FI104868B - Laite merkinantoviestien käsittelemiseksi televerkossa - Google Patents

Laite merkinantoviestien käsittelemiseksi televerkossa Download PDF

Info

Publication number
FI104868B
FI104868B FI901560A FI901560A FI104868B FI 104868 B FI104868 B FI 104868B FI 901560 A FI901560 A FI 901560A FI 901560 A FI901560 A FI 901560A FI 104868 B FI104868 B FI 104868B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
memory
cell
message
transmission
processor
Prior art date
Application number
FI901560A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI901560A0 (fi
Inventor
Jean-Michel Balzano
Original Assignee
Alcatel Nv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Alcatel Nv filed Critical Alcatel Nv
Publication of FI901560A0 publication Critical patent/FI901560A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI104868B publication Critical patent/FI104868B/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04LTRANSMISSION OF DIGITAL INFORMATION, e.g. TELEGRAPHIC COMMUNICATION
    • H04L12/00Data switching networks
    • H04L12/54Store-and-forward switching systems 
    • H04L12/56Packet switching systems
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04LTRANSMISSION OF DIGITAL INFORMATION, e.g. TELEGRAPHIC COMMUNICATION
    • H04L25/00Baseband systems
    • H04L25/02Details ; arrangements for supplying electrical power along data transmission lines
    • H04L25/20Repeater circuits; Relay circuits
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04LTRANSMISSION OF DIGITAL INFORMATION, e.g. TELEGRAPHIC COMMUNICATION
    • H04L49/00Packet switching elements
    • H04L49/30Peripheral units, e.g. input or output ports
    • H04L49/3036Shared queuing
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04LTRANSMISSION OF DIGITAL INFORMATION, e.g. TELEGRAPHIC COMMUNICATION
    • H04L49/00Packet switching elements
    • H04L49/55Prevention, detection or correction of errors
    • H04L49/555Error detection
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04LTRANSMISSION OF DIGITAL INFORMATION, e.g. TELEGRAPHIC COMMUNICATION
    • H04L9/00Cryptographic mechanisms or cryptographic arrangements for secret or secure communications; Network security protocols
    • H04L9/40Network security protocols

Description

104868
Laite merkinantoviestien käsittelemiseksi televerkossa
Esillä oleva keksintö liittyy tietojen siirtoon ja erikoisesti merkinannon käsittelyyn etenkin asynkroniseen aika-jakoperiaatteeseen (lyhennettynä ATD) soveltuvassa tietoliikennekäytännössä ja täsmällisemmin keksintö liittyy merkintantosanomien virheiden käsittelyyn.
Lähetettyyn dataan kohdistuu tiedonsiirtoverkon kautta tapahtuvan siirron aikana erilaisia häiriöitä, jotka voivat nostaa virhesuhteen sellaiseksi, joka ei vastaa vaadittua siirron laatua. Tämän ilmiön lievittämiseksi käytetään tietoliikennekäytäntöä, joka useimmissa tapauksissa perustuu lähetetyn datan jakamiseen osiin, virheiden esiintymiseen havaitsemiseen vastaanotetussa osassa ja sen uudelleen lähetyksen pyytämiseen.
Avoimessa järjestelmäliitäntästandardissa (OSI), joka määrittelee seitsemän kerrosta järjestelmien väliselle datansiirrolle, osakerros 2.1 liittyy virheenhavaitsemiseen ja se jakaa ja yhdistää dataa kehyksittään ja ilmaisee virheet kehyksissä. Olemassa olevat menetelmät ja laitteet, jotka käsittelevät osakerrosta 2.1 esimerkiksi HDLC-käytännön mukaisesti, on sovitettu käsittelemään tulokohtaan tulevaa jatkuvaa datavuota. Niissä käytetään siten menetelmää, jossa data paloitellaan niille tunnusomaisella tavalla: rajaamalla kehykset lisäämällä kunkin kehyksen alkuun ja loppuun tunnettu tunnus, joka on HDLC-käytännön tapauksessa "01111110", ja injektoimalla nolla systemaattisesti, aina kun kehyksessä tunnistetaan viisi peräkkäistä ykköstä, jotta vältettäisiin kehysrajakaavioi-den tunnusten jäljittely.
» · Nämä tunnetut menetelmät ja laitteet eivät sovellu hyvin asynkroniseen aikajakoperiaatteeseen sen seuraavien ominaispiirteiden vuoksi: data jakautuu luonnostaan solujen muotoon, joissa on esimerkiksi 36 tavua (joista 32 on hyötydataa) solujen ollessa rajattu tunnetulla tavalla, ja 2 104868 verkon kautta kuljettuaan moniin eri yhteyksiin kuuluvia soluja on keskenään lomittuneina.
Tunnettujen laitteiden käyttäminen edellyttäisi siten datan jakamista päällekkäisellä tavalla ja myös datan lomituksen poistamista ennen käsittelyä.
Keksinnön tarkoituksena on vähentää näiden tunnettujen ratkaisujen haittoja ja mahdollistaa suurten siirtonopeuksien käyttäminen asynkronisten aikajakomerkinantosanomien yhteydessä mahdollistamalla kerroksen 2.1 tietoliikennekäytännön toiminnan siten, että se käyttää minimimäärän tavuja solussa.
Esillä oleva keksintö kohdistuu laitteeseen merkinantosanomien käsittelemiseksi asynkronisessa aikajakotietolii-kenneverkossa, jossa välitetään kaikenlaista informaatiota solujen avulla käyttämällä asynkroniseen aikajakoperiaat-teeseen soveltuvaa tietoliikennekäytäntöä, jolloin jokaista solua edeltää otsikko, joka sisältää näennäisen piirin numeron, jolloin mainittuja merkinantosanomia välitetään tietoliikenneverkkoon kytkettyjen ohjausasemien välillä ja joita sanomia ohjausasemien sisällä oleva prosessori käyttää tietoliikennekäytännön tason 2.2 käsittelemiseksi, jolle laitteelle on tunnusomaista, että se on sisällytetty jokaiseen ohjausasemaan aseman kytkemiseksi tietoliikenneverkkoon, että se sisältää liikennekäytännön prosessointi-piirin, joka on kytketty tietoliikeneverkkoon, muistin, lähetyksen ohjausmuistin, vastaanoton ohjausmuistin, tietoväylän, joka on kytketty prosessoripiiriin, muistiin ja ohjausmuisteihin, osoiteväylän, joka on kytketty prosessoripiiriin ja muistiin, ja ylemmän tason prosessoriväylän, joka on kytketty muistiin, ohjausmuisteihin ja mainittuun ylemmän tason prosessoriin, ja että liikennekäytännön pro-sessoripiiri suorittaa liikennekäytännön tason 2.1 toimintoja: siirtovirheiden havaitsemisen soluittain, hävinnei- • · 104868 3 den tai lisääntyneiden solujen havaitsemisen, ylemmän tason prosessorilta tulevan merkinantosanoman jakamisen soluihin ja useihin eri merkinantosanomiin kuuluvien solujen lomituksen poiston vastaanotossa.
Keksinnön laite perustuu liikennekäytäntöön, jonka tason 2.1 virheenilmaisukerros perustuu asynkronisessa aikajakokanavoinnissa käytettyyn soluun. Tämä mahdollistaa: lähetettävien merkinantosanomien jakamisen ja yhdistämisen solumuodossa siirrettävksi, sanomat voivat olla kooltaan suuria (4 kilotavua) solujen kokoon verrattuna suurien siirtonopeuksien, esim. noin 15 Mbit/s, mahdollistamiseksi, virheiden havaitsemisen soluittain käyttämällä jokaisen solun hyötytietoon liittyvää 16 bitin syklistä ylimäärä-tarkistusta, solujen häviämisen tai lisääntymisen havaitsemisen käyttämällä sekvenssilaskuria, jota yhteyden jokainen uusi solu inkrementoi, voi sattua että ATD-verkko kadottaa tai lisää soluja käyttäjää varoittamatta, ja eri yhteyksien merkinantosolujen lomituksen poistamisen.
Vain sellaiset sanomat, jotka ovat oikeita ja täydellisiä, ts. niissä ei ole virheitä eikä soluja ole hävinnyt tai lisätty, siirretään eteenpäin ylemmille tasoille. Laite voi käsitellä 2048 samanaikaista yhteyttä, jotka kukin vastaavat erilaista näennäistä piirinumeroa.
Keksinnön erästä suoritusesimerkkiä selitetään seuraavassa esimerkkinä oheisiin piirustuksiin viitaten, joissa: kuvio l on lohkokaavio keksinnön mukaisesta laitteesta, 4 104868 kuviot 2A ja 2B esittävät solun otsikkoa ja hyötysisältöä, kuvio 3 edustaa kuvion 1 laiteen lähetysmuistia, kuvio 4 esittää lähetysmuistin lähetysasiayhteyttä, kuvio 5 esittää lähetyksen ohjausmuistissa olevaa komentoa, kuvio 6 esittää kuvion 1 vastaanottomuistia, kuvio 7 esitää vastaanottomuistin deskriptoria, kuvio 8 esittää vastaanottoasiayhteyden rakennetta vastaanottomuistissa, ja kuvio 9 esittää komentoa vastaanoton ohjausmuistissa.
Kuvio 1 on kaavio, joka esittää keksinnön laitetta, joka käsittelee asynkronisen aikajakoverkon ATDN sisäisen liikennekäytännön tasoa 2.1. Laitteeseen sisältyy liikennekäytännön prosessointipiiri CTP, muisti M, lähetyksen oh-jausmuisti FE ja vastaanoton ohjausmuisti FR. Liikennekäytännön prosessointipiiri CTP on ohjelmoitavien logiikkaso-lujen verkko, joka muodostuu esimerkiksi komponentista XC 3090, jota toimittaa toiminimi XILINX. Prosessointipiiri on varustettu liitäntäsolulla Ali, jonka muodostavat lähetysliitäntä AIIE ja vastaanottoliitäntä AIIR, jotka on kumpikin kytketty verkkoon ATDN ja jotka mahdollistavat solujen lähettämisen ja vastaanottamisen. Muisti M on kak-siporttinen luku-kirjoitusmuisti (RAM), joka on organisoitu 32 000 16-bittiseksi sanaksi ja johon sisältyy lähetys-: muistiosa ME ja vastaanottomuistiosa MR.
4 · J
Muisti M muodostaa puskurin, johon sanomat talletetaan, jolloin kahta porttia käytetään väylänvarausongelmien välttämiseksi siten, että prosessoripiirin CTP ja tason * « β 104868 2.2 prosessorin, johon muisti M on kytketty väylän BP välityksellä, väliset sanomienvaihtonopeudet tulevat optimoiduiksi. Lähetyksen ja vastaanoton ohjausmuistit FE ja FR ovat jonotyyppisiä (FIFO) mahdollistaen prosessoripii-rin CTP ja tason 2.2 prosessorin välisen vuoropuhelun. Kumpikin näistä muisteista FE ja FR muodostuu 16-bittisistä sanoista. Muisti M ja ohjausmuistit FE ja FR on kytketty prosessoripiiriin CTP tietoväylällä BD. Oh-jausmuistit on myös kytketty väylään BP. Muisti M on myös kytketty prosessoripiiriin CTP osoiteväylällä BA.
Jokainen tiedonsiirtosolu käsittää 36 tavua, ts. neljä ot-sikkotavua ja 32 hyötytavua. Kuviossa 2A on esitetty otsikko, jossa on 12 bittiä näennäistä piirinumeroa CV varten, joka yksilöi yhteyden, johon solu kuuluu, näennäisen piirinumeron sisältyessä bitteihin 8 - 15 ja bitteihin 20 - 23, jotka on varustettu viitemerkillä CV. Jäljellä olevat 16 bittiä, 0-7, 16 - 19 ja 24 - 31 sisältävät kentän virheiden havaitsemiseksi ja korjaamiseksi otsikossa ja erilaisia bittejä, jotka eivät liity esillä olevaan hakemukseen.
Kuviossa 2B on esitetty tiedonsiirtosolun hyötysisältö, joka käsittää: ohjaustavun CTRL, jossa on: sanoman alun lippubitti D, sanoman lopun lippubitti F, lippu lp, joka ilmoittaa tavun L olemassaolon, ja viisi bittiä N solun numeroimiseksi modulo 32 muodossa, ·. tavu L, joka ilmoittaa käyttökelpoisen informaation pituu den kentässä INFOS, « informaatiokenttä INFOS, joka tukee ylempiä tasoja, ja kaksi CRC-tavua syklisen ylimäärätarkastuksen suorittamiseksi solun 32 tavulle generaattoripolynomin ollessa X16 + X12 + X5 + 1.
β 104868
Kun lp bitti on käytössä prosessoripiiri CTP käsittelee sen ja se ilmoittaa: kun Ip = 1 tavua CTRL seuraava tavu on tavu L, joka ilmoittaa käyttökelpoisten tavujen lukumäärän kentässä INFOS, jossa on enintään 28 käyttökelpoista tavua, tai kun lp = 0 tavua CTRL seuraava tavu on itse informaatiota-vu, jossa tapauksessa kentässä INFOS on 29 käyttökelpoista tavua.
Muuten käyttämätön bitti lp asetetaan ykköseksi lähetettäessä eikä sitä lueta vastaanotettaessa, jolloin tavua CTRL seuraava tavu on aina pituustavu, vaikka kenttä INFOS käytetään täysin hyväksi.
Kuviossa 1 esitety laite käsittelee molemmat siirtosuunnat 2048 näennäiselle piirille: tämän tekemiseksi se käsittelee vain näennäisen piirin numeron 11 vähiten merkitsevää bittiä.
Lähetyssuunnassa laite sisältää kaksi liitäntää: liitännän tason 2.2 prosessoriin, jonka liitännän muodostavat lähe-tysmuisti ME, johon prosessoripiiri CTP ja mainittu tason 2.2 prosessori voivat kirjoittaa tai lukea samanaikaises-.. ti, ja lähetyksen ohjausmuisti FE ja prosessorin CTP lähetysliitännän AIIE.
Lähetysmuisti ME, joka on esitetty kaaviollisesti kuviossa 3, muodostuu 16-bittisistä muistisanoista ja siinä on kaksi pääosaa: i dataosa, joka on jaettu kahteen vyöhykkeeseen ZA ja ZB, joihin sanomat tallennetaan käsittelyä ja lähetystä varten, kummankin vyöhykkeen ollessa riittävän kokoinen vastaanottamaan maksimipituisen sanoman, 4 ktavua, ja • * 7 104868 lähetysasiayhteysosa CTx, jota käytetään lähetettyjen solujen numerointiin ohjaustavun CTRL kentässä N. Kutakin käsiteltyä näennäistä piiriä kohti on yksi lähetysasiayh-teys, ts. yhteensä 2048 asiayhteyttä, lähetysasiayhteyden muodostuessa 16-bittisestä sanasta (kuvio 4), josta vain bittejä 0 ja 4 käytetään, jotka viisi bittiä (merkitty soluno.) ilmoittavat lähetettävän solun numeron, muodostaen siten modulo-32 solulaskurin, ja kaksi rekisteriä RECPIA ja RECPIB, jotka kumpikin käsittävät yhden muistisanan ja sisältävät kumpikin vain yhden bitin TA tai TB, jota käytetään, jotka sanat kirjoitetaan prosessoripiirille CTP ja luetaan tason 2.2 prosessorilla, jolloin piiri CTP asettaa bitit TA ja TB ykköseksi lähe-tettyään vastaavaan vyöhykkeeseen ZA tai ZB sisältyvän sanoman .
Sanoma lähetetään seuraavasti: tason 2.2 prosessori kirjoittaa käsiteltävän täysipituisen sanoman vapaaseen lähe-tysmuistin kahdesta vyöhykkeestä ZA tai ZB ja kirjoittaa tämän jälkeen 4-tavuisen komennon lähetyksen ohjauspiiriin FE, mainitun komennon ollessa esitetty kuviossa 5 ja siinä on esitetty: CV, bitit 0-10, joka edustaa näennäisen piirin numeroa, jonka kautta sanoma on lähetettävä (tämä numero kirjoitetaan sanoman jokaisen solun otsikkoon),
Noet, bitit 16 - 27, joka ilmoittaa 8-bittisten tavujen lukumäärän sanoman informaatiokentässä, ' Z, bitti 28, vyöhyke ZA (Z = 0) tai ZB (Z = 1), johon - . · lähetettävä sanoma on tallennettava, I, bitti 29, joka ilmoittaa, että piirin CTP on lähetettävä keskeytys tason 2.2 prosessorille lähetyksen 8 104868 päättymisen ilmoittamiseksi (ts. koko sanoma on lähetetty), joka tapauksessa piiri CTP asettaa rekisterin RECPIA tai RECPIB bitin TA tai TB.
T, bitit 30 ja 31, joka määrittelee komennon tyypin ja joka on varattu myöhempää käyttöä varten, ja bitit 11 - 15 ovat käyttämättömiä.
Lähetyksen käsittelyalgoritmi on seuraava: siirtokäytännön prosessointipiiri CTP tutkii säännöllisesti lähetyksen ohjausmuistin FE tilan ja aina kun tämä muisti ei ole tyhjä, piiri suorittaa seuraavat toimitukset : se lukee komennon, joka on lähetyksen ohjausmuistissa FE, se alustaa piirissä CTP olevan laskurin, joka ilmoittaa jäljellä olevien lähetettävien tavujen lukumäärän, komentoon sisältyvien tavujen lukumäärän Noet avulla, se lähettää sanoman ensimmäisen solun otsikon ATD-verkon kautta, tämä lähetys käsittää neljä tavua (kuvio 2A), joihin sisältyy komennon (kuvio 5) antama näennäisen piirin ** numero cv, se lähettää ohjaustavun CTRL (kuvio 2B): DF = "10", jos tämä on sanoman ensimmäinen solu ja jos tavulaskuri ylittää arvon 28, .. DF = "00", jos tämä on sanoman keskellä oleva so lu ja jos tavulaskuri ylittää arvon 28, DF = "01", jos tämä on sanoman viimeinen solu ja tavulaskuri on pienempi tai yhtäsuuri kuin 28, 9 104868 DF = "11", jos tämä on sanoman ensimmäinen solu ja jos tavulaskuri on pienempi tai yhtäsuuri kuin 28 (sanoma sisältää vain yhden solun), edellä olevassa selityksessä bittiä lp ei käytetä ja se asetetaan tässä tapauksessa systemaattisesti ykköseksi, se lukee solulaskurin (kuvio 4) komennon osoittamaa näennäistä piiriä vastaavassa lähetysmuistin asiayhteydessä ME, se päivittää näennäistä piiriä vastaavan asiayhteyden lähetysmuistin kirjoittamalla siihen seuraavan lähetettävän solun, tämän päivityksen muodostuessa solulaskurin inkre-mentoinnista, se lähettää pituustavun L, joka kopioidaan tavulaskurista, jos F = 1 (sanoman loppu), ja jonka arvo on 28, jos F = 0, se lukee 28 tavua lähetysmuistin vyöhykkeestä, johon sanoma on tallennettu, mainitun vyöhykkeen ollessa määritelty komennon bitissä Z, ja se lähettää nämä tavut lähetyslii-tännän AIIE kautta, se lähettää kaksi syklisen ylimäärätarkastuksen bittiä CRC siten, että tämä tarkastus on laskettu ulottumaan solun 32 hyötybitin yli, ja se jatkaa solujen lähettämistä, kunnes tavulaskuri on tullut loppuun, jolloin: se asettaa bitin TA tai TB rekisterissä RECKPIA tai RECPIB "ykköseksi" ja jos niin on määritelty komennossa, lähettää keskeytyksen tason 2.2 prosessorille ja 10 104868 tutkii uudelleen lähetyksen ohjausmuistin FE tilan.
Lähetettävien tavujen laskemista varten oleva laskuria, joka asetettiin alkutilaan piirissä CTP lähetysmuistissa olevan komennon lukemisen jälkeen, dekrementoidaan ykkösellä jokaisella kerralla, kun informaatiotavu lähetetään verkkoon ATDN (jolloin informaatiotavut otetaan lähetysmuistista).
Keksinnön laitteella on myös vastaanotossa kaksi liitäntää: liitäntä tason 2.2 prosessoriin, jonka liitännän muodostaa vastaanottomuisti MR, joka on kaksiporttisen RAM-tyyppisen muistin muodossa, johon piirit CTP ja tason 2.2 prosessori voivat lukea tai kirjoittaa samanaikaisesti, yhdessä vastaanoton ohjausmuistin FR kanssa ja prosessoripiirin CTP vastaanottoliitäntä AIIR.
Vastaanottomuisti MR, joka on esitetty kaaviollisesti kuviossa 6, muodostuu 16-bittisistä muistisanoista ja se käsittää kolme pääosaa: dataosan DO, joka on jaettu 28 tavun tai 29 tavun, jos lp on käytössä, vyöhykkeisiin riippuen siitä sisältääkö kenttä INFOS kussakin solussa 28 tai 29 tavua, dataosan sisältäessä 1407 vyöhykettä, deskriptoriosan DES, joka sisältää kaikki edellisiin '* vyöhykkeisiin liittyvät deskriptorit, jolloin kuhunkin vyöhykkeeseen liittyy 4-tavuinen deskriptori ja vastaanottoasiayhteysosan CRx, jota käytetään solujen sekvenssointiin ja näennäisen piirin kautta vastaanotetun 104868 11 sanoman ensimmäisen vyöhykkeen tunnistamiseen, jolloin jokaiseen käsiteltyyn näennäiseen piiriin liittyy 4-tavuinen vastaanottoasiayhteys ja koska keksinnön laitteessa on 2048 näennäistä piiriä, vastaanottoasiayhteyso-san CRx koko on siten 8192 tavua, ja vastaanottomuisti MR sisältää lisäksi edellä mainittujen kolmen pääosan lisäksi myös: rekisterin RRCPI, joka on muistisana, jossa bitti U ilmoittaa tason 2.2 prosessorille mahdollisen ylivuodon vastaanottomuistissa MR (U = 1), ja muistisanan, joka on kellolaskentarekisteri H.
Kuviossa 7 on esitetty 4-tavuisen vyöhykedeskriptorin rakenne, kunkin deskriptorin käyttäessä kaksi vastaanotto-muistin MR sanaa. Tähän rakenteeseen sisältyy: CV, bitit 0-10, joka ilmoittaa sen näennäisen piirin numeron, jonka kautta vyöhykedeskriptoria vastaavan vyöhykkeen sisältö vastaanotettiin, LD, bitit 16 - 20, joka sisältää datan pituuden deskriptoriin liittyvään vyöhykkeeseen tallennettujen hyötytavujen lukumäärän ilmoittamiseksi, F, bitti 29, joka ilmoittaa, että vyöhyke sisältää sanoman lopun, D, bitti 30, joka ilmoittaa, että vyöhyke sisältää sanoman ** alun, S, bitti 31, joka ilmoittaa vyöhykkeen tilan, joka on vapaa tai "signaloitu", kun "signaloitu" tarkoittaa tässä ensimmäistä vyöhykettä, jossa on vastaanotettu täydellisen 12 104868 sanoman alku ja jonka saapuminen on ilmoitettu tason 2.2 prosessorille, ja bitit 11 - 15 ja 21 - 28 ovat käyttämättömiä.
Kuvio 8 esittää vastaanottoasiayhteyden rakennetta, johon sisältyy:
Ad.DES.Zl bitit 0-13, joka käsittää sanoman alkuun sisältyvän vyöhykedeskriptorin ensimmäisen sanan osoitteen 14 eniten merkitsevää bittiä, solu No., bitit 16 - 20, joka on vastaanotettavana olevan monisoluisen sanoman seuraavan odotetun solun numero, ja E bitti 31, joka ilmoittaa, kun E = 1, että useita soluja käsittävää sanomaa vastaanotetaan vastaanottoasiayhteyttä vastaavasta näennäisestä piiristä.
Vastaanottomuistin MR dataosaa DO ja deskriptoriosaa DES hallitaan kiertävänä puskurina. Puskurin yläpäässä oleva vyöhyke ja vastaava deskriptorivyöhyke on kumpikin osoitettu asianomaisella juoksevalla osoitteella, joka sijaitsee piirin CTP sisällä ja jonka muodostaa kummankin mainitun osan ensimmäisen muistisanan osoite. Jokaisen kerran kun informaatiota tallennetaan solusta, juoksevan vyöhyke-osoittimen arvoa inkrementoidaan arvolla 14 ja juoksevan deskriptoriosoittimen arvoa inkrementoidaan kakkosella (kunkin muistisanan muodostuessa 16-bittisestä sanasta).
Käsittelyalgoritmi vastaanotossa on seuraava:
Piiri CTP lukee vastaanottoliitännästä AIIR vastaanotetun solun otsikon ja tallentaa sisäisesti näennäisen piirin numeron CV (kts. kuvio 2A, solun otsikko), se lukee ohjaustavun CTRL ja pituustavun L (kts. kuvio 2B, solun sisältö) tarvittaessa.
13 104868
Vastaanottomuistissa MR piiri CTP lukee vastaanotettuun näennäiseen piiriin liittyvän vastaanottoasiayhteyden ja juoksevan osoittimen osoittamaan datavyöhykkeeseen liittyvän deskriptorin.
Bittien D ja F ja ohjaustavun CTRL arvoista riippuen voidaan erottaa neljä mahdollista toimintatapausta.
Kaikille neljälle toimintatapaukselle yhteinen runko on seuraava: vastaanottoasiayhteyden bittiä E verrataan vastaanotetun solun hitteihin D ja F mahdollisten sekvenssointivirheiden havaitsemiseksi: virhetyyppi 1, kun saadaan aloitussolu (D = 1), kun odotettiin myöhempää solua (D = 0, F = 0) arvolla E = l tai muuten loppusolua (D = 0, F = 1) tai virhetyyppi 4 eli on saatu seuraava solu (D = 0, F = 0) tai loppusolu (0=0, F = 1), kun odotettiin aloitussolua (D = 1), kun E = 0, vastaanotetun solun N numeroa (joka numero sisältyy ohjaustavun CTRL viiteen bittiin) verrataan vastaanottoasia-yhteyteen kirjoitettuun odotettuun numeroon (solu no.) solujen häviämisen havaitsemiseksi pitkässä sanomassa, virhetyyppi 2. Odotetun solunumeron arvo (solu no.) alustetaan uudelleen jokaisella kerralla, kun pitkän sanoman aloitussolu (D = 1, F = 0) vastaanotetaan ja arvo päivite-.. tään jokaisella kerralla, kun seuraava solu vastaanotetaan (D = 0, F = 0).
Solunumeron arvoa ei oteta huomioon, kun soluja on vain yksi, ts. D = 1 ja F = 1.
• · 14 104868
Juoksevan vyöhykeosoittimen osoittaman sen hetkisen vyöhykkeen deskriptorin bitit S ja D analysoidaan sen ratkaisemiseksi onko vyöhyke käytettävissä: S = 0, D = 0 vyöhyke varattu S = 0, D = 1 vyöhyke varattu S = 1, D = 0 vyöhyke varattu S = 1, D = 1 vyöhyke vapaa, hylkää solu, virhetyyppi 3.
Jos vyöhyke on varattu, vastaanotetun solun INFOS osa tallennetaan sen hetkiseen vyöhykkeeseen, vyöhykedeskriptorin näennäisen piirin numero (bitit 0-16) päivitetään ja sen hetkisen vyöhykkeen ja deskriptorin osoittimia inkremen-toidaan, vastaanotetun solun syklisen ylimäärätarkastuksen arvo analysoidaan bittivirheiden havaitsemiseksi solussa (virhe 5) , vyöhykedeskriptori, ts. bitit S, D, F ja LD, päivitetään vastaanotetun solun näennäiseen piiriin liittyvässä vas-taanottoasiayhteydessä, jolloin bitti E ja bitit 0-13, Ad.DES.Zl antavat vyöhykedeskriptorin ensimmäisen sanan, joka sisältää sanoman alun, jos solu on sanoman ensimmäinen solu, muistisanan RRCPI ja kellolaskurin H osoitteet, jos solu sisältää sanoman lopun, F = 1, ja jos virhettä ei ole esiintynyt: .. sanoman ensimmäisen solun sisältävän vyöhykedeskriptorin *· bitti S asetetaan ykköseksi tämän vyöhykkeen merkitsemi seksi , kun sanomassa on vain yksi solu, D = 1 ja F = 1, ja deskriptori on sen hetkisen vyöhykkeen deskriptori, ja kun solu on loppusolu, D = 0, F = 1, ensimmäisen solun sisältävän vyöhykkeen osoite on annettu asiayhteydessä, ja • · 104868 15 piiri CTP lähettää vastaanoton ohjausmuistille FR komennon, jonka formaatti on annettu kuviossa 9. Komento (kuvio 9) käyttää neljä tavua ja siihen sisältyy: HS, bitit O - 15, joka on merkinantoaika: tämä on aika, jolloin komento on lähetetty, jonka ajan antaa vastaanottomuistin MR kellolaskentarekisteri H lähetyshetkellä,
Ad.DES Zl, bitit 16 - 29, nämä bitit ovat sanoman alun sisältävän vyöhykedeskriptorin ensimmäisen sanan osoitteen 14 vähiten merkitsevää bittiä ja T, bitit 30 ja 31, ilmoittaa komennon tyypin, on varattu myöhempään käyttöön ja tällä hetkellä näiksi biteiksi asetetaan "11".
virhetyyppiä 1 lukuunottamatta sillä hetkellä vastaanotettava sanoma hylätään minkä tahansa muun tyyppisen virheen tapauksessa eikä sanomaa lähetetä tason 2.2 prosessorille. Virheen jälkeen käsittely on seuraava: vastaanotetun sanoman (tai solun) näennäiseen piiriin liittyvän vastaanotto-asiayhteyden bitti E palautetaan nollaan mahdollistamaan seuraavan sanoman alun vastaanottaminen samalta näennäiseltä piiriltä aiheuttamatta vääräaikaista virhettä 1 · » ja sillä hetkellä vastaanotettavan sanoman ensimmäisen vyöhykkeen deskriptorin bitti 0 asetetaan nollaksi tämän vyöhykkeen vapauttamiseksi. Sen sijaan syklisen ylimäärä-tarkastusvirheen, virhe 5, tapauksessa datavyöhyke on todellisuudessa varattu, koska virhe havaitaan vasta sen jälkeen, kun solu on tallennettu vastaanottomuistin MR dataosaan DO. Muussa tapauksessa solua ei tallenneta vastaa-nottomuistiin ja sen hetkisen vyöhykkeen ja deskriptorin osoittimia ei inkrementoida.
Luettaessa deskriptoria, jonka bitti S = 0 ja jonka bitti .. D = 1 (ts. vyöhyke sisältää alun sanomasta, jonka loppua 104868 16 ei ole vielä vastaanotettu tai joka on hävinnyt), vyöhyke siepataan. Sen sijaan bitti E on palautettava nollaan (joka osoittaa, että ollaan vastaanottamassa pitkää sanomaa) mainitussa vyöhykkeessä aikaisemmin olleen sanoman vastaanottoasiayhteydessä, jotta uusi sanoma voitaisiin vastaanottaa mainitun vyöhykkeen varaaman näennäisen piirin kautta. Deskriptori sisältää näennäisen piirin numeron, minkä avulla voidaan löytää näennäiseen piiriin liittyvä vastaanottoasiayhteys siinä olevan bitin E palauttamiseksi nollaan.
Yhdistelmää S = l ja D = 0 ei käytetä, vyöhyke katsotaan vapaaksi.
Vastaanottomuistin MR dataosa DO luetaan tason 2.2 prosessorin nopeudella. Tämä prosessori tutkii vastaanoton oh-jausmuistin FR, aina kun se muuttuu tyhjästä ei-tyhjäksi, ja tämän jälkeen se tutkii muistin jokaisella kerralla, kun sanoma luetaan, kunnes se havaitsee, että vastaanoton ohjausmuisti on tyhjä.
Tason 2.2 prosessori lukee sanoman seuraavasti: vastaanotettava komento (kuvio 9) luetaan vastaanoton ohjausmuistiin FR, • * vyöhykkeen, joka sisältää sanoman, jonka osoitteen (Ad.DES. Zl) komento antaa, deskriptori luetaan, jotta saataisiin luettavien piirien näennäiset piirinumerot, jotka numerot saadaan vyöhykedeskriptorin biteistä 0-10, CV, • · yhden solun sanomaa vastaanotettaessa, D = 1, F = 1, luetaan deskriptoria vastaava vyöhyke, muuten kun sanoma on pitkä sanoma, D=l, F=0, ja ensimmäisestä vyöhykkeestä tutkitaan deskriptoreita, joilla on sama nä 104868 17 ennäinen piirinumero, kunnes vyöhykkeestä löydetään desk-riptori, jossa F = 1, joka on sanoman viimeinen deskripto-ri, minkä jälkeen deskriptoreja vastaavat datavyöhykkeet otetaan käyttöön.
vastaanottomuistissa MR on myös kello. Tämä käsittää muis-tisanan H, joka toimii 16-bittisenä kellona ja jota piiri CTP inkrementoi jokaisena soluaikana. Kun sanoma annetaan, sen hetkinen aika kirjoitetaan komentoon, sen hitteihin HS, kts. kuvio 9. Kun tason 2.2 prosessori lukee vastaanoton ohjausmuistin FR, se voi päätellä sanoman iän vertaamalla komennon antamaa aikaa sen hetkiseen aikaan. Tämä mahdollistaa esimerkiksi liian vanhojen sanomien käsittelyn välttämisen.
Edellä määritellyt viisi virhetyyppiä edellyttävät seuraavien toimenpiteiden suorittamista:
Virhe 1: saman näennäisen piirin edellisen sanoman lopun häviäminen. Ensimmäisen vyöhykkeen deskriptorin lippu D on palautettava nollaan sanoman puhdistamiseksi, tämän deskriptorin osoite on ilmoitettu näennäisen piirin vastaanot-toasiayhteydessä.
Virhe 2: sen hetkisen sanoman yhden tai useamman peräkkäisen solun häviäminen tai edeltävän sanoman lopun häviäminen sen hetkisen sanoman alussa. Lippu E (menossa oleva sanoma) on palautettava nollaan näennäiseen piiriin liittyvässä vastaanottoasiayhteydessä ja ensimmäisen vyöhykkeen deskriptorin lippu D on palautettava nollaan sano-; man puhdistamiseksi.
Virhe 3: vastaanottomuistin MR ylivuoto on havaittu (bitti U sanassa RRCPI). Sen hetkinen sanoma on poistettava asettamalla lippu D nollaan ensimmäisen vyöhykkeen deskripto-rissa ja palauttamalla tarvittaessa lippu E (menossa oleva 18 104868 sanoma) nollaan näennäisen piirin vastaanottoasiayhteydes-sä. Sen hetkisen vyöhykkeen ja deskriptorin osoittimia ei saa inkrementoida.
Virhe 4: sen hetkisen sanoman alun häviäminen. Vastaanotettu solu on hylättävä eikä osoittimia inkrementoida.
Virhe 5: syklisen ylimäärätarkastuksen (CRC) virhe. Lippu D ensimmäisen vyöhykkeen deskriptorissa on palautettava nollaan ja myös lippu E vastaanottoasiayhteydessä on palautettava nollaan, jos kyseessä on myöhempi solu, sanoman puhdistamiseksi.
Jokaisella kerralla kun vyöhykedeskriptorin lippu D palautetaan nollaan, mainitun deskriptorin lippu S palautetaan myös nollaan välttämään mahdollisuus, että konfiguraatio S = 1, D = 0 voisi jäädä vastaanottomuistiin MR.
Lähetyssuunnassa kun sanomia ei ole käsiteltävänä (menossa olevan sanoman lähetys on päättynyt ja lähetyksen ohjausmuisti FR on tyhjä), prosessointipiirin CTP prosessorin on nollattava solun esiintymisen ilmaiseva signaali liitännän Ali lähetysosassa. Verkon ATDN kautta lähetetyt tavut asetetaan ykkösiksi.
Vastaanottosuunnassa, kun solun esiintymisen ilmaiseva signaali ilmaisee tyhjän solun, piirin CTP on estettävä kaikki tätä solua koskeva vastaanottomuistin MR ja vastaanoton ohjausmuistin FR käyttö, lukuunottamatta aika-laskurin H käyttöä, jota inkrementoidaan normaalilla ta-valla. Piirin CTP on myös estettävä vyöhykke- ja deskrip-toriosoittimien inkrementointi.
Prosessointipiirin CTP prosessorin on annettava keskeytys ylemmän tason prosessorille seuraavilla kahdella ehdolla: 104868 19 sanoman lähetys päättyy sanoman lähetyskomennon bitin I (kuvio 5) ollessa asetettu ykköseksi ja vastaanottomuistin MR ylivuoto (luettaessa deskriptori, jolla sekä bitti S että D ovat ykkösiä).
Ylemmän tason prosessori voi tunnistaa keskeytyksen lähteen lukemalla muistisanat RECPIA, RECPIB ja RRCPI.
Prosessointipiiri CTP saa ulkoisen tason kellon nimellistaajuudella Fo esimerkiksi 15,6 MHz. Tätä kelloa käytetään kahdeksalla jakamisen jälkeen tavujen lukemiseen verkosta ATDN.
Liitännän Ali vastaanotto-osa antaa soluntahdistussignaalin, jota käytetään synkronoimaan: kahdeksalla jakavan piirin, jotta saadaan Fo/8, vastaanotetun solun käsittelyn, lähetetyn solun käsittelyn, jolloin solut lähetetään samassa solu- ja tavuvaiheessa vastaanotettujen solujen kanssa, ja kaksiporttisen muistin M saannin.
Edellä annetut numeroarvot on annettu yksinomaan keksintöä rajoittamattomana esimerkkinä, erikoisesti solun kokojen osalta, jotka koot voidaan luonnollisesti sovittaa asianomaisiin standardeihin sen jälkeen kun itse standardit on määritelty.
• ψ

Claims (6)

104868 20
1. Laite merkinantosanomien käsittelemiseksi asynkronisessa aikajakotietoliikenneverkossa (ATDN), jossa välitetään kaikenlaista informaatiota solujen avulla käyttämällä asynkroniseen aikajakoperiaatteeseen soveltuvaa tietoliikennekäytäntöä, jolloin jokaista solua edeltää otsikko, joka sisältää näennäisen piirin numeron, jolloin mainittuja merkinantosanomia välitetään tietoliikenneverkkoon kytkettyjen ohjausasemien välillä ja joita sanomia ohjausase-mien sisällä oleva prosessori käyttää tietoliikennekäytännön tason 2.2 käsittelemiseksi, tunnettu siitä, että laite on sisällytetty jokaiseen ohjausasemaan aseman kytkemiseksi tietoliikenneverkkoon (ATDN), että se sisältää liikennekäytännön prosessointipiirin (CTP), joka on kytketty tietoliikenneverkkoon, muistin (M), lähetyksen ohjausmuistin (FE), vastaanoton ohjausmuistin (FR), tieto-väylän (BD), joka on kytketty prosessoripiiriin (CTP), muistiin (M) ja ohjausmuisteihin (FE, FR), osoiteväylän (BA), joka on kytketty prosessoripiiriin (CTP) ja muistiin (M), ja ylemmän tason prosessoriväylän (BP), joka on kytketty muistiin (M), ohjausmuisteihin (FE, FR) ja mainittuun ylemmän tason prosessoriin, ja että liikennekäytännön prosessoripiiri (CTP) suorittaa liikennekäytännön tason 2.1 toimintoja: siirtovirheiden havaitsemisen soluittain, hävinneiden tai lisääntyneiden solujen havaitsemisen, ylemmän tason prosessorilta tulevan merkinantosanoman jakamisen soluihin ja useihin eri merkinantosanomiin kuuluvien solujen lomituksen poiston vastaanotossa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että muisti (M) käsittää lähetysmuistin (ME) ja vastaanottomuistin (MR), että lähetysmuisti (ME) käsittää ensimmäisen lähetysvyöhykkeen (ZA) ja toisen lähetysvyö-hykkeen (ZB) ylemmän tason prosessorin antamien lähetettävien sanomien tallentamiseksi, ensimmäisen ja toisen muis- 104868 21 tlsanan (RECPIA, RECPIB), jotka liittyvät ensimmäiseen ja toiseen lähetysvyöhykkeeseen, kummankin sisältäessä sanoman loppulipun (TA, TB), jonka prosessoripiiri lähettää prosessorin lähettämien tai lukemien sanomien lopussa, ja lähetysasiayhteysosan (CTx), jossa on yksi lähetysasiayh-teys kutakin prosessoripiirin (CTP) käsittelemää näennäistä piiriä varten kunkin lähetysasiayhteyden yksilöidessä lähetettävän solun numeron ja toimiessa lähetettyjen solujen laskurina, ja että vastaanottomuisti (MR) käsittää dataosan (DO), joka muodostuu informaatiovyöhyk-keistä, jotka kukin vastaavat solun informaatiokenttää, deskriptoriosasta (DES), jossa on informaatiovyöhykkeiden lukumäärää vastaava lukumäärä deskriptoreita, jolloin jokaisessa deskriptorissa on ensimmäinen lippu (S), joka yksilöi vastaavan informaatiovyöhykkeen tilan, toinen lippu (D), joka ilmoittaa sisältääkö vyöhyke sanoman alun, kolmas lippu (F), joka ilmoittaa sisältääkö vyöhyke sanoman lopun ja joka deskriptori antaa myös mainittuun vyöhykkeeseen tallennettujen informaatiotavujen lukumäärän ja sen • näennäisen piirin numeron, jonka välityksellä vyöhykkeen sisältö vastaanotettiin, vastaanottomuistin käsittäessä lisäksi kellolaskurirekisterin (H), kolmannen muistisanan (RRCPI), jossa on ylivuotolippu (U), ja vastaanottoasiayh-teysosan (CRx), jossa on yksi vastaanottoasiayhteys kutakin prosessoripiirin (CTP) käsittelemää näennäistä piiriä kohti, jolloin jokainen vastaanottoasiayhteys antaa sanoman alun sisältävää vyöhykettä vastaavan deskriptorin osoitteen, seuraavan odotettavan solunumeron ja jossa vas-taanottoasiayhteydessä on neljäs lippu (E), joka ilmoittaa, että useita soluja sisältävää sanomaa ollaan vastaanottamassa mainittua vastaaanottoasiayhteyttä vastaavan .·. näennäisen piirin kautta.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen laite, tunnettu siitä, että lähetyksen ohjausmuisti (FE) on jonotyyppinen, sen kirjoituksen suorittaa ylemmän tason prosessori ja sen 104868 22 lukee siirtokäytännön prosessoripiiri (CTP), ylemmän tason prosessorin antaessa lähetyskomennon jokaiselle lähetettävälle sanomalle, jolloin lähetyskomento ilmoittaa lähetysvyöhykkeen (ZA, ZB), johon sanoma on tallennettu, tavujen lukumäärän sanomassa ja sen näennäisen piirin numeron, jonka kautta mainittu sanoma on lähetettävä.
4. Patenttivaatimuksen 2 mukainen laite, tunnettu siitä, että vastaanoton ohjausmuisti (FR) on jonotyyppi-nen, sen kirjoituksen suorittaa prosessoripiiri (CTP) ja sen lukee ylemmän tason prosessori, jolloin prosessoripiiri antaa jokaiselle vastaanotetulle sanomalle vastaanotto-komennon, joka ilmoittaa sanoman alun sisältävän vastaa-nottomuistin (MR) informaatiovyöhykkeen numeron ja ajan, jolloin mainittu komento annettiin.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että siirtovirheiden havaitsemiseksi soluittain jokainen solu sisältää koko solun yli suoritetun syklisen ylimäärätarkastuksen ilmaisun (CRC).
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että muisti (M) on kaksiporttinen muisti. 104868 23
FI901560A 1989-03-30 1990-03-28 Laite merkinantoviestien käsittelemiseksi televerkossa FI104868B (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR8904168 1989-03-30
FR8904168A FR2645380B1 (fr) 1989-03-30 1989-03-30 Dispositif de traitement de messages de signalisation dans un reseau de telecommunication en technique temporelle asynchrone

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI901560A0 FI901560A0 (fi) 1990-03-28
FI104868B true FI104868B (fi) 2000-04-14

Family

ID=9380198

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI901560A FI104868B (fi) 1989-03-30 1990-03-28 Laite merkinantoviestien käsittelemiseksi televerkossa

Country Status (21)

Country Link
US (1) US5101403A (fi)
EP (1) EP0390015B1 (fi)
JP (1) JP2873044B2 (fi)
KR (1) KR0140387B1 (fi)
CN (1) CN1020033C (fi)
AT (1) ATE115801T1 (fi)
AU (1) AU623506B2 (fi)
BR (1) BR9001458A (fi)
CA (1) CA2013273C (fi)
DE (1) DE69014949T2 (fi)
DK (1) DK0390015T3 (fi)
ES (1) ES2068268T3 (fi)
FI (1) FI104868B (fi)
FR (1) FR2645380B1 (fi)
HK (1) HK144296A (fi)
IL (1) IL93913A0 (fi)
MX (1) MX172896B (fi)
MY (1) MY107730A (fi)
NO (1) NO302329B1 (fi)
PH (1) PH27324A (fi)
ZA (1) ZA902482B (fi)

Families Citing this family (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0453863A2 (en) * 1990-04-27 1991-10-30 National Semiconductor Corporation Methods and apparatus for implementing a media access control/host system interface
US5293377A (en) * 1990-10-05 1994-03-08 International Business Machines, Corporation Network control information without reserved bandwidth
GB2252020A (en) * 1990-12-04 1992-07-22 Ibm Flow control in data communication systems.
JP3365705B2 (ja) * 1995-05-24 2003-01-14 インターナショナル・ビジネス・マシーンズ・コーポレーション 分散型データ処理システム
JP2830774B2 (ja) * 1995-06-14 1998-12-02 日本電気株式会社 Atm伝送装置
DE19530322A1 (de) * 1995-08-17 1997-02-20 Siemens Ag Verfahren zum Übertragen von Signalisierungsinformationen innerhalb eines Breitband-ISDN-Kommunikationsnetzes
US6269484B1 (en) 1997-06-24 2001-07-31 Ati Technologies Method and apparatus for de-interlacing interlaced content using motion vectors in compressed video streams
US20060126706A1 (en) * 2004-12-10 2006-06-15 Kevin Brand Auto-reboot modem
US7782873B2 (en) * 2005-08-23 2010-08-24 Slt Logic, Llc Omni-protocol engine for reconfigurable bit-stream processing in high-speed networks
US8189599B2 (en) * 2005-08-23 2012-05-29 Rpx Corporation Omni-protocol engine for reconfigurable bit-stream processing in high-speed networks
CN1976486B (zh) * 2005-11-28 2011-03-16 中兴通讯股份有限公司 一种信令转发系统及其方法
US8115863B2 (en) * 2007-04-04 2012-02-14 Freescale Semiconductor, Inc. Video de-interlacer using pixel trajectory
US8300987B2 (en) * 2007-09-28 2012-10-30 Ati Technologies Ulc Apparatus and method for generating a detail-enhanced upscaled image
US8964117B2 (en) 2007-09-28 2015-02-24 Ati Technologies Ulc Single-pass motion adaptive deinterlacer and method therefore
US8259228B2 (en) * 2007-12-10 2012-09-04 Ati Technologies Ulc Method and apparatus for high quality video motion adaptive edge-directional deinterlacing
US8396129B2 (en) * 2007-12-28 2013-03-12 Ati Technologies Ulc Apparatus and method for single-pass, gradient-based motion compensated image rate conversion

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4748618A (en) * 1986-05-21 1988-05-31 Bell Communications Research, Inc. Telecommunications interface
FR2618279B1 (fr) * 1987-07-16 1989-10-20 Quinquis Jean Paul Systeme de commutation de paquets de donnees a priorites.
FR2618965B1 (fr) * 1987-07-30 1989-11-17 Servel Michel Systeme de commutation temporel de paquets de differentes longueurs

Also Published As

Publication number Publication date
CA2013273C (fr) 2000-09-05
FR2645380A1 (fr) 1990-10-05
AU623506B2 (en) 1992-05-14
DE69014949D1 (de) 1995-01-26
AU5211990A (en) 1990-10-04
DK0390015T3 (da) 1995-05-29
EP0390015B1 (fr) 1994-12-14
MX172896B (es) 1994-01-19
JPH02288440A (ja) 1990-11-28
MY107730A (en) 1996-05-30
FR2645380B1 (fr) 1991-05-24
NO901413D0 (no) 1990-03-28
CA2013273A1 (fr) 1990-09-30
CN1020033C (zh) 1993-03-03
BR9001458A (pt) 1991-04-09
KR900015498A (ko) 1990-10-27
JP2873044B2 (ja) 1999-03-24
US5101403A (en) 1992-03-31
NO901413L (no) 1990-10-01
CN1047774A (zh) 1990-12-12
ZA902482B (en) 1991-01-30
EP0390015A1 (fr) 1990-10-03
ATE115801T1 (de) 1994-12-15
IL93913A0 (en) 1990-12-23
HK144296A (en) 1996-08-09
NO302329B1 (no) 1998-02-16
PH27324A (en) 1993-06-08
ES2068268T3 (es) 1995-04-16
FI901560A0 (fi) 1990-03-28
KR0140387B1 (ko) 1998-07-01
DE69014949T2 (de) 1995-05-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI104868B (fi) Laite merkinantoviestien käsittelemiseksi televerkossa
CA2242338C (en) A method of indicating mini cell size
US5946309A (en) Hybrid ATM adaptation layer
US5917828A (en) ATM reassembly controller and method
US5229994A (en) Bridge for connecting an ieee 802.3 local area network to an asynchronous time-division multiplex telecommunication network
FI102132B (fi) ATM-solun otsikkokenttien käyttö radiovälitteisessä ATM-tiedonsiirross a
US6208650B1 (en) Circuit for performing high-speed, low latency frame relay switching with support for fragmentation and reassembly and channel multiplexing
JPH08214010A (ja) ユーザパケットの多重化方法
US20040090987A1 (en) Method and apparatus for hardware forwarding of LAN frames over ATM networks
CA2120542C (en) Cell relay transport mechanism
JPH08214009A (ja) 広帯域セルのペイロード生成方法
US20040090967A1 (en) Method and apparatus for hardware forwarding of LAN frames over ATM networks
US6747954B1 (en) Asynchronous transfer mode switch providing pollstate status information
WO2002017570A1 (en) Unified data packet for encapsulating data packets having diverse formats
WO1995014269A1 (en) A high-performance host interface for networks carrying connectionless traffic
US6483831B1 (en) Asynchronous transfer mode switch
US20020165010A1 (en) Apparatus for monitoring asynchronous transfer mode cells in communication systems
FI61260B (fi) Foerfarande i ett dataoeverfoeringssystem foer mottagning och saendning av datastroemmar i multiplexkanaler
KR0185864B1 (ko) 에이에이엘 타입 1에서의 구조적 데이터 전달정보를 갖춘포인터로부터의 경계신호 추출장치 및 그 추출방법
KR0185862B1 (ko) 에이에이엘 타입 1에서의 구조적 데이터 전달정보를 갖춘포인터로부터의 경계신호 추출장치 및 그 추출방법
KR0185866B1 (ko) 에이에이엘 타입 1에서의 구조적 데이터 전달을 위한 포인터 발생장치 및 그 발생방법
KR0185861B1 (ko) 에이에이엘 타입 1에서의 구조적 데이터 전달을 위한 포인터 발생장치 및 그 발생방법
US7324539B1 (en) Method and apparatus for processing channelized and unchannelized data within a signal
JPH10178436A (ja) 多重化する方法
JPH10224371A (ja) データ通信装置

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: ALCATEL N. V.