FI108153B - Jauhimen kiekko, jolla on vaihtelevan syvyiset urat - Google Patents

Jauhimen kiekko, jolla on vaihtelevan syvyiset urat Download PDF

Info

Publication number
FI108153B
FI108153B FI963500A FI963500A FI108153B FI 108153 B FI108153 B FI 108153B FI 963500 A FI963500 A FI 963500A FI 963500 A FI963500 A FI 963500A FI 108153 B FI108153 B FI 108153B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
rods
refiner
depth
adjacent
zone
Prior art date
Application number
FI963500A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI963500A (fi
FI963500A0 (fi
Inventor
Wesley Underberg
Original Assignee
J & L Fiber Services Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by J & L Fiber Services Inc filed Critical J & L Fiber Services Inc
Publication of FI963500A publication Critical patent/FI963500A/fi
Publication of FI963500A0 publication Critical patent/FI963500A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI108153B publication Critical patent/FI108153B/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21DTREATMENT OF THE MATERIALS BEFORE PASSING TO THE PAPER-MAKING MACHINE
    • D21D1/00Methods of beating or refining; Beaters of the Hollander type
    • D21D1/20Methods of refining
    • D21D1/30Disc mills
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21DTREATMENT OF THE MATERIALS BEFORE PASSING TO THE PAPER-MAKING MACHINE
    • D21D1/00Methods of beating or refining; Beaters of the Hollander type
    • D21D1/20Methods of refining
    • D21D1/30Disc mills
    • D21D1/306Discs

Landscapes

  • Paper (AREA)
  • Crushing And Grinding (AREA)

Description

! 108153
Jauhimen kiekko, jolla on vaihtelevan syvyiset urat Raffinörskivan med räfflor som har alternerande djup ' Tämä keksintö koskee paperimassakuitua käsitteleviä jauhimia yleisesti ja erityisesti kiekkojauhimia.
Paperintekemiseen tarkoitettujen kuitujen valmistamisessa, puu tai joku muu kuitulähdemateriaali jauhetaan ja/tai käsitellään mekaanisesti, niin että materiaalia voidaan hajottaa enemmän ja hiertää yksittäisiksi kuiduiksi.
Suursakeuslevyjauhimia käytetään sellaisen sulpun käsittelemiseen, joka sisältää kahdeksastatoista kuuteenkymmeneen painoprosenttia kuitua. Suursakeusjauhimia käytetään makaanisen ja puolikemiallisen massan tai keittämättömistä puun hakeosista ja puolikeitetyistä puun hakeosista koostuvan sulpun valmistamiseen. Jauhin hajottaa puun hakeosia ja puukuituryhmiä yksittäisiksi kuiduiksi, joista voidaan muodostaa paperia. Suursakeus j auhimessa käsittelyn jälkeen kuituja voidaan edelleen-käsitellä, esimerkiksi alhaisemman sakeuden jauhimessa, niiden jauhautuneisuustilan tai sidoskykenevyyden parantamiseksi.
Jauhinlevy koostuu levymuotoisesta teräs- tai teräslejeerinki-valusta, jolla on useita yleensä säteittäisesti ulottuvia tankoja valettuna integroidusti levyn pintaan ja sen osaksi. Ensimmäinen jauhinlevy on asennettu roottoriin sen pyörittämiseksi ja toinen levy on pidetty vastakkaisesti ensimmäistä kohti, joko jäykästi asennettuna tai asennettuna vastakkaisesti pyörivään roottoriin. Liikkuessaan toistensa ohi jauhin-:· levyt erottavat ja jauhavat puumassaa sen kulkiessa vastakkais ten levyjen välillä.
Kun käsitellään suursakeusmassaa ja puun hakeosia, jauhintanko-jen reunat toimivat leikkuusärminä kuitujen erottamiseksi puun hakeosista tai puukuituryhmistä sekä yksittäisien kuitujen aukihalkaisemiseksi.
Levyjauhimia käytetään paperinvalmistusteollisuudessa paperi massan selluloosakuitujen esivalmistamiseksi haluttuun tilaan ennen massan toimittamista paperikoneeseen.
2 Ί 08153
Sulppujauhimen tarkoitus on kuitujen muokkaaminen vähentämättä merkityksellisesti näitten kuitujen pituutta tai yksilöllistä lujuutta. US-patentissa 3,880,368 (Matthew) esitetään hyöty massan jauhattamisesta toistuvasti ja asteittain sen varmistamiseksi, että kuidut eivät vahingoitu laajalti. Matthew osoittaa täydellisen kuitujen vahingoittamattomuuden mahdottomuuden, ja ehdottaa, että asteittainen jauhatus voidaan toteuttaa käyttämällä monta terää per levy ja toimimalla suhteellisen korkeilla nopeuksilla. Monien terien tai tankojen käyttö levyissä kuitenkin vähentää sekä kuidulle että suursakeusjauhan-nan tuottamalle höyrylle käytettävissä olevaa virtausaluetta. Tämä voi vähentää läpikulkevaa määrää, huonontaen tehokkuutta ja aiheuttaen jauhatusprosessista johtuvien kulujen kasvua.
Alhaisemman intenssiteetin jauhatus on saavutettu korottamalla jauhintankojen määrää tietyllä levyalueella. Yksittäisten tankojen leveyttä ei kuitenkaan voida pienentää proportionaali-sesti, koska siitä voisi seurata riittämätön tankojen lujuus. Tangoilla, jotka ovat liian kapeita tietylle korkeudelle, on tendenssi rikkoutua tai muuten poiketa määritetystä suoritusarvosta. Täten tankojen korotettu määrä on tullut urien leveyden ja viereisten tankojen välisen syvyyden kustannuksella. Tämä pienentynyt urien koko saa aikaan ulkohalkaisijan avoimen alueen vähentymän, joka saa aikaan korkean höyrypaineen ja v pienennetyn kuormitusmahdollisuuden suuren takaisin virtaavan : - höyryn takia.
Jauhimien kiekkoja on rakennettu höyrynpoistokanavilla, jotka ulottuvat säteittäisesti ulospäin ja katkaisevat tankojen välillä olevat jauhatusurat. Nämä suurlevyiset kanavat eivät ainoastaan saa aikaan alhaisvastuksista tietä höyryn poistamiseksi, joka höyry on tuotettu jauhatusprosessissa, vaan myös 3 108153 kanavan ei-jauhatetuille kuiduille poistua jauhatusalueelta jauhaantumatta. Höyrynpoistokanavat käyttävät merkittävän osan jauhintankojen pituudesta, ja täten johtavat vähennykseen optimaalisesta potentiaalisesta jauhatusintensiteetistä.
Jauhinlevyillä, kuten US 2,035,994 ja FR 2,394,638 julkaisuissa esitetään, on tunnetusti erisyvyisiä uria, eli yksi tai useampi pieni, matala ura isompien ja syvempien urien välillä. Tämänkaltaiset pienet, matalat urat edistävät kuitenkin kovin vähän levyn avaamista höyryn ja materiaalin virtaukselle.
Mitä tarvitaan, on jauhinkiekko, joka saa aikaan parannetun höyryvirtauksen säilyttäen jauhatustoiminnan, joka on vähemmän yksittäisiä paperikuituja vahingoittava ja aikaansaa optimaalisen jauhatusintensiteetin.
Keksinnön mukaisen kiekkojauhimen jauhinkiekko saa aikaan parannetun ulkohalkaisijan avoimen alueen muodostamalla enemmän ja vähemmän syviä uria viereisien tankojen välille, jotta saavutetaan sekä hyväksyttävä tankojen kestävyys että urien avoin alue. Koska vain joka toinen ura on syvempi, tankojen lujuus ei kuitenkaan merkittävästi huonone, ja täten yksittäisien tankojen murto- ja taivutuslujuus säilytetään.
Keksinnön tarkoituksena on saada aikaan alhaisen intensiteetin jauhatusjauhinlevy riittävällä avoimella alueella eteenpäin virtaavan höyryn poiston edesauttamiseksi.
Keksinnön tarkoituksena on myös saada aikaan jauhinlevy, jonka . massavirtaus on parantunut.
Keksinnön muut tarkoitukset, piirteet ja edut selviävät seuraa-vasta yksityskohtaisesta selityksestä yhdessä oheisten piirustuksien kanssa.
4 108153
Kuvio 1 on osapoikkileikkausesitys esimerkinomaisesta suur-sakeussulpun kiekkojauhimesta, jota voidaan käyttää keksinnön jauhinkiekkojen kanssa.
Kuviossa 2 on esitetty ylhäältä keksinnön jauhinkiekon jauhinkiekko-sektori.
Kuvio 3 on poikkileikkausesitys kuvion 2 jauhinkiekosta leikkausviivaa 3-3 pitkin ja näyttäen sisähalkaisijän urien syvyydet.
Kuvio 4 on poikkileikkausesitys kuvion 2 jauhinkiekosta leikkausviivaa 4-4 pitkin ja näyttäen väliurien syvyydet.
Kuvio 5 on poikkileikkausesitys kuvion 2 jauhinkiekosta leikkausviivaa 5-5 pitkin ja näyttäen ulkohalkaisijan urien syvyydet.
Kuvio 6 on kaaviomainen esitys kuvion 2 jauhinkiekon yhdestä kaksoistankorakenteesta.
Kuvio 7 on poikkileikkausesitys kuvion 2 jauhinkiekosta näyttäen alapinnan sulkuja (engl. subsurface dams) asennettuna syviin uriin ja pintasulkuja asennettuna mataliin uriin.
• ·
Viitaten erityisemmin kuvioihin 1-7, joissa samat numerot viittaavat vastaaviin osiin, tyypillinen suursakeusmassajauhin 20 on esitetty kuviossa 1. Jauhimella 20 on kuori 21, jossa on sulpputuloaukko 23, jonka läpi sulppua tuodaan sisään. Jauhimella 20 on syöttölaite 22, joka toimittaa suursakeus-massa- tai puunhakesyötön, joka koostuu kahdeksastatoista kuuteenkymmeneen prosenttia puunhaketta ja puukuituja nesteeseen suspentoituna. Syöttölaite 22 toimittaa kuituja ja/tai puunhaketta hiertävään rikotintanko-osaan 26 ja täten jauhatusosaan, joka käsittää ensimmäisen jauhinkiekon 28 ja toisen jauhinkiekon 30. Jauhinkiekot 28, 30 ovat yleisesti - · · rengasmaisia elimiä, tyypillisesti käsittäen joukon valettuja s 108153 sektoreita 31. Jauhinkiekot 28, 30 on jauhimessa sijoitettu vastakkaisesti ja niillä on jauhintankoja, jotka ovat toisiaan kohden. Yksi jauhinkiekko 28 on asennettu roottoriin 32, ja toinen jauhinkiekko 30 on asennettu vastakkaisesti pyörivään roottoriin 34. Roottorit 32, 34 ja liitetyt jauhinkiekot 28, 30 pyörivät akselin 36 ympäri.
Jokaisella jauhinkiekon sektorilla 31, esitetty kuviossa 2, on useita jauhintankoja 50. Jauhintanko 50 voi esimerkinomaisesti olla 1/14 tuumaa (n. 1.8 mm) leveä ja 1/4 tuumaa (n. 6.35 mm) korkea, viereisten tankojen 50 ollessa sen suhteen välimatkan päässä samansuuntaisesti tai erisuuntaisesti. Jauhinkiekot ovat tyypillisesti halkaisijaltaan noin neljästätoista kuuteenkymmeneen tuumaa (n. 35.56 - 172.72 cm) ja niitä pyöritetään toistensa suhteen nopeudella 900 - 3600 l/min. Kun kiekkoja pyöritetään yhteisen akselin ympäri, vastakkaisten kiekkojen jauhintangot ohittavat toisiaan läheisellä etäisyydellä ja toteuttavat jauhatustoiminnan kiekkojen välillä virtaavalle aineelle.
Toiminnassa rako roottoriin 32, 34 asennettujen jauhinkiekko-jen 28, 30 välillä on tyypillisesti 0.075 - 1.25 mm (0.003 - 0.050 tuumaa) .
·*' Kun jokainen jauhinkiekon sektori 31 on tyypillisesti valettu kokonaisena osana, jolloin tankoja on ainakin sen toisella pinnalla, sektorilla voidaan katsoa olevan kantaelin tai -alue 52, tankojen 50 työntyessä ulospäin sen pinnasta. Tankojen koko, muoto ja kulmasuuntautuminen vaihtelevat riippuen jauhi-men käyttösovellutuksesta, ottaen huomioon jauhettavissa oleva materiaali, jauhatusolosuhteet ja haluttu jauhatuslopputulos.
Jauhinkiekkojen rakenne vaatii kiekkojen suorituskyvyn parantamisen kriteereiden tunnistamista. Ensimmäinen näistä rakenne-kriteereistä on km/rev suhde. Tämä kriteeri on tankojen leik-kuusärmien yhteenlaskettu pituusmitta tietyllä kiekolla. Kie- *·· kolia olevien tankojen yhteenlasketun pituuden lisäämisen c 108153 suotavuus ymmärretään suotavuudesta saada aikaan massakuitujen hankaantuminen mahdollisimman alhaisella intensiteetillä. Teho, jonka kiekkojauhin 20 kuluttaa, hajaantuu jauhinkiekko-jen 28, 30 pinta-alalle. Lisäämällä tankojen pituutta tai määrää, hajaantuvan (häviävän) tehon määrä tankojen pituus-yksikköä kohden vähenee. Koska tehohäviö on suhteessa han-kaamistoimintaan, nettotulos tankopituuden lisäyksestä on, että hankaaminen tapahtuu pitemmällä aikamäärällä ja täten alhaisemmalla intensiteetillä. Alhaisemman intensiteetin tuloksena on pienempi määrä katkaistuja tai vaurioituneita kuituja kuin mikä seuraisi liiallista hankaamistoimintaa.
Toinen tärkeä rakenneseikka on virtauksen rajoituksen määrä jauhinkiekon sisä- ja ulkohalkaisijalla. Vaikka lukuisat tekijät vaikuttavat virtauksen avoimuuteen, rajoitus on yleisesti vastaavuussuhteessa avoimen alueen määrään sisähalkaisijalla ja ulkohalkaisijalla, sekä sulkujen määrään, sijainteihin ja korkeuksiin. Avoimella alueella tarkoitetaan tarkasteltavan säteen kehän kumulatiivista aluetta. Avoin alue on tärkeä läpivirtauksen aikaansaamiseksi kiekkojauhimessa. Nopeasti pyörivien kiekkojen välillä kehittyneen paineen ja lämmön takia kehittyy keskipisteessä sisä- ja ulkohalkaisijän välillä yleisesti höyryä. Ellei sille sallita tietä poistua säteittäisesti ulospäin, höyry voi pakottaa puukuidut takaisin kohden sisä-sädettä haitaten kuitujen läpimenoa. Suurin höyrynpaine koetaan tyypillisesti kiekon sisähalkaisijan 29 ja ulkohalkaisi-jan 33 välillä. Kiekot tulisi suunnitella ulkohalkaisijaa 33 kohden suurenevalla avoimella alueella höyryn eteenpäinvirtauk-sen helpottamiseksi.
.’! Kun jauhintankojen määrää kiekolla lisätään, ei ole yleisesti mahdollista vain pienentää tankojen kokoa. Kapeamman levyisillä tangoilla voi olla heikompi lujuus, mikä voisi aiheuttaa tankojen särkymisen aktiivisen jauhamistoiminnan paineen ja rasituksen alaisena. Tankojen määrän korottamiseksi tietyn tason yli on välttämätöntä supistaa tankojen riviväliä, mikä johtaa supistuneeseen avoimeen alueeseen ja ei-haluttuun 7 108153 höyrynpaineen kasvuun sekä virtauksen vähentymiseen. Kaikkien urien syvyyksien syventämistä avoimuuden säilyttämiseksi ei voida hyväksyä. Jos urat tangon kummallakin puolella syvennetään, tangosta tulee liian kapea korkeuteensa nähden, vaikka tangon leveyttä ei muutettaisikaan.
Kuten on esitetty kuvioissa 3-5, keksinnön mukainen kiekko 28 saa aikaan lisääntyneen avoimuuden säilyttäen samalla tarvitun tankolujuuden muodostamalla syvempiä uria vuorottaisten naapuritankojen 50 parien välille. Tangot 50 työntyvät ulospäin pohjaelimen 52 pinnasta. Ensimmäisten kahden jauhintangon 54 välillä on tila ja ne muodostavat matalan uran 56. Toiset tangot 58 ovat kummallakin puolella välimatkan päässä ensimmäisistä tangoista ja muodostavat kaksi syvää uraa 60 ensimmäisten tankojen kanssa. Tulos urien syvyyksien vuorottelemisesta tankojonoa pitkin on se, että kaksi syvää uraa eivät koskaan rajaa yhtä tankoa, ja täten korkeuksiinsa nähden ei hyväksyttävissä olevan kapeita tankoja ei koskaan muodosteta.
Tankojen 54, 58 hyväksyttävän jäykkä rakenne voidaan konseptoida tarkastelemalla kaksoistankorakennetta 62, joka ulottuu pohjaelimestä 52 kahden syvän uran 60 välillä. Kuten on esitetty kuviossa 6, jokainen kaksoistankorakenne 62 ·· käsittää ulkonevan ensimmäisen alueen 64, joka ulottuu kahden vierekkäisen syvän uran 60 välillä ja joka on enemmän kuin kaksinkertaisesti yksittäistä tankoa 50 paksumpi. Ensimmäinen alue 64 ei, paksuutensa vuoksi, aiheuta mitään ongelmia kestävyyden suhteen. Ensimmäisestä alueesta kohoaa kaksi ulkonevaa kapeampaa toista aluetta 66, jotka ovat erotettu r * · » .toisistaan matalalla uralla 56. Toisilla alueilla 66 on vähemmän kuin puolet ensimmäisen alueen leveydestä, mutta ne ovat korkeudeltaan huomattavasti pienempiä ja tällöin, vaikka ovatkin kapeita, ne eivät ole niin kapeita korkeuksiinsa nähden, että ne aiheuttaisivat ongelmia.
s 108153
Kuten kuviossa 2 on esitetty, sektorilla 31 on jauhintangoista 50 koostuva järjestely, joka on konfiguroitu aikaansaamaan haluttu jauhatustoiminta, joka on tarpeen kiekon 28 eri sädepositioissa. Yleisesti kiekolla on kolme aluetta: Sisävyöhyke 68, ulkovyöhyke 70, joka koostuu tiiviimmin sijoitetuista tangoista, sekä siirtymävyöhyke 72, jossa sisä-ja ulkovyöhyke kohtaavat. Matalien urien 56 ja syvien urien 60 syvyydet vaihtelevat edullisesti sijainnin mukaan. Sisähalkai-sijalla 29 syvyyserot matalien ja syvien urien välillä tulevat, kuten esitetty kuviossa 3, olemaan minimissään; matalien urien syvyydet voivat esimerkiksi olla kahdeksankym-mentäyksi prosenttia syvien urien syvyyksistä. Siirtymävyöhyk-keessä 72 matalien taiveurien syvyys voi vähentyä, syvien urien syvyyden pysyessä ennallaan, esimerkiksi suhdeluvulla seitsemänkymmentäyksi prosenttia matalien ja syvien urien syvyyksien välillä. Ulkohalkaisijalla 33, suhdeluku voi, kuten on esitetty kuviossa 5, olla viisikymmentäseitsemän prosenttia. Syvien urien syvyydet voivat ulkohalkaisijalla säilyä ennallaan, tai voivat vähentyä tankojen 50 jäykkyyden parantamiseksi. Urat 56, 60 voivat olla muotoillut niin, että .niiden syvyys asteittaisesti syvenee niiden ulottuessa säteittäisesti ulospäin, tai niin, että niillä on askelmaisia katkonaisia muutoksia syvyydessä vyöhykkeen vaihtuessa.
Urien syvyydet ja/tai leveydet voivat vaihdella läpi koko kiekon, kuten on välttämätöntä jauhatuksen ja virtausvaatimuk-sien optimoimiseksi erityisessä sovelluksessa. Voi esimerkiksi olla hyödyllistä, että urat levittyvät ulospäin, eli leventyvät asteittaisesti ulkohalkaisijaa kohden, rakenteen avaruuden parantamiseksi.
Kuten on esitetty kuviossa 7, jauhinkiekko 28 on varustettu suluilla 78, 80, jotka on selvyyden vuoksi jätetty pois kuvioiden 3-5 poikkileikkausesityksistä. On tärkeää, että jauhinkie-kon tankokuviot saavat aikaan mahdollisimman monen kuidun tuomisen tangon pinnalle, jossa tavoiteltava kuitujen hankautu- • · « minen voi tapahtua. Kuidut, jotka ovat tankojen välisessä 9 108153 urassa ja kanavoituvat kiekon koko pituuden ohittamatta tankojen huippuja eivät hyödy jauhatustoiminnasta. Kuituja voidaan pakottaa pintaan asentamalla virtaussulkuja viereisien tankojen välille. Sulut 78, 80 on sijoitettu tankojen 50 väliin tietyille sädepositioille. Sulut 78 matalissa urissa 56 ovat pintasulkuja, jotka ulottuvat tankojen täyteen korkeuteen, jolloin sulkujen ja tankojen pääpinnat voivat olla samantasoisia. Sulut 80 syvissä urissa 60 ovat alipintasulkuja, jotka ulottuvat tankojen 50 yläpintoja alhaisempaan tasoon. Erikorkoisia sulkuja voidaan sijoittaa kiekolla 28 kauttaaltaan mille tahansa sädepositiolle, jota suunnitteluvaatimukset edellyttävät.
Tietokoneavusteinen suunnittelutekniikka tekee vaihtelevin urasyvyyksin ja -leveyksin varustettujen kiekkokuvioiden valmistamisesta taloudellisesti mahdollista. Jauhintankojen 50 valmistamista avitetaan käyttämällä valutekniikkoja, jotka sallivat pienempien erikoispiirteiden muodostamisen, jollaisia ovat ne tekniikat, jotka käyttävät hienorakeista hiekkaa yhdessä orgaanisen sideaineen kanssa perinteisen tuorehiekka-valamisen sijasta.
On pantava merkille, että kun kuvatun tankojärjestelyn ominaisuutena on vuorotellusti syviä ja matalia uria, mikä tahansa määrä matalia uria voidaan asettaa vierekkäisten syvien urien väliin samalla kun yleinen tankolujuus säilytetään .
Jauhintangot valetaan edullisesti valkoisesta valuraudasta, ruostumattomasta teräksestä tai muusta metalliseoksesta, joka *: yhdistää lujuuden, kulutuksenkeston ja taloudellisuuden.
On myös ymmärrettävä, että vaikka keksinnön jauhintangot on esitetty järjestetyksi erityiseksi kuvioksi, kuvion 6 kuvio on esimerkki jauhinkiekon tankojen järjestämisestä ja että myös muita asianmukaisia kuvioita voidaan käyttää.
10 108153
On ymmärrettävä, että keksintö ei ole rajoitettu erityiseen rakenteeseen ja osien järjestelyyn, joka on esitetty ja selitetty tässä, vaan että se käsittää sellaisia muunneltuja muotoja siitä, jotka kuuluvat seuraavien patenttivaatimuksien piiriin.
• · * · a · „ „ 108153
Patenttivaatimus 1. Kiekko (28) jauhimessa (20) pyörittämistä varten kui-tulähdemateriaalin paperinvalmistuksen edellyttämään tilaan asettamiseksi, kiekon (28) käsittäessä pohjaelimen (52) , joka ulottuu säteittäisesti akselin (36) ympäri, ainakin kaksi ensimmäistä jauhintankoa (54) välimatkallisesti toisistaan ja ulospäin pohjaelimen (52) pinnasta työntyen, jolloin ensimmäistä syvyyttä oleva ensimmäinen ura (56) on määritetty kahden vierekkäisen ensimmäisen jauhintangon (54) välille, ja kaksi toista jauhintankoa (58), jotka työntyvät ulospäin mainitun pohjaelimen (52) pinnasta, yhden mainituista jauhintangoista (58) ollessa välimatkailinen yhdestä ensimmäisistä jauhintangoista (54) ja toisen mainituista toisista jauhintangoista (58) ollessa välimatkailinen ensimmäisten jauhintankojen (54) toisesta tangosta, ja jolloin toista syvyyttä olevia toisia uria (60) on määritetty vierekkäisten ensimmäisten (54) ja toisten tankojen (58) välille, toisten urien (60) syvyyden ollessa oleellisesti suurempi kuin ensimmäisen uran (56) syvyys, tunnettu siitä, että vierekkäiset ensimmäiset jauhintangot ja vierekkäiset ensimmäiset ja toiset jauhintangot ovat oleellisen samanver-ran erillään toisistaan ja määrittävät oleellisen saman-levyisiä ensimmäisiä ja toisia uria.
• 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kiekko (28), tunnet - t u siitä, että pohjaelimellä (52) on sisähalkaisija (29) ja ulkohalkaisija (33), että useita ensimmäisiä ja toisia jauhintankoja (54, 58) on järjestettynä ensimmäiselle vyöhykkeelle (68), joka sijaitsee säteittäisesti sisä- ' ·.: halkaisijan (29) vieressä, ja toiselle vyöhykkeelle (70) , joka sijaitsee säteittäisesti ulospäin ensimmäisestä vyöhykkeestä (68) ja ulkohalkaisijan (33) vieressä, jolloin ensimmäiset urat (56) toisella vyöhykkeellä (70) ovat matalampia kuin ensimmäiset urat (56) ensimmäisellä vyöhykkeellä (68) .
* « 12 108153 3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen kiekko, tunnettu siitä, että jokaisen ensimmäisen ja toisen uran (56, 60) sy-vyys pienenee säteittäisessä suunnassa ulospäin.
4. Patenttivaatimuksen 2 mukainen kiekko, tunnettu siitä, että jokaisen ensimmäisen ja toisen uran (56, 60) syvyys muuttuu katkonaisesti, askelmaisesti siirtymävyöhykkeellä (72), jossa ensimmäinen vyöhyke (68) ja toinen vyöhyke (70) kohtaavat.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kiekko, tunnettu siitä, että pohjaelimellä (52) on sisähalkaisija (29) ja ulkohalkaisija (33), ensimmäisten ja toisten jauhintankojen (54, 58) muodostama ensimmäinen vyöhyke (68), ensimmäisten ja toisten jauhintankojen (54, 58) muodostama toinen vyöhyke (70), joka on sijoitettu säteittäisesti ulospäin ensimmäisestä vyöhykkeestä (68), ja siirtymävyöhyke (72) ensimmäisen vyöhykkeen (68) ja toisen vyöhykkeen (70) välissä, ja sisähalkaisijan (29) vieressä ensimmäisen uran (56) syvyys on kahdeksankymmentäyksi prosenttia toisen uran (60) syvyydestä, siirtymävyöhykkeellä (72) ensimmäisen uran (56) syvyys on seitsemänkymmentäyksi prosenttia toisen uran (60) syvyydestä, ja ulkohalkaisijan (33) vieressä ensimmäisen uran (56) syvyys on viisikymmentäseitsemän prosenttia toisen uran (60) syvyydestä.
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kiekko (28), tunnet - tu siitä, että kaikilla jauhintangoilla (54, 58) on yleisesti tasainen ja olennaisesti samantasoinen yläpinta ja jokainen ura (56, 60) määritetään välimatkallisten vuorot- taisten jauhintankojen parien sivuseinämien välillä ja ala- ;* pinnalla, jonka muodostaa pohjaelin (52), joka on yleisesti kohtisuorassa sivuseinämiin nähden.
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kiekko (28), tunnet -t u siitä, että pohjaelimessä (52) on useita ensimmäisiä uria (56) ja useita toisia uria (60) ja että se lisäksi 13 108153 (56) ja useita toisia uria (60) ja että se lisäksi käsittää useita pintasulkuja (78) yhden pintasulun (78) sijaitessa yhdessä ensimmäisistä urista (56) ja toisen pintasulun (78) sijaitessa toisessa ensimmäisistä urista (56) ja useita alipintasulkuja (80) yhden alipintasulun (80) sijaitessa yhdessä toisista urista (60) ja toisen alipintasulun (80) sijaitessa toisessa toisista urista (60) .
8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kiekko (28), tunnettu siitä, että yksi toisista urista (60) on sijoitettu yhdelle puolelle ensimmäistä uraa (56) ja toinen toisista urista (60) on sijoitettu toiselle puolelle ensimmäistä uraa (56) , jolloin kaksi vierekkäistä ensimmäistä jauhintankoa (54) , jotka määrittävät ensimmäisen uran (56), molemmat työntyvät ulospäin alueesta (64), joka työntyy ulospäin pohjaelimestä (52) , jolloin alueen (64) paksuus on enemmän kuin kaksi kertaa yksittäisen ensimmäisen jauhintangon (54) paksuus, ja korkeus on suurempi kuin jokaisen ensimmäisen jauhintangon (54) korkeus.
• · • · 9. Kiekko (28) jauhimessa (20) käyttöä varten kuitulähde- materiaalin paperinvalmistuksen edellyttämään tilaan asettamiseksi, kiekon (28) käsittäessä pohjaelimen (52), joka ulottuu säteittäisesti akselin (36) ympäri, ja jossa on neljä paria jauhintankoja (54, 58) välimatkallisesti toisistaan ja ulospäin pohjaelimen (52) pinnasta työntyen, jolloin ensimmäinen ura (60) on sijoitettu ensimmäisen vierekkäisten jauhintankojen (54, 58) muodostaman parin välille, ja toinen ura (56) ensimmäisen uran (60) vieressä on sijoitettu toisen vierekkäisten jauhintankojen (54, 58) muodostaman parin välille, kolmas ura (60) toisen uran (56) - vieressä on sijoitettu kolmannen vierekkäisten jauhintankojen (54, 58) muodostaman parin välille, ja neljäs ura (56) kolmannen uran (60) vieressä on sijoitettu neljännen vierekkäisten jauhintankojen (54, 58) muodostaman parin välille, tunnettu siitä, että 14 108153 ensimmäisen ja kolmannen uran (60) syvyys on suurempi kuin toisen ja neljännen uran (56) syvyys; ja kunkin jauhintangon (54, 58) yläpinta on olennaisen tasainen, niillä on olennaisen suorat sivuseinämät, ja niiden pohjaseinämä on yleisesti kohtisuorassa sivuseinämiin nähden.
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen kiekko (28), tunnet -t u siitä, että jokaisen ensimmäisen ja toisen uran (56, 60) syvyys pienenee säteittäisessä suunnassa ulospäin pohja-elimeen (52) nähden.
11. Patenttivaatimuksen 9 mukainen kiekko (28), tunnet - t u siitä, että jauhintangoilla (54, 58) on olennaisen samantasoinen yläpinta.
12. Patenttivaatimuksen 9 mukainen kiekko (28), tunnet -tu siitä, että pohjaelimessä (52) on useita ensimmäisiä uria (56) ja useita toisia uria (60) ja että se lisäksi ' käsittää useita pintasulkuja (78) yhden pintasulun (78) sijaitessa yhdessä ensimmäisistä urista (56) ja toisen pintasulun (78) sijaitessa toisessa ensimmäisistä urista (56) ja useita alipintasulkuja (80) yhden alipintasulun (80) sijaitessa yhdessä toisista urista (60) ja toisen alipintasulun (80) sijaitessa toisessa toisista urista (60).
13. Patenttivaatimuksen 9 mukainen kiekko (28), tunnet - t u siitä, että yksi toisista urista (60) on sijoitettu yhdelle puolelle yhtä ensimmäistä uraa (56) ja toinen toisista urista (60) on sijoitettu toiselle puolelle yhtä ensimmäistä uraa (56), jolloin vierekkäisten jauhintankojen (54) toinen pari, joka määrittää mainitun ensimmäisen uran (56) , molemmat työntyvät ulospäin alueesta (64) joka työntyy ulospäin pohjaelimestä (52), jolloin alueella (64) paksuus on enemmän kuin kaksi kertaa yhden yksittäisen jauhintangon (54) paksuus, ja korkeus on suurempi kuin jokaisen toisen parin muodostavan jauhintangon (54) korkeus.
15 108153 14. Patenttivaatimuksen 13 mukainen kiekko (28), tun nettu siitä, että urat (56, 60) ja jauhintangot (54, 58) ovat valettu yhdeksi.
15. Patenttivaatimuksen 14 mukainen kiekko (28), tunnettu siitä, että pohjaelin (52) käsittää säteittäisesti sisemmän vyöhykkeen (68), jossa on ainakin neljä vierekkäisten jauhintankojen paria (54, 58), joiden välissä on uria (56, 60) , ja säteittäisesti ulompi vyöhyke (70) , jossa on ainakin neljä vierekkäisten jauhintankojen paria (54, 58), joiden välissä on uria (56, 60).
16. Patenttivaatimuksen 9 mukainen kiekko, tunnettu siitä, että pohjaelimellä (52) on sisähalkaisija (29) ja ulkohalkaisija (33), jauhintankojen (54, 58) muodostama ensimmäinen vyöhyke (68), jauhintankojen (54, 58) muodostama toinen vyöhyke (70), joka on sijoitettu säteittäisesti ulospäin ensimmäisestä vyöhykkeestä (68), siirtymävyöhyke (72) ensimmäisen vyöhykkeen (68) ja toisen vyöhykkeen (70) välissä, ensimmäisen ja kolmannen uran (60) syvyys on olennaisen sama, toisen ja neljännen uran (56) syvyys on olennaisen sama, ja sisähalkaisijan (29) vieressä toisen ja neljännen uran (56) syvyys on kahdeksankymmentäyksi prosenttia ensimmäisen ja kolmannen uran (60) syvyydestä, siirtymävyöhykkeellä (72) toisen ja neljännen uran (56) syvyys on seitsemänkymmentäyksi prosenttia ensimmäisen ja kolmannen uran' (60) syvyydestä, ja ulkohalkaisijan (33) vieressä toisen ja neljännen uran (56) syvyys on viisikymmentäseitsemän prosenttia ensimmäisen ja kolmannen uran (60) syvyydestä.
17. Kiekko (28) jauhimessa (20) pyörittämistä varten kui-tulähdemateriaalin paperinvalmistuksen edellyttämään tilaan asettamiseksi, kiekon (28) käsittäessä pohjaelimen (52) , joka ulottuu säteittäisesti akselin (36) ympäri, ja jossa on neljä paria jauhintankoja (54, 58) välimatkallisesti toisistaan ja ulospäin pohjaelimen (52) pinnasta työntyen, ja • · 16 108153 jotka määrittävät välilleen ensimmäisen uran (60), jolla on tietty syvyys, ja joka on sijoitettu ensimmäisen vierekkäisten jauhintankojen (54, 58) muodostaman parin välille, ja toinen ura (56), jolla on tietty syvyys, ensimmäisen uran (60) vieressä on sijoitettu toisen vierekkäisten jauhintan-kojen (54, 58) muodostaman parin välille, kolmas ura (60), jolla on tietty syvyys, toisen uran (56) vieressä on sijoitettu kolmannen vierekkäisten jauhintankojen (54, 58) muodostaman parin välille, ja neljäs ura (56), jolla on tietty syvyys, kolmannen uran (60) vieressä on sijoitettu neljännen vierekkäisten jauhintankojen (54, 58) muodostaman parin välille, tunnettu siitä, että ensimmäisen uran (60) syvyys on olennaisesti sama kuin kolmannen uran (60) syvyys, ja toisen uran (56) syvyys on olennaisesti sama kuin neljännen uran (56) syvyys, ja ensimmäisen ja kolmannen uran (60) syvyys on suurempi kuin toisen ja neljännen uran (56) syvyys; ja kukin jauhintanko (54, 58) määritetään olennaisen tasaisella yläpinnalla, ja välimatkallisten ja olennaisen suorien sivuseinämien välillä.
18. Patenttivaatimuksen 17 mukainen kiekko (28), tun nettu siitä, että jokaisen ensimmäisen ja toisen uran (56, 60) syvyys pienenee säteittäisessä suunnassa ulospäin.
. 19. Patenttivaatimuksen 18 mukainen kiekko (28), tunnettu siitä, että j auhintangoilla (54, 58) on olen naisen samantasoinen yläpinta.
20. Patenttivaatimuksen 19 mukainen kiekko (28), tun nettu siitä, että pohjaelimessä (52) on useita ensim-: mäisiä uria (56) ja useita toisia uria (60) ja että se lisäksi käsittää useita pintasulkuja (78) yhden pintasulun (78) sijaitessa yhdessä ensimmäisistä urista (56) ja toisen pintasulun (78) sijaitessa toisessa ensimmäisistä urista (56) ja useita alipintasulkuja (80) yhden alipintasulun (80) • 17 108153 sijaitessa yhdessä toisista urista (60) ja toisen alipin-tasulun (80) sijaitessa toisessa toisista urista (60).
21. Patenttivaatimuksen 19 mukainen kiekko (28), tunnettu siitä, että yksi toisista urista (60) on sijoitettu yhdelle puolelle yhtä ensimmäistä uraa (56) ja toinen toisista urista (60) on sijoitettu toiselle puolelle yhtä ensimmäistä uraa (56), jolloin vierekkäisten jauhintankojen (54) toinen pari, joka määrittää mainitun ensimmäisen uran (56), molemmat työntyvät ulospäin alueesta (64) joka työntyy ulospäin pohjaelimestä (52) , jolloin alueella (64) paksuus on enemmän kuin kaksi kertaa yhden yksittäisen jauhintangon (54) paksuus, ja korkeus on suurempi kuin jokaisen toisen parin muodostavan jauhintangon (54) korkeus.
* • <
FI963500A 1994-03-07 1996-09-06 Jauhimen kiekko, jolla on vaihtelevan syvyiset urat FI108153B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US20681594 1994-03-07
US08/206,815 US5476228A (en) 1994-03-07 1994-03-07 Refiner disk with alternating depth grooves
US9502825 1995-03-06
PCT/US1995/002825 WO1995024528A1 (en) 1994-03-07 1995-03-06 Refiner disk with alternating depth grooves

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI963500A FI963500A (fi) 1996-09-06
FI963500A0 FI963500A0 (fi) 1996-09-06
FI108153B true FI108153B (fi) 2001-11-30

Family

ID=22768094

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI963500A FI108153B (fi) 1994-03-07 1996-09-06 Jauhimen kiekko, jolla on vaihtelevan syvyiset urat

Country Status (11)

Country Link
US (1) US5476228A (fi)
EP (1) EP0749507B1 (fi)
JP (1) JPH09505364A (fi)
KR (1) KR970701287A (fi)
AU (1) AU1940195A (fi)
BR (1) BR9506971A (fi)
CA (1) CA2185001C (fi)
DE (1) DE69501554T2 (fi)
ES (1) ES2113190T3 (fi)
FI (1) FI108153B (fi)
WO (1) WO1995024528A1 (fi)

Families Citing this family (26)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FI100729B (fi) 1995-06-29 1998-02-13 Metsae Serla Oy Paperinvalmistuksessa käytettävä täyteaine ja menetelmä täyteaineen va lmistamiseksi
DE19541892C1 (de) * 1995-11-10 1996-11-21 Voith Sulzer Stoffaufbereitung Vorrichtung zur mechanischen Behandlung von hochkonsistentem Faserstoff
US5893525A (en) * 1997-07-01 1999-04-13 Durametal Corporation Refiner plate with variable pitch
US5979809A (en) * 1998-03-13 1999-11-09 J & L Fiber Services Inc Refiner disc removal method and device
US5988538A (en) * 1998-07-28 1999-11-23 J&L Fiber Services, Inc. Refiner disc having steam exhaust channel
US6607153B1 (en) * 1998-08-19 2003-08-19 Durametal Corporation Refiner plate steam management system
CA2337636C (en) * 1998-08-19 2004-12-14 Durametal Corporation Refiner plate steam management system
US6024308A (en) * 1998-11-11 2000-02-15 J&L Fiber Services, Inc. Conically tapered disc-shaped comminution element for a disc refiner
US6325308B1 (en) * 1999-09-28 2001-12-04 J & L Fiber Services, Inc. Refiner disc and method
DE10258324B4 (de) * 2002-12-13 2008-03-27 Voith Patent Gmbh Verfahren zur Herstellung von Garnituren für das Mahlen von wasserhaltigem Papierfaserstoff
KR20050113212A (ko) * 2003-03-04 2005-12-01 시그마 세이키 가부시키가이샤 분쇄기
SE525980C2 (sv) * 2003-10-06 2005-06-07 Metso Paper Inc Malelement
US7896276B2 (en) * 2007-02-02 2011-03-01 Andritz Inc. Refiner plates with high-strength high-performance bars
DE102008039003A1 (de) 2008-08-21 2010-02-25 Voith Patent Gmbh Verfahren zur Mahlung von wässrig suspendierten Zellstofffasern sowie Mahlgarnitur zu seiner Durchführung
DE102008039004A1 (de) 2008-08-21 2010-02-25 Voith Patent Gmbh Verfahren zur Mahlung von wässrig suspendierten Zellstofffasern sowie Mahlgarnitur zu seiner Durchführung
FI121817B (fi) * 2009-03-18 2011-04-29 Metso Paper Inc Jauhimen jauhinpinta
FI125031B (fi) * 2011-01-27 2015-04-30 Valmet Technologies Inc Jauhin ja teräelementti
US9181654B2 (en) * 2012-05-30 2015-11-10 Andritz Inc. Refiner plate having a smooth, wave-like groove and related methods
US20140110511A1 (en) * 2012-10-18 2014-04-24 Andritz Inc. Refiner plates with short groove segments for refining lignocellulosic material, and methods related thereto
US9145641B2 (en) * 2012-12-13 2015-09-29 Andritz Inc. Apparatus for disperser plate and method to refine paper
DE202017100135U1 (de) * 2017-01-12 2018-04-15 Valmet Ab Refinerscheibensegment
JP6146888B1 (ja) * 2017-01-30 2017-06-14 ジャパンポーレックス株式会社 臼体対及びミル装置
SE541970C2 (en) * 2018-04-13 2020-01-14 Valmet Oy Refiner segment having bar weakening sections
SE542690C2 (en) * 2018-07-25 2020-06-30 Valmet Oy Refiner segment with varying depth profile
DE102019104105B3 (de) * 2019-02-19 2020-06-18 Voith Patent Gmbh Mahlgarnitursegment
KR102223636B1 (ko) * 2020-10-08 2021-03-04 조아인 리파이너 플레이트

Family Cites Families (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US104107A (en) * 1870-06-14 Improvement in millstone-dress
GB191107573A (en) * 1911-03-27 1911-10-05 William Phillips Thompson Improvements in Grinding Discs for Milling Grain.
US1696514A (en) * 1925-06-17 1928-12-25 David S Anthony Burr for gristmills
US2035994A (en) * 1934-10-03 1936-03-31 Jr Daniel Manson Sutherland Fiber refining and refiner
DE654360C (de) * 1936-10-03 1937-12-17 Hermann Mandl Muehlstein
US2651976A (en) * 1952-11-05 1953-09-15 Lionel M Sutherland Grinding disk
US3387796A (en) * 1965-02-04 1968-06-11 Jones Division Defibrating device
US3910511A (en) * 1974-05-20 1975-10-07 Westvaco Corp Open discharge pulp refiner
SE7502787L (sv) * 1975-03-12 1976-09-13 Sca Development Ab Malelement
FR2394638A1 (fr) * 1977-06-14 1979-01-12 Vyzk Ustav Papieru Celulozy Dispositif pour traiter des suspensions de fibres par action mecanique de lames
FI73256C (fi) * 1984-10-19 1987-09-10 Yhtyneet Paperitehtaat Oy Malsegment.
CA1207572A (en) * 1985-06-06 1986-07-15 William C. Leith Rotating disc wood chip refiner
SE456223B (sv) * 1987-02-25 1988-09-19 Sunds Defibrator Malelement for skivraffinor
US5046672A (en) * 1990-08-31 1991-09-10 Beloit Corporation Refiner plate groove configuration

Also Published As

Publication number Publication date
WO1995024528A1 (en) 1995-09-14
BR9506971A (pt) 1997-09-09
JPH09505364A (ja) 1997-05-27
US5476228A (en) 1995-12-19
CA2185001C (en) 1999-02-16
EP0749507A1 (en) 1996-12-27
KR970701287A (ko) 1997-03-17
FI963500A (fi) 1996-09-06
FI963500A0 (fi) 1996-09-06
ES2113190T3 (es) 1998-04-16
EP0749507B1 (en) 1998-01-28
DE69501554D1 (de) 1998-03-05
AU1940195A (en) 1995-09-25
CA2185001A1 (en) 1995-09-14
DE69501554T2 (de) 1998-06-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI108153B (fi) Jauhimen kiekko, jolla on vaihtelevan syvyiset urat
CA2237106C (en) Refiner plate with variable pitch
EP0768919B1 (en) Refining elements
FI125031B (fi) Jauhin ja teräelementti
US7419112B2 (en) Refining surface and a blade segment for a refiner
US7900862B2 (en) Mechanical pulping refiner plate having curved refining bars with jagged leading sidewalls and method for designing plates
US5467931A (en) Long life refiner disc
US6607153B1 (en) Refiner plate steam management system
EP3483336B1 (en) Refiner segment in a fiber refiner
JP2014129636A (ja) リグノセルロース材料をリファイニングするための短い溝セグメントを有するリファイナープレート、及びそれに関する方法
CA2241882C (en) Refiner plate with steam relief pockets
CA2242503C (en) High consistency damless refiner plate for wood fibers
AU742531B2 (en) Refiner plate steam management system
CN112004605B (zh) 精磨机磨片和精磨机
FI129745B (fi) Teräelementti
CN115516166A (zh) 用于精磨机的刀片元件
CN115702273A (zh) 用于精磨机的刀片节段
NZ509650A (en) Refiner plate segment with radial bars and grooves and at least one dam having a top surface of a front portion located intermediate the top surface of a leading bar and base of a groove