FI101660B - Digitaalinen langaton puhelinjärjestelmä - Google Patents

Digitaalinen langaton puhelinjärjestelmä Download PDF

Info

Publication number
FI101660B
FI101660B FI902547A FI902547A FI101660B FI 101660 B FI101660 B FI 101660B FI 902547 A FI902547 A FI 902547A FI 902547 A FI902547 A FI 902547A FI 101660 B FI101660 B FI 101660B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
signal
station
data rate
data
rate
Prior art date
Application number
FI902547A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI101660B1 (fi
FI902547A0 (fi
Inventor
Franic Charles Gwyn Owen
Original Assignee
Koninkl Philips Electronics Nv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Koninkl Philips Electronics Nv filed Critical Koninkl Philips Electronics Nv
Publication of FI902547A0 publication Critical patent/FI902547A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI101660B1 publication Critical patent/FI101660B1/fi
Publication of FI101660B publication Critical patent/FI101660B/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B7/00Radio transmission systems, i.e. using radiation field
    • H04B7/24Radio transmission systems, i.e. using radiation field for communication between two or more posts
    • H04B7/26Radio transmission systems, i.e. using radiation field for communication between two or more posts at least one of which is mobile
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W48/00Access restriction; Network selection; Access point selection
    • H04W48/08Access restriction or access information delivery, e.g. discovery data delivery
    • H04W48/12Access restriction or access information delivery, e.g. discovery data delivery using downlink control channel
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M1/00Substation equipment, e.g. for use by subscribers
    • H04M1/72Mobile telephones; Cordless telephones, i.e. devices for establishing wireless links to base stations without route selection
    • H04M1/725Cordless telephones
    • H04M1/72502Cordless telephones with one base station connected to a single line
    • H04M1/72516Cordless telephones with one base station connected to a single line with means for out-of-range alerting
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M1/00Substation equipment, e.g. for use by subscribers
    • H04M1/72Mobile telephones; Cordless telephones, i.e. devices for establishing wireless links to base stations without route selection
    • H04M1/725Cordless telephones
    • H04M1/733Cordless telephones with a plurality of base stations connected to a plurality of lines

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Computer Security & Cryptography (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)

Description

101660
Digitaalinen langaton puhelinjärjestelmä
Esillä oleva keksintö liittyy digitaaliseen langattomaan puhelinjärjestelmään, joka käsittää ainakin yh-5 den pää- (tai kanta-) aseman ja useita siirrettäviä sivu-asemia, ja tarkemmin sanottuna järjestelmään, jossa pää-ja/tai sivuasemat kehittävät radiomajakkasignaaleja, joita radiomajakkasignaaleja pääasema voi käyttää sivuaseman löytämiseen, absoluuttisen sijainnin antamiseen, pääaseman 10 sijainnin ja suunnan antamiseen sivuaseman suhteen, toimimaan hälytyssignaaleina erityisesti sivuaseman käyttäjän toimesta sekä/tai mainontaan ja/tai yleisten palveluilmoi-tusten antamiseen.
Tarve radiomajakkasignaalien käyttöönottoon voi 15 syntyä, jos esimerkiksi pääasema toimii tulopisteenä yleiseen palveluverkkoon (ja jos käyttäjä, joka on varustettu sivuasemalla, jonka kantomatka on digitoidulle puheelle 100 - 200 metriä, haluaa muodostaa puhelun ja löytää häntä lähinnä olevan pääaseman, joka voi olla näkymättömissä, 20 erityisesti kaupunkialueella, ja radiokantaman ulkopuolella ainakin mitä puheeseen tulee.
Yksi tapa kasvattaa radiomajakkasignaalien kanto-matkaa on kasvattaa radiomajakkasignaalin tehoa. Tämä kuitenkin lisää muille käyttäjille aiheutuvaa häiriötä eikä .. 25 tämän seurauksena ole suositeltava ratkaisu.
Esillä olevan keksinnön päämääränä on, että pää-tai sivuaseraa kykenee generoimaan radiomajakkasignaalin kasvattamatta muille käyttäjille aiheutuvaa häiriötä, ja mahdollistaa olemassa olevan järjestelmärakenteen ja taa-30 juusalueen käyttäminen.
Esillä olevan keksinnön erään piirteen mukaisesti on aikaansaatu digitaalinen langaton puhelinjärjestelmä, joka käsittää pääaseman ja sivuaseman, kummankin mainituista asemista käsittäessä lähetin vastaanottimen, jolla 35 muodostetaan digitoitu puheyhteys aikajakoisella duplex-kanavalla, ja jossa ainakin pääasemalla on välineet sei- 2 101660 laisen radiomajakkasignaalin tuottamiseksi, joka käsittää datasignaalin, jonka nettodatanopeus on oleellisesti pienempi kuin puhesignaalin digitointinopeus.
Esillä oleva keksintö perustuu siihen ajatukseen, 5 että jos järjestelmän vahvistusta radiomajakkasignaalille voidaan kasvattaa samalla kun käytetään olemassa olevaa järjestelmärakennetta, olemassa olevaa taajuusaluetta ja puhesignaalin lähtötehoa vastaavaa lähtötehoa, niin voidaan saavuttaa radiomajakkasignaalille suurempi kantama 10 ilman että kasvatetaan muille käyttäjille aiheutuvaa häiriötä .
Keksinnön yksi suoritusmuoto perustuu siihen periaatteeseen, että suodattimen järjestelmävahvistus ja kaistanleveys on suhteutettu siten, että esim. kaistanleveyden 15 kasvattaminen aiheuttaa vahvistuksen pienenemisen ja päinvastoin. Täten lähettämällä alhaisen bittinopeuden omaava radiomajakkasignaali voidaan pienentää vastaanottimen suodattimen kaistanleveyttä, mikä aiheuttaa signaalikohina-suhteen vahvistumista vastaanottimen demodulaattorissa sa-20 maila lähettimen lähtöteholla. Tämä puolestaan tarkoittaa, että vastaanottimen demodulaattori kykenee vastaanottamaan tällaisia radiomajakkasignaaleja suuremmalta etäisyydeltä pääasemasta nähden kuin olisi mahdollista digitoidun puheen kanssa, kun puheen siirtoetäisyys on 100 - 200 metrin ,, 25 suuruusluokkaa.
Keksinnön toinen suoritusmuoto perustuu suoraan sekvenssin levitysspektritekniikkaan, jolla alhaisen data-nopeuden omaava signaali levitetään täydelle puhekaistale-veydelle kertomalla se näennäissatunnaisella bittisekvens-30 sillä, esimerkiksi ortogonaalisella näennäessatunnaisella koodilla. Tätä alhaisen datanopeuden omaavaa signaalia pa-lautettaessa saavutetaan 27 dB:n suuruusluokkaa oleva kä-sittelyvahvistus, mikä mahdollistaa datan palauttamisen etäisyydellä, joka on suurempi kuin puhe-etäisyys.
35 Pääasema voi signaloida jatkuvasti vastaavalla duplex-kanavalla, jonka muodostaa kaksi myötä- ja vasta- 3 101660 suuntaista aikaväliä (tai fyysistä kanavaa), jotka eivät ole vierekkäin, jolloin signalointinopeus on normaalisti digitoidun puheen nopeus, esimerkiksi 32 kbit-tiä/sekunnissa. Kun pääasema haluaa lähettää alhaisen bit-5 tinopeuden omaavan radiomajakkasignaalin, se korvaa kyseisellä hetkellä lähetettävän puhenopeuksisen signaalin ra-diomajakkasignaalilla.
Haluttaessa sivuasemalla voi olla välineet, jotka tuottavat radiomajakkasignaalin, sellaisen kuten hätäsig-10 naali, joka voidaan välittää pääasemalle.
Radiomajakkasignaalin bittinopeus voi olla ainakin 100 kertaa pienempi kuin puheen digitointinopeuden bitti-nopeus. Radiomajakkasignaalin lähtöteho voi olla verrattavissa digitoidun puhesignaalin lähtötehoon. Tällä on se 15 etu, että samaa lähettimen ulostulotehoa voidaan käyttää sekä digitoidulle puheelle että radiomajakkasignaalille ja kumpikin signaali voi saavuttaa sille halutun kantomatkan ilman että tarvitaan radiomajakkasignaalille esim. lisä-vahvistimia, jotka lisävahvistimet kuluttavat enemmän vir-20 taa ja johtavat ei-toivotun häiriön syntymiseen.
Esillä olevan keksinnön erään piirteen mukaisesti on aikaansaatu esillä olevan keksinnön mukaisessa digitaalisessa langattomassa puhelinjärjestelmässä käytettäväksi tarkoitettu sivuasema, joka käsittää lähetinvastaanotti-ti 25 men, kodekin lähetettävän puheen koodaamiseksi ja vastaan otetun koodatun puheen dekoodaamiseksi, välineet alhaisen datanopeuden omaavan signaalin, jonka datanopeus on oleellisesti pienempi kuin digitoidun puheen nopeus, palauttamiseksi ja välineet radiomajakkasignaalin johtamiseksi 30 tästä palautetusta, alhaisen datanopeuden omaavasta signaalista .
Toisioaseman yksi suoritusmuoto voi lisäksi käsittää kapeakaistaisen suodattimen lähetinvastaanottimella vastaanotetun alhaisen datanopeuden omaavan signaalin pa-35 lauttamiseksi sekä modeemin radiomajakkasignaalin johtami- 4 101660 seksi tästä palautetusta alhaisen datanopeuden omaavasta signaalista.
Sivuaseman eräs suoritusmuoto, joka on tarkoitettu käytettäväksi spektriltään levitetyn signaalin kanssa, voi 5 lisäksi käsittää demodulointivälineet alhaisen datanopeuden omaavan signaalin jonka spektri on levitetty, demodu-loimiseksi ja korrelaattori/sovituspiirin radioittajakkasig-naalia edustavan datan "1"- ja "0"-bittien johtamiseksi.
Esillä oleva keksintö tullaan nyt selittämään esi-10 merkin avulla viitaten oheisiin piirroksiin, joissa kuvio 1 on erään esimerkinomaisen digitaalisen langattoman puhelinjärjestelmän lohkokaavio; kuvio 2 on kaavio, joka havainnollistaa kuviossa 1 esitetyssä järjestelmässä käytettyä kanava- ja viestira-15 kennetta, ja kuvio 3 on lohkokaavio sivuasemasta, joka on tarkoitettu käytettäväksi kuviossa 1 esitetyssä järjestelmässä .
Kuviossa 1 esitetty digitaalinen langaton puhelin-20 järjestelmä käsittää useita pää- tai kanta-asemia PS, josta on esitetty neljä PS1, PS2, PS3 ja PS4. Jokainen pää-asemista on kytketty vastaavan laajakaistaisen maalin ja linkin 10, 11, 12 ja 13, jotka kykenevät siirtämään dataa esimerkiksi 1,152 Mbit/s, avulla langattoman puhelinjär-25 jestelmän ohjaimille 14 ja 15. Jär j estelmäoh j aimet 14 ja 15 ovat tässä havainnollistetussa suoritusmuodossa kytketty PSTNrään.
Järjestelmä käsittää lisäksi suuren määrän siirrettäviä sivuasemia SSI - SS6, joita voidaan käyttää digi-30 taaliseen puheen duplex-siirtoon ja mahdollisesti dataa varten. DUPLEX-yhteys sivuasemien välillä alueella, jonka järjestelmäohjain ja/tai PSTN kattaa, syntyy radion avulla pääasemien PS kautta. Täten kukin pää- ja sivuasema käsittää radiolähettimen ja -vastaanottimen. Kuviossa 1 esite-35 tyn järjestelmän muunnelmassa, jota ei ole esitetty, pää- 5 101660 asemat on kytketty PSTN:ään, jolloin järjestelmäohjäimien toiminnot on delekoitu pääasemille.
Kuvioon 2 viitaten, havainnollistetussa järjestelmässä on viisi radiokanavaa, joihin tämän jälkeen viita-5 taan taajuuskanavina Cl - C5, joista kukin kykenee siirtämään digitoitua puhetta tai dataa nopeudella 1,152 Mbit/s. Vierekkäisten taajuuskanavien erotus on 1,728 MHz. Jokainen taajuuskanava on jaettu aikatasossa 10 ms kehyksiin. Jokainen kehys on jaettu 24 aikaväliin (tai fyysiseen ka-10 navaan), joista ensimmäiset 12 Fl - F12 on varattu myötä-suunnassa tapahtuvaan siirtoon, toisinsanoen pääasemalta sivuasemalle, ja toiset 12 Rl - R12 on varattu siirtoon vastakkaisessa suunnassa. Myötä- ja vastakkaissuuntaiset aikavälit ovat pareja, toisinsanoen vastaavasti numeroidut 15 myötävastakkaissuuntaiset aikavälit, esim. F4 ja R4, muodostavat parin, jota tämän jälkeen tullaan kutsumaan dup-lexäänikanavaksi. Muodostettaessa puhelua pää- ja sivuase-man välille määrätään tapahtumaa varten duplex-äänikanava. Duplex-äänikanavan määrääminen mille tahansa taajuuskana-20 vista Cl - C5 tapahtuu dynaamisen kanava-aallokointimene-telmän mukaisesti, jolloin sivuasema radioympäristönsä huomioonottaen neuvottelee pääaseman kanssa pääsystä parhaalle duplex-äänikanavalle, joka sillä hetkellä on käytettävissä pääaseman kontrollin alaisuudessa.
.. 25 Viestin yleinen rakenne on myös esitetty kuviossa 2. Viestirakenne käsittää kaksi tavua sisältävän johdannon 16, kaksi tavua sisältävän synkronointisekvenssin 18, kahdeksan tavua sisältävän signalointidatan 20 ja 40 tavua sisältävän digitoidun puheen tai datan 22. Digitointinope-30 us ja datanopeus kullakin duplex-äänikanavalla on 32 kbit/s. Sekä pää- että sivuasemat sisältävät puskurin, joka puristaa digitoidun puheen tai datan, jonka nopeus on 32 kbit/s, digitaalisten signaalien tai datan purskeiksi, joiden nopeus on 1,152 Mbit/s, niin että se on sopiva lä-35 hetystä varten.
6 101660 Lähetyksen, jonka sivuaseman SS on aloitettava, perusprotokolla on sivuasemalle tulla pääaseman PS kantaman sisäpuolelle, esim. pienempi kuin 200 m, ja pyyhkäistä kaikki duplex-äänikanavat ja tällä tavoin varmistaa, mitkä 5 fyysiset kanavaparit ovat käytössä ja mitkä niistä ovat joutotilassa, koska kaikki signalointitaso on ennaltamää-rätyn kynnyksen alapuolella, sekä myös signaalin laatu näillä fyysisillä kanavilla, ja tästä saadusta informaatiosta sivuasema määrittelee, minkä se uskoo olevan paras 10 duplex-äänikanava ja lähettää vastakkaissuuntaisella fyysisellä kanavalla tietylle pääasemalle PS. Signalointiyk-sityiskohdat 20 yhdessä alkulähetyksessä olevien yksityiskohtien 22 kanssa dekoodataan ja välitetään järjestelmäoh-jaimelle 14 tai 15, joka muodostaa kiinteän verkkoyhtey-15 den. Pääasema vahvistaa, että tietty aikavälipari on määrätty tälle tapahtumalle. Vaihtoehtoisesti pääasema PS voisi muodostaa kiinteän verkon sen järjestelmäohjaimesta riippumattomasti, jos näin halutaan.
Myötäsuunnassa pääasemat lähettävät hakuviestejä 20 osoitetuille sivuasemille esimerkiksi joka kuudennessa-toista kehyksessä. Tällainen järjestely mahdollistaa sivu-asemien "levätä" välissä olevien viidentoista kehyksen aikana, minkä avulla säästetään tehoa. Vastatessaan sille osoitettuun hakupyyntöön osoitettu sivuasema lähettää, el-.. 25 lei duplex-äänikanavaa ole määrätty, parhaan duplexäänika- navan vastakkaissuuntaisessa aikavälissä. Myöskin jokainen pääasema normaalisti lähettää signalointiiniormaatiota vastaavassa duplex-äänikanavassa. Yleisenä sääntönä on, että järjestelmäprotokolla antaa puheelle prioriteetin en-30 nen dataa.
Sellaisessa langattomassa tilaajapuhelinpalvelus-sa, jossa jokainen pääasema voi käsittää useita lähetin-vastaanottimia, jotka joka hetki voivat käsitellä kutsuja vastaavalta määrältä sivuasemia, sivuaseman tai jokaisen 35 sivuaseman täytyy liikkua pääaseman radiokantaman sisällä.
7 101660
Kiireisissä paikoissa, kuten lentokenttäterminaa-leissa ja keskusrautatieasemilla, pääasemat ovat helposti tunnistettavissa. Kuitenkin muilla alueilla, kuten esikaupunkialueilla, sivuaseman käyttäjä ei saata kyetä visuaa-5 lisesti määrittämään sopivan pääaseman sijaintia.
Esillä olevan keksinnön mukaisesti on ehdotettu, että pääasema käyttää vapaata myötäsuuntaista fyysistä kanavaa sellaisen radiomajakkasignaalin lähettämiseksi, joka käsittää alhaisen datanopeuden omaavan signaalin. Yhdessä 10 suoritusmuodossa, jossa lähetetään alhaisen datanopeuden omaava signaali, jonka teho on verrattavissa digitoituun puhesignaaliin, puhekantomatkan ulkopuolella oleva sivu-asema, joka on varustettu sopivalla kapeakaistaisella vas-taanotinsuodattimella, kykenee vastaanottamaan radiomajak-15 kasignaalin, kun se on pääasemasta suuremmalla etäisyydellä, esimerkiksi kymmenkertaisella, kuin puhekantomatka. Vaihtoehtoisesti toisessa suoritusmuodossa lähetetään alhaisen datanopeuden omaava signaali käyttäen levitetyn spektrin tekniikkaa, ja signaalin käsittelyvahvistus, joka 20 on saavutettavissa vastaanottimessa, mahdollistaa kanto-matkan ulkopuolella olevan sivuaseman johtaa radiomajakka-signaali. Radiomajakkasignaali voi käsittää lyhyen viestin, joka antaa pääaseman maantieteellisen sijainnin, joka sijaintiviesti voidaan sitten näyttää sivuasemissa olevil-.. 25 la näyttöpaneeleilla.
Koska alhaisen datanopeuden kanava on TDD-kanava. niin järjestelmän jalostuneimmassa muodossa, jossa on älykkäät langattoman puhelinjärjestelmän ohjaimet 14, 15 (kuvio 1), jotka säilyttävät paikallisen alueen karttaa, 30 sivuaseman käyttäjä voi signaloida oman sijaintinsa käyttäen siihen liittyvää paluusuuntaista aikaväliä (tai fyysistä kanavaa). Tämä informaatio välitetään järjestelmäoh-jaimelle, joka on ohjelmoitu vertaamaan käyttäjän sijaintia tähän tallennettuun karttaan ja muodostamaan opastu-35 sinformaatiota, kuten "käänny vasemmalle 200 metriä", joka välitetään sivuasemalle tähän liittyvään pääaseman avulla.
8 101660 Tällainen viestien vaihto voi jatkua kunnes sivuasema on puhe-etäisyydellä. Tällaisten viestien rakenne voi perustua rakenteeseen, joka on esitetty kuviossa 2, jossa kenttää 22 käytetään tähän tarkoitukseen.
5 Keksinnön yllämainituista suoritusmuodoista ensim mäisessä tiedonsiirtoetäisyydessä kaistanleveyden kustannuksella saavutettavaa hyötyä voidaan havainnollistaa seu-raavalla numeerisella esimerkillä. Oletetaan, että dup-lexäänikanava, joka on yksi myötäsuuntainen ja yksi vas-10 takkaissuuntainen aikaväli, on nopeudeltaan 32 kbittiä/s x 2. Jos tällöin alhaisen datanopeuden 50 bittiä/s omaava signaali lähetetään radiomajakkasignaalina, vastaanottimen suodattimen kaistanleveyttä voidaan pienentää kertoimella 640. Tämä aikaansaa vastaanottimen demodulaattorissa sig-15 naalikohinasuhteessa 28 dB:n järjestelmävahvistuksen.
Tässä esimerkissä voitaisiin lähettää sadan merkin viesti 20 sekunnin sisällä pääasemalta sivuasemalle ja si-vuasemalta pääasemalle. Etäisyyden neliöön verrannollisessa etenemisviiveympäristössä 28 dB:ä kasvanut signaaliko-20 hinasuhde vastaa 25 kertaista kasvua tiedonsiirtoetäisyydessä tai 640-kertaista kasvua peittoalueessa. Tämän vuoksi jos normaali puhesäde on satametriä, radiomajakkasig-naali on toimintakelpoinen 2,5 km:n säteelle. Kuitenkin tällainen toimintasäteen kasvu on teoreettinen eikä ota 25 huomioon topologiaa. Realistisempi kasvu on kymmenenker-tainen kasvu etäisyydessä (mikä vastaa satakertaista kasvua peittoalueessa) alhaisella datanopeudella tapahtuvassa siirrossa verrattuna puheen siirtoon.
Radiomajakkasignaalin käyttäminen pääaseman si-30 jainnin määrittämiseen on vain yksi esimerkki. Radiomajak-: kasignaalin muita käyttökohteita, jotka voivat olla vaih toehtoja tai lisäpiirteitä pääaseman sijainti-informaatiolle, ovat hakusignaalien lähettäminen pääasemalta, hä-täsignaalien lähettäminen joko pääasemalta tai sivuasemal-35 ta, yleiset palveluilmoitukset ja mainonta.
Kuvio 3 on lohkokaavio sivuasemasta SS, joka sopii 9 101660 käytettäväksi ensimmäisessä yllä mainituista suoritusmuodoista, Sivuasema SS käsittää lähettimen 20, joka on kytketty antenniin 22, joka on myös kytketty vastaanottimeen 24. Vastaanottopiiriin sisältyy digitaalisuodatin 26 digi-5 toidun puhesignaalin erottamiseksi alhaisen bittinopeuden omaavasta datasignaalista.
Mikrofoni 28 on kytketty koodekiin 30, joka sisältää muistin digitoitua puhetta varten. Koodekki 30 toimii nopeudella 32 kbittiä/s. Koodekki 30 on kytketty datakom-10 pressoriin/ekspanderiin 32, joka kompressoi digitoidun puheen purskeiksi, joilla puheen datanopeus on 1,152 Mbit-tiä/s. Ohjauselementti 34 ohjaa sivuaseman toimintaa ja sisäistä organisaatiota ja siinä on muisti 36, joka on kytketty siihen tallentamaan muun muassa kaikkien fyysis-15 ten kanavaparien käyttöön ja laatuun liittyviä yksityiskohtia. Vastakkaissuuntaisen aikavälin esiintyessä parhaassa saatavilla olevassa duplex-äänikanavassa, josta päättää ohjauselementti 34, kompressoidun digitoidun puheen purske välitetään vaihtokytkimen 33 avulla lähetti-20 melle 20, jonka taajuuskanava Cl -C5 (kuvio 2) on ennalta-määritetty ohjauselementillä 34, joka syöttää ohjaussignaalit paikallisoskillaattorille 23 osana parhaan saatavilla olevan fyysisen kanavan valintaa.
Myötäsuuntaisessa aikavälissä oleva vastaanotettu 25 digitoitu puhe välitetään vaihtokytkimen 37 avulla data-kompressorille/ekspanderille 32, jossa se laajennetaan digitoiduksi puheeksi, jonka datanopeus on 32 kbittiä/s, ja päästetään koodekille 30 ja sitten kaiuttimelle tai muulle audiomuuntimelle 38.
30 Näppäimistö 40 on kytketty ohjauselementtiin 34 : sellaisen datan näppäilemiseksi sisään, kun esimerkiksi kutsutun osapuolen puhelinnumero. Ohjauselementti 34 aikaansaa näppäillyn datan näyttämisen näyttölaitteella 42.
Ohjauselementti 34 myös lisää näppäiltyyn dataan tarpeel-35 lisen signaloinnin, joka siirretään vaihtokytkimen 44 avulla lähettimelle 20.
34 .
10 101660
Kytkimiä 33, 37 ja 44 ohjataan ohjauselementillä
Hetkellä, jolloin digitaalisuodatin 26 ilmaisee 5 kapeakaistaisen, alhaisen datanopeuden omaavan signaalin läsnäolon, joka kertoo että radiomajakkasignaalia ollaan vastaanottamassa, se signaloi tämän tiedon ohjauselemen-tille 34, joka vasteena tälle muuttaa kytkimien 33, 37 ja 44 tilat. Alhaisen datanopeuden omaava signaali dekooda-10 taan alhaisen datanopeuden modeemissa 46 ja viestin informaatio syötetään ohjauselementille 34, joka aikaansaa viestin ilmaisemisen näyttölaitteella 42, joka saattaa käsittää audiovisuaalisen laitteen.
Jos sivuasema SS haluaa "keskustella" pääaseman 15 kanssa vasteena vastaanotetulle radiomajakkasignaalille tai jos se haluaa aloittaa radiomajakkasignaalin, käyttäjä aktivoi näppäimistön 40 ja data näppäillään ohjauselementille 34. Ohjauselementti 34 aikaansaa vasteena sisäännäp-päillyn datan vastaanottamiselle viestin näyttämisen näyt-20 tölaitteella 42.ja myöskin lisää tarpeellisen signalointi-rakenteen ennen viestin syöttämistä modeemille 46 kytkimen 44 avulla. Moduloitu ulostulo modeemilta 46 syötetään lä-hettimelle 20 kytkimen 33 avulla.
Sivuaseman muunnelmassa, jota ei ole esitetty, da-25 takompressori 32 ja modeemi 46 on korvattu säädettävänope-uksisella modeemilla, jota ohjauselementti 34 ohjaa.
Kun käsitellään esillä olevan keksinnön vaihtoehtoista, laajennetun spektrin suoritusmuotoa, sivuasema yleisesti muistuttaa sivuasemaa, joka kuvattiin kuvion 3 30 yhteydessä, lukuunottamatta sitä että modeemin 46 sijasta ’ käytetään korrelaattori/sovituspiiriä (ei esitetty).
Pääasemalla ja, valinnaisesti, sivuasemalla on välineet suoran sekvenssin levitetyn spektrin tekniikan toteuttamiseksi, jolloin alhaisen datanopeuden omaavan ra-35 diomajakkasignaalin energia on levitetty koko puhekaistan leveydelle käyttäen vastaavia ortogonaalisia koodeja, 11 101660 joilla on hyvä autokorrelaatio "1":lle ja "O":lie. Pääase-ma lähettää tämän signaalin käyttäen olemassa olevaa järjestelmärakennetta ja taajuuskaistaa sekä teholähtöä, joka vastaa puhesignaalille käytettyä tehoa.
5 Vastaanottimessa demodulaattori demoduloi vastaan otetun radiomajakkasignaalin ja päästää sen korrelaatto-ri/sovituspiirille, joka erottaa alhaisen datanopeuden omaavan signaalin ja identifioi "l":n tai "0":n sen or-togonaalisen koodin avulla.
10 Vastaanotetun signaalin spektrin levityksen pois taminen mahdollistaa käsittelyvahvistuksen, joka on suuruusluokkaa 480 (tai 27dB), lisäämisen järjestelmävahvis-tukseen parannetun signaalikohinasuhteen saamiseksi ja tällätavoin mahdollistaa radiomajakkasignaalin vastaanot-15 tamisen menestyksellisesti etäisyydellä, joka on suurempi kuin puhesignaalilla.
Tämän selostuksen lukemisen jälkeen tulevat monet muunnelmat ilmeisiksi alan ammattimiehille. Tällaiset muunnelmat voivat sisältää muita piirteitä, jotka jo tun-20 netaan langattomien puhelinjärjestelmien ja sen komponenttiosien suunnittelussa, valmistuksessa ja käytössä ja joita voidaan käyttää tässä selostettujen piirteiden sijasta tai lisäksi. Vaikka patenttivaatimukset on tässä hakemuksessa muotoiltu ominaisuuksien tietyille yhdistelmille, 25 pitäisi ymmärtää, että esillä olevan hakemuksen selityksen piiriin sisältyy myös kaikki uudet piirteet tai tässä joko täsmällisesti tai epäsuorasti selostettujen piirteiden tai niiden yleistyksen uudet kombinaatiot, riippumatta siitä liittyykö se samaan keksintöön, joka on nyt esitetty jos-30 sakin patenttivaatimuksista ja riippumatta siitä poistaako ! se yhtään vai kaikki samoista teknillisistä ongelmista kuin esillä oleva keksintö. Hakija antaa tässä ilmoituksen, että uudet patenttivaatimukset saatetaan muotoilla sellaisiin piirteisiin ja/tai tällaisten piirteiden kombi-35 naatioihin esillä olevan hakemuksen käsittelyn aikana tai jonkin siitä johdetun lisähakemuksen käsittelyn aikana.

Claims (13)

1. Digitaalinen langaton puhelinjärjestelmä, joka 5 käsittää pääaseman (PS) ja sivuaseman (SS), kummankin mainituista asemista käsittäessä lähetinvastaanottimen, jolla digitoitu puheyhteys muodostetaan aikajakoisella duplex-kanavalla, tunnettu siitä, että ainakin pääasemalla (PS) on välineet sellaisen radiomajakkasignaalin tuottami- 10 seksi, joka käsittää datasignaalin, jonka nettodatanopeus on oleellisesti pienempi kuin puhesignaalin digitoitu nopeus .
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että sivuasema (SS) käsittää väli- 15 neet radiomajakkasignaalin tuottamiseksi.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen järjetel-mä, tunnettu siitä, että radiomajakkasignaalin bit-tinopeus on ainakin 100 kertaa pienempi kuin digitointino-peuden bittinopeus.
4. Patenttivaatimuksen 1, 2 tai 3 mukainen järjes telmä, tunnettu siitä, että radiomajakkasignaalin lähtöteho on verrattavissa digitoidun puhesignaalin lähtö-tehoon.
5. Jonkin patenttivaatimuksista 1-4 mukainen 25 järjestelmä, tunnettu siitä, että pääasema (PS) lähettää signalointi-informaatiota fyysisellä kanavalla, ja että radiomajakkasignaali lähetetään tällä fyysisellä kanavalla signalointi-informaation sijasta.
6. Jonkin patenttivaatimuksista 1-5 mukainen 30 järjestelmä, tunnettu siitä, että ainakin sivuase- man (SS) lähetinvastaanottimen vastaanotinosa sisältää kapeakaistaisen suodattimen (26) radiomajakkasignaalia edustavan datasignaalin palauttamiseksi.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen järjestelmä, 35 tunnettu demodulaattorista (46) , joka on kytketty digitaaliseen suodattimeen (26) radiomajakkasignaalia vastaavan datasignaalin demoduloimiseksi. 13 101660
8. Jonkin patenttivaatimuksista 1-5 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että ainakin pääasema (PS) käsittää välineet suoran sekvenssin levitetyn spekt- 5 rin tekniikan soveltamiseksi radiomajakkasignaalia edustavaan dataan.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että siinä on välineet vastaavien ortogonaalisten, näennäissatunnaisten koodien soveltami- 10 seksi radiomajakkasignaalia edustavan datan "1" - "0"- bitteihin.
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että ainakin sivuasema (SS) sisältää demodulaattorin levitetyn spektrin omaavan signaalin 15 demoduloimiseksi ja korrelaattori/sovituspiirin radiomajakkasignaalia edustavan datan "1" - "0"-bittien johtamiseksi .
11. Sivuasema (SS) käytettäväksi jonkin patenttivaatimuksista 1-10 mukaisessa digitaalisessa langatto- 20 massa puhelinjärjestelmässä, tunnettu lähetinvas-taanottimesta, koodekista(30) lähetettävän puheen koodaamiseksi ja vastaanotetun koodatun puheen dekoodaamiseksi, välineistä (26) alhaisen datanopeuden omaavan signaalin palauttamiseksi, jonka signaalin datanopeus on oleellises- 25 ti pienempi kuin digitoidun puheen nopeus, sekä välineet (33, 37, 44, 46) radioinajakkasignaalin johtamiseksi palautetusta alhaisen datanopeuden omaavasta signaalista.
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen sivuasema (SS) käytettäväksi jonkin patenttivaatimuksista 1-7 mukaises- 30 sa järjestelmässä, tunnettu kapeakaistaisesta suo-• dattimesta (26) lähetinvastaanottimella vastaanotetun al haisen datanopeuden omaavan signaalin palauttamiseksi sekä modeemista (46) radiomajakkasignaalin johtamiseksi tästä palautetusta alhaisen datanopeuden omaavasta signaalista.
12 101660
13. Sivuasema (SS) käytettäväksi jonkin patent tivaatimuksista 8-10 mukaisessa järjestelmässä, tunnettu demodulointivälineestä levitetyn spektrin omaa 14 101660 van, alhaisen datanopeuden signaalin demoduloimiseksi ja korrelaattori/sovituspiiristä radiomajakkasignaalia edustavan datan "1" - "0"-bittien johtamiseksi. 15 101660
FI902547A 1989-05-26 1990-05-23 Digitaalinen langaton puhelinjärjestelmä FI101660B (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB8912176A GB2232555A (en) 1989-05-26 1989-05-26 Digital cordless telephone systems
GB8912176 1989-05-26

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI902547A0 FI902547A0 (fi) 1990-05-23
FI101660B1 FI101660B1 (fi) 1998-07-31
FI101660B true FI101660B (fi) 1998-07-31

Family

ID=10657429

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI902547A FI101660B (fi) 1989-05-26 1990-05-23 Digitaalinen langaton puhelinjärjestelmä

Country Status (8)

Country Link
US (1) US5042050A (fi)
EP (1) EP0399610B1 (fi)
JP (1) JP3113666B2 (fi)
KR (1) KR0146359B1 (fi)
AU (1) AU626768B2 (fi)
DE (1) DE69025429T2 (fi)
FI (1) FI101660B (fi)
GB (1) GB2232555A (fi)

Families Citing this family (77)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5499265A (en) * 1989-08-07 1996-03-12 Omnipoint Data Company, Incorporated Spread spectrum correlator
US5016255A (en) * 1989-08-07 1991-05-14 Omnipoint Data Company, Incorporated Asymmetric spread spectrum correlator
EP0540664A4 (en) * 1990-07-23 1993-06-09 Omnipoint Corporation Sawc phase-detection method and apparatus
AU8959191A (en) * 1990-10-23 1992-05-20 Omnipoint Corporation Method and apparatus for establishing spread spectrum communications
GB2249918A (en) * 1990-11-14 1992-05-20 Philips Electronic Associated Channel scanning in tdd cordless telephone system
GB2250892A (en) * 1990-12-14 1992-06-17 Philips Electronic Associated A method of operating a radio communications system
US5155741A (en) * 1991-01-31 1992-10-13 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Navy High data rate long pulse compression waveform communication system for M-ary encoding voice messages for air traffic control systems
US5402413A (en) * 1991-04-08 1995-03-28 Omnipoint Corporation Three-cell wireless communication system
US5694414A (en) * 1991-05-13 1997-12-02 Omnipoint Corporation Multi-band, multi-mode spread-spectrum communication system
US5815525A (en) * 1991-05-13 1998-09-29 Omnipoint Corporation Multi-band, multi-mode spread-spectrum communication system
US5796772A (en) * 1991-05-13 1998-08-18 Omnipoint Corporation Multi-band, multi-mode spread-spectrum communication system
US5887020A (en) * 1991-05-13 1999-03-23 Omnipoint Corporation Multi-band, multi-mode spread-spectrum communication system
CA2102914A1 (en) * 1991-05-13 1992-11-26 Robert C. Dixon Dual mode transmitter and receiver
US5790587A (en) * 1991-05-13 1998-08-04 Omnipoint Corporation Multi-band, multi-mode spread-spectrum communication system
US5191593A (en) * 1991-05-31 1993-03-02 Motorola, Inc. Conference call feature for spread spectrum cordless telephone
US5285469A (en) 1991-06-03 1994-02-08 Omnipoint Data Corporation Spread spectrum wireless telephone system
FR2679400B1 (fr) * 1991-07-18 1993-10-08 Alcatel Radiotelephone Sequencement du traitement du signal dans le mode communication d'un systeme de radiotelephone cellulaire numerique.
WO1993012597A1 (en) 1991-12-16 1993-06-24 Omnipoint Corporation Spread-spectrum data publishing system
DE9207008U1 (de) * 1992-05-23 1993-09-23 Christoph Emmerich GmbH & Co KG, 60435 Frankfurt Drahtloses telekommunikations-endgeraet
AU4727893A (en) * 1992-08-18 1994-03-15 At & T Wireless Communications Products Ltd. Method of establishing a communication link in a digital cordless telephone system
US5548583A (en) * 1992-11-24 1996-08-20 Stanford Telecommuncations, Inc. Wireless telephone user location capability for enhanced 911 application
US5375140A (en) * 1992-11-24 1994-12-20 Stanford Telecommunications, Inc. Wireless direct sequence spread spectrum digital cellular telephone system
US5355389A (en) * 1993-01-13 1994-10-11 Omnipoint Corporation Reciprocal mode saw correlator method and apparatus
US5526527A (en) * 1993-10-01 1996-06-11 Pacific Communication Sciences, Inc. Method and apparatus for frequency synthesization in digital cordless telephones
US6088590A (en) * 1993-11-01 2000-07-11 Omnipoint Corporation Method and system for mobile controlled handoff and link maintenance in spread spectrum communication
US6094575A (en) * 1993-11-01 2000-07-25 Omnipoint Corporation Communication system and method
US6005856A (en) * 1993-11-01 1999-12-21 Omnipoint Corporation Communication protocol for spread spectrum wireless communication system
US5629956A (en) * 1994-09-09 1997-05-13 Omnipoint Corporation Method and apparatus for reception and noncoherent serial correlation of a continuous phase modulated signal
US5627856A (en) * 1994-09-09 1997-05-06 Omnipoint Corporation Method and apparatus for receiving and despreading a continuous phase-modulated spread spectrum signal using self-synchronizing correlators
US5610940A (en) * 1994-09-09 1997-03-11 Omnipoint Corporation Method and apparatus for noncoherent reception and correlation of a continous phase modulated signal
US5881100A (en) * 1994-09-09 1999-03-09 Omnipoint Corporation Method and apparatus for coherent correlation of a spread spectrum signal
US5754584A (en) * 1994-09-09 1998-05-19 Omnipoint Corporation Non-coherent spread-spectrum continuous-phase modulation communication system
US5692007A (en) * 1994-09-09 1997-11-25 Omnipoint Corporation Method and apparatus for differential phase encoding and decoding in spread-spectrum communication systems with continuous-phase modulation
US5680414A (en) * 1994-09-09 1997-10-21 Omnipoint Corporation Synchronization apparatus and method for spread spectrum receiver
US5953370A (en) 1994-09-09 1999-09-14 Omnipoint Corporation Apparatus for receiving and correlating a spread spectrum signal
US5648982A (en) * 1994-09-09 1997-07-15 Omnipoint Corporation Spread spectrum transmitter
US5963586A (en) * 1994-09-09 1999-10-05 Omnipoint Corporation Method and apparatus for parallel noncoherent correlation of a spread spectrum signal
US5856998A (en) * 1994-09-09 1999-01-05 Omnipoint Corporation Method and apparatus for correlating a continuous phase modulated spread spectrum signal
US5659574A (en) * 1994-09-09 1997-08-19 Omnipoint Corporation Multi-bit correlation of continuous phase modulated signals
US5832028A (en) * 1994-09-09 1998-11-03 Omnipoint Corporation Method and apparatus for coherent serial correlation of a spread spectrum signal
US5754585A (en) * 1994-09-09 1998-05-19 Omnipoint Corporation Method and apparatus for serial noncoherent correlation of a spread spectrum signal
US5757847A (en) * 1994-09-09 1998-05-26 Omnipoint Corporation Method and apparatus for decoding a phase encoded signal
US5802046A (en) * 1995-06-05 1998-09-01 Omnipoint Corporation Efficient time division duplex communication system with interleaved format and timing adjustment control
US5959980A (en) 1995-06-05 1999-09-28 Omnipoint Corporation Timing adjustment control for efficient time division duplex communication
US5689502A (en) * 1995-06-05 1997-11-18 Omnipoint Corporation Efficient frequency division duplex communication system with interleaved format and timing adjustment control
US5745484A (en) * 1995-06-05 1998-04-28 Omnipoint Corporation Efficient communication system using time division multiplexing and timing adjustment control
US6041046A (en) * 1995-07-14 2000-03-21 Omnipoint Corporation Cyclic time hopping in time division multiple access communication system
US6128512A (en) * 1995-09-06 2000-10-03 Cisco Systems, Inc. Cellular communication system with dedicated repeater channels
US5950124A (en) * 1995-09-06 1999-09-07 Telxon Corporation Cellular communication system with dynamically modified data transmission parameters
US6132306A (en) * 1995-09-06 2000-10-17 Cisco Systems, Inc. Cellular communication system with dedicated repeater channels
US6052408A (en) * 1995-09-06 2000-04-18 Aironet Wireless Communications, Inc. Cellular communication system with dynamically modified data transmission parameters
US5892792A (en) * 1995-12-06 1999-04-06 Rockwell International Corporation 12-chip coded spread spectrum modulation for direct conversion radio architecture in a digital cordless telephone
US5828692A (en) * 1995-12-06 1998-10-27 Rockwell International Corporation Baseband demodulator for polar or rectangular modulated signal in a cordless spread spectrum telephone
US5930286A (en) * 1995-12-06 1999-07-27 Conexant Systems, Inc. Gain imbalance compensation for a quadrature receiver in a cordless direct sequence spread spectrum telephone
US5799034A (en) * 1995-12-06 1998-08-25 Rockwell International Corporation Frequency acquisition method for direct sequence spread spectrum systems
US5732111A (en) * 1995-12-06 1998-03-24 Rockwell International Corporation Frequency error compensation for direct sequence spread spectrum systems
US5764689A (en) * 1995-12-06 1998-06-09 Rockwell International Corporation Variable digital automatic gain control in a cordless direct sequence spread spectrum telephone
US5778022A (en) * 1995-12-06 1998-07-07 Rockwell International Corporation Extended time tracking and peak energy in-window demodulation for use in a direct sequence spread spectrum system
US5896576A (en) * 1995-12-06 1999-04-20 Rockwell International Corporation Audio mute for digital cordless telephone
US5758263A (en) * 1995-12-07 1998-05-26 Rockwell International Corporation Selection of communication channel in a digital cordless telephone
US6167260A (en) * 1996-01-31 2000-12-26 Motorola, Inc. Method for demand channel change for a radio telephone
KR19980013943A (ko) * 1996-08-05 1998-05-15 김광호 개선된 착신 및 핸드오버 서비스를 위한 디지털 무선전화시스템
GB2319928A (en) * 1996-10-30 1998-06-03 Motorola Ltd Combined beacon and traffic channel transmission
FI101918B1 (fi) * 1996-12-20 1998-09-15 Nokia Telecommunications Oy SDMA:ia käyttävä pakettiradiojärjestelmä ja menetelmä muodostaa kanava
EP1271801A3 (en) * 1997-02-12 2003-04-09 Interdigital Technology Corporation Global channel power control to minimize spillover in a wireless communication environment
US6360079B2 (en) 1997-02-12 2002-03-19 Interdigital Technology Corporation Global channel power control to minimize spillover in a wireless communication environment
US6275704B1 (en) 1997-03-03 2001-08-14 Xircom, Inc. Multiple access communication system with polarized antennas
US6282228B1 (en) * 1997-03-20 2001-08-28 Xircom, Inc. Spread spectrum codes for use in communication
DE19713667C1 (de) * 1997-04-02 1998-10-01 Siemens Ag Basisstation und Empfangseinrichtung für ein Mobil-Kommunikationssystem mit TDMA-Teilnehmerseparierung
US8315659B2 (en) 1997-08-15 2012-11-20 Qualcomm Incorporated Method and apparatus for providing broadcast messages in a communications network
US6947469B2 (en) 1999-05-07 2005-09-20 Intel Corporation Method and Apparatus for wireless spread spectrum communication with preamble processing period
US7092353B2 (en) * 2003-10-17 2006-08-15 Qualcomm Incorporated Carrier search methods and apparatus
US20070087693A1 (en) * 2005-10-17 2007-04-19 David Johnston Common announcement signaling format
JP4352413B2 (ja) * 2006-11-17 2009-10-28 北陸エステアール協同組合 シート材
US8848914B2 (en) * 2008-11-18 2014-09-30 Qualcomm Incorporated Spectrum authorization and related communications methods and apparatus
US9977519B2 (en) * 2015-02-25 2018-05-22 Synaptics Incorporated Active pen with bidirectional communication
KR101937460B1 (ko) * 2018-07-10 2019-01-11 주식회사 부광 더블라셀 편물에 이종의 원단기능을 일체 형성한 복합 기능성 원단의 제조방법 및 이를 이용한 복합 기능성 원단

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB1602461A (en) * 1978-05-23 1981-11-11 Essex County Council Transmission of speech and supervisory signals
GB8418935D0 (en) * 1984-07-25 1984-08-30 Racal Res Ltd Duplex communications
GB2171576B (en) * 1985-02-04 1989-07-12 Mitel Telecom Ltd Spread spectrum leaky feeder communication system

Also Published As

Publication number Publication date
KR900019414A (ko) 1990-12-24
JPH0322638A (ja) 1991-01-31
US5042050A (en) 1991-08-20
FI101660B1 (fi) 1998-07-31
KR0146359B1 (ko) 1998-08-17
DE69025429D1 (de) 1996-03-28
GB8912176D0 (en) 1989-07-12
EP0399610A2 (en) 1990-11-28
EP0399610B1 (en) 1996-02-21
AU626768B2 (en) 1992-08-06
FI902547A0 (fi) 1990-05-23
AU5594490A (en) 1990-11-29
GB2232555A (en) 1990-12-12
JP3113666B2 (ja) 2000-12-04
DE69025429T2 (de) 1996-09-05
EP0399610A3 (en) 1992-05-20

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI101660B (fi) Digitaalinen langaton puhelinjärjestelmä
RU2225081C2 (ru) Способ и устройство для форматирования синхронных и асинхронных данных
US4754453A (en) Digital radio transmission system with a connection-accompanying organization channel in the time-division multiplex frame
RU2146850C1 (ru) Устройство для радиосвязи
JP2532835B2 (ja) デイジタル多重送信システムにおける受信装置の同期化用の回路装置
CA1280228C (en) Digital radio transmission system
JP4239040B2 (ja) 無線通信システムの方法と装置
US6532223B1 (en) Communication method, transmission method, reception method, base station and terminal
JPS62213435A (ja) 無線接続の継続方法および回路装置
CA2325401A1 (en) Cellular simultaneous voice and data transmission including digital simultaneous voice and data (dsvd) modem
JPS61156935A (ja) デイジタル無線送信システムにおけるメツセージ送信のための方法と装置
US7110793B1 (en) Wireless base station for reducing interference from a control signal emitted by another wireless base station
JP2001504658A (ja) 短文メッセージ肯定応答の時分割伝送システムおよびその方法
RU2438270C2 (ru) Управление передачей мобильных терминалов при групповых вызовах
US20030048763A1 (en) Handover method in code division multiple access communication system and system thereof
CA2327084A1 (en) Uncoordinated frequency hopping cellular system
CA2251010A1 (en) Cellular multicarrier wireless communication system
WO2002065668A1 (en) Intelligent repeater and method to provide increased signaling
US20030152053A1 (en) Wireless local area network system
AU722795B2 (en) Method of improving connection quality and system capacity, and a cellular radio system
KR100361609B1 (ko) 비동기전송규칙이적용되는주파수대역을통한무선신호의동기전송방법
EP0999657A3 (en) CDMA transmission power control capable of preventing call disconnection and degradation of capacity of subscribers
JP3080204B2 (ja) スペクトラム拡散移動通信の通信中チャネル切替方法
WO1997050196A1 (fr) Systeme d'appel radio
NZ240159A (en) Preventing interference between handover and random access messages in

Legal Events

Date Code Title Description
HC Name/ company changed in application

Owner name: KONINKLIJKE PHILIPS ELECTRONICS N.V.

HC Name/ company changed in application

Owner name: KONINKLIJKE PHILIPS ELECTRONICS N.V.

FG Patent granted

Owner name: KONINKLIJKE PHILIPS ELECTRONICS N.V.

MA Patent expired