FI113936B - Menetelmä signaalien simultaaniseksi siirtämiseksi N signaalilähteestä - Google Patents

Menetelmä signaalien simultaaniseksi siirtämiseksi N signaalilähteestä Download PDF

Info

Publication number
FI113936B
FI113936B FI942000A FI942000A FI113936B FI 113936 B FI113936 B FI 113936B FI 942000 A FI942000 A FI 942000A FI 942000 A FI942000 A FI 942000A FI 113936 B FI113936 B FI 113936B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
transmission capacity
signals
transmission
capacity
signal
Prior art date
Application number
FI942000A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI942000A0 (fi
FI942000A (fi
Inventor
Karl-Heinz Brandenburg
Heinz Gerhaeuser
Dieter Seitzer
Thomas Sporer
Original Assignee
Fraunhofer Ges Forschung
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Fraunhofer Ges Forschung filed Critical Fraunhofer Ges Forschung
Publication of FI942000A0 publication Critical patent/FI942000A0/fi
Publication of FI942000A publication Critical patent/FI942000A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI113936B publication Critical patent/FI113936B/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04SSTEREOPHONIC SYSTEMS 
    • H04S3/00Systems employing more than two channels, e.g. quadraphonic
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04SSTEREOPHONIC SYSTEMS 
    • H04S1/00Two-channel systems

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Acoustics & Sound (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Compression, Expansion, Code Conversion, And Decoders (AREA)
  • Transmission Systems Not Characterized By The Medium Used For Transmission (AREA)
  • Reduction Or Emphasis Of Bandwidth Of Signals (AREA)
  • Stereophonic System (AREA)
  • Time-Division Multiplex Systems (AREA)
  • Radar Systems Or Details Thereof (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)
  • Stereo-Broadcasting Methods (AREA)

Description

113936
Menetelmä signaalien simultaaniseksi siirtämiseksi N signaali-lähteestä | Förfarande för simultanisk transmission av signaler frän N signalkällor
Kyseessä oleva keksintö kohdistuu menetelmään signaalien simultaaniseksi siirtämiseksi N: stä signaalilähteestä vastaavan siirtokanavien määrän kautta.
Menetelmät, joissa yksittäiset (aika)signaalit on jaettu lohkoihin ja nämä lohkot on muunnettu transformoimalla tai suodattamalla spektraalisiksi kertoimiksi, jotka puolestaan läpikäyvät tietojenmuokkausmenetelmän tai jotka on vastaavasti koodattu tietojen muokkauksen mukaisesti, ovat tunnettuja.
Tässä yhteydessä viitataan, esimerkinomaisesti, Jörg Houpert'in yleisartikkeliin "Perceptual Audio coding" Studio-Technik: issä tai Stefanie Renner'in artikkeliin "Daten-Diät, Datenreduktion hei digitalisierten Audio-Signalen" Elrad: issa, 1991. Näihin yleisartikkeleihin kuten myös PCT A-dokumenttiin WO 88/01811 viitataan erityisesti minkä tahansa termin ja .* -·. menetelmävaiheen, joita ei tehdä selvemmäksi tässä, selityksen -- yhteydessä.
;Lukuisissa tapauksissa on tarpeellista siirtää signaaleja •’· useammasta signaalilähteestä simultaanisesti vastaavan siirto- ·>· kanavien lukumäärän kautta. Stereosignaalien siirto kahden · siirtokanavan kautta mainitaan yksinkertaisimmaksi esimerkiksi siitä.
Signaalien siirtäminen N signaalilähteestä vastaavan siirto-kanavien lukumäärän kautta tuo esille ongelman siirtokanavien ·;·. mitoittamisessa:
Jos jokainen yksittäinen siirtokanava on mitoitettu sellaisel-.,.· la tavalla, että se siirtää "tulevan bitti-virran maksimin" (saksa: Bit-Strom), vastaavasti suuri siirtokapasiteetti jää .·. : "keskimäärin" käyttämättä.
2 113936
Signaalien siirtämisessä lukuisista signaalilähteistä vastaavan siirtokanavien lukumäärän kautta on digitaalipuhelinteknii-kasta tunnettua suunnitella siirtokanavat vain "keskimääräiseen tarpeeseen" ja tasapainottaa lyhytaikaisesti lisääntynyt tarve yksittäisillä kanavilla toisten kanavien kiintiöosuuksien avulla. Osuudet jaetaan yksinomaan signaalitilastojen mukaisesti.
Tekniikan tason osalta viitataan seuraaviin kirjallisiin lähteisiin: Dr. H. Gerhäuser'in " Ein digitales Sprach- interpolationsverfahren mit prädiktionsgesteuerter Wortauf-teilung" (1980), R. Woitowitc' in "Ein digitales Sprachinter-polationsverfahren mit momentaner Prioritätszuteilung" (1977) ja G. G. Klahnenbucher'in "Ein digitales Sprachinterpolations-verfahren mit blockweiser Prioritätszuteilung" (1978).
Kyseessä olevan keksinnön yksi elementti on se, että havaittiin, että tavallisilla menetelmillä digitaalipuhelintekniikas-sa vaihtelevan tarpeen tasapainottamiseksi lukuisien signaalien siirrossa vastaavan siirtokanavien lukumäärän kautta tulokset eivät ole hyviä, jos siirrettävät digitaaliset signaa-,···. lit läpikäyvät sitä ennen tietojen muokkauksen, esimerkiksi -· niinkutsutun OCF-menetelmän mukaisesti.
t · ' Kyseessä olevan keksinnön tavoitteena on saada aikaan menetel- ··'· mä signaalien simultaaniseksi siirtämiseksi N signaalilähtees- ' ' ' tä vastaavan siirtokanavien lukumäärän kautta, joilla "tieto-muokatut signaalit" voidaan siirtää siirtokanavien kautta, jotka on mitoitettu vain "keskimääräistä tarvetta" varten ilman mitään havaittavaa, s. o. esimerkiksi kuultavissa olevaa ·*· menetystä signaalikapasiteetissa.
Ratkaisu tämän tavoitteen saavuttamiseksi kyseessä olevan kek-• sinnön mukaisesti on esitetty patenttivaatimuksessa 1. Epä- itsenäiset patenttivaatimukset kohdistuvat keksinnön edelleen-parannuksiin.
3 113936
Kyseessä oleva keksintö perustuu perusajatukselle olla suorittamatta osuuksien jakelua yksittäisille signaaleille tilastollisten näkökohtien mukaisesti tasapainotettaessa vaihtelevia vaatimuksia signaalien simultaanisen siirron aikana N signaali-lähteestä vastaavan siirtokanavien lukumäärän kautta, vaan pikemminkin tasapainottaa vaihteleva tarve tarkoituksenmukaisilla keinoilla jo menetelmän siinä vaiheessa, jossa signaalit koodataan tietojen muokkausta varten.
Tämä perustavaa laatua oleva keksinnöllinen ajatus on selitetty seuraavassa käyttämällä edullista suoritusmuotoa ja viittaamalla liitteenä oleviin piirroksiin, jotka esittävät:
Kuvio 1 lohkokaavio keksinnön mukaisen menetelmän selittämiseksi ja
Kuviot 2a ja 2b keksinnön mukainen signaalirakenne (saksa: Signalaufbau).
Keksinnön mukaisessa menetelmässä yksittäiset signaalit jaetaan lohkoihin ja lohkot muunnetaan transformoimalla tai suo-dattamalla spektraalisiksi kertoimiksi. Vaihtelevan tarpeen > * · tasapainottamiseksi yksittäisiin signaaleihin kuuluvat lohkot ,···. jaetaan osiin ja vastaavat kaikkien signaalien senhetkiset osat käsitellään s i multaani s es ti. Tämä on kuvattu graafisesti kuviossa 1 vastaavilla "toimintalohkoilla".
’ Käytettäessä erityistä havainnointimallia (engl. perception-specific model), joka esimerkiksi kun siirretään audio-signaa-leja, voi olla psyko-akustinen malli, sallittu interferenssi määritellään joka osalle ja siitä lasketaan tarve kyseisellä hetkellä vaadittavalle koko siirtokapasiteetille. Tämä koko siirtokapasiteetin laskeminen, s. o. vaadittu bittien lukumää-rä, tapahtuu kaikissa lohkoissa simultaanisesti. Kaikesta käy-;;; tettävissä olevasta siirtokapasiteetista ja kyseisellä het- kellä vaaditusta kokonaissiirtokapasiteetista lasketaan käytet-tävissä olevan siirtokapasiteetin maksimin osuudet jokaiselle yksittäiselle signaalille. Kun jokaiselle signaalille on jael- 113936 4 tu kulloinenkin "bittien lukumäärä", tapahtuu yksittäisten signaalien koodaaminen ja vastaavasti tämän yksittäisen signaalin siirtäminen. Yksinkertaisimmassa tapauksessa tasapainottaminen tai yhdenmukaistaminen voi tapahtua ainoastaan vastaavalla vaaditulla siirtokapasiteetilla kanavien välillä.
Patenttivaatimuksessa 2 kuvatussa lisäparannuksessa on olemassa siirtokapasiteettireservi, niin kutsuttu bitti-varasto, josta, siinä tapauksessa, että vaadittu kokonaissiirto ylittää keskimäärin käytettävissä olevan siirtokapasiteetin, tapahtuu siirtokapasiteetin osuuden jakelu.
Tämä bitti-varasto täyttyy aina, kun siirtokapasiteetin tarve on pienempi kuin käytettävissä oleva siirtokapasiteetti (patenttivaatimus 3).
Joka tapauksessa on tarpeen, jotta estettäisiin bitti-varaston lisäyksen olemasta liian suuri, jos siirtokapasiteetti on paljon pienempi kuin käytettävissä oleva siirtokapasiteetti, että on olemassa pakotettu bittien jakelu yksittäisille kanaville (patenttivaatimus 4). Tämä pakotettu jakelu tapahtuu : edullisesti vain kanaville tai vastaavasti signaalilähteille, : jotka ovat ilmoittaneet tarpeen, joka on suurempi kuin keski- määräinen tarve. Olennaisesti suurempi tarve kuin keskimäärä! -: nen tarve tarkoittaa erityisesti, että nämä signaalit ovat olennaisesti vaikeampia koodata kuin tavalliset signaalit.
Joka tapauksessa on patenttivaatimuksen 9 mukaisesti edullista, että koko lohko muodostetaan kaikista erikseen koodatuista signaaleista, jotka tulevat signaalilähteistä. Tämä koko lohko koostuu kiinteästä alueesta, joka sisältää tietoa, josta sig-naalien erottaminen voidaan määritellä ja useammista muuttuvam-: · man pituuden omaavista alueista, jotka ottavat vastaan kooda- V tut signaalit. Tämä on esitetty kaaviomaisesti kuviossa 2a.
* ' » *
Lisäsäästöä siirtokapasiteetissa saavutetaan siten, että ident-: tiset sisääntulosignaalit tunnistetaan ja ne siirretään ainoas- k · · 5 113936 taan kerran sopivan siirtomuodon avulla (patenttivaatimus 6). Tämä on esitetty kaaviomaisesti kuviossa 2b.
Joka tapauksessa kyseisellä hetkellä vaadittu siirtokapasiteetti voi olla tarkasti määritetty tai ainoastaan arvioitu (patenttivaatimukset 7 ja 8).
Edelleen, keksinnön mukaista menetelmää voidaan suuressa määrin suorittaa rinnakkain. Tämän tekemiseksi on edullista, jos patenttivaatimuksen 10 mukaisesti yksittäisten signaalien koodaaminen tapahtuu jo siirtokapasiteetin osuuksien jakelun laskemisen aikana kullekin signaalille.
Keksinnön mukaisen periaatteen toinen edullinen toteuttamismuoto on esitetty patenttivaatimuksessa 11:
Mikäli vaadittu siirtokapasiteetti ylittää käytettävissä olevan siirtokapasiteetin eikä voi tapahtua mitään jakelua bitti-varastosta, sallitun interferenssin arvo kaikille signaaleille voidaan nostaa sillä tavoin, että vaadittu kokonaissiirtokapa-siteetti ei ylitä käytettävissä olevaa siirtokapasiteettia (patenttivaatimus 11).
Seuraavassa on esitetty numeerinen esimerkki menettelytavasta '···’ audio-signaaleille. On selvää, että keksinnön mukainen peri-• * *'> aate ei ole rajoitettu vain audio-signaaleille, vaan pikemmin-kin myös video-signaaleja tai muita signaaleja, jotka perustu- • · ; vat erityisesti havaittavaan määräämistapaan, voidaan käsitellä samalla tavalla.
Esimerkki mahdollisesta menettelytavasta audio-signaaleille: Oletetaan, että y(t) ovat audio-signaalien näytearvot.
» 1) Audio-signaali y puretaan tai erotetaan tunnetulla tavalla * · * 'iif: näytearvoiksi (y(t)), jotka digitoidaan. Digitoidut näytearvot i · 1 » · I * · I I » · β 113936 6 puretaan tai hajotetaan 2n-mittaisiin lohkoihin. jotka ovat valitussa suoritusmuodossa limittyviä lohkoja, joilla on ' n-päällekkäi s yys: x(k,b) = y(b*n+k), kun k=o. . 2n (b lohkonumero).
2) Kukin n-pituinen lohko muunnetaan spektraalisiksi kertoimik-si transformoimalla, esimerkiksi nopealla Fourier-muunnoksella tai kosini-muunnoksella: x(j,b) = SUM(1 = 0. . 2n; x(1,b)*f(1)*cos(pi*(21 + 1+n)(2j+1) / (4n)) ), kun j=0..n ja f (1) = sqrt(2)*sin(pi*(l+0. 5)/(2n)) 3) Kukin lohkoista jaetaan osiin ja energiatiheys lasketaan kullekin osalle: E(i, b) = ( SUM(k=a(i ) +1. . a(i + l); X(k,n)2) ) / (a(i + l)-a(i)), kun i=l ... c ja vakiot a(i) on otettu seuraavasta taulukosta 1.
4) Sallittu interferenssi lasketaan kullekin osalle sopivalla ; psyko-akustisella mallilla, jonka osalta viitataan kirjallisuu- ► » . · teen. Rajaus kaistojen välillä saadaan sallitusta interferenssi sistä * * I ί « '* / T(i, b) = MAX(k=l ... i-1; E (k, b) *z (i-k) ) » > ’,· · rajaus kaistalla: s (i, b) = max ( E(i,b) * e(i) , T(i,b) ) ··· ja rajaus lohkojen välillä: =· » •t* ss(i,b) = max ( s(i,b-1)/16 , s(i,b) ) » · * i sen jälkeen tapahtuu vaadittavan bittien lukumäärän laskeminen » : j‘· kullekin lohkolle.
I > , i * 7 113936 5) Vaadittavan bittien lukumäärän laskeminen lohkoa varten: a) koodaamista varten kuten OCF: n tapauksessa (Huffman-koo-daus): P - pO + SUM(i = l. . C; (a(i + l)-a(i) * (s(i, b)/ss (i, b))) b) PCM-koodausta varten (SNR = 6dB/bit):
Skaalauskerroin ja lisäinformaationa bittien lukumäärä per näytearvo siirretään kullekin osalle p = pO + SUM( i = l..c; (a(i + l)) * 10/6 * log (E(i,b)/ss(i,b)) )
Sopivat arvot yksittäisille arvoille, vastaavasti yksittäisille vakioille, annetaan seuraavaksi taulukkojen muodossa: n = 512 c = 23 pO = 1200 OCF:lie (keskimääräinen bittien lukumäärä per lohko) pO = 345 PCM: lie (skaalauskertoimet: 10 bit/osa, kvantisointi- vaiheiden lukumäärän koodaus: 5 bit/osa t i ! TAULUKKO 1 ! t ly>[ i 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ·- a(i) 0 4 8 12 16 20 24 28 32 36 40 46 52 60 70 82 ♦ i 17 18 19 20 21 22 23 24 a(i) 96 114 136 164 198 240 296 372 ,; TAULUKKO 2 » < · i 12 3 4 5 6789 > · ’’ e(i) le-1 le-2 le-3 le-4 le-5 le-6 le-7 le-8 le-9 a(l) ;·, 0, kun i>9 0 I I k 8 113936 TAULUKKO 3 i 1234567 e (i) 0.0004 0.0004 0.0004 0.0004 0.0004 0.0004 0.0004 i 8 9 10 11 12 13 14 15 e (i) 0.002 0.002 0.002 0.004 0.01 0.015 0.025 0.04 i 16 17 18 19 20 21 22 23 e (i) 0.06 0.06 0.06 0.08 0.08 0.11 0.14 0.18 Tätä seuraa bittien lukumäärän jakaminen yksittäisille signaaleille. Tätä varten oletetaan, että k(k)-bitit tarvitaan K-sisääntulosignaalien koodaamiseksi, kun käytettävissä on psoll bittien lukumäärä.
psum = Sum((p)k)
Nyt on tarpeen differentioida: 1) Kun psum=psoll
Kukin signaali ottaa vastaan tarvittavan määrän bittejä: z (k) = P(k) 2) Kun psum<psoll
Kukin signaali ottaa vastaan enemmän kuin tarvittavan määrän bittejä: z(k) = (psoll/psum) * p(k) esimerkiksi, K=2, psoll=1600, p(l)=540, p(2)=660 psum=1200 z(l) = 1600/1200 * 540 = 720 (180 bit enemmän) ··.: z(2) = 1600/1200 * 660 = 880 (220 bit enemmän) 3) Kun psoll<psum .···, Kukin signaali ottaa vastaan vähemmän kuin tarvittavan määrän bittejä: 9 113936 a) OCF: lie: z(k) = (psoll/psum) * p(k) b) PCM: lie:
Bittien minimi lukumäärää kullekin signaalille ei saa olla alimitoitettu: z(k) = pO + ( (psoll-K*pO) ) * (p(k)-pO) esimerkiksi, K=2, psoll=1600, pO=500, p(l)=600, p(2)=1200 jolloinka Psum=1800 z (1)=500+(1600-2*500)/( 1800-2*500)*(600-500)=575 (25 bittiä vähemmän) z(2)=500+(1600-2*500)/(1800-2*500)*(1200-500)=1025 (175 bittiä vähemmän)
Sallitun interferenssin korjaamiseksi seuraava differentiointi on tarpeen, jos p bittiä on vaadittu kullekin signaalille, mutta z bittiä jaetaan: 1) Jos jaettu bittien lukumäärä on sama kuin tarvittava lukumäärä: ei vaadita korjausta.
2) Jos enemmän bittejä jaettiin kuin tarvittiin: OCF: lie: ei vaadita korjausta.
PCM: lie: Käytettävissä oleva bittien lukumäärä kvantisointia varten .···. kussakin osassa lisääntyy (z-p)/512 :11a.
3) Jos jaettavien bittien lukumäärä on vähemmän kuin mitä ‘ϋ! tarvitaan: OCF: lie: ss(i,b) = s(i*b) + (z-pO) / (p-oO) * (ss (i, b)-s (i, b))
kun p>pO
ss(i,b) = s(i,b) kun p<=pO
PCM: lie: V Käytettävissä oleva bittien lukumäärä kvantisointia varten kussakin osassa lisääntyy (z-p)/512 :11a.
10 113936
PCM: n tapauksessa vaaditaan bitti per ATW pyöristystä kokonaisluvuksi: tämän tekemiseksi kaikki bitit/ATW
pyöristetään lähimpään pienempään kokonaislukuun ja tuloksena oleva bitti-summa määritetään siitä.
Jos vieläkin on bittejä käytettävissä, yksi bitti/ATW enemmän asetetaan käyttöön ensimmäisessä arviointiajossa kullekin kaistalle alkaen alimmasta kaistasta kunnes käytettävissä oleva bittien lukumäärä on saavutettu.
Esimerkki: Käytettävissä on 104 bittiä
Osa: 12 3 4
Leveys 4 6 8 12
Bittiä/ATW 4. 2 5. 2 3. 4 2. 4 .*·. Pyöristetty: 4 5 3 2 !!! *Leveys 16 30 24 24 ·.· : Vielä jaettavana: 10 bittiä + 1 +1
Lopputulos: 5632 i · * • · · • * 11 113936
Kyseessä oleva keksintö on kuvattu edellä käyttämällä edullisia suoritusmuotoja. On tietenkin olemassa hyvin monia erilaisia mahdollisia muunnelmia koko keksinnöllisen idean piirissä:
Voidaan käyttää kiinteää koko lohkon pituutta käyttäen täyte-bittejä tai voidaan suorittaa vielä lopettamattomien kooderei-den siirtäminen. Edelleen voidaan käyttää muuttuvaa lohkon pituutta, joka määrää maksimi lohkonpituuden ja jossa lisäksi tapahtuu ajan keski arvottaminen.

Claims (11)

12 113936
1. Menetelmä signaalien simultaaniseksi siirtämiseksi N signaalilähteestä vastaavan siirtokanavien määrän kautta, jossa yksittäiset signaalit jaetaan lohkoihin ja mainitut lohkot muunnetaan transformoimalla tai suodattamalla spektraalisiksi kertoimiksi, jotka spektraaliset kertoimet läpikäyvät tietojen-muokkausmenetelmän, tunnettu siitä, että mainittujen yksittäisten signaalien lohkot jaetaan osiin, kaikkien signaalien vastaavat senhetkiset osat käsitellään simultaanisesti, sallittu interferenssi kullekin osalle määritellään käyttämällä hyväksi erityistä havaintoinani a ja lasketaan senhetkinen koko siirtokapasiteetin tarve, käytettävissä olevan maksimi siirtokapasiteetin osuus kullekin yksittäiselle signaalille lasketaan käytettävissä olevasta koko siirtokapasiteetista ja kyseisellä hetkellä vaaditusta koko siirtokapasiteetista ja kukin yksittäinen signaali koodataan ja siirretään siten määritellyllä kapasiteetilla.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että on olemassa siirtokapasiteettireservi (bitti-varas-to), josta siirtokapasiteetin jakelu tapahtuu siinä tapaukses- .···. sa, että vaadittu koko siirtokapasiteetti ylittää keskimäärin ···, käytettävissä olevan siirtokapasiteetin.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu ·;;; siitä, että mainittua bitti-varastoa täytetään, kun siirtokapa- ' siteetin tarve on pienempi kuin käytettävissä oleva siirtokapasiteetti.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä, tunnettu ··· siitä, että tapahtuu pakotettu jakelu mainitun bitti-varaston estämiseksi kasvamasta liian suuressa määrin, kun siirtokapasiteetin tarve on hyvin paljon pienempi kuin käytettävissä oleva ··*· siirtokapasiteetti. i3 1 13936
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainittu pakotettu jakelu tapahtuu ainoastaan, jos esiintyy suurempi tarve kuin keskimääräinen tarve.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että identtiset sisääntulosignaalit tunnistetaan ja ne siirretään ainoastaan kerran sopivan siirtomuodon avulla.
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kyseisellä hetkellä vaaditun siirtokapasiteetin määrittely tapahtuu tarkasti.
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kyseisellä hetkellä vaaditun siirtokapasiteetin määrittely ainoastaan arvioidaan.
9. Jonkin patenttivaatimuksen 1-8 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että koko lohko muodostetaan kaikista, erikseen koodatuista, signaalilähteistä tulevista signaaleista, mainitun koko lohkon koostuessa kiinteästä osasta, joka sisältää tietoa, josta mainittujen yksittäisten signaalien separoin-ti voidaan määritellä, ja useammista muuttuvan pituuden omaa-vista alueista.
10. Jonkin patenttivaatimuksen 1-9 mukainen menetelmä, t u n -n e t t u siitä, että mainittujen yksittäisten signaalien • / mainittu koodaaminen tapahtuu jo siirtokapasiteetin osuuden •••j kullekin signaalille laskemisen aikana.
11. Jonkin patenttivaatimuksen 1-10 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kun tarvittava bittien määrä ylittää käytettävissä olevan koko bittien määrän, sallittua inter- ··· ferenssiä kaikille signaalilähteille lisätään niin, että saavu-tetaan pienentynyt bitti-tarve. 14 113936
FI942000A 1991-10-31 1994-04-29 Menetelmä signaalien simultaaniseksi siirtämiseksi N signaalilähteestä FI113936B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE4135977A DE4135977C2 (de) 1991-10-31 1991-10-31 Verfahren zur gleichzeitigen Übertragung von Signalen aus N-Signalquellen
DE4135977 1991-10-31
PCT/DE1992/000905 WO1993009645A1 (de) 1991-10-31 1992-10-28 Verfahren zur gleichzeitigen übertragung von signalen aus n-signalquellen
DE9200905 1992-10-28

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI942000A0 FI942000A0 (fi) 1994-04-29
FI942000A FI942000A (fi) 1994-04-29
FI113936B true FI113936B (fi) 2004-06-30

Family

ID=6443876

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI942000A FI113936B (fi) 1991-10-31 1994-04-29 Menetelmä signaalien simultaaniseksi siirtämiseksi N signaalilähteestä

Country Status (13)

Country Link
EP (1) EP0610282B1 (fi)
JP (1) JP3276370B2 (fi)
KR (1) KR100268517B1 (fi)
AT (1) ATE169791T1 (fi)
AU (1) AU666339B2 (fi)
CA (1) CA2122577C (fi)
DE (2) DE4135977C2 (fi)
DK (1) DK0610282T3 (fi)
ES (1) ES2121868T3 (fi)
FI (1) FI113936B (fi)
NO (1) NO316098B1 (fi)
RU (1) RU2108001C1 (fi)
WO (1) WO1993009645A1 (fi)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5737720A (en) * 1993-10-26 1998-04-07 Sony Corporation Low bit rate multichannel audio coding methods and apparatus using non-linear adaptive bit allocation
JP3528260B2 (ja) * 1993-10-26 2004-05-17 ソニー株式会社 符号化装置及び方法、並びに復号化装置及び方法
US5687095A (en) * 1994-11-01 1997-11-11 Lucent Technologies Inc. Video transmission rate matching for multimedia communication systems
US5641529A (en) * 1995-03-15 1997-06-24 The Quaker Oats Company Extrusion apparatus and method for producing three-dimensional shapes
JP3521596B2 (ja) * 1996-01-30 2004-04-19 ソニー株式会社 信号符号化方法
DE19727938B4 (de) * 1997-07-01 2006-12-14 Mayah Communications Gmbh Verfahren und Vorrichtung zum Codieren von Signalen
KR102291633B1 (ko) 2018-10-15 2021-08-20 에코플러스 주식회사 증기양생 콘크리트용 혼합재 조성물 및 이를 포함하는 증기양생 콘크리트 조성물

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CH589390A5 (fi) * 1975-08-19 1977-06-30 Patelhold Patentverwertung
DE3440613C1 (de) * 1984-11-07 1986-04-10 Institut für Rundfunktechnik GmbH, 8000 München Verfahren zum digitalen Übertragen eines Rundfunk-Programmsignals
DE3629434C2 (de) * 1986-08-29 1994-07-28 Karlheinz Dipl Ing Brandenburg Digitales Codierverfahren
JPH0648796B2 (ja) * 1988-02-05 1994-06-22 日本電気株式会社 デマンドアサイン方式衛星通信装置
DE3817864A1 (de) * 1988-05-26 1989-12-07 Telefunken Fernseh & Rundfunk Verfahren zur uebertragung eines audiosignals
US5115309A (en) * 1990-09-10 1992-05-19 At&T Bell Laboratories Method and apparatus for dynamic channel bandwidth allocation among multiple parallel video coders

Also Published As

Publication number Publication date
DE59209456D1 (de) 1998-09-17
AU666339B2 (en) 1996-02-08
RU2108001C1 (ru) 1998-03-27
NO941595D0 (fi) 1994-04-29
CA2122577A1 (en) 1993-05-13
DE4135977A1 (de) 1993-05-06
CA2122577C (en) 2000-12-26
AU2806992A (en) 1993-06-07
NO316098B1 (no) 2003-12-08
EP0610282B1 (de) 1998-08-12
FI942000A0 (fi) 1994-04-29
EP0610282A1 (de) 1994-08-17
KR100268517B1 (ko) 2000-10-16
FI942000A (fi) 1994-04-29
DK0610282T3 (da) 1999-05-10
JPH07504539A (ja) 1995-05-18
NO941595L (no) 1994-04-29
ATE169791T1 (de) 1998-08-15
ES2121868T3 (es) 1998-12-16
DE4135977C2 (de) 1996-07-18
JP3276370B2 (ja) 2002-04-22
WO1993009645A1 (de) 1993-05-13

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5509017A (en) Process for simultaneous transmission of signals from N signal sources
CN100392981C (zh) 在无损编码器中边信息的有效编码方法
CA1261069A (en) Two-channel coding of digital signals
FI113936B (fi) Menetelmä signaalien simultaaniseksi siirtämiseksi N signaalilähteestä
EP0599288B1 (en) Method and apparatus for coding image data
MY113111A (en) Buffering for digital video signal encoders using joint bit-rate control
JPS61107818A (ja) エントロピ−符号化方式とその装置
US4005274A (en) Pulse-code modulation communication system
MY138481A (en) Data distribution system, terminal apparatus, distribution center apparatus, highefficiency encoding method, high-efficiency encoding apparatus, encoded data decoding method, encoded data decoding apparatus, data transmission method, data transmission apparatus, sub information attaching method, sub information attaching apparatus, and recording medium
NL9001127A (nl) Kodeerinrichting bevattende een subbandkoder, en een zender voorzien van de kodeerinrichting.
AU703390B2 (en) Method for coding an audio signal digitized at a low sampling rate
RU94028106A (ru) Способ одновременной передачи сигналов из источников n сигнала
DE69733336T2 (de) Speicherung und Übertragung von 1-bit Daten
DE3687713T2 (de) Vermittlungssystem mit tonverbindungsleitung und verfahren zum erzeugen digitaler kodes auf der tonverbindungsleitung.
JP3364335B2 (ja) ビットレート制御機能を具えたマルチプログラム符号化・伝送装置
JPS62120792A (ja) ブロツク化エントロピ−符号化方式
AT375236B (de) Digitales zeitmultiplex-nachrichtenuebertragungs- system mit einzelkanal-kodierung/dekodierung
JPH01158825A (ja) 適応型符号化制御方式
US20020131517A1 (en) Digital transmission system having disparity dependent channel code words
JPS62114342A (ja) 高能率、高品質デイジタル信号伝送方式
JPH04168500A (ja) 信号符号化方法
JPH0242835A (ja) 帯域分割形附号復号化方法および装置
JPS6159929A (ja) 符号化方法
ES2116903A1 (es) Sistema experto en tiempo real para la compresion/descompresion sin distorsion de señales analogicas digitalizadas.
MXPA00008636A (en) Efficient coding of side information in a lossless encoder

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired