FI114740B - Kuvantavan mittauslaitteen varjostinlevy - Google Patents
Kuvantavan mittauslaitteen varjostinlevy Download PDFInfo
- Publication number
- FI114740B FI114740B FI20010881A FI20010881A FI114740B FI 114740 B FI114740 B FI 114740B FI 20010881 A FI20010881 A FI 20010881A FI 20010881 A FI20010881 A FI 20010881A FI 114740 B FI114740 B FI 114740B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- plate
- light
- gray
- glass
- plastic
- Prior art date
Links
Classifications
-
- G—PHYSICS
- G02—OPTICS
- G02B—OPTICAL ELEMENTS, SYSTEMS OR APPARATUS
- G02B5/00—Optical elements other than lenses
- G02B5/20—Filters
- G02B5/22—Absorbing filters
- G02B5/226—Glass filters
Landscapes
- Physics & Mathematics (AREA)
- General Physics & Mathematics (AREA)
- Optics & Photonics (AREA)
- Investigating, Analyzing Materials By Fluorescence Or Luminescence (AREA)
- Investigating Or Analysing Materials By Optical Means (AREA)
- Investigating Or Analysing Materials By The Use Of Chemical Reactions (AREA)
- Secondary Cells (AREA)
- Polymerisation Methods In General (AREA)
- Conversion Of X-Rays Into Visible Images (AREA)
- Testing Of Optical Devices Or Fibers (AREA)
- Photoreceptors In Electrophotography (AREA)
- Length Measuring Devices By Optical Means (AREA)
- Shielding Devices Or Components To Electric Or Magnetic Fields (AREA)
- Camera Bodies And Camera Details Or Accessories (AREA)
- Optical Elements Other Than Lenses (AREA)
Description
114740
KUVANTAVAN MITTAUSLAITTEEN VARJOSTINLEVY KEKSINNÖN KOHDE
Keksinnön kohteena on kuvantavan mittauslaiteen varjostinlevy, joka on pääasiallisesti 5 tarkoitettu käytettäväksi biokemian ja lääketieteen aloihin liittyvien näytteiden absorptiomittauksissa, johon varjostinlevyyn kuuluu ainakin yksi fluoresoiva tai valoa sirottava kerros, ainakin yksi runkokerros, kuten runkolevy, joka edullisimmin on lasilevy tai muovilevy, jonka pinnalla fluoresoiva tai valoa sirottava kerros on.
10
Absorptiomittausmenetelmässä näytettä valaistaan näkyvällä valolla tai UV-valolla, jolloin osa valosta absorboituu näytteeseen ja osa valosta menee näytteen läpi. Näytteen läpäissyt valo johdetaan valolähteestä katsottuna näytteen vastakkaisella puolella olevalle varjostimelle, jolle muodostuu näytteen läpäisseen valokentän kuva. Näkyvää valoa 15 käytettäessä varjostinlevy on tavallisesti sirottavaa materiaalia tai se on lasilevy, jonka pinnalla on sirottavaa materiaalia oleva pinnoite. Varjostimelle näin syntynyttä kuvaa tutkitaan kuvantavalla mittauslaitteella.
Silloin kun näytteen valaisemiseen käytetään UV-valoa, niin näytteessä tapahtuu UV-valon 20 absorptio, jossa näytteen läpi pääsevä UV-valo on kääntäen verrannollinen näytteen eri kohdissa tapahtuvaan absorptioon. Ennen kuin UV-valon absorptiota voidaan tutkia .: kuvantavalla mittauslaitteella on UV-valo on ensin muutettava näkyväksi valoksi. Näytteen . , läpäissyt UV-valo saadaan näkyviin käyttämällä varjostinlevynä valon aallonpituuden ; ; muunninlevyä eli konvertterilevyä, joka muuttaa siihen osuvan UV-valon näkyväksi valoksi.
25 Konvertterilevyssä UV-valon muuttaminen näkyväksi valoksi tapahtuu fluoresenssin avulla.
' · < ' Tällöin konvertterilevy on fluoresoiva tai siinä on fluoresoiva pinta, josta näkyvä valo voi sirota edelleen. Syntyneen fluoresenssivalon intensiteetti on suoraan verrannollinen : näytteen läpi päässeen UV-valon intensiteettiin. Konvertterilevylle tulevan UV-valon aallonpituus on yleensä alle 400 nm, joka konvertterilevyssä muuttuu fluoresenssin avulla 30 näkyväksi valoksi, jonka aallonpituus on esimerkiksi 400 - 800 nm.
: TEKNIIKAN TASO
Tunnetut näkyvän valon sirontalevyt tai UV-valolle käytettävät konvertterilevyt on • ’ tavallisesti valmistettu siten, että levyn rungon muodostaa lasilevy, jonka pintaan on lisätty 35 sirottava tai fluoresoiva pinnoite. Kuvantavassa mittauslaitteessa pinnoite sijoitetaan ,,lasilevyn sille puolelle, jolla näyte on. Kun näytteen läpäissyt näkyvä valo osuu sirontalevyn , ·; ·. sirottavalle pinnalle, niin tähän pisteeseen muodostuu valonsäteen kuva. Vastaavasti 114740 2 näytteen läpäissyt UV-valo muuttuu konvertterilevyn fluoresoivalle pinnalle osuessaan näkyväksi valoksi, jolloin tähän pisteeseen muodostuu valonsäteen kuva. Sen jälkeen sirontalevyn tai konvertterilevyn pinnalle muodostunut kuva kuvataan kuvantavalla mittauslaitteella.
5
Tunnettujen sirontalevyjen ja konvertterilevyjen ongelmana on kuitenkin kuvantavalle mittauslaitteelle näkyvän kuvapisteen epäterävyys. Se johtuu siitä, että sironnut valo tai fluoresenssivalo ei etene pelkästään kuvantavaa mittauslaitetta kohti, vaan se heijastuu tai siroaa tästä pisteestä myös sivuille kaikkiin avaruuskulman suuntiin lasilevyn sisällä.
10 Tällöin ainakin osa vinosti sivuille päin suuntautuneista valonsäteistä heijastuu lasilevyn vastakkaisesta pinnasta takaisin sirottavaan tai fluoresoivaan pinnoitteeseen, josta se edelleen heijastuu takaisin tai siroaa kaikkiin avaruuskulman suuntiin. Heijastuminen tai sironta toistuvat yhä uudestaan muodostaen alkuperäisen valopisteen ympärille lukuisia haamukuvia, jotka tekevät alkuperäisen valopisteen kuvasta epäterävän.
15
KEKSINNÖN TARKOITUS
Tämän keksinnön tarkoituksena on aikaansaada uusi varjostinlevy, jolla ei ole edellä esitettyjä epäkohtia.
20 KEKSINNÖN TUNNUSMERKIT
Keksinnön mukaiselle varjostinlevylle on tunnusomaista se, .,,,: - että varjostinlevyn runkolevy on valoa absorboivaa materiaalia, jonka j * valonläpäisykerroin on niin pieni, että fluoresoivasta tai valoa sirottavasta kerroksesta * » » ; ; lähtevistä valonsäteistä vain pääasiallisesti kohtisuoraan runkolevyn läpi 25 suuntautuneet valonsäteet läpäisevät runkokerroksen, ' ‘ - että runkolevy on edullisimmin tummennettua lasia tai muovia, kuten harmaalasia tai " ’' harmaamuovia, jonka valonläpäisykerroin on alle 10%.
Keksinnön mukaan tummennetun lasilevyn tai muun vastaavan levyn vaimennusaste on 30 järjestetty sellaiseksi, että sirottavaan tai fluoresoivaan pintaan osuvasta valonsäteestä vain lyhyintä tietä kuvantavalle mittauslaitteelle eli kohtisuoraan lasilevyn pintaa vastaan , : menevät valonsäteet pääsevät läpi riittävän voimakkaina. Sen sijaan lasilevyn sisällä sivuille päin heijastuvat tai siroavat valonsäteet vaimenevat tehokkaasti, koska ne lasin vastakkaisesta pinnasta takaisin heijastuessaan joutuvat kulkemaan moninkertaisen 35 matkan lasin sisällä. Vaimeneminen on sitä tehokkaampaa mitä enemmän heijastuva tai ,' siroava valonsäde poikkeaa lasilevyn pintaa vastaan kohtisuorasta suunnasta. Näin ollen 114740 3 keksinnön mukaista varjostinlevyä käytettäessä ei muodostu valopisteen tarkkuutta huonontavia haamukuvia.
KEKSINNÖN SOVELLUTUSMUODOT
5 Keksinnön mukaisen sirontalevyn eräälle edulliselle sovellutusmuodolle on tunnusomaista se, että varjostinlevyyn kuuluu valoa absorboivaa materiaalia, kuten harmaalasia tai harmaamuovia oleva runkolevy, jonka valonläpäisykerroin on alle 10 %, ja pintakerros, joka on sekä fluoresoivaa että valoa sirottavaa materiaalia, joka sopii 10 absorptiomittauksiin valon aallonpituudella 250 - 800 nm.
Keksinnön mukaisen sirontalevyn eräälle toiselle edulliselle sovellutusmuodolle on tunnusomaista se, että varjostinlevyn runkolevy 11 on harmaalasia tai harmaamuovia, jonka valonläpäisykerroin on alle 10 %, ja pintakerros on fluoresoivaa materiaalia, joka 15 sopii absorptiomittauksiin UV-valon aallonpituudella 250 - 400 nm.
Keksinnön mukaisen sirontalevyn eräälle kolmannelle edulliselle sovellutusmuodolle on tunnusomaista se, että varjostinlevyn runkolevy on harmaalasia tai harmaamuovia, jonka valonläpäisykerroin on alle 10 %, ja pintakerros on sirottavaa materiaalia, joka sopii 20 absorptiomittauksiin näkyvän valon aallonpituudella 400 - 800 nm.
Keksinnön mukaisen sirontalevyn eräälle neljännelle edulliselle sovellutusmuodolle on tunnusomaista se, ! I - että varjostinlevyn runkolevy on harmaalasia tai harmaamuovia, jonka 25 valonläpäisykerroin on alle 10%, ' 1 1 · ’ - että runkolevyssä on kaksikerroksinen pintakerros, johon kuuluu fluoresoivaa materiaalia oleva kerros absorptiomittauksiin UV-valon aallonpituudella 250 - 400 nm ja valoa sirottavaa materiaalia oleva kerros absorptiomittauksiin näkyvän valon aallonpituudella 400 - 800 nm.
30
Keksinnön mukaisen sirontalevyn eräälle viidennelle edulliselle sovellutusmuodolle on ; ’ ·. ’ tunnusomaista se, . · · - että varjostinlevyn runkolevy on harmaalasia tai harmaamuovia, jonka ' · ’ · valonläpäisykerroin on alle 10 %, ’. ’ 35 - että runkolevyn toisella puolella on pintakerros, joka on fluoresoivaa ja/tai valoa :. sirottavaa materiaalia,
r I
,1 . 1 ja että runkolevyn vastakkaisella puolella on valonheijastuksen estokalvo.
114740 4
Keksinnön mukaisen sirontalevyn eräälle kuudennelle edulliselle sovellutusmuodolle on tunnusomaista se, että varjostinlevyn runkolevy on tummennettua lasia tai muovia, kuten harmaalasia tai harmaamuovia, jonka valonläpäisykerroin on edullisimmin alle 1 %.
5
SOVELLUTUSESIMERKIT
Keksintöä selostetaan seuraavassa esimerkkien avulla viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa
10 KUVIOLUETTELO
Kuvio 1 esittää absorptiomittauksessa käytettävän varjostinlevyn poikkileikkausta.
Kuvio 2 vastaa kuviota 1 ja esittää varjostinlevyn toista sovellutusmuotoa.
Kuvio 3 vastaa kuviota 1 ja esittää varjostinlevyn kolmatta sovellutusmuotoa.
15 KUVIOIDEN SELOSTUS
Kuviossa 1 on esitetty poikkileikkauksena keksinnön mukainen, absorptiomittauksessa käytettävä varjostinlevy 10, jonka rungon muodostaa absorboivaa materiaalia, kuten tummennettua tai värillistä lasia tai muovia oleva levy 11, jonka pinnalla on pintakerros 12. Keksinnön mukaan levy 11 on edullisimmin harmaalasia, joka absorboi tehokkaasti sen 20 läpi etenevää valoa. Pintakerros 12 on sirottavaa materiaalia näkyvää valoa varten tai fluoresoivaa materiaalia UV-valoa varten. Fluoresoiva pintakerros voi olla samalla myös ,, sirottava. Pintakerroksen ominaisuuksien valinnalla voidaan myös samaa keksinnön , . mukaista varjosti n levyä käyttää sekä näkyvän valon että UV-valon absorptiomittauksiin.
t « ’; ’; 25 Kuviossa 1 esitetyssä esimerkkitilanteessa varjostinlevyn 10 pinnalla olevaan pintakerrokseen 12 on pisteeseen St kohdistunut näytteen läpäissyt valonsäde R. Jos pisteeseen S! kohdistunut valo on ollut näkyvää valoa, niin sirottavasta pintakerroksesta : , 12 siroaa pisteestä S·) näkyvää valoa eri suuntiin levyn 11 sisällä. Vastaavasti jos pisteeseen βϊ kohdistunut valo on ollut UV-valoa, niin tällöin fluoresoivasta 30 pintakerroksesta 12 siroaa pisteestä Si fluoresenssivaloa eri suuntiin levyn 11 sisällä. Kuviossa 1 näitä levyn 11 sisällä eteneviä valonsäteitä on merkitty kaaviollisesti eri suuntaisilla nuolilla.
* · Jos kuvion 1 esimerkkitapauksessa levy 11 olisi tunnettujen varjostinlevyjen mukaisesti .' 35 kirkasta lasia, niin pisteestä S! eri suuntiin siroavat valonsäteet etenisivät kirkkaan lasilevyn 11 sisällä esteettömästi joka suuntaan. Kuviossa 1 on esitetty esimerkki eräästä
f I
: · valonsäteestä, joka etenee pisteestä kirkkaan lasilevyn 11 sisällä vinosti sen 1 t i 114740 5 vastakkaiseen pintaan 13 kohtaan Pi Tällöin valonsäteestä osa etenee ulos lasilevystä 11 ja osa heijastuu takaisin kohti sirottavaa pintaa 12. Kuviossa 1 tämä valonsäde osuu sirottavaan pintaan 12 kohdassa S2, jossa valonsäde siroaa jälleen ja osa heijastuu kohtaan P2. Tässä toistuu jälleen kohdan Pi tilanne eli valonsäteestä osa R2 etenee ulos 5 lasilevystä 11 ja osa heijastuu takaisin kohti sirottavaa pintaa 12 kohtaan S3. Näin jokainen valonsäteen R ylimääräinen heijastus lisää lasilevystä 11 ulos tulevien valonsäteiden R·,, R2 jne. lukumäärää.
Kuviosta 1 nähdään selvästi, että silloin kun lasilevy 11 on kirkas ja heijastukset lasilevyn 10 sisällä pääsevät esteettömästi etenemään vinosti sivuille päin, niin myös lasilevystä 11 tulee ulos varsinaisen valonsäteen R lisäksi suuri määrä ylimääräisiä valonsäteitä Ri, R2 jne., jotka näkyvät lukuisina haamukuvina. On selvää, että haamukuvat tekevät kuvantavalla mittauslaitteella näkyvän valonsäteen R kuvan olennaisesti epäselvemmäksi.
15 Sen sijaan jos kuviossa 1 levy 11 on keksinnön mukaisesti tehokkaasti valoa absorboivaa materiaalia, kuten harmaata tai värillistä lasia tai muovia, niin vain lyhintä tietä kohtisuoraan levyn 11 läpi menevä valonsäde R tulee ulos levystä. Kaikki muut valonsäteet eli sivuille päin suuntautuneet heijastukset ja eri suuntiin siroavat valonsäteet vaimenevat harmaalasilevyn 11 sisällä tehokkaasti. Mahdollisten jäljelle jäävien heikkojen heijastusten 20 poistamiseksi levyn 11 sirottavan pinnan 12 vastakkaisella pinnalla on vielä heijastuksenestokalvo 13. On selvää, että tällöin ei synny haamukuvia ja valonsäde R näkyy kuvantavalla mittauslaitteella selvänä ja terävänä.
Kuviossa 2 on esitetty varjostinlevy 10, jossa sirottava pintakerros 12 on toisella puollella 25 kuin kuviossa 1 ja harmaalasilevyn 11 vastakkaisella pinnalla on heijastuksenestokalvo 14. Tässä sovellutusmuodossakaan harmaalasilevyn 11 sisältä ei tule mitään haitallisia haamukuvia, mutta näin sijoitettu sirottava pintakerros 12 saattaa hieman heikentää kuvantavalla mittauslaitteella näkyvän kuvan terävyyttä.
30 Kuviossa 3 on esitetty sovellutusmuoto, jossa ei ole lainkaan sirottavaa pintakerrosta. Sen sijaan harmaalasilevyn 11 molemmilla vastakkaisilla pinnoilla on heijastuksenestokalvot 13 ja 14. Tämä sovellutusmuoto ei sovi UV-valolle, mutta on riittävä joissakin näkyvän valon :" absorptiomittausten sovellutuksissa.
Claims (7)
1. Kuvailtavan mittauslaiteen varjostinlevy (10), joka on pääasiallisesti tarkoitettu käytettäväksi biokemian ja lääketieteen aloihin liittyvien näytteiden absorptiomittauksissa, 5 johon varjostinlevyyn kuuluu ainakin yksi fluoresoiva tai valoa sirottava kerros (12), ainakin yksi runkokerros (11), kuten runkolevy, joka edullisimmin on lasilevy tai muovilevy, jonka pinnalla fluoresoiva tai valoa sirottava kerros (12) on, tunnettu siitä, 10. että varjostinlevyn (10) runkolevy (11) on valoa absorboivaa materiaalia, jonka valonläpäisykerroin on niin pieni, että fluoresoivasta tai valoa sirottavasta kerroksesta (12) lähtevistä valonsäteistä vain pääasiallisesti kohtisuoraan runkolevyn läpi suuntautuneet valonsäteet läpäisevät runkokerroksen, että runkolevy (11) on edullisimmin tummennettua lasia tai muovia, kuten harmaalasia 15 tai harmaamuovia, jonka valonläpäisykerroin on alle 10 %.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen varjostinlevy (10), tunnettu siitä, että varjostinlevyyn (10) kuuluu valoa absorboivaa materiaalia, kuten harmaalasia tai harmaamuovia oleva runkolevy 20 (11), jonka valonläpäisykerroin on alle 10 %, ja pintakerros (12), joka on sekä fluoresoivaa että valoa sirottavaa materiaalia, joka sopii absorptiomittauksiin valon aallonpituudella 250 - 800 nm. , t ·.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen varjostinlevy (10), tunnettu siitä, että M 25 varjostinlevyn (10) runkolevy (11) on harmaalasia tai harmaamuovia, jonka valonläpäisykerroin on alle 10 %, ja pintakerros (12) on fluoresoivaa materiaalia, joka sopii absorptiomittauksiin UV-valon aallonpituudella 250 - 400 nm.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen varjostinlevy (10), tunnettu siitä, että 30 varjostinlevyn (10) runkolevy (11) on harmaalasia tai harmaamuovia, jonka valonläpäisykerroin on alle 10 %, ja pintakerros (12) on sirottavaa materiaalia, joka sopii : ‘ absorptiomittauksiin näkyvän valon aallonpituudella 400 - 800 nm.
• 5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen varjostinlevy (10), tunnettu siitä, 35. että varjostinlevyn (10) runkolevy (11) on harmaalasia tai harmaamuovia, jonka valonläpäisykerroin on alle 10%, 114740 että runkolevyssä (11) on kaksikerroksinen pintakerros (12), johon kuuluu fluoresoivaa materiaalia oleva kerros absorptiomittauksiin UV-valon aallonpituudella 250 - 400 nm ja valoa sirottavaa materiaalia oleva kerros absorptiomittauksiin näkyvän valon aallonpituudella 400 - 800 nm. 5
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen varjostinlevy (10), tunnettu siitä, että varjostinlevyn (10) runkolevy (11) on harmaalasia tai harmaamuovia, jonka valonläpäisykerroin on alle 10 %, että runkolevyn (11) toisella puolella on pintakerros (12), joka on fluoresoivaa ja/tai 10 valoa sirottavaa materiaalia, ja että runkolevyn (11) vastakkaisella puolella on valonheijastuksen estokalvo (13).
7. Jonkin patenttivaatimuksista 1-6 mukainen varjostinlevy (10), tunnettu siitä, että varjostinlevyn (10) runkolevy (11) on tummennettua lasia tai muovia, kuten harmaalasia tai 15 harmaamuovia, jonka valonläpäisykerroin on edullisimmin alle 1 %. 114740
Priority Applications (5)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI20010881A FI114740B (fi) | 2001-04-27 | 2001-04-27 | Kuvantavan mittauslaitteen varjostinlevy |
AT02396061T ATE298895T1 (de) | 2001-04-27 | 2002-04-29 | Bildschirmplättchen für ein abbildendes messinstrument |
EP02396061A EP1253446B1 (en) | 2001-04-27 | 2002-04-29 | Screen plate of an imaging measuring instrument |
DE60204816T DE60204816T2 (de) | 2001-04-27 | 2002-04-29 | Bildschirmplättchen für ein abbildendes Messinstrument |
US10/133,627 US7524458B2 (en) | 2001-04-27 | 2002-04-29 | Screen plate of an imaging measuring instrument |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI20010881A FI114740B (fi) | 2001-04-27 | 2001-04-27 | Kuvantavan mittauslaitteen varjostinlevy |
FI20010881 | 2001-04-27 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI20010881A0 FI20010881A0 (fi) | 2001-04-27 |
FI20010881A FI20010881A (fi) | 2002-10-28 |
FI114740B true FI114740B (fi) | 2004-12-15 |
Family
ID=8561075
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI20010881A FI114740B (fi) | 2001-04-27 | 2001-04-27 | Kuvantavan mittauslaitteen varjostinlevy |
Country Status (5)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US7524458B2 (fi) |
EP (1) | EP1253446B1 (fi) |
AT (1) | ATE298895T1 (fi) |
DE (1) | DE60204816T2 (fi) |
FI (1) | FI114740B (fi) |
Families Citing this family (2)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
KR101761834B1 (ko) * | 2011-01-28 | 2017-07-27 | 서울바이오시스 주식회사 | 웨이퍼 레벨 발광 다이오드 패키지 및 그것을 제조하는 방법 |
FR3048788B1 (fr) * | 2016-03-11 | 2019-04-05 | Valeo Vision | Projecteur d'image par ecran avec source lumineuse a batonnets electroluminescents |
Family Cites Families (7)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
CN1095524A (zh) * | 1994-03-30 | 1994-11-23 | 吴久诚 | 漫透射显像管 |
JPH10282315A (ja) * | 1997-04-10 | 1998-10-23 | Matsushita Electric Ind Co Ltd | 光拡散板およびその製造方法 |
US6097025A (en) * | 1997-10-31 | 2000-08-01 | Ljl Biosystems, Inc. | Light detection device having an optical-path switching mechanism |
WO2000006990A2 (en) * | 1998-07-27 | 2000-02-10 | Ljl Biosystems, Inc. | Apparatus and methods for time-resolved spectroscopic measurements |
FI982005A (fi) * | 1998-09-17 | 2000-03-18 | Wallac Oy | Näytteiden kuvantamislaite |
JP4196483B2 (ja) * | 1999-06-17 | 2008-12-17 | 凸版印刷株式会社 | 投影用スクリーンとそれを用いた投射型画像表示装置 |
US20040070726A1 (en) * | 2000-11-03 | 2004-04-15 | Andrew Ishak | Waterman's sunglass lens |
-
2001
- 2001-04-27 FI FI20010881A patent/FI114740B/fi active
-
2002
- 2002-04-29 AT AT02396061T patent/ATE298895T1/de not_active IP Right Cessation
- 2002-04-29 EP EP02396061A patent/EP1253446B1/en not_active Expired - Lifetime
- 2002-04-29 US US10/133,627 patent/US7524458B2/en not_active Expired - Fee Related
- 2002-04-29 DE DE60204816T patent/DE60204816T2/de not_active Expired - Lifetime
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
US7524458B2 (en) | 2009-04-28 |
US20020164268A1 (en) | 2002-11-07 |
FI20010881A0 (fi) | 2001-04-27 |
EP1253446A2 (en) | 2002-10-30 |
EP1253446A3 (en) | 2004-01-28 |
DE60204816T2 (de) | 2006-05-18 |
ATE298895T1 (de) | 2005-07-15 |
FI20010881A (fi) | 2002-10-28 |
EP1253446B1 (en) | 2005-06-29 |
DE60204816D1 (de) | 2005-08-04 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
EP1149555A2 (en) | Fluorescent endoscope apparatus | |
WO1993013395A3 (en) | Path constrained spectrophotometer | |
US20080102473A1 (en) | Method and system to improve contrast in lateral flow assay | |
CN101473218A (zh) | 用于表征透明基底中的缺陷的装置和方法 | |
US5998782A (en) | Water drop detector on transparent substrate | |
US20100188660A1 (en) | Spatial frequency optical measurement instrument and method | |
DE69515845T2 (de) | Untersuchung eines diamanten | |
GB2281542A (en) | Automotive instrumentation display with deadfront colour filter | |
FI114740B (fi) | Kuvantavan mittauslaitteen varjostinlevy | |
KR20200066162A (ko) | 외관 검사 방법 및 외관 검사 장치 | |
JPWO2004110273A1 (ja) | 光式脂肪測定装置 | |
RU2457466C2 (ru) | Устройство контроля на основе решетки | |
JPH02282206A (ja) | 光導波路 | |
JP5007470B2 (ja) | 透明体検査装置 | |
KR100490455B1 (ko) | 외관검사장치 | |
JP2003047907A (ja) | 塗装検査方法及び塗装検査装置 | |
WO2007060596A2 (en) | A method of, system for, and medical image acquisition system for imaging an interior of a turbid medium taking into account the geometry of the turbid medium | |
JP2003139524A (ja) | 検査装置 | |
US3498721A (en) | Nephelometer | |
JP5479345B2 (ja) | 試料の表面を観察するための装置 | |
JP2948353B2 (ja) | ガラス板の表面欠陥検査方法および検査装置 | |
JP2012047615A (ja) | フィルムの検査装置、検査方法及び製造方法 | |
Enomae et al. | Methodology to use flatbed image scanner for formation analysis of paper | |
DE102009023615A1 (de) | Messeinrichtung, Messsystem und Verfahren zur Messung der Kontamination eines lichtdurchlässigen Messobjekts | |
JP3039569B2 (ja) | 顕微全反射測定用プリズム |