FI121432B - Monikerroksinen pohjakudos paperinvalmistushuopaa varten - Google Patents

Monikerroksinen pohjakudos paperinvalmistushuopaa varten Download PDF

Info

Publication number
FI121432B
FI121432B FI20077128A FI20077128A FI121432B FI 121432 B FI121432 B FI 121432B FI 20077128 A FI20077128 A FI 20077128A FI 20077128 A FI20077128 A FI 20077128A FI 121432 B FI121432 B FI 121432B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
longitudinal
fabric
yarn
yarns
layer
Prior art date
Application number
FI20077128A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20077128A (fi
Inventor
Katsuya Ogawa
Original Assignee
Nippon Felt Co Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nippon Felt Co Ltd filed Critical Nippon Felt Co Ltd
Publication of FI20077128A publication Critical patent/FI20077128A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI121432B publication Critical patent/FI121432B/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F7/00Other details of machines for making continuous webs of paper
    • D21F7/08Felts
    • D21F7/083Multi-layer felts

Landscapes

  • Paper (AREA)
  • Woven Fabrics (AREA)

Description

MONIKERROKSINEN POHJAKUDOS PAPERINVALMISTUSHUOPAA VARTEN
MANGFALDIG BASVÄV FÖR PAPPERSTILLVERKNINGSFILT
KEKSINNÖN ALA
5 Esillä oleva keksintö koskee monikerroksista pohjakudosta paperinvalmistushuopaa varten, jolla on yhdistelmärakenne, jossa useita kerroksia pitkittäis-lankoja on kohdistettu pystysuoraan toistensa kanssa.
10 KEKSINNÖN TAUSTA
Paperinvalmistushuopa, jota käytetään puris-tinosassa veden poistamiseen kuiturainasta, sisältää joskus useita kerroksia pitkittäislankoja tyhjän tilavuuden maksimoimiseksi sen sisällä ja huovan kyvyn 15 siirtää vettä parantamiseksi. Tällainen pohjakudos voidaan muodostaa joko laminoimalla useita yksittäin kudottuja kudoskerroksia tai kutomalla pohjakudos monikerroksisena kudoksena.
Kaksikerroksinen kudos on eräs tällaisen mo-20 nikerroksisen kudoksen yleisin muoto. Kukin pitkit- täislangoista, jotka on järjestetty useisiin kerroksiin, on kudottu poikittaislankojen kanssa ja tällaisten monikerroksisten kudosten yleisin muoto on kaksikerroksinen kudos, jossa kukin kunkin kahdesta kerrok-25 sesta pitkittäislanka on kudottu poikittaislankojen kanssa (katso patenttiasiakinjat #1 ja #2). Kolmikerroksiset ja nelikerroksiset pohjakudokset ovat myös tunnettuja (katso patenttiasiakinja #3). Tunnettuihin laminoituihin pohjakudoksiin kuuluvat ne, joissa on 30 kaksi kerrosta yksittäisiä kudosarkkeja ja ne, joissa on yksikerroksinen kudos ja kaksikerroksinen kudos, jotka on laminoitu päällekkäin (katso patenttiasiakir-jat #4 ja #5). Muita rakenteita tunnetaan myös (katso patenttiasiakinjat #6 ja #7).
2 [patenttiasiakirja #1] japanilainen patenttijulkaisu no. 5-47675 [patenttiasiakirja #2] julkaistu japanilainen patenttijulkaisu no. 9-31881 5 [patenttiasiakirja #3] julkaistu japanilainen pa tenttijulkaisu no. 2001-254287 [patenttiasiakirja #4] julkaistu japanilainen patenttijulkaisu no. 2000-256984 [patenttiasiakirja #5] julkaistu japanilainen pa-10 tenttijulkaisu no. 2005-200819 [patenttiasiakirja #6] japanilainen patentti no. 3615413 [patenttiasiakirja #7] japanilainen patentti no. 3165839 15
KEKSINNÖN LYHYT YHTEENVETO
ESILLÄ OLEVAN KEKSINNÖN AVULLA TÄYTETTÄVÄT TEHTÄVÄT
Tällaisessa monikerroksisessa pohjakudokses-sa, jossa kunkin kerroksen kukin pitkittäislanka on 20 kudottu yhteen poikittaislankojen kanssa, tyhjä tilavuus ei kuitenkaan lisäänny niin paljon kuin pitkit-täislankojen useilta kerroksilta odotetaan, ja luhis-tumisvastus puristuskuormituksesta johtuen, joka esiintyy käytön aikana, ja kyky palata alkuperäiseen 25 tilaan sen jälkeen, kun tällainen puristuskuormitus poistetaan, eivät ole niin korkeita kuin halutaan. Sen vuoksi on ajateltu, että laminaattirakenne on parempi kuin monikerroksinen kudottu rakenne tyhjän tilavuuden, puristuksen kestävyyden ja kyvyn palautua puris-30 tetusta tilasta suhteen. Laminaattirakenteet vaativat kuitenkin enemmän työtä valmistusta ajatellen, koska kukin kudosarkki täytyy kutoa yksilöllisesti ja on jonkin verran vaikeaa kohdistaa yksilölliset kudosar-kit toistensa kanssa valmistusprosessin aikana. Myös-35 kään yksinkertainen kahden kerroksen rakenne käyttäen yksittäisten kudosarkkien paria ei anna haluttua tyh- 3 jää tilavuutta riippuen kunkin kudosarkin kutomisra-kenteesta.
Esillä oleva keksintö tehtiin tällaisten tunnetun tekniikan ongelmien valossa ja sen ensisijaisena 5 tarkoituksena on tuoda esiin monikerroksinen pohjaku-dos paperinvalmistushuopaa varten, jolle voidaan antaa suuri tyhjä tilavuus, korkea puristuksen kestävyys ja edullinen kyky palautua puristetusta tilasta ja joka voidaan valmistaa yksinkertaisella tavalla.
10
KEINOT TEHTÄVIEN TOTEUTTAMISEKSI
Tällaisen tehtävän täyttämiseksi esillä oleva keksintö tuo esiin monikerroksisen pohjakudoksen paperinvalmistushuopaa varten, jossa on useita kerroksia 15 pitkittäislankoja, jotka on kohdistettu pystysuoraan toistensa kanssa, johon kuuluu: yksikkökuvion toista minen kunkin sisältäessä monikerroksisen kudososan, joka on muodostettu poikittaislangan avulla, joka on kudottu yhteen useiden kerrosten pitkittäislankoja 20 kanssa siten eri kerrosten pitkittäislankojen yhdistämiseksi toistensa kanssa; ja yksikerroksisen kudososan, joka on muodostettu poikittaislangan avulla, joka on kudottu yhteen kunkin kerroksen pitkittäislanko ja kanssa siten useiden laminoitujen yksikerroksis-25 ten kudosarkkien muodostamiseksi.
Koska yksittäinen kudososa on muodostettu la-minoimalla useita yksittäisiä kudottuja kerroksia, voidaan varmistaa suuri tyhjä tilavuus parantamalla puristuksen kestävyyttä ja kykyä palautua alkuperäi-30 seen tilaan puristetusta tilasta. Samanaikaisesti kussakin monikerroksisessa kudososassa poikittaislangat pitävät pitkittäislangat paikallaan ja estävät kunkin yksikerroksisen kudososan yksittäisten kudottujen kerrosten välisen suhteellisen siirtymisen. Siten valmis-35 tusprosessia yksinkertaistetaan.
Kun on olemassa kaksi kerrosta pitkittäislanko ja, jotka on kohdistettu pystysuoraan toistensa 4 kanssa, kukin monikerroksinen kudososa voidaan muodostaa kunkin poikittaislangan avulla, joka on kudottu yhteen molempien kerrosten pitkittäislankoja kanssa. Kun on olemassa kolme tai useampia kerroksia pitkit-5 täislankoja, jotka on kohdistettu pystysuoraan toistensa kanssa, monikerroksinen kudososa voidaan muodostaa kunkin poikittaislangan avulla, joka on kudottu yhteen joko kaikkien kerrosten pitkittäislankoja kanssa tai ainoastaan osan kerroksista pitkittäislankoja 10 kanssa.
KEKSINNÖN VAIKUTUS
Täten esillä olevan keksinnön mukaan, koska pohjakudokselle voidaan antaa suuri tyhjä tilavuus, 15 korkea puristuksen kestävyys ja edullinen kyky palautua alkuperäiseen tilaan puristetusta tilasta ja se voidaan valmistaa yksinkertaisella tavalla, voidaan saada suuri etu valmistettaessa taloudellisesti pape-rinvalmistushuopa, jolta vaaditaan kykyä vastaanottaa 20 suuri määrän vettä paperikoneen puristinosassa. Valitsemalla sopivasti monikerroksisten kudososien suhde yksikerroksisiin kudososiin, tyhjää tilavuutta voidaan säätää vapaasti ja kudos, joka sopii tiettyyn vaatimukseen käytettäväksi paperikoneen jossakin osassa, 25 voidaan valmistaa yksinkertaisella tavalla.
EDULLISTEN SOVELLUTUSMUOTOJEN YKSITYISKOHTAINEN SELOSTUS
Esillä olevan keksinnön edullisia sovellutus-30 muotoja selostetaan nyt seuraavassa viitaten liitteenä oleviin piirustuksiin.
Kuvat 1-5 esittävät esillä olevan keksinnön mukaisen huovan pohjakudoksen erilaisten sovellutus-muotojen pitkittäisleikkauskuvia. Pohjakudosta 1 käy-35 tetään paperinvalmistushuovan muodostamiseen laminoi-malla ja yhdistämällä sen kanssa kuitukudoskerros 2 ja 5 on varustettu kahdella kerroksella pitkittäislankoja, jotka sisältävät ensimmäiset pitkittäislangat 3 pape-ripuolella 5 ja toiset pitkittäislangat 4 konepuolella 6, jotka on asetettu päällekkäin. Tämä kudos on kudot-5 tu kutomakoneella pitkittäislankoja 3, 4 käytettäessä kudelankoina ja poikittaislankoja 11-13 loimilankoina. Pitkittäislankoja 3, 4 kutsutaan myös konesuuntaisiksi (MD) langoiksi ja poikittaislankoja 11-13 koneen poik-kisuuntaisiksi (CMD) langoiksi.
10 Kuvassa IA esitetyssä sovellutusmuodossa poh- jakudos 1 on muodostettu toistamalla yksikkökuvioita kunkin sisältäessä monikerroksisen kudososan, joka on muodostettu poikittaislangan 11 avulla, joka on kudottu yhteen kahden kerroksen pitkittäislankoja 3 ja 4 15 kanssa, ja yksikerroksisen kudososan, joka on muodostettu poikittaislangan 12, 13 avulla, joka on kudottu
yhteen vastaavan yhden kahden kerroksen pitkittäislanko ja 3 ja 4 kanssa siten kahden kerroksen yksittäisiä kudosarkkeja muodostamiseksi, jotka on asetettu pääl-20 lekkäin. Kukin monikerroksinen kudososa sekä yksikerroksinen kudososa sisältää yksittäisen poikittaislangan (kuten pohjakuvasta nähdään). Tässä tapauksessa poikittaislangat 11, jotka muodostavat monikerroksiset kudososat, on sijoitettu pitkittäislankojen suhteen 25 samalla tavalla poikittaislangasta toiseen. Kuvassa IB
esitetyn sovellutusmuodon tapauksessa, poikittaislangat 11, jotka muodostavat monikerroksiset kudososat, on sijoitettu pitkittäislankojen 3 ja 4 suhteen vuo-rottelevalla tavalla poikittaislangasta toiseen. Tämä 30 parantaa pohjakudoksen rakenteen yhtenäisyyttä. Kum massakin tapauksessa pohjakudokseen 1 kuuluu kaksi kerrosta pitkittäislankoja 3 ja 4 ja monikerroksiset kudososat ja yksinkerroksinen kudososa on sijoitettu vuorottelevalla tavalla.
35 Kuvassa 2A esitetyssä sovellutusmuodossa poh- jakudokseen 21 kuuluu yksikkökuvioiden toistaminen kunkin sisältäessä monikerroksisen kudososan, joka on 6 muodostettu kahden kerroksen pitkittäislankoja 3 ja 4 ja poikittaislangan 22 avulla, joka on kudottu yhteen molempien kerrosten pitkittäislankojen 3 ja 4 kanssa, ja yksikerroksisten kudososien parin, joka on muodos-5 tettu useiden poikittaislankojen 23, 24, 25, 26 avul la, jotka on kukin kudottu yhteen vastaavan kerroksen pitkittäislangan kanssa pystysuoraan kohdistettuna toisen kerroksen vastaavan poikittaislangan kanssa. Kukin yksikkökuvio sisältää monikerroksisen kudososan, 10 joka vastaa yksittäistä poikittaislankaa, ja yksikerroksisen kudososien parin, joka vastaa poikittaislan-kojen paria vierekkäin pitkittäislangan pituutta pitkin. Tässä tapauksessa myös kunkin monikerroksisen kudososan poikittaislanka 22 on sijoitettu samalla ta-15 valla kuin seuraavan yksikkökuvion poikittaislanka.
Kuvassa 2B esitetyssä sovellutusmuodossa monikerroksisen kudososan poikittaislangat ovat vaiheeltaan vastakkaisia yksikkökuviosta seuraavaan. Myös kunkin yksikkökuvion yksinkerroksisten kudososien poikittais-20 langat ovat symmetrisiä seuraavan yksikkökuvion poi- kittaislankoihin nähden sen sijaan, että ovat samassa järjestyksessä. Tämä myös parantaa pohjakudoksen rakenteen yhtenäisyyttä. Kummassakin tapauksessa useita yksinkerroksisia kudososia on järjestetty monikerrok-25 sisten kudososien kunkin vierekkäisen parin väliin.
Kuvassa 3 esitetyssä sovellutusmuodossa poh-jakudokseen 31 kuuluu yksikkökuvioiden toistaminen kunkin sisältäessä monikerroksisten kudoskuvioiden parin, joka on muodostettu pitkittäisten lankojen 3 ja 4 30 avulla, jotka on järjestetty kahteen kerrokseen, ja poikittaislankojen 32 ja 33 parin, jotka on kudottu yhteen molempien kerrosten pitkittäislankojen kanssa, ja yksinkerroksisen kudososan, joka on muodostettu yksittäisen poikittaislangan 34 ja 35 avulla, joka on 35 kudottu yhteen kunkin kerroksen pitkittäislankoja kanssa pystysuosuoraan kohdistettuna poikittaislangan kanssa, joka on kudottu yhteen toisen kerroksen vas- 7 taavan pitkittäislangan kanssa. Kukin yksikkökuvio sisältää monikerroksisten kudososien parin, joka vastaa poikittaislankojen paria, jotka on sijoitettu peräkkäin pitkittäislangan pituutta pitkin, ja yksinkerrok-5 sisen kudososan, joka vastaa yksittäistä poikittais-lankaa kutakin pitkittäislankakerrosta varten. Toisin sanoen pohjakudoksessa 31 useita monikerroksisia ku-dososia on järjestetty yksinkerroksisten kudososien kunkin vierekkäisen parin väliin.
10 Kuvassa 4 esitetyssä sovellutusmuodossa poh- jakudokseen 4 kuuluu yksikkökuvion toistaminen kunkin sisältäessä monikerroksisten kudososien parin, joka on muodostettu pitkittäislankojen 3 ja 4 avulla, jotka on järjestetty kahteen kerrokseen, ja poikittaisten lan-15 kojen 32 ja 33 pari kudottu yhteen peräkkäin molempien kerrosten pitkittäislankojen 3 ja 4 kanssa, ja yksikerroksisten kudososien parin, joka on muodostettu poikittaislankojen 44, 45, 46, 47 avulla, jotka on kudottu yhteen kunkin kerroksen pitkittäislankojen kans-20 sa pystysuoraan kohdistettuna poikittaislankojen toi sen parin kanssa, joka on kudottu yhteen toisen kerroksen pitkittäislankojen kanssa. Kukin yksikkökuvio sisältää monikerroksisten kudososien parin, joka vastaa poikittaisten lankojen paria, joka on sijoitettu 25 peräkkäin kutakin kerrosta varten pitkittäislankojen pituutta pitkin kussakin tapauksessa. Toisin sanoen pohjakudos 41, monikerroksisten kudososien pari ja yksikerroksisten kudososien pari on järjestetty vuorot-televalla tavalla. Kuten voidaan helposti havaita, pe-30 räkkäisten monikerroksisten kudososien lukumäärä ja peräkkäisten yksikerroksisten kudososien lukumäärä voi olla suurempi kuin kaksi ja voi poiketa toisistaan.
Kuvassa 5 esitetyssä sovellutusmuodossa poh-jakudokseen 51 kuuluu yksikkökuvioiden toistaminen 35 kunkin sisältäessä monikerroksisen kudososan, joka on muodostettu pitkittäislankojen 3 ja 4, jotka on järjestetty kahteen kerrokseen, ja yksittäisen poikit- 8 taislangan 52 avulla, joka on kudottu yhteen molempien kerrosten pitkittäislankojen kanssa, ja neljä yksikerroksista kudososaa, jotka on muodostettu neljän poi-kittaislangan avulla, jotka on kudottu yhteen kunkin 5 kerroksen pitkittäislangan kanssa kohtisuoraan kohdistettuna toisen kerroksen pitkittäislankojen suhteen. Kukin yksikkökuvio sisältää monikerroksisen kudososan, joka vastaa yksittäistä poikittaislankaa, ja neljä yksikerroksista kudososaa kunkin sisältäessä yksittäisen 10 poikittaislangan kutakin pitkittäislankakerrosta var ten .
Kaikissa pohjakudoksissa 1, 21, 31, 41 ja 51, jotka on kudottu tällä tavalla, koska yksikerroksiset kudososat koostuvat olennaisesti useista yksittäisten 15 kudosarkkien kerroksista, pohjakudoksen tyhjä tilavuus voidaan maksimoida samalla, kun puristuksen kestävyyttä ja kykyä palautua puristetusta tilasta voidaan parantaa. Lisäksi, koska monikerroksisten kudososien poikittaislangat yhdistävät yhtenäisesti ylemmän ja 20 alemman kerroksen pitkittäislangat, mikä tahansa kah den kerroksen välinen siirtyminen yksikerroksisissa kudososissa voidaan estää.
Monikerroksisten kudososien ja yksikerroksisten kudososien mahdolliset kokoonpanoja, erityisesti 25 kuinka monta monikerroksista kudososaa ja yksikerrok sista kudososaa järjestetään kunkin yksikkökuvion pit-kittäissuuntaa pitkin, ei ole rajoitettu kuvissa 1-5 esitettyihin, vaan on olemassa monia muita mahdollisia kuvioita. Jos yksikerroksisten kudososien suhdetta 30 kussakin yksikkökuviossa lisätään, pohjakudoksen tyhjä tilavuus lisääntyy ja puristuksen kestävyys ja voima palautua puristetusta tilasta lisääntyvät. Kääntäen, jos monikerroksisten kudososien suhdetta kussakin yksikkökuviossa lisätään, yksikerroksisten kudososien 35 eri kerrosten välinen siirtyminen voidaan hallita pa remmin. Sen vuoksi tällaiset suhteet voidaan valita sopivasti riippuen paperikoneen vastaavan osan olosuh 9 teestä ja pohjakudoksen ominaisuudesta, joita tarvitaan .
Kuvat 6-8 esittävät kuvissa IA ja IB kuvattujen pohjakudosten yksinkertaistettuja poikittaisleik-5 kauskuvia. Nämä piirustukset kuvaavat erilaisia esimerkkejä tavoista, joilla poikittaislangat on kudottu yhteen pitkittäislankojen kanssa esillä olevan keksinnön mukaisissa monikerroksisissa kudososissa ja yksikerroksisissa kudososissa, ja voidaan soveltaa kuvissa 10 IA ja IB esitettyjen lisäksi myös useisiin muihin monikerroksisten kudososien ja yksikerroksisten ku-dososien eri kokoonpanoihin mukaan lukien kuvissa 2-5 esitetyt.
Kuvassa 6A kuvatussa sovellutusmuodossa poi-15 kittaislanka 11, joka muodostaa monikerroksisen ku-dososan tai joka on kudottu yhteen kahden kerroksen pystysuoraan kohdistettujen lankojen kanssa, viedään ensimmäisen pitkittäislangan 3 yläpuolelle (paperipuo-li 5), ensimmäisen ja toisen pitkittäislangan 3 ja 4 20 väliin ja toisen pitkittäislangan 4 alapuolelle (kone-puoli 6). Poikittaislanka 11 viedään sen jälkeen ensimmäisen ja toisen pitkittäislangan 3 ja 4 väliin ja ensimmäisen pitkittäislangan 3 yläpuolelle.
Toisaalta kukin poikittaislangoista 12, 13, 25 joka muodostaa yksikerroksisen kudososan tai joka on kudottu yhteen vastaavan yhden kahdesta kerroksesta pitkittäislankojen 3, 4 kanssa, on kudottu sileäksi kudokseksi. Kahden kerroksen poikittaislangat 12, 13 on kudottu yhteen vastaavasti pitkittäislankojen 3, 4 30 kanssa symmetrisellä tavalla. Välittömästi (ylemmän) ensimmäisen pitkittäislangan 3 alapuolella, jonka yläpuolelle poikittaislanka 12 viedään, toinen poikittaislanka 4 viedään (alemman) toisen pitkittäislangan 4 alapuolelle. Kääntäen välittömästi (ylemmän) ensim-35 mäisen pitkittäislangan 3 alapuolella, jonka alapuolelle poikittaislanka 12 viedään, toinen poikittais- 10 lanka 13 viedään (alemman) toisen pitkittäislangan 13 yläpuolelle.
Kuvassa 6B esitetyssä sovellutusmuodossa poi-kittaislangat 12 ja 13 kutakin yksikerroksista ku-5 dososaa varten on kudottu sileinä kudoksina, mutta on kudottu yhteen samanlaiseksi kuvioksi ylemmän ja vastaavasti alemman pitkittäislangan 3 ja 4 suhteen niin, että poikittaislangat 12, 13 ovat epäsymmetrisiä toistensa kanssa. Välittömästi (ylemmän) ensimmäisen pit-10 kittäislangan 3 alapuolella, jonka yläpuolelle poikit-taislanka 12 viedään, toinen poikittaislanka 4 viedään samoin (alemman) toisen pitkittäislangan 4 yläpuolelle. Vastaavasti välittömästi (ylemmän) ensimmäisen pitkittäislangan 3 alapuolella, jonka alapuolelle poi-15 kittaislanka 12 viedään, toinen poikittaislanka 4 viedään vastaavasti (alemman) toisen pitkittäislangan 4 alapuolelle.
Kuvassa 7A esitetyssä sovellutusmuodossa ylempi poikittaislanka 12, joka muodostaa osan yksi-20 kerroksisesta kudososasta, viedään kolmen peräkkäisen ylemmän pitkittäislangan 3 alapuolelle ja sen jälkeen seuraavan yksittäisen ylemmän pitkittäislangan 3 yläpuolelle 3/1-järjestelmässsä. Samoin alempi poikittaislanka 13, joka muodostaa toisen osan yksikerroksi-25 sesta kudososasta, viedään yksittäisen alemman pitkittäislangan 4 alapuolelle ja sen jälkeen seuraavan kolmen peräkkäisen alemman pitkittäislangan 4 yläpuolelle 1/3-järjestelmässä. Täten ylempi ja alempi poikittaislanka 12 ja 13 on kudottu keskenään symmetriseksi ku-30 vioksi. Toisin sanoen kunkin yksikerroksisen kudososan poikittaislangat on kudottu yhteen joka neljännen pitkittäislangan kanssa.
Kuvassa 7B esitetyssä sovellutusmuodossa ylempi ja alempi poikittaislanka 12 ja 13, jotka muo-35 dostavat kunkin yksikerroksisen kudososan, on kudottu 3/1- ja vastaavasti 1/3-järjestelmäksi, mutta on siirretty sivuttain kuviossa toisistaan kahden pitkittäis- 11 langan 3 ja 4 avulla ja kudottu siten yhteen pitkit-täislankojen 3 ja 4 kanssa epäsymmetrisellä tavalla.
Kuvassa 7C esitetyssä sovellutusmuodossa ylempi ja alempi poikittaislanka 12 ja 13, jotka muo-5 dostavat kunkin yksikerroksisen kudososan, on kudottu 1/3- ja vastaavasti 3/1-kuvioksi toisin kuin edellisessä esimerkissä niin, että ylempi ja alempi poikittaislanka 12 ja 13 on kudottu siten yhteen pitkittäis-lankojen 3 ja 4 kanssa symmetrisellä tavalla.
10 Kuvassa 7D esitetyssä sovellutusmuodossa ylempi ja alempi poikittaislanka 12 ja 13, jotka muodostavat yksikerroksisen kudososan, on kudottu 1/3- ja vastaavasti 3/1-kuvioksi, vastaavasti kuin edellinen sovellutusmuoto, mutta on siirretty sivuttain kuviossa 15 toisistaan kahden pitkittäislangan avulla ja kudottu siten yhteen pitkittäislankojen 3 ja 4 kanssa epäsymmetrisellä tavalla.
Kuvassa 8A esitetyssä sovellutusmuodossa ylempi poikittaislanka 12, joka muodostaa osan yksi-20 kerroksisesta kudososasta, viedään seitsemän peräkkäisen ylemmän pitkittäislangan 3 alapuolelle ja sen jälkeen seuraavan yksittäisen poikittaislangan 3 yläpuolelle 7/1-kuvioksi. Sillä aikaa alempi poikittaislanka 13, joka muodostaa jäljelle jäävän osan yksikerroksi-25 sesta kudososasta, viedään yksittäisen alemman poikittaislangan 3 alapuolelle ja seuraavan seitsemän peräkkäisen alemman pitkittäislangan yläpuolelle 1/7-ku-vioksi. Ylempi ja alempi poikittaislanka 12 ja 13 on siirretty sivuttain kuviossa toisistaan kahden pitkit-30 täislangan avulla. Toisin sanoen kukin kunkin yksikerroksisen kudososan poikittaislangoista on kudottu yhteen joka kahdeksannen pitkittäislangan kanssa.
Kuvassa 8B esitetyssä sovellutusmuodossa ylempi ja alempi poikittaislanka 12 ja 13, jotka muo-35 dostavat yksikerroksisen kudososan, on kudottu 7/1- ja vastaavasti 1/7-kuvioksi, vastaavasti kuin edellinen 12 sovellutusmuoto, mutta on siirretty sivuttain kuviossa toisistaan neljän pitkittäislangan 3 ja 4 avulla.
Tapoja, joilla poikittaislanka 11 on kudottu yhteen pitkittäislankojen 3 ja 4 kanssa monikerroksi-5 sissa kudososissa, ei rajoiteta kuvissa 6-8 esitettyihin, vaan on olemassa monia muita mahdollisia kokoonpanoja. Poikittaislanka 11 voi kulkea esimerkiksi ensimmäisen pitkittäislangan yläpuolelle, seuraavan ensimmäisen ja toisen pitkittäislangan väliin, ensimmäi-10 sen ja toisen niiden vieressä olevan langan väliin ja sen jälkeen seuraavan toisen pitkittäislangan alapuolelle.
Tapoja, joilla poikittaislangat 12 ja 13 on kudottu yhteen pitkittäislankojen 3 ja 4 kanssa yksi-15 kerroksisissa kudososissa, ei rajoiteta kuvissa 6-8 esitettyihin, vaan on olemassa monia muita mahdollisia kokoonpanoja. Poikittaislanka 12 voi kulkea esimerkiksi kahden pitkittäislangan alapuolelle ja sen jälkeen kahden seuraavan pitkittäislangan 3 yläpuolelle 2/2-20 kuvioksi. Ylemmän ja vastaavasti alemman kerroksen poikittaislangat 12 ja 13 voidaan järjestää myös keskenään erilaisiksi kuvioiksi.
Kuva 9 esittää pohjakudoksen erään toisen so-vellutusmuodon pitkittäisleikkauskuvaa esillä olevan 25 keksinnön mukaista huopaa varten. Huopa on muodostettu yhtenäisesti laminoidun kuitukudoskerroksen 2 avulla, jossa on pohjakudos 71, ja pohjakudos 71 sisältää kolme kerrosta (ensimmäisen kerroksen, toisen kerroksen ja kolmannen kerroksen) pitkittäislankoja 72, 73 ja 30 74, jotka on järjestetty päällekkäin.
Pohjakudos 71 koostuu yksikkökuvioiden toistamisesta kunkin sisältäessä monikerroksisen ku-dososan, joka on muodostettu poikittaislangan 81 avulla, joka on kudottu yhteen kaikkien kolmen kerroksen 35 pitkittäislankoja 72, 73 ja 74 kanssa, ja yksikerroksisen kudososan, joka on muodostettu poikittaislanko-jen 82, 83, 84 avulla, jotka on kudottu yhteen kunkin 13 kolmen kerroksen pitkittäislankoja 72, 73 ja 74 kanssa siten kolmen sileän kudoskerroksen muodostamiseksi, jotka on asetettu päällekkäin.
Kuva 10 esittää kuvassa 9 esitetyn pohjaku-5 doksen yksinkertaistettua poikittaisleikkauskuvaa.
Poikittaislanka 81, joka muodostaa monikerroksisen ku-dososan, viedään ensimmäisen pitkittäislangan 72 yläpuolelle, ensimmäisen ja toisen pitkittäislangan 72 ja 73 väliin, toisen ja kolmannen pitkittäislangan 73 ja 10 74 väliin, kolmannen pitkittäislangan 74 alapuolelle, toisen ja kolmannen pitkittäislangan 73 ja 74 väliin, ensimmäisen ja toisen pitkittäislangan 72 ja 73 väliin ja ensimmäisen pitkittäislangan 72 yläpuolelle. Toisin sanoen on olemassa kolme kerrosta pitkittäislankoja ja 15 kunkin yksikkökuvion poikittaislanka viedään ylemmän pitkittäislangan yläpuolelle, kolmannen viereisen ala-pitkittäislangan alapuolelle ja sen jälkeen kolmannen viereisen ylemmän lisäpitkittäislangan yläpuolelle.
Sillä aikaa kukin poikittaislanka 82, 83, 84, 20 jotka muodostavat kunkin yksikerroksisen kudososan, on kudottu vastaavan kerroksen pitkittäislankojen 72, 73 ja 74 kanssa sileäksi kudokseksi. Tapoja, joilla poi-kittaislangat 82, 83 ja 84 on kudottu yhteen vastaavien pitkittäislankojen 72, 73 ja 74 kanssa, ei ole ra- 25 joitettu kuvissa 6-8 esitettyihin, vaan on olemassa muita mahdollisia kuvioita.
Kuva 11 esittää pohjakudoksen erään toisen lisäsovellutusmuodon pitkittäisleikkauskuvaa esillä olevan keksinnön mukaista huopaa varten. Vastaavasti 30 kuin kuvassa 9 esitetty sovellutusmuoto pohjakudos 91 sisältää kolme kerrosta (ensimmäisen kerroksen, toisen kerroksen ja kolmannen kerroksen) pitkittäislankoja 72, 73 ja 74, jotka on järjestetty päällekkäin. Kussakin monikerroksisessa kudososassa yksi poikittaislan-35 goista 92 on kudottu yhteen ylemmän kahden kerroksen pitkittäislankojen 72 ja 73 kanssa ja poikittaislanka 93 on kudottu yhteen alemman kahden kerroksen pitkit- 14 täislankojen 73 ja 74 kanssa niin, että poikittaislan-gat 92 ja 93 on sijoitettu päällekkäin.
Kuva 12 esittää kuvassa 11 esitetyn pohjaku-doksen yksinkertaistettua poikittaisleikkauskuvaa.
5 Ylempi poikittaislanka 92, joka muodostaa osan kustakin monikerroksisesta kudososasta, viedään ensimmäisen pitkittäislangan 72 yläpuolelle, ensimmäisen ja toisen pitkittäislangan 72 ja 73 väliin, toisen ja kolmannen pitkittäislangan 73 ja 74 väliin, ensimmäisen ja toi-10 sen pitkittäislangan 72 ja 73 väliin ja ensimmäisen pitkittäislangan 72 yläpuolelle. Alempi poikittaislanka 93, joka muodostaa monikerroksisen kudososan jäljelle jäävän osan, viedään ensimmäisen ja toisen pitkittäislangan 72 ja 73 väliin, toisen ja kolmannen 15 pitkittäislangan 73 ja 74 väliin, kolmannen pitkittäislangan 74 alapuolelle, toisen ja kolmannen pitkittäislangan 73 ja 74 väliin ja sen jälkeen ensimmäisen ja toisen pitkittäislangan 72 ja 73 väliin. Toisin sanoen on olemassa kolme kerrosta pitkittäislankoja ja 20 yksi kunkin yksikkökuvion poikittaislangoista viedään ylemmän pitkittäislangan yläpuolelle, toisen viereisen välipitkittäislangan alapuolelle ja sen jälkeen seu-raavan viereisen yläpitkittäislangan yläpuolelle ja saman yksikkökuvion toinen poikittaislanka viedään vä-25 lipitkittäislangan yläpuolella välittömästi edellä mainitun ylemmän pitkittäislangan alapuolelle, toisen viereisen alemman pitkittäislangan alapuolelle ja sen jälkeen seuraavan viereisen välipitkittäislangan yläpuolelle .
30 Sillä aikaa kukin poikittaislanka 94, 95, 96, jotka muodostavat kunkin yksikerroksisen kudososan, on kudottu vastaavan kerroksen pitkittäislankojen 72, 73 ja 74 kanssa sileäksi kudokseksi siten kolmen kerroksen muodostamiseksi sileitä kudoksia. Tapoja, joilla 35 poikittaislangat 92, 93 ja 94 on kudottu yhteen vas taavien pitkittäislankojen 72, 73 ja 74 kanssa, ei ole 15 rajoitettu kuvissa 6-8 esitettyihin, vaan on olemassa muita mahdollisia kuvioita.
Kuva 13 esittää yksinkertaistettua leikkaus-kuvaa, joka kuvaa kuvassa 1 esitetyn huovan 1 koko-5 naisrakennetta. Kuva 13A esittää erästä esimerkin omaista päätöntä huopaa ja kuva 13B esittää erästä esimerkin omaista avopäistä (saumallista) huopaa.
Kuvassa 13B esitetyssä esimerkissä, kukin huovan loppupää varustetaan saumasilmikoilla 101 ja 10 102 kääntämällä takaisin pitkittäislangat 3 ja 4 ja tappi 103 viedään yhteisen aukon läpi, joka on muodostettu yhteen lomittuvien saumasilmikoiden 101 ja 102 avulla siten huovan kahden pään yhdistämiseksi. Siten asennettaessa huopaa paperikoneeseen huopa voidaan 15 asentaa koneeseen rakenteeksi, jossa on kaksi loppu-päätä ja nämä kaksi päätä voidaan yhdistää sen jälkeen toisiinsa siten, että huovan asennukseen paperikoneeseen liittyvää työtä helpotetaan.
Erityisesti tällaisessa kokoonpanossa asetta-20 maila poikittaislangat 12a ja 13a, jotka muodostavat monikerroksiset kudososat, saumasilmukoiden 101 ja 102 viereen, saumasilmukoiden 101 ja 102 perusosien paikallinen kiristyminen voidaan estää ja saumasilmukoiden 101 ja 102 muoto voidaan säilyttää oikeassa tilas-25 sa. Erityisesti, jos kukin poikittaislanka 12a ja 13a on muodostettu useista tapulikuiduista ja/tai filamen-teistä, kuitukudos voidaan kiinnittää lujasti ja sauman jälki voidaan minimoida.
Edellä olevat sovellutusmuodot kuvasivat ra-30 kenteita, joissa on kaksi tai kolme kerrosta pitkit-täislankoja, mutta esillä olevaa keksintöä eivät rajoita tällaiset sovellutusmuodot, vaan se voi olla käyttökelpoinen myös kudosten muihin muotoihin, joissa on neljä tai useampia kerroksia pitkittäislankoja.
35 Kuvissa 6, 7, 8, 10 ja 11 tapojen kuvaamisek si selvästi, joilla poikittaislangat on kudottu yhteen pitkittäislankojen kanssa, poikittaislangoilla, jotka 16 muodostavat monikerroksiset kudososat ja yksikerroksiset kudososat, on esitetty olevan erilaiset paksuudet, mutta se ei välttämättä vastaa todellisia paksuuksia ja poikittaislankojen paksuudet voidaan valita vapaas-5 ti.
TEOLLINEN KÄYTTÖ
Monikerroksinen kudos esillä olevan keksinnön mukaista paperinvalmistushuopaa varten voi antaa suu-10 ren tyhjän tilavuuden, korkean puristuksen kestävyyden ja edullisen palautumisen puristuksesta samalla yksinkertaistaen valmistusprosessia niin, että esillä olevan keksinnön monikerroksinen kudos on erittäin käyttökelpoinen sellaisissa käyttökohteissa kuten pohjaku-15 dos puristushuopaa varten käytettäväksi paperikoneen puristinosassa, rainanmuodostusviira käytettäväksi viiraosassa, kuivauskangas käytettäväksi kuivausosas-sa, pohjakudos kuivaushuopaa varten käytettäväksi kui-vaushuovassa ja muissa paperinvalmistusrainoissa.
20
PIIRUSTUSTEN LYHYT SELOTUS
Kuva IA esittää pohjakudoksen erään sovellutusmuo-don leikkauskuvaa esillä olevan keksinnön mukaista huopaa varten, joka on otettu pitkittäistasoa pitkin; 25 kuva IB esittää kuvaa IA vastaavaa kuvaa, joka ku vaa erästä modifioitua sovellutusmuotoa; kuva 2A esittää pohjakudoksen erään toisen sovel-lutusmuodon leikkauskuvaa esillä olevan keksinnön mukaista huopaa varten, joka on otettu pitkittäistasoa 30 pitkin; kuva 2B esittää kuvaa 2A vastaavaa kuvaa, joka kuvaa erästä modifioitua sovellutusmuotoa; kuva 3 esittää pohjakudoksen erään toisen lisäso-vellutusmuodon leikkauskuvaa esillä olevan keksinnön 35 mukaista huopaa varten, joka on otettu pitkittäistasoa pitkin; 17 kuva 4 esittää pohjakudoksen erään muun lisäsovel-lutusmuodon leikkauskuvaa esillä olevan keksinnön mukaista huopaa varten, joka on otettu pitkittäistasoa pitkin; 5 kuva 5 esittää pohjakudoksen erään muun lisäsovel- lutusmuodon leikkauskuvaa esillä olevan keksinnön mukaista huopaa varten, joka on otettu pitkittäistasoa pitkin; kuva 6A esittää kuvissa IA ja IB esitettyjen so-10 vellutusmuotojen yksinkertaistettua leikkauskuvaa, joka on otettu poikittaistasoa pitkin; kuva 6B esittää erään kuvissa IA ja IB esitetyistä sovellutusmuodoista modifioidun sovellutusmuodon yk sinkertaistettua leikkauskuvaa, joka on otettu poikit-15 taistasoa pitkin; kuva 7A esittää erään kuvissa IA ja IB esitetyistä sovellutusmuodoista modifioidun toisen sovellutusmuodon leikkauskuvaa, joka on otettu poikittaistasoa pitkin; 20 kuva 7B esittää erään kuvissa IA ja IB esitetyistä sovellutusmuodoista modifioidun muun lisäsovellutus- muodon leikkauskuvaa, joka on otettu poikittaistasoa pitkin; kuva 7C esittää erään kuvissa IA ja IB esitetyistä 25 sovellutusmuodoista modifioidun muun lisäsovellutus- muodon leikkauskuvaa, joka on otettu poikittaistasoa pitkin; kuva 7D esittää erään kuvissa IA ja IB esitetyistä sovellutusmuodoista modifioidun muun lisäsovellutus- 30 muodon leikkauskuvaa, joka on otettu poikittaistasoa pitkin; kuva 8A esittää erään kuvissa IA ja IB esitetyistä sovellutusmuodoista modifioidun toisen sovellutusmuodon leikkauskuvaa, joka on otettu poikittaistasoa pit-35 kin; kuva 8B esittää erään kuvissa IA ja IB esitetyistä sovellutusmuodoista modifioidun muun lisäsovellutus- 18 muodon leikkauskuvaa, joka on otettu poikittaistasoa pitkin; kuva 9 esittää pohjakudoksen erään muun lisäsovel-lutusmuodon leikkauskuvaa esillä olevan keksinnön mu-5 kaista huopaa varten, joka on otettu pitkittäistasoa pitkin; kuva 10 esittää kuvassa 9 esitetyn sovellutusmuo-don yksinkertaistettua leikkauskuvaa, joka on otettu poikittaistasoa pitkin; 10 kuva 11 esittää pohjakudoksen erään muun lisäso- vellutusmuodon leikkauskuvaa esillä olevan keksinnön mukaista huopaa varten, joka on otettu pitkittäistasoa pitkin; kuva 12 esittää kuvassa 11 esitetyn sovellutusmuo- 15 don leikkauskuvaa, joka on otettu poikittaistasoa pitkin; kuva 13A esittää yksinkertaistettua leikkauskuvaa, joka kuvaa kuvissa IA ja IB esitetyn huovan pohjaku-doksen kokonaisrakennetta; 20 kuva 13B esittää yksinkertaistettua leikkauskuvaa, joka kuvaa kuvissa IA ja IB esitetyn huovan pohjaku-doksen erästä toista mahdollista kokonaisrakennetta.
SANASTO
25 1, 21, 31, 41, 51, 71, 91 pohjakudos 2 kuitukudos 3, 4, 72-74 pitkittäislanka 11-13, 22-26, 32-35, 42-47, 52-60, 81-84, 92-96 poikittaislanka

Claims (13)

1. Monikerroksinen pohjakudos paperinvalmis- tushuopaa varten, jossa on useita kerroksia pitkit-täislankoja (1, 21, 31, 41, 51, 71, 91), jotka on koh- 5 distettu pystysuoraan toistensa kanssa, johon kuuluu: yksikkökuvioiden toistaminen kunkin sisältäessä monikerroksisen kudososan, joka on muodostettu poikit-taislangan (11, 22, 32, 33, 52, 81, 92, 93) avulla, joka on kudottu yhteen useiden kerrosten pitkittäis-10 lankoja (3, 4) kanssa eri kerrosten pitkittäislankojen yhdistämiseksi toistensa kanssa, tunnettu siitä, että kukin yksikkökuvioiden toistaminen käsittää yksikerroksisen kudososan, joka on muodostettu poikittais-langan (12, 13, 23-26, 34, 35, 53-60, 82-84, 94-96) 15 avulla, joka on kudottu yhteen kunkin kerroksen pitkittäislanko j a kanssa useiden laminoitujen yksittäisten kudosarkkien muodostamiseksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen monikerroksinen pohjakudos paperinvalmistushuopaa varten, 20 tunnettu siitä, että pohj akudokseen kuuluu kaksi kerrosta pitkittäislankoja (3, 4), jossa kunkin yksik- kökuvion monikerroksisen kudoksen poikittaislanka (11) viedään ylemmän kerroksen pitkittäislangan (3) yläpuolelle, alemman kerroksen toisen seuraavan pitkittäis-25 langan (4) alapuolelle ja sen jälkeen ylemmän kerrok sen toisen seuraavan pitkittäislangan (3) yläpuolelle.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen monikerroksinen pohjakudos paperinvalmistushuopaa varten, tunnettu siitä, että pohj akudokseen kuuluu kaksi 30 kerrosta pitkittäislankoja (3, 4), monikerroksinen ku-dososa ja kerroksellinen yksikerroksinen kudososa vuorotellen toistensa kanssa.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen monikerroksinen pohjakudos paperinvalmistushuopaa varten, 35 tunnettu siitä, että pohj akudokseen kuuluu kaksi kerrosta pitkittäislankoja (3, 4), kaksi monikerrok- sista kudososaa ja kaksi kerroksellista yksikerroksista kudososaa vuorotellen toistensa kanssa.
5. Patenttivaatimuksen 2 mukainen monikerroksinen pohjakudos paperinvalmistushuopaa varten, 5 tunnettu siitä, että poikittaislangat (12, 13), jotka muodostavat kerrokselliset yksikerroksiset ku-dososat, on kudottu yhteen ylemmän ja vastaavasti alemman kerroksen vastaavien pitkittäislankojen (3, 4) kanssa samanlaiseksi kuvioksi.
6. Patenttivaatimuksen 2 mukainen monikerrok sinen pohjakudos paperinvalmistushuopaa varten, tunnettu siitä, että poikittaislangat (12, 13) , jotka muodostavat kerrokselliset yksikerroksiset ku-dososat, on kudottu yhteen ylemmän ja vastaavasti 15 alemman kerroksen vastaavien pitkittäislankojen (3, 4) kanssa keskenään symmetriseksi kuvioksi.
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen monikerroksinen pohjakudos paperinvalmistushuopaa varten, tunnettu siitä, että useita kerroksellisia yksi- 20 kerroksisia kudososia on sijoitettu monikerroksisten kudososien kunkin vierekkäisen parin väliin.
8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen monikerroksinen pohjakudos paperinvalmistushuopaa varten, tunnettu siitä, että useita monikerroksisia ku- 25 dososia on sijoitettu kerroksellisten yksikerroksisten kudososien kunkin vierekkäisen parin väliin.
9. Patenttivaatimuksen 2 mukainen monikerroksinen pohjakudos paperinvalmistushuopaa varten, tunnettu siitä, että yksikerroksisen kudososan 30 kunkin kerroksen poikittaislanka (12, 13) on kudottu yhteen vastaavan kerroksen kunkin pitkittäislangan (3, 4. kanssa.
10. Patenttivaatimuksen 2 mukainen monikerroksinen pohjakudos paperinvalmistushuopaa varten, 35 tunnettu siitä, että yksikerroksisen kudososan kunkin kerroksen poikittaislanka (12, 13) on kudottu yhteen vastaavan kerroksen joka neljännen pitkittäis-langan (3, 4) kanssa.
11. Patenttivaatimuksen 2 mukainen monikerroksinen pohjakudos paperinvalmistushuopaa varten, 5 tunnettu siitä, että yksikerroksisen kudososan kunkin kerroksen poikittaislanka (12, 13) on kudottu yhteen vastaavan kerroksen joka kahdeksannen pitkit-täislangan (3, 4) kanssa.
12. Patenttivaatimuksen 1 mukainen moniker- 10 roksinen pohjakudos paperinvalmistushuopaa varten, tunnettu siitä, että pohjakudokseen kuuluu kolme kerrosta pitkittäislankoja (72, 73, 74), jossa kunkin yksikkökuvion monikerroksisen kudososan poikittaislanka (81) viedään ylemmän kerroksen käytössä olevan pit-15 kittäislangan (72) yläpuolelle, alemman kerroksen kolmannen seuraavan pitkittäislangan (74) alapuolelle ja sen jälkeen ylemmän kerroksen kolmannen seuraavan pitkittäislangan (72) yläpuolelle.
13. Patenttivaatimuksen 1 mukainen moniker- 20 roksinen pohjakudos paperinvalmistushuopaa varten, tunnettu siitä, että pohj akudokseen kuuluu kolme kerrosta pitkittäislankoja (72, 73, 74), jossa kunkin yksikkökuvion monikerroksisen kudososan ensimmäinen poikittaislanka (92) viedään ylemmän kerroksen käytös-25 sä olevan pitkittäislangan (72) yläpuolelle, keskikerroksen toisen seuraavan pitkittäislangan (73) alapuolelle ja sen jälkeen ylemmän kerroksen toisen seuraavan pitkittäislangan (72) yläpuolelle, ja saman yksikkökuvion monikerroksisen kudososan toinen poikittais-30 lanka (93) viedään keskikerroksen pitkittäislangan (73) yläpuolella välittömästi käytössä olevan pitkittäislangan alapuolelle, alemman kerroksen toisen seuraavan pitkittäislangan (74) alapuolelle ja sen jälkeen keskikerroksen toisen seuraavan pitkittäislangan 35 (73) yläpuolelle.
FI20077128A 2006-02-02 2007-08-22 Monikerroksinen pohjakudos paperinvalmistushuopaa varten FI121432B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
JP2006025558A JP4855089B2 (ja) 2006-02-02 2006-02-02 製紙用フェルト
JP2006025558 2006-02-02
PCT/JP2007/051455 WO2007088837A1 (ja) 2006-02-02 2007-01-30 製紙フェルト用多重織基布
JP2007051455 2007-01-30

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI20077128A FI20077128A (fi) 2007-08-22
FI121432B true FI121432B (fi) 2010-11-15

Family

ID=38327409

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20077128A FI121432B (fi) 2006-02-02 2007-08-22 Monikerroksinen pohjakudos paperinvalmistushuopaa varten

Country Status (4)

Country Link
JP (1) JP4855089B2 (fi)
CN (1) CN101310074A (fi)
FI (1) FI121432B (fi)
WO (1) WO2007088837A1 (fi)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JP4855089B2 (ja) * 2006-02-02 2012-01-18 日本フエルト株式会社 製紙用フェルト
JP2010150678A (ja) * 2008-12-24 2010-07-08 Nippon Felt Co Ltd 製紙用フェルト及びその製造方法
JP7365214B2 (ja) * 2019-12-06 2023-10-19 日本フエルト株式会社 製紙用シームフェルト

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JP2678611B2 (ja) * 1988-03-11 1997-11-17 市川毛織株式会社 抄紙用ニードルフェルト
US6302155B1 (en) * 2000-07-14 2001-10-16 Albany International Ab Four-layer seamed press fabric
JP2002161492A (ja) * 2000-11-30 2002-06-04 Nippon Felt Co Ltd 製紙用複合ファブリック
JP2003013384A (ja) * 2001-06-29 2003-01-15 Nippon Felt Co Ltd 製紙用織物
JP3972120B2 (ja) * 2001-11-21 2007-09-05 日本フエルト株式会社 製紙用シームフェルト
JP4855089B2 (ja) * 2006-02-02 2012-01-18 日本フエルト株式会社 製紙用フェルト

Also Published As

Publication number Publication date
JP4855089B2 (ja) 2012-01-18
FI20077128A (fi) 2007-08-22
WO2007088837A1 (ja) 2007-08-09
CN101310074A (zh) 2008-11-19
JP2007204879A (ja) 2007-08-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US10590569B2 (en) Ultra-resilient fabric
JP2563842B2 (ja) 抄紙用織地
EP2242881B1 (en) Ultra-resilient fabric
CA2516882C (en) Industrial two-layer fabric
EP1662039B1 (en) Industrial two-layer fabric
JP4350737B2 (ja) 製紙用織物
KR100876018B1 (ko) 하부 md사 보다 적은 유효 상부 md사를 갖는 경사접결된 제지용 형성직물
MXPA05012151A (es) Tela industrial de dos capas.
JP2003020586A (ja) 地合構成織物
JP3900029B2 (ja) 工業用二層織物
CA2685781C (en) Industrial multilayer fabric having a narrower weft
FI121432B (fi) Monikerroksinen pohjakudos paperinvalmistushuopaa varten
US6797121B2 (en) Press felt structure and method of manufacturing press felt
JP5674742B2 (ja) 抄紙機用織物
JP2009024284A (ja) 製紙用プレスフェルト
JP2001214392A (ja) 製紙用織物

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 121432

Country of ref document: FI

MM Patent lapsed