FI116284B - Laite kevytelementtien asentamiseksi - Google Patents
Laite kevytelementtien asentamiseksi Download PDFInfo
- Publication number
- FI116284B FI116284B FI20012165A FI20012165A FI116284B FI 116284 B FI116284 B FI 116284B FI 20012165 A FI20012165 A FI 20012165A FI 20012165 A FI20012165 A FI 20012165A FI 116284 B FI116284 B FI 116284B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- lifting
- boom
- elements
- lifting device
- lightweight
- Prior art date
Links
Landscapes
- Forklifts And Lifting Vehicles (AREA)
Description
, 116284
LAITE KEVYTELEMENTTIEN ASENTAMISEKSI
Keksinnön kohteena on laite kevytelementtien asentamiseksi, johon laitteeseen kuuluu 5 - haarukkatrukin piikkeihin tai puominosturin puomiin liitetty nostolaite kevytelementtien asentamiseksi paikoilleen asennuskohtaan, joka on esimerkiksi rakennuksen seinä, katto tai vastaava, kevytelementtien välivarasto, ainakin yhdellä tartuntaelimellä varustettu nostinyksikkö kevytelementtien siirtämiseksi 10 välivarastosta asennuskohtaan, ja työasema kevytelementtiä paikoilleen asentavia asentajia varten.
Koska rakennusteollisuus on nykyisin hyvin pitkälle teollistunutta, niin rakentamisessa käytetään paljon monenlaisia elementtejä. Elementit voivat olla erilaisia vaihdellen 15 raskaista kantavista elementeistä kevyisiin seinäpintaelementteihin tai eriste-elementteihin. Raskaiden elementtien nostaminen ja siirtäminen paikoilleen vaatii yleensä sen, että elementissä on esimerkiksi nostolenkit, joista ne voidaan ripustaa nosturin koukkuun. Kevytelementtejä sen sijaan voidaan nostaa esimerkiksi tarttumalla elementin tasopintaan imukuppien avulla. Vaihtoehtoisesti kevytelementti voidaan nostaa myös tarttumalla 20 kevytelementin reunaan muodostettuun ponttiin tai muuhun vastaavaan uraan.
: .'. Rakennuksissa yleisesti käytettyjä kevytelementtejä ovat sellaiset seinäelementit, joissa . . . keskellä on eristevilla ja sen molemmin puolin ohuet metallilevyt. Elementin pinta on niin . ’ [ *: tasainen, että siihen voi hyvin tarttua imukuppinostimella. Eristevillan ja metallilevyjen . . 25 muodostamia kevytelementtejä voidaan kuitenkin nostaa myös ponttinosturilla. Se johtuu • ; siitä, että elementin pinnassa oleva metallilevy on käännetty elementin reunan yli niin, että se muodostaa pontin kevytelementin reunaan. Elementtiä nostettaessa tartuntaelin * · · · ‘ johdetaan ponttiin, johon se tarrautuu.
• · ·,; · 30 Imukuppinostimella voidaan asentaa myös muita rakennuksissa käytettäviä : ”': tasoelementtejä, kuten ikkunaelementtejä ikkunalaseja, kivipintaelementtejä ym. Edellä |;, esitetyn johdosta voidaankin sanoa, että lähes kaikkia rakennuksissa käytettäviä ‘!!; elementtejä voidaan pitää kevytelementteinä niiden nostotavasta riippumatta, ehkä umpibetonisia kantavien seinien elementtejä lukuun ottamatta.
I,· · 35 : \: Tunnetun asennusmenetelmän mukaan seiniin tai kattoon asennettavat kevytelementit nostetaan seinälle tai kattoon yksitellen. Asennustyö tehostuu kuitenkin olennaisesti silloin, kun nostimen yhteyteen on muodostettu hakijan aikaisemman keksinnön mukainen 2 116284 välivarasto. Tämä ratkaisu on esitetty kansainvälisessä julkaisussa WO 95/25210. Julkaisun mukaan elementit saadaan paikoilleen seinille, kattoon tai muuhun asennuspaikkaan tehokkaammin sen vuoksi, että nostin ottaa uuden elementin asennuspaikan läheisyydessä olevasta välivarastosta. Aikaisemmin nostimen täytyi hakea 5 jokainen elementti kauempaa maasta tai varsinaisesta varastosta.
Julkaisussa US A 3857497 on nosto-osan muodostaa taso, joka on niin lujarakenteinen, että se kestää elementtien painon. Tasolla ovat yhdessä sekä nostettavat elementit että asentajat. Lisäksi taso on niin suuri, että asentajat voivat olla elementtien molemmissa 10 päissä. Tarkoituksena on myös, että asentajat voivat tukea elementtejä niin, että ne pysyvät paikoillaan noston aikana. Taso on varustettu kaiteilla muilta sivuilta, mutta asennettava seinän puolelta se on avoin. Avoin suuri taso on välttämätön myös siksi, että elementtien asennus paikalleen tehdään suurelta osin käsityönä, vaikka käytettävissä on nostovaijerin varassa oleva nostin.
15 Tällainen ratkaisu on vaarallinen. Elementit ovat suhteellisen raskaita ja siksi asentajien ei ole turvallista olla samassa tilassa elementtien kanssa. Elementit voivat kaatua asentajien päälle ja asentajat voivat pudota, koska yksi sivu on ilman kaidetta.
20 Tämän keksinnön tarkoituksena on aikaansaada nostolaite, joka edelleen tehostaa kevytelementtien asennusta. Tunnetuissa nostolaitteissa on se ongelma, että vaikka : elementit saadaankin asennuspaikalle, niin elementtien kiinnittäminen on edelleenkin * * * · : . *. hankalaa.
, ·, : 25 Keksinnön mukaiselle laitteelle on tunnusomaista se, että laitteessa kevytelementtien ! asentamiseksi on ensimmäinen yksikkö , joka on haarukkatrukin piikkeihin tai puominosturin puomiin * ' kiinnitettävä, yhdistetty kevytelementtien välivarasto ja nostolaite, jonka avulla kevytelementit on yksitellen asennettavissa välivarastosta paikoilleen asennuskohtaan, ; i 30 - toinen yksikkö, joka on ensimmäisestä yksiköstä erillinen työasemayksikkö, johon ,,: kuuluu vaakasuuntainen puomi ja puomin vastakkaisiin päihin liitetyt erilliset ';. henkilönostokorit, jotka on varustettu joka puolelta ympäröivillä kaiteilla, ja joissa > ‘, kummassakin on yksi asentaja, !' - joka toinen yksikkö eli työasemayksikkö on liitetty ensimmäisen yksikköön .: ; 35 vaakasuuntaiseen puomiin liitettyjen piikkimäisten liitosulokkeiden avulla, . ί - ja jotka toisen yksikön henkilönostokorit sijaitsevat välimatkan päässä ensimmäisen yksikön välivarastosta, nostolaitteesta ja asennettavista kevytelementeistä, sekä 3 116284 sellaisen välimatkan päässä toisistaan, että kummassakin henkilönostokorissa olevalle asentajalle on mahdollista kiinnittää kevytelementin reuna asennuskohtaan.
Keksinnön avulla saadaan asentajien käyttöön henkilönostokorit välittömästi asennettavan 5 kevytelementin molempien päiden läheisyyteen. Keksinnön mukaisen asennuslaitteen avulla saadaan elementin asennusta tehostetuksi olennaisesti. Onhan laitteella mahdollista siirtää yhtä tai useampaa asentajaa koko ajan tarvittavaan asennuskohtaan tai asennuskohtiin. Keksinnön erinomaisena etuna on myös se, että kevytelementin nostolaitteen lisäksi ei tarvita mitään erillisiä henkilönostimia. Useinhan työmaaolosuhteet 10 ovat niin ahtaat, että sinne ei mahdukaan useita erillisiä nostimia.
Keksintöä selostetaan seuraavassa esimerkkien avulla viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa 15 Kuvio 1 esittää nostolaitetta päältäpäin nähtynä.
Kuvio 2 esittää nostolaitteen neljättä sovellutusmuotoa sivultapäin nähtynä.
Kuvio 3 esittää kuvion 2 nostolaitetta haarukkatrukkiin liitettynä.
Kuvio 4 esittää asentajan työasemayksikköä vinosti sivultapäin nähtynä.
Kuvio 5 vastaa kuviota 4 ja esittää työasemayksikköä toisessa asennossa.
20 Kuvio 6 esittää nosturin puomiin liitettyä nostolaitetta sivultapäin nähtynä.
Kuvio 7 esittää sivultapäin nähtynä nostolaitteen erästä sovellutusmuotoa. f Kuvio 8 esittää nosturin puomiin liitettyä nostolaitetta, joka on maassa.
. . ·. Kuvio 9 esittää nosturin puomiin liitettyä nostolaitetta nostettuna asennuskorkeuteen , 2!: sivultapäin nähtynä.
. . 25 Kuvio 10 esittää työasemaa ja siihen liitettyä työkoneen syöttölaitetta sivultapäin * ; nähtynä.
[ ‘ Kuvio 11 vastaa kuviota 22 ja esittää syöttölaitetta toisessa asennossa.
' · · · ‘ Kuvio 12 esittää päältäpäin nähtynä nostolaitetta ja kevytelementin asentamista paikoilleen.
:.: : 30 Kuvio 13 vastaa kuviota 12 ja esittää kevytelementin asentamisen seuraavaa vaihetta.
;. Kuviossa 1 on esitetty nostolaite 20 tilanteessa, jossa nostinyksikkö 22 on imukuppien 23 !!! > avulla tarttumassa nostolaitteen 20 välivarastossa olevaan, päällimmäiseen kevytelementtiin 21. Asentajan työasemana toimivat henkilönostokorit 26a ja 26b •. - j 35 sijaitsevat nostolaitteen sivuilla niin, että niissä olevat asennustyöntekijät voivat helposti , ‘ · i kiinnittää seinälle asennetun kevytelementin 21c. Kuviosta nähdään, että seinärakenteen pystypilarit 28a ja 28b sijaitsevat nostokorien 26a ja 26b läheisyydessä, jolloin 4 116284 kevytelementin 21c molemmat päät on helposti kiinnitettävissä pystypilareihin 28a ja 28b esimerkiksi ruuveilla.
Kuviossa 2 on esitetty nostolaite 20, jossa on pyörät maassa liikkumista varten. Laitteen 5 hydraulijärjestelmää käyttää sähkömoottori, joka saa virtaa kaapelin 39 kautta. Asentajaa 35 varten oleva työasema on tässä sovellutusmuodossa hydraulisylinterin 40 varaan sijoitettu henkilönostokori 26, jota voidaan nostaa halutulle korkeudelle hydraulisylinterin avulla.
1 o Kuviossa 3 on esitetty kuviossa 2 esitetyn kaltainen nostolaite 20, joka on kuitenkin tässä sovellutusmuodossa sijoitettu haarukkatrukin 38 haarukkaan. Nostolaite 20 on näin ollen haarukkatrukin 38 avulla nostettavissa halutulle korkeudelle. Hydraulisylinterin 40 varassa oleva henkilönostokori 26 on myös varustettu portailla 30.
15 Kuviossa 4 on esitetty sovellutusmuoto, jossa työasemien henkilönostokorit 26a ja 26b on liitetty samaan puomiin 25, jolloin ne muodostavat erillisen työasemayksikön 41. Tämä yksikkö voidaan liittää esimerkiksi tunnettuihin nostolaitteisiin lisälaitteeksi. Tässä sovellutusmuodossa nostokorien 26 liikkuvuus ei ole yhtä monipuolinen, mutta se on kuitenkin edullinen silloin kun tarvitaan yksinkertaista lisälaiteratkaisua. Kuvion 4 20 työasemanostokoriyksikkö 41 on edullisesti liitettävissä liitosulokkeiden 61 avulla esimerkiksi kuvioiden 2 ja 3 tai 8 ja 9 esittämiin nostolaitteisiin 20. Työasemayksikön 41 : . ·. liittäminen nostolaitteeseen 20 tapahtuu liitosulokkeiden 61 avulla vaikka haarukkatrukin piikeissä olevaan nostolaitteeseen. Yhtä hyvin tämä lisälaite on kuitenkin asennettavissa kuitenkin myös nosturin koukussa olevaan nostolaitteeseen. Yksinkertaisimmillaan ’ 25 työasemayksikön 41 työasemat 26 ovat käsin liikuteltavissa sisäkkäisten • ': teleskooppiputkien 63 avulla. Niiden tilalla voi kuitenkin olla esimerkiksi hydraulisylinterit.
:Kuviossa 5 on esitetty kuvion 4 työasemayksikkö 41 toisessa asennossa, jossa teleskooppiputket 63 on käännetty nivelien 62 ympäri vaakasuuntaisiksi. Työasemien 26 . : ’: 30 etäisyyttä toisistaan voidaan tällöin säätää teleskooppiputkien 62 avulla.
Kuviossa 6 on esitetty nostolaite 20, joka on ripustettu esimerkiksi nosturin puomiin ;;; kiinnitysyksikön 32 avulla. Tämä kiinnitysyksikkö 32 on asennuksen aikana lukittu kiinteäksi •; · ’ niin, että nostolaite 20 ei pääse liikkumaan nosturin puomin yläpään suhteen. Näin Γ: 35 varmistetaan nostolaitteen 20 pysyminen tukevasti paikoillaan silloin, kun kevytelementtiä ;‘21c kiinnitetään rakennuksen rungon pystypilariin 28. Kiinnitysyksikkö 32 voidaan kuitenkin vapauttaa niin, että nostolaite 20 pääsee kääntymään nivelen 42 välityksellä. Tällöin nostolaitteen 20 voidaan sallia kallistua esimerkiksi silloin, kun nosturin puomi tekee laajan 5 116284 liikkeen nostaessaan nostolaitteen 20 maasta ylös asennuskorkeuteen. Asennustilannetta varten nivel 42 kuitenkin lukitaan jälleen liikkumattomaksi.
Kuviossa 7 on esitetty kaavallisesti nostolaite 20, jonka työaseman nostokori 26 on 5 varustettu katoksella 43 tai turvakaarella, joka suojaa asentajaa 35 yläpuolelta mahdollisesti putoavilta esineiltä.
Kuviossa 8 on esitetty nostolaite 20, joka on asennettu nosturin 44 puomiin 33. Puomin 33 ja nostolaitteen 20 välissä on kiinnitysyksikkö 32, joka asennusvaiheessa on lukittu 10 liikkumattomaksi. Nostolaitteeseen 20 kuuluvat työasemat eli henkilönostokorit 26a ja 26b on varustettu kehikoilla 45, jotka ovat esimerkiksi läpinäkyvällä materiaalilla katettuja koppeja. Nämä kehikot 45 suojaavat tällöin asentajia 35 sekä sateelta että mahdollisesti putoavilta esineiltä. Luonnollisesti kehikot 45 ovat avoimia siltä sivulta, jossa asennustyö tapahtuu. Tässä sovellutusmuodossa työasemat 26a ja 26b eivät ole nostettavissa 15 nostolaitteen 20 suhteen. Työasemien henkilönostokorit 26a ja 26b voivat olla varustettuja myös lämmityslaitteella ja lisäksi niissä voi olla lämmin tarvikelaatikko esimerkiksi asennettavia tiivisteitä varten.
Kuviossa 9 on kuvion 8 mukainen nostolaite 20 sijoitettuna nosturin 44 puomiin 33.
20 Nostolaitteen 20 liittäminen on kuvion esittämässä sovellutusmuodossa toteutettu lukittavalla kiinnitysyksiköllä 32 nosturin puomin 33 kiinteään jatko-osaan 46. Kun . . kiinnitysyksikkö 32 on lukittuna, niin nostolaite 20 on ikään kuin puomin 33 jatko-osan 46 " ’ kiinteä osa. Tällöin asennustyö on mahdollista tehdä nostolaitteen 20 ollessa vakaasti ’··’' paikoillaan.
* ' 25 :. * ·: Kuviossa 10 on esitetty keksinnönmukaiseen nostolaitteeseen kuuluvaan työaseman : ’': henkilönostokoriin 26 liitetty työkoneen syöttölaite 47. Kuvion esittämässä : sovellutusmuodossa syöttölaitteen 47 muodostaa sylinteri 48, jonka mäntä 49 on liikutettavissa esimerkiksi jalkapolkimen 50 avulla. Rakenne voi olla toteutettu 30 mekaanisesti, pneumaattisesti tai hydraulisesti. Kuviossa 22 on viitenumerolla 51 merkitty ·. jalkapolkimen 50 ja sylinterin 48 välistä letkua. Olennaista on, että asentajan 35 ei tarvitse kannatella työkonetta, joka kuviossa 22 on porakone 52. Yhtä hyvin työkone 52 voi • · kuitenkin olla myös esimerkiksi ruuvinväännin. Kuviossa asentaja 35 voi siirtää · - ‘ epäkeskovarren 53 kannattamaa porakonetta 52 haluttuun kohtaan ja sen jälkeen painaa ': 35 jalkapoljinta 50, jolloin männän 49 syöttöliike aikaansaa myös porakoneen 52 . : syöttöliikkeen.
6 116284
Kuviossa 11 on esitetty kuvion 2 työaseman nostokonin 26 liitetty työkoneen syöttölaite 47 vaaka-asennossa. Syöttölaitteen 47 sylinteri 48 on kiinnitetty nostokoriin 26 nivelen 54 avulla, jolloin sylinteri 48 on käännettävissä kuvion 22 esittämästä pystyasennosta kuvion 23 vaaka-asentoon. Kun sylinteri 48 on vaaka-asennossa, niin jalkapolkimella 50 5 aikaansaadaan männän 49 ja samalla myös porakoneen 52 vaakasuuntainen syöttöliike. Epäkeskovarren 53 avulla porakone 52 voidaan siirtää haluttuun kohtaan ennen varsinaista poraussyöttöä. On selvää, että asentajan 35 työ nopeutuu ja kevenee olennaisesti, kun hänen ei tarvitse kannatella painavaa porakonetta 52 tai ruuvinväännintä käsissään.
10
Kuviossa 12 on esitetty nostolaite 20 ja asennustilanne, jossa on suoritettu kevytelementin 21c asennuksen ensimmäinen vaihe. Nostinyksikön 22 puomin 57 avulla imukuppien 23 kannattelema, pystysuuntainen kevytelementti 21c on asetettu rakennuksen seinän pystypilareita 28a ja 28b vasten. Nostinyksikköön 22 kuuluu myös nivel 59, jonka avulla 15 kevytelementti 21c on saatettavissa seinätason suuntaiseksi. Lisäksi nostinyksikköön 22 kuuluu kevytelementin 21c pituussuunnassa liikkuva luisti 60, jonka avulla elementti saadaan paikoilleen asennuskohtaan tässä suunnassa.
Kuviosta 12 nähdään, että edellisen kiinnitetyn kevytelementin 21b ja nyt asennettavan 20 kevytelementin 21c välissä on rako 55. Se johtuu siitä, että kevytelementtien 21 b ja 21c pontit 56a ja 56b edellyttävät lopullisen asennusliikkeen tapahtuvaksi elementtien tason : , ·, suunnassa, kuten on esitetty kuviossa 25. Vasta tämän jälkeen kevytelementtien 21 b ja • · · "'. ’ 21c pontit 56a ja 56b sijaitsevat tiiviisti toisiaan vasten ja lukitsevat näin elementtien 21 b ja ‘:, 21c välisen liitoksen paikoilleen.
25 * ': Kuviossa 13 on esitetty kevytelementin 21c kiinnittäminen sen jälkeen kun kevytelementin • 21c asennuksen toinen vaihe eli kevytelementin tason suuntainen, sivusuunnassa / tapahtuva asennusliike on suoritettu. Sivusuuntainen liike aikaansaadaan puomin 57 ja nostolaitteen 20 rungon välissä olevan luistin 58 avulla. Luisti 58 liikuttaa puomia 57 aina :'; 30 vaakasuunnassa, mutta puomin vastakkaisessa päässä oleva luisti 60 liikuttaa ’: kevytelementtiä aina sen pituussuunnassa. Kuten edellisestä kuviosta 12 on esitetty, pystysuunnassa olevan kevytelementin 21c tämä säätöliike on myös pystysuunnassa.
' » t * » ; · ’ Kun kuviossa 13 kevytelementti 21c on siirretty sivusuunnassa paikoilleen nostinpuomin 57 ’; 35 ja sen luistin 58 avulla, niin ponttien 56a ja 56b välinen liitos on tiivis. Tämän jälkeen , j työaseman henkilönostokorissa 26a oleva asentaja 35a poraa porakoneella 52 reiän kevytelementin 21c päähän, jonka jälkeen asentaja kiertää reikään ruuvin, joka lukitsee kevytelementin 21c pään rakennuksen seinän pystypilariin 28a. Vastaavasti toisessa 7 116284 henkilönostokorissa 26b oleva asentaja kiinnittää kevytelementin 21c vastakkaisen pään pystypilariin 28b. Tämän jälkeen nostolaite 20 ottaa välivarastostaan seuraavan kevytelementin ja siirtyy paikkaan, johon se on tarkoitettu asennettavaksi. Luonnollisesti voidaan myös käyttää myös itseporautuvia ruuveja, jolloin asennuksessa tarvitaan vain 5 ruuvinväännintä. Tällöin myös porakonetta voidaan käyttää ruuvinvääntimenä.
Alan ammattimiehelle on selvää, että keksinnön erilaiset sovellutusmuodot voivat vaihdella jäljempänä esitettävien patenttivaatimusten puitteissa.
* · » « · » « · · 1 t » » ·
Claims (7)
1. Laite kevytelementtien asentamiseksi, johon laitteeseen kuuluu haarukkatrukin (38) piikkeihin tai puominosturin (44) puomiin (33) liitetty nostolaite (20) 5 kevytelementtien (21) asentamiseksi paikoilleen asennuskohtaan, joka on esimerkiksi rakennuksen seinä, katto tai vastaava, kevytelementtien välivarasto, ainakin yhdellä tartuntaelimellä (23) varustettu nostinyksikkö (22) kevytelementtien siirtämiseksi välivarastosta asennuskohtaan, 10. ja työasema (26) kevytelementtiä paikoilleen asentavia asentajia (35a, 35b) varten, tunnettu siitä, että laitteessa kevytelementtien (21) asentamiseksi on ensimmäinen yksikkö, joka on haarukkatrukin (38) piikkeihin tai puominosturin (44) puomiin (33) kiinnitettävä, yhdistetty kevytelementtien (21) välivarastoja nostolaite (20), jonka avulla kevytelementit on yksitellen asennettavissa välivarastosta paikoilleen 15 asennuskohtaan, toinen yksikkö, joka on ensimmäisestä yksiköstä erillinen työasemayksikkö (41), johon kuuluu vaakasuuntainen puomi (25) ja puomin vastakkaisiin päihin liitetyt erilliset henkilönostokorit (26a ja 26b), jotka on varustettu joka puolelta ympäröivillä kaiteilla, ja joissa kummassakin on yksi asentaja (35a ja 35b), 20. joka toinen yksikkö eli työasemayksikkö (41) on liitetty ensimmäisen yksikköön vaakasuuntaiseen puomiin (25) liitettyjen piikkimäisten liitosulokkeiden (61) avulla, - ja jotka toisen yksikön henkilönostokorit (26a ja 26b) sijaitsevat välimatkan päässä , . *, ensimmäisen yksikön välivarastosta, nostolaitteesta (20) ja asennettavista ,' j'. kevytelementeistä (21), sekä sellaisen välimatkan päässä toisistaan, että • · . , 25 kummassakin henkilönostokorissa olevalle asentajalle (35a ja 35b) on mahdollista ‘ ; kiinnittää kevytelementin (21) reuna asennuskohtaan (28). ' s
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että työasemayksikön (41) työasemat (26a ja 26b) on liitetty puomiin (25) teleskooppiputkien (63) ja/tai nivelien (62) • * 30 välityksellä niin, että työasemat ovat liikutettavissa pystysuunnassa ja/tai vaakasuunnassa.
» ’:, 3. Patenttivaatimusten 1 tai 2 mukainen laite, tunnettu siitä, että työaseman (26a, 26b) yläosassa on katos (43) tai vastaava turvakaari asentajan suojaamiseksi » yläpuolelta putoavilta esineiltä. I 35
: 4. Patenttivaatimusten 1,2 tai 3 mukainen laite, tunnettu siitä, että nostolaitteen (20) työasema (26a, 26b) on henkilönostokori, jonka yksi tai useampi sivu on varustettu läpinäkyvällä tai läpinäkymättömällä suojaseinällä. 9 116284
5. Patenttivaatimusten 1 tai 2 mukainen laite, tunnettu siitä, että työasema (26a, 26b) on varustettu yhdellä tai useammalla suojaseinällä ja työasemassa on lämmityslaite.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen laite, tunnettu siitä, että työasemaan (26a, 26b) on liitetty työkalun (52), kuten porakoneen tai ruuvinvääntimen kannatin- ja syöttölaite (47), jonka syöttöliike on vaakasuuntainen ja/tai pystysuuntainen.
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen laite, tunnettu siitä että, nostolaitteen 10 (20) nostinyksikkö (22) on varustettu ainakin yhdellä toimilaitteella (57, 59, 60), joka siirtää asennettavan kevytelementin (21c) asennuskohtaan siten, että pontilla varustetun elementin pää on asentajan (35) työaseman (26) läheisyydessä ja toimilaitteella (57, 58), joka siirtää työaseman läheisyydessä olevan kevytelementin pontin (56b) sivusuunnassa kiinni viereisen ja paikoilleen asennetun kevytelementin (21b) ponttiin (56a). 15 10 1 1 6284
Priority Applications (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI20012165A FI116284B (fi) | 2001-11-08 | 2001-11-08 | Laite kevytelementtien asentamiseksi |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI20012165 | 2001-11-08 | ||
FI20012165A FI116284B (fi) | 2001-11-08 | 2001-11-08 | Laite kevytelementtien asentamiseksi |
Publications (2)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI20012165A FI20012165A (fi) | 2001-11-08 |
FI116284B true FI116284B (fi) | 2005-10-31 |
Family
ID=8562212
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI20012165A FI116284B (fi) | 2001-11-08 | 2001-11-08 | Laite kevytelementtien asentamiseksi |
Country Status (1)
Country | Link |
---|---|
FI (1) | FI116284B (fi) |
-
2001
- 2001-11-08 FI FI20012165A patent/FI116284B/fi not_active IP Right Cessation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI20012165A (fi) | 2001-11-08 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
CA2848005C (en) | Hoisting platform system | |
EP2894269B1 (en) | System for mounting facade elements | |
FI108636B (fi) | Laite kevytelementtien asentamiseksi | |
CN101124379A (zh) | 建造设备的夹钳 | |
KR20090046788A (ko) | 높이 조절식 콘크리트 분배 마스트로 콘크리트를 이송하기 위한 장치 | |
US11680411B2 (en) | System and method of assembling and installing commercial roofing | |
US7021606B2 (en) | Vertical panel lift | |
TW552236B (en) | Light weight work platform with crane | |
FI116284B (fi) | Laite kevytelementtien asentamiseksi | |
US20160332852A1 (en) | Arrangement and a method for transporting material in an elevator shaft | |
JPH0754491A (ja) | 建物の外装カーテンウォール組立装置 | |
WO2007066667A1 (ja) | エレベータの重量物仮置装置および重量物の据付方法 | |
RU2335452C2 (ru) | Кран для подъема грузов в оконный проем, на лоджии и балконы строящихся и ремонтируемых зданий | |
JP6012020B2 (ja) | 天井クレーンの設置方法 | |
WO2005007551A1 (ja) | エレベータの作業足場装置 | |
EP1675798B1 (en) | Method for mounting an elevator and its guide rails | |
CN103016843A (zh) | 一种管道安装机及其施工方法 | |
JP2001354374A (ja) | エレベータの昇降路内揚重装置 | |
CN114704070A (zh) | 一种超高临空吊顶结构的施工设备及该设备的安装工艺 | |
JPH0734069Y2 (ja) | エレベータにおけるかご又はつり合おもりの吊り装置 | |
KR100919666B1 (ko) | 발코니 확장형 윌타이 브라켓 | |
EP2911971B1 (en) | Hoisting platform system | |
CN216787879U (zh) | 层间复杂异型铝单板幕墙施工结构 | |
CN118434668A (zh) | 用于安装隔热金属板的系统和方法 | |
KR960008642Y1 (ko) | 방열판넬 설치장치 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
FG | Patent granted |
Ref document number: 116284 Country of ref document: FI |
|
MA | Patent expired |