FI56405C - Ett varpstickat material - Google Patents
Ett varpstickat material Download PDFInfo
- Publication number
- FI56405C FI56405C FI752477A FI752477A FI56405C FI 56405 C FI56405 C FI 56405C FI 752477 A FI752477 A FI 752477A FI 752477 A FI752477 A FI 752477A FI 56405 C FI56405 C FI 56405C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- yarns
- fabric
- weft yarns
- knitted
- loops
- Prior art date
Links
Classifications
-
- A—HUMAN NECESSITIES
- A41—WEARING APPAREL
- A41D—OUTERWEAR; PROTECTIVE GARMENTS; ACCESSORIES
- A41D27/00—Details of garments or of their making
- A41D27/02—Linings
- A41D27/06—Stiffening-pieces
-
- D—TEXTILES; PAPER
- D04—BRAIDING; LACE-MAKING; KNITTING; TRIMMINGS; NON-WOVEN FABRICS
- D04B—KNITTING
- D04B21/00—Warp knitting processes for the production of fabrics or articles not dependent on the use of particular machines; Fabrics or articles defined by such processes
- D04B21/14—Fabrics characterised by the incorporation by knitting, in one or more thread, fleece, or fabric layers, of reinforcing, binding, or decorative threads; Fabrics incorporating small auxiliary elements, e.g. for decorative purposes
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Textile Engineering (AREA)
- Knitting Of Fabric (AREA)
- Treatment Of Fiber Materials (AREA)
- Undergarments, Swaddling Clothes, Handkerchiefs Or Underwear Materials (AREA)
- Woven Fabrics (AREA)
Description
----J"'l Γβ1 „„ KUULUTUSjULKAISU cCAftC
VÖ· w P^UTLAeeNINCSSKMFT 56^05 C (45) Patentti myönnetty 10 01 1980 Patent meddelat ’ (51) Kv.ik.‘/Int.ci.‘ D 04- B 21/14 SUOMI —FINLAND (21) Pu*nttlhak«mu* — Patantaraeknlfif 752^77 (22) Hakamlipllvi — Ameknlngadag 03.09*73 (23) Alkupilvi — Glltlghatsdag 03.09.75 (41) Tullut Julkiseksi — Bllvtt offmtllg 06.03.76 patanttl· ja rekisterihallitus Nlhaviic.lp.non j. kuuLJ«lk*un pvm—
Patent· och registerstyrelsen Anattkan utltjd och utl.akrlfttn publicarad 28.09*79 (32)(33)(31) Pyydstty ttuoikMii-Bagftrd prlorltst 05.09.7^
Ranska-Frankrike(FR) 7^30158 (71) Lainiere de Picardie Societe Anonyme, Buire-Courcelles, 80200 Peronne, Ranska-Frankrike(FR) (72) Pierre Groshens, Peronne, Ranska-Frankrike(FR) (7^) Oy Heinänen Ab (5^) Loimineulosmateriaali - Ett varpstickat material 4 /
Esillä olevan keksinnön kohteena on loimineulosmateriaali, joka on tarkoitettu lähinnä vaatekappaleiden tukea antavien rintakappaleiden valmistamiseksi ja jossa on suhteellisen ohuista ja/tai taipuisista loimilangoista loimineulottu pohjaneulos sekä pitkiä, neuloksen reunasta reunaan kulkevia kudelankoja, joilla pääasiallisesti on tukea antavia ominaisuuksia niiden suhteellisen suuren läpimitan ja/tai niiden raaka-aineen ansiosta ja jotka on sijoitettu pöhjaneuloksen neulalenkkien ja platinalenkkien väliin.
Monissa erilaisissa vaatekappaleissa on rinnan kohdalla tukea antava rintakappale, josta tavallisesti käytetään pelkästään nimitystä "rin-takappale", jota käytetään muodoltaan oikean rintaprofiilin aikaansaamiseksi .
Edellä mainitun tuloksen saavuttamiseksi on kudokset - joista käytetään yleisesti nimitystä "hevosenjouhikudos"- rintakappaleiden valmistamiseksi tehty langoista, jotka ovat huomattavassa määrin jäykkiä ja jotka ovat kehrätyt esimerkiksi kokonaan tai osittain eläinten jouhista kuten -vuohen jouhista tai hevosen jouhista.. Jouhilangat 2 b b 4 Ο ί .
voidaan järjestää joko loimeksi tai kuteeksi taikka loimeksi ja kuteeksi riippuen niistä tuloksista, jotka halutaan aikaansaada.
Tämänhetkinen muoti pyrkii yleensä siirtymään kevyempien vaatekappaleiden käyttöön, varsinkin kysymyksen ollessa kesävaatteista sekä kohti lisääntyvää pehmeyttä (taipuisuutta), jotta näitä vaatekappaleita olisi helpompi käyttää.
Edellä esitetyistä syistä on pyritty löytämään sellaisia ratkaisuja, joiden tuloksina olisi kangasten lujittaminen (kuten sellaisten kankaiden, joita käytetään rinnan alueella vuoriin ja rintakappaleisiin), jotka ovat lisäksi keveitä ja taipuisia, jolloin tämän ohella kudoksen jäykkyysominaisuudet ovat säilyneet, mikä seikka on välttämätöntä esimerkiksi etuosan aikaansaamiseksi sillä tavoin, että sen tietty kaareva muotoilu ja riittävä kudoksen ryhdikkyys säilyvät.
Tällaisiin tuloksiin voidaan kuitenkin päästä ainoastaan erittäin epätyydyttävällä tavalla, kun kysymyksessä ovat vuoreihin ja rinta-kappaleisiin käytettävät kankaat, jollaisia ovat tähän asti tunnetuilla menetelmillä kutomakoneessa kutomalla valmistettu pellavakangas tai sen tapaiset materiaalit.
Kun tällaisille tekstiileille on tarkoituksena aikaansaada edellä mainittu keveys ja lisätty taipuisuus kudoksen tietyssä suunnassa, on käytetty sellaisia loimilankoja, jotka ovat niin ohuita kuin mahdollista ja jotka ovat tehdyt esimerkiksi kehrätystä eli synteettisestä yksikuitulangasta. Kuitenkaan tavallisissa kutomakoneissa ei ole mahdollista käyttää lankoja, joiden läpimitta on tiettyä arvoa pienempi, koska muuten langan katkeamisen vaara olisi huomattavan suuri. Lisäksi tulee kangas liian löysäksi eikä sillä ole "ryhtiä", mikä johtuu loimilankojen liiallisesta ohuudesta ja niiden tästä aiheutuvasta taipuisuudesta, mikä seikka ei salli sitä, että ne liittyisivät riittävän läheisesti koskettamaan toisiaan ja lujitelankoja, jotka ovat muodoltaan erittäin pysyviä ja joiden läpimitta on suhteellisen suuri. Viimeksimainitut langat ovat järjestetyt kuteiksi ja ne ovat valmistetut esimerkiksi kehrätyistä eläinten jouhista tai har-jaskarvoista taikka jatkuvista synteettisistä yksikuitulangoista tai monikuitulangoi sta.
Jos siis halutaan valmistaa sellaista tukikangasta, joka on kevyt ja taipuisa loimen suunnassa, on välttämätöntä ei ainoastaan vähentää sen painoa, so. pienentää sen loimilankojen läpimittaa, vaan myös 3 f'b -·; samalla tavoin pienentää kudelankojen painoa ja läpimittaa, jolloin seurauksena on niiden jäykkyysominaisuuksien huonontuminen. Täten on välttämätöntä, että lujitetun kankaan painon keventäminen ei vaikuta haitallisesti sen muodonsäilytysominaisuuksiin, jolloin varmistetaan se seikka, että vaatekappaleen rintaprofiili säilyy.
Esillä olevan keksinnön avulla saadaan edellä mainitut haitat poistetuiksi. Keksinnön mukaiselle loimineulosmateriaalille on tunnusomaista se, että materiaalissa on lisäksi joukko lyhyitä kudelankoja, joiden halkaisija on suhteellisen suuri ja jotka on tarkoitettu muodostamaan loimineulosmateriaalin nukkapinnan, sijoitettuina pohja-neulokseen sinänsä tunnetulla tavalla kulkemaan edestakaisin vain muutaman silmukkavaon leveydellä siten, että jokainen näistä lyhyistä kudelangoista kulkee suhteessa neulotun materiaalin toiseen pintaan neulalenkkien ja pitkien kudelankojen päällitse ja platinalenk-kien alitse.
Kankaan valmistus suoritetaan neulekoneessa, joka on "loimineule-konetyyppiä", joka on varustettu kuteen ohjauksella, jolloin voidaan työskennellä ilman vaikeuksia käyttämällä erittäin ohuitakin lankoja, jotka muodostavat neulepohjan. Sellaisia lankoja ei voida käyttää kutomakoneessa. Sen sijaan on kankaan painon ollessa ennallaan pysytettävä kudelankojen läpimitta suurena, jotka kudelangat tämän johdosta täydellisesti säilyttävät muodonsäilytysominaisuutensa.
Koska loimilangat täten voivat olla erittäin ohuita, saa kangas lisääntyneen taipuisuuden ’’loimen suunnassa”, mikä on se tarvittava ominaisuus, jota on jo edellä selostettu. On myös huomattava, että kaikki ne loimilangat, jotka muodostavat neulepohjan, muodostavat jokainen kunkin silmukkarivin valmistamisen jälkeen todellisen solu-kohdan suhteellisen jäykkien ja suuriläpimittaisten kudelankojen ympärille. Mainitulla konfiguraatiolla eli muotoilulla on kaksi erityistä ja odottamatonta etua, nimittäin seuraavat:
Toisaalta muodostavat mainitut solmut kudelankojen ympärillä, jotka ne sitovat ja joihin ne ovat yhteistoiminnassa todellisen liitoskohdan, joka muodostaa kahden vierekkäisen kudelangan kanssa ja myös samaläpimittaisten lankojen kanssa liitoksen, joka on huomattavassa määrin taipuisarapi kuin tavallisella kutomakoneella valmistettua pellavakangasta käyttämällä aikaansaatu. Nämä ominaisuudet riippuvat otaksuttavasti siitätosiasiasta, että tavallisessa pellavakankaassa on loimilangoilla sellainen aaltomainen kulku, joka ainoastaan vähäi- 4 56405 sessä määrin poikkeaa suorasta viivasta, minkä johdosta tämä kangas ei saa mitään esijännitystä, joka voisi lisätä sen joustavuutta. Vastakohtana tähän muodostaa kahden silmukkarivin liittäminen toisiinsa todellisen liitoskohdan lankojen kesken, jotka tämän lisäksi ovat joutuneet huomattavan suurien taivutusvoimien alaisiksi.
Toisaalta muodostavat samat solmut sen sidontavaikutuksen johdosta, jonka ne aikaansaavat kudelankoihin, viimeksimainitun kanssa ja neu-lepohjan kanssa hyvin tehokkaan liitoksen, joka estää kaiken mahdollisen liukumisliikken ja antaan kudokselle erittäin hyvän muodon säi-lyvyyden riippumatta niiden lankojen ohuudesta, jotka muodostavat neulepohjan. Kaikki kudoksen langat ovat säilyttäneet edellämainitun aaltomuodon aikaansaaman liitosvaikutuksen ja sen johdosta kiinteästi sidotut suhteellisiin asemiinsa. Neulotun tekstiilin koossa-pysyvyyttä lisää sidoslankojen olemassa olo, jotka liittävät vierekkäiset silmukkarivit toisiinsa. Vastakohtana tähän, kuten edellä on mainittu, aikaansaa hyvin ohuiden loimilankojen käyttö kutomakoneessa tuotetta, jolla ei ole välttämätöntä koossapysyvyyttä ja muodon säilyvyyttä, mikäli kude ei ole suhteellisen jäykkää ja muotonsa säilyttävää sekä suuriläpimittaista.
Edelleen on huomattava, että edellä mainittuihin etuihin voidaan lisätä se, että toisaalta kankaan valmistusnopeus on esillä olevaa keksintöä sovellettaessa huomattavasti suurempi kuin mikä on aikaansaatavissa käyttämällä tähän asti tunnettuja kutomakoneita, minkä lisäksi valmistettaessa leveydeltään suuria tuotteita ei synny lisä-vaikeuksia neulekoneessa. Lisäksi verrattaessa kutomakoneiden käyttöä on osoittautunut, että käyntihäiriöiden lukumäärä on suuressa määrin pienentynyt.
Keksinnön mukaisen lujittavan kankaan tarttuvuuden lisäämiseksi kankaaseen, jota käytetään vaatekappaleessa tai sen vuoriin sekä kevyen ’’tilavuusvaikutuksen" aikaansaamiseksi vaatekappaleen etuosaan on tehty hankauskokeita kudosneulekankaaseen, joka on selostettu edellä, tarkoituksena päästä pois niistä toppauskerroksista, joita tavallisesti ommellaan tässä tarkoituksessa rintakappaleeseen. Kuitenkin on todettu, että tulokset eivät ole olleet tyydyttäviä, esimerkiksi sen johdosta, että luonnonkuiduista tehdyt kankaat, joille oli tarkoituksena antaa tietyssä määrin muodonsäilyvyysominaisuuksia menettivät osan näistä ominaisuuksista hankauskoneen seurauksena.
Edellä esitettyjen haittojen poistamiseksi esitetään esillä olevan 5 564°ε keksinnön mukaisesti, että neuletuote, varsinkin vaatekappaleiden tukevan rintaosan valmistamiseksi, kuten edellä on esitetty, valmistetaan käyttämällä neulottua pohjaa ja mattoa, jossa yhdensuuntaisia jäykistelankoja, joita tässä nimitetään ’’pitkiksi kudelangoiksi", jotka ovat muodostetut neulepohjaan sen valmistuksen aikana ja jotka ovat pääasiassa suoraviivaisesti sijoitetut täten muodostuneeseen mattoon, minkä lisäksi siinä on joukko lankoja, joista käytetään nimitystä ’’lyhyet kudelangat", jotka ovat tarkoitetut kulutettaviksi. Viimeksimainitut sijoitetaan neulepohjaan ja ne ovat voimakkaasti aaltomaisesti muotoillut. Kukin edellä mainituista langoista kulkee katsottuna neulapohjan toiselta sivulta pistosilmukan kautta sekä pitkän langan päällitse ja liitoslankojen alle, jotka sitovat yhteen silmuk-kavaot ja/tai seuraavat silmukat, jotka ovat samassa silmukkavaossa.
Keksinnön mukaan kulkevat pitkät kudelangat silmukoiden muodostaman maton ja lyhyiden kudelankojen muodostaman maton välillä, jolloin ne ovat sijoitetut kohtisuorasti kankaan valmistussuuntaa vastaan. Lyhyet kudoslangat kulkevat kankaan pääasialliseen valmistussuuntaan, kun taas niiden aaltomainen muoto on suunnattu kohtisuorasti mainittua suuntaa vastaan ja tietyn silmukkavakomäärän yläpuolelle.
Esillä olevaa keksintöä havainnollistetaan lähemmin seuraavassa selostuksessa, johon liittyy oheinen piirustus.
Piirustusten ainoa kuvio esittää kaavamaisesti osaa materiaalista, joka on esillä olevan keksinnön mukainen.
Kuviossa on merkitty viittausnumeroilla 11 ja 12 silmukkalankoja, jolloin on huomattava, että pohjaneulos on loimilangoista loimineu-lottu. Langat. 11 ja 12 ovat periaatteessa suhteellisen ohuita tai hyvin ohuita verrattuna muihin lankoihin, joita käsitellään jäljempänä.
Viittaamalla piirustuksessa esitettyyn neulottuun malliin on huomattava, että lankojen 11 lukumäärä ja lankojen 12 lukumäärä vastaavat silmukkavakojen lukumäärää, jolloin mainitut vaot on merkitty viittausnumeroilla 15 - 18.
Jokaisessa silmukkavaossa ovat seuraavassa vaossa sijaitsevat silmukat liitetyt toisiinsa toisaalta lankojen liitososilla 11a jotka liittävät kaksi toisiaan seuraavaa silmukkaa keskenään, sekä toisaalta lankojen 12 yhdysosilla eli ’’etuosilla" 12a, jotka ovat sik-sak-muo- 6 56401.· toiset kahden vierekkäisen silmukkavaon välissä. Edellä selostettua neulottua materiaalia valmistetaan tunnetussa koneessa, josta käytetään nimitystä "neulekone", joka sallii ei-silmukkaisten lankojen sijoittamisen neulotussa tuotteessa olevien lankojen väliin.
Esillä olevan keksinnön mukaisesti sijoitetaan täten neulottuun materiaaliin toisaalta "pitkiä kudelanko.ia", joilla on oleellisen hyvät tukiominaisuudet ja joita valmistetaan esimerkiksi eläinten jouhista tai ei-jatkuvista synteettisistä eli keinotekoisista kuiduista, tai jatkuvasta yksikuitulangasta tai monikuitulangasta taikka kehrätystä langasta, jolla on tukiominaisuuksia, sekä toisaalta "lyhyistä kude-langoista", jotka ovat tarkoitetut saatettavaksi nukkauksen kulutuksen alaisiksi, jotta tämän johdosta materiaali saisi (esimerkiksi sen toiselle puolelle) hieman huopamaisen pinnan, mikä aikaansaa sen, että se tarttuu kiinni viereiseen kangaskerrokseen, minkä lisäksi yhdistetty materiaali saa samanaikaisesti kuohkealta tuntuvan efektin, so. "täyteläisen tunnun" vaatekappaleen tiettyyn osaan, joka tavallisesti on sen etuosa.
On huomattava, että haluttujen ominaisuuksien aikaansaamiseksi ovat lyhyet kudelangat ja periaatteessa myös pitkät kudelangat lankoja, joiden läpimitta on suuri. Tämän johdosta viimeksimainituilla on välttämättömät muodon säilyttämisominaisuudet ja ensiksimainitut soveltuvat tarvittaessa nukkautettaviksi.
Pitkät kudelangat kulkevat kohtisuorasti neuletuotteen valmistesuun-taan nähden, so. kohtisuorasti silmukkariveihin nähden. Kaikki näiden pitkät kudelangat kulkevat esitetyssä suoritusmuodossa neulotun kankaan samalle puolelle, so. kuviossa siten, että ne kulkevat saman rivin kunkin silmukan 11b, 12b yläpuolelle. On myös huomattava, että yksi pitkä kudelanka on kussakin silmukkarivissä. Nämä pitkät kude-langat 14 kulkevat silmukkalangan silmukan osien 11a alitse ja liittävät toisiinsa ne silmukat, jotka ovat samassa silmukkavaossa. Ne kulkevat edelleen osien 12a alitse, jolloin ne liittävät vierekkäiset silmukkavaot toisiinsa. Tämä seikka aikaansaa sen, että langat 14 pysyvät kiinteässä asemassaan täten valmistetussa neuletuotteessa.
Lyhyet kudelangat 13 kulkevat suuntaan, joka on kohtisuorassa pitkiä kudelankoja vastaan, so. itse asiassa loimilankojen suuntaan. Tämä langan veto tapahtuu kohtisuorasti silmukoiden joka toista riviä vastaan, mutta on mahdollista järjestää yksi tai useampi lyhyt kudelanka 7
5 6 4 G S
13 kunkin silmukkarivin yläpuolelle.
Neulekone asetetaan sillä tavalla, että jokainen lyhyt kudelanka 13 seuraa voimakkaasti aaltomaista rataa suunnassa, joka ön pääasiassa kohtisuora silmukkavakoihin nähden ja kulkee jokaisessa silmukkari-vissä olevien useiden silmukoiden ylitse. Neulekone asetetaan edelleen sillä tavoin, että jokainen lyhyt kudelanka seuraa aaltomaista rataansa samalla tavoin kuin pitkät kudelangat silmukkamaton ja sil-mukkalankojen osien kuten 11a ja 12a välissä. Ne liittyvät toisiinsa ja myös yhden silmukkavaon tai kahden vierekkäisen silmukkavaon peräkkäisiin silmukoihin.
Kutomakone asetetaan kuitenkin edelleen sillä tavalla, että aaltomaiset kohdat 13a, 13h langassa 13 kulkevat pitkien kudelankojen 14 päällitse, so. matto, jonka pitkät kudelangat 14 muodostavat, sijaitsee sen maton, jonka neulotussa materiaalissa olevat silmukat muodostavat, ja maton, jonka lyhyiden kudelankojen 13 aaltomaiset kohdat 13a» 13h muodostavat välillä.
Piirustus on luonteeltaan kaavamainen ja sen tarkoituksena on ainoastaan havainnollistaa kankaan rakenteen periaatetta. Kuitenkin ovat kudelangat 14 todellisuudessa poikkileikkaukseltaan sellaiset, että ne liittyvät toisiinsa valmiissa kankaassa. Tämä merkitsee sitä, että ensinnäkin silmukat 11b, 12b ovat kankaan pingoittamisen jälkeen pituudeltaan sellaiset, että tämä pituus suunnilleen vastaa niiden kude-lankojen puolta ympärystä, jotka ne yhdistävät toisiinsa yhteistoiminnassa lankojen 11, 12 liitoskohtien 11a, 12a kanssa, sekä että toiseksi nukitettavat langat 13, jotka pysyvät samoissa osissa 11a, 12a, ovat pakotetut kulkemaan niiden suuntaan, joka suunta on oleellisesti kohtisuora pitkien kudelankojen 14 suuntaa vastaan. Tällöin ne pysy-. vät maton yläpuolella, jonka maton muodostavat yhdistyslangat, jotka puolestaan ovat muodostuneet viiraeksimainituista ja joiden kanssa ne ovat liitetyt yhteen. Tästä seuraa, että niiden nukitus voidaan suorittaa ilman, että edellä mainittuihin pitkiin kudelankoihin vaikutettaisiin, koska ne sijaitsevat sellaisella tasolla, joka on nukutettavien lankojen tason alapuolela.
Tässä kohdassa ovat langat 11, 12 neulotussa pohjassa suhteellisen ohuita ja taipuisia verrattuna lyhyihin kudelankoihin 13, sekä että ne ovat siten valitut, että ne ovat suhteellisen sileitä. Lyhyet kudelangat 13 ovat sitä vastoin rakenteeltaan enemmän tai vähemmän pellavamaisia ominaisuuksiltaan ennnen niiden tämän jälkeen tapahtu- 8 56405 vaa nukitusta. Tulos tästä on se, että osa neulotun kankaan langasta kuten langat 11a, 12a pyrkivät laskeutumaan jonkun verran lyhyiden ku-delankojen 13 muodostaman maton ylätason alapuolela, mikä seikka suojaa niitä ainakin riittävässä määrin jälkeenpäin tapahtuvassa nukitus-työvaiheessa.
Edellä mainitussa nukitustyövaiheessa ovat nukitustyökalut asetetut sillä tavoin, että ne toimivat sellaisessa suunnassa, joka on oleellisesti kohtisuora lyhyiden kudelankojen kiharruksen suuntaa vastaan, so. pituussuuntainen tai hieman vino silmukkalankojen 11 , 12a suuntaa vastaan, minkä johdosta yleensä vältetään näiden langanosien niiden lujuuden väheneminen nukituksen vaikutuksesta.
Todettakoon lisäksi, että valmistettaessa keksinnön mukaista nukitet-tua neulottua kangasta on nukituslaitteen vaikutuksen syvyys nukitet-tavista lyhyistä kudelangoista valmistetun osan pintaa vastaan säädetty sellaiseksi, että nukitus kohdistuu etupäässä lyhyisiin kudelankoi-hin eikä vaikuta niihin lankoihin, jotka liittyvät pohjaneulokseen, eivätkä ennen kaikkea myöskään vaikuta pitkien kudelankojen muodostamaan mattoon, joka sijaitsee välittömästi ensiksi mainitun alapuolella. Nukitettava matto, jonka lyhyet kudelangat 13 muodostavat, suo-jaavat täten nukitustyövaiheen aikana sekä kudelankoja 14 että, jossa on lankasilmukoiden muodostamaa mattoa, joka muodostaa neulotun valmisteen alemman osan.
Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on täten saada aikaan sellainen materiaali, joka on tarkoitettu muodostamaan vahvistava rintakappale vaatteisiin ja joka on muodostettu etupäässä neulotusta materiaalista ja joka käsittää toisaalta maton, jossa on toisiinsa nähden yhdensuuntaisia vahvistuslankoja, jotka antavat materiaalille halutut jäykkyys-ominaisuudet, ja toisaalta nukitetuista langoista muodostetun maton, joka aikaansaa sen, että materiaalin toinen pinta saa kiinnitarttuvat ominaisuudet suhteessa vaatekappaleen materiaaliin tai sen vuoriin, jolloin samanaikaisesti aikaansaadaan kevyt kuohkea efekti, mikä seikka edesauttaa halutun vaikutelman syntymistä vaatekappaleen etuosiin. Täten voidaan korvata tavanomaisesti käytetyt kiinnitetyt huopamaiset kerrokset.
Näin valmistettu materiaali säilyttää taipuisuusominaisuutensa loimen suunnassa sekä pohjaneuloksen kiinnittyvyyden, koska nukattavat langat 56405 9 ovat luonteeltaan vain vähäisessä määrin jäykkiä. Lisäksi se on suunnattu olennaisesti vinoon kulmaan oitkien kudelankojen suuntaan nähden, minkä johdosta kankaan taipuminen loimen suunnassa aikaansaa pääasiassa nukattavien lankojen kiertymisen, mikä käytännössä ei aikaansaa mitään huomattavaa joustavaa vaikutusta.
Ohuiden lankojen muodostaman neulotun materiaalin käyttö kahden maton yhteenliittämiseksi, nimittäin pitkistä kudelangoista valmistetun maton, joka aikaansaa jäykkyysominaisuuksia, ja lyhyistä kudelangoista valmistetun maton, joka antaa kuohkeutta ja tarttumisominaisuuksia, tarjoaa sen lisäedun, että se sallii sellaisen materiaalin valmistuksen, joka on ohuempaa kuin tunnetut pukujen kovikekankaat, jotka tavallisesti liitetään huopamaiseen materiaaliin, ja jotka maksavat vähemmän työkustannuksiin, koneaikaan sekä tunnettuihin kudosten lujiteaineisiin nähden kuin ne vastaavilla ominaisuuksilla varustetut materiaalit, jotka liitetään huopaa muistuttavaan materiaaliin.
On myös korostettava sitä seikkaa, että toisaalta suhteessa materiaalin valmistuksen lineaariseen nopeuteen neulekoneissa on kyseinen nopeus huomattavasti suurempi kuin klassillista tyyppiä olevissa kutomakoneissa, jotka ovat tarkoitetut ei-neulottua materiaalia varten, sekä että toisaalta niistä puuttuvat teknilliset vaikeudet valmistettaessa suhteellisen leveää materiaalia, minkä lisäksi lopuksi aikaansaadaan esillä olevalla keksinnöllä säästöjä valmistushuoneistojen vuokriin nähden, koska huoneistojen tilavuudet ovat tavallisesti ainoastaan kolmasosa niistä tilavuuksista, joita tarvitaan klassillista tyyppiä oleville kutomakoneille. Tämän johdosta ovat investointikustannukset huomattavasti pienemmät valmistettaessa sellaista materiaalia, joka on esillä olevan keksinnön mukainen.
Edelleen on korostettava sitä seikkaa, että riippuen siitä mallista, joka valitaan neulotulle pohjamateriaalille, on mahdollista aikaansaada sellainen materiaali, joka on myös toiselta puoleltaan varustettu matolla, jossa on nukattavat ja jälkeenpäin nukattavia lankoja, kuten edellä on selostettu.
Edellä esitetty tukimateriaali tekee mahdolliseksi sen, että massatuotantona voidaan valmistaa rintakappaleita, joiden päälle ei tarvitse ommella huopaa muistuttavaa kerrosta sekä tarttuvien ominaisuuksien aikaansaamiseksi vaatekappaleen materiaaliin nähden että kevyen tunnun aikaansaamiseksi, mikä on todettu halutuksi ominaisuudeksi vaatekappaleiden etuosien suhteen. Edelleen on huomattava, että 10 56406 tavallista tyyppiä oleva pukujen kovikekangas, johon liittyy huopaa muistuttava kerros, tulee pakostakin paksummaksi kuin sellainen rin-takappale, joka on valmistettu esillä olevan keksinnön mukaisesta materiaalista. Seurauksena tästä ovat tällaiset tavalliset materiaalit vähemmän soveliaita kesävaatteiden valmistukseen ja myös naisten leninkien valmistukseen, jolloin tavoitellaan suurempaa pehmeyttä.
Uudet tukimateriaalit tekevät esillä olevan keksinnön mukaisesti myös mahdolliseksi aikaansaada sellaisia esikäsiteltyjä tukielementtejä, joihin kuuluu tukea antava rintakappale, joka on edellä selostettua tyyppiä. On myös huomattava, että edellä selostettu suoritusmuoto ei millään tavoin rajoita keksinnön suojapiiriä, jota voidaan monin tavoin vaihdella patenttivaatimuksen puitteissa.
Niinpä voi esimerkiksi se lanka, joka on tarkoitettu nukattavaksi materiaalin valmistuksen jälkeen, korvata langalla, jonka rakenne vastaa sitä, jonka vastaava lanka saa nukkausvaiheen jälkeen, minkä johdosta tällainen nukkausvaihe ei enää ole välttämätön.
Tukimateriaali, joka on valmistettu esillä olevan keksinnön mukaisesti on käytettävissä kaikissa niissä tapauksissa, joissa käytetään tähän asti tunnettua tavallista tukimateriaalia, so. kovikekankaita.
On kuitenkin huomattava, että sen jäykkyysominaisuuksien suhde painoon vastaa tunnettuja tukimateriaaleja, joten keksinnön mukaisten tuotteiden käyttö on erittäin edullista sellaisissa tapauksissa, joissa niitä käytetään kuumuuden vaikutuksesta tarttuvina tukielementteinä sen jälkeen, kun sopiva liimatuote (sopivimmin pisteittäin tai viivoit-tain levitetty) on levitetty ainakin materiaalin toiselle puolelle.
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FR7430158 | 1974-09-05 | ||
FR7430158A FR2283972A1 (fr) | 1974-09-05 | 1974-09-05 | Tissu de mailles complexe pour plastron de renfort de vetements |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI752477A FI752477A (fi) | 1976-03-06 |
FI56405B FI56405B (fi) | 1979-09-28 |
FI56405C true FI56405C (fi) | 1980-01-10 |
Family
ID=9142819
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI752477A FI56405C (fi) | 1974-09-05 | 1975-09-03 | Ett varpstickat material |
Country Status (14)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US4189931A (fi) |
JP (2) | JPS5135768A (fi) |
BE (1) | BE833050A (fi) |
BR (1) | BR7505711A (fi) |
DE (1) | DE2539994A1 (fi) |
ES (2) | ES435050A1 (fi) |
FI (1) | FI56405C (fi) |
FR (1) | FR2283972A1 (fi) |
GB (1) | GB1527123A (fi) |
IT (1) | IT1044497B (fi) |
NL (1) | NL7510466A (fi) |
NO (1) | NO753034L (fi) |
SE (1) | SE7509752L (fi) |
ZA (1) | ZA755669B (fi) |
Families Citing this family (18)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
FR2399496A1 (fr) * | 1977-08-02 | 1979-03-02 | Picardie Intissel Ste Lainiere | Bande de tissu de mailles trame resistant a la flexion dans le sens transversal et procede de fabrication |
JPS5452810A (en) * | 1977-10-03 | 1979-04-25 | Minoru Seya | Method of measuring accuracy of excavation of rotational or irrotational propulsive pipe |
US4520636A (en) * | 1979-11-28 | 1985-06-04 | Burlington Industries, Inc. | Woven-like warp knit fabric with tension control for top effect yarn |
JPS57184196A (en) * | 1981-05-09 | 1982-11-12 | Mamoru Akashi | Embedding of underground pipe |
FR2516950B1 (fr) * | 1981-11-26 | 1985-10-11 | Picardie Lainiere | Perfectionnement aux etoffes de renfort a base tricotee pour entoilages de vetements, procedes de fabrication et applications a la constitution d'entoilages |
GB8410190D0 (en) * | 1984-04-19 | 1984-05-31 | Graham & Son Ltd H G | Waistbands |
GB8529323D0 (en) * | 1985-11-28 | 1986-01-02 | Ellis J G | Stretch fabric |
FR2620138B1 (fr) * | 1987-03-31 | 1989-12-15 | Picardie Lainiere | Support textile du type tricot maille, procede de fabrication d'un support textile, complexe draperie support textile et son procede de solidarisation a un second textile |
US5125246A (en) * | 1990-07-25 | 1992-06-30 | Shelby Elastics, Inc. | Knitted elastic lock pile fabric |
US5359732A (en) * | 1991-07-17 | 1994-11-01 | Waldman Herman B | Swimsuit having control holding power integral in body fabric layer |
FR2710078B1 (fr) * | 1993-09-17 | 1995-12-01 | Picardie Lainiere | Support textile biodégradable, en tricot maille trame, pour entoilage thermocollant. |
US5692949A (en) * | 1995-11-17 | 1997-12-02 | Minnesota Mining And Manufacturing Company | Back-up pad for use with abrasive articles |
DE102007006568A1 (de) * | 2007-02-09 | 2008-08-14 | Kufner Textil Gmbh | Elastische Einlage, Verfahren zu deren Herstellung und Verwendung |
CN103710852B (zh) * | 2013-12-24 | 2015-04-29 | 长兴县三金特种纺织有限公司 | 一种变化编链弹力衬及其制备工艺 |
JP2016065346A (ja) * | 2014-09-26 | 2016-04-28 | アートボーン企画株式会社 | 裏地用経編み地 |
TWM522957U (zh) * | 2015-12-18 | 2016-06-01 | Zong-Rong Wu | 織布 |
CN107723919A (zh) * | 2016-08-12 | 2018-02-23 | 立享针织机械有限公司 | 具有绑纱结构的针织方法及其针织物 |
US10294590B2 (en) * | 2017-07-07 | 2019-05-21 | Tsung-Jung Wu | Woven cloth |
Family Cites Families (3)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US2247092A (en) * | 1937-08-18 | 1941-06-24 | Robert Reiner Inc | Knitting machine |
US2696723A (en) * | 1951-07-05 | 1954-12-14 | Hagin Frith & Sons | Locked pile fabric |
US3756043A (en) * | 1971-11-11 | 1973-09-04 | Wirkmaschinenbau Karl Marx Veb | Flat warp knitting machines |
-
1974
- 1974-09-05 FR FR7430158A patent/FR2283972A1/fr active Granted
- 1974-12-26 JP JP50002051A patent/JPS5135768A/ja active Pending
- 1974-12-26 JP JP50002050A patent/JPS5135767A/ja active Pending
-
1975
- 1975-02-25 ES ES435050A patent/ES435050A1/es not_active Expired
- 1975-02-25 ES ES435049A patent/ES435049A1/es not_active Expired
- 1975-09-01 GB GB36000/75A patent/GB1527123A/en not_active Expired
- 1975-09-02 SE SE7509752A patent/SE7509752L/ not_active Application Discontinuation
- 1975-09-03 FI FI752477A patent/FI56405C/fi not_active IP Right Cessation
- 1975-09-03 US US05/609,924 patent/US4189931A/en not_active Expired - Lifetime
- 1975-09-04 BE BE2054543A patent/BE833050A/xx unknown
- 1975-09-04 NO NO753034A patent/NO753034L/no unknown
- 1975-09-04 ZA ZA00755669A patent/ZA755669B/xx unknown
- 1975-09-04 IT IT51203/75A patent/IT1044497B/it active
- 1975-09-05 NL NL7510466A patent/NL7510466A/xx not_active Application Discontinuation
- 1975-09-05 BR BR7505711*A patent/BR7505711A/pt unknown
- 1975-09-05 DE DE19752539994 patent/DE2539994A1/de not_active Ceased
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
JPS5135768A (en) | 1976-03-26 |
ES435050A1 (es) | 1977-03-01 |
ZA755669B (en) | 1976-08-25 |
JPS5135767A (en) | 1976-03-26 |
FR2283972B1 (fi) | 1980-12-19 |
SE7509752L (sv) | 1976-03-08 |
FR2283972A1 (fr) | 1976-04-02 |
ES435049A1 (es) | 1977-03-01 |
NO753034L (fi) | 1976-03-08 |
DE2539994A1 (de) | 1976-03-25 |
US4189931A (en) | 1980-02-26 |
IT1044497B (it) | 1980-03-20 |
FI752477A (fi) | 1976-03-06 |
FI56405B (fi) | 1979-09-28 |
GB1527123A (en) | 1978-10-04 |
NL7510466A (nl) | 1976-03-09 |
BR7505711A (pt) | 1976-08-03 |
BE833050A (fr) | 1975-12-31 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI56405C (fi) | Ett varpstickat material | |
TWI772321B (zh) | 經編織物之製造方法、經編織物、及鞋子的鞋幫 | |
CN109594190B (zh) | 一种换色提花织物的制作工艺 | |
CN107429452A (zh) | 包括低熔点纤维的可容易定形的拉伸织物 | |
CN107217384B (zh) | 一种双色单贾卡经编织物的制作方法及该经编织物 | |
US5241709A (en) | Interfacing for stiffening outer garments and its particular application | |
KR100450272B1 (ko) | 부직합성포,그제조방법및그사용방법 | |
US10829877B2 (en) | Warp knitting machine, warp knitted fabric manufacturing method and warp knitted fabric | |
UA57715C2 (uk) | Прокладна тканина підвищеної стійкості, зміцнений одяг або предмет одягу та комірець | |
CN102742942A (zh) | 一体成型的超薄无缝裤袜及其制造方法 | |
CN112921488B (zh) | 一种具有绒感的贾卡织物及其编织方法、用途 | |
CN109667052B (zh) | 一种形变变色织物及其制作工艺 | |
JP3099085B1 (ja) | 経編地とその製造方法 | |
CN105019130A (zh) | 经编无缝无底提花丝袜的织造方法 | |
KR20210051861A (ko) | 환편기를 이용한 리버서블 니트 자켓용 더블 레이어드 환편직물의 제조방법 및 그 환편직물 | |
CN104687275A (zh) | 一种无缝双层毛圈保暖连裤袜及其制造方法 | |
CN104687274A (zh) | 一种无缝双层保暖一体裤及其制造方法 | |
JPH04263657A (ja) | 経編物およびこれを編む方法 | |
CN219772406U (zh) | 一种32针精密编织经编网布 | |
CN219218307U (zh) | 一种空气层透孔针织提花面料及鞋面 | |
CN108823781B (zh) | 一种角度变色网布及其制作方法 | |
CN115538016A (zh) | 一种针织凸条及其横机编织方法、针织面料和服装 | |
JP3394743B2 (ja) | 紐状のレース地 | |
CN114703595A (zh) | 一种自由设置毛高层的三贾卡网布、制作方法及其鞋面 | |
CN115125653A (zh) | 一种空气层透孔针织提花面料及其编织工艺、鞋面 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed |
Owner name: LAINIERE DE PICARDIE S.A. |