FI109669B - Menetelmä vedettävän välineen irrottamiseksi köysihissistä ja irrotuselin - Google Patents
Menetelmä vedettävän välineen irrottamiseksi köysihissistä ja irrotuselin Download PDFInfo
- Publication number
- FI109669B FI109669B FI20010637A FI20010637A FI109669B FI 109669 B FI109669 B FI 109669B FI 20010637 A FI20010637 A FI 20010637A FI 20010637 A FI20010637 A FI 20010637A FI 109669 B FI109669 B FI 109669B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- release
- pulling
- implement
- lift
- pulled
- Prior art date
Links
Classifications
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B61—RAILWAYS
- B61B—RAILWAY SYSTEMS; EQUIPMENT THEREFOR NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
- B61B11/00—Ski lift, sleigh lift or like trackless systems with guided towing cables only
- B61B11/004—Means connecting load and cable
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Transportation (AREA)
- Mechanical Engineering (AREA)
- Rehabilitation Tools (AREA)
- Emergency Lowering Means (AREA)
- Footwear And Its Accessory, Manufacturing Method And Apparatuses (AREA)
- Platform Screen Doors And Railroad Systems (AREA)
- Supply And Installment Of Electrical Components (AREA)
- Refuge Islands, Traffic Blockers, Or Guard Fence (AREA)
- Transmitters (AREA)
- Input Circuits Of Receivers And Coupling Of Receivers And Audio Equipment (AREA)
Description
! 109669
MENETELMÄ VEDETTÄVÄN VÄLINEEN IRROTTAMISEKSI KÖYSIHIS-SISTÄ JA IRROTUSELIN
Keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdanto-osassa määritelty menetelmä.
5 Edelleen keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 3 johdanto-osassa määritelty irro-tuselin.
On tunnettua, että mm. laskettelurinteisiin on asennettu köysihissi, vetolaitteisto vetonarui-neen ja vetoelimet joiden avulla sekä kesällä että talvella ihmiset erilaisine välineineen ve-10 detään rinteen pintaa pitkin ylös rinteen yläosaan. Yleensä vetoelimenä on ns. lautanen tai ankkuri joka on kosketuksissa joko suoraan vedettävään ihmiseen tai sitten esim ihmisen käyttämään välineeseen kuten polkupyörään. Molemmissa tapauksissa ihminen itse irrottaa ko. vetoelimen saapuessaan haluttuun irrotuskohtaan. Ns. kesäkeikoissa, joita varten hissin nousulinjalle on rakennettu kelkkaa ohjaava kouru, vetoelin kytketään kelkassa olevaan 15 tartuntaelimeen. Vetoelimen halutussa irrotuskohdassa nousukouru kaartuu pois hissin nousulinjalta, jolloin vedettävän välineen liikesuunta pystytasoon nähden alkaa muuttua. Vetoelimen ja tartuntaelimen sopivan muotoilun ansiosta vetoelin irtoaa kelkasta itsestään, kun liikesuuntien ero on riittävän suuri.
20 Tunnettujen irrotusmenetelmien suurimpina epäkohtina on vetoelimen varma ja turvallinen irrottaminen vedettävästä välineestä oikeassa kohdassa ilman avustavaa henkilöä tai köysi-hissin pysäyttämistä silloin, kun vedettävä väline on ihmisen ohjattavissa eikä pakotetusti , ·. kulje määrättyä reittiä tai rataa koko vetomatkan ajan eikä varsinkaan irrotuskohdassa ku ten kesäkeikka. On myös tunnettua, että tartuntaelimeen voidaan liittää irrotusmekanismi, ..: 25 jota vedettävässä välineessä mukana oleva henkilö käyttää irrottaakseen vetoelimen tartun- •': ‘. taelimestä. Tällaisen menetelmän suurimpina epäkohtana on, että henkilö voi vahingossa • » · joko irrottaa vetoelimen liian aikaisin tai jättää irrotuksen liian myöhäiseksi. Kummassakin •: * · · tapauksessa voi aiheutua vaaraa sekä henkilöille että omaisuudelle.
30 Keksinnön tarkoituksena on poistaa nämä epäkohdat ja tuoda esiin irrotusmenetelmä ja ir-rotuselin joiden teknisten ratkaisujen ansiosta on mahdollista irrottaa vedettävä väline köy-' ·' sihissin vetolaitteen vetoelimestä tarkkaan määrätyssä kohdassa ilman irrotusta avustavaa '; ': henkilöä tai köysihissin pysäyttämistä. Tällä menetelmällä myöskään vedettävässä väli- 2 109669 neessä mukana oleva henkilö ei voi vahingossa irrottaa vetoelintä väärässä kohdassa, koska vedettävässä välineessä ei ole irrotusmekanismia.
Nämä tarkoitukset voidaan keksinnön mukaisesti saavuttaa käyttämällä juuri tätä menetel-5 mää ja sitä varten kehitettyä irrotuselintä sekä sopivaa vetoelintä ja tartuntaelintä.
Menetelmän toiminta voidaan jakaa neljään vaiheeseen: 1. Vedettävään välineeseen on asennettu sopiva tartuntaelin. Liikkeellä olevan köysihissin 10 vetolaitteen vetonaruun liitetty vetoelin kytketään vedettävässä välineessä olevaan tartunta- elimeen.
2. Vetolaiteen vetonani kelautuu ulos käyttöasentoon jonka jälkeen vedettävä väline lähtee köysihissin vetämänä ylös rinnettä.
15 3. Vedettävä väline saapuu köysihissin vetämänä haluttuun irrotuskohtaan johon on asennettu menetelmän edellyttämä poikittaissuuntainen irrotuselin. Tässä kohtaa vetoelin ja ir-rotuselin kohtaavat toisensa. Irrotuselin muuttaa vetoelimen pystysuuntaista vetokulmaa tartuntaelimeen nähden niin paljon, että vetoelin liukuu irti tartuntaelimestä ja siten irrottaa 20 vedettävän välineen köysihissistä. Irrotuselimen yhteydessä on lisäksi hissin käyttöjäijes- . telmään liitetty turvajäijestelmä. Mikäli irrotuselimeen kohdistuu säädetyn rajan ylittävä * · · • t. # vetolaitteen liikkeen suuntainen kuormitus, irrotuselin tai sen osa antaa periksi liikkeen , suuntaan ja samanaikaisesti irrotuselimeen liitetty turvajäijestelmä aiheuttaa köysihissin . · · ·. liikkeen pysähtymisen. Turvajärjestelmä on yksinkertaista toteuttaa kytkimellä joka on lii- ....: 25 tetty hissin hätä-seis -piiriin.
4. Köysihissin vetolaite liikkuu kokoajan eteenpäin pysähtymättä ja vetolaitteen vetonani •; · · · kelautuu perusasentoonsa. Vedettävä väline ohjataan pois hissilinjalta.
.:. 30 Keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista se, mitä on esitetty patenttivaati- . '. muksen 1 tunnusmerkkiosassa. Keksinnön mukaiselle irrotuselimelle on tunnusomaista se, . " . mitä on esitetty patenttivaatimuksen 3 tunnusmerkkiosassa.
3 109669
Seuraavassa keksintöä selostetaan yksityiskohtaisesti viittaamalla oheisiin piirustuksiin joista kuvat 1-4 esittävät keksinnön mukaisen menetelmän eri vaiheita, kuva 5 yhtä keksinnön mukaista irrotuselintä ja sen toimintaa sekä kuva 6 yhtä menetelmälle sopivaa ve-toelintä ja tartuntaelintä.
5
Kuva 1. Vedettävään välineeseen, esim. pyörillä kulkevaan moottorittomaan ajoneuvoon, 6 on jäljestetty sopiva tartuntaelin 1. Liikkeellä olevan köysihissin 4 veto laitteen 5 ve-tonaruun 10 liitetty vetoelin 2 kytketään vedettävässä välineessä 6 olevaan tartuntaeli-meen 1, jonka ulokeosan tartuntasivu B on asetettu taaksepäin riittävän vinoon kulmaan.
10 Tämän kulman ansiosta vetoelin 2 pysyy kiinni tartuntaelimessä 1 ylösvedon ajan. Köysi-hissin 4 veto laitteen 5 vetonani 10 kelautuu käyttöasentoon ja vedettävä väline 6 lähtee köysihissin vetämänä ylös rinteen pintaa.
Kuva 2. Vedettävä väline 6 saapuu köysihissin 4 vetämänä haluttuun irrotuskohtaan his-15 silinjalla7 ja menetelmän mukaiset vetoelin 2 ja poikittain hissilinjaan nähden asetettu irrotuselin 3 kohtaavat toisensa köysihissin 4 kokoajan liikkuessa. Irrotuselimen paras sijoituskotaa hissilinjalla 7 on kohta, jossa vetoalustan nouseva osa päättyy. Tällöin irrotus-vaiheessa välineeseen ei kohdistu enää taaksepäin vaikuttavaa maan vetovoimaa.
20 Kuva 3. Irrotuselin 3 muuttaa vetoelimen 2 pystysuuntaista vetokulmaa R tartuntaeli-meen 1 nähden niin, että vetoelin 2 liukuu irti tartuntaelimestä 1, ja täten vapauttaa ve-, . dettävän välineen 6 köysihissistä.
. !.* Kuva 4. Vetoelimen 2 irrottua tartuntaelimestä 1 . vetolaitteen 5 vetonani 1 0 kelautuu ” · 25 perusasentoon vetolaitteen 5 kokoajan liikkuessa. Vedettävä väline 6 ohjataan pois hissin . = vetolinjalta 7.
....: Kuva 5. Yksi pelkistetty malli irrotuselimestä. Irrotuselimen vaakaosaa V kannattaa kaksi • *". pystytukea H ja F. Irrotuselimen vaakaosan toinen pää on kiinnitetty saranamaisesti pys- ’. 30 tytukeen H ja toinen pää lukittuu pystytuessa F olevaan säädettävällä kuormituksella . · · ’ _ avautuvaan lukitusmekanismiin 8. Lukitusmekanismina voi olla esimerkiksi säädettävä jousikuormitteinen vipu. Pystytuessa F on turvakytkinjäqestelmä 9 joka on edelleen yhteydessä köysihissin sähköjärjestelmään. Mikäli vetoelin 2 ei jostain syystä irtoa tartuntaelimestä 1, kohdistuu vaakaosaan V säädetyn rajan ylittävä hissin kulkusuuntainen kuormi- 4 109669 tus joka irrottaa vaakaosan lukitun pään pystytuessa F olevasta lukitusmekanismista 8. Tällöin vaakaosa V kääntyy vaakasuunnassa kohti köysihissin vetosuuntaa antaen periksi kuormitukselle ja näin estäen irrotuselimen 3 kaatumisen ja/tai vahingoittumisen tai köysihissin vetonarun 10 katkeamisen. Pystytuessa F on turvakytkin 9 jonka avulla köysihis-5 si pysähtyy, kun vaakaosan V lukittu pää on liikkunut yli sallitun matkan.
Ylikuormituksesta avautuva lukitusmekanismi 8 ja turvakytkin 9 voidaan rakentaa myös vaakaosan saranoidun pään yhteyteen, jolloin pystytukea F ei välttämättä tarvita. Vaaka-osa V voi myös olla kiinnitetty pystyosaan H liikkumattomasi! ja nämä yhdessä tehty 10 kääntyväksi esim. saranoimalla pystyosa H kiinnitysalustaansa. Kuvan irrotuselimen pys-tytuet ja vaakaosa on valmistettu teräsputkesta. Irrotuselin voidaan kuitenkin valmistaa erilaisista materiaaleista ja niiden yhdistelmistä. Vaakaosana V voi toimia myös pystytu-kien H ja F väliin kiristetty taipuisa materiaali esim vaijeri tai letku.
15 Kuva 6. Vedettävään välineeseen 6 asennettu tartuntaelin 1 jonka ulokeosa A on valmistettu terästangosta joka on hitsattu kiinni teräslaatasta valmistettuun laippaosaan C. Laippaosaan C on porattu 1 tai useampia kiinnitysreikiä tartuntaelimen kiinnittämiseksi vedettävään välineeseen. Tartuntaelimen 1 ulokeosan A tartuntasivu B on asetettu kulkusuuntaan nähden taaksepäin vinoon sopivaan kulmaan K vedettävän välineen kulku-20 tasoon nähden. Tämän kulman ansiosta vetoelin 2 pysyy tartuntaelimessä 1 ylösvedon •. ajan. Kulman suuruuteen vaikuttavat mm. hissiköyden suurin korkeus kulkutasosta veto- : v. matkalla, hissiköyden ja kulkutason välinen suurin kulma vetomatkalla sekä hissin veto- , . ·. laitteen, vetonarun ja vetoelimen yhteispituus.
·”·; 25 Tartuntaelimen 1 ulokeosa A ja laippaosa C voivat olla yhdestä aineesta esim valamalla, : ": ruiskupuristamalla, takomalla, prässäämällä, koneistamalla tai muulla tavoin tehtyjä. Ulo keosa A voidaan eri menetelmin kiinnittää myös suoraan vedettävään välineeseen jolloin : ·: laippaosaa C ei tarvita. Vedettävään välineeseen voi myös olla suoraan muotoiltu pinta ' joka toimii ulokeosan tartuntapintana B.
30 Köysihissin 4 vetolaitteeseen 5 kiinnitettävä vetoelin 2 on valmistettu taipuisasta mate-‘ . naalista, esimerkiksi taakkanauhasta, ja sen toisessa päässä on tartuntaelimeen 1 tuleva , ·, kiinnityslenkki D. Vetoelimen toinen pää kiinnitetään vetonaruun 5. Mikäli veronarussa 5, muuta käyttöä varten aikaisemmin ollut ankkuri tai lautanen, on ollut kiinnitettynä varren 5 109669 läpi menevän sokkatapin avulla, on vetoelin 2 helpointa kiinnittää käyttäen samaa sokka-tappia siten, että se menee vetoelimen toiseen päähän tehdyn lenkin E läpi. Vetoelin 2 voidaan valmistaa eri vahvuisista ja erilaisista taipuisista materiaaleista ottaen huomioon kuormituksen sekä muut käytön asettamat rajoitukset esim. lämpötila ja kuluminen.
5
Edellä on esitetty keksinnön mukaisen irrotusmenetelmän ja irrotuselimen sekä menetelmälle sopivan vetoelimen ja tartuntaelimen yhdet edulliset sovellutusmuodot. Keksintöä ei rajata pelkästään edellä esitettyjä sovellutusesimerkkejä koskevaksi, vaan monet muunnokset ovat mahdollisia pysyttäessä patenttivaatimusten määrittelemän keksinnöllisen ajatuk-10 sen puitteissa.
• ·« * · »
Claims (7)
1. Irrotusmenetelmä vedettävän välineen 6 irrottamiseksi köysihissistä, jossa menetelmässä 5. köysihissin vetoelin (2) kytketään vedettävässä välineessä olevaan tartuntaeli- meen (1) välineen vetämiseksi rinteen pintaa pitkin ylös - vedettävä väline irrotetaan hissistä halutussa kohdassa ilman hissin pysäyttämistä tai ihmisen osallistumista irrottamiseen, tunnettu siitä, että vetoelimen (2) irrottaminen tartuntaelimestä (1) tapahtuu suurentamalla vetoelimen ja tartuntaeli-10 men välistä pystysuuntaista vetokulmaa (R), jolloin vetoelin irtoaa tartuntaelimestä, ja että tämän kulman muuttamiseen käytetään sellaista haluttuun irrotuskohtaan, köysihissin vetolinjalle ja poikittain vetosuuntaan nähden asennettua irrotuselintä (3), jonka vetoelimen kanssa kosketuksiin joutuvan vaakaosan (V) alta vedettävä väline mahtuu kulkemaan. 15
2 . Patenttivaatimuksen 1 mukainen irrotusmenetelmä, tunnettu siitä, että köysihis sin vetonaruun (10) kiinnitettynä vetoelimenä (2) käytetään taipuisasta materiaalista valmistettua vetoliinaa jonka vapaassa päässä on tartuntaelimeen sopiva lenkki (D), ja tartuntaelimenä käytetään vedettävään välineeseen sen vetosuuntaan nähden taaksepäin vinoon asennettua tappimaista uloketta (A). 20
3 . Irrotuselin vedettävän välineen irrottamiseksi köysihissistä ilman hissin pysäyttämistä tai ihmisen osallistumista irrottamiseen, tunnettu siitä, että irrotuselimen (3) vaakaosa (V) irrottaa vedettävän välineen (6) köysihissistä suurentamalla vetoelimen (2) pystysuuntaista vetokulmaa (R) tartuntaelimeen nähden, ja että vaakaosa (V) on asennettu haluttuun irrotuskohtaan köysihissin vetolinjalle (7) ja poikittain vetosuun-25 taan nähden sellaiselle korkeudelle, että vedettävä väline mahtuu kulkemaan sen alta.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen irrotuselin, tunnettu siitä, että irrotuseli- meen (3) on liitetty hissin pysähtymiseen johtava turvajärjestelmä (9).
5. Patenttivaatimuksen 3 tai 4 mukainen irrotuselin, tunnettu siitä, että irrotuseli- , : men vaakaosa (V) on toisesta päästään saranoitu putki, joka tietyn, säädettävissä ole- *. 30 van, vetolaitteen vetosuuntaisen kuormituksen ylittyessä, kääntyy saranointinsa va- ‘, rassa kohti vetolaitteen vetosuuntaa.
» · .! ^ 6 . Jonkin patenttivaatimuksista 3-5 mukainen irrotuselin, tunnettu siitä, että irro tuselimen vaakaosan (V) kääntymisliike johtaa siihen liittyvän turvajärjestelmän (9) aiheuttamana hissin (4) pysähtymiseen.
7 109669
Priority Applications (9)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI20010637A FI109669B (fi) | 2001-03-28 | 2001-03-28 | Menetelmä vedettävän välineen irrottamiseksi köysihissistä ja irrotuselin |
EP02706818A EP1373043B1 (en) | 2001-03-28 | 2002-03-27 | Method for detaching towable device from ski lift and detaching member |
PCT/FI2002/000261 WO2002079014A1 (en) | 2001-03-28 | 2002-03-27 | Method for detaching towable device from ski lift and detaching member |
CA002441348A CA2441348C (en) | 2001-03-28 | 2002-03-27 | Method for detaching towable device from ski lift and detaching member |
DE60226420T DE60226420D1 (de) | 2001-03-28 | 2002-03-27 | Verfahren zur trennung einer schleppbaren vorrichtung von einem skilift und trennglied |
RU2003131404/11A RU2277053C2 (ru) | 2001-03-28 | 2002-03-27 | Способ отсоединения буксируемого устройства от лыжного подъемника и разъединяющий элемент |
AT02706818T ATE394286T1 (de) | 2001-03-28 | 2002-03-27 | Verfahren zur trennung einer schleppbaren vorrichtung von einem skilift und trennglied |
ES02706818T ES2305213T3 (es) | 2001-03-28 | 2002-03-27 | Procedimiento para separar un dispositivo remolcable de un telesqui y elemento de separacion. |
US10/472,035 US6938554B2 (en) | 2001-03-28 | 2002-03-27 | Method for detaching towable device from ski lift and detaching member |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI20010637 | 2001-03-28 | ||
FI20010637A FI109669B (fi) | 2001-03-28 | 2001-03-28 | Menetelmä vedettävän välineen irrottamiseksi köysihissistä ja irrotuselin |
Publications (2)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI20010637A0 FI20010637A0 (fi) | 2001-03-28 |
FI109669B true FI109669B (fi) | 2002-09-30 |
Family
ID=8560859
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI20010637A FI109669B (fi) | 2001-03-28 | 2001-03-28 | Menetelmä vedettävän välineen irrottamiseksi köysihissistä ja irrotuselin |
Country Status (9)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US6938554B2 (fi) |
EP (1) | EP1373043B1 (fi) |
AT (1) | ATE394286T1 (fi) |
CA (1) | CA2441348C (fi) |
DE (1) | DE60226420D1 (fi) |
ES (1) | ES2305213T3 (fi) |
FI (1) | FI109669B (fi) |
RU (1) | RU2277053C2 (fi) |
WO (1) | WO2002079014A1 (fi) |
Families Citing this family (5)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US7252187B2 (en) * | 2004-06-25 | 2007-08-07 | Lorusso Louis | Delivery system for use in motor vehicles |
US7588474B2 (en) * | 2006-07-13 | 2009-09-15 | William Taggart | Automatic disconnect for riverboard propulsion system |
US8511234B2 (en) | 2011-06-08 | 2013-08-20 | Leonard Nelson | Snow sled towing device |
GB201219680D0 (en) | 2012-11-01 | 2012-12-12 | Rider Roland | Towing apparatus |
NO346873B1 (en) * | 2021-03-24 | 2023-02-06 | Simon Hanl | Tow element and method for towing a bicycle with a tow lift |
Family Cites Families (14)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
FR456588A (fr) | 1913-02-15 | 1913-08-29 | Etienne Fils Aine L | Aspirateur de menues-pailles à axe vertical et absorption directe pour machine à battre les grains |
US1581944A (en) * | 1923-11-17 | 1926-04-20 | Hausmeister Paul | Production of compressed gases by electrolysis |
US1971340A (en) * | 1933-08-05 | 1934-08-28 | Albert C Foulk | Tow target releasing device |
US3837290A (en) * | 1973-07-19 | 1974-09-24 | Doppelmayr K & Sohn Fa | Device for connecting a sporting device, transport device or the like to the towrope of a tow lift |
GB1581944A (en) * | 1977-04-12 | 1980-12-31 | Cosan Crisplant As | Or supported carts conveyor system including an overhead drive system for flo |
DE2731837A1 (de) | 1977-07-14 | 1979-02-01 | Ernst Sauter | Kuenstliche gleitbahn, insbesondere fuer schlitten |
DE3212683A1 (de) * | 1982-04-05 | 1983-10-20 | Albert 8211 Grabenstätt Multerer | Anordnung an schlepplift zum schleppen von schlitten o.dgl. |
DE3423401A1 (de) | 1984-06-25 | 1986-01-02 | Gerhard Dipl.-Ing. 7950 Biberach Mertins | Sommerbob auf schienen |
FR2573713B1 (fr) * | 1984-11-23 | 1988-05-06 | Perrin Jean | Dispositif de liaison entre un cable tracteur et un cycle, applicable notamment aux remonte-pente pour assurer la remontee, en dehors de la saison hivernale, de cycles |
CA1253445A (en) | 1988-01-06 | 1989-05-02 | Robert G. Ladouceur | Tow rope grabber |
NO166620C (no) | 1989-01-23 | 1991-08-21 | Hans Husevaag | Banesystem omfattende en kjoerebane og et kjoeretoey. |
FR2644704A1 (fr) | 1989-03-23 | 1990-09-28 | Loze Francis | Vehicule terrestre non motorise a caractere sportif et ludique |
US4981098A (en) * | 1990-05-30 | 1991-01-01 | Brett Lickle | Harness release device for water skiing |
US6295936B1 (en) * | 1999-10-20 | 2001-10-02 | Thin Line Concepts, Inc. | Portable rope tow device |
-
2001
- 2001-03-28 FI FI20010637A patent/FI109669B/fi not_active IP Right Cessation
-
2002
- 2002-03-27 DE DE60226420T patent/DE60226420D1/de not_active Expired - Lifetime
- 2002-03-27 ES ES02706818T patent/ES2305213T3/es not_active Expired - Lifetime
- 2002-03-27 CA CA002441348A patent/CA2441348C/en not_active Expired - Fee Related
- 2002-03-27 WO PCT/FI2002/000261 patent/WO2002079014A1/en active IP Right Grant
- 2002-03-27 RU RU2003131404/11A patent/RU2277053C2/ru not_active IP Right Cessation
- 2002-03-27 US US10/472,035 patent/US6938554B2/en not_active Expired - Lifetime
- 2002-03-27 AT AT02706818T patent/ATE394286T1/de active
- 2002-03-27 EP EP02706818A patent/EP1373043B1/en not_active Expired - Lifetime
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
WO2002079014A1 (en) | 2002-10-10 |
CA2441348C (en) | 2009-12-22 |
US20040074415A1 (en) | 2004-04-22 |
RU2277053C2 (ru) | 2006-05-27 |
EP1373043A1 (en) | 2004-01-02 |
CA2441348A1 (en) | 2002-10-10 |
ATE394286T1 (de) | 2008-05-15 |
DE60226420D1 (de) | 2008-06-19 |
US6938554B2 (en) | 2005-09-06 |
EP1373043B1 (en) | 2008-05-07 |
RU2003131404A (ru) | 2005-04-10 |
FI20010637A0 (fi) | 2001-03-28 |
ES2305213T3 (es) | 2008-11-01 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US7381137B2 (en) | Zipline braking and motion-arrest system | |
EP1391227B1 (en) | Static tensioned cable ride | |
US8746148B1 (en) | Portable various pitch rope tow system | |
FI109669B (fi) | Menetelmä vedettävän välineen irrottamiseksi köysihissistä ja irrotuselin | |
US6283700B1 (en) | Apparatus and method for detaching cables from a center beam railcar | |
CN113727903B (zh) | 带有攀爬设备的索道支架 | |
SE447563B (sv) | Portabel drivanordning med en motordriven drivrulle eller liknande for samverkan med ett band, en lina, en vajer, en ketting eller liknande | |
CN116201010A (zh) | 一种悬索桥主缆的爬行式施工平台及其行进控制方法 | |
KR101880691B1 (ko) | 현수교 케이블 작업대차 시스템 및 작업대차를 이용한 현수교 케이블 보수 방법 | |
US8511234B2 (en) | Snow sled towing device | |
RU146097U1 (ru) | Портативный подъемник | |
CN201103652Y (zh) | 安全简便自动快速拆卸装置 | |
KR20230004869A (ko) | 크로스오버 장치를 갖는 삭도 차량 | |
JP2847209B2 (ja) | 斜行クレーン | |
WO2015156695A1 (ru) | Портативный подъемник | |
RU2772495C1 (ru) | Опора канатной дороги, имеющая устройство для перехода | |
CN214648198U (zh) | 具有铁轨抱刹系统的人工拖拽轨道车 | |
CN112938724B (zh) | 一种用于矿车进出罐笼的推拉装置及其推拉方法 | |
SU552229A1 (ru) | Ловитель вагонеток канатных дорог | |
US6863263B2 (en) | Device for locking the descent of the reel-holder trolley in a fixed column winding apparatus | |
JPS6235752Y2 (fi) | ||
JP3561820B2 (ja) | スタッカクレーンの保守用昇降装置 | |
US751322A (en) | Logging device | |
FI69794B (fi) | Automatisk anordning foer fjaerrstryd foerflyttning av jaernvaegsvagnar eller boggier | |
JPH0826626A (ja) | エレベータガバナロープの切詰め方法 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed |