FI58203B - Elektronisk stroemkrets foer en motors taendstift - Google Patents

Elektronisk stroemkrets foer en motors taendstift Download PDF

Info

Publication number
FI58203B
FI58203B FI1956/73A FI195673A FI58203B FI 58203 B FI58203 B FI 58203B FI 1956/73 A FI1956/73 A FI 1956/73A FI 195673 A FI195673 A FI 195673A FI 58203 B FI58203 B FI 58203B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
resistor
capacitor
circuit
transistors
value
Prior art date
Application number
FI1956/73A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI58203C (fi
Inventor
Cesso Enio Di
Mario Totti
Original Assignee
Safe Electronic Systems
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Safe Electronic Systems filed Critical Safe Electronic Systems
Publication of FI58203B publication Critical patent/FI58203B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI58203C publication Critical patent/FI58203C/fi

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F02COMBUSTION ENGINES; HOT-GAS OR COMBUSTION-PRODUCT ENGINE PLANTS
    • F02PIGNITION, OTHER THAN COMPRESSION IGNITION, FOR INTERNAL-COMBUSTION ENGINES; TESTING OF IGNITION TIMING IN COMPRESSION-IGNITION ENGINES
    • F02P3/00Other installations
    • F02P3/06Other installations having capacitive energy storage
    • F02P3/08Layout of circuits
    • F02P3/0876Layout of circuits the storage capacitor being charged by means of an energy converter (DC-DC converter) or of an intermediate storage inductance
    • F02P3/0884Closing the discharge circuit of the storage capacitor with semiconductor devices

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Ignition Installations For Internal Combustion Engines (AREA)

Description

|Vff£Vl [B] (11) KUULUTUS,ULKA.SU COOAT
f@SA LJ ' } UTLÄGGNI NGSSKMFT 3 ° ^ υ C Patcntt’ *y",nne tty IC 12 1220 ^ Pa tent ci'.'d j? La t ^ ^ (S1) K».ik.3/int.a.3 P 02 P 3/08 SUOMI —FINLAND (21) P»t*mftak*im»-IWt*n»ökA>n| 1956/73 (22) H»k*ml*pilv* An*eknlr>(*d«f 18.06.73 * f ' * (23) ΑΙΙαιρβΜ—Glfclfh«t*dtg l8 Qg ^ (41) Tullut JulklMktl — Bltvlt affwtllg ^ 73 P»tanttl- j. rekisterihallitus (44) Nthtfvik,lFMnon „ kuuU|ultaliim
Patent- och refisterstyrelsen ' amMoa utiigd och utUkrHtan pubiicand 29 03 50 (32)(33)(31) Pyr*««y «tuoikAu*—b^ih priority 23
Italia-Italien(IT) 26lAU A/72 (71) Safe Electronic Systems S.A., Mauren, Liechtenstein(Ll); c/o Alessandro Villa, Chiasso, C.so S.Gottardo 33, Sveitsi-Schveiz(CH) (72) Enio Di Cesso, Milano, Mario Totti, Milano, Italia-Italien(lT) (7*0 Oy Heinänen Ab (5*0 Elektroninen virtapiiri moottorin sytytystulppien käyttämiseksi -Elektronisk strömkrets för en motors tändstift Tämä keksintö koskee elektronista virtapiiriä, jolla syötetään sähkövirtaa moottorin sytytystulppiin.
Tunnetaan useita tyyppejä elektronisia kapasitiivisia purkausvirta-piirejä, jotka säätävät moottorin kipinäsytytysjärjestelmää. Sellaisten virtapiirien eräs haittapuoli johtuu niiden suuresta sisääntulo-virrasta, joka toiminnan aikana on alueella n. 3-5 A ja joka johtaa joidenkin virtapiirissä olevien sähkökomponenttien ylikuumenemiseen. Tällaisia komponentteja ovat esim. muuntaja, transistorit ja tyristori jotka muodostavat osan samaa virtapiiriä. Tällainen ylikuumeneminen, ennen kaikkea moottorin suuremmilla kierrosluvuilla, johtaa ulos-tulotehon huononemiseen ja saattaa pitkän päälle katkaista sytytys-piirin toiminnan.
Tarkemmin sanottuna elektroninen kapasitiivinen purkausvirtapiiri, 2 5 8 2 O 3 jolla syötetään virtaa moottorin sytytystulppiin, koostuu voimalaitteesta, Josta saadaan suurjännitteistä (alueella n. 2^0-450 V) tasavir-taa. Voimalaitteen ulostulossa on kytketty tyristori ja kondensaattori rinnan samalla kuin tämä kondensaattori on kytketty sarjaan suurjänni-tepuolan kanssa syöttämään samaa virtaa moottorin sytytyotulppiin.
Koko toiminnan ajan on kondensaattori-puola-yksikkö Ja ilmeisesti myös voimalaitteen ulostulo toistuvasti oikosuljettuna hyvin lyhyitä aikoja. Tämä Johtaa toisaalta kondensaattorin purkautumiseen Ja toisaalta voimalaitteen läpi kulkevan virran suurenemiseen, mikä Johtuu sen oikosulkemisesta. Jo tunnettujen virtapiirien rakenteen vuoksi sekä voimalaitteen rakenneosat että asianomainen tyristori ylikuumenevat tämän virrankasvun vuoksi. j i
Moottorin sytytystulppaa syöttävässä virtapiirissä saadaan ensin I
positiivinen Jännitepiikki (joka käytetään hyödyksi sytytyksessä) j Jännitteen purkautuessa suurjännitesytytyspuolaan. Tätä positiivista j piikkiä seuraa välittömästi negatiivinen Jännitepiikki, millä ei ole j käyttöä sytytyksessä. On tehty yrityksiä saada tämä negatiivinen j Jännite kapasitiivisessa purkausvirtapiirissä takaisin käyttämällä tasasuuntaajaa, Joka muodostaa osan voimalaitteesta; mutta tällä tavoin on saatu takaisin ainoastaan pieni murto-osa tästä Jännitteestä, i i ' i
Tunnettujen virtapiirien lisähaitta on se, ettei niitä voida käyttää ! hyvin suurilla kierrosluvuilla toimivissa moottoreissa. Itse asiassa j niitä voidaan käyttää vain kierrosluvuilla 6000-8000 r/min toimivissa I moottoreissa, sillä suuremmilla kierrosluvuilla samat virtapiirit helposti vaurioituvat korjaamattomasta, koska tehon otto kasvaa kierrosluvun kasvaessa.
Tämän keksinnön päätarkoitus on saada aikaan elektroninen kapasitii-vinen purkausvirtapiiri, Jolla syötetään moottorin sytytystulppia ja jolla on hyvin pieni Itehon tarve (esim. noin 1,6-1,7 A kierrosluvulla 6000 r/min) suurillakin moottorin kierrosluvuilla.
Toisena tarkoituksena on saada aikaan edellä määritellyn kaltainen virtapiiri, jossa kun tyristori on oikosuljettu, voimalaitteen läpi kulkeva virta vähenee (sen sijaan, että se lisääntyisi tai edes pysyisi vakiona), verrattuna saman laitteen läpi kulkevaan virtaa ; kun tämä on suoraan kytketty paristoon ja moottori ei ole käynnissä, ! ts. kun sytytysavain on paikallaan kojelaudassa ja on sytytysasennossa ) 58203 kun taas moottori ei ole toiminnassa. Tämä tarkoittaa sitä, etxä voimalaitteen sekä siihen virtapiirin mukana liitettyjen sähköinen rakenneosien i.v.cnominen on moottorin käydessä käytännöllisen Lj katsoen olematonta.
Eräänä keksinnön tarkoituksena on saada aikaan virtapiiri, jossa suurjännitepuolassa ilmenevä negatiivinen jännitepiikki saadaan lähes täysin käytettyä purkautuneen kondensaattorin uudelleen varaamisessa huomattavasti tehokkaammin kuin mitä on tähän asti ollut mahdollista jo tunnetuissa virtapiireissä ja näin saada hyvin pieni tehon tarve.
Eräänä keksinnön tarkoituksena on saada aikaan virtapiiri, jota voidaan käyttää elektronisilla kierroslukumittareilla varustetuissa " moottoreissa ja joka pystyy toimimaan oikein silloinkin kun moottori pyörii hyvin suurella kierrosluvulla esim. 12 000 r/min tai enemmän.
Vielä eräänä keksinnön tarkoituksena on saada aikaan sytytysvirta-piiri, joka vieläpä troopillisessa ilmastossa ja epätavallisen ankarissa ja pitkällisissä käyttöolosuhteissa ei joudu ylikuumenemisen alaiseksi ja näin säilyttää toimintaominaisuutensa lähes muuttumat-
toininfl, I
Keksinnön mukainen elektroninen virtapiiri moottorin sytytystulppien käyttämiseksi käsittää syöttötehostimen, joka on kytketty kapasitiiviseen purkausvirtapiiriin, jossa on tyristori ja kondensaattori ja joka puo- .
i lastaan voidaan kytkeä sen sähköisen virtapiirin suurjännitepuolaan, ; jonka kautta energia syötetään sytytystulppiin. Mainittu syöttötehostin on kytketty tasavirtalähteeseen, joka käsittää kahden vastuksen ja yhden kondensaattorin muodostaman kokonaisuuden, johon osan samasta syöttötehos timesta muodostavien transistorien kannat on liitetty. Lisäksi | keksinnön mukainen virtapiiri käsittää induktorin, joka on sijoitettu j mainitun tasavirtalähteen positiivisen navan ja sytytystulppiin ener- \ giaa syöttävän sytytyspiirin katkaisijan väliin. Tunnusomaista keksinnön 1 mukaiselle virtapiirille on se, että mainitun tasavirtalähteen kanssa sarjaan on kytketty vastus, jonka rinnalle on kytketty ainakin yksi diodi, että syöttäjään kuuluvan muuntajan primääri käämityksen ja reaktori käämi tyksen kierrosten suhde on alueella noin 1,6:1 - 2,7:1 ja että mainitut vastus ja ainakin yksi diodi on järjestetty avustamaan mainitun kahdesta vastuksesta ja yhdestä kondensaattorista muodostuvan kokonaisuuden toimintaa niinä aikajaksoina, jolloin kapasitiivisen pur-kauspiirin tyristori on virtaa johtamaton syötetyn energian vähentämiseksi mainittuina aikajaksoina ja piirin ylikuumenemisen estämiseksi.
58203
On edullista käyttää diodia yhdistämään mainitun knhden vastuksen ja transistorien kantojen polarointikondensaattorin muodostamaa kokonaisuutta ja syöttöboosterin tasavirtalähteen positiiviseen napaan liitettyä johtoa.
Keksintö tuodaan esille seuraavassa selityksessä sen edullisimman toteutusmuodon avulla käyttämällä liitteenä olevaa piirrosta, jossa on esitetty elektroniseen virtapiirin langoituspiirros. Sekä selitys että piirros ovat annettu esimerkkinä ilman rajoittavaa tarkoitusta.
Piirroksessa esitetty virtapiiri koostuu syöttötehostimesta, joka on kytketty kapasitiiviseen purkausvirtapiiriin. Mainittu syöttötehostin on esitetty piirroksessa katkoviivan alapuolella ja kaksi napaa 1 ja 2 voidaan liittää pienjännitteiseen tasavirtalähteeseen, esim. akkuun (paristoon), jollaisella kaikki autot on varustettu. Erityisesti napa 1 on suunniteltu kytkettäväksi mainitun akun positiiviseen napaan.
Kapasitiivinen purkausvirtapiiri on esitetty katkoviivan yläpuolella piirroksen yläosassa ja sen sisääntulo- ja ulostulojohdot, jotka on osoitettu viitenumeroin 3 ja vastaavasti 4» voidaan yhdistää moottorin, johon virtapiiri on tarkoitus liittää, syöttöpiirin suurjännitepuolan napoihin.
Syöttötehostin koostuu tehostinmuuntajjasta, jonka primääri käämitys 5 on yhdistetty transistoreihin Tl ja vastaavasti T2 ja reaktanssi-käämityksestä 6, jolla sytytetään värähtely, mikä johtaa vaihtojännitteen syntymiseen sekundäärikäämitykseen 7. Tällä jännitteellä, sen jälkeen kun se on tasasuunnattu diodien D1, D2, D3 ja D4 muodostamat]a sillalla, varataan kondensaattori C3, joka muodostaa osan kapasitii-vista purkausvirtapiiriä. Syöttötehostimen transistorien T1 ja T2 kantojen polarointi saadaan aikaan vastuksilla R1 ja R2 ja kondensaattorilla C1 muuntajan reaktanssikäämityksen 6 kautta.
Pariston muodostaman tasavirtalähteen positiiviseen napaan johtavan syöttötehostimen liitejohdon 1 kanssa sarjaan on kytketty vastus R3, jonka kanssa on vuorostaan kytketty rinnan kaksi diodia D5 ja D6.
Osien R3, D5 ja D6 muodostamalla kokonaisuudella on erittäin tärkeä tehtävä auttaa osien R1, R2 ja C1 muodostamaa kokonaisuutta silloin, 5 58203 kun tyristori (muodostaa osan käsiteltävästä virtapiiristä ja jonka toiminta tullaan selittämään myöhemmin) on epäjohtava, jolloin syöttö-tehostimen tehontarve vähenee n. 70-100 mA:iin; näin ollen syöttöboos-terin suuri tehontarve estetään sen osalla niiden jatkuvasti toistuvien jaksojen aikana, jolloin se on oikosuljettuna. Tällä tavoin saavutetaan huomattava tulos, ts. virtapiirin, erityisesti transistorien T1 ja T2 ylikuumeneminen, muuntajan palaminen jne. jne. estyy.
Syöttötehostimen virtapiiri sisältää myös kondensaattorin C2, joka toimii interferenssisuodattimena sekä sisääntulo- että ulostulopäissä, ja diodin D7, joka on kytketty tasavirran syöttöjohtojen väliin tai täsmällisesti sanottuna navan 1 ja transistorien T1 ja T2 kannat polarisoivan kokonaisuuden, ts. vastusten T1 ja T2 sekä kondensaattorin C1 muodostaman kokonaisuuden väliin.
Mainitun diodin D7 läsnäolo virtapiirissä ei ole oleellista virtapiirin tehokkaan toiminnan vuoksi; kuitenkin on havaittu, että diodin D7 ollessa piirissä saavutetaan transistorien T1 ja T2 parempi tehokkuus ennen kaikkea korkeissa lämpötiloissa. Varsinkin kun virtapiirissä tapahtuu liian suuri lämpötilan nousu, esim. kun ylitetään lämpötila 80°C, saman virtapiirin toimintaominaisuudet - jotka muutoin kärsisivät-pysyvät muuttumattomina diodin D7 ansiosta. Tosiaankin kun lämpötila nousee, pienenee diodin D7 resistanssi, mikä johtaa transistorien T1 ja T2 kannoilla olevan polarisaatiojännitteen nousuun lämpötilan nousun ^ mukana, kun transistorit T1 ja T2 tehdään epäjohtaviksi tyristorin avulla (mikä selitetään tarkemmin jäljempänä). Näin ollen transis- · torien T1 ja T2 kautta kulkeva virta vähenee, jolloin haitallinen j
ylikuumeneminen estyy. Joka tapauksessa on hyvä tuoda esille,että I
diodin D7 läsnäolo on välttämätöntä vain poikkeuksellisissa tapauksissa, esim. kun virtapiiriä käytetään hyvin korkeissa ympäröivissä lämpötiloissa, suurilla purkaustaajuuksilla ja suurilla sisääntulo-tehoilla.
Kapasitiivinen purkausvirtapiiri, joka on esitetty piirroksen yläosassa, on muodostettu siten, että se purkaa syöttötehostimesta saadun ja kondensaattoriin C3 varastoidun energian, u1ostulojohtojen 3 ja 4 kautta moottorin sytytysjärjestelmän suurjännitepuolaan, johon sähköinen virta- piiri on liitetty: Mainittua energian purkamistoimintaa suorittaa j 6 58203 tyristori, jota käytetään ohjauselektrodillaan, jolle ajetaan käänteinen tai negatiivinen perusjännite (bias) suuruudeltaan puolesta täyteen syöttötehostimen antamasta jännitteestä.
Tällainen perusjännite tyristorin ohjauselektrodille saadaan kahden vastuksen R4 ja R5 ja kondensaattorin C4 avulla.
Ohjauspulssi tyristoria varten saadaan kelan L induktiivista vaikutuksesta, tämän kelan ollessa kytkettynä syöttöjännitteen positiivisen navan ja maan G välille platinakärjen tai liikuteltavan sytytyksen-jakajaan kuuluvan kytkimen kautta, joka muodostaa osan sen moottorin energian syöttölaitteesta, johon sähköinen virtapiiri on liitetty.
Yllä mainitun platinakärjen tai kytkimen 8 toiselle puolelle näin syntynyt positiivinen pulssi, joka on syntynyt kelan L vuoksi sinä hetkenä kun kärjet on vedetty erilleen toisistaan, ts. kun ne on irroitettu, virtaa vastuksen R6, diodin D8 ja kondensaattorin C5 muodostaman kokonaisuuden kautta ja syötetään tyristorin ohjauselektrodille tehden tyristorin epä johtavaksi mistä seuraa kondensaattorin C3 purkautuminen.
Tyristorin sähköinen veräjöinti tapahtuu välittömästi kelan L lähettämän pulssin lopussa; sellaista välitöntä toimintaa auttaa tehokkaasti käänteinen perusjännite, joka on tyristorin ohjauselektrodilla.
Virtapiiriin kuuluu myös vastus R7 ja kondensaattori Co, joiden avulla suodatetaan ja erotetaan sähköisesti pienjännite, jota käytetään tyristorin perusjännitteenä ja kelan L syöttämiseen.
Sama virtapiiri käsittää myöskin kondensaattorin C7 ja vastuksen R8, jo ka on kytketty sarjaan ja joilla on tehtävänä vaimentaa kondensaattorin C3 purkautuessa moottorin energian syöttöpiiriin kuuluvassa suur— jännitepuolassa syntyviä ylijännitepiikkejä ja näin estää tyristorin vaurioitumiset; samalla edistetään kondensaattorin C3 uudelleen varautumista diodien D1, D2, D3 ja D4 muodostaman sillan kautta.
Lopuksi on mainittava, että kapasitiivinen purkausvirtapiiri myös sisältää vastuksen R9, kuten piirroksessa on näytetty.
5 8 2 0 3 7
Sulkemalla virtapiiri, jonka kautta energia syötetään syöttötehosti-rneen, energialähteeseen, jona voi olla matalajännitelähde, kuten 12 V autonakku, napojen 1 ja 2 kautta, mainittu jännite joutuu syöttötehos-timen muuntajaan, kantapiirin muodostaviin osiin R1, R2 ja C1 ja tran-sistoreihin T1 ja T2 mainitun muuntajan primäärikäämityksen kautta. Jännite kulkee osien D5, D6 ja R3 muodostaman kokonaisuuden poikki aiheuttaen syöttötehostimen värähtelevän toiminnan ja tuottaa jännitteen, mikä vaaditaan kondensaattorin C3 varaamiseen, diodisillan Dl, D2, D3 ja D4 ulostulossa.
Heti kun platinakärjet 8 toimivat, ts. kun ne aukaistaan ja suljetaan, lähtee pulssi tyristoriin , joka näin muuttuu epä johtavaksi ja aiheuttaa siten kondensaattorin C3 purkautumisen moottorin syöttöpiirin " suurjännitepuolaan.
Erityisesti on huomattava, että kun syöttöjännite on 12V navoissa 1 ja 2 ja käytetään germaniumtransistoreja T1 ja T2, vastuksen R3 arvo on oltava alueella n. 3-8/1 ja mieluummin n. 5-6A . Tässä on hyvä huomauttaa, että mainittu vastus on mahdollista kytkeä irti kolmella tai useammalla diodilla, mieluummin kuin ainoastaan kahdella diodilla D5 ja D6, kuten piirroksessa.
Jälleen edellä olevan olettamuksen perusteella muuntajan primäärikäämityksen 5 ja reaktiivisen käämityksen 6 kierroslukujen suhde on alueella n. 1,6/1 - 2,7/1 ja edullisimmin alueella n. 2/1 - 2,1/1. Vastuksen R2 arvo onkineella n. 22-56A. ja edullisimmin n. 33 Π. , kun taas vastuksen R1 arvo on n. 600-1200 Oi, edullisimmin n. 8200. Kondensaattorin C2 arvo on alueella n. 1-8pF ja edullisimmin n. 3-5 j-iF.
Vaadittu sähköisen sytytysvirtapiirin hyvä hyötysuhde voidaan saavuttaa, vieläpä mitä vaikeimmissa toimintaolosuhteissa ja korkeissa ympäröivissä lämpötiloissa, ainoastaan kun esitetyn sähköisen virtapiirin rakenneosilla on edellä ilmoitetut arvot ja kun perustana on oletus, että syöttö tapahtuu 12 V:lla ja erityisesti, että piirissä on osien D5, D6 ja R3 muodostama kokonaisuus.
Kelan L induktanssi, jonka olemassaolo on oleellista vain kun moottori, johon on liitetty keksinnön mukainen virtapiiri, on varustettu elektronisella kierroslukumittarilla, mutta joka on joka tapauksessa hyödyllinen antamalla suuren negatiivisen napaisuuden tyristori lie , pitäisi 58203 ο olla alueella n. 70 - 280 mH ja edullisimmin n. 180 mil. Tämän kelan käämityksen pitäisi olla edullisimmin mehiläiskcnno- tai hilatyyppiä.
Vastuksen R8 arvo pitäisi olla alueella n. 200-800/7 ja edullisimmin n. 470/1 kun taas kondensaattorin C7 arvo pitäisi olla alueella 8000-30000 pF ja edullisimmin n. 22000 pF.
Lopuksi annetaan erityinen maininta sille piirteelle, että tyristori saa suhteellisen suuren negatiivisen perusjännitteen, joka saadaan piirissä olevien vastusten R4 ja R5 vuoksi. Tyristorille saadaan siis perusjännite, joka on yhtä suuresta puoleen syöttäjälle annetusta jännitteestä, jonka oletettiin olevan 12 V.
Mikäli taas napoihin 1 ja 2 syötetään 12 V tasajännitettä ja kun transistorit ovat piityyppiä, vastuksen R3 arvo pitäisi olla alueella n. 0,05-8 fl ja mieluimmin n, 0,1-6/7 kun taas vastuksen R1 pitäisi olla alueella n. 200-120011. , mieluimmin 300-800/7 ja vastuksen R2 n. 10-56 0 , mieluimmin 15-33/7 · Kelan L induktanssin pitäisi taas päinvastoin olla alueella n. 20-280 mH ja mieluimmin alueella n.
70-180 mH.
Monet ja tyhjentävät kokeet, joihin virtapiiri on alistettu, ovat osoittaneet, että kaikki tämän selityksen johdanto-osassa esitetyt seikat on saavutettu täysin.

Claims (5)

9 PAT Η\ΐ I T1VAAT1MUKSET 58203
1. Elektroninen virtapiiri moottorin sytytystulppien käyttämiseksi, joka käsittää syöttötehostimen, joka on kytketty kapasitiiviseen purkausvirtapiiriin, jossa on tyristori ja kondensaattori ja joka puolestaan voidaan kytkeä sen sähköisen virtapiirin suurjännitepuo-laan, jonka kautta energia syötetään sytytystulppiin, ja joka syöttö-tehostin on kytketty tasavirtalähteeseen, joka käsittää kahden vastuksen (R1,R2) ja yhden kondensaattorin (C1) muodostaman kokonaisuuden, johon osan samasta syöttötehostimesta muodostavien transistorien (T1.T2) kannat on liitetty, ja joka elektroninen virtapiiri käsittää edelleen induktorin (L), joka on sijoitettu mainitun tasavirtalähteen positiivisen navan ja sytystulppiin energiaa syöttävän sytytyspiirin katkaisijan väliin, tunnettu siitä, että mainitun tasavirtalähteen kanssa sarjaan on kytkettu vastus (R3), jonka rinnalle on kytketty ainakin yksi diodi (D5,D6), että syöttäjään kuuluvan muuntajan primääri käämityksen ja reaktorikäämityksen kierrosten suhde on alueella noin 1,6:1 - 2,7:1 ja että mainitut vastus (R3) ja ainakin yksi diodi (D5,D6) on järjestetty avustamaan mainitun kahdesta vastuksesta C R1,R 21 ja yhdestä kondensaattorista (C1) muodostuvan kokonaisuuden toimintaa niinä aikajaksoina, jolloin kapasitiivisen purkaus-piirin tyristori on virtaa johtamaton syötetyn energian vähentämiseksi mainittuina aikajaksoina ja piirin ylikuumenemisen estämiseksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen elektroninen virtapiiri, tunnettu siitä, että mainitun tasavirtalähteen positiivisen navan ja kahden vastuksen (R1,R2) ja kondensaattorin (C1) muodostaman koko- ^ naisuuden, johon transistorien (T1,T2] kannat on liitetty, välille on kytketty diodi (D7), joka lisää mainittujen transistorien tehokkuutta varsinkin korkeammissa lämpötiloissa.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen elektroninen virtapiiri, jossa tasavirtalähteen jännite on 12 V ja jossa syöttäjän transistorit ovat pii-tyyppiä, tunnettu siitä, että vastuksen (R1) arvo on n. 200-2000Π , vastuksen (R2) arvo on n. 10-56/Ί , vastuksen (R3) arvo on n. 0,05-8/1 ja kondensaattorin (C1) kapasitanssi on n. 1-8 piF.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen elektroninen virtapiiri, jossa tasavirtalähteen jännite on 12 V ja jossa syöttäjän transistorit ovat ger-maniumtyyppiä, tunnettu siitä, että vastuksen (R1) arvo on n. 300-800/1 , vastuksen (R2) arvo on n. 15-33/2 , vastuksen (R3) arvo on n. 0,1-6/2 ja kondensaattorin (C1 ) kapasitanssi on n. 3-5 |xF. 10 58203
5. Patenttivaatimusten 1,3 ja 4 mukainen elektroninen virtapiiri, tunnettu siitä, että tasavirtalähteen positiivisen navan ja sytytyksen katkaisijan väliin on sijoitettu kela (L), jonka induktanssi on alueella n. 70-1Θ0 mH. 11 58203 FATlMTnRAV
FI1956/73A 1972-06-23 1973-06-18 Elektronisk stroemkrets foer en motors taendstift FI58203C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
IT26144/72A IT959941B (it) 1972-06-23 1972-06-23 Circuito elettronico per l alimen tazione della corrente elettrica alle candele di un motore a scoppio
IT2614472 1972-06-23

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI58203B true FI58203B (fi) 1980-08-29
FI58203C FI58203C (fi) 1980-12-10

Family

ID=11218737

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI1956/73A FI58203C (fi) 1972-06-23 1973-06-18 Elektronisk stroemkrets foer en motors taendstift

Country Status (26)

Country Link
US (1) US3903861A (fi)
JP (1) JPS4950333A (fi)
AR (1) AR202102A1 (fi)
AT (1) AT327616B (fi)
AU (1) AU474935B2 (fi)
BE (1) BE798868A (fi)
BR (1) BR7304649D0 (fi)
CA (1) CA1005856A (fi)
CH (1) CH577629A5 (fi)
CS (1) CS171285B2 (fi)
DD (1) DD105290A5 (fi)
DE (1) DE2317988C3 (fi)
DK (1) DK139915B (fi)
ES (1) ES416446A1 (fi)
FI (1) FI58203C (fi)
FR (1) FR2199808A5 (fi)
GB (1) GB1412205A (fi)
IL (1) IL42751A (fi)
IT (1) IT959941B (fi)
NL (1) NL7304691A (fi)
RO (1) RO89668A (fi)
SE (1) SE394725B (fi)
SU (1) SU569294A3 (fi)
TR (1) TR17699A (fi)
YU (1) YU35286B (fi)
ZA (1) ZA734271B (fi)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4136659A (en) * 1975-11-07 1979-01-30 Smith Harold J Capacitor discharge ignition system
DE3131844A1 (de) * 1981-08-12 1983-04-14 Peter 2000 Hamburg Sturzrehm Kondensatorzuendanlage fuer verbrennungsmotore
JPS5888468A (ja) * 1981-11-24 1983-05-26 Nissan Motor Co Ltd 内燃機関の点火装置
CN116085162B (zh) * 2023-04-10 2023-06-13 无锡全裕电子科技有限公司 一种锂电池作为电源的高压清洗车点火管理系统

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB1107021A (en) * 1965-03-10 1968-03-20 Lucas Industries Ltd Spark ignition systems for internal combustion engines
US3487822A (en) * 1967-11-29 1970-01-06 Motorola Inc Capacitor discharge ignition system
US3546528A (en) * 1968-01-24 1970-12-08 Rca Corp Capacitor discharge ignition circuit
US3599616A (en) * 1968-08-22 1971-08-17 Nippon Denso Co Ignition system for internal combustion engines
US3552368A (en) * 1968-11-08 1971-01-05 Gen Motors Corp Current responsive converter circuit
US3722489A (en) * 1969-03-13 1973-03-27 Howard Ass Inc Electronic relay and ignition system utilizing same
DE1952603C3 (de) * 1969-10-18 1978-09-28 Robert Bosch Gmbh, 7000 Stuttgart Zündeinrichtung für Brennkraftmaschinen
US3658044A (en) * 1970-12-08 1972-04-25 Alden L Safstrom Capacitor discharge ignition system
US3699940A (en) * 1971-07-14 1972-10-24 Motorola Inc Initiation circuit for a capacitor discharge ignition system
BE791546A (fr) * 1971-11-23 1973-03-16 Brunswick Corp Generateur d'impulsions pour systemes d'allumage de moteurs a combustion interne
US3808513A (en) * 1972-04-21 1974-04-30 Texaco Inc Ignition system including dc-ac inverter
US3818885A (en) * 1973-02-20 1974-06-25 Texaco Inc High-frequency continuous-wave ignition system

Also Published As

Publication number Publication date
YU168873A (en) 1980-04-30
US3903861A (en) 1975-09-09
YU35286B (en) 1980-10-31
DE2317988A1 (de) 1974-01-17
DK139915B (da) 1979-05-14
ATA500573A (de) 1975-04-15
BE798868A (fr) 1973-08-16
DE2317988C3 (de) 1978-06-29
IT959941B (it) 1973-11-10
TR17699A (tr) 1975-07-23
SU569294A3 (ru) 1977-08-15
SE394725B (sv) 1977-07-04
DD105290A5 (fi) 1974-04-12
CH577629A5 (fi) 1976-07-15
CS171285B2 (fi) 1976-10-29
ZA734271B (en) 1974-06-26
JPS4950333A (fi) 1974-05-16
AU5719373A (en) 1975-01-09
DK139915C (fi) 1979-10-08
AT327616B (de) 1976-02-10
IL42751A0 (en) 1973-10-25
AU474935B2 (en) 1976-08-05
GB1412205A (en) 1975-10-29
BR7304649D0 (pt) 1974-08-15
AR202102A1 (es) 1975-05-15
RO89668A (ro) 1986-06-30
FR2199808A5 (fi) 1974-04-12
ES416446A1 (es) 1976-03-01
FI58203C (fi) 1980-12-10
CA1005856A (en) 1977-02-22
IL42751A (en) 1976-06-30
NL7304691A (fi) 1973-12-27
DE2317988B2 (de) 1977-10-27

Similar Documents

Publication Publication Date Title
KR870007605A (ko) Fet를 사용한 스위칭회로
US3530366A (en) Magneto systems
FI58203B (fi) Elektronisk stroemkrets foer en motors taendstift
GB1369812A (en) Battery charging systems for road vehicles
KR890004934A (ko) 전동 파워 스티어링 장치
US3260891A (en) Integrated transistorized ignition control system
JP4327713B2 (ja) 電気機械における制御電子装置に給電するための回路装置
IT1270142B (it) Dispositivo per l'alimentazione di carichi elettrici e del circuito di accensione di motori a scoppio di veicoli a motore
GB1288814A (fi)
KR980006676A (ko) 점화시스템
JPS58211563A (ja) 内燃機関用無接点点火装置
CN1141493C (zh) 离子效应点火控制装置
CN2232986Y (zh) 储能式汽车电子点火器
JP2006348898A (ja) エンジン始動装置
CN2052445U (zh) 一种无触点式电子点火器
JP2569844B2 (ja) コンデンサ放電式内燃機関用点火装置
CN1282840A (zh) 发动机电子点火器
SU1749534A1 (ru) Электронна система зажигани
ES2188396A1 (es) Metodo de elevacion de voltaje generado para generador.
KR910002004B1 (ko) 내연기관용 콘덴서 방전형 점화장치
JPS61255272A (ja) 内燃機関用点火装置
JPS6139508B2 (fi)
JPS6128054Y2 (fi)
JPS6210471A (ja) 内燃機関用無接点点火装置
JPS6172875A (ja) 内燃機関用無接点点火装置