FI56998B - Av strao framstaellt haollfast omslagspapper och foerfarande foer framstaellning av detsamma - Google Patents

Av strao framstaellt haollfast omslagspapper och foerfarande foer framstaellning av detsamma Download PDF

Info

Publication number
FI56998B
FI56998B FI213473A FI213473A FI56998B FI 56998 B FI56998 B FI 56998B FI 213473 A FI213473 A FI 213473A FI 213473 A FI213473 A FI 213473A FI 56998 B FI56998 B FI 56998B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
straw
paper
web
fibers
pulp
Prior art date
Application number
FI213473A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI56998C (fi
Inventor
James Wade Emerson
Original Assignee
Clupak Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Clupak Inc filed Critical Clupak Inc
Application granted granted Critical
Publication of FI56998B publication Critical patent/FI56998B/fi
Publication of FI56998C publication Critical patent/FI56998C/fi

Links

Description

»I r-1 KUULUTUSJULKAISU _ΛΛΛ TOSTa ^ (11) UTLÄGGNINGSSKRIFT S6 99 8 C (45) Patentti ayönnetty 12 05 1930 Patent meddelat ’ (51) Kv.lk.VInt.CI.* D 21 H 5/14 213U/73 SUOMI —FINLAND (21) PM*nttlh»k«nu* — Patantansökning (22) HakemitpUvi — AntBknlngtdag 03·07·73 (23) AlkupUvi —GiMghttsdag 03-07*73 (41) Tullut luikituksi — Blivlt offuntllg 0U. 01.7^
Patentti- ja rekisterihallitut , . , _ , , (44) Nihtivikslpwon ja kuuL|ulkalsun pvm. — on m An
Patent oeh registerstyrelsen Ansökan utlagd och utl-skrifttan publkarad ^ (32)(33)(31) Pyydetty etuoikeus—Begird prioritet 03-07-72 USA(US) 268508 (71) Clupak, Iiic., 530 Fifth Avenue, New York, N.Y. 10036, USA(US) (72) James Wade Emerson, Hazlet, New Jersey, USA(US) (7*0 Berggren Oy Ab . (5*0 Luja, oljesta tehty käärepaperi ja menetelmä sen valmistamiseksi -Av strä framställt h&llfast omslagspapper och förfarande för fram-ställning av detsamma
Esillä oleva keksintö koskee olkipaperia ja menetelmää olki-paperin valmistamiseksi, jolla paperilla on hyvä energian absorp-tiokyky ja hyvä repäisyvastus. Tarkemmin määriteltynä keksintö koskee sellaista olkipaperia, joka sisältää olkikuituja ja havupuukuituja ja joka sopii käytettäväksi korkealujuisena pakkauspaperina ja korkealujuisten, useampikerroksisten paperisäkkien valmistamiseksi, jossa paperissa suurin osa olkikuiduista on pituudeltaan 0,70-4,00 mm, olkikuitujen ollessa mielivaltaisesti ja pääasiallisesti yhdenmukaisesti sekoitettuina havupuumassakuituihin ja sellaista menetelmää tämän olkipaperin valmistamiseksi, jossa leikattua olkea syötetään keittimeen, keittoliuosta annostellaan oljen sekaan, olkiliuos-ta keitetään paineessa ja tulistetun höyryn läsnäollessa, olki pusketaan, jäteliuos poistetaan, havupuusellua sekoiteaan olkeen, ja sekoitetaan keittomassaksi, keittomassa johdetaan rainausviiralle ja kuljetetaan rainausviiralla imun vaikutuksen alaisena.
Olkipaperi on ollut tunnettu vuosisatoja ja sitä on käytetty laajalti vaihtelevissa kaupallisissa sovellutuksissa. Olkipaperit ryhmitetään tavallisesti kahteen pääluokkaan. Toisen luoka muodostaa heinän oljista tehty paperi. Toisen luoka taas muodostaa paperi, joka on tehty viljan oljista kuten vehnän, riisin ja rukiin oljista. Tässä selityksessä rajoitutaan viljan olkiin, joskin monia selite- 2 5 G 39 ε tyistä menetelmävaiheista voidaan soveltaa muunkin tyyppisiin, paperinvalmistuksessa käytettyihin olkiin.
Viljan oljista kuten vehnän ja riisin oljista tehtyä paperia käytetään aallotuskartongin, munarasiamassan, koristekääreiden valmistukseen, ja valkaistuna niitä käytetään korkealaatuisiin valkoisiin papereihin kuten kirjoitus- ja painopapereihin. Olkipaperia ei kuitenkaan pidetä sopivana säkki- tai pussipaperiksi, koska olkikui-tupaperit ovat sopimattomia käyttötarkoituksiin, joissa vaaditaan hyvä repäisyvastus. Näin ollen, joskin olkikuidusta valmistetaan jonkin verran lujuudeltaan heikkoa koristekäärepaperia, korkealaatuisia pakkaus- ja säkkipapereita, jotka sisältävät olennaisena ainesosana olkikuituja, ei tähän mennessä ole valmistettu. On täysin selvää, että olkikuitupaperi, jolla on sitekyttä ja repäisyvastusta, on varsin toivottava tuote. Esillä olevan keksinnön mukaan on saatu aikaan tällainen tuote ja menetelmä sen valmistamiseksi ja näiden tunnusmerkit selviävät oheisista patenttivaatimuksista 1 ja 3·
Lisäksi keksinnön mukaan voidaan valmistaa pinta-alapainoltaan raskasta olkipaperia, sen sijaan että tähän mennessä, veden poistamisen hitauden vuoksi olkikuiduista on ollut vaikeata valmistaa raskasta olkipaperia.
Esillä olevan keksinnön mukaan saadaan aikaan menetelmä uudenlaisen olkikuitupaperin valmistamiseksi, jolla on suuri repäisyvastus ja suuri energian absorptiokyky. Näin ollen tämä uudenlainen paperi sopii erityisen hyvin sellaisiin kaupallisiin käyttötarkoituksiin, joihin olkipaperia ei aikaisemmin ole voitu käyttää. Keksinnön mukaista paperia voidaan käyttää pakkaukseen ja käärimiseen, varsinkin silloin, kun siltä vaaditaan repäisyvastusta ja sitkeyttä.
Tämä uusi tuote valmistetaan menetelmällä,johon sisältyy olki-kuitujen liuentaminen, liuennetun oljen pesu, tietyn määrän jotakin muuta massaa kuten havupuumassaa lisääminen perinpohjaisesti sekoitetuksi massalietteeksi, joka sisältää noin 50-80 % olkikuituja, tarpeen vaatiessa hartsiliiman lisääminen, massalietteen johtaminen rainaus-viiralle määrätyssä sakeudessa, rainan tiivistäminen viiralla imun avulla, rainan edelleen tiivistäminen ja osittainen kuivatus, ja sitten rainan ollessa määrätyssä kosteuspitoisuudessa, rainan kuitujen tyssääminen yleisesti rainan tasossa rainan vielä edelleen kiinteyttämiseksi saattamalla kuidut tunkeutumaan yhteen ja olkikuidut ja muut kuidut kietoutumaan toisiinsa, ja sitten rainan kuivatuksen loppuun saattaminen.
Keksinnön mukaan rainan kuitujen tyssääminen voidaan suorittaa joko vain yhteen suuntaan tai vaihtoehtoisesti toisiinsa nähden ristikkäisiin suuntiin vaikuttavilla voimilla joko yhtäaikaa tai perättään.
Keksinnön mukainen tuote on empiirisesti tunnistettavissa kuitujen ominaisesta toisiinsa kietoutuneisuudesta, siitä että olkikuituja sisältyy siihen noin 50-80 % tuotteen kokonaispainosta, ja siitä, että siihen sisältyy myös muita kuituja kuten havupuukuituja, ja 3 5G9S6 koeolosuhteissa sen repäisylujuudesta ja energian absorptiokyvystä, jotka ovat paremmat kuin koostumukseltaan samanlaisella tyypillisellä olkipaperilla, joka ei ole valmistettu tämän keksinnön mukaan.
Keksinnön mukaisen menetelmän tyssäysvaihe voidaan suorittaa monin tavoin, mutta, niin kuin jäljempänä yksityiskohtaisemmin selitetään, tyssäys suoritetaan mieluimmin puristusnipissä, johon raina syötetään kireälle vedettynä ja sen kosteuden ollessa alle noin 50 %.
Keksinnön tarkoituksena on saadan aikaan entistä parempi olki- paperi.
Edelleen keksinnön tarkoituksena on saada aikaan menetelmä sellaisen olkipaperin valmistamiseksi joka sopii käärimis- ja pakkaus tarkoituksiin .
Edelleen keksinnön tarkoituksena on saada aikaan pintapaineitaan raskaita olkipapereita.
Edelleen keksinnön tarkoituksena on saada aikaan menetelmä pinta-alapainoltaan raskaiden olkipapereiden valmistamiseksi.
Lisäksi tarkoituksena on saada aikaan pinta-alapainoltaan raskas olkipaperi, jonka repäisyvastus ja sitkeys ovat hyvät.
Esillä olevan keksinnön edellä mainittujen ym. tarkoitusten saavuttamiseksi keksintö käsittää jäljempänä selitettävät tunnusmerkit, jotka erityisesti on esitetty patenttivaatimuksissa, kun taas selityksessä esitetään yksityiskohtaisesti eräitä keksintöä havainnollistavia sen sovellutusmuotoja. Nämä sovellutusmuodot esitetään keksinnön periaatteiden eräiden käyttötapojen havainnollistamiseksi.
Keksinnön ymmärtämiseksi täydellisemmin tarkasteltakoon oheista piirustusta, jossa on esitetty keksinnön mukaisen menetelmän suorittamiseen ja keksinnön mukaisen tuotteen valmistamiseen sopiva laite. Piirustusta on pidettävä enemmän tai vähemmän kaavion luontoisena ja vain keksinnön havainnollistamiseksi esitettynä.
Esillä oleva keksintö selitetään nyt erityisen laitteen yhteydessä jota voidaan käyttää keksinnön mukaisen tuotteen valmistamiseen. Selvää on, että seuraavassa esitettäviä eri periaatteita voidaan soveltaa muunkinlaisiin laitemuotoihin.
Kun seuraavassa käytetään sanontaa käsitelty paperi, se tarkoittaa paperia joka on valmistettu tämän selityksen mukaisella menetelmällä.
Seuraava selitys annetaan oheisen piirustuksen yhteydessä, joka esittää niitä eri laite-elimiä, joita käytetään tämän uuden olkipaperin valmistukseen. Prosessin aluksi uuden tuotteen valmistukseen käytettävä olki on ensiksi leikattava sopivan pituisiksi pätkiksi. On toivottavaa, että olki leikataan siten, että suurin osa pätkistä on pituudeltaan välillä 2,5-7,6 cm. Pätkät on mieluimmin 4 5 G 9 9 8 leikattava niin, että niiden pituus on melko yhdenmukainen, niiden käsittelyn helpottamiseksi.
Leikattu olkisilppu sisältää tyypillisesti paljon pieniä irtokuituja ja tomuhiukkasia sekä siemeniä ja multaa. Nämä epäpuhtaudet on poistettava. Alkupuhdistus voidaan suorittaa johtamalla silppu pyörre-erottimen läpi, joka poistaa tomun ja irtokuidut. Tätä toimitusta seuraa mekaaninen valssaus eli puristus oljen murskaamiseksi ja kuitigen osittaiseksi erottamiseksi toisistaan. Valssaus ja puristus edistää keittonesteen tunkeutumista prosessin myöhemmässä vaiheessa.
Niin kuin piirustuksesta näkyy, silputtu ja puhdistettu olki kuljetetaan liuentimeen eli "keittimeen" jota yleisesti on merkitty viitenumerolla 10, kuljettimella 11. Olki annostellaan keittimeen annostusjärjestelmällä 12. Liika olki kuljetetaan pois toisella kuljettimella 13· Keittimeen toimitettaessa oljen kosteuspitoisuuden on oltava noin 17 paino-? ja kuivapitoisuuden on oltava melko yhdenmukainen. Kosteuspitoisuuden yhdenmukaistamiseksi voidaan käyttää märkäpesua. Leikkaus, puhdistus ja kosteuden asettelu on edellä selitetty erillisinä vaiheina. Kaikki nämä kolme vaihetta voidaan kuitenkin suorittaa yhtäaikaa sulputtimessa ennestään tunnetuin keinoin.
Olkisilpulle, joka nyt on puhdasta, kosteudeltaan yhdenmukaista ja leikattua, suihkutetaan tyypillisesti annosteltu määrä keittonestettä sekoituskyllästimessä 14. Sekoituskyllästimessä keittokemikaalit sekoitetaan perusteellisesti oljen kanssa. Keitto-neste sisältää tavallisesti natriumhydroksidia ja natriumsulfidia. Silloin kun käytetään vain ensiksi mainittua, prosessia sanotaan soo-daprosessiksi, ja kun myös viimeksimainittua käytetään, prosessia sanotaan sulfaattiprosessiksi. Se, kumpaa näistä prosesseista käytetään, määräytyy yleensä kemikalien käytettävissä olon mukaan. Keittonestereseptit ovat vanhastaan tunnettuja. Sulfaattiprosessi on todennäköisesti edullisempi, ellei massaa valkaista. Kun pyritään lujaan paperiin, siltä ei tavallisesti vaaditakaan valkoisuutta.
Kemikaalit sekoittuvat perusteellisesti olkeen, ja olki pakotetaan tiivistimeen 15 ja siitä kierukkasyöttimellä paineenalaisiin keittoputkiin 16 ja 17· Keittoputkissa oljen ja kemikalien seosta keitetään suoralla höyryllä. Näitä putkia on tavallisesti useita sarjassa, joskin piirustuksessa havainnollisuuden vuoksi niitä on esitetty vain kaksi. Keittimen vaakasuorissa putkissa seoksen sakeus on noin 10-12 % olkea.
c SG998
Viimeisen keitinputken poistopäästä oljen ja nesteen seos pakotetaan äkkiä säiliöön 20, jolloin tapahtuu oljen "kuiduttuminen". Tätä oljen äkillistä päästämistä säiliöön sanotaan puskuksi ja sen tehtävänä on hajoittaa olkipalaset kuiduiksi. Kuitupituus on mieluimmin noin 0,70-4,00 mm. Näin ollen pusku jatkaa sitä työtä, joka on alkanut keittimessä. Olki on nyt valmista jauhatusta ja sekoittamista varten, paitsi että sen seassa on keittokemikaalit, jotka on perusteellisesti poistettava. Kemikaalien poisto voidaan suorittaa pesurissa lisäämällä huomattava määrä puhdasta vettä oljen ja kemikaalien seokseen, niin että sakeudeksi tulee noin 3,5 %- Tässä sa-keudessa kemikaalit pestään pois olkimassasta, tyypillisesti monivaiheisilla tyhjösuotimilla ja keskipakopuhdistimilla. Kun puhdistus on saatu suoritetuksi, vesi puristetaan pois massasta niin, että sakeudeksi tulee noin 12 %.
Sitten massa jauhetaan ja siihen sekoitetaan muuta massaa, kuten havupuumassaa, sekoittimessa 21. Samalla siihen voidaan lisätä lisäaineita kuten hartsiliimaa, silloin kun paperin lopullinen käyttötarkoitus niin vaatii. Sekoituksen jälkeen nämä eri ainesosat ovat perusteellisesti toistensa sekaan hajaantuneina massalietteessä, joka pääasiassa koostuu selluloosakuiduista, jotka ovat vapautuneet luonnolliseksi selluloosamassaksi. Massalietteen sakeus on noin 0,2-1,4 % ja juuri tässä sakeudessa massaliete johdetaan perälaa-tikkoon 23 ja siitä kulkevalle rainausviiralle 24.
Piirustuksesta näkyy imulaatikko 25, rekisteritelat 26, huo-pautustela 27, kiristystela 28 ja neljä joutotelaa, joita kaikkia on merkitty numerolla 29· Nämä elimet yhdessä perälaatikon ja taso-viiran kanssa muodostavat laitteen märän pään eli rainausosan.
Viiralla massaliete muodostaa märän rainan kun siitä poistuu vettä. Rainaan kohdistetaan imua laitteesta 25» joka imee rainasta vettä sen kulkiessa viiran mukana. Rainasta pois imeytyvän veden pintajännitys, kuitujen luonnollinen toisiinsa sitoutuminen ja lisäaineiden aiheuttama sitoutuminen kaikki yhdessä saattavat valmistuksen tässä vaiheessa alulle paperirainan varsinaisen muodostuksen kiinteyttämällä kuiturakennetta.
Rainaa kiinteytetään edelleen paperikoneen puristinosassa, jota yleisesti on merkitty numerolla 30. Puristinosa koostuu joukosta kuivaussylintereitä 31, joiden yli raina W saatetaan kulkemaan. Kuivaussylintereihin liittyy ylinen huopa 32 ja alinen huopa 33 eri kiristys- ja ohjausteloineen kumpaakin huopaa eli kudosta varten. Huopien tehtävänä on pitää rainaa sylintereitä vasten. Sen 6 56993 johdosta, että olkirainoissa on varsin paljon nollamassaa ja katkenneita kuituja, huopien on oltava avointa tyyppiä, jonka huokoisuus on suuri. Ne on myös varustettava jonkinlaisella laitteella jatkuvaa puhdistamista varten huopien estämiseksi tukkeutumasta ja siten hidastamasta veden poistumista rainasta. Voidaan myös käyttää puristinteloja, joiden tehtävänä on pusertaa vettä rainasta ja auttaa rainan kiinteyttämistä paperikoneen puristinosassa.
Veden suhde kuituaineeseen rainassa tämän jättäessä viiran on likimäärin 4:1. Kosteuspitoisuutta on alennettava tästä ennen kuin seuraava rainan kiinteyttämisen päävaihe suoritetaan. Tämä seuraava vaihe on rinan kuitujen tyssääminen, ja se on suoritettava rainan kosteuspitoisuuden ollessa likimäärin 30-50 paino-SL Sopivimpana kosteuspitoisuutena pidetään noin 37 %·
Rainan kiinteyttäminen tyssäämällä kuidut suoritetaan voimien vaikuttaessa, jotka kohdistuvat yleensä rainaan sen pintojen suuntaisina samalla kun myös rainan pintaan nähden kohtisuoria voimia on vaikuttamassa. Tuloksena on se, että yksityiset kuidut ahtautuvat yhteen ja kähertyvät, ja taipuvat kaksinkerroin rainan pintojen suunnassa ja kokonaan rainan pintojen välissä.
Tämä vaihe on parhaiten ymmärrettävissä selittämällä laite, jota voidaan käyttää rainan yksityisten kuitujen tyssäämisen aikaansaamiseen. Yleisesti sanoen laite, jota tähän tarkoitukseen sopi-vimmin käytetään, käsittää pehmeäpintaisen telan tai hihnan jota pakotetaan kovaa, liukasta pintaa vasten. Pehmeä pinta saatetaan kimmoamaan sen ollessa kovaa pintaa vasten. Kun olkikuituraina on näiden kahden pinnan muodostamassa nipissä, tämä kimmoaminen saattaa rainan eri kuidut liikkumaan yleisesti sattuman varaisesti rainan pintojen välisessä tilassa. Yksityiskohtaisemmin sanottuna laitteeseen kuuluu paksu elastomeerihihna 40, joka kulkee kolmen joutotelan 4l, 42 ja 43 yli. Joutotelat pitävät tätä hihnaa isoa rumpua 44 vasten osalla rummun kehää. Tangon 45 tehtävänä on puristaa hihnaa rummun pintaa vasten paikallisen puristusnipin muodostamiseksi akselin suunnassa rummun pinnan yli. Se, kuinka pitkälti hihna on kääriytyneenä rummun ympäri, on aseteltavissa, ja samoin nippitangon puristuspaine. Eri asettelulaitteita ei ole esitetty, koska ne ovat ennestään tunnettuja. Kun hihnan 40 kaarevuus muuttaa suuntaansa hihnan kulkiessa nippitangon 45 yli, paksun hihnan rummun puolinen pinta lyhenee, ja niin ollen liikkuu hitaammin kuin rummun pinta.
Tämä pintanopeuksien erotus saa aikaan rainan kuitujen kokoonpuristumisen, samalla kun nippitanko kohdistaa rainaan riittävän paineen 7 56993 sen estämiseksi kokonaisuutena nurjahtamasta.
Hihnaa ei käytetä riippumattomana omien kannatustelojensa välityksellä, vaan sen sijaan se kulkee kosketuksensa johdosta rumpuun, jota käytetään piirustuksessa esittämättömän käyttölaitteen avulla. Hihnan kosketuskaaren pituuden on sen vuoksi oltava riittävän suuri hihnan vedon aikaansaamiseksi. Koska kuitutyssäyksen määrä riippuu hihnan kosketuskaaren pituudesta eli peittopituudesta, yhtenä tärkeänä parametrina, kaaren on oltava riittävän pitkä haluttujen tulosten aikaansaamiseksi.
Vaihtoehtoisesti laite voi koostua telaparista, jossa toinen tela on elastomeeripintainen ja toinen tela on kovapintainen. Kovapintainen tela on pakkokäyttöinen, kun taas elastomeeripintaista telaa jarrutetaan. Tällä sovituksella saadaan aikaan tarpeellinen elastomeerin kimmoaminen kovan pinnan koko leveydellä, ja se paine, joka pakottaa näitä kahta telaa kosketukseen keskenään, estää rainaa nurjahtamasta. Sekä tässä että edellä selitetyssä laitteessa raina on tuotava puristinosasta tyssäyslaitteen puristusnippiin kireälle vedettynä.
On muistettava, että olkikuitumassan ja muun tyyppisen tai tyyppisten massojen on oltava hyvin toisiinsa sekoittuneena jotta havupuukuidut yms. voisivat edistää kuitujen välistä sitoutumista, jota rainan tyssäys eli mekaaninen kiinteyttäminen parantaa.
Kun halutaan valmistaa pinta-alapainoltaan raskasta paperia p (pinta-alapaino yli 147 g/m ), esillä olevan keksinnön mukaisen käsittelyn ansiosta pystytään valmistamaan raskaampaa paperia kuin kapasiteetiltaan yhtä suurella paperikoneella voitaisiin valmistaa.
Tämä johtuu siitä, että rainan kiinteyttäminen tyssäysnipissä suurentaa noin 10 % :11a paperin painoa koneen kuivassa päässä. Näin voidaan käyttää pienempää kiintoainemäärää viiralle johdetussa märässä massalietteessä saman pinta-alapainon saavuttamiseksi koneen 2 kuivassa päässä. Esimerkiksi l80 g/m painavan paperin valmista-miseksi viiralle tarvitsee ajaa vain 164 g/m . Nettovaikutus on se, että esillä oleva keksintö lisää paperikoneen tuotantokykyä vaikuttamalla vastakkaiseen suuntaan kuin olkikuitujen veden poistumisen hitaus olkikuiduista.
Kiinteyttämisnipistä paperi lopuksi ohjataan kuivatusryhmälle, jossa rainan kuivatus ja silitys suoritetaan. Joissakin tapauksissa voi olla edullista käyttää sileäpintaista kuivatussylinteriä tai ka-lanteritelaa, jos halutaan saada aikaan kova tai kiiltävä pinta.
8 56998
Keksintöä havainnollistavana kokeena valmistettiin arkkeja keksinnön mukaan ja verrattiin sitten. Valkaisematonta olkimassaa käytettiin yhdessä pitkäkuituisen, valkaisemattoman sulfaatti-puusellun kanssa. Olkisellun Freeness oli 74 sekuntia (Williams) ja puusellun Freeness oli 29 sekuntia (Williams). Viiran nopeus oli 7,5 m/min ja märkäpäässä käytettiin 25,4 cm Hg tyhjöä. Arkit vietiin mekaaniseen kiinteyttimeen 37 % kosteina ja tyssättiin niin, että arkin pituus pieneni noin 12 %.
Arkkeja ajettiin vaihdellen olkisellun suhdetta puuselluun, ja arkeista määritettiin sellaiset suureet kuin TEA (vetoenergian absorptio), venymä, reunarepäisyvastus ja vetolujuus. Käsiteltyjä papereita verrattiin vakiotyyppiseen käsittelemättömään korkealaatuiseen monikertasäkkipaperiin, joka oli valmistettu 100 % mäntysulfaat-tisellusta. Koetulokset osoittivat, että käsitellyllä paperilla, jossa oli jopa niin paljon kuin 80 % olkisellua, oli korkeampi reunarepäisyvastus, korkeampi TEA ja suurempi %-venymä. Olkipaperin lopullinen vetolujuus oli kuitenkin jonkin verran pienempi. Paperilla, joka oli valmistettu 100 % olkisellusta oli korkeampi TEA käsittelyn jälkeen kuin vakio-monikerta-arkilla, ja repäisyvastuk- seen ja ^-venymään nähden se oli kilpailukykyinen. Vertailutulokset . 2 on esitetty taulukossa I. Kaikki luvut on redusoitu 100 g/m pinta- alapainoon vertailua varten.
Taulukko I
% Olkea Vetolujuus % TEA 2 Reunarepäi- (kg/15 mm) Venymä (cm kg/100 cin ) syvastus, g 30 2,25 9,6 10,4 6855 40 4,20 14,5 26,3 4086 50 3,64 11,9 20,5 3405 60 3,42 10,1 16,5 3587 70 2,95 7,9 11,7 3223 80 3,18 8,8 13,8 3677 90 4,80 11,3 24,8 2225 100 4,04 9,8 19,6 1725
Vertailu- 5,23 2,4 6,5 3360 paperi
Keksintö on edellä selitetty tiettyyn nimenomaiseen laitteeseen ja tiettyihin nimenomaisiin menetelmävaiheisiin viitaten; on kuitenkin huomattava, että näihin molempiin voidaan tehdä monenlaisia muutoksia. Esimerkiksi keksinnön yksityisiä tunnusmerkkejä voidaan käyttää hyväksi muista riippumatta, ja eri menetelmävaiheiden tilalla

Claims (4)

9. G 9 9 G voidaan käyttää niiden ekvivalentteja keksinnön puitteissa sellaisena kuin se on patenttivaatimuksissa määritelty.
1. Olkipaperi, joka sisältää olkikuituja ja havupuukuituja ja joka sopii käytettäväksi korkealujuisena pakkauspaperina ja korkea-lujuisten, useampikerroksisten paperisäkkien valmistamiseksi, jossa paperissa suurin osa olkikuiduista on pituudeltaan 0,70-^,00 mm, olkikuitujen ollessa mielivaltaisesti ja pääasiallisesti yhdenmukaisesti sekoitettuina havupuumassakuituihin, tunnettu siitä, että se sisältää noin 50-80 paino-# olkikuituja ja loput havupuukui- 2 tuja, että sen pintapaino on suurempi kuin 90 g/m ja että olennaisesti kaikki sen kuidut ovat paikallisesti kähertyneet ja toisiinsa kietoutuneet siten, että olkipaperilla on huomattavasti suurempi pysyvä venyvyys kuin samalla paperilla käsittelemättömänä ja että sillä on suunnilleen sama tai korkeampi vetoenergian absorptio ja reunare-päisyvastus kuin samanpainoisella pakkauspaperilla joka on tehty 100-prosenttisesta sulfaattihavupuumassasta.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen olkipaperi, tunnettu . 2 siitä, että pintapainon ollessa 100 g/m prosentuaalinen venymä on 2 noin 7,9 - 11,9, vetoenergian absorptio noin 11,7-20,5 cm kg/100cm ja reunarepäisyvastus noin 3223 -3677 g·
3. Menetelmä patenttivaatimuksen 1 mukaisen olkipaperin valmistamiseksi, jossa leikattua olkea syötetään keittimeen, keittoliuosta annostellaan oljen sekaan, olkiliuosta keitetään paineessa ja tulistetun höyryn läsnäollessa, olki pusketaan, jäteliuos poistetaan, ha-vupuusellua sekoitetaan olkeen, ja sekoitetaan keittomassaksi, keit-tomassa johdetaan rainausviiralle ja kuljetetaan rainausviiralla imun vaikutuksen alaisena, tunnettu siitä, että massa sisältää noin 50-8Q paino-# olkea lopun ollessa havupuukuitua, että viiralla 2 olevan paperin pintapaino on ainakin 90 g/m , että raina kuivataan noin 30-50 painoprosentin kosteuteen, että raina puristetaan saattamalla osittain kuiva raina puristusnipin läpi, että rainan kuidut puristetaan rainapinnan tasossa rainan tiiviyden lisäämiseksi sellaiseen arvoon, joka on korkeampi kuin ennen kuitujen puristusta, jolloin kuitujen kokoonpuristava puristaminen suoritetaan sellaisten voimien vaikutuksesta jotka vaikuttavat yleensä yhdensuuntaisesti rainan pintojen kanssa samalla kun kohtisuorasti rainan pintaa vastaan on vaikuttamassa toisia voimia, jolloin yksittäiset kuidut ahtautuvat kokoon, kähertyvät ja taipuvat toistensa päälle suunnassa joka on yh- 56998 10 densuuntainen rainan pintojen kanssa ja kokonaan rainan pintojen sisäpuolella, minkä jälkeen raina siirtyy kuivausteloille täydellistä kuivumista varten.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että puristusvaihe lisää rainan tiiviyttä suunnilleen 10 % korkeampaan arvoon verrattuna tilaan ennen puristusvaihetta, että kuivatulla olkipaperilla on huomattavasti suurempi pysyvä venyvyys kuin käsittelemättömällä paperirainalla ja että olkipaperilla, pin- p tapainon ollessa 100 g/m , on prosentuaalinen venyvyys välillä 7,9 ja 11,9» vetoenergian absorptioarvo välillä 11,7 ja 20,5 cm kg/100 cm ja reunarepäisyvästus välillä 3223 ja 3677 g.
FI213473A 1972-07-03 1973-07-03 Av strao framstaellt haollfast omslagspapper och foerfarande foer framstaellning av detsamma FI56998C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US26850872A 1972-07-03 1972-07-03
US26850872 1972-07-03

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI56998B true FI56998B (fi) 1980-01-31
FI56998C FI56998C (fi) 1980-05-12

Family

ID=23023322

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI213473A FI56998C (fi) 1972-07-03 1973-07-03 Av strao framstaellt haollfast omslagspapper och foerfarande foer framstaellning av detsamma

Country Status (19)

Country Link
JP (1) JPS5812399B2 (fi)
AR (1) AR200266A1 (fi)
BG (1) BG27096A3 (fi)
BR (1) BR7208905D0 (fi)
CS (1) CS189610B2 (fi)
CY (1) CY865A (fi)
DD (1) DD104336A5 (fi)
DK (1) DK138050B (fi)
EG (1) EG11003A (fi)
FI (1) FI56998C (fi)
IE (1) IE37799B1 (fi)
IL (1) IL42500A (fi)
IN (1) IN140734B (fi)
IT (1) IT989690B (fi)
KE (1) KE2647A (fi)
MY (1) MY7700326A (fi)
PH (1) PH11249A (fi)
RO (1) RO77038A (fi)
ZA (1) ZA734233B (fi)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS59196200U (ja) * 1983-06-13 1984-12-27 森下 観二 便座ペ−パ
JPS6031898U (ja) * 1983-08-09 1985-03-04 東海製紙工業株式会社 便座用紙
JPS6032413U (ja) * 1983-08-09 1985-03-05 トヨタ自動車株式会社 車両付設排土装置
JPS6066719A (ja) * 1983-09-21 1985-04-16 松下電器産業株式会社 化粧台
JPS60158495U (ja) * 1984-03-29 1985-10-22 後藤 安久 携帯用簡易便座カバ−

Also Published As

Publication number Publication date
EG11003A (en) 1976-12-31
IE37799B1 (en) 1977-10-12
RO77038A (ro) 1981-08-30
IT989690B (it) 1975-06-10
BR7208905D0 (pt) 1974-07-18
IL42500A (en) 1976-08-31
PH11249A (en) 1977-10-28
FI56998C (fi) 1980-05-12
JPS5812399B2 (ja) 1983-03-08
DK138050C (fi) 1978-11-20
AR200266A1 (es) 1974-10-31
ZA734233B (en) 1975-02-26
JPS4948906A (fi) 1974-05-11
CY865A (en) 1976-12-17
IL42500A0 (en) 1973-08-29
DD104336A5 (fi) 1974-03-05
IN140734B (fi) 1976-12-18
IE37799L (en) 1974-01-03
MY7700326A (en) 1977-12-31
DK138050B (da) 1978-07-03
CS189610B2 (en) 1979-04-30
KE2647A (en) 1976-07-30
BG27096A3 (fi) 1979-08-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4040899A (en) Production of high strength packaging papers from straw
RU2598284C2 (ru) Способы и устройство для формования листов распушенной целлюлозы
KR100543841B1 (ko) 종이 제품, 및 화학 첨가제를 셀룰로오스계 섬유에 가하는방법
JP6600556B2 (ja) クルパック紙
KR20020075929A (ko) 펄프가공시 펄프에 흡착성 화학첨가제 첨가방법 및 이방법에 의해 제조된 제품
EP1012377B1 (en) Kraft paper and method for making the same
JPH09225908A (ja) 麦わらから繊維を製造する方法及びその繊維で製造されたボード製品
JP2002519533A (ja) しみ通り抵抗特性を有するティッシュ
RU2008102737A (ru) Крепированный с использованием материала лист для выдачных устройств
PT824619E (pt) Processo para producao de papel extensivel e instalacao para implementacao do processo
AU2001239938A1 (en) Method for adding an adsorbable chemical additive to pulp during the pulp processing and products made by said method
CN113529488B (zh) 一种高透气度纸袋纸的制造方法
CN103097608A (zh) 用于制造纸幅面,尤其是袋用纸幅面的机器
FI56998B (fi) Av strao framstaellt haollfast omslagspapper och foerfarande foer framstaellning av detsamma
FI67239B (fi) Process foer beredning av torr vedmassa
RU2752200C1 (ru) Машина и способ для изготовления полотна волокнистого материала
CN1985048A (zh) 使原棉短绒成为片状物的方法
SK35998A3 (en) Multilayered tissue product with a ctmp inner layer, and the production of said product
FI119562B (fi) Revinnäismassa, menetelmä revinnäismassan valmistamiseksi, revinnäismassan käyttö ja revinnäismassasta valmistettu tuote
US4410573A (en) Board made of fibrous material
WO2020030320A1 (de) Maschine und verfahren zur herstellung einer wellpappenrohpapierbahn
US988253A (en) Manufacture of matches.
PT990069E (pt) Processo e equipamento para produzir cartao e papel a partir de papel usado
JPH082603B2 (ja) キチンシート成型法ならびにその装置