FI128180B - Tiivistetty kaksoistiheyksinen epäkeskovastapaino kartiotyyppisiä kivenmurskaimia varten - Google Patents

Tiivistetty kaksoistiheyksinen epäkeskovastapaino kartiotyyppisiä kivenmurskaimia varten Download PDF

Info

Publication number
FI128180B
FI128180B FI20105920A FI20105920A FI128180B FI 128180 B FI128180 B FI 128180B FI 20105920 A FI20105920 A FI 20105920A FI 20105920 A FI20105920 A FI 20105920A FI 128180 B FI128180 B FI 128180B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
ballast
containers
counterweight
eccentric
counterweight assembly
Prior art date
Application number
FI20105920A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20105920A (fi
FI20105920A0 (fi
Inventor
Darcy A Flath
Andrew J Lingenfelter
Original Assignee
Metso Minerals Ind Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Metso Minerals Ind Inc filed Critical Metso Minerals Ind Inc
Publication of FI20105920A0 publication Critical patent/FI20105920A0/fi
Publication of FI20105920A publication Critical patent/FI20105920A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI128180B publication Critical patent/FI128180B/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B02CRUSHING, PULVERISING, OR DISINTEGRATING; PREPARATORY TREATMENT OF GRAIN FOR MILLING
    • B02CCRUSHING, PULVERISING, OR DISINTEGRATING IN GENERAL; MILLING GRAIN
    • B02C2/00Crushing or disintegrating by gyratory or cone crushers
    • B02C2/02Crushing or disintegrating by gyratory or cone crushers eccentrically moved
    • B02C2/04Crushing or disintegrating by gyratory or cone crushers eccentrically moved with vertical axis
    • B02C2/042Moved by an eccentric weight
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B02CRUSHING, PULVERISING, OR DISINTEGRATING; PREPARATORY TREATMENT OF GRAIN FOR MILLING
    • B02CCRUSHING, PULVERISING, OR DISINTEGRATING IN GENERAL; MILLING GRAIN
    • B02C2/00Crushing or disintegrating by gyratory or cone crushers
    • B02C2/02Crushing or disintegrating by gyratory or cone crushers eccentrically moved
    • B02C2/04Crushing or disintegrating by gyratory or cone crushers eccentrically moved with vertical axis
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10TTECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER US CLASSIFICATION
    • Y10T29/00Metal working
    • Y10T29/49Method of mechanical manufacture
    • Y10T29/4998Combined manufacture including applying or shaping of fluent material

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Crushing And Pulverization Processes (AREA)
  • Jib Cranes (AREA)
  • Crushing And Grinding (AREA)
  • Component Parts Of Construction Machinery (AREA)
  • Disintegrating Or Milling (AREA)

Abstract

Kartiomurskain sisältää kiinteän pääakselin (20) ja epäkeskon (22), joka kiertää pääakselin ympäri aiheuttaen pääkokoonpanon hyrräliikkeen kiven murskaamiseksi murskausraossa. Kartiomurskain sisältää vastapainokokoonpanon (48), joka on kiinnitetty kiertäväksi epäkeskon (23) mukana. Vastapainokokoonpano (48) sisältää vastapainokappaleen, jossa on säiliösarja. Kukin säiliö voi vastaanottaa joko ensimmäisen painolastin tai toisen painolastin tai näiden yhdistelmän. Ensimmäinen painolasti on muodostettu materiaalista, jonka tiheys on suurempi kuin toinen painolasti, painotuskeskittymän lisäämiseksi halutuissa paikoissa vastapainokokoonpanon (48) ympärillä. (Kuvio 1)

Description

[0001] Esillä oleva kuvaus koskee kivenmurskauslaitteistoa yleisesti. Esillä oleva kuvaus koskee erityisemminkin kartiomurskainta, joka sisältää vastapainon, joka mahdollistaa, että vastapainon painoja massa muunnetaan suoritustehon optimoimiseksi.
[0002] Kivenmurskausjärjestelmät kuten sellaiset, joihin viitataan kartiomurskaimina, rikkovat kiinteän elementin ja liikkuvan elementin välisessä murskausraossa yleensä vuori-, kivi- tai muun materiaalin. Kartiomainen kivenmurskain koostuu esimerkiksi pääkokoonpanosta, joka sisältää murskauspään, joka kiertää pystyakselin ympäri kivenmurskaimen päärunkoon kiinnitetyssä kiinteässä kulhossa. Murskauspää on koottu epäkeskoa ympäröiväksi, joka kiertää kiinteän akselin ympäri toimittaen murskauspään hyrräliikkeen, mikä murskausraossa murskauspään ja kulhon välissä murskaa vuori-, kivi- tai muun materiaalin. Epäkeskon käyttönä voidaan käyttää monenlaisia tehokäyttöjä, kuten kiinnitettyjä hammaspyörä/väliakselikokoonpanon käyttämiä hammasratoja, ja monia mekaanisia teholähteitä kuten sähkömoottoreita tai polttomoottoreita.
[0003] Kartiomaisen murskauspään ulkopuoli on peitetty suojaavalla tai kulutusta kestävällä vaipalla, joka kytkeytyy murskattavaan materiaaliin kuten vuori-, kivi- tai kivennäismineraaleihin tai muihin aineksiin. Päärunkoon mekaanisesti kiinnitettyyn kulhoon on varustettu kulhovuoraus. Kulhovuoraus ja kulho ovat kiinteitä ja välin päässä murskauspäästä. Kulhovuoraus aikaansaa vastapinnan vaippaan nähden materiaalin murskaamiseksi. Materiaali murskataan vaipan ja kulhovuorauksen välisessä murskausraossa.
[0004] Murskauspään hyrräliike suhteessa kiinteään kulhoon murskaa vuori-, kivi- tai muun materiaalin murskausraossa. Yleensä vuori-, kivi- tai muu materiaali syötetään syöttölautaselle, joka suuntaa materiaalin kohti murskausrakoa, jossa materiaali murskataan kun se siirtyy murskausraon läpi. Murskattu materiaali poistuu kartiomurskaimesta murskausraon pohjan kautta. Murskausraon koko määrää murskausraosta poistuvan murskatun materiaalin maksimikoon.
[0005] Kartiomurskaimen käytössä pääkokoonpanon ja vaipan hyrräliike ja epäkeskon sivulle siirretty kiertoliike luovat suuria epätasapainovoimia, jotka kompensoidaan epäkeskoon sen kanssa kiertäväksi yhdistetyllä vastapainokokoonpanolla. Nykyisin saatavat vastapainot käsittävät suhteellisen suurta tiheyttä olevaa materiaalia kuten lyijyä olevia alueita, jotta rajattuun alueeseen aikaansaa daan mahdollisimman paljon massaa. Koska kartiomurskain määrää vastapainokokoonpanon koon, ilmenee fyysisiä rajoituksia, jos vastapainokokoonpanolle tarvitaan lisäpainoa.
[0006] Koska vastapainokokoonpanon koko on rajallinen, vallitsee tarve joustavuudelle vastapainokokoonpanon massan säädössä vastapainokokoonpanon kokoa lisäämättä verraten nykyisiin saataviin rakenteisiin.
Keksinnön yhteenveto [0007] Esillä oleva kuvaus koskee kartiomurskaimessa käytettävää vastapainokokoonpanoa yleisesti. Vastapainokokoonpano kiertää yleisesti pitkin epäkeskoa kiinteän pääakselin ympäri kartiomurskaimessa. Vastapainokokoonpano aikaansaa tasapainon epäkeskon sivulle siirretylle kiertoliikkeelle ja pääkokoonpanon ja vaipan hyrräliikkeelle.
[0008] Vastapainokokoonpano on asennettu kiertoliikettä varten epäkeskon kanssa ja sisältää yleisesti rengasmaisen muodon omaavan vastapainokappaleen. Eräässä suoritusmuodossa vastapainokokoonpanon vastapainokappale sisältää sekä painotetun osion ja painottamattoman osion, jotka on liitetty toisiinsa muodostamaan yleisesti rengasmaisen muodon valua varten. Toisaalta ajatellaan, että voidaan käyttää muitakin vastapainokokoonpanoja.
[0009] Vastapainonkappaleen painotettu osio sisältää useita eri säiliöitä, joista kukin muodostaa avoimen sisuksen. Painotettuun osioon muodostetut eri säiliöt on erotettu toisistaan pystyseinämin siten, että säiliösarjan avoimet sisukset ovat täytettävissä erikseen toiveen mukaan.
[0010] Vastapainokokoonpano sisältää ensimmäisen painolastin, joka on sijoitettu ainakin yhteen vastapainonkappaleen painotettuun osioon muodostetuista useista säiliöistä. Ensimmäinen painolasti on muodostettu ensimmäistä tiheyttä olevasta ensimmäisestä materiaalista. Kuvauksen eräässä suoritusmuodossa ensimmäinen painolasti on muodostettu eri sauvojen sarjasta, joista kukin koostuu volframiseoksesta. Ensimmäinen painolasti sijoitetaan ainakin yhteen vastapainonkappaleen painotettuun osioon muodostetuista useista eri säiliöistä.
[0011] Kuvauksen erään suoritusmuodon mukaan toinen painolasti sijoitetaan myös ainakin ensimmäisen painolastin sisältävään säiliöön siten, että ainakin yksi useista säiliöistä sisältää sekä ensimmäisen painolastin että toisen painolastin. Kuvauksen eräässä suoritusmuodossa toinen painolasti on muodostettu ensimmäistä tiheyttä pienempää toista tiheyttä olevasta toisesta materiaalista. Esimerkkinä toinen materiaali voi olla lyijyä (Pb). Muun suoritusmuodon mu
20105920 prh 01 -09- 2010 kaan toinen painolasti on sijoitettu kuhunkin vastapainonkappaleen painotettuun osioon muodostetuista useista säiliöistä.
[0012] Koska ensimmäinen painolasti on muodostettu materiaalista, jonka tiheys on suurempi kuin toisen painolastin, ensimmäisen ja toisen painolas5 tin yhdistelmä sallii vastapainokokoonpanon omaavan tiivistetyn tiheyden halutuissa paikoissa pitkin vastapainokokoonpanon rengasmaista vastapainokappaletta. Kuvauksen eräässä suoritusmuodossa toinen painolasti on muodostettu lyijystä ja kaadetaan kuhunkin halutuista säiliöistä. Sula lyijy jähmettyy ensimmäisen painolastin ympärille kussakin, sekä ensimmäisen painolastin että toisen paino10 lastin sisältävässä säiliössä.
[0013] Kuvauksen eräässä suoritusmuodossa usean avoimen säiliön yli on asennettu suojuselin koteloimaan säiliöt, kun säiliöihin on täytetty ensimmäinen ja toinen painolasti. Tällä tavoin suojuselin koteloi ensimmäisen painolastin ja toisen painolastin sisältävät avoimet säiliöt, toimittaen painolastien erotuk15 sen vastapainokokoonpanosta.
Piirustusten kuvaus [0014] Piirustukset havainnollistavat kuvauksen toteuttamiseksi nykyisin parhaimmaksi katsottua toteutusmuotoa. Piirustuksissa:
[0015] kuvio 1 on leikkauskuva, osittain auki leikattuna, kartiomurskai20 mesta, sisältäen esillä olevan kuvauksen vastapainokokoonpanon;
[0016] kuvio 2 on leikkauskuva esillä olevan kuvauksen mukaisesti rakennetuista epäkeskosta ja vastapainokokoonpanosta;
[0017] kuvio 3 on räjäytetty leikkauskuva epäkeskosta ja vastapainokokoonpanosta, havainnollistaen painolastien sijoittelua vastapainokokoonpanos25 sa;
[0018] kuvio 4 on leikkauskuva esillä olevan kuvauksen mukaisesti rakennetusta vastapainokokoonpanosta; ja [0019] kuvio 5 on leikkauskuva otettuna pitkin kuvion 4 viivaa 5 - 5.
Yksityiskohtainen kuvaus [0020] Kuvio 1 havainnollista kartiomurskainta 10, jota voidaan käyttää materiaalin kuten vuori-, kivi-, malmi-, kivennäismineraalin tai muiden ainesten murskaamiseen. Kartiomurskain 10 käsittää alustan 14 omaavan päärungon 12. Kartiomurskain 10 voi olla jonkin kokoinen kivenmurskain tai voi sisältää jonkin tyyppisen murskainpään. Alusta 14 lepää lavankaltaisella perustalla, joka voi kä35 sittää betonipilareita (ei esitetä), perustalohkon, lavan tai muun tukielimen. Pää
20105920 prh 01 -09- 2010 rungon 12 koskinapa 16 sisältää ylöspäin erkanevan pystysuuntaisen porausreiän, tai suipennetun porausreiän 18. Porausreikä 18 on sovitettu vastaanottamaan pääakselin 20. Pääakseli 20 pidetään paikallaan porausreiässä 18 rungon 12 keskinapaan 16 nähden.
[0021] Pääakseli 20 tukee pääakselia 20 ympäröivää epäkeskoa 22, joka on kytketty pääkokoonpanoon 24. Epäkesko 22 kiertää kiinteän pääakselin 20 ympäri, saaden siten pääkokoonpanon 24 kiertämään kartiomurskaimessa 10. Pääkokoonpanon 24 kierto päärunkoon 12 yhdistettyyn säätörenkaaseen 28 kiinnitetyssä kulhossa 26 mahdollistaa vuori-, kivi-, malmi-, kivennäis- tai muiden ma10 teriaalien murskaamisen vaipan 30 ja kulhovuorauksen 32 välissä. Pääkokoonpano 24 sisältää syöttölautasen 33, joka suuntaa materiaalit kohti murskausrakoa 34. Kulhovuoraus 32 pidetään vasten kulhoa 26 ja vaippa 30 on kiinnitetty pääkokoonpanoon 24. Pääkokoonpano 24 pakottaa vaipan 30 kohti kulhovuorausta 32 luoden kivenmurskausvoiman murskausraossa 34.
[0022] Kuten havainnollistettuna kuviossa 1, epäkeskoholkki 36 sijaitsee kiinteän pääakselin 20 ja kiertävän epäkeskon 22 välissä. Epäkesko 22 ja epäkeskoholkki 36 kiertävät kiinteän pääakselin 20 ympäri vetoakselilla 40 pidetyn hammaspyörän 38 ja epäkeskon 24 alapäähän kiinnitetyn hammasrattaan 42 välisen keskinäisvaikutuksen seurauksena. Voiteluöljysyöttö kulkee kiinteän pää20 akselin 20 keskiön kautta, aikaansaaden epäkeskoholkin 36 ja kiinteän pääakselin 20 välisen voitelun.
[0023] Alempi päänholkki 44 sijaitsee epäkeskon 22 ulkopinnan ja pääkokoonpanon 24 alaosuuden välissä. Alemman päänholkin 44 ja epäkeskon 22 väliin vastaanotetaan voiteluaine voitelemaan kiertävän epäkeskon 22 ja ei25 kiertävän pääkokoonpanon 24 välistä kosketusaluetta.
[0024] Kuten käsitetään kuviosta 1, kartiomurskaimen 10 toimiessa vetoakseli 40 kierittää epäkeskoa 22 hammaspyörän 38 ja hammasrattaan 42 välisen keskinäisvaikutuksen seurauksena. Koska epäkeskon 22 ulkohalkaisija on siirretty sisähalkaisijasta sivulle, epäkeskon 22 kiertoliike synnyttää pääkokoon30 panon hyrräliikkeen kiinteässä kulhossa 26. Pääkokoonpanon 24 hyrräliike muuttaa murskausraon 34 koon, mikä mahdollistaa murskattavan materiaalin siirtymisen murskausrakoon. Epäkeskon 22 lisäkiertoliike kehittää murskausvoiman murskausraossa 34 pienentäen kartiomurskaimen 10 murskaamien partikkeleiden koon. Kartiomurskain 10 voi olla yksi eri valmistajilta, kuten Metso Minerals, 35 Milwaukee, Wisconsin, saatavaovista useista eri kartiomurskaintyypeistä. Esimerkkinä kuviossa 1 esitetty kartiomurskain 10 voi olla HP® -sarjan kivenmurs käin, kuten yritykseltä Metso Minerals saatava HP®400. Voidaan kuitenkin käyttää toisentyyppisiä kartiomurskaimia, toimien edelleen esillä olevan kuvauksen piirissä.
[0025] Kartiomurskaimen 10 käytössä murskattavin materiaalein, murskausraossa 34 syntyvä murskausvoima kohdistaa voiman vasten pääkokoonpanon 24 vaippaa 30. Kyseinen voima saa pääkokoonpanon 24 akseloimaan muhvivuorauksen 46 ja päänpallon 47 luoman nivelliitoksen ympäri. Nivelliike saa alemman päänholkin 44 kytkeytymään epäkeskoon 22.
[0026] Kuten havainnollistettuna kuviossa 1, epäkesko 22 on kytketty vastapainoon 48. Vastapainokokoonpano 48 on kytketty epäkeskoon 22 ja kiertää epäkeskon mukana pääakselin 20 ympäri. Vastapainokokoonpano 48 on suunniteltu kompensoimaan kiinteän pääakselin 20 ympäri tapahtuvan, epäkeskon 22 sivulle siirretyn kiertoliikkeen synnyttämiä keskipakoisvoimia, ja kompensoimaan pääkokoonpanon 27 ja vaipan 30 hyrräliikettä.
[0027] Seuraavassa viitataan kuvioon 2, jossa esitetään esillä olevan kuvauksen vastapainokokoonpanon 48 erästä suoritusmuotoa. Vastapainokokoonpano 48 on yhdistetty epäkeskoon 22 yleisesti vaakatasoisella laipalla 50. Laippa 50 sisältää liitospinteiden 52 sarjan, jotka kiinnittävät vastapainokokoonpanon 48 tukevasti epäkeskoon 22. Kuten havainnollistettuna kuviossa 2, epäkesko 22 sisältää keskeisen aukon 54, jota ympäröi ulkoseinämä 56, jossa on leveä osuus 58 ja ohut osuus 59. Ulkoseinämän 56 vaihtelevat paksuudet luovat pääkokoonpanon hyrräliikkeen, kun epäkesko 22 kiertää pääakselin ympäri.
[0028] Kuten havainnollistettuna kuviossa 2, vastapainokokoonpano 48 sisältää vastapainokappaleen 60. Vastapainokappale 60 on perusmateriaalista muodostettu valettu komponentti ja on esitettyä yleisesti rengasmaista muotoa. Vaikka esitetty suoritusmuoto on valettu komponentti, muidenkin menetelmien vastapainokappaleen 60 muodostamiseksi ajatellaan olevan esillä olevan kuvauksen piirissä. Vastapainokappale 60 käsittää yleisesti ympyrän muotoisen ulkoseinämän 62. Havainnollistetussa suoritusmuodossa vastapainokappale sisältää painotetun osion 64 ja painottamattoman osion 66. Painotettu osio 64 on yleisesti vastapäätä epäkeskon 22 leveää osuutta 58, kun painottamaton osio 66 on yleisesti vastapäätä epäkeskon 22 ohutta osuutta 59.
[0029] Kuviossa 2 havainnollistetussa suoritusmuodossa painotetun osion 64 ulkoseinämän 62 korkeus ulottuu painottamattoman osion 66 päällipinnan 68 yläpuolelle. Pystyseinämä 70 muodostaa painottamattoman osion 66 ja painotetun osion 64 välisen siirtymän.
20105920 prh 01 -09- 2010 [0030] Painotetussa osiossa 64 vastapainokappale 60 sisältää avoimien säiliöiden 72 sarjan, jotka on sijoitettu toistensa viereen ja ulottuvat painotetun osion 64 ympäryksen ympäri. Kuten havainnollistettuna kuviossa 2, säiliöt 72 ulottuvat noin puolessa pituudessa vastapainonkappaleen 60 ulkoympäryksestä.
[0031] Kukin säiliöistä 72 sisältää ulkoseinämän 62 ja sisäseinämän muodostaman avoimen sisuksen 73. Sisäseinämän 74 ja ulkoseinämän 62 välinen väli muodostaa kunkin säiliöistä 72 säteittäisen leveyden. Säiliöt 72 on erotettu toisistaan pystysuuntaisella erottavalla seinämällä 76. Päätyseinämä 78 rajaa kutakin kahdesta päätysäiliöstä 72 sen ulkopäädyssä. Kuten havainnollistet10 tuna kuviossa 5, pohjaseinämä 80 rajaa kutakin säiliöistä 72 sen pohjapäässä.
Kuten käsitetään kuvioista 2 ja 5, kukin säiliöistä 72 muodostaa yleisesti koteloidun, onton avoimen sisuksen 73, joka pystyy jäljempänä paljon suuremmin yksityiskohdin kuvatuin tavoin vastaanottamaan materiaalin.
[0032] Seuraavassa viitataan takaisin kuvioon 2, kukin erottavista sei15 nämistä 76 sisältää laajennetun vastaanottavan osion 82, jossa on keskeinen porausreikä 84. Vastaanottava osio 82 ulottuu vain pitkin erottavan seinämän 76 pystykorkeuden osuutta, kuten on nähtävissä.
[0033] Seuraavassa viitataan kuvioon 3, havainnollistetun keksinnön suoritusmuodossa, yksi tai usea eri säiliöistä 72 vastaanottaa ensimmäisen pai20 nolastin 86. Kuviossa 3 esitetään kahta eri ensimmäistä painolastia 86a ja 86b, vaikka voidaan käyttää ensimmäisten painolastien eri määriä, kuten yhtä tai kolmea. Kuviossa 3 havainnollistetussa suoritusmuodossa ensimmäinen painolasti 86 koostuu eri painojen 88 sarjasta, jotka on sijoitettu muodostamaan ensimmäisen painolastin. Kuviossa 3 havainnollistetussa suoritusmuodossa eri painot 88 25 on muodostettu materiaalista, joka on vastapainonkappaleen perusmateriaalia eri materiaali, kuten volframiseossauvoja, jotka on liitetty toisiinsa ulkoisen liitospinteen 90 ja sisäisten liitospinteiden 92 parin avulla. Ajatellaan, että esillä olevan kuvauksen puitteissa toimiessa, painot voisivat olla sauvoja muita muotoja tai yhtenä lohkona tai tankona.
[0034] Kuviossa 3 havainnollistetussa suoritusmuodossa ensimmäinen painolasti 86a sisältää volframisauvan kaksi riviä, kun ensimmäinen painolasti 86b sisältää volframisauvojen vain yhden ainoa rivin. Kuten kuvataan yksityiskohdin jäljempänä, kuhunkin säiliöistä 72 sijoitettujen eri painojen 88 määrä on vastapainokokoonpanon 48 suunnittelussa valittavissa vastapainokokoonpanon 48 35 painotuksen säätämiseksi toiveen mukaan. Kuviossa 2 esitetyssä suoritusmuodossa vain kaksi säiliöistä 72 sisältää ensimmäisen painolastin 86. Toisaalta aja
20105920 prh 01 -09- 2010 teilaan, että jokin määrä kuviossa 2 esitetyistä viidestä säiliöstä 72 voisi sisältää ensimmäisen painolastin 86, vastapainokokoonpanon tietystä konfiguraatiosta riippuen.
[0035] Vastapainokokoonpanon 48 luonnissa eri säiliöihin 72 täytetään ensimmäinen painolasti 86 toiveen mukaan. Kuten kuvattuna kuvioissa 2 ja 3 esitetyssä suoritusmuodossa, vain kaksi viidestä säiliöstä 72 sisältää ensimmäisen painolastin 86. Havainnollistetussa suoritusmuodossa ensimmäinen painolasti on muodostettu hyvin tiheästä materiaalista kuten volframiseossauvoista. Toisaalta on käsitettävä, että ensimmäinen painolasti 86 voitaisiin muodostaa muista mate10 naaleista ja eri painojen 88 konfiguraatiot voisivat olla muunlaisia kuin kuviossa 3 esitetyt volframisauvat.
[0036] Seuraavassa viitataan kuvioon 5, kun ensimmäinen painolasti 86 on sijoitettu säiliöön 72, säiliöön 72 voidaan sijoittaa toinen painolasti 94 lisäämään vastapainokokoonpano 48 painoa edelleen. Kuviossa 5 esitetyssä suori15 tusmuodossa toinen painolasti 94 on muodostettu toisesta materiaalista, joka on eri materiaali kuin sekä ensimmäinen materiaali että vastapainokappaleen muodostamiseen käytetty perusmateriaali. Esitetyssä suoritusmuodossa toinen materiaali on lyijyä, joka kaadetaan avoimeen säiliöön 72 ja ympäröi ensimmäisen painolastin 86. Vaikka kuvion 5 suoritusmuodossa esitetään lyijyä, on käsitettävä, 20 että toisena painolastina 94 voidaan käyttää muuntyyppisiä materiaaleja.
[0037] Eräässä suoritusmuodossa, kun ensimmäinen painolasti 86 on sijoitettu säiliöön 72, sula lyijy kaadetaan onkaloon 72 ympäröimään ensimmäisen painolastin 86. Toisen painolastin 94 muodostava sula lyijy jähmettyy ja täyttää säiliön 72 avoimen sisuksen 73, kuten havainnollistettuna. Seuraavassa viitataan 25 takaisin kuvioon 2, ajatellaan, että kuhunkin viidestä säiliöstä 72 täytetään toinen painolasti 94, kun vain kaksi säiliöistä 72 vastaanottaa ensimmäisen painolastin 86.
[0038) Kuten kuvattuna edellä, kuvauksen eräässä suoritusmuodossa ensimmäinen painolasti 86 on muodostettu eri volframiseossauvoista, jonka ti30 heys on noin 17 grammaa per kuutiosenttimetri. Havainnollistetun suoritusmuodon toinen painolasti on muodostettu lyijystä, jonka tiheys on noin 11,34 grammaa per kuutiosenttimetri. Vaikka ensimmäisen painolastin 86 muodostavan volframimateriaalin tiheys on paljon suurempi, volframiseoksin tapahtuvan työskentelyn kustannus ja vaikeus alentavat kykyä käyttää volframiseosta ainoana mate35 naalina jossakin yhdessä säiliöistä 72. Toisaalta, kahden tiheydeltään eri mate riaalin käyttö säiliöissä 72 sallii vastapainokokoonpanon omaavan tiivistetymmän painon halutuissa alueissa.
[0039] Seuraavassa viitataan kuvioon 3, kun ensimmäinen painolasti 86 ja toinen painolasti 94 on sijoitettu säiliöihin 72, ensimmäinen suojuselin 96 sijoitetaan kunkin painotettuun osioon 64 muodostetuista säiliöistä 72 koteloimiseksi. Suojuselin 96 on puoliympyrän muotoinen laatta, jossa on aukkojen 98 sarja, joista kukin vastaanottaa liitospinteen 100. Kukin liitospinteistä 100 vastaanotetaan erottavan seinämän 76 osana muodostettuun vastaanottavaan osioon 82 muodostettuun porausreikään 84, kuten parhaiten esitettynä kuviossa 2.
[0040] Ensimmäisen suojuselimen lisäksi painottamattomaan osioon 66 on kiinnitetty toinen suojuselin 102. Kukin välikkeiden 104 sarjasta on kohdistettu päällipintaan 68 muodostettuun porausreikään 106. Pitkänomainen liitospinne 108 ulottuu toiseen suojuselimeen 102 muodostetun kunkin aukon 110 läpi ja ulottuu yhteen välikkeistä 104 muodostetun keskeisen porausreiän läpi. Liitospinteen 108 kierrepää vastaanotetaan porausreikään 106 toisen suojuselimen 102 pitämiseksi yleisessä kohdistuksessa ensimmäiseen suojuselimeen 96, kuten parhaiten esitettynä kuviossa 4. Ulkorengas 112 on kiinnitetty ulkoseinämään 62 epäkeskon koteloimiseksi yleisesti, kuten parhaiten esitettynä kuviossa 4.
[0041] Kuten kuvattuna aikaisemmin, ensimmäinen painolasti 86 ja toinen painolasti 94 on muodostettu eri materiaaleista esillä olevan kuvauksen mukaisesti. Esitetyssä suoritusmuodossa ensimmäinen painolasti 86 on muodostettu eri volframiseossauvoista kun toinen painolasti 94 on muodostettu lyijystä. Toisaalta on käsitettävä, että esillä olevan kuvauksen piirissä toimiessa voidaan käyttää erilaisia materiaaleja. Mikä tärkeintä, ajatellaan, että ensimmäinen painolasti 86 muodostetaan materiaalista, jonka tiheys on suurempi kuin toisen painolastin 94 tiheys. Esillä olevan kuvauksen piirissä toimiessa, ensimmäisen painolastin 86 ja toisen painolastin 94 välinen suhde voi vaihdella.
[0042] Vaikka tiettyjä mitoituksia esitetään edellä, on käsitettävä, että kyseiset mitoitukset ovat vain havainnollistaviin tarkoituksiin, eivätkä ole tarkoitettuja esillä olevan kuvauksen suoja-alaa rajoittaviksi. Varsinkin ensimmäisen ja toisen painolastin koko ja konfiguraatio voisivat vaihdella, mikä johtaisi vastapainokokoonpanon 48 monen erilaisiin painoihin.
[0043] Esitetty kirjoitettu kuvaus käyttää esimerkkejä keksinnön kuvaamiseksi, mukaan lukien paras toteutusmuoto, ja antaa myös jollekin alan ammattihenkilölle mahdollisuuden valmistaa keksintöjä käyttää sitä. Keksinnön patentoitavissa oleva suoja-ala määritellään patenttivaatimuksissa ja kyseinen ala saattaa käsittää muita, alan ammattihenkilölle ilmeneviä esimerkkejä. Tällaiset muut esimerkit ovat tarkoitettuja patenttivaatimusten suoja-alaan sisältyviksi, jos niissä on rakenteellisia elementtejä, jotka eivät poikkea patenttivaatimusten kirjaimellisesta kielestä, tai jos ne sisältävät ekvivalentteja rakenteellisia elementtejä epäoleellisin 5 erotuksin patenttivaatimusten kirjaimellisesta kielestä.

Claims (12)

1. Vastapainokokoonpano (48) kartiomurskainta (10) varten, käsittäen:
vastapainokappaleen (60), joka on muodostettu perusmateriaalista;
5 ensimmäisen painolastin (86), joka on sijoitettu mainitulle vastapainokappaleelle (60), kun mainittu ensimmäinen painolasti (86) on muodostettu ensimmäisestä materiaalista, joka on eri materiaali kuin mainittu perusmateriaali ja omaa ensimmäisen tiheyden; ja toisen painolastin (94), joka on sijoitettu mainitulle
10 vastapainokappaleelle (60), kun mainittu toinen painolasti (94) on muodostettu toisesta materiaalista, joka on eri materiaali kuin mainittu perusmateriaali ja omaa toisen tiheyden, jossa mainittu ensimmäinen tiheys on suurempi kuin mainittu toinen tiheys;
15 tunnettu siitä, että mainittu ensimmäinen painolasti (86) on muodostettu volframista tai volframiseoksesta.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen vastapainokokoonpano (48), jossa mainittu vastapainokappale (60) sisältää useita säiliöitä (72), joista kukin muodostaa avoimen sisuksen (73).
20
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen vastapainokokoonpano (48), jossa mainitut useat säiliöt (72) on erotettu toisistaan siten, että mainitut säiliöt (72) voidaan täyttää erikseen.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen vastapainokokoonpano (48), jossa kukin mainituista useista säiliöistä (72) sisältää mainitun toisen painolastin (94), ja
25 vähemmän kuin kaikki useista säiliöistä (72) sisältää mainitun ensimmäisen painolastin (86).
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen vastapainokokoonpano (48), jossa mainittu ensimmäinen painolasti on muodostettu volframia sisältävästä seoksesta ja mainittu toinen painolasti (94) on muodostettu lyijystä.
30
6. Patenttivaatimuksen 4 mukainen vastapainokokoonpano (48), jossa mainittu ensimmäinen painolasti (86) on muodostettu useista volframiseossauvoista.
7. Patenttivaatimuksen 3 mukainen vastapainokokoonpano (48), jossa ainakin yksi mainituista säiliöistä (72) sisältää mainitut sekä ensimmäisen 35 painolastin (86) että toisen painolastin (94).
20105920 prh 29 -05- 2019
8. Patenttivaatimuksen 2 mukainen vastapainokokoonpano (48), jossa mainittu vastapainokappale (60) sisältää suojuselimen, joka koteloi mainittujen useiden säiliöiden (72) avoimen sisuksen (73).
9. Menetelmä vastapainokokoonpanon (48) muodostamiseksi 5 kartiomurskainta (10) varten, menetelmän käsittäessä vaiheet, jolloin:
aikaansaadaan perusmateriaalista muodostettu vastapainokappale (60), jossa on useita säiliöitä (72);
sijoitetaan ensimmäinen painolasti (86) ainakin yhteen mainituista useista säiliöistä (72), jossa mainittu ensimmäinen painolasti (86) muodostetaan 10 ensimmäisestä materiaalista, joka omaa ensimmäisen tiheyden, ja jossa mainittu ensimmäinen materiaali on eri materiaali kuin mainittu perusmateriaali; ja sijoitetaan toinen painolasti (94) ainakin yhteen mainituista useista säiliöistä (72), jossa mainittu toinen painolasti (94) muodostetaan toisesta materiaalista, joka on eri materiaali kuin mainittu perusmateriaali ja omaa toisen 15 tiheyden, joka on pienempi kuin mainittu ensimmäinen tiheys.
tunnettu siitä, että mainittu toinen painolasti (94) muodostetaan lyijystä ja mainittu ensimmäinen painolasti (86) muodostetaan volframia sisältävästä seoksesta.
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen menetelmä, jossa mainittu toinen 20 painolasti (94) sijoitetaan siten, että ainakin yksi säiliö (72) sisältää mainitut sekä ensimmäisen painolastin (86) että toisen painolastin (94).
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen menetelmä, jossa mainittu ensimmäinen painolasti (86) sijoitetaan valittuihin säiliöihin (72) ja mainittu toinen painolasti (94) kaadetaan valittuihin säiliöihin (72) sulamuodossa kun mainittu
25 ensimmäinen painolasti (86) on paikallaan.
12. Patenttivaatimuksen 9 mukainen menetelmä, jossa mainittu toinen painolasti (94) sijoitetaan kaikkiin mainituista useista säiliöistä (72) ja mainittu ensimmäinen painolasti (86) sijoitetaan vähempään kuin kaikkiin mainituista useista avoimista säiliöistä (72).
FI20105920A 2009-09-15 2010-09-01 Tiivistetty kaksoistiheyksinen epäkeskovastapaino kartiotyyppisiä kivenmurskaimia varten FI128180B (fi)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US12/560,019 US8444075B2 (en) 2009-09-15 2009-09-15 Concentrated bi-density eccentric counterweight for cone-type rock crusher

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI20105920A0 FI20105920A0 (fi) 2010-09-01
FI20105920A FI20105920A (fi) 2011-03-16
FI128180B true FI128180B (fi) 2019-11-29

Family

ID=46752224

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20105920A FI128180B (fi) 2009-09-15 2010-09-01 Tiivistetty kaksoistiheyksinen epäkeskovastapaino kartiotyyppisiä kivenmurskaimia varten

Country Status (13)

Country Link
US (1) US8444075B2 (fi)
CN (1) CN102019215B (fi)
AU (1) AU2010201751B2 (fi)
BR (1) BRPI1002383A2 (fi)
CA (1) CA2703440C (fi)
CL (1) CL2010000476A1 (fi)
DE (1) DE102010024433B4 (fi)
FI (1) FI128180B (fi)
PE (1) PE20110326A1 (fi)
RU (1) RU2538809C2 (fi)
SE (1) SE534734C2 (fi)
UA (1) UA106038C2 (fi)
ZA (1) ZA201003178B (fi)

Families Citing this family (20)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP2554269B1 (en) 2011-08-01 2014-04-16 Sandvik Intellectual Property AB Cone crusher and method of preparing cone crusher for operation
AU345816S (en) * 2012-05-08 2012-11-30 Sandvik Intellectual Property Crushing apparatus
USD730415S1 (en) * 2013-02-11 2015-05-26 Sandvik Intellectual Property Ab Gyratory crusher
US9399221B2 (en) 2013-06-11 2016-07-26 Metso Minerals Industries, Inc. Vertical split bowl liner for cone crusher
USD757829S1 (en) * 2013-07-15 2016-05-31 Sandvik Intellectual Property Ab Crusher
AU354333S (en) * 2013-09-20 2014-03-17 Sandvik Intellectual Property Crusher
AU354334S (en) * 2013-09-20 2014-03-17 Sandvik Intellectual Property Crusher mounted in frame with motor
CA155045S (en) * 2013-09-20 2014-10-29 Sandvik Intellectual Property Crusher
KR101404667B1 (ko) 2013-09-25 2014-06-09 (주)거산기계 밸런스 웨이트가 형성된 콘크라샤
US9427741B2 (en) 2014-06-06 2016-08-30 Metso Minerals Industries, Inc. Two oil chamber counterweight
CA164418S (en) * 2014-09-18 2015-10-26 Sandvik Intellectual Property Crusher
USD781935S1 (en) * 2014-10-23 2017-03-21 Sandvik Intellectual Property Ab Crusher
CN104437724B (zh) * 2014-11-07 2017-05-24 北方重工集团有限公司 一种破碎机用独立配重装置
CN104549623A (zh) * 2015-01-28 2015-04-29 浙江浙矿重工股份有限公司 一种圆锥破碎机顶架
DK3132853T3 (da) * 2015-08-21 2020-03-16 Metso Minerals Ind Inc Eccentrisk anordning til rund- eller kegleknuser
AU2015417605B2 (en) * 2015-12-18 2022-06-02 Sandvik Intellectual Property Ab Torque reaction pulley for an inertia cone crusher
CN107976327B (zh) * 2018-01-09 2019-10-29 吉林大学 一种圆锥旋回破碎机性能测试试验台
CN108043504B (zh) * 2018-01-09 2020-04-03 昆明学院 一种大型高效双转动圆锥旋回破碎机
CN111774132B (zh) * 2020-07-28 2023-05-16 南昌矿机集团股份有限公司 一种多缸液压圆锥破碎机偏心总成
CN116323004A (zh) * 2020-09-09 2023-06-23 Fl史密斯公司 具有自对准主轴特征的回转破碎机及其组装方法

Family Cites Families (29)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1796413A (en) * 1927-09-19 1931-03-17 Nordberg Manufacturing Co Crushing apparatus
US2599543A (en) * 1946-06-06 1952-06-10 Curlator Corp Gyratory processing apparatus
US2540358A (en) * 1948-07-31 1951-02-06 Nordberg Manufacturing Co Gyratory ball mill having a gyrated chamber with a peripheral discharge
US3325108A (en) * 1961-11-14 1967-06-13 Nordberg Manufacturing Co Adjusting mechanism for gyratory crushers
DE1260937B (de) * 1962-08-11 1968-02-08 Weserhuette Ag Eisenwerk Einrichtung zum Ausgleich von Massenkraeften
US4192472A (en) * 1978-04-17 1980-03-11 Johnson Louis W Cone crusher
SU759125A1 (ru) * 1978-06-22 1980-08-30 Всесоюзный Ордена Трудового Красного Знамени Научно-Исследовательский И Проектный Институт Механической Обработки Полезных Ископаемых Конусна эксцентрикова дробилка
DD157392A3 (de) * 1981-03-13 1982-11-10 Manfred Lerch Kegelbrecher mit ausgleich der massenkraefte und spaltverstellung
AT371578B (de) * 1981-12-04 1983-07-11 Geislinger Co Schwingungstechn Drehschwingungsdaempfer
AU1697983A (en) 1982-07-26 1984-02-02 Litton Systems, Incorporated Bearings, counterweights and oil system for cone crusher
SE435685B (sv) * 1982-10-22 1984-10-15 Svedala Arbra Ab Konkross
US4750681A (en) 1986-02-24 1988-06-14 Nordberg, Inc. Apparatus for high performance conical crushing
US4779316A (en) 1987-05-06 1988-10-25 Deere & Company Crankshaft and a process for balancing the same
FR2617740A1 (fr) * 1987-07-08 1989-01-13 Inst Mekh Obrabotk Concasseur a cone
US5615569A (en) 1991-07-22 1997-04-01 Colcon Anstalt Wobble press
US5355964A (en) 1993-07-12 1994-10-18 White John L Pile driving and/or pile pulling vibratory assembly with counterweights
KR100278063B1 (ko) * 1993-10-20 2001-04-02 하용간 암석재의 파쇄 방법 및 장치
US5971306A (en) * 1996-03-18 1999-10-26 Cedarapids, Inc. Gyratory crusher having tramp iron relief system with an annular hydraulic manifold
US5996916A (en) * 1996-10-15 1999-12-07 Cedarapids, Inc. Cone crusher having positive head hold-down mechanism
US6026776A (en) * 1997-06-26 2000-02-22 Winberg; Randy S. Internal crankshaft vibration damper
US5950939A (en) * 1998-08-24 1999-09-14 Johnson Crushers International Cone crusher for rock
US6213418B1 (en) * 1998-10-14 2001-04-10 Martin Marietta Materials, Inc. Variable throw eccentric cone crusher and method for operating the same
US6036129A (en) * 1998-10-14 2000-03-14 Ani Mineral Processing, Inc. Eccentric cone crusher having multiple counterweights
US6688272B2 (en) 2002-05-29 2004-02-10 Ford Global Technologies, Llc Crankshaft assembly for enabling engine cylinder deactivation
CN1263703C (zh) * 2002-06-12 2006-07-12 任建和 一种配重填料及其制作方法
US7048214B2 (en) 2002-08-23 2006-05-23 Louis Wein Johnson Gyratory crusher with hydrostatic bearings
CN2700005Y (zh) * 2004-04-28 2005-05-18 吕国庆 气动振动器
US20050269436A1 (en) * 2004-06-04 2005-12-08 Innotech Solutions, Llc Cone rock crusher
US7566018B1 (en) * 2008-11-04 2009-07-28 Fl Smidth A/S Rock crusher counterweight oil deflection plates

Also Published As

Publication number Publication date
ZA201003178B (en) 2011-03-30
DE102010024433A1 (de) 2011-03-24
SE1050954A1 (sv) 2011-03-16
FI20105920A (fi) 2011-03-16
PE20110326A1 (es) 2011-06-15
US8444075B2 (en) 2013-05-21
FI20105920A0 (fi) 2010-09-01
AU2010201751B2 (en) 2013-06-06
AU2010201751A1 (en) 2011-03-31
SE534734C2 (sv) 2011-12-06
CA2703440A1 (en) 2011-03-15
CN102019215B (zh) 2014-11-12
RU2010138132A (ru) 2012-03-20
CA2703440C (en) 2016-02-09
RU2538809C2 (ru) 2015-01-10
CN102019215A (zh) 2011-04-20
UA106038C2 (uk) 2014-07-25
BRPI1002383A2 (pt) 2014-02-11
US20120223171A1 (en) 2012-09-06
CL2010000476A1 (es) 2011-03-11
DE102010024433B4 (de) 2018-05-03

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI128180B (fi) Tiivistetty kaksoistiheyksinen epäkeskovastapaino kartiotyyppisiä kivenmurskaimia varten
FI128712B (fi) Vertikaalisesti jaettu maljan verhous kartiomurskainta varten sekä kartiomurskain
US8979009B2 (en) Concrete crusher
EP3151968B1 (en) Two oil chamber counterweight
EP3083060B1 (en) Split mainframe including tramp release cylinders
US20180236454A1 (en) Eccentric assembly for gyratory or cone crusher
EP2647438B1 (en) Gyratory crusher frame
US6036129A (en) Eccentric cone crusher having multiple counterweights
EP2692442A1 (en) Gyratory crusher outer crushing shell
US20150041575A1 (en) Gyratory crusher bearing
WO2013149819A1 (en) Gyratory chrusher frame
US7891595B2 (en) No-load bearing for a cone crusher
RU2652133C2 (ru) Наружный дробящий кожух конусной дробилки
EP2647437A1 (en) Gyratory crusher crushing head
EP3746227B1 (en) Gyratory crusher topshell

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 128180

Country of ref document: FI

Kind code of ref document: B