FI122950B - Massasäiliö ja menetelmä massan purkamiseksi massasäiliöstä - Google Patents

Massasäiliö ja menetelmä massan purkamiseksi massasäiliöstä Download PDF

Info

Publication number
FI122950B
FI122950B FI20075757A FI20075757A FI122950B FI 122950 B FI122950 B FI 122950B FI 20075757 A FI20075757 A FI 20075757A FI 20075757 A FI20075757 A FI 20075757A FI 122950 B FI122950 B FI 122950B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
pulp
mass
mixing
container
tower
Prior art date
Application number
FI20075757A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20075757A0 (fi
FI20075757A (fi
Inventor
Raimo Pitkaenen
Original Assignee
Upm Kymmene Corp
Realite Technologies Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Upm Kymmene Corp, Realite Technologies Oy filed Critical Upm Kymmene Corp
Priority to FI20075757A priority Critical patent/FI122950B/fi
Publication of FI20075757A0 publication Critical patent/FI20075757A0/fi
Priority to PCT/FI2008/050590 priority patent/WO2009053530A1/en
Publication of FI20075757A publication Critical patent/FI20075757A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI122950B publication Critical patent/FI122950B/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21CPRODUCTION OF CELLULOSE BY REMOVING NON-CELLULOSE SUBSTANCES FROM CELLULOSE-CONTAINING MATERIALS; REGENERATION OF PULPING LIQUORS; APPARATUS THEREFOR
    • D21C7/00Digesters
    • D21C7/08Discharge devices

Landscapes

  • Paper (AREA)

Description

Massasäiliö ja menetelmä massan purkamiseksi massasäiliöstä Keksinnön ala 5 Keksinnön kohteena on massasäiliö, jonka alaosaan on järjestetty laitteet massan sekoittamiseksi ja poistamiseksi säiliöstä. Keksinnön kohteena on myös menetelmä massan purkamiseksi massasäiliöstä.
Keksinnön tausta 10
Etenkin puunjalostusteollisuudessa, käsittäen sekä sellunvalmistuksen että paperin ja kartongin valmistuksen, käytettäviä massoja varastoidaan ja käsitellään erilaisissa massasäiliöissä, massatorneissa ja hyl-kytorneissa. Massatorneissa massan sakeus on tyypillisesti noin 8-12 15 %, hylkytorneissa ja muissa välisäiliöissä massan sakeus vaihtelee noin 3 % ylöspäin. Yleensä massatornit ja hylkytornit ovat sylinterimäi-siä, joiden sylinterimäinen alaosa, ns. sekoitus- tai laimennustila, on poikkipinta-alaltaan pienempi kuin tornin yläosa, ns. varastointitila. Massatornien laimennustilassa massaa laimennetaan ennen kuin se 20 pumpataan eteenpäin seuraaviin prosessivaiheisiin. Massa laimennetaan noin 3-5 % sakeuteen, jolloin massa on pumpattavissa tavanomaisella keskipakopumpulla. Laimennus suoritetaan siten, että tornin pohjaosaan syötetään joko puhdasta vettä tai jonkin sopivan prosessi-vaiheen suodosta ja laimennusvesi sekoitetaan massan joukkoon tor-25 nin laimennustilaan järjestetyillä erillisillä sekoittimilla. Sekoittimia on yleensä 1-3 kappaletta riippuen massatornin koosta. Laimennusvesi johdetaan yleensä tornin alaosaan. Massan laimentaminen ei ole välttämätöntä mikäli massa on jo halutussa sakeudessa, tällöin massaa ainoastaan sekoitetaan tornin alaosassa. Massan sekoittamista ja lai-30 mentamista voidaan suorittaa myös muunlaisissa säiliöissä kuin edellä kuvatuissa massatorneissa.
Massan varastointiin ja käsittelyyn käytettyjen massatornien, hylkytor-nien ja erilaisten säiliöiden pohjaosien rakenteet ja muotoilu poikkeavat 35 toisistaan monista eri seikoista johtuen. Kaiken tyyppisille massator-neille ja säiliöille on kuitenkin ominaista se, että tasaiseen massan sakeuteen on lähes mahdotonta päästä massatorneja tai muita massa- 2 säiliöitä purettaessa. Eräs syy tähän on, että massasäiliöön, esimerkiksi massatorniin, tulevan massan sakeus vaihtelee voimakkaasti ja sakea massa valuu epätasaisesti tornissa alaspäin eikä massaa saada sekoitettua tasaisesti tornin alaosassa ennen massan johtamista 5 eteenpäin seuraaviin prosessivaiheisiin.
Nykyisin käytettävät järjestelyt massan sekoittamiseksi ja laimentamiseksi massasäiliöiden, etenkin massatornin, alaosassa ennen massan siirtämistä massatornista muihin prosessivaiheisiin vaatii useita erillisiä 10 sekoittimia, jotta laimennusveden tasainen sekoittuminen massan joukkoon taataan ja massan sakeus saadaan vakioitua. Erillisten sekoitti mien käyttäminen kasvattaa kuitenkin energiakustannuksia. Koska massaa ei saada sekoitettua riittävän tasaiseksi massatornissa, massaa joudutaan massatornin jälkeen laimentamaan ja/tai sekoittamaan 15 vielä erillisissä säiliöissä, jotta massan sakeusvaihtelut saadaan tasattua ennen massan johtamista eteenpäin prosessissa. Massan sakeus-vaihteluilla on myös vaikutusta mm. valmistettavan paperin tai kartongin laatuun.
20 Keksinnön lyhyt selostus
Nyt esitettävän keksinnön tarkoituksena on esittää uudenlainen ratkaisu massan purkamiseksi massasäiliöistä, etenkin massatornista, joka mahdollistaa massasäiliöiden rakenteen yksinkertaistamisen poista-25 maila erilliset sekoittajat massasäiliöiden alaosan sekoitustilasta. Keksintö mahdollistaa myös massatornien sekoitustilan tilavuuden pienentämisen. Lisäksi keksinnön tarkoituksena on esittää menetelmä massan poistamiseksi massasäiliöstä, jolla menetelmällä purettavan massan sakeus- ja virtausvaihtelut saadaan minimoitua.
30 Tämän tarkoituksen toteuttamiseksi keksinnön mukaiselle massasäi-liölle on pääasiassa tunnusomaista se, että säiliön alaosa, ns. sekoi-tustila, on poikkipinta-alaltaan alaspäin kapeneva, ja sekoitustila on varustettu sekoituselimellä, joka on järjestetty massanpoistopumpun 35 käyttöakselille.
3
Massasäiliöllä tarkoitetaan kaikkia säiliöitä, joissa varastoidaan tai käsitellään massaa. Keksinnön mukainen massasäiliö on edullisesti mas-satorni, jolla tarkoitetaan massasäiliötä, jonka yläosan varastointitila kapenee alaosastaan ja jonka alapuolella on poikkipinta-alaltaan pie-5 nempi sekoitustila.
Keksinnön mukaiselle menetelmälle on vastaavasti tunnusomaista se, että massa poistetaan massasäiliön pohjaosasta pumpulla, jonka käyttöakselille on järjestetty sekoituselin.
10
Keksinnön mukainen massasäiliö on jaettu ainakin ylempään ns. varastointitilaan ja alempaan ns. sekoitustilaan, jossa massaa sekoitetaan ennen massan johtamista ulos massasäiliöstä. Keksinnön mukaisessa massatornissa massan sekoittamiseksi ja laimentamiseksi tasai-15 seen sakeuteen ennen massan poistamista massatornista ei tarvita erillisiä sekoittimia ns. sekoitustilassa tornin alaosassa, kuten tekniikan tason mukaisissa massatorneissa. Keksinnön mukaisessa massasäi-liössä laimennusvesi sekoitetaan massan joukkoon säiliön pohjaosan sekoitustilassa sekoituselimellä, joka on yhdistetty poistopumpun 20 käyttöakseliin. Energiansäästö on huomattavaa verrattuna tekniikan tason mukaisiin massasäiliöihin ja massatorneihin, joissa laimennusvesi sekoitetaan massan joukkoon erillisillä sekoittimilla ja puretaan säiliöstä tai tornista ulos erillisellä pumpulla. Vaihtoehtoisesti massan joukkoon ei lisätä laimennusvettä massasäiliön alaosan sekoitustilassa vaan 25 massaa ainoastaan sekoitetaan massasäiliön sekoitustilassa tasaisen massan aikaansaamiseksi.
Keksinnön tarkoituksena on saada aikaan hallittu kokonaisuus massa-säiliön alaosan sekoitustilaan yksinkertaistamalla sekoitusta ja muut-30 tamalla sekoitustilan muotoilua siten, että massa saadaan purettua säiliöstä tasaisessa sakeudessa ja tasaisena virtauksena. Keksinnön mukainen massanpoistopumppuun yhdistetty sekoituselin on edullisesti sijoitettu massasäiliön sekoitustilan sivuseinämälle. Poistopumppu ja sen käyttöakselille yhdistetty sekoituselin voivat kuitenkin sijaita sekoi-35 tustilassa myös muissa mahdollisissa kohdissa siten, että massan vir-tauskuviosta saadaan hallittu. Keksinnön mukaisen massasäiliön sekoitustila on muotoiltu siten, että laimennusveden sekoittuminen mas- 4 san joukkoon on tehokasta ja pumpun käyttöakseliin yhdistetyllä sekoittajalla saadaan aikaiseksi hallittu virtauskuvio säiliön sekoitustilaan. Säiliöiden alaosa, ns. sekoitustila on muotoiltu siten, että se on poikkipinta-alaltaan pienempi kuin muu säiliö ja poikkipinta-ala kapenee 5 alaspäin. Lisäksi sekoitustilan ja varastointitilan välinen aukko on muotoiltu siten, että massa pääsee virtaamaan/valumaan vapaasti ylemmästä varastointitilasta alempaan sekoitustilaan eikä siinä ole jyrkkiä kulmia vaikuttamassa massavirtauksiin. Keksinnön mukaisessa massatornissa sekoitus on tuotu mahdollisimman lähelle massatornin 10 varastointiosaa, jolloin sekoitus ulottuu myös varastointiosaan. Vastaavanlainen muotoilu on toteutettu myös muissa massasäiliöissä, joissa käytetään keksinnön mukaista sekoituselintä, joka on yhdistetty mas-sanpoistopumpun käyttöakselille.
15 Keksinnön mukaisella ratkaisulla saadaan tarvittavaa sekoitustilavuutta pienennettyä, jonka seurauksena energiankulutus pienenee ja sitä kautta myös kustannukset pienenevät. Keksinnön mukainen ratkaisu massan sekoittamiseksi tasaa etenkin massatorniin tulevan massan sakeusvaihteluista aiheutuvat ongelmat, koska tornin muotoilu takaa 20 sen, että sakea massa ei pääse romahtamaan tornin ylemmästä varastointitilasta sekoitustilaan vaan massa valuu tasaisesti sekoitus-tilaan. Keksinnön mukainen massatornin muotoilu estää sen, että pohjaosan laimennetun massan ja tornin ylemmän osan laimentamattoman massan väliin ei pääse muodostumaan holvia, joka voi romahtaa tornin 25 pohjaosaan ja aiheuttaa huomattavan heilahduksen tornista poistettavan massan sakeuteen.
Keksinnön mukaista massasäiliötä voidaan käyttää puunjalostusteollisuudessa kaikenlaisissa massasäiliöissä ja massatorneissa mukaan 30 lukien hylkytornit ja valkaisutornit. Keksinnön mukaista massasäiliötä tai tornia ja menetelmää säiliön purkamiseksi voidaan käyttää myös sellunvalmistuksessa. Keksinnön mukaiset massasäiliöt ja massatornit soveltuvat niin kemiallisen kuin mekaanisen massan käsittelyyn ja varastointiin. Rakenne sopii erityisesti keski- ja matalasakeuksisille mas-35 soille, joiden sakeus vaihtelee välillä 3-15 %.
5
Keksinnön mukainen massatorni ja menetelmä sen purkamiseksi mahdollistavat myös paperi- ja kartonkikoneiden massankäsittelyjärjestel-mien yksinkertaistamisen, koska massa saadaan keksinnön mukaisella ratkaisulla pumpattua tasaisessa sakeudessa ja tasaisena jatkuvana 5 virtauksena massatornista eteenpäin seuraaviin prosessivaiheisiin eikä massankäsittelyjärjestelmässä tarvita enää muita välisäiliöitä massan sakeuden säätämiseksi. Järjestely mahdollistaa näin ollen koko mas-sankäsittelyjärjestelmän yksinkertaistamisen.
10 Kuvioiden lyhyt selostus
Seuraavassa keksintöä selostetaan tarkemmin viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa 15 kuvio 1 esittää tekniikan tason mukaisen järjestelyn massan sekoittamiseksi ja laimentamiseksi massatornin alaosassa ja massan purkamiseksi massatornista, kuvio 2 esittää erään keksinnön mukaisen järjestelyn massan purkamiseksi massatornista, 20 kuvio 3 esittää erään keksinnön mukaisen järjestelyn massan purkamiseksi massasäiliöstä, ja kuviot 4a ja 4b esittävät esimerkinomaisesti keksinnön mukaisen massatornin sekoitustilan muotoilun.
25
Keksinnön yksityiskohtainen selostus
Kuviossa 1 on esitetty tekniikan tason mukainen järjestely massan laimentamiseksi massatornin alaosassa ja massan purkamiseksi mas-30 satornista. Massatorni 1 voidaan jakaa karkeasti kahteen osaan: ylempään ns. varastointitilaan 5 ja alempaan ns. sekoitustilaan 6. Varastointitila 5 on sylinterimäinen, joka kapenee alaosastaan ja sen alapuolella on sylinterimäinen sekoitustila 6, jonka poikki-pinta-ala on pienempi kuin varastointitilan. Sekoitustilan 6 sivuseinämän ja varastointi-35 tilan 5 pohjatason C välinen kulma A on 90°. Massatorniin tuleva massa 2 johdetaan massatorniin 1 yleensä tornin yläosasta, josta massa valuu varastointiosan 5 kautta sekoitustilaan 6. Sekoitustilassa 6 6 voidaan tarvittaessa suorittaa laimennusveden 3 sekoittaminen massan 2 joukkoon tornin sekoitustilan 6 seinämiin sijoitettujen erillisten sekoittimien 7 avulla. Sekoittimia on yleensä 1-3 kappaletta. Laimen-nusvesi ohjataan yleensä sekoittimien 7 imupuolelle ja vaihtoehtoisesti 5 myös pumpun 8 imupuolelle ns. tornin poistoputkeen. Laimennettu massavirtaus 4 pumpataan poistopumpulla 8 eteenpäin seuraaviin prosessivaiheisiin.
Kuviossa 2 on esitetty esimerkinomaisesti eräs keksinnön mukainen 10 järjestely massan johtamiseksi ulos massatornista jatkuvana ja tasaisena tilavuusvirtauksena. Massatorni 1 on jaettu ainakin varastointitilaan 5 ja sekoitustilaan 6. Varastointitila 5 on sylinterimäinen, joka ka-penee alaosastaan ja sen alapuolella on sekoitustila 6, jonka poikkipinta-ala on pienempi kuin varastointitilan ja poikkipinta-ala kapenee 15 alaspäin. Massatorniin tuleva massa 2 johdetaan pääsääntöisesti mas-satorniin tornin yläosasta, josta massa 2 valuu alaspäin tornin alaosaan, ns. sekoitustilaan 6. Sekoitustilan 6 sivuseinämän ja varastointitilan 5 pohjatason C välinen kulma A on valittu siten, että massa pääsee virtaamaan mahdollisimman tasaisesti varastointilasta sekoitus-20 tilaan eikä muodosta jyrkkää sisäänpäin työntyvää kulmaa. Laimen-nusvesi 3 johdetaan tarvittaessa sekoitustilaan 6. Massa sekoitetaan tasaiseksi ja mahdollinen laimennusvesi sekoitetaan massan 2 joukkoon sekoituselimellä 10, joka on yhdistetty poistopumpun 9 käyttö-akselille. Massanpoistopumpun 9 avulla massa johdetaan eteenpäin 25 seuraaviin prosessivaiheisiin.
Kuviossa 3 on esitetty esimerkinomaisesti eräs keksinnön mukainen ratkaisu massan sekoittamiseksi ja johtamiseksi ulos massasäiliöstä. Kuviossa 3 esitetty massasäiliö eroaa kuvion 2 massatornista siten, 30 että säiliössä ei ole massatornin varastointitilan 5 alaosassa olevaa supistusta, vaan kuvion 3 säiliö kapenee suoraan sekoitustilaksi 6. Laimennusvesi 3 voidaan tarvittaessa johtaa sekoitustilaan 6 ja massaa sekoitetaan sekoituselimellä 10, joka on yhdistetty poistopumpun 9 käyttöakselille.
Edellä mainittu poistopumppuun yhdistetty sekoituselin 10 on edullisesti sijoitettu sekoitustilan 6 sivuseinämälle. Poistopumppu 9 ja sen 35 7 käyttöakselille yhdistetty sekoituselin 10 voidaan sijoittaa massasäiliön tai massatornin sekoitustilaan 6 myös muihin mahdollisiin kohtiin siten, että massan virtauskuviosta sekoitustilassa 6 saadaan hallittu. Esimerkiksi poistopumppu 9 ja sen käyttöakselille yhdistetty sekoituselin 10 5 voivat sijaita sekoitustilan 6 pohjassa sivuseinämän sijaan. Sekoitus-elimen 10 kulma suhteessa sekoitustilan 6 seinämiin voi vaihdella riippuen sekoitustilan muotoilusta sekä massan sakeudesta ja laadusta. Edullisesti sekoituselimen akseli on kohtisuorassa sen sekoitustilan sivuseinämän suhteen, jolla sekoituselin sijaitsee.
10
Massan sekoittamiseen ja purkamiseen massasäiliöstä käytetään pumppua, jonka käyttöakselille on järjestetty sekoituselin. Sekoittimen pyörimisnopeus riippuu sekoitustilan tilavuudesta, koska massan virtausnopeuden tulee olla riittävän suuri, jotta säiliön tai tornin yläosasta 15 alaspäin valuva epätasaisen sakeuden omaava massa saadaan sekoituttua tasaiseen sakeuteen säiliön tai tornin sekoitustilassa. Sekoituselin on tuotu mahdollisimman lähelle säiliön tai tornin varastointi-osaa, jolloin sakeusvaihteluita saadaan minimoitua. Tasaisen virtaus-kuvion, tehokkaan sekoituksen ja massatornin pohjaosan muotoilun 20 ansionsa etenkin massatorniin tulevan massan sakeusvaihteluista aiheutuvat ongelmat saadaan minimoitua, koska massa ei pääse romahtamaan tornin sekoitusosaan ja aiheuttamaan suuria hetkellisiä sakeusvaihteluita. Tämän seurauksena massa saadaan pumpattua myös tasaisena tilavuusvirtauksena massatornista eteenpäin, koska 25 massan romahtamisesta aiheutuvia painevaihteluita ei pääse syntymään.
Massan poistopumppuna käytetään edullisesti keskipakopumppua, jonka käyttöakselille on järjestetty sekoituselin. Yhdistetyllä sekoitus-30 elementillä ja pumpulla aikaansaadaan massan sakeus ja tilavuus-virtaus, jotka ovat mahdollisimman vakiot. Lisäksi pumppuun voidaan yhdistää kaasunpoisto.
Massan sakeus massasäiliöissä tai massatornin varastointitilassa 35 vaihtelee noin 3 - 15 % välillä, edullisesti massan sakeus on noin 8-12 %. Massan sakeus voi olla tornin varastointitilassa alle 6 %, jolloin erillistä laimennusta sekoitustilassa ei enää tarvita, esimerkiksi hylkytor- 8 nien tapauksessa. Tällöin massaa kuitenkin sekoitetaan sekoitustilas-sa, jotta purettavan massavirtauksen sakeus saadaan mahdollisimman vakioksi. Alhainen sakeus tornin varastointitilassa on mahdollista esimerkiksi hylkytornien tapauksessa.
5
Massaa voidaan tarvittaessa laimentaa säiliön sekoitustilaan johdetulla laimennusvesivirtauksella. Laimennusvesiyhteet on sijoitettu edullisesti sekoitustilan sivuseinämille. Laimennusvetenä käytetään joko puhdasta vettä tai jonkin prosessivaiheen suodosta. Laimennusvesi johdetaan 10 edullisesti sekoituselimen imupuolelle. Massa laimennetaan edullisesti noin 3-6 % sakeuteen massatornin alaosassa, jonka jälkeen massa pumpataan ulos tornista.
Keksinnön mukaisessa massatornissa varastointitila 5 on edullisesti 15 sylinterimäinen, joka kapenee alaosastaan ja sen alapuolella on pohjan poikkipinta-alaltaan pienempi tasapohjainen sekoitustila. Säiliössä ei välttämättä ole massatornissa olevaa supistusta varastointitilan ja sekoitustilan välissä. Säiliön tai tornin sekoitustila on alaspäin kapeneva, jonka ainakin yksi sivuseinämä on kalteva. Vaihtoehtoisesti sekoitustila 20 voi olla alaspäin kapeneva kartio, joka on tasapohjainen.
Massatornin varastointitilan ja sekoitustilan rajapinta on muotoiltu siten, että siinä ei ole jyrkkää tornin sisäänpäin työntyvää kulmaa, joka häiritsee massavirtausta varastointiosasta sekoitustilaan. Sekoitustilan 6 si-25 vuseinämien ja varastointitilan 5 pohjatason C välinen kulma A on valittu siten, että massa pääsee virtaamaan mahdollisimman tasaisesti varastointilasta sekoitustilaan. Kulman A suuruus riippuu kulmasta, jolla varastointitilan alaosa kapenee. Edullisesti ainakin yhden sekoitustilan sivuseinämän kulma A on noin ± 15° kulmasta B, jolla varas-30 tointiosa kapenee, kuitenkin siten että sekoitustila on alaspäin kapeneva. Kulma A on edullisesti välillä 30 - 60° ainakin yhden sekoitustilan sivuseinämän osalta, edullisimmin 30 - 45°. Vastaavasti muissa säiliössä, joissa ei tapahdu varastointitilan alaosan kapenemista, sekoitustilan ja varastointitilan välinen rajapinta on muotoiltu siten, että 35 massa pääsee virtaamaan tasaisesti sekoitustilaan.
9
Keksinnön mukainen ratkaisu säiliöiden pohjan muotoilemiseksi, joka mahdollistaa hallitun virtauskuvion ja tasaisen massan sakeuden, ei välttämättä edellytä keksinnön mukaisen poistopumpun käyttöakselille yhdistetyn sekoittimen käyttöä vaan muotoilua voidaan hyödyntää 5 myös käytettäessä yhtä tai useampia erillisiä sekoittimia ja erillistä pumppua säiliön pohjaosan sekoitustilassa.
Kuvioissa 4a ja 4b on esitetty esimerkkinä eräs keksinnön mukaisen massatornin sekoitustilan muotoilu verrattuna tekniikan tason mukaisiin 10 massatorneihin. Kuvio 4a esittää sekoitustilan sivulta kuvattuna ja 4b edestä kuvattuna. Kulma A kuvaa sekoitustilan sivuseinämän ja varastointitilan pohjatason välistä kulmaa. Tekniikan tason mukaisen massatornin sekoitustilan pohjaosan halkaisija on A1 ja sekoitustilan korkeus on A2, jolloin kulma A tässä tapauksessa on 90°. Keksinnön 15 mukaisen massatornin sekoitustilan pohjaosan halkaisija on B1 ja korkeus on B2. Massatornin poistoaukon halkaisija on tekniikan tason mukaisessa tornissa A3 ja keksinnön mukaisessa tornissa B3. Laimen-nusyhteet 3 on sijoitettu sekoitustilan seinämille. Kuvioissa 4a ja 4b esitetty keksinnön mukainen sekoitustila on alaspäin kapeneva tasa-20 pohjainen tila, jonka yksi seinämä on suoraseinäinen. Massan poisto-aukko, jossa on poistopumpun käyttöakselille yhdistetty sekoituselin, sijaitsevat suoraseinäisellä sivuseinämällä.
Sekoitustilan tilavuus ei ole riippuvainen massasäiliön tai massatornin 25 varastointitilan tilavuudesta tai korkeudesta, vaan sekoitustila mitoitetaan siten, että sekoitustilan virtauskuviosta saadaan halittu yhdellä se-koittimella, joka on sijoitettu massanpoistopumpun käyttöakselille. Sekoitustilan tilavuuteen vaikuttaa myös sekoituselimen halkaisija.
30 Keksinnön mukainen massasäiliö tai massatorni ei ole rajoittunut edellä esimerkinomaisesti esitettyihin massasäiliön tai massatornin muotoilui-hin eikä järjestely massan poistamiseksi massatornista tai säiliöstä ole riippuvainen niiden tilavuudesta ja muodosta vaan on sovellettavissa erikokoisiin ja erilaisen pohjaratkaisun omaaviin torneihin ja säiliöihin. 35 Järjestely ei myöskään ole rajoittunut tiettyyn käsiteltävän massan sa-keuteen vaan voidaan käyttää laajalla sakeusalueella.

Claims (13)

1. Massasäiliö (1), jonka alaosaan on järjestetty laitteet massan se-5 koittamiseksi ja poistamiseksi säiliöstä, tunnettu siitä, että säiliön (1) alaosa, ns. sekoitustila (6), on poikkipinta-alaltaan alaspäin kapeneva, ja sekoitustila (6) on varustettu sekoituselimellä (10), joka on järjestetty massanpoistopumpun (9) käyttöakselille.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen massasäiliö, tunnettu siitä, että massasäiliö (1) on massatorni.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen massasäiliö, tunnettu siitä, että mainittuun sekoitustilaan (6) on järjestetty laimennusveden syöt- 15 tölaitteet (3).
4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen massa säiliö, tunnettu siitä, että sekoituselin (10), joka on järjestetty massanpoistopumpun (9) käyttöakselille on sijoitettu sekoitustilan (6) sivuseinämälle. 20
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 1-3 mukainen massasäiliö, tunnettu siitä, että sekoituselin (10), joka on järjestetty massanpoistopumpun (9) käyttöakselille on sijoitettu sekoitustilan (6) pohjalle.
6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen massasäiliö, tun nettu siitä, että sekoitustila (6) on tasapohjainen.
7. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen massasäiliö, tunnettu siitä, että ainakin yksi sekoitustilan (6) sivuseinämä on kalteva. 30
8. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen massasäiliö, tunnettu siitä, että sekoitustila on alaspäin kapeneva kartio.
9. Menetelmä massan purkamiseksi massasäiliöstä (1), jossa mene-35 telmässä massaa sekoitetaan säiliön alaosassa ennen massan poistamista säiliöstä (1) pumppaamalla, tunnettu siitä, että massa poiste- taan säiliöstä (1) pumpulla (9), jonka käyttöakselille on järjestetty se-koituselin (10).
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että 5 massan sakeus säiliössä on noin 3-15 %.
11. Patenttivaatimuksen 9 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että massan sakeus säiliössä on noin 8-12 %.
12. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 9-11 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että massaa laimennetaan säiliön alaosassa.
13. Patenttivaatimuksen 12 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että massa laimennetaan noin 3-6 % sakeuteen.
FI20075757A 2007-10-26 2007-10-26 Massasäiliö ja menetelmä massan purkamiseksi massasäiliöstä FI122950B (fi)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20075757A FI122950B (fi) 2007-10-26 2007-10-26 Massasäiliö ja menetelmä massan purkamiseksi massasäiliöstä
PCT/FI2008/050590 WO2009053530A1 (en) 2007-10-26 2008-10-22 A pulp container and a method for discharging pulp from a pulp container

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20075757 2007-10-26
FI20075757A FI122950B (fi) 2007-10-26 2007-10-26 Massasäiliö ja menetelmä massan purkamiseksi massasäiliöstä

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI20075757A0 FI20075757A0 (fi) 2007-10-26
FI20075757A FI20075757A (fi) 2009-04-27
FI122950B true FI122950B (fi) 2012-09-14

Family

ID=38656902

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20075757A FI122950B (fi) 2007-10-26 2007-10-26 Massasäiliö ja menetelmä massan purkamiseksi massasäiliöstä

Country Status (2)

Country Link
FI (1) FI122950B (fi)
WO (1) WO2009053530A1 (fi)

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB687754A (en) * 1950-01-28 1953-02-18 Sture Walfrid Wickzell Improvements in disintegrators for fibrous materials such as paper pulp or the like
FI80303C (fi) * 1986-11-28 1991-04-10 Ahlstroem Oy Tjockmassatorn.
DE10156201C1 (de) * 2001-11-15 2002-10-17 Voith Paper Patent Gmbh Verfahren und Behälter zum Stapeln von hochkonsistentem Papierfaserstoff

Also Published As

Publication number Publication date
WO2009053530A1 (en) 2009-04-30
FI20075757A0 (fi) 2007-10-26
FI20075757A (fi) 2009-04-27

Similar Documents

Publication Publication Date Title
SE528571C2 (sv) Arrangemang för matning av en flissuspension från ett kärl till en kokare
JP2003129391A (ja) インライン液抜き出し装置の改良
CA2467909C (en) Method and apparatus for mixing pulverous material with liquid
AU2008202747A1 (en) Impregnation Vessel with Single Convergence with Side Relief at Vessel Bottom Prior to Discharge
RU2584519C2 (ru) Способ и устройство для обработки целлюлозы
FI122950B (fi) Massasäiliö ja menetelmä massan purkamiseksi massasäiliöstä
FI79361B (fi) Foerfarande och apparatur foer underlaettande av uttoemning av fallroer eller liknande och behandling av massa i sagda utrymme.
CN106635579B (zh) 连续调浆设备和啤酒生产线
US20070151691A1 (en) Method for converting a digester for use as a gas phase and hydraulic phase continuous digester
EP2193233B1 (en) An apparatus for discharging pulp from a vessel, method of discharging pulp form a vessel and method of upgrading a pulp vessel
WO2014184443A1 (en) A system and method to regulate consistency in a blow or pulp tank
US5711600A (en) High consistency pulp tower with a parting member and the introduction of dilution liquid
EP1592838B1 (en) An arrangement for and a method of treating pulp, and a method of modernizing a pulp tower
JP3921242B2 (ja) パルプタワーの充填方法と装置
SE532932C2 (sv) Matningssystem innefattande parallella pumpar för en kontinuerlig ångfaskokare utan toppseparator
JP2003227085A (ja) 液注入を伴う反転トップセパレーターを有する気相式連続蒸解缶
JP2008519167A (ja) パルプを処理するための方法及び集成装置
US7569120B2 (en) Method for converting an up-flow tower for cellulose pulp to a down-flow tower
RU2491380C2 (ru) Система подачи для варочного котла непрерывного действия с отдельными потоками
FI105489B (fi) Menetelmä ja laitteisto paperimassan esikäsittelemiseksi
CN206279385U (zh) 一种中高浓度漂白塔的卸料装置
SE0950839A1 (sv) System och metod för pumpmatning av flis till en kontinuerlig kokare
EP2079874B1 (en) Method and device for degassing a suspension
FI96043C (fi) Menetelmä ja laite massan käsittelemiseksi
US8177937B2 (en) Method and an apparatus for controlling a flow of pulp suspension

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 122950

Country of ref document: FI

Kind code of ref document: B

MM Patent lapsed