FI121965B - Menetelmä ja järjestely tiivistysliuskan kiinnittämiseksi - Google Patents

Menetelmä ja järjestely tiivistysliuskan kiinnittämiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI121965B
FI121965B FI20096060A FI20096060A FI121965B FI 121965 B FI121965 B FI 121965B FI 20096060 A FI20096060 A FI 20096060A FI 20096060 A FI20096060 A FI 20096060A FI 121965 B FI121965 B FI 121965B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
sealing strip
att
tätningsremsan
pressure
för
Prior art date
Application number
FI20096060A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20096060A0 (fi
FI20096060A (fi
Inventor
Vilho Nissinen
Pekka Martikainen
Original Assignee
Upm Kymmene Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Upm Kymmene Corp filed Critical Upm Kymmene Corp
Priority to FI20096060A priority Critical patent/FI121965B/fi
Publication of FI20096060A0 publication Critical patent/FI20096060A0/fi
Publication of FI20096060A publication Critical patent/FI20096060A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI121965B publication Critical patent/FI121965B/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F3/00Press section of machines for making continuous webs of paper
    • D21F3/02Wet presses
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21GCALENDERS; ACCESSORIES FOR PAPER-MAKING MACHINES
    • D21G1/00Calenders; Smoothing apparatus
    • D21G1/02Rolls; Their bearings

Landscapes

  • Paper (AREA)

Description

MENETELMÄ JA JÄRJESTELY TIIVISTYSLIUSKAN KIINNITTÄMISEKSI
Keksintö kohdistuu menetelmään tiivistysliuskan kiinnittämiseksi jär-5 jestelmässä, jossa rainaa johdetaan sen kulkusuunnassa tietynpituisen puristusvyöhykkeen läpi, jonka pituudella rainaan kohdistetaan painetta, ja jossa puristusvyöhykkeessä käytetään em. tiivistysliuskaa. Keksintö kohdistuu myös tiivistysliuskan lukitsevaan järjestelyyn järjestelmässä, jossa on puristusvyöhyke, elimet rainan ohjaamiseksi puristus-10 vyöhykkeen läpi, ja paine-elimet paineen kohdistamiseksi rainaan sekä tiivistysliuska.
Rainalla tarkoitetaan tässä hakemuksessa tasomaista jatkuvana rai-nana kulkevaa valmistetta, jonka perusrakenne on selluloosapohjai-15 sista kuiduista tai muista kuiduista muodostettu verkosto ja jossa voi olla vaihtelevia määriä muita aineita, esimerkiksi täyteaineita, ja jossa voi olla valmistusprosessin vaiheesta riippuen enemmän tai vähemmän vettä. Valmistusprosessin lopputuotteena on paperi, kartonki, ohut puumuovikomposiitti tai vastaava. Yhteistä kaikille on se, että raina on 20 taipuisa ja ainakin jossain määrin kokoonpuristuva, jolloin siihen voidaan vaikuttaa paineella.
Edellä kuvatun kaltaisesta laitteesta käytetään normaalisti nimitystä pitkänippipuristin tai kenkäpuristin. US-patenttihakemusjulkaisusta 25 2004/0069433 tunnetaan pitkänippipuristin, jossa rainaa viedään kah- den hihnan välissä puristusvyöhykkeen läpi. Hihnat rajaavat ylempää ja ^ alempaa painekammiota, joissa on vettä puristuspainetta vastaavassa g paineessa. Kammio on tiivistetty hihnan tulopuolella ja lähtöpuolella T— metallia olevilla tiivistysliuskoilla, ’’paineentasauskalvoilla” (pressure x 30 balancing diaphragm), joiden yli hihna liukuu, ja liuskojen välissä hih- * nan poispäin rainasta oleva pinta on suoraan kontaktissa kammiossa § olevaan vesitilavuuteen. Tiivistysliuska on julkaisun mukaan ruostu-
O
matonta terästä, paksuudeltaan 0,5 - 1 mm, mutta julkaisussa on mai-o nittu myös, että tiivistysliuska voidaan tehdä myös titaanista, titaani- 35 seoksesta tai komposiitista, esim. hiilikuituvahvisteisesta muovista.
2
Tunnetussa tekniikassa käytetään em. tiivistysliuskojen kiinnitysvaihto-ehtoina hitsaus- tai ruuvikiinnitystä. Ongelmana tunnetun tekniikan mukaisissa tiivisteiden kiinnitysratkaisuissa on muun muassa kiinnityksen kestävyys. Lisäksi tunnetulla tekniikalla tehdyllä kiinnityksellä huulen 5 vaihto on hidasta ja hankalaa.
Ongelmat esimerkiksi hitsauskiinnityksen kanssa johtuvat muun muassa siitä, että hitsaus jäähtyy nopeasti, jolloin liitoskohta karkenee. Hitsauksella tehty lukitus on altis väsymismurtumalle, eikä hitsaamalla 10 tehty saumaus kestä hyvin esimerkiksi vaihto- tai tykytysrasitusta. Lisäksi huulen vaihto on hitsauskiinnityksessä varsin hankalaa.
Ruuvikiinnityksen kanssa on samankaltaisia ongelmia kuin hitsauksenkin kanssa. Ruuvit saattavat rasituksen johdosta katketa ja/tai irrota 15 paikoiltaan. Lisäksi ruuveilla tehtävällä kiinnityksellä huulen vaihto on hidasta ja hankalaa. Ruuvikiinnitys myös rasittaa tiivistysliuskan rakennetta siten, että tiivistysliuskan kestävyys saattaa heikentyä.
Keksinnön tarkoituksena on poistaa em. epäkohdat ja esittää laitteisto, 20 jossa saavutetaan parempi tiivistysliuskojen lukitus siten, että liuskan värähtelyliikkeistä aiheutuva mahdollinen lukituksen väsymismurtuma estetään. Keksinnössä tiivistysliuskan kiinnitys tehdään puristusliitok-sella, jossa liuska lukitaan kahden pinnan väliin kengän rungossa, jotka pinnat puristavat liuskan väliinsä. Lisäksi kiinnitystä varmentaa erillinen 25 kiinnityselin, kuten esimerkiksi paineväliaineella täytetty elementti, r- jonka poikkileikkaus on edullisesti rengasmainen. Elementti voi olla ^ muodoltaan myös muun muotoinen kuin rengasmainen. Keksinnön 4 mukainen kiinnitys kestää aikaisempia ratkaisuja paremmin vaihto- ja t“ tykytysrasitusta. Keksinnön mukaista kiinnitystä käyttämällä myös
CM
x 30 ajoittain tehtävä huulen vaihto helpottuu. Lisäksi keksinnön mukainen * ratkaisu tulee tekniikan tason ratkaisuja edullisemmaksi.
o
CO
o g Keksinnön tarkoituksen toteuttamiseksi on keksinnön mukaiselle πίθο netelmälle pääasiassa tunnusomaista se, mikä on esitetty oheisessa 35 patenttivaatimuksessa 1. Keksinnön mukaiselle järjestelylle on pää- 3 asiassa tunnusomaista se, mikä on esitetty oheisessa patenttivaatimuksessa 8.
Keksintöä selostetaan seuraavassa lähemmin viittaamalla oheisiin pii-5 rustuksiin, joissa kuva 1 esittää erään esimerkin keksinnön mukaisesta järjestel mästä sivukuvantona, 10 kuva 2 esittää erään edullisen suoritusmuodon kuvan 1 mukai sen järjestelmän tiivistysliuskojen lukituksesta, kuva 3 esittää erään toisen edullisen suoritusmuodon kuvan 1 mukaisen järjestelmän tiivistysliuskojen lukituksesta, 15 kuva 4 esittää erään kolmannen edullisen suoritusmuodon ku van 1 mukaisen järjestelmän tiivistysliuskojen lukituksesta, 20 kuva 5 esittää erästä edullista tapaa kiinnityksessä käytettävän tiivistysliuskan valmistukseen, kuva 6 esittää erään edullisen tavan tiivistysliuskan asennuk seen keksinnön mukaisella lukituksella, 25 — kuvat 7 ja 8 esittävät eräitä edullisia suoritusmuotoja kuvan 1 mukaili sen järjestelmän tiivistysliuskan lukitsemiseksi, sj- o t“ kuvat 9a-9b esittävät eräitä edullisia muotoja tiivistysliuskan lukituk- x 30 sen yhteydessä mahdollisesti käytettävästä staattisesta tiivisteestä, o
CD
O
kuva 10a esittää erään edullisen muodon tiivistysliuskan mahdolli- § sesta muodosta, C\J ’ 35 4
Kuva 10b esittää erään edullisen suoritusmuodon mahdollisen nesteyhteen läpiviennin toteuttamiseksi, ja kuvat 11-15 esittävät eräitä suoritusmuotoja kuvan 10a mukaisen 5 tiivistysliuskan lukituksesta kuvan 1 mukaisessa järjes telmässä.
Kuvassa 1 on esitetty eräs edullinen suoritusmuoto keksinnön mukaisesta järjestelmästä, johon kuuluu vettä tai muuta nestettä läpäise-10 mättömien tukihihnojen 1 - 2 pari, joiden välissä raina W on järjestetty kulkemaan puristusvyöhykkeen läpi, joka on tietyn pituinen rainan kulkusuunnassa. Nestettä läpäisemättömiä tukihihnoja voi olla myös vain yksi rainan toisella puolella, jolloin vastakkaisella puolella raina voi olla kiinteän pinnan (tela tai liukukenkä) tukema.
15
Raina voi olla jotakin alun johdannossa mainittua materiaalia, joka on kuitenkin siinä määrin taipuisaa, että se kykenee mukautumaan rainaa kuljettavan koneen telojen ja mahdollisten kaarevien liukupintojen määräämään mutkitelevaan vientiin. Kone, jossa laite sijaitsee, voi olla 20 esimerkiksi paperikone, kartonkikone tai sellun kuivauskone, jossa laitteen kautta kulkeva raina on muodostettu aluksi muodostusalustalle syötetystä kuitususpensiosta. Kone voi olla myös esimerkiksi paperin tai kartongin jälkikäsittelykone, johon puretaan rullilta eri koneessa valmistettua rainaa.
25 r- Puristusvyöhyke on saatu aikaan ainakin yhdellä puristinkengällä 3, ^ jonka rainaan aiheuttama puristuspaine on säädettävissä. Toinen hih- g noista 1, 2 kulkee kengän yli ja sulkee sen sisälle jäävän kammion 3a, ^ jossa on nestemäistä paineväliainetta, esimerkiksi vettä, tietyssä pai- x 30 neessa. Tämä paineenalainen paineväliaine muodostaa tietynpituisen
CC
painevyöhykkeen, jossa se vaikuttaa paineella hihnaan. Tämä paine § tulee tiivistää tiivistysliuskoilla 4.
CO
05 o Puristusvyöhykkeen vastakkaisella puolella vastakkainen hihna voi kul- 35 kea vastatelan yli, tai jonkun muun kiinteän tai joustavan elementin yli, esimerkiksi rakenteeltaan samanlaisen kengän 3 yli, kuten on esitetty 5 kuvassa 1. Kengät ovat tällöin siis vastakkain ja ohjaavat hihnat 1,2 ja rainan W hihnojen välissä muodostamansa puristusvyöhykkeen läpi.
Puristinkengän 3 sisällä on kammio 3a, jossa vaikuttaa sinne syötetyn 5 paineväliaineen ansiosta tietty paine. Kammio on tiivistetty hihnan tuloja lähtöpuolella konesuunnassa tietynpituisilla tiivistysliuskoilla 4 siten, että hihnan 1 alapinta liukuu niiden yli ja on ensimmäisen liuskan takareunan ja toisen liuskan etureunan välisellä alueella suoraan kontaktissa kammion 3a paineväliaineeseen. Tiivistysliuskat 4 voivat olla kone-10 suunnassa samanpituiset tai eripituiset ja ne on edullisesti kiinnitetty toisesta päästään kammion 3a muodostavan laatikon tai kotelon runkoon. Keksinnön mukainen liuskojen 4 lukitseminen tapahtuu puristuksen vaikutuksesta.
15 Tiivistysliuskat 4 voivat olla esimerkiksi elastisesti palautuvaa materiaalia siten, että hihnan 1 kireyden aiheuttaman muodonmuutoksen loputtua liuskat 4 palautuvat elastisesti yläasentoon eli poispäin kammiosta 3a. Elastista materiaalia käytettäessä tiivistys ei ole ainoastaan riippuvainen kammion nesteen paineesta p, joka vaikuttaa myös lius-20 koihin, vaan liuskat myötävaikuttavat aineominaisuuksillaan tiivistykseen. Keksinnössä käytettävien tiivistävien liuskojen ei kuitenkaan tarvitse olla elastista materiaalia.
Käyttötarkoituksen mukaan hihnan ja rainan välissä voi olla yksi tai 25 useampi vettä vastaanottava jatkuva elementti, joka kulkee hihnan liik-keen mukana ja muodostaa hihnan tavoin päättymättömän silmukan. £} Kuvassa 1 näitä elementtejä on merkitty viitenumerolla 5.
o ^ Liuskojen 4 materiaaliksi sopii esimerkiksi jousiteräs. Tiivistysliuska x 30 voidaan kuitenkin valmistaa paitsi teräksestä, myös muun muassa ti- taanista, titaaniseoksesta tai komposiitista, kuten esimerkiksi hiilikuitu-§ vahvisteisesta muovista. Tiivistysliuskan materiaali voi lisäksi olla g edelleen päällystetty esimerkiksi kumilla tai muovilla. Keksintö ei kui- § tenkaan rajoitu mitenkään tiivistysliuskan materiaaliin, vaan materiaa- 35 Iina voidaan käyttää mitä tahansa tunnettua, kohteeseen soveltuvaa ainetta.
6
Kuvassa 2 on esitetty eräs edullinen suoritusmuoto tiivistysliuskojen 4 lukitsemiseksi puristinkengän 3 runkoon. Kuvassa on esitetty puristin-kengän kammio 3a, joustavaseinäinen elementti 6, tiivistys liuska 4, 5 uloke 7, puristuspinnan aukot 12, 13 ja kengän runko 3. Kuvan 2 mukaisessa esimerkissä tiivistysliuska 4 on lukittu kengän rungossa 3 kahden pinnan väliin, jotka puristavat liuskan väliinsä. Pintojen välisen puristuksen lisäksi lukitus ja/tai esilukitus tapahtuu edullisesti paineilman avulla.
10
Paineilmaan perustuva lukitus/esilukitus, jonka avulla puristavaa painetta voidaan hallita, on toteutettu tässä edullisessa esimerkissä poikkileikkaukseltaan rengasmaisella, joustavaseinäisellä elementillä 6, jota voidaan tarpeen mukaan täyttää ja tyhjentää. Rengasmaisen, jousta-15 vaseinäisen elementin 6 täyttäminen tai tyhjentäminen tehdään edullisesti elementissä 6 olevan venttiilin avulla. Puristuspintaan on tehty edullisesti aukko 13 elementtiä 6 varten, jolloin mainittu elementti 6 on edullisimmin sovitettu em. puristuspinnan aukon 13 yhteyteen. Aukon 13 koko on edullisimmin valittu siten, että joustavaseinäinen elementti 20 6 täytettynä täyttää aukon 13 oleellisesti kokonaan, jolloin mainittu elementti 6 painuu oleellisesti tiivistysliuskaa 4 vasten. Aukon 13 tulee kuitenkin olla niin suuri, että joustavaseinäinen elementti 6 tyhjentyes-sään ns. vapauttaa tiivistysliuskan 4.
25 Lukitusta voi pintojen välisen puristuksen sekä elementin lisäksi avus-— taa kuvan 2 mukaisesti vähintään yksi uloke 7, jolla on tällöin lukitusta varmentava rooli. Uloke 7 voidaan muodostaa esimerkiksi osasta tii-§ vistysliuskaa 4 ns. stanssaus (meistaus) -menetelmällä siten, että t“ materiaalista leikataan ja taivutetaan vähintään yksi uloke 7, jonka x 30 ulokkeen muoto poikkeaa kuvan 2 mukaisesti normaalista tiivistyslius- * kan 4 muodosta. Uloke muodostaa näin liuskan suorasta pinnasta ul- § konevan osan. Mainittu uloke 7 on edullisimmin muotoiltu siten, että o g siitä ei ole oleellisesti haittaa asennettaessa tiivistysliuskaa kengänrun- § koon. Tästä huolimatta mainitun ulokkeen 7 tulee estää tiivistysliuskan 35 4 suuntaista pois valumista. Toisin sanoen käytettäessä vähintään yhtä uloketta 7, uloke 7 lukitsee tiivistysliuskan 4 edullisesti paikoilleen aina- 7 kin liuskan 4 vapaan pään suuntaista liikettä vastaan. Uloke 7 voi olla muodostettu paitsi meistaamalla, myös erillisestä, tiivistysliuskaan kiinnitetystä osasta. Vähintään yksi uloke 7 voi olla tämän lisäksi tai sijasta kiinnitetty myös kengän runkoon 3 siten, että se painaa tiivistysliuskaa 5 4 tiiviimmin kiinni pintojen väliin.
Puristuspintaan on sopivimmin järjestetty vähintään yksi aukko 12, johon uloke 7 sopivimmin sijoittuu. Edullisimmin aukkoja 12 on järjestetty niin monta, että jokainen uloke 7 voidaan sijoittaa johonkin aukkoon 12.
10 Vähintään yksi uloke 7 voi sijaita tiivistysliuskasta 4 katsoen joko samalla puolella joustavaseinäisen elementin 6 kanssa tai tiivistysliuskan vastakkaisella puolella (kuten kuvassa 2). On myös mahdollista, että vähintään yksi uloke 7 sijaitsee tiivistysliuskan 4 molemmilla puolilla. 15 Uloke 7 voi sijaita elementin 6 kanssa samalla etäisyydellä tai eri etäisyydellä tiivistysliuskan 4 päästä. Uloke 7 voi myös kokonaan puuttua, jolloin lukitus tehdään pelkästään liuskojen väliin puristamalla sekä edullisesti paineväliaineella toimivan, joustavaseinäisen elementin 6 avulla. Uloke voidaan myös korvata kuvan 4 mukaisella jatkotaitoksella 20 8.
Kuvassa 3 on esitetty eräs toinen edullinen tapa kiinnittää tiivistyslius-kat 4 puristinkengän 3 runkoon. Kuvassa on esitetty kammio 3a, tiivis-tysliuska 4, uloke 7, puristuspinnan aukko 12 ja kengän runko 3. Kuvan 25 3 mukaisessa suoritusmuodossa tiivistysliuska 4 on lukittu kengän run- gossa kahden pinnan väliin, jotka puristavat tiivistysliuskaa väliinsä. ^ Lukitusta varmentaa edullisesti vähintään yksi erillinen uloke 7, joka on g edullisesti oleellisesti kuvan 2 mukaisen ulokkeen 7 mukainen.
i cvj x 30 Vähintään yksi uloke 7 voi sijaita kummalla tahansa puolella tiivistys- * liuskaa 4, joko vain yhdellä puolella tiivistysliuskaa 4 tai tiivistysliuskan 8 4 molemmilla puolilla. Uloke 7 voidaan muodostaa esimerkiksi osasta tiivistysliuskaa 4 ns. stanssaus (meistaus) -menetelmällä siten, että o tiivistysliuskaan leikataan ja taivutetaan vähintään yksi uloke 7, jonka 35 muoto poikkeaa normaalista liuskan muodosta.
8
Mainittu uloke 7 on edullisimmin muotoiltu siten, että se taipuu sisäänpäin tiivistysliuskaa kengänrunkoon asennettaessa, mutta ottaa vastaan tiivistysliuskan 4 poisottamissuunnassa. Toisin sanoen uloke 7 lukitsee tiivistysliuskan 4 paikoilleen ainakin sen vapaan pään suun-5 täistä liikettä vastaan. Puristuspintaan on sopivimmin järjestetty vähintään yksi aukko 12, johon uloke 7 sopivimmin sijoittuu. Em. vähintään yksi aukko 12 on muotoiltu edullisimmin siten, että uloke 7 lukitsee tiivistysliuskan 4 edullisesti paikoilleen ainakin liuskan 4 vapaan pään suuntaista liikettä vastaan. Edullisimmin aukkoja 12 on järjestetty niin 10 monta, että jokainen uloke 7 voidaan sijoittaa jonkun aukon 12 yhteyteen. Aukko voidaan helposti muodostaa puristuspintaan työstämällä siihen sopivan syvyinen kolo.
Ulokkeita voidaan muodostaa kaksi tai useampia eri kohdille liuskan 15 leveyssuunnassa (koneen poikkisuunnassa), esimerkiksi stanssaamalla ja ulos taivuttamalla. Puristuspintaan muodostetaan esimerkiksi yhtenäinen ura tai vastaava määrä aukkoja vastaaville kohdille.
Kuvassa 4 on esitetty eräs kolmas keksinnön mukainen tapa kiinnittää 20 tiivistysliuskat 4 puristinkengän 3 runkoon. Kuvassa on esitetty kammio 3a, tiivistysliuska 4, jatkotaitos 8 ja kengän runko 3. Kuvassa tiivistys-liuska 4 on lukittu kahden pinnan väliin kengän rungossa, jotka puristavat liuskan väliinsä. Lukitusta varmentaa edullisesti vähintään yksi erillinen jatkotaitos 8. Vähintään yksi jatkotaitos 8 voi sijaita kummalla 25 puolella tahansa tiivistysliuskaa 4, joko vain yhdellä tiivistysliuskan — puolella, tai sitten tiivistysliuskan 4 molemmilla puolilla. Edullisimmin ^ jatkotaitos 8 sijaitsee kuvan 4 mukaisesti kengän rungon 3 ns. sauman § yhteydessä. Vähintään yhden jatkotaitoksen 8 lisäksi lukituksessa voi ^ olla mukana myös vähintään yksi uloke 7 (esitetty mm. kuvassa 3) tai x 30 vähintään yksi elementti 6 (esitetty mm. kuvassa 1).
CC
CL
§ Myös jatkotaitos 8 estää liuskan vetämisen pois sen vapaan pään o suunnassa puristuspintojen välistä, koska sen suunta poikkeaa liuskan O vapaan pään suunnasta.
35 9
Kuvissa 5a - 5d on esitetty esimerkeiksi eräitä edullisia tapoja keksinnössä käytettävien tiivistysliuskojen valmistamiseen. Kuvissa näkyvät tiivistysliuskat 4 sekä tiivistysliuskoihin mahdollisesti lisätyt tiivistyslius-kan jäykisteet 9. Kuten aikaisemmin mainittiin, keksinnön mukainen 5 tiivistysliuska 4 voidaan valmistaa sopivasti esimerkiksi teräksestä, titaanista, titaaniseoksesta tai komposiitista.
Valmistettaessa keksinnön mukainen tiivistysliuska 4 jollain kuvissa 5a - 5d esitetyllä tavalla, leikataan käytettävä materiaali edullisesti aluksi 10 haluttuun muotoon käyttäen materiaalille soveltuvaa leikkaustekniik-kaa. Jos tiivistemateriaalina käytetään metallia, leikkaus voidaan tehdä esimerkiksi käyttämällä tarkoitukseen soveltuvaa vesileikkaus- tai lasertekniikkaa. Materiaali voidaan luonnollisesti muokata käyttäen myös jotain muuta käytettävälle valmistusmateriaalille soveltuvaa tapaa.
15
Kun käytettävä materiaali on leikattu haluttuun muotoon, tiivistemate-riaali erään edullisen suoritusmuodon mukaisesti hitsataan tai hitsataan ja taivutetaan kuvan 5a mukaisesti siten, että tiivistemateriaali muotoutuu nk. ’’laatikon kanneksi”. Tähän ’’laatikon kanteen” voidaan vielä 20 liittää esimerkiksi liimaamalla jäykisteet 9 kuvan 5b mukaisesti. Jäykisteet voivat olla esimerkiksi kumia, muovia, metallia tai muovikomposiittia.
Erään toisen edullisen suoritusmuodon mukaan hitsaaminen jätetään 25 kokonaan väliin siten, että tiivistemateriaali ainoastaan taivutetaan ku-— van 5c mukaisesti. Myös taivuttamalla muotoiltuun "laatikon kanteen” 8 voidaan lisätä jäykisteet 9 kuvan 5d mukaisesti esimerkiksi liimaamalla.
o t“ Kuvissa 6a ja 6b on esitetty eräs edullinen suoritusmuoto tiivistyslius- x 30 kan 4 asennukselle, jossa suoritusmuodossa tiivistysliuska asennetaan * edullisesti pudottamalla/nostamalla se kenkärunkoon 3. Kuvassa 6a on 8 esitetty tilanne, jolloin joustavaseinäisen lukituselementin 6 painetta on laskettu siten, että mainittu elementti 6 on ns. auki, jolloin tiivistysliuska o 4 voidaan pudottaa paikalleen. Kuvassa 6b on esitetty tilanne, jossa 35 tiivistysliuska 4 on pudotettu paikalleen ja lukittu joustavaseinäisen elementin 6 avustuksella. Lukitseminen tehdään edullisesti nostamalla 10 elementin 6 painetta paineväliaineen avulla riittävästi siten, että luki-tuselementti 6 on ns. lukittu. Kuvissa on esitetty tiivistysliuska 4, kengän runko 3, tiivistysliuskan jäykisteet 9, puristuspinnan aukko 13 sekä elementti 6. Tiivistysliuska voidaan muodostaa edullisesti esimerkiksi 5 millä tahansa kuvien 5a-5d mukaisella tavalla siten, että esimerkiksi kuvissa näkyvät jäykisteet 9 eivät ole välttämättömiä.
Jos puristimen rakenne on tehty sellaiseksi, että kenkärungot saadaan tarvittaessa esimerkiksi 10 - 200 cm etäisyydelle, edullisemmin 10-50 10 cm etäisyydelle ja edullisimmin 20 - 30 cm:n etäisyydelle toisistaan, voidaan tiivistysliuska 4 edullisesti pudottaa tai nostaa kenkärungolle sekä esilukita se siihen edullisimmin kuvien 6 mukaisesti. Esilukitus tehdään edullisesti keksinnön mukaisesti puristavalla mekanismilla, kuten esimerkiksi kuvissa 6a ja 6b esitetyllä laajenevalla, joustavasei-15 näisellä elementillä 6, joka voi olla esimerkiksi paineilmaletku. Paineil-matäytteinen luuppi (elementti 6) kiertää edullisimmin koko runkokap-paleen ja on varustettu täyttö- ja tyhjennysventtiileillä. Tällainen asennus on tunnetun tekniikan tasoon verrattuna yksinkertainen, halpa ja helppo toteuttaa.
20
Kuvassa 7 on esitetty eräs keksinnön mukainen suoritusmuoto mitta- tarkan tiivistysliuskan 4 esilukitukseen tai lukitukseen ja tiivistämiseen kengällä 3, jossa lukituksessa käytetään apuna staattista tiivistettä 10.
Kuvassa on esitetty muun muassa tiivistysliuska 4, joustavaseinäinen 25 elementti 6, aukko 13 elementtiä 6 varten, jäykiste 9, tukiseinämä 11, — sekä staattinen tiiviste 10.
δ
(M
§ Tämän suoritusmuodon mukaan kengän 3 painekammion 3a hydrauli- t“ paine painaa tiivistysliuskaa 4 pystysuorassa olevaa tukiseinämää 11 x 30 vasten siten, että käytettävä tiivistysliuska 4 painautuu tukiseinämää 11 * vasten lukittuen siihen. Lukitusta varmentaa sekä staattinen tiiviste 10 § että joustavaseinäinen elementti 6. Staattisen tiivisteen avustama luki- g tus/esilukitus voidaan tehdä paitsi joustavaseinäistä elementtiä 6 käytti täen myös lisäämällä esim. vähintään yhtä uloketta 7 ja/tai jatkotaitosta 35 8 käyttäen, mikä periaate on kuvattu aikaisempien kuvien yhteydessä.
11
Kuvassa 7 esitetyssä ratkaisussa pneumaattinen esilukitusmekanismi, eli joustavaseinäinen elementti 6 painaa edullisesti tiivistysliuskaa 4 aluksi rungon staattista tiivistettä 10 vasten. Staattisen tiivisteen 10 joitain edullisia muotoja on esitetty tarkemmin kuvissa 9a - 9b.
5
Kun hydraulipaine kasvaa kengän 3 painekammiossa 3a, paine painaa tiivistysliuskaa 4 tukiseinämää 11 vasten. Staattinen tiiviste 10, johon painekammion 3a paine myös vaikuttaa, muuttaa paineen vaikutuksesta muotoaan siten, että se painuu samalla tiukemmin tiivistysliuskaa 10 4 vasten, jolloin tiivistysliuska 4 painuu entistä tiiviimmin kiinni tukisei- nämään 11, mikä estää hydrauliveden vuotamisen. Tämä johtuu siitä, että staattisen tiivisteen sijainti on paineelle alttiina ja tiivisteellä 10 on muodonmuutoskyky.
15 Kuvassa 8 on esitetty eräs toinen sellainen keksinnön mukainen suoritusmuoto mittatarkan tiivistysliuskan 4 esilukitukseen tai lukitukseen ja tiivistämiseen kengällä, jossa lukituksessa käytetään apuna staattista tiivistettä 10. Kuvassa on esitetty muun muassa tiivistysliuska 4, kengän 3 painekammio 3a, staattinen tiiviste 10, tukiseinämä 11, sekä jäy-20 kiste 9. Tiivistysliuskan 4 kenkään kiinnitetty pää sijoittuu tässäkin staattisen tiivisteen 10 ja tukirungon 11 väliin.
Tässäkin suoritusmuodossa kengän 3 painekammion 3a hydraulipaine painaa tiivistysliuskaa 4 pystysuorassa olevaa tukiseinämää 11 vasten 25 siten, että käytettävä tiivistysliuska 4 painautuu tukiseinämää 11 vasten lukittuen siihen. Staattinen tiiviste 10 painuu samalla tiukemmin tiivisti tysliuskaa 4 vasten ja estää hydrauliveden vuotamisen.
cp ^ Jos tarvetta ilmenee, voidaan lisäksi halutessa käyttää myös vähintään x 30 yhtä uloketta 7 (esitetty kuvassa 3) ja/tai jatkotaitosta 8 (esitetty kuvas- “ sa 4) pitämään tiivistysliuskaa 4 oleellisesti paikallaan, o
CD
O
Siitä huolimatta, että käytettävä tiivistysliuska 4 ei välttämättä pyri ajon o aikana erityisen voimakkaasti irtoamaan, on siinä hyvä olla sekä esilu- 35 kitus että lukitusmekanismit. Lukitusta voidaan edelleen lisätä kasvattamalla sitä pystyseinämän 11 suoraa osuutta, jossa hydraulivesi pai- 12 naa tiivistysliuskaa 4 tukiseinämää 11 vasten verrattuna tiivistysliuskan 4 reunakaistan leveyteen konesuunnassa. Tehtäessä yllä mainitulla tavalla, jää nostava voima pienemmäksi kuin kitkavoima tukiseinämällä 11. Siihen osaan tiivistysliuskaa 4, joka on rungon sisällä pneumaatti-5 sessa lukituksessa, voidaan lisäksi taivuttaa tai liimata hyvin pieni paksunnos, jolloin sen lukitus tehostuu ja paksunnos huolehtii osaltaan siitä, ettei tiivistysliuska 4 pääse nousemaan raosta.
Kuvat 9a - 9b esittävät keksinnön mukaisen puristavan lukituksen yh-10 teydessä mahdollisesti käytetyn staattisen tiivisteen 10 joitain edullisia muotoja. Staattinen tiiviste 10 voi olla esimerkiksi yksi tiiviste, jonka profiili voi olla X -mallinen. Tällainen tiiviste on esitetty kuvassa 9a. Staattinen tiiviste voi myös muodostua kahden tai useamman tiivisteen yhdistelmästä tai olla esimerkiksi kuvan 9b muodon mukainen. Myös 15 muun mallisia, sopivia staattisen tiivisteen muotoja voidaan käyttää.
Kuvassa 10a on esitetty eräs edullinen suoritusmuoto tiivistysliuskan 4 kiinnittämiseen. Kuvassa 10a on esitetty kenkärunko 3, painekammio 3a, nesteyhde 15 ja tiivistysliuska 4.
20
Kuvassa 10a esitetyssä suoritusmuodossa tiivistysliuska 4 on muotoiltu kehikon muotoon (tiivistysliuskan muoto on esitetty paksunnetuilla viivoilla). Edullinen suoritusmuoto kehikkomaisesta muodosta on puolittain suljetun laatikon muoto. Tällöin kehikkomainen muoto näyttää laa-25 tikolta, jossa on vähintään kolme oleellisesti suljettua seinämää.
^ Painekammion 3a aiheuttama, oleellisesti tiivistysliuskakehikon sisä- g puolella vaikuttava paine painaa tiivistysliuskakehikkoa 4 tiiviimmin T— kiinni kenkärunkoon 3. Lisäksi tiivistysliuskakehikossa 4 voi olla jokin x 30 erillinen lisäkiinnitys, joka lisäkiinnitys voi olla esimerkiksi jokin aikai- * sempien kuvien 2-8 suoritusmuodon mukainen tai jokin seuraavien ku- § vien 11-15 yhteydessä esitetyn suoritusmuodon mukainen. Kehikon g muotoon muotoiltu tiivistysliuska 4 voi sisältää esimerkiksi jäykisteitä 9 § (esitetty tarkemmin mm. kuvien 5b ja 5d yhteydessä). Esitetyn mukai- 35 nen ratkaisu mahdollistaa tehokkaan tiivisteliuskan 4 lukituksen ilman erillisen tukiseinämän 11 käyttöä.
13
Kehikon muotoon muotoiltu tiivistysliuska 4 on edullisesti varsin helposti vaihdettava, tiivis ns. tiivistelaatikko, joka sijoittuu pääosin kenkä-rungon 3 sisälle. Edullisesti kehikon muotoon muotoiltu tiivistysliuska 4 5 asennetaan (tai poistetaan) vaihdon yhteydessä siten, että tiivistys-liuska 4 työnnetään (tai vedetään) kenkärunkoon 3 (kenkärungosta) kenkärungon sivusta. Tällöin kenkärungon 3 ns. kaukalon molemmat päädyt ovat edullisesti auki tiivistysliuskan 4 vaihdon aikana. Toinen kenkärungon 3 pääty voi olla tällaisen vaihdon aikana myös kiinni, 10 mutta vaihto helpottuu, jos molemmat päädyt ovat vaihdon aikana auki. Muutoin kuin asennusten aikana kenkärungon 3 kaukalon molemmat päädyt ovat edullisimmin kiinni. Eräs toinen edullinen tapa asentaa kehikon muotoon muotoiltu tiivistysliuska 4 on asentaa se edullisesti kenkärungon 3 päältä.
15
Tiivisteliuskan yhteydessä oleva painekammio 3a voi sisältää neste-yhteen 15, jossa on sopivimmin läpivienti kenkärungon 3 pohjan läpi, mikä voidaan toteuttaa esimerkiksi kuvan 10b mukaisesti. Nesteyhde voidaan lisätä myös jollakin toisella sopivalla ratkaisulla kenkärungon 3 20 painekammion 3a yhteyteen.
Kuvassa 10b on esitetty eräs edullinen suoritusmuoto kuvan 10a mukaisen nesteyhteen 15 läpiviennin toteuttamiseksi. Kuvassa näkyvät kiristyselimet 16, tiiviste 17, kehikkomainen tiivistysliuska 4, kenkä-25 runko 3, ja nesteyhteen läpivientiputki 18.
^ Kuvan 10b mukaisessa nesteyhteen 15 läpiviennissä läpivientiputki 18 g ohjataan kenkärungon 3 sekä tiivisteliuskan 4 läpi tehdyn aukon lävitse t“ ja kiristetään kenkärungon 3 molemmilta puolilta kiristyselimillä 16, x 30 jotka kiristyselimet 16 voivat olla esimerkiksi kiristysmuttereita. Tällä * tavoin tehty liitos on tiivistetty edullisesti kuvan mukaisesti kenkärungon § 3 painekammion 3a puolelta siten, että tiivistysliuskan 4 kammionpuo- leisella sisäsivulla on erillinen tiiviste 17, joka tiiviste 17 voi olla esimer-§ kiksi o-rengas tai muu soveltuva tiiviste. Nesteyhteen 15 läpivienti voi- 35 daan toteuttaa myös jollain muulla sopivalla tavalla kuin tässä kuvassa esitetyllä tavalla.
14
Kuvissa 11 - 15 on esitetty eräitä edullisia suoritusmuotoja kehikon muotoon muotoillun tiivistysliuskan 4 lisäkiinnityksestä. Lisäkiinnityksen tarkoitus on avustaa painekammion 3a aiheuttamaa, kehikon muotoon 5 muotoiltuun tiivistysliuskaan 4 vaikuttavaa painelukitusta.
Kuvassa 11 on esitetty eräs edullinen suoritusmuoto kehikon muotoon muotoillun tiivistysliuskan 4 lisäkiinnityksestä. Kuvassa näkyvät kehikon muotoon muotoiltu tiivistysliuska 4, kenkärunko 3, painekammio 3a, 10 tiiviste 17, kiinnityselin 24 ja kiristyselin 16. Kuvassa näkyviä erillisiä kiinnityksiä on koneen poikkisuunnassa edullisesti vähintään yksi kappale, edullisemmin useita kappaleita. Nämä lisäkiinnitykset varmentavat tiivistysliuskan 4 paikoillaan pysymistä. Kiristyselin 16 voi olla esimerkiksi kiristysmutteri ja tiiviste 17 voi olla esimerkiksi o-rengas. Kiin-15 nityselimenä 24 voidaan käyttää esimerkiksi mitä tahansa soveltuvaa, tunnetun tekniikan mukaista kiinnityselintä.
Kuvassa 12 on esitetty eräs toinen edullinen suoritusmuoto kehikon muotoon muotoillun tiivistysliuskan 4 lisäkiinnityksestä. Kuvassa näky-20 vät kehikon muotoon muotoiltu tiivistysliuska 4, kenkärunko 3, paine-kammio 3a, uloke 25 sekä puristuspinnan aukko 20.
Puristuspinnan aukkoon 20 sijoittuvan ulokkeen 25 tehtävänä on varmistaa lukitusta painekammion 3a tuoman lukitsevan painevaikutuksen 25 lisäksi, joka painevaikutus painaa kehikon muotoon muotoiltua tiivistys-liuskaa 4 kenkärungon 3 sisäseinämiä vasten. Puristuspinnan aukko 8 20 voi olla vastaava esimerkiksi kuvan 2 yhteydessä esiteltyä puristus- g pinnan aukkoon nähden 12 ja uloke 25 voi vastata kuvan 2 yhteydessä t” esitettyä uloketta 7. Kuvan 12 mukaisessa ratkaisussa voi olla ulokkei-
C\J
x 30 den 25 lisäksi myös esimerkiksi kuvan 11 mukaisia kiinnityselimia 24.
cc
CL
8 Kuvassa 13 on esitetty eräs kolmas edullinen suoritusmuoto kehikon muotoon muotoillun tiivistysliuskan 4 lisäkiinnityksestä. Kuvassa näky-§ vät kehikon muotoon muotoiltu tiivistysliuska 4, kenkärunko 3, paine- 35 kammio 3a, sekä kiinnityspalat 21.
15
Tiivistysliuskaa 4 pitää paikoillaan kammion 3a paine ja lisäksi kiinnitystä varmentaa vähintään yksi kiinnityspala 21. Edullisesti kiinnitys-paloja 21 on vähintään kaksi kappaletta ja ne sijoitetaan edullisimmin kuvan 13 mukaisesti edullisimmin kenkärungon 3 jatkoksi siten, että ne 5 varmentavat tiivistysliuskan 4 lukitusta. Tällöin ei kehikon muotoon muotoiltu tiivistysliuska 4 pääse oleellisesti poistumaan toimintapaikaltaan, joka toimintapaikka on oleellisesti kenkärungon 3 sisäpuolella. Jos em. kiinnityspaloja 21 on vähintään kaksi kappaletta, ne sijoittuvat edullisesti kuvan 13 mukaisesti molemmille puolille tiivistysliuskan 4 10 rakennetta. Kiinnityspalat voidaan kiinnittää paikoilleen esimerkiksi jollain sopivalla, tunnetun tekniikan mukaisella kiinnityselimellä.
Kiinnityspalojen lisäksi voidaan käyttää myös aikaisempien kuvien yhteydessä esiteltyjä muita erillisiä kiinnityselimiä, kuten esimerkiksi ulok-15 keitä 25.
Kuvassa 14 on esitetty eräs neljäs edullinen suoritusmuoto kehikon muotoon muotoillun tiivistysliuskan 4 lisäkiinnityksestä. Kuvassa näkyvät kehikon muotoon muotoiltu tiivistysliuska 4, kenkärunko 3, paine-20 kammio 3a, kiinnityspalat 21, sekä pultti 22.
Pulttia 22 käytetään kuvan mukaisesti kehikon muotoon muotoillun tiivistysliuskan 4 kiristämiseksi kenkärungon 3 kaukaloon, kenkärungon 3 pulttiin 22 nähden vastakkaista seinää vasten. Tällöin kehikon muotoon 25 muotoiltu tiivistysliuska 4 lukittuu toiselta sivultaan painekammion 3a — aiheuttaman paineen ja kenkärungon väliin ja toiselta sivultaan paine- ^ kammion 3a aiheuttaman paineen ja pultin 22 väliin. Toisin sanoen lu- § kitukseen vaikuttavat sekä painekammion 3a aiheuttama painevaikutus t” että pultin 22 kiristävä vaikutus. Pultin 22 toteutuksessa voidaan käyt- x 30 tää tunnetun tekniikan mukaisia kiinnitysratkaisuja.
CC
CL
S Tämän kuvan mukaisen ratkaisun toteutuksessa voidaan pultin 22 li- o g säksi käyttää myös aikaisempien kuvien yhteydessä esiteltyjä muita o erillisiä kiinnityselimiä, kuten esimerkiksi kuvassa 14 näkyviä kiinnitys- 35 paloja 21.
16
Kuvassa 15 on esitetty eräs viides edullinen suoritusmuoto kehikon muotoon muotoillun tiivistysliuskan 4 lisäkiinnityksestä. Kuvassa näkyvät kehikon muotoon muotoiltu tiivistysliuska 4, kenkärunko 3, paine-kammio 3a, kiinnityspalat 21 ja kiinnityselin 23.
5 Tässä edullisessa suoritusmuodossa kiinnityspalat 21 on nostettu oleellisesti irti kenkärungosta 3 ja kiinnitetty erillisillä kiinnityselimillä 23 paikoilleen varmistamaan tiivistysliuskojen 4 lukitusta. Tässäkin suoritusmuodossa painekammion 3a painevaikutus painaa kehikon muo-10 toon muotoiltua tiivistysliuskaa 4 lukitukseen kenkärungon 3 sisäsivuja vasten. Lisäksi kehikon muotoon muotoillun tiivistysliuskan 4 lukitus ja kiristys varmennetaan erillisillä, edullisesti koneen poikki menevillä kiinnityspaloilla 21. Kiinnityspalat 21 voidaan kiinnittää esimerkiksi kuu-siokoloruuvien tai muiden sopivien kiinnityselimien 23 avulla.
15
Keksinnön mukaista ratkaisua käyttämällä huulen vaihto voi helpottua oleellisesti. Keksinnön mukainen ratkaisu on usein myös tunnetun tekniikan mukaisia kiinnitysratkaisuja kestävämpi. Lisäksi se voi tulla tunnetun tekniikan tason ratkaisuja edullisemmaksi. Keksintöä ei rajoitu 20 pelkästään kuvissa 1 - 15 ja edellä olevassa selostuksessa esitettyihin esimerkkeihin, vaan sen sijaan keksinnölle on tyypillistä se, mikä on esitetty seuraavissa patenttivaatimuksissa.
δ
CM
O
CM
X
cc
CL
O
CD
O
CD
05
O
O
CM

Claims (17)

17
1. Menetelmä tiivistysliuskan (4) kiinnittämiseksi järjestelmässä, 5 jossa rainaa (W) johdetaan sen kulkusuunnassa tietynpitui- sen puristusvyöhykkeen läpi, jonka pituudella rainaan kohdistetaan painetta ainakin yhdeltä puolelta painekammion (3a) sisällä olevan paineväliaineen avulla, joka on suljettu rainan mukana liikkuvan hihnan avulla (1) ja tiivistetty kam-10 mion tulo- ja lähtöpuolella kammion keskelle päin ulottuvilla tiivistysliuskoilla (4), joita vasten hihna (1) liukuu, tunnettu siitä, että tiivistysliuska (4) kiinnitetään toimintapaikalleen puristavalla liitoksella.
2. Förfarande enligt patentkrav 1, kännetecknat av att tätningsremsan (4) läses även med andra, utöver den tryckande fogningen verkande läsdon. 20 3. Förfarande enligt patentkrav 1 eller 2, kännetecknat av att för läsning av tätningsremsan används ett tryckmedium, tili exempel tryckluft eller en vätska.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tiivistysliuska (4) lukitaan myös toisilla, puristavan liitoksen lisäksi vaikuttavilla lukituselimillä.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu 20 siitä, että tiivistysliuskan lukituksessa käytetään paine- väliainetta, esimerkiksi paineilmaa tai nestettä.
4. Förfarande enligt patentkrav 2 eller 3, kännetecknat av, att 25 för läsning av tätningsremsan används formen av 5 tätningsremsan. CM 9 5. Förfarande enligt patentkrav 4, kännetecknat av att för ^ läsning av tätningsremsan används minst ett utspräng (7, l 30 25). o o 6. Förfarande enligt patentkrav 4, kännetecknat av att för o läsning av tätningsremsan används minst en skarvfals (8). CM 21
4. Patenttivaatimuksen 2 tai 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tiivistysliuskan lukituksessa käytetään tiivistyslius- 25 kan muotoa.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, 4 että tiivistysliuskan lukituksessa käytetään vähintään yhtä t! uloketta (7, 25). CM X 30
“ 6. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, g että tiivistysliuskan lukituksessa käytetään vähintään yhtä jat- §> kotaitosta (8). o o (M 18
7. Förfarande enligt nägot av de föregäende patentkraven, kännetecknat av att för läsning av tätningsremsan används minst en statisk tätning (10).
7. Jonkin edellä mainitun vaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tiivistysliuskan lukituksessa käytetään vähintään yhtä staattista tiivistettä (10). 5 8. Järjestely tiivistysliuskojen (4) kiinnittämiseksi järjestelmässä, jossa on puristusvyöhyke, elimet rainan (W) ohjaamiseksi pu-ristusvyöhykkeen läpi, ja paine-elimet paineen kohdistamiseksi rainaan (W), jolloin elimet paineen kohdistamiseksi rai-naan (W) käsittävät painekammion (3a), jonka sisällä on pai-10 neväliainetta, ja elimet rainan ohjaamiseksi puristusvyöhyk- keen läpi käsittävät liikkuvan hihnan, joka sulkee mainitun painekammion (3a), järjestelyn käsittäessä vielä kammion tulo- ja lähtöpuolella kammion keskelle päin ulottuvat tiivistysliuskat (4), joita vasten liikkuva hihna on järjestetty 15 liukumaan, tunnettu siitä, että tiivistysliuska (4) on kiinnitetty toimintapaikalleen kiinnityselimillä, jotka kiinnityselimet on järjestetty tuottamaan puristava lukitus tiivistysliuskaan (4).
8. Arrangemang för att fästa tätningsremsor (4) i ett system som omfattar en presszon, medel för att styra en bana (W) genom presszonen, och tryckmedel för att rikta tryck mot banan (W), varvid medlen för att rikta tryck mot banan (W) omfattar en tryckkammare (3a) som innehäller tryckmedium, och medlen 10 för att styra banan genom presszonen omfattar ett rörligt band som avstänger sagda tryckkammare (3a), varvid arrangemanget ytterligare omfattar tätningsremsor (4) som sträcker sig pä kammarens ingängs- och utgängssida mot kammarens centrum och mot vilka det rörliga bandet är 15 anordnat att glida, kännetecknat av att tätningsremsan (4) är fäst pä sin funktionsplats med fästdon som är anordnade att producera en tryckande läsning i tätningsremsan (4).
9. Arrangemang enligt patentkrav8, kännetecknat av att 20 tätningsremsan (4) är anordnad att läsas pä sin funktionsplats med ätminstone ett läsdon utöver den tryckande fogningen.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen järjestely, tunnettu siitä, 20 että tiivistysliuska (4) on puristavan liitoksen lisäksi lukittu toimintapaikalleen vähintään yhdellä kiinnitykseen vaikuttavalla lukituselimellä.
10. Arrangemang enligt patentkrav 8 eller 9, kännetecknat av att 25 sagda fästdon eller sagda läsdon omfattar ätminstone ett — element som kan fyllas med tryckmedium, säsom ett element w (6) med elastiska väggar. sj- o t“
11. Arrangemang enligt patentkrav 9 eller 10, kännetecknat av x 30 att sagda läsdon omfattar ätminstone en statisk tätning (10). CC CL § 12. Arrangemang enligt nägot av de föregäende patentkraven 9- O 11, kännetecknat av att sagda läsdon omfattar ätminstone § en form som anordnats i tätningsremsan (4). 35 22
10. Patenttivaatimuksen 8 tai 9 mukainen järjestely, tunnettu 25 siitä, että mainitut kiinnityselimet tai mainittu lukituselin käsit- — tää vähintään yhden paineväliaineella täytettävän elementin, £j kuten joustavaseinäisen elementin (6). sj- o t“ 11. Patenttivaatimuksen 9 tai 10 mukainen järjestely, tunnettu x 30 siitä, että mainittu lukituselin käsittää vähintään yhden staatti- sen tiivisteen (10). o CD O
12. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen 9-11 mukainen § järjestely, tunnettu siitä, että mainittu lukituselin käsittää ai- 35 nakin yhden tiivistysliuskaan (4) tehdyn muodon. 19
13. Arrangemang enligt patentkrav 12, kännetecknat av att sagda fästdon omfattar minst ett utspräng (7, 25).
13. Patenttivaatimuksen 12 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että mainittu kiinnityselin käsittää vähintään yhden ulokkeen (7, 25).
14. Arrangemang enligt patentkrav 12 eller 13, kännetecknat av 5 att sagda fästdon omfattar ätminstone en skarvfals (8).
14. Patenttivaatimuksen 12 tai 13 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että mainittu kiinnityselin käsittää vähintään yhden jat-kotaitoksen (8).
15. Arrangemang enligt nägot av de föregäende patentkraven 8- 14, kännetecknat av att tätningsremsan (4) är utformad i form av ett ramverk. 10
15. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen 8-14 mukainen 10 järjestely, tunnettu siitä, että tiivistysliuska (4) on muotoiltu kehikon muotoon.
16. Arrangemang enligt nägot av de föregäende patentkraven 8- 15, kännetecknat av att tätningsremsan (4) är utformad i form av en halvstängd läda.
16. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen 8-15 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että tiivistysliuska (4) on muotoiltu 15 puolittain suljetun laatikon muotoon.
17. Jonkin edellä olevan patenttivaatimuksen 8-16 mukainen järjestely, tunnettu siitä, että vähintään yhdessä tiivistyslius-kassa (4) on jäykiste (9). δ (M sj- o δ X en CL O CD O CD O) o o (M 20 5 1. Förfarande för fästning av en tätningsremsa (4) i ett system, i vilket en bana (W) förs i dess löpriktning genom en presszon av bestämd längd, i vilken längd tryck riktas mot banan frän minst en sida med hjälp av tryckmedium inom en tryckkammare (3a) som är avstängd med hjälp av ett band 10 (1) som löper med banan och är tätad pä kammarens ingängs- och utgängssida med hjälp av tätningsremsor (4), mot vilka bandet (1) glider, kännetecknat av att tätningsremsan (4) fästs till sin funktionsplats med en tryckande fogning. 15
17. Arrangemang enligt nägot av de föregäende patentkraven 8- 16, kännetecknat av att ätminstone en tätningsremsa (4) omfattar en förstyvning (9). δ (M sj- o δ X en CL O CD O CD O) o o (M
FI20096060A 2009-10-13 2009-10-13 Menetelmä ja järjestely tiivistysliuskan kiinnittämiseksi FI121965B (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20096060A FI121965B (fi) 2009-10-13 2009-10-13 Menetelmä ja järjestely tiivistysliuskan kiinnittämiseksi

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20096060 2009-10-13
FI20096060A FI121965B (fi) 2009-10-13 2009-10-13 Menetelmä ja järjestely tiivistysliuskan kiinnittämiseksi

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI20096060A0 FI20096060A0 (fi) 2009-10-13
FI20096060A FI20096060A (fi) 2011-04-14
FI121965B true FI121965B (fi) 2011-06-30

Family

ID=41263476

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20096060A FI121965B (fi) 2009-10-13 2009-10-13 Menetelmä ja järjestely tiivistysliuskan kiinnittämiseksi

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI121965B (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI20096060A0 (fi) 2009-10-13
FI20096060A (fi) 2011-04-14

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI105572B (fi) Pitkänippinen puristuslaite
FI61929C (fi) Eftergivande taetning foer en pappersmaskinspress
US3521602A (en) Fountain coater
KR19990023723A (ko) 케이블 및 파이프 트랜싯의 밀봉 장치
US5034100A (en) Stationary drainage device with pressure roll
KR100976300B1 (ko) 필터 프레스용 멤브레인, 멤브레인 플레이트 및 챔버플레이트
US5423255A (en) Feeding table assembly with suction belts in sheet feeders and method of assembly
US20180178574A1 (en) Composite Doctor Blade Chamber
FI121965B (fi) Menetelmä ja järjestely tiivistysliuskan kiinnittämiseksi
KR101857508B1 (ko) 폭기 디퓨저 어셈블리를 위한 단부 시일
WO2001034904A1 (en) Apparatus for maintaining a fluid seal with a moving substrate
US7883454B2 (en) Inner elongated structure of the roll of a paper/board machine or finishing machine
US7669550B2 (en) Application device
JP2007069142A (ja) ダイ塗布装置およびダイ塗布方法
FI91423C (fi) Kuivatuslaitteen kuivatustilan nauhanreunatiiviste
FI91424B (fi) Kuivatuslaitteen kuivatustilan viiratiiviste
CA2711901A1 (en) Drop-out steam profiling cartridge
JP3128649B2 (ja) ホイルブレード用の負荷式締結組立体
US20030131790A1 (en) Cradle
JPS63101099A (ja) 脱水ろ過機等における加圧装置
CA1324281C (en) Endless wire for pulp thickener
KR101850766B1 (ko) 피혁인쇄방법과 장치
JP3546258B2 (ja) 塗工装置
JP7275420B2 (ja) 閉塞部材、塗工装置、及び塗工準備方法
JP2000167315A (ja) フィルタープレスの濾布張設方法

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 121965

Country of ref document: FI

MM Patent lapsed