DK164836B - Gennemloebstoerreovn for teglsten og fremgangsmaade til styring af dens funktion - Google Patents

Gennemloebstoerreovn for teglsten og fremgangsmaade til styring af dens funktion Download PDF

Info

Publication number
DK164836B
DK164836B DK322285A DK322285A DK164836B DK 164836 B DK164836 B DK 164836B DK 322285 A DK322285 A DK 322285A DK 322285 A DK322285 A DK 322285A DK 164836 B DK164836 B DK 164836B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
drying
chamber
brick
chambers
dryer
Prior art date
Application number
DK322285A
Other languages
English (en)
Other versions
DK164836C (da
DK322285D0 (da
DK322285A (da
Inventor
Matti Uimonen
Original Assignee
Tekma Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Tekma Oy filed Critical Tekma Oy
Publication of DK322285D0 publication Critical patent/DK322285D0/da
Publication of DK322285A publication Critical patent/DK322285A/da
Publication of DK164836B publication Critical patent/DK164836B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK164836C publication Critical patent/DK164836C/da

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F26DRYING
    • F26BDRYING SOLID MATERIALS OR OBJECTS BY REMOVING LIQUID THEREFROM
    • F26B21/00Arrangements or duct systems, e.g. in combination with pallet boxes, for supplying and controlling air or gases for drying solid materials or objects
    • F26B21/06Controlling, e.g. regulating, parameters of gas supply
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F26DRYING
    • F26BDRYING SOLID MATERIALS OR OBJECTS BY REMOVING LIQUID THEREFROM
    • F26B15/00Machines or apparatus for drying objects with progressive movement; Machines or apparatus with progressive movement for drying batches of material in compact form
    • F26B15/10Machines or apparatus for drying objects with progressive movement; Machines or apparatus with progressive movement for drying batches of material in compact form with movement in a path composed of one or more straight lines, e.g. compound, the movement being in alternate horizontal and vertical directions
    • F26B15/12Machines or apparatus for drying objects with progressive movement; Machines or apparatus with progressive movement for drying batches of material in compact form with movement in a path composed of one or more straight lines, e.g. compound, the movement being in alternate horizontal and vertical directions the lines being all horizontal or slightly inclined
    • F26B15/16Machines or apparatus for drying objects with progressive movement; Machines or apparatus with progressive movement for drying batches of material in compact form with movement in a path composed of one or more straight lines, e.g. compound, the movement being in alternate horizontal and vertical directions the lines being all horizontal or slightly inclined the objects or batches of materials being carried by wheeled trucks
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F26DRYING
    • F26BDRYING SOLID MATERIALS OR OBJECTS BY REMOVING LIQUID THEREFROM
    • F26B25/00Details of general application not covered by group F26B21/00 or F26B23/00
    • F26B25/22Controlling the drying process in dependence on liquid content of solid materials or objects

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Drying Of Solid Materials (AREA)
  • Preliminary Treatment Of Fibers (AREA)
  • Saccharide Compounds (AREA)
  • Fertilizers (AREA)
  • Crushing And Grinding (AREA)
  • Processing Of Solid Wastes (AREA)

Description

DK 164836 B
Opfindelsen angår et gennemløbsteglstenstørreanlæg, der arbejder trinvist efter kammertørreprincippet, og i hvilket de teglstenslaster, der skal tørres, føres ind i et tørrekammer gennem en fordør, medens teglstenslasterne efter tørring føres ud af tørreanlaegget, 5 idet de fjernes fra den modstående ende af tørreanlægget gennem en bagdør.
Såkaldte gennemløbskammertørreanlæg er kendt som tømmertørreanlæg. De er konstrueret således, at tørrelasterne, der har form af .pakninger eller enheder, der skal tørres, bringes ind i tørrekammeret langs en 10 rullebane, der er placeret foran tørreanlægget, og hvorfra tørre- lasterne skubbes ind i tørrekammeret. De færdigt tørrede laster tages ud gennem den modstående dør i tørrekammeret. Disse kendte tørrekamre har den fordel, at den tid, det tager at udskifte lasterne, er forholdsvis kort. Tørreanlæggene har imidlertid den ulempe, at deres 15 konstruktion er kompliceret og kostbar.
Der kendes også fx fra svensk fremlæggelsesskrift nr. 321.895 såkaldte tunneltørreanlæg, hvor de varepartier eller varelaster, der skal tørres, kontinuerligt bevæges gennem en tørretunnel, der er åben fra den ene ende til den anden, men som er opdelt i zoner, hvor 20 tørrebetingelserne, såsom tørreluftens temperatur og relative fugtighed, varierer. I tørreanlæg af tunneltypen kan der kun tørres ensartede varepartier, der skal underkastes de samme tørrebetingelser.
Ved opfindelsen er der blevet tilvejebragt et tørreanlæg af den indledningsvis nævnte art, der, selv om anlægget er af gennemløbstypen, 25 tillader en økonomisk og individuel tørring af de enkelte varepartier eller tørrelaster, så at disse tørrelaster, der føres gennem anlægget, om ønsket kan være forskelligartede.
Tørreanlægget ifølge opfindelsen er ejendommeligt ved, at det har to eller flere serieforbundne kamre, hvert af hvilke kamre arbejder 30 uafhængigt således, at en teglstenslast, der skal tørres, i hvert tørrekammer standses og tørres i det mindste så længe, at det efterfølgende tørrekammer bliver frit, og således, at tørringen af en teglstenslast i et efterfølgende kammer, når den overføres fra et foregående kammer til et efterfølgende kammer, fortsættes i hovedsa- 2
DK 164836 B
gen fra det sted i tørreformlen eller tørreprogrammet, der var blevet nået under tørreprocessen i det foregående kammer, og at tørreprocessen afsluttes i det eller de sidste tørrekamre, hvorefter den tørrede last fjernes fra tørreanlægget, medens en ny last bevæges til 5 det sidste kammer fra det foregående kammer.
Ved tørreanlægget ifølge opfindelsen kan der med visse tidsmellemrum indføres en tørrelast gennem anlæggets fordør, og færdigtørredé teglstenspartier kan ligeledes med visse tidsmellemrum fjernes fra tørreanlægget gennem bagdøren på tilsvarende måde som i et tunnel-10 tørreanlæg. I anlægget ifølge opfindelsen kan de enkelte tørrelaster imidlertid behandles helt individuelt under hensyntagen til lastens art og omfang.
Opfindelsen angår endvidere en fremgangsmåde til styring af funktionen af et gennemløbskammertørreanlæg for teglstenslaster, hvor de 15 teglstenslaster, der skal tørres, føres ind gennem en fordør og ind i et første tørrekammer, medens teglstenslasterne efter tørring fjernes fra tørreanlægget fra dettes modstående ende fra det sidste tørrekammer gennem en bagdør, og i hvilket tørreanlæg to eller flere uafhængigt arbejdende tørrekamre, der er adskilt fra hinanden ved 20 hjælp af skillevægge, er serieforbundet på en sådan måde, at tørreprocessen i et efterfølgende tørrekammer, når teglstenslasterne overføres fra et foregående tørrekammer til et sådant efterfølgende tørrekammer, fortsættes fra i hovedsagen samme sted i en tørreformel eller et tørreprogram, der var blevet nået under tørreprocessen i det 25 foregående kammer, og fremgangsmåden ifølge opfindelsen er ejendommelig ved, at funktionen af tørreanlæggets gruppe af serieforbundne kamre styres ved hjælp af et styreanlæg med separate styreenheder eller lignende enheder, at tørreformlen eller tørreprogrammet (fig.
7), der er blevet indlæst i styreenhederne (S^, S2, S3) i overens-30 stemmelse med hver teglstenslast (T), der skal tørres, er indrettet til at følge den teglstenslast (T), der skal tørres, idet styreenheden for det tørrekammer, i hvilket den teglstenslast (T), der skal tørres, befinder sig på hvert givet tidspunkt, styres på basis af tørreformlen eller tørreprogrammet, og at tørrebetingelser, der kan 35 styres og ændres i overensstemmelse med tørreformlen, uafhængigt af andre kamre justeres for hvert enkelt kammer af tørreanlæggets kam- 3
DK 164836 B
mergruppe. Tørreprocessen i de enkelte tørrekamre kan da styres helt individuelt tilpasset den last, der netop befinder sig i tørrekammeret, og tørringen for hver enkelt last kan da følge en forud fastlagt, ønsket tørreformel eller et tørreprogram, der er fordelagtigt 5 både med hensyn til tørreresultatet og energiforbruget.
Fremgangsmåden ifølge opfindelsen muliggør opnåelse af disse fordele ved hjælp af et udstyr, der er af en simpel konstruktion og har en simpel funktion.
I det følgende vil en eksemplificerende udførelsesform for anlægget 10 ifølge opfindelsen blive nærmere beskrevet under henvisning til tegningen.
På tegningen viser fig. 1 i forøget målestok et lodret snit i tørrekamrene i anlægget ifølge opfindelsen, 15 fig, 2 et lodret snit i det første tørrekammer i tørrekanalen set i en retning modsat den i fig. 1 viste, fig. 3 et vandret snit i indgangsenden for tørrekanalen ifølge opfindelsen, fig. 4 en anden udførelsesform for skillevæggen mellem tørrekamrene 20 vist på en tilsvarende måde som i fig. 3, fig. 5 skematisk og delvis som blokdiagram styresystemet for funktionen af tegltørreanlægget ifølge opfindelsen, fig. 6 princippet for en vælgeromskifter for programcirkulationen og hørende til det i fig. 5 viste styresystem, og 25 fig. 7 viser et eksempel på en tørreformel eller et tørreprogram, der følges i et tørreanlæg ifølge opfindelsen, og som kan realiseres ved hjælp af det i fig. 5 og 6 viste styresystem.
I det følgende vil kammertørreanlæggets konstruktion og funktion blive beskrevet under henvisning til fig. 1-4. Tørrekamre Kj^-KN (N 30 stykker) i kammertørreanlæggets tørrekanaler er serieforbundet med hinanden og arbejder uafhængigt af hinanden. Når teglstenslaster T^ overføres fra de første kamre til de andre kamre K2, fortsætter tørringen efter denne overførsel, som om intet var hændt. Med andre ord vil tørreformlen eller tørreprogrammet (fx som vist i fig. 7) 4
DK 164836 B
efter overførslen til de andre tørrekamre 1¾ starte med at følge tørreprogrammet fra det tørrepunkt, der var blevet nået under tørringen i de første kamre Kj_. Tørringen sker på tilsvarende måde, når teglstenslaster T2 overføres til de tredje tørrekamre K3, når tegl-5 stenslaster T3 overføres til de fjerde tørrekamre K4, hvis sådanne findes, etc. Der kan anvendes et passende antal serieforbundne tørrekamre K, mindst to og fx tre, som det er vist i fig. 5.
Systemet i cirkulationen F^. for tørreluften i tørrekamrene K er bedst vist i fig. 2. I hvert tørrekammer findes der en samling af fire 10 teglstenslaster, og der er anbragt to laster T side om side, og den cirkulerende strøm af tørreluft blæses gennem teglstenslasterne.
Oven over tørrekamrene K findes der en mellemvæg 26, og på begge sider af denne findes der luftstrømningsåbninger 27 og 28. Åbningen 27 udmunder i en oven over tørrekamrene beliggende luftstrømnings-15 kanal 11, der indeholder en blæser 10, som drives af en motor 19. Ved indløbssiden for den i kanalen 11 anbragte blæser 10 udmunder en kanal 17a for indsugnings luft F£n(j, og denne kanal 17a er forsynet med et reguleringsspjæld 18a. På kanalen 11's trykside findes der en kanal 17b for udstrømningsluft og forsynet med et reguleringsspjæld 20 18b. På kanalen 11's trykside findes der endvidere en varmeradiator 9 for cirkulationsluften F^. Indsugningsluftstrømmene F^n(j føres gennem kanal 17a til blæserne 10's indløbsside, og disse strømme F^n(j kan alle samlet opvarmes ved hjælp af et opvarmningsapparat (ikke vist). Strømmene af afgangsluft FU(j tilføres tilsvarende fra blæserne 10's 25 trykside gennem ventilationskanalerne 17b. Ventilationskanalerne 17a og 17b er som nævnt forsynet med reguleringsspjæld 18a og 18b, ved hjælp af hvilke det sammen med justering af radiatorerne 9 er muligt at påvirke tilstanden og tørrekapaciteten for cirkulationsluften F^.
Blæseren 10 er således indrettet, at dens blæseretning kan vendes, 30 hvorved blæseren 10's indsugnings- og trykside kan ombyttes, og luftindløbskanalen 17a bliver samtidig luftudløbskanal, medens luftudløbskanalen 17b bliver luftindløbskanal, idet retningen af den cirkulerende luftstrøm 17 F^ vendes. Formålet med at vende retningen for den cirkulerende luftstrøm F^ er at opnå en ensartet tørring af 35 teglstenslasterne uafhængig af, om der er anbragt én eller flere af dem side om side i tørrekammeret. Den ovenfor beskrevne vending af 5
DK 164836 B
retningen for den cirkulerende luftstrøm F^, der er beskrevet ovenfor, foretages med passende intervaller, fx ca. 2 timer.
Tørrekanalerne, der har to og fortrinsvis flere serieforbundne tørrekamre til Kjj, kan have et, to, tre eller flere spor, så at der i 5 hvert kammer findes et antal teglstenslaster, der er lig med antallet af spor, placeret side om side. I fig. 1-4 er der vist to teglstenslaster anbragt efter hinanden i hvert tørrekammer 7.
Hver af lasterne T i tørreanlægget kan fx bestå af 20 x 6 x 14 stykker lig med 1680 stk. teglsten. I lasterne i 10 tørrekammeret er lagene af teglsten på i og for sig kendt måde anbragt på hylder, så at der gennem lasterne T i tørreanlægget frembringes en effektiv luftstrøm F^.
Som vist i fig. 3 findes der mellem de efter hinanden anbragte og serieforbundne tørrekamre K^, 1¾ etc. placeret en letvægtsskillevæg 20.
15 Skillevæggene 20 er fx fremstillet af et bøjeligt, klædelignende materiale, idet væggene ikke behøver at være varmeisolerende. Skillevæggene 20 adskiller de serieforbundne, til hinanden grænsende tørrekamre K fra hinanden og tillader uafhængig tørring i hvert kammer K. Skillevæggene 20 kan fx være af en harmonikaagtig konstruktion 20 således, at de kan trækkes til side og/eller opefter, når lasten T i tørreanlægget bevæges fra et kammer Kjj til det efterfølgende kammer
Kn+r
Fig. 4 viser en alternativ udførelsesform for konstruktionen af skillevæggen mellem tørrekamrene K. I fig. 4 er tørrevogne 7 forsynet 25 med endevægge 21, der fungerer som skillevægge i tørrekamrene. Om nødvendigt kan kanterne af endevæggen 21 på tørrevognene 7 og/eller væggene 15 af tørrekanalerne eller tilsvarende være forsynet med tætninger, der i fig. 4 er vist skematisk og betegnet med 22. Anvendelsen af tørrevognenes endevægge 21 som skillevægge for tørrekamrene 30 K muliggøres af, at dimensionerne for teglstenslasterne T er nøjagtige .
I det følgende vil styresystemet ifølge opfindelsen til styring af kammertørreanlæggets funktion blive beskrevet under henvisning til 6
DK 164836 B
fig. 5, 6 og 7, og dette system har tre separate styrecentre S^, S2 og S3.
Stillingen for de i luftindstrømningskanalerne 17a anbragte reguleringsspjæld 18a styres ved hjælp af styremotorer 23. På tilsvarende 5 måde styres stillingen for en til varmeradiatoren 9 hørende styreventil 24 ved hjælp af styremotorer 25. Hvert tørrekammer K^, 1¾ og K3 har sine egne styreorganer for varmeradiatoren 9 for indsugningsluft og tørreluft.
I overensstemmelse med det program, der indlæses i dem, afgiver sty-10 recentrene S på ethvert bestemt tidspunkt på i og for sig kendt måde et styresignal a^, a2 og a3, der hver især igen styrer funktionen af styremotorerne 23 og 25 i de forskellige kamre K^, 1¾ og K3. Styresystemet kan om nødvendigt indbefatte måle- og tilbagekoblingsindretninger, ved hjælp af hvilke tilstanden for den tørreluft, der cirku-15 lerer i de forskellige tørrekamre K]_, 1¾ og K3, overvåges, idet der reageres på styresignalerne aj_, a2 og a3· Styresignalerne aj_, a2 og a3 kan også være udformet efter blindstyringsprincippet, og i dette tilfælde er tilbagekoblingsarrangementerne unødvendige.
r I det følgende vil funktionen og styresystemet for tørreanlægget 20 ifølge opfindelsen blive beskrevet under henvisning til fig. 5, 6 og 7. Når arten af de teglsten, der kommer ind i det første kammer K]_, dvs. teglstenenes dimensioner og eventuelt deres fugtighedsgrad er kendt, indlæses en tørreformel eller et tørreprogram i styrecentret Sj_ på i og for sig kendt måde, og denne formel eller dette program 25 følges med hensyn til lasten Tj_ gennem hele tørrekanalen til K3.
Fig. 7 illustrerer et muligt eksempel for en tørreformel eller et tørreprogram. Tørringen af en frisk last T^, der er blevet indført i kammeret K^, vil blive fulgt ved hjælp af fig. 7. I fig. 7 repræsenterer den rette linje K tørretemperaturen t^ for tørreluften, og den 30 rette linje M repræsenterer vådtemperaturen t^ Den vandrette akse T angiver tørretiden, og den lodrette akse t angiver temperaturerne t^ og tra for tørreluft i °C. Ved hjælp af styrecentreret Sj/s styresignal aj_, der under funktionens indledende trin styres således, at det påvirker styremotoreme 23 og 25 for det første kammer Kj_, idet
DK 164836B
7 tørreformlerne K og M følges i perioden 0 til Tj_, foretages tørring fra tørtemperaturen t^ til temperaturen og fra vådtemperaturen tg til vådtemperaturen t^. Derefter overføres teglstenslasten Tj^ til det næste kammer K2.
5 I overensstemmelse med opfindelsen foretages der samtidig med, at tørrelasten overføres fra det første kammer til det andet kammer K2, en drejning af vælgerindretningen 30's omskifter 31, eller denne styres ved hjælp af et automatisk system (ikke vist) således, at den drejes, så at styresignalet følger tørrelasten, hvilket vil 10 sige, at styresignalet aj_, der kommer fra det første styrecentrum
Sjl> nu begynder at styre funktionen af det andet kammer K2 ved hjælp af styremotorerne 23 og 25. Tørringen fortsætter således, medens den følger formlerne K og M i det andet kammer 1¾. som om der overhovedet ikke var blevet foretaget nogen overførsel, for så vidt angår tørre-15 formlen og styringen af s tyre indretningerne. Teglstenslasten T^ er imidlertid blevet ført ud af det første kammer og ind i det kammer K2, og en ny last er blevet indført i det første kammer , og styringen af tørringen af den nye last foretages i overensstemmelse med fig. 5 ved hjælp af styrecentret S3, der er blevet frigjort fra at 20 styre tørringen af den last T3, der er blevet fjernet fra det sidste kammer K3, og i hvilket den for den nye last nødvendige tørreformel er blevet indprogrammeret.
I det andet kammer 1¾ foretages tørringen i overensstemmelse med fig.
7 i perioden T2-T^ op til den tørretemperatur og til vådtempera- 25 turen t„ , hvorefter lasten overføres til det næste tørrekammer K3,
Zm idet vælgeromskifteren 31 samtidigt drejes til den næste stilling, i hvilken styresignalet a^ fra styrecentreret styres således, at det kommer til at påvirke styremotorerne 23 og 25 i det tredje kammer K3.
I det sidste kanoner K3 foretages tørringen af lasten T i tidsperioden 30 T3-T2 til den endelige tørretemperatur t^ og til vådtemperaturen t^m styret af det samme kontrolcentrum Sj_, under hvis styring tørringen blev påbegyndt i det første kammer Kl og fortsat i det andet kammer K2.

Claims (8)

1. Gennemløbsteglstenstørreanlæg, der arbejder trinvist efter kammer-tørreprincippet, og i hvilket de teglstenslaster (T), der skal tørres, føres ind i et tørrekammer gennem en fordør (16a), medens 25 teglstenslasterne (T) efter tørring føres ud af tørreanlægget, idet de fjernes fra den modstående ende af tørreanlægget gennem en bagdør (16b), kendetegnet ved, at tørreanlægget har to eller flere serieforbundne kamre (¾. K2, K3), hvert af hvilke kamre (K^) arbej-30 der uafhængigt således, at en teglstenslast, der skal tørres, i hvert tørrekammer standses og tørres i det mindste så længe, at det efterfølgende tørrekammer bliver frit, og således, at tørringen af en DK 164836 B teglstenslast (T) i et efterfølgende kammer (K ^), den overføres fra et foregående kammer (¾) til et efterfølgende kammer (Kn+^)i fortsættes i hovedsagen fra det sted i tørreformlen eller tørreprogrammet (fig. 7), der var blevet nået under tørreprocessen i det 5 foregående kammer (1^), og at tørreprocessen afsluttes i det eller de sidste tørrekamre, hvorefter den tørrede last fjernes fra tørreanlægget, medens en ny last bevæges til det sidste kammer fra det foregående kammer.
2. Teglstenstørreanlæg ifølge krav 1, 10 kendetegnet ved, at der findes tre eller flere serieforbundne tørrekamre (K), og at der findes én eller flere grupper af sådanne kamre anbragt side om side.
3. Teglstenstørreanlæg ifølge krav 1 eller 2, kendetegnet ved, at der mellem efter hinanden følgende 15 grupper af tørrekamre findes en letvægtsskillevæg (20, 21), der tillader gennemgang af teglstenslasterne (T) fra ét kammer til det efterfølgende kammer.
4. Teglstenstørreanlæg ifølge krav 1 eller 2, kendetegnet ved, at den ene eller begge ender af tørre-20 vogne (7, 8), på hvilke teglstenslasterne (T) føres gennem tørrekamrene, er forsynet med lodrette vægge (21), der fungerer som skillevægge mellem de serieforbundne tørrekamre (K) (fig. 4).
5. Fremgangsmåde til styring af funktionen af et gennemløbskammer-tørreanlæg for teglstenslaster, hvor de teglstenslaster (T), der skal 25 tørres, føres ind gennem en fordør (16a) og ind i et første tørrekammer (¾). medens teglstenslasterne (T) efter tørring fjernes fra tørreanlægget fra dettes modstående ende fra det sidste tørrekammer (K3) gennem en bagdør (16b), og i hvilket tørreanlæg to eller flere uafhængigt arbejdende tørrekamre (Kj_, 1¾. K3), der er adskilt fra 30 hinanden ved hjælp af skillevægge, er serieforbundet på en sådan måde, at tørreprocessen i et efterfølgende tørrekammer (¾. K3), når teglstenslasterne overføres fra et foregående kammer (K^, K2) til et sådant efterfølgende kammer (Κ£, K3), fortsættes fra i hovedsagen DK 164836 B samme sted i en tørreformel eller et tørreprogram, der var blevet nået under tørreprocessen i det foregående kammer (Kj_, 1¾), kendetegnet ved, at funktionen af tørreanlæggets gruppe af serieforbundne kamre (¾. 1¾. K3) styres ved hjælp af et styreanlæg 5 med separate styreenheder (S^, S2, S3) eller lignende enheder, at tørreformlen eller tørreprogrammet (fig. 7), der er blevet indlæst i styreenhederne (Sj_, S2, S3) i overensstemmelse med hver teglstenslast (T), der skal tørres, er indrettet til at følge den teglstenslast (T), der skal tørres, idet styreenheden for det tørre-10 kammer, i hvilket den teglstenslast (T), der skal tørres, befinder sig på hvert givet tidspunkt, styres på basis af tørreformlen eller tørreprogrammet, og at tørrebetingelser, der kan styres og ændres i overensstemmelse med tørreformlen, uafhængigt af andre kamre justeres for hvert enkelt 15 kammer af tørreanlæggets kammergruppe.
6. Fremgangsmåde ifølge krav 5, kendetegnet ved, at de fra de forskellige styreehheder (Sj_, S2, S3) modtagne styresignaler (a^, a2, a.%) sendes til en vælgerindretning (30), der fører det pågældende styresignal skiftevis 20 til styremotorerne (23, 25) for det tørrekammer (K), i hvilket den teglstenslast (T), der skal følges, befinder sig.
7. Fremgangsmåde ifølge krav 5 eller 6, kendetegnet ved, at styremotoren (23) for et reguleringsspjæld (18a) for indløbsluft (F^ncj) og styremotoren (25) for en 25 styreventil (14) til en varmeradiator (9) for tørreluften og eventuelt andre tilsvarende indretninger, der påvirker tilstanden for tørreluften, styres ved hjælp af de styresignaler (aj_, a2, , der på et hvilket som helst givet tidspunkt skiftevis modtages fra styreenhederne (Sj_, S2, S3) med hensyn til hvert af tørrekamrene (¾. K2,
30 K3).
DK322285A 1983-11-15 1985-07-15 Gennemloebstoerreovn for teglsten og fremgangsmaade til styring af dens funktion DK164836C (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI8300072 1983-11-15
PCT/FI1983/000072 WO1985002249A1 (en) 1983-11-15 1983-11-15 Run-through brick drying plant and method for the control of its operation

Publications (4)

Publication Number Publication Date
DK322285D0 DK322285D0 (da) 1985-07-15
DK322285A DK322285A (da) 1985-07-15
DK164836B true DK164836B (da) 1992-08-24
DK164836C DK164836C (da) 1993-03-01

Family

ID=8556339

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK322285A DK164836C (da) 1983-11-15 1985-07-15 Gennemloebstoerreovn for teglsten og fremgangsmaade til styring af dens funktion

Country Status (7)

Country Link
US (1) US4711038A (da)
EP (1) EP0162838B1 (da)
AT (1) ATE41824T1 (da)
DE (1) DE3379515D1 (da)
DK (1) DK164836C (da)
NO (1) NO852689L (da)
WO (1) WO1985002249A1 (da)

Families Citing this family (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3936008C2 (de) * 1989-10-28 1994-06-16 Motan Plast Automation Ag Cham Verfahren zum Trocknen von Gut, insbesondere von Kunststoff, und Vorrichtung zur Durchführung eines solchen Verfahrens
DE4002643A1 (de) * 1990-01-30 1991-08-08 Meindl Josef Ohg Vorrichtung zum trocknen keramischer produkte, insbesondere ziegel
DE4340940A1 (de) * 1993-12-01 1995-06-08 Innovatherm Prof Dr Leisenberg Gmbh & Co Kg Verfahren zur Steuerung von Trocknern in Ziegelwerken
AU706179B2 (en) * 1995-07-17 1999-06-10 Jagar Design & Development Pty. Ltd. Continuous updraught modular kiln
TW416261B (en) * 1997-04-24 2000-12-21 Ciba Sc Holding Ag Process and apparatus for the treatment of coated printed circuit boards
ES2232260B1 (es) * 2002-12-05 2006-03-01 Maria Jose Cervera Romero Tunel de secado de placas de escayola.
RU2308649C1 (ru) * 2006-04-28 2007-10-20 Артем Юрьевич Чайка Способ контроля сушки керамических изделий
CN105674711A (zh) * 2016-01-26 2016-06-15 重庆市合川区狮滩矸砖厂 砖坯烘干装置
CN105588405A (zh) * 2016-01-26 2016-05-18 重庆市合川区狮滩矸砖厂 砖坯干燥室

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1783030A (en) * 1929-06-24 1930-11-25 Worden James Allen Kiln
US2547833A (en) * 1947-01-28 1951-04-03 Ralph C Parkes Drying method and machine
US2758386A (en) * 1951-09-05 1956-08-14 Moore Dry Kiln Co Drier method for veneer
US2799096A (en) * 1955-07-13 1957-07-16 Proctor & Schwartz Inc Onion drying apparatus and method
FR1462448A (fr) * 1965-11-05 1966-04-15 Veran Costamagna Et Cie Perfectionnement aux fours de séchage et procédé de séchage
SE319431B (da) * 1966-11-14 1970-01-12 Svenska Flaektfabriken Ab
SE321895B (da) * 1967-10-04 1970-03-16 E Bengtsson
DE2721965C2 (de) * 1977-05-14 1986-09-11 Babcock-BSH AG vormals Büttner-Schilde-Haas AG, 4150 Krefeld Verfahren zur Überwachung und Steuerung der Trocknung von Furnierblättern im Durchlaufverfahren
DE2724037A1 (de) * 1977-05-27 1978-12-07 Hauni Werke Koerber & Co Kg Vorrichtung zum trocknen eines kontinuierlich gefoerderten tabakstromes
FI74136B (fi) * 1983-04-19 1987-08-31 Tekma Oy Genomkoerbar kammartork foer virke.

Also Published As

Publication number Publication date
EP0162838A1 (en) 1985-12-04
US4711038A (en) 1987-12-08
WO1985002249A1 (en) 1985-05-23
DK164836C (da) 1993-03-01
DK322285D0 (da) 1985-07-15
ATE41824T1 (de) 1989-04-15
DK322285A (da) 1985-07-15
DE3379515D1 (en) 1989-05-03
EP0162838B1 (en) 1989-03-29
NO852689L (no) 1985-07-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP0122902B1 (en) Drive-through chamber type timber drying kiln
EP0163711B1 (en) Drying kiln for drying timber loads
US2370422A (en) Dehydrator
US2465184A (en) Building heating system
DK164836B (da) Gennemloebstoerreovn for teglsten og fremgangsmaade til styring af dens funktion
US1564566A (en) Art of drying materials
CN207197188U (zh) 利用输送网带的热泵果蔬烘干机
CN207197200U (zh) 多层循环式热泵烘干机
US3362079A (en) Drier and process of drying
US4718847A (en) Kiln system
US4267645A (en) Burner-fired combined with wood-fired apparatus for drying crops
SU553421A2 (ru) Многозонна сушилка дл волокнистых материалов
RU192350U1 (ru) Сушилка
CN107677093A (zh) 动态网带热泵果蔬烘干机
FI84101C (fi) Foerfarande foer att reglera funktionen av en genomkoerbar tegeltork.
SU962294A1 (ru) Установка дл сушки солода
JPH0798177A (ja) 木材の乾燥装置
US1651293A (en) Dehydrator
US1500862A (en) Drier
US1763418A (en) Oven
SU1669878A1 (ru) Секци охлаждени печи дл отжига стеклоизделий
US1255685A (en) Drier.
US1585013A (en) Tunnel kiln
CN106524720A (zh) 陶瓷烘干烧制一体炉
US487827A (en) Process of drying brick

Legal Events

Date Code Title Description
PBP Patent lapsed