FI108969B - Sähköverkon haaroitusosa - Google Patents

Sähköverkon haaroitusosa Download PDF

Info

Publication number
FI108969B
FI108969B FI20000586A FI20000586A FI108969B FI 108969 B FI108969 B FI 108969B FI 20000586 A FI20000586 A FI 20000586A FI 20000586 A FI20000586 A FI 20000586A FI 108969 B FI108969 B FI 108969B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
output
input
pole
component
branching
Prior art date
Application number
FI20000586A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20000586A (fi
FI20000586A0 (fi
Inventor
Jarmo Virtanen
Esko Matikainen
Original Assignee
Ensto Electric Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ensto Electric Oy filed Critical Ensto Electric Oy
Priority to FI20000586A priority Critical patent/FI108969B/fi
Publication of FI20000586A0 publication Critical patent/FI20000586A0/fi
Priority to DK01660047T priority patent/DK1134855T3/da
Priority to EP01660047A priority patent/EP1134855B1/en
Priority to AT01660047T priority patent/ATE274759T1/de
Priority to DE60105078T priority patent/DE60105078T2/de
Publication of FI20000586A publication Critical patent/FI20000586A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI108969B publication Critical patent/FI108969B/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01RELECTRICALLY-CONDUCTIVE CONNECTIONS; STRUCTURAL ASSOCIATIONS OF A PLURALITY OF MUTUALLY-INSULATED ELECTRICAL CONNECTING ELEMENTS; COUPLING DEVICES; CURRENT COLLECTORS
    • H01R31/00Coupling parts supported only by co-operation with counterpart
    • H01R31/08Short-circuiting members for bridging contacts in a counterpart
    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01RELECTRICALLY-CONDUCTIVE CONNECTIONS; STRUCTURAL ASSOCIATIONS OF A PLURALITY OF MUTUALLY-INSULATED ELECTRICAL CONNECTING ELEMENTS; COUPLING DEVICES; CURRENT COLLECTORS
    • H01R25/00Coupling parts adapted for simultaneous co-operation with two or more identical counterparts, e.g. for distributing energy to two or more circuits
    • H01R25/006Coupling parts adapted for simultaneous co-operation with two or more identical counterparts, e.g. for distributing energy to two or more circuits the coupling part being secured to apparatus or structure, e.g. duplex wall receptacle

Landscapes

  • Details Of Connecting Devices For Male And Female Coupling (AREA)
  • Details Of Television Systems (AREA)
  • Arrangement Of Elements, Cooling, Sealing, Or The Like Of Lighting Devices (AREA)
  • Ceramic Capacitors (AREA)
  • Control Of Motors That Do Not Use Commutators (AREA)
  • Insulated Conductors (AREA)
  • Exchange Systems With Centralized Control (AREA)

Description

108969 Sähköverkon haaroitusosa Tämä keksintö liittyy sähköverkon rakentamiseen sekä komponenttien liittämiseen sähköverkkoon. Keksintö liittyy erityisesti sähköverkon haa-5 roitusosaan, jonka välityksellä esimerkiksi rakennuksen kiinteä sähköverkko voidaan haaroittaa sen eri komponenteille.
Käyttökohteissa joissa on todennäköistä, että sähköasennuksia myöhemmin joudutaan muuttamaan on toivottavaa, että sähköverkko jo alusta lähtien toteutetaan siten, että sen muuttaminen jälkeenpäin on yksinkertaista.
10 Tällainen tarve esiintyy tyypillisesti esimerkiksi messurakennelmissa sekä muunneltavissa toimisto- ja liikerakennuksissa, joissa esimerkiksi väliseinien sijoittelua suurella todennäköisyydellä joudutaan jossain vaiheessa muuttamaan. Jos sähköverkon komponenttien, kuten valaisinten, tuulettimien ja sähköpistokkeiden kytkennät on tällaisissa kohteissa alunperin tehty perinteisellä 15 tavalla, eli liittämällä sähkökomponentit sähköverkkoon kaapeleilla kiinteää asennustapaa käyttäen, on sähkökomponenttien siirto jälkeenpäin hyvin hidasta ja työlästä. Myös ensiasennusvaiheessa, eli kun kohteeseen ensimmäistä kertaa rakennetaan sähköverkko, on asennustyö perinteisellä kiinteällä asennustavalla hidasta.
20 Edellä mainittujen perinteisten kaapeleihin ja ruuviliitoksiin perustu vien kiinteiden asennusten sijan on näin ollen otettu käyttöön ratkaisuja, jossa sähköverkon komponentit varustetaan alusta lähtien pistoliittimillä. Näin ollen asennuspaikalla suoritettava asennustyö helpottuu, koska se muodostuu käy- .v. tännössä siitä, että kaapeleiden ja sähkökomponenttien pistoliittimet liitetään * · · 25 toisiinsa. Tällainen asennustapa on merkittävästi nopeampi ja joustavampi ‘kuin perinteiset ratkaisut.
;;; Pistoliittimien käyttöönotto sähköverkkojen asennustöissä on kyllä- * · kin merkittävästi nopeuttanut sähköverkon komponenttien kytkemistä toisiinsa, mutta sähköverkkojen asennustyöhön liittyy edelleen hitaita ja työläitä toimen- 30 piteitä. Eräs tällainen toimenpide on vaiheen valinta sähköverkon komponen-tille. Tunnetuissa ratkaisuissa sähköverkon komponentit on ketjutettu toisiinsa siten, että niissä on esimerkiksi kaksi pistoliitintä, joista ensimmäinen on tulo ja . toinen lähtö. Lähdön kautta kyseinen sähköverkon komponentilta johdetaan sähkö seuraavalle sähköverkon komponentille kaapelin välityksellä. Jotta täi- » · ''y‘ 35 lainen sähkökomponenttien ketju kuormittaisi verkkoa mahdollisimman tasai- ; sesti halutaan ketjussa sijaitsevat komponentit tyypillisesti kytkeä eri vaiheisiin.
f · 108969 2 Tämä toteutetaan tunnetuissa ratkaisuissa esimerkiksi valaisinten yhteydessä siten, että sähköasentaja purkaa valaisimen, jotta hän pääsisi käsiksi valaisimen kotelon sisällä oleviin sähköjohtimiin. Tämän jälkeen sähköasentaja kytkee valaisimessa olevalta lampulta tulevan sähköjohdon siihen pistoliittimen 5 napaan, jonka kautta lamppu saadaan kytketyksi haluttuun vaiheeseen. Lopuksi asentaja kokoaa valaisimen uudelleen.
Edellä mainittu vaiheen valinta valaisimelle on ymmärrettävästi suhteellisen hidasta ja hankalaa, erityisesti kun otetaan huomioon, että valaisimet tyypillisesti sijaitseva katossa, jonne on hankala päästä käsiksi. Lisäksi 10 valaisinten lukumäärä voi olla hyvinkin suuri, jolloin kaikkien valaisinten purkaminen ja kokoaminen uudelleen vie merkittävästi aikaa.
Tämän keksinnön tarkoitus on ratkaista edellä selostettu tunnettuihin ratkaisuihin liittyvä ongelma ja saada aikaan haaroitusosa sekä sähköverkon komponentti, joka entisestään nopeuttaa ja helpottaa sähköverkkoon liitty-15 vää asennustyötä. Nämä päämäärät saavutetaan keksinnön mukaisella sähköverkon haaroitusosalla, joka käsittää: moninapaisen tulon moninapaisen pistoliittimen vastaanottamiseksi, moninapaisen lähdön toisen moninapaisen pistoliittimen vastaanottamisesi, välineitä jotka kytkevät tulon ja lähdön vastaavat navat toisiinsa, ja toisen lähdön johon kuuluu ainakin ensimmäinen 20 johtava elementti. Keksinnön mukaiselle sähköverkon haaroitusosalle on tunnusomaista, että haaroitusosa edelleen käsittää: ainakin kaksi valinnaista kontaktiosaa, jotka on kytketty niitä vastaaviin tulon napoihin, ja kytkentäkap- . paleen, jonka välityksellä toisen lähdön johtava elementti on kytkettävissä jo- • · · honkin mainituista valinnaisista kontaktiosista kontaktin muodostamiseksi joh-25 tavan elementin ja valittua kontaktiosaa vastaavan tulon navan välille.
Keksinnön päämäärät saavutetaan lisäksi sähköverkon komponen-tiliä, johon kuuluu haaroitusosa, joka käsittää: moninapaisen tulon moninapai-sen pistoliittimen vastaanottamiseksi, moninapaisen lähdön toisen moninapai-'··’ sen pistoliittimen vastaanottamisesi, välineitä jotka kytkevät tulon ja lähdön 30 vastaavat navat toisiinsa, ja toisen lähdön sähkön syöttämiseksi mainitulle sähköverkon komponentille, ja johon toiseen lähtöön kuuluu ainakin ensim-mäinen johtava elementti, joka on kytketty sähköverkon komponenttiin. Kek-•; sinnön mukaiselle sähköverkon komponentille on tunnusomaista, että haaroi tusosa edelleen käsittää: ainakin kaksi valinnaista kontaktiosaa, jotka on kyt- • ’ 35 ketty niitä vastaaviin napoihin mainitussa tulossa, ja kytkentäkappaleen, jonka • · välityksellä toisen lähdön johtava elementti on kytkettävissä johonkin maini- 108969 3 tuista valinnaisista kontaktiosista mainitun sähköverkon komponentin kytkemiseksi valittuun napaan tulossa.
Keksintö perustuu siihen ajatukseen, että sähköasennustyö ja erityisesti vaiheen valinta sähkökomponentille helpottuu ja nopeutuu merkittä-5 västi kun sähköverkossa käytetään haaroitusosaa, jonka kytkentäkappaleen välityksellä voidaan valita minkä tulon navan haaroitusosa kytkee sähköverkon komponenttiin. Näin ollen vaiheen valinta sähköverkon komponentille ei vaadi, että sähköverkon komponentin sisäisiä johtimia kytketään uudelleen, vaan riittää, että haaroitusosan kytkentäkappale asetetaan haluttuun asentoon.
10 Keksinnön mukaisesti haaroitusosa tai sähköverkon komponentti, jossa keksinnön mukaista haaroitusosaa hyödynnetään on edullisesti muotoiltu siten, että vaiheenvalitsimena toimivaan kytkentäkappaleeseen päästään käsiksi sähköverkon komponentin ulkopuolelta. Tällöin vältetään tarve purkaa sekä koota sähköverkon komponentti asennustyön yhteydessä.
15 Keksinnön mukaisen ratkaisun merkittävimmät edut ovat näin ollen, että sähköverkon asennustyö ja valmiin sähköverkon muutostyö nopeutuu ja helpottuu merkittävästi, minkä vuoksi myös työhön liittyvät kustannukset alenevat.
Keksinnön mukaisen haaroitusosan ja sähköverkon komponentin 20 edulliset suoritusmuodot ilmenevät oheisista epäitsenäisistä patenttivaatimuksista 2 - 4 ja 6 -10 .
Keksintöä selostetaan seuraavassa esimerkinomaisesti lähemmin , viittaamalla oheisiin kuvioihin, joista: I I · kuvio 1 esittää sähköverkon osaa, 25 kuviot 2a - 2c esittävät keksinnön mukaisen haaroitusosan ensim- \'.V mäistä edullista suoritusmuotoa, t t ;;; kuvio 3 esittää keksinnön mukaisen haaroitusosan toista edullista suoritusmuotoa, ja kuvio 4 esittää keksinnön mukaisen haaroitusosan vastakappaletta.
30 Kuvio 1 esittää sähköverkon osaa. Kuviossa 1 nähdään useita säh- i :.··· köverkon komponentteja 1, jotka voivat olla esimerkiksi valaisimia. Valaisimet on ketjutettu toisiinsa kaapeleilla 2, joiden kautta valaisimille saadaan tarvittava sähkö. Kaapeleiden oletetaan esimerkinomaisesti seuraavassa kuvaukses-:. ‘ sa olevan viisinapaisia, jolloin niihin kuuluu kolme vaihetta, maa sekä nolla.
35 Kuvion 1 sähkökomponentteihin 1 on järjestetty haaroitusosia 3, ; * · > joihin kaapelit 2 on kytketty pistoliittimien 4 välityksellä. Haaroitusosat käsittä- t I · * * * * · 108969 4 vät näin ollen tuloliittimen lisäksi lähtöliittimen, johon voidaan kytkeä seuraa-valle sähköverkon komponentille kytkettävä sähkökaapeli 2. Haaroitusosat käsittävät lisäksi toisen lähdön (ei näy kuviossa 1), jonka kautta sille sähköverkon komponentille, johon haaroitusosa on kiinnitetty, saadaan kytkettyä sähkö.
5 Kuviot 2a - 2c esittävät keksinnön mukaisen haaroitusosan ensim mäistä edullista suoritusmuotoa kolmesta eri suunnasta. Kuvioiden 2a - 2c haaroitusosat 3 vastaavat niitä haaroitusosia 3, joita on käytetty kuvion 1 sähköverkon komponenttien 1 yhteydessä. Kuvion 2 haaroitusosaan 3 kuuluu tulo 5, joka on muotoiltu moninapaisen pistoliittimen vastaanottamiseksi. Haaroi-10 tusosaan kuuluu lisäksi lähtö 6, joka myös on muotoiltu moninapaisen pistoliittimen vastaanottamiseksi. Tulon 5 ja lähdön 6 vastaavat navat on kytketty toisiinsa. Kuvioiden 2a - 2c tapauksessa haaroitusosa on tarkoitettu käytettäväksi kolmivaiheisissa sähkökytkennöissä. Näin ollen sekä tulo 5 että lähtö 6 on viisinapainen, jolloin jokaista kolmea vaihetta (L1, L2 ja L3) varten on olemas-15 sa yksi napa. Kaksi jäljelle jäävää napaa ovat maadoitusnapa ja nollanapa.
Kuvion 2 haaroitusosaan kuuluu lisäksi toinen lähtö 7. Lähdön 7 kautta saadaan kytkettyä sähkö siihen sähköverkon komponenttiin, johon haaroitusosa on kiinnitetty (valaisin kuvion 1 tapauksessa). Lähtöön 7 kuulu kuvioiden 2a - 2c tapauksessa kolme johdinta 8-10. Johdin 8 kytketään valittuun 20 tulon napaan, eli valittuun vaiheeseen jäljempänä selostettavalla tavalla. Joh-timet 9 ja 10 ovat vuorostaan pysyvästi kytkettyinä tulon 5 ja vastaavasti lähdön 6 maadoitusnapaan ja nollanapaan.
* · ·
Kuviosta 2a nähdään, että haaroitusosaan 3 kuuluu kolme kontakti- • · « osaa 11 - 13, jotka on kytketty lähdön eri vaiheisiin, eli tulon 5 ja lähdön 6 eri · ;; : 25 napoihin. Jokaista vaihetta (L1, L2 ja L3) varten on näin ollen oma kontaktiosa.
Kuvioiden 2a - 2c tapauksissa kontaktiosat muodostuvat rei'istä, joihin on jär-j jestetty kontaktipinnat. Haaroitusosaan kuuluu lisäksi syöttöreikä 14, jossa myös on kontaktiosa, ja joka on kytketty toisen lähdön 7 johtimeen 8. Kontak-tiosien 11-13 ja syöttöreiän 14 avulla voidaan toisen lähdön johdin 8 kytkeä 30 valittuun vaiheeseen (L1, L2 tai L3), eli käytännössä valittuun tulon 5 ja vas-.··. taavasti lähdön 6 napaan. Tämä tapahtuu vaiheenvalitsimena toimivan kyt kentäkappaleen 15 avulla. Kytkentäkappale muodostuu kuvioiden 2a - 2c suo-'* ” ritusmuodossa pääpiirteiltään U-muotoisesta johtavasta osasta, jonka ensim- mäinen pää 16 työnnetään valittuun kontaktiosaan 11 -13. Kytkentäkappaleen 35 toinen pää 17 työnnetään vuorostaan syöttöreikään 14. Näin ollen kytkentä-.···. kappale 15 muodostaa kontaktin valitun tulon 5 ja vastaavasti lähdön 6 navan 108969 5 sekä johtimen 8 välille. Käytännössä tämä merkitsee, että johdin 8 ja näin ollen myös johtimeen 8 kytketty sähköverkon komponentti saadaan kytketyksi haluttuun vaiheeseen (L1, L2, L3). Kuviossa 2c kytkentäkappale 15 on asennettu paikalleen siten, että se kytkee johtimen 8 siihen vaiheeseen, joka on 5 kytketty kontaktiosaan 11.
Kontaktiosat 11 - 13 on edullista järjestää samalle etäisyydelle syöttöreiästä 14. Näin ollen sähköasentaja voi käyttää samaa kytkentäkappaletta riippumatta siitä mihin vaiheeseen hän haluaa kytkeä sen sähköverkon komponentin, johon haaroitusosa 3 on järjestetty. Kontaktiosien 11-13 keski-10 näinen etäisyys on kuitenkin edullisesti eri kuin kontaktiosien ja syöttöreiän välinen etäisyys, jotta vältetään se mahdollisuus, että asentaja vahingossa kytkisi eri vaiheet toisiinsa kytkentäkappaleella 15.
Haaroitusosa on kuvioiden 2a - 2c suoritusmuodossa kiinnitetty sähköverkon komponenttiin jo tämän valmistuksen yhteydessä, jolloin myös 15 johtimet 8 -10 on valmistuksen yhteydessä kytketty sähköverkon komponenttiin, esimerkiksi valaisimen lampulle tai pistorasian koskettimiin. Näin ollen sähköasennustyö asennuspaikalla hyvin yksinkertaista. Tämä sen vuoksi, että asentaja pääsee suoraan käsiksi tuloon 5 ja lähtöön 6 pistoliittimien kytkemiseksi paikalleen. Tämän jälkeen asentajan tarvitsee ainoastaan asettaa kyt-20 kentäkappale jokin kontaktiosan 11 -13 ja syöttöreiän 14 välille, jolloin sähköverkon komponentti on kytketty valittuun vaiheeseen. Vaiheen tarkistus jälkeenpäin on hyvin yksinkertaista, koska se on suoraan nähtävissä haaroitus-osan ulkopinnasta ilman, että esimerkiksi sähköverkon komponenttia tämän : vuoksi tarvitsisi purkaa (kuten tunnetuissa ratkaisuissa).
··· : 25 Kuvio 3 esittää keksinnön mukaisen haaroitusosan toista edullista * «« ; · ’ suoritusmuotoa, ja kuvio 4 esittää kuvion 3 haaroitusosan 3' vastakappaletta.
Kuvion 3 haaroitusosa 3' vastaa muilta osin kuvioiden 2a - 2c haa- * i · roitusosaa, mutta kuvion 3 tapauksessa haaroitusosan 3' toinen lähtö muodostuu pistoliittimestä 7'. Haaroitusosaa 3' käytetään näin ollen kuviossa 4 nä-30 kyvän vastakappaleen 18'kanssa.
Sähköverkon komponentin (kuten valaisimen) valmistuksen yhteydessä siihen kiinnitetään vastakappale 18'. Samalla sähköverkon komponentti ' ; kytketään johtimien avulla vastakappaleeseen 18' siinä olevien liittimien 20' - ' · ’ 22' välityksellä. Liittimet 20' - 22' voivat olla esimerkiksi jousiliittimiä yksittäisten 35 sähköjohtimien vastaanottamiseksi.
108969 6
Vastakappaleessa 18' on pistoliitin 19', joka muodostaa haaroitus-osan 3' toisen lähdön pistoliittimen 7' vastakappaleen. Haaroitusosa kiinnitetään näin ollen tässä suoritusmuodossa sähköverkon komponenttiin kiinnittämällä pistoliittimet 7' ja 19' toisiinsa.
5 Kuvion 3 haaroitusosan yhteydessä käytetään vastaavaa kytkentä kappaletta 15 kuin mitä kuvioiden 2a - 2c yhteydessä on selostettu. Näin ollen haaroitusosan 3' toisen lähdön napa 8' sekä myös sähköverkon komponentti, johon haaroitusosa on vastakappaleen 18' välityksellä kiinnitetty, saadaan kytketyksi haluttuun napaan haaroitusosan tulossa 5 ja vastaavasti lähdössä 6. 10 Tämä mahdollistaa vaiheen valinnan sähköverkon komponentille vastaavasti kuin mitä kuvioiden 2a - 2c yhteydessä on selostettu.
On ymmärrettävä, että edellä oleva selitys ja siihen liittyvät kuviot on ainoastaan tarkoitettu havainnollistamaan esillä olevaa keksintöä. Alan ammattimiehelle tulevat olemaan ilmeisiä erilaiset keksinnön variaatiot ja 15 muunnelmat ilman että poiketaan oheisissa patenttivaatimuksissa esitetyn keksinnön suojapiiristä ja hengestä.

Claims (10)

108969
1. Sähköverkon haaroitusosa (3, 3'), joka käsittää: moninapaisen tulon (5) moninapaisen pistoliittimen (4) vastaanot- 5 tamiseksi, moninapaisen lähdön (6) toisen moninapaisen pistoliittimen (4) vastaanottamiseksi, välineitä jotka kytkevät tulon (5) ja lähdön (6) vastaavat navat toisiinsa, ja 10 toisen lähdön (7, 7) johon kuuluu ainakin ensimmäinen johtava elementti (8, 8'), tunnettu siitä, että haaroitusosa edelleen käsittää: ainakin kaksi valinnaista kontaktiosaa (11 - 13), jotka on kytketty niitä vastaaviin tulon (5) napoihin, ja kytkentäkappaleen (15), jonka välityksellä toisen lähdön (7, 7') joh-15 tava elementti (8, 8') on kytkettävissä johonkin mainituista valinnaisista kontak-tiosista (11 -13) kontaktin muodostamiseksi johtavan elementin (8, 8') ja valittua kontaktiosaa vastaavan tulon (5) navan välille.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen haaroitusosa, tunnettu siitä, mainittu haaroitusosa (3, 3') on rakennuksen kiinteän sähköverkon haaroi- j 20 tusosa, ja että f tulo (5) käsittää navan ainakin jokaista vaihetta varten, haaroitusosa (3, 3') käsittää vaihekohtaisia kontaktiosia (11 -13), jot-, ·. ·. ka on kytketty niitä vastaaviin napoihin tulossa (5), ja - liikutettava kytkentäkappale (15) muodostaa vaiheenvalitsimen, jolla .‘ 25 mainittu johtava elementti (8, 8') voidaan kytkeä valittuun vaiheeseen. :;; ’ 3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen haaroitusosa, tunnettu '··' siitä, että mainittu johtava elementti muodostuu sähköjohtimesta (8) tai haaroi- tusosan toisen lähdön muodostavan pistoliittimen (7') navasta (8').
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1 - 3 mukainen haaroitusosa, t u n -30 nettu siitä, että kytkentäkappale (15) on liikutettava osa, jossa on ensimmäinen . pää (16) joka on työnnettävissä syöttöreikään (14), jonka välityksellä muodostuu kontakti kytkentäkappaleen (15) ja toisen lähdön johtavan elementin (8, 8') välil-;·' le, ja ·.. 35 että mainitut kontaktiosat (11 - 13) on järjestetty haaroitusosaan (3, 3. siten, että ne sijaitsevat samalla etäisyydellä syöttöreiästä (14), joka etäi- 1 08969 syys on eri kuin kontaktiosien (11 - 13) välinen keskinäinen etäisyys, jolloin kytkentäkappale (15) on asennettavissa asentoon, jossa sen toinen pää (17) tulee kosketukseen valitun kontaktiosan (11 -13) kanssa.
5. Sähköverkon komponentti (1), johon kuuluu haaroitusosa (3, 3'), 5 joka käsittää: moninapaisen tulon (5) moninapaisen pistoliittimen (4) vastaanottamiseksi, moninapaisen lähdön (6) toisen moninapaisen pistoliittimen (4) vas-taanottamisesi, 10 välineitä jotka kytkevät tulon (5) ja lähdön (6) vastaavat navat toi siinsa, ja toisen lähdön (7, T) sähkön syöttämiseksi mainitulle sähköverkon komponentille (1), johon toiseen lähtöön kuuluu ainakin ensimmäinen johtava elementti (8, 8'), joka on kytketty sähköverkon komponenttiin, tunnettu 15 siitä, että haaroitusosa edelleen käsittää: ainakin kaksi valinnaista kontaktiosaa (11 - 13), jotka on kytketty niitä vastaaviin napoihin mainitussa tulossa (5), ja kytkentäkappaleen (15), jonka välityksellä toisen lähdön (7, 7') johtava elementti (8, 8') on kytkettävissä johonkin mainituista valinnaisista kontak-20 tiosista (11-13) mainitun sähköverkon komponentin (1) kytkemiseksi valittuun napaan tulossa (5).
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen sähköverkon komponentti, tunnettu siitä, että ainakin haaroitusosan tulo (5) ja lähtö (6) sekä liikutetta-va kytkentäkappale (15) sijaitsevat mainitun sähköverkon komponentin (1) ulko- ; : ' 25 pinnassa, jolloin sähköverkon komponenttia (1) ei tarvitse purkaa jotta tuloon (5) tai lähtöön (6) voitaisiin kytkeä pistoliitin (4), tai jotta kytkentäkappaleella (15) voitaisiin kytkeä valittu tulon (5) napa mainittuun sähköverkon komponenttiin O (1)-
7. Patenttivaatimuksen 5 tai 6 mukainen sähköverkon komponentti, 30 tunnettu siitä, . · · ·, että haaroitusosa (3, 3') käsittää kontaktiosan (11-13) jokaista vaihet ta varten, ja i että liikutettava kytkentäkappale (15) muodostaa vaiheenvalitsimen, jolla mainitun sähköverkon komponentti (1) voidaan kytkeä valittuun vaihee- :·.^ 35 seen. 108969
8. Jonkin patenttivaatimuksen 5 - 7 mukainen sähköverkon komponentti, tunnettu siitä, että haaroitusosan (3') toinen lähtö muodostuu pistoliittimestä (7'), että sähköverkon komponenttiin (1) on järjestetty pistoliitin (19'), 5 joka on haaroitusosan toisen lähdön muodostavan pistoliittimen (7') vastakappale, ja että haaroitusosa (3') on liitetty sähköverkon komponenttiin (1) mai-j nittujen pistoliittimien (7', 19') välityksellä.
9. Jonkin patenttivaatimuksen 5-7 mukainen sähköverkon kompo- 10 nentti, tunnettu siitä, että haaroitusosa (3) on integroitu mainittuun sähköverkon komponenttiin (1).
10. Jonkin patenttivaatimuksen 5-9 mukainen sähköverkon komponentti, tunnettu siitä, että mainittu sähköverkon komponentti (1) on valaisin. • · • • · · » I » « • · t • · < I I » » « i » · » · » · • · · 1 » · * » · * 108969
FI20000586A 2000-03-14 2000-03-14 Sähköverkon haaroitusosa FI108969B (fi)

Priority Applications (5)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20000586A FI108969B (fi) 2000-03-14 2000-03-14 Sähköverkon haaroitusosa
DK01660047T DK1134855T3 (da) 2000-03-14 2001-03-12 Forgreningsdel til et elektrisk net
EP01660047A EP1134855B1 (en) 2000-03-14 2001-03-12 Branching part for an electrical network
AT01660047T ATE274759T1 (de) 2000-03-14 2001-03-12 Verzweigungseinheit für ein elektrisches netz
DE60105078T DE60105078T2 (de) 2000-03-14 2001-03-12 Verzweigungseinheit für ein elektrisches Netz

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20000586 2000-03-14
FI20000586A FI108969B (fi) 2000-03-14 2000-03-14 Sähköverkon haaroitusosa

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI20000586A0 FI20000586A0 (fi) 2000-03-14
FI20000586A FI20000586A (fi) 2001-09-15
FI108969B true FI108969B (fi) 2002-04-30

Family

ID=8557921

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20000586A FI108969B (fi) 2000-03-14 2000-03-14 Sähköverkon haaroitusosa

Country Status (5)

Country Link
EP (1) EP1134855B1 (fi)
AT (1) ATE274759T1 (fi)
DE (1) DE60105078T2 (fi)
DK (1) DK1134855T3 (fi)
FI (1) FI108969B (fi)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB0129949D0 (en) * 2001-12-14 2002-02-06 Fastwinding & Connections Ltd Electrical connection member
WO2007004909A1 (en) * 2005-07-05 2007-01-11 Silviu Preoteasa Method and integrated system of power parallel feeding of electronic instruments, electric apparatuses for domestic use or industrial equipments
JP4929839B2 (ja) 2006-05-22 2012-05-09 トヨタ自動車株式会社 蓄電装置の充放電制御装置
DE102012002588B4 (de) * 2012-02-13 2014-12-04 Bjb Gmbh & Co. Kg Vorrichtung zur Phasenwahl

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3044131A1 (de) * 1980-11-24 1982-06-16 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Installationssystem aus konfentionierten leitungen mit steckern sowie verbindungszentren
EP0553157A1 (en) * 1990-10-19 1993-08-04 RICHARDSON, Alexander Stewart A modular wiring system
JP2752010B2 (ja) * 1991-06-25 1998-05-18 矢崎総業株式会社 電気接続箱
DE4319832A1 (de) * 1992-06-19 1994-01-05 Meyer A & H Leuchten Bueroelek Elektroinstallationssystem

Also Published As

Publication number Publication date
EP1134855A2 (en) 2001-09-19
FI20000586A (fi) 2001-09-15
DE60105078D1 (de) 2004-09-30
FI20000586A0 (fi) 2000-03-14
EP1134855A3 (en) 2002-08-21
DE60105078T2 (de) 2005-01-20
ATE274759T1 (de) 2004-09-15
DK1134855T3 (da) 2004-11-01
EP1134855B1 (en) 2004-08-25

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4918258A (en) Modular electrical wiring system
US4399371A (en) Modular wiring systems
US6558190B1 (en) Method and system of an installer-friendly, modularly adaptable, electrical, outlet gang box
US4462656A (en) Installation system of labeled conductors including plugs and connecting centers
US20030010520A1 (en) Switch/power drop unit for modular wiring system
US10170878B1 (en) Junction box with an integrated connection circuit
US8500498B2 (en) Electrical wire and sheet-metal connector
WO2001026184A1 (en) Pre-wired universal junction block
CN103262348A (zh) 用于接线装置的端子结构
US6544049B1 (en) Electrical unit for mating with an electrical box
RU2467440C2 (ru) Модульный разъем для электрических соединений
FI108969B (fi) Sähköverkon haaroitusosa
JPH05508515A (ja) モジュール配線システム
US5326933A (en) Electrical installation system
US7204696B1 (en) Duplex receptacle
CN101545792B (zh) 用于多位置计量的引线分配第五卡爪系统
US3377488A (en) Power supply circuitry for lighting fixtures or the like
US7744407B1 (en) Modular circuit boxes and associated components
FI108970B (fi) Liitin sekä sähköverkon komponentti
CN212485732U (zh) 人造树用组合式电源插座及人造树
CN110506369A (zh) 在导体连接装置的矩阵上实现接线的方法和串联端子组件
US11070040B1 (en) Quick connect electrical junction box
KR100934421B1 (ko) 전선접속장치 및 이를 사용하는 전선접속방법
CA1146249A (en) Modular wiring systems
US9806480B1 (en) Building wiring system, components and methods