FI113087B - Laitteisto hyllystöhississä kuorman dimensioiden mittaamiseksi - Google Patents

Laitteisto hyllystöhississä kuorman dimensioiden mittaamiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI113087B
FI113087B FI20021434A FI20021434A FI113087B FI 113087 B FI113087 B FI 113087B FI 20021434 A FI20021434 A FI 20021434A FI 20021434 A FI20021434 A FI 20021434A FI 113087 B FI113087 B FI 113087B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
load
measuring
carriage
measuring part
load carriage
Prior art date
Application number
FI20021434A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20021434A0 (fi
Inventor
Tero Rapila
Original Assignee
Fastems Oy Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Fastems Oy Ab filed Critical Fastems Oy Ab
Priority to FI20021434A priority Critical patent/FI113087B/fi
Publication of FI20021434A0 publication Critical patent/FI20021434A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI113087B publication Critical patent/FI113087B/fi

Links

Landscapes

  • Warehouses Or Storage Devices (AREA)

Description

113087
LAITTEISTO HYLLYSTÖHISSISSÄ KUORMAN DIMENSIOIDEN MITTAAMISEKSI
Keksinnön kohteena on oheisen patenttivaatimuksen 1 johdanto-osan 5 mukainen laitteisto hyllystöhississä sillä siirrettävän kuorman dimensioiden mittaamiseksi. Keksinnön kohteena on myös menetelmä hyllys-töhissillä siirrettävän kuorman dimensioiden mittaamiseksi oheisen patenttivaatimuksen 8 johdanto-osan mukaisesti.
10 Tunnetusti esimerkiksi automaattisissa, joustavissa valmistusjärjestelmissä tai automaattisissa varastojärjestelmissä käytetään esimerkiksi erilaisia latausasemia, joiden avulla järjestelmään syötetään esimerkiksi paletilla olevia työkappaleita työstöä, varastointia tai muuta käsittelyä varten. Järjestelmä käsittää tavallisesti myös erilaisia automaatti-15 sesti toimivia nosto- ja siirtolaitteita, jotka siirtävät työkappaleita si-säänsyöttöpisteestä järjestelmään, varastohyllyyn varastointia varten tai edelleen prosessoitavaksi, ja takaisin. Nosto- ja siirtolaitteita ovat esimerkiksi erilaisia alustoja, tarjottimia, paletteja tai työkappaleita käsittelevät hyllystöhissit, joissa on esimerkiksi sopivat laitteet, kuten siir-20 tohaarukat, teleskooppihaarukat, nostomekanismit ja vastaavat em. kappaleiden käsittelemiseksi. Nämä laitteet on tavallisesti sijoitettu :· kelkkaan, joka liikkuu hyllystöhissin pystysuuntaisessa runkoraken- teessä, esimerkiksi vaijeri- tai ketjukäytön ajamana. Nosto- ja siirtolaite on tavallisesti sovitettu lattiatason päälle ja se liikkuu kiskojen varassa.
i: 25 . . Hyllystöhissit siirtävät kappaleita myös erilaisille valmistusasemille, joil- / la on omia automaattisia käsittelylaitteita erityisesti paletin käsittele miseksi. Hyllystöhissijärjestelmiä ohjataan sinänsä tunnetuin tavoin automaattisesti ohjausvälineisiin tallennetun ohjainohjelman avulla, jolle 30 syötetään tarvittavia tietoja mm. käsiteltävistä kappaleista, varas-', .: tointipaikoista ja halutuista siirroista.
Koska kappaleen siirtäminen suoritetaan automaattisesti on laite- ja "* materiaalivaurioiden välttämiseksi varmistuttava siitä, että siirrettäväksi 35 tarkoitettua kappale mahtuu siihen paikkaan, kuten hyllyjen väliin, jo-\j hon se on tarkoitus siirtää. Tämän takia on edullista mitata hyllystöhis sin kuormakelkan kuorman korkeus, ja tätä tarkoitusta varten on kehi- 113087 2 tetty erilaisia kuorman korkeuden mittausmenetelmiä, joista osa on sijoitettu kuormakelkan yhteyteen ja osa kuormien sisäänsyöttöpisteen yhteyteen. Sijoittamalla mittausjärjestelmä kuormakelkan yhteyteen tarvitaan mittausjärjestelmiä tyypillisesti vähemmän kuin sijoitettaessa 5 mittausjärjestelmä sisäänsyöttöpisteen yhteyteen, sillä vaihtoehtoisia sisäänsyöttöpisteitä on tyypillisesti useita.
Japanilaisesta patenttijulkaisusta JP 07277417 tunnetaan laite kuormakelkan kuorman korkeuden määrittämiseksi. Laite perustuu valover-10 hoon, jonka valolähteet ja -vastaanottimet on sijoitettu kiinteästi kuormakelkan kuormausaukon pystysivuille. Tällöin kuormakelkkaan tulevan ja siitä lähtevän kuorman on kuljettava valoverhon läpi, jolloin kuorma katkaisee valolähteen ja -vastaanottimen yhteyden kuorman korkeutta vastaavalta korkeussuuntaiselta matkalta ja kuorman korke-15 us saadaan näin ollen määritettyä.
Kyseisen julkaisun mukaista kuormakelkkaan sijoitettua mittauslaitetta käyttävässä hyllystöhissijärjestelmässä ylähyllyjen hyllytasojen tulee sijaita vähintään mittauslaitteen ja kuormakelkan rakenteen määritte-20 lemällä etäisyydellä kuormakelkan yläpuolisista rakenteista. Edullisimmillaan hyllytaso voi sijaita vastaavalla etäisyydellä yläpuolisesta , esteestä, kuin mikä on mittauslaitteen korkein mittausalue, tyypillisesti hyllytason pitää olla kuitenkin hieman alempana. Tästä johtuen hyllys- :· töhissijärjestelmällä ladattavat ylähyllyt eivät voi olla mainittua etäisyyt- • 25 tä lähempänä yläpuolista rakennetta, jolloin kaikki ylähyllyvälit ovat tyy- . : pillisesti korkeita, vaikka niihin sijoitettaisiin matalia kuormia.
• *
Nyt käsillä olevan keksinnön pääasiallisena tarkoituksena on esittää laitteisto, jolla voidaan siirtää kuormia lähelle kuormakelkan yläpuolista / 30 estettä, jonka etäisyys kuormakelkan nostopinnasta on oleellisesti pie- • : nempi kuin kuormakelkkaan liitetyn mittausyksikön suurin mittausalue.
• » Tämän tarkoituksen toteuttamiseksi keksinnön mukaiselle laitteistolle on pääasiassa tunnusomaista se, mikä on esitetty itsenäisen patentti-,/ 35 vaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa.
113087 3
Keksinnön mukaiselle menetelmälle on puolestaan tunnusomaista se, mikä on esitetty itsenäisen patenttivaatimuksen 8 tunnusmerkkiosassa.
Muissa epäitsenäisissä patenttivaatimuksissa on esitetty eräitä keksin-5 nön edullisia suoritusmuotoja.
Keksinnön perusajatuksena on sovittaa mittausosa liikkuvaksi kuorma-kelkan suhteen sekä sijoittaa mittausosa siten että osa mittausosasta on normaalissa käyttöasennossa kuormakelkan runko-osan ulkoreunan 10 ulkopuolella. Siirrettäessä kuormakelkka sellaiseen paikkaan, missä on ulkopuolisia rakenteita kuormakelkan runko-osan reunan ja suurimman mittausalueen välisellä etäisyydellä, törmää mittausosa mainittuihin ulkopuolisiin rakenteisiin. Kuormakelkan siirtoliikkeen jatkuessa pysyy mittausosa paikoillaan ulkopuolisen rakenteen suhteen, jolloin 15 kuormakelkka liikkuu sekä mittausosan että ulkopuolisen rakenteen suhteen. Kuormakelkka voidaan siirtää edullisesti niin lähelle ulkopuolista rakennetta, että kuormakelkan runko-osa ottaa kiinni mainittuun rakenteeseen.
20 Kuorman korkeuden ja/tai leveyden mittaamiseen käytettävä mittaus-osan, kuten edullisesti valoverhon tai erillisten valokennojen, liikuttami-:· seen voidaan käyttää useita eri menetelmiä, kuten moottoreita, hyd- raulijärjestelmiä, pneumaattisia järjestelmiä ja jousirakenteita. On edul-lista toteuttaa mittausosan liikuttaminen kuitenkin siten, että siihen ei 25 tarvita ulkopuolista ohjausta eikä energiaa, jolloin tyypillisiä ratkaisuja ... ovat erilaiset jousi- ja joustorakenteet.
• · · * ·
Perusasennossa kuormakelkan ulkopuolella ei ole sellaisia rakenteita, kuten hyllystöhissijärjestelmän yläpalkkia, seinää tai kattoa, joka estää 30 mittausosan sijoittumisen ääriasentoon eli perusasentoon. Perusasen-nossa kuormakelkkaan tuleva ja siitä poistuva kuorma kulkee ää-riasennossa olevan mittausosan, kuten valoverhon, läpi, jolloin kuor-,···. man korkeus tai leveys saadaan määritettyä, jonka jälkeen mainittu [ · “ mittaustieto voidaan siirtää ohjausjärjestelmälle.
Oi 35 ...: Kuormakelkan siirtyessä paikkaan, jossa sijaitsee ulkopuolisia rakentei ta kuormakelkan runko-osan ja mittausosan ääriasennon välisellä alu- 113087 4 eella, siirtyy mittausosa ulkopuolisen rakenteen vaikutuksesta lähemmäksi kuormakelkan runko-osaa. Tällöin kuormakelkkaan tuleva ja siitä poistuva kuorma kulkee kokoonpainuneen mittausosan läpi, ja kuorman dimensiotieto saadaan eräässä keksinnön mukaisessa edullises-5 sa suoritusmuodossa määritettyä kun mittausosan sijainti kuormakelkan runko-osan suhteen määritetään esimerkiksi antureilla.
Keksinnön mukaisella kuormakelkassa olevan kuorman dimenison mittauslaitteella voidaan hyllystöhissijärjestelmään muodostaa ylhäällä 10 olevia hyllyvälejä, joiden latauspaikat sijaitsevat lähempänä kuorma-kelkan yläpuolisia rakenteita kuin etäisyydellä, joka vastaa perusasennossa olevaa kuormakelkan korkeutta. Täten on mahdollista tehostaa varaston täyttöä ja käyttöä kun matalia tuotteita varten voidaan muodostaa ylös useita matalia hyllyvälejä ja korkeisiin hyllyväleihin sijoite-15 taan vain korkeat tuotteet. Sijoittamalla mittausosa keksinnön mukaisesti kuormakelkkaan eikä esimerkiksi sisäänsyöttöpisteeseen, tarvitaan usean sisäänsyöttöpisteen järjestelmässä vähemmän mittausvälineitä.
20 Keksintöä selostetaan seuraavassa tarkemmin viittaamalla oheisiin periaatteellisiin piirustuksiin, joissa kuva 1 esittää erästä keksinnön mukaista suoritusmuotoa ' perspektiivikuvantona perusasennossa, 25 *»* * · . ! kuva 2 esittää kuvan 1 mukaista suoritusmuotoa sivultapäin katsottuna, kuva 3 esittää kuvan 1 mukaista suoritusmuotoa edestäpäin j 30 katsottuna, . v. kuvat 4-6 esittävät kuvien 1 -3 mukaista suoritusmuotoa silloin, kun !.! kuormakelkka on yläasennossa, •»* V·: 35 kuva 7 esittää erästä toista keksinnön mukaista suoritusmuotoa :' ”: perspektiivikuvantona perusasennossa, 113087 5 kuva 8 esittää erästä kolmatta keksinnön mukaista suoritusmuotoa perspektiivikuvantona perusasennossa, ja kuva 9 esittää erästä keksinnön mukaista suoritusmuotoa 5 perspektiivikuvantona perusasennossa.
Kuvien 1 -3 mukainen hyllystöhissi 1 käsittää tyypillisesti ainakin runkorakenteen johon kuuluu tavallisesti yksi tai kaksi pystysuuntaista palk-10 kia 2, johon/joihin kuormakelkka 3 on sovitettu liikkumaan korkeus-suunnassa. Kuormakelkan 3 liikuttamiseen voidaan käyttää useita erilaisia moottoreita ja voimansiirtoratkaisuja. Kuormakelkkaan 3 on järjestetty oleellisesti vaakasuuntaan liikkuva nostoelin, kuten esimerkissä nostohaarukat 4, joiden avulla kuorma siirretään esim. sisäänsyöttöpis-15 teestä kuormakelkkaan ja kuormakelkasta esim. sisäänsyöttöpistee-seen tai hyllyyn. Nostoelin voi luonnollisesti olla myös jokin muu kuin nostohaarukka 4, kuten esimerkiksi suunnikastarttuja. Kuormakelkan 3 kuormausaukon molemmilla sivuilla on sijoitettu keksinnön mukaiset oleellisesti pystysuuntaiset mittausosan 5 osat. Mittausosille 5 määritel-20 tävä kuorman korkeustieto siirretään edullisesti mittausosalta hyllystö-hissijärjestelmää ohjaavalle ohjausjärjestelmälle. Hyllystöhissijärjestel-mää ohjataan sinänsä tunnetuin tavoin automaattisesti ohjausvälinei-!' ·: siin tallennetun ohjainohjelman avulla, jolle syötetään tarvittavia tietoja ;· mm. käsiteltävistä kappaleista, varastointipaikoista ja halutuista siirrois- 25 ta.
• * ·
Eräässä keksinnön mukaisessa suoritusmuodossa kuorman korkeutta mittaava mittausosa 5 on kiinnitetty kuormakelkan 3 runko-osaan oleellisesti pystysuuntaisilla johteilla. Mainittuina johteina voidaan käyttää : 30 mitä tahansa sopivaa rakennetta, mutta erittäin edullista on käyttää C- profiilin muotoista johdetta, jonka avonainen osa avautuu kuormakel-kan 3 sisäosaan päin ja mahdollistaa mittausosan 5, kuten esim. valo- ·. verhon, toimimisen mainitun aukon kautta.
'*’·: 35 Mittausosan 5, kuten esimerkiksi valoverhoparin tai valokennoston, mit- tausalue voi olla tyypiltään joko jatkuva tai jaksottainen. Koko mittausalueen oleellisesti yhtenäisesti kattavalla mittausosalla 5, kuten valo- 113087 6 verholla, saadaan mitattua siirrettävän kuorman oleellisesti tarkka korkeus, jota voidaan hyödyntää hyllystöhissijärjestelmässä usealla eri tavalla. Toteuttamalla kuorman korkeudenmittaus jaksottaisesti, kuten harvahkolla valokennostolla, saadaan korkeustieto vain kyseisten mit-5 tausjaksojen määräämällä tarkkuudella. Tällöin mittausalueella voi olla vain tiettyjä oleellisia mittauspisteitä, esimerkiksi käytössä olevien hyllyjen korkeuteen sovitettuja raja-arvopisteitä, jolloin mittaustietoa käytetään pääasiassa varmistamaan etukäteen kappaleen sopiminen aiottuun sijoituskohtaan. Mittausosan 5 avulla voidaan myös joissain sovel-10 luksissa valvoa kuorman pysymistä kuormakelkassa 3 nosto- ja lasku-liikkeen aikana, jolloin kuormakelkasta ulospäin liikkuva kuorma aiheuttaa mittausosalle mittaustilanteen, josta muodostettavaa ohjaussignaalia voidaan esimerkiksi käyttää kuormakelkan pysäyttämiseen.
15 Mittausosaan 5 on yhteydessä siirtoelin, joka liikuttaa mittausosaa pystysuunnassa kuormakelkan 3 runko-osan suhteen. Mittausosan 5 liikuttamiseen voidaan käyttää useita eri menetelmiä, kuten erilaisia moottoreita, hydraulijärjestelmiä, pneumaattisia järjestelmiä ja jousirakenteita. On edullista toteuttaa mittausosan 5 liikuttaminen kuitenkin siten, että 20 siihen ei tarvita ulkopuolista ohjausta eikä energiaa, jolloin tyypillisiä ratkaisuja ovat erilaiset jousi- ja joustorakenteet, jotka liikuttavat mitta-usosaa edullisesti pääasiassa ylöspäin kun alaspäin liikuttava voima saadaan aikaan myöhemmin esitettävillä hyllystöhissin 1 rakenteellisilla ··· ratkaisuilla. Kuvan 1 mukaisessa suoritusmuodossa on kuor- 25 mausaukon vastakkaisilla puolilla olevilla mittausosilla 5 omat siirtoeli-: met, mutta on mahdollista toteuttaa mittausosien liikuttaminen yhteisel- läkin siirtoelimellä.
Perusasennossa kuormakelkan 3 yläpuolella ei ole sellaisia rakenteita, 30 kuten rajoitinta 6, palkkia tai kattoa, joka estää mittausosan 5 sijoittu-misen yläasentoon. Perusasennossa kuormakelkkaan 3 tuleva ja siitä poistuva kuorma kulkee, edullisesti nostohaarukoiden 4 kuljettamana, *. yläasennossa olevan mittausosan 5, kuten valoverhon, läpi, jolloin kuorman korkeus saadaan määritettyä. Mittausosa 5 on perusasen-''} 35 nossa yläasennossa, jolloin on mahdollista mitata kuormakelkan 3 run- ko-osaa korkeampien kuormien korkeuksia. Mittausosalta 5 korkeus- 113087 7 tieto siirretään edullisesti hyllystöhissijärjestelmää 1 ohjaavalle ohjausjärjestelmälle.
Kuormakelkan 3 siirtyessä ohjausyksikön ohjaamana paikkaan, jossa 5 on mittausosan 5 yläosaan kiinniottavia rakenteita, kuten kuvien 4-6 hyllystöhissijärjestelmän 1 yläosassa oleva rajoitin 6 , törmää mittaus-osa kyseiseen esteeseen. Törmäyksen jälkeen mittausosan 5 liike pysähtyy esteen suhteen ja samalla omaa liikettä jatkavan kuormakelkan 3 runko-osan ala-osa lähestyy mittausosan yläosaa. Esteen myötää-10 misvaiheessa mittausosan 5 ja kuormakelkan 3 runko-osan keskinäistä liikettä ohjaa edullisesti johde. Kuormakelkka 3 voidaan nostaa edullisessa suoritusmuodossa niin ylös, että kuormakelkan runko-osan sivujen yläosat ottavat kiinni yläpuoliseen rakenteeseen, kuten rajoittimeen 6, palkkiin tai kattoon. Mainitun nostamisen käytännön edellytyksenä 15 on luonnollisesti se, että siirrettävä kuorma sijoittuu kuormakelkan 3 runko-osan rajaamalle alueelle, erityisesti korkeuden suhteen.
Järjestämällä hyllystöhissiin 1 esimerkin mukainen rajoitin 6, mahdollistetaan hyllystöhissin vaakasuuntainen siirtäminen myös silloin kun mit-20 tausosa 5 on kokoonpainunut. Lisäksi keksinnön mukaisen rajoittimen 6 käyttö mahdollistaa mittausosan 5 törmäystilanteen hallinnan, kun . rajoittimen 6 avulla voidaan määritellä edullisesti mittausosan 5 tör- [ mäyskohta ja törmäyshetki oleellisen tarkasti.
• ·: 25 Mittausosan 5 ollessa kokonaan tai osittain kokoonpainuneena, kuor- . , : makelkkaan 3 tuleva ja siitä poistuva kuorma, edullisesti nostohaaru- . ··’ koiden 4 siirtämä kuorma, kulkee ala- tai väliasennossa olevan mitta usosan läpi. Kuorman korkeus saadaan eräässä keksinnön mukaisessa edullisessa suoritusmuodossa määritettyä mainitussa mittausosan 5 30 toiminta-asennossa, kun kokoonpainuneen mittausosan sijainti kuor-makelkan 3 runko-osan suhteen määritetään. Tällöin kuorman todelli-Y: nen korkeus on mittausosalla 5 mitattu kuorman korkeus vähennettynä *: mittausosan ja kuormakelkan 3 runko-osan välisellä siirtymällä. Mitta usosan 5 siirtymä kuormakelkan 3 runko-osan suhteen voidaan määri-; ,': 35 teliä esimerkiksi erilaisilla antureilla tai rajakytkimillä.
113087 8
Kuormakelkan 3 liikkeen suuntautuessa alaspäin kuvan 2 mukaisesta yläasennosta, palautuu kokoonpainunut mittausosa 5 perusasentoonsa mittausosan liikuttamiseen käytettävän siirtoelimen, kuten esimerkiksi jousen, vaikutuksesta.
5
Kuvissa 1-6 esitetty mittausosa 5 ja sen väistöliikkeen mahdollistava rakenne voidaan asentaa lähes mihin asentoon tahansa. Asentamalla mittausosa 5 siten, että joustoliike suuntautuu oleellisesti alaspäin kuvan 7 mukaisesti, voidaan erityisesti yläpuolisella tartuntaelimellä va-10 rustetulla hyllystöhissillä 1 käyttää tehokkaasti hyllystöjen alaosia, jolloin hyllystön alahyllyistä voidaan muodostaa tarvittaessa matalampia, kuin käytettäessä kiinteällä mittausjärjestelmällä varustettua hyllystö-hissiä.
15 Kuvassa 8 on väistöliike oleellisesti vaakasuuntainen. Mittausosa 5 on sijoitettu vaakasuuntaisten varsien päihin ja varsiosat on sovitettu kuormakelkkaan 3 aikaisemmin kuvien 1-6 yhteydessä esitetyllä tavalla sillä poikkeuksella, että väistöliike on pystysuunnan sijasta vaakasuuntainen. Sijoittamalla mittausosat 5 varsien päihin mahdollistetaan pitki-20 en kappaleiden korkeuden mittaaminen. Mainitut pitkät kappaleet, jotka eivät välttämättä mahdu pituutensa puolesta kuormakelkkaan 3, voi-daan siirtää joissain edullisissa hyllystöhissiratkaisuissa hyllystöhissin 1 : nostoelimien (esim. nostohaarukoiden 4) varassa paikasta toiseen. Ku- ;:· van 8 mukainen rakenne mahdollistaa hyllystöhissin 1 siirtämisen tar- ·:*·: 25 vittaessa lähelle hyllystöhissin kulkusuunnassa sijaitsevia pystysuun- . . : täisiä esteitä, kuten seinämiä, silloin kuin siirrettävä kuorma on lyhyt.
.···! Esimerkin mukainen keksinnön suoritusmuoto mahdollistaa pääsään töisesti lyhyiden kappaleiden siirtämiseen tarkoitetun hyllystöhissin 1 , . käyttämisen pitkien kappaleiden siirtämiseen ja kaikkien siirrettävien 30 kappaleiden dimensioiden määrittämisen.
Kuvan 9 suoritusmuodossa on kuvan 1 suoritusmuotoon lisätty pys-tysuuntaisia mittausosia 5 yhdistävät vaakasuuntaiset osat, jotka ovat • · * / . kuvan suoritusmuodossa edullisesti myös mittauselimet. Tällöin voi- 35 daan mitata kuormakelkkaan 3 tulevien ja/tai sieltä poistettavien kappaleiden korkeustiedon lisäksi leveystiedot.
9 113087
Edellisissä esimerkeissä on hyllystöhissin 1 mittausosan 5 joustavaa väistöliikettä esitetty käyttämällä mainittua mittausosaa pääsääntöisesti hyllystöhissillä siirrettävän kappaleen korkeustiedon määrittämiseen. Keksintö ei ole kuitenkaan rajoittunut mittausosalla 5 mitattavan tiedon 5 suuntaan, vaan rakennetta voidaan käyttää esimerkiksi kappaleiden leveystietojen ja/tai syvyystietojen määrittämiseen. Lisäksi hyllystöhis-siin 1 voidaan sijoittaa useampia eri suuntaisia dimensioita mittaavia mittausosia 5 siten, että kaikki tai osa mittausosista myötää mahdollista estettä.
10
On luonnollisesti selvää, että keksintö ei ole rajoittunut vain edellisessä esimerkissä esitettyyn suoritusmuotoon, vaan esimerkiksi kuorman dimension mittaamiseen käytettävä mittausosa 5 voidaan toteuttaa useammalla tavalla, kuten esimerkiksi laserilla. On myös mahdollista kek- 15 sinnön perusajatus säilyttäen sijoittaa mittausosa 5 osittain esimerkin mukaisesti liikkuvaan rakenteeseen ja osittain kuormakelkan 3 runko-osaan, jolloin erityisesti suuresta mittausalueesta saadaan kattava ko-koonpainuvan mittausosan ylityksen pysyessä kohtuullisena.
20 » ♦

Claims (10)

113087
1. Laitteisto hyllystöhississä (1) kuorman korkeuden mittaamiseksi, jossa hyllystöhississä on kuormakelkka (3) kuorman siirtämiseksi, joka 5 laitteisto käsittää ainakin kuormakelkkaan kytketyn mittausosan (5), tunnettu siitä, että mittausosa (5) on järjestetty myötäämään sen törmätessä kuormakelkan (3) tai hyllystöhissin (1) liikesuunnassa eteen sijoittuviin rakenteisiin.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että mitta ustilanteessa mittausosa (5) on järjestetty oleellisesti liikkumattomaksi kuormakelkkaan (3) nähden.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että väistö-15 tilanteessa mittausosa (5) on järjestetty liikkumaan kuormakelkan (3) suhteen.
4. Patenttivaatimuksen 1 - 3 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että mittausosa (5) on jokin seuraavista: valokennorivistö, valoverho. 20
5. Jonkin edellä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen laitteisto, tun- .. ;i* nettu siitä, että kuormakelkkaan (3) on järjestetty siirtoelin mittausosan (5) siirtämiseksi.
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että hyllys- .· ; töhissiin (1) on järjestetty rajoitin (6), johon mittausosa on järjestetty : / törmäämään.
7. Jonkin edellä esitetyn patenttivaatimuksen mukainen laitteisto, tun-·: 30 nettu siitä, että mittausosa (5) on järjestetty palautumaan itsenäisesti t * # yläpuolisen esteen aiheuttaman myötäämisen jälkeen mainitun esteen . . ·. vaikutuksen poistuttua. * · 113087
8. Menetelmä hyllystöhississä (1) kuorman siirtämiseksi hyllyväleihin tai pois hyllyväleistä, jossa hyllystöhississä on ainakin kuormakelkka (3) kuorman siirtämiseksi ja kuormakelkkaan kytketty mittausosa (5), tunnettu siitä, että 5. siirretään kuormakelkka (3), sallitaan mittausosan (5) törmääminen kuormakelkan (3) liikesuunnassa eteen sijoittuviin rakenteisiin ja mittausosan liikkeen oleellinen pysähtyminen, jatketaan kuormakelkan (3) liikettä mittausosan (5) pysyes-10 sä paikoillaan, ja pysäytetään kuormakelkka (3) hyllyn kohdalle kuorman siirtämiseksi hyllyväliin tai pois hyllyvälistä.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sal-15 Iitaan mittausosan (5) törmäystä myötäävän liikkeen palautuminen siirrettäessä kuormakelkkaa (3) esteestä poispäin.
10. Patenttivaatimuksen 8 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mittausosa (5) mittaa kuorman korkeuden kuorman siirtyessä kuorma- 20 kelkkaan (3) tai pois kuormakelkasta. > · 113087
FI20021434A 2002-08-02 2002-08-02 Laitteisto hyllystöhississä kuorman dimensioiden mittaamiseksi FI113087B (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20021434A FI113087B (fi) 2002-08-02 2002-08-02 Laitteisto hyllystöhississä kuorman dimensioiden mittaamiseksi

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20021434 2002-08-02
FI20021434A FI113087B (fi) 2002-08-02 2002-08-02 Laitteisto hyllystöhississä kuorman dimensioiden mittaamiseksi

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI20021434A0 FI20021434A0 (fi) 2002-08-02
FI113087B true FI113087B (fi) 2004-02-27

Family

ID=8564401

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20021434A FI113087B (fi) 2002-08-02 2002-08-02 Laitteisto hyllystöhississä kuorman dimensioiden mittaamiseksi

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI113087B (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI20021434A0 (fi) 2002-08-02

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP4438736B2 (ja) 搬送装置
KR960006514B1 (ko) 선반 설비
EP2112095A1 (en) Article conveyance device
EP3960660A1 (en) Conveyance device
EP3816078A1 (en) Measurement system on a conveyor
KR20210000708U (ko) 자동식 저장소
CN114919909A (zh) 一种用于立体穿梭库的四向穿梭车的位置定位方法
JP6627677B2 (ja) 物品収納設備
JPH037563B2 (fi)
CN114194675A (zh) 穿梭车控制方法、仓储系统、控制装置及计算机程序产品
FI113087B (fi) Laitteisto hyllystöhississä kuorman dimensioiden mittaamiseksi
US20230166910A1 (en) Pallet Lifting Rack and Pallet Handling System
KR20230060597A (ko) 무인운반차 도킹 시스템
TW202214507A (zh) 倉儲
EP3511272A1 (en) A positioning determining device and a method for determining position of a gate
JP7059645B2 (ja) 移載装置
JP2541431B2 (ja) スタッカクレ―ン
JP2001089096A (ja) 移動車両における障害物検出装置
JP2001301988A (ja) 荷積みシステム
KR200343357Y1 (ko) 스태커 크레인의 주행 위치 판단 장치
JP7443910B2 (ja) 自動倉庫
JP2008179427A (ja) 搬送装置
CN118405465A (zh) 嵌套式自动化上下料系统
JP4789339B2 (ja) 立体倉庫
JP2001301983A (ja) トラックへの荷積みシステム

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired