DK178580B1 - Fremgangsmåde til fremdrift af transportvogn, motordrevet vogn, samt stang til anvendelse i fremgangsmåden - Google Patents

Fremgangsmåde til fremdrift af transportvogn, motordrevet vogn, samt stang til anvendelse i fremgangsmåden Download PDF

Info

Publication number
DK178580B1
DK178580B1 DKPA201570369A DKPA201570369A DK178580B1 DK 178580 B1 DK178580 B1 DK 178580B1 DK PA201570369 A DKPA201570369 A DK PA201570369A DK PA201570369 A DKPA201570369 A DK PA201570369A DK 178580 B1 DK178580 B1 DK 178580B1
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
carriage
frame
rod
fork
rods
Prior art date
Application number
DKPA201570369A
Other languages
English (en)
Inventor
Tom Bille
Original Assignee
Tom Bille
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Tom Bille filed Critical Tom Bille
Priority to DKPA201570369A priority Critical patent/DK178580B1/da
Application granted granted Critical
Publication of DK201570369A1 publication Critical patent/DK201570369A1/da
Publication of DK178580B1 publication Critical patent/DK178580B1/da

Links

Landscapes

  • Handcart (AREA)

Abstract

Opfindelsen anviser en fremgangsmåde til fremdrift af transportvogn omfattende to sidestillede bagerste hjul og et eller flere forreste hjul og et stel mellem hjulene, hvor stellet tillige omfatter et håndtag placeret over og bag de bagerste hjul. Ved frem-gangsmåden sker fremdriften ved at i det mindste en stang, som er ledforbundet med transportvognens stel trykpåvirkes i retning mod transportvognens forreste hjul samtidig med at en bruger har tag i håndtaget og bevæger dette sideværts til fastlæggelse af fremdriftsretningen. Opfindelsen tilvejebringer tillige en motordrevet vogn og et løsbart forbindelsesled.

Description

I et første aspekt angår opfindelsen en fremgangsmåde til fremdrift af en transportvogn.
Ifølge fremgangsmåden omfatter transportvognen to sidestillede bagerste hjul og et eller flere forreste hjul og et stel mellem hjulene, hvor stellet tillige omfatter et håndtag placeret over og bag de bagerste hjul.
Denne type transportvogne anvendes mange steder fx som kørerstole og barnevogne, men i særdeleshed også til transport af golf-udrustning rundt på golfbanen. Her skubber eller trækker brugeren vognen rundt på banen, men for handicappede eller ældre golfspillere kan dette være ret krævende, især hvis banen er kuperet.
Det er et formål med opfindelsen at nå frem til en fremgangsmåde, der både tillader brugere som er raske og stærke at bevæge sig rundt med en golfvogn eller tilsvarende køretøj drevet med håndkraft, og samtidig giver knapt så stærke brugere en håndsrækning med at komme rundt med det hånd-drevne køretøj.
Fremgangmåden omfatter da at fremdriften af transportvognen sker ved at i det mindste en stang, som er ledforbundet med transportvognens stel trykpåvirkes i retning mod transportvognens forreste hjul samtidig med at en bruger har tag i håndtaget og bevæger dette sideværts til fastlæggelse af fremdriftsretningen. Stangen, som er ledforbundet med transportvognen kan drives fremad på mange måder, fx med hjælp fra et andet køretøj, men det er essentielt at brugeren fortsat har fat i håndtaget på transportvognen og bevæger håndtaget sideværts for at fastlægge fremdriftsretningen. Samtidig er det vigtigt at stangens ledforbindelse tillader denne at blive afmonteret, så brugere der ikke har behov for hjælp blot kan fjerne stangen.
I US8662218 B1 vises et eksempel på en sådan fremgangsmåde, men styringen er besværlig sker ikke automatisk.
Ifølge opfindelsen er stangen eller stængerne trykpåvirkede af en motordrevet vogn med i det mindste et forreste styrehjul idet det for opfindelsen særegne er at det forreste syrehjul via stangens eller stængernes forbindelse påvirkes til styring efter transportvognen, når brugeren bevæger håndtaget på transportvognen til en af siderne. Den motordrevne vogn er således et trehjulet køretøj med forreste næsehjul, som retningsstyres direkte ved hjælp af stang-forbindelsen til den foranstillede transportvogn og brugerens bevægelser af håndtaget herpå. Brugeren har således fortsat fuld kontrol over transportretningen, og kan holde fast i håndtaget.
Den motordrevne vogns forreste hjul er hensigtsmæssigt lejret i en forgaffel for rotation omkring en i det væsentlige vandret akse. Samtidig er hjulet via forgaflens lejring drejelig omkring en opret akse og yderligere overfører stangen eller stængerne drejnings-moment til forgaflen. Forgaffel-lejring er velkendt ikke mindst fra cykler, og ved at stangforbindelsen overfører drejningsmomentet direkte til forgaflen opnås en særlig simpel og let konstruktion.
Brugeren sidder fordelagtigt på den motordrevne vogn under fremdriften og holder fast i transportvognens håndtag, og anvender manøvrepedaler til at give styresignaler til styring af den motordrevne vogns motor og bremser. Da der ikke er noget egentligt styr eller andet for brugeren at holde fast i på den motordrevne vogn er det ideelt for brugeren at han kan sidde på et sæde på den motordrevne vogn og holde fast i håndtaget på transportvognen og så samtidig fastlægge fremdriftsretningen som beskrevet.
Det er en fordel at to stænger overfører trykkraft til transportvognens stel i to adskilte sidestillede punkter og modtager trykket fra hver sit lejringspunkt ved hver sin side af forgaflen. Herved sikres det, at selv en mindre vinkling mellem de to køretøjer vil medføre at forgaflen drejer og dermed ændre retningen på den motordrevne vogn, så den følger lige efter transportvognen. Stængerne behøver ikke at forløbe parallelt, men kan godt danne en trapezform sammen med lejringsaksen for den motordrevne vogns næsehjul.
I en udførelsesform overfører hver stang trykkraften til stellet via en bøjle, som på et midtpunkt er forbundet til en leddel og som favner et stel-element og fæstner hertil ved en fleksibel strop, som spændes op mellem bøjlens to endepunkter. Denne konstruktion gør det særligt simpelt at fæstne stængerne til stellet af en foranstillet transportvogn, og via leddelen og den ligeledes ret fleksible strop bliver det muligt at fæstne stængerne til et meget bredt udvalg af forskellige transportvogne.
Opfindelsen tilvejebringer tillige en motordrevet vogn, som omfatter to bagerste drevne hjul samt i det mindste et forreste ikke drevet, drejeligt styre-hjul til fastlæggelse af fremdriftsretningen, hvor styrehjulet er lejret i en drejelig forgaffel.
Det særlige ved den motordrevne vogn er, at en stangforbindelse fra hver sin side af forgaflen til en foranstillet transportvogn tilfører drejningsmoment til forgaflen, idet stængerne er forbundet til transportvognens stel i adskilte, sidestillede punkter og påfører transportvognens stel en drivende kraft, når den motordrevne vogns bagerste hjul drives. Med denne motordrevne vogn bliver det muligt at afhjælpe de problemer som eksempelvis golfspillere kan have med at få transporteret transportvogne rundt på en golfbane.
Det foretrækkes at den motordrevne vogn omfatter et sæde og to manøvrepedaler, idet stængernes længde er afpasset efter at en bruger, som sidder på sædet har et håndtag hørende til den foranstillede transportvogn inden for rækkevidde. Hermed bliver det både komfortabelt og sikkert for brugeren at anvende den motordrevne vogn, for han kan let kontrollere såvel fremdriftsretningen som hastighed og opbremsning, og han kan også ved at holde fast i håndtaget føle sig sikret mod risikoen for at falde af den motordrevne vogn.
Ifølge opfindelsen tilvejebringes tillige et løsbart forbindelsesled mellem en motordrevet vogn med en stangforbindelse og foranstillet transportvogn som anført ovenfor.
Det løsbare forbindelsesled er særlig derved at forbindelsesledet omfatter en u formet bøjle med kroge ved enden af hvert af u-ets ben og en elastisk strop med en eller flere befæstelsessteder indrettet til indgreb med krogene, således at den u formede bøjle kan fastgøres til et stelelement af den foranstillede transportvogn, samt at forbindelsesleddet tillige omfatter et drejeled mellem den u formede bøjle og en stangforbindelse.
Stroppen og drejeleddet sikrer at det løsbare forbindelsesled er særligt fleksibelt og kan fæstnes til mange forskellige typer af stel-dele og alligevel fæstnes både let og sikkert hertil.
Det er hensigtsmæssigt hvis yderligere den u formede bøjle kan roteres frit 360 grader omkring sin lejringsakse, for så kan den altid vendes korrekt i forhold til et givet stel-element.
Opfindelsen skal herefter nærmere forklares under henvisning til tegningerne, på hvilke:
Fig. 1 viser en løsbar ledforbindelse sammen med en stang,
Fig. 2 viser ledforbindelsen med indikation af drejeleddets bevægelighed
Fig. 3 viser roterbarheden af ledforbindelsen,
Fig. 4 er ledforbindelsen i en position svarende til, at den er forbundet med en steldel,
Fig. 5 illustrerer stroppens udformning,
Fig. 6 er den motordrevne vogn set ovenfra,
Fig. 7 er vognen i fig. 6 set fra siden,
Fig. 8 viser vognen set forfra,
Fig. 9 viser en transportvogn til golfudstyr, og
Fig. 10 er en anden kendt transportvogn til golfudstyr.
På fig. 1 og fig. 5 ses en u formet bøjle 1 som indgår i et løsbart forbindelsesled 10. På fig. 7 er vist en motordrevet vogn 7 med en stangforbindelse 4 som hænger sammen med et løsbart forbindelsesled 10, og en foranstillet transportvogn 8 ses i fig. 9 og fig. 10. Forbindelsesleddets u formede bøjle 1 har kroge 25 ved endepunkter 24 af hvert af u-ets ben. Som det ses i fig. 1, er krogen 25 ved den ene side lidt bredere, så den danner en mere permanent forbindelse med en elastisk strop 5. Stroppen 5 har en eller flere befæstelsessteder 11 indrettet til indgreb med krogene 25 som vist i fig. 2. Befæstelsesstederne 11 er udformede som firkantede udstansninger eller åbninger i stroppen, men de kan være lavet på mange andre måder.
Den u formede bøjle 1 kan fastgøres til et stel 20 af en foranstillet transportvogn 8. Det gøres ved at lade en del af et stel 20 indføre mellem den u- formede bøjles to ben, og så spænde stroppen 5 fast, så den strammer op bag om steldelen som det er vist i fig. 4.
Som det ses i fig. 1 omfatter det løsbare forbindelsesled 10 også et dreje-led 3. Drejeleddet 3 sidder mellem den u formede bøjle 1 og en stangforbindelse 4. Drejeleddet 3 kan, som indikeret i fig. 2, dreje 100 grader til hver side. Samtidig er der fuld roterbarhed af den u formede bøjle 1 omkring en lejringsakse på en kort stang 2, som indikeret i fig. 3. Hermed opnås, at det altid vil være muligt at få fat omkring en steldel på den foranstillede transportvogn 8 næsten uanset hvordan den er opbygget.
Som det ses i fig. 2, 4 og 5 er den u- formede bøjle på den indvendige side belagt med en elastisk belægning 6, således at den ved forbindelse med punkter 9 af stellet 20 ikke påfører dette ridser eller andre mærker.
Figurerne 6, 7 og 8 viser en motordrevet vogn 7 som omfatter to bagerste drevne hjul 12. De drevne hjul 12 drives fx af en elektromotor eller af en forbrændingsmotor, som det er velkendt for små vogne til transport af en enkelt person. Forrest er der et ikke-drevet, drejeligt styrehjul 13. Styrehjulet 13 kan drejes og dermed fastlægge fremdriftsretningen idet dette hjul er lejret i en drejelig forgaffel 14 som det er velkendt for den type vogne.
Sædvanligvis kan personen, som transporteres på vognen dreje forgaflen 14 via et passende styr, men dette kan udelades ved denne vogn. I stedet for et styr, er der etableret en stangforbindelse 4 fra hver sin side af forgaflen 14 til en foranstillet transportvogn 8. Stangforbindelsen 4 tilfører nu drejningsmoment til forgaflen 14, idet de to stænger i stangforbindelsen 4 er forbundet til transportvognens stel 20 i adskilte, sidestillede punkter 9. Sidestillede vil her sige at punkterne sidder symmetrisk placerede i forhold til det bagerste hjulpar, så punkterne begge er hævet samme afstand over hjulenes fælles omdrejningsakse, og sidder på hver sin side, men lige langt fra et symmetriplan midt mellem de sidestillede bagerste hjul 18. Når vinklen mellem de to køretøjer ændres vil styrehjulet 13 drejes tilsvarende. Samtidig påfører transportvognens stel 20 en drivende kraft, når den motordrevne vogns bagerste hjul 12 drives.
Som det ses i fig. 9 og 10 har transportvognen 8 to sidestillede bagerste hjul 18 og et eller flere forreste hjul 19 og et stel 20 som forbinder hjulene 18, 19. Stellet 20 vil være indrettet til at bære en last, og i de viste eksempler omfatter lasten sportsrekvisitter så som udstyr til at spille golf. Lasten er ikke vist på figurerne. Stellet kan, som det ses af fig. 9 og fig. 10, variere en del i opbygning fra den ene vogn til den anden, og de sidestillede punkter 9, som de u formede bøjler skal fæstnes til, er da tilsvarende forskelligt placerede. I eksemplet i fig. 8 sidder punkterne på to parallelt forløbende steldele under håndtaget 17, og på vognen i fig. 10 sidder punkterne på to skråt-forløbende hjulbærende steldele. Men som følge af drejeligheden og roterbarheden af den u formede bøjle 1 i forhold til stangen 4 er dette ikke et problem.
Stellet 20 omfatter her også et håndtag 17, som er placeret over og bag de bagerste hjul 18. Golfspillere har sædvanligvis fat i håndtaget 17 for at trække eller skubbe vognen hen over banen. For ældre og/eller handicappede personer kan dette være fysisk krævende, ikke mindst når banen er anlagt på kuperet terræn.
Ifølge den viste udførelsesform for opfindelsen sker fremdriften ved, at i det mindste stangen 4, som forbindes til transportvognens stel 20 trykpåvirkes i retning mod transportvognens forreste hjul 19 samtidig med at en bruger har tag i håndtaget 17 og bevæger dette sideværts til fastlæggelse af fremdriftsretningen. Stangen eller stængerne 4 kan trykpåvirkes på forskellig vis, men mest hensigtsmæssigt sker det ved en forbindelse med den motordrevne vogn 7.
Den motordrevne vogn 7 bliver dermed en selvstændig enhed, som sættes bag transportvognen 8 efter behov, og som let kan kobles fra transportvognen ved på simpel vis at frigøre den eller de u formede bøjler 1 fra deres forbindelse med de sidestillede punkter 9 på stellet 20.
Som vist i fig. 8, er stængerne forbundne til hver sin side af forgaflen 14, fx direkte til en gennemgående akselpind 22 i lejringspunkter 23 tilvejebragt her. Herved vil stængerne påvirkes til styring efter transportvognen, når brugeren bevæger håndtaget 17 på transportvognen til en af siderne. Som vist også i fig. 8 er den motordrevne vogns styrehjul 13 lejret i forgaflen 14 og en akselpind 22 gennem forgaflens to grene tillader rotation omkring en i det væsentlige vandret akse gennem akselpinden 22. Samtidig er forgaflen 14 lejret drejeligt omkring en opret akse 21. Denne konstruktion sikrer at stængerne 4 overfører drejnings-moment til forgaflen 14 lige så snart der sker en vinkling mellem transportvognen 8 og den motordrevne vogn 7.
Som det ses i fig. 8 er den motordrevne vogn 7 udrustet med et sæde 15, så brugeren kan sidder ned under fremdriften. Samtidig holder brugeren fast i transportvognens håndtag 17, og anvender manøvrepedaler 16 til at give styresignaler til styring af den motordrevne vogns motor og bremser.
Henvisningstal 1 U formet bøjle 2 Kort stang 3 D rejeled 4 Stangforbindelse 5 Elastisk strop 6 Elastisk belægning 7 Motordrevet vogn 8 Transportvogn 9 Sidestillede punkter 10 Forbindelsesled 11 Befæstelsessteder 12 Bagerste drevne hjul 13 Styrehjul 14 Forgaffel 15 Sæde 16 Manøvrepedaler 17 Håndtag 18 Sidestillede bagerste hjul 19 Forreste hjul 20 Stel 21 Opret akse 22 Akselpind 23 Lejringspunkt 24 Endepunkter 25 Kroge

Claims (9)

1. Fremgangsmåde til fremdrift af transportvogn (8) omfattende to sidestillede bagerste hjul (18) og et eller flere forreste hjul (19) og et stel (20) mellem hjulene (18,19), hvor stellet (20) tillige omfatter et håndtag (17) placeret over og bag de bagerste hjul (18) hvor fremdriften sker ved at i det mindste en stang (4), som er ledforbundet med transportvognens stel (20) trykpåvirkes i retning mod transportvognens forreste hjul (19) samtidig med at en bruger har tag i håndtaget (17) og bevæger dette sideværts til fastlæggelse af en fremdriftsretning hvorved stangen (4) eller stængerne (4) trykpåvirkes af en motordrevet vogn (7) med i det mindste et forreste styrehjul (13) kendetegnet ved at, det forreste styrehjul (13) via stangens eller stængernes forbindelse påvirkes til styring efter transportvognen, når brugeren bevæger håndtaget på transportvognen til en af siderne.
2. Fremgangsmåde ifølge krav 1 kendetegnet ved at den motordrevne vogns styrehjul (13) er lejret i en forgaffel (14) for rotation omkring en i det væsentlige vandret akse, og tillige via forgaflens lejring er drejelig omkring en opret akse (21), og at stangen eller stængerne (4) overfører drejnings-moment til forgaflen (14) .
3. Fremgangsmåde ifølge krav 2 kendetegnet ved, at brugeren sidder på den motordrevne vogn (7) under fremdriften og holder fast i transportvognens håndtag (17), og anvender manøvrepedaler (16) til at give styresignaler til styring af den motordrevne vogns motor og bremser.
4. Fremgangsmåde ifølge krav 1, kendetegnet ved, at to stænger (4) overfører trykkraft til transportvognens stel (20) i to adskilte sidestillede punkter (9) og modtager trykket fra hver sit lejringspunkt (23) ved hver sin side af forgaflen (14).
5. Fremgangsmåde ifølge krav 4, kendetegnet ved, at hver stang (4) overfører trykkraften til stellet via en bøjle (1), som på et midtpunkt er forbundet til et drejeled (3) og som favner en del af et stel (20) og fæstner hertil ved en fleksibel strop (5), som spændes op mellem kroge (25) ved hver af bøjlens endepunkter (24).
6. Motordrevet vogn (7), som omfatter to bagerste drevne hjul (12) samt i det mindste et forreste ikke drevet, drejeligt styrehjul (13) til fastlæggelse af fremdriftsretningen, hvor styrehjulet (13) er lejret i en drejelig forgaffel (14) kendetegnet ved, at en stangforbindelse (4) fra hver sin side af forgaflen (14) til en foranstillet transportvogn (8) tilfører drejningsmoment til forgaflen (14), idet stængerne (4) er forbundet til transportvognens stel (20) i adskilte, sidestillede punkter (9) og påfører transportvognens stel (20) en drivende kraft, når den motordrevne vogns (7) bagerste hjul (12) drives.
7. Motordrevet vogn (7) som anført i krav 6, kendetegnet ved, at den motordrevne vogn (7) omfatter et sæde (15) og to manøvrepedaler (16), idet stængernes længde er afpasset efter at en bruger, som sidder på sædet (15) har et håndtag (17) hørende til den foranstillede transportvogn (8) inden for rækkevidde.
8. Motordrevet vogn (7) som anført i et eller flere af kravene 6 eller 7, som omfatter en stang (4), som er ledforbundet til en transportvogns (8) stel (20) fra en motordrevet vogn (7) til anvendelse i en fremgangsmåde i henhold til krav 1 kendetegnet ved, at stangen (4) er ledforbundet via et forbindelsesled (10) der omfatter en u formet bøjle (1) med kroge (25) ved enden (24) af hvert af u-ets ben og en elastisk strop (5) med en eller flere befæstelsessteder (11) indrettet til indgreb med krogene (25), således at den u formede bøjle (1) er fastgørelig til et stelelement (20) af den foranstillede transportvogn (8), samt at forbindelsesleddet (10) tillige omfatter et drejeled (3) mellem den u formede bøjle (1) og en stangforbindelse (4).
9. Løsbart forbindelsesled som anført i krav 8, kendetegnet ved, at den u formede bøjle (1) er drejelig 360 grader omkring en lejringsakse på en kort stang (2) mellem bøjle (1) og drejeled (3).
DKPA201570369A 2015-06-16 2015-06-16 Fremgangsmåde til fremdrift af transportvogn, motordrevet vogn, samt stang til anvendelse i fremgangsmåden DK178580B1 (da)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DKPA201570369A DK178580B1 (da) 2015-06-16 2015-06-16 Fremgangsmåde til fremdrift af transportvogn, motordrevet vogn, samt stang til anvendelse i fremgangsmåden

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DKPA201570369A DK178580B1 (da) 2015-06-16 2015-06-16 Fremgangsmåde til fremdrift af transportvogn, motordrevet vogn, samt stang til anvendelse i fremgangsmåden

Publications (2)

Publication Number Publication Date
DK201570369A1 DK201570369A1 (da) 2016-07-18
DK178580B1 true DK178580B1 (da) 2016-07-18

Family

ID=56373267

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DKPA201570369A DK178580B1 (da) 2015-06-16 2015-06-16 Fremgangsmåde til fremdrift af transportvogn, motordrevet vogn, samt stang til anvendelse i fremgangsmåden

Country Status (1)

Country Link
DK (1) DK178580B1 (da)

Citations (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3583510A (en) * 1968-12-05 1971-06-08 Paul F Hastings Articulate power driven land vehicle with a demountable golf bag cart as a front section
DE3047000A1 (de) * 1980-12-13 1982-07-22 Erich Dipl.-Chem. 5427 Bad Ems Roth Zugvorrichtung zum ziehen von golf-caddie-wagen
US20120103715A1 (en) * 2010-11-02 2012-05-03 Deslippe Albert C Cart-A-Kart
US8662218B1 (en) * 2009-04-17 2014-03-04 Jerry Dean Horn Motorized platform

Patent Citations (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3583510A (en) * 1968-12-05 1971-06-08 Paul F Hastings Articulate power driven land vehicle with a demountable golf bag cart as a front section
DE3047000A1 (de) * 1980-12-13 1982-07-22 Erich Dipl.-Chem. 5427 Bad Ems Roth Zugvorrichtung zum ziehen von golf-caddie-wagen
US8662218B1 (en) * 2009-04-17 2014-03-04 Jerry Dean Horn Motorized platform
US20120103715A1 (en) * 2010-11-02 2012-05-03 Deslippe Albert C Cart-A-Kart

Also Published As

Publication number Publication date
DK201570369A1 (da) 2016-07-18

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US8870209B2 (en) Connector for releasably attaching a wheelchair to a wheeled cart
US10858057B2 (en) Hoverboard buddy system
US9403573B1 (en) Hover board tricycle
US8152192B2 (en) All terrain adapter for a wheelchair
CN112437736B (zh) 一种借助于悬浮滑板的用于推车的推进系统,悬浮滑板及推车
AU2022204132B2 (en) A Personal Transport Apparatus
US20050211011A1 (en) Wheelchair mobility handle
CN109969237B (zh) 一种半自动便携式四轮联动折叠小拖车
US20200000657A1 (en) Wheelchair power apparatus for electronic driving conversion
US9365254B1 (en) Mobility scooter
DK178580B1 (da) Fremgangsmåde til fremdrift af transportvogn, motordrevet vogn, samt stang til anvendelse i fremgangsmåden
EP3468856A1 (fr) Dispositif d'assistance à la mobilité pour poussette ou chariot
US3850442A (en) Bowling bag cart
US9327788B2 (en) Rehabilitation device
JP6595456B2 (ja) 車両のグリップ位置を調節するためのシステム及び装置並びに関連する方法
JP5380661B1 (ja) 手押し補助具
JP6248358B2 (ja) 車椅子用自転車連結具
CN208515765U (zh) 电动体感推车
US7074003B2 (en) Helicopter moving device
JP2013043630A5 (ja) 台車
GB2268134A (en) Shopping trolley for use with wheelchair.
CN216546498U (zh) 操作装置以及个人交通设备
US20060181042A1 (en) Animal-powered vehicle
JP3362163B2 (ja) 無人ヘリコプタの降着装置
US431060A (en) Velocipede