FI121280B - Lukitusjärjestely - Google Patents

Lukitusjärjestely Download PDF

Info

Publication number
FI121280B
FI121280B FI20065808A FI20065808A FI121280B FI 121280 B FI121280 B FI 121280B FI 20065808 A FI20065808 A FI 20065808A FI 20065808 A FI20065808 A FI 20065808A FI 121280 B FI121280 B FI 121280B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
cylinder
laser
arrangement according
reading
control device
Prior art date
Application number
FI20065808A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20065808A (fi
FI20065808A0 (fi
Inventor
Ahti Kokkonen
Seppo Kiiski
Arto Koponen
Timo Hilska
Jarkko Pitkaenen
Original Assignee
Abloy Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Abloy Oy filed Critical Abloy Oy
Priority to FI20065808A priority Critical patent/FI121280B/fi
Publication of FI20065808A0 publication Critical patent/FI20065808A0/fi
Publication of FI20065808A publication Critical patent/FI20065808A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI121280B publication Critical patent/FI121280B/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E05LOCKS; KEYS; WINDOW OR DOOR FITTINGS; SAFES
    • E05BLOCKS; ACCESSORIES THEREFOR; HANDCUFFS
    • E05B47/00Operating or controlling locks or other fastening devices by electric or magnetic means
    • E05B47/06Controlling mechanically-operated bolts by electro-magnetically-operated detents

Landscapes

  • Lock And Its Accessories (AREA)

Description

Lukitusjärjestely Tekniikan ala
Keksintö koskee lukkorungon toiselle puolelle asennettavia Iukitusjärjestelyjä. Eri-5 tyisesti keksintö koskee tällaista lukkojärjestelyä, joka käsittää avaimella käytettävän lukkosylinterin.
Tekniikan taso
Ovien, luukkujen yms. yhteydessä käytetään lukkorunkoja, joissa on mekanismi 10 saattamaan lukkorungon telki ulos rungosta ja sisään runkoon. Riippuen teljen asennosta ja mekanismin toimintatilasta ovi tai muu vastaava voi olla suljettu tai avattavissa esimerkiksi työntämällä tai painiketta kääntämällä. Normaalit lukkorungon toimintatilat eli toimintamoodit ovat selviä alan ammattimiehelle. Lukkorungossa tai lukkorungon yhteydessä voi olla lukkosylinteri, jossa on avaimella toimiva mekanismi 15 lukkorungon toimintamoodin muuttamiseksi.
Avainta käytetään avaamaan suljettu ovi tai muu vastaava. Avaimia on joko mekaanisia tai sähköisiä. Jotkut sähköiset avaimet pystyvät avaamaan oven kaukokäyttönä, jolloin avaimen lähettämä signaali ohjaa lukkorungon siirtymään aukitilaan. Kaukokäyttöavaimet käsittävät normaalisti painikkeen, jota painamalla lukkorunko on 20 saatettavissa lukitustilaan, aukitilaan ym. tilaan. Kaukokäyttöavaimet ovat käteviä tilanteissa, joissa kannetaan tavaroita ja on avattava ovi.
Tunnettuja toimintamoodeja ovat esimerkiksi turvamoodi, varmistusmoodi ja kul-kumoodi. Turvamoodissa lukkorungon yhteydessä olevat sekä sisäpuolen että ulkopuolen painikkeet on lukittu, jolloin ovea ei voi aukaista. Varmistusmoodissa oven ul-25 kopuolen painike on lukittu ja sisäpuolen painike on vapaasti käytettävissä. Kulku-moodissa oven molempien puolien painikkeet ovat vapaasti käytettävissä. On selvää, että näitä moodeja voidaan kutsua myös toisilla nimillä. Joidenkin toimintamoodien vaihtaminen on mahdollista kaukokäyttöavaimella. Joidenkin toisten toimintamoodien vaihtaminen onnistuu vain itse lukitusjärjestelyssä olevia elimiä käyttämällä.
2
Patenttijulkaisu US 20060101878 esittää erästä tunnettua ratkaisua, jossa vääntö-osa ja lukkosylinteri on asennettu samankeskeisesti. US 5113675 ja US 20040177660 esittävät muita tunnettuja ratkaisuja.
Erilaisia lukkorunkotyyppejä on olemassa kymmenittäin, ellei jopa satoja. Tunnetut 5 lukkorungon yhteyteen asennettavat kaukokäyttöratkaisut eivät sovellu kaikille lukko-runkotyypeille, kuten lukkorungoille, joissa lukossa oleva ovi on tarkoitettu avattavaksi sisäpuolelta vääntönuppia käyttämällä. Lisäksi tunnetut ratkaisut vievät suhteellisen paljon tilaa.
10 Keksinnön lyhyt kuvaus
Keksinnön tarkoituksena on aikaansaada kaukokäyttöratkaisu, joka soveltuu käytettäväksi vääntönupilla varustettavissa toteutuksissa. Tavoite saavutetaan päävaa-timuksessa kuvatulla tavalla. Alivaatimukset kuvaavat erilaisia keksinnön mukaisia toteutusmuotoja. Lisäksi tarkoituksena on aikaansaada ratkaisu, joka vie suhteellisen 15 vähän tilaa.
Keksinnöllisen lukkorungon toiselle puolelle asennettava lukitusjärjestely käsittää mekaanisella avaimella käytettävän lukkosylinterin ja vääntönupin, joka on kiinnitettävissä lukkosylinteriin, niin että lukkosylinterin kääntymisakseli ja vääntönupin käänty-misakseli muodostavat yhteisen kääntymisakselin. Järjestely käsittää myös sähkö-20 moottorin ja lukkosylinterin ohjauslaitteiston, joka on yhdistetty sähkömoottoriin ja liitettävissä toiminnallisesti lukkosylinterin yhteyteen. Osa ohjauslaitteistosta pystyy kääntymään yhteisen kääntymisakselin suhteen, ja lisäksi ohjauslaitteisto pystyy kääntämään ja pitämään lukkosylinteriä lukitusasennossa, jolloin lukkosylinteriin toiminnallisesti yhdistettävä lukkorunko voidaan asettaa ja pitää lukitustilassa. Ohjaus-25 laitteisto myös järjestetty kääntämään lukkosylinteri aukiasentoon sekä sallimaan lukkosylinterin kääntäminen vääntönuppia käyttämällä.
Lukitusjärjestely käsittää myös rungon, johon sähkömoottori ja sylinteriohjauslait-teisto ovat yhdistetty ja johon lukkosylinteri on kääntyvästi liitettävissä.
3
Kuvioluettelo
Seuraavassa keksintöä kuvataan yksityiskohtaisemmin oheisten piirustusten kuvioiden avulla, joissa
Kuvio 1 kuvaa esimerkkiä keksinnöllisestä lukitusjäijestelystä, 5 Kuvio 2 kuvaa kuvion 1 esimerkkiä edestä katsottuna,
Kuvio 3 kuvaa räjäytyskuvaesimerkkiä keksinnöllisestä suoritusmuo dosta,
Kuvio 4 kuvaa toista räjäytyskuvaesimerkkiä,
Kuvio 5 kuvaa kuvion 4 esimerkkiä kokoonpantuna, 10 Kuvio 6 kuvaa erästä lukkosylinterin suoritusmuotoa,
Kuvio 7 kuvaa keksinnöllistä ohjauslaitteistoa lukitusmoodissa,
Kuvio 8 kuvaa keksinnöllistä ohjauslaitteistoa aukimoodissa ja
Kuvio 9 kuvaa keksinnöllistä ohjauslaitteistoa päiväkäyttömoodissa.
15
Keksinnön kuvaus
Kuvio 1 esittää erästä toteutusmuotoa keksinnön mukaisesta lukitusjärjestelystä 1. Keksinnöllisen toteutusmuodon olennaiset piirteet esitetään toteutusmuodon alaosassa. Toteutusmuodon yläosa ei sisällä keksinnön kannalta olennaisia piirteitä, jo-20 ten se on kuvattu hyvin yksinkertaisesti. Kuvio 2 kuvaa toteutusmuotoa edestä päin katsottuna. Kuvio 3 esittää keksinnöllisen suoritusmuodon räjäytyskuvaesimerkkiä ja lukkorunkoa 32. Mikään kuvioista ei näytä kaikkia valmiin tuotteen osia, sillä tällä tavalla keksinnön piirteet voidaan esittää havainnollisemmin ja selvemmin.
Lukitusjärjestely 1 käsittää mekaanisella avaimella käytettävän lukkosylinterin 2 ja 25 vääntönupin 3, joka on kiinnitettävissä lukkosylinteriin, niin että lukkosylinterin kään-tymisakseli ja vääntönupin kääntymisakseli muodostavat yhteisen kääntymisakselin. Yksinkertainen tapa toteuttaa vääntönupin kiinnittäminen lukkosylinteriin on käyttää ruuvia, jota varten vääntönuppiin on järjestetty reikä 4. Myös muut kiinnitystavat, kuten liimaus, ovat mahdollisia.
4
Lukitusjärjestely 1 käsittää myös sähkömoottorin 5 ja lukkosylinterin ohjauslaitteis-ton 6, joka on yhdistetty sähkömoottoriin 5 ja liitettävissä toiminnallisesti lukkosylinte-riin 2, niin että osa ohjauslaitteistosta 7 pystyy kääntymään lukkosylinterin ja vään-tönupin yhteisen kääntymisakselin suhteen. Ohjauslaitteista 6 on järjestetty toimi-5 naan niin, että se pystyy kääntämään ja pitämään lukkosylinteriä 2 lukitusasennossa, jotta lukkosylinteriin toiminnallisesti yhdistettävän lukkorungon siirtäminen lukitusti-laan ja pitäminen lukitustilassa on mahdollista. Ohjauslaitteista on myös järjestetty sallimaan lukkosylinterin kääntäminen vääntönuppia käyttämällä ja luonnollisesti kääntämään lukkosylinteri aukiasentoon, jotta lukkosylinteriin toiminnallisesti yhdistet-10 tävä lukkorunko 32 voidaan asettaa aukitilaan. Lukkosylinteriin on normaaliin tapaan kiinnitetty vääntörauta 8, jonka välityksellä lukkosylinteri on yhteydessä lukkorunkoon. Lukitusjärjestely käsittää myös rungon 9, johon sähkömoottori 5 ja lukkosylinterin ohjauslaitteista 6 ovat yhdistettyjä johon lukkosylinteri 2 on kääntyvästi liitettävissä.
Lukitusjäijestelyn runko 9 käsittää reiän 10, johon lukkosylinteri on kääntyvästi 15 asetettavissa. Reikä on edullinen ja yksinkertainen tapa toteuttaa vaadittava rungon 9 ja lukkosylinterin 2 välinen yhteys. Erilaisia tukihaarakkeita käyttämällä toteutuksesta tulisi helposti monimutkainen ja kallis. Rungon reiän 10 jatkeena voi olla putkimainen uloke 11 (kuvio 3), joka tukevoittaa rungon ja lukkosylinterin välistä yhteyttä. On myös mahdollista sijoittaa liukurengas 12 rungon 9 ja lukkosylinterin 2 väliin.
20 Lukitusjäijestelyn käytön kannalta on edullista, että käyttäjä voi vääntönuppia tai avainta käytettäessä havainnoida sen asennosta lukituksen tilan. Tällöin on toivottavaa, että lukkosylinterin pyörimistä rungon suhteen on rajoitettu. Lukkosylinterin pyörimisen rajoitus voidaan toteuttaa niin, että reiässä 10 on halutun sektorialueen leikkaus 13, ja lukkosylinteri käsittää rajoitinulokkeen 14, joka on asetettavissa tälle sek-25 torialueelle. Rajoitinuloke 14 rajoittaa lukkosylinterin kääntymäalueen sektorialueelle, sillä sektorialueen reunat eivät salli rajoitinulokkeen kääntämistä sektorialueen yli. Rajoitinuloke voi olla esimerkiksi levy tai tappi, joka on asetettu lukkosylinterissä olevaan koloon. Myös putkimainen uloke 11 voi käsittää sektorialueen leikkauksen 13 (kuvio 3).
30 Lukkosylinterissä on sylinterin säteen suuntainen ensimmäinen ohjauspinta 15 ja toinen ohjauspinta 16, joiden välissä on ohjaussektorialue 17. Ohjauslaitteiston osa 7, 5 joka pystyy kääntymään yhteisen kääntymisakseiin suhteen, käsittää ohjausulokkeen 18, joka on asetettavissa lukkosylinterin ohjaussektorialueelle 17. Ohjauspinnat ja ohjausuloke mahdollistavat lukkosylinterin kääntämisen ohjauslaitteistolla.
Ohjauslaitteiston kääntyvä osa on ohjausrengas 7, jossa on hammastus 19 aina-5 kin osalla ulkoreunaa ja jonka sisäreunalla on mainittu ohjausuloke 18. Lukkosylinteri on asetettavissa ohjausrenkaan läpi. Kuvioiden esittämä ohjauslaitteiston toteutus-muoto käsittää myös kierukkapyörän 20, jonka ruuviura 21 on vasten ohjausrenkaan hammastusta 19. Sähkömoottori 5 pyörittää kierukkapyörää 20, joka vastaavasti kääntää ohjausrengasta. Ohjausrengas vuorostaan kääntää ohjausulokkeen 18 väli-10 tyksellä lukkosylinteriä 2.
Ohjauslaitteisto voi käsittää vaihteiston 22 kierukkapyörän ja sähkömoottorin välissä. Lukitusjärjestelyssä on tarkoituksenmukaista olla mukana ohjausyksikkö 23 ohjaamaan sähkömoottoria. Ohjausyksikkö voi saada ohjauskäskyjä painonapista 24 tai kaukokäyttöavaimesta. Ohjausyksikkö voi olla myös erillään lukitusjärjestelystä. On 15 käyttäjäystävällistä varustaa lukitusjärjestely näyttöosalla 25, josta käyttäjä näkee käytössä olevan toimintamoodin.
Lukkosylinterissä olevat ohjauspinnat 15, 16 voidaan toteuttaa niin, että tietyssä kohtaa lukkosylinterin kääntymisakselia lukkosylinterin ulkopinnalla on harjanne 26, joka kiertää ulkopinnan kehää, niin että tällä kehällä on harjanneton sektori, joka 20 muodostaa mainitun ohjaussektorialueen 17. Harjanteen päät muodostavat ohjaus-pinnat.
Kuvio 6 esittää toista toteutusmuotoa, jossa lukkosylinterissä on leveä sylinte-riosuus 27 ja ohuempi sylinteriosuus 28, joiden sylinteriosuuksien välinen reuna on muodostettu niin, että reunalla on sektori, joka muodostaa mainitun ohjaussektorialu-25 een 17 ja jonka päät muodostat mainitut ohjauspinnat 15,16.
Kuvio 4 kuvaa toista räjäytyskuvaesimerkkiä, jossa esitetään myös asentoanturi-hammaspyörä 29. Tällöin on tarkoituksenmukaista, että ohjauslaitteisto 6 käsittää lisäksi anturihammaskehän 30, joka on asetettavissa toiminnalliseen yhteyteen asen-toanturihammaspyörän kanssa. Anturihammaskehä on edullista sijoittaa ohjausren-30 kaaseen 7. Asentoanturia käytetään ilmaisemaan ohjausrenkaan asento. Kuvio 5 6 kuvaa kuvion 4 esimerkkiä kokoonpantuna. Kuviossa 4 näkyy myös mahdollinen uloke 33 lukkosylinterin pinnalla, jota voidaan käyttää ilmaisemaan lukkosylinterin asento.
Vaihtoehtoinen toteutustapa anturihammaskehälle on, että ohjausrenkaassa on 5 spiraalimainen anturiura, johon on asetettavissa uran seurantaelin. Seurantaelin on vuorostaan yhteydessä asentoanturiin.
Kuviot 7-9 kuvaavat keksinnöllistä I u kitusj ä η este ly ä erilaisissa toimintamoodeis-sa. Kuvassa 7 lukitusjärjestely on lukitusmoodissa, eli lukitus ei ole avattavissa vään-tönuppia kääntämällä. Ohjausuloke 18 on vasten ensimmäistä ohjauspintaa 15 ja kie-10 rukkapyörä pitää ohjausrenkaan 7 paikallaan. Kierukkapyörän ja ohjausrenkaan välinen yhteys on itsepidättävä.
Kuvion 7 lukitusmoodi on avattavissa, joko kaukokäyttöavaimella tai mekaanisella avaimella. Kaukokäyttöavainta käytettäessä sähkömoottori ohjataan pyörittämään kierukkaruuvia, joka vuorostaan kääntää ohjausrengasta kuvio 8 esittämään asen-15 toon, jossa lukitus on aukimoodissa. Myös lukkosylinteri kääntyy noin 90 astetta, kun ohjausuloke 18 asettuu vasten toista ohjauspintaa 16, sähkömoottori jatkaa ohjaus-renkaan kääntämistä kuvio 8 esittämään asentoon. Lukkosylinterin sisäsylinteri kääntyy ulkosylinterin mukana haittatangon 31 välityksellä. Mekaanista avainta käytettäessä ohjausrengas ja lukkosylinterin uloin osa pysyvät paikoillaan, ja lukitus aukeaa 20 normaaliin tapaan avaimella.
Kuviossa 8 lukitusjärjestely on auki eli aukimoodissa. Ovi tai vastaava on avattavissa painiketta kääntämällä. Vääntönuppia, kaukokäyttöavainta tai normaalia avainta ei tarvitse käyttää. Toimintamoodi on vaihdettavissa sähköisesti lukitusmoodiin tai kuvio 9 esittämään moodiin, jolloin ohjausrengas siirretään haluttuun asentoon.
25 Kuvio 9 kuvaa päiväkäyttömoodia, jossa lukitus on avattavissa kaukokäyttöavaimella, vääntönupilla tai mekaanisella avaimella. Kaukokäyttöavainta käytettäessä ohjausrengas ja lukkosylinteri ohjataan kuvion 8 esittämään tilaan. Vääntönuppia kääntämällä myös lukkosylinteri kääntyy, sillä ohjausuloke on vasten toista ohjauspintaa 16 eikä estä lukkosylinterin kääntämistä. Lukkosylinteri pääsee siis kääntymään 30 ohjaussektorialueen verran, kunnes ohjausuloke 18 kohtaa toisen ohjauspinnan 16.
7
Mekaanisella avaimella lukkosylinteri kääntyy aukiasentoon, aivan kuten vääntönup-pia kääntämällä. Päiväkäyttömoodin nimitys tulee siitä, että normaalisti vääntönupilli-nen järjestely asennetaan oven sisäpuolelle, ja päiväkäytössä on tarkoituksenmukaista, että ovi on avattavissa sisäpuolelta vääntönupilla. Moodin vaihto lukitusmoodiin 5 tapahtuu sähköisesti.
Edellä esitetyistä toteutusmuodoista voidaan havaita, että keksinnöllinen lukitusjär-jestely käsittää yhteisen kääntöakselin usealle eri osalla. Näin säästetään tilaa. Toi-mintamoodien muuttaminen voidaan suorittaa sähköisesti kaukokäyttöavaimella tai mahdollisesti erillisellä ohjauselimellä. Lukitusjärjestely on avattavissa mekaanisella 10 avaimella jokaisessa toimintamoodissa. Voidaan siis todeta, että mekaanisen avaimen käyttömahdollisuus on varalla kaikkia tilanteita varten. Kuten voidaan myös havaita, kuvioiden toteutusmuodoissa lukitusjärjestely avautuu lukkosylinterin kääntämisellä myötäpäivään ja lukittuu lukkosylinterin kääntämisellä vastapäivään. Myös päinvastainen toteutus on järjestettävissä.
15 Keksinnön mukainen lukitusjärjestely soveltuu erityisen hyvin käytettäväksi lukko- runkojen kanssa, joissa oven sisäpuolinen avaus on järjestetty suoritettavaksi vään-tönupin kautta tai vääntönupin ja painikkeen käännön yhdistelmänä. Vääntönup-pi/painike -käytössä lukkorungon lukitustila aukaistaan vääntönupin akselilta, ja luk-korungon telki vedetään sisään painiketta kääntämällä. Toki vääntönupillinen lukitus-20 järjestely on mahdollista asentaa myös oven ulkopuolelle.
Edellä kerrotun perusteella on selvää, että keksintö ei rajoitu vain tässä tekstissä esille tulleisiin suoritusmuotoihin, vaan se voidaan toteuttaa monilla muillakin erilaisilla toteutusmuodoilla keksinnöllisen ajatuksen puitteissa.
25

Claims (13)

1. Lukitusjärjestely (1) asennettavaksi lukkorungon (32) toiselle puolelle, joka järjestely käsittää mekaanisella avaimella käytettävän lukkosylinterin (2), vääntönupin (3), joka on kiinnitettävissä lukkosylinteriin (2), niin että lukkosylinterin kääntymisakse-li ja vääntönupin kääntymisakseli muodostavat yhteisen kääntymisakselin, sähkö-moottorin (5) ja lukkosylinterin ohjauslaitteiston (6), joka on yhdistetty sähkömoottoriin (5) ja liitettävissä toiminnallisesti lukkosylinterin (2) yhteyteen, joka ohjauslaitteista (6) pystyy kääntämään ja pitämään lukkosylinteriä (2) lukitusasennossa lukkosylinteriin toiminnallisesti yhdistettävän lukkorungon siirtämiseksi ja pitämiseksi lukitustilassa ja sallimaan lukkosylinterin kääntyminen vääntönuppia käyttämällä toiminnallisesti yhdistettävän lukkorungon tilan muuttamiseksi, tunnettu siitä, että osa (7) ohjauslait-teistosta pystyy kääntymään yhteisen kääntymisakselin suhteen, ja niin että ohjauslaitteista (6) pystyy kääntämään lukkosylinteriä aukiasentoon lukkosylinteriin toiminnallisesti yhdistettävän lukkorungon asettamiseksi aukitilaan, lukitusjärjestelyn käsittäessä myös rungon (9), johon sähkömoottori (5) ja lukkosylinterin ohjauslaitteista (6) on yhdistetty ja johon lukkosylinteri (2) on kääntyvästi liitettävissä, joka runko käsittää reiän (10), johon lukkosylinteri (2) on kääntyvästi asetettavissa.
2. Vaatimuksen 1 mukainen lukitusjärjestely, tunnettu siitä, että, lukkosylinterissä (2) on sylinterin säteen suuntainen ensimmäinen ohjauspinta (15) ja toinen ohjaus-pinta (16), joiden välissä on ohjaussektorialue (17), ja ohjauslaitteiston osa (7), joka pystyy kääntymään yhteisen kääntymisakselin suhteen, käsittää ohjausulokkeen (18), joka on asetettavissa lukkosylinterin ohjaussekto-rialueelle (17).
3. Vaatimuksen 2 mukainen lukitusjärjestely, tunnettu siitä, että ohjauslaitteiston osa (7), joka pystyy kääntymään yhteisen kääntymisakselin suhteen, on ohjausren-gas, jossa on hammastus (19) ainakin osalla ulkoreunaa ja jonka sisäreunalla on mainittu ohjausuloke (18), ja että ohjauslaitteista (6) käsittää kierukkapyörän (20), jonka ruuviura (21) on yhteydessä ohjausrenkaan hammastukseen. g
4. Vaatimuksen 3 mukainen lukitusjärjestely, tunnettu siitä, että ohjauslaitteista (6) käsittää vaihteiston (22), joka on kierukkapyörän (20) ja sähkömoottorin (5) välissä.
5. Jonkin vaatimuksen 2 - 4 mukainen lukitusjärjestely, tunnettu siitä, että tietyssä kohtaa lukkosylinterin kääntymisakselia lukkosylinterin (2) ulkopinnalla on harjanne (26), joka kiertää ulkopinnan kehää, niin että tällä kehällä on harjanneton sektori, joka muodostaa mainitun ohjaussektorialueen (17).
6. Jonkin vaatimuksen 2 - 4 mukainen lukitusjärjestely, tunnettu siitä, että luk-kosylinterissä (2) on leveä sylinteriosuus (27) ja ohuempi sylinteriosuus (28), joiden sylinteriosuuksien välinen reuna on muodostettu niin, että reunalla on sektori, joka muodostaa mainitun ohjaussektorialueen (17) ja jonka päät muodostavat mainitut ohjauspinnat (15, 16).
7. Jonkin vaatimuksen 1 - 6 mukainen lukitusjärjestely, tunnettu siitä, että rungon reiän (10) jatkeena on putkimainen uloke (11).
8. Jonkin vaatimuksen 1 - 7 mukainen lukitusjärjestely, tunnettu siitä, että järjestely käsittää liukurenkaan (12), joka on sijoitettavissa rungon (9) ja lukkosylinterin (2) väliin.
9. Jonkin vaatimuksen 1-8 mukainen lukitusjärjestely, tunnettu siitä, että reikä käsittää halutun sektorialueen leikkauksen (13), ja että lukkosylinteri (2) käsittää rajoi-tinulokkeen (14), joka on asetettavissa tälle sektorialueelle.
10. Vaatimuksen 9 mukainen lukitusjärjestely, tunnettu siitä, että putkimainen uloke (11) käsittää myös sektorialueen leikkauksen (13).
11. Jonkin vaatimuksen 1-10 mukainen lukitusjärjestely, tunnettu siitä, että ohjauslaitteista (6) käsittää lisäksi anturihammaskehän (30), joka on asetettavissa toiminnalliseen yhteyteen asentoanturin kanssa.
12. Jonkin vaatimuksen 1-10 mukainen lukitusjärjestely, tunnettu siitä, että ohjauslaitteista käsittää lisäksi anturiuran, joka on asetettavissa toiminnalliseen yhteyteen asentoanturin kanssa.
13. Jonkin vaatimuksen 1-12 mukainen lukitusjärjestely, tunnettu siitä, että se käsittää ohjausyksikön (23) ohjaamaan sähkömoottoria.
FI20065808A 2006-12-15 2006-12-15 Lukitusjärjestely FI121280B (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20065808A FI121280B (fi) 2006-12-15 2006-12-15 Lukitusjärjestely

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20065808A FI121280B (fi) 2006-12-15 2006-12-15 Lukitusjärjestely
FI20065808 2006-12-15

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI20065808A0 FI20065808A0 (fi) 2006-12-15
FI20065808A FI20065808A (fi) 2008-06-16
FI121280B true FI121280B (fi) 2010-09-15

Family

ID=37623824

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20065808A FI121280B (fi) 2006-12-15 2006-12-15 Lukitusjärjestely

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI121280B (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI20065808A (fi) 2008-06-16
FI20065808A0 (fi) 2006-12-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US8291733B2 (en) Electric door lock
US10508473B2 (en) Compact operating unit for a safe lock
US9850684B2 (en) Sensor assemblies for locks
US6517127B1 (en) Electric door lock
FI126333B (fi) Oveen liitettävä lukkolaite
US20160258189A1 (en) Electronic Control for Lock Assembly and Conversion Method
JP5053782B2 (ja) 電気錠装置
RU2633237C2 (ru) Дверной замок транспортного средства
RU2611287C2 (ru) Привод тягового запирающего механизма, тяговый запирающий механизм с таким приводом, а также окно, дверь или подобное с таким тяговым запирающим механизмом
EP3899175A1 (en) Door lock arrangement with elongated guiding element
CA2791700C (en) Mortise lock with dual reverse/lockout mechanism
CA2677974A1 (en) Locker lock
EP1336708B8 (en) Lock for a sliding door or gate
US20120292925A1 (en) Electronic Unit For Locking Device And Locking System
FI121280B (fi) Lukitusjärjestely
ES2923200T3 (es) Dispositivo de giro para manillas de puertas y ventanas
WO2008081236A2 (en) Traditional handle for doors and windows
WO2006112630A1 (en) Hub locking apparatus for mortise lock assembly
NZ245608A (en) Pivotal or sliding window having "combination lock" type latch bolt
CA2991660A1 (en) Drive for a rotatable wing
FI120207B (fi) Lukittava vääntönuppi
KR200334303Y1 (ko) 수동 및 전동개폐 기능이 구비된 도어록
KR102242272B1 (ko) 래치볼트 자동 풀림 구조를 포함하는 디지털 도어락
EP2011937B1 (en) A lock mechanism
JP2007070932A (ja) 鎌付電気扉錠

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 121280

Country of ref document: FI