DK168978B1 - Badeanlæg - Google Patents

Badeanlæg Download PDF

Info

Publication number
DK168978B1
DK168978B1 DK080889A DK80889A DK168978B1 DK 168978 B1 DK168978 B1 DK 168978B1 DK 080889 A DK080889 A DK 080889A DK 80889 A DK80889 A DK 80889A DK 168978 B1 DK168978 B1 DK 168978B1
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
tub
vessel
seat
bathing
bath
Prior art date
Application number
DK080889A
Other languages
English (en)
Other versions
DK80889D0 (da
DK80889A (da
Inventor
Robert Edward Vago
Original Assignee
Malmros Holding Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Malmros Holding Inc filed Critical Malmros Holding Inc
Publication of DK80889D0 publication Critical patent/DK80889D0/da
Publication of DK80889A publication Critical patent/DK80889A/da
Application granted granted Critical
Publication of DK168978B1 publication Critical patent/DK168978B1/da

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A47FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47KSANITARY EQUIPMENT NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; TOILET ACCESSORIES
    • A47K3/00Baths; Douches; Appurtenances therefor
    • A47K3/007Tipping-devices for baths
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A47FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47KSANITARY EQUIPMENT NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; TOILET ACCESSORIES
    • A47K3/00Baths; Douches; Appurtenances therefor
    • A47K3/02Baths
    • A47K3/022Baths specially adapted for particular use, e.g. for washing the feet, for bathing in sitting position

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Epidemiology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Devices For Medical Bathing And Washing (AREA)

Description

DK 168978 B1
Den foreliggende opfindelse angår badeanlæg og nærmere bestemt et badeanlæg, som er let at anvende for badende, som er tilstrækkeligt mobile til at stige op, bade og stige ud uden assistance fra en anden person, men som på anden 5 måde kan være syge eller handicappede i et sådant omfang, at et stationært badekar er vanskeligt eller farligt for dem at anvende.
Der kendes badeanlæg, i hvilke karret svinger til en stilling, i hvilken det er lette for en patient at stige op 10 end i den normale badestilling af karret. Efter at patienten er steget op i karret, svinger karret til en badestilling, hvor det kan fyldes med vand med henblik på badning. Efter badning tømmes karret og svinges til en stilling, i hvilken patienten lettere forlader karret.
15 I et kendt badeanlæg omhandlet i US patentskrift 4 530 121 svinger karret omkring den ene ende, nær ved hvilken ende det nødvendige armatur til fyldning af karret med vand er monteret. Sædet er svingeligt monteret til karret for at tillade den badende at forblive i en siddende stil-20 ling, svingningspunktet ændres meget, og patienten bevæges med karret. I en anden kendt art badeanlæg omhandlet i US patentskrift 3 641 596 er en stol monteret til en stationær understøtning og forbliver stationær, når karret svinges omkring en akse. Aksen befinder sig i en første udførelses-25 form foran stolen og er i en anden udførelsesform placeret tæt grænsende til stolens rygstød. Ved den første af disse udførelsesformer svinger karret opad for at tillade patienten at stige ind fra siderne, og ved den anden udførelsesform svinges karret bagud, så at patienten kan stige ind fra 30 siderne eller forfra.
Disse kendte badeanlæg har adskillige ulemper såsom: (1) de kræver væsentlig plads, navnlig i højden for at tillade svingning af karret, (2) karret må i almindelighed være udformet i en uregelmæssig facon for at spare plads, 35 eller der kræves store mængder plads til svingningen, og (3) patienten udsættes for luft, som kan afkøle patienten.
DK 168978 B1 2
Der forekommer to tidsrum, under hvilken patienten er udsat for afkølende luft ved disse kendte arter badeanlæg, nemlig: (1) fra det tidspunkt patienten stiger ind i stolen i badeanlægget, indtil karret er blevet drejet til en badestilling 5 og fyldt med vand, og (2) endnu mere skadelige under det tidsrum, der forekommer efter at patienten er blevet badet, men mens karret tømmes og svinges til indstignings- og udstigningsstillingen indtil det tidspunkt, hvor patienten har forladt badeanlægget.
10 I endnu en anden kendt art badeanlæg omhandlet i US
patentskrift 4 280 234 er et sæde og et kar bevægelige i forhold til hinanden for at tillade let indstigning af patienten. Sædet kan holdes varmt, medens karret ikke er fyldt, med et varmt fluidum, som fylder et kammer dannet af kardele 15 og ryggen af sædet.
Denne kendte art badeanlæg omhandler ikke en løsning på problemet med at montere et badeanlæg inden i et lukket rum eller med at tilvejebringe varme fuldt ud til den øvre del af patienten eftersom det kun sørger for opvarmning af 20 selve sædet. Patienten er således udsat for kold luft og kan derved blive afkølet.
Det er et formål for opfindelsen at tilvejebringe et badeanlæg, der er specielt udformet til at være let at stige ind i for en badende, som skal passe på en begrænset plads, 25 og som skal holde den badende varm.
Ifølge opfindelsen omfatter et badeanlæg et badekar indrettet til at indeholde vand, et sæde, et drev til at bevæge karret fra en badestilling, i hvilken det indeholder vand, til en indstignings- og udstigningsstilling, i hvilken 30 det er opretstående, uden væsentlig ændring af stillingen af sædet fra badestillingen, således at den badende kan blive siddende, medens karret bevæger sig fra indstignings-og udstigningsstillingen til badestillingen. Det er ejendommeligt ved, at drevet indbefatter et stationært fundament 35 med en lodret svingningsaksel til vandret svingning af karret, et første og et andet transmissionsafsnit forbundet DK 168978 B1 3 for at tillade det første transmissionsafsnit at drive det andet transmissionsafsnit og en motor til at drive det første transmissionsafsnit på en sådan måde, at karret kan bevæges mellem indstigningsstillingen og badestillingen.
5 Badeanlægget er fortrinsvis ejendommeligt ved, at det andet transmissionsafsnit er en krum fortanding langs en midteriinie for karret, at karret har et halvcirkulært tværsnit, og den krumme fortanding strækker sig langs mindst 90° af det halvcirkulære tværsnit. Desuden omfatter opfin-10 delsen også et badeanlæg, der er ejendommeligt ved et udblæsningsanlæg til at blæse varm luft ind i karret, at karret har et konkavt karkammer, og at sædet og udblæsningsafgangen, når karret befinder sig i indstignings- og udstigningsstillingen er placeret således, at den varme luft blæser mod 15 kammeret og, når karret befinder sig i badestillingen, blæser opad gennem vandet.
Når karret befinder sig i indstignings- og udstigningsstillingen, er sædet placeret således, at kanten af karret strækker sig forbi sædet på en sådan måde, at varm 20 luft blæser inden i det konkave karkammer omkring en badende, mens den badende befinder sig tilbagetrukket i kammeret. Badekarret har en længde i retning af længdeaksen på mindre end 150 cm, en dybde i retning af en halvmiddelakse i området fra 64 til 100 cm, en karbredde langs en lille akse i området 25 fra 50 til 90 cm, og højden over sædet til en væg i karret er mindst 80 cm, når karret befinder sig i indstignings- og udstigningsstillingen, og der findes en dybde under sædet på mindst 50 cm, når karret befinder sig i indstignings- og udstigningsstillingen.
30 Der findes et haneorgan til at tillade indføring af vand i karret, hvilket haneorgan går fri af kanten af karret og sædet på en sådan måde, at operatøren kan stige ind i karret uden at komme i kontakt med haneorganet, og hvor haneorganet er anbragt over karret, når karret befinder sig 35 i badestillingen. Den krumme fortanding er en fleksibel rand med tænder. Karret indbefatter et afløb og organer DK 168978 B1 4 til at åbne og lukke afløbet under styring af den badende.
Under badning sidder en badende i et sæde monteret i en tilbagetrukken stilling i et kammer vendende udad, når karret befinder sig i en lodret indstigningsstilling. Den 5 badende bevæger kammeret fra en lodret stilling, mens den badende befinder sig i sædet, til en stilling, i hvilken det kan indeholde vand, tilfører vand, udtømmer vandet fra karret, bevæger kammeret til en udstigningsstilling, i hvilken det er opretstående, uden væsentlig ændring af stillingen 10 af sædet på en sådan måde, at den badende kan blive siddende, medens karret bevæger sig mellem en indstignings- eller udstigningsstilling og badestillingen. Den badende tilfører varm luft til kammeret, mens det befinder sig i sin lodrette stilling, og styrer stillingsændringen fra et styreorgan 15 monteret indenfor 90 cm fra sædet. Karret bevæges mellem stillingerne ved at drive en krum fortanding anbragt langs en midteriinie for karret med et tanddrev gennem mindst 50’ 's drejning af karret.
Af den foranstående beskrivelse vil det forstås, at 20 badeanlægget ifølge den foreliggende opfindelse har adskillige fordele, såsom: (1) det er let at stige ind i for en delvis mobil patient og kan betjenes af patienten uden hjælp fra en anden person, og (2) den badende forbliver i en siddende stilling uden at bevæge sig, medens karret bevæges 25 fra en indstigningsstilling til en badestilling og tilbage til en udstigningsstilling. Det kræver kun begrænset plads, og det opretholder den badendes varme.
Opfindelsen skal i det følgende beskrives nærmere, idet der henvises til tegningen, på hvilken 30 fig. 1 viser en udførelsesform for et badeanlæg set fra siden og visende stillingen af karret og sædet, når karret befinder sig i en position, hvor den badende kan stige ind i det, fig. 2 det i fig. 1 viste badeanlæg set forfra, når 35 karret befinder sig i en stilling, hvor den badende kan stige ind i det, DK 168978 B1 5 fig. 3 det i fig. 1 viste badeanlæg set fra siden, når det er anbragt i dets funktionelle stilling eller badestilling, fig. 4 det i fig. 3 viste badeanlæg set ovenfra, 5 fig. 5 det i fig. 1 viste badeanlæg set forfra i badestillingen, fig. 6 i større målestok en brudsnitgengivelse af et positioneringssystem til det i fig. 1 viste badeanlæg, fig. 7 set ovenfra en anden udførelsesform for et 10 badeanlæg, fig. 8 det i fig. 7 viste badeanlæg set fra siden, og fig. 9 et skematisk kredsløbsdiagram for styreenheden for badeanlægget ifølge opfindelsen.
I fig. 1 er vist et badeanlæg 10 med en stationær 15 konstruktion 12 og en bevægelig konstruktion 14. Den bevægelige konstruktion 14 indbefatter et badekar med en karvæg 16 af tilstrækkelig størrelse til at tillade badning af en person og tilstrækkelig styrke til at tillade fyldning med vand. Den stationære konstruktion 12 indbefatter et sædeorgan 20 24, et karpositioneringsorgan 25 og et varmluftcirkulerings- organ 27.
Den bevægelige konstruktion 14 i badeanlægget 10 er i fig. 1 vist i en stilling, som tillader den badende at stige ind i den hovedsagelig ved den badendes egen kraft og 25 derpå at svinge den bevægelige konstruktion 14 til en badestilling (fig. 3) uden at ændre stillingen af patienten, der sidder i badeanlægget 10. Operatøren kan så fylde karret med vand, bade, tømme karret, bevæge karret tilbage til indstignings- og udstigningsstillingen og forlade karret.
30 For at rumme mobile patienter komfortabelt i indstig nings- og udstigningsstillingerne danner karvæggen 16 et badekammer som: (1) har en indre længde langs dets langs gående akse, som er tilstrækkelig til ikke at komme i berøring med den badendes hoved eller ben, når den badende 35 sidder i stolen, mens karret bevæges til og fra badestillingen, (2) kan understøttes ved en central svingningsakse DK 168978 Bl 6 placeret således, at den tilvejebringer frigang for stolen og patienten, når karret bevæges, og (3) har en tilstrækkelig dybde til at strække sig omkring patientens sider for at holde patienten varm med cirkulerende varm luft.
5 I den foretrukne udførelsesform er karvæggen formet som den ene halvdel af en ellipsoide overskåret langs dens storakse til dannelse af en ellipse i snitplanet indbefattende kanten af væggene, som danner den åbne ende af det halvellipsoideformede kar. Svingningsaksen for karret er 10 parallelt med planet omkring den åbne ende og vinkelret på et plan, som passerer gennem storaksen for ellipsoiden og midten af karret. Svingningsaksen er hovedsagelig centreret for at tillade karvæggen 16 at være i nærheden af gulvet, når den bevæger sig fra stilling til stilling omkring sving-15 ningsaksen. I dette kar er storaksen ligeledes den langsgående akse. I denne beskrivelse kan bredden af karret fra tid til anden blive betegnet som lilleaksen og dybden som halvmiddelaksen.
Sædeorganet 24 indbefatter et første og et andet 20 svingningsorgan, af hvilke et er vist ved 2OB, en sædedel 30, en rygstødsdel 32 og en fodstøttedel 34. Sædedelen 30, rygstødsdelen 32 og fodstøttedelen 34 understøttes omkring svingningsorganet 20 for at forblive stationært, når karvæggen 16 bevæges fra stilling til stilling. Svingningsaksen 25 befinder sig indenfor et område på fra 64 cm til 100 cm i højden fra gulvet og er monteret et sted indenfor 30 cm fra midterlinien for længdeaksen for karret i en afstand fra bunden af karret på mellem 38 cm og 76 cm.
For at tillade tilstrækkelig plads for benene og 30 fødderne befinder den modsatte ende af sædeorganet 24 sig i en afstand fra dets øverste del på mellem 25 cm og 40 cm. Fodstøttedelen 34 er hovedsagelig placeret indenfor en afstand på 30 cm til 60 cm fra den øvre kant af sædedelen 30 men ved en tilstrækkelig lang afstand til at gå fri af 35 karvæggen 16 under bevægelse. For at tilvejebringe tilstrækkelig frigang for hovedet, når karret bevæger sig, er for- DK 168978 B1 7 bindeisen mellem sædedelen 30 og rygstødsdelen 32 mellem 80 cm og 117 cm langs en linie, der følger vinklen af rygstødsdelen 32, selvom den er tættere ved væggen ved den nærmeste del bagved sædedelen 30.
5 For at tillade let styring af varmluften og posi tioneringen af karret kan et eller flere styreafsnit såsom f.eks. styreafsnittet 40 være anbragt indenfor rækkevidde af en person, der sidder i sædedelen 30. I den foretrukne udførelsesform er midten af styreafsnittet eller -afsnittene, 10 når karret befinder sig i sin indstignings- og udstigningsstilling, tilnærmelsesvis 43 cm fra det nærmeste hjørne af forbindelsen mellem sædedelen 30 og rygstødsdelen 32. Generelt bør styreafsnittet 40 være placeret ved en højde over vandlinien, når karret befinder sig i en badestilling, og 15 mindre end 90 cm fra et af de bageste hjørner af sædedelen 30 både i indstignings- og udstigningsstillingen og badestillingen af karret. Disse styreafsnit kan være særskilt monterede styreknapper eller kontakter eller paneler og kan indbefatte indikatorer. De kan styre enhver funktion såsom 20 tømning og fyldning af karret, men i den foretrukne udførelsesform udføres disse manuelt. F.eks. er for at tømme karret en prop befæstet til en kæde, som placeres manuelt for at blokere tømning, og som trækkes ud for tømning. Desuden kan styringerne være placeret på ethvert hensigtsmæssigt sted.
25 For at varme patienten i indstignings- og udstig ningsstillingen er forbindelsen mellem sædedelen 30 og rygstødsdelen 32 tilstrækkelig langt tilbage fra kanten til at tillade en delvis omslutning, som varm luft kan strømme omkring for at varme patienten, der sidder i stolen, såsom 30 mellem 25 cm og 75 cm. Varmluftcirkulationsorganer 27 indbefatter en åbning, som kommer ind gennem den indre skillevæg i karvæggen 16 fra en passage mellem dennes indre og ydre panel og er forbundet med en blæser 35 for at tilføre varm luft derigennem og blæse den ind i karret, hvor den omgiver 35 den badende siddende på sædedelen 30.
DK 168978 B1 8
En selwarmende blæser er i den foretrukne udførelsesform anbragt i en omslutning 35 nedenunder karret for at blæse varm luft gennem ledninger ind i karret i tilstrækkelige mængder til at holde patienten, der sidder i stolen, 5 varm i den opretsiddende stilling og tilvejebringe en tørringsvirkning, efter at vandet er blevet udtømt fra karret, og patienten venter på at forlade karret. Blæserens strømningshastighed er indstillelig under styring af en styreknap placeret i styreafsnittet, så at den kan betjenes af patien-10 ten fra sædedelen 30. I stedet for en selwarmende blæser kan der anvendes særskilt blæser og opvarmningselement.
Til at bevæge karret og tilvejebringe opvarmet luft indbefatter den stationære konstruktion 12 i badeanlægget 10 en første og en anden motor, en mekanisme til drejning 15 90' i et vandret plan, et karstop og et transmissionsanlæg til bevægelse i et lodret plan (ingen af disse er vist detaljeret i fig. 1). Den første motor og et ikke-reverserende tanddrev svinger karvæggen 16 mellem indstignings- og udstigningsstillingen og badestillingen, og den anden motor 20 driver en blæser for at tilvejebringe varm luft omkring patienten, når badeanlægget 10 befinder sig i indstignings-og udstigningsstillingen og sprede luft, når det befinder sig i badestillingen. Drejningsmekanismen, transmissionen og karstoppet medvirker til at styre karret på en måde, som 25 skal beskrives senere. I én udførelsesfonn styres den første og anden motor fra styreafsnittet 40, og den vandrette låsnings- og drejningsmekanisme styres af et håndtag 43. Den selwarmende blæser er af den art, der anvendes i boblebade for at tilvejebringe luftspredning men er indrettet til 30 ligeledes at tilvejebringe opvarmningsluft til patienten, når badeanlægget befinder sig i indstignings- og udstigningsstillingen .
I fig. 2 er vist en gengivelse set forfra af badeanlægget 10 visende sædeorganet 24, karvæggen 16, det statio-35 nære fundament 12, varmluftcirkulationsorganet 27 og svingningsorganerne 20A og 2OB. Som det bedst er vist i denne DK 168978 B1 9 gengivelse er sædedelen 30, rygstødsdelen 32 og fodstøtte-delen 34 understøttet omkring svingningsorganerne 2OA og 2OB med henholdsvis højre og venstre understøtningsstænger 50A og 50B for at tillade sædedelen 30 at forblive stationær, 5 når karvæggen 16 svinger om svingningsorganerne 2OA og 2OB.
Den højre understøtningsstang 50A er forbundet til den højre arm 52A af sædedelen 30, og den venstre understøtningsstang 50B er forbundet til den venstre arm 52B af sædedelen 30 med den højre og venstre arm 52A og 52B forbundet med ryg-10 stødsdelen 32 for at understøtte armene af patienten og samtidigt tilvejebringe understøtning fra den højre og venstre understøtningsstang 50A og 50B for sædedelen 30. Den højre og venstre understøtningsstang 50A og 50B strækker sig forbi den højre og venstre arm 52A og 52B af sædedelen 15 30, og er ligeledes forbundet med rygstødsdelen 32 med hen blik på yderligere understøtning.
For at tilvejebringe varm luft indbefatter varmluft-cirkuleringsorganet 27 et hulmønster, som strækker sig tværs over rørvæggen 16 ved et sted lidt over rygstøddet 32, når 20 karvæggen 16 befinder sig i sin indstignings- og udstigningsstilling, men er placeret nedenunder sædedelen 30 af sædeorganet 24, når badeanlægget befinder sig i sin badestilling, for at tilvejebringe en brusende væske i karret, når det er fuldt af vand, med henblik på terapeutisk og 25 rensende virkning. Ydermere er sædedelen 30 udskåret for at tilvejebringe adgang til perineum med henblik på rensning.
På den venstre side af karvæggen 16 ovenover dobbeltvæggen og tilnærmelsesvis overfor styreafsnittet 40, så at det bliver på venstre side af patienten med styreafsnittet 30 40 værende på højre side af patienten, findes et andet styreafsnit 42. Styreafsnittet 40 indbefatter: (1) en tostil lingskontakt 40A til at vælge bevægelse til indstignings-og udstigningsstillingen fra badestillingen eller bevægelse til badestillingen fra indstignings- og udstigningsstillin-35 gen, (2) en elektrisk strømafbryderkontakt 40B, og (3) en blæserafbryderkontakt 40C. Styreafsnittet 42 indbefatter en DK 168978 B1 10 strømhastighedsstyring 42A for blæseren og en indstikstil-slutning 42B for luftdrevet tilbehør såsom en hårtørrer eller en discinfektionsmiddelbruser. For at tilvejebringe energi til blæseren, varmeelementet og motoren til svingning 5 af karvæggen 16 er et elektrisk kabel 54 elektrisk forbundet gennem fundamentet 56.
I den foretrukne udførelsesform er karret 70 cm på tværs ved dets åbne ende langs lilleaksen gennem styreafsnittet 40 vinkelret på storeaksen med sædeorganet 29 cen-10 treret mellem siderne af karvæggen 16 men indsat som beskrevet i forbindelse med fig. 1. Rygstødsdelen 35 er tilnærmelsesvis 35 cm på tværs ved den bredere øvre del og 25 cm ved den nedre del og strækker sig opad tilnærmelsesvis 48 cm til varmluftcirkuleringsorganet 27.
15 Ved dette arrangement sidder patienten bekvemt inden i midten af karret trukket tilbage indad med varm luft blæsende imod bagsiden af sædedelen 30 og cirkulerende omkring ham, når karret befinder sig i indstignings- eller udstigningsstillingen, for at tilvejebringe varme og tørrevirkning.
20 Når karret drejes til badestillingen, befinder varmluftcirkulationsorganet 27 sig dog nedenunder patienten for at tilvejebringe en spredningsvirkning under badning og varm luft under et brusebad eller under tømning karret.
I fig. 3 er vist en sidegengivelse af badeanlægget 25 10 med karvæggen 16 i badestillingen, så at sædeorganer 24 er anbragt indvendig i karvæggen 16 for at modtage vand og blive neddykket. Blæserafgangen er vist forbundet med et boblebadsblæserhus 60 og derfra gennem en slangeforbindelse 62 bagved karret til forbindelse ved 64 til mellemrummet 30 mellem de dobbelte karvægge 16A og 16B af karvæggen 16 for at tillade spredning af luft, som skal blæses gennem badet under patientens styring på samme måde som i et boblebad.
I denne stilling såvel som den i fig. 1 viste indstigningsstilling hviler vægten af karret på en rørformet 35 vuggedel 72 og er ved sin bund svejset til drivmekanismehuset med henblik på at bevæge karret fra stilling til stilling.
DK 168978 B1 11
Denne vuggedel er forbundet med et elevatorhus 74, som igen er monteret på et fundament 76, der indeholder sædvanlige indstillingsskruer, af hvilke to er vist ved 78A og 78B, til vandret indstilling af fundamentet 76.
5 Drivmekanismen indbefatter et drevet tandhjul (ikke vist i denne figur) monteret til rotation inden i huset 74 og en fleksibel, krum fortanding (ikke vist i denne figur) forankret ved 75A og 75B og strækkende sig langs 180° af karvæggen 16 for at kunne drives af drivtandhjulet 92 gennem 10 mindst 50° og i den foretrukne udførelsesform gennem 90°.
Den elektriske drivmotor er monteret inden i huset 74, og den fleksible, krumme fortanding 90 er forsænket i dobbeltkarvæggene 16A og 16B af karvæggen 16. Selvom den er fastgjort, så den strækker sig over 90* af karvæggen, behøver 15 fortandingen 90, som er en fortandet neopren rem, kun at strække sig over mindst 50" af væggen for 50°'s svingning og mindst 90' for 90°'s svingning.
Fig. 4, som er en gengivelse ovenfra af badeanlægget 10, viser den måde, på hvilken sædedelen 30 er udskåret 20 såsom ved 80 ovenover spredeafgangen. Som vist i denne gengivelse hænger fodstøtten 34 nedad fra kanten af sædedelen 30 ved 84, så at patienten sidder komfortabelt i sædedelen 30 på et sted inden i karret, hvor patienten kan have sin torso med varmt vand og kan modtage en brusende gas gennem 25 vandet. Patienten befinder sig ligeledes indenfor rækkevidde af styreafsnittene 40 og 42 (fig. 2). Karret kan fyldes og, når badningen er forbi, tømmes, så at karvæggen 16 kan bevæges til den i fig. 1 og 2 viste udstigningsstilling.
Som vist i fig. 4 er et overløbsudløb 68 monteret 30 tilnærmelsesvis 60 can fra bunden af karret og 10 cm fra toppen af karret. Et tømningsudløb 70 til fjernelse af vand er anbragt ved bunden af karret, hvor de kan styres fra styreafsnittet 40 af en operatør for at tømme karret, før det bevæges tilbage til indstignings- og udstigningsstil-35 lingen.
DK 168978 B1 12 I fig. 5 er vist en frontgengivelse af badeanlægget 10 med en del af transmissionsanlægget synlig, hvilken del indbefatter en fleksibel, krum fortanding 90 og et drivhjul 92 i en drejningsretning for at bevæge karvæggen 16 til en 5 åben stilling. Som vist i fig. 5 drejes karret således, at den krumme fortanding 90 bevæger sig ind i tegningsplanet og således bevæger sig til den i fig. 2 viste stilling, hvor sædet er synligt med patienten skuende ud fra tegningsplanet, når karret er blevet bevæget helt til indstignings-10 og udstigningsstillingen. Dette opnås ved at drivtandhjulet 92 indgriber med tænderne i den krumme fortanding 90 og driver fortandingen, indtil karret er blevet drejet til dets valgte stilling.
For at tillade brusning med luft eller tilføre var-15 mende luft til patienten er blæserafgangen 94 forbundet med en slange, der er vist i stiplet streg i denne gengivelse, til en blæsertilgang 96 for at danne en fleksibel forbindelse til mellemrummet mellem de dobbelte karvægge 16A og 16B i karret og derved tilvejebringe en bane gennem slangen 64 20 for den varme luft, som fortsætter nedad til spredeafgangene 80 (fig. 4).
Fordi drivmotoren er monteret på en drejelig aksel 100, kan hele mekanismen drejes ved hjælp af et håndtag 43 indtil 90° i et vandret plan omkring akselen. Dette træk 25 hos badeanlægget 10 er således beregnet til at lette rensning af badekarret i snævre rum og at tillade en rullestolspatient at stige ind i karret fra en gang, der grænser til det snævre rum.
I fig. 6 er i større målestok vist en brudsnitgen-30 givelse af en del af positioneringsmekanismen 25 med drivhuset 74, akselen 100 og den fortandede rem 90. Som vist i denne gengivelse indgriber tandhjulet 92 inden i huset 74 med tænderne og driver remmen 90, som igen drejer karvæggen 16 (fig. 5) ved at pålægge trækspænding på dens forankrings-35 punkter og bevæge badekarret under drivkraften fra tandhjulet. Akselen 100 indbefatter et elektrisk installationsrør DK 168978 B1 13 101 for at tillade elektrisk forbindelse til blæseren (ikke vist i fig. 6) og er i almindelighed monteret til at tillade drejning for at tilvejebringe 90e,s bevægelse af karvæggen 16 i et vandret plan til ændring af dens orientering i for-5 hold til en kabinelukke, som det skal beskrives nærmere senere.
For at drive den fleksible, fortandede neoprenrem elir fortanding 90 drejer drivtandhjulet 92 sig inden i huset for at trække den fortandede rem ved at indgribe med 10 tænderne i den ene eller anden retning over nedløberruller 95 og 97, idet remmen 90 er fastgjort med bolte gennem boltehuller 99 og 103 ved de forskellige ender af den fortandede rem 90 vist ubefæstede i fig. 6 som illustration. Med dette arrangement svinger elevatormotoren karret 16 omkring en 15 vandret svingningsakse mellem indstignings- og udstigningsstillingen og badestillingen som illustreret ved de forannævnte fig. 1-5.
I fig. 7 er vist en gengivelse ovenfra af et badeanlæg 10A i det væsentlige lignende badeanlæg 10, og hvor identiske 20 dele er angivet ved identiske henvisningsbetegnelser. Imidlertid er badeanlægget 10A udformet til at passe inden i en kabine 110. I denne udførelsesform passer badekarret, når det befinder sig i sin i fig. 6 viste badestilling, inden i den snævre plads i en standardkabine. For at passe i en 25 standardkabine har enderne af karvæggen ved yderpunkterne af længdeaksen en bredde, der er lille nok til at passe inden i et mellemrum på tilnærmelsesvis 150 cm, og midterdelen af væggen langs lilleaksen passer inden i et forstørret mellemrum på tilnærmelsesvis 100 cm, så at den bredeste del 30 af karret strækker sig ind i et kabinemellemrum, hvor hanerne er placeret og blandeventilen passer.
I fig. 8 er vist en kabine 110 med karvæggen 16 af badeanlægget 10A anbragt i dens indstignings- og udstigningsstilling, som også tjener som dens opbevaringsstilling.
35 Vægudskæringen, som danner kabinen, kan nominelt være 150 cm, hvilket repræsenterer en frigang på 5 cm mellem badekar- DK 168978 B1 14 ret, når karret befinder sig i sin badestilling som vist i fig. 7. Som vist i fig. 7 kan badekarret svinges vandret på sin aksel 100 indtil 90' for at lette patientindstigning og derpå drejes 90° tilbage med patienten deri og svinges til ; 5 badestillingen under anvendelse af styreafsnittet 40 eller manuelt. Til dette formål tjener det krumme, fleksible for-tandings- og drivhjulsarrangement monteret på den udkragede understøtning til at tillade badekarret at befinde sig helt i dets badestilling på en minimumplads og alligevel kunne 10 bevæges til kabinestillingen over understøtningsarmen med den udkraget monterede blæser- og drivmekanisme.
I fig. 9 er der vist et forenklet skematisk kredsløbsdiagram af et muligt styreanlæg for badeanlæggene 10 og 10A med styreafsnit 40 og 42, et varmluftkredsløb 100, et 15 karbevægelseskredsløb 102, et vandstyrekredsløb 104 og en kraftforsyning 106. Selve kredsløbet udgør ingen del af opfindelsen undtagen for såvidt, som det samvirker med de konstruktive elementer, der er beskrevet foran, til at realisere fordelene ved badeanlæggene 10 og 10A. Desuden opnås 20 ved den foretrukne udførelsesform bevægelsen af badekarret mellem badestillingen og indstignings- og udstigningsstillingen med en elevatordrivenhed. En mikrokontakt afbryder kraftledningen ved slutningen af bevægelsen til hver stilling, og kredsløbet må startes manuelt. For at tilføre varm 25 luft til badekarret indbefatter varmluftkredsløbet 100 en blæser 110 og et varmeelement 112. Blæseren 110 drives af en blæsermotor 114, som er elektrisk forbundet gennem en leder 116 og et potentiometer tværs over en vekselstrømskraftkilde 108 for varmeelementet 112. Varmeelementet 112 30 er ligeledes elektrisk forbundet til kraftkilden 108 gennem et potentiometer i styrepanelet 40 og elektrisk forbundet gennem en ledning for at tillade luft at strømme gennem varmeelementet 112 og blæseren 110 under trækkraften fra blæseren 110. Blæseren 110 står i forbindelse med bruser-35 slangen på en måde, der er beskrevet foran i forbindelse med fig. 1-6, så at patienten kan aktivere blæseren 110 og DK 168978 B1 15 varmeelementet 112 og styre mængden af luft og temperaturen af luften fra styrepanelet 40 for at tilvejebringe en opvarmningsvirkning, når badekarret befinder sig i indstignings- og udstigningsstillingen, og en bruservirkning, når 5 det befinder sig i badestillingen.
For at bevæge karvæggen 16 (fig. 1-7) mellem badestillingen og indstignings- og udstigningsstillingen indbefatter karbevægelseskredsløbet 102 en tovejsmotor 120 og et mikrokontakt by-pass-kredsløb 122. Motorens bevægelses-10 retning styres af en kontakt inden i styrepanelet 40, som det skal beskrives senere, så at patienten kan aktivere karret til at bevæge sig i den ene eller anden retning direkte fra styrepanelet 40. Når karret er passeret imod stoppet i badestillingen eller ved slutningen af dets bevægelse 15 gennem 90° i indstignings- og udstigningsstillingen, berøres en mikrokontakt i mikrokontakt by-pass-kredsløbet 122 på sædvanlig måde for at åbne kredsløbet, som tilfører kraft til tovejsmotoren 120. Kraft til tovejsmotoren 120 leveres af en kraftforsyning 106 med polariteten bestemt af kontakten 20 i styrepanelet 40, idet kraftforsyningen 106 tilføres energi fra kraftkilden 108.
For at styre temperaturen af vand, der fylder badekarret i den foretrukne udførelsesform, tilfører manuelt styrede ventiler vand til en konventionel blandeventil og 25 derfra til hanen. Ved den i fig. 9 viste udførelsesform indbefatter vandstyrekredsløbet 104 imidlertid en første og en anden uendeligt variabel ventil 124 og 126, som hver styres af sin vekselstrømsmotor 128 og 130 med dette formål. Motorerne retningsstyres hver af kontakter i styrepanelet 30 40 og med hensyn til hastighed af potentiometer, så at de kan indstilles individuelt. En temperaturmåler leverer en indikation af temperaturen til en lystavle, så at operatøren kan kende temperaturen af vandet, når han indstiller den første og anden uendeligt variable ventil 124 og 126, af 35 hvilke den ene styrer strømmen af varmt vand og den anden styrer strømmen af koldt vand gennem hanerne ind i karvæggen DK 168978 B1 16 16 (fig. 1-7).
For at tillade udtømning af vand eller forhindre vand i at blive udtømt anvendes i den foretrukne udførelses-form en sædvanlig prop på en kæde. Ved det i fig. 9 viste 5 arrangement styres imidlertid en vekselstrømssolenoide 109 af en kontakt fra styrepanelet 40 til mekanisk at lukke eller åbne afløbet.
For at styre temperaturen og strømmen af luft ind i karvæggen 16 (fig. 1-7) leverer i den foretrukne udførelses-10 form en selvvarmende blæser varm luft gennem en manuelt styret ventil. Ved den i fig. 9 viste udførelsesform indbefatter styreafsnittene 40 og 42 en første og en anden sammenkoblet kontakt 130 og 137, som hver forbinder sit af de to potentiometre 134 og 136 i kredsløb med kraftkilden 15 108 og hver sin af blæseren 110 og varmeelementet 112. Ved dette arrangement kan potentiometrene 134 og 136 indstilles individuelt for at indstille hastigheden af blæseren og varmen, der tilvejebringes med varmeelementet 112, når der skal blæses luft, og kan afslutte og starte luftstrømmen 20 gennem de sammenkoblede kontakter 130 og 137 fra styreaf-snittene 40 og 42.
For at styre vekselstrømssolenoiden 109 indbefatter styreafsnittet 40 en kontakt 140, som, når den er sluttet, forbinder kraftkilden 108 tværs over vekselstrømssolenoiden 25 109 for at åbne det normalt lukkede afløb og tillade vand at løbe ud fra karret. Med dette arrangement kan vand let udtømmes af patienten.
For at bevæge karret fra den ene stilling til den anden indbefatter styreafsnittet 40 en dobbeltvirkende, 30 dobbeltpolet kontakt 150, som i den ene position forbinder kraftforsyningen tværs over motoren 120 for at bevæge karret i den ene retning, og som omstillet til den modsatte pol reverserer retningen af motoren 120 og driver den i den modsatte retning for at bevæge karret til den anden stilling.
35 I kredsløb med motoren 120 findes mikrokontakt by-pass-kreds-løbet 122, som kan sluttes for at indlede bevægelsen ved DK 168978 B1 17 midlertidig nedtrykning af kontakten 152 for at bevæge karret bort fra den mikrokontakt, som har åbnet kredsløbet.
For at styre den første og anden uendeligt variable ventil 124 og 126 til levering af varmt og koldt vand til 5 karret fra styreafsnittet 40 er der til hver af den første og anden uendeligt variable ventil 124 og 126 forbundet sin af to dobbeltpolede, dobbeltvirkende kontakter 160 og 162, som i den ene stilling får ventilen til at blive åbnet i et større omfang og i den anden stilling får ventilen til at 10 blive lukket. Hastigheden af åbning og lukning er indstillelig med hver sit af potentiometrene 164 og 166 i kredsløb med den første og anden uendeligt variable ventil 124 og 126.
Det ovenfor beskrevne kredsløb er kun illustrativt, og der kan anvendes mange forskellige kredsløb til at opnå 15 de samme formål. Formålet med kredsløbet og panelet er at tillade patienten at styre badningen, mens han bliver siddende inden i badekarret med henblik på maksimal bekvemmelighed. Dette eliminerer behovet for hjælp, så at en mobil patient kan bade uden en anden person med et minimum af anstrengelse 20 og ubehag. Ved brug af badeanlæggene 10 og 10A befinder karvæggen 16 sig normalt i sin indstignings- og udstigningsstilling. Mens den er i denne stilling kan patienten, som er i hvert fald delvis mobil, sidde i sædeorganet 24 (fig.
2 og 3) vendende fremad i en stilling, i hvilken hans hænder 25 kan nå styreafsnittet 40 (fig. 1-4 og 7).
Mens patienten befinder sig i siddestillingen, kan han aktivere styreafsnittet 40 til at svinge karvæggen 16. Styreafsnittet 40 aktiverer en elektromotor med en snekkedrevsreduktion, som driver et tandhjul. Tandhjulet fatter 30 tandremmen, som strækker sig langs den ydre væg af karvæggen 16 og driver den, så at karret drejes gennem 90°, mens stolen svinger om svingningsaksen på svingningsafsnittene 20A (fig.
2-4) og 2OB (fig. 1/ 2 og 4), så den forbliver opretstående. Fordi svingningsaksen er placeret i midten af et cirkulært 35 ydre omrids i planet for hovedaksen med sædet anbragt til placering af patienten, bevæger karvæggen 16 sig til en DK 168978 B1 18 position, hvor patientens hoved befinder sig over kanten af karret, men karret ikke desto mindre omgiver stolen.
Når badeanlaegget befinder sig i indstignings- og udstigningsstilling, kan patienten aktivere styringen til } 5 at få en boblebadsblæser til at blæse varm luft gennem en slange til et sted nær kanten af karvæggen 16, hvor det blæses gennem de dobbelte karvægge 16A og 16B til en spredningsåbning bagved patienten. Fordi kanten af væggene strækker sig udad, så at sædet er trukket tilbage i det konkave 10 kammer i karret med kanten af karret liggende i et plan foran for patienten, cirkuleres den varme luft inden i dette kammer for at holde patienten varm.
Når badekarret befinder sig i badestillingen betjenes i den foretrukne udførelsesform ventiler manuelt for at 15 tilføre vand. I det i fig. 9 viste anlæg kan patienten anvende styreafsnittene 40 og 41 (fig. 1-4 og 7) til at åbne en ventil, der tillader vand at trænge ind i karret og fylde det til badeformål. Patienten kan igen få boblebadsblæseren til at blæse varmt vand ind i karret gennem spredeafgangen, 20 som nu er placeret nedenunder stolen, for at omrøre vandet.
Når badningen er færdig kan patienten trække proppen op, eller ved den i fig. 9 viste udførelses form kan patienten igen aktivere styringerne i styreafsnittet til at udtømme væske fra karret gennem bunden. Når dette er tomt, kan sty-25 ringerne igen anvendes til at føre karvæggen 16 tilbage til indstignings- og udstigningsstillingen. Patienten kan aktivere eller desaktivere blæseren på ethvert tidspunkt under denne operation, så at der blæses varmt luft tværs over ham inden i kammeret, som således holder ham varm under udstig-30 ningsfasen af badningen, eller den kan holdes igang kontinuerligt. Denne varme luft kan ligeledes tørre patienten.
Det vil forstås fra den foranstående beskrivelse, at badeanlæggene 10 og 10A har adskillige fordele såsom: (1) de er lette at stige ind i for en mobil patient og at betjene 35 af patienten uden hjælp fra en anden person, (2) patienten kan selv styre badekarret for at bevæge det fra en badestil- DK 168978 B1 19 ling til en indstigningsstilling uden hjælp fra en operatør, (3) i indstignings- og udstigningsstillingen kan patienten bevirke, at der blæses varm luft omkring patienten for at forhindre afkølingen, og tilvejebringe tørring, (4) i nogle 5 udførelsesformer kan badekarret passe inden i den begrænsede plads i en 150 cm's kabine for bekvem opbevaring og anvendelse og (5) karret kan bevæges mellem indstignings- og udstigningsstillingen og badestillingen med en simpel mekanisme, som driver langs en krum midterlinie, fortrinsvis 10 halvsfærisk, uden det behov for hjørneunderstøttelser, som optager stor plads, hvilket tillader, at badekarret er kompakt og økonomisk og dog omslutter patienten både i bade-, indstignings- og udstigningsstillinger.

Claims (10)

1. Badeanlæg omfattende et badekar (16) indrettet til at indeholde vand, et sæde (24), et drev til at bevæge karret fra en badestilling, i hvilken det indeholder vand, ' 5 til en indstignings- og udstigningsstilling, i hvilken det er opretstående, uden væsentlig ændring af stillingen af sædet fra badestillingen, således at den badende kan blive siddende, mens karret bevæger sig fra indstignings- og udstigningsstillingen til badestillingen, kendete g-10 net ved, at drevet indbefatter et stationært fundament (12) med en lodret svingningsaksel (100) til bevægelse af karret (16) og af et drevhus (32,25) i et vandret plan, og et drivafsnit (92,95,97) i drevhuset (32,25) drevet af en motor (120) og forbundet med et drevet element (90) monteret 15 på karret (16) og indrettet til at kunne bevæge karret mellem en vandret og en lodret stilling, og med organer (35) til indblæsning af varm luft i karret (16).
2. Badeanlæg ifølge krav 1, kendetegnet ved, at det drevne element (90) er en krum fortanding langs 20 en midterlinie for karret.
3. Badeanlæg ifølge krav 2, kendetegnet ved, at karret (16) har halvcirkulært tværsnit, og at den krumme fortanding (90) strækker sig langs mindst 90 grader af det halvcirkulære tværsnit.
4. Badeanlæg ifølge ethvert af kravene 1 til 3, kendetegnet ved et spredeanlæg (27, 35) til at blæse varm luft ind i karret, at karret har et konkavt karkammer, og at sædet (24) og spredeafgangen (35) , når karret (16) befinder sig i indstignings- og udstigningsstillingen, 30 er placeret således, at den varme luft blæser mod kammeret og, når karret befinder sig i badestillingen, blæser opad gennem vandet.
5. Badeanlæg ifølge krav 4, kendetegnet ved, at sædet (24), når karret (16) befinder sig i indstig-35 nings- og udstigningsstillingen, er placeret således, at kanten af karret strækker sig forbi sædet på en sådan måde, DK 168978 B1 at varm luft blæser inden i det konkave karkammer omkring en badende, mens den badende befinder sig tilbagetrukket i kammeret.
6. Badeanlæg ifølge ethvert af kravene 1 til 5, 5 kendetegnet ved, at karret (16) har en længde i retning af længdeaksen på mindre end 150 cm, at karret har en dybde i retning af en halvmiddelakse i området fra 64 til 100 cm, at karbredden langs en lilleakse ligger i området fra 50 til 90 cm, og at højden over sædet (24) til en væg i 10 karret er mindst 80 cm, når karret befinder sig i indstignings- og udstigningsstillingen, og med en dybde under sædet på mindst 50 cm, når karret befinder sig i indstignings- og udstigningsstillingen.
7. Badeanlæg ifølge ethvert af kravene 1 til 6, 15 kendetegnet ved et haneorgan (124, 126) til at tillade indføring af vand i karret, hvilket haneorgan går fri af kanten af karret og sædet på en sådan måde, at operatøren kan stige ind i karret uden at komme i kontakt med haneorganet, og hvor haneorganet er anbragt over karret 20 (fig. 3), når karret befinder sig i badestillingen.
8. Badeanlæg ifølge ethvert af kravene 2 til 7, kendetegnet ved, at den krumme fortanding er en fleksibel rem med tænder.
9. Fremgangsmåde til anvendelse af et badeanlæg af 25 den i krav 4 angivne art ved at sidde i et sæde (24) monteret i en tilbagetrukket stilling i et kammer (16) vendende udad, når et badekar (16) befinder sig i en lodret indstigningsstilling, ved at bevæge kammeret (16) fra en lodret stilling, mens en badende befinder sig i sædet, til en stilling, i 30 hvilken det kan indeholde vand, ved at tilføre vand, ved at tømme karret, og ved at bevæge kammeret til en udstigningsstilling, i hvilken det er opretstående uden væsentlig ændring af stillingen af sædet (24) på en sådan måde, at den badende kan blive siddende, mens karret bevæger sig mellem 35 indstignings-eller udstigningsstillingen og badestillingen, kendetegnet ved tilførsel af varm luft til kam- DK 168978 B1 meret, mens det befinder sig i sin lodrette stilling, og styring af stillingsændringen fra et styreorgan monteret indenfor 90 cm fra sædet.
10. Fremgangsmåde ifølge krav 9,kendete g- j 5 net ved, at karret bevæges mellem stillingerne ved at drive en krum fortanding (90) anbragt langs en midteriinie for karret (16) med et tanddrev (92) gennem mindst 50 graders drejning af karret. 10 15 20 25 30 35
DK080889A 1988-02-23 1989-02-22 Badeanlæg DK168978B1 (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US07/159,192 US4888834A (en) 1988-02-23 1988-02-23 Bathing system
US15919288 1988-02-23

Publications (3)

Publication Number Publication Date
DK80889D0 DK80889D0 (da) 1989-02-22
DK80889A DK80889A (da) 1989-08-24
DK168978B1 true DK168978B1 (da) 1994-07-25

Family

ID=22571484

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK080889A DK168978B1 (da) 1988-02-23 1989-02-22 Badeanlæg

Country Status (11)

Country Link
US (1) US4888834A (da)
EP (1) EP0330636B1 (da)
CA (1) CA1279752C (da)
DE (1) DE68901200D1 (da)
DK (1) DK168978B1 (da)
ES (1) ES2030592T3 (da)
FI (1) FI91594C (da)
GR (1) GR3004918T3 (da)
IE (1) IE64651B1 (da)
NO (1) NO890755L (da)
PT (1) PT89795B (da)

Families Citing this family (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5393119A (en) * 1992-06-22 1995-02-28 Mitsuru Haruyama Chair bath
DE69511121T2 (de) * 1994-01-07 2000-05-11 Arjo, Inc. Badewanne mit Seiteneingang
GB2293321B (en) * 1994-09-22 1999-06-30 James Bissett Bath
US7624757B2 (en) * 2006-11-09 2009-12-01 Masco Corporation Of Indiana Dual function handles for a faucet assembly
US8438672B2 (en) 2005-11-11 2013-05-14 Masco Corporation Of Indiana Integrated electronic shower system
US7802733B2 (en) * 2007-01-05 2010-09-28 Masco Corporation Of Indiana Fluid delivery control system
DE102009015933A1 (de) 2008-03-27 2009-10-01 Hans-Werner Bender Kavitationsgestütze Behandlung von Problemwunden mit Kohlendioxid
EP3040063A1 (en) * 2014-12-29 2016-07-06 Robotics Care AB Bathing aid
BE1024107B1 (nl) * 2016-11-02 2017-11-16 Jos Forier Inrichting voor het multifunctioneel douchen en baden.

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR1482601A (fr) * 1966-06-08 1967-05-26 Electrolux Ab Installation de baignoire et de bacs similaires
CH629094A5 (de) * 1978-07-24 1982-04-15 Hans Sax Badeeinrichtung fuer bewegungsbehinderte personen.
GB2029211B (en) * 1978-08-10 1983-04-27 Parker R Baths
DE3100109A1 (de) * 1981-01-03 1982-09-09 geb. Ostheimer Ursula 8960 Altusried Voit "badebehaelter"
US4530121A (en) * 1984-06-01 1985-07-23 Penney Edison P Tilting bath with pivotal user seat
US4592099A (en) * 1984-08-06 1986-06-03 Zellner John R Tiltable bathtub for invalids

Also Published As

Publication number Publication date
FI91594B (fi) 1994-04-15
PT89795A (pt) 1989-10-04
GR3004918T3 (da) 1993-04-28
US4888834A (en) 1989-12-26
FI890840A (fi) 1989-08-24
EP0330636A1 (en) 1989-08-30
NO890755D0 (no) 1989-02-22
EP0330636B1 (en) 1992-04-15
IE890555L (en) 1989-08-23
PT89795B (pt) 1994-01-31
DK80889D0 (da) 1989-02-22
DK80889A (da) 1989-08-24
FI91594C (fi) 1994-07-25
NO890755L (no) 1989-08-24
CA1279752C (en) 1991-02-05
FI890840A0 (fi) 1989-02-22
IE64651B1 (en) 1995-08-23
ES2030592T3 (es) 1992-11-01
DE68901200D1 (de) 1992-05-21

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4099272A (en) Bathing apparatus for invalids
DK168978B1 (da) Badeanlæg
JPS61162677A (ja) 家庭用バスユニツト
US5459887A (en) Portable sitz bath and therapeutic chair
TW200407106A (en) Bathing device for nursing use
US4211216A (en) Whirlpool bath
EP0231563B1 (en) Tiltable bathtub for invalids
US5940902A (en) Telescoping bathtub assembly
JPWO2006008794A1 (ja) 頭髪,頭皮のセルフ自動洗髪並びにセルフ自動ケア装置
US3477069A (en) Bathtub with vertical movable platform for hospitals and nursing homes
WO1985002098A1 (en) Bath tub having water reservoir and entry door
RU2708865C1 (ru) Способ управления работой и реализации процессов формирования струйных потоков гидромассажного сканера
JP3403311B2 (ja) 安全装置付入浴装置
JP2528279Y2 (ja) シャワーバス装置
JP3578428B2 (ja) シャワー入浴装置
JP2772782B2 (ja) 介護用風呂兼サウナ装置
JPH09122035A (ja) 浴室用椅子
US10278545B2 (en) Automated human washing systems
JP2566599Y2 (ja) 扉を有する歩行浴槽
JP2569956Y2 (ja) 入退容易なシャワーバス
JP3069197B2 (ja) シャワーバス装置
JP2001309958A (ja) 入浴装置
JP2016010735A (ja) 被介護者用の浴槽
CN110622878A (zh) 宠物洗浴机及其控制方法
JPH06125855A (ja) 浴槽シャワー装置