FI108259B - Refraktometri - Google Patents
Refraktometri Download PDFInfo
- Publication number
- FI108259B FI108259B FI980221A FI980221A FI108259B FI 108259 B FI108259 B FI 108259B FI 980221 A FI980221 A FI 980221A FI 980221 A FI980221 A FI 980221A FI 108259 B FI108259 B FI 108259B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- refractometer
- frame structure
- optical window
- analyzer module
- solution
- Prior art date
Links
Classifications
-
- G—PHYSICS
- G01—MEASURING; TESTING
- G01N—INVESTIGATING OR ANALYSING MATERIALS BY DETERMINING THEIR CHEMICAL OR PHYSICAL PROPERTIES
- G01N21/00—Investigating or analysing materials by the use of optical means, i.e. using sub-millimetre waves, infrared, visible or ultraviolet light
- G01N21/17—Systems in which incident light is modified in accordance with the properties of the material investigated
- G01N21/41—Refractivity; Phase-affecting properties, e.g. optical path length
- G01N21/4133—Refractometers, e.g. differential
-
- G—PHYSICS
- G01—MEASURING; TESTING
- G01N—INVESTIGATING OR ANALYSING MATERIALS BY DETERMINING THEIR CHEMICAL OR PHYSICAL PROPERTIES
- G01N21/00—Investigating or analysing materials by the use of optical means, i.e. using sub-millimetre waves, infrared, visible or ultraviolet light
- G01N21/17—Systems in which incident light is modified in accordance with the properties of the material investigated
- G01N21/41—Refractivity; Phase-affecting properties, e.g. optical path length
- G01N21/43—Refractivity; Phase-affecting properties, e.g. optical path length by measuring critical angle
Landscapes
- Physics & Mathematics (AREA)
- Health & Medical Sciences (AREA)
- Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
- Chemical & Material Sciences (AREA)
- Analytical Chemistry (AREA)
- Biochemistry (AREA)
- General Health & Medical Sciences (AREA)
- General Physics & Mathematics (AREA)
- Immunology (AREA)
- Pathology (AREA)
- Investigating Or Analysing Materials By Optical Means (AREA)
Description
108259
Refraktometri
Keksinnön kohteena on refraktometri, joka käsittää runkorakenteeseen sovitetun valolähteen, prosessiliuokseen sijoitettavan optisen ikkunan, 5 välineet sädekimpun ohjaamiseksi valolähteeltä optisen ikkunan ja prosessi-liuoksen rajapintaan, jolloin osa sädekimpusta imeytyy osittain liuokseen ja osa heijastuu kokonaan takaisin liuoksesta muodostaen kuvan, jossa valoisan ja pimeän alueen rajan paikka riippuu prosessiliuoksen taitekertoimesta sekä kuvadetektorin, jolla tarkastellaan edellä mainitulla tavalla muodostunutta kuvaa. 10 Refraktometrin toimintaperiaate on ollut tunnettu jo yli sata vuotta.
Nykyään refraktometrejä käytetään varsin paljon monilla eri aloilla. Esimerkkeinä refraktometrin käyttöaloista voidaan mainita elintarviketeollisuus, puunjalostusteollisuus, kemian teollisuus ja erilaiset tutkimukset yleensä.
Refraktometrin toimintaperiaatetta voidaan kuvata periaatteellisesti 15 seuraavalla tavalla. Refraktometri mittaa prosessiliuoksen taitekerrointa optisen ikkunan ja liuoksen rajapinnassa syntyvän kokonaisheijastuksen avulla. Valolähteestä tuleva sädekimppu ohjataan optisen ikkunan ja prosessiliuoksen rajapintaan. Osa sädekimpusta heijastuu kokonaan liuoksesta, osa imeytyy osittain liuokseen. Tästä aiheutuu kuva, jossa valoisan ja pimeän alueen rajan paikka 20 riippuu kokonaisheijastuksen rajakulmasta ja siis prosessiliuoksen taitekertoimesta.
Refraktometrimittauksen olennaisena seikkana on valon heijastumisesta aiheutuvan kuvan analysointi. Em. kuva-analyysin tarkoituksena on löytää kokonaisheijastuksen rajakulma, siis toisin sanoen raja, jossa edellä esitetyllä 25 tavalla muodostuvan kuvan valoisa alue muuttuu pimeäksi alueeksi.
Kuten* edellä esitetyistä seikoista tulee esille, refraktometrin toiminta perustuu erittäin tarkkaan kulmanmittaukseen, koska kokonaisheijastuksen rajakulma määräytyy kahden aineen taitekertoimen mukaan. Tunnetuissa refrakto-metreissä on usein ollut ongelmana optisen ikkunan kulmanmuutokset laitteen 30 runkorakenteeseen nähden, koska optinen ikkuna on usein kiinnitetty runko-.. rakenteeseen joustavan tiivistemateriaalin avulla. Mikäli optinen ikkuna on kiinni tetty jäykästi runkorakenteeseen, tiivistemateriaalin pitää olla hyvin elastinen ja näin ollen tiettyjä heikosti elastisia materiaaleja kuten teflonia ei voida käyttää. Useissa tunnetuissa refraktometreissä optiikka ja valodetektori on kiinnitetty jäy-35 kästi runkoon, joten toisen ongelman aiheuttaa runkorakenteen vääntymisestä aiheutuva kulmamittauksen virhe.
108259 2
Keksinnön tarkoituksena on saada aikaan refraktometri, jonka avulla aiemmin tunnetun tekniikan epäkohdat pystytään eliminoimaan. Tähän on päästy keksinnön mukaisen refraktometrin avulla, joka on tunnettu siitä, että valolähde, optinen ikkuna, välineet sädekimpun ohjaamiseksi ja kuvadetektori on 5 sovitettu jäykkään analysaattorimoduuliin, joka on sovitettu kelluvasti runkorakenteen sisään runkorakenteen ja optisen ikkunan väliin sovitetun olennaisesti joustamattoman tiivistyksen varaan puristamalla analysaattorimoduuli jousielin-ten avulla tiivistystä vasten.
Keksinnön mukaisen ratkaisun etuna on se, että kelluvan jäykän ana-10 lysaattorimoduulin vuoksi optisen ikkunan joustava kiinnitys on mahdollista myös heikosti elastisen tiivisteen avulla kulmamittaustarkkuuden kärsimättä. Keksinnön mukainen refraktometri on myös rakenteeltaan yksinkertainen, joten keksinnön käyttöönotto muodostuu edulliseksi. Keksinnön mukainen refraktometri on lisäksi käytössä hyvin joustava, sillä se voidaan asentaa hyvin monella tavalla 15 esimerkiksi prosessiputkistoon.
Keksintöä ryhdytään selvittämään seuraavassa tarkemmin oheisessa piirustuksessa esitettyjen esimerkkien avulla, jolloin kuvio 1 esittää periaatteellisena kaaviokuvantona refraktometrin toimintaperiaatetta, 20 kuvio 2 esittää keksinnön mukaisen refraktometrin erään sovellutus- muodon rakennetta periaatteellisena leikkauskuvantona ja kuviot 3-5 esittävät esimerkkejä keksinnön mukaisen refraktometrin erilaisista asennusmahdollisuuksista.
Kuviossa 1 on esitetty refraktometrin toimintaperiaate periaatteelli-25 sena kaaviokuvantona. Viitenumeron 1 avulla on merkitty valolähde ja viitenumeron 2 avulla optinen ikkuna, joka voi olla esimerkiksi prisma. Viitenumeron 3 avulla on merkitty prosessiliuos.
Kuten aiemmin on jo todettu refraktometri mittaa prosessiliuoksen taitekerrointa optisen ikkunan 2 ja prosessiliuoksen 3 rajapinnassa syntyvän 30 kokonaisheijastuksen avulla. Refraktometrin toimintaperiaate on alan ammatti-... henkilölle täysin tunnettua tekniikkaa, joten ko. seikkoihin ei perehdytä tarkem min tässä yhteydessä. Tässä yhteydessä kuvataan ainoastaan olennainen perusperiaate.
Valolähteestä 1 tuleva sädekimppu ohjataan optisen ikkunan 2 ja 35 prosessiliuoksen 3 rajapintaan. Sädekimppu on kuvattu kuviossa 1 periaatteellisesti nuolten avulla. Osa sädekimpusta heijastuu kokonaan takaisin prosessi- 3 .
10825? liuoksesta 3, osa imeytyy osittain luokseen. Tästä aiheutuu kuva K, jossa valoisan alueen A ja pimeän alueen B rajan C paikka riippuu kokonaisheijastuksen rajakulmasta ja siis prosessiliuoksen taitekertoimesta.
Refraktometrin toiminta perustuu siis erittäin tarkkaan kulmamittauk-5 seen, koska kokonaisheijastuksen rajakulma määräytyy kahden aineen taite-kertoimen mukaan. Kuten edellä on jo todettu, aiemmin tunnettujen refrakto-metrien yhteydessä on ongelmana usein ollut optisen ikkunan kulmamuutokset laitteen runkoon nähden, koska optinen ikkuna on useissa ratkaisuissa kiinnitetty runkoon joustavan tiivistemateriaalin avulla. Joustavan materiaalin käyttö 10 tiivisteenä johtuu siitä, että mikäli optinen ikkuna on kiinnitetty jäykästi runkoon, tiivistemateriaalin pitää olla hyvin elastinen ja näin ollen heikosti elastisia materiaaleja ei voida käyttää. Useissa tunnetuissa refraktometreissä optiikka ja valodetektori on kiinnitetty jäykästi runkoon, joten toisen ongelman on aiheuttanut rungon vääntymisestä aiheutuva kulmamittauksen virhe.
15 Edellä esitetyt tunnetun tekniikan epäkohdat on pystytty eliminoi maan keksinnön mukaisen refraktometrin avulla. Keksinnön mukaisessa refraktometrissä on olennaisena seikkana se, että valolähde 1, optinen ikkuna 2, välineet sädekimpun ohjaamiseksi ja valodetektori 4 on sovitettu jäykkään analy-saattorimoduuliin 5. Optinen ikkuna voi olla esimerkiksi prisma. Analysaattori-20 moduuli 5 on sovitettu kelluvasti runkorakenteen ja optisen ikkunan 2 väliin sovitetun tiivistyksen 6 varaan. Tiivistys voi olla esimerkiksi kartiotiivistys tai se voi muodostaa esimerkiksi pallopinnan jne. Koska analysaattorimoduuli 5 kelluu laitteen runkorakenteeseen ja muuhun mekaniikkaan nähden tiivistyksen 6 varassa, eivät ulkoiset voimat, kuten prosessinesteen virtauksesta aiheutuvat • ' 25 voimat, mekaaniset jännitykset putkistossa, lämpölaajeneminen ja paine, vai kuta mittauksen tarkkuuteen. Kelluvan analysaattorimoduulin 5 ansiosta voidaan prisman tiivistyksessä 6 käyttää myös heikosti elastisia materiaaleja kuten teflonia.
Analysaattorimoduuli 5 puristetaan jousielinten 7 avulla tiivistystä 6 30 vasten, jolloin puristusvoima on vakio kaikissa lämpötiloissa. Näin ollen jousi-elimet 7 kelluvan analysaattorimoduulin 5 kanssa kompensoivat tiettyjen tiiviste-materiaalien heikon elastisuuden. Jousielimet 7 on asennettu siten, ettei prosessilämpöä kulje niiden kautta analysaattorimoduuliin 5.
Kelluva analysaattorimoduuli 5 on yhteydessä prosessinesteeseen 3 35 ja runkorakenteen kärkeen 8a, ts. runkorakenteen siihen osaan, joka on kosketuksissa prosessiin, ainoastaan optisen ikkunan 2 kautta. Liitäntäpinta prosessiin • · -• >.
'’S
108259 4 ja runkorakenteen kärkeen on minimoitu lämmönjohtumisen estämiseksi. Optisen ikkunan 2 ja kärjen välissä on tiivistys 6. Liitäntäpinnan tulee mahdollistaa pienet kulmamuutokset analysaattorimoduulin akselin ja kärjen akselien välillä, kuten edellä on todettu, tiivistyksen liitäntäpinta voi olla esimerkiksi kartiomainen 5 tai pallomainen. Kelluvan analysaattorimoduulin 5 ansiosta myös laitteen valmistus ja huolto on helppoa. Analysaattori voidaan testata jo ennen varsinaista liittämistä muuhun mekaniikkaan.
Prosessimittalaitteissa joudutaan minimoimaan lämmön siirtyminen prosessista elektroniikkaan ja muihin lämpöherkkiin komponentteihin ja toisaalta 10 maksimoimaan näiden osien jäähdytys. Tarkka pitoisuusmittaus vaatii myös tarkan ja nopean prosessinesteen lämpötilamittauksen. Keksinnön mukaisessa refraktometrissä lämpö siirtyy sekä runkorakenteen että analysaattorimoduulin kautta elektroniikalle. Runkorakenteen kautta tapahtuva lämmönjohtuminen on estetty ohentamalla kärjen 8a seinämävahvuutta ja asettamalla lämpöeriste 9 15 kärjen 8a ja muun runkorakenteen, esimerkiksi kansiosan 8b väliin. Sopiva materiaali lämpöeristeelle 9 on esimerkiksi teflon.
Analysaattorimoduuliin 5 pääsee johtumalla lämpöä ainoastaan optisen ikkunan 2 ja tiivistyksen 6 kautta. Kärjen 8a seinämien kautta tulee säteily-lämpöä. Analysaattorimoduulin 5 kautta tapahtuva lämmön siirtyminen elektro-20 nilkalle on estetty erillisellä jäykällä eristeosalla 10, joka on osa analysaattori-moduulia. Eristeosan 10 tulee olla jäykkä, joten esimerkiksi tietyt keraamit ovat sopivia eristeitä.
Analysaattorimoduulin 5 eristeosan 10 läpi pääsevä lämpö johdetaan tehokkaasti runkorakenteeseen joustavalla, esimerkiksi levymäisellä lämpöjoh-25 teella 11. Analysaattorimoduulin 5 ja runkorakenteen väliin sovitettava lämpö-johde 11 on hyvin lämpöä johtavaa materiaalia, esimerkiksi kuparia tai alumiinia ja sen rakenne sallii analysaattorimoduulin 5 akselin suuntaisen liikkeen. Lämpö johdetaan runkorakenteesta laitteen ympäristöön runkorakenteen suuren ulkoisen pinta-alan avulla. Runkorakenteen ulkoista pinta-alaa voidaan kasvattaa 30 esimerkiksi kansiosan 8b sopivan rivoituksen avulla kuten kuvioissa on esitetty.
Keksinnön mukaisen refraktometrin yhteydessä voidaan prosessi-nesteen lämpötilan mittaus suorittaa erityisen edullisella tavalla. Prosessinesteen lämpötila mitataan sähköisen lämpötila-anturin 12 avulla. Lämpötila-anturin 12 lämpökontakti kärjen 8a suuntaan on maksimoitu ja muun mekaniikan suun-35 taan minimoitu. Lämpötila-anturi 12 on eristetty analysaattorimoduulista 5 sopivan eristemateriaalin, esimerkiksi teflonin avulla. Lämpötilamittauksen nopeu- 5 108259 teen vaikuttaa anturin massan lisäksi myös kärjen 8a massa. Riittävän nopean lämpötilamittauksen aikaansaamiseksi kärjen massa voidaan jakaa kahteen erilaiseen osaan. Lämpötila-anturi on suorassa kontaktissa kevyemmän osan kanssa. Pienen ja suuren osan välistä lämmönjohtumista voidaan pienentää 5 ohentamalla seinämää kärjen mekaanista puristusjäykkyyttä heikentämättä.
Keksinnön mukainen refraktometri asennetaan normaalisti pää-virtaukseen, eli se on ns. in-line mittalaite. Optisen mittausmenetelmän vuoksi optisen ikkunan tulee pysyä puhtaana. Laitteen asennuspaikka on tärkeä puhtaana pysymisen kannalta. Putkistoissa, joissa virtausnopeus on suhteellisen 10 suuri, putkiston mutkat pysyvät puhtaana. Näin ollen keksinnön mukaisen laitteen asennuspaikaksi on edullista valita juuri putken mutka. Mikäli putkikoko on pieni, voidaan käyttää erityistä virtausastiaa 13, joka asennetaan putken vakiomutkan tilalle. Kuviossa 3 on esitetty tällainen virtausastia. Virtausastia koostuu puolipallosta, jonka keskipisteenä on mittalaitteen optinen ikkuna. 15 Virtausastian tulo-ja lähtöputket 14, 15 on kohdistettu puolipallon keskipisteeseen ja keskenään 90 asteen kulmaan. Mikäli virtauksen aiheuttamaa puhdis-tusvaikutusta halutaan lisätä, tuloputkea 14 voidaan hieman supistaa kuten kuvion 3 esimerkissä on tehty. Virtausastia on itsetyhjentyvä kun se asennetaan kuvion 3 mukaiseen asentoon. Virtaustekniikan kannalta tulo- ja lähtöputken 20 liittäminen puolipalloon on helppoa, koska pallon ja sylinterin liitäntäpinta on ympyrä.
Keksinnön mukainen refraktometri voidaan asentaa suurehkoihin putkiin kuvion 4 mukaisella tavalla putken mutkan 16 kohdalle. Keksinnön mukainen refraktometri voidaan luonnollisesti asentaa myös suoraan putkeen 25 17 kuten kuviossa 5 on esitetty. Prosessinesteen virtaussuunnat on merkitty kuvioihin 3-5 nuolten avulla.
Edellä esitettyjä sovellutusesimerkkejä ei ole mitenkään tarkoitettu rajoittamaan keksintöä, vaan keksintöä voidaan muunnella patenttivaatimusten puitteissa täysin vapaasti. Näin ollen on selvää, että keksinnön mukaisen 30 refraktometrin ei välttämättä tarvitse olla juuri sellainen kuin kuvioissa on . esitetty, vaan muunlaisetkin ratkaisut ovat mahdollisia.
(Λ
Claims (5)
1. Refraktometri, joka käsittää runkorakenteeseen sovitetun valolähteen (1), prosessiliuokseen (3) sijoitettavan optisen ikkunan (2), välineet 5 sädekimpun ohjaamiseksi valolähteeltä optisen ikkunan (2) ja prosessiliuoksen (3) rajapintaan, jolloin osa sädekimpusta imeytyy osittain liuokseen (3) ja osa heijastuu kokonaan takaisin liuoksesta (3) muodostaen kuvan (K), jossa valoisan (A) ja pimeän alueen (B) rajan (C) paikka riippuu prosessiliuoksen (3) taitekertoimesta sekä kuvadetektorin (4), jolla tarkastellaan edellä mainitulla 10 tavalla muodostunutta kuvaa (K), tunnettu siitä, että valolähde (1), optinen ikkuna (2), välineet sädekimpun ohjaamiseksi ja kuvadetektori (4) on sovitettu jäykkään analysaattorimoduuliin (5), joka on sovitettu kelluvasti runkorakenteen sisään runkorakenteen ja optisen ikkunan (2) väliin sovitetun olennaisesti joustamattoman tiivistyksen (6) varaan puristamalla analysaattorimoduuli (5) 15 jousielinten (7) avulla tiivistystä (6) vasten.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen refraktometri, tunnettu siitä, että runkorakenne on muodostettu kärkiosasta (8a) ja kansiosasta (8b) ja että kärkiosan (8a) ja kansiosan (8b) väliin on sovitettu lämpöeriste (9).
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen refraktometri, tunnettu siitä, 20 että analysaattorimoduuliin (5) on sovitettu jäykkä, lämmön johtumista estävä eristeosa (10).
4. Patenttivaatimuksen 2 tai 3 mukainen refraktometri, tunnettu siitä, että analysaattorimoduulin (5) ja kansiosan (8b) väliin on sovitettu lämpöjohde (11).
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen refraktometri, t u n n e 11 u siitä, että lämpöjohde (11) on analysaattorimoduulin (5) aksiaalisuunnassa joustava osa. 7 108259
Priority Applications (4)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI980221A FI108259B (fi) | 1998-01-30 | 1998-01-30 | Refraktometri |
DE19855218A DE19855218C2 (de) | 1998-01-30 | 1998-11-30 | Refraktometer |
US09/206,371 US6067151A (en) | 1998-01-30 | 1998-12-07 | Refractometer |
JP01794999A JP3301737B2 (ja) | 1998-01-30 | 1999-01-27 | 屈折計 |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI980221 | 1998-01-30 | ||
FI980221A FI108259B (fi) | 1998-01-30 | 1998-01-30 | Refraktometri |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI980221A0 FI980221A0 (fi) | 1998-01-30 |
FI980221A FI980221A (fi) | 1999-07-31 |
FI108259B true FI108259B (fi) | 2001-12-14 |
Family
ID=8550646
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI980221A FI108259B (fi) | 1998-01-30 | 1998-01-30 | Refraktometri |
Country Status (4)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US6067151A (fi) |
JP (1) | JP3301737B2 (fi) |
DE (1) | DE19855218C2 (fi) |
FI (1) | FI108259B (fi) |
Families Citing this family (22)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US6631442B1 (en) | 1999-06-29 | 2003-10-07 | Emc Corp | Methods and apparatus for interfacing to a data storage system |
FI113566B (fi) | 2000-08-01 | 2004-05-14 | Janesko Oy | Refraktometri |
US6486944B1 (en) * | 2001-06-08 | 2002-11-26 | Leica Microsystems Inc. | Fluid-sealed refractometer having data transmission means |
JP2004150923A (ja) * | 2002-10-30 | 2004-05-27 | Atago:Kk | 屈折計 |
US7221440B2 (en) * | 2004-07-22 | 2007-05-22 | Eastman Kodak Company | System and method for controlling ink concentration using a refractometer |
US7375813B2 (en) * | 2004-10-21 | 2008-05-20 | Eastman Kodak Company | Method and system for diffusion attenuated total reflection based concentration sensing |
JP2008536095A (ja) * | 2005-02-11 | 2008-09-04 | スワゲロック カンパニー | 流体濃度感知配置 |
WO2006127358A2 (en) * | 2005-05-20 | 2006-11-30 | Tubular Textile Machinery, Inc. | Method and apparatus for controlling mixtures, especially for fabric processing |
DE102007050731B3 (de) * | 2007-10-22 | 2009-01-08 | Flexim Flexible Industriemesstechnik Gmbh | Durchlicht-Refraktometer |
US20100107344A1 (en) * | 2008-10-31 | 2010-05-06 | Milligan William D | Apparatus for processing fabric |
RU2442142C2 (ru) * | 2009-08-27 | 2012-02-10 | Валерий Николаевич Конопский | Способ измерения показателя преломления и устройство для его осуществления |
FI124114B (fi) * | 2009-09-29 | 2014-03-31 | Janesko Oy | Mittausikkunarakenne |
US20110168876A1 (en) * | 2010-01-14 | 2011-07-14 | Hsiung Hsiao | Optical module and system for liquid sample |
US8528399B2 (en) | 2010-05-21 | 2013-09-10 | The Mercury Iron and Steel Co. | Methods and apparatuses for measuring properties of a substance in a process stream |
JP5751532B2 (ja) * | 2012-07-27 | 2015-07-22 | 株式会社タツノ | 油種判別装置 |
FI127243B (fi) * | 2014-05-13 | 2018-02-15 | Janesko Oy | Menetelmä ja mittalaite Abben luvun jatkuvaksi mittaamiseksi |
FI128037B (fi) | 2015-06-29 | 2019-08-15 | Janesko Oy | Sovitelma refraktometrin mittaikkunan yhteydessä ja refraktometri |
IT201800004247A1 (it) * | 2018-04-05 | 2019-10-05 | Dispositivo sensore ottico per sostanze fluide | |
US11573109B2 (en) | 2018-12-26 | 2023-02-07 | Houghton Technical Corp. | Measurement of fluid parameters |
EP4078118A4 (en) * | 2019-12-20 | 2023-10-18 | Entegris, Inc. | ACCURATE TEMPERATURE READING OF A LIQUID-NEAR INTERFACE |
AT524268B1 (de) | 2020-09-30 | 2023-01-15 | Anton Paar Gmbh | Verfahren zur Bestimmung des Grenzwinkels der Totalreflexion in einer flüssigen Probe |
FI20206374A1 (fi) * | 2020-12-28 | 2022-06-29 | Kxs Tech Oy | Refraktometri |
Family Cites Families (8)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US4749274A (en) * | 1986-01-24 | 1988-06-07 | Toyota Jidosha Kabushiki Kaisha | Apparatus for detecting fuel mixture ratio |
DE3882396T2 (de) * | 1987-02-26 | 1993-11-18 | Ngk Spark Plug Co | Gerät zur Bestimmung vom Mischungsverhältnis von Benzin und Alkohol oder ähnlichem. |
DE3881278T2 (de) * | 1987-04-17 | 1993-09-09 | Ngk Spark Plug Co | Geraet zur feststellung des mischungsverhaeltnisses von benzin und einem alkohol oder entsprechendem. |
DE3831346A1 (de) * | 1988-09-15 | 1990-04-05 | Zeiss Carl Fa | Refraktometer mit brechzahlabhaengiger aperturteilung |
US4962746A (en) * | 1988-11-23 | 1990-10-16 | Ngk Spark Plug Co., Ltd. | Mixing liquid ratio detector device |
JPH03186733A (ja) * | 1989-12-15 | 1991-08-14 | Ngk Spark Plug Co Ltd | 被測定液体の混合割合検出器 |
KR940002500B1 (ko) * | 1990-02-08 | 1994-03-25 | 미쯔비시덴끼 가부시끼가이샤 | 알콜 함유율 검지장치 |
JPH06160277A (ja) * | 1992-09-16 | 1994-06-07 | Nippondenso Co Ltd | 液体性状検出装置 |
-
1998
- 1998-01-30 FI FI980221A patent/FI108259B/fi not_active IP Right Cessation
- 1998-11-30 DE DE19855218A patent/DE19855218C2/de not_active Expired - Lifetime
- 1998-12-07 US US09/206,371 patent/US6067151A/en not_active Expired - Lifetime
-
1999
- 1999-01-27 JP JP01794999A patent/JP3301737B2/ja not_active Expired - Lifetime
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
DE19855218A1 (de) | 1999-08-19 |
FI980221A (fi) | 1999-07-31 |
US6067151A (en) | 2000-05-23 |
FI980221A0 (fi) | 1998-01-30 |
DE19855218C2 (de) | 2001-02-01 |
JP3301737B2 (ja) | 2002-07-15 |
JPH11271224A (ja) | 1999-10-05 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI108259B (fi) | Refraktometri | |
US8424396B2 (en) | Gas probes | |
US9222876B2 (en) | Light scattering flow cell device | |
WO2016170681A1 (ja) | 光学測定装置 | |
US6760098B2 (en) | Refractometer | |
JP5714977B2 (ja) | 光学測定装置 | |
Jepsen et al. | Evaluation of back scatter interferometry, a method for detecting protein binding in solution | |
US2768553A (en) | Refractometers | |
EP3726201B1 (en) | Optical analyzer | |
US20020102183A1 (en) | Cell for analyzing fluid and analyzing apparatus using the same | |
JP2008216094A (ja) | 透過光測定用フローセル | |
KR20180111491A (ko) | 초음파식 유량계 | |
US20220034804A1 (en) | Refractometer | |
US6094262A (en) | High temperature differential refractometry apparatus | |
KR100922124B1 (ko) | 광활성 용액의 비침습적 온라인 농도측정장치 | |
RU2589374C1 (ru) | Рефрактометрический детектор с лазерным модулем и хроматографическим трактом в безметаллическом исполнении для жидкостной хроматографии и способ детектирования органических и неорганических веществ рефрактометрическим детектором | |
ES2615116T3 (es) | Disposición con una escala de medición fijada en un soporte | |
Mueller | Optical measurements in gas-liquid stirred tanks | |
JPH0656359B2 (ja) | 熱平衡装置 | |
CN114935115B (zh) | 一种流体管道用集成式测温结构及封装方法 | |
SU1300366A1 (ru) | Психрометр | |
CN112858388B (zh) | 一种冷镜式露点仪探头 | |
CN216816437U (zh) | 臭氧水浓度测量装置 | |
CN218995121U (zh) | 一种光学检测流通池及光学检测器件 | |
CN220381070U (zh) | 一种用于液相色谱系统的检测装置 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MA | Patent expired |