DK161922B - Tilbagestillingsindretning for en drejekontakt - Google Patents

Tilbagestillingsindretning for en drejekontakt Download PDF

Info

Publication number
DK161922B
DK161922B DK423481A DK423481A DK161922B DK 161922 B DK161922 B DK 161922B DK 423481 A DK423481 A DK 423481A DK 423481 A DK423481 A DK 423481A DK 161922 B DK161922 B DK 161922B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
contact
drive
shaft
recess
anchor
Prior art date
Application number
DK423481A
Other languages
English (en)
Other versions
DK423481A (da
DK161922C (da
Inventor
Gottfried Alsch
Original Assignee
Naimer H L
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Naimer H L filed Critical Naimer H L
Publication of DK423481A publication Critical patent/DK423481A/da
Publication of DK161922B publication Critical patent/DK161922B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK161922C publication Critical patent/DK161922C/da

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01HELECTRIC SWITCHES; RELAYS; SELECTORS; EMERGENCY PROTECTIVE DEVICES
    • H01H83/00Protective switches, e.g. circuit-breaking switches, or protective relays operated by abnormal electrical conditions otherwise than solely by excess current
    • H01H83/12Protective switches, e.g. circuit-breaking switches, or protective relays operated by abnormal electrical conditions otherwise than solely by excess current operated by voltage falling below a predetermined value, e.g. for no-volt protection

Landscapes

  • Mechanisms For Operating Contacts (AREA)
  • Push-Button Switches (AREA)
  • Rotary Switch, Piano Key Switch, And Lever Switch (AREA)
  • Breakers (AREA)
  • Driving Mechanisms And Operating Circuits Of Arc-Extinguishing High-Tension Switches (AREA)

Description

i
DK 161922 B
Den foreliggende opfindelse angår en ti 1 bagestiΠingsindretning til en drejekontakt og til ti 1 bagesti 11ing af denne ved fald i netspændingen under en forud givet grænseværdi, og hvor der er indrettet en med nettet forbindelig og med et anker forsynet elektromagnet, hvis anker, i afhæn-5 gighed af magnetens magnetiseringstilstand, frigiver eller hæmmer en tilbagetrækkemekanisme, som påvirker drejekontakten til tilbagestilling fra en kontaktstilling mod en bestemt udgangsstilling og som nærmere præciseret i patentkrav 1.
I en kendt indretning af denne type er der indrettet et knæarmsy-10 stem, som virker på en arm, der er drejningsstift forbundet med kontaktens driv- eller kontaktaksel, og hvor der er indrettet trykfjedre, som søger at trykke knæarmssystemet til en udstrakt stilling, som svarer til kontaktens udgangsstilling. Elektromagneten er arrangeret ved siden af driv- eller kontaktakslen og med tiltrukket anker holder magneten knæ-. 15 armsystemet i den knækkede stilling ved hjælp af en pal, når kontakten indtager en fra udgangsstillingen forskellig kontaktstilling.
Ulempen ved den kendte indretning ligger i det store antal lejringssteder, som er betinget af knæarmsystemet, og i knæarmsystemets forholdsvis store pladsbehov, således at et sådant system praktisk taget 20 kun er anvendeligt til kontakter med forholdsvis stor diameter eller stort tværsnit. Sidstnævnte ulempe er især betinget af, at elektromagneten skal arrangeres ved siden af kontaktens driv- eller kontaktaksel.
Endvidere er det også nødvendigt at indrette midler, som forhindrer, at knæarmsystemet bevæger sig i den forkerte retning fra den udstrakte 25 stilling og derved kompliceres den kendte tilbagestillingsindretnings konstruktion yderligere.
En yderligere ulempe ved det kendte knærarmsystem ligger i, at det praktisk taget kun er anvendeligt til kontakter med kun to stillinger og ikke er anvendeligt, eksempelvis til kontakter med en ud-stilling og to 30 ind-stillinger, eksempelvis til højre- og venstreløb eller til indkobling af forbrugere efter valg.
Den foreliggende opfindelses formål er at tilvejebringe en tilbagestillingsindretning af den indledningsvis omtalte type, som også er anvendelig til små drejekontakter, især kontakter med lille diameter, og 35 som har en særlig enkel konstruktion. Endvidere skal indretningen ifølge opfindelsen også være anvendelig til kontakter med flere end to kontaktstillinger.
Ifølge opfindelsen opnås dette ved, at spærreorganet er udformet 2
DK 161922 B
som en spærrestøder, der er fastholdt forskydeligt i driv- eller kontaktakslens længderetning, at spærrestøderen har et fremspring eller en fordybning, hvorved den med en kontakt i en stilling, der er forskellig fra udgangsstillingen, og med ankeret trukket an, ligger an mod eller er 5 i indgreb med et fremspring eller en fordybning i eller på i det mindste én tilbagebringer, idet fremspringet eller fordybningen på tilbagebrin-geren forløber i driv- eller kontaktakslens retning.
Med disse træk kan indretningen ifølge opfindelsen let tilpasses til kontakter med flere end to kontaktstillinger, især kontakter med en 10 ud-stilling, der ligger imellem to ind-stillinger.
Som følge af elektromagnetens koaksiale anbringelse er det muligt at nøjes med et lille pladsbehov i indretningen i et plan vinkelret på driv- eller kontaktaksl en, således at tilbagestillingsindretningen ifølge opfindelsen også er anvendelig i forholdsvis små drejekontakter eller 15 i kontakter med lille diameter, uden at der er behov for en påbygning med større diameter, som ville føre til problemer i forbindelse med indbygningen i en kontakttavle.
Ifølge et særligt træk ved opfindelsen har tiIbagebringeren et fremspring eller en fordybning, der forløber i driv- eller kontaktak-20 siens retning. I denne forbindelse kan spærrestøderen eller spærrestøderne hensigtsmæssigt være fastholdt forskydeligt i driv- eller kontaktakslens længderetning for at opnå en kompakt konstruktion.
For at opnå en simpel konstruktion er det endvidere hensigtsmæssigt, at hver tilbagebringer er bevægelig i et plan vinkelret på driv-25 eller kontaktakslen.
I denne sammenhæng er det særlig hensigtsmæssigt, at tiIbagebringeren er udformet som en drejningsstift på driv- eller kontaktakslen siddende skive. På denne måde er det meget simpelt at bringe en kontakt, som kan drejes til højre og til venstre, tilbage til en midterstilling i 30 tilfælde af et for stort fald i netspændingen. Til dette er det tilstrækkeligt at lade eksempelvis to modsat virkende spiralfjedre angribe på tiIbagebringeren, idet hver af disse fjedre kun kan spændes i én dre-jeretning, hvilket let kan opnås med et tilsvarende arrangement af kun ensidigt virkende anslag. Med en sådan udformning af tilbagebringeren er 35 det desuden muligt at beherske større drejningsvinkler for kontaktakslen, således at også kontakter, der har ind-stillinger, som er drejet op til 120° i forhold til ud-stillingen, kan forsynes med en sådan tilbagesti 11 i ngsi ndretni ng.
3
DK 161922 B
Endvidere er tilbagestillingsindretningen ifølge opfindelsen ejendommelig ved en meget simpel opbygning. Ifølge en yderligere udførelsesform for opfindelsen er elektromagneten udformet som en kop-magnet med en hul kerne, som gennemløbes af driv- eller kontaktakslen, og ankeret 5 er udformet som en plade, der har en til driv- eller kontaktakslen svarende boring, som akslen forløber igennem med spillerum, og hvilken plade har en fordybning, fortrinsvis en indprægning, i området for kernen.
Dermed er det muligt at forbinde tilbagestillingsindretningen med sædvanlige drejekontakter eller at udruste sædvanlige drejekontakter dermed 10 senere. I denne forbindelse er det kun nødvendigt at forlænge kontaktens drivaksel ved hjælp af en kobling og at føre drivakslen igennem tilbage-still ingsindretningen og at forbinde kontaktens hus og tilbagestillingsindretningen med hinanden.
En særlig simpel og hensigtsmæssig konstruktion opnås, når ankeret 15 har i det mindste ét fremspring, som rager ind i en udsparing i en spærrestøder, og hvor en trykfjeder er indsat mellem udsparingens væg og fremspringet. I denne sammenhæng er det hensigtsmæssigt, at hvert fremspring eller hver fordybning i hver tilbagebringer har en flanke, som forløber skråt i forhold til tiIbagebringerens bevægelsesplan og bevæ-20 gelsesretning, og at hver spærrestøder har en tilsvarende forløbende modflanke, som kan bringes i anlæg mod en tilbagebringerflanke.
Ved ankerets antrækning eller udfald sker der derved en ændring af forspændingen fra fjedrene, som trykker spærrestøderne imod tilbagebrin-geren eller tilbagebringerne, idet tiIbagebringeren, med ankeret trukket 25 an, bliver hæmmet eller fastholdt til trods for den herpå indvirkende fjederkraft. Først når ankeret falder ud, er kraften fra fjederen eller fjedrene, som indvirker på tiIbagebringeren eller tilbagebringerne, tilstrækkelig til at trykke spærrestøderen tilbage og til at føre kontaktakslen tilbage til kontaktens udgangsstilling imod kraften fra kontakt-30 fjedrene. Ved hjælp af de skrå flanker bliver en håndbetjening af kontakten endvidere mulig, hvorved fjedrene for hver spærrestøder bliver overvundet.
En særlig udførelsesform, hvori tiIbagebringeren er indrettet efter plastmaterialets specielle egenskaber, er ejendommelig ved, at hver ti 1 -35 bagebringer er udformet som en tandstang, som står i indgreb med et fortandet afsnit på driv- eller kontaktakslen. Dermed opnås, at udløsekraften indvirker direkte på tandstængerne, som udfører en lineær bevægelse, hvorved en nøjagtigere gensidig tilpasning af udløsefladerne, og dermed 4
DK 161922 B
et lavere fladetryk, bliver mulig. Sidstnævnte forhold er af særlig betydning, idet friktionen i forbindelse med plastmaterialer som bekendt er afhængig af fladetrykket i betragtelig grad, og derfor skal der lægges særlig vægt på et lavt fladetryk. En yderligere fordel ved denne 5 løsning skyldes, at en let fremstillelig fjeder har vist sig at være tilstrækkelig og kan indsættes på optimal måde. Desuden giver denne løsning også mulighed for at vælge omsætningen mellem tilbagebringer og aksel, hvorved det bliver muligt at foretage en gensidig, afstemning med fjederen, således at denne arbejder i et optimalt område på dens 10 kraft-vej karakteristik.
I det følgende skal opfindelsen forklares nærmere under henvisning til tegningen, hvor figur 1 og 2 viser respektive snit gennem en kontakt med en 15 til bagesti 11 i ngsi ndretni ng ifølge opfindelsen i kontaktens udgangsstilling, hhv. i en kontaktsti TI ing, figur 3 en sprængt afbildning af tilbagestillingsindretningen ifølge figur 1 og 2, figur 4 og 5 respektive snit i lighed med figurerne 1 og 2 gennem 20 en anden udførelsesform for tilbagestillingsindretningen ifølge opfindelsen med kontakt, og figur 6 en sprængt afbildning af den anden udførelsesform for tilbagesti 11 i ngs i ndretn i ngen.
25 I de viste udførelsesformer er en driv- eller kontaktaksel 1 dannet af enkelte akselafsnit 11V - lv, som har kileaksellignende indvendige eller udvendige fortandinger, idet aksel afsnittene 11V og lv styrer de to planer i kontakten 2 eller de deri indrettede kontakter, mens afsnittet l111 er forsynet med en ekstra udvendig fortanding 3 og forbinder de 30 i til bagesti 11 ingsindretningen 4 forløbende akselafsnit l1, l11 drejningsstift med akseTafsnittene 11V og lv.
Tilbagestillingsindretningen 4 består i det væsentlige af to hushalvdele 5 og 6, hvori aksel afsnittene l11 og l111 er lejret. I hushalvdelene 5, 6 er der indstukket en kop-magnet 7 samt dennes anker 8, som 35 er ført i tilsvarende noter i hushalvdelen 5, idet kernen 9 i magneten er udformet hult og gennemløbes af aksel afsnittene l11 og l111. Spolen 10 for magneten 7 er fortrinsvis forsynet fra nettet igennem en ensretterbro.
5 DK 161922 B
Ankeret 8 har fremspring 12, som griber ind i udsparinger 14 i spærrestødere 13, som er ført i noter i hushalvdelen 5 og kan forskydes i retning af længdeaksen for driv- eller kontaktakslen 1. Herunder er spærrestøderne 13 støttet mod ankeret 8 ved hjælp af trykfjedre 11, der 5 ligger an mod fremspringene 12, hvorved der opstår forskellige forspændinger i trykfjedrene 11 med tiltrukket og med udfaldet anker 8.
For at opnå, at ankeret 8 med sikkerhed falder ud ved underskridelse af en bestemt mindstespænding på nettet, er der indrettet en indpræg-ning 15 i det område af ankeret 8, som ligger over for kernen 9 i kop-10 magneten 7, og denne prægning sikrer den nødvendige luftspalte.
Spærrestøderne 13 bliver trykket imod tiIbagebringeren 16 (figur 4- 6) hhv. mod tilbagebringerne 16' (figur 1-3) af trykfjedre 11, og tilba-gebringeren eller tilbagebringerne er bevægelsesmæssigt forbundet med driv- eller kontaktakslen 1, og spærrestøderen 13 er forsynet med en næ-15 se 18, som har en skrå flanke 17, som kan bringes til anlæg mod fremspring 19 på hver tilbagebringer 16, 16', hvilke fremspring forløber i driv- eller kontaktakslens 1 aksial retning. Fremspringene 19 har ligeledes skrå flanker 20, hvis vinkel svarer til vinklen for flanken 17 på næsen 18 på spærrestøderen 13 og udgør ca. 90° sammen med denne.
20 Om ønsket kan der også være indkoblet en ikke vist kontakt i strømkredsen for spolen 10 i magneten 7, hvor denne ekstra kontakt bliver betjent til lukning af denne strømkreds før kontaktorganerne i kontakten 2 bliver betjent ved at bevæge kontakten bort fra dens udgangsstilling.
Med en sådan ekstra kontakt opnås, at spolens strømkreds er afbrudt i 25 udgangsstillingen, og derfor bruges der ingen elektrisk energi i udgangsstillingen. Det er fordelagtigt, når lukningen af denne ekstra kontakt i spolekredsen sker allerede umiddelbart efter bevægelsen bort fra udgangsstillingen for at opnå tiltrækning af ankeret 8 ved hjælp af magneten 7 med ringe magnetkræfter og for at undgå, at trykfjedrene 11 bl i -30 ver spændt allerede ved tiltrækning af ankeret 8, hvortil tilsvarende store magnetkræfter ville være nødvendige allerede ved udfaldet anker 8.
De skrå flanker 20 på tilbagebringerne 16 rammer først flankerne 17 på spærrestøderne 13, efter at magneten 7 har lukket, eller magnetens anker 8 er trukket an, hvorfor store holdekræfter i magneten 7 er virk-35 somme, og flankerne glider langs hinanden, hvorved de imellem ankeret 8 eller dettes fremspring 12 og spærrestøderne 13 indsatte trykfjedre 11 bliver spændt eller overvundet. Da de skrå flanker 20 på fremspringene 19 på tiIbagebringeren eller tilbagebringerne 16, 16' ikke berører flan- 6
DK 161922 B
kerne 17 på spærrestøderne 13 i kontaktens eller tilbagestillingsindret-ningens udgangsstilling, hvorfor enheden bestående af ankeret 8, trykfjederen 11 og spærrestøderen 13 er frit bevægelig inden for den mulige slaglængde, kan magneten 7, når den aktiveres, bringe ankeret 8 til an-5 læg med en lavere antrækkekraft.
I de kontaktstillinger, som er forskellige fra kontaktens eller tilbagestillingsindretningens udgangsstilling, ligger de skrå flanker 20 på tilbagebringerne 16, 16' derimod an mod de skrå flanker 17 på spærrestøderne 13, idet trykfjederen 11 trykker spærrestøderen 13 imod tilba-10 gebringeren 16 (figur 4-6) eller imod tilbagebringerne 16' (figur 13).
Såsnart magneten er aktiveret, og dens holdekraft er i stand til at holde trykfjedrene 11 spændt, forhindrer fremspringene 19 på tilbagebringeren eller tilbagebringerne 16, 16' og de mod fremspringene anliggende næser 18 på spærrestøderne 13-, at tilbagebringerne 16, 16' kan drej.e_ 15 driv- eller kontaktakslen 1 tilbage til udgangsstillingen til trods for påvirkningen fra de spændte trykfjedre 21, således at tilbagestilleenheden forbliver i den fra udgangsstillingen forskellige kontaktsti 11 ing.
Hvis holdekraften fra magneten 7 i denne stilling bliver mindre· pår grund af, at spændingen i spolen falder eller bortfalder, er holdekraften ikke 20 længere tilstrækkelig til at optage den af trykfjedrene 11 udøvede kraft eller kraften fra spærrestøderne 13, som også er belastet af trykfjedrene 21 igennem de skrå flanker 17 på stødernes næser, og flankerne 20 på fremspringene 19 på tilbagebringeren eller tilbagebringerne 16, 16'.
Følgelig falder ankeret 8 ud, og dermed aftager forspændingen i tryk-25 fjedrene 11 og således også den på tilbagebringerne indvirkende hæmmevirkning fra spærrestøderen 13. Kraften fra fjederen eller fjedrene 21 bliver dermed tilstrækkelig til at dreje hver tilbagebringer 16, 16' og således også driv- eller kontaktakslen 1 tilbage til udgangsstillingen under overvindelse af kontaktkræfterne.
30 I udførelsesformen ifølge figurerne 1-3 er tilbagebringerne 16' udformet som tandstænger, der er i indgreb med den ekstra udvendige for-tanding 3 på aksel afsnittet l111, og hvorpå trykfjedrene 21, der støtter mod hushalvdelen 6, ligger an. I den viste udførelsesform bliver fjedrene 21 i begge tilbagebringere komprimeret og dermed spændt ved at bevæge 35 driv- eller kontaktakslen 1 bort fra den stilling, som svarer til udgangsstillingen for kontakten 2. Denne udførelsesform er derfor kun egnet til kontakter med to kontaktsti 11inger, men til bagesti 11ingsindret-ningen ifølge figurerne 1-3 kan dog på enkel måde ombygges til en kon- 7
DK 161922 B
takt med flere end to stillinger.
Til dette formål er det tiltrækkeligt, at de to trykfjedre 21 støtter mod den samme væg i hushalvdelen 6 eller at erstatte den ene af de to trykfjedre 21 af en trækfjeder, således at den ene fjeder bliver 5 spændt i den ene drejeretning, mens dens anden fjeder bliver spændt i den anden drejeretning. Med denne mindre ændring, som, idet trykfjedrene 21 ligger an mod en tværvæg omtrent midt i tilbagebringeren 16', også kan foretages på et senere tidspunkt blot ved at omlægge den ene af trykfjedrene 21, kan tilbagestillingsindretningen 4 også anvendes til 10 kontakter, der har kontaktstillinger til højre og til venstre for en udgangsstilling. Såfremt en sådan valgbar omstilling er ønsket, skal der i tilbagestill ingsindretningens 4 udgangsstilling findes det samme spillerum imellem væggene i hushalvdelen 6 og tilbagebringerne 17 for at muliggøre en tilsvarende bevægelse i begge retninger. I udgangsstillingen 15 skal de to fjedre 21 endvidere være vidtgående afvejet for ikke at udøve nævneværdige drejningsmomenter på driv- eller kontaktakslen 1. Desuden er det hensigtsmæssigt, at fjedrene 21 har en meget stejl karakteristik.
En yderligere og forholdsvis simpel mulighed for at tilpasse tilbagestillingsindretningen 4 til anvendelse i forbindelse med kontakter med 20 flere end to stillinger, hvorved trykfjedrene 21 ligeledes støttes mod den samme væg i hushalvdelen 6 eller den ene trykfjeder 21 erstattes af trækfjeder, består i, at den udvendige fortanding 3 på afsnittet l111 af driv- eller kontaktakslen 1 fjernes delvis, således at en drejning af akslen 1 til højre eller til venstre fra dennes udgangsstilling kun fø-25 rer den ene tilbagebringer 16' ud af hvilestillingen, hvori tilbagebringeren ligger ved en væg i hushalvdelen 6, og derved spændes den tilhørende fjeder 21.
Da stillingen af tilbagebringeren 16' i tilbagestillingsindretningens udgangsstilling er bestemt af et mekanisk anslag, nemlig en væg i 30 hushalvdelen 6, kan det i dette tilfælde undlades at anvende afvejede fjedre 21.
Sædvanligvis vil udgangsstillingen for kontakten 2 være dennes "ud"-stilling. Da tilbagestil leenheden dog fortrinsvis bygges på knastkontakter i kammerform er begrænsninger ikke nødvendige, hverken med 35 hensyn til antallet af kontakter, som skal betjenes, eller i disses program (åbner, lukker, skifter osv.) Anvendelser, eksempelvis i brandbeskyttelsessystemer, er således mulige, hvori kontaktens "ind"-sti 11ing er kontaktens udgangsstilling, hvilket vil sige, at når spændingen 8
DK 161922 B
bortkobles fra spolen 10 i kopmagneten 7, lukker denne sine kontakter, eksempelvis for at aktivere en strømkreds til drift af et sprinkleranlæg eller lignende.
Fødningen af spolen 10 kan ske direkte igennem den af kontakten 2 5 ind- eller udkoblede strømkreds eller igennem en hjælpestrømkreds, hvorved en kontakt som allerede nævnt kan være indkoblet i serie med spolen.
I udførelsesformen for tilbagestillingsindretningen 4' i figurerne 4-6 er tilbagebringerne 16' erstattet af en som en skive udformet tilba-10 gebringer 16, som er udformet i ét med aksel afsnittet l111. Denne tilbagebringer 16 har to diametralt over for liggende fremspring 19 med skrå flanker, ligesom i udførelsesformen i figurerne 1-3, arbejder sammen med næsen 18 på spærrestøderen 13. Endvidere er trykfjedrene 21 erstattet af en spiralfjeder 22, hvis ene ende griber ind i en åbning 23 i tilbage-15 bringeren 16, mens den anden ende er forankret i hushalvdelen 5. Hvis spiralfjederen 22 ikke har en forspænding i udgangsstillingen for kontakten 2, kan til bagesti 11 ingsindretningen 4' anvendes til kontakter, som kan drejes i to retninger, og derved kan kontakten have flere kon-taktstillinger til begge sider, når tilbagebringeren 16 er forsynet med 20 et tilsvarende antal fremspring 19.
Hvis en forspænding imidlertid er nødvendig i udgangsstillingen for kontakten 2 på grund af fjederens 22 karakteristik, kan tilbagestillingsindretningen 4' meget simpelt tilpasses til anvendelse sammen med en kontakt, som har kontaktstillinger på begge sider af en udgangsstil-25 ling. Hertil er det tilstrækkeligt som antydet punkteret i figur 6 at erstatte åbningen 23 af en cirkel segmentformet gennembrydning 23', hvis radialt forløbende begrænsningsvægge ligger an mod enderne af to spiralfjedre, som er forspændt i modsatte drejeretninger, således at en drejning i enhver retning spænder en spiralfjeder, mens den anden fjeder af-30 spændes.
Begge viste udførelsesformer tillader en til bagesti11 ing af kontakten 2 med håndkraft på grund af de skrå flanker 20, 17 på fremspringene 19, hhv. på næsen 18 samt styringen af spærrestøderen 13 ved hjælp af en fjeder 11. Principielt vil det også være muligt at forbinde spær-35 restøderen 13 stift med ankeret 8 og at lade spærrestøderen angribe på en vinkelret eller tilnærmelsesvis vinkelret på bevægelsesretningen for tilbagebringeren 16, 16' stående flade, idet en svag fjeder i så fald skal være tilvejebragt for at sikre, at ankeret falder ud ved et tilsva- 9
DK 161922 B
rende fald i netspændingen. I dette tilfælde kan til bagesti11 ingen af kontakten 2 kun gennemføres ved afbrydelse af strømkredsen i spolen 10, men et meget svagt og derfor lille magnetsystem har vist sig at være tilstrækkeligt.
5

Claims (7)

1. Tilbagestillingsindretning til en eventuelt håndbetjenbar dreje-5 kontakt og til tilbagestilling af denne ved fald i netspændingen under en forud givet grænseværdi, og hvor der er indrettet en med nettet forbindelig og med et anker forsynet elektromagnet, hvis anker, i afhængighed af magnetens magnetiseringstilstand, frigiver eller hæmmer en tilba-getrækkemekanisme, som påvirker drejekontakten til til bagesti11ing fra 10 en kontaktstilling mod en bestemt udgangsstilling, idet ankeret i elektromagneten som er arrangeret koaksialt i forhold til kontaktakslen, over et spærreorgan styrer i det mindste én af en tilbageføringsfjeder (21, 22) påvirket og med en fordybning eller et fremspring forsynet tilbagebringer (16, 16')» som står i drivende forbindelse med en driv- el-15 ler kontaktaksel (1) KENDETEGNET ved, at spærreorganet er udformet som en spærrestøder (13), der er fastholdt forskydeligt i driv- eller kontaktakslens (1) længderetning, AT spærrestøderen (13) har et fremspring eller en fordybning, hvorved den med en kontakt i en stilling, der er forskellig fra udgangsstillingen, og med ankeret (8) trukket an, ligger 20 an mod eller er i indgreb med et fremspring (19) eller en fordybning i eller på i det mindste én tilbagebringer (16, 16'), idet fremspringet (19) eller fordybningen på tilbagebringeren (16, 16') forløber i driveller kontaktakslens (1) retning.
2. Tilbagestillingsindretning ifølge krav 1, KENDETEGNET ved, at hver tilbagebringer (16, 16') er bevægelig i et plan, som står vinkelret på driv- eller kontaktakslen (1).
3. Tilbagestillingsindretning ifølge krav 1-2, KENDETEGNET ved, at 30 elektromagneten (7) udformet som en kop-magnet med en hul kerne (9), som gennemløbes af driv- eller kontaktakslen (1), og at ankeret (8) er udformet som en plade, der har en til driv- eller kontaktakslen (1) svarende boring, som akslen forløber igennem med spillerum, og hvilken plade har en fordybning, fortrinsvis en indprægning (15), i området for 35 kernen.
4. Tilbagestillingsindretning ifølge ethvert af kravene 1-3, KENDETEGNET ved, at ankeret (8) har i det mindste ét fremspring (12), DK 161922 B som rager ind i en udsparing (14) i en spærrestøder (13), og hvor en trykfjeder (11) er indsat mellem udsparingens væg og fremspringet (12).
5 TEGNET ved, at hvert fremspring (19) eller hver fordybning i hver tilbagebringer (16, 16') har en flanke (20), som forløber skråt i forhold til tilbagebringerens bevægelsesplan og bevægelsesretning, og at hver spærrestøder (13) har en tilsvarende forløbende modflanke (17), som kan bringes i anlæg mod flanken (20). 10
5. Tilbagestillingsindretning ifølge ethvert af kravene 1-4, KENDE-
6. Tilbagestillingsindretning ifølge ethvert af kravene 1-5, KENDETEGNET ved, at tilbagebringeren (16, 16') er udformet som en drejningsstift på driv- eller kontaktakslen (1) siddende skive.
7. Tilbagestillingsindretning ifølge ethvert af kravene 1-6, KENDETEGNET ved, at hver tilbagebringer (16') er udformet som en tandstang, der står i indgreb med et fortandet afsnit af driv- eller kontaktakslen (1). 20
DK423481A 1980-09-25 1981-09-24 Tilbagestillingsindretning for en drejekontakt DK161922C (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
AT0480280A AT367566B (de) 1980-09-25 1980-09-25 Rueckstelleinrichtung
AT480280 1980-09-25

Publications (3)

Publication Number Publication Date
DK423481A DK423481A (da) 1982-03-26
DK161922B true DK161922B (da) 1991-08-26
DK161922C DK161922C (da) 1992-03-16

Family

ID=3568522

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK423481A DK161922C (da) 1980-09-25 1981-09-24 Tilbagestillingsindretning for en drejekontakt

Country Status (17)

Country Link
US (1) US4390855A (da)
JP (1) JPS57118332A (da)
AT (1) AT367566B (da)
AU (1) AU544061B2 (da)
BE (1) BE890473A (da)
BR (1) BR8106117A (da)
CA (1) CA1165351A (da)
CH (1) CH655815A5 (da)
DE (1) DE3133987A1 (da)
DK (1) DK161922C (da)
FI (1) FI70656C (da)
FR (1) FR2490869B1 (da)
GB (1) GB2084804B (da)
IT (1) IT1145112B (da)
NL (1) NL8104234A (da)
SE (1) SE443473B (da)
ZA (1) ZA815865B (da)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
AT374041B (de) * 1982-03-25 1984-03-12 Naimer H L Stern-dreieck-schalter mit nullspannungsausloesung
JPS59111213A (ja) * 1982-12-15 1984-06-27 アルプス電気株式会社 回転操作型電気部品
AT380973B (de) * 1984-12-17 1986-08-11 Naimer H L Rueckstelleinrichtung
EP0910102B1 (de) * 1997-10-14 2005-11-23 Siemens Aktiengesellschaft Drehschalter mit Drehsperre

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE567731C (de) * 1929-01-30 1933-01-09 Siemens Schuckertwerke Akt Ges Elektromagnetischer Installationsselbstschalter mit einer gleichzeitig als Blasmagnet wirkenden Schaltspule
FR814938A (fr) * 1936-03-14 1937-07-02 Déclencheur électromagnétique extra-rapide
CH227250A (de) * 1942-04-18 1943-05-31 Sauter Elektr App Mechanische Verriegelung an motorbetätigten Schaltern.
US3036174A (en) * 1959-08-31 1962-05-22 Bendix Corp Manually operable rotary switch with electromagnetic on-off action and return action upon failure of energizing circuit
DE2419038C3 (de) * 1974-04-19 1978-06-01 Elektra Tailfingen Ammann & Cie Fabrik Elektrischer Schaltapparate, 7470 Albstadt Elektrische Schaltvorrichtung
AT339417B (de) * 1974-04-25 1977-10-25 Naimer H L Vorrichtung zur entkupplung einer schalterantriebswelle

Also Published As

Publication number Publication date
FI70656C (fi) 1986-09-24
DE3133987A1 (de) 1982-06-09
ATA480280A (de) 1981-11-15
SE443473B (sv) 1986-02-24
CH655815A5 (de) 1986-05-15
FI812746L (fi) 1982-03-26
AU7446181A (en) 1982-04-01
BR8106117A (pt) 1982-06-15
DK423481A (da) 1982-03-26
US4390855A (en) 1983-06-28
FR2490869B1 (fr) 1986-04-11
DK161922C (da) 1992-03-16
JPS57118332A (en) 1982-07-23
DE3133987C2 (da) 1989-09-14
BE890473A (fr) 1982-01-18
SE8105008L (sv) 1982-03-26
CA1165351A (en) 1984-04-10
AU544061B2 (en) 1985-05-16
IT8168239A0 (it) 1981-09-24
FR2490869A1 (fr) 1982-03-26
NL8104234A (nl) 1982-04-16
GB2084804A (en) 1982-04-15
IT1145112B (it) 1986-11-05
AT367566B (de) 1982-07-12
GB2084804B (en) 1984-09-05
JPS649699B2 (da) 1989-02-20
ZA815865B (en) 1982-08-25
FI70656B (fi) 1986-06-06

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US9752841B2 (en) Trigger device
EP2690640A1 (en) Switch device and operating mechanism for same
DK161922B (da) Tilbagestillingsindretning for en drejekontakt
US4289038A (en) Fail-safe attachment for an actuator
NO124789B (da)
US3480746A (en) Control units for valve actuators
US20120119856A1 (en) Multi-phase medium voltage contactor
RU2611062C1 (ru) Приводной механизм модуля защиты от утечки тока
US4106072A (en) Control switch relay and control circuit means
US4048599A (en) Electric switching device
US3463891A (en) Control units for valve actuators
US4133020A (en) Control switch relay and control circuit means
US2899523A (en) Contactor retarder
US3504555A (en) Control units more particularly for the electrical circuits of valve actuators
CN113183933A (zh) 一种驻车执行机构
US20160035515A1 (en) Single actuator control switch
US3123688A (en) Switches for coin separators
US3858133A (en) Switch transfer mechanism
US2332434A (en) Switch
SU1653018A1 (ru) Электромагнитный привод высоковольтного выключател
US3175058A (en) Acceleration switch
US3133165A (en) Time delay switch
US2460839A (en) Rotor brake and spinner lever
JPS581444B2 (ja) アクチユエ−タセイギヨキコウ
US9704660B2 (en) Electrical switching device, which switches stroke-dependently, with extended switching hysteresis

Legal Events

Date Code Title Description
PBP Patent lapsed