FI114072B - Erilaisilla soittokuvioilla varustettu langaton puhelinjärjestelmä - Google Patents

Erilaisilla soittokuvioilla varustettu langaton puhelinjärjestelmä Download PDF

Info

Publication number
FI114072B
FI114072B FI951099A FI951099A FI114072B FI 114072 B FI114072 B FI 114072B FI 951099 A FI951099 A FI 951099A FI 951099 A FI951099 A FI 951099A FI 114072 B FI114072 B FI 114072B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
och
speech
call
att
telephone
Prior art date
Application number
FI951099A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI951099A0 (fi
FI951099A (fi
Inventor
Os Lucius Cornelis Jozef M Van
Original Assignee
Ericsson Telefon Ab L M
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ericsson Telefon Ab L M filed Critical Ericsson Telefon Ab L M
Publication of FI951099A0 publication Critical patent/FI951099A0/fi
Publication of FI951099A publication Critical patent/FI951099A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI114072B publication Critical patent/FI114072B/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M19/00Current supply arrangements for telephone systems
    • H04M19/02Current supply arrangements for telephone systems providing ringing current or supervisory tones, e.g. dialling tone or busy tone
    • H04M19/04Current supply arrangements for telephone systems providing ringing current or supervisory tones, e.g. dialling tone or busy tone the ringing-current being generated at the substations

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)
  • Sub-Exchange Stations And Push- Button Telephones (AREA)
  • Devices For Supply Of Signal Current (AREA)

Description

114072
Erilaisilla soittokuvioilla varustettu langaton puhelinjärjestelmä
Keksintö koskee puhelinjärjestelmää, joka sisältää: puhelinkeskuksen, joka sisältää keskusyksikön, joka on sovitettu kä-5 sittelemään ainakin puhesignaaleja ja kutsusignaaleja, useita langattomia käsipuhelimia, ainakin yhden lähetin-vastaanottimen keskuksen ja käsipuhelimien välistä viestintää varten ja kussakin käsipuhelimessa sijaitsevan puhepuskurin.
10 Sellainen puhelinjärjestelmä tunnetaan. Tätä tyyppiä olevat tunnetut puhelinjärjestelmät perustuvat kansainvälisesti luotuihin normeihin, kuten CT3 ja DECT. Sellaisten järjestelmien luonne on sellainen, että kun tehdään yritys yhteyden luomiseksi, ei ole olemassa mitään ehdotonta takuuta siitä, että yhteys voidaan luoda. Järjestelmän arkkitehtuuri voi edelleen olla sellainen, että 15 järjestelmään on sisällytetty enemmän kannettavia käsipuhelimia kuin järjestelmässä on yhteyskanavia. Tämä mahdollisuuksien rajoitus vaikuttaa liikennöintinopeuteen langattoman linjan kiinteän osan ja kannettavan osan välisten merkinantosanomien tai kutsujen osalta. Lähestyttäessä järjestelmän maksi-mikapasiteettia tämä liikennöintinopeus alenee.
20 Koska komentosignaali kannettavan käsipuhelimen hälyttämiseksi ; tulevan kutsun tapauksessa siirretään tämän kiinteän merkinantotien kautta, : on selvää, että ei ole mahdollista käyttää tätä tietä hälytys-päälle- ja hälytys- : pois-signaalien siirtämiseen käsipuhelimelle, mitä voitaisiin käyttää sen puhe- ; · linkeskuksen, johon käsipuhelin on liitetty, generoiman soittokuvion seuraami- • 25 seen. Tämän tien hyödyntäminen johtaisi vaihtelevaan rytmiin järjestelmän * ’ · . ·. kulloisestakin toimintatilasta riippuen.
Keksinnön tavoitteena on ratkaista mainittu ongelma. Tätä varten keksintö tarjoaa oivalluksen, että kutsukomento tulee lähettää kannettavalle : käsipuhelimelle kiinteän viiveen omaavan tien kautta. Tässä suhteessa kek- 30 sinnön mukaisella puhelinjärjestelmällä on ominaisuus, että keskusyksikkö on ;’· sovitettu generoimaan kutsusignaalin, jonka sisältö riippuu luotavan yhteyden luonteesta, joka kutsusignaali lisätään puhesignaaliin; [ . käsipuhelin on sovitettu tallentamaan tuon kutsusignaalin sisällön * »· ; ; puhepuskuriin ja lukemaan sen sieltä; ja < * t 1 · * » · 2 114072 akustinen ja/tai optinen hälytin käynnistetään tuosta sisällöstä riippuen.
Langattoman linjan kiinteä osa määrää, pitääkö hälytin olla päällä tai pois päältä, valvomalla puhelinkeskuksesta tulevaa analogista linjayhteyttä.
5 Tämä informaatio asetetaan komentona kannettavan käsipuhelimen puhepus-kuriin. Tämä on mahdollista, koska näitä puskureita ei käytetä yhteyden rakentamisen aikana.
On selvää, että tällä keksinnön mukaisella järjestelmärakenteella soittokuvio on kokonaan riippumaton määrätyistä soittokuvioista, jotka muo-10 dostetaan esimerkiksi eri maiden puhelinjärjestelmissä. Soittokuvio riippuu luotavan yhteyden luonteesta. Käyttäjä saa tiedon siitä, ollaanko luomassa sisäpuhelua, ulkopuhelua tai soittopyyntöä jne. Tätä tarkoitusta varten järjestelmä on varustettu muistilla, johon erilaiset määrätyt soittokuviot tallennetaan, ja nämä luetaan ulos kutsusignaalin sisällön luonteen mukaan.
15 Keksintöä selvennetään nyt tarkastelemalla liitteenä olevia piirroksia, joissa: kuvio 1 on kaavioesitys signaaliformaatin osasta, kuviossa 2 esitetään pitkälti yksinkertaistettu keksinnön mukaisen järjestelmän lohkokaavio ja 20 kuviossa 3 esitetään keksinnön mukaisen puhelimen tietovuokaavio.
i · * : Kuviossa 1 esitetään osa signaalista sellaisena kuin se yleensä : : vaihdetaan puhelimien ja lähetin-vastaanottimien välillä. Kyseinen signaalifor- ·' maatti on nimetty "aikaväliformaatiksi".
·: "Puhedata" ja "merkinantodata" muodostavat kaksi tärkeintä aluetta.
25 Puhedataa käytetään vain keskustelun aikana digitoitujen puhesig- ·. naalien lähettämiseen edestakaisin.
Merkinantodataa esiintyy sekä keskustelun aikana että keskustelun alussa ja lopussa. Keskustelun aikana tässä tapahtuu liikennöintiä järjestel-män keskusyksikön (CPU) ja kannettavan puhelimen välillä keskustelun ylläpi-30 tämiseksi, esimerkiksi siirrettäessä keskustelu yhdeltä lähetin-vastaanottimelta toiselle siirto-olosuhteista ja vastaavista riippuen. Aloitusvaiheen aikana CPU käyttää tätä aluetta kertoakseen puhelimelle, että puhelu odottaa, jossa tapa-L . uksessa tulee tapahtua soittokutsu, tai että puhelin kertoo CPU:lle, että halu- ; ; taan ottaa puhelu.
* · # 3 114072
Puhelun päättymisen jälkeen tätä aluetta käytetään yhteyden katkaisemiseen molemmilla puolilla kontrolloidulla tavalla. Yllä kerrottu "kiinteän viiveen" näkökohta liitetään nyt järjestelmäarkkitehtuuriin. Järjestelmän sisällä puhelinlinjalta kannettavalle puhelimelle on tie, jossa on aina ajallisesti kiinteän 5 mittainen osuus puhedatalle. Tämä toteutetaan luovuttamalla yksi sellainen tie järjestelmän läpi kutakin yhteyttä varten. Tämä on merkinantodatan noudattamista teistä poikkeava. Nämä tiet johtavat kaikki yhteen ja samaan CPU:uun, jonka tulee ohjata kaikkia puhelimia merkinantodatan osalta.
Kuviossa 2 esitetään (laitteisto-) lohkokaavio keksinnön mukaisesta 10 järjestelmästä.
LTlUla 1 (liitäntäyksikkö), jolla on yhteys puhelinkeskukseen kutakin puhelinliittymää kohden, on seuraavat tehtävät: - analogia-digitaali-muunnos puheelle, joka lähtee puhelinkeskuksesta puhelimelle, ja päin vastoin, 15 - signaalien generointi koskien vastaanottimen oloa kiinni ja auki, - soiton ilmaisun ja muuntamisen hälytin-päällä ja hälytin-pois-päältä-komennoiksi, jotka sitten viedään puhetielle.
Seuraamalla edelleen puhetietä puhelimelta 6 ja puhelimelle 6 kohtaamme SPU:n (puheenkäsittely-yksikkö) 2. Tällä on seuraavat tehtävät: 20 - vahvistuksen säätö : : : - puheen kompressointi/dekompressointi i - kaiun vaimennus - hälytin-päällä/hälytin-pois-päältä-komentojen reititys CLU:lle (solu- < · ·· linkkiyksikkö) 3.
·. 25 CLU:lla (solulinkkiyksikkö) 3, joka on SPU:n 2 jälkeen, on tehtäviä ·. sekä merkinantoon että puheeseen liittyen: - puheen (sen vuoksi myös hälytin-päällä-/hälytin-pois-päältä- . komentojen) reititys SPU:lta 2 oikealle lähetin-vastaanottimelle 5, ja päin vas- ; toin. Tässä yhteydessä "oikea" merkitsee reititystä sille lähetin-vastaanottimel- ; ·‘ 30 le RCC 5, jonka alueella puhelin 6 sijaitsee.
:* - merkinantodatan reititys CPU:lta 4 (joka on liitetty tiedonvaihtoa varten LTU:uun 1, SPU:uun 2 ja CLU:uun 3) oikealle lähetin-vastaanottimelle . RCC 5, ja päin vastoin.
; CLU 3 kokoaa oleellisesti yhteen kaksi aikaväliformaatissa olevaa ♦ I · • · 114072 4 datavirtaa ja lähettää relevantin signaalin kannettavalle puhelimelle 6, jossa hyödynnetään sopivinta yhteyttä, mikä määrää lähetin-vastaanottimen 5 valinnan.
RCC (etäsolun ohjain) 5 tulee nähdä älykkäänä lähetin-5 vastaanottimena, jonka tärkein tehtävä on lähettää ja vastaanottaa yllä kuvatut signaalit annetussa formaatissa ja reitittää ne CLU:lta ja CLU:lle.
Yllä oleva kuvaus koskee järjestelmän kiinteästi järjestettyä osaa, joka tunnetaan myös radiokeskuksena tai kiinteänä osana (FP). Tämä kiinteä osa on yleensä sijoitettu puhelinkeskuksen lähelle. Puhelimet muodostuvat 10 yleisesti ottaen radiosta, niin kutsutusta purskeohjaimesta, puheohjaimesta ja CPU:sta. Radio ei vaadi mitään selitystä. Purskeohjain on oleellisesti kuvion 2 CLU:n 3 vastapuoli järjestelmässä. Se vastaa aikaväliformaatin hajauttamisesta puhedataksi, joka lähetetään puheohjaimelle, ja merkinantodatasta, joka lähetetään puhelimessa olevalle CPU:lle. Puheohjain sitten vastaa digitoidun 15 puheen muuntamisesta kuultavaksi puheeksi ja päin vastoin, samalla kun merkinantodatan avulla CPU:lla on liikennekanava järjestelmässä olevan CPU:n kanssa, ja se on myös vastuussa soiton generoinnista, näppäimistön tulkinnasta ja niin edelleen.
Puhelimessa olevalla CPLUla tulee myös olla pääsy puhedataan, 20 koska siitä se voi löytää hälytin-päälle/hälytin-pois-päältä-komennot, jotka sen ; tulee muuntaa määrätyllä informaatiolla varustetuksi soittosignaaliksi, jonka : käyttäjä tunnistaa liittyvän luotavan yhteyden nimenomaiseen luonteeseen.
:]Kuviossa 3 esitetään keksinnön mukaisen puhelimen 2 tietovuokaa-·: ·· vio.
f 25 Huomio kiinnitetään seikkaan, että merkinanto ei rajoitu hälyttimeen • < · .· ·. tai muuhun akustiseen merkinantoon. Visuaalinen merkinanto kuuluu myös keksinnön piiriin.
• · * a

Claims (2)

  1. 5 114072 Patenttivaatimus Puhelinjärjestelmä, joka käsittää: puhelinkeskuksen, joka on varustettu keskusyksiköllä (4), joka on 5 sovitettu käsittelemään ainakin puhesignaaleja ja kutsusignaaleja; useita langattomia käsipuhelimia (6); ainakin yhden lähetin-vastaanottimen (5) keskuksen ja käsipuhelimien (6) välistä viestintää varten; ja kussakin käsipuhelimessa (6) sijaitsevan puhepuskurin; 10 tunnettu siitä, että keskusyksikkö (4) on sovitettu generoimaan kutsusignaalin, jonka sisältö riippuu luotavan yhteyden luonteesta, joka kutsusignaali lisätään puhesignaaliin; käsipuhelin (6) on sovitettu tallentamaan tuon signaalin sisällön pu-15 hepuskuriin ja lukemaan sen sieltä; ja akustinen ja/tai optinen hälytin käynnistetään tuon sisällön mukaan. > I * t * · » · 1 1 · I » » • · » » ' · » · · * 1 · * » · 6 114072 Telefonsystem innefattande: en telefonväxel med en centralenhet (4) som är anpassad att bear-5 beta minst talsignaler och anropssignaler; ett antal sladdlösa handapparater (6); minst en sändare-mottagare (5) för kommunikation mellan växeln och handapparaterna (6); och en talbuffert som föreligger i varje handapparat (6); 10 kännetecknadav, att centralenheten (4) är anpassad att alstra en anropssignal, vars in-nehall beror pa arten av den förbindelse som skall upprättas, varvid an-ropssignalen tilläggs till talsignalen; en handapparat (6) är anpassad att i talbufferten lagra och därifran 15 läsa ut innehallet i anropssignalen; och akustiska och/eller optiska varningsdon energisätts beroende pa detta innehall. » I t
  2. 1 I » ! · I » I » * ·
FI951099A 1992-09-10 1995-03-09 Erilaisilla soittokuvioilla varustettu langaton puhelinjärjestelmä FI114072B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL9201577A NL9201577A (nl) 1992-09-10 1992-09-10 Telefoonsysteem met verschillende belpatronen.
NL9201577 1992-09-10
NL9300183 1993-09-08
PCT/NL1993/000183 WO1994006254A1 (en) 1992-09-10 1993-09-08 Cordless telephone system with different ringing patterns

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI951099A0 FI951099A0 (fi) 1995-03-09
FI951099A FI951099A (fi) 1995-03-09
FI114072B true FI114072B (fi) 2004-07-30

Family

ID=19861252

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI951099A FI114072B (fi) 1992-09-10 1995-03-09 Erilaisilla soittokuvioilla varustettu langaton puhelinjärjestelmä

Country Status (9)

Country Link
EP (1) EP0659325B1 (fi)
JP (1) JP3509099B2 (fi)
AU (1) AU678776B2 (fi)
CA (1) CA2144345C (fi)
DE (1) DE69331273T2 (fi)
DK (1) DK0659325T3 (fi)
FI (1) FI114072B (fi)
NL (1) NL9201577A (fi)
WO (1) WO1994006254A1 (fi)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPH11501473A (ja) * 1995-03-08 1999-02-02 テレフオンアクチーボラゲツト エル エム エリクソン(パブル) 呼び出し相手依存型呼び出し信号を有する電話機
KR100212052B1 (ko) * 1995-12-30 1999-08-02 윤종용 디지탈 무선전화기 시스템의 선택적 수신링 발생방법 및 장치
CA2217050C (en) 1996-02-01 2001-07-24 Northern Telecom Limited Telecommunications functions management system
US6192231B1 (en) * 1996-07-11 2001-02-20 British Telecommunications Public Limited Company Telephone apparatus
US6269257B1 (en) 1999-01-21 2001-07-31 Agere Systems Guardian Corp. Adaptive paging signal in cordless telephone
FR2802758A1 (fr) * 1999-12-20 2001-06-22 Cit Alcatel Telephone de radiocommunications multimodes
US6771761B1 (en) 1999-12-29 2004-08-03 Bellsouth Intellectual Property Corporation System and method for caller-selectable call routing from a single telephone number

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2031478C1 (de) * 1970-06-25 1977-12-08 Siemens Ag Übertragungssystem mit Zeitkompression
JPH0754990B2 (ja) * 1986-09-16 1995-06-07 日本電気株式会社 無線選択呼出し受信機のマルチ通報装置
US4884294A (en) * 1987-02-27 1989-11-28 Fujitsu Limited Portable cordless telephone set for outputting various discriminiation sounds with simple circuit construction
JPH01143529A (ja) * 1987-11-30 1989-06-06 Toshiba Corp 無線電話装置

Also Published As

Publication number Publication date
AU678776B2 (en) 1997-06-12
EP0659325A1 (en) 1995-06-28
CA2144345C (en) 1999-01-26
DE69331273T2 (de) 2002-08-08
JP3509099B2 (ja) 2004-03-22
CA2144345A1 (en) 1994-03-17
EP0659325B1 (en) 2001-12-05
NL9201577A (nl) 1994-04-05
FI951099A0 (fi) 1995-03-09
DE69331273D1 (de) 2002-01-17
DK0659325T3 (da) 2002-03-04
WO1994006254A1 (en) 1994-03-17
JPH08503579A (ja) 1996-04-16
FI951099A (fi) 1995-03-09
AU5157893A (en) 1994-03-29

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI95983C (fi) Järjestely telekopiosiirtoa varten digitaalisessa solukkoradioverkossa
CN101494928B (zh) 多待移动终端及其主机功能提供方法
JPH0824388B2 (ja) コ−ドレス電話装置の接続制御方式
US20020034293A1 (en) System for and method of extending a PBX phone port to a remote phone device
FI114072B (fi) Erilaisilla soittokuvioilla varustettu langaton puhelinjärjestelmä
US8249570B2 (en) Apparatus, method, and computer-readable medium for interfacing devices with communications networks
US7162012B2 (en) Apparatus and method for transitioning between TTY and voice transmission modes
KR19980077411A (ko) 교환시스템에서 호 전환시 발신자 이름 표시 방법
CN101179535A (zh) 一种双音多频信号处理的方法及系统
JPH0234047A (ja) 無線電話装置
JPH0129104B2 (fi)
KR100202146B1 (ko) R2mfc신호를 이용한 사설교환망 및 그 운용방법
RU50738U1 (ru) Шлюз для совместной работы цифровых радиостанций стандарта tetra и аналоговых радиостанций, использующих шеститональную систему селективного вызова
KR100285547B1 (ko) 무선 로컬 루프 시스템의 신호 처리장치
JP2000134356A (ja) 回線選択装置
KR100239175B1 (ko) 전화기에서 착신 정보를 등록된 단말로 전송하는 방법
JPH06296156A (ja) 無線電話装置
KR100229871B1 (ko) 자동 다자 통화 구현방법
JPH07274251A (ja) 無線電話親機
KR19990056112A (ko) 사설 교환시스템에서 디아디 기능을 이용한 디자 전용 국선설정 방법
KR20020049743A (ko) 유선통화가 가능한 이동통신단말기
JPH0235894A (ja) 無線中継システムにおけるローカルスイッチング方式
JPS6223663A (ja) 無線を利用した構内電子交換機の内線呼出装置
JPS5992636A (ja) 加入者回路を共用した無線電話交換システム
JPH04281648A (ja) ディジタル網用インタフェース装置

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired