FI101846B - Näppäimistölukon aktivointi - Google Patents

Näppäimistölukon aktivointi Download PDF

Info

Publication number
FI101846B
FI101846B FI954893A FI954893A FI101846B FI 101846 B FI101846 B FI 101846B FI 954893 A FI954893 A FI 954893A FI 954893 A FI954893 A FI 954893A FI 101846 B FI101846 B FI 101846B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
key
keypad
command
communication device
keypad lock
Prior art date
Application number
FI954893A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI101846B1 (fi
FI954893A0 (fi
FI954893A (fi
Inventor
Tapani Maennistoe
Original Assignee
Nokia Mobile Phones Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nokia Mobile Phones Ltd filed Critical Nokia Mobile Phones Ltd
Priority to FI954893A priority Critical patent/FI101846B/fi
Publication of FI954893A0 publication Critical patent/FI954893A0/fi
Priority to EP96660047A priority patent/EP0768786B1/en
Priority to DE69628893T priority patent/DE69628893T2/de
Priority to US08/705,501 priority patent/US5805084A/en
Publication of FI954893A publication Critical patent/FI954893A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI101846B1 publication Critical patent/FI101846B1/fi
Publication of FI101846B publication Critical patent/FI101846B/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M1/00Substation equipment, e.g. for use by subscribers
    • H04M1/72Mobile telephones; Cordless telephones, i.e. devices for establishing wireless links to base stations without route selection
    • H04M1/724User interfaces specially adapted for cordless or mobile telephones
    • H04M1/72466User interfaces specially adapted for cordless or mobile telephones with selection means, e.g. keys, having functions defined by the mode or the status of the device
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M1/00Substation equipment, e.g. for use by subscribers
    • H04M1/66Substation equipment, e.g. for use by subscribers with means for preventing unauthorised or fraudulent calling
    • H04M1/667Preventing unauthorised calls from a telephone set
    • H04M1/67Preventing unauthorised calls from a telephone set by electronic means
    • H04M1/673Preventing unauthorised calls from a telephone set by electronic means the user being required to key in a code

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Computer Security & Cryptography (AREA)
  • Human Computer Interaction (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Telephone Set Structure (AREA)
  • Telephone Function (AREA)
  • Input From Keyboards Or The Like (AREA)

Description

101846 Näppäimistölukon aktivointi - Knappsatsläsets aktivering Tämä keksintö koskee yleisesti näppäinohjauksella varustettujen puhelinlaitteiden 5 käyttöä ja erityisesti sitä, miten näppäimistö suojataan tahattomilta näppäinpainalluksilta helppokäyttöisellä ja toteutukseltaan edullisella menetelmällä.
Nykyaikaisissa matkapuhelimissa, jotka ovat pieniä ja kevyitä ja jotka on tarkoitettu kannettaviksi taskussa, salkussa tai laukussa, on poikkeuksetta näppäimistö puhelin-10 numeroiden ja muiden tietojen syöttämiseksi laitteelle. Näppäimistö voi käsittää erilaisia näppäimiä, kuten numeronäppäimiä, toimintonäppäimiä, selaus- eli nuolinäppäimiä ja ON/OFF-kytkimiä. Tyypillisesti, kun puhelimeen on kytketty virta eli puhelin on päällä, käyttäjällä on valittavanaan lukuisa joukko erilaisia toimintoja, joiden aloittaminen vaatii vain yhden tai kahden näppäimen painalluksen.
15
Matkapuhelimen helposta kuljetettavuudesta johtuen sitä kuljetetaan usein tavalla, joka mahdollistaa näppäimien painamisen tahattomasti. Esimerkiksi vyöllä tai taskussa oleva matkapuhelin voi osua tuoliin, oveen tai muuhun esineeseen niin, että laite rekisteröi tietyn näppäimen tai näppäinyhdistelmän painalluksen. Tämä voi ai-20 heuttaa ei-toivottuja toimintoja, kuten esimerkiksi puhelimen kytkeytymisen pois päältä tai automaattisen soiton viimeisimpään valittuun numeroon, mikä aiheuttaa käyttäjälle haittaa ja epämukavuutta. Käyttäjä voi myös lataukseen panon tai muun käsittelyn yhteydessä itse painaa tahattomasti jotain näppäintä.
: . ·. 25 Tahattomien näppäinpainallusten harmillista vaikutusta vastaan on esitetty erilaisia . · .·. järjestelyjä. Patenttijulkaisussa EP-A-0 346 639 esitetään puhelin, jossa on saranoitu kansi eli ns. flippikansi, joka on tarkoitettu käännettäväksi näppäimistön päälle silloin, kun puhelinta ei käytetä. Kannen saranaan on liitetty kytkin, joka estää näppäinpainallusten rekisteröinnin siinäkin tapauksessa, että kannen ja näppäimistön 30 väliin jää kantta suljettaessa jokin vieras esine, joka painaa jotain näppäintä. Pa-· tenttijulkaisussa GB-2 243 117 esitetään menetelmä, jossa käyttäjä voi näppäillä tietyn kahden näppäimen sekvenssin, jolla otetaan käyttöön ns. ohjelmallinen näp-päimistölukitus. Erotukseksi kannen tapaisesta mekaanisesta suojasta ohjelmallinen ....: lukitus on vain käsky puhelimen toimintaa ohjaavalle mikroprosessorille olla rekis- 35 teröimättä mitään näppäinpainalluksia ennen kuin lukitus poistetaan tietyllä toisella näppäinsekvenssillä, joka voi olla sama kuin lukituksen aktivoiva sekvenssi. Lisäksi : tunnetaan puhelin, jossa on erillinen näppäin näppäimistölukituksen aktivoimiseksi ja poistamiseksi.
101846 2 Käyttäjä arvioi puhelimensa ominaisuuksia sekä hyödyllisyyden että helppokäyttöisyyden perusteella. Lisäksi tärkeitä asioita ovat luotettavuus käytössä ja edulliset valmistuskustannukset. Saranoitu kansi on mekaaninen ratkaisu, joka voi pitkäaikaisessa käytössä huonontua kulumisen ja likaantumisen takia. Erillinen näppäimistön 5 lukitusnäppäin vie tilaaja lisää valmistuskustannuksia. Näppäinsekvenssit täytyy muistaa, minkä käyttäjä kokee usein rasitteena.
Tämän keksinnön tavoitteena on esittää menetelmä, jolla näppäimistön suojaus tahattomia näppäinpainalluksia vastaan voidaan toteuttaa helposti ja sekä käyttäjän 10 että puhelinlaitteen valmistuksen kannalta edullisella tavalla. Keksinnön tavoitteena on myös esittää puhelinlaite, jossa sovelletaan keksinnön mukaista menetelmää.
Keksinnön tavoitteet saavutetaan yhdistämällä ohjelmallisen näppäimistölukituksen aktivoiminen samaan näppäimeen, jota käytetään puhelun lopettamiseksi.
15
Keksinnön mukaiselle menetelmälle viestinlaitteen suojaamiseksi tahattomilta näppäinpainalluksilta on tunnusomaista, että asettaminen näppäimistölukitustilaan tehdään vasteena samalla ensimmäisellä näppäimellä annettuun tiettyyn ensimmäiseen näppäinkomentoon, jota mainitussa viestinlaitteessa käytetään viestiyhteyden lopet-20 tamiseksi.
Keksintö kohdistuu myös viestinlaitteeseen edellä esitetyn menetelmän soveltami- seksi. Keksinnön mukaiselle viestinlaitteelle, joka käsittää ohjausvälineet, on kek- sinnön ensimmäisen toteutusmuodon mukaisesti tunnusomaista, että se käsittää vii-• «« < 25 vevälineet sen havaitsemiseksi, pidetäänkö mainittua ensimmäistä näppäintä painet-/ .·. tuna, ja välineet mainitun ensimmäisen näppäimen painettuna pitämistä tarkoittavan tiedon toimittamiseksi mainituille ohjausvälineille mainitun näppäimistölukitustilan muodostamista varten. Keksinnön toisen toteutusmuodon mukaisesti viestinlaitteelle on tunnusomaista, että se käsittää toiston havainnointivälineet sen havaitsemiseksi, 30 painetaanko mainittua ensimmäistä näppäintä useita kertoja peräkkäin, ja välineet • · · mainitun ensimmäisen näppäimen useita peräkkäisiä painalluksia tarkoittavan tiedon :toimittamiseksi mainituille ohjausvälineille mainitun näppäimistölukitustilan muo-‘ dostamista varten.
• 35 Keksintö perustuu oivallukseen, jonka mukaan käyttäjä aktivoi näppäimistön luki tuksen yleensä juuri lopetettuaan puhelun. Puhelun lopettamiseksi käytetään useim- ': ‘ ‘: missä puhelimissa tiettyä ns. end- tai on-hook-näppäintä. Kun samaan näppäimeen 3 101846 liitetään myös näppäimistölukituksen aktivoimistoiminto, saavutetaan erittäin helppo-ja nopeakäyttöinen ratkaisu.
Koska käyttäjä ei kuitenkaan halua aktivoida näppäimistölukitusta jokaisen puhelun 5 jälkeen, puhelun lopettaminen ja näppäimistölukituksen aktivoiminen kannattaa erottaa toiminnallisesti toisistaan. Tämä tapahtuu edullisessa suoritusmuodossa siten, että lyhyt end-näppäimen painallus vain lopettaa puhelun, mutta näppäimen pitäminen tietyn aikaa painettuna (ns. press-and-hold) aktivoi näppäimistölukituksen. Vaihtoehtoisessa suoritusmuodossa end-näppäimen ensimmäinen painallus lopettaa 10 puhelun ja toinen, ensimmäistä välittömästi seuraava painallus aktivoi näppäimistö-lukituksen. Vielä eräässä vaihtoehtoisessa suoritusmuodossa näppäimistölukitus menee automaattisesti päälle, jos tietyn viiveajan kuluessa end-näppäimen painalluksesta ei paineta mitään muuta näppäintä.
15 Seuraavassa selostetaan keksintöä yksityiskohtaisemmin viitaten esimerkkinä esitettyihin edullisiin suoritusmuotoihin ja oheiseen kuvaan, joka esittää tilakaaviona keksinnön mukaisen menetelmän tiettyä edullista suoritusmuotoa.
Puheluilla 100, jossa puhelu on meneillään, lopetetaan käyttäjän painaessa end-näp-20 päintä kohdassa 110. Tämän jälkeen tarkistetaan kohdassa 120, pitääkö käyttäjä . . ‘ end-näppäintä jatkuvasti painettuna tietyn viiveen ajan. Viiveen pituus on puheli- ;men valmistajan vapaasti valittavissa, mutta se ei saa olla liian lyhyt, koska hidas-liikkeinen käyttäjä voisi aktivoida näppäimistölukituksen tahtomattaan, eikä liian • i pitkä, koska näppäimen jatkuva painaminen tuntuisi kiireisen käyttäjän mielestä tur- • : ', 25 hauttavalta. Sopiva aika on noin 0,5-2 sekuntia.
• ·
Kun näppäimistölukitus 130 on päällä, puhelin ei reagoi mihinkään muuhun näppäinkomentoon kuin tiettyyn lukituksen poistosignaaliin, joka on edullisessa suoritusmuodossa kahden määrätyn näppäinpainalluksen muodostama sekvenssi. Poisto-30 komentoa ei kannata liittää vain yhteen näppäimeen, ellei kyseistä näppäintä ole • · *··· erityisesti suojattu tahatonta painamista vastaan esimerkiksi upottamalla se puheli- : ·* t men kuoren pinnan tasoon tai ympäröimällä se korokkeella. Yhteen, suojaamatto maan näppäimeen liitetty poistokomento voisi aiheuttaa sen, että kuljetuksen aikana juuri kyseistä näppäintä painetaan tahattomasti, jolloin koko näppäimistölukitus me-35 nettää merkityksensä. Kahden tietyn näppäimen tahaton painaminen peräkkäin ja • ·' määrätyssä järjestyksessä on niin paljon epätodennäköisempää, että sitä voidaan '· käyttää näppimistölukituksen poistoon.
4 101846
Kuvan esittämässä suoritusmuodossa poisto on esitetty kahtena peräkkäisenä tarkistuksena 140, 150 siten, että vain myönteinen tulos molemmista tarkistuksista peräkkäin poistaa näppäimistölukituksen. Poiston onnistuessa puhelin palautuu samaan perustilaan 160, johon se olisi päätynyt myös suoraan puhelun jälkeen, jos näppäi-5 mistölukitusta ei olisi aktivoitu kohdassa 120.
Edellä esitetty vaihtoehtoinen suoritusmuoto, jossa näppäimistölukitus aktivoidaan painamalla end-näppäintä kaksi kertaa nopeasti peräkkäin, ei aiheuta kuvan esittämään tilakaavioon muita muutoksia kuin tarkistuksen 120 korvaamisen toisella tar-10 kistuksella, jossa tutkitaan, painoiko käyttäjä näppäintä kaksi kertaa. Tällaiset tarkis tukset ja näppäinkomentojen tulkinta yleensä ovat sinänsä alan ammattimiehen tuntemaa tekniikkaa eikä niitä selosteta tässä lähemmin. Suoritusmuodossa, jossa näppäimistölukitus menee automaattisesti päälle tietyllä viiveellä end-näppäimen (tai minkä tahansa muun näppäimen) painalluksesta tai puhelun loppumisesta vastapuo-15 Ien toimesta, tarkistus 120 käsittää tietyn toisen viiveen, jonka aikana puhelin vain tarkkailee, painetaanko mitään näppäintä. Automaattinen näppäimistölukituksen käyttö on edullisesti käyttäjän valittavissa käyttöön tai pois käytöstä esimerkiksi toimintovalikon eli menun kautta. Automaattinen näppäimistölukitus voi toimia myös muiden toimintojen kuin puhelun jälkeen.
20 • ’.: Edelleen vaihtoehtoinen suoritusmuoto, jossa lukituksen poisto tapahtuu painamalla '·.; tiettyä suojattua näppäintä, aiheuttaa kuvan tilakaavioon muutoksen, jossa tarkistuk- : V set 140 ja 150 korvataan yhdellä tarkistuksella, jossa tutkitaan, oliko painettu näp- päin oikea. Vielä eräässä vaihtoehtoisessa suoritusmuodossa käyttäjä voi etukäteen : ;' · 25 ohjelmoida puhelimen muistiin tietyn salaisen poistosekvenssin, jolloin asiattomat eivät pysty poistamaan näppäimistölukitusta. Edelleen eräässä vaihtoehtoisessa suoritusmuodossa puhelin poistaa näppäimistölukitustilan automaattisesti puhelun tullessa. Tämän keksinnön kannalta ei ole varsinaisesti oleellista, miten näppäimistölukitus poistetaan.
30 • · Näppäimistökomentojen tulkinta ja estämis- ja sallimistoiminnot voidaan muodostaa • · · : .’· erillisistä logiikkapiireistä, mutta nykyisen matkapuhelintekniikan huomioiden edul- • · lisin suoritusmuoto on ohjelmoida ne puhelimen toimintaa ohjaavan mikroprosessorin suoritettaviksi komennoiksi. Tällöin tarkistuksessa 120 myönteinen tulos tuottaa 35 mikroprosessorin suoritettavaksi komennon, joka siirtää sen tilaan 130. Vastaavasti i · kielteinen tarkistuksen 120 tulos tuottaa suoritettavaksi komennon, joka siirtää pro- : sessorin tilaan 160. Matkapuhelimessa tehtävien toimintojen ohjelmointi ja niiden suoritus mikroprosessorin toimesta ovat sinänsä tunnettua tekniikkaa.
5 101846
Edellä on esitetty keksinnön mukainen menetelmä ja laite käyttäen laitteena esimerkinomaisesti matkapuhelinta. On kuitenkin selvää, että samaa järjestelyä voidaan käyttää kaikissa viestinlaitteissa, joissa on näppäimistö ja joissa käytetään tiettyä näppäintä viestiyhteyden lopettamiseksi. Näppäimistölukituksen aktivoimiseksi ei 5 ole välttämätöntä, että käyttäjä olisi juuri aikaisemmin lopettanut viestiyhteyden. Esimerkiksi matkapuhelin voidaan asettaa näppäimistölukitustilaan milloin tahansa, kun siihen on kytketty virta, pitämällä keksinnön mukaisesti end-näppäin alapainet-tuna edellä mainitun viiveen ajan.
10 Keksinnön mukaisessa matkapuhelimessa ei tarvita liikkuvia suojaosia eikä erillistä lukitusnäppäintä näppäimistön suojaamiseksi tahattomilta painalluksilta. Käyttäjän ei myöskään tarvitse muistaa mitään tiettyä usean näppäimen lukitussekvenssiä, vaan näppäimistölukituksen käyttöönotto tapahtuu helpolla ja yksinkertaisella tavalla.
• · • · • · • · 1 2 3 i « · · · 2 • · * · 3 • · « • · • · • ·
I ( I

Claims (8)

101846
1. Menetelmä näppäimistöllä varustetun viestinlaitteen suojaamiseksi tahattomilta näppäinpainalluksilta, joka viestinlaite käsittää tietyn ensimmäisen näppäimen viestiyhteyden (100) lopettamiseksi ja jossa menetelmässä mainittu viestinlaite asetetaan 5 tilaan, jossa ainakin osan näppäimistä aiheuttamat toiminnot on tilapäisesti estetty, muodostaen näppäimistölukitustilan (130), tunnettu siitä, että asettaminen (120) näppäimistölukitustilaan tehdään vasteena samalla ensimmäisellä näppäimellä annettuun tiettyyn ensimmäiseen näppäinkomentoon, jota mainitussa viestinlaitteessa käytetään viestiyhteyden (100) lopettamiseksi. 10
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että siinä näppäi-mistölukitustila (130) aktivoidaan vasteena mainitun ensimmäisen näppäimen pitämiselle painettuna tietyn ennalta määrätyn ajan, jolloin pitäminen painettuna muodostaa mainitun ensimmäisen näppäinkomennon. 15
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että siinä näppäimistölukitustila (130) aktivoidaan vasteena mainitun ensimmäisen näppäimen painamiselle ainakin kaksi kertaa välittömästi peräkkäin, jolloin painaminen ainakin kaksi kertaa välittömästi peräkkäin muodostaa mainitun ensimmäisen näppäinko- 20 mennon. I . · :4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ·. 1: ’ siinä näppäimistölukitustila (130) aktivoidaan vasteena mainitun ensimmäisen näp- •; päimen painamiselle, jos tietyn ennalta määrätyn ajan kuluessa mainitun ensimmäi- : . · 25 sen näppäimen painamisesta ei anneta muita näppäinkomentoja. • · ♦ • ♦ • ♦ • ♦
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että siinä mainittu näppäimistölukitustila (130) poistetaan vasteena tiettyyn toiseen näppäinkomentoon (140,150), joka on eri komento kuin mainittu ensimmäinen näp-30 päinkomento. • · • « • · « • · · ·.· 6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainitussa näppäimistölukitustilassa (130) mainitun näppäimistön kaikkien muiden näppäinten aiheuttamat toiminnot on estetty paitsi niiden näppäinten, joita tarvitaan 35 mainitun toisen näppäinkomennon (140, 150) antamiseksi. «
7. Viestinlaite, joka käsittää näppäimistön, välineet mainitun näppäimistön välityksellä annettujen näppäinkomentojen tulkitsemiseksi ja ohjausvälineet ainakin 101846 osan mainitun näppäimistön näppäimistä aiheuttamien toimintojen tilapäiseksi estämiseksi, jolloin muodostuu näppäimistölukitustila, ja joka näppäimistö käsittää ensimmäisen näppäimen viestiyhteyden lopettamista tarkoittavan näppäinkomennon antamista varten, tunnettu siitä, että se käsittää viivevälineet sen havaitsemiseksi, 5 pidetäänkö mainittua ensimmäistä näppäintä painettuna, ja välineet mainitun ensimmäisen näppäimen painettuna pitämistä tarkoittavan tiedon toimittamiseksi mainituille ohjausvälineille mainitun näppäimistölukitustilan muodostamista varten.
8. Viestinlaite, joka käsittää näppäimistön, välineet mainitun näppäimistön väli-10 tyksellä annettujen näppäinkomentojen tulkitsemiseksi ja ohjausvälineet ainakin osan mainitun näppäimistön näppäimistä aiheuttamien toimintojen tilapäiseksi estämiseksi, jolloin muodostuu näppäimistölukitustila, ja joka näppäimistö käsittää ensimmäisen näppäimen viestiyhteyden lopettamista tarkoittavan näppäinkomennon antamista varten, tunnettu siitä, että se käsittää toiston havainnointivälineet sen ha-15 vaitsemiseksi, painetaanko mainittua ensimmäistä näppäintä useita kertoja peräkkäin, ja välineet mainitun ensimmäisen näppäimen useita peräkkäisiä painalluksia tarkoittavan tiedon toimittamiseksi mainituille ohjausvälineille mainitun näppäimistölukitustilan muodostamista varten.
20 Patentkrav
FI954893A 1995-10-13 1995-10-13 Näppäimistölukon aktivointi FI101846B (fi)

Priority Applications (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI954893A FI101846B (fi) 1995-10-13 1995-10-13 Näppäimistölukon aktivointi
EP96660047A EP0768786B1 (en) 1995-10-13 1996-08-16 Activation of a keyboard lock for a telephone apparatus
DE69628893T DE69628893T2 (de) 1995-10-13 1996-08-16 Aktivierung eines Tastaturschlosses für Telefongerät
US08/705,501 US5805084A (en) 1995-10-13 1996-08-29 System for activation of a keyboard lock

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI954893A FI101846B (fi) 1995-10-13 1995-10-13 Näppäimistölukon aktivointi
FI954893 1995-10-13

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI954893A0 FI954893A0 (fi) 1995-10-13
FI954893A FI954893A (fi) 1997-04-14
FI101846B1 FI101846B1 (fi) 1998-08-31
FI101846B true FI101846B (fi) 1998-08-31

Family

ID=8544189

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI954893A FI101846B (fi) 1995-10-13 1995-10-13 Näppäimistölukon aktivointi

Country Status (4)

Country Link
US (1) US5805084A (fi)
EP (1) EP0768786B1 (fi)
DE (1) DE69628893T2 (fi)
FI (1) FI101846B (fi)

Families Citing this family (35)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FI955340A (fi) * 1995-11-07 1997-05-08 Nokia Mobile Phones Ltd Matkapuhelimen käyttäjäliityntä
US6097964A (en) 1997-09-04 2000-08-01 Nokia Mobile Phones Limited Navigation key for a handset
FI105762B (fi) 1997-11-21 2000-09-29 Nokia Mobile Phones Ltd Langaton viestin
AU3651699A (en) * 1998-05-01 1999-11-23 Ericsson Inc. Feature timers for mobile terminal handsets
DE19824149A1 (de) 1998-05-29 1999-12-02 Nokia Mobile Phones Ltd Drehsteller für elektrische oder elektronische Geräte
FI109731B (fi) 1998-06-02 2002-09-30 Nokia Corp Elektroniikkalaite ja ohjauselin
FI104221B (fi) 1998-06-30 1999-11-30 Nokia Mobile Phones Ltd Kaksiosainen elektroninen laite
EP0973310A1 (fr) * 1998-07-16 2000-01-19 Koninklijke Philips Electronics N.V. Radiotéléphone ayant une fonction de verrouillage du clavier
FR2784530B1 (fr) * 1998-10-08 2000-11-10 Cit Alcatel Procede de protection d'un terminal de radiocummunication contre un usage non autorise
CN1294809A (zh) * 1999-02-22 2001-05-09 三洋电机株式会社 车载用电话装置及电话装置
US6449492B1 (en) 1999-12-02 2002-09-10 Qualcomm Incorporated Apparatus and method for preventing inadvertant operation of a manual input device
JP3707417B2 (ja) * 2000-10-30 2005-10-19 日本電気株式会社 ダイヤルロック機能を有する携帯端末
US7603104B2 (en) * 2000-12-08 2009-10-13 Qualcomm Incorporated Apparatus and method of making a secure call
US20020078375A1 (en) * 2000-12-18 2002-06-20 Coates Keven D. Portable player security system
US6874094B2 (en) * 2000-12-19 2005-03-29 Microsoft Corporation Method for locking user input elements for a small computer device by ignoring input signals if a locking signal is generated by a calendar-type application program
DE10125805C2 (de) * 2001-05-26 2003-10-23 Tenovis Gmbh & Co Kg Portables T-Endgerät mit einem Mittel zum Sperren der Tastatur
KR20030022556A (ko) * 2001-09-11 2003-03-17 주식회사 벨웨이브 휴대용 개인 정보 단말기에서 터치 스크린 자동 잠금 방법
FI20012358A0 (fi) 2001-11-30 2001-11-30 Nokia Corp Matkaviestinlaite ja menetelmä ohjelmistotoimintojen suorittamiseksi
EP1481561A1 (en) * 2002-03-04 2004-12-01 Nokia Corporation Method for intermediate unlocking of a keypad on a mobile electronic device
US6768428B1 (en) * 2002-03-27 2004-07-27 Blaine C. Readler Computer keyboard lock
GB0213973D0 (en) * 2002-06-18 2002-07-31 Nokia Corp Touch-entry user input device
DE10228568B4 (de) * 2002-06-26 2004-12-02 Siemens Ag Verfahren zum elektronischen Entsperren einer elektronisch gesperrten Tastatur
KR100595614B1 (ko) * 2003-11-18 2006-06-30 엘지전자 주식회사 휴대용 장치의 키눌림 방지방법
KR100712329B1 (ko) 2005-07-05 2007-05-02 엘지전자 주식회사 키입력 처리 오류 방지 방법
US9182837B2 (en) * 2005-11-28 2015-11-10 Synaptics Incorporated Methods and systems for implementing modal changes in a device in response to proximity and force indications
CN100405242C (zh) * 2005-11-29 2008-07-23 天津三星电子显示器有限公司 锁定遥控器的方法
GB2435448B (en) * 2006-02-20 2009-12-02 Devlin Electronics Ltd A Healthcare keyboard
KR100758634B1 (ko) * 2006-07-21 2007-09-14 삼성전자주식회사 이동단말의 홀드기능 제어 방법 및 장치
US20080229255A1 (en) * 2007-03-15 2008-09-18 Nokia Corporation Apparatus, method and system for gesture detection
US20080254767A1 (en) * 2007-04-10 2008-10-16 Sharp Laboratories Of America, Inc. System and method for limiting access to features in a mobile telecommunications device
US8223126B2 (en) 2007-04-17 2012-07-17 Nokia Corporation Apparatuses and methods for facilitating user designation of device functions
US8314789B2 (en) * 2007-09-26 2012-11-20 Autodesk, Inc. Navigation system for a 3D virtual scene
US20100255820A1 (en) * 2009-04-02 2010-10-07 John Maly & Associates, Inc. Apparatus and Methods for Protection From Unintentional Phone-Dialing
US8693661B2 (en) * 2009-04-02 2014-04-08 John Maly & Associates, Inc. Apparatus and methods for protection from inappropriate phone-dialing
CN103064526B (zh) * 2011-10-24 2018-04-20 研祥智能科技股份有限公司 一种键盘加解锁方法、系统及键盘

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB1569257A (en) * 1975-11-17 1980-06-11 Murray L Q Of a telephone instrument telephone security device for preventing unauthorised use
US4724537A (en) * 1984-09-18 1988-02-09 Harris Corporation Method and apparatus for managing the use of an electronic lock for a mobile radio telephone
US4914732A (en) * 1985-10-16 1990-04-03 Supra Products, Inc. Electronic key with interactive graphic user interface
US4670747A (en) * 1985-11-19 1987-06-02 Motorola, Inc. Alphanumeric entry system having an electronic lock feature
US4843385A (en) * 1986-07-02 1989-06-27 Motorola, Inc. Electronic lock system for a two-way radio
US5212810A (en) * 1989-06-19 1993-05-18 Nec Corporation Terminal equipment of a vehicle radio telephone system
US5266949A (en) * 1990-03-29 1993-11-30 Nokia Mobile Phones Ltd. Lighted electronic keyboard
GB2243117B (en) * 1990-04-20 1994-04-20 Technophone Ltd Portable radio telephone
FI88345C (fi) * 1991-01-29 1993-04-26 Nokia Mobile Phones Ltd Belyst tastatur
EP0590494A1 (de) * 1992-10-01 1994-04-06 Siemens Aktiengesellschaft Mobiltelefon mit Verriegelungsfunktion

Also Published As

Publication number Publication date
FI101846B1 (fi) 1998-08-31
DE69628893D1 (de) 2003-08-07
EP0768786A3 (en) 1997-08-20
US5805084A (en) 1998-09-08
FI954893A0 (fi) 1995-10-13
EP0768786A2 (en) 1997-04-16
FI954893A (fi) 1997-04-14
EP0768786B1 (en) 2003-07-02
DE69628893T2 (de) 2004-04-22

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI101846B (fi) Näppäimistölukon aktivointi
EP0453089B1 (en) Portable radio telephone
KR100485533B1 (ko) 이동전화단말기에관한방법및장치
US20050085215A1 (en) Method and related apparatus for emergency calling in a touch screen mobile phone from a touch screen and keypad lock active state
US20050197145A1 (en) Mobile phone capable of input of phone number without manipulating buttons and method of inputting phone number to the same
EP1263199A3 (en) Mobile terminal and method of operation using context sensitive menu keys in a keypad locked mode
KR20000075737A (ko) 휴대용 통신 장치 및 휴대용 통신 장치의 파워 키를 통한 다중기능들을 이행하는 방법
US20040203604A1 (en) Automatic keyboard unlock for mobile telephones based on multiple key entries
KR100310191B1 (ko) 휴대용단말기의분실/도난상태제어방법
JP4341870B2 (ja) 携帯電話機
US6370400B1 (en) Method for avoiding fraudulent use of a mobile radiotelephone by blocking an interface after a certain inactive period of time and mobile radiotelephone performing the same
KR100715813B1 (ko) 이동통신단말기 및 키눌림에 의한 오입력 방지방법
JP4002535B2 (ja) 携帯通信端末
JP4070221B2 (ja) 携帯通信端末
KR100238131B1 (ko) 타인 사용 방지기능을 구비한 휴대형 단말장치
US6894239B2 (en) Flip-cover sensor for keypad
KR100245189B1 (ko) 휴대전화기의 비밀번호 누설방지를 위한 톤 발생음 제어방법
JP3607568B2 (ja) 携帯電話装置
KR100854395B1 (ko) 지문인식 관리기능을 이용하는 공용 전화기시스템의 제어방법
KR960014223B1 (ko) 전화기의 다이얼링 잠금방법
KR100504041B1 (ko) 통화유지 버튼이 구비된 플립형 전화단말기및 그 통화처리방법?
KR0144850B1 (ko) 전화기의 일시정지 기능 제어방법
US6351527B1 (en) Method of secured redialing
JP3575326B2 (ja) 発信制限機能付き留守番電話機
KR970011408B1 (ko) 전화기의 개선된 자동 다이얼링 방법

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired