FI119329B - Hakesiilo, jossa on ontto siirtymävyöhyke ja siinä yksiulotteisesti suppeneva osuus ja pienemmän virtausvastuksen alue sivuilla - Google Patents

Hakesiilo, jossa on ontto siirtymävyöhyke ja siinä yksiulotteisesti suppeneva osuus ja pienemmän virtausvastuksen alue sivuilla Download PDF

Info

Publication number
FI119329B
FI119329B FI963000A FI963000A FI119329B FI 119329 B FI119329 B FI 119329B FI 963000 A FI963000 A FI 963000A FI 963000 A FI963000 A FI 963000A FI 119329 B FI119329 B FI 119329B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
transition zone
hollow
assembly according
silo
chips
Prior art date
Application number
FI963000A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI963000A (fi
FI963000A0 (fi
Inventor
Victor L Bilodeau
Jerry R Johanson
John W Baldwin
Mark D Barret
John Pietrangelo
Original Assignee
Andritz Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=26885270&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=FI119329(B) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Priority claimed from US08/189,546 external-priority patent/US5500083A/en
Application filed by Andritz Inc filed Critical Andritz Inc
Publication of FI963000A0 publication Critical patent/FI963000A0/fi
Publication of FI963000A publication Critical patent/FI963000A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI119329B publication Critical patent/FI119329B/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21CPRODUCTION OF CELLULOSE BY REMOVING NON-CELLULOSE SUBSTANCES FROM CELLULOSE-CONTAINING MATERIALS; REGENERATION OF PULPING LIQUORS; APPARATUS THEREFOR
    • D21C7/00Digesters
    • D21C7/06Feeding devices

Landscapes

  • Paper (AREA)
  • Processing Of Stones Or Stones Resemblance Materials (AREA)
  • Filling Or Emptying Of Bunkers, Hoppers, And Tanks (AREA)
  • Disintegrating Or Milling (AREA)

Description

‘1 119329
HAKESIILO, JOSSA ON ONTTO SIIRTYMÄVYÖHYKE JA SIINÄ YKSIULOTTEISESTI SUPPENEVA OSUUS JA PIENEMMÄN VIRTAUSVASTUKSEN ALUE SIVUILLA
5 Kemiallisen selluloosamassan (esim. paperimassan) valmistuksessa on erittäin toivottavaa päästä tasaiseen massan käsittelyyn, Eräs tapa, jolla tähän tavoitteeseen tai sitä lähelle päästään, on keittolipeän (esim. valkolipean) tasainen impreg-nointi hienonnettuun selluloosaraaka-aineeseen (tyypillisesti 10 puuhakkeeseen) . Tasainen impregnointi edellyttää ilmanpoistoa hakkeesta, mikä saadaan aikaan tyypillisesti höyryttämällä.
1970-luvun tienoilla tuli yleiseksi käytännöksi ainakin aloittaa hakkeen höyrytys hakkeen käsittelyn aikaisessa vaiheessa 15 syöttämällä höyryä tavanomaiseen "hakesiiloksi" kutsuttuun pystyastiaan. Useimmissa järjestelmissä hake syötettiin esim. ilmalukon kautta hakesiilon yläosaan, jossa hake käsiteltiin höyryllä ennen kuin se siirtyi alaspäin siilon läpi hakemittariin ja sen jälkeen matalapainesyöttimeen ja edelleen 20 vaakasuoraan höyrytysastiaan, jossa lopullinen ilmanpoisto hakkeesta suoritettiin höyryllä, minkä jälkeen hake syötettiin joko eräkeittimen yläpäässä olevaan syöttömekanismiin tai tavallisemmin vuokeittimen korkeapainesyöttimeen. Sen lisäksi, ··· että hakesiilo toimii tilana, jossa voidaan höyryttää haketta, • ·· i..,: 25 se toimii myös varastona, jonka volyymi takaa riittävän syötön vuokeittimelle ja/tai vastaaville komponenteille jatkuvasti siitä huolimatta, että haketta ei syötetäkään jatkuvasti hake- • · . kasasta massanvalmistusjärjesteinään. Tämä on erityisen ··» tärkeää talviolosuhteissa kylmässä ilmastossa, jossa monet • · · 30 sellutehtaat sijaitsevat, ja jossa hakkeen jäätyminen kasassa . tai muut säästä johtuvat tekijät aiheuttavat keskeytyksiä • · · hakkeen syötössä jatkuvasti massanvalmistus järjestelmään.
• · · *·[’ Epätasainen hakkeen syöttö aiheuttaa lukuisia kanavoitumison- gelmia eli "rotankoloja". Jäätyneen hakkeen virtausominaisuu- • ·*": 35 det ovat erilaiset kuin tavallisen hakkeen, ja märän erilaiset ··· kuin kuivan, ja sahanpurun ja tikkuhakkeen ominaisuudet eri- • · *·*·* laiset kuin tavallisen hakkeen.
·« * • · • · • « 2 119329
On tiedetty jo kauan, että hakkeen (tai vastaavan hienonnetun selluloosamateriaalin) virratessa alaspäin suppilomaisena virtauksena hakesiilossa tai vastaavassa astiassa purkausta kohti, jonka poikkipinta-ala on pienempi kuin itse astian 5 (hakesiilon) poikkipinta-ala, hake pyrkii juuttumaan kiinni eli holvaantumaan. Lisäksi joihinkin kohtiin muodostuu kanavia, joiden kautta hake pääsee virtaaman poistoon, kun taas toisissa kohdissa hake liikkuu vain vähän. Tämä on huomattava ongelma koska se voi keskeyttää jatkuvan hakkeen syötön ja 10 siten mitätöidä hakesiilon käytöllä savutettavat edut. Siksi ainakin 1970-luvun alkupuolelta saakka tavanomaisiin ha-kesiiloihin on usein kuulunut täryttävä purkausmekanismi, joka joko jatkuvasti tai ajoittain ravistaa purkausta ja siten minimoi holvaantumis- ja tukkeutumisvaaran ja edistää hakkeen 15 tasaista virtausta koko hakesiilon läpi. Eräs tällainen tavanomainen täryttävä poistojärjestelmä esitetään US-paten-tissa nro 4,124,440 ja kanadalaisessa patentissa nro 1,146,788, joissa molemmissa kuvataan myös tavanomaisia hakkeen höyrytysmekanismeja hakesiilossa.
20 Täryttävät hakesiilon purkausjärjestelmät ovat olleet kauan kaupallisesti suosittuja hyvin toimivia keinoja, joilla hol-vautumista on estetty, mutta massanvalmistusjärjestelmien - ja samalla niihin liittyvien hakesiilojen - koon kasvu 1980- ·«· 25 luvulla on käytännössä aiheuttanut yhä lisääntyviä käyttöön- ·*· gelmia. Itse asiassa hakes liloissa, joiden maksimiläpimitta ylittää noin 3,66 m (12 jalkaa) ja vielä varmemmin 4,23 m (14 : jalkaa), tukkeutumis-, holvautumis- ja kanavoitumisongelmat »·» ovat lisääntyneet (erityisesti tietyillä puulajeilla, esim.
30 seetri) samoin kuin tärytyspoistojärjestelmiin liittyvät huol- t to- ja luotettavuusongelmat. Joitakin näistä ongelmista voi- • · · CI* daan lievittää tai poistaa käyttämällä kartiomaisia kappaleita • · · hakesiilossa, kuten 1.10.1993 jätetyssä US-patenttihakemuk- :T: sessa nro 08/130,525 esitetään (johon hakemukseen viitataan :***: 3 5 tekniikan tasona) ; kuvattuja järjestelmiä ja menetelmiäkin «·· käytettäessä voi kuitenkin esiintyä tärytyspurkausjärjestel- • · mässä huolto- ja luotettavuusongelmia tai muita ongelmia ♦ · · • * • · 3 119329 siiloissa, joiden maksimiläpimitta on noin 3,66 m (12 jalkaa) tai enemmän.
Keksinnön mukaisesti on saatu aikaan menetelmä ja laite, jotka 5 erityisesti pyrkivät ratkaisemaan tavanomaisten täryttävien purkausjärjestelmien luotettavuus- ja huolto-ongelmat ja ha-kesiilon tukkeutumis-, holvautumis- ja/tai kanavoitumisongel-mat. Vaikka keksintö koskee ensisijaisesti hakesiiloja, joiden maksimiläpimitta on noin 3,66 m (12 jalkaa) tai enem-10 män, sitä voidaan soveltaa monilta osin myös säiliöihin yleensä ja melkein minkä kokoisiin säiliöihin tahansa. Keksintö hyödyntää massavirtausta (verrattuna US-hakemuksessa nro 08/130,525 kuvattuun "suppilovirtaukseen") hakesiilossa, jolla on huomattavia etuja tasaista höyrytystä ja kanavoitumisen 15 vähentämistä ajatellen.
Keksinnön mukaisesti täryttävä purkausjärjestelmä korvataan yksinkertaisemmalla, vähemmän häiriöitä aiheuttavalla, helpommin huollettavalla rakenteella, jolla ei vähennetä laitteen 20 purkaustehoa ja hakkeenhöyrytyskykyä vaan itse asiassa niitä parannetaan. Keksinnön joidenkin suoritusmuotojen yhteydessä voidaan lisäksi hakemittari - joka on tavanomainen ja välttämätön laitteiston osa useimmissa vuokeitinjärjestelmiin liit-tyvissä hakesiiloissa - jättää pois ilman että sen mittaavaa • ti ϊ.,.ϊ 25 toimintoa menetetään, millä voidaan säästää laite- ja huolto- kustannuksissa koko hakkeensyöttöjärjestelmää ajatellen.
• · • · t • ψ Φ · . »*. Keksinnön mukaisen yleisen menetelmän mukaan hienonnettua 999 selluloosamateriaalia syötetään keittimeen käyttämällä pys-30 tysuuntaista hakesiiloa, jonka sisus on avoin ja jonka mak-similäpimitta on noin 3,66 m (12 jalkaa) tai enemmän, esim. *”* 4,23 m (14 jalkaa) ja jonka purkauselin on toiminnallisesti 9 9 9 *·) * yhdistetty keittimeen. Purkauselimen läpileikkauspinta-ala on :T: paljon pienempi kuin puolet hakesiilon läpileikkauspinta- .***; 35 alasta (esim. pienempi kuin yksi kymmenesosa) . Menetelmään • · · kuuluu seuraavia vaiheita: a) hienonnettu selluloosamateriaali syötetään hakesiilon yläosaan virtaamaan patsaana alaspäin • · * • · t · 4 119329 hakesiilon pohjaa kohti; b) hienonnettu selluloosamateriaali saatetaan virtaamaan vähitellen suppenevaa avointa virtaus-tietä pitkin hakesiilon avoimessa sisäosassa, jonka läpi-leikkauspinta-ala on pienempi kuin puolet hakesiilon maksimi-5 läpimitan pinta-alasta; c) hakesiiloa tai hakesiilon purkausta täryttämättä saadaan aikaan olennaisesti tasainen hienonnetun selluloosamateriaalin virtaus vähitellen suppenevaa avointa virtaustietä pitkin olennaisesti ilman hienonnetun selluloosamateriaalin holvautumista tai takertumista virtaus-10 kanavassa; d) hienonnettua selluloosamateriaalia höyrytetään hakesiilossa; ja e) hienonnettu selluloosamateriaali poistetaan hakesiilosta ja syötetään keittimeen.
Vaihe e) voidaan toteuttaa siten, että materiaali syötetään IB suoraan hakesiilon poistosta matalapainesyöttimeen ja sitten keittimeen tai vaihtoehtoisesti materiaali voidaan syöttää suoraan hakesiilon poistosta hakemittariin ja sitten lopulta keittimeen. Vaiheet b) ja c) voidaan toteuttaa siten, että hienonnettu selluloosamateriaali saatetaan virtaamaan kahteen 20 toisistaan erotettuun tilaan, joiden kummankin tilavuus on noin puolet yhteistilavuudesta, ja jotka rajaa läpileikkaukseltaan olennaisesti ympyränmuotoinen yläosa ja läpileikkaukseltaan olennaisesti suorakulmainen pohjaosa, ja joiden lä-
Ml pileikkauspinta-ala on yläosassa suurempi kuin alaosassa, ja M· 25 joissa on vastakkaiset ei-pystysuorat vähitellen kapenevat ;***; sivut; ja että materiaali saatetaan virtaamaan kummastakin ;*·'· erillisestä tilasta poistoon käyttämällä vastakkaisiin suun- • · j tiin pyöriviä syöttöruuveja (tai erikätisiä syöttöruuveja, .*»·. joita pyörittää yhteinen akseli) , jolloin poistokohta si- 30 jaitsee mainittujen erillisten tilojen välissä noin puolessa , välissä. Vaiheet b) ja c) voidaan edelleen toteuttaa siten, • 9 * *···* että materiaali saatetaan virtaamaan erillisiin tiloihin, • t* ' • * * V * joissa vastakkaisten ei-pystysuorien vähitellen kapenevien ;*·*: sivujen kapenemisaste on noin 20 - 35°. vaihtoehtoisesti • .*"· 35 vaiheet b) ja c) voidaan toteuttaa johtamalla hienonnettu • v* selluloosakuitumateriaali virtaamaan siirtymävyöhykkeen kaut- • · "*·** ta, jossa on yksiulotteisesti suppeneva osuus ja pienemmän * « « • · * t 5 119329 virtausvastuksen alue sivuilla, ensimmäisen tilan, jonka läpileikkaus on ympyränmuotoinen ja halkaisijaltaan ainakin 3,66 m (12 jalkaa) pitkä, ja poistoelimen, jonka läpileikkaus on ympyränmuotoinen ja halkaisijaltaan paljon pienempi kuin 5 puolet ensimmäisen tilan pituudesta, välissä.
Vaihe d) toteutetaan tyypillisesti syöttämällä höyryä erillisiin tiloihin kunkin erillisen tilan ei-pystysuoran vähitellen kapenevan sivun olennaisesti pystysuuntaiseen hakesiilon 10 seinämäosaan.
Keksinnön eräs suoritusmuoto on siilo yleensä. Vaikka säiliötä voidaan käyttää erityisesti hakesiilona, varsinkin jos sen läpimitta on noin 3,66 m (12 jalkaa) tai enemmän, sitä 15 voidaan käyttää melkein minkä kokoisena säiliönä tahansa ja myös muissa säiliörakennelmissa yleensä. Tähän keksinnön mukaiseen suoritusmuotoon kuuluu: ontto olennaisesti suorasta ympyräpohjäisestä sylinteristä muodostuva päärunko, jolla on olennaisesti pystysuuntainen keskiakseli, yläosa ja avoin 20 alaosa,· päärungon yläosan sulkeva kansi, jossa on elimet hiukkasmaisen materiaalin syöttämiseksi päärungossa olevaan onttoon osaan,· ontto siirtymä vyöhyke, joka on yhdistetty päärungon alaosaan ja jossa on läpileikkaukseltaan olennai-sesti ympyränmuotoinen avoin yläosa ja läpileikkaukseltaan
«M
25 olennaisesti suorakulmainen avoin alaosa, ja jossa yläosan ?·· •tti! läpileikkauspinta-ala on suurempi kuin alaosan läpileikkaus- pinta-ala, ja jossa on vastakkaiset ei-pystysuuntaiset vähi- • i , ·'· telien kapenevat sivuseinät; ainakin yksi syöttöruuvielin, 9Ψ* *’i‘. joka on asennettu siirtymävyöhykkeen avoimen alaosa kohdalle 30 pesään; poistoelin, joka on toiminnallisesti yhteydessä , syöttöruuvin pesään; ja elimet, joilla ainakin yhtä syöttö-
S S S
ruuvielintä pyöritetään hiukkasmaisen materiaalin siirtämisek- • « ♦ •| * si siirtymäosan pohjasta poistoon.
· rt· • · · **”· 35 Siiloon voi lisäksi kuulua elimet, joilla höyryä syötetään VI· onttoon siirtymäosaan, joihin elimiin kuuluu höyrykanava ja t · olennaisesti pystysuuntainen osuus ainakin yhdessä ei-pys- ♦ · t « v • i 6 119329 tysuuntaisessa vähitellen kapenevassa siirtymäosan sivuseinässä, jolloin höyrykanava on kytketty olennaisesti pystysuuntaiseen seinämäosuuteen. Siirtymävyöhykkeen ei-pys tysuuntaisen vähitellen kapenevan sivun kallistuskulma on 5 noin 20 - 35° (tyypillisesti noin 25 - 30°) verrattuna pystysuoraan, mikä on noin 10 - 20° enemmän kuin käsitellyn materiaalin massavirtauskulma (hakkeen suurimman osan mas-savirtauskulma on noin 10 - 15°).
10 Mainittuun ainakin yhteen syöttöruuvielimeen voi kuulua ainakin ensimmäinen ja toinen syöttöruuvi, jotka on asennettu siirtymävyöhykkeen pohjalle,· ruuvien välissä oleva yhtymäkohta, jolloin molemmat ruuvit on asennettu pyöritettäviksi saman olennaisesti vaakasuoran akselin ympäri; ja mainitun 15 ainakin yhden syöttöruuvielimen pyörityselin voi käsittää elimet, joilla mainittua ensimmäistä ja toista ruuvia pyöritetään akselin ympäri eri suuntiin (tai erikätisiä syöttö-ruuveja pyöritetään yhteisellä akselilla). Rakenteeseen kuuluu edullisesti myös siirtymävyöhykkeeseen ruuvien yhty-20 mäkohdan yläpuolelle asennettu väliseinä; ja poistoelin voi .***: olla olennaisesti suora suorakulmaisen suuntaissärmiön muotoi- * · · ;***· nen elin, joka on toiminnallisesti yhdistetty ruuveihin olen-
»M
naisesti ruuvien yhtymäkohdassa ja välimatkan päässä siirtymä-vyöhykkeestä, johon poistoaukkoon hiukkasmainen kiintoaines • · ] ^ 25 molemmilta ruuveilta poistuu.
• · • · • ·· • · ·
Vaihtoehtoisesti massanpoisto voi tapahtua päärungosta kauemmaksi sijoitetun poistoelimen avulla, jolloin mainittu ainakin :.i.: yksi ruuvielin muodostuu vain yhdestä ruuvista, joka kuljettaa · * : 30 hiukkasmaisen materiaalin olennaisesti vaakasuorassa yhteen suuntaan siirtymävyöhykkeestä kauempana olevan poistoelimeen.
• · · *«· • · • · • * · * · ·
Keksinnön toisen suoritusmuodon mukaisesti mainittu ainakin ·· · • 35 yksi ruuvielin käsittää ensimmäisen ja toisen ruvin, jolloin ne on asetettu päällekkäin ja niitä pyöritetään samansuuntaisten akselien ympäri, jolloin ensimmäiseen ruuviin kuuluu 7 119329 siirtymävyöhykkeeseen asennettu pesä ja ruuvin poistoaukko sijaitsee välimatkan päässä päärungosta, ja toiseen ruuviin kuuluu pesä, jonka syöttöaukko on yhdistetty ensimmäisen ruuvin pesän poistoaukkoon ja jonka toisen ruuvin poistoaukko 5 toimii poistoelimenä ja on olennaisesti samankeskinen päärungon kanssa. Tässä tapauksessa mainitulla ainakin yhdellä ruuvielimen pyörityselimellä pyöritetään ensimmäistä ja toista ruuvia siten, että ne kuljettavat hiukkasmaista materiaalia vastakkaisiin olennaisesti vaakasuoriin suuntiin.
10
Keksinnön erään toisen suoritusmuodon mukaisesti siirtymä-vyöhykkeeseen kuuluu siirtymävyöhykkeen ensimmäisen osan lisäksi siirtymävyöhykkeen ensimmäisen osan ja ainakin yhden ruuvielimen väliin sijoitettu siirtymävyöhykkeen toinen ontto 15 osa, johon kuuluu ontto olennaisesti suora kolmikulmainen prisma, jonka yläosa ja alaosa ovat avoimia ja jonka läpi-leikkauspinta-ala on alaosassa suurempi kuin yläosassa, ja jonka yläosan läpileikkauspinta-ala on olennaisesti yhtä suuri kuin siirtymävyöhykkeen ensimmäisen osan pohjan läpileikkaus-20 pinta-ala. Siirtymävyöhykkeen toisen osan pohjan pituus on ainakin viisinkertainen sen leveyteen verrattuna ja ruuvi- ;***: kourun poistoaukko on läpileikkaukseltaan suorakulmainen ja • * · sen läpimitta vastaa olennaisesti siirtymävyöhykkeen toisen * * · osan pohjan leveyttä ja on olennaisesti samankeskinen pää- • · | 25 rungon kanssa.
• · · * · « » * · • · « * Keksinnön erään toisen suoritusmuodon mukaisesti mainittu ainakin yksi ruuvielin käsittää ensimmäisen ja toisen syöt- *.i.‘ töruuvin, jotka on asennettu siirtymävyöhykkeen pohjalle, * « m V · 30 joiden väliin on järjestetty yhtymäkohta ja joita pyöritetään yhteisen olennaisesti vaakasuoran akselin ympäri. Syöttöruu-···. vielimen pyörityselin on tässä tapauksessa sellainen, että S · "* sillä pyöritetään ensimmäistä ja toista syöttöruuvia akselin ··* ympäri eri suuntiin. Ruuvikourun poisto voi olla olennaisesti • · · • V 35 suorakulmaisen suuntaissärmiön muotoinen, ja se voi olla toiminnallisesti yhdistetty ruuviin olennaisesti ruuvien yhtymäkohdan kohdalla ja välimatkan päässä siirtymävyöhykkees- s 119329 tä ja se on tarkoitettu ottamaan vastaan molemmilta ruuveilta tuleva poistettu hiukkasmainen kiintomateriaali. Ruuvien yhtymäkohdassa voi olla myös sekoitin ja poistoon voidaan yhdistää moottorin käyttämä hakemittari. Säätöelin koordinoi 5 hakemittarin moottorin ja ensimmäisen ja toisen ruuvin pyöri-tyselimen toimintaa.
Keksinnön eräs suoritusmuoto on hakesiilo, johon kuuluu seu-raavia elementtejä: ontto olennaisesti suorasta ympyräpoh- 10 jäisestä sylinteristä muodostuva päärunko, jonka keskiakseli on olennaisesti pystysuuntainen, jossa on yläosa ja alaosa ja jolla on ensimmäinen läpimitta; päärungon yläosan sulkeva kansi, jossa on elimet puuhakkeen syöttämiseksi päärungon onttoon osaan; ontto olennaisesti suora suorakulmaisen suuntaissärmiön 15 muotoinen poistoelin, jolla on toinen läpimitta, joka on alle puolet ensimmäisestä läpimitasta; ontto siirtymävyöhyke, joka on järjestetty päärungon ja poistoelimen väliin ja johon on järjestetty yksiulotteisesti suppeneva osuus ja pienemmän virtausvastuksen alue sivuille,· elimet, joilla höyryä syöte-20 tään siilon onttoon sisukseen; ja elimet, joilla poistoelin • · · ·...! yhdistetään keittimeen.
• ·· • · • · • * · ;***: Laitteistoon voi kuulua myös siirtymävyöhykkeen alaosan lähei- • · · syyteen asennetut ensimmäinen ja toinen syöttöruuvi ja ruuvien a · . ,·. 25 väliin niiden yhtymäkohta, jolloin ruuvit on asennettu siten, * · * että niitä pyöritetään yhteisen olennaisesti vaakasuuntaisen • t · * akselin ympäri; ja elimet, joilla ruuveja pyöritetään akselin ympäri eri suuntiin (tai erikätisiä syöttöruuveja pyöritetään *·ί·* samalla akselilla) puuhakkeen siirtämiseksi siirtymävyöhyk- • · · V : 3 0 keestä poistokanavaan, siirtymävyöhykkeeseen voi vaihtoehtoi- ."*· sesti kuulua ainakin yksi olennaisesti tasomainen ei-pys- t*··. tysuuntainen seinämäosuus; ja elimet, joilla höyryä syötetään siiloon, syöttävät höyryä edullisesti siirtymävyöhykkeeseen ja • · niihin kuuluu höyrykanava ja olennaisesti pystysuuntainen • · · *.* 35 osuus siirtymävyöhykkeen olennaisesti tasomaisessa ei-pys tysuuntaisessa seinämäosuudessa, jolloin höyrykanava on yhdistetty olennaisesti pystysuuntaiseen seinämäosuuteen.
9 119329
Keksinnön edullisin suoritusmuoto on hakesiilokokonaisuus, jolla korvataan tavanomaiset hakesiilot ja joka syöttää materiaalia alaspäin poistoelimeen, jonka läpileikkaus on ympyränmuotoinen ja joka on tyypillisesti yhdistetty tavanomaiseen 5 hakemittariin tai matalapainesyÖttimeen ja lopulta kor-keapainesyöttimeen, joka syöttää haketta paineistettuna olennaisesti pystysuuntaisen vuokeittimen yläosaan. Tähän edulliseen hakesiilokokonaisuuteen kuuluu seuraavia osia: ontto olennaisesti suoran ympyräpohjaisen sylinterin muodostama 10 päärunko, jonka keskiakseli on olennaisesti pystysuuntainen ja jossa on yläosa ja alaosa ja jolla on ensimmäinen läpimitta; päärungon yläosan sulkeva kansi, jossa on elimet puuhakkeen syöttämiseksi onttoon päärunkoon; täryttämätön poistoelin, joka on kytketty päärungon pohjaan; ontto siirtymävyöhyke, 15 joka on järjestetty päärungon ja poistoelimen väliin ja johon kuuluu: ensimmäinen, ylin osuus, joka on olennaisesti suoran suorakulmaisen suuntaissärmiön muotoinen ja siihen kuuluu vastakkaiset yleisesti kolmiomaiset sivupinnat, jolloin muodostuu yksiulotteisesti suppeneva osuus ja pienemmän virtaus-20 vastuksen alue sivuille; toinen osuus, joka suppenee olennai- • * * ·...! sesti suorakulmaisesta suuntaissärmiöstä sen yläosasta ylei- sesti ympyränmuotoiseksi sen alaosaan tultaessa ja jossa on vastakkaiset yleisesti kolmiomaiset sivupinnat, jotka ovat · · liitetty ensimmäisen osuuden yleisesti kolmiomaisiin seinä- • · . ,·, 25 miin, jolloin muodostuu timantin muotoinen seinämäosuudet,- • I t kolmas osuus, joka on olennaisesti samanlainen kuin ensim- t · * * mäinen osuus mutta pienempi ja yhdistetty toisen osuuden alaosaan,* ja neljäs, alin, osuus, joka on olennaisesti sa- I * * ·:·* manlainen kuin toinen osuus mutta pienempi ja yhdistetty • · · V * 30 toiseen osuuteen samalla tavalla kuin toinen osuus on yhdis- ;***; tetty ensimmäiseen osuuteen, ja poistoelimeen,· ja elimet, • ,···. joilla höyryä syötetään ainakin päärunkoon tai onttoon siirty- *·' mävyöhykkeeseen puuhakkeen höyryttämiseksi.
• * * * ·«· • » · • 35 Höyrynsyöttöelimiin kuuluu edullisesti elimet höyryn syöttämi seksi onton siirtymävyöhykkeen ainakin toisen osuuden olennaisesti kolmiomaisille sivupinnoille ainakin yhdelle olennai- 119329 ίο sesti kolmiomaiselle sivupinnalla, ja edullisesti molemmille sivupinnoille. Höyryä syötetään edullisesti myös päärunkoon. Edullisesti ainakin yksi ilmatykki on järjestetty onttoon siirtymävyöhykkeeseen - esimerkiksi ensimmäinen ja toinen 5 ilmatykki, jotka on asennettu onton siirtymävyöhykkeen ensimmäisen ja kolmannen osuuden vastakkaisille sivuille välimatkan päähän olennaisesti kolmionmuotoisista pinnoista - estämään puuhakkeen holvautumista siirtymävyöhykkeessä.
10 Päärungossa voi olla ainakin yksi kartiomainen rengasrakenne, jonka tarkoitus on alentaa hakkeen puristumispainetta päärungossa, kuten esim. 1.10.1993 jätetyssä US-patenttihakemuksessa nro 08/130,525 esitetään, johon hakemukseen tässä viitataan tekniikan tasona. Kuten edellä on kerrottu, poistoelin on 15 läpileikkaukseltaan edullisesti ympyränmuotoinen ja sillä on toinen läpimitta, joka on noin 1/3 tai ensimmäisestä läpimitasta tai pienempi, esim. ensimmäinen läpimitta on 4,57 m (15 jalkaa) ja toinen noin 1,22 m (4 jalkaa). Myös onton siirty-mävyöhykkeen toisen osuuden alaosa on läpileikkaukseltaan 20 ympyränmuotoinen ja sillä on kolmas läpimitta, joka on ainakin • · · *...: 50 % suurempi kuin toinen läpimitta ja ainakin 30 % pienempi :...i kuin ensimmäinen. Poistoelin on tyypillisesti yhdistetty toi- ;*[[: minnallisesti korkeapainesyöttimeen (esim. hakemittarin ja/tai ;*·*· matalapainesyöttimen kautta) ja vuokeittimeen.
• « • **· 25 • e · ··
Keksinnön eräs suoritusmuoto on järjestelmä kemiallisen massan I « · valmistamiseksi puuhakkeesta, johon järjestelmään kuuluu . seuraavia osia: olennaisesti pystysuuntainen vuokeitin, jossa | · · on yläosa ja alaosa ja yläosassa syöttöaukko,· korkeapainesyö- • · V * 30 tin, jolla puuhaketta syötetään vuokeittimeen,· hakesiilo, josta puuhaketta syötetään korkeapainesyöttimeen, johon ha- !*·'. kesiiloon kuuluu: ontto olennaisesti suorasta ympyräpohjaises- ♦ ♦♦ ta sylinteristä muodostuva päärunko, jonka keskiakseli on • · *···’ olennaisesti pystysuuntainen ja jossa on yläosa ja alaosa,· ·%*· i .* 35 päärungon yläosan sulkeva kansi, jossa on elimet puuhakkeen syöttämiseksi onttoon päärunkoon; täryttämätön poistoelin, joka on toiminnallisesti yhdistetty päärungon alaosaan; ontto 11 119329 siirtymävyöhyke, joka on järjestetty päärungon ja poistoelimen väliin ja johon kuuluu: ensimmäinen ylin osuus, joka on olennaisesti suoran suorakulmaisen suuntaissärmiön muotoinen ja siihen kuuluu vastakkaiset olennaisesti kolmiomaiset sivu-5 pinnat, jolloin muodostuu yksiulotteisesti suppeneva osuus ja pienemmän virtausvastuksen alue sivuille; toinen osuus, joka suppenee olennaisesti suorakulmaisesta suuntaissärmiöstä yläosastaan yleisesti ympyränmuotoiseksi alaosaan tultaessa ja jossa on vastakkaiset oleellisesti kolmiomaiset sivupinnat, 10 jotka on liitetty ensimmäisen osuuden yleisesti kolmiomaisiin seinämiin, jolloin muodostuu timantin muotoisen seinämä-osuudet; kolmas osuus, joka on olennaisesti samanlainen kuin ensimmäinen osuus mutta pienempi ja yhdistetty toisen osuuden alaosaan,· ja neljäs, alin osuus, joka on olennaisesti saman-15 lainen kuin toinen osuus mutta pienempi ja yhdistetty kolmanteen osuuteen samalla tavalla kuin toinen osuus on yhdistetty ensimmäiseen osuuteen ja poistoelimeen.
Keksinnön ensisijainen tarkoitus on saada aikaan tehokas 20 hiukkasmaisen materiaalin, esim. puuhakkeen, syöttö, alaspäin *...* siilossa ilman täryttävää poistojärjestelmää silloinkin, kun • ·* siilon läpimitta on 3,66 m (12 jalkaa) tai suurempi. Keksin- ifjti nön tämä tarkoitus ja muut päämäärät käyvät ilmi keksinnön :*·]: yksityiskohtaisesta selityksestä ja oheisista patenttivaati- : ·': 25 mukeista.
• · · • * i : : ♦
Keksintöä selitetään seuraavassa lähemmin viittaamalla ohei- . siin piirustuskuvioihin, joista S · · ··« j · · \ * 30 kuvio 1 esittää kaaviollisena sivukuvana keksinnön mukaista :T: hakesiiloa liitettynä muihin kemiallisen massan valmistuksessa Γ": käytettäviin tavanomaisiin laitteisiin; ·· ··· kuvio 2 esittää kuvion 1 hakesiilon erästä suoritusmuotoa • * « • ** 35 kaaviollisesti edestäpäin nähtynä; osa laitteistosta on lei kattu pois, jotta sisäosan komponentteja voidaan esittää selvemmin; 12 119329 kuvio 3 esittää kuvion 2 suoritusmuodon hakesiiloa sivuku-vantona,· ruuvin moottori ja pesän pääty on poistettu esityksen selvyyden vuoksi; 5 kuvio 4 esittää yläkuvantona kuvioiden 2 ja 3 hakesiilon siir-tymävyöhykettä; kuvio 5 esittää kaaviollisena poikkileikkauskuvana sivulta nähtynä yksityiskohtaa tapavasta, jolla höyryä voidaan syöttää 10 kuvioiden 2-4 hakesiilon siirtymävyöhykkeeseen; kuviot 6 ja 7 vastaavat kuvioita 2 ja 3 mutta ne esittävät keksinnön mukaista toista hakesiilon suoritusmuotoa; 15 kuviot 8 ja 9 vastaavat kuvioita 2 ja 3 mutta ne esittävät keksinnön mukaista kolmatta hakesiilon suoritusmuotoa,· kuvio 10 esittää yksityiskohtaa kuvioiden 2 ja 3 suoritusmuodosta edelleen muunnelluista siirtymävyöhykkeestä ja ruuvi-20 komponenteista edestä nähtyinä ja osittain leikattuna esityk- • * · senä, jolloin sisäkomponentteja on voitu kuvata; • ·* • · • · • t* kuviot li ja 12 vastaavat kuvioita 2 ja 3 mutta esittävät M» j*·'· siirtymävyöhykkeen ja ruuvikomponenttien osia muunnelmasta, • · , 25 joka on kehitetty edelleen kuvioiden 2 ja 3 hakesiilon suori- ,···, tusmuodosta; lii , kuvio 13 on yläkuvanto kuvioiden li ja 12 suoritusmuodon "** siirtymävyöhykkeestä ja vastaavista osista; • J · *·* * 30 ;*!*· kuviot 14 ja 15 vastaavat kuviota 2 ja 3 mutta esittävät « ,*·*. erästä toista keksinnön mukaisen hakesiilon siirtymävyöhyk- **♦ keen, syöttöruuvin ja vastaavien komponenttien muunnelmaa; • · t Φ #·# «« · i V 35 kuviot 16 ja 17 vastaavat kuvioita 6 ja 7 mutta esittävät keksinnön vielä erään toisen suoritusmuodon siirtymävyöhyke- ja 13 119329 syöttöruuviosuuksia; kuvioiden 16 ja 17 rakenteiden yläkuvanto on olennaisesti samanlainen kuin kuvion 13; kuvio 18 esittää sivukuvantona osittain läpileikkauksena ja 5 osittain pystykuvantona keksinnön mukaisen erään toisen ha-kesiilojärjestelmän suoritusmuotoa ja esittää kaaviollisesti järjestelmää liitettynä matalapainesyöttimeen ja keittimeen; kuvio 19 on yläkuvanto kuvion 18 hakesiilokokonaisuuden poh-10 jasta; kuvio 20 on yksityiskohdan läpileikkaussivukuva, joka esittää esimerkkinä suuttimen liitosta siirtymävyöhykkeeseen, jolla kuvioiden 18 ja 19 astiaan asennetaan ilmatykki; ja 15 kuvio 21 esittää sivukuvana kuvioiden 18 ja 19 kokonaisuuden onton siirtymävyöhykkeen sovellutusta.
Kuvio l esittää kaaviollisesti keksinnön mukaista hakesiiloa 20 10, jossa on umpinainen yläosa li ja sen kannessa tavanomainen *···* syöttöaukko 12, jonka kautta puuhaketta tai muuta hienonnettua • ·· selluloosamateriaalia syötetään siiloon. Kuten tavanomai- ··· eestikin syöttöön 12 liittyy edullisesti ilmalukko 13 ja : *[: syöttöaukon 12 vieressä ilmanpoi st okana va 14. Haketta syöte- i :*: 25 tään kanavassa 12 olevan ilmalukon 13 ja hakesiilon 10 kannen «»· li läpi siiloon kuten nuolella 15 kaaviollisesti osoitetaan.
Hakesiiloon 10 kuuluu myös muita tavanomaisia ilmanpoistoauk- koja, venttiilejä ja vastaavia laitteita ja tyypillisesti myös s : .
I" sisäinen pinnankorkeuden tunnistava mekanismi kuten tavanomai- J · · *, 30 nen pinnankorkeuden gammasäädin, jota kuviossa 1 esitetään ·»· '·/·’· kaaviollisesti viitenumerolla 17.
• · t : • · · ,I.t Hakesiiloon 10 syötetään höyryä, jolloin hakkeen höyrytys • t alkaa siilossa. Höyry on tyypillisesti matalapaineista ja • · · * ·* 35 sitä syötetään esim. linjoista 18 ja 19 tavanomaisista läh teistä sellutehtaan sisältä. Putkilinja 18 on kytketty tässä esimerkkinä esitetyssä suoritusmuodossa hakesiilon 10 päärun- 14 119329 ko-osaan ja linja 19 on toiminnallisesti yhdistetty siilon alaosaan. Mekanismit, joilla höyryn syöttöä hakesiiloon säädetään ja siilon 10 hakkeen pinnankorkeutta mitataan ja säädetään ja ilmalukkoa 13 ja erilaisia järjestelmään liitty-5 viä säätöventtiilejä säädetään, ovat tavanomaisia.
Hakesiilo 10 on pystysuuntainen astia, jonka pohjalla sijaitseva poistoelin on tyypillisesti yhdistetty hakemittariin 21. Hakemittaria 21 esitetään kuviossa 1 katkoviivalla, koska se 10 ei ole välttämätön kaikissa keksinnön mukaisissa hakesiilon suoritusmuodoissa. Joissakin keksinnön mukaisissa hakesiilon suoritusmuodoissa mittaaminen tapahtuu muiden hakesiiloon kuuluvien komponenttien avulla, jotka korvaavat tavanomaisen täryttävän poistojärjestelmän (esitetty esim. US-patentissa 15 nro 4,124,440). Hakesiilon 10 ja hakemittarin 21, jos sitä käytetään, alapuolella on matalapainesyötin 22, joka syöttää hakesiilossa 10 alkuhöyrytetyn hakkeen tavanomaiseen vaakasuuntaiseen höyrytysastiaan 23. Astiaan 23 kuuluu tyypillisesti ilmanpoistokanava 24, ja säiliö 25, joka on kytketty 20 matalapaineisen höyryn lähteeseen 19 ja josta höyryä syötetään *·»** astiaan, ja hakkeenpoistoaukko 26. Höyrytysastian 23 sisällä *../ on tyypillisesti ruuvi. Kuten kuviossa 1 esitetään kaaviolli- ·«· sesti viitenumerolla 27, höyrytetty hake johdetaan poistoau-:**[: kosta 26 korkeapainesyöttimeen ja vuokeittimeen tai eräkeitti- : 25 men yläpuolella olevaan syöttömekanismiin tai vastaavaan • i» t'i\ erilaisten tavanomaisten käsittely- ja/tai syöttömekanismien kautta.
!" Kuviot 2-17 esittävät kuvion l hakesiilon 10 erilaisia *· · *, 30 suoritusmuotoja ja yksityiskohtia. Kaikkia tarvittavia lait- ϊ#ί ί teitä kuten ilmalukkoja, ilmanpoistokanavia, höyrykanavia, jne ei ole esitetty mutta tietenkin niitä kuuluu järjestelmään. Vaikka keksinnön mukaisen hakesiilon 10 maksimiläpimitta on • · tyypillisesti noin 3,66 m (12 jalkaa) tai enemmän, tyypilli- • · · • ·* 35 sesti 4,23 m (14 jalkaa) tai enemmän, jossa koossa huomattavia ongelmia esiintyy tavanomaisissa materiaalin tärytyspoistojärjestelmissä, keksinnön monia piirteitä voidaan soveltaa minkä 15 119329 kokoiseen hakesiiloon tahansa ja joitakin sen piirteitä voidaan soveltaa säiliöihin yleensä. Kaikissa suoritusmuodoissa voidaan käyttää US-patenttihakemuksessa 08/130,525 esitettyä siiloa, jossa on sisäänrakennettu kartiomainen osa.
5
Kuviot 2-3 esittävät erästä keksinnön mukaista hakesiilosuo-ritusmuotoa, jota voidaan kutsua "talttamalliksi". Tässä suoritusmuodossa kuten muissakaan keksinnön mukaisen hakesii-lon suoritusmuodoissa ei tarvita tavanomaisissa tekniikan 10 tason hakesiiloissa tarvittavaa täryttävää poistojärjestelyä. Kuvioissa 2-5 viitataan kuvion 1 komponentteja vastaaviin osiin samoilla viitenumeroilla kuin kuviossa l mutta niiden eteen on lisätty "l".
15 Siiloon 110 kuuluu ontto olennaisesti suorasta ympyräpohjai-sesta sylinteristä muodostuva päärunko 30, jonka keskiakseli on olennaisesti pystysuuntainen ja jossa on yläosa Hl ja avoin alaosa 29. Sen maksimi (ja edullisesti olennaisesti tasainen) sisäläpimitta 31 on tyypillisesti 3,66 m (12 jalkaa) 20 tai enemmän, esim. 4,23 m (14 jalkaa) tai enemmän, esim. 4,88 «·· m (16 jalkaa) . Yläosa rajoittuu kanteen lii, jossa on kanava ♦ ·· ϊ,,,ί 112 (joka liittyy tavanomaiseen ilmalukkoon, jne, joita ei esitetä kuvioissa 2 - 5) , joka muodostaa elimet, joiden kautta »*·*: hienonnettua selluloosamateriaalia, tyypillisesti puuhaketta, • » , .·. 25 syötetään siiloon. Ainoana tai yhtenä useammasta mekanismeis- »·· r*:*, ta, joiden avulla haketta höyrytetään siilossa 110, toimii höyrynjakolaite 32, jolla höyryä syötetään useisiin kohtiin , päärungon 30 kehälle.
ti*
• M
• · · J I « 30 Siiloon 110 kuuluu myös ontto siirtymävyöhyke 33, jossa on ΐ*ϊ*ϊ olennaisesti poikkileikkaukseltaan ympyränmuotoinen avoin Γ**: yläosa 34 ja olennaisesti suorakaiteen muotoinen avoin alaosa • · * y.·' 35 (ks. erityisesti kuvio 4) . Siirtymävyöhykkeen 33 yläosas- ,**; sa 34 - joka jatkuu päärungon 30 alaosasta 29 - on vastakkai- • · · • *' 35 set ei-pystysuuntaiset kapenevat sivuseinämät 36. Sivusei- nämät 36 muodostavat kulman 37 (kuvio 3) pystysuoraan suuntaan nähden, ja kulma 37 on tyypillisesti noin 20 -35° ja edulli- 16 119329 sesti noin 25 - 30° mutta vaihtelee siilossa 110 käsiteltävästä materiaalista riippuen (esim. käytetystä puulajista riippuen) . Kuten kuvioissa 2 ja 3 esitetään varjostuksella ja kuten kuviosta 4 myös näkyy, siirtymävyöhykkeen 33 päädyt 35 5 ovat jatkuvasti kaartuvia pintoja, jolloin on saatu aikaan tasainen geometrinen siirtyminen ympyränmuotoisesta päärungosta 30 olennaisesti suorakaiteen muotoiseen siirtymävyöhykkeen 33 pohjaan 35. Päärunko 30 on tyypillisesti hitsattu siirtymävyöhykkeeseen 33, jolloin on saatu aikaan yhtenäinen 10 tiivis seinämä ja siten onttoihin osiin 30, 33 syötetty höyry ei pääse karkaamaan muualta kuin sitä varten rakennetuista poistoelimistä. On huomattava, että siirtymävyöhykkeen 33 korkeus 39 on tyypillisesti pienempi kuin halkaisija 31 (esim. eräässä suoritusmuodossa, jossa halkaisija 31 on 4,88 m (16 15 jalkaa), korkeus 39 on noin 3,66 m (12 jalkaa).
Kuvion 2 suoritusmuodossa siirtymävyöhykkeessä 33 on väliseinä 40, joka ohjaa päärungosta 30 alaspäin virtaavan hakkeen kahteen eri tilaan väliseinän kummallekin puolelle. Muiden ... 20 komponenttien esityksen selvyyden vuoksi väliseinää 40 ei ole esitetty kuviossa 4 mutta se ulottuu koko tilan halki ei-pys- • · tysuuntaisten kapenevien sivuseinien 36 välissä ja muodostaa • · *.··* kulman pystysuoraan suuntaan nähden, joka kulma on noin yhtä • * iV suuri kuin kulma 37.
* s‘: 25
»M
»Ti Siirtymävyöhykkeen 33 avoimen pohjan 35 läheisyydessä sen alapuolella on ainakin yksi syöttöruuvi asennettuna pesään, t .·, joka on liitetty pohjaan 35. Kuvioiden 2 ja 3 suoritusmuo- *··. doissa on kaksi syöttöruuvia 41, 42, jotka on asennettu eri t * · 30 akseleille 43, 44 ja joita käyttävät moottorit 45, 46, vastaa- • t· ·.· ' vasti, sekä niiden välinen yhtymäkohta 47. Akselien 43, 35 asennuksessa tarvittavien laakereiden jne. yksityiskohtia ei .···, ole esitetty samoin kuin ei myöskään syöttöruuvien 41, 42 yksityiskohtia. Syöttöruuvit 41, 42 ovat sinänsä tavanomaisia • · * * 35 ja voivat muodostua yhdestä tai useammasta ruuvista tai muusta sopivasta tavanomaisesta elimestä. Moottorit 45, 46 pyörittävät ruuveja 41, 42 vastakkaisiin suuntiin siten, että ruuvit 17 119329 syöttävät haketta keskustaa kohti (väliseinän 40 alle),- tyypillinen ruuvin pyörimisnopeus on noin 10 - 100 rpm. Vaihtoehtoisesti ja edullisesti (vaikka tätä ei ole esitetty kuvioissa) ensimmäinen ja toinen syöttöruuvi 41, 42 voivat 5 olla eri kätisiä (oikea- ja vasenkätisiä) ja samalla akselille 43 asennettuja ja niitä pyörittää yhteinen moottori 45. Kummassakin tapauksessa ruuvit ovat "vastakkaissuuntaisia".
Ruuvien 41, 42 pesän leveys on edullisesti olennaisesti sama 10 kuin siirtymävyöhykkeen 33 avoimen alaosan 35 leveys. Syöt-töruuvin pesään on toiminnallisesti yhdistetty poistoelin 49, joka sijaitsee välimatkan päässä siirtymävyöhykkeestä 33 (tyypillisesti vastakkaisella puolella). Poistoelin 49 käsittää tyypillisesti onton olennaisesti suoran suorakulmaisen 15 suuntaissärmiön muotoisen kanavan, liitoselimen tai siirtymä-elimen, joka on sijoitettu keskeisesti aivan yhtymäkohdan 47 alapuolella ja jonka halkaisija 50 on noin samansuuruinen kuin ruuvien 41, 42 pesän leveys (olennaisesti sama kuin ruuvien 41, 42 halkaisija). Maksimisyöttötehon aikaansaamiseksi 20 "taltan" muotoisen siirtymävyöhykkeen 33 yhteydessä kunkin «·· ruuvin 41, 42 pituuden pitäisi olla ainakin 2,5 kerta ruuvien • »t halkaisija ja nämä mitat otetaan huomioon suunniteltaessa i'*’: halkaisijaa 50, ruuveja 41, 42 jne.
··· • ·
» « I
J .* s 25 Kuten kuvioista 2 ja 3 voidaan nähdä poistoelin 49 voi olla ·«, yhdistetty suoraan tavanomaiseen matalapainesyöttimeen 122 f « · (eli hakemittaria ei tarvita) ja poistoelimeen 49 voi kuulua , syöttöyhde matalapainesyöttimeen 122. Koska ruuvit 41, 42 jj·* toimivat mittaavina eliminä (jota säädetään ohjaamalla ruuvien ·** 30 pyörimisnopeutta säätämällä moottoreita 45, 46) hakemittari ·*·*: (21 kuviossa 1) , hakemittari, joka tyypillisesti tarvitaan, voidaan jättää pois järjestelmästä.
··· ··♦ • · *♦··* Ruuvien asemasta voidaan käyttää muita vastaavia mittaavia ja ϊ .* 35 kuljettavia elementtejä, esim. sektorisyöttimiä.
18 119329
Sen lisäksi tai sen sijaan, että höyryä lisätään hakesiiloon 110 höyrylähteestä 32, höyryä voidaan lisätä myös siirtymä-vyöhykkeeseen 33. Kuviossa 5 esitetään edullinen tapa tehdä tämä lisäys. Höyryä ei voida lisätä tehokkaasti sellaisen 5 pinnan kautta, joka muodostaa sisäänpäin suuntautuvan kulman kuten esim. siirtymävyöhykkeen 33 vähitellen kapenevan si-vuseinämän 36 kautta, koska höyrynsyöttöaukot pyrkivät tukkeutumaan. Tämä ongelma kuitenkin helpottuu, kun ainakin yhteen ei-pystysuuntaiseen vähitellen kapenevaan sivuseinämään 36 (ja 10 edullisesti useisiin kohtiin kumpaankin seinämään 36) järjestetään keksinnön mukaisesti olennaisesti pystysuuntainen seinämäosuus 53, kuten kuviossa 5 esitetään. HÖyrykanava 54, joka on yhteydessä esim. höyrynjakolaitteeseen 55, ja johon syötetään matalapaineista höyryä lävistää siirtymävyöhykkeen 15 33 seinämän olennaisesti pystysuoran seinämäosuuden 53 kohdal la, joka seinämäosuus 53 keskeyttää pieneltä matkalta seinämän 36 kaltevan suunnan. Kuviossa 5 esitetty järjestely sisältyy kaikkiin seuraavina kuvattuihin keksinnön mukaisen hakesiilon suoritusmuotoihin vaikka sitä ei ole esitetty kuvallisesti tai 20 selitetty yksityiskohtaisesti muiden suoritusmuotojen yhtey- V.l dessä.
♦ * • · ··· • •t *···* Kuviot 6 ja 7 esittävät erästä toista keksinnön mukaisen · ** » « » * .* hakesiilon suoritusmuotoa. Kuvioiden 6 ja 7 komponentteihin, 25 jotka vastaavat kuvioiden 1-5 suoritusmuotojen vastaavia
• M
*/ * komponentteja, viitataan samoilla viitenumeroilla kuin kuvi oissa 1-5 mutta niiden eteen on lisätty "2".
t :*: *·· j·". Kuvioiden 6 ja 7 suoritusmuodossa ontto olennaisesti suorasta • 30 ympyräpohjäisestä päärunko-osa 230 on samanlainen kuin kuvioi- ♦ *»*· V * den 2-5 suoritusmuodon päärunko-osa 30 samoin kuin ruuvit m *...· 241, 242 ja niihin liittyvät hakesiilon 210 alaosassa olevat .***. komponentit samanlaisia kuin niitä vastaavat osat. Kuvioiden ··· ?·.·, 6 ja 7 suoritusmuodon ero kuvioiden 2 ja 3 suoritusmuotoon on 35 siirtymävyöhykkeessä 233.
19 119329
Kuvioiden 6 ja 7 siirtytnävyöhykkeeseen 233 sisältyy US-paten-tissa 4,958,741 esitetyn järjestelmän peruspiirteet (joihin viitataan tekniikan tasona), jota myy J.R. Johanson, Inc, San Luis Obisbo, California tavaramerkillä "Diamond Back Hopper".
5 Onttoon siirtytnävyöhykkeeseen 233 kuuluu yksiulotteisesti suppeneva osuus ja pienemmän virtausvastuksen alue sivuilla, jotka saadaan aikaan kolmionmuotoisilla olennaisesti tasomaisilla sivupaneeleilla 58, joita yhdistävät kaarevat pää-tyseinämäosuudet 59, jolloin sivupaneelit 58 muodostavat 10 kuvioiden 2 ja 3 kulmaan 37 verrattavan kulman 237 (esim. noin 20 - 35°). Kuvioiden 6 ja 7 suoritusmuodossa toisessa siirty-mävyöhykkeessä 61, joka on muodoltaan suorakulmainen suuntais-särmiö (jossa on pyöristetyt päät), on kummallakin sivulla olennaisesti pystysuorat kolmiomaiset sivupaneelit 62 ja 15 pyöristetyt päätyosuuden 64, ja se johtaa haketta siirtymä-vyöhykkeestä 233 ruuveille 241, 242 kahtena erillisenä vir tauksena yksiulotteisen suppenevan osuuden ja pienemmän virtausvastuksen alueen sivuilla minimoidessa hakkeen juuttumis-riskin (holvautumisriskin). Toisen siirtymävyöhykkeen 61 ···. 20 molempiin sivuihin kuuluu edullisesti laajenemisen sallivat • · liitokset 63, jotka rajaavat eri virtaustien ruuvien 241, 242 pesään.
» f * * M» « * t f · * »' Kuvioiden 8 ja 9 suoritusmuodossa kuvioiden l - 7 suoritusmuo- 25 don komponentteja vastaaviin komponentteihin viitataan samoil-*,* ϊ la viitenumeroilla mutta numeron eteen on lisätty "3". Kuvi oiden 8 ja 9 hakesiiloon 310 ei kuulu ruuveja 41, 42, 24l, 242 X ·’· vaan niiden mittaavan toiminnon hoitaa järjestelmään kuuluva ·'·*· tavanomainen hakemittari 321. Kuvioiden 8 ja 9 suoritusmuo- 30 toon kuuluu jälleen yksiulotteisesti suppeneva vyöhyke ja * pienemmän virtausvastuksen alue sivuilla; tässä tapauksessa *...! · käytetään komponentteja, jotka ovat perusmuodoltaan samanlai- s ·***· siä kuin US-patentin 4,958,741 kuvioissa l ja 2 esitetyt kom- JV, ponentit. Siirtymävyöhyke 333 on olennaisesti samanlainen 35 kuin siirtymävyöhyke 233 mutta siirtymävyöhyke 361 on erilainen siten, että siinä on olennaisesti tasomaiset kolmionmuotoiset sivuseinämät 68, joita yhdistävät kaarevat 20 119329 päätyosuudet 69, jolloin saadaan aikaan olennaisesti tasainen siirtyminen siirtymävyöhykkeen 333 olennaisesti suorakulmaisesta pohjasta ympyränmuotoiseen poistoelimeen 349, joka muodoltaan muistuttaa katkaistua suoraa kolmikulmaista pris-5 maa.
Kuvioiden 2-5 suoritusmuotojen rakenteiden komponenttikokoja täytyy joskus rajoittaa niin paljon, että niitä ei voida käyttää joissakin sovellutuksissa. Rajoituksen aiheuttaa -10 kuten edellä on kerrottu - mittasuhdevaatimus, jonka mukaan siirtymävyöhykkeen poistoaukon pituuden on oltava ainakin 2,5 kertaa sen leveys, jotta saadaan aikaan kunnollinen syöttö. Kuvion 10 suoritusmuodossa tämä saadaan aikaan siten, että yksi ruuvi 71 asennetaan ruuvin pesään 70, joka on kytketty 15 siirtymävyöhykkeen 33 olennaisesti suorakulmaiseen avoimeen alaosaan 35, ja ruuvia 71 pyörittää moottori 72, jolloin ruuvi siirtää haketta kuvion 10 nuolen osoittamaan suuntaan pois-toaukkoon 73, joka sijaitsee päärunkoon 30 (ja siirtymävyöhykkeeseen 33) nähden sivussa. Pesään 70 voi kuulua kanava 74, 20 joka on asennettu sen toiseen päähän kuin poistoelin 73 ja • * I" toimii ilmanpoistokanavana tai sen kautta voidaan laitteeseen 1 · syöttää höyryä, mikäli haketta halutaan höyryttää.
* · *·# 4 « 2 V Joissakin olosuhteissa poistoelin 73 voidaan kytkeä suoraan 25 matalapainesyöttimeen tai keitinjär jestelmän 27 (kuvio 1) iT: loppuosaan; kuitenkin monissa tapauksissa on toivottavampaa järjestää poisto hakesiilosta samankeskisesti päärungon 30 i ·*· pystyakselin kanssa. Tätä varten toinen ruuvi 76 on asennettu ff· ruuvipesään 75, joka sijaitsee ensimmäisen ruuvin 71 ja ensim-30 mäisen ruuvipesän 70 alapuolella ja jota kuviossa 10 esitetään ϊ » t V* katkoviivalla. Ruuvi 76, jota käyttää moottori 77, kuljettaa *· · *,,/ haketta kanavasta 73 takaisin hakesiilon 110 keskustaa kohti olennaisesti suoraan suorakulmaiseen suuntaissärmiön muotoi- • · *« · •V, seen poistoelimeen 49, joka on samankeskinen päärungon 30 V t 35 kanssa. Ruuvit 71, 76 pyörivät edullisesti samansuuntaisten akselien ympäri samassa olennaisesti pystysuuntaisessa tasossa.
21 119329
Kuvioiden li - 12 suoritusmuoto käsittelee samaa mittasuhdeon-gelmaa kuin kuvion 10 suoritusmuoto mutta eri tavalla. Kuvioiden il - 12 suoritusmuodossa toinen ontto siirtymävyöhyke 80 on sijoitettu ensimmäisen siirtymävyöhykkeen 33 ja ainakin 5 yhden ruuvielimen (ruuvit 41, 42 kuvioissa il - 13) väliin. Toinen siirtymävyöhyke 80 on poikkileikkaukseltaan olennaisesti soikean juoksuradan muotoinen ja siinä on olennaisesti pystysuuntaiset sivuseinät 81 mutta sen päätyseinät 82 ovat hieman käyrät ja sen pohjaosan keskellä liitoskohdan 47 ylä-10 puolella on väliseinä 83. Avoimen yläosan 84 läpileikkaus-pinta-ala on sama kuin ensimmäisen siirtymävyöhykkeen 33 avoimen alaosan 35 mutta pienensi kuin avoimen alaosan 85 poikkileikkauspinta-ala ja sekä yläosa 84 että alaosa 85 ovat olennaisesti soikeita (kuvio 13). Kuvio 13 esittää mittasuh-15 detta, joka on erittäin toivottava, nimittäin pohjan 38/ylä-osan 84 leveys w (joka on olennaisesti sama kuin ruuvien 41, 42 läpimitta) vaatii poistoaukon pituuden (kullekin ruuville 41, 42), joka on noin 2,5 W.
20 Kuvioiden li - 13 suoritusmuodossa poistoelin 49 on olennaisesti samankeskinen päärungon 30 kanssa mutta haluttuun mitto- ···, jen suhteeseen W/suurempi kuin 2.5 W päästään kuitenkin hei- • * posti, väliseinä 83 jakaa hakevirtauksen kahteen erilliseen * · osaan ja estää haketta virtaamasta suoraan poistoelimeen 49.
‘ 25 • · • · · : ·* Kuviot 14 ja 15 esittävät samanlaista suoritusmuotoa kuin kuviot 2 ja 3 mutta ilman väliseinää. Koska keskellä sijait- • *· *.* · seva poistoelin 49 voi helposti "joutua oikosulkuun", tähän suoritusmuotoon kuuluu tavanomainen hakemittari 121, jota : ;*; 30 käyttää moottori 86, vaikka järjestelmään kuuluukin ruuvit 41, ·*· .**.·; 42. Tällaisessa järjestelyssä on tarpeellista ohjata esimer- kiksi säätimen 87 avulla moottoreiden 45, 46 (tai yhden moot- * i * '·** torin, jota käytetään moottoreiden 45, 46 asemasta) ja mootto- rin 86 nopeutta, jotta hakemittari lie 121 taataan riittävä ;***; 35 syöttö. Myös tässä sovellutuksessa hake voi holvaantua ruuvien ··· {*,*. 41, 42 välisessä yhtymäkohdassa ja tämän vaaran poistamiseksi • * on toivottavaa asentaa ruuvien 41, 42 väliseen yhtymäkohtaan 22 119329 sekoitin 88, jota käyttää moottori 89. Siten tässä suoritusmuodossa ruuvit 41, 42 eivät mittaa (kuten esim. kuvioiden 2 ja 3 suoritusmuodossa) vaan ainoastaan kuljettavat, mitä toimintaa helpottaa sekoitin 88.
5
Kuvioiden 16 ja 17 suoritusmuodossa saadaan aikaan kuvioiden 6 ja 7 "Diamond Back"®-mallille samat ruuvien 241, 242 pi-tuus/läpimittasuhteen edut kuin kuvioiden 11 - 13 suoritusmuodolla "talttamalliselle" siilolle. Toisin sanoen siirtymä-10 vyöhykkeen 233 alle on olennaisesti suorakulmaisen suuntais-särmiön 61 asemasta asennettu katkaistun olennaisesti suoran kolmikulmaisen prisman (jossa on pyöristetyt päät, jolloin se muistuttaa soikeaa juoksurataa) muotoinen siirtymävyöhykeosuus 90, jossa on olennaisesti pystysuuntaiset sivulevyt 91 ja 15 pyöristetyt päät 92. Siirtymävyöhykeosuudessa 90 on ruuvien 241, 242 yhtymäkohdan yläpuolella väliseinä 93, joka jakaa hakevirtauksen kahteen eri osaan. Toisessa siirtymävyöhykkeen osassa 90 on olennaisesti suorakulmainen avoin yläosa 94 ja olennaisesti suorakulmainen avoin alaosa 95 ja avoimen yläosan 20 94 pinta-ala on huomattavasti pienempi kuin avoimen pohjaosan 95 pinta-ala.
• * · • * ··· ♦**'; Vaikka keksinnön mukaisia hakesiiloa voidaan käyttää säiliöinä »·« .·**. yleensä eikä vain kemiallisissa massanvalmistusjärjestelmissä, ··· 25 ne ovat erityisen käyttökelpoisia menetelmän yhteydessä, jossa • · * s, hienonnettua selluloosamateriaalia syötetään keittimeen ja • · ·
Iti jossa siilojen maksimiläpimitta on 3,66 m (12 jalkaa) tai • · · *·* ‘ enemmän ja joissa poistoelin on yhdistetty toiminnallisesti keittimeen ja sen poikkileikkauspinta-ala on alle puolet 30 hakesiilon poikkileikkauspinta-alasta. Erityisesti kuvioiden «·· V · 2 ja 3 suoritusmuodossa hienonnettu selluloosamateriaali syötetään kanavan 112 kautta hakesiilon 110 yläosaan, josta se .···. virtaa alaspäin patsaana kohti hakesiilon 110 pohjaa (jossa • ♦ *!* poisto 49 sijaitsee) . Hienonnettu selluloosamateriaali saate- • «t ·...· 35 taan virtaamaan vähitellen suppenevassa avoimessa virtaus- • · · ♦ *#J kanavassa hakesiilon sisällä kunnes avoimen virtaustien poik kileikkauspinta-ala (siirtymävyöhykkeessä 33) on alle puolet 23 119329 siitä poikkileikkauspinta-alasta, joka on hakesiilon no maksimiläpimittäisellä osuudella (30). Tämän jälkeen synnytetään ilman hakesiilon tai sen poistoelimen tärytystä olennaisesti yhtenäinen hienonnetun selluloosamateriaalin virtaus vä-5 hitellen suppenevan virtaustien läpi ilman selluloosamateriaalin holvautumista. Kun hake on siilossa ja tyypillisesti myös vähitellen suppenevassa avoimessa virtaustien osassa, sitä höyrytetään syöttämällä höyryä kohdissa 32 ja 55 (kuviot 2 ja 5) ja sen jälkeen osittain höyrytetty selluloosamate-10 riaali poistetaan siirtymävyöhykkeen 33 pohjalta samalla kun sitä mitataan ruuveilla 41, 42 poistoelimeen 49. Poistoeli-mestä 49 selluloosamateriaali syötetään keittimeen (27 kuviossa 1) esim. matalapainesyöttimen 122 ja muiden tavanomaisten komponenttien avulla, joita esitetään kuviossa l.
15
Kuvioissa 18 - 20 esitettyä suoritusmuotoa voidaan edullisesti käyttää tavanomaisten hakesiilokokonaisuuksien asemasta. Kuvioissa 18 - 20 hakesiilokokonaisuuteen viitataan yleisesti numerolla 400 ja siihen kuuluu ontto olennaisesti suorasta 20 ympyräpohjaisesta sylinteristä muodostuva päärunko 401, jolla on olennaisesti pystysuora keskiakseli 402, yläosa (ks. 403 kuviossa 18) alaosa 404 ja ensimmäinen halkaisija 405. Hai- • · · .***; kaisija 405 on tyypillisesti yli 3,66 m (12 jalkaa) pitkä, 4 · f .·*·. esim. noin 4,57 m (15 jalkaa). Laitteistoon voi kuulua myös • · ,·!·, 25 tarkastusikkuna 406. Yläosaa rajoittaa kansi 403, joka sulkee • · I päärungon 40 ja siihen kuuluu syöttöaukko 407, jonka kautta puuhake (tai muu vastaava hienonnettu selluloosakuitumateriaa- • · · *·* * li) syötetään onttoon päärunkoon 401. Täryttämätön poistoelin 408 on toiminnallisesti kytketty onton siirtymävyöhykkeen 410 30 välityksellä päärungon 401 alaosaan 404. Kuvioissa 18 ja 19 * · · J#: ί esitetyn edullisen suoritusmuodon poistoelin 408 on läpileik- .···, kaukseltaan ympyränmuotoinen ja sillä on toinen läpimitta 411 • · · joka on tyypillisesti paljon pienempi - esim. noin 1/3 tai
S
"· pienempi - kuin ensimmäinen läpimitta 405. Läpimitta 411 ί.,.ι 35 (kuvio 19) voi olla esimerkiksi noin 1,22 m (4 jalkaa) kun j**|: ensimmäinen läpimitta on noin 4,57 m (15 jalkaa) .
24 119329
Poistoelin 408 on laajenemisen sallivan liitoksen ja siirty-mävyöhykkeen yhdistelmä. Liikuntasaumana se sallii kokonaisuudessa 400 ja kokonaisuuden 400 ja siihen liittyvien elinten (esim. putkien, hakemittarien, syöttimien jne.) välil-5 lä tapahtuvan lämpölaajenemisen.
Poistoelin 408 on toiminnallisesti yhdistetty vuokeittimeen, tyypillisesti korkeapainesyöttimen 413 välityksellä. Järjestelmään kuuluu lisäksi hakemittari 414 ja siihen liittyviä 10 muita tavanomaisia komponentteja kuten matalapainesyötin 412, vaakasuuntainen höyrytysastia (ei esitetty) ja hakekouru, joiden avulla puuhake syötetään korkeapainesyöttimen 413 matalapainekiertoon. Kuten tavanomaisestikin korkeapainepump-pu 416 syrjäyttää hakkeen korkeapainesyöttimestä 413 ja syöt-15 tää sen vuokeittimen yläosaan. Vaihtoehtoisesti matalapainesyötin 412 ja siihen liittyvät höyrytysastia ja hakekouru voidaan korvata suspensiopumpulla (ei esitetty), joka on kytketty suoraan korkeapainesyöttimeen 413. Tässä tapauksessa korkeapainesyöttimen kaasunpoisto on yhdistetty linjaan 437.
20
Hakesiilokokonaisuuden 400 ontolla siirtymävyöhykkeellä 410 •M"i saadaan aikaan hakkeen optimaalinen syöttö samalla, kun haket- ta voidaan höyryttää syötön aikana, ja minimoi hakkeen hoi- • *· vaantumisriskin vaikka hakkeen virtaustie supistuukin kooltaan * · · 25 voimakkaasti, esim. 4,57 m:stä (15 jalasta) 1,22 m:iin (4 jalkaan) . Kuvioissa 18 ja 19 esitetty edullinen ontto siirtymä- * * · vyöhyke käsittää kaksois-Diamondback®-tyyppisen rakenteen, • * · * jota myy J.R. Johanson, Inc, San Luis Obisbo, California ja joka kuvataan yleisesti US-patentissa nro 4,958,741.
• · · 30 *·» V : Onttoon siirtymävyöhykkeeseen 410 kuuluu ensimmäinen ylin osuus 418, joka on yleisesti suoran suorakulmaisen suuntais- ···. särmiön muotoinen (jossa vastakkaiset päädyt ovat kaarevat) ja • · *·' jossa on vastakkaiset sivupinnat 419, jotka ovat yleisesti • ·· 35 kolmion muotoisia ja jotka muodostavat yksiulotteisen sup- • · • penevan osuuden ja pienemmän virtausvastuksen alueen sivuille.
Toinen vyöhyke 420 suppenee olennaisesti suorakulmaisen suun- 25 119329 taissärmiön muotoisesta yläosasta 421 alaosaan 422 tultaessa yleisesti yrrpyränmuot oi seksi. Siinä on myös vastakkaiset muodoltaan olennaisesti kolmiomaiset sivupinnat 423, jotka on liitetty ensimmäisen vyöhykkeen 418 olennaisesti kolmiomaisiin 5 elimiin 419, siten että ne rajaavat olennaisesti timantin muotoiset seinämäosuudet, kuten kuviosta 18 selvästi voidaan nähdä.
vaikka toisen vyöhykeosuuden 420 alaosa 422 voidaankin kytkeä 10 suoraan poistoelimeen 408, siirtymävyöhykkeeseen 410 kuuluu edullisesti kolmas vyöhyke 426, joka on olennaisesti samanlainen kuin ensimmäinen vyöhyke 418 (sisältäen olennaisesti kolmiomaiset vastakkaisilla sivut 427) mutta pienempi; ja neljäs vyöhyke 429, joka on olennaisesti samanlainen kuin 15 toinen vyöhyke 420, mutta pienempi, ja johon kuuluu olennaisesti kolmiomaiset elimet 430, jotka toimivat yhdessä elimien 427 kanssa ja muodostavat olennaisesti timantinmuotoiset seinämäosuudet, kuten kuviosta 18 voidaan selvästi nähdä. Kun järjestelmässä käytetään kolmatta ja neljättä vyöhykettä 426, 20 429, toisen vyöhykkeen 420 alaosalla 422 on kolmas läpimitta, jonka pituus on yleisesti ensimmäisen ja toisen läpimitan ··* väliltä ja on tyypillisesti ainakin 50 % suurempi kuin toinen läpimitta ja ainakin 30 % pienempi kuin ensimmäinen läpimitta.
·***: Esimerkiksi, jos ensimmäinen läpimitta on noin 4,57 m (15 ·*· 25 jalkaa) ja toinen läpimitta noin 1,22 m (4 jalkaa), kolmas • j ,·. läpimitta - johon viitataan kuviossa 19 numerolla 423 - on ··, noin 2,44 m (8 jalkaa) .
* · « , Hakesiilokokonaisuuteen 400 kuuluu myös höyrynsyöttöelimet, • · · *···* 30 joilla höyryä syötetään ainakin päärunkoon 401 tai onttoon
Vs siirtymävyöhykkeeseen 410 ja haketta höyrytetään siellä.
;*!*· Edullisesti höyryä syötetään kumpaankin kohteeseen. Esimer- • j···. kiksi tavanomainen höyryn jakolait e järjestely 433 (kuvio 18) syöttää höyryä yhteen tai useampaan kohteeseen päärunkoa 401, * · *·.·* 35 kun taas onttoon siirtymävyöhykkeeseen 410 syötetään höyryä »« « : *.· lähteestä 434 . Kuvioissa esitetyssä edullisessa suoritusmuo dossa matalapaineista höyryä lähteestä 434 syötetään siirtymä- 26 119329 vyöhykkeeseen 410 kanavien 435 kautta, jotka on järjestetty toisen vyöhykkeen 420 pintoihin 423. Myös matalapainesyöttimen höyryä 437 voidaan tuoda olennaisesti kolmionmuotoiseen elimeen 423 kanavan 438 kautta, kuten kuvioista 19 ja 19 voidaan 5 nähdä. Höyryn syötössä voidaan käyttää laajaa mekanismivali-koimaa, esim. jakolaitteita, haaraputkia, kanavia, suuttimia, tai vastaavia ja ne voidaan sijoittaa mihin tahansa halutaan.
10 Päärunkoon 401 voi kuulua myös kartiomaisia rengaselimiä kuten, esim. kartio 440 kuviossa 18, joiden tarkoitus on helpottaa hakkeen puristuspainetta päärungossa 401. Tällaisia kartiomaisia rengasosia 440 kuvataan täydellisesti 1.10.1993 jätetyssä US-patenttihakemuksessa 08/130,525, johon viitataan 15 tekniikan tasona.
vaikka siirtymävyöhyke 410 on normaalisti riittävän tehokas estämään holvautumista, on kuitenkin edullista käyttää jonkinlaista mekanismia, joka rikkoo kasaantumia, jos niitä il-20 menee, koska läpimitta pienenee niin rajusti siirryttäessä päärungosta 401 poistoelimeen 408 ja koska poistossa 408 (tai *·· ·„/ muissa komponenteissa) ei ole tärytystä. Tähän tarkoitukseen
• M
ί,.,ί käytetään edullisesti yhtä tai useampaa ilmatykkiä, joihin viitataan numerolla 442 kuvioissa 18 - 20 ja jotka kytketään •V. 25 siirtymävyöhykkeeseen 410 sopiviin kohtiin. Ilmatykit ovat j ,·. tavanomaisia sinänsä tunnettuja rakenteita, jotka syöttävät • ♦ · ·;·, joko korkeapaineista ilmaa, typpeä tai vastaavaa kaasua ja • · · niiden käyttötarkoitus on irrottaa kiinnijäänyt tai hol-. vaantunut kiintoaine (puuhake). Ilmantykit 422 voivat olla 4 · · *·|·* 30 esimerkiksi tyypiltään tavallisia laitteita, joita valmistaa έ 4 · *·' Global Manufacturing, inc, Little Rock, Arkansas.
·*· • · · • · · ,***. Kuvioissa 18 - 20 esitetystä edullisesta suoritusmuodosta • •f /" nähdään, että ensimmäinen ja toinen ilmatykki (joihin voi • f *···* 3 5 kuulua ensimmäinen ja toinen kytkentä yhteiseen ilmatykkiin) • 9 ; V on kytketty ensimmäisen vyöhykkeen 418 päätyseinämissä oleviin suuttimiin 443 (jotka ovat olennaisesti kohtisuorassa olennai- 27 119329 sesti kolmiomaiset osuudet 419 sisältäviin sivupintoihin nähden) ja suuttimiin 444, jotka on kytketty kolmannen vyöhykkeen 426 päätyseinämiin. Kuten kuviosta 20 selvästi näkyy yksi suuttimista 443, edullisesti suutin 443 on asennettu 5 kulmaan 446 - joka on edullisesti noin 45° - vyöhykkeen 418 päätyseinämän suhteen, ja on järjestetty tukirenkaaseen 447, joka ulkonee vyöhykkeestä 418 ulospäin. Esimerkiksi mitta 448 voi olla noin 15 cm (6 tuumaa) ja mitta 449 noin 30 cm (yksi jalka). Kulmaan järjestetyt alaspäin suunnatut kaasupulssit 10 ilmatykin 442 ollessa toiminnassa rikkovat hakeholvautumia siirtymävyöhykkeessä 410. Ilmantykkejä 442 voidaan käyttää manuaalisesti, kun koneenhoitaja havaitsee kasaumia tai puhaltimet 442 voivat toimia automaattisesti poistoelimen 408 kautta tapahtuvan virtauksen perusteella tai jollakin muulla 15 halutulla tavalla, llmatykit 442 voidaan asentaa myös muualle siilon pääosaan (ts. ei välttämättä tukirenkaisiin 447).
Muotojen 419, 423, 427, 430 ei tarvitse olla aivan kolmiomaisia. Termi "yleisesti kolmiomainen", jota käytetään nyt 20 esillä olevassa selitysosassa ja patenttivaatimuksissa, kattaa myös esimerkiksi muodot, joihin viitataan kuviossa 21 vii-tenumeroilla 419' ja 423' (kuviossa 21 käytetään vastaavia ·'**· viitenumerolta kuin kuviossa 18, mutta niiden jälkeen on m m 9 lisätty " ' ") ja muut muunnelmat.
25 ♦ · • Vaikka keksintöä on edellä kuvattu ja selitetty sen mukaan,
( · S
iV. mitä tällä hetkellä pidetään sen käytännöllisimpänä ja edulli-♦ · · ' simpana sovellutuksena alan ammattilaiselle on selvää, että sitä voidaan muunnella monin tavoin poikkeamatta keksinnön ‘•Ϊ.* 30 suojapiiristä, joka on tulkittava mahdollisimman laajaksi ·* V ' oheisten patenttivaatimusten mukaan, jotta se kattaa kaikki t vastaavat rakenteen ja menetelmät.
* e·* * : 4· ♦ 0 *1«
• V
• I «·* ·«. m Φ * * • · • ·

Claims (38)

1. Menetelmä hienonnetun selluloosamateriaalin syöttämiseksi 5 keittimeen käyttämällä pystysuuntaista hakesiiloa (10, 110, 210, 310, 400), jonka sisus on avoin ja jossa on yläosa ja alaosa ja jonka maksimihalkaisija (31, 405) on ainakin 3.66 m (12 jalkaa) ja jonka purkauselin (49) on toiminnallisesti yhdistetty keittimeen ja jonka purkauselimen läpi- 10 leikkauspinta-ala on pienempi kuin puolet hakesiilon läpileikkauspinta-alasta sen maksimiläpimitan kohdalla, 'tunnettu siitä, että menetelmään kuuluu seuraavia vaiheita: a) hienonnettua selluloosamateriaalia syötetään hakesiilon yläosaan virtaamaan patsaana alaspäin hakesiilon 15 pohjaa kohti; b) hienonnettu selluloosamateriaali saatetaan virtaamaan vähitellen suppenevaa avointa virtaustietä pitkin siirtymävyöhykkeen (33)läpi, jossa on ensimmäinen pari vastakkaisia yhdessä suunnassa toisiaan kohti suppenevia 20 sivuseiniä (36) ja toinen pari sivuseiniä, jotka eivät suppene, ja jonka hakesiilon avoimen sisäosan läpileikkaus-pinta-ala on pienempi kuin puolet hakesiilon pinta-alasta sen maksimiläpimitan kohdalla; .**·. c) hakesiiloa tai hakesiilon purkauselintä (49) • · · ,···. 25 täryttämättä saadaan aikaan olennaisesti tasainen hienonnetun • · selluloosamateriaalin virtaus vähitellen suppenevassa • · .1*1 avoimessa virtaustiessä olennaisesti ilman hienonnetun sellu- • * t • \ loosamateriaalin holvautumista tai takertumista siirtymä- • · · vyöhykkeessä; V * 30 d) hienonnettu selluloosamateriaali höyrytetään hakesiilossa; ja * · e) hienonnettu selluloosamateriaali poistetaan ha-kesiilosta ja syötetään keittimeen. ··· *· · • · · » · *..! 35
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, • · '”·* että vaihe e) toteutetaan siten, että materiaali syötetään j suoraan hakesiilon poistosta matalapainesyöttimeen (22) ja ;***: sitten matalapainesyöttimestä keittimeen. * · Λ 29 119329
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vaihe e) toteutetaan siten, että materiaali syötetään suoraan poistosta hakemittariin (21) ja sitten hakemittarista keittimeen. 5
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vaiheet b) ja c) toteutetaan siten, että hienonnettu selluloosamateriaali saatetaan virtaamaan mainitun onton siirtyraävyöhykkeen (233) läpi kahteen erilliseen virtaukseen 10 (61), joiden kummankin tilavuus on noin puolet yhteisti- lavuudesta jonka rajaa läpileikkaukseltaan olennaisesti ympyränmuotoinen yläosa ja läpileikkaukseltaan olennaisesti suorakulmainen pohjaosa, ja joiden läpileikkauspinta-ala on yläosassa suurempi kuin alaosassa; ja että materiaali saate-15 taan virtaamaan kummastakin erillisestä osavirtauksesta poistoon käyttämällä vastakkaisiin suuntiin pyöriviä syöttö-ruuveja 241, 242) poistokohdan sijaitessa mainittujen erillisten osavirtausten välissä noin puolessa välissä.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vaihe d) toteutetaan syöttämällä höyryä erillisiin osa-virtauksiin kunkin erillisen osavirtauksen tilan yhteen ei-pystysuoran vähitellen kapenevan sivun olennaisesti pys-tysuuntaiseen seinämäosaan (53). • m . 25 • ·
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, • « .Π että vaiheet b) ja c) toteutetaan johtamalla hienonnettu • · I selluloosamateriaali sen virratessa mainitun onton • i · *;j·’ siirtymävyöhykkeen kautta virtaamaan ensimmäisen tilan ja • « · *.* * 30 poistoelimen välissä, jolloin ensimmäisen tilan läpileikkaus on ympyränmuotoinen ja ainakin 3.66 m (12 jalkaa) pitkä, ja • · !.V poistoelimen suorakulmainen läpileikkauspinta-ala on pienempi *»» kuin puolet ensimmäisen tilan läpileikkauspinta-alasta. • Φ · · * · i • · *..* 35
7. Hakesiilokokonaisuus, tunnettu siitä, että siihen kuuluu: • · *;** ontto olennaisesti suora ympyräpohjäisestä sylinte- • · { *.· ristä muodostuva päärunko (30, 230, 3330, 401), jonka :***: keskiakseli on olennaisesti pystysuuntainen ja jossa on • * · 30 1 1 9329 yläosa (111, 403) ja alaosa (34, 404) ja jolla on ensimmäinen halkaisija; päärungon yläosan sulkeva kansi (111,403) jossa on elimet puuhakkeen syöttämiseksi päärungossa olevaan onttoon 5 osaan; ontto täryttämätön poistoelin (49, 249, 408), joka on toiminnallisesti liitetty mainitun onton päärungon alaosaan; ontto mainitun päärunko-osan ja mainitun poistoeli-10 men väliin sijoitettu siirtymävyöhyke (33, 233, 333, 410), jossa on ensimmäinen pari vastakkaisia sivuseiniä (36, 58, 358), jotka suppenevat yhdessä suunnassa toisiaan kohti, ja toinen pari vastakkaisia sivuseiniä, jotka eivät suppene; elimet (34, 54, 332, 442), joilla höyryä syötetään 15 mainitun hakesiilokokonaisuuden onttoon sisäosaan; ja elimet (21, 22, 412, 413), joilla mainittu poistoelin kytketään keittimeen.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen kokonaisuus, 'tunnettu 20 siitä, että täryttämätön poistoelin on toiminnallisesti kytketty mainitun päärungon mainittuun alaosaan.
9. Patenttivaatimuksen 7 mukainen kokonaisuus, tunnettu .**·. siitä, että onttoon siirtymävyöhykkeeseen (410) kuuluu: • · ::: 25 ensimmäinen ylin osuus (418), joka on yleisesti suoran • · VV. suorakulmaisen suuntaissärmiön muotoinen ja johon kuuluu • ♦ ^ vastakkaiset sivupinnat (419), jotka ovat muodoltaan • · · * ·’ yleisesti kolmiomaiset ja jotka supistuvat toisiaan kohti • · · *·ί.* yhdessä suunnassa; toinen osuus (420), joka suppenee ··· V * 30 yleisesti yläosan suorakulmaisen suuntaissärmiön muodosta alaosaan siirryttäessä yleisesti ympyränmuotoiseksi ja jossa • * on vastakkaiset yleisesti kolmiomaiset sivupinnat (423), :***; jotka on liitetty ensimmäisen osuuden yleisesti kolmiomaisiin ··· elimiin, jolloin ne määrittelevät olennaisesti timantinmuo- • · · • · 35 toiset seinämäosuudet; kolmas osuus (426), joka on • · **;·* olennaisesti samanlainen kuin mainittu ensimmäinen osuus ·· j mutta pienempi ja kytketty mainitun toisen osuuden alaosaan; :***; ja neljäs, alin osuus (429), joka on olennaisesti samanlainen • · kuin mainittu toinen osuus mutta pienempi ja kytketty 31 119329 mainittuun kolmanteen osuuteen samalla tavalla kuin mainittu toinen osuus on kytketty mainittuun ensimmäiseen osuuteen ja kytketty mainittuun poistoelimeen.
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen kokonaisuus, tunnettu siitä, että mainittuihin höyrynsyöttöelimiin kuuluu elimet (433), joilla höyryä syötetään ainakin mainittuun päärunkoon (401) tai mainittuun onttoon siirtymävyöhykkeeseen (410) puuhakkeen höyryttämiseksi. 10
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen hakesiilokokonaisuus, tunnettu siitä, että mainittuihin höyrynsyöttöelimiin kuuluu elimet (437), joilla höyryä syötetään mainitun onton siirtymävyöhykkeen mainitun toisen 15 osuuden (420) mainittujen yleisesti kolmionmuotoisten sivupintojen (423) ainakin yhdelle pinnalle.
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen hakesiilokokonaisuus, tunnettu siitä, että mainittuihin 20 höyrynsyöttöelimiin kuuluu elimet (434, 435), joilla höyryä syötetään mainitun onton siirtymävyöhykkeen mainitun toisen osuuden (420) molemmille mainituille yleisesti kolmionmuo toisille sivupinnoille (423). • · · • · • · • · · ,···. 25
13. Jonkin patenttivaatimuksista 7-12 mukainen • · III hakesiilokokonaisuus, tunnettu siitä, että mainittuun päärun- • · .*** koon (401) kuuluu ainakin yksi kartiomainen rengasrakenne • ♦ · * ·* (440), joka alentaa hakkeen puristumispainetta mainitussa • · ♦ *·ί·* päärungossa. : 30
14. Jonkin patenttivaatimuksista 7-13 mukainen hakesiilokokonaisuus, tunnettu siitä mainittu poistoelin (408) on läpileikkaukseltaan ympyränmuotoinen ja sillä on ··· toinen halkaisi jämittä (411), joka on noin 1/3 mainitusta • · · *..** 35 ensimmäisestä halkaisijasta (405) tai vähemmän. » • · ·»» m
15. Jonkin patenttivaatimuksista 7-14 mukainen ha- m kesiilokokonaisuus, tunnettu siitä, että mainittu poistoelin • · ♦ 32 119329 (408) on toiminnallisesti kytketty korkeapainesyöttimeen (413) ja vuokeittimeen.
16. Jonkin patenttivaatimuksista 7-15 mukainen koko-5 naisuus, tunnettu siitä, että mainitun päärungon ensimmäinen halkaisija (405) on ainakin 3,66 m (12 jalkaa).
17. Patenttivaatimuksen 7 mukainen hakesiilokokonaisuus, tunnettu siitä, että mainittu ontto siirtymävyöhyke (333) 10 käsittää ensimmäisen siirtymävyöhykeosuuden (359); ja edelleen toisen siirtymävyöhykeosuuden (361), joka sijaitsee mainitun ensimmäisen siirtymävyöhykeosuuden ja mainitun poistoelimen (349) välissä, jolloin mainitussa toisessa siirtymävyöhykeosuudessa on ensimmäinen pari vastakkaisia 15 sivuseiniä (68), jotka supistuvat toisiaan kohti yhdessä suunnassa, ja toinen pari vastakkaisia sivuseiniä, jotka eivät supistu.
18. Patenttivaatimuksen 7 mukainen kokonaisuus, tunnettu 20 siitä, että toiseen onttoon siirtymävyöhykeosuuteen kuuluu yläosa (34), jonka läpileikkaus on olennaisesti ympyränmuotoinen, ja alaosa (35), jonka läpileikkaus on olennaisesti suoran suorakulmaisen suuntaissärmiön muotoinen. • · · • · • · *" 25
19. Patenttivaatimuksen 7 mukainen kokonaisuus, tunnettu t · • · 'I* siitä, että mainittuun onttoon siirtymävyöhykkeeseen kuuluu • · t··;* ensimmäinen siirtymävyöhykeosuus (233) ; ja edelleen pari • · · 5 ·* toisia onttoja siirtymävyöhykeosuuksia (61), jotka • · · sijoittuvat mainitun ensimmäisen siirtymävyöhykkeen ja ··· : 30 mainitun onton poiston (249) väliin, jolloin kussakin toisessa ontossa siirtymävyöhykkeessä on ensimmäinen pari ;V: vastakkaisia sivuseiniä, jotka suppenevat toisiaan kohti :***: yhdessä suunnassa, ja toinen pari vastakkaisia sivuseiniä, jotka eivät suppene; ja joiden yhteisen yläosan läpileikkaus- • · ♦ 35 pinta-ala on sama kuin mainitun ensimmäisen onton siirtymä- · *···* vyöhykkeen pohjaosan läpileikkauspinta-ala; ja että mainittu j*·.. ontto poistoelin käsittää parin onttoja poistoelimiä (63), ;***; joista yksi on kytketty kunkin toisen onton siirtymävyöhykeosuuden (61) pohjaosaan. 33 119329
20. Jonkin patenttivaatimuksista 7-19 mukainen hakesiilokokonaisuus, tunnettu siitä, että sen ontto siirtymäosa on yhdistetty päärungon (30) alaosaan ja siinä on 5 läpileikkaukseltaan olennaisesti ympyränmuotoinen avoin yläosa (34) ja läpileikkaukseltaan olennaisesti suorakulmainen avoin alaosa (35), ja jossa yläosan läpileik-kauspinta-ala on suurempi kuin alaosan läpileikkauspinta-ala, ja jossa on vastakkaiset ei-pystysuuntaiset vähitellen 10 kapenevat sivuseinät (36).
21. Patenttivaatimuksen 20 mukainen hakesiilokokonaisuus, tunnettu siitä, että siihen lisäksi kuuluu 15 ainakin yksi syöttöruuvielin (41, 42), joka on asennettu mainitun siirtymävyöhykkeen mainitun avoimen alaosan kohdalle pesään; poistoelin (49), joka on toiminnallisesti yhteydessä mainittuun syöttöruuvin pesään; ja 20 elimet (43,44, 45, 46), joilla mainittua ainakin yhtä syöttöruuvielintä pyöritetään hiukkasmaisen materiaalin siirtämiseksi mainitun siirtymäosan pohjasta mainittuun poistoon. ·· · • · • · '.'.I 25
22. Patenttivaatimuksen 21 mukainen hakesiilo, tunnettu • · *" siitä, että mainittu poistoelin on liitetty hienonnetun • · 4"·* selluloosakuituaineksen keittimeen ja että mainitun päärungon • · « i ·' maksimiläpimitta on ainakin 3,66 m (12 jalkaa). • ·1· • I « ··· ··· V * 30
23. Patenttivaatimuksen 21 tai 22 mukainen hakesiilokokonaisuus, tunnettu siitä, että mainittu :Y: poistoelin (73) sijaitsee sivussa mainitusta päärungosta (30) ·***· ja jossa mainittu ainakin yksi ruuvi käsittää yhden ruuvin (70, 71), joka kuljettaa hiukkasmateriaalia olennaisen * · · *4>·* 35 vaakasuoraan yhteen suuntaan mainitusta siirtymäosasta (33) • · *··1 mainittuun sivussa sijaitsevaan poistolaitteeseen (73).
·· • · # ·· ·***; 24. Patenttivaatimuksen 21 tai 22 mukainen ··· hakesiilokokonaisuus, tunnettu siitä, että mainittuun ainakin 34 119329 yhteen syöttöruuvielimeen kuuluu vastakkaissuuntaiset ensimmäinen ja toinen syöttöruuvi (41, 42), jotka on asennettu mainitun siirtymävyöhykkeen (33) mainitulle pohjalle (35), ja mainittujen ruuvien välissä niiden yhty-5 mäkohta, jolloin molemmat ruuvit on asennettu pyöritettäviksi yhteisen yleisesti vaakasuuntaisen akselin (43) ympäri; ja väliseinämä (83), joka on asennettu mainittuun siirtymävyöhykkeen osaan mainitun ruuvien yhtymäkohdan yläpuolelle; 10 ja että mainittuun poistoelimeen (49) kuuluu suora olennaisesti suorakulmainen suuntaissärmiö, joka on toiminnallisesti yhdistetty ruuveihin olennaisesti ruuvien yhtymäkohdan kohdalla ja välimatkan päässä siirtymävyöhykkeen 15 poistoelimistä, ja joka ottaa vastaan molemmilta ruuveilta tulevaa poistettua hiukkasmaista kiintomateriaalia.
25. Patenttivaatimuksen 21 tai 22 mukainen hakesiilokokonaisuus, tunnettu siitä, että mainittu ainakin 20 yksi ruuvielin käsittää ensimmäisen (71) ja toisen ruuvin (76), jolloin ne on asetettu päällekkäin ja niitä pyöritetään samansuuntaisten akselien ympäri, jolloin ensimmäiseen ruuviin kuuluu siirtymäosaan kytketty pesä (70) ja ruuvin ... poistoaukko (73) sijaitsee välimatkan päässä päärungosta, ja • · *** 25 toisen ruuviin kuuluu pesä (75) , jonka syöttöaukko on yhdis- • · *···* tetty ensimmäisen ruuvin pesän poistoaukkoon ja jonka toisen • · *.«.* ruuvin poistoaukko toimii mainittuna poistoelimenä ja on *» · : '.* olennaisesti samankeskinen päärungon kanssa; ja ·,·.! että mainitulla ainakin yhdellä ruuvielimen pyöri si ί 30 tyselimellä (72, 77) pyöritetään ensimmäistä ja toista ruuvia siten, että ne kuljettavat hiukkasmaista materiaalia vastak-kaisiin olennaisesti vaakasuoriin suuntiin. • * · • · · · • · 1 siirtymävyöhykkeen (33) mainitun pohjaosan läheisyyteen ja
26. Patenttivaatimuksen 21 tai 22 mukainen • · · • « » ί .* 35 hakesiilokokonaisuus, tunnettu siitä, että mainittuun ainakin · · 9 *...· yhteen syöttöruuvielimeen kuuluu !*· ensimmäinen ja toinen vastakkaissuuntainen .··*. syöttöruuvi (41, 42), jotka on asennettu mainitun • · « * 35 119329 mainittujen ruuvien välinen yhtymäkohta, jolloin kukin ruuvi on asennettu pyöritettäväksi yhteisen yleisesti vaakasuuntaisen akselin ympäri; että mainittuun poistoelimeen (49) kuuluu 5 olennaisesti suora suorakulmaisen suuntaissärmiön muotoinen poistoelin, joka on toiminnallisesti yhdistetty mainittuihin ruuveihin olennaisesti mainitun ruuvien yhtymäkohdan kohdalle ja välimatkan päähän mainitusta siirtymävyöhykkeen osasta, jolloin mainittu poistoelin ottaa vastaan hiukkasmaista 10 kiintoainemateriaalia molemmilta mainituilta ruuveilta.
27. Patenttivaatimuksen 26 mukainen hakesiilokokonaisuus, tunnettu siitä, että siihen kuuluu lisäksi 15 mainittuun ruuvien yhtymäkohtaan sijoitettu sekoitin (88) ; moottorin (86) käyttämä hakemittari (121), joka on kytketty mainittuun poistoelimeen; ja säätöelin (87), jolla koordinoidaan mainitun 20 hakemittarin moottorin (86) ja mainittujen ruuvien pyörityselimen (45, 46) toimintaa.
28. Patenttivaatimuksen 21 tai 22 mukainen ... hakesiilokokonaisuus, tunnettu siitä, että mainittuun onttoon * · • · ::: 25 siirtymävyöhykkeeseen kuuluu ensimmäinen siirtymävyöhykeosuus • « *···’ (33) ja edelleen siihen kuuluu toinen ontto ··· ' ' -* • · *···* siirtymävyöhykeosuus (80) ensimmäisen siirtymävyöhykeosuuden : *,· ja ainakin yhden ruuvielimen (41, 42) välissä, jolloin mainittuun toiseen siirtymävyöhykeosuuteen kuuluu ontto *·· : 30 läpileikkaukseltaan olennaisesti soikean juoksuradan muotoinen rakenne, jossa on avoin yläosa (84) ja avoin alaosa ;*j*· (85) ja jonka läpileikkauspinta-ala on suurempi mainitussa • · ,***. alaosassa kuin mainitussa yläosassa ja mainittu • · ··· läpileikkauspinta-ala mainitussa yläosassa on suunnilleen • · · : ·* 35 sama kuin mainitun ensimmäisen siirtymävyöhykeosuuden »*** *...· mainitun alaosan poikkileikkauspinta-ala; ja •\# että mainitun toisen siirtymävyöhykeosuuden mainitun .**·. alaosan pituus on ainakin viisi kertaa sen leveys. ···* 36 119329
28 119329
29. Jonkin patenttivaatimuksista 7-28 mukainen hakesiilokokonaisuus, tunnettu siitä, että siihen kuuluu lisäksi ainakin yksi ilmanpuhalluselin (442), joka on asennettu mainittuun onttoon siirtymävyöhykkeeseen ja jolla 5 paineistettua ilmaa syötetään valikoiden mainittuun onttoon siirtymävyöhykkeeseen puuhakeholvautumien hajottamiseksi.
30. Patenttivaatimuksen 9 ja 29 mukainen ha kesiilokokonaisuus, tunnettu siitä, että mainittuun ainakin 10 yhteen ilmanpuhalluselimeen kuuluu ensimmäinen ja toinen ilmatykki (442), jotka on asennettu mainitun onton siirtymä-vyöhykkeen ensimmäiseen (418) ja kolmanteen osuuteen (426) niiden vastakkaisille sivuille erilleen mainituista yleisesti kolmiomaisista pinnoista. 15
31. Patenttivaatimuksen 30 mukainen hakesiilokokonaisuus, tunnettu siitä, että mainittu höyrynsyöttöelin (433) syöttää höyryä myös mainittuun päärunkoon (401). 20
32. Patenttivaatimuksen 30 mukainen hakesiilokokonaisuus, tunnettu siitä, että mainitut ilmatykit ainakin mainitussa ensimmäisessä osuudessa (418) on g...t yhdistetty suuttimiin (443), jotka on asennettu mainitusta • · 25 ontosta siirtymävyöhykkeestä ulospäin suuntautuviin • · vaakasuuntaisiin kartiomaisiin rengasrakenteisiin (447) . • ♦ • · ··» ·« · • · · ϊ .1 2
33. Patenttivaatimuksen 9 ja 14 mukainen ha- ·.·,· kesiilokokonaisuus, tunnettu siitä, että mainitun onton ί.ί ϊ 30 siirtymävyöhykkeen mainitun toisen osuuden (420) mainitun alaosan (422) läpileikkaus on ympyränmuotoinen ja sillä on kolmas halkaisijamitta, ja että mainittu kolmas halkaisija on • · 3. ainakin 50 % suurempi kuin mainittu toinen halkaisija (411) • · ja ainakin 30 % pienempi kuin mainittu ensimmäinen halkaisija siirtymävyöhykeosuudessa (333) on läpileikkaukseltaan 1·: 35 (405) . • · · 2 • · 3 • · • · ♦ * ·1·,.
34. Patenttivaatimuksen 17 mukainen ,··1. hakesiilokokonaisuus, tunnettu siitä, että ensimmäisessä • · • · 1 37 119329 ympyränmuotoinen yläosa ja alaosa, joka on läpileikkaukseltaan olennaisesti suoran pystysuuntaisen suorakulmaisen suun-taissärmiön muotoinen.
35. Patenttivaatimuksen 34 mukainen hakesiilokokonaisuus, tunnettu siitä, että toiseen onttoon siirtymävyöhykeosuuteen (361) kuuluu yläosa, jonka läpileikkaus on olennaisesti suoran suorakulmaisen suuntaissärmiön muotoinen ja alaosa, jonka läpileikkaus on 10 olennaisesti ympyränmuotoinen.
36. Patenttivaatimuksen 35 mukainen hakesiilokokonaisuus, tunnettu siitä, että mainittu ontto poistoelin (349) on läpileikkaukseltaan ymmpyränmuotoinen ja 15 sillä on toinen leveysmitta; ja että mainittu ontto poistoelin on kytketty suoraan mainitun toisen onton siirtymävyöhykkeen pohja-osaan.
37. Patenttivaatimuksen 21 tai 22 mukainen kokonaisuus, 20 tunnettu siitä, että mainittu ontto poistoelin on läpileikkaukseltaan olennaisesti suoran suorakulmaisen suuntaissärmiön muotoinen ja käsittää mainitun onton siirtymävyöhykkeen pohjaosan, ja että mainitut syöttöruuvit on asennettu välittömästi mainitun onton poistoelimen 25 alapuolelle.
• · • · ··· *·· • · *···* 38. Järjestely kemiallisen selluloosamassan «I ί *.· valmistamiseksi puuhakkeesta, tunnettu siitä, että siihen ·,;.ί kuuluu ϊ^ϊ : 30 olennaisesti pystysuuntainen vuokeitin, jossa on yläosa ja alaosa ja mainitun yläosan läheisyydessä syöttöauk- ·*·*· ko/ • * · ' .**·. korkeapainesyötin puuhakkeen syöttämiseksi mainit- * · · β#·> tuun vuo keittimen syöttöaukkoon; ja • e · : 35 !***: jonkin patenttivaatimuksen 7-37 mukainen ··♦ ··. hakesiilokokonaisuus, josta puuhaketta syötetään mainittuun • ·· .···. korkeapainesyöttimeen. e · ··· 119329 38
FI963000A 1994-02-01 1996-07-29 Hakesiilo, jossa on ontto siirtymävyöhyke ja siinä yksiulotteisesti suppeneva osuus ja pienemmän virtausvastuksen alue sivuilla FI119329B (fi)

Applications Claiming Priority (6)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US18954694 1994-02-01
US08/189,546 US5500083A (en) 1994-02-01 1994-02-01 Method of feeding cellulosic material to a digester using a chip bin with one dimensional convergence and side relief
US36658194 1994-12-30
US08/366,581 US5628873A (en) 1994-02-01 1994-12-30 Chip bin assembly including a hollow transition with one dimensional convergence and side relief
US9500616 1995-01-17
PCT/US1995/000616 WO1995021287A1 (en) 1994-02-01 1995-01-17 Chip bin assembly including a hollow transition with one dimensional convergence and side relief

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI963000A0 FI963000A0 (fi) 1996-07-29
FI963000A FI963000A (fi) 1996-09-30
FI119329B true FI119329B (fi) 2008-10-15

Family

ID=26885270

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI963000A FI119329B (fi) 1994-02-01 1996-07-29 Hakesiilo, jossa on ontto siirtymävyöhyke ja siinä yksiulotteisesti suppeneva osuus ja pienemmän virtausvastuksen alue sivuilla

Country Status (12)

Country Link
EP (1) EP0742854B1 (fi)
JP (1) JP2991500B2 (fi)
CN (1) CN1048778C (fi)
AU (1) AU1727995A (fi)
BR (1) BR9506682A (fi)
CA (1) CA2181892C (fi)
DE (1) DE69528252T2 (fi)
ES (1) ES2182889T3 (fi)
FI (1) FI119329B (fi)
PT (1) PT742854E (fi)
RU (1) RU2124600C1 (fi)
WO (1) WO1995021287A1 (fi)

Families Citing this family (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE522778C2 (sv) * 2001-10-24 2004-03-09 Metso Paper Inc Behållare för uppsamling och utmatning av flis
US20090020244A1 (en) * 2007-07-16 2009-01-22 Andritz Inc. Impregnation vessel with convergence side relief and method for heat injection at convergence
SE532083C2 (sv) * 2008-03-20 2009-10-20 Metso Fiber Karlstad Ab Matningssystem innefattande parallella pumpar för en kontinuerlig kokare
SE532931C2 (sv) * 2008-03-20 2010-05-11 Metso Fiber Karlstad Ab Matningssystem innefattande parallella pumpar för en kontinuerlig kokare
SE532060C2 (sv) * 2008-03-20 2009-10-13 Metso Fiber Karlstad Ab Matningssystem innefattande parallella pumpar för en kontinuerlig kokare
US8956505B2 (en) * 2009-06-11 2015-02-17 Andritz Technology And Asset Management Gmbh Compact feed system and method for comminuted cellulosic material
EP2335531A1 (en) * 2009-12-17 2011-06-22 Nestec S.A. Powder dispensing canister
US8628623B2 (en) * 2009-12-21 2014-01-14 Andritz Technology And Asset Management Gmbh Method and process for dry discharge in a pressurized pretreatment reactor
RU2474636C1 (ru) * 2011-09-06 2013-02-10 Открытое акционерное общество "Группа "Илим" Устройство для комплексной переработки щепы древесины лиственницы
WO2014142724A1 (en) * 2013-03-15 2014-09-18 Valmet Ab Bin for collecting and discharging smaller ligno-cellulosic material
SE2151392A1 (en) * 2021-11-15 2023-05-16 Valmet Oy Vessel having internal vibrator body

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE300755B (fi) * 1964-04-16 1968-05-06 Kamyr Ab
US4071399A (en) * 1976-09-01 1978-01-31 Kamyr, Inc. Apparatus and method for the displacement impregnation of cellulosic chips material
US4721231A (en) * 1980-09-08 1988-01-26 Kamyr, Inc. Chips bin blockage preventing
US4958741A (en) * 1989-06-14 1990-09-25 Jr Johanson, Inc. Modular mass-flow bin

Also Published As

Publication number Publication date
CN1048778C (zh) 2000-01-26
FI963000A (fi) 1996-09-30
BR9506682A (pt) 1997-11-18
CN1139968A (zh) 1997-01-08
ES2182889T3 (es) 2003-03-16
PT742854E (pt) 2003-01-31
CA2181892C (en) 2001-07-24
WO1995021287A1 (en) 1995-08-10
JPH09507536A (ja) 1997-07-29
RU2124600C1 (ru) 1999-01-10
EP0742854B1 (en) 2002-09-18
EP0742854A1 (en) 1996-11-20
DE69528252T2 (de) 2003-05-08
AU1727995A (en) 1995-08-21
FI963000A0 (fi) 1996-07-29
DE69528252D1 (de) 2002-10-24
JP2991500B2 (ja) 1999-12-20
CA2181892A1 (en) 1995-08-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5628873A (en) Chip bin assembly including a hollow transition with one dimensional convergence and side relief
FI119329B (fi) Hakesiilo, jossa on ontto siirtymävyöhyke ja siinä yksiulotteisesti suppeneva osuus ja pienemmän virtausvastuksen alue sivuilla
US5635025A (en) Digester system containing a single vessel serving as all of a chip bin, steaming vessel, and chip chute
US7287897B2 (en) Device and method for mixing a solid and a fluid
CN204529633U (zh) 污泥干化的控制装置
US4686779A (en) Method of and apparatus for particulate matter conditioning
CN102083517A (zh) 硫造粒装置及方法
US6199299B1 (en) Feeding of comminuted fibrous material to a pulping process
CN102803604B (zh) 用于粉碎的纤维素材料的紧凑型供料系统和方法
US20040213080A1 (en) Device and method for mixing a solid and a fluid
EP3146107A1 (en) Arrangement for feeding comminuted material using a plug screw feeder
KR19990014849A (ko) 통기식 회전 건조기
RU96117654A (ru) Способ подачи измельченного целлюлозного материала в варочный котел, бункер для щепы, включающий в себя полую переходную часть с одномерным схождением и боковой выгрузкой, сборная конструкция бункера для щепы
US4573800A (en) Blender bulk feed valve
US8409402B2 (en) Method and apparatus for filling and cleaning a pulp tower
JP2004339682A (ja) 気相式と満液式の連続蒸解缶に用いるトップセパレーターおよび蒸解缶運転モードの転換方法
FI118130B (fi) Menetelmä ja laitteisto massatornin täyttämiseksi
EP1354066B1 (de) Anlage zur herstellung von puderzucker aus kristallzucker oder invertiertem zucker
RU1800945C (ru) Установка дл подачи влажных кормов
CA1229845A (en) Apparatus and method for mixing and distributing solid particulate material
RU2090117C1 (ru) Установка для приготовления кормов
RU2070385C1 (ru) Раздатчик-смеситель кормов
FI122950B (fi) Massasäiliö ja menetelmä massan purkamiseksi massasäiliöstä
BR112019009270B1 (pt) Método e dispositivo para impregnação de biomassa
RU2179068C2 (ru) Струйная установка для измельчения сыпучего влажного материала

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 119329

Country of ref document: FI

MD Opposition filed

Opponent name: METSO FIBER KARLSTAD AB

MA Patent expired