FI109580B - Epäsymmetrinen komentosilta - Google Patents

Epäsymmetrinen komentosilta Download PDF

Info

Publication number
FI109580B
FI109580B FI952620A FI952620A FI109580B FI 109580 B FI109580 B FI 109580B FI 952620 A FI952620 A FI 952620A FI 952620 A FI952620 A FI 952620A FI 109580 B FI109580 B FI 109580B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
bridge
ship
main navigation
workstation
angle
Prior art date
Application number
FI952620A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI952620A (fi
FI952620A0 (fi
Inventor
Harri Eronen
Arjo Harjula
Lennart Hagelstam
Original Assignee
Finnyards Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Finnyards Oy filed Critical Finnyards Oy
Publication of FI952620A publication Critical patent/FI952620A/fi
Publication of FI952620A0 publication Critical patent/FI952620A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI109580B publication Critical patent/FI109580B/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B63SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
    • B63BSHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; EQUIPMENT FOR SHIPPING 
    • B63B29/00Accommodation for crew or passengers not otherwise provided for
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B63SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
    • B63BSHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; EQUIPMENT FOR SHIPPING 
    • B63B15/00Superstructures, deckhouses, wheelhouses or the like; Arrangements or adaptations of masts or spars, e.g. bowsprits
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B63SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
    • B63BSHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; EQUIPMENT FOR SHIPPING 
    • B63B49/00Arrangements of nautical instruments or navigational aids

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Ocean & Marine Engineering (AREA)
  • Radar, Positioning & Navigation (AREA)
  • Remote Sensing (AREA)
  • Bridges Or Land Bridges (AREA)
  • Traffic Control Systems (AREA)
  • Ship Loading And Unloading (AREA)

Description

109580
EPÄSYMMETRINEN KOMENTOSILTA KEKSINNÖN TAUSTAA
Keksinnön kohteena on komentosilta ja erityisesti epäsymmetrinen komentosilta, jossa päänavigointityöasema sijait-5 see sivussa laivan keskiviivalta joko tyyrpuurin puolella tai paapuurin puolella komentosiltaa.
Laivan komentosiltaa suunniteltaessa tärkeimmät huomioon otettavat seikat ovat vaadittava kokonaisnäkyvyysalue komentosillan sisältä ja jokaiselta työasemalta vaadittava 10 näkyvyysalue. Laivan turvalliselle navigoinnille ja manöö-veeraukselle on välttämätöntä, että kaikki navigointiin liittyvät kohteet, kuten laivat, majakat jne. voidaan nähdä mistä tahansa suunnasta ohjaushytin sisältä.
Työasemat navigointiin ja liikenteen valvontaan/manöövee-15 raukseen on määritelty Det Norske Veritas-määräyksissä.
Lisäksi noiden sääntöjen mukaan tarvitaan myös erilaisia : : : muita työasemia, kuten: : - komentotyöasema - reitinsuunnittelutyöasema 20 - käsiohjaustyöasema - laituriin kiinnittymistyöasema lisätoimintojen suoritustyöasema.
. Perinteisen kauppa-aluksen komentosilta on symmetrinen.
Tavallisesti päänavigointityöasema sijaitsee komentosillan : 25 keskellä. Komentosillan molemmille laidoilla sen siivissä ”··, voi olla lisäksi yksinkertaiset ohjaustyöasemat laituriin kiinnittymistä varten. Tätä samaa järjestelyä käytetään yhä myös nykyaikaisen matkustajalaivan komentosillalla.
Joissakin tapauksissa, kuten nykyaikaisissa jäänmurtajissa 30 päänavigointityöasemat sijaitsevat molemmissa siivissä ja 2 109580 yksinkertainen ohjaustyöasema on keskellä. Tämä järjestely on kuitenkin monimutkainen ja vie paljon tilaa, koska kaikkia järjestelmiä täytyy olla kahdet.
Komentosillan kaksoisjärjestelmien välttämiseksi on käytet-5 ty epäsymmetrisiä komentosiltoja. Tällaisessa tapauksessa päänavigointityöasema sijaitsee epäsymmetrisesti tyyrpuurin puolella johtuen törmäyksen eston ohjesäännöistä. Alusten täytyy tavallisesti jättää riittävästi tilaa ohitusta varten sellaisille aluksille, jotka tulevat tyyrpuurin puolel-10 ta.
Erityisesti nykyaikaiset tutkimusalukset on varustettu epäsymmetrisellä komentosillalla, koska pitkä sivusiipi antaa hyvän näkyvyyden kohti laivan perää. Samasta syystä myös jotkut rahtilaivojen nykyaikaiset yhden miehen komentosil-15 lat ovat olleet epäsymmetrisiä.
Kuitenkin nykyaikaisilla komentosilloilla on myös epäkoh-tia. Epäsymmetrinen komentosillan muoto rajoittaa huomatta-vasti näkyvyyttä päänavigointityöasemalta. Jotta kansainvä-: listen määräysten ja esimerkiksi Det Norske Veritas-sääntö- : 20 jen yhdenmiehen komentosiltaa koskevien säännösten näkö- ;kenttää koskevat vaatimukset täytettäisiin, niin erillisten ‘.V työasemien täytyy sijaita komentosillan eri osissa. Näky vyyttä komentosillalta rajoittavat myös kansirakenteet, savupiiput ja portaat, jotka rajoittavat näkyvyyttä etenkin 25 laivan peräosaan.
;.· ! Navigoinnin ja mänööveerauksen lisäksi näkyvyyttä laivan : peräosaan ja ympäri laivaa tarvitaan myös työskenneltäessä ; ,·’ esimerkiksi peräosan työkannella, helikopterikannella, si- y. vuovilla, pelastusvälinealueella ja tutkimusvälineiden 30 kanssa jne. Hyvä näkyvyys peräosaan ja ympäri laivan tekee myös mahdolliseksi hallita kansilaitteita, kuten nosturei-: ‘ : ta, vinssejä, tutkimuslaitteita jne. Se vähentää myös ko mentosillalla tarvittavien henkilöiden lukumäärää ja lisää yhteistyötä erilaisissa toiminnoissa jopa niin paljon, että 3 109580 usein käytetty peräohjaushytti voidaan jättää pois.
Käyttämällä epäsymmetristä komentosiltamuotoa on mahdollista saavuttaa näkyvyys, joka on parempi verrattuna nykyisiin komentosiltamuotoihin ja tekee mahdolliseksi keskittää 5 useimmat toiminnat yhdestä tyyrpuurin puolella sijaitsevasta päätyöasemasta hallittavaksi. Sen seurauksena komentosillalla tarvittavien henkilöiden lukumäärää voidaan vähentää. Hyvästä näkyvyydestä johtuen ainakin seuraavat työasemat komentosillalla voidaan yhdistää: 10 - navigaatiotyöasema - työasema liikenteen valvontaan/manööveeraukseen - käsiohjaustyöasema työasema laituriin kiinnittymistoimintoja varten - komentotyöasema 15 - työasema lisätoimintojen suorittamiseksi, kuten - nosturien ja vinssien ohjaus - dynaamisen paikannuksen ohjaus * · « - tutkimuslaitteiston ohjaus - helikopterikannen ohjaus ; 20 - työkannen toimintojen ohjaus jne.
* · ; · Tavallisesti vain laituriin kiinnittymisen aputyöasema paa- * /[· puurin puolella tarvitaan satamatoimintoja ja erikoistoi- » mintoja varten.
Esteetön näkökenttä saavutetaan sijoittamalla päätyöasema 25 niin kauas kuin mahdollista kaikista näkyvyyttä estävistä I · rakenteista, kuten portaista, mahdollisesta hissistä, savu- > I t piipusta jne., jotka sijoitetaan paapuurin puoleiseen ko-•]·' mentosillan kulmaan. Tällä järjestelyllä katvealuesektori jää mahdollisimman pieneksi.
I » t » > :,,t 30 Erinomainen näkyvyys voidaan saavuttaa myös suuntaamalla :’* komentosillan laipiot katseen suuntaisiksi siten, että lai pioiden etäisyys toisistaan kasvaa sitä komentosillan kulmaa kohti, jossa näköesteet ovat. Tällaisen ylivoimaisen i i | i i ! 4 109580 näkökentän aikaansaamisen on tehnyt mahdolliseksi myös | kaikkien ylimääräisten työasemien, kuten turvallisuustoi minta-, radio-, kone- ja navigaatiotyöasemien sijoittaminen tähän katvealuesektoriin.
5 Paras tulos hyvän näkyvyyden saamiseksi laivan lähelle voidaan aikaansaada myös tekemällä ainakin osa kansirakennuk-sesta epäsymmetriseksi.
YHTEENVETO KEKSINNÖSTÄ
Keksinnön mukaan komentosillan laipiot on suunnattu siten, 10 että päänavigointityöaseman ikkunoista voi nähdä laivan vastakkaiselle puolelle komentosillan etulaipion etupuolelta laivan poikittaissuunnasta kulman (a) verran, edullisimmin 10-15°, perään päin, ja/tai - laivan perään ja peräkannelle suunnassa, joka muodostaa 15 kulman (β), edullisimmin 40-45°, laivan keskiviivan suunnan kanssa.
Edellä esitetyt ja muut keksinnön piirteet ja edut tulevat / ·. paremmin ymmärretyksi viittaamalla jäljempänä seuraavaan ;·,· yksityiskohtaiseen selostukseen, joka liittyy oheisiin pii- • · ; 20 rustuksiin.
• · • · • · · PIIRUSTUKSET LYHYESTI ESITETTYNÄ » · ·
Kuvio 1 esittää laivaa sivulta päin nähtynä ja varustet-·...’ tuna keksinnön mukaisella epäsymmetrisellä komen- *...· tosillalla.
: 25 Kuvio 2 esittää kuvion 1 mukaisen laivan leikkausta pääl- ,**·. tä päin nähtynä.
Kuvio 3 esittää kuvion 1 mukaista laivaa nähtynä keulasta päin.
:’· Kuvio 4 esittää kuvion 1 mukaista laivaa nähtynä perästä 30 päin.
5 109580
EDULLISEN SOVELLUTUSMUODON YKSITYISKOHTAINEN KUVAUS
Kuviossa 1 on esitetty laiva 10 sivulta päin nähtynä ja varustettuna keksinnön mukaisella komentosillalla 20. Pää-navigointityöasema 21 sijaitsee tyyrpuurin puolella siives-5 sä 22, josta on näkyvyys peräkannelle 11 ja keulakannelle 12. Pystysuuntaiset katvealuesektorit 13 ja 14 ovat hyvin pieniä, kuten voidaan nähdä kuviosta 1.
Kuviossa 2 on esitetty kuvion 1 mukainen laiva 10 nähtynä päältä päin ja leikattuna komentosillan 20 kohdalta. Komen-10 tosillan 20 muoto on epäsymmetrinen siten, että päänavi-gointityöasema 21 on tyyrpuurin puolella siivessä 22.
Yksi henkilö voi navigoida alusta päänavigointityöasemasta 21 niin, että Det Norske Veritas-säännöstön yhden miehen komentosillalle asettamat vaatimukset W1 tulevat täytetyk-15 si. Työaseman konsoli on tavallisesti suunniteltu joko yhdelle tai kahdelle miehelle. Työaseman 21 konsoli on rakennettu siten, että navigaattorin on helppo kävellä konsolin ympäri parhaan mahdollisen näkyvyyden saamiseksi ja helpottamaan navigaatiolaitteiden käsittelyä. Tietysti konsoli 20 voidaan myös sijoittaa laipiota vasten riippuen aluksen koosta ja sen käyttötavasta. Etulaipio ja perälaipio on sijoitettu keskenään sellaiseen kulmaan, että molempien seinien välissä olevan katvealuesektorin kulma Φ on minimoitu.
Kuviossa 2 nähdään, että näkökenttä ei ole suunnattu aino-25 astaan eteenpäin ja molemmille sivuille, vaan myös taakse . . päin. IMO:n kansainvälisten säännösten törmäysten estämi seksi merellä mukaisesti vaakasuuntaisen näkökentän tulisi ulottua eteen ja sivuille ainakin alueelle, jonka takaraja . ; sivulla on poikittaissuunnasta 22,5° taaksepäin ja vastaa- 30 vasti laivan vastakkaisella puolella 22,5° poikittaissuunnasta taaksepäin. Kuviossa 2 vaakasuuntaisen näkökentän kulma y, joka on noin 30° poikittaissuunnasta taaksepäin paapuurin puolella. Tyyrpuurin puolella tämä kulma on jopa paljon suurempi.
6 109580
Kuvion 2 laivassa 10 komentosillan 20 paapuurin puoleinen siipi 23 on varustettu apunavigaatiotyöasemalla 24. Näkökenttä on esteetön laivan keulaosaan, peräosaan ja paapuurin puolen partaalle, koska kaikki laipiot on varustettu 5 ikkunoilla 18 helpottamaan satamassa manööveerausta. Vain päätyöasema 21 on tavalliseen tapaan varustettu normaalia navigointia varten. Tämä järjestely vähentää navigaa-tiolaitteiden lukumäärää ja pienentää kustannuksia.
Komentosillan 20 keskiviivalla on toinen apuohjaustyöasema 10 25, josta on näkymä laivan keulaosaan ja myös peräosaan.
Tämä työasema 25 on tarkoitettu niin sanottua linjanavi-gointia varten ja se on tavallisesti varustettu ohjauslaitteella ja kompassilla.
Päänavigointityöaseman 21 vaakasuuntaisessa katvealuesekto-15 rissa 26 sijaitsevat seuraavat kohteet: - karttapöytä ... - radiokeskus - laivan koneiden hallintalaitteet ’· - toimistotila 20 - turvallisuuskeskus jne.
\t\ \ Tämä järjestely mahdollistaa myös niiden laitteiden ja ti- : lojen, jotka vaativat valaistusta sijoittamisen niin kauas päänavigointityöasemasta 21 kuin mahdollista. Tyypillisiä sellaisia tiloja ovat portaat komentosillan kannelle, käy-25 mälä, hissi ja pentteri. Savupiippu 27 on edullisimmin si-; joitettu ohjaushytin 28 ulkopuolelle katvealuesektoriin.
Erikoistapauksissa koko ohjaushytti 28 voidaan rakentaa . päinvastoin esitetyn rakenteen peilikuvaksi niin, että pää- t » ; navigointityöasema 21 sijaitsee paapuurin puolella.
-·' 30 Komentosillan 20 kaikki laipiot kuvion 2 laivassa 10 on va- rustettu ikkunoilla 18 paitsi katvealuesektorissa oleva laipio 29, jonne ikkunat voidaan tehdä niin haluttaessa. Siten vaakasuuntaisen näkökentän kulma Σ voi olla jopa noin 7 109580 345° eli melkein ympäri horisontin. Katvealuesektorin kulma Φ on vain noin 15-20°.
Kuviossa 3 voidaan nähdä, että tyyrpuurin puolella navigaattori voi nähdä päänavigaatiotyöasemalta 21 veteen hyvin 5 lähelle laivaa. Pystysuuntainen katvealuesektori ei ole kovin suuri. Tietysti navigaattori voi kävellä päänavigoin-tityöaseman 21 ympäri saadakseen vielä paremman näkyvyyden laivan sivulle esimerkiksi laituriin kiinnittymistilantees-sa. Paapuurin puolella pystysuuntainen katvealue on sekto-10 rilinjan 31 alapuolella kuvioissa 2 ja 3, kun katsotaan päänavigointityöasemalta 21 komentosillan paapuurin puoleisten ikkunoiden läpi.
Keksinnön mukaan komentosillan 20 näköaluekenttä on näin suuri siksi, että komentosillan 20 etulaipio 15 on suunnat-15 tu paapuurin puolella poikittaissuunnasta taaksepäin kulmassa a, joka on noin 12°. Myös komentosillan 20 perälaipi-on 16 ja laivan keskiviivan välinen kulma β on noin 42° tyyrpuurin puolella.
*· ’· Kun navigaattori katsoo ulos ikkunasta 18 paapuurin puolel- '·:· 20 le pitkin komentosillan 20 etulaipiota 15, niin vain alempi kansirakennuskansi 17 rajoittaa pystysuuntaista näkökenttää. Sektorilinja 32 kuvaa näkökentän rajaa pystysuunnassa kuviossa 3 ja näkökentän vaakasuuntaista rajaa kuviossa 2. Jos laivan 10 alemman kansirakennuksen kansi 17 ei ole ul-25 koneva tai kansi 17 on muotoiltu kaltevammaksi, niin ainoastaan laivan 10 keulakansi 12 ja sektorilinja 33 rajoit-. tavat näkökenttää pystysuunnassa. Tässä tapauksessa paapuu rin puolella on vain pieni katvealuesektori 34.
: : · Kuviossa 4 on esitetty laiva 10 perästä päin nähtynä. Pys- 30 tysuuntainen näköalue laivan sivuilla ulottuu hyvin lähelle laivaa. Sektorilinja 35, joka on esitetty kuvioissa 1 ja 4 on suunnattu pitkin komentosillan 20 perälaipiota 16. Kuten kuviosta 1 voidaan nähdä, niin peräkansi 11 on erittäin hyvin näkökentässä. Keksinnön mukaan saadaan 8 109580 päänavigointityöasemalta 21 niin laaja näkökenttä laivan ympärille, että navigaattorilla ei ole tarvetta liikkua paikaltaan mihinkään.

Claims (9)

9 109580
1. Laivan (10) epäsymmetrinen komentosilta (20), jossa pää-navigointityöasema (21) sijaitsee sivussa laivan keskiviivalta joko tyyrpuurin puolella tai paapuurin puolella ko- 5 mentosiltaa, tunnettu siitä, että komentosillan (20) laipiot (15, 16) on suunnattu siten, että päänavigoin-tityöaseman (21) ikkunoista (18) voi nähdä - laivan (10) vastakkaiselle puolelle komentosillan etu-laipion etupuolelta laivan poikittaissuunnasta kulman 10 (a) verran, edullisimmin 10-15°, perään päin, ja/tai - laivan (10) perään ja peräkannelle (11) suunnassa, joka muodostaa kulman (β), edullisimmin 40-45°, laivan keskiviivan suunnan kanssa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen epäsymmetrinen komen- 15 tosilta (20), tunnettu siitä, että päänavigointi-työasema (21) sijaitsee komentosillan (20) tyyrpuurin puoleisessa päässä ja päänavigointityöasemasta laivan (10) paapuurin puolelle katsottaessa komentosillan etulaipio (15) on suunnattu laivan (10) poikittaissuunnasta kulman 20 (a) verran perään päin.
: 3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen epäsymmetrinen ko mentosilta (20), tunnettu siitä, että päänavigoin-tityöasema (21) sijaitsee komentosillan (20) tyyrpuurin , puoleisessa päässä ja komentosillan perälaipio (16) tai ko- ;;/ 25 mentosillan tyyrpuurin puoleinen laipio on päänavigointi- *·' työasemalta laivan (10) paapuurin puolelle katsottaessa suunnattu suuntaan, joka muodostaa kulman (β) laivan keski-viivan kanssa.
:4. Patenttivaatimuksen 1, 2 tai 3 mukainen epäsymmetrinen 30 komentosilta (20), tunnettu siitä, että komentosillan (20) etulaipion (15) ja laivan (10) poikittais-suunnan välinen kulma (a) on 10-15°.
5. Jonkin patenttivaatimuksista 1-4 mukainen epäsymmetrinen 10 109580 komentosilta (20), tunnettu siitä, että komentosillan perälaipion (16) tai tyyrpuurin puoleisen laipion ja laivan (10) keskiviivan suunnan välinen kulma (β) on 40-45°.
6. Jonkin patenttivaatimuksista 1-5 mukainen epäsymmetrinen komentosilta (20), tunnettu siitä, että komentosillan (20) etulaipio (15) ja komentosillan perälaipio (16) on suunnattu siten, että päänavigointityöasemasta (21) katsottuna voidaan nähdä näiden seinien suuntaisesti.
7. Jonkin patenttivaatimuksista 1-6 mukainen epäsymmetrinen komentosilta (20), tunnettu siitä, että päänavi-gointityöasemalta (21) katsottuna komentosillan (20) seinien rajoittaman näkyvyysalueen kulma (Θ) on noin 320-330°.
8. Jonkin patenttivaatimuksista 1-7 mukainen epäsymmetrinen komentosilta (20), tunnettu siitä, että komentosillan (20) päänavigointityöasemalta (21) nähtävän näkökentän kulma (Σ) on noin 330-345°.
. 9. Jonkin patenttivaatimuksista 1-8 mukainen epäsymmetrinen 20 komentosilta (20), tunnettu siitä, että komen-, ,·. tosillan (20) päänavigointityöaseman (21) näkyvyysaluetta ,·, : rajoittavan katvealuesektorin kulma (Φ) on noin 15-20°. I » · u 109580
FI952620A 1992-11-30 1995-05-30 Epäsymmetrinen komentosilta FI109580B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
CA2150537 1992-11-30
PCT/FI1992/000327 WO1994012383A1 (en) 1992-11-30 1992-11-30 Asymmetric bridge
CA002150537A CA2150537C (en) 1992-11-30 1992-11-30 Asymmetric bridge
FI9200327 1992-11-30

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI952620A FI952620A (fi) 1995-05-30
FI952620A0 FI952620A0 (fi) 1995-05-30
FI109580B true FI109580B (fi) 2002-09-13

Family

ID=25677982

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI952620A FI109580B (fi) 1992-11-30 1995-05-30 Epäsymmetrinen komentosilta

Country Status (11)

Country Link
US (1) US5655472A (fi)
EP (1) EP0669884B1 (fi)
AU (1) AU3087892A (fi)
CA (1) CA2150537C (fi)
DE (1) DE69220972T2 (fi)
DK (1) DK0669884T3 (fi)
ES (1) ES2108768T3 (fi)
FI (1) FI109580B (fi)
NO (1) NO307039B1 (fi)
RU (1) RU2100244C1 (fi)
WO (1) WO1994012383A1 (fi)

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3138131A (en) * 1962-09-24 1964-06-23 Chester J Szychlinski Inclined deck ship
US3447502A (en) * 1967-07-14 1969-06-03 Litton Systems Inc Marine vessel
DE2352933B2 (de) * 1973-10-22 1980-04-10 Fa. Johann Sietas, 2101 Hamburg Steuerhausanordnung fur Seeschiffe

Also Published As

Publication number Publication date
CA2150537C (en) 2000-09-26
FI952620A (fi) 1995-05-30
NO952121L (no) 1995-07-21
DE69220972T2 (de) 1997-11-27
NO952121D0 (no) 1995-05-29
AU3087892A (en) 1994-06-22
DK0669884T3 (da) 1998-02-23
RU95113875A (ru) 1997-02-10
FI952620A0 (fi) 1995-05-30
EP0669884A1 (en) 1995-09-06
WO1994012383A1 (en) 1994-06-09
NO307039B1 (no) 2000-01-31
EP0669884B1 (en) 1997-07-16
CA2150537A1 (en) 1994-06-09
ES2108768T3 (es) 1998-01-01
DE69220972D1 (de) 1997-08-21
RU2100244C1 (ru) 1997-12-27
US5655472A (en) 1997-08-12

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US20020164231A1 (en) Craft for embarking/landing on unequipped shorelines
US3750607A (en) Shallow-draft boat
WO2016039126A1 (ja) 商用船舶
KR19990021962A (ko) 유조선 개조방법
FI109580B (fi) Epäsymmetrinen komentosilta
KR101001439B1 (ko) 항양선
US20040123789A1 (en) Rescue boat
KR20190094689A (ko) 휠하우스 및 이를 포함하는 선박
KR20180101653A (ko) 차량의 적재공간이 설치된 바지선
JP2005125985A (ja) ステルス船
KR102348807B1 (ko) 비상 탈출이 용이한 선박
CA1279531C (en) Device relating to a semi-submersible craft (dsv)
RU2013281C1 (ru) Малогабаритное судно
GB2101942A (en) Hull structure fore RO-RO-ship
SU954321A1 (ru) Составное судно дл транспортировки токсичного груза
SU1221028A1 (ru) Судно
SU981074A1 (ru) Корпус быстроходного судна
RU2038238C1 (ru) Аэрогидротримаран
GB2088786A (en) Cargo ship
JP2017095042A (ja) 揚陸用の船舶および揚陸用の船舶の設計方法
RU2078710C1 (ru) Фальшборт судна
JPH01160715A (ja) 連結型潜水高速船
Tang et al. Offshore Support Vessels–Ripe for an Independent Regulatory Regime
SU1654112A1 (ru) Судова корпусна конструкци в районе окончани надстройки
Pike Fast-ferry navigation

Legal Events

Date Code Title Description
PC Transfer of assignment of patent

Owner name: AKER YARDS OY

Free format text: AKER YARDS OY

MA Patent expired