FI112855B - Menetelmä ja laitteisto hissin ohjaamiseksi - Google Patents

Menetelmä ja laitteisto hissin ohjaamiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI112855B
FI112855B FI933447A FI933447A FI112855B FI 112855 B FI112855 B FI 112855B FI 933447 A FI933447 A FI 933447A FI 933447 A FI933447 A FI 933447A FI 112855 B FI112855 B FI 112855B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
car
deceleration
speed
relation
function
Prior art date
Application number
FI933447A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI933447A0 (fi
FI933447A (fi
Inventor
Patrizio Strampi
Riccardo Bocconi
Original Assignee
Kone Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Kone Corp filed Critical Kone Corp
Publication of FI933447A0 publication Critical patent/FI933447A0/fi
Publication of FI933447A publication Critical patent/FI933447A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI112855B publication Critical patent/FI112855B/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66BELEVATORS; ESCALATORS OR MOVING WALKWAYS
    • B66B1/00Control systems of elevators in general
    • B66B1/24Control systems with regulation, i.e. with retroactive action, for influencing travelling speed, acceleration, or deceleration
    • B66B1/28Control systems with regulation, i.e. with retroactive action, for influencing travelling speed, acceleration, or deceleration electrical
    • B66B1/285Control systems with regulation, i.e. with retroactive action, for influencing travelling speed, acceleration, or deceleration electrical with the use of a speed pattern generator

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Automation & Control Theory (AREA)
  • Elevator Control (AREA)
  • Types And Forms Of Lifts (AREA)
  • Coupling Device And Connection With Printed Circuit (AREA)
  • Carbon And Carbon Compounds (AREA)
  • Electrophonic Musical Instruments (AREA)
  • Indicating And Signalling Devices For Elevators (AREA)
  • Steroid Compounds (AREA)

Description

112855
MENETELMÄ JA LAITTEISTO HISSIN OHJAAMISEKSI
Keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdanto-osassa määritelty menetelmä ja patenttivaatimuksen 5 johdanto-osassa määritelty laitteisto hissin ohjaamiseksi.
5
Keksintö koskee sellaisia hissi- ja nostinjärjestelmiä, joissa korin aseman määrittämiseksi hissikuilun eri kerrosten suhteen käytetään reikälistaa, joka on kiinnitetty hissikuilun sisäpuolelle korijohteiden suuntaisesti ja jossa on 10 rei'itys tasaisin reikävälein, jotka reiät luetaan koriin asennetun optoelektronisen anturin avulla, joka myös tunnistaa yhden tai useamman kiinteän vertailukohteen, jollainen sijaitsee ainakin toisella korin liikeradan päätealueella. Nämä laitteet muodostavat lineaarisen koodauslaitteen, joka 15 on liitetty elektroniseen prosessoriin, jonka avulla korin kulku voidaan tarkasti ohjelmoida ja ohjata, jolloin ei tarvita perinteisiä hissikuiluun asennettuja sähköisiä kontakteja hidastusta/pysähtymistä, ovien avausta/sulkemista ja muita toimintoja varten.
20 Tämäntyyppisiä järjestelmiä on kuvattu esim. eurooppalaisessa patenttijulkaisussa n:o 192513, joka on päivätty 4/1/1989, ja . ” vastaavassa US-patentissa n:o 4,789,050. Näissä järjestelmissä .on laitteet korin hetkellisen nopeuden ilmaisemiseksi kuorman i‘ 25 funktiona ja tämän nopeuden muuttamiseksi korin pysähtymisen -h aikana niin, että korin siirtyminen hidastus- ja pysäytyslait- teille tapahtuu ilman, että kulkunopeudessa esiintyy nykäyksiä, jolloin saadaan mahdollisimman hyvä käyttömukavuus, ja niin, että kori aina pysähtyy ohjelmoituun asemaan kulloinkin 30 saavutetun kerrostason kohdalle.
Yllämainituissa patenteissa kuvattu tekniikka on tarkoitettu : : ; hisseihin, joita käytetään sähkömoottoreilla, joita syötetään "·. tyristoreilla, joita ohjataan virransäätimellä tai muilla 35 komentolaitteilla, joissa moottorin nopeutta voidaan ’·’ elektronisesti ohjata kuorman funktiona siten, että se pysyy . ‘: lähellä nimellisnopeudeksi määriteltyä ihannenopeutta, siis hiukan tämän ylä- tai alapuolella. Niinollen tämä tekniikka 112855 2 ei sovellu järjestelmiin, joissa korin hidastus ja pysäytys tapahtuvat käyttämällä moottoria tai muuta laitetta, esim. sähkömekaanista, sähköhydraulista, sähkömagneettista ja/tai muuntyyppistä jarrua, joka toimii katkaistaessa 5 energiansyöttö moottorille, nopeudesta riippumattoman vakiohidastuvuuden varmistamiseksi.
Yllämainituissa patenteissa kuvattu tekniikka ei myöskään ota huomioon sitä, että minkä tahansa tarkoitukseen suunnitellun 10 laitteen, vaikka se olisi puhtaasti elektroninen ja erityisesti jos se on sähkömekaaninen, sähköhydraulinen tai sähkömagneettinen, antama hidastus ei voi pysyä tiukasti vakiona ajan mittaan, koska se välttämättä vaihtelee, vaikkakin hitaasti ja asteittain. Ajateltakoonpa vain esim. kulumista, joka ajan 15 myötä tapahtuu mekaanisessa jarrussa, tai kuinka sähköhydraulinen jarru reagoi ympäristön lämpötilan vaihteluihin ja niistä johtuviin käytetyn nesteen tiheydessä tapahtuviin muutoksiin 20 Tästä ja muista syistä tämä keksintö esiintuo uuden menetelmän ja vastaavan järjestelmän hissin tai nostimen käyttämiseksi, johon lineaarinen tai muunlainen koodauslaite, joka sopivien prosessointilaitteiden yhteydessä antaa tietoa korin asemasta ja hetkellisestä siirtymisnopeudesta, ja johon kuuluu 25 elektroninen prosessori, joka yhdessä edellä mainittujen laitteiden kanssa ohjaa korin liikettä eri kerrosten välillä hissikuilussa. Keksinnön mukaisesti prosessorin muistiin syötetään aluksi korin siirtymisen maksiminopeutta koskevat : tiedot sekä nollakuormalla tapahtuvan nousun nopeutta ja/tai 30 täydellä kuormalla tapahtuvan laskun nopeutta koskevat tiedot, ja nämä tiedot otetaan sen jälkeen vertailuarvoiksi. Korin todellisen liikenopeuden täytyy siis olla joko yhtäsuuri tai pienempi kuin edellä mainitut vertailuarvot. Kun prosessorilta saadaan komento tunnetun hidastusvaiheen aloittamiseksi, joka ,· 35 johtaisi korin pysähtymiseen asianmukaisesti ennalta määrätyn v. kerroksen kohdalle, komento siirtyy ohjauslogiikalle ja tulee ; voimaan, mikäli kori liikkuu vertailunopeudella. Jos toisaalta korin todellinen nopeus on alle vertailuarvon, yllämainittua hidastusvaiheen aloituskomentoa ja vastaavaa kaltevaa 112855 3 hidastuskäyrää viivästytetään todellisen nopeuden suuruisella nopeudella ja kun todellisen nopeuden käyrä leikkaa sanotun vertailunopeuden kaltevan hidastuskäyrän, hidastusvaiheen aloituskomento generoidaan ja sen jälkeen vahvistetaan 5 hissiohjauslogiikassa, minkä seurauksena kori pysähtyy vaaditulla matkalla niin, että se tulee täsmälleen ennalta määrätyn kerroksen kohdalle.
Aina kun kori liikkuu jollakin elektroniseen prosessoriin oh-10 jelmoiduista nopeuksista, esimerkiksi jollakin maksimivertai-lunopeuksista ja edullisesti myös jollakin miniminopeuksista, ja aina kun ohjauslogiikka vahvistaa korin hidastus /pysäytysvaiheen aloituskomennon, tai aina kun sen pitäisi aloittaa hidastusvaihe ohjelmoitujen nopeuksien mukaan, matka, 15 jonka kori kulkee ennen pysähtymistä, lasketaan, tulokset jaetaan nopeusluokkien mukaan ja kullekin luokalle määritetään keskiarvo. Eri nopeusluokkien keskiarvot lasketaan yhteen ja näiden keskiarvo taas määritetään ja tämä arvo lähetetään ik-kunakomparaattoriin, joka tietää ihannematkan arvon sekö ylä-20 ja alarajat, jotka voidaan hyväksyä korin pysäyttämiseksi oikein. Jos yllämainittujen matkojen laskennassa hyväksyttävät rajat ylittyvät, ikkunakomparaattori lähettää signaalin, joka aikaansaa elektronisessa prosessorissa ja sanotussa komparaattorissa kaltevan hidastuskäyrän muuttuneiden ominaisuuksien 25 vastaavan korjauksen, jolloin sanotun hidastus/pysäytysvaiheen >J alkua aikaistetaan tai viivästetään vaaditulla määrällä korin ; pysäyttämiseksi oikeaan kohtaan hissikuilun eri kerrosten ta salle.
30 Korin pysäytysmatkojen keskiarvon tai poikkeuksellisten pysäytysmatkojen käyttö ja näiden arvojen edelleen käsittely merkitsevät, että vertailuarvon suhteen havaitut vaihtelut 1 todella osoittavat näiden arvojen muuttumista eikä poikkeuksellisia tilanteita, jotka johtuvat esim. suurimman : 35 sallitun kuorman ylittämisestä tai kuorman äkillisestä V, siirtymisestä hissikorin sisällä, joita tilanteita varten ! hississä on joka tapauksessa turvalaitteet, jotka ' ‘ automaattisesti pysäyttävät hissin.
4 112856
Keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista se, mitä on esitetty patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa ja keksinnön mukaiselle laitteistolle on tunnusomaista se mitä on esitetty patenttivaatimuksen 5 tunnusmerkkiosassa. Keksinnön muille 5 sovellusmuodoille on tunnusomaista se, mitä on esitetty muissa patenttivaatimuksissa.
Keksinnön muut tunnusomaiset piirteet ja niistä johtuvat edut ilmenevät selvemmin seuraavasta keksinnön erään edullisen suo-10 ritusmuodon kuvauksesta, jota havainnollistaa keksintöä rajoittamatta esitetty esimerkki oheisten kolmen piirroksen kuvissa, joissa: - Kuvio 1 esittää hissin ohjausjärjestelmää lohkokaaviona; 15 - Kuvio 2 esittää suurennettuna kyseisessä järjestelmässä käy tettävää tunnetuntyyppistä lineaarista koodauslaitetta; - Kuviot 3-4 esittävät nopeus/matka-kaaviota hissikorin liikkuessa eri nopeuksilla; - Kuvio 5 esittää nopeus/matka-kaaviota, joka kuvaa koripysäy-20 tyslaitteen toiminnassa ajan mittaan tapahtuvaa muutosta;
Kuvio 6 esittää yksityiskohtaisempaa lohkokaaviota kuvan 1 lohkosta, joka muuttaa tietoa korin nopeuden funktiona;
Kuviossa 7 on yksityiskohtainen lohkokaavio osasta kuvion 1 sitä lohkoa, joka kerää edelliset tiedot ja automaattisesti 25 säätää hissin käyttötiedot.
’ ' ,; Kuviossa 1 on numerolla 1 merkitty hissikuilu, jossa kori 2 1 : liikkuu ylös ja alas. Kori on yhdistetty köydellä 3 käyttö- ja pysäytyslaitteisiin 4, jotka ovat esim. sähkömekaanisia. Nume-30 ro 5 osoittaa vastapainoa, joka tasapainottaa korin ja sen kantaman kuorman. Kyseistä menetelmää ja laitteistoa voidaan ·!_ luonnollisesti soveltaa myös hisseihin ja nostimiin, joissa on erilainen käyttöjärjestelmä, esim. hydraulinen.
^ 35 Pl, P2, P3, P4, P5, P6, P7 ja P8 osoittavat eri kerroksia, 'r joiden kohdalla korin on voitava pysähtyä oikein.
’ Reikälista 6 ulottuu ja on kiinnitetty pystysuorasti kuiluun 1 ja se on liitetty esim. päistään sopivilla väliosilla johonkin 112855 5 korin johteista (ei esitetty kuvassa) . Viitaten kuvioon 2 voidaan myös nähdä, että lista 6 on varustettu tunnetulla tavalla samanlaisilla, yhtäsuurten välimatkojen päässä toisistaan olevilla aukoilla 106, jotka luetaan koriin 2 5 kiinnitetyn optoelektronisen anturin 7 avulla, jossa on edullisesti ainakin kaksi kanavaa 107, 207, jotka tunnistavat reiän ja sen vieressä olevan, kahden peräkkäisen reiän välissä olevan kiinteän osan listassa 6. Anturissa 7 on kolmas kanava 307, joka havaitsee yhden tai useampia absoluuttisia 10 vertailupisteitä, jotka sijaitsevat ennalta määrätyissä kohdissa sanottua listaa 6 tai kuilua 1, esim. numerolla 8 ja 108 esitetyt, hissikuilun ylemmän ja alemman päätekerroksen P1 ja P8 alueella sijaitsevat vertailupisteet.
15 Korin 2 liikkuessa lukulaitteen 7 kanavat 107, 207 synnyttävät sakara-aaltosignaaleja, jotka ovat yhdeksänkymmenen asteen vaihesiirrossa keskenään. Nämä signaalit menevät eksklusiivi-nen-TAI-logiikkaportin 9 sisäänmenoihin, jonka ulostulo on suoraan yhdistetty toisen logiikkaportin 10 sisäänmenoihin 20 vaihesiirtoimpedanssin 11 kautta siten, että yksikön 10 ulostulossa on pulssimuotoinen signaali, joka on ylhäällä aina, kun jompikumpi kanavien 107, 207 signaaleista nousee ja las kee .
*· 25 Yksiköiden 9 ja 10 ulostulot on kytketty tarkistusyksikön 12 : sisäänmenoon. Yksikkö 12 tarkistaa jokaisen laskentapulssin ; .· kohdalla, onko yksiköstä 9 tulevan sakara-aallon tila muuttu- | ' ' nut. Sen mukaan, esiintyykö tämä tilanne vai ei, yksikön 12 ; ulostulo antaa vastaavasti joko sallinta- tai estosignaalin, 30 joka viedään laskurin 13 yhteen sisäänmenoon, joka laskuri ,v. laskee korin asemaa suhteessa yhteen kiinteistä vertailuele- menteistä 8, 108, josta laskenta aloitettiin. Tätä varten sa-man yksikön 13 yksi sisäänmeno on kytketty asemankorjausyksi-·,· kön 14 ulostuloon, jota yksikköä 14 kuvataan yksityiskohtai- ! 3 5 semmin alempana.
! « * i Yksikön 13 muista sisäänmenoista yksi on kytketty yksikön 15 ulostuloon, joka 15 määrää laskentasuunnan suhteessa korin nousevaan tai laskevaan liikkeeseen. Yksikkö 15, jonka 112855 6 sisäänmenot on kytketty lukulaitteen 7 kanaviin 107, 207, kykenee erottamaan, kumpi kanavista on edellä toista ja siten määrittämään korin 2 siirtyrnissuunnan, ja antaa lisäys- tai vähennyskomennon, joka lähetetään laskurille 13.
5
Lohko 16 kuvaa normaalia hissiohjauslogiikkaa, joka hallitsee korin liikkumista. Ohjauslogiikka 16 on kytketty moottori/jarruryhmään 4 haaralinjan 17 kautta ja siinä on lähtöjä 18 erilaisille komennoille sekä sisäänmenot 19, jotka 10 on kytketty eri kerroksissa Pl - P8 oleviin kutsunappeihin sekä korin 2 sisällä oleviin painonappeihin 22. Ohjauslogiikka sisältää eräitä lisätoimintoja, joita käytetään hissikorin pysähdystasojen sijainnin toteamiseen, ja logiikassa 16 olevaa tietoa käytetään järjestelmässä, kuten alempana lähemmin 15 selitetään.
Ylempänä mainittu yksikkö 14, joka myös ohjaa laskuria 13, on kytketty sisäänmenoistaan yksikön 23 ulostuloon asemankorjauksen mahdollistamiseksi sekä logiikkaportin 24 20 ulostuloon. Tämän portin 24 sisäänmenot, joihin impedanssin 25 avulla on muodostettu sopiva vaihesiirto, on kytketty lukulaitteen 7 kanavaan 307. Kun hissikori tulee ylempään tai alempaan päätekerrokseen Pl ja P8, portin 24 anto lähettää « * pulsseja, joita käytetään asemankorjausvaiheissa.
•j’ 25
Yksikön 2 3 sisäänmenoihin on kytketty portin 24 ulostulo, t i i i kanava 307 sekä ohjauslogiikan 16 ulostulot 26 ja 27, joiden ’ · * j ' : antama tieto koskee korin nousu/laskuliikettä ja saapumista : ylempään tai alempaan päätekerrokseen.
30
Lohko 28 on mikroprosessorin logiikka, joka yhteyden 29 kautta • i saa ohjauslogiikalta 16 erilaiset järjestelmätiedot (esim.
» t kerrosten lukumäärä, käyttötyyppi, jne.). Syöttöyksikön 30 ja näytön 31 avulla käyttäjä voi keskustella mikroprosessorin : : 35 logiikan 28 kanssa käyttäen siinä olevia toimintoja.
’ , Lohko 32 on pysyvä muisti, jossa korin sijaintia kuilussa koskevat tiedot ovat järjestettyinä ennalta määrätyn luettelon mukaisesti. Logiikalta 28 se saa kaikki tiedot, jotka koskevat 112855 7 korin sijaintia hissikuilun eri kerroksissa, sekä tiedot laitteista, jotka on käynnistettävä, kun kori on saapumassa tai on saapunut johonkin kerrokseen. Kaikki nämä tiedot on järjestetty itse kerrosten loogisen järjestyksen mukaisesti.
5
Lohko 33 edustaa osoitinyksikköä (todellisuudessa osoittimia täytyy olla ainakin kaksi ikkunajärjestelmän muodostamiseksi), joita ohjaavat yksiköt 13 ja 14, joilta se saa hissikorin sijaintia koskevat tiedot ja jotka pitävät sen dynaamisesti 10 viritettynä yksikön 32 luettelossa olevaan tietopakettiin, joka liittyy niihin kahteen peräkkäiseen kerrokseen, joiden välillä kori parhaillaan liikkuu tai on liikkunut. Tämä tietopaketti lähetetään yhteyksien 34, 35 kautta seuraavalle nopealle muistille 36, jota osoitin jatkuvasti päivittää.
15
Niitä kahta kerrosta, joiden välissä kori kulkee tai on kulkenut, koskeva talletettu tieto siirretään lohkosta 36 komparaattoriin 37, joka vertaa sitä terminaalin 38 kautta korin todellisen siirtymän ilmaisevan laskurin 13 ulostulosta 20 saatuun tietoon. Jos laskurin antaman tosiaikaisen tiedon ja talletetun tiedon välillä vallitsee yhtäläisyys, yksikkö 37 antaa ON-käskyn, tiedottaa seuraavalle yksikölle 38 havaitusta yhtäläisyydestä ja siirtää tiedot, jotka koskevat laitteista, jotka on käynnistettävä riippuen korin kulkuliikkeestä, ·' ' 25 mukaanlukien korin pysäyttämistä koskeva tieto.
t i t ; V* Komparaattorin 37 sekä yksikön 36 ulostulotiedot syötetään : ’ : yksikköön 38, jonka sisäänmenoon tulee logiikkayksikön 16 ; liittimestä 26 korin ylös/alas-liikesuuntaa koskeva tieto ja 30 jonka yksi sisäänmeno on myös kytketty korin todellisen kulkunopeuden laskevan yksikön 41 ulostuloon 40. Yksikkö 41 * * saa signaalin laskurilta 13, vertaa sitä matkasignaaliin (s), . ‘ joka on verrannollinen kahden peräkkäisen reikälistassa 6 ; v olevan reiän väliseen etäisyyteen, ja käsittelee sitä ajan eli y : 35 kellon (t) funktiona siten, että saadaan nopeustieto (V = ,v, s/t), käyttäen alan ammattimiehelle selvää ratkaisua, joka on ammattimiehen helposti toteutettavissa ja jota ei sen vuoksi ' ’ kuvata tässä tarkemmin.
112855 8
Yksikkö 38 käsittelee eri sisääntulotietoja ja aikaansaa tietojen muuntelun nopeuden funktiona seuraavan logiikan mukaisesti .
5 Kun hissikorissa oleva kuorma muuttuu, moottori/jarruryhmässä 4 tapahtuu nopeuden muutos käytetyn sähkömoottorin, joka normaalisti on epätahtimoottori, luiston vuoksi. Järjestelmissä, joissa moottorin nopeutta ei ohjata, kuten esilläolevassa tapauksessa, yllämainittu kuorman muutos 10 aiheuttaa pysähtyrniskomennon ja korin tosiasiallisen pysähtymisen välisen etäisyyden muuttumisen. Tätä tilannetta kuvaa selvästi kuviossa 3 oleva kaavio, jossa ordinaatat edustavat korin siirtyrnisnopeutta V ja abskissat kuljettua matkaa s. VI ja V2 osoittavat kahta korin siirtymisnopeutta, 15 joista VI on suurempi kuin V2. Olettaen, että näillä kahdella eri nopeudella ON-komento korin pysäyttämistä varten vastaanotetaan samanaikaisesti, huomataan, että korin pysähtymiseen tarvitaan eripituiset, nopeuteen suoraan verrannolliset matkat, mikä johtuu vakiohidastuksella D 20 toimivien korin hidastuslaitteiden sisäisistä ominaisuuksista (käyrän kaltevan osan D kaltevuus pysyy vakiona).
Yksiköt 37 ja 38 saavat yksikössä 32 olevasta luettelosta, joka yksikkö 32 sisältää järjestelmän käyttöä koskevat • · 25 talletetut tiedot, siis käyttäjän alunperin asettamat tiedot . ; tai itse järjestelmän alunperin automaattisesti tarkistamat ' tiedot (ks. alempana), tiedon korin maksimikulkunopeudesta ' I tunnetussa nousuvaiheessa nollakuormalla tai laskuvaiheessa
; täydellä kuormalla ja jonka oletetaan olevan nopeus VI
30 kuviossa 3. Jos kori tosiasiassa kulkee nopeudella VI, komparaattori 37 havaitsee nopeuksien yhtäläisyyden ja muodostaessaan ON-signaalia (joka saadaan yhteydestä laskuriin 13) siirtää lohkoon 38 ja edelleen ohjauslogiikalle 16 yksikön 32 luettelosta saatavat, korin pysäyttämistä ja : 35 käynnistettäviä laitteita koskevat tiedot.
Jos toisaalta kori liikkuu nopeudella V2 ja komparaattori 37 havaitsee tämän nopeuden ja ohjelmoidun nopeuden VI välisen eron, komparaattori 37 antaa ihannenopeuden VI hidastuksen 11285b 9 alkaessa yksikölle 38 signaalin, jonka seurauksena sanottu yksikkö 38 ulostulon 42 kautta aikaansaa lohkon 36 tuottaman tiedon siirron viivästyksen todellisella nopeudella V2, kunnes toteutuu kuvion 4 esittämä tilanne. Tästä syystä yksikön 38 5 yksi sisäänmeno on kytketty lohkoon 41, joka ilmaisee korin todellisen siirtyrnisnopeuden. Kun komparaattori 37 havaitsee, että todellinen nopeus V2 leikkaa ohjelmoidun nopeuden VI hidastuksen, kuten nähdään kuviosta 3, ja antaa yhtäläisyyssignaalin ON, yksikkö 38 keskeyttää edellä 10 ulostulon 42 kautta aktivoidun toiminnon ja siirtää ohjauslogiikalle 16 tiedot koskien korin pysäyttämistä ja muita laitteita, jotka on käynnistettävä.
Kuvio 6 esittää yksityiskohtaa lohkosta 38. Komparaattorin 37 15 ulostulon voidaan kuvitella olevan linja, jossa on kauko- ohjättävä kytkin 43, joka on normaalisti auki ja jota ohjaa lohkon 44 ulostulo, joka lohko 44 tarkistaa, pitääkö komparaattorin 37 antamaa, pysäyttämiskomentoa koskevaa tietoa korjata vai ei. Saman lohkon 44 yksi sisäänmeno on kytketty liit-20 timeen 26, joka antaa tiedon siitä, onko kori nousu- vai las-kuliikkeessä. Ihannenopeuteen liittyvä korin pysäytyssignaali lataa rekisteriin 45 korin kulkunopeuden todellisen arvon. Jos lohko 44 havaitsee, että pysäytyskomentoa koskevaa tietoa ei tarvitse muuttaa, esim. koska se on oikein tai koska sitä on 2 5 jo muutettu, tai koska kori on eri kulkuvaiheessa kuin mitä ,, liitin 26 osoittaa, kauko-ohjattu kytkin 43 suljetaan ja kaik- > ’ ' ki komparaattorin 37 antamat tiedot siirretään ohjauslogiik- : kaan 16. Invertoiva elin 46 estää tietoa vaikuttamasta tähän ; elimeen 46 yhdistettyyn lohkoon. Jos toisaalta lohkon 44 anta- 30 maa tietoa on korjattava, kauko-ohjättävä kytkin 43 pysyy auki • ·, ja rekistereistä 147, jotka sisältävät korin sijaintitiedot i kunkin kerroksen ja sitä seuraavan kerroksen välillä, saatavaa sijaintiarvoa pienennetään multiplekserilohkon 47 avulla riip-j puen rekisterin 45 antamasta nopeusarvosta. Tämän pienennyksen : 35 arvo käsitellään komparaattorissa 48, jonka sisäänmenoon tule vat lohkosta 36 saatavat, korin liikkuessa kyseessä olevien kahden kerroksen sijaintitiedot, ja komparaattorin ulostulo 42 ’ palaa tähän lohkoon 36.
112855 10
Kuviosta 5 nähdään, että korin hidastusta kuvaavan kaltevan käyränosan kaltevuus ja siten matka, jonka kori kulkee hetkessä, jolloin pysäytyslaite alkaa toimia, hetkeen, jolloin se saavuttaa todellisen pysähtymispisteen, voivat muuttua 5 hitaasti ajan kuluessa, esimerkiksi johtuen mekaanisten tai hydromekaanisten jarruosien kulumisesta tai ympäristöolosuhteiden vaihtelusta, esim. ympäristön lämpötilan muuttumisesta ja tämän vaikutuksista hydraulisissa järjestelmissä käytetyn nesteen viskositeettiin. Kuviossa 5 Dl 10 osoittaa kaltevaa käyrää, joka kuvaa korin hidastusta sellaisena, kuin se on alunperin ohjelmoitu yksikköön 28, esim. vastaten järjestelmän toimintaa välittömästi asennuksen tai huollon jälkeen. D2 puolestaan osoittaa korin hidastusta kuvaavaa kaltevaa käyrää edellä mainittujen epänormaalien 15 olosuhteiden tai muuttujien esiintyessä. Nähdään selvästi, kuinka samalla korin kulkunopeudella matka, joka tarvitaan korin pysähtymiseen hetkestä, jolloin pysäytyskomennon konfirmointi CA saadaan ohjauslogiikalta 16, vaihtelee pitkin abskissoja.
20 Tämän pysäytysmatkan vaihtelun havaitsee tiedonkeräysyksikkö 49, jonka sisäänmenot on kytketty: logiikan 16 liittimeen 39 korin pysäytyskomennon vahvistuksen CA saamiseksi logiikalta; 25 - mikroprosessorin logiikkaan 28 järjestelmän ihannetoimintaa koskevien tietojen saamiseksi sanotulta logiikalta 28; 5 t * > - laskurin 13 ulostuloon 20 sen matkan havaitsemiseksi, jonka ; ' kori kulkee nousun tai laskun aikana siitä hetkestä, jona ; vastaanotetaan pysäytyskomennon vahvistus CA tai kuvioissa 3 30 ja 4 esitetty ihannekomento ON, hetkeen, jona kori pysähtyy; V, - yksikköön 41, joka antaa korin todellisen siirtyrnisnopeuden sen liikkuessa ylös- tai alaspäin, mikroprosessorin logiikkaan 28 ohjelmoituun tietoon vertaamista varten.
; 35 Kun jokin korin todellisista siirtymisnopeuksista on sama tai lähes sama kuin jokin mikroprosessorin logiikkaan 28 I * ohjelmoiduista nopeuksista, yksikkö 49 ilmaisee • pysähtymismatkan ja toistaa tätä toimintoa ajan kuluessa, vieden havaitsemansa arvon summaimeen 50, kuten kuvion 7 112855 11 esimerkissä. Tämä toiminto suoritetaan kaikille nopeuksille, jotka ovat samat tai lähes samat kuin mikroprosessorin logiikkaan ohjelmoidut nopeudet, joista kullekin on oma summaimensa 50. Ohjelmoidut nopeudet voivat olla esim.
5 maksimi- ja miniminopeudet, sekä ylöspäin että alaspäin ajoa varten, ja edullisesti myös ennalta määrätty joukko näiden välillä olevia nopeuksia.
Summainten 50 tuottamien matkojen keskiarvot lasketaan 10 edelleen yhteen lohkossa 51 ja niiden keksiarvo määritetään ja sitä verrataan seuraavassa lohkossa 52 tunnettuun vertailumatka-arvoon, joka saadaan lohkosta 53 ja joka on sama kuin mikroprosessorin logiikan 28 tuntema arvo. Lohkon 52 ulostulo viedään ikkunakomparaattoriin, jonka sisäänmenoon 15 tulee vertailulohko 55, jonka parametrejä voidaan muuttaa vastaavien sisäänmenojen 56 kautta riippuen erilaisista järjestelmätiedoista, joita ovat esim. käyttötyyppi (mekaaninen vai hydraulinen), nopeus tai nopeudet, jne. Jos lohkon 52 antama tieto on komparaattorin 54 alueen 20 ulkopuolella, komparaattori lähettää ulostulostaan mikroprosessorin logiikalle 28 komennon muuttaa kyseisen luettelon kaikkia tietoja. Sama tieto lähetetään viivästys lohkon 57 avulla vertailulohkoon 53, joka täten päivittyy.
25 .il Tämän korjauksen seuraus käytännössä on, että kuviossa 5 i ; esiintyvän pysäytyskomennon CA (ja/tai kuvioissa 3 ja 4 ·' mainitun ON-komennon) muodostaminen viivästyy sopivasti (tai * siirtyy aikaisemmaksi, jos se eroaa kuviossa 5 esitetystä, 30 jolloin kaltevan hidastuskäyrän D kaltevuus vähenee pikemmin kuin suurenee) niin, että muuttuneen kaltevan hidastuskäyrän : D2 tapauksessa tämän käyrän nollanopeuskohta osuu samaan kohtaan kuin hidastuskäyrän Dl nollanopeus, jolloin kori h; pysähtyessä sen pohja asettuu kyseisen kerroksen lattian ’ 35 kohdalle vaaditun toleranssin puitteissa.
’,· Järjestelmässä voidaan lisäksi kytkeä esim. yksikköön 49 tai logiikkaan 28 merkinantolaite (ei esitetty kuviossa) 112855 12 osoittamaan, milloin on käytettävä jarrua hissin parhaiden käyttömukavuusolosuhteiden palauttamiseksi.
Kuvatun järjestelmän käyttökuntoon saattamiseksi ensin syöte-5 tään ohjauslogiikalle 16 käyttötiedot koskien esim. pysähdys-kohtien lukumäärä, nopeusominaisuudet, hidastus koria pysäytettäessä, jne., ja näiden ominaisuuksien perusteella säädetään ryhmän 4 jarru sopivasti. Nämä tiedot siirretään yksikölle 2, johon myös syötetään matka- ja/tai aika- ja/tai nopeus-10 tiedot, jotka liittyvät korin koko kulkumatkaan ensimmäisestä viimeiseen kerrokseen ja/tai päinvastoin tai ainakin yhteen kulkumatkaan kerroksesta toiseen, ja kaiken tämän perusteella logiikka 28 valmistaa tarvittavan tietoluettelon, jotta järjestelmä toimisi, kuten ylempänä on selostettu.
15 Käyttäjä tarkistaa tietojen oikeellisuuden korin käyttäytymisestä sen liikkuessa hissikuilussa eri kerrosten välillä ja voi korjata sanottuja tietoja käyttäen hyväksi ei ainoastaan yksiköitä 30, 31, vaan myös komentoa, jota ei ole kuvattu mut-20 ta joka vaikuttaa ryhmään 4 aikaansaaden korin aseman hienosäädön ylös- tai alaspäin ennalta määrätyn siirtymän verran. Näiden tarkistusten ja korjausten jälkeen, mikäli ne ovat tar-peen, järjestelmä on käyttövalmis.
.25 Oheisissa piirroksissa lohkokaavioina esitetyt piirit kuvaavat pelkästään hissin käyttömenetelmää ja voivat olla erilaisia, ; esim. sanotut piirit voidaan toteuttaa elektronisen prosesso- rin ja sopivan ohjelmiston muodossa erillislaiteratkaisun si-’ ’ jasta.
30 Näin ollen on selvää, että keksintöön voidaan tehdä lukuisia : muutoksia ja muunnoksia, erityisesti rakenteellisia, poikkeamatta keksinnön perusajatuksesta, jota on edellä kuvattu ja jota alla olevat piirrokset ja vaatimukset 35 koskevat.
* * »
Seuraavissa vaatimuksissa suluissa olevat viitenumerot on t » tarkoitettu pelkästään helpottamaan patenttivaatimusten 13 Ί12855 lukemista eikä niiden ole katsottava millään tavoin rajoittavan vaatimusten suojapiiriä.

Claims (8)

112855 14
1. Menetelmä ennalta asetetun hidastuksen aloituspisteen, jossa pisteessä hissijärjestelmään kuuluvan hissikorin (2) 5 hidastus aloitetaan kulloisenkin hidastusjakson aikana, muuttamiseksi adaptiivisesti korin (2) pysäyttämiseksi haluttuun kohtaan, tunnettu siitä, että menetelmässä haetaan muistista ainakin ensimmäinen ja toinen relaatio, jolloin ensimmäinen relaatio on hidastusmatka korin (2) 10 maksiminopeuden funktiona korin (2) liikkuessa tyhjänä ylöspäin ja toinen relaatio on hidastusmatka korin (2) maksiminopeuden funktiona korin (2) liikkuessa alaspäin kuormitettuna maksimikuormitettavuutensa, ja menetelmä käsittää seuraavat vaiheet: 15 (a) määritetään korin (2) hetkellinen asema; (b) ilmaistaan korin (2) nopeus ennen kuin kori (2) saapuu ennalta asetetun hidastuksen aloituspisteen kohdalle; (c) määritetään korin (2) ylös/alas-liikesuunta aseman 20 tai nopeuden funktiona; (d) valitaan joko ensimmäinen tai toinen relaatio korin (2) liikesuunnan mukaisesti; [ja] (e) mitataan ainakin yksi hissijärjestelmän vanhenemisparametri, joka muuttuu hissijärjestelmän ;< 25 komponenttien vanhetessa; (f) päivitetään adaptiivisesti ainakin yhtä relaatiota ; ainakin yhden vanhenemisparametrin mukaan; ja (g) muutetaan ennalta asetettua hidastuksen aloituspistettä käyttäen ainakin nopeutta ja 30 vastaavaa relaatiota kyseisen hidastusjakson aikana.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ensimmäinen ja toinen relaatio ovat lineaarisia funktioita. 35 . , : 3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että korin (2) sijainti ilmaistaan kohdistamalla valonsäde useita reikiä (106) käsittävälle reikänauhalle (6), jolloin 112855 15 säde joko läpäisee nauhan (6) tai katkeaa sen mukaan, onko säteen kohdalla nauhassa (6) reikä (106) vai ei.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, 5 että lisäksi määritetään kunkin vanhenemisparametrin keskiarvo; ainakin yhtä funktiota päivitetään ainakin yhden vanhenemisparametrin keskiarvon mukaan.
5. Hissin ohjauslaitteisto ennalta asetetun hidastuksen aloi tuspisteen, jossa pisteessä hissijärjestelmään kuuluvan his-sikorin (2) hidastus aloitetaan kulloisenkin hidastusjakson aikana, muuttamiseksi adaptiivisesti korin (2) pysäyttämiseksi haluttuun kohtaan, tunnettu siitä, että laitteistoon kuu-15 luu: muisti ainakin ensimmäisen ja toisen relaation tallentamiseksi, joista ensimmäinen relaatio on hidastusmatka korin (2) maksiminopeuden funktiona korin (2) liikkuessa tyhjänä ylöspäin ja toinen relaatio on hidastusmatka ko-20 rin (2) maksiminopeuden funktiona korin liikkuessa alas päin kuormitettuna maksimikuormitettavuutensa; korin (2) hetkellisen sijainnin ilmaiseva korin (2) ase-·,, ma-anturi; - korin (2) nopeusanturi, jonka avulla korin (2) nopeus '•"et 25 ilmaistaan ennen kuin kori (2) saapuu ennalta asetettuun hidastuspisteeseen; ] - korin nopeusanturin tai asema-anturin signaaliin rea- ' goiva laite (15) korin (2) ylös/alas-liikesuunnan mää- •' ' rittämiseksi; 30. ainakin yksi vanhenemisparametrianturi, joka vanhenemis- parametri muuttuu hissijärjestelmän komponenttien vanhe-tessa; - säätölaite, joka - valitsee joko ensimmäisen tai toisen relaation 35 korin (2) liikesuuntaa vastaavasti; [ja] ; : - päivittää ainakin yhtä relaatiota ainakin yhden vanhenemisparametrin mukaa; ja muuttaa adaptiivisesti ennalta asetettua hidastuksen aloituspistettä käyttäen ainakin 112855 16 nopeutta ja vastaavaa relaatiota/vastaavia relaatioita.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen laitteista, tunnettu siitä, 5 että ensimmäinen ja toinen relaatio ovat lineaarisia funktioita.
7. Patenttivaatimuksen 5 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että lisäksi kuuluu useita reikiä (106) käsittävä reikänauha 10 (6), ja jossa korin (2) sijainti ilmaistaan kohdistamalla valonsäde useita reikiä (106) käsittävälle reikänauhalle (6), jolloin säde joko läpäisee nauhan (6) tai katkeaa sen mukaan, onko säteen kohdalla nauhassa (6) reikä (106) vai ei.
8. Patenttivaatimuksen 5 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että säätölaite määrittää kunkin vanhenemisparametrin keskiarvon; ja säätölaite päivittää ainakin yhtä funktiota ainakin 20 yhden vanhenemisparametrin keskiarvon mukaan. 11285b
FI933447A 1992-08-05 1993-08-03 Menetelmä ja laitteisto hissin ohjaamiseksi FI112855B (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
ITGE920086A IT1257416B (it) 1992-08-05 1992-08-05 Metodo ed apparato per il controllo e la correzione automatica del comando di decelerazione-arresto della cabina di un ascensore o di un montacarichi al variare dei dati di funzionamento dell'impianto.
ITGE920086 1992-08-05

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI933447A0 FI933447A0 (fi) 1993-08-03
FI933447A FI933447A (fi) 1994-02-06
FI112855B true FI112855B (fi) 2004-01-30

Family

ID=11354322

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI933447A FI112855B (fi) 1992-08-05 1993-08-03 Menetelmä ja laitteisto hissin ohjaamiseksi

Country Status (12)

Country Link
US (1) US5421432A (fi)
EP (1) EP0582170B1 (fi)
JP (1) JP3168104B2 (fi)
CN (1) CN1036643C (fi)
AT (1) ATE153985T1 (fi)
BR (1) BR9303311A (fi)
CA (1) CA2101994C (fi)
DE (1) DE69311221T2 (fi)
ES (1) ES2105015T3 (fi)
FI (1) FI112855B (fi)
IT (1) IT1257416B (fi)
TW (1) TW247308B (fi)

Families Citing this family (25)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JP3170151B2 (ja) * 1994-08-24 2001-05-28 株式会社東芝 エレベータの制御装置
CA2165247C (en) * 1995-01-20 2006-05-23 Bernhard Gerstenkorn Method and equipment for the production of shaft information data of a lift shaft
FI112857B (fi) * 1995-07-14 2004-01-30 Kone Corp Menetelmä hissin pysäyttämiseksi tasolle
KR100259511B1 (ko) * 1998-03-26 2000-07-01 이종수 엘리베이터의 위치 제어 방법
CN1141243C (zh) * 2001-06-18 2004-03-10 王俊智 电梯解除刹车脱困防止惯性滑移的多重保护装置
US20080202862A1 (en) * 2004-07-27 2008-08-28 Frank Dudde Signal Strip And System For Determining A Movement Status Of A Moving Body
FR2904594B1 (fr) * 2006-08-04 2008-10-17 Pomagalski Sa Procede de commande d'une unite de freinage d'une installation de transport par cable et unite de freinage.
FR2909060B1 (fr) * 2006-11-23 2009-02-13 Pomagalski Sa Procede de simulation du freinage d'une installation de transport par cable, procede de diagnostic du freinage d'une telle installation dispositif de commande de l'intallation.
FR2928124B1 (fr) * 2008-02-29 2012-02-10 Pomagalski Sa Procede de controle d'un organe de freinage ou de mise en mouvement auxiliaire d'une installation de transport par cable.
US8452599B2 (en) * 2009-06-10 2013-05-28 Toyota Motor Engineering & Manufacturing North America, Inc. Method and system for extracting messages
US8269616B2 (en) * 2009-07-16 2012-09-18 Toyota Motor Engineering & Manufacturing North America, Inc. Method and system for detecting gaps between objects
US8337160B2 (en) * 2009-10-19 2012-12-25 Toyota Motor Engineering & Manufacturing North America, Inc. High efficiency turbine system
US8237792B2 (en) 2009-12-18 2012-08-07 Toyota Motor Engineering & Manufacturing North America, Inc. Method and system for describing and organizing image data
US8424621B2 (en) 2010-07-23 2013-04-23 Toyota Motor Engineering & Manufacturing North America, Inc. Omni traction wheel system and methods of operating the same
CN102408053B (zh) * 2011-08-17 2014-09-03 邓锦诚 多层升降机
DE202011051667U1 (de) 2011-10-18 2012-02-23 Elgo-Electronic Gmbh & Co. Kg Vorrichtung zur Positionserfassung einer Aufzugkabine
US9463952B2 (en) * 2012-08-30 2016-10-11 Steve Romnes Apparatus and methods for controlling elevator positioning
CN103193117B (zh) * 2013-04-10 2015-08-26 北华航天工业学院 一种施工升降机自动控制系统
CN103449271B (zh) * 2013-08-20 2015-07-08 哈尔滨东建机械制造有限公司 基于dsp的变频施工升降装置的控制装置及采用该控制装置实现升降装置自动平层的方法
FI124545B (fi) * 2013-09-26 2014-10-15 Kone Corp Menetelmä hissikomponentin liikkeen valvomiseksi sekä hissin turvajärjestely
CN106121651B (zh) * 2016-06-21 2018-08-14 中国矿业大学(北京) 拉斗铲智能化辅助作业方法及装置
CN108946375A (zh) * 2018-08-17 2018-12-07 寿县理康信息技术服务有限公司 一种基于分层气囊的电梯保护系统
CN108726308A (zh) * 2018-08-17 2018-11-02 寿县理康信息技术服务有限公司 一种安装气囊的电梯保护系统
CN110968087B (zh) * 2018-09-30 2023-05-23 百度(美国)有限责任公司 车辆控制参数的标定方法、装置、车载控制器和无人车
CN114897983A (zh) * 2022-05-12 2022-08-12 苏州市凌臣采集计算机有限公司 测高设备的测高控制方法、装置、设备及存储介质

Family Cites Families (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3972389A (en) * 1970-05-21 1976-08-03 Otis Elevator Company Elevator stop control arrangement
US4102436A (en) * 1975-12-12 1978-07-25 Westinghouse Electric Corp. Elevator system
BR8008023A (pt) * 1979-04-05 1981-03-31 Otis Elevator Co Desacaleracao e freamento modificados de um carro elevador
DE2915424A1 (de) * 1979-04-17 1980-10-30 Maschf Augsburg Nuernberg Ag Steuerung des fahrkorbes von aufzuegen
FI66328C (fi) * 1979-10-18 1984-10-10 Elevator Gmbh Foerfarande och anordning foer att stanna en laengs med en styrd bana gaoende anordning saosom en hiss
JPS59203074A (ja) * 1983-05-06 1984-11-17 株式会社日立製作所 油圧エレベ−タ
FR2577329B1 (fr) * 1985-02-12 1988-04-29 Logilift Sarl Procede de commande regulee d'un moteur electrique pour le deplacement d'un mobile et dispositif de commande pour la mise en oeuvre du procede
FR2579189B1 (fr) * 1985-03-25 1988-04-08 Logilift Sarl Procede de commande regulee du ralentissement d'un mobile et dispositif de commande regulee pour la mise en oeuvre du procede
US4683990A (en) * 1985-08-29 1987-08-04 Innovation Industries, Inc. Relative position monitoring apparatus
JPS631683A (ja) * 1986-06-20 1988-01-06 株式会社日立製作所 流体圧エレベ−タ
US4991693A (en) * 1989-02-16 1991-02-12 Inventio Ag Method of improving the landing of a hydraulic elevator car
US5035301A (en) * 1989-07-03 1991-07-30 Otis Elevator Company Elevator speed dictation system
ATE92005T1 (de) * 1989-10-16 1993-08-15 Otis Elevator Co Steuerungsvorrichtung fuer aufzuganlage ohne geschwindigkeitsfuehler.
JP2680459B2 (ja) * 1990-03-07 1997-11-19 株式会社東芝 油圧エレベータの制御装置
FI88012C (fi) * 1990-06-04 1993-03-25 Kone Oy Foerfarande och anordning foer styrning av en hydraulhiss vid inkoerning till plan

Also Published As

Publication number Publication date
CA2101994A1 (en) 1994-02-06
DE69311221T2 (de) 1997-11-06
EP0582170B1 (en) 1997-06-04
CA2101994C (en) 1999-12-28
FI933447A0 (fi) 1993-08-03
DE69311221D1 (de) 1997-07-10
FI933447A (fi) 1994-02-06
CN1085520A (zh) 1994-04-20
US5421432A (en) 1995-06-06
JPH06171847A (ja) 1994-06-21
ES2105015T3 (es) 1997-10-16
ITGE920086A1 (it) 1994-02-05
EP0582170A1 (en) 1994-02-09
JP3168104B2 (ja) 2001-05-21
ATE153985T1 (de) 1997-06-15
BR9303311A (pt) 1994-03-29
IT1257416B (it) 1996-01-15
TW247308B (fi) 1995-05-11
CN1036643C (zh) 1997-12-10
ITGE920086A0 (it) 1992-08-05

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI112855B (fi) Menetelmä ja laitteisto hissin ohjaamiseksi
EP2347986B1 (en) Elevator installation
CA2181882C (en) Method and equipment for the measurement of the load in a lift cage
US9676591B2 (en) Elevator apparatus
US5637841A (en) Elevator system
US5241141A (en) Elevator profile selection based on absence or presence of passengers
EP3371086B1 (en) Elevator system and method for controlling an elevator system
US20190389694A1 (en) Elevator system
US11554933B2 (en) Elevator
US20180037436A1 (en) Method, elevator control unit, and elevator system for dynamically adjusting a levelling speed limit of an elevator car
KR100196743B1 (ko) 승강기 장치
US4832159A (en) Elevator control apparatus
US4318456A (en) Terminal slowdown control for elevator system
JPS622872A (ja) 移動体の移動用電気モ−タ−の調節制御方法およびそれを実施するための制御装置
US5848671A (en) Procedure for stopping an elevator at a landing
EP0130750A1 (en) Lift brake control method and apparatus
US4469199A (en) Elevator system
US5060764A (en) Velocity control method for elevator
US20080271956A1 (en) Elevator Door Position Detection
EP3539914A1 (en) Adaptive elevator door dwell time
WO2023144985A1 (ja) エレベーターの制御システム
KR0124232Y1 (ko) 엘리베이터식 주차설비 제어시스템
US20200148506A1 (en) Method and device for monitoring an elevator system
KR900002785B1 (ko) 엘리베이터 제어장치
KR960010231B1 (ko) 엘리베이터의 셀렉터오동작방지방법

Legal Events

Date Code Title Description
HC Name/ company changed in application

Owner name: KONE CORPORATION

MA Patent expired