämmityskattila, tunnet-t u siitä, että levyprofiilien (2) harjat on muotoiltu polttokam-mion (6) kaarevuutta vastaavaksi.
4. Patenttivaatimusten 1-3 mukainen lämmityskattila, tunnettu siitä, että levyprofiilien (2) haarat (14) on varustettu ainakin savukaasujen kokoomakammion (10) kohdalla korvakemai.si 11a jatkeilla (8).
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen lämmityskattila, tunnettu siitä, että jatkeiden (8) päät on varustettu kulloinkin viereistä jatketta (8) kohti suunnatulla taipeella (8').
6. Jonkin patenttivaatimuksista 1-5 mukainen lämmityskattila, tunnettu siitä, että si.säseinämä (5) on ympäröity kokoomakammion (10) alueella vesivaippaa rajoittavalla hoikilla (7).
7. Jonkin patenttivaatimuksista 1-6 mukainen lämmityskattila, jolla on ovaalin muotoinen kattilapesä, tu nnettu siitä, että poltto-kammio (6) ja levyprofiilit (2) on järjestetty epäkeskeisesti alas- 58974 10 päin siirrettynä.
8. Jonkin patenttivaatimuksista 1-7 mukainen lämmityskattila, tunnettu siitä, että polttimen puoleinen päätyseinämä on muodostettu sinänsä tunnetuksi vettä johtavaksi, seinämäksi (22), jonka sisäpintaan (23) on järjestetty vaakasuuntaisesta kulkevat U-profi ili.t (24).
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen lämmityskattila, tunnettu siitä, että sisäseinämään (5) kääntökammion (18) pohja-alueelle on järjestetty syöpymisen kestävää jaloterästä oleva allas (25).
FI770914A 1976-03-27 1977-03-23 Vaermepanna foer vaetskeformiga eller gasformiga braenslen FI58974C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2613186 1976-03-27
DE2613186A DE2613186C3 (de) 1976-03-27 1976-03-27 Heizungskessel für flussige oder gasformige Brennstoffe

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI770914A FI770914A (fi) 1977-09-28
FI58974B true FI58974B (fi) 1981-01-30
FI58974C FI58974C (fi) 1981-05-11

Family

ID=5973648

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI770914A FI58974C (fi) 1976-03-27 1977-03-23 Vaermepanna foer vaetskeformiga eller gasformiga braenslen

Country Status (17)

Country Link
US (1) US4109614A (fi)
AT (1) AT362903B (fi)
AU (1) AU514369B2 (fi)
BE (1) BE852908A (fi)
CA (1) CA1062976A (fi)
CH (1) CH620285A5 (fi)
DE (1) DE2613186C3 (fi)
FI (1) FI58974C (fi)
FR (1) FR2345671A1 (fi)
GB (1) GB1578639A (fi)
GR (1) GR61244B (fi)
IT (1) IT1084605B (fi)
LU (1) LU77010A1 (fi)
NL (1) NL7703027A (fi)
NO (1) NO141383C (fi)
SE (1) SE423929B (fi)
YU (1) YU37395B (fi)

Families Citing this family (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2721895C3 (de) * 1977-05-14 1979-10-31 Hans 3559 Battenberg Viessmann Stahlheizkessel für flüssige oder gasförmige Brennstoffe
DE2913205C2 (de) * 1979-04-03 1985-07-04 Interliz Anstalt, Vaduz Zweikammer-Heizkessel für Brennerfeuerung und Festbrennstoff-Feuerung
DE3144744C2 (de) * 1981-11-11 1984-04-12 Lafarge Réfractaires, 92542 Montronge Heizungskessel
CH657072A5 (de) * 1982-02-12 1986-08-15 Bera Anstalt Verfahren und gehaeuse zur fortschreitenden kuehlung eines heissen gasstroms.
DE3310343A1 (de) 1982-08-18 1984-03-15 SBS Heizkesselwerk, 4402 Greven Niedertemperaturkessel mit zylindrischer feuerraumzarge
DE3245082A1 (de) * 1982-12-06 1984-06-07 Herrmann, Klaus, 5840 Schwerte Heizkessel fuer zentralheizungsanlagen
FR2559311B1 (fr) * 1984-02-06 1986-04-25 Serel Electro Region Pays Loir Antenne parabolique destinee a la reception d'emissions de satellites geostationnaires
SE441778B (sv) * 1984-03-30 1985-11-04 Ctc Ab Vermepanna med ett cylindriskt vattenmagasin
DE3425667A1 (de) * 1984-07-12 1986-01-23 Hans Dr.h.c. 3559 Battenberg Vießmann Heizungskessel fuer fluessige und gasfoermige brennstoffe
AT389164B (de) * 1986-09-11 1989-10-25 Olymp Werk A Schwarz Ges M B H Heizkessel
PL169337B1 (pl) * 1992-03-05 1996-07-31 Fritz Schoppe Kociol plomienicowy PL PL PL
CA2430088A1 (en) * 2003-05-23 2004-11-23 Acs Engineering Technologies Inc. Steam generation apparatus and method
US7681536B2 (en) * 2007-03-22 2010-03-23 Patrick A. Kaupp Low maintenance fluid heater and method of firing same

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2123444A (en) * 1936-07-10 1938-07-12 Thibaudeau Joseph Edmond Boiler, furnace, or the like
US2751200A (en) * 1951-10-11 1956-06-19 Surface Combustion Corp Liquid heater
US2970812A (en) * 1956-06-14 1961-02-07 Richard W Kritzer Drum type heat exchanger
US3016893A (en) * 1959-05-29 1962-01-16 Brown Fintube Co Heater
US3120838A (en) * 1961-02-24 1964-02-11 Schiff & Stern Ges M B H Boiler for central heating systems and for preparing hot water

Also Published As

Publication number Publication date
AU2352877A (en) 1978-09-28
IT1084605B (it) 1985-05-25
FI770914A (fi) 1977-09-28
US4109614A (en) 1978-08-29
ATA204177A (de) 1980-11-15
SE423929B (sv) 1982-06-14
DE2613186C3 (de) 1979-03-22
GR61244B (en) 1978-10-12
FR2345671A1 (fr) 1977-10-21
CA1062976A (en) 1979-09-25
FI58974C (fi) 1981-05-11
YU79377A (en) 1983-04-27
SE7703248L (sv) 1977-09-28
BE852908A (fr) 1977-07-18
DE2613186A1 (de) 1977-10-06
NL7703027A (nl) 1977-09-29
CH620285A5 (fi) 1980-11-14
YU37395B (en) 1984-08-31
NO141383C (no) 1980-02-27
NO771064L (no) 1977-09-28
GB1578639A (en) 1980-11-05
FR2345671B3 (fi) 1980-01-11
NO141383B (no) 1979-11-19
AU514369B2 (en) 1981-02-05
DE2613186B2 (de) 1978-07-27
LU77010A1 (fi) 1977-07-22
AT362903B (de) 1981-06-25

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI58974B (fi) Vaermepanna foer vaetskeformiga eller gasformiga braenslen
US6026804A (en) Heater for fluids
EP1600708B1 (en) Method of producing a gas boiler, and gas boiler so produced
US7267083B2 (en) Condensing heat exchanger with double bundle of tubes
EP1243866B1 (en) Heat exchanger for a condensation boiler
US20060150927A1 (en) Dual function high efficiency water heater
FI61241C (fi) Vaermepanna foer flytande eller gasformigt braensle
CS214748B2 (en) Boiler for burning the liquid or gaseous fuels
KR100473083B1 (ko) 콘덴싱보일러의 열교환기
WO2001029488A2 (en) Pool heater with sinusoidal fin heat exchanger
JPH09133492A (ja) 熱交換器
FI111029B (fi) Lämmönvaihtoyksikkö ja käyttö
US10760820B2 (en) Condensing boiler
JP4205924B2 (ja) 給湯器用装置
CA1128386A (en) Boiler
JP7351781B2 (ja) 給湯装置
JP7153220B2 (ja) 熱交換器および温水装置
EP0122667A1 (en) Heat exchanger and central heating boiler comprising such a heat exchanger
RU2055274C1 (ru) Контактно-поверхностный газовый водонагреватель
KR200341663Y1 (ko) 가스보일러의 열교환기
JP2004347230A (ja) ガスボイラーの燃焼室
JP5912554B2 (ja) ヒートパイプ及び液体加熱装置
RU2597355C1 (ru) Жаротрубный многоходовый котел
GB2206189A (en) Finned heat exchanger tubes
KR20150134177A (ko) 현열 열교환기의 냉각장치

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: VIESSMANN, HANS